Maksimas traģēdija :(
0
Jēziņ, es šorīt ziņās lasu- 16 tai saulē pēc drupu atrakšanas...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
jā, tas ir pizdec. pie tam, vēl jau viss nav pārmeklēts, cik saprotu.
0
nu jau 18. :(
-1
"Monitorējot" mediju reakciju- redzu, šiem ziņa ir kā medusmaize. Lai uzstutētu augšā paplukušos reitingus.
+7
Un ar ko tu pats nodarbojies?
0
25 jau. tas ir tāds vāks.
-3
Latvijā- nodarbojos ar patiesas mūzikas propagandu. Pasaulē- bīdu dažus projektus, lai pats varētu nodrošinat savas vecumdienas. Atbildot...
+5
Tavuprāt šādiem notikumiem nebūtu jāpievērš pastiprināta uzmanība un jāatspoguļo necila raksteļa veidā starp pēdējiem notikumiem modes pasaulē un veselīgiem padomiem ziemas sakarā, tā?
0
Tvnet.lv par šo tēmu vakar bija nedaudz pārcentušies. 9raksti kamon...
0
Šobrīd par šo un cieši saistītām tēmām tvnetā, tā pavirši skaitot, sanāk 16 raksti. Nu un?
0
Dienai ar čupiņa - www.diena.lv/ un NRA strīms iet - nra.lv/

Bļin, jau 33 un vēl 1/3 jāatrok ... MaXXima + piparbodītes pēc darba dienas beigām - tur jau pārdevēju un krāvēju savi 50 gab. + kādi 150 pircēji varēja būt.

Ķip stundu pirms negadījuma kautkāda signalizācija gaudojusi
0
par to signalizāciju tā runā, esmot arī izskanējis aicinājums evakuēties, bet čot neviens neesot reaģējis, turklāt apsargi esot rīkojušies pēc instrukcijas, tobiš nedarijuši neko.
0
Es kaut kur lasīju, ka signalizācija tajā veikalā laiku pa laikam gaudojusi vairākas dienas. Tā kā nekas nav noticis, darbinieki štukojuši, ka kaut kas ar to signalizāciju ir sagājis ir grīstē un vairs nav diži pievērsuši uzmanību, kad tā atkal iegaudojusies.
+1
RT@ Paul Rutkovsky

"Radio Balkom ēterā šoferis pastāstītāja, ka tikai viņš viens atveda 48 tonnas bruģa, kurš tika uzkrauts uz ‪#‎Maxima‬ jumta."...
0
Kaut kur bij rakstīts, ka esot pagrabā kaut ko metinājuši, tāpēc signalizācija iedarbojusies. Esot pat izsaukuši signalizātōrus, lai atslēdz, bet neesot iznācis, tāpēc arī ilgstoši gaudojusi.

Jāņem vērā, ka tā bija ugunsdrišibas signalizācija, kas iedarbojas no karstuma, dūmiem un pelniem, arī putekļiem, nevis uz konstrukciju noturības zudumu, tā ka izskatās, ka tā ir drīzāk bijusi sakritība šoreiz.

P.S. Jau 40 bojāgājušie...
0
Man šancē ar reizēm ugunsdzēsēju signalizācija sāk gaudot, kad pa pagrabu ņemas ar metināšanu. Neviens bļaudams no ēkas ārā neskrien.

Konstrukcijas noturības zudumu signalizācija varētu būt seismiskās aktivitātes rajonos.
0
BTW, kas te dirš, ka mediji par daudz ziņojot par tēmu, jo TVnetā, redz, esot 9 gabali raksti — līdz dotajam momentam LETAs ziņu lentās ir kopā 219 ziņas par Maximas sabrukšanu kopš traģēdijas vakar ap šito laiku…
+1
skumjš fakts, bet tā ir laikam ''ievērojamākā'' ziņa saistībā ar Latviju kopš šaudīšanās Bastejkalnā, kas pārspēj gan ceļamkrāna kritienu, gan ugunsgrēku pansionātu
0
Bet tā jau visi ziņu mediji strādā. Vienmēr ievērojamākās ziņas ir par katastrofām un noziegumiem. Pieprasījums rada piedāvājumu (tas par to, kas vairāk tiek atspoguļots).
+6
Fotogrāfs Edijs Pālens:

Esmu fotografējis visādas šausmas, pagāšnakt arī. Fotografējot man nesāpēja, bet — stāvot kopā ar cietušo tuviniekiem un gaidot, kad paceļot betona bloku iznesīs kārtējos bojā gājušos — raudāt nācās bieži. Stāvēju kopā ar 16-gadīgu puisi, kuru māte pameta pirms dažiem gadiem, viņu audzināja krustmāte, kura bija veikalā — viņš viņu gaidīja no traģēdijas sākuma līdz šim laikam (no rīta klasesbiedri un draugi viņam atnesa siltu tēju un sausu apģērbu). Sapīpēju ar 70-gadīgu onku, kurš nemitīgi zvanīja savai sievai, kura aizgāja uz veikalu no blakus esošās mājas pēc maizes: signāls bija, bet neviens neceļ. Redzēju vīrieti, kurš 5 no rīta atnācis no darba un uzzinājis par negadījumu, saprata, ka viņa sieva, kuru viņš pirms nedēļas apprecējis, ir zem drupām. Redzēju 20-gadīgu meiteni, kurai abi vecāki bija zem drupām. Redzēju, kā policijas darbiniece, kam bija jāpaziņo tuviniekiem sēru vēsts, gandrīz noģība un vēma. Redzēju ģenerāli Ķuzi ar asarām acīs. Redzēju, kā ceļamkrāna operatori meklē savu biedru, kurš palīdzēja novākt drupas. Redzēju, kā spēļu zāles darbinieki atteica meitenei sasildīties viņu telpās, kura gaidīja aukstumā ziņas par savu vīru visu nakti (no rīta arī sagaidīja — sēru vēsti). Redzēju, kā puisis atžirga 2 sekundēs, pārleca pāri žogam un izlauzās caur policistiem, jo viņam likās, ka viņa māti ved dzīvu ārā no drupām (viņa nebija dzīva). Saņēmu sms no draudzenes, kuru rīt bija jāfotografē: nesanāks, jo nav kam tos foto vairs dāvināt. Redzēju, kā 1000 cilvēki stāv rindā, lai ziedotu asisnis. Redzēju, kā kadeti nevarēja nosēdēt autobusā, bet lūdzās, lai atļauj palīdzēt nelaimē.
+2
"British pilot Paul Tribble, 27, was shopping in the store with his partner Elizabeth when the roof fell in.

"I was taken down by shelving falling on me, which skimmed my shoulder and forced me to the ground but I was still able to move," he told the BBC.

"There were torrents of water coming down off the roof. We headed into the back of the supermarket, the aisles were covered in produce and concrete and people lying on the floor."

Mr Tribble said a crane had been loading sand and building materials onto the roof for the past few weeks. He said he believed a lack of drainage following heavy rains had contributed to the fall.""
www.bbc.co.uk/news/world-europe-2...

Arī samērā ticams variants.
+2
^ mja, tipo smiltis piesūcās un kļuva 5x smagākas? Vispār šāda veida traģēdijās trakākas ir tieši tā gaidīšana, atrakšana, neziņa, cerība...

P.S.
sametis, tu dari savu, ļauj citiem darīt savu
0
Nu ja tur nav nodrošināta ūdens novade, var sakrāties diezgan vērā ņemama tonnāža. Reku jams arī saka, ka straumēm ūdens gāzies iekšā.

No otras puses, jebkurā gadījumā tam jumtam ir jāiztur arī papildus sniega slodze, kas ar nav nekāda mazā, un ja tur nesakrājas riktīgs dīķis, tad jau vajadzēja turēt.
+1
Šodien saskrējos ar vienu arhitektu, kurš zināja teikt sekojošo:

1) Tas, ka vienā galā uzkrauj būvmateriālus, ir stulbāk par stulbu. No otras puses, jumtam ir jāiztur ne tikai pastāvīgā (statiskā) slodze, bet arī dinamiskā slodze. Projektētājiem tas bija jāņem vērā.

2) Projektētāji (arhitektu birojs KUBS) ir vieni no slavenākajiem un dārgākajiem savā nozarē.

3) Projektēšanas birojā kaut kas ir precējies ar būvuzņēmēja RE&RE kaut ko, līdz ar to esot tāds uzskats, ka būvuzņēmējs un projektētāji esot viens un tas pats konglomerāts, tik ar vairāk galvām. No tā viņš izdarīja secinājumu, ka vainīgos meklēs visur kur citur, jo būvnieki un projektētāji būšot ieinteresēti cits citu piesegt.
+7
stulbākais tas ka tagadiņ, kad sāk izmeklēt šo lietu, kā parasti neviens no lielajiem nebūs vainīgs kā rezultātā par vainīgu pataisīs kādu sīku vienību bet resnās dirsas turpinās sildīties savos krēslos un pievērt acis uz nepilnībām. Galvenais, lai maciņš smagāks top.
+2
Vainīgais ir Vaņķa, kas ar ķerru saveda materiālus uz jumta. Viņš bija pālī, tos pašus Optimas līnijas baciļus satriecies uz pusdienām.
0
Rīgas Dome: Nolemts nepublicēt traģēdijā bojā gājušo cilvēku uzvārdus.

Līdz pl. 15.30 apzinātie bojāgājušie:

1) Olga Poluhina, ? – 21.11.2013
2) Gaļina Fadejeva 01.06.1957 – 21.11.2013
3) Vilnis Šteinītis 1968 – 21.11.2013 – glābējs
4) Leonija Apsīte, ? – 21.11.2013
5) Mihails Jesipenko, ? – 21.11.2013
6) Marina Hitruka, 04.02.1964 – 21.11.2013
7) Dāvids Indriksons, 26.09.1979 – 21.11.2013
8) Santa Pavelko, 13.05.1971 – 21.11.2013
9) Ēriks Černenoks, 23.01.1958 – 21.11.2013
10) Jānis Kadmanis, 12.01.1955 – 21.11.2013
11) Daina Kadmane, ? –21.11.2013
12) Svetlana Novikova, 27.02.1937 – 21.11.2013
13) Tamara Guseva, ? – 21.11.2013
14) Valentina Troicka, ? – 21.11.2013
15) Nikolajs Novikovs, ? – 21.11.2013
16) Edvins Bonuss, 21.03.1961 – 21.11.2013
17) Ina Skrinda, 30.04.1976 – 21.11.2013
19) Edgars Reinfelds, 12.05.1988 – 21.11.2013 – glābējs
20) Sergejs Ižiks, 24.05.1969 – 21.11.2013 – glābējs
21 — 47: atrastie, bet vēl neidentificētie bojāgājušie
0
Šādi izpaužas nepublicēšana?
0
Ušakovs vai kāds cits var lemt nepublicēt, es izlēmu iepostēt :)

Domāju, te arī citi trūmetālisti uztraucas, vai neieraudzīs kādu pazīstamu bojāgājušo sarakstā… :(
+1
Ceru, ka nevienu tur neidentificē pēc kredītkartēm vai maxima paldies kartēm.
0
^^ Jau ieraudzīju. Nezinot dzimšanas datus, pastāv iespēja, ka vnk. vārda un uzvārda sakritība, taču īstas pārliecības par to diemžēl nav.
0
+ Aldis Petruņins 10.10.1978 — 21.11.2013, veikala menedžeris
+2
^ es domāju, ka tas nav nepieciešams pārpublicēt to sarakstu šeit.
0
Prātam neaptveram traģēdija. Kas vainīgs? Skumjakais ir tas, ka tādu nav un diez vai atradīs. Norakstīs uz kolektīvo bezatbildību. Joprojām grūti aptvert.
+1
nu, vainīgā meklēšana ierasta, viens uz otru vels vainu kā parasti, reku, apzaļumotājs zvēr ka viņš i kristāldzidrs, būvuzraugs savukārt ka konstrukcija esmot mega, re, pat ziemā sniegu turot, apzaļumotājs vainīgs, burkānu pa dziļi iestādijis.
šamie var tagad rušināties papīros un parakstos, bet ja būvnieks ir nolažojis, tāpat nepierādīs, lai gan ļoti ceru ka kļūdos.
Mums takš te visu būvē pēc vislabākās sirdsapziņas un no vislabākajiem materiāliem. Tas nekas ka viņziem t/c Alfa ar ielūza jumts, tiesa gan, toreiz bez upuriem. Bet vai ta kāds pa šito i vainīgs?
bļad, un visa šitā epopeja vilksies nezcik ilgi lai beigās pasludinātu:
a) vainīgs, kā bigijs saka, Vaņka ar ķerru, vai arī tas pats šofers kurš tās 40ciknutur tonnas uzvedis.
b) neviens nav vainīgs, apstākļu sakritība,
+7
Sabrūk māja. Uz tiesu izsauc celtniekus un nopratina. Celtnieki -Mēs jau neko,ķieģeļi vainīgi. Izsauc ķieģeļus - mēs ņi prečom,cements vainīgs! Izsauc cementu - Ko man piesienaties,es tur vispār nebiju...
+3
Tak tās 48 tonnas sūds vien ir, ja tās visas nenokrauj vienuviet. Šai jumta konstrukcijai bija jāiztur 1.5 tonnas uz kvadrātmetru jeb 6000 tonnas uz visu jumta platību.

Vēl jau tāda lieta, ka tai ēkai pirms 2 gadiem bija dedzis jumts. Metāla konstrukcijām uguns nu dikti nepatīk.

Visdrīzāk, kā jau bieži šados gadījumos, bija kaut kāda nepilnību un kļūdu kombinācija, kas sasummējas un rezultātā pārsniedz kritisko robežu.
+1
reku viena bilde, kur redzams uz jumta sakrautais pirms otrā nobrukuma - nav pārāk skaidra attēls, bet kādi 4 maisi ar zemi un pāris bruģakmens paletes (viena sver 1.2-1.4t). Iespējams, ka bez tā otrais nobrukums nenotiktu vai arī nebūtu ar tik traģiskām sekām

pbs.twimg.com/media/BZnw4ZPCAAAf2...

Raksts, par Intara minēto slodzi:

www.diena.lv/latvija/zinas/buvni...
0
Nebūs vajadzīgi igauņu speciālisti, praktiski, katastrofas iemesli jau ir zināmi. Tagad jāgaida raganu medības un diez vai vaņka būs pēdējais, kam pēcāk nebūs problēmas ar aizcietējumu.
+1
labākajā gadījumā pat ja tiks sazīmēts kāds no lielākiem čiekuriem par vainīgu, tad visticamāk tiks atlaists no amata, ar paklusām iešķiebtu palielu kompensāciju, liegumu ieņemt līdzvērtīgu amatu kas netraucēs viņam atrasties turpat blakus zem cita nosaukuma.
0
vēl man dikti patīk šitādi:
"Uzreiz pēc traģēdijas Būvvaldē veikta pirmā būvprojekta caurskatīšana un konstatēts, ka visi nepieciešamie saskaņojumi projektam bija, ekspertīzes tikušas veiktas un būvkonstrukciju noturīgums paredzēts atbilstošs normatīviem, līdz ar to ar būvprojektu viss būtībā ir kārtībā."
Tu re kā, atliek parakņāties papīros lai secinātu ka viss bumbās. Sabruka? Bet ne jau garantijas laikā. Tad jau viss kārtībā.
0
Garantija. Skaisti skan, lai kāds atbildīgais tiktu cauri sveikā un 7klašu vaņka...
+4
Bļin. Tikko māte piezvanīja. Man labs draugs no pašas bērnības, dzīvojām blakus paģīšos, strādāja taij vakarā tur par kasieri, guļot slimnīcā aizmidzis visu laiku, saliktas šuves, bet būšot dzīvotājs, par invalīdu arī nepalikšot. Gandrīz sirds apstājās uzzinot.....
+1
"BTW, kas te dirš, ka mediji par daudz ziņojot par tēmu, jo TVnetā, redz, esot 9 gabali raksti — līdz dotajam momentam LETAs ziņu lentās ir kopā 219 ziņas par Maximas sabrukšanu kopš traģēdijas vakar ap šito laiku…"
Vot bliņ grib un dirš.
+3
2 gadu garantija ēkām, ceļiem, tiltiem tas ir vnk killeris. Lecskapjiem dod vairāk. Kas šito vispār pieļauj. Daunim jābūt, lai piekristu bliezt ēku ar 2 gadu garantiju. No otras puses - fīrmaņiem garantija tāpat po, pēc nodošanas klappē bodi ciet un ver vaļā jaunu.
+7
laikam šie ir vienīgie prātīgie vārdi ko esmu dzirdējis no Bērziņkunga mutes:
" izmeklēšanā jāiesaista ārvalstu eksperti, kas nav saistīti ar Latvijas būvniecības biznesu."
0
Rīgā tagad ir 3 gadu garantija ielām. LV likumdošana pieprasa tikai 2 gadus.

Garantija jau ir uz visādiem sīkumiem, pa lielam. Priekš tā, lai noteiktu vai seko projektam, ir būvuzraugs un tiek ņemti paraugi analīzēm. p"ec tam komisija pieņem to objektu, ja nekādi pārkāpumi nav saskatīti.
+1
Bļa, kur tādi dauņi rodas gilljan.livejournal.com/447732.html...
-1
No palīdzības gan bija stulbi atteikties.
+1
jāskatās kontekstā, kur viņa ir nepieciešama un kur nav. Es vairāk par to ka kā parasti atrodas deģenerāti kuriem vajag paspēlēt "politiku" šādos brīžos.
+1
tā 2 gadu garantija jau nenozīmē, ka, ja pēc 2 gadiem sabrūk, tad neviens neko nezin un viss bumbās. Tas nozīmē tikai to, ka ja, teiksim, tilta margas tai laikā aprūsē, tad būvuzņēmējam tās ir pašam (t.i., par savu naudu) jāpārkrāso.
+1
''С первых-же минут после страшной трагедии в Риге в социальных сетях Латвии люди стал задавать вопрос :"Почему не прибыли спасатели МЧС России?".''

Eh ? WTF ? Nopietni ?! Kurš gan par to jautāja no pirmajām minūtēm ? Pat ja aicinātu, tad tāpat pēc stundām 6 tik varētu ierasties. Lielākā problēma jau bija pa tumsu gruvešus izvākt, lai nevienu netraumētu pie reizes.
-5
Nu ne jau pēc 6 stundām, krietni ātrāk. Bet dažiem politika ir svarīgāka par cilvēku dzīvībām...
+4
vašeta neba Krievija vienīgā piedāvāja palīdzību, ja kāds būtu sekojis līdzi informācijai tad zinātu kas un kāpēc, tikai daži labi tieši Krievijas palīdzības nepieņemšanu izvērš politiskā kontekstā.
+6
Nerve: iebāz savu oranžmello lentīti sev dirsā un pajautā kāpēc Krievija nepieņēma ASV palīdzību zemūdenes Kursk traģēdijā?

Tas gan bija emociju diktēts jautājums. Mums pašiem savu glābēju un darba roku ir vairāk nekā tajā pleķītī var nodarbināt. Visas pārējās spekulācijas par krievu brīnumtehniku un palīdzētgribu kā reiz ir tā politika, ko kādam tagad patīk taisīt.
+2
Amatpersonas smuki pucē PR uz traģēdijas rēķina.
Pārējais ir vienkārši cirks - arhitektūras gada balva, garantijas 2 gadi, RE RE vēsturiskais tandēms ar Rīgas Domi, "nevainīgi" projekta īstenotāji VS fizika, signalizācija pirms iegruvuma un kopējā NĪ sistēmas šņaga.
Būtu naktī iegruvis - pa lielam visi pajātu to faktu un tas tā arī pieklustu.
Reizēm kāda nāve ir indikators, lai kaut kas tiktu mainīts/pārskatīts, taču šajā gadījumā nav ne jausmas, kas notiks tālāk
+6
^^^^ Bļeģ, kāds sakars ar šo lietu ir МЧС России??? Te nav Россиja.
Ja kādam gribas МЧС России, lai vācas uz krieviju!
-2
Runa nav par brīnumtehniku, bet par milzīgo pieredzi (reālo, nevis mācībās vien gūto), jo Krievijā tādas lietas notiek regulāri. Būtu varējuši ātrāk piekļūt cilvēkiem un nāves gadījumu būtu bijis mazāk.
+1
Dzirdēju nesen pa TV, ka pēc projekta tam jumtam bija jātur 1,5 tonnas uz m2 tā, ka tie sakrautie materiāli un kaut kāds ūdens štrunts vien bija. Pat ja pa visu to jumtu uztaisītu 1,5 m dziļu baseinu viņam bija jātur.
Tātad vai nu projektētāji smagi kļūdijušies konstrukciju aprēķinos vai arī būvfirma nesošajām konstrukcijām izmantojusi lētākus zemākas kvalitātes materiālus nekā bija noteikts pēc projekta.

Tiešām ceru, ka notikušā izmeklēšanā tiks iesaistīti ar Latvijas būvniecības nozari nesaistīti ārvalstu speciālisti.
+5
Bullšits. Palīdzību piedāvāja ASV, UK, Zviedrija, Polija, LT, EE utt.
Domāju, ka vajadzēja aicināt kādu pieredzējušāku palīgā, bet ne jau nu krieviju - Latvijas valsts un neatkarības vienīgo ienaidnieku!
0
bbc video kur HD kvalitātē ir redzams 3 iebrukums ir vnk pessec. Nevienā dokumentālajā filmā neesmu redzējis tik ātru sabrukšanu. Pat uzspridzinātie dvīņu torņi bruka lēnāk nekā iegāzās maximas jumta 3. kārta.

www.bbc.co.uk/news/world-europe-2...
+3
Palasot krievvalodīgo portālu komentārus, rodas iespaids ka pērsne ap МЧС nepiesaistīšanu ir mākslīgi radīta, man, kā nelielam sazvērestību teoriju piekritējam, pat ir aizdomas ka Nils pielicis savu trekno pirkstu lai pavirzītu nostāk Rīgas domes saistību.
0
paklau nerve, ja jau krievijā ir tādi spečuki, aiz ko ta viņiem tādi upuru skaiti tais traģēdijās?
0
^^^ jā, ja to skatās emocionāli, tad krīt ātrāk, smagāk, trakāk.
0
Cerams, ka visi ir reģistrējušies feisbukā. www.facebook.com/ivars.sveile/posts/...
0
Tak Krievijaa katrs gadiijums zem 100 liikjiem skaitaas "incidents"
0
^^^^ Ja skatās traģēdijas, kas saistītas tieši ar jumtu sabrukšanu, nemaz tik tālu no Krievijas rekordiem Zolitūdes gadījums neatpaliek.
www.apollo.lv/zinas/upuru-skaits-...
0
pieļauju ka visiem būvkantoriem kuriem ir saistība ar šo notikumu, šīs naktis ar ir pagājušas vaiga sviedros un papīra smalcinātāju dūkoņā.
+2
Ko ta viņ tur smalcināj? Tā, lai sanāktu, ka būvē vispār bez papīriem? :D
+2
Domāju, ka tieši otrādi: top kaudze papīru, kas apstiprinās, ka viss ok ir bijis.
+2
nu tiešām. sāk pipeles kaukt, ka viss būtu bijis puslīdz rožaini, ja vien nebūtu atsacījušies no lileās dižbrāļvalsts piedāvājuma palīdzēt. Ko tad tie Krievijas n-to jumtu iebrukumos rūdītie speciālisti būtu tādu revolucionāru izdarījuši, ja ir muļķim skaidrs, ka pirms otrā iegruvuma viņi tāpat nevarēja paspēt ierasties? Atvestu ar kravas helikopteru un iemestu pa vidu ekskavatoru ar 4-kubīgo kausu un garo izlici?
+4
pipeles jau divas dienas kauc, kā viens fb labi izteicās, izskatās pēc ātras un profesionālas propogandas. Un ik pa brīdim parādās komentu formā visādi "es tur biju, visu redzēju, mūsējie nejēdz strādāt", "kapēc nav mčs", "mēs piedāvājām termokautkādusnuturskanerus, mūs pasūtija", bla bla bla… un šitādi jādomā vēl tik pieņemsies spēkā no visādiem pseido aculieciniekiem/dalībniekiem.
Derētu papētīt to lielo brēcēju uz rakstu cepēju saistību ar „Mums pa ceļam” organizāciju.
-4
Valdi, kā reiz pieredzējušāki prakses ziņā arī ir Krievijas speciālisti. Un cilvēku dzīvības labad vajadzētu aizmirst par "ienaidniekiem".
+4
Ja tā, tad vajadzētu arī aizmirst par draugiem ponta pēc. Kad, kā un kur varēja Krievijas speciālisti ierasties un pamācīt mūsējos?
0
Mulkari, vakar, plkst. 21:04
"Dzirdēju nesen pa TV, ka pēc projekta tam jumtam bija jātur 1,5 tonnas uz m2 tā, ka tie sakrautie materiāli un kaut kāds ūdens štrunts vien bija. Pat ja pa visu to jumtu uztaisītu 1,5 m dziļu baseinu viņam bija jātur."

bruģētā celiņa pīrāgs ~0,5 t/m2; ūdens - tonna kubikmetrā, pieņemsim, ka vidēji 10cm tīra ūdens varēja būt sūdīgākā vietā = 0,1 t/m2;
palete ar betona bruģakmeni - 1.6t.
+1
Patreizi tak Bērziņš pa TV teica - vainīgs tas, kas licis parakstus uz nododšanas papīriem nu i vsjo...
+2
Būvinženieris atklāj celtniecības «biznesa» aizkulises

www.tvnet.lv/zinas/viedokli/4874...

lielos triepienos tā arī apmēram ir; mani gan māc nelielas aizdomas, ka tur uz beigu galu ir šis tas pierakstīts klāt.
+3
Ja jau par pieredzējušiem palīgiem runājam, tad loģiskāk būtu lūgt Itālijas vai Grieķijas glābēju palīdzību, kuri apmācīti zemestrīču seku likvidācijai, bet šajā situācijā, pieņemu, ka pašu speciālistu bija pilnīgi pietiekami.

@PēterisP - nu tu gan pimpi ar pirkstu salīdzināji - brīvās krišanas paātrinājums ir 9.8m/s - vienam segumam nekas netraucē to sasniegt
+2

Intars, šodien, plkst. 11:48

"bruģētā celiņa pīrāgs ~0,5 t/m2; ūdens - tonna kubikmetrā, pieņemsim, ka vidēji 10cm tīra ūdens varēja būt sūdīgākā vietā = 0,1 t/m2;
palete ar betona bruģakmeni - 1.6t."

Nu labi, vietām varbūt bija ~2 t uz m2, bet ne jau viss jumts bija ar bruģa paletēm nokrāmēts. Tāpat bija jātur tā nelielā lokālā pārslodze. Ko tad darītu tas jumts, ja sētnieks bruģētos celiņus tīrot slapju sniegu vienā vietā kaudzē sašķipelētu - arī lokāla pārslodze. Ja nevar garantēt jumta izturību tad nekādu parku un rotaļu laukumu uz tāda nedrīkstēja vispār taisīt.

Te viens somu inženieris analizējis sabrukušā jumta kopņu savienojumus

g2.nh.ee/images/pix/maxima-c...

Izskatās, ka lai ietaupītu uz speciālu transportu un atļaujām lielgabarīta kravu vešanai kādam ienāca prātā ģeniāla ideja kopnes taisīt no 2 daļām un tad uz vietas ķep ļep saskrūvēt kopā.

+2
heh, kautko tādu es jau gaidīju
www.facebook.com/NilMysToboy...

var jau būt ka Nils tiešām ir balts un pūkains un bez kādiem zemiskiem nodomiem taisa pīāru, bet kautkā sitas cauri tāds smuks politisks gājiens. Visupirms nemanāmi sakurināt emocijas un kaislības ap mčs nepiesaistīšanu, pēcāk izlikt šādu smuku skaidrojumu lai arī krievvalodīgā daļa, tā kas cītīgi pērās, paliktu rāma, sak, ja jau Nils tā saka… savukārt tie kas vēl nav balsojuši par Nilu, neviļus padomātu "vai ku prātīgi runā… kazi, vells nav tik mells kā viņu mālē…?"
manuprāt smalki.
0
^^ man jau vispār doma par kopņu daļu savienošanu laiduma vidū nešķiet, khm, īpaši prātīga.
+1
nju tikai Latvijā tas ir iespējams, ka katrs ar apšaubāmi iegūtu diplomiņu RTU kļūst par baigo "specu" inženierzinātnē...
+4
muļķības, lai izteiktu autoritatīvu viedokli par dajebki, pat diploms nav nepieciešams. Atliek noskatīties medikopteri + vēl dažus "pamācošus" seriālus, un viss top skaidrs.
0
«Lat-vie-ti! Kāpēc tik gļēvi!»

www.pietiek.com/raksti/latvietim...
0
Tagad tik klapēs bodes ciet - www.tvnet.lv/zinas/latvija/48926...
0
Labdarības pasākumu atskaņas:

nra.lv/izklaide/130255-rec...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
vainamoinen
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas