Sovvaļnīkam jauns video "Latgola"
+8
etno rokmetālists Sovvaļnīks publiskojis jaunu mūzikas video "Latgola"

(garāks traktāts par wakenu un dimmu b te: www.easyget.lv/muzika/read/48695/...)

klips te:
www.youtube.com/watch?v=jKm2aJia4t0...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
-1
nav sudigg
-2
Pašol nahuj tas nemetāls...sūds(Protams un tikai mans viedoklis)
+4
Sākums jau itkā labs, kad iesākās tas izmocītais "latgoļa", tad gan vair ilgāk par 30sec nevarēju paklausīties... :(

Tiešām jūs tā apbižo?
0
Tā vk ir patriotiska dziesma par Latgales vērtībām bez neviena pārmetuma čiuļiem! Nekur jau netiek pārmests, ka mūs apbižo, klips dziesmais NIkas nav najaušs bija vk reakcijas pārbaudes gājiens.
+3
Re ku cilvēks ar nopietnu pieeju klipa vērtēšanai - Manuprāt, video stāsts ataino pašu dzīvi, tās jēgas un būtības meklējumus, kas nav atkarīgi no teritoriālās piederības. Tas ietver daudzus pretstatus – darbu un laiskumu, nopietnību un draiskumu, radīšanu un iznīcināšanu, izdošanos un neizdošanos, sievieti un vīrieti, jaunību un briedumu, ziedēšanu un pārziedēšanu, debesis un zemi, mieru un kustību, bailes un uzdrīkstēšanos, atrašanu un pazaudēšanu, tradicionālo un mūsdienīgo utt. – un cilvēka nerimstošo vēlmi būt dzīves vidū, ierakstot sevi tās ritumā (Sovvaļnīka vārds taču nav nejaušs?:) ). Tā vien liekas, ka netieši tiek uzdoti jautājumi: kas ir tas, kas notur pie zemes, bet kas ir tas, kas ļauj kaut pāris milimetrus pacelties virs zemes, un kas ir svarīgāk? Vai vajag – un, ja tā, kā – atrast līdzsvaru? Un varbūt pats process vienlaikus jau ir arī rezultāts? …
No stāsta izveides īpatnībām piesaistīja lejpus filmētie kadri, pieneņu dzeltenie svārki, kā arī caurstrāvojošais pozitīvisms un vieglums.

p.s. Bet nu kā mēs zinām, gaumes ir dažādas. Tā ka viss ok.
+3
Dziesma šī ir viena no labākajām albumā, un klips arī ir ok, tāds " pie zemes" ieturēts. Tik to grābstīšanos visur ar netīrām rokām īsti neizcirtu :D
+5
Tas stāstijums no "cilvēka ar nopietnu pieeju klipu vērtēšanā" nezkapēc atgādina paša idejas autora vīziju par to ko jams tajā klipā ir gribējis parādīt. Diemžēl manā skatijumā tālāk par "gribējis" nav tikts. Jo nelasot autora vēstijumu, skatoties klipu, kautkā jams liekas vienkāršs, smuku bildīšu salikums bez kādas uberdziļās jēgas. Nu jā, droši vien cītīgi jāklausās teksts un jāizburās cauri visiem iespējamajiem zemtekstiem kas tur varētu būt apslēpti... nez, manuprāt līki. Jo pareizi pasniegt vizuāli kautkādu nebūt dziļu ideju ir diezgan grūts uzdevums, attiecīgi šeit ne tuvu ar to nav tikts galā.

Bet nu labi, ja vērtējam, tad vērtējam. Pirmais kas dūrās acīs bij gaismotāja nepiedalīšanās klipa filmēšanā, attiecīgi operators nav pievērsis uzmanību tādiem "sīkumiem" kā "izdedzinātās" vietas vismaz 60% bildēs. Jo ja skatamies tīri pēc kadrējuma, jā ir daudz tiešām smuku kadru, bet daļu no tiem kadriem traucē izbaudīt pārdedzinātās vietas. Tā tāda krietna laža no operatora puses.
Tīri no sižetiskā raugoties, pirmās asociācijas raisās ar vesalu virkni šlāgerklipu kuros dominē visi iepriekšredzētie smukie kadri: pļava, cilvēki, rokās sadevušies rinķo, cilvēks iet pa pļavu, cilvēks spēlē akusteni lai arī dzirdama jāmā nav (skaidrs, ka akustisko pagali smērēt ar dubļiem ir lētāk kā normālu gibsonu :D ). Bet ja no scenārija puses skatās, tad ar dažiem smukiem kadriem, vesalu klipu neizvilksi, pietrūkst te tā sasaistošā momenta kas to visu salīmētu kopā. Iespējams, ja jams turpinātu mīcīt podus un koķetēt ar babuli nevis spēlēt pantāru, tas viss izskatītos glīšak un saprotamāk.
Piemēram, ļoti patika tuvplāni ar podu, vieta kur tiek gravēts Sovvaļnīka vārds, tobiš beigu daļa kadru ziņā ir ļoti laba, babulis arī smuks un ļoti labi piemeklēts.
Pati dziesma ar ļoti laba, vienkārša un viegli uztverama, varētu teikt labākais kas no Sovvaļnīka dzirdēts. Bet patiesībā šams i baiss malacis, jo ir vienīgais kas Latvijā iekš smagmūzikas lauciņa kautko ražo klipu jomā :)
+1
Ha, man ar kādreiz bija tieši šī ražojuma ģitāra. Pats tizlākais instruments, kāds jebkad rokā turēts. Kakls ir anormāli biezs (nevis plats, bet biezs), un paspēlēt viņu iespējams nav. Proporcijas nepareizas instrumentam praktiski jebkurā elementā. Ar neilona stīgām neskan, ar metāla — tādu akordu kā, piem, Bbm piespiest nereāli. Tikt nocūkotai ar dubļiem klipa filmēšanā — tas arī ir šīs ģitāras funkcionalitātes raksturojums :)

Dziesma pavelk un vispār pats Sovvaļnīks pavelk. Parasti šāds vienkāršais hard'n'heavy stils asociējas ar dzerammūziku. Jebkāda saturiska vērtība šajā žanrā negadās bieži, kur nu vēl tāds emocionāls reģionālā lokālpatriotisma uzliesmojums! :)
+2
^ saturiskā vērtība te gan vairāk ir tekstu autora Ontona Kūkoja nopelns.
-6
Šķiet, ka Gusāns nav izdzīvojis pusaudža vecumu! Čalim pārspīlēti patīk būt uzmanības centrā gan intervijās, gan klipos...Ja nemaldos, klipu Nekas nav nejaušs ir sponsorējis Sorosa avots, tāpēc nav brīnums, ka saucamais "zemteksts" arī ir viņu stilā.
+1
^ Hmmm! Velns, vari iemest kādu linku vai citātu, kur tas Soross pieminēts?

Tas gan būtu interesanti, ka Soross pārietu no Vienotības apmaksāšanas uz nacionālistu šķelšanu!
0
nakts joks:
uhu, un ja tas nav Soross, tad žīds vai masons, ja ne šie, tad nacisti, amerikāņi, krievi vai ķīnieši.
Ja neviens no minētajiem, tad droši jādomā, ka tā ir Oriona partija vai reptīļu un iluminātu kopiena.
Visai ticams, ka tikpat labi, iesaistīta varētu būt arī domājošā gāze no plutona, bet pat ja tā, to mēs nekad neuzzināsim.
Visi minētie visvairāk ir ieinteresēti Latgales (un ne tikai) kultūras attīstībā un celšanā, par ko liecina pēdējā laikā pēkšņi ļoti strauji augošais Latgales (un ne tikai) videoklipu, koncertu un kompaktdisku pieplūdums, ka pat Lady Gaga un Prāta Vētra meklē kontaktus ar augstāk minētajiem pārstāvjiem, lai piepildītu savus tukšos koncertu stadionus.

+11
Kā gan citādi tu vari
Par trumetālistu saukties,
Ja neesi dzīvē savā
Profilus divus izveidojis!?
0
o, man ar bija tādas aizdomas.
0
nekāda vaina. klips tāds latvisks, jeb šeit pareizi jāsaka- latgalisks. šito var laist televīzjiā, patiks arī tantei laukos, kam tā zāģēšana pie dūšas neiet. bet te tik smukas pļavas un re kā vīrs ar sevi cīnas trauku taisīdams. daudz labāk par to iepriekšējo, kas asociējas ar 90 gadu reketieriem. tas bija maigi sakot smieklīgs.
0
palasot komentarus uz augšu, apsmējos ne pajokam- Lembergs profilu truemetal uztaisījis? tam visur tie sorosīti rēgojas :D
0
Eu, nu, kuram tad ir tas viltus profils? Kāda jēga tā konspirēties, lai noliktu kaut kādu tur Sovvaļnīku?
0
Nu man ar' nav īsti skaidrs aiz ko tāds naids :)
-1
Es gan arī ciest nevaru ne Sorosu, ne viņa finansētās pamuļķu ordas, kas visur lieņ iekšā, tēlojot mūžīgos ekspertiņus par da jebko, a pašiem lielākais sasniegums dzīvē — LU politoliga diploms un trīs semināri ārzemēs. Neoliberasti, kam par valsti un vēsturi vienmēr nospļauties.
-1
Bet Sovvaļņīķs visnotaļ simpatizē!
0
^^ haha, ne jau es par Sorosu nesapratu :D
-1
Sovvaļnīku tātad nīsti, a? :D
0
Lōģika nav tava stiprā puse :D
0
Sovvaļnīks — Latgales oligarhs!

(Nu, vismaz spriežot pēc iepriekšējā klipa.)
+8
Aiziet, lai atgrieztos! Latgales rokmūziķim Sovvaļnīkam iznākusi jauna dziesma
soundcloud.com/magicfib/sovvalniks...
Pēc dažu gadu klusēšanas par piederību latviešu rokmūzikas skatuvei atgādina latgaliešu mūziķis Sovvaļnīks. Kā atzīst pats Sovvaļnīks: „brīžiem ir tāds nogurums no zinātniskā un organizatoriskā darba, ka gribas uzspēlēt kaut ko tradicionālu un vēlams smagu, lai atbrīvotos no visa liekā un iegūtu jaunu enerģiju”. Tā arī ir radusies dziesma „Sāta”, kuras mūzikas autors ir Sovvaļnīks, savukārt dzejas autore ir viena no latgaliešu pazīstamākajām dzejniecēm Anna Rancāne, kura šogad svinēja savu 55 gadu jubileju.
Dziesma „Sāta” aktualizē folklorā balstīto ideju, ka dzīvē viss notiek cikliski. Šajā pasaulē nepārtraukti kaut kas aiziet, bet tā vietā ātrāk vai vēlāk nāk jaunais. Pārmaiņu procesā ir jārod sevī spēks bez nolemtības palaist zūdošo, novērtēt paliekošo un pieņemt jauno. Teksta izpildījums un mūzika to tikai paspilgtina, izceļot cilvēkā un pasaulē esošās pretrunas, arī ļaušanos nerimstošai kustībai.
Dziesma ir ierakstīta sadarbībā ar Latvijā pazīstamiem skaņu režisoriem Gintu Lundbergu un Gintu Stankeviču. Ierakstā piedalās Sovvaļnīka grupas biedri – Māris Lovniks (ģitāra), Artūrs Meļnikovs (bass) un Vadims Meļuščenkovs (bungas).

+1
"Dažu gadu klusēšanas"? Nu nevajag tik pieticīgi :)
youtu.be/AWesXPZB5t0...
0
Nu ko tu te mākslas darbIs piesauc? :) Es runāju par smago klusēšanu. :)
+1
Novēlu tev turpināt tādā garā un uzcept albumu! :) Dziesma laba, patīk!
+4
Labs rīts! Tiem, kas svin, pirecīgu svētkus!
Paaudzes satiekas vienkopus: Sovvaļnīks kopā ar dēlu iedziedājuši jaunu dziesmu „Kalado”

Sovvaļnīks tieši Ziemassvētku laikā ir pabeidzis vēl vienu dziesmu ar Latvijā pazīstamās dzejnieces Annas Rancānes un latgaliešu tautasdziesmas vārdiem.
soundcloud.com/stream
Jaunā rokdziesma „Kalado” ir babeņu (vecmammu – latviešu literārajā valodā) dzīvesziņā balstīts stāsts par vērtībām, kas izjūtamas ar sirdi, jo skaļi izteiktas var zaudēt savu nozīmi. Dziesma stāsta arī par savas identitātes saglabāšanu un nepazaudēšanu, pārvarot tumsu, pat ja uz mirkli ir zaudēta ticība un cerība, kā arī par cilvēcisko tuvību gada vistumšākajā laikā. To, cik būtiski būt kopā ne tikai svētkos, atklāj arī dziesmas refrēns kalado, kam piemīt sasaukšanas un apvienošanas funkcija.
Dziesma ir ierakstīta sadarbībā ar Latvijā pazīstamiem skaņu režisoriem Gintu Lundbergu un Gintu Stankeviču. Ierakstā piedalās Sovvaļnīka grupas biedri – Māris Lovniks (ģitāra), Artūrs Meļnikovs (bass) un Vadims Meļuščenkovs (bungas).
Jāatgādina, ka arī iepriekšējais Sovvaļnīka albums „Bolts susātivs” bija veltīts pazīstamam latgaliešu un latviešu dzejniekam Antonam Kūkojam un iznāca 2010. gada nogalē.

+3
soundcloud.com/ingars-gusans/sovva...

Tā fōna bilde gan tāda ... bišku gejiska ;)
+3
bet gabals labs - Sovvaļnīka stilā. Daļa aiz dēla dziedājuma Savatage atsauca atmiņā
0
klipam beigas sūkā
+1
Labāk būtu kādu vārdu par dziesmu "Kalado" uzrakstījis, bet nevis popsu skatījies! :)
0
Dziesmai nav ne vainas līdz kādai pusei, kad sākas tā Kalado daļa/lirika. Pa garu ar', tā kā da'stiepta pa daudz. Turklāt es jau liktu kādu dūšīgu latgaliešu bābieti ne puiku pie mikrafona pie tās kalado partijas. Manuprāt skanētu makteni labāk un spēcīgāk. Bet nu kā vienmēr, ģimenes "uzņēmumi" mūzikā reti kad labi nostrādā.
+1
Labs vakars visiem, kas neguļ!
Sovvaļnīks dārdina, pavasaris tuvojas.
Pavasaris vienmēr nāk ar troksni: sniegpulksteņi drosmīgi spraucas cauri vēl pilnībā neatsilušajai zemes garozai, sprāgst jaunie bērzu pumpuri, gājputni trako pa gaisu sajūsmā par sauli, ūdeņi šaudās pa upēm kā atbrīvojušies no ieslodzījuma un arī Sovvaļnīks dārdina zemi un cilvēku prātus ar jauno dziesmu „Ceļš”.
Lai gan mūzikas ritmi sākotnēji šķiet smagnēji un raupji, jaunā dziesma ar latgaliešu rakstnieces Annas Rancānes dzeju ir par skaisto visapkārt, kas neko nemaksā, bet sniedz dziļas un patiesas emocijas, par iekšējo brīvību un spēju atteikties no materiālām vērtībām un arī par īstu draudzību, kas ļauj dalīties visā un veido mūžīgo dzīvības apli.
Mūzikas autors – Sovvaļnīks, dzeja – Anna Rancānes.

soundcloud.com/magicfib/sovvalniks...
+2
«Sovvaļnīks dārdina, pavasaris tuvojas.
Pavasaris vienmēr nāk ar troksni: sniegpulksteņi drosmīgi spraucas cauri vēl pilnībā neatsilušajai zemes garozai, sprāgst jaunie bērzu pumpuri, gājputni trako pa gaisu sajūsmā par sauli, ūdeņi šaudās pa upēm kā atbrīvojušies no ieslodzījuma un arī Sovvaļnīks dārdina zemi un cilvēku prātus…» 

Jums nerodas sajūta, ka tieši šo tekstu rakstīja nevis Rancāne, bet Sametis?
+1
Nē, Sametim ir cits, savs, oriģināls un grūti pārspējams karametāliski masīvs stils.
+1
man rodas sajūta, ka to rakstīja Sovvaļnīks.
+1
par dziesmu - Sovvaļnīks kā jau daždien Sovvaļnīks. Nekā pārsteidzoša, tipiski savā stilā.

P.S. Jūs tak nemēģināsiet iestāstīt, ka "karmani" nav rusicisms?
0
Kāda ir rusicisma definīcija?
0
rusicisms = aizguvums no krievu valodas, vai tad skolā to nemācija?
+3
^^^ kapēc lai vēlme pēc pakāršanas būtu rusicisms? :D
0
^^ Po ko mācīja. Tad kāpēc "kar mani" būtu rusicisms? Un kāpēc "runa iet" arī tiek uzskatīts? Es "runa iet" no krievu valodas neesmu aizguvis/apguvis. Tad jau jebkurš vārds vai frāze var būt par rusificismu. Ej nu tagad pierādi, ka nav.
0
Tad jau sanāktu, ka vārdi «papīrs», «cukurs» un «miests» būtu ukrainismi >:) (Папiр, цукор та мiсто)
+2
^^ nu nevajag jau muļķi akurāt tēlot, tur ar kāršanu nav nekāda sakara. ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D...

"papīrs" cilme ir latīņu/grieķu, "cukurs" - no Āzijas vidienes. Miests/misto/mesto visdrīzāk ar\i no senākas valodas, no karas baltu un slāvu zari attīstījušies.
0
Mjā, ko tu neattapīgam padarīs.
-2
^^ pizdec... vot atnāci, un visu sabojāji. Te tev ir trūmetāls nevis kautkāds botānistu forums.
0
Tontoon - esi kadreiz klausijies DRAUTRAN - Unter Dem Banner Der Nordwinde (2000. gada albis)?
0
Nē, a vajag?
0
hahah - shitam manam iepriekshejam vajadzeja but pie "melodiska bleka" :D:D:D
0
es tā arī saprat, bet nē... es labāk pēdējo Blutausnordu paklausīšos.
+2
Laba diena/loba dīna visiem 13.maijā piektdienā. Kāds jaunums no manis un draugiem.

soundcloud.com/ingars-gusans/zvaig...

Pavasaris vienmēr ir kaut kā sākums, arī Sovvaļnīkam, Rainim un dzejoļa „Zvaigžņu meita” vīrieša tēlam. Vienam tā ir jauna, ilgi kužināta dziesma, otram – neierasta dzejas aktualizācija mūzikā, trešam – neremdināmas mīlestības alkas.
Jaunākajā latgaliešu grupas „Sovvaļnīks” dziesmā kopā Marko Rasu un etnomūziķi Birutu Ozoliņu ir drosmīgi izspēlēta visatpazīstamākā latviešu dzejnieka Raiņa dzejoļa „Zvaigžņu meita” interpretācija. Klausītājam folkloriskā vieglumā un metāla smagnējumā, monologā un dialogā, klusos un skaļos vārdos tiek piedāvāta jauna versija par mūžseno tēmu – cilvēku attiecībām un vēlmi tajās sasniegt vēlamo, izmantojot visus līdzekļus un paņēmienus.
Dziesma ir ierakstīta sadarbībā ar Latvijā pazīstamiem skaņu režisoriem Gintu Lundbergu un Gintu Stankeviču. Ierakstā piedalās arī Sovvaļnīka grupas biedri – Māris Lovniks (ģitāra), Artūrs Meļnikovs (bass) un Vadims Meļuščenkovs (bungas).
Mūzika Sovvaļnīs, t.dz.; vārdi - Rainis, t.dz.

+2
Ābļa, lasīju pa štīmi un izlasīju nevis «Sovvaļnīks kopā ar Marko Rasu», bet «Sovvaļnīks kopā ar Marku Rotko»!
+2
Vienīgais dzīvais brīdis šajā kompozīcijā dzirdams bij Birutas Ozoliņas fragmentā. Pārējais - kā jau allaž. Var pieaicināt kaut vai visus pasaules viesmāksliniekus, pārrakstīt visus pieejamos latviešu dzejas krājumus - kā nav autoram ko teikt, tā nav. Tas pats kolhoza pašdarbnieku darba spars ar nebeidzamu jau 100x citu apzelēto klišeju apspēlēšanu, amizantiem brēcieniem bez iemesla un banāli primitīvām arpēdžijām.
Žēl šīs mietpilsonības noklausīšanai patērēto 5 minūšu, kas atņemtas vakar iznākušā Hatebreed "The Concrete Confessional" dzenāšanai.
P.S. Tikai, lūdzu, nevajag sākt šito "a tu pats!..." Manā vietā lai spēlē citi, talantīgāki par mani. Tāpat arī lai komentārus raksta. Savu viedokli par vienīgo patiesību nevienam neuztiepju.
+5

Grupai Sovvaļnīks jauns klips dziesmai "Ceļš".
www.youtube.com/watch?v=Kz06XMqT9F4...

Sovvaļnīks
+2
Baismīgi dīvains klips: dziesma sākas pat smagāk nekā Latgaltreša vairums, bet tad kļūst arvien sieraināka, kamēr tiek līdz pretīgam sintiņam un tīrskaņas ģitārsolo. Bet pa to pašu laiku video top arvien trušnāks (trve cvlt klīšana pa trve cvlt mežu trve cvlt ziemā, spēlēšana vēl degošās (!!!) drupās), un tādā veidā kognitīvā disonanse uz klipa beigām ir vnk šizofrēniska :)

A mošk Latgalē tas ir normāli. Preiļu dzeltenais kā nekā.
+2
Jā, man klips arī kaut kā uzreiz atsauca atmiņā šo jaunības laiku video :

www.youtube.com/watch?v=dUzaBro76ig...

:-)

Visādi citādi - tradicionālais Sovvaļņīks, viss kārtībā. Lai tik nenolaiž rokas.
0
Svelme! Karpatī!

Psc, gribu sniegu :E
+2
^^ Nepareizs skaņas celiņš.
Rekur oriģināls:
www.youtube.com/watch?v=TLXp0_NzF4w...
+3
a man patika Savaļnieka jaunas gabals ar klipu- bez liekiem puņķiem, konkrēti un po ģēlu.
+1
konkrēti ir: neatstāj puisīšus meža malā - paša autiņam pizdokens meža ceļā gadīsies un caur briksni būs jālauž līdz lielceļam, kur tevi, lohu tādu, ar neviens neņems :p
+1
Cerams, ka izdosies piebeigt.

www.youtube.com/watch?v=q4Bc1fWAKzs...
+2
Pieņemsim, ka izdevās:
www.tvnet.lv/muzika/videoaudio/6...
+1
Hmmm, reāli negaidīts pavērsiens dziesmas kompozīcijā — uz interesanto pusi!
0
dāma ar plikiem pupiem pavērsās pret kameru ?
+2
+4
Iegādāts Sovvaļņīka jaunais disks Ausmeņas kebabnīcā Rēzeknē. Šur tur ir iespārdoši momenti, daudz labu meldiņu, vietām nodrillēti paņēmieni. Tā kā pats esmu no izmirušajiem Latgales laukiem, tad teksts arī paķer. Vienīgais nākamreiz uztaisi labāku vāciņa ārējo dizainu. Šis ar WordArt taisītais diezgan pabriesmīgs. Domāju var atrast cilvēkus, kas arī pa brīvu kaut ko uzzīmētu.
Visu cieņu! Paldies, ka vēl nemet plinti krūmos un kaut ko uzražo! Jāiet uz Nabaklab prezentācijas konci.
+5
Sasniga sniegs un šnabis ar sasala, 28.1 iecerētā albuma degustācija pārceļas uz 25.2.17

SOVVAĻNIKS albuma „Napaseitynuots” atvēršanas svētki
25. februārī, NABAKLAB, 21.00

2016. gada 1.decembrī iznāca viens no aizgājušā gada episkākajiem (episks – metālistu aprindās pašlaik moderns vārds) albumiem „Napaseitynuots” (nepiepildīts, nepiesātināts).

Laiks to kārtīgi nosvinēt.
Albums ir veltīts izcilai latgaliešu dzejniecei Annai Rancānei un viņas jaunākajai dzejoļu grāmatai „Pylni kārmani dabasu”. Viņas dzejā savijas gan katoliciskais, gan pagāniskais, padarot to savdabīgu Latgales kultūrvides atainotāju. Albums skanējums ir masīvs, jo to ir producējis Gints Lundbergs, savukārt pie skaņu pults ir sēdējuši gan Māris Brensons, gan Gints Stankevičs, gan Einārs Lipskis, kas jo sevišķi palīdzēja folkloras elementu ievīšanā, jo kā viesmākslinieki ir piedalījušies Latvijā un ārpus Latvijas pazīstami folkmuzikanti – Māris Muktupāvels, Biruta Ozoliņa, savu palīdzību neatteica arī Kaspars Tobis no „Dzelzs vilks”. Dziesmā „Nanūsabeist” ir dzirdama arī Latgales samtainā balss – Guntra Kuzmina. Vēl ierakstā ir piedalījušies – Mareks Gusāns, Pīters Daugulis. Bet lielāko darbu albuma ierakstā ir veikuši Sovvaļnīka grupas biedri – Māris Lovniks (ģitāra), Artūrs Meļnikovs (bass) un Vadims Meļuščenkovs (bungas). Albums ir ļoti daudzveidīgs, jo te ir gan heavy metal, gan melodic death, gan thrash, gan doom, gan folk metal, kas kopā ar albuma interesanto noformējumu un Annas Rancānes dzeju padara to par kvalitatīvu mākslas darbu.

Koncerta sākums: 21:00, klubs atvērts no 17:00
Ieejas maksa iepriekšpārdošanā ticketshop.lv un klubā uz vietas - 3.00 EUR, koncerta dienā 5.00 EUR.
www.ticketshop.lv/site/events/view/20...

plašāk:
www.facebook.com/events/186559914705...

0
Kad Annai Rancānei izbeigsies dzeja, Sovvaļnīks kļūs par interesantu mākslinieku :) Ilgi štukoju, kādēļ tik atgrūdoša reakcija pret šā daiļradi - nonācu pie secinājuma, ka jelkāda rokmūzika, kurā dziesmas autors tekstu nav rakstījis pats, bet patapinājis no literātiem, man kaut kā automātiski saistās ar "liepas satumst" pasugas auditoriju.
Galvenais, lai konceptuālus albumus nesāktu ražot. Tas ir vēl trakāk nekā dzeja, un spēj nokaut jebkuru Dream Theater, kur nu vēl Sovvaļnīku.
Bet ja nopietni, cieņu izraisa tas, ka ņemas atspēries, un jau trešais ripulis. Kaut kas šim aiz ādas ir. Koncertā allaž labāk redzams, kas...
+1
Nu ko lai saka, tas ir mūžīgais jautājums - rakstīt mūziķiem pašiem tekstu, pat ja pilnīgi neveikli sanāk tās vārsmas, un tad drellēt tās kautrās pāris rindiņas visas dziesmas garumā, lai nu visiem "aiziet un pielec" vai izmantot kāda dzejnieka darbus, kas kaut kādu iemeslu dēļ šķiet pieņemami/ interesanti/ atbilstoši konceptuālajai idejai, riskējot, ka daudzi tekstu neuztvers, nesapratīs un, protams, kritizēs. Lai gan kritizēt jau var abos gadījumos. Protams :)
Taču, jā - arī dzejas kvalitāte ir atšķirīga: nevar vienā maisā bāzt, piemēram, K.Elsberga dzeju "Pērkona" izpildījumā (piem., "Neatvadīsimies" www.youtube.com/watch?v=MKxVL_5Gsnk... ar K.Pudņika dzejolīti "Ričiem Baltican" (www.youtube.com/watch?v=g4-UA7uaLkc... un dziesmas.lv/d/PALDIES_TEV_DRAUG... :D
Vai nav tā, ka jāskatās tā kopaina - teksta un mūzikas savijums? Patīk vai nepatīk, uzrunā vai nē.

0
Es arī kaut ko iepostēšu!
youtu.be/bBjkjc08HkY...
Teksti - tas ir iemesls, kādēļ aizvien vairāk klausos hardcore, nevis to, ko šodien dēvē par metālu.
Domāju, neviens analfabēts neuzdrošināsies augstāk redzamajā dziesmā dzirdamo nosaukt par dzeju. Ārpus muzikālā ietvara šāds savārstījums var likties visai marasmātisks. Taču viss darbojas, viss ir īsts.
Dziesma rodas kā vienots veselums, nevar tekstu tai pielipinat kā košļeni zem skolas sola. Un, ja autors nespēj izspiest par Terror līmeņa tekstu, varbūt viņam tiešām vienkāršī nav ko teikt?
Pastāvot izvēles iespējai, es kā klausītājs labprātāk atrodos tādas skatuves priekšā, uz kuras ir autors, kurš ir izsāpējis savā tekstā vēstīto, nevis meklējis vieglākus ceļus.
0
Pieņemu, ka pietiekami daudzos gadījumos (parasti) vokālistam nav vēlmes mācīt citiem dzīvot vai bīdīt kādu īpašu tēmu - grib kapāt savu muzonu un tad nu dzimst ''Satan, my master'' vai ''Ride my dragon''. Un ne jau visiem ir kāds rakstnieka talants - tad jau labāk paņemt cita rakstītu tekstu, nevis kautko izmocīt no sevis.
+1
Nu ja nav ko teikt, tad nav vērts vispār ākstīties, kā jau Oi teica. Vēstīt gan var arī ar muzonu, ne tikai ar tekstiem (kurus metālā lielākā daļa tāpat necenšas sa/uzklausīt; tur protams ir sava loma tam, ka nereti tie jau arī nav dzirdēšanas vērti). Un ja muzons ir jēgpilns, bet grupā neviens neatrodas, kas spēj adekvātas vārsmas sabīdīt, tad principiālu problēmu iekš cita autora tekstu izmantošanas mūzikā neredzu.

Ģalu galā, ja dzeja iedvesmo pierakstīt tai mūziku klāt, kāpēc ne? Tas pats jau minētais Pērkons, tāpt Līvi, un tak arī Skyforger to ir gana labi parādījuši.
+1
Bolt Thrower visi teksti ir tikpat kā par vienu tēmu, tik un tā rauj jumtu. Pērkona dziesma ar Blaumaņa tekstu? Blaumani spieda lasīt jau pamatskolā, nekas jauns.
Intaram un BoD pilnīga taisnība visā, ko še saka. Ir jaukas dziesmas gan Pērkonam, Līviem, arī Sovvaļnīkam (arī trešo disku nopirkšu, nav jau tā, ka ķengāšanās pēc tikai še tēmu atveru). Taču cik to ir? 10% no kopējā apjoma? Vairums publikas tik un tā atpazīs pēc tā, cik stulbi nosist gulbi, kā zīlīte skrien gar loga rūti, pēc videobojevika "Nikas nav najaušs".
Nav runa par to, vajag vai nevajag. Vienkārši kaut kā liekas, ka māksliniekiem, kuri tekstuālo vēstījumu nepatapina, to dziesmu varbūt mazāk, bet klausītājs ar tām spēj asociēties vairāk. Talants, kā smejies, ir 99% darba :)
Nebij kritika, vienkārši viedoklis. Tagad paklusēšu.
-1
īsākais Sovvaļnīka gabals no jaunā rimbuļa, nav drošs, ka ar Rancānes tekstu:

Sovvaļnīks - Vaicuojums (2016)
www.youtube.com/watch?v=qqzIU2mL0WA...

+ Jānis Bukums
www.youtube.com/watch?v=rguTK6qtF2A...

+ The Mascaron
www.youtube.com/watch?v=GOYNW5CAZMc...

pasāciens un aktualitātes, ja tādas būs:
www.facebook.com/events/186559914705...
+1
+2
+1
Paļdis par veļteitū laiku!
-3
^ Interesanti: dzēruma šļupsti izpaužas arī rakstveidā?
+1
Da nē, pēc inerces uzrakstīju latgaliski paldies par albumam veltīto laiku, tiešām patīkami lasīt.
0
^^ Latgaliski izteikties ir 'dzēruma šļupsti'?
-2
Pamēģini izrunāt skaļi to frāzi…
0
Nekas, tīri labi skan. Arī gramatiski pareizi, cik nu mana saprašana tālu sniedzas.
+4
Paļdis vysim, kas dzeivuoja leidz i bļuove vakardīnys koncertā klubā "Melnā Piektdiena"!
0
Starp citu, vai latgaliešu valodai pastāv kāds konkrēts literārais standarts? Nu tipa, Rogovkā droši vien runā citādi, nekā Višķos, un vai ir kaut kur noteikts, kā skaitās pareizāk?
0
Reģionos ir valodu atšķirības, bet par literāro standartu nemācēšu pateikt. Piem., Rēzeknes apvidus izloksne ir līdzīga Ludzas apgabalam. Varakļānos skan citādāk, Balvos vairāk lauž, ir atšķirības.
0
Jautāju zinātājam: ""2007. goda raksteibys nūsacejumu īvodā pasaceits, ka latgalīšu rokstu volūdys fonologiskuos sistemys pamatā ir Juosmuižys, Vuorkovys, Vydsmuižys, Viļānu, Sakstagola, Ūzulainis, Makašānu, Drycānu, Gaigalovys, Bieržu, Tiļžys i Nautrānu izlūkšņu sistema, kurei vysu lobuok ir pagluobuse latgaliskajom izlūksnem rakstureiguos pazeimis. Morfologiskūs formu pareizraksteibā jimtys vārā ari cytu latgaliskūs izlūkšņu plašuok izplateituos paruodeibys. Atseviškūs gadīņūs pīļauti paraleli pareizraksteibys normu varianti, kuri Nūsacejumu tekstā raksteiti mozuokim burtim."
+2
Ite ir lobi materiali, lai suoktu vuicētīs: www.lu.lv/filol/dialekt/publi... un ldb.lv/skreineite_vl/... !
+1
Man un virknei citu metālmūzikas piekritēju (kuri TM neapgrozās, bet, principā, vairāk vai mazāk zināmi no konču, festu, krogu u.t.t. apmeklējumiem) dzimtā puse ir Līvāni, kuri ģeogrāfiski atrodas Latgalē. Bet īsti tāda true latgalian nebūs. Līvāniešu un pārējās čangalijas perifērijas ( D-pils, Krustpils, Balvu, Alūksnes, Gulbenes, Madonas apgabalus iekļauju turpat, ja arī kāds pēc kartes nesanāk Latgalē) izloksnē vairāk problēmas ar mīksto `ķ` un `ģ` lietošanu, kā arī plato vai šauro `e` Runāt, rakstīt nepratīšu, bet saprast gan. Saprast varu arī pavisam true deep latgalian runu, kur 30-40 % sastāda latgaliskotu krievu barbarismu, no dziļiem Latgales džungļiem (Ludza, Zilupe, Dagda). Lai Sedmenc neapvainojas, bet latgaļu valoda fonētiski man nekad nav patikusi (tāpat, kā leišu). Valoda patiesībā ir smieklīga. Ne velti nets ir pilns ar visādiem demotivatoru uzrakstiem latgaliski, ieskaņotiem video rullīšiem latgaliski, visādi aforismi u.t.t. Bet tas jau nav slikti :)
+1
Intar- ja māc ziņkārība attiecībā uz latgaļu runas īpatnībām, rekomendēju atvaļinājuma laikā doties uz nedēļu divām kautkur nu , piem., Rēzeknes rajonā uz Maltu no kurienes nāk reiz populārā repa blice Borowa MC (Sedmenc varētu sīkāk par to pastāstīt) un tā kārtīgi uzsēsties uz šmakovku. Atgriezīsies īstens latgalis ;D
0
Borowa, tas nu tā, bet no Maltas apkaimes Vertukšņas nāk leģenda DJ Guntix un Skills Attack, turpat Ūds un vispār, svēta vieta.
Vai kāda valoda ir smieklīga, tas tāds ašs apgalvojums tomēr. Dažiem leišiem mūsējā arī liekas smieklīga.
+1
Un ir iespēja iepazīties ar Latgales personībām: iepazisimies.rta.lv/
+2
Vīnkuorši par mani i par dzeivi, par metalu dīzgon moz, bet vīnolga: www.youtube.com/watch?v=hzOUpqdP2kM...
+7
Kā jau tas mēdz būt, par sūdiem tik daudz, gadu garumā, iespringts netiek. Garlaicīga huiņa tiek vienkārši ignorēta, dzēsta. Grafomāniska piekasīšanās parasti notiek grupām, kurās jaušams potenciāls. Un, kā arī gadījies jau iepriekš, viens ģeniāls gabals parauj līdzi visu albumu.
Uzķēros uz pēdējo dziesmu Sovvaļnīka jaunajā albumā. Klausoties labās austiņās, lērums emociju - gan smeķīgi rifi kā Skyforger vai Amorphis, gan sirdij ietrīcēties liekoši melanholiski tautas instrumenti kā Arkona vai Temnozor, viss tik latgaliski naivi un neuzspēlēti, ka pie kājas jau, kurš to tekstu rakstījis, pat nemeklētu pakaļ, jo skanējumā iekļaujas ideāli.
Jā, un starp citu, še albums kā secīgs dziesmu kopums arī atstāj pavisam citādu iespaidu, nekā forumā iepostētās driskas no youtube u.c. medijiem.
Šajā perspektīvā arī pirmie 2 ripuļi redzas citā gaismā, kā loģiska grupas izaugsme no bikliem mēģinājumiem lauciņā starp populāro mūziku un latgalisku roku, līdz gana nobriedušam prog-folk metāliņam.
Vārdsakot, no "nīsta" mākslinieka Sovvaļnīks pēkšņi "deformējies" manā kroplajā apziņā par vienu no daudzsološākajiem. Disku jāpērk būs nevis 1, bet 3 eksemplāros - sev un krietnākajiem kolēģiem svešās zemēs.
Jopcik, dieva aizmirstajā čangalienā rodas dzīvelīgāki ieraksti nekā komfortā iemarinētajā vakareiropā!
+1
Es laikam vispār vairs neorientējos stilos, bet esmu norādīts kā gothic metal :), lai gan pieteicu sevi kā heavy metal - www.metal-archives.com/bands/Sovva%C4%BCn%...
0
Pie heavy metal tikai pāris dziesmas būtu pieskaitāmas - no galvas tikai "Latgola" nāk prātā kā tāda. Gothic metal plašākā nozīmē varētu arī būt - tas jau nenozīmē automātiski Type O Negative vai Moonspell.
0
vai dziedoša tante ...

Lai nav tādas sirdssāpes, tad šis arī ir Gothic Metal:

www.youtube.com/watch?v=GP0nUs87NsQ...
+3
Džeki salika dažus attēlus kopā, lai interesantāk klausīties :
www.youtube.com/watch?v=fEdpAtBLQGw...
0
^paklausījos Mosenis gabalu- tāds ala 92`...95`perioda death/doom laika tradīcijās ieturēts, vismaz mēģināts to darīt, gabals. Un ar mēģinājumu to modernizēt, proti, iestarpināt etno/folku. Nevisai veiksmīgi manuprāt, bet varbūt ausij vnk neierasti. Kāreiz, ja sanāk kur drēgnajā Latgales pusē braukt šoruden, būtu laba klausāmviela automagnetolā. Citādi laikam neizvēlētos. Bet vienalga trekns pluss !:)
+2
Tu noklausījies visu albūmu vai tikai vienu dziesmu? Ja tikai vienu, tad man liekas ir labāki treki diskā par Moseņis. Labākais ripulis Sovvaļņīkam un pa ceļam uz darbu savā kabīnē jau pusgadu drillēju, ir GUT.
-1
^nē, tikai šo vienu treku Muosenis. Vai kādreiz noklausīšos visu albumu, diezvai ;) Atēdies esmu to muzonu (netik ļoti, protams, kā piem. Terzens vai Jelgab, kuri teikuši, kas savulaik tā metāla ir bijis tik daudz, ka nu pietiek), lai cītīgi sekotu jaunumiem, kur nu vēl pašmāju.
+3
Paļdis Mārcim un puorejīm, kas aranžēja un pīrunuoja koč kū jaunu izdareit.

www.youtube.com/watch?v=FHPhGbTK8X8...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas