Kas ir Gothic?
-1
Apskaidrojiet kaads man, stulbam siikaljam, kas iisti gotiskais metaals roks vai kas tur veel ir. Man taa arii isti nav skaidriibas, kas grupu padara tieshi par gotisku. Kas ir taa noskanja, peec kaa to meera, kaa vinjus paziit?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Nu gan izdomāji uzdevumu... Vieni par gothic metal spēlētājiem dēvē Paradise Lost viņu pirmsākumos (kad viņi, manuprāt, spēlē tīru doom;). citi Nightwish, citi vēl kaut ko...
Nez, manuprāt, galvenā iezīme ir izteikti drūmbēdīgā puņķ&asariskā noskaņa, ko panāk galvenokārt ar sintezatoriem utt. Ja vēl tīrs skumīgs sievietes vokāls pavīd, ta jau gotiska mūzika ka likts. Hahaha.
0
Žurnālā "Classic Rock" arī līdzīgi viens tika teicis :) "Bālas sejas, melnas drēbes, un žēlabaina mūzika"...
Ja tic, ka gotika klasika ir Sisters Of Mercy, Fields Of Nephilim, Bauhaus, Christian Death, tad it kā vajadzētu būt skaidram, kāda tad ir īsta gotika...
0
IMHO laba teema, un tieshi taapeec, ka katram ir savs viedoklis. Man ir domaat, ka gan jau ir cilveeki, kas paarsvaraa klausaas gothic un tomeer speej dot kaadu sapraatiigu apziimeejumu. Galvenais lai tie "kreisie" eksperti nesaaktu filozofeet.

Neesmu liels Paradise Lost cieniitaajs, bet nu pats saakums man patika. Un cik zinu pamataa tas bija dets... cik tur bija doom nezinu neinteresee. (nenotureejos). Par gothic runaajot, esmu dzirdeejis pa Dead Can Dance viens albuums esot gothic. Bet nu... ne mana cuuka, ne mana vaga.
0
Paradise Lost, My Dying Bride, Amoprhis u.tml. - doom, ko iegūst, palēninot death :) Nu labi, ne tik vienkārši, bet apmēram gan. Un tad ir vēl klasiskais doom a la Black Sabbath & Co.

Dead Can Dance brīžiem noteikti velk uz gotiku.
0
Nu Paradise Lost pirmie albumi toch ir Death. Vieniigaa reize, kad man aptuveni saaka aust galvaa kautkaads neskaidrs gotikas formuleejums ir Amorphis "My Kantele" EP aptuvena noklausiishanaas. Es ljoti ceru, ka kautko nesaputroju, un, ka tas ir tas pusalbums, ko domaaju.
0
Moonspell šobrīd ir viens no labākajiem Gothic paraugiem!
0
mmm Moonspell nav ne vainas...(ciest nevaru punkjainus gabalus)
0
Lacrimosa ir Gotika. Arī vecais HIM (pirmais albūms, varbūt vēl otrais).
0
Nu ja Lacrimosa ir gotika un arii Him ir gotika, tad es pilniigi neko nesaprotu.... Moonspell, jaa.... priekshstats aug. Taatad es lieku kopaa Amorphis "My Kantele" ar Moonspell peedeejiem un kautkas jau ir, bet nekaa nav. Bet ja Him un Lacrimosa, tad.... Nee neko nesaprotu. Labaak ne par grupaam, bet par to, ko vaards gotika no sevis izsaka, es domaaju muuzikaa ko tas izsaka. Ja kaads protyams var to paskaidrot.
0
Nee, saprotu gan kaapeec Lacrimosa tur ir, tikai nesaprotu, kaapeec tas viss ir zem nosaukuma gotika? Es kautkaa nevaru nekaadas paraleeles savaa galvaa novilkt starp gotiku un konkreeto muuziku. Izskats? Nu johaidii, tas nav nopietni... Noskanja? Nu beidziet, kaada Lacrimosai tur veel gotiskaa noskanja? Vienkaarshi seeruliigi gabali, pie kuriem mana maate asaras slauka.
0
To Fauns un paareejie - paluukojiet sheit music.gothic.ru/gothfaq.htm...
0
he heee, labais. Tik nav pacietiibas iisti kjerties klaat, ar to krievu valodu man taa chaabiigi iet, bet gan jau paspeeshu.
0
Tā ir mūzika ar gotiskām elektroniski vai akustiski panaaktām skanjām, kas atgaadina kapličas, baznīcas, katedrāles; vizmaz no tā tas ir cēlies. Bet modernā gotika ir savādāka, kā jau Dekaels iepriekš minēja. Un vispār tam var būt daudz variācijas, katram par to var būt sava izpratne.
0
crematory ar taksh ir gotika man ta skiett
0
Nu nemaz jau tik ljoti to krievu valodu nevajag - pietiek apskatiit grupas kas ir mineetes zem apakshnovirzieniem un taalaak, ja ir interese var mekleet kaut ar Googli :)
0
a kapee Lacrimosa nav gothic, Fauns? gotikai jau ir arii savi apakshzhanri, kurus gan nevareeshu nosaukt..
0
Gotika sevii ietver aarkaartiigi daudz dazhaadu zhanru,saakot no klasiskaa gothic rock/post-punk(bauhaus,sio... & the banshees,christian death utt) liidz pat dazhaadaam elektronikaam un bezmaz vai tehno (black heaven vai autumn angels kaut vai).Ar metaalu tai gan ir visai diivainas un nenoteiktas attieciibas :) kas par zveeru ir gotiskais metaals to taa preciizi man shobriid ir pagruuti nodefineet..nu creaming jesus vareetu buut labs piemeers.Katraa gadiijumaa ar doom un kur nu veel ar black tam ir visai maz sakara.Bet nu tik tieshaam-iechekojiet gothic.ru.Vai gothic.lt.Vai tml :D
0
Dead can dance VISI albuumi ir gothic,starp citu ;) Tikai gotika,kas eksperimentee ar dazhaadaam etniskaam un medieval noskanjaam.
0
Eh.... skaidrs, ka skaidriibaa netikshu, nu nekas, varbuut ar laiku. Par cik, taadu muuziku neklausos, iebraukt ir visai sarezhgjiitit, bet nu pamatus sapratu.
0
Heh,nu tas imo ir pietiekoshi daudzveidiigs stils (taapat kaa gotika arhitektuuraa bija viseklektiskaakais stils:),taa kaa dot vienotu gotiskaas muuzikas definiiciju ir gruuti.Galvenais-atmest ljooti izplatiito metaalgalvu pienjemumu,ka gothic ir kkaads doom pavids,un to ir izdomaajusi Lcrimosa :) vai Crematory :D
0
Vai veel labaak-ka gothic ir mana "miiljaakaa" grupa Helsinki-Ipikji Magjistraale (aka Hovarda Inversaas Menstruaacijas aka HIM:)
0
Mans gotisko grupu saraksts (varat nomeetaat ar akmenjiem)-Bauhaus,Sisters of mercy,london after midnight,rosetta stone,the merry thoughts,death in june,cinema strange,sopor aeternus,dead can dance,nosferatu,two witches,incubus succubus,black tape for a blue girl,current 93,illuminate,ordo rosarius equilibrio,blutengel..
Skaidraak palika? :))
0
Kas mani vienmēr šitajā visā augstākminētajā ir atbaidījis - dabiskuma trūkums šādā mūzikā... Pompozums, formu pārspīlētība - saturs tiešām paliek otrā plānā... Vēl tās imidža pārmērības... Tik tiešām, taisnība tomēr tiem, kas saka, ka ārišķību šeit ir vairāk, nekā patiesas nepieciešamības pēcpašizpausmes...
Un, ja vēl parādās tādi frukti, kā Sopor Aeternus... Brrr!
Labāk klausos veco, labo metālu - tur viss vienkārši un godīgi...
Ceru tikai, ka neviens neuztvers manu necilo viedokli kā apvainojumu...
0
Uja,uja..power un heavy iit nemaaaz nav pompozi :DD Kgan-ko nu kursh ar pompozitaati saprot..katram jau savs veids kaa izpaust emocijas.Man,piem,SA nekad nav shkjitushi samaaksloti,bet nu..Neieshu tak kauties ar lielu mataini :D
0
Jā... Arī man heavy & power likās pompozi, kad tikko sāku ar šo mūziku iepazīties. Taču - tas ir tikai tāds virspusīgs iespaids. Vienkārši tie cilvēciņi pašizpaužas, kā viņi to prot - ja kādam ir vieglāk dzīt patosu, tā sacīt, lai viss būtu ar neapbruņotu aci redzams, saprotams, un skaidrs kā diena, nevis uzrakstīt klusu un sirsnīgu dziesmu... Tik un tā aiz tā visa slēpjas tie paši cilvēciskie pārdzīvojumi, kas mums visiem tomēr tik līdzīgi...
Vārdu sakot, jautājums ir tikai - cik ļoti tajā visā iedziļinās... Pieļauju, ka neesmu vienkārši to izdarījis pietiekami - iedziļinājies tanī gotikā. Vai arī - neesmu spējīgs to izdarīt... Kā saka - katram savs.
Kaut gan tie Sisters un Fields Of Nnephilim - tie ir jā! :)
0
Nu ko es varu teikt..laikam jau jaapiekriit buus :)
0
Vieniigais, kas man n gothic patiik ir Lacuna Coil. Paareejais man par vieglu un pozitiivu. :)
0
Es jau nu gan neteiktu, ka Lacuna Coil buutu sevishkji smags un negatiivs. Bet visaa visumaa man LC tiiri labi tiik, iipashi jau Cristina :))
0
kadas latvijas adreses neta ir atrodams kaut kas par gotiku?ne tikai muziku,bet ari filozofiju utt???
0
Gotikai ir filozofija??? That's something new for me...
0
Bet protams, ka ir. Mūzika bez filozofijas (pamatdomas jeb skeleta) ir tukša un neinteresanta.
0
Kas gan gotikai par filozofiju? Tieshaam nevaru iedomaaties. Izskaidrojiet man stulbam Doom junkie :)
0
Latvijas netaa nav.Iesaku www.gothic.ru -muuzika, filosofija, FAQ un visaadi citaadi dabas briinumi :D
0
www.gotika.times.lv....ir bet tur nekas vala neveras:((((((...bet man tikai latvijas nets:(((
0
Heh, nu tur patiesiibaa nekaa nav. Tur saakotneeji bija paredzeets likt Dark Parade maajaslapu, kas tagad ir zem alternative.lv un, starp citu, saucas Latvian Gothuc Page :) Bet nu es domaaju, ka cilveeks kko citu mekleeja ;)
0
Filozofeet ir labi,,,bet ne paarspiileet...
0
suicide vēl nav atradis (-usi) nesāpīgāko pašnāvības veidu? >:D
0
to corpse: crematory nav nekaada fuckinaa GOTIKA blja. Crematory ir melodiksaa gala, ja nekaita tos techo TIPA miksus. Esmu dzirdeejis visus albuumus, beidzot ar creed un revolution, un nav tur nekadas gotikas, varbuut dazas vecas dziesmas partaisitas, tas arii viss. Vienkarshi shitadas mulkibas nevareju paciest. To Dekaels: un kas tas par visszinoshu uzskatu ka ja jau skan sintikis, un muuzika ir druuma tad ta i gotika. Es nevienam nedirshu virsuu, katram ir savs viedoklis bet tas nu ir galiigas aplamiibas. NU ok "Type O Negative" viena grupa tur spelee ar sintiki, varbut vel dazas. Nemshu spilktu piemeeru, Manowaram lenas dziesmas, basists seezh pie klavishas, unsolists velk skumjus meldinus, nu vai tad taa ir gotika. Un ja runa par gotiku, neiesaku nevienam klausiities Luna Coil. biju dzirdeejis dazas dziesmas, no kuram milaka laikam ir STARS. Skan ta it kaa 90to gadu sakumaa cranberies saktu speelet biski smagaak ( tada 90.gadu pieskana). Nu nevareeju neizteikties, baigi patiik ta dziesma. BET parejas dziesmas ir vainu paraak popsiigas vai stulbas. Tieshi ta stulbas. Totals numetals. Ka vini izskataas. KORN 2. Viens klips, ko redeeju, laikam peedejais, nu tads numetala murgs. Es biju loti viilies. Ari Paradise Lost diezgan besii, nerunajot par tadam grupam ka The Gathering. Ja taa ir gotika, un man liekas ka taa arii ir, tad man taa patiik kadi pieci procenti. Nu no real true fuckin metal tur ir maz. Tads mans viedoklis. Un vel te dazi apsprieda ka heavy/power( protams speed ) ir parak pompozs. Paraak pomposz !!! Tas mani satracinaaja viss vairaak. Ka Shii stila lielam piekriteejam ( grrrrr ) , pirmkaart. tas ir daudz patiesaakas emocijas par lieliem dzels viiriem ar akmens sirdiim, dziesmas par droshsirdiibu, varoniibu. Dziesmas par nepadoshanos, nevis kaa gotika - vaiduliigas. Cilveeki uzkaapj uz skatuves un laiz araa visu kas ir, ja vini ir beedigi, tad taa arii spelee, jaa prieciigi tad ari atbilstoshi uzvedas. Tie ir augsti pashapzinas un savas morales kodeksa cieniishanas principi, kas ir ceelaki par jepkaadam tu gotiskaam hernaam. Var buut bedigas dziesmas, bet tad vismaz nevajag mest plinti kruumos pec tam. Mes tachu neesam kaut kadi kristieshi kas sevi visu laiku zeelo un raud par neizdevushos milestiibu, Ou no ser, no way! Tas lai paliek jaunkundziishu un pokemonu zinaa! Mans personiigais viedoklis ir shaads, paties, godiigss. Nevienam neko neuzspizu, bet es taa uzskatu jo gribeju pateikt vismaz to lai cilveeki neklausaas kaut kadus tur nu metalus ( fuck numetal ).Nu lai tak klausaas savu gotisko roku... Un par to kas ir gotika un kas nav jaspriez katram pasham, nu to tachu taa pat jau peec izskata var redzeet. Mataini, bardaini lopi(es;mees), vai eleganti ( moderni) gerbti cilveeki ar diivainam frizuraam :)
0
shitaas diskusijas man uzdzen paarmeeriigas smieklu leekmes par gotiku :) vieniigais cilveeks, kursh ko sakariigu shajaa jautaajumaa pateica bija chimera, citi, vairaakumaa gadiijumu, tikai kko muld par gothic, kaut vai pashi atziist, ka neklausaas to iisti u.tml. :))))
0
Ar ieprieksheejo komentaaru tu noliki vienaa plauktaa pie tiem, kuri tikai muld par gotiku, kaut gan vinnu neklausaas, jo teici, ka vieniigaa ir chimera, kas ko jeedziigu ir uzdrukaajusi... bet tas taa, taada liela atkaape, bet ja jau pa atkaapeem. Tad kristieshi neraud par neizdevushos miilestiibu, jo vinnos taadas nav, vinnos ir tikai krusta dievs, kursh visus ir radiijis, un turpinot atkaapi, ieshaavaas praataa doma, kaapeec daudzi, baidaas beerna radiishanas (kristieshi es domaaju), jo vinni uzskata ka krusta dievs ir cilveeka radiitaajs, un dzemdeejot, vinni sho "apgalvojumu" apgaazz, liidz ar to rodas tik daudz muuku un muukkennu, kuri tikai pasauli bendee... Bet nu atkaape, un ja godiigi uz Fauna jautaajumu nemaz nevaru atbildeet, jo nezinu kas ir gotika, zinu tikai to, ka bija kaada, laikam, cilts, kuri saucaas goti, bet to izrunaaja, laikam ar iiso o, nevis ar oooo.
0
hehe, parasti gotika/goti/gotisks u.tml. arii izrunaa ar vienu o, taapat kaa taas cilts nosaukumu un gotlandi un arii bij gotiskaa arhitektuura, kura patiesiibaa nekaadiigi nav siastiita ar muusdienu gotisko muuziku, varbuut tikai taadaa veidaa, ka biezhi vien gotisko grupu lapelees paraadaas kaada bilde ar skaistaam maajaam gotikas stilaa u.tml. :D
0
es jau nesaku ka izrunaa ar vairaakiem, tikai to o var pateikt, gan o, ooo (saliec tos triis vienaa), veel var pateikti kaa oa, gruuti izskaidrot rakstiski, vismaz man, bet gan jau kaads valodnieks varees pateikti skaidraak.
0
nuu, nez, nez, angliski tas vaards ir ar iiso o, kaadeelj gan lai latvieshu valodaa buutu ar garo, ja tas ir sveshvaards? (es pienjemu, ka taa, neesmu nekaada valodniece or smth :)
0
Var pateikt goooti (triis vienaa, taa teikti bez apstaajas, nedaudz paildzinot) vismaz es taa parasti esmu dzirdeejis, un goti (peec o ir nedaudz jaaapraujas, taa pat kaa nots kurai ir punktinsh blakus) un ar sho "iiso" tiek cilts apziimeeta, ja nemaldos, bet ar "garo" tiek apziimeeti, "smagaas" miilas muuzikas fanaati.
0
nu taa nav smagaa miilas muuzika, pirmkaart. beet nu neesmu es dzirdeejusi, ka goti izrunaa kaa gōti, es to tikai taadaa sakaraa esmu dzirdeejusi, taa ironiski izsakoties, nevis vienkaarshi runaajot :)
0
nez..man patīk evanescence..
0
nez..man patīk evanescence..
0
neliels ooftopic Pagaana virzienaa - ja notij ir punktinjsh BLAKUS, tad to paildzina par pusi no taas garuma; aprauj, ja punktinjsh ir virs vai resp. zem nots - t.s. staccato. :)))))
0
Vot Evanescence, tā gan ir kruta grupa=)
0
Intars: nu jaa jaa, par to noti, bet doma ir skaidra, bet parasti ir zem, bet shaa vai taa tas punktinsh atrodaas blakus notij, ja skatamies "no augshas" he he. bet man taa liekas ka ne jau par puisi no nots, tas atkariibaa ir kaada nots, ja pilna tad par pusi no taas garuma. Sanaak man taa liekas ka paildzina noshu skaneejumu par vienu trehsdallu ilgaak, vai kaut kaa taa, vaardu sakot - sheit buutu jaadiskutee par Fauna neizpratni par gothic.

masquerade: ja tu domaa ka to o kaa umlautu (no vaacu valodas) tad nee, bet nu shaa vai taa, gruuti paskaidrot ar pirkstu paliidziibu...
0
besi ka melnos pokemonus uzskata par gotiem! zinu gotus kas ir normali, nevis pikashi riebiigie! ta jau bojajas viss
0
gotiem notiek arii savi atseviski konchi, varbuut ? ( personigi neesmu dzirdejis par tadiem pasacieniem.) Kads zina ?
0
Iekš LV nekas nav manīts, ja neskaita "Krēslas stundas" katru 2dienu Depo-tur gan tikai mūziku atskaņo, nekādi koncerti nenotiek. Toties daudz tādu pasākumu pie leišiem- Kunigunda Lunaria, daļēji Menuo Juodaragis un visādi citādi sīkāki pasākumi.
0
Jeb tu domaaji pasaules meerogaa? Ir jau, ir-Wave-Gothik Treffen Vaacijaa, Castle Party Polijaa, M' era Luna (arii Vaacijaa).. Linkus slinkums mekleet, sorr, paskaties pats, ja ir interese.
0
tipa ko vini tur veido, arii krata pachkas vai "dejo" ( laikam taa to sauc ). Vienu gotu redzeju dark parade. Ta bija meitene ar iisiem matiem un vini gandriizvai nekusteejas.
0
Vini dzer asinis vai kaa :)))))
0
Nu dark paradee bija bishk vairaak gotu par 1 cilveeku.. bet tiesa, taadi mazkustiigi vinji visi tur bija (arii es)-kaut kaada nerosinosha atmosfeera tur valdiija.
Tip jautaajums ir kaa goti dejo? Nu dazhaadi, dazhaadi-pat pachkas dazhi indiviidi krata :) A, sensenos laikos aviizee "Laba" bija aprakstiita "gotu deja" (ar ilustraacijaam:), tur var palasiit ;D Panku danchi ar turpat bij aprakstiiti :DD Iesaku, uzjautrinosha lasaamviela.
0
:DDD Es nedzeru :D Domaaju, ka ir taadi iipatnji-ir tak pat taads novirziens kaa Vampyre Goth-tiesa, dziivee shaadi iipatnji nav maniiti, parasti aprobezhojas ar maaksliigu ilknju neesaashanu :D
0
aaa paliiga man viens uzbruuk, nesiet krucifiksu. PALIGAAA!!!!!! paalshgsdg....
0
Eu neapdirsat gotus vini var muus nolaadeet ar 666speeku vini visi tic naavei izniiciibai un armagedonam un saatans i vinu pusee vispaar visi kas vinus apdirs uzmanaties ka juus neapbur un jums var naakties pa visiem juusu vaardiem atbildeet OK! Es jau izsaucu garu izdzneeju uz maajaam jo es agraak greekoju un apdirsu ar magisko saatana speeku apveltiitos gotus !! :)
0
Veis, vienkaarshs jautaajums-tu dumjsh esi vai tikai teelo? :DD
0
piedod ka tevi aizskaaru tik nenolaadi mani man bail no tevis OK !?
0
Nu tie komenti ir tik nevietaa, ka pat nestriideeshos-nu kaads gotikai sakars ar saatanu, 666, laastiem utml krapiem?? Es jau tev vienreiz teicu-iemaacies shaut ;D
Abrakadabra, lai Veiss top noladeets :DD Baidies, mirstiigais :D Ai, pietiek kjeemoties, gribu teeju.
0
Eu bet pasaki saviem draugiem kuri tuseejas kapos un pieluudz saatanu lai vini mani nenolaadd OK?!
0
Hmm, man gan shaadi tipi asocieejas vairaak ar blackmetal pokemoniem.. bet nu muusu visugudrajam Veisam jau labaak zinaat, ne? :DD
0
Bljaa vini taks i kruti un dzer asinis Uuuhhh man bail ja nu vini izdzer pa nakti maneejaas!! :(
0
Nu tad tu buusi beigts-ir pamats baidiities, ko tad mees bez muusu uuberguru dariisim :(( Lab, nav laika chatot par nejeedziibaam-dodos nolaadeet un apeest kaarteejo mirstiigo :DD
0
Ej uz sinagogu apeed kaadu ziidu un izdari beidzot ko noderiigu!!! :D
0
Gopnniki ir debiili...
0
aha piekriitu!!! :p
0
esmu gotiskaas muuzikas cieniitaaja un te kaut kas izteicaas par crematory. nu nezinu ez uzskatu ka vismaz pirmssakumos taa tomeer bija gotika.nightwish noteikti nav.ir gotiskais roks tie pasi sisters of mercy un tam liidziigie, ir metaals un ir taadas gotiskaas grupas kaa dead can dance, arcana, dargaard.gruuti nosaukt lacuna coil par metaalu , tacu cik ir gadiijies ko lasiit par so un sai grupai liidzigaam grupaam tad tas tiek saukts par metaalu. Theatre of tragedy savos pirmssakumos manupraat ir tiiraa gotika.bet patiesiiba tik tiesaam ir gruuti citreiz atskirt gotiku no taa pasa doom , jo abos sajos stilos muuzika ir druuma, un tiek izmantoti klasiskie instrumenti taadi kaa vijole , klavieres , vai arii tie tiek atdarinaati ar sintezatora paliidziibu.
0
blaa aizgaja bazars! nu ko, es jau zinu ka jus visi esat goti un asinju dzeraji, insekti nelaimigie :) bet ja godigi, satanisms un citi mesli gotiem ir piedeveti no to pashu smirdigo pikashu(pokemonu) puses! dubli par prezidentu!
0
Neee vini ilauni nejoku a viniem un mani pa prezidentu nee diktatoru...OK?! :D
0
cassandra, es atvainojos, bet vai sisters of mercy, bauhaus un liidziigie tev tieshaam skjiet metaals?
0
hmmmm me vienmer ir domajusi ka COF ir gotiskais metals?laikam jau ta nav?nju bet dziesam from cradle to enslave man gan skiet ir gotiskais metals?ka domajat jus?tikai pliz neapdirsiet mani,ja es gadijuma kludijos ..kludities ir cilvecigi....
0
kljjuuudiities ir cilveeciigi bet cilveeki ir jaaapdirsh taakaa ...
0
Es arii saaku ar gotisko... Un grimu puraa...
0
he! es saku ar galju tad pieversos black velak gothic un tagad visu metalu kopumaa :)
0
euz tatad COF nav gotiskais?
0
Nav. Blekjis kaa jau blekjis.
0
Par stiliem runaaat ir tas pats, kas striideeties par gaumi - bezceris. Muuzikas stils ir ljoti izpluudis jeedziens. Stili paarklaajas un runaat konkreetaa gadiijumaa par ko vienu ir nepareizi, taa kaa nav ko iespringt.
0
Nuja, nuja, un tomeer tomeer sajaukt, teiksim, blekji un hc ir pagruuti :) Un blekjim ar gothic ir tikpat maz krustpunktu, taa kaa diez vai COF vampiiriskajam imidzham vajadzeetu maldinaat cilveeku.
0
Anapilis ir labz
0
slinkums visu lasiit, Gotika ir jutekliska, skaista, tumsha, neformaala muuzika. Gotika var iziet no visiem raamjiem, tapeec ka tai nav robezhu. Gotikas pamatprincips: Saskatiit skaistumu tur, kur tas nav saskataams ar "neapbrunjotu aci", tas ir piemeeram: Meenesii saskata magiju, Naktii, Ari vareetu teikt piemeeram saules un zemes mijiedarbiibaa(saule silda, uztur dziiviibu dziivaas buutnees, zeme baro taas visas dziivaas buutnes, un zeme ir pamats) dabas interesantie momenti taatad(bet tas mazaak).

Gotika radusies ja nekljuudos ap renesances laikmetu(+-). Gotika bija arhitektuura, kas atshkiiraas ar smailiem un gariet tornjiem, shauriem, gariem logiem. Tas bija tapeec ka Gotika tiecas peec dieva. Gotika pilniigi noteikti ir romantisks un sapnjains, un religjisks termins(religjija var izpaustiesari ne tikai peec vispaarpienjemto dievu standartiem, bet ari piem cilveekam var buut apsham savs izdomaats dievs, ja nepaarkaapj religiskaas robezhas). Shii peec dieva tiekshanaas ari veicina visam buut garam, garam smailam - tuvaak pie maakonjiem, tuvaak pie debesiim, tuvaak pie dieva. No taa ari radies apgeerbs gotiem, garie melnie meetelji, un garie zaabaki. Smailums u garums simbolizee mieru, harmoniju, jo tas ir kaa celsh pa kuru tu ej uz priekshu. Tam pretstatu vareetu panjemt - cilveeku pusapgeertbu, dreebes ir daudzkraasainas, vareetu domineet daudz sarkanaas kraasas, skaists, perfekts matu sakaartojums(kas biezhi ir maska, kas aizsedz depresiju), tas vareetu ari buut kautkas aarpraatiigs uz galvas(hmmm... grebene?). Tas radiitu haosu un disharmoniju cilveekaa, fiziskaas speejas tiktu noliktas augstaak par gariigajaam, Gotikaa Gariigaas ir augstaakas.

Gotika pastaav ari ziimeeshanaa, ari nedaudz gleznaoshanaa. Nujaa, pateisiiba vinja pastaav visur, kur tik gots vinju speej saskatiit paarveidojot kaut ko, minimaalu. Ja buutu glezna kur cilveeks iet pa vecpilseetu divu laternu gaismaa, ja gots izdzeestu 1 no laternaam un tanii vietaa, kur radaas tumsa, uzziimeetu divgalvainu chuusku kurai staav un nelien no tumsas araa(jo vinja var paarvitoties tikai pa tumsu), vinja gaida kad goblins, kas ir uzzmeets blakus chuuskai, aizskries ar zvanveidiigu(laternu dzeeseeja riiks) ieriici, izdzeest ari otru laternu. Vins ari skrien cik aatri var, lai cilveeks neaiziet un chuuska norij vinja dveeseli. Protam chuuska ir ljoti skaista, un locaas ritmaa. Un tikai gaida kad goblins buus izdzeesis laternu.

Tas vareetu buut piemeers gotikai, kaut ari tas bija pirmais kas man ienaaca praataa, un nevareetu to nosaukt par pashu izteiktaako piemeeru.

Vissizteiktaakaas gotikas grupas es nosaukt nevaru, jo kaa jau teicu robezhas ir bezgaliigas. Man pasham patiik Moonspell, Nightwish, Lacuna Coil, Lacrimosa, ari Cradli kurus es imho pieskaitu pie gotikas un vampiirisma krustojuma(patiesiibaa pashi vampiiri ari ir gotiski ne?).

Varbuut kaads blekeris tagad teiks ka garie zaabaki ir ne tikai gotiem, piemeeram blakaa ari robezhu praktiski nav, un var aiziet ljoti taalu, tapeec ari garie zaabaki piederaas.

Nu tas taa viss ir simboliski, un no kaa kas radies. Protams noteikti ir cilveeki kuri par to nedomaa, un neesaa shos teerpus citu iemslu deelj.

Taads nu man neiisais apraksts par gotiku, izskaidroju saviem vaardiem to ko zinaaju un ko visu laiku pielietoju dziivee un noveeroju.

Veel ir nesaprotama lieta - vai gotika ir depresiiva?(iespeejams ka taads jautaajums augshaa jau paraadijaas) Man teica ka esot, es pats uzskatu ka nav. Sho uzskatu, par to ka vinja ir depresiiva es vinjam negribeetu piekrist, jo imho ka gotika ir gotika un cilveeki vinju var uztvert nedaudz atshkiriigi...nezinu ar ko gotika saakaas(un kaa vinja izveersaas liidz tam kas ir tagad) un kaa uztvert ir vispareizaak...
0
Gotika ir jutekliska, skaista, tumsha, neformaala muuzika

tb

maakslas veids, vai domu virziens, vai kulturas veids nevis tikai muuzika.
0
nevar to izskaidrot dazhos vaardos^^:)
0
nevaru ieurbties "gotu"filozofijaa-vienkaar... nevaru atrast informaaciju.vaacijaa pat par to graamatas var nopirkt(mosh peedejoreiz vajdzeeja?)iesakiet kaadu par to lapu anglju vai vaacu valodaa,luudzu.
0
hmm, tagad tieshi nepateikshu. Vari pameeginaat www.darklinks.com. Tur var sho to atrast, ari vari pameeginaat www.gothic.ru. Ir jau veel ja ir veeleeshanaas caur google vai yahoo var atrast visu ko...
0
aa un ari - palasi augstaakrakstiito tekstu. Tur ir ljoti daudz no gotiskaas filosofijas pamatiem^^
0
domaats manis rakstiito...izliku domu dzilju...
0
To EDENBEAST! don't forget that your dark enchantess likes and does gothic... kiss... for you...
0
Ja muuzikaa ir pietiekami liels gruzis,ka jau gotiem =),tad taa ir gotiska. Ka tik ir suudiigi,naave un besis,tad jau gotam labi.Vispaar nesaprotu,kada jeega vinjiem visu laiku gruziities,ja vinjus taapat nenjem veeraa! >=)
0
Priekš manīm gotiskā mūzika ir Clan Of Ximox, Sentenced, To Die For, Paradise lost (sākumi).
Un tādā garā.

Un arī t.s. gotiskās drēbes man patīk, bet nu tas domu gājiens, tas gan ne pārāk. Tipa sēdi un gruzies, jo tev jāgruzās;^)
0
Hmm, shiis grupas neesmu dzirdeejis, pameeginaashu atrast... Nu es personiigi neuztveru gotiku kaa gruziigu... Un vispaariibaa kaa kursh saprot gruziishanos... Citi(piem. es) to saprotu domaashanu par neveiksmeem nelaimeem, taads sagruziijies seezh, neko dariit negribas, depresija utt... Varbuut kaads cits to saprot vienkarshi iegrimshanu domaas, aizieshanu "citaa realitaatee"(piem klausoties gotiku...) Nu un ja cilveeka gars(nu sirds dveesele varbuut), ir aizceljojusi citur. Tad jau jaabuut laikam, kameer vinja atgriezhas, kad saaksies kautkaada jautriiba, vai cilveeki saaks dariit ko citu, peec briizha gots jau droshi vien var paarorienteeties... Vispaariibaa gotus es esmu saticis saliidzinoshi maz. Un taa ilgstoshi(kaa draugus) paziistu kaadus 2. Es nezinu varbuut jums ir radies iespaids, ka visas shitaas mazaas melnaas meitenes ir gotes? Man liekas ka lielai daljai no vinjaam vienkaarshi patiik paklausiities gotiku muuziku, es neesmu paarliecinaats, ka visas vinju izprot... Atkal negribu aizvainot nevienu, jo nezinu, bet nu man liekas ka gotika ir dizljaaka nekaa tikai zinaat grupas un fanot par kaadu 1(piem Nightwish). Taa laikam ir vienkaarshi fanoshana, no otras puses varbut ari tomeer taa ir liela dalja. Gruuti spriest... Man liekas ka gotu vispaariibaa ir diezgan maz Latvijaa(spriezhot peec taa, cik es esmu vinjus saticis).
Un tad veel ir tas, ka varbuut gotikaa vajadzeetu iegrimt, tad, kad tev jau ir pamats uz kaajaam(kad tu esi pielaagojies dziivei, varbuut ne ar visu, bet minimaalaa nauda, minimaalie draugi, kas tevi ari var atbalstiit, ir). Tad kad apakshaa nav tikai maakonji..........
0
Oj, tb pamats zem kaajaam nevis uz=]
0
"...nevienu, jo nezinu, bet..." nezinu par mazaam melnaam meiteneem....
0
Melnaa, Tikko noklausiijos 1 To die for dziesmu - farewell(sho vienu tiko atradu tiimeklii...) Jaasaka ka diezgan auksta. Saliidzinot ar to ko es prieksh sevis uzskatu par gotiku - Nightwish(mani favoriiti, tagad jau laikam bijushie), Lacuna Coil, Moonspell, Within Temptation, peedeejaa laikaa iepaticies Dvar(!!!), Gary Numen, Nick Cave(!:), Lacrimosa, Nocturnal Rites un Avantasia(nu itkaa jau powers bet es klausos to ari kaa gotiku), Therion(arii vispaaribaa) nu un veel dazhaadi. Saliidzinot ar shiem maaksliniekiem, To Die For man liekas taadi kaa aukstaaki... Varbuut tas ir kaa kuram, tachu zini varbuut ir depresiivaaka un taada kaa pozitiivaaka gotika?...
0
vispaariibaa teema nenormaali sarezhgiita....;)) Varbuut tapeec, ka sarezhgiitas domas vaardos izeikt nav tik vienkaarshi kaa vienkaarshas domas, tapeec es ari sarakstiiju taa ka briizhiem saprast ir pagruuti=] Bet, kas gribees gan jau sapratiis...
0
Dazji cilveeki nevar paskaidrot kur beidzas pops un kur saakas roks, a juus tee par gotiku izdomaajaat runaat. Tas tieshaam ir shausmiigi gruuts jautaajums.
0
dark tranquillity skiet ari ir gotika!
bet ne visas dziesmas...
0
nu nu sintezators ar chiigaajoshaaku skanju jau uzreiz neuzlieg gothic uz pieres
0
daudzbalsiba vietas...
0
dark tranquillity - GOTHIC????????? pademoniums laikam dabūjis svēto ūdeni aiz krāgas, ka sāk šitā murgot..... :D dark tranquillity ir viens no labākajiem zviedru death....

0
death?kura vieta?
piemeram dziesma through ebony archway vai emptier still..death..nu nee..tad jau drizak black....
0
ak nee, nu veel black... nu tak melodic metal un miers. Tas ir taapat kaa fantazeet vai Children Of Bodom ir death vai black.
0
laikam atkal kaads paaraak reti apmeklee metal archives
0
Unicorns, 2004. gada 24. augustā, plkst. 22:06: Avantasia -nu it kaa jau powers bet es klausos to ari kaa gotiku
es arī dažreiz dibenu slauku ar roku it kā tajā būtu papīrs...
0
piedod Bleakness, lūdzu, bet es metal archieves nekad neesmu bijis, man nav nekādas intereses, kā kaut kādi lietpratēji sauc Dark tranquillity... ja patīk ta patīk un liec folderī pie trakajiem onkuļiem...
Tu vēl Faun pasaki, ka Venom nekad nav spēlējuši... ūūūūūū... (lasīt ar izteiksmi un kolektīvā)
0
es ar neesmu bijis metal archieves, kur taads vispar ir???? :DDD
0
gotika-theatre of tragedy(vecie albumu,jaunie ir techo)...celestial crown...latviesi-eternal snowfall....
0
vismaz es uzskatu ka taa ir tiira gotika...
0
Type O Negative
0
sisters of mercy
0
darkwell,gothica
0
Moonspell "Darkness and Hope"!!!
Lacrimosa
HIM (pirmais disks)
The Wounded
Pieskaita arī Paradise Lost nedaudz

0
arhitektūras un vizualās mākslas stils viduslaiku eiropā...
0
Paradise Lost albums "Gothic" (1991):
01. Gothic
02. Dead Emotion
03. Shattered
04. Rapture
05. Eternal
06. Falling Forever
07. Angel Tears
08. Silent
09. The Painless
10. Desolate

Hm, sūdīga filma ar Halli Beriju galvenajā lomā.

Jā, Gothic arhitektūras attīstības posmi loti labi katedrāļu arhitektūrā Anglijā!!! Iesaku arī Amjēnas, Minhenes, Parīzes Dievmātes katedrāles (nu tās vienas no tām zināmākajām!!!
0
Paradise Lost albums "Gothic" (1991):
01. Gothic
02. Dead Emotion
03. Shattered
04. Rapture
05. Eternal
06. Falling Forever
07. Angel Tears
08. Silent
09. The Painless
10. Desolate

Hm, sūdīga filma ar Halli Beriju galvenajā lomā.

Jā, Gothic arhitektūras attīstības posmi loti labi katedrāļu arhitektūrā Anglijā!!! Iesaku arī Amjēnas, Minhenes, Parīzes Dievmātes katedrāles (nu tās vienas no tām zināmākajām!!!
0
man gan skiet ka shaja paradise lost albumaa gotisks ir tikai taa nosaukums!
vai tad tur nav death/doom ???
0
ir gan death/doom ;) vēl, papildinot Balrogh, Ķelnes katedrāle Vācijā... dižgotikas piemineklis.
0
Nekaa taada nav. Gotikas jeedziens jau sen ir nopirkts un sekojoshi rafineets - tas ir taa, kaa meegjinaat teikt, ka cukurs = baltaa naave, lai gan patiesiibaa saakotneeji tas ir vismaz bruuns, jo naak no bieteem, kas vispaar ir violetas (man luudzu nepiedaavaat). Turpinot shaadu domas pavedienu mees nenoveershami nonaaktu pie secinaajuma, ka black metal pirmssaakumi atrodami Amerikas neegjeru gariigajaa muuzikaa (taa saucamajos spirichuelos, starp citu, es te neleju sviestu - ieklausies, kaa tas skan un sapratiisi)
0
mithrandir, 2004. gada 19. jūnijā, plkst. 16:15 [Link]
"Un ja runa par gotiku, neiesaku nevienam klausiities Luna Coil. biju dzirdeejis dazas dziesmas, no kuram milaka laikam ir STARS. Skan ta it kaa 90to gadu sakumaa cranberies saktu speelet biski smagaak"

tā nemaz nav lacunas dziesma, oriģināls ir zviedru grupai Dubstar
0
Es teiktu ka Gothic mūzikā pastāv tikai simboliski - apģērbā, grimā, aksesuāros. Vispār to gotisko štelli vieglāk izsekot ir citur (tikai ne mūzikā) - cilvēku uzskatos, dzīves stilā, animē multenēs (Hellsing, iesaku, piemēram, vai tur citas filmas par vampīrmedniekiem), tikai nevajag par pokemoniem, labi? Katrs sevi cienījošs Gots zin, ka viņš ir pārāks par jūsējo lopu baru, lamāšanās nepalīdzēs
0
nez man aizdomas ka esmu baigais Gothic Metāls... baigais tād fīlings... nu čista, ka es saku esmu gotiskais metāls....
0
Eu ko te veel dara tas ZIPO LOX, es domaaju vinnu vakar piebeidza tas ccuvaaks, izskataas ka viinam rokas veel vietaa, nekas tas tiks dariits.

Juuss SUKAS es pateikssu kas ir GOTIC un tad ssi teema buus veesture. GOTIC - viss kas saistiitsar melno, un to visu ir radiijis MM - tas iisumaa, viss .
0
obanim.. man jua likās ka MM būs vainīgs... un noteikti WeAllDead tu viņam palīdzēji... ne, jeb atkal kļūdos...
un vēl man liekas ka WeAllDead ir īsts sātanists.. nez drebuļi sāk skriet pār kauliem kad lasu viņa tekstus... ā un vēl galva sāk sāpēt, krīt pildspalvas no galda... nez nez.. man jua diktin bail...
0
Pie gotikas paraugiem architektūrā vēl jāpiemin arī Seviļas katedrāle - baigais monstrs, ir gadījies arī iekšā pabūt.

Bet vispār tās bietes, no kā cukuru iegūst, nepavisam nav violetas, vai ta nu nebūs nekad cukurbietes redzējis???
0
Bietes paliek bietes. Brūnās, protams, labāk, bet tās violetās... fui, vē, mani laikam bērnudārzā traumēja ar tiem borščiem
0
ejiet guleet, ziidainju bars! (peec pirmajiem 5 komentaariem iesleedzaas poke un aidaa juurinjaa.)
HIM noteikti nav gotika un Lacrimosa taadi varbuut vieniigi ir klipi. buutiibaa paziime gotikai vairaak buutu balanseeshana uz vaajpraata murgu robezhas, nevis melni sakraasotu meiteniishu tentereeshana pa klintaajiem negaisa laikaa... eksperimenti, ironija- doom tekstam pieliek ko smiekliigu un sanaak gotika... taachu luuk.
0
par to doom tekstu + kaut ko smieklīgu labi pateici .)
0
Vai Maikls Džeksons arī ir pieskaitāms pie gotikas žanra?
+1
ja par gotiku uzskatiitu him, dzeksons arii buutu gots... baals un vientuljsh. ideaali.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas