Vinila plates
+3
Kāds no forumiešiem ir klausījies metālmūziku vinila plašu formātā? Gribētos dzirdēt viedokļus par skaņas kvalitāti.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Nu kas Tev klausīsies? Tas plašu atskaņotājs 300 Ls maksā, cik zinu neviens neklausās. Kvalitāte varētu būt kā jau orģinālajam analogajam ierakstam - laba :)
+1
nu jā, lai pilnībā izbaudītu to uberīgo kvalitāti, neviens ķēdes posms tad nedrīkst būt švaks. t.i. - laba un kvalitatīva audio tehnika, citādi nebūs diži liela jēga no tās plates un mierīgi vari arī iztikt ar vecajiem labajiem CD ripuļiem.
+1
Izklaide turīgiem kolekcionāriem... Ne tikai izcilo analogās skaņas īpašību, bet arī nolietošanās dēļ :)
+2
Vajag ne tikai kvalitātīvu aparātu, pastiprinātāju (lampinieku, protams), vadus (zelta) un akustiku, bet arī piemērotu telpu (kōncertzāli savrupmājā).

Lai plate nenolietotos jau visādas fīčas izdomātas - speciālas adatas u.c.
+2
ja jau džeks var atļauties izbūvēt sev akustiski atbilstošu istabu un aprīkot to ar pārdesmit tūkstošus vērtu aparatūru, tad par plašu nolietošanos jau nu uztraukties nebūtu ko - pērk uzreiz 10 eksemplāros :D
-1
Nu redzi darkfirelv, neviens neklausās plates, visi tikai gudri diršs par to, tā pirmā pazīme, ka tas ir kas nepieredzēts ;)
ek vienreiz ebay`ā maniju 3 Running wild plates komplektā(viena tur bija no kāda 1982 gada), sumpurņi bija jau 75 eiro sasolijuši. Nu, kurš būtu ar mieru atdot tādu naudu par savas mīļākās grupas ierakstiem?
+1
:D :D
Apmēram ir skaidrs. Ir redzēti arī aparāti pa 150ls. Droši vien no tāda atskaņotāja tā skaņa nebūs labāka kā no parasta CD atskaņotāja.
Pa to plašu dārdzību varētu pastrīdēties. Tikko ebay redzēju Black Sabbath plati pa 18dolāriem (jaunu). Vienkārši būtu tādas riktīgi old school sajūtas klausoties plati ar patīkamu muzonu.

Ja jau Skaju vinila plates ir nopērkamas, tad gan arī kāds tādas klausās. (IMHO) :)
+1
Viesuli, tev paveicies, ka tev tie ir Running Wild :)
cgi.ebay.com/Led-Zeppelin-33-LP-...
Bet, jājautā, kas mīļākajai grupai labāk - ja tu pērc parasto cd, vai pirms 25 gadiem izdotu vinilu? :)
0
ne vienmēr.
ir zināmi tādi traki kolekcionāri, kuri nopērk plati tikai tāpēc, ka tā ir plate un limitētais izdevums, kaut gan pašiem nemaz nav, kur to plati uzgriezt :)
0
Tie Black Sabbath ir pārizdoti, tobiš jauns vinils :)
+1
Es bērnībā plates klausījos, likās afigenna :D Mana mīļākā plate bija Vella kalpi
0
Nezinu, kā ir ar jaunajiem, bet ar padomju laika plašu atskaņotāju, kas bij manam sencim, plašu skaņai nebij ne vainas!

P.S. Lai gan no tehnikas maz saprotu, taču to, kādā kvalitātē tiek atskaņota mūzika, gan.
+1
Lielākā daļa kolekcionāru plates nemaz negriež uz saviem "rotējošajiem galdiem"...vnk tās plates vienā brīdī sasniedz zināmu vērtību...lielākais, ko pagaidām esmu redzējis ir Metallica Justice for all rūpnīcas paraugpresējums par aptuveni 12000 $, un izskatījās pavisam necili, pat leibli bija ar roku rakstīti :D
+2
tur tak trakam jābūt
vai arī bagātam...
+1
Vispār mūsu dienās kaut kāda plašu atdzimšana ir vērojama - ja paskatās visādos interneta mūzikas veikalos un leiblu mājaslapās, tad lielai daļai albūmu tiek izdotas arī vinila versijas, tā ka laikam pieprasījums ir... Arī cenas platēm vidēji ir mazliet mazākas nekā diskiem.
+3
cgi.ebay.com/BEATLES-Yesterday-A...

cena 16000 $$$

komentāri lieki
+1
Ir klausīts - skan varen labi.
+2
Jaa un shippings 12 USd :0
Tur jau ar apsardzi to ierakstu vajag eskortēt!
0
es tā īsti nerubī fišku, pastāstiet kā analogā skaņa var būt labāka par digitālu?
+4
Vai tad tava auss un gaiss mums apkārt ir digitāls ?

W:O:A bija pilns ar platēm. Maksāja laikam 10EUR.
+2
nu mūsdienās tajās platēs jau tāpat mauc no digitāli ierakstītiem un masterētiem materiāliem....tā kā tas tāds smalkais stils vairāk nekā klausīšanās prieks!
Kad kāds metļuga ierakstīs savu albūmu uz analogiem aparātiem kā tas bija iekš sweet eighties, tad gan varēs bazarēt par analogās skaņas burvību :)
+2
Vai tad tava auss un gaiss mums apkārt ir digitāls ?

nu un vai tad acs ir digitāla? bet atšķirt analogo tv signālu no DVD var mierīgi
+1
kirpuss pareizi pateica.

Salīdzinājums starp TV un DVD nav visai veiksmīgs, ja ir labs TV signāls / kabelis, tad atšķirība nav nemaz tik uzskatāma. Labāk salīdzināt ciparu televīziju ar digitālo, bet tā ir tīri raidīšanas metode. Princips kā televizors attēlo saņemto signālu jau nemainās.

+1
BoD, vot par tiem lampu pastiprinātājiem nepiekritīšu. Lampas čakarē skaņu un ir saprotama lieta ģitāru pastiprinātājiem, kur skaņas čakarēšana ir viens no pastiprinātāju uzdevumiem, bet ne jau klausoties ierakstu, kur mēs parasti jau it kā gribam dzirdēt tīru skaņu.

Bet te jau nav runa tikai par analogo pret digitālu, bet par platēm pret CD. Digitālās skaņas lielākā problēma jau ir formāta ierobežojumi, kas CD gadījumā ir 16 bitu 44 KHz stereo. Salīdzinot - FLAC griesti ir 32 bitu 655 KHz 8 kanālu skaņa. Platei vienīgi griezti teorijā ir stereo, visu nosaka plates ražošanas un atskaņošanas tehnoloģijas.

kirpuss, daļēji raksta gan - gan pēdējie Darkthrone albumi, gan pēdējais Nifelheim tika rakstīti analogi. Māsterēšana gan, pieņemu, pēc tam notiek digitāli.
0
nu analogi pastiprinataji varbuut, bet ne jau vini rakstiija uz lentaam...un pec tam vel reala laika pulkishus uz pults krukija kamer dabuja pareizo skanu...
+2
Iz intervijas ar Nifelheim par pēdejo albumu ( www.metalchaos.co.uk/NIFELHEIM%20INTERVI... ): "It was recorded in an analogue studio called Ace tone in Stockholm. We started to record the album on May 4th 2007 and put the grounds of the songs. Then we went on tour with Venom. After that we finished the stuff in July sometime.. No computers or digital equipment used!"

A pastiprinātāji jau lielākoties ir analogi. Arī tranzistornieki ir analogi.
+3
Skaņa - apmēram tāda, kā klausoties parasto CD, un, vienlaicīgi turpat uz karstas pannas cepot speķi...
Skaņas līdzība visvairāk būs jūtama pauzēs starp dziesmām (uz pannas čurkstošu tauku troksnis).
0
Tad jau cool dzeki :)
Bet jebkura gadijuma, ja vini asteru rupnica iesniedz cd formata, tad tas jau ir cietis no tevis piemineta 16 bitu 44 KHz stereo ierobezojuma, bet ja vini masteru iesniedz ka magnetiskas lentas, tad cits bazars :)
0
Par tiem lampiniekiem un zelta vadiem vairāk tāds sarkasms. Un ko tu Neon īsti ar FLAC domāji ? Ne jau Free Lossless Audio Codec ?
0
A ko tad vēl?
0
Nu, to jau parasti izmanto CD (*.waw) saspiešanai ...
0
Kas izmanto? Ko izmanto? Domā, ja parasti datoru izmanto weba browsēšanai un gāmju kapāšanai, zinātniskiem aprēķiniem tas vairs nav derīgs?
0
Sakarīgs apcerējums par vinilu mūsdienās - www.angrymetalguy.com/angry-metal-fi-trut...
0
Esmu klausījies PSRS ražotus vinilus uz PSRS ražotas aparatūras.
Bērnībā - "Pifa piedzīvojumus" u.tml.

Vēlāk - Deep Purple, Rainbow u.tml. plates.
0
Ja ir daudz naudas - tad plate ir laba lieta.
+1
Pēdējais no PSRS laikiem manā kolekcijā ienākušais vinils bija dāvana vārda dienā 1991. gadā: Коррозия Металла plate "Каннибал" (Cannibal, 1990).

Ik reizi, kad jubilārs un ciemiņi sapildīja glāzēs točkā nopirkto ļergu, tika atskaņota dziesma "Russian vodka".

0
starta izmaksas ar ko vajadzētu rēķināties, ja grib tiešām labu skaņu no komplekta (pastūzis, atskaņotājs, kabeļi ar skandām) būtu > 1500 EURO.... un tas vēl būtu pats mazumiņš, resp., pa lēto. Jāsaka, ka uz šādas `virtuves` labi skanētu gan vinils, gan mp3 failu nesējs.
p.s. lielākā daļa tomēr dzīvo daudzdzīvokļu mājās un ierindas fanam parasti pietiek ar jaudīgākām datora tumbām (mūsdienās) un tonnu nokačātu muzonu, kuru visu nemaz nav iespējams noklausīties. Domāju, ka šejienieši ir lielākā daļa tādu :)
+2
Vinils ir kruta..bez šaubām. Bet es tomēr labāk izvēlos oriģinālo CD. Ir ērti, skan labi un pēc 1000 x noklausīšanās kvalitāte nezūd. Bet vinils, lai cik kruta adata, tomēr mehāniska berze ar laiku dara savu.
Tāpēc lai vinils paliek pašiem reliģiozākajiem faniem (es pat teiktu kkur- fetišistiem). :)
0
Lai klausītos augstas kvalitātes CD arī nepieciešama atbilstoša aparatūra. :) Bieži vien jau nejūt to starpību starp kompresētajiem un loseless.
+1
Mjā, es ar dodu priekšroku CD - un priecājos, ka no vecātēva mantotais mūzikas centrs vēl joprojām darbojas (nē, tas nav gramafons :D )
Izvirtībām ar platēm man nav laika - visi šitie uztraukumi par 500 plašu tirāžām utt - nu nē, paldies.

Vienīgais, kas man dara bažas - ka tie CD vienā brīdī sāks degradēties un var palikt neizmantojami.
+1
apakšējie kaimiņi jau lamājas par manu 2+1 datortumbiņu komplektu ...
0
Tirāža 500? Tas jau meinstrīms! :D
0
tieshi ta, lai butu true vinila tirazhas svarstas no 100 lidz 300 kopijam, 500 tas jau ir BMG un EMI produkcijai :)
0
boks - par 1500 eur var savakt vienkarshu normalu klausamu "aparatu"...
perversijas sakas ar ar tiem atkanjotajiem un adatam, kam cenas iet virs 3k eur + vel attiecigs pastuzis (lampinieks) un tumbas ....

lai pachakaretu smadzenes - 25 000 + euro, un ta vel nav robezha :)
0
Nervu zāles tiem, kas nokavēja preorderu kā kompensācijas tiek sūtītas? :D
0
rekur reals piemers, par kadu labs aparats ir ticis pardots:

£7.601,13

www.ebay.de/itm/Linn-LP-12-keel...

+4
Tu nopērc par 1500 atskaņotāju + pastūzi, vēl par 1000 tumbas, 100 EUR vērta dubultplate (lim. 150 eks. uz sarkana 180 gramu vinila), un vari izbaudīt savu harsh noize ierakstu! Vai bleķi, kas ierakstīts (kā te viens teica) ar diktofonu caurā spainī.
+1
^^ haha, pircējs reāls dalbojobs :D
0
nea Ugga - tas vel nav tas trakakais "dalbajobisms" :D
0
es pakluseshu par lampu pastuzhiem, kas var maksat ap 60 000 eur ...
0
^ Tu ko nopietni ? Es kad paskatos uz basam lampu pastūzi pa 3000 eur, jau sākas aborigēnveidīga pakauša kasīšana. :D
+1
Tev pastūzis ar atskaņotāju un tumbām nav savienots ar zelta vadiem ?! Lohs - šitā tak meža bleķi neizbaudīsi ... tādi fōni tak no vadiem ....
0
^^ tas varbūt tajos lampeniekos, kuros lampām iekšā Šveicē ražots vakuums! ;)
0
ekskluzīvais - pa taisno no hadronu kolaidera
0
Sonnenmensch! Cik tas kantors PMG (vai kā jums viņu tur sauca) iespiež plates priekš citiem leibliem, kādās tirāžās? Cik ir jūsējās, tās internetveikalā daudzmaz var redzēt, bet cik daudz taisa citi? Vai mellās joprojām ir vairākumā, vai arī pasūtītāji grib citas krāsas un visādus pribambasus?
0
Shitadas lietas privati ludzu, tev mans mails ir :)

+2
lai pazimetos - shitais ir viens no pedejiem ko taisijam :)

s.pixogs.com/image/R-5487578-139...
0
a runajot par pastuzhiem - biju domajis shada tipa:

www.ebay.de/itm/Audio-Note-Kond...

lietots, pa $55.900,00 :):):)
0
Dauņu klubiņš nr pirmā!
0
pie šitāda ceņņika jau gan varēja free shipping piemest, bet — redz, nekā!

kādreiz gribēju sev savākt kaut ko no šitiem, betnunah. Tāpat ikdienā pielietojums nebūs. www.ebay.com/itm/RARE-VINTAGE-Su...
0
americija detaļas, rūdītas iekš vienradžu asinīm?
0
ir aitas, ir cirpēji...
0
nu tās jau ir galējības, kur n-tos tūkstošos par vienu verķi jāpiķo.
Kgan runājot līdzībās- domāsi, ka žigulis ir zjbs mašīna, kamēr ar mersi nepaprovēsi izbraukt.
0
topiks par vinila platēm ir, varbūt jātaisa augšā topiks par vecām lentām un lenšiniekiem?

P.S.

vai kādam no jums mājās vēl ir saglabājies šāds relikts?cache.osta.ee/iv2/auctions/1_1_10...
0
nav problemas par lentiniekiem :)
man te ir pazinja, kas kolekcione lentiniekus, pamata AKAI razhojumus - rekur neliela dalja no vinja kolekcijas:

fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/t31...

scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/t31.0-...

0
^^^^^^ Vintāžs un solid-state ? Pareizi izdarīji, ka nepirki, tas tak nav nopietni. Vintāžs - tikai lampas. :)

55 taukšķi ?! A nesanāk lētāk pašam nopirkt lampas u.c. elementus un aiznest pie kāda spečuka, lai salodē, ja pats galīg nemāk ?
0
Principā šitādam biznesam tikai viens pamats: savākt to visu kkur pa kaktu kaktiem, pa lēto; notīrīt putekļus un tā dubultot kolekcijas vērtību; apdrošināt par uzpūstu taksi; aizbraukt uz Peru; atgriežoties savākt apdrošināšanas atlīdzību pēc zibens spēriena un ugunsgrēka.
+1
Tāds relikts gan nav saglabājies.
Mums bija mazliet vēlāks modelis, Mаяк 205 - mana pirmā iepazīšanās ar mūzikas atskaņošanas iekārtu.

Un man pat bija pašam savas kādas 2-3 lentes! ar tā laika krutāko popsu!!!
+2
^
Lenšu magnetofoni no PSRS laikiem daži ir man vēl palikuši. Viens no tiem - tāds, kuram tikai 9,53 ātrums bija un mono skaļrunis.

Bišku labāks bija lietuviešu ražojuma "Elfa". Tas jau - stereo aparāts, kuram bija ne tikai 9,53 , bet arī 19tais ātrums. Nezinu, vai no skaņu ierakstu kvalitātes viedokļa ātrumu pārslēdzējam bija milzonīga nozīme, ņemot vērā, ka magnētiskās lentes tomēr ilgtermiņā slikti saglabājas.

Tā kā lentiniekam atskaņošanas un ieraksta galviņas regulāri vajadzēja tīrīt ar spirtu vai odekolonu, varēju legāli mājās glabāt nelielus spirta krājumus. Mammai iebildumu nebija, taču nācās uzmanīties, lai spirta blašķi manas prombūtnes laikā nepatukšo mans sencis.
+2
80to gadu beigās mums bija šāds lentinieks www.rw6ase.narod.ru/000/mg/orbita107_0....
tam laikam ļoti labs aparāts- jā, smags un neparocīgs: bet kvalitatīvs. Ar S50 vai S90 skandām skaņa bija prīmā. Vēlāk tika pārdots.. Atvērās dzelzs priekškars, sāka ieplūst lielā daudzumā pirmie kasešnieki un sākās jauna ēra- 90 tie :)
+2
^ ja tur bildē ieskatās- tur šāda ligzda `пду` (пульт дистанционного управления). Tur bija pults, tāds kārtīgs klucis ar kabeli, ko piespraust. Krievs bija sācis domāt par patērētāja ērtībām :))
0
a tās Krabatora minētās Elfas forum.grodno.net/index.php?action=dl... toreiz bija popilārs DJ verķis. Jo bija neliels apmēros, viegls, ērti lietot (resp.,ātri uzlikt, noņemt lentu) kvalitatīvs un vienkārši modificējams.
Vēl ap 92`..94` disenēs bija apritē. Pēc tam strauji CD sāka ieiet.
0
Pultis lentiniekiem, man atkal ka piemers AKAI, paradijas jau 60-to beigas :)
+2
^..nopirkt AKAI lentinieku 1970`, 80` tajos gados (nemaz nerunājot par 60`) parastajam padomju pilsonim bija kkas no zinātniskās fantastikas pasaules. Bet principā šie maģi bija- biežāk jūrnieku ievesti. Varbūt bija pieejami lielajos universālveikalos, nu bet par lielu naudu un nereālu blatu.
+2
Vot vot. Astoņdesmito otrajā pusē kaimiņš par SHARP vai kaut kādu tādu verķi ar baltu korpusu un ar diezgan jaudīgu stereo, kam kā vienam no pirmajiem aparātiem papildus kasešniekam bija jau CD atskaņotājs (nebija gan daudzi CD, ko tur likt iekšā sākumā…), nolika jūrniekam Engurē 2000 rubuļus. Interesantākais bija tas, ka šis verķis, neraugoties pa vazāšanu riņķī pa visādiem kurzemnieku dzertiņiem no sērijas «cope, drope un klope», vēl bija ejošs ap 2005. gadu bez nekādas vainas — skaļruņus gan prasījās nomainīt, bet citādi viss darbojās.

Pirkšanas cena astoņdesmitajos toreiz veidoja 2 mēnešu kreiso peļņu kaimiņa kooperatīvā, tā kā summa nemaz nebija tik briesmīga. Tagad iepirkt pareizos atskaņotājus, pastūžus un vadus par divu mēnešu haltūru naudu vidusmēra laucinieks diez vai varēs, ja vien tur nav pamatā naftas vada apzagšana :)
+1
Domāju, ka tāda līmeņa aparātu, kādu varēja taislaikos par divu mēnešu haltūras naudu nopirkt, tagad noteikti var dabūt relatīvi lētāk. Respektīvi, par to, kas skaitās "pareizie atskaņotāji, pastūži un vadi" izpratne ir krietni mainījusies.
0
"Divu mēnešu haltūras nauda" ir ļoti stiepjams jēdziens.

Drīzāk var pieņemt, ka 200 rubuļi bija puslīdz pieņemama alga taislaikos, vismaz 1980s.
0
^ T.s. "koka rublis" nekad nav bijis konvertējama valūta, taču PSRS laikos bija arī tāda parādība kā "valūtas rublis", kuram bija kaut kāda piesaiste pie konvertējamo valūtu vērtības.

"Valūtas rubli" varēja atprečot attiecīgos, ne pārāk daudzos, veikalos.

Kopš 1986. gada konvertējamo vērtību ieguva arī alkohols :)
0
Oficiālās algas tā arī bija — no 100 līdz 300 rubuļiem vidēji. Cita lieta, ka laukos zeļ un plaukst visāda veida blakusštelles. Mums, piemēram, katru pavasari izdevās rabarberus pārdot bāzei: aug viņš bez kopšanas tā, ka iznīcināt nevar, ja gribētu, bet okupācijas laikā pirmos kātus pieņēma par vidēji rubuli kilogramā. Katru nedēļu no tā mūsu plača var novākt pa 200 kg. Citi savukārt darīja visu ko citu — audzēja, zvejoja, pārvadāja, andelēja, ara un ecēja priekš citiem, zvejoja, tirgoja stādus utt. Par puķēm vispār nerunājot…

Nu un kur tad tādu naudu lai pēc tam iztērē? Pat šnabi nopirkt nevar, visur deficīts. Skaidrs, ka jāpērk no jūrniekiem Black Sabbath un T–Rex plates pa 120 rubļiem gabalā!
0
Elkōrs salicis internetā savas plates (agrāk nebija):

www.elkor.lv/lat/elektronika/fil...
0
ha ha, laba sortēšana pēc žanriem - Metāls: Accept un Within Temptation
bet Death viņuprāt ir roks
+1
21.3 kārtējais tirdziņš
www.facebook.com/groups/909417909102...
0
CD ļautiņi sāk pacelt balsi: mūsu formāts tomēr esot labāks!

www.laweekly.com/music/why-cds-may-a...
0
Mūzikas veikals UPE
3h ·
Sveiki, dārgie mūzikas ierakstu draugi un kolekcionāri! Man ir labas un sliktas ziņas. Labā ziņa - pilnīgi visām platēm (gan jaunām, gan lietotām), CD, DVD un Blue Ray no šodienas 50% atlaide! Sliktā - pēc Ziemassvētkiem veikals tiks slēgts. Piemēram, Igaunijā visi fiziskie ierakstu veikali tika aizklapēti jau pirms 2 gadiem...
Paldies par uzticību visu šo ilgo gadu garumā! Ainars Mielavs, veikala vadītājs
0
Rīt no 15:00 pirmais mūzikas kolekcionāru saietiņš pēc 18 mēnešu pārtraukuma!

Tas izpelnījies pat pieminēšanu LSM angliskajā sadaļā:
eng.lsm.lv/article/culture/cul...

Jānāk, kamēr var, jo kas zina, kā būs ar kovidiem šoziem.
0
Šeit arī šo to no vinila var atrast:

www.plates.lv
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas