Bass ģitāra?
0
Cik viegli vai gruuti ir iemaaciities speeleet sso aparaatu, ja nav praktiski nekaads iipassas sajeegas kaa speeleet ggitaaru (parastaa)?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Vajag tik spēlēt. Tad arī sapratīsi, cik tas ir grūti. Ja neesi vēl ar mūziku īpaši nodarbojies, tad neviens nevar pateikt, ir Tev ķēriens vai nav.
0
Saka jau it ka jebko var iemaaciities, tikai vajag veeleessanos. Cik esmu dzirdeejis, no ggitaaraam visvieglaak apguustamaa esot tiessi bass ggitaara.
0
tu nemūžam neiemācīsies spēlēt baseni... jo uzdod šādus jautājumus..
1.ja basu būtu viegli apgūt, tad basistu būtu pilna dirsa un lielākā daļa no viņiem sēdētu bezdarbībā..
2.ja basu būtu grūti apgūt, pastāvētu basistu iztrūkums un viņi būtu uz izķeršanu..

izvēlies, kurš variants tev labāk patīk...
0
Drossi vien ka 2, ja jau man piedaava speeleet grupaa baseni, bet tas TEXT, ka nemuuzzam.... vienmeer ar kaut ko jaasaak, kaut vai ar ssaadu jautaajumu
0
nu bet tieši tā... mazāk jautājumu, basu rokā un jātrenējas, jātrenējas... līdz pirksti stīvi un tulznās... iesācējam tas būs ļoti ātri. Galu galā ir audio, video basa skolas, literarūra, internets... konsultējies ar muzikantiem, skaties, mācies u.t.t. Un spriedelēsi- viegli vai grūti. Tas ir stipri individuāli... cik talantīgs, cik daudz darba ieguldi, no tā arī atkarīgs cik virgli vai grūti.
0
zini tas video skolas neko nedod!
bass... hmm... nav ipashi gruuts un nekas viengls arii! esmu spelejis abus :) basu ka izdomaju spelet ta ari nopirku lietotu(nekad nebiju spelejis) nu jau pari pa pusgadu fanatiski speleju! sakuma pirkstinji sapeeja traki! bet ar laiku nejut! galvenais saakt un nepamest! ar laiku viss buus, man tagad uz atrumu klibo :S mosh mediators jasak lietot?
0
Tas ir atkarībā ko īsti grib spēlēt, pankiem/hc - basa pamatus iemācīties diezgan paviegli, bet pārēmiem ir tā kā ir, ja vēl slapošanu, funky, bass solo utt. tad ir kā ir, Dream Theater basists ir tīri labs, un Victor Wooten ir labs basists, lai varētu papriecāties un izvirzīt teoriju cik grūti, vai viegli tas apgūstams...
0
:) btw jazz ir traki gruuts! un pagaan neaizmirsti stu hamm tas ar ir monsts :)
0
Man gan liekas, ka basistu nav daudz ne tāpēc, ka to būtu viegli apgūt - drīzāk tāpēc, ka lielākā daļa no tiem, kam tuvm ģitārveidīgā spēle, grib spēlēt ģitāras, jo tas tak ir krutāk :) Manuprāt, maz ir tādu, kas no sākta gala grib spēlēt tieši basu.
Elementāro basu nav grūti apgūt, tb, kur likt pirkstu, un kur žvadzināt ar labo roku (mediatoru vai pirkstiem). Lūk, spēlēt ritmiski precīzi un vispār ievērot ritmu - tas ir cits jautājums:)
0
Parasti basistus jau neviens (izņemot īpaši ieinteresētos) nedzird un neklausās, tāpēc, manuprāt, daudzi labāk izvēlas spēlēt ģitāru, turklāt bass LIELĀKOTIES ir tikai piedeva, protams, neatņemama, bet tomēt tikai piedeva un papildinājums pārējiem instrumentiem (lai piedod man basisti, kuru jūtas tagad aizvainoju, tās ir tikai manas domas, un pats es basu nespēlēju)
0
boks rakstiija:
"2.ja basu būtu grūti apgūt, pastāvētu basistu iztrūkums un viņi būtu uz izķeršanu.."

Man gan liekas, ka basistu ir maz nevis taapeec, ka basu buutu gruuti apguut, bet taapeec, ka visi vispirms meegjina gjitaaru, jo taa grupaa ir redzamaaka. Vairumam patiik gjitaaras. Pie basa kjeraas tikai tie, kam vai nu vinju iedod rokaas un saka - "She, njem speelee" (vairums) vai tie, kam par to ir iipasha interese (mazaakums).
0
Vai, šausmas, basisti ir neievērojami:(...
Pareizi jau kk:( raksta, daudzi grib spēlēt igču, jo tā, pēc daudzu domām, esot ievērojamāka, nu, OK, pieņemsim...
Bet f raksta pilnīgas muļķības. Bass esot piedeva citiem instrumentiem, šausmas...:( Bassģitāra ir instruments, kas KOPĀ ar bungām veido grupas pamatu, sirdi!!! Un par ievērību, tas jau ir atkarīgs no paša grupas dalībnieka, jA pats ņemas pa priekšu, kontaktējas ar publiku, tad arī būs ievērojams!!!!
0
f tieshaam jokains puisis. Itkaa bildee riktiigs metalkings uz skatuves, bet laikam veel nav paspeejis speeleet kopaa ar basgjitaaristu, kas nevis pliki dublee vinju vai tirina 1-0-1-0-1-0, bet speelee basu. Un koncii, starp citu, basu var dzirdeet ljoti labi. Ierakstaa jau cita lieta, tur atkariigs no skanjas. Tie, kas lepojas ar savu basistu parasti jau uzkrukjii taa lai var dzirdeet. Tie pashi Brute Chant kautvai.
0
:) nuu karoch! Balrogh ir basists vai bundzinieks 100% :) es saku spelet basu jo sagribejas un pidavaja nopirkt :) tagad paraleli shad tad panjemu gichu rokaas :) taa kaa nav taa ka iedod cilvekam basu un saka SPELE! muljkjiibas! nuu ziniet bez basa nu nekur :D ak dievs, liela dalja komentu ir mani, laikam bushu fanats :DD
0
Balrogh, Fauns. Es uzrakstīju speciāli tādiem kā jums vārdu "lielākoties" ar lieliem burtiem, jo es ļoti labi zinu, ka ir ļoti labi un ievērojami basisti. Man jau likās, ka būs šādas piepildes, jo arī pats tā būtu rakstījis
0
btw,kurss pardod baseni???
0
Vampīr: Balrogh ir bundzinieks
0
Parasti tie kas sākumā īpaši nejēdz daudz no mūzikas, bass dotās skaņas liekās, ka ģitāra to devusi, jo parasti zin bungas un ģitāru, tātad to skaņu dod ģitāra he he. Bez basa tiešām nekur un nekad!
0
Anekdotes par gitaaristiem:
www.guitar.ru/smile/guitarist.htm...
0
to KK(;- nu tu tur izrāvi vienu teikumu no konteksta... ar to vienu teikumu jau nav viss pateikts... man tač vēl bija komenti, kur es izklāstu sīkāk... nu bet tas tā... starp citu.

Pievienošos vispārējai kritikai attiecībā pret misteru "f"...
Bass ir tikai piedeva ??? absolūti aplams spriedums, lai man piedod "f". Jebkuras ritma grupas pamatu sastāda bass un bungas... un pārējais, ja tā varētu teikt, tiek uzslāņots virsū- vokāls, ģitāra, taustiņi, pūšamie u.c.
Spriežot pēc tavas bildes, nodarbojies ar mūziku... nu ta ka vajadzētu šādas elementāras lietas zināt.
Es pats nodarbojos ar mūziku (bungas) un domāju, kautkādu fišku tomēr rubīju šajā lietā.
0
Vampiiram

Es pats piem. zinu vismaz triis gadiijumus (tepat Latvijaa, muusdienaas, vienaudzhu viduu), kad basists radaas tieshi no taa, ka vinjam iedeva basu un teica - SPĒLĒ! Arii es kaadreiz speeleeju taadaa grupaa, kur basists iisteniibaa bija gjitaarists, bet mees vinjam piedaavaajaam tikai vienu iespeeju, jo treshais gjitaarists nebija vajadziigs. Taa ka tas ir izplatiits "basistu rashanaas ceelonis". Ja ar Tevi pashu ir bijis citaadi, tas veel neko nenoziimee.
0
Redzu, ka manus komentus lasa ļoti neuzmanīgi, jo, pirmkārt, es rakstīju, ka basu lielākoties ievēro īpaši ieinteresētie, bet visi, kas mani kritizē te, ir mūziķi, tātad ieinteresētie un tie, kas basu pamana, otrkārt, piedeva un papildinājums ir LIELĀKOTIES (pievērst uzmanību šim vārdam!) ir tādejādi, ka uz basu dziesmas lielākoties nesacer, treškārt, arī es atzīstu, ka bassģitāra ir neatņemama un obligāta grupas mūzikas sastāvdaļa.

boks rakstīja: "pamatu sastāda bass un bungas... un pārējais, ja tā varētu teikt, tiek uzslāņots virsū- vokāls, ģitāra, taustiņi, pūšamie u.c." Kaut ko tādu es dzirdu pirmo reizi. Vai tad dziesmu sacerēšana sākas ar bungu un basu partiju izdomāšanu un tikai tam pa virsu domā visu pārējo? Var jau būt, ka kādam tā arī ir. Katram var būt sava pieeja, bet būtu interesanti dzirdēt šādu mūziku. Ja jau Boks spēlē bungas un šo fišku praktizē, tad viņa grupā tā ir. Varbūt pateiksi, kā sauc, lai varu ievērtēt šādu dziesmu radīšasnas metodi.
(es arī nodarbojos ar mūziku (ģitāra))
0
to F- kā tev šķiet, vai māja var tikt būvēta bez pamatiem ? viņa sabruks kā divi deviņi.
Lai vai kādu dziesmu sacerēs ģitārists vai kas cits, tai būs nulle vērtība, ja to nevarēs uzlikt uz `pamata`, kas tai apakšā būtu, kas balstītu, kas dzītu... tādas tās manas domas... domāju, ka loģiski, savādāk i nevar būt. Tu laikam īsti nesaprati ko es gribēju teikt. Dziesmas pēc idejas var sacerēt visi, gan buņģieri, gan basisti, ģitāristi un visi pārēji, kas kaut cik talantīgi. dziesmas sacerēšana jau nav tikai meldiņš uz ģičas vai vokālā.... to veido viss. Un RITMA pamatu veido - sk. iepriekš !
0
veel ljoti labs saliidzinaajums ir ar gleznoshanu. Bungas ieskicee lielaas formas, saskalda lapu, kas kur un kaa, bass noklaaj lielos laukumus ar kraasu, ieziimee veesaas-gaishaas attieciibas, ritma gjitaara iedzen, paspilgtina kontrastus, un solene pieber saali, atdziivinot ainavu ar faktuuraam, spiiduminju shur tur, un paareejaam kakinjaam.

Bet! Atshkjiriiba jau redz ir taada, ka muuziku jau nu parasti gan neraksta saakot ar bungu partiju, protams, ka ritms visam ir pamataa, bez ritma tu pat no gultas nevari izkaapt, tachu nevajag jau arii paarspiileet. Varbuut kautkaadi dzhezmenji taa taisa gabalus. Bunjgjieris pieseezh un saak tricinaat, saak duudot bass un tad paareejie arii uzchivina pa virsu. Smagaa muuzika tomeer, man shkjiet, ir nedaudz savaadaak buuveeta. Smagucii vienmeer noteicoshais ir bijis gjitaaras un paareejais tiek lipinaats klaat un apkaart. Kaa nu kursh to izdara, tas pasha zinjaa. Var uzbuuveet taa, ka tas izklausaas pilniigi kaa radiits viens otram, kaa viens vesels, bet var arii spiest uz kautko vienu, vai nu personisku iemeslu deelj, vai atbilstosha liimenja keeksu deficiita deelj utt. Nenoliegsiet tak, ka smagajaa tomeer paarsvaraa ir taa gjitaara galvenais. (Paarsvaraa, jo galu galaa stili ir daudz, un tas ir taapat kaa teikt, ka metaalaa vokaals ir tikai peec tam uzgaazts virsuu taapeec lai vinjsh tur buutu, aizmirstot par grupaam, kuraas vinjiem raksturiigais vokaals meedz buut arii bezmazvai grupas nagla) Ir onkolji, kas speelee visu chuupstiigi, bet ir veel lielaaka kaudze ar grupaam, kur paareejais ir bezmaz fonaa un nearko iipashi neizceljas. Taapeec arii f iespeejams taa saka, jo speeleejis kopaa tikai ar fona muzikantiem. Bet nu es arii tagad iespeejams muldu bishku par to visu (tikai eksperimenteeju ar savaam teksta iespeejaam), taa kaa luudzu eksperti, pastaastiet kaa tur beigu beigaas sanaak, kameer neesmu pilniigi sapisies savaa vaavuljoshanas meistariibaa.
0
Manuprāt nav iespējams pateikt kur;s instruments ir cik svarīgs. Bass var gan veidot lielu daļu melodijas, gan veidot ritmu, gan arī vienkārši rībināt zemi ar 0-0-0-0-0-0...tāpat kā bundzinieks var sist pavisam parastāko roka ritmu lai palīdzētu citiem notrēt ritmu, vai arī spēlēt sarežģītu, citiem instrumentiem pieskaņotu ritmu ar daudzām pārējām kas efektīvi papildinātu kopējo skanējumu.Viss ir atkarīgs no tā, kā konkrētā dziesma ir rakstīta - kāda loma katram instrumentam tajā ir...arī vokālu vai ģitāru var nobīdīt fonā un atstāt tikai trokšņa pēc lai ģitarists spēlē savu Em vai G...
0
Cik maksaa bass ggitaara? un viss paareejais...
0
Cik maksaa bass ggitaara? un viss paareejais... lietota protams
0
Par simtiņu mierīgi var dabūt, lietotu ar neaktīviem skaņu noņēmējiem, pat 5 stīgu, manuprāt. Vads, var mēģināt pats nopirkt Džeka galus (2 gali, apmēram, 2Ls) un sapīt cik tik uzdiet, bet ilgi neturēs. Čehovu veikalā par 12 latiem no lēta auduma, bet ja grib ilgam laikam pietiekošu, labāk pakrāt vairāk un nopirkt ar visādām ekstriņam un izturību. Un ja runa par pastūzi un tumbu, to lētākajā gadījumā var nopirkt kopā par kādi 60Ls, bet nekas labs tas nebūs...
0
Balrogh to ka vienmer izcelies ar savu pargudribu.

JA dziesmas obligati skat rakstit ar basu. Liela dala grupu vai nu sacer uz klavierem vai kompja vai ari sak ar ritma gitaraam un basu pievieno tikai velak. TO ari nozime bass - atbalsta rtima gitaru un dod basus, neko vairak. un nav tur nekas uzslāņots virsū, blja, ka tad baigo dziesmu saceres zin uz 4 stigam; ar basu biezi dazadiem akordiem vienkarshi apaksha tik raustita viena ladae i vsjo. kadas tad tur variuacijas var but ka bas izcelties var, kada bridi ielikt pauzi, ritma gichas akorda oktaavaa pielikt pa vidu noti piedodo akorda noskanu, bet nu atseviski maz kur var dzirdet, nu matal grupeles kas nav tur extremi progresivas un jazzigas galigi neizcelas tas bass, par skali uzgriests piezi pat paarmac ritmu ta ka nevar dzirdet dazadas niances. Nedomaju ka bas tur ir kaut kad ritma pamats var ari bez bassa panemt. Nezinu boks vai tu esi spelejis bassu un pat ja esi panemis kaut vienreiz roka tad nu tagad nez kads specialais cukurs juties. Nu kaut vai kadai carcass (vai nu kadai citai grupai ) dziesgan viss primitiivs, bet nu bas tur vairak par vienu noti taktii nenospelee ( teiksim edge of darkness sakuma) bet rau lead gitara veido sarezgiitu melodiju, nu vareju ar panemt citu piemeru, bet doma tada ka bas pespele ritmam un ja kadreiz tada lenaka vieta var kadu solo ielikt, bet nu tik svariigu lomu tas nemaz nespeelee, lielakoties. Tik pat labi tu vareji pateikt ka atmosfer nevar dabut bez sintizatora. Vienkarshi fascinee kadas mulkibas juus te rakstat.
0
Fauns pratigi runa, lai cik tas bass sarezgiits butu vin vinalga skraidiis pec ritma stabules, vo ka

p.s. chaZZZrock, tu vari paskaidrot to ko tu muldi ? Nu par to "parasto" ritmu es nebrinos jusu super duper heavy lazha laikam vairak pa 4 reiz 4 nav. Ta ribinat 0-0-0-0-0-0 var tiaki idioti.
0
augury, ir pietiekami daudz grupas kas spēlē 0-0-0-0-0-0-0, piemēram, ac/dc...
0
Un ir tāda grupa kā Atheist (USA) - diezgan pazīstama, iesakāms noklausīties tiem cilvēkiem, kuriem liekas bass TIKAI UN VIENĪGI, kā kaut kāds kakiņu vācējs.
0
Ieklausies piemēram AC/DC - Hard As A Rock, Thunderstruck vai arī Manowar - Return Of The Warlord...pietam mūsu "super duper heavy lazha" ir ar pietiekami sakarīgām basa partijām.
0
Pagāns, ja un tagad es ari sakshu saukt visadu vecos techincal death tur cinyc, oblivion, Nocturnus la butu mega specs un ta talaak, lai pateiktu ka tur baigi rukaa, bet nu diemzel ari shajas grupas bas tikai piespeleee ritmam un ne otradi lai ka tev tas nepatiktu. un par to kakiņu vācēju tu laikam uznemi parak personniigi jo man droshi vien pats spele basu (varbut ieksh tt), pe tam es neko tadu neteicu.
0
chaZZZrock tur riktiigs suds ir abas tas jusuu dziesma gan tas reaper gan otra, pilnigs vemiens nak tadu murgu klausoties, visa dziesma praktiski 3, 4 akordi, parejas galigi nav normalas, ritms neinteresants, tas clean gitaras tur aari neideras, solo mana vecmuter poda laizh labak neka tas kas tur rakstiits, neka personiga bet man liekas galigi garaam. nesi domajis nokovereet kadu twisted sister dziesmu ( teiksim i wan't to rock), man liekas jusu stilinam diezgan tuvu.
0
eu augury a pantera?
0
eu eu, a kur tos heavy briinumus prieksh paartikushajiem var dzirdeet? Esmu ljoti ieintereseets tajaa apvieniibaa, reklaama sanaakusi dzhekiem laba.
0
...Nevelti daudzi basu pieskaita pie sitamajiem instrumentiem, nevis strinkskinaamajiem.
0
parg divs, kur tev tik daudz bumbas faun !!!!
0
pasarg dievs, kur tev tik daudz bumbas faun !!!!
0
nu vo, pieseeja nelieshi!
0
Pirmkārt, necentos izsisties ar baigo zinību krājumu un otkārt tas nebija mērķērts tieši tev Augurj, protams, bass piespēlē tikai ritmu, tāpat var pateikt, ģitāra piespēlē tikai solo, dziedātājs tikai piedzied tekstu un ritma ģitāra tikai piespēlē draivu un viss. Ar 4 stīgu basu var visādus jokus darīties, ne tikai drillēt caur vienu stīgu, bet var arī izlikt akordus un uzspēlēt kādu solo un piespēlēt meldiņu, kopā ar ritmu...
0
Fauns - heavy brīnumus nekur nevar dzirdēt.
Pieļauju ka augury kaukur dabūjis gp failus...
Pieļauju ka augury no Jurģa dabūjis gp failus...
0
chaZZZrock, augury, HeNcHz (varbuut veelaak):

Juus jau vienu teemu sabojaajaat, kaapeec jaabojaa visas ar savaam heavy lazhaam? Varat iet un dirsties tur!
0
ļoyi interesanti ka var ar basu taisit akordu, ne es neapstridu ka bass nav sastavdala bet, nu vienkarshi tik vienkarshi ar to gitaru piepeleshanu nav

chaZZZrock da es pec serpent koncha shimga kaut kur dziredeju, pats isti neatceros
un tu Inorcist manu vardu kopa ar tiem kaku stumditajiem neraksti !!!!!!!
0
Gribeeshu un raxtiisu, ko gribu un uzskatu par nepiecieshamu.
0
Un arī vienkārši nav ar basa piespēlēšanu, ir grupas kurās basu piespēlē sarežģītāk kā ģitāru ir grupas, kurās ģitāra drilē tā ka acīm prieks, un ir grupas, kuras visu dara līdzsvarā, kā piemēram, Sapņu Teāteris (Dream Theater).
0
nu ir jau vel ssaadas taadas grupas kur basisti liek klokki gitaaristiem
0
visiem iesaku paklausities tadu ansambli ka cause for effect! tas ir jazzcore vai jazzgrind! anyway tur ir tikai bundzinieks un basists! es domaaju ir taa veerts kur viirs uz 4stiigu basa dabu TAADAS skanjas araa!
0
to augury:
Tādiem muļķiem kā tu es varu likties pārgudrs, pēc taviem nežēlīgi aplamajiem komentiem var noprast tikai vienu, ka neko nejēdz no mūzikas uzbūves un instrumentu nozīmes. Citēju tavu absurda vienu daļu:"atbalsta rtima gitaru un dod basus, neko vairak...". Žēl pat izšķiest laiku, kaut ko mēģinot iestāstīt tādiem cietpauriem, kā tavs gadījums:( Ārprāts. Vecīt, bass lielāko ties spēlē pēc bungām, nevis ritma gičas, bass ir lai akcentētu bungu ritmu un PUNKTS!!! TĀ KĀ TURPMĀK LABĀK PALASI MŪZIKAS LEKSIKONUS UN CITU IZGLĪTOJOŠO MŪZIKAS LITERATŪRU un tad ver vaļā muti:(!!!
0
Balrogh tas ir ka kuraa grupaa! citiem akcente bungas citiem ritmgjitaaru, citur aizvieto ritmgjitaaru!
0
tev taisniba es " ... neko nejēdz no mūzikas uzbūves un instrumentu nozīmes" pilnigi piekritu
un beigas kaut kas stiliigs hmmmm japadoma ta lai riktigi noliek pie vietas hmmmmm ta taa a zinu "ja neko nezini tad aizver paksti" ne ne ne kaut kas briesmigaaks a vo "nevirini ja neko pratigu nevari dabut lauka no ta sudscauruma"
0
p.s. euu pakalu es kadreiz maceju spelet klavieres, varbut es varetu nobildeties pie klavierem un ielikt te bildi, lai tad visi zin ka la nu kas bet no klavierem es visu saprotu.
0
Piekrītu Vampīram, kā kurā grupā, maņā grupā bass spēlē kopā ar bungām, pie tā esmu pieradis, bet tas nenozīmē, ka citiem nav taisnība.
augury piemīt labs sarkasms, bet to ka bass ir nenozīmīgs, neievērojams instruments, kurš "ne ar ko neizceļas".. tur tu brauc pamatīgās auzās!!!
Patreiz klausos Vintersorg "The Focusing Blur", kur bass lielākajā daļā dziesmu sit pat pušu giču un spēcīgi izrotā dziesmu ar dažādām komlicētām melodijās (uz basa!!!), kuras atšķiras no ģitrāras gājieniem!!!
0
Iesaku ievērtēt!!!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas