Alice in chains
+1
Kaadas ir juusu domas par so grunge grupu, es vinjus uzskatu par daudz labaakiem nekaa Nirvana. Facefilt un Dirt tie ir grunge labaakie albuumi.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Kaadas ir juusu domas par so grunge grupu, es vinjus uzskatu par daudz labaakiem nekaa Nirvana. Facefilt un Dirt tie ir grunge labaakie albuumi.
-17
Man nav nekaadas ipasas domas par sada veida muzonu! Nirvana ir debilisma un narkomanisma rezultats, sorry ja! Dazzi ultra true blackeri ir "virtuozaki"par sitiem visiem. Un Alice in Chains ari tomer grunge un so muzikas novirzienu nepanesu, tapat ka hc, nu metal un punk!
+3
Labākā rokgrupa pasaulē; priekš manis. Ārpus konkurences; salīdzināt viņu meistarību ar kādu tur Nirvana būtu pat zaimojoši.
Hellhammer, Džerijs Kentrels, žurnālā "guitar World" tika atzīts par vienu no 100 labākajiem ģitāristiem pasaulē. Tas tomēr kaut ko nozīmē.
Tāpat arī tas, ka viņu bundzinieks pašlaik spēlē ar Black Sabbath, bet basists -spēlēja ar Oziju viņa solokarjeras ziedu laikā.
Paklausies vispirms kaut ko no šiem, un tad spried par viņu spēlētprasmi. Jā, viņi varbūt necenšas, līdzīgi tādiem "ģitārsporta" piekopējiem, kā Malmstīns vai Makalpains, vienas dziesmas laikā paveikt pēc iespējas vairāk. Taču viņu dziesmas ir tik emociju piesātinātas, spilgtas, smeldzīgas, un visaugstākajā mērā patiesas, kā nav rādījies ne sapņos pat viņu grunge-kolēģiem, kur nu vēl kādiem blekeriem (neko sliktu par black negribu teikt). Jau pirmajā albumā, "Facelift", Alice In chains parādīja, kā spēlējams pašpietiekams un spoži izpildīts rokenrols, tajā laikā, kad visu to virtuozu dziesmas nav viena no otras atšķiramas... Daudzi kritiķi tā laika Džerija ģitārspēli pat salīdzina ar viņa elka Van Halen vēlīnā perioda darbiem...

Un, ja Tu noklausīsies Alice In Chains unplugged disku, tad, ja Tu esi īsts melomāns, nevis tikai galvas kratītājs, arī Tu nespēsi palikt vienaldzīgs pret viņu mūziku!...
0
Neko daudz komenteet nevaru, neesmu iipashi daudz klausiijies, bet tiiri taa nekas; bet varu arii piemetinaat, ka ieksh metal-archives.com Alice in Chains ir pieskaitiits pie metaala :) un diskusijaa par sho faktu vairaakums shaadu viedokli atbalstiija, sak, vairaak vinjus pie grunge pieskaita taadeelj, ka vinji naak no Sietlas, nekaa muzikas deelj.
+1
Njā... Kā rakstīts vienā Alice In Chains veltītā Interneta lappusē, viņi vienkārši ir "enough psychedelic for alternative rock -freaks, and still enough grinding for heavy metal fans".
Nav jau svarīgi, pie kāda stila viņi pieskaitāmi - mūzika ir vienreizēja.
0
irc.delfi.lv #True-Metal [jauns kanaals metaalistiem!]
0
To papildus:

Nu Tu iedod man un tad es paklausiissos. Un tad padiskuteesim vairaak.

Bet zini, reiz Limp Bizkit ggitaarists arii tikai atziits par labaako iekss Metal Hammer un kad to ieraudziiju gribeeju to zzurnaalu tam redaktoram pakallaa iegruust!
0
:)))
O.K., ja Tu tiešām gribi klausīties, nākamreiz kad braukšu uz Rīgu, itin nopietni varētu Tev aizvest vismaz kopijas.
Bet Alice In Chains ierakstiem jābūt katrā mājā; nu vismaz "Nothing Safe" best of vai unplugged noteikti... :)Johaidi, palasiet jebkuru rokenciklopēdiju vai klasiskajam rokam ,nevis kaut kādiem "biskvītiem" veltītu preses izdevumu, un seciniet :)

Bet, ja nopietni, tad ir tiešām bēdīgi tas, ka ļaudis, tikko uzzinot, ka Alice In Chains spēlē grandžu, atsauc atmiņā Nirvana vai ko tamlīdzīgu; īstenībā starp šīm grupām ir apmēram tikpat līdzības, cik, teiksim, starp agrīno Sepultura un vēlīno Metallica.
-1
O, jaa... ar Nirvanu tur toch maz liidziibas. Vienreiz nokachaaju vienam siikajam to super duper populaato vinju albumu (vot neatceros kaadu, bet ne sheit mineeto), nu moins. Ja var teikt, ka Nirvana man veel patiik, tad Alice In Chains man likaas labaaks par miegazaaleem. Un kaut kaa man vienalga ko raksta par vinjiem rock zhurnaali, vai kaadaa topaa ticis kaads no vinju muuzikiem. Ja man naak miegst shos klausoties, tad es sevi nemociishu meeginot saklausiit vinju genialitaati. Taa nu vinsh i.
+3
Alice in chains vajag klausīties. Tāpēc, ka labi viņi.
0
Nē, nu dažas dziesmas ir vienkārši lieliskas, piemēram, tā pati Rooster. Daudz gan nav sanācis klausīties.
0
Labaka grunge grupa latvija un vispar pasaule ir musu pashu lativeshu ???!!! - Narciss, tas ir kaut kas, jomajo. goda vards.
0
Alice In Chains-das ist zehr gut!
0
Black DATA,
vai tas nebij "Jar Of Flies/Sap"?
Jā, tā°diem kā Tu prātiņš sniedzas droši vien līdz black metal zāģēšanai; kāds nu tur brīnjums, ka akustiskais roks izsauc jums žāvas...
Neapvainojies nu; taču vajag, manuprāt, reizēm arī ko nopietnāku uzlikt un paklausīties, nevis tikai pompozi-pretenciozus metālus. Lai nepārvērsots vienā "Manowar'ā", kurš mūziku nesaprot, ja tajā nav 120 db.
0
Nirvana uztaisiija revoluuciju.. bet laiki mainaas, taga SOUNDGARDEN un ALICE ir topaa...
+1
Kurā topā? :)
Nirvana - tās ir tikai tīras emocijas; Soundgarden un Alice In Chains - šiem arī kāda muzikālā forma, tur tā lieta...
+4
Tieši tāpēc arī Nirvana tā visus "paņēma", ka viņu mūzika bija tīras emocijas. Viņi pareizajā brīdī izdarīja pareizo lietu, un tā dēļ viņus ilgi neizmirsīs. Viņiem bija viss, kas vajadzīgs pūlim (gan labā gan sliktā nozīmē) - jau pieminētās tīrās emocijas un totāla, primitīva vienkāršība. Vienkārši bija tāda "vēsturiskā situācija", kurā tieši tas, kas bija viņiem izrādījās tas pareizais. Smieklīgi, kā pūļa sajūsmas viļņa galotnē uzmestais Kobeins, kurš šo to mācēja nospēlēt uz ģitāras, pašam to nenojaušot kļuva par vienu no respektablākajiem mūziķiem, kurš noteica vispārējo toni, un no kura "bijās" pat spēcīgi virtuozi. Nirvanisma vilnis deva arī savu triecienu metāla pasaulei. Pilnīgi apstādināja uz to laiku jau tā pašu no sevis izvirtušo thrash metal kustību. Daudz ko sagrieza kājām gaisā. Iespējams, ja nebūtu Nirvanas, tad šodien nebūtu arī nu-metal. Varbūt Metallica pēdējie trīs diski arī skanētu pavisam citādāk. Kurš zina...?
Jebkurā gadījumā - viens no Kurta "gudrākajiem gājieniem" bija slavenā pašnāvība. Tā bija kā punkts uz "i" viņa imidžā. Esmu pārliecināts, ka, ja viņš dzīvotu un spēlētu vēl šodien, tad nebūtu ne tuvu tik leģendārs , kā viņš tagad ir.
0
Alice in Chains ir labi. Soundgarden arī. Vēl vairāk man patīk Pearl Jam. Bet vislabprātāk tomēr klausos metālu un klasisko, simfonisko mūziku. :)
0
Piekrītu, KK.
Tikai grandžam ar "nu" gan, manuprāt, nav nu it nekāda sakara... Grandžs - tas ir tāds alternatīvais roks, kur viss jāmeklē dziļāk par vienkāršo ārējo skanisko domas ietērpu; turpretī nu-metālā viss ir tik primitīvi un ārišķīgi, ka nelabi metas...
Mani tikai ir vienmēr kaitinājusi tā varza, kas sacelta ap Kobeinu - jā, viņš BIJA ģēnijs; taču nedomāju, ka Billijs Korgans vai Džerijs Kentrels būtu kaut par mata tiesu "zemāki".
Kas attiecas uz alternatīva roka ietekmi uz metālu - Tev atkal pilnīga taisnība, KK: tas bija labs spēriens zem astes trulajiem "pulētā" AOR un "izlaizītā" metāla "mafijai", kas rokmnūzikas tirgū bija iegruntējušies astoņdesmitajos...
0
Bet, ja Kurts dzīvotu tagad - viņš, man šķiet, pašlaik varētu spēlēt vismaz blūzu vai kādu country-roku, tipa, kā Nīls Jangs... Tādi ēģinājumi viņam jau bij, un uz to viņš taisījās arī pārslēgties un aizbēgt no Nirvanas radītā jucekļa.
Tā arī es tagad klausos pamatā "grandža krusttēvu" Jangu un visādus blūzrokus tipa Black Crowes (nāvīgi laba grupa!!) - lūk, tas ir visa sākums un saknes!
0
Billijs Korgans ir, ir... Tachu Kobeins 100 punkti bija geniaalaaks, Nirvana bija bezkopleksainaaki utt un taa vienkaarshiiba nepiespiestaa ari piesaistiija cilveekus. Billijs Korgans imho bija(veel Smashing Pumpkins sastaavaa) kompleksainaks un vienkaarshi ari savaadaaks... Korgans pat liekas ka speeleeja taadiem saraustiitiem kompoziiciju salikumiem, taakaa trakaa genialitaate varbuut, bet parastiem mirstiigajiem tik viegli nesaprotama...
0
2 pallidus
Kas ir ta "viss"?
0
Kas ir tas VISS ???
0
Kāds sākums? Kādas saknes? Kā saknes?????
0
Paziistu daudzus "nirvanscikus" & taadas muuzikas dziljus cieniitaajus (vinju netruuxt). Vinjiem nav gandriiz NEKAA kopiiga ar metaalisko domaashanas veidu, dziives uztveri un shie ir taalu no taa visa izpratnes. Esu arii meeginaajis 'iebarot' citaadaaku muziku, kko apskaidrot utt., bet negrib/nemaak/nespeej iebraukt tik&taa. Tapeec tas ir absurds, ka tie grungeri veel ar savu atskiriigo skatiijumu veic kkaadu dumus saliidzinaajumus starp punk/grunge un metaalu kopumaa.
0
Saknes? Jaa, pretkustiibas saknes.
0
Mr. Nutz,
starp Nirvana pasaulskatījumu un metālu varbūt tiešām nav nekā kopīga; cik zinu, Kobeins pat demonstratīvi attiecās doties spēlēt vienā tūrē ar Metallica... Jā. Un man arī ir pazīstama tā sauktā "grandžeru" publika; varu tikai pateikt, ka grandžs man patīk, bet grandžeri - ne. Tracina vienkārši laukā ar savu infantilo "alternatīvismu", "pacifismu" un tamlīdzīgiem bohēmismiem, kas ne par ko citu, izņemot to īpašnieku neattīstīto prātiņu un jau minēto infantilismu, neliecina, lai viņi man piedod...
Bet Alice In Chains tomēr ir tuvākie metālam un klasiskajam rokam gan mūzikas, gan tekstu un, tā teikt, domāšanas ziņā. Vēlreiz aicināšu noklausīties viņu ierakstus...
0
KK,
grozi, kā gribi, bet visa rokmūzika ir tomēr radusies uz blūza pamata. Black Crowes u. tml. vienkārši ir tuvāk šim "pamatam", vai, citādi sakot, vienkārši nav nekur tālu no tā aozgājuši :) Tāpēc tajā mūzikā, manuprāt, slēpjas tāds kā pirmatnīga spēks, ko es neatrodu, piemēram, kādā pārsmalcinātā simfometālā (lai kā man tas patiktu); tāpēc es vienkārši aizpildu ar blūzroku u.tml. "arhaismiem" to nišu, kas reizēm paliek tukša pēc dažu (ne visu) metāla gurpu noklausīšanās...
+1
Ā, MR. Nutz, vēl par tiem salīdzinājumiem "starp punk/grunge un metālu kopumā"...
Manuprāt, tik dumi tie nemaz nav; tā "īstākā" metāla aizsācēji, kāSlayer vai tie paši Metallica, tomēr no panka ne mazā mērā ir iespaidojušies savulaik...
Bet grandžs vienkārši nolīdzināja līdz ar zemi to salkano heavy,atvainojiet,metal tipa Poison un Bon Jovi, kas valdīja 80-tajos... Un, vēl, manuprāt, lika dažam labam skatīties dzīvē dziļāk, nekā dažs labs "king of metal" radis... Un es personīgi saku grandžam paldies par to.
Tas viss.
0
2 pallidus
Nu jā, tā jau ir. Man arī kādreiz (diezgan reti) ļoti sagribas uzrakt vecās Deep Purple un Led Zeppelin kasetes un aizpildīt to ppašu robu. Vēl es daudz klausos piem Joe Satriani un Steve Vai. Bet ar to simfometālu, man domāt, ir tā, ka tur šīs "saknes" praktiski neeksistē un nav arī jāmeklē. Man tieši ļoti patīk tas, ka metāls ir tik tālu atvirzījies no blūza un bieži vairāk līdzinās klasiskajai mūzikai. Kaut kādi blūza elementi izklausās ļoti labi, ja tos pielieto solo spēlējot (kā to piem. dara K. Hammets), bet ja visu mūziku sāk balstīt uz blūza harmonijām, tad uzreiz manu acu priekšā uzpeld aina ar apaļīgiem dienvidu štatu nēģeriem, kas savā nodabā čīgā blūziņu. Metālam tas kaut kā nepiestāv. Bieži vien, klausoties tās grupas, kas vairāk izmanto blūzu kā pamatu, gribot negribot prātā ienāk doma: "Nafig viņiem vajag to distortion un to hārdroka vokālu. Muzikālā ziņā tas taču ir tīrs blūzs". Iznāk tā ka veidojas kaut kāda nesaskaņa starp mūziku un instrumentu skanējumu tajā. Vismaz manām ausīm tā šķiet.
0
Alise in Chains ir forša grupa, Soundgarden gan man patīk labāk, bet Alise in Chains ar nav slikta! :)
Man patiik arii Nirvana, un es nedomaaju ka piem gjitaaras solo ir jaabuut gruutam lai vinsh buutu forshs, piem. Smells like Teen Spirit soliņš ir baigi labs :)... Bet to pārlielo popularitaati jau es nezinu kaa var izskaidroT!
0
palladius
Speciaali tev noskaidroju, tas albums bija "Dirt".
Par to stulbo blekeri protams tev daljeeja taisniiba arii ir, tachu ja reiz tev black asocieejas ar decibelu skaitiishanu, tad aciimredzot tu no black jeedz ne vairaak kaa es no grunge. Un shaurpieris shinii reizee esi sanaacis tu, jo es itkaa nemeetaajos ar apgalvojumiem, ka AIC nav muuzika.
0
Black DATA,
black es klausos katru dienu, un esmu dzirdējis vismaz visus galvenos šī žanra pārstāvjus plus vairākkārt lielāku skaitu "visu pārējo"; mēs te esam no abām diskutējošām pusēm vairāk vai mazāk apmēram vienādās pozīcijās.
Vienkārši reizēm nedaudz kaitina reizēm tie skarbo, nerūsējošo metalistu vīzdegunīgie izteicieni, kā tas "nāk miegs". Manā un man līdzīgo melomānu uztverē vienlīdz labi būs gan Alice In Chains, gan Emperor, gan Suffocation, gan Manowar; tas visas ir tāda līmeņa grupas, kuru mūziku var tikai nesaprast, nevis nemīlēt.
Peace.
Katram, kā saka, savs...
0
KK :(,
piekrītu Tev. Katra rokmūzikas žanra pamatā ir blūzs, varbūt transformēts līdz nepazīšanai, tomēr - blūzs, "dzīvi apliecinoša mūzika, kas radusies no dvēseles sāpēm"... Visu žanru pamatā, izņemot eiropiešu ārtroku un avangardu, kas radušies galvenokārt uz eksperimentu ar klasiku bāzes. Pie šādas mūzikas droši vien lielā mērā pieskaitāms arī simfometāls; Tev taisnība.

Doom/sludge/stoner/grunge - re ku' mūzika "ar saknēm"; to jūt...
0
pallidus, viisdeguniigi parasti izsakaas par COF vai DB. Shinii gadiijumaa "miegs" bija tiiri dabiiga reakcija nevis aforisms, jo kaa jau mineeju Nirvana man miegu neizraisa. Lai gan jau esmu pieredis pie apziimeejuma "stulbais blekeris", tomeer tava nominaacija "pozera" ordenim man nepatika. Ja kaadam nepatiik tava miiljaakaa rokgrupa, tas veel nenoziimee ka vinsh ir stulbs vai kaa citaadi neattiistiijies.
0
Ej nu, ej - tik traki jau es nemaz nebiju domājis...
Ja godīgi, tad es tiešām nesaprotu, kādēļ "Dirt" tiek uzskatīts par labāko Alice albumu - tas pat man, jāatzīst, liekas nedaudz neizdevies... Šis laikam ir "visalternatīvākais" albums viņu diskogrāfijā", un tik slavens kļuva, manuprāt, tīri tā tematikas dēļ, nu, tipa junkie stuff utt. ...
+1
Alice in Chains is COOOOOOOOLLLLL!!!!!
Labaakais no grunge. Zheel, ka nospraaga :(
0
Ļoti gribētu dzirde jūsu vērtējumu mūzikai, kas atrodama šeit: www.jerrycantrell.com/
0
Tiem, kas šaubās:
"Jerry is currently in the studio working on the upcoming Ozzy Osbourne record that will be released with the Ozzy boxset. It is an album of classic tunes and Jerry is lead guitar on ALL SONGS. Also playing on the album is Chris Wyse, bassist for the Cardboard Vampyres."
0
No Jerry Cantrell klausos viņa Boggy Depot 1998.
un Degradation Trip 2002.
Nu labs, labs... ko tur daudz runāt.
Bet tomēr J.Cantrell vokāls krietni atpaliek no Layne Staley balss... un arī Alice In Chains bija agresīvāki un `mežonīgāki`.... tā ka iet pie sirds labāk, kā Cantrell solo darbi.
0
Laba grupa man jau lloti patiik. Klausos vinnus vel liidz pat saj dienai, zzeel ka taa sanaaca ar vinnu vokaalu Layne Staley
0
Ļoti labi spēlē arī pašmāju JUNK.
Bet, protams, Alice in chainzz ze bestz. (no granģa)
0
+ šodien viedoklis jau mainījies 3x.
0
AIC ir tīri ta neko - albumi Facelift un Dirt spārda
0
vispār forša diskusija.
0
dirt ir labs albūms.
0
Paklausieties "Jar Of Flies" & "Sap", tur tā esence. Un vēl
šiem šovasar kambeka produkts gaidāms.
0
Man patīk viņu pēdējais albums kopā ar nelaiķi Layne Staley, tajā atmosfēra ir tik bezcerīga, vnk psc :*
+1
No viņu albumiem uzcepu izlasīti: no ''Facelift'' 3 dziesmas, no ''Dirt'' 5. ''Down in a Hole'' viena no labākajām balādēm kāda dzirdēta. ''Them Bones'' un ''Would'' ar baigi spārda.
+8
Pirmais gabals mo atgriešanās albuma:

youtube.com/watch?v=sepbsI0vrUw...

Tīri labs vispār.
0
sweet, sweet. pilnīgi zosāda sametās. smagāk un doomīgāk nekā iepriekš. laikam būs must have albūms. m/
+1
O, patīkams pārsteigums:) Vecais labais Alice In Chains. Baigi labs gabals patiesībā... var atpazīt veco skolu. Džeki ietur vecās tradīcijas un, ieeļļojot eņģes, turpina močīt tālāk :)
Protams - jauno vokālistu sprogano mulatu William DuVall nav ko salīdzīnāt ar Lajenu Steiliju. Viņš nekad neaizvietos Steiliju un vokāls ne tuvu viņam nav tik specifisks, kā nelaiķim Lajenam. Bet sadziedoties kopā divbalsīgi (kā tas notiek šaj jaunajā gabalā A Looking In View) absolūti nav nekādas vainas. AIC labākajās tradīcijās. Gaidam Rīgā:)
0
ēm.. sadziedoties kopā divbalsīgi ar Džeriju Kantrelu ^^^
:):)
+1
Pārsteidzoši labs un dūmīgi smagnējs. Vecā labā vokāla protams pietrūkst, bet arī jaunais džeks ir labs un māk dziedāt tajā īpatnējā manierē, kura piestāv AIC muzonam.
+1
Cik saprotu, lielākoties jau tur Jerry Cantrell dzied.
0
vislielākā oga šajā dziesmā ir pirmais rifs, kuru 2 reizi spēlējot papildina minimāls bungu kardāna uzsitiens. vnk pzc. un, protams, piedziedājums. vokāls ir samērā labs, pat ļoti labs, nemaz negaidīju, ka tādu varēs sameklēt. poh, ka jaunais dziedātājs ir nigga.
+3
Nu arī klips skatāms:
www.youtube.com/watch?v=rWtXUfPKA9U...
Ja gadījumā YouTube administrācija nahrenizē, mājaslapā arī ir: www.aliceinchains.com/
Jāatzīstas, ilgi gaidīju :) Skan tiešām patīkami - kaut kas starp pēdējo albumu un Džerija solo darbiem.

Klausījos vienu interviju ar bundzinieku Sean Kinney, kuru šis sniedza savam korišam Duff McKagan, kurš tagad ir arī radiodīdžejs - šie tur pļāpāja par to, ka gribējuši tūrēt kopā, un Sean izteica šādus vārdus: "Yeah, imagine me and you together on the bus, somewhere in Latvia..." Nē, es nepārklausījos, Duff vēl pārvaicāja, kur tas ir :)
+2
laikam jau stāsti par lētajām latvju daiļavām aizceļojušas jau pāri okeānam :D
0
bet pati dziesma zaibiss. jāgaida ripulis
0
Nekad neesmu izpratis tos, kuri iegrožo sevi kaut kādu noteiktu stilu robežās. Pašam no grunge patīk MELVINS
(Houdini) , SOUNDGARDEN(badmotorfinger... un protams arī ALice in Chains(Dirt)!
+3
klips ir baigi labs, tam ir sižets. kā arī, tas ir nestandarta garumā - visas 7 minūtes :)

offtopic par klipu sižetiem: atceros, ka pirms kādas nedēļas (?) nejauši redzēju pāris moderno popseru un crapperu klipus - nu pilnīgs sviests. sižets viens un tas pats. kā pašiem niggām jau nav noriebies taisīt viģikus par mašīnām, bičēm un zelta ķēdēm? LOL :D
0
Otrais singls - "Check My Brain" - nu ir laukā:
www.youtube.com/watch?v=CaN4bSdiYvQ...
+1
Nu ko citu var teikt, AiC ir atgriezušies. Vecā labā grunge/heavy metal skaņa ar nedaudz doom'īgo pieskaņu. Jaunais vokālists ar ir peļams. DuVall'a un Cantrell'a vokālā harmonija skan tikpat labi kā ar Layne. Ar nepacietību gaidu jauno albūmu.
+5
vecie grandžeri atkal topā, ir reanimējušies, lai iespertu iesīkstējušajiem metālistiem pa dirsu :)
Gaidam fakin Rīgā !
0
+2
nule, kā iznācis 5tais studijas albums (28.05.2013) `The Devil Put Dinosaurs Here`.
Kārtējo reizi veči neliek vilties. Agresīvais un melodiski sladžīgais grandžs atpazīstams jau pa gabalu.
Foršs vāka noformējums. Te singls `Stone`.
Velkat ārā savus iepelējušos flaneļus, šortus ar zābakiem un ejiet ielās :)))
www.youtube.com/watch?v=7i4Mlz22lhw...
+2
Lai neštancētu tēmas, kurās pēc tam paliek 2 posti… Uzgājās nesen grupa, kura bija palaista garām deviņdesmito sākumā — Mother Love Bone. Viena LP tikai iznākusi šiem, jo līderis nāvīgi pārdozēja šī debijas albuma iznākšanas laikā. Šeit ir mūzika, kur grunge vēl tikai meklē sevi — brīžiem Mother Love Bone skan pēc Guns'N'Roses, brīžiem tā kā kāds matu metāls, brīžiem alternatīvais roks utt. Te ir Sietlas skaņas mainstrīma panākumu saknes: uz Mother Love Bone albuma iznākšanas brīdi bija laukā gan Nirvana, gan Earth debijas ieraksti, Melvins močīja jau gandrīz desmitgadi, bet Mother Love Bone parādīja virzienu, kā jāpaņem plašāka tauta!

www.youtube.com/watch?v=v6EaryQ3k7o...
+3
Jāpiebilst, ka basists un ģitārists no šīs grupas pēc izjukšanas izveidoja Pearl Jam.
+2
Kā jau katrs, kuram pusaudža gadi iekrituši precīzi uz deviņdesmitajiem, esmu noskatījies filmu "The Singles" (1992), lai ievērtētu vēl zaļo Edija Vedera un Krisa Kornela lomas. Un, protams, noklausījies saundtreku un pamatīgi uzķēries uz dziesmas "Crown of Thorns". Filma var nepatikt, bet nu tai skaņu celiņa izlasē meldiņi sakombinēti tā, ka gluži vai ar bomi pa pieri - to dienu atmosfēra pārņem ar joni...
Bet vispār, tiem, kam interesanta šī mūzika, no savas puses gribētu ierosināt obligāti iepazīties ar Screaming Trees albumiem "Sweet Oblivion" un "Dust". Tieši tā ir grandža virsotne, manuprāt.
+3
šo bandu jau biju kkā pieminējis /forum/123697-met%C4%81ls-laso%C5%A1ajiem?hl=mother+love+bone#comment236117
Man ar tas relatīvi pajauns atklājums, pirms pāris gadiem ebajā iegādāju šīs bandas CD, joprojām viens no vairāk klausītajiem manā automagnetolā. Ļoti kvalitatīvs muzons, tiešām brīžiem atgādina Guns`n`Roses, kkādi glema atribūti. Vokālists Endrjūs Vuds pārdozēja 24 .g.vecumā.
Divi palikušie čaļi kopā ar Kornelu no Soundgarden, pieaicinot vēl līdz tam brīdim nevienam nezināmo Ediju Vederu, veltīja Vudam projektu Temple Of The Dog. Šis projekts, starpcitu minēts Joņeva `Jelgava 94` www.youtube.com/watch?v=VUb450Alpps...
Tad lūk- Veders ar bijušajiem Mother Love Bone ģitāristu un basistu pēc šī projekta izveidoja Pearl jam.
^^^ tie, kas padziļināti interesējas par 90` Sietlas muzonu, noteikti būtu jārēdz tā The Singles. Screeming Trees ir labs.
+2
Temple Of The Dog ir lielisks, tāpat arī Alice in Chains protams un arī pirmie Pearl Jam un Stone Temple Pilots. Atzīšos, ka arī par Nevermind normāli fanoju, lai gan tajā laikā jau sāku klausīties Sepulturu. Soundgarden gan man nekad nav paticis. Tiem, kam interesē iesaku apskatīties dok. filmu "Pearl Jam Twenty" - normāli var ieslīgt tā laika fīlingā.

en.wikipedia.org/wiki/Pearl_Jam_Twen...
0
13.06.2019 Tallinas Rock Cafe. Varēja, protams, Rīgas līkumiņu izraut. www.songkick.com/concerts/35911649-a...
0
^
Mja, tā ietilpība Tallinas Rock Cafe smieklīga. Nav brīnums, ka biļetes izpirka pirmajās stundās. :/
+1
Tas pats ir divas reizes Tallinā bijis ar Deftones: līdz 2000 biļetēm. Cerams, ka šoreiz pārcels uz lielāku vietu.
+5
Biju vakar aizlaidis uz igauņiem uz AIC. Notika ,starpcitu, nevis Rock Cafe, kas slēgta šobrīd, bet Saku Suurhall hallē. Un kas tikai loģiski, tomēr šī grupa priekš kluba drusku par `smagu`. Halle bija sadalīta uz pusēm un savi 2500 cilvēku bija stabili. Protams, ja grupa būtu atbraukusi, teiksim 1997 gadā, interese par bandu būtu bijusi krietni lielāka. Lielākā daļa, kuri fano/atceras par AIC, bija vakar tur novākušies, no LV un EE jau nu noteikti. Pārliecinošs bandas sniegums ar atdevi, ar kontaktu ar publiku. Veči jprjm slaidi, labā formā, ar garām pačkām, kedās :D savos ta 50 gados ! Lielāko tiesu spēlēja vecos gabalus tā teikt Layne Staley posma, ko publika ļoti atsaucīgi uzņēma. Visi vecie hīti- sākot ar Them Bones, Man in the Box un Would? utt, beidzot ar liriskajām Down in a Hole, No Excuses utt. Pietiekami daudz no posma, kad William DuVall bandā vairāk vai mazāk zināmu dziesmu, kā arī no pēdējā albuma Rainier Fog, kam būtībā šī tūre arī organizēta. Par skaņu, gaismām daudz no ko runāt- līmenī. Dažas dzoesmas, ko gaidīju tiesa- nenospēlēja, bet tas sīkums. Koncertam dodu subjektīvos 9/10.
p.s. Tiekamies MP 08.07.2019 uz Corrosion of Conformity, kurus iesildīs Sanctimony \m/
0
Alice in Chains uzņemti kkādā tur mūzikas muzejā, kas bijis nebijis, tomēr te ir vairāki interesanti kaveri sanākuši:

www.youtube.com/watch?v=7zTIF6CM1tI...

Pārraide pati gara, tāpēc iesaku klausīties tikai dziesmas.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [2]
LaurisPo
Dethecrator
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas