Truemetal.lv 10 gadi
+9
Un tā nu visi ir veiksmīgi nogulējuši to jubilejas datumu - 2003. gada 20. augustā, plkst. 12:44 šeit tika ievietots pirmais raksts un BigUgga 2003. gada 20. augustā, plkst. 12:57 ierakstīja pirmo komentāru:
/article/1-j-o-a-part-4

Jubilejas kodienu, truemetālistu kungi un kundzes? Ar divlitrīgiem aliņiem un pretīgiem šņabjiem... kā pirms 10 gadiem...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Mēs vēl varam paspēt uz to brīdi, kad metal.id.lv tapa oficiāli pārdēvēts par truemetal.lv. No galvas neatceros, bet kaut kur te vienā tēmā es biju sameklējis un ierakstījis datumu, vai tik nebija 1. oktobris. Naudas samešanās par domēna vārdu notika Goat Guts pre-pārtijā / Bigija jubilācijas atzīmēšanā - 11. oktobrī.

Tā ka vēl principā iemesli smelšanai ir :)
+2
2L Rubeni vajag!
Jā - divlitru rū bē nīī!!!!
+1
Sanāk, ka man tagad jāmetās domēnam par visiem 10 gadiem uzreiz? ;)

Oficiālo ievirināšanu noteikti vajag Brasā! Domāju, te gan jau atradīsies vēl kāds, kas tolaik nebija baudījis Brasas kopību (piemēram, es tad vēl nedzīvoju Rīgā), un kas gribētu piedalīties autentiskā 2003. gada stila virinājienā :)

+2
Brasa nebija sevišķā cieņā kaut kā. Tur gan 2002. gada nogalē notikās viens pagalam ēpisks koncis, bet citādi neatminos sevišķus Zaļā pūķa godināšanas rituālus tai pusē.

A kas bija iecienītie strebjamie 2003. gadā, pagrūti atcerēties. Dvuļas tika dzertas, bet šķiet, ka pamazām jau tā mode sāka pāriet. Lāčplēša tumšais "Vīna pagrabā", Sātans "Kabatā"...
+2
Ahā, rekur ir tas viltīgais datums - 2003. gada 7.oktobrī trūmetāls sāka eksistēt arī de iure, ne tikai de facto. /forum/87933-st%C4%81%C5%BEs-tr%C5%ABmet%C4%81l%C4%81#comment87997

Jāsecina, ka tāda mazāka mēroga trūmetāla dzimšanas dienas svinības tātad principā norit ja ne nu ikkatru gadu, tad samērā bieži, apvienojot ar dažām citām dzimšanas dienām :)
-7
BRASA - bazara nav, uz galvenajiem soliniem, kuros datumos?
0
Šodien svinējam to lietu! :)
+5
runajot par Brasu un virinashanu... man pirmie piedzivojumi tur bija aptuveni 91-92 gada ...
paldies, manam muzham pietika :)
-8
^ dod bildes?

stasti kas un ka?

doma drizuma sakt rakstit gramatu.
+10
^grāmatā ar nebūs garumzīmju un gramatikas?
0
"A kas bija iecienītie strebjamie 2003. gadā, pagrūti atcerēties. "
^
Vanagalus!
+1
^ Vanaga diucis bija pirmā šmiga, ar ko centos pielakties. Toreiz bija kādi 11-12 gadi, ar vēl diviem čomiem mazdārziņā trijatā ne pārāk ātri izdzērām, un tad nu visi tēloja, kurš ir lielākā pālī :)
0
Man kad bija 19, tad naudas taupīšanas nolūkos dzēru šnabi ar zaptsūdeni — atceros, šnabis saucās par Trīsgraudnieku. :))))

Tiesa gan, pēc gada apnika, bet tagad varētu ņemt un aiz atmiņām atkorķēt!
+6
^ Uz atmiņām atkorķēt un dēļ atmiņām izkorķēt?
+1
Man liekas, kas Vanaga patēriņš ap to laiku jau arī atradās norietā, kaut gan vēl 2003. gada sākumā atceros vienu drausmīgu Vanaga terapiju - tad bija akcija uz korķīšiem, un laimests vēl vienas ampulas apmērā bija stabili katrā otrajā, ja ne pat 2 no 3.

Trīsgraudnieks tika lietāts, bet reizēs, kad naudas bija maz; citkārt kaut kas maķenīt labāks/mazāk derdzīgs - kāds LB vai maskavietis visdrīzāk.
-4
GRIBU LAKT
0
2003.g. atceros, gāja iekšā visparastākais šnabītis: te piemērs financenet.tvnet.lv/zinas/120039-riga_f... no lētā gala, visādi 3 graudi, stoļičnās, moskovskās, bravo, latgales degvīns, LB u.t.t. Dārgais gals- absolūts, finlandija bija reta parādība tā laika piepīpētajās virtuvēs.
Aliņi baigi netika šķiroti.. Latvijas alus (plastmasniecē) gāja uz urrā, u.tmldz. suslas.
+6
Man liekas, Bravo šnapsts ap to laiku jau vairs nemaz nebija - tas skolas laikā bija populārs, ap 1997-1998 gadu. Latvijas sievišķais plastmasā arī bija topā kaut kad ap 1998-2000. gadu, kamēr konkurences bija maz; pēc tam jau plastmasnieki saradās kā sēnes pēc lietus, spēj tikai izvēlēties. Vienreiz kojās taisījām zvērudārza vakaru - nopirkām pa vienam bamslim no katras zortes, kas konkrētajā veikalā bija atrodamas, kurai nosaukumā kāda dzīva radība. Padsmit zortes sanāca - Vanags, Rubenis, Ūpis, Bear Beer, Brūnais lācis, Vilku, Vārnu krogs, Trakais Āzis u.c.
0
Vēl jau bija sātana alus... tā arī nepagaršoju.
Par Bravo- nu jā, samērā spilgtas atmiņas tieši no 1998.g. Kā uzdzeramais tika lietots zaptsūdens čaiņikā :))
+1
Man tīri labi gāja iekšā tāds 2L Kuršu alus. Vanags vispāŗ bija parādījies pārdošanā tikai 2002ajā gadā.
Seitan alus bija pats iecienītākais un ļoti grūti dabonams, Užavas alus vispār likās kā kaviārs.
Vīna pagrabā, MakŠeinā un Sievasmātē ar kaķi Lāčplēša gaišais tika iztempts ārpātīgos daudzumos.
0
^^ tipo piebalgas sātana? 2L bamšļos bija Velna alus. 90-beigās/2000-o sākumā. Atminos kaplējām ar Spiegu - man pietika ar 2L lai sāktu dzenāt čūsku, bet Spiegam 1/2 buteles lai sāktu plosīt un spārdīt visu kas pagadās un piepisties visiem pēc kārtas un pēc pilnas buteles jau pārvietoties uz visām četrām.
0
Sātanu vēl šogad sanāca pagaršot :D Neslikta alternatīva bija Alusnama ''Kaburs''. ''Trīs Jāņi'' ar bija OK. Kimmels ''Rīgas Oriģinālais'' 2L bija dzerams. Toreiz arī Cēsu, Līvu un Lāčplēša rullēja (pirms sāka pudeļot, Lāčplēsim bija tāds pats kulta statuss kā Užavai pirms gadiem 5, un garšoja arī ļoti labi). Vasarā kārtojot pagrabu, atradu pāris maisus ar šito labumu pudelēm - uznāca nostaļģija. Ap to laiku C-tirgū pāris vietās varēja Utenos un Tartu alus nopirkt - toreiz bija daudzi no viņiem ļoti ņammīgi, tā ka speciāli braucu pakaļ. Lejamais ingveralus ar patika. Gan sarkanais, gan parastais. Pie ģertrūdes baznīcas vienā krogā bija. Sarkanais Alā nupat parādījies.
0
manas spilgtakas atminjas ir no 90-to sakuma, kad ekskluzivakais alkohols bija brendijs "Gold Krone"... tagad tikai padomajot par to jau shkjebina dushu...
0
Tas Velna alus bija nežēlīgi salds, cik atceros. Stiprs, protams arī. Piebalgas sātans, kā jau minēts, bija grūtāk pieejams, trve kvlt, saproties. Jā, Kaburs bija diezgan sakarīgs no plastmasniekiem. Viens pat tika uz WOA'03 līdzi paņemts, un pacienātie friči arī slavēja. Cēsīm sākumā arī plastmasnieki bija tīri labi, 1590 bija tāds itin garšīgs. Dižalus bija diezgan smeķīgs, neatceros tik, kas ražoja, varētu būt Vārpa?

Deathperado - 2L Kuršu alu vēl aizvien ražo, ja kas :)
+5
Ha - es uz 2L plauktu jau krietni sen neskatos :D man pietiek 1L Bauskas parocīgajām ampulām.

Ble. Tēma atkal aizgāja tipiskajā gultnē. Truemetāls ir nelabojams. Jāpievieno vēl iztrūkstošais elements:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/t...
0
^^ Cēsu 1590 bija tāds ar nogulsnēm, tipa laikam tā ka nefiltrētais. Bieži viņu dzēru 2000./2001. gados.
0
Neatceros, kas ražoja, bet vienu neilgu brīdi bija arī plastmasniekā kaut kāds alus ar diezgan kārtīgu rauga slāni apakšā, virsū vēl bija rakstīts, ka tipa nogatavinās pudelē. Moš pat eils skaitījās. Bet, kā jau teicu, ne ražotāju, ne pudeles izskatu, ne arī garšu tam neatceros.
0
Un tak toreiz tas alus "Apinītis" tiešām bija labu labais aliņš, ne tāds kā tagad.
Vēl jau arī brendijs "Merkurs" bija topā.
0
Patiesībā jau arī tagad "Apinītis" nav nemaz tik slikts, kā viņu mālē, ja nerunā par bamšļos pildīto stipro.
+1
MERKURS! \m/
+2
Merkūrs bija 1997-8 gada "zelta standarts". 2003ajā man no domas par Merkūru jau slikti palika. Pat tagad es noskurinos...
0
^ jap. Bravo, Rigalia dzērvenīte un Merkurs. %) :O~
Pēc tam jau brūno planetārijs paplašinājās - Marss pat popularitātē pietuvinājās Merkuram, ko gan nevarētu teikt par Neptūnu un Saturnu.
0
te ir skaistulītis www.lb.lv/files/merkurs.png...
0
bet to Sonnes minēto Gold Krone gan neatminu (varbūt, kad sāku jau ieprovēt zaļo pūķi, tad tāds vairs nebija pieejams)
Iespējams, ka tas bija šāds: pictures2.todocoleccion.net/tc/2011/11/08/29212...
+1
citāts no neta arhīviem 1999.g. maijā izstādē Expoforum zelta medaļu ieguvuši Rīgas klasiskais šampanietis (baltais un sarkanais bruts), sudraba medaļu - brendijs Bonaparte, pussausais Rīgas šampanietis un degvīns Bravo, bet bronzas medaļu - jaunākais dzēriens brendijs Marss.
Bildi tik tādu atradu www.db.lv/images/article/5833...
Tā ka lūk...Marss bija godalgots redzies. Bet nu tā salkanā garša..brr.. :)
0
Gold Krone es atminu gan, tas laikam parādījās pirms Merkūra, bet eksistēja arī paralēli. GK skaitījās puslīdz solīds dzēriens, kamēr Merkūru laka tie, kam naudas mazāk - strādnieku šķira un skolnieki/studenti.
0
9 klases izlaidumā uz vairākiem izrijām 0.5 Merkuru, aprijāmies (vismaz man gāja zolīdi karuseļi gan galvā gan kuņģī) un kopš tās reizes to draņķi neesu dzēris.
0
Intar, nu ja, tajos laikos tas GK bija kruts, bet tagad liekas pedejais piii.... Merkurs ari tika lakts, bet jau mazak, tad sakas Stolichnaya era man :)
+2
Savādi, ka 90tie skaidrākā atmiņā nekā 2003. Kur es biju, ko es dzēru... Kaut kāds viduslaiks.
Sveicu, protams, trūmetālu!
+2
Varbūt tas tāpēc, ka 90-tajos alkohols tika patērēts mazāk? Galu galā, noreibt varēja no mazāka daudzuma, un naudas arī bija mazāk, par ko šmigu iegādāties.
+4
Novēlojies Sveiciens Trūmetālam Jubilejā!
Atceros, 90.tajos zināmā topā bija GoldKrone No96, visādi merkurveidīgie draņķi, džins ar toniku... Tikko krita Dzelzs priekškars(1991.), Royal un HighSpirits gāja uz urrā... Vai tik tie defoltā nebija domāti kautkādu kamīnu iekuršanai. Tika riktīgi ''kurināts''... Pēc 1993.g. man personīgi patika palaikam paniekoties ar BacardiBlack, un ne jau dēļ nosaukuma. Tad tas vēl bija kvalitatīvs. Bija pilni kioski ar šnabjiem ar visādiem nosaukumiem: gorbačovskaja, rossija, russia, smirnoff, davidoff, un vēl visādi -off un -aja. Visus nemaz nevar un negribas atcerēties. 90.to pirmajā pusē Valdis bija uzgājis kvalitatīvu un lētu visīti Burke&Barry. Ja pareizi atceros, tad tukšojām tādu kopā ar Valdi sagaidot Jauno Gadu(1995.). Vēl dzērām Lemija Kilmistera iecienīto koteili - šampanieti ar alu(salietus kopā). Kondīcija tika sasniegta ļoti laba... :) Atcerējos vēl vienu drausmīgu šnabi no tā laika - Magic Kristal, kuru tautā dēvēja par Ķirzakas Smaidu dēļ daudzajiem letālajiem gadījumiem. Pretīgs bundžu alus - BearBeer, melna skārdene ar balto lāci. Man tā garša atgādināja saldskābmaizi, kura aplieta ar derdzīgu kontrabandas spirtu... Tas tā, subjektīvi.
2003. bija tāc Vanaga alus. Par alu to saukt gan var visai nosacīti. Dēļ tās korķu akcijas vienreiz riktīgi ''rāva uz korķi'' dēļ pārliekas kvantitātes... Šnabji toreiz bija LB, Finlandia un kas tur vēl. Un kur tad vēl Bonaparte... Tolaik Bauskas gaišais bija tā nekas. Tīri vai prāts nesas atzīmēt Trūmetāla Jubileju ar kvalitatīvu šmigu, lai nākamo dienu nebūtu pa daļai jāizsvītro no dzīves...
0
^jes. domāju daudzi, kas kapāja Merkuru, kautkādā brīdī pārgāja uz BakardiBlack tajos laikos. Dažādu iemeslu dēļ.
0
Pēc Merkūra pārgaju uz šņabi, pēc tam, kad rocība palielinājās - uz viskiju, pie kā arī principā paliku.

A to Magic Kristal esmu arī dzēris, Centrāltirgū pirktu, plastmasas pudelē. Laikam, ka man ir veicies, ka nepievienojos vairākumam tajos laikos.
0
Plastmasas točkinieki savulaik arī ir dažas reizes nobaudīti. Caurmērā jau nebija īpaši draņķīgāki par draņķīgākajiem veikala šņabjiem, bet nu nekas labs jau ar ne.
0
90to gadu pirmajā pusē tauta nebija izlutināta ar augstas kvalitātes šmigu, tolaik jau baigā štelle skaitījās dikti plašais un jebkurā diennakts stundā pieejamais alkohola sortiments.

Royal un HighSpirits laikam skaitījās prīmusu degviela priekš Skandināvijas valstīm... :) Taču, atšķirībā no mūsdienām, 90tajos gados dzert atšķaidītu spirtu bija parasta parādība, pat ciemiņus cilvēki bieži vien uzņēma, galdā liekot ne tās augstākās raudzes šmigu.

0
viss bija toreiz savadak... gan zale zaljaka, gan debesis zilakas, gan shnjabis garshigaks ...
+1
Jā, toties tagad viss ir slikti. un paliks tikai sliktāk.
+1
Runājot par truemetal sākumiem, atcerējos vienu konča pārspriešanu: /article/38-meln%C4%81-piektdiena-atskats

diezgan karstas "diskusijas" aizgāja :D
0
^
te bliču saraksts no tā 7up saspiestā pasāciena /forum/28-melnaa-piekdiena#comment914
toeiz likās, ka visi tā brīža Latvijas metālisti salīduši tajā klubā :)
0
^^ ehh, laiki bi.... :`|
0
Izskatās, ka jau toreiz bijis savs Kapietis:

Elviss ir dziivs, 2004. gada 16. februārī, plkst. 08:02[#1] [–] [+] -1

Urskumug nemaz nav tik labi ...
iisteniibaa vini ri diezgan slikti ...
0
Man šķiet, ka toreiz tādu komentētāju bija pilna pakaļa.
+2
tagad tie komentētāji ir izauguši lieli un par metālu vairs neinteresējas ;)
+3
Man liekas, ka pēc šitās diskusijas arī parādījās lietotāju reģistrācija.
Kā arī es nupat sāku plati smaidīt - kāds ir ielicis "Elviss ir dziivs" komentāriem mīnusus. Tas ir pizģec...
+1
^ man ar tas piedūra :D - bet ja var iepist mīnusu - kāpēc gan ne ?

man pret šķaidītu spirtu ir pozitīva attieksme / atmiņas, jo mamma ir nopelniem bagāts medicīnas darbinieks un ciemiņi apvainotos, ja pie gaidītā kāruma netiktu

Par 7UP konci jau atsevišķu megatēmu var uzcept - tik Urskumug no tā atceros, jo Skajus nespēju sagaidīt tai bezgaisā
0
^^ nekā, reģistrācija rudens pusē tik parādījās.
0
Pieļauju, ka reģistrācija parādījās 2004.09.26.
+2
Atzīmējot desmitgadi, Trūmetālam varētu piešķirt goda nosaukumu: ANTISOCIĀLAIS TĪKLS!
0
Kur ta tas antisociālisms izpaužas? Politiskā nostājā, vai draudzīgā vienotībā pret troļļiem? Vai varbūt fanošanā par Anthrax?
0
Anthrax ''Antisocial'' nokoveroja vienai varžēdāju blicei, ja no tā asociācija
0
man likās, ka tas bij kavers, bet bij lenons meklēt, kas tie tādi, kas dziedāja.
0
Trust.
Tuir vienbrīd spēlēja vēlākais maidenu buņģieris Nick McBrain.
0
paskatījos, ka esmu ar reģistrējies tālā 204. gada rudenī. až ahujel.
+5
es ar ahujētu ja būtu reģistrējies vēl pirms elektrības izgudrošanas
+1
isteniba dafiga te pensionaru ir :)
+2
Sveicieni trvākajai weblapai Latvijā !
+1
penšu varbūt te nav daudz.
bet pirms-pensijas vecuma ļautiņi noteikti ir.
+2
Skaidrs, ka tie pensionāri domāti metālisti, kuri reiz par tādiem kļuva 80`to beigās- 90`tajos.
Un, ja tā aizdomājas- baiss paliek, tas laiks galīgi nav tālu, kad šie metālisti reiz būs izmirstoša, novecojusi suga. Kā tagad 60+ gadīgie hipiji, kas reiz Vudstokā 69` tusēja. Cik viņu ir palicis?
Šodienas oldskūlie metaleri 30-40 un vairāk gadnieku paaudze... daudzi jau pamanās nolikt ķelli :)
Novecojam :)
+6
Doometāls pilnīgs. Deathmetālu beigās. Un tad jau nāk necrograinds ar tārpiem.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas