Metal-archives recenzijas
+4
Nezinu vai par līdzīgu tēmu ir bijušas runas te, savu interesi par metāla forumiem esmu uzācis pavisam nesen, bet sanāca nedaudz aizdomāties par līdz šim man tik ļoti foršu likušos metal-archives lapeli. Kā ziema beidzot klāt baigi sagribējās paklausīties kārtīgu bleķi un ķēros klāt pie sen neklausītās Enslaved diksogrāfijas un varēju sākt priecāties. Prieki beidzās līdz vienam brīdim, kad sagribējās palasīt citu domas par grupas veikumiem un minētajā mājaslapā saku šķirstīt recenzijas, kur sanāca nedaudz nošokēties. Par lielo daļu amīšu stūrgalvību visi jau sen ir pārliecinājušies, bet es vēl iztās līdz galam gan neesmu. Acīs iedūrās viena recenzija kur kāds čalītis iebliezis nepamatoti zemu vērtējumu pārim albūmu. Nekad neesmu vadījies pēc citu spriedumiem par ierakstiem, bet sabojājās viss prieks redzot, ka čalis īsti iztās nerubī ko raksta un saikni saskatīt viņa recenzijāš un man dzirdētāja saskatīt neizdevās. Labi, gaume jau paliek gaume, bet ja kāds uzņemās tik atbildīgu darbu, kā publiska mūzikas kritizēšana, tas manuprāt būtu jādara kaut cik objektīvi. Apskatoties čaļa profilu noskaidroju, ka viņs pats spēlē kaut kādā grupā Nattsvargr un vēl ir izveidojis mājaslapu un pieder kautkāda ierakstu firmele. Nodomāju ,ka nu tad jau moš kruts čalis un es varbūt neko nerubīju, bet tad minēto grupu myspacā paklausījos un jā, pat par viduvēju bija grūti nosaukt dzirdēto un bliež tik visādas debīlas recenzijas visām grupām pēc kārtas. Un šis jau nav vienīgais tāds purns, kā vēlāk papētīju. Viens bliež visiem pēc kārtas divniekus, turpretī otrs masē 100% visām grupām, kur laikam čomi spēlē. Vispār baigi sacepos. Vairs nekad nelasīšu tur nevienu recenziju un forumā vispār bailes līst iekšā. Kāda kvalitāte tur var īsti būt un kur paliek jēga? Vispār nobeigumam gribētos atrast kādu sakarīgu internacionālu metāla forumu, kur var redzēt sakarīgas tēmas un objektīvas recenzijas. Ir kādi ieteikumi mierinājumam?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+5
"youtube -> related", jo tā pa lielam, kāda starpība, ko citi saka. Objektīvi jau nekad nebūs, jo nav jau noteiktu kritēriju kā mērīt mūziku pēc labuma
0
Tādai grupā kā Enslaved jau ir pa 5 recenzijām katram albumam, tā ka, ja viens ieliek 20%, bet cits 95% tas īpaši gaisu nebojā. Cita lieta, ka tā var pazust interese par nekad neklausītu grupu. Es rcenzijas papētu labi zināmām bandām, vai galīgi nezināmām. Ja uzduros labam iepriekš nezināmas grupas albumam, u8n šiem vēl daudz ripuļu, tad ievērtēju augstāk novērtētos vispirms.

Metālarhīviem recenzijām itkā ir priekšatlase un galīgos sviestus un nejēdzības vajadzētu atsijāt, bet ja iesūta tāds krutons ar 2300 punktiem, tad varbūt automātā aiziet. Bet neteiktu, ka viņš automātā visu Enslaved būtu nodirsis - www.metal-archives.com/users/Noctir... (vajag gan ielogoties)

Forums šiem ir OK, tik problēma, ka daudz tēmu un ļoti plašs, bet par muzonu var kautko izteikt.

Pats vēl ievērtēju www.metal-observer.com/articles.php?lid=1&... - ir tīri labas recenzijas.
0
man savu laik patika metalstorm.ee, bet tagad nezinu, kas tur darās.

kā arī pirms vilkšanas citreiz palasu, ko tauta stāsta iekš metalarea.org/forum/index.php...
0
ai, tos gan īpaši nav ko ņemt galvā. Par jauno Saturnus bišku palasīju - skaņa no mucas esot, un vispār sūdīgs utt. Man jau ar -Martyr- ir pašā Doom TOP augšā un jaunais nav TIK labs, bet skaņa un skanējums ir prīmā un vispār, ahūnais Dūma Okeāns
+1
Es arī metalarea palasu pirms kaut ko mazzināmu/nezināmu vilkt, bet nu jā, tur ir daudz komentāri, kurus nav ko ņemt galvā, bet tik un tā, ja esi tur laiciņu un ja esi ievērojis kādus lietotājus/autorus, kuru gaume tev liekas atbilstoša, to cilvēku komentārus es vienmēr ņemu vērā. Pa gadiem iekrājušies daži autori, kuru gaume līdzīnās manai, tāpēc nereti nemaz neskatos, kāda stila pārstāvjus čalis tēmā met iekšā, automātā velku, jo esmu diezgan pārliecināts, ja viņam tas liekas prīma gut, tad jau visticamāk man arī patiks. Kaut kā tā... Protams, reizēm aiziet galīgi garām, bet tas vismaz tāds atskaites punkts, citādi tur tik daudz ko met iekšā, ka fiziski laika nepietiek visam borēties cauri un nah vairs negribas, vieglāk pačekot iecienītāko autoru tēmās un miers. Visu tāpat nenoklausīsies.
0
Jā tā jau ir, ka nav noteiktu kritriju pēc kā var līdz galam spriest par albūmu. Par objektivitāti es biju vairāk domājis, ka nav jau jāieslīgst pilnīgās galējībās un jāraksta glupības, kas ir bieži novērojams. Iečekošu ieteiktās saites.
+6
Neskādētu, ja arī šeiten kāds drukātu vairāk sadaļā recenzijas. :)
+1
Neskādētu gan, tāpēc rādi piemēru! :)
0
palūdz Sametim
0
Nu nebūs jau neviens tāds orākuls, kas viennozīmīgi pateiks - tas un šitas ir labs, tas tur gan ne - un visi to atzīs par patiesību. Ja arī kāds liek, tavuprāt, nepamatoti augstus vai zemus vērtējumus recenzijām, un tu tās lasi, tad ir jāpievērš uzmanība argumentiem, kāpēc tas tiek darīts. Ja tādi neparādās vai ir vāji, tad skaidrs, ka nav ko ņemt tādu pierē. Ja ir pietiekami normāli iztirzāts, tad jāskatās, cik pašam tie faktori liekas būtiski.

MA forumā sen neesmu gājis, sen atpakaļ gan diezgan aktīvi lasīju un dažus simtus postu arī esmu veicis. Tur noteikti ir visai lielas iespējas uzzināt un apspriest pietiekami specifiskas lietas un arī par mazzināmām grupām; bet ir arī daudz fufeļa un n00bu.

No sakarīgu recenziju krātuvēm vēl var minēt Metal Crypt www.metalcrypt.com/pages/reviewlist.ph...
0
^^^ Es nejūtos tik kruts un pieredzējis, lai varētu rakstīt recenzijas. Kaut gan kaut kad jau gribētos. :)
+3
"Ir kādi ieteikumi mierinājumam?"
Alus.
0
He he, par Saturnus skaņu varētu pievienoties. Baigi basīga, pietrūkst vidu un augšu un tāds garlaicīgs albūms. Noklausījos un izdzēsu. Saturiski atgādina Melpomene :)
+1
Nav ko kreisos Mp3 uz pieclatu pīkstuļiem laist ... ar skaņu viss ir labākajā kārtībā un tāda šiem visu laiku bijusi
0
Pieclatu pīkstuļi nekad nav bijuši un nebūs, bet bitreits nebija augstākais, tiesa.
+1
bitreits pats pa sevi negarantē skaņas kvalitāti - daži ir līkām rokām kodē, citi pārkodē no strīmiem, tā ka labāk spektrogrammu apskatīt, ja liekas, ka skaņa sūkā
0
Kāds tolks skatīt, ja tāpat nedzird? :D
+2
Nju, tas tiesa gan, ka šad tad tajos metālarhīvos iemaldās arī kāds "pārgudrs" daunis. Nesen intereses pēc palasīju recenzjas par Metallicas albumu "Master of Puppets". Bļa, nu kā var kādam ienākt vispār prātā - ielikt par to albumu - 0 ?!

The Black Album was where it all went wrong, huh? - 0%

Oh, man, how do I start this review that's going to inevitably turn into a college essay-length nerd-rage? Well, first off, I am not a Metallica hater, far from it. Kill 'Em All and ...AJFA are two of my favorite albums, and, while not particularly good, I can appreciate 90s Metallica for what it is. Hell, I'll even defend St. Anger if it comes down to it! Even with that said, this album, Master of Puppets, (Metallica's alleged magnum opus) has always rubbed me the wrong way, pretty much falling victim to its own hype. When I start to play it, I almost want to yell at my computer "Come on, Mr. Thrash Classic, show me what you got!" And it basically fails to deliver on all counts, all elements of "thrash," which leads to the first problem this album suffers-- it is NOT thrash. Thrash metal is fast, aggressive, and makes you want to bang your fucking head. This is only achieved on three songs on this album, and two of them are shoved right out of the way, and you have to slog through five other songs of crap to get to the last one.

So, if this isn't thrash, what the hell is it? I like to call it proto-proto-groove metal (since Exhorder is considered proto-groove, and this came quite a number of years before Exhorder's first album, "Slaughter in the Vatican."). Yes, this album is consistently heavy, but it's SO damn heavy, it suffers monotony, and a lot of the riffs start sounding like the same "chugga-chugga-chugga" crap. Much like groove metal!

Metallica isn't a band that goes through the motions with their albums. They go out of their way to make each album unique and memorable (for better or worse) and make it seem like none of the songs on one album could have been crammed onto any of their other albums (well, besides "Load/Reload," but that's another story), and I like that about them. The same applies for Master of Puppets, but a lot of the songs follow the same general formulas as their previous effort, Ride the Lightning. I can almost imagine the planning process of making this album:

"Uh, let's see, what'd we do on the last album? An acoustic intro leading into an ass-kicking opener, let's put that on here... Pointlessly long titular track? Check... The ballad? Crap, we used all our good ballad ideas at the moment on "Fade to Black." Eh, let's just make it about breaking out of the loony bin. We got that outta the way! Super-long instrumental track? Let's just throw together some of the rejected riffs from the rest of the album and stitch it together with a 'dreamy slow instrumental section' to make people think we have variety. No-holds-barred thrashing closer track? Well, we only have 4 minutes of material for that song, and every single song we record from this album forth has to be AT LEAST five minutes, umm.... Let's just add a pointless quiet intro. And then we got plenty of room for filler songs! What's that, Kirk? You just bought this nifty new wah-pedal you wanna try out? Fire that baby up, we'll use it when we can!" Oh, God, the fucking wah-pedal. I'm not kidding when I think they said in the studio "We'll use it when we can!" EVERY. SINGLE. FUCKING SONG. HAS A WAH-SOLO. AND IT IS VERY FUCKING ANNOYING. And when Kirk Hammett isn't calling the wah-mblulence, his solos are lazy as shit. It's the same fucking pentatonic scales over and over and over again! "Uhh, yeah, I got no more Mustaine solos to emulate and no more Exodus riffs to steal... But I got this cool-ass wah-pedal! Looky, looky! WAAAAAAH, WAH, WAH, WAH, WAH! Hey, get used to it now, I'm only gonna be abusing this thing more as the years go on!" Fuck you, Kirk Hammett. You don't deserve to have Joe Satriani as your teacher, you hack.

How does everybody else's performance fare? Well, Lars Ulrich doesn't bring shame to all drumming like he would at the turn of the century, and his drumming does give this album a sense of being metal that it desperately needs. God, do you hear this? I'm giving Lars Ulrich credit! James churned out a couple okay riffs here and there, but relies a bit too much on the quiet, majestic interlude gimmick throughout the album. His singing has definitely taken a toll since the manic yelping of his Kill 'Em All and Ride the Lightning days, so he tends to stay in one tone throughout the album. And Cliff... Hey, Cliff, ya there? Cliiiiiiiiiff? *seven songs into the album* Oh, there you are, Cliff! Okay, Cliff, you can stop now, I just wanted to know you were there. Cliff? CLIFF, SHUT THE HELL UP ALREADY! Well, he didn't have to just leave again.... (in case you couldn't pick up on that, you really can't hear the bass on the album at all, except for on his ego-boosting solo on "Orion." And as long as I'm talking about that song...) "Orion" is easily the worst song on the album. It's basically the backing track to "Master of Puppets" (the song) at half-speed, and with a bass solo. It even has the pointless majestic interlude sequence! I'm not saying these parts aren't done well, they just add nothing to the song! An instrumental song should say a lot on its own, and doesn't need lyrics to do it. "Orion" sounds like the karaoke version of a song that was cut from the album, and nobody knows the lyrics to the song. And this shit goes on for, like, eight and a half fucking minutes!

A close second for worst song on the album is "Welcome Home (Sanitarium)." As I said before, it's a ballad ABOUT BREAKING OUT OF THE FUCKING LOONY BIN. That's just not the right subject matter for a ballad!! What the hell, Metallica? Metallica is one of the few metal bands that have respectable lyrics, but you wouldn't know it listening to this song. "The Thing That Should Not Be" is neck and neck with "Welcome Home (Sanitarium)" for honor as the second worst song on the album. It's basically "The Call of Ktulu" from "Ride the Lightning" with lyrics and none of the tension, build-up, or beauty of the original. Gee, "Call of Ktulu" didn't need lyrics added to it! "Orion" does! GET YOUR SHIT STRAIGHT, METALLICA!

"Leper Messiah" is just plain forgettable. To this day, when I look at the back of the CD case and see that title, I think "Leper Messiah? The fuck is that?" Then I hear it and it just doesn't stick. "Disposable Heroes" had serious potential to be a thrash classic, man. It's got riffs, nice, speedy guitar work, no fucking melodic interludes/intros, political/war lyrics.... So what kills this song? It goes on for too damn long! Like almost every other song on this album! Goddammit, Metallica! Nothing pisses me off more in music than wasted potential! A typical wah-infested solo from Kirk Hammett doesn't help much.

The other three songs are the best on the album, but they hardly justify purchase. Van Canto's covers of "Battery" and "Master of Puppets" have far more energy, and their a cappella gimmick helps make the pointless melodic interludes/intros a lot better. And then "Damage, Inc." is just an okay thrash song. But again (and I can't stress this enough), THE MELODIC INTROS/INTERLUDES HAVE TO GO, UNLESS THEY ADD SOMETHING TO THE SONG! If you're gonna dick around with your guitars on a thrash album, at least add some thrash riffs to it! To finish up this review, I would like to compare this album, Metallica's "best" album, to the whipping boy of pretty much anybody who's ever heard of Metallica--- St. Anger.

Master of Puppets: Basically Ride the Lightning Mk. II.
St. Anger: Metallica trying something new.

Master of Puppets: Sterilized production and weak songs makes it almost entirely non-thrashy.
St. Anger: The aggression and raw production makes the album feel somewhat like a thrash album.

Master of Puppets: Annoying wah-solos wherever you turn!
St. Anger: No annoying wah solos!

Master of Puppets: Overly long songs.
St. Anger: Overly long--- Ah, crap, wait... Scratch that one...

I try not to review albums that are regarded as classics. Not necessarily because I disagree with them; in fact, I highly agree with most of them, and I feel my opinion wouldn't add much, especially since it's probably been analyzed to death by everyone else on the Metal Archives. But people have been sucking this album's cock for entirely too long, and I lay my foot down here. I stand by my word when I say that Master of Puppets is the worst thing Metallica ever released. Worse than St. Anger, worse than Garage Inc., ...
+3
^ to tak uz smagajām anekdotēm vajg ...
0
tl;dr, bet to visu jau UltraBoriss bija pateicis sešus gadu agrāk (arī ieliekot nulli), un uzjautrinošākā veidā (sestā recenzija no apakšas).

Nevarētu teikt gan, ka viņu apcerējumos (ok, šim es tikai sākumu palasīju) nebūtu kāda kripata patiesības. UB turklāt savā recenzijā arī saka šādi:

[..]This album didn't do ANYTHING make metal a better, more viable genre... hell, by 1986, everything that was good about metal was pretty much established, it was just a matter of time before all the stupid ideas reared their ugly fucking heads and turned the scene into self-parody. From the inane mindless riff-ennui of Jon Schaffer and Iced Earth, to the stupid dynamic mismanagement of a million bands, ranging from misplaced melodicism of the Gothenburg scene to the awful monotony of Opeth... all of these can be traced back to the vast commercial success of this album. Being "less than thrash" was viewed as a Good Thing. Less than over-the-top, less than expanding the genre, less than creative, less than heavy fucking metal. And of course, as is the human tendency to accept mediocrity, because excellence requires actual EFFORT... people jumped right on this very fucking album. They saw that they did not have to put out an all-out Bonded by Blood thrashfucking mindfuck, or even the complex harmonic beauty of stuff like Peace Sells, with its shredding solos and powerful interludes. If they just put in a obligatory Slow Solo Section, a la Suck Hetfield, they would be accepted as correct by their metal brethren. Rah, rah, put up the horns, thank you for being bland. A thousand Nevermores were spawned by THIS album."

Var, zināms, piekrist vai nepiekrist, bet pamatojums ir reāls.

P.S. sūdīgākā dziesma gan viennozīmīgi ir ironiski adekvāti nosauktā "The Thing That Should Not Be".
+3
es tur nevaru sūdīgu dziesmu atrast

tur jau nav īpaši ko diskutēt, bet ko ta viņš gribēja ? lai pēc Thrash Metal žanru definējoša albuma uzmauktu kādu klasiski Dath-Thrash ripuli un pēc tam Brutālās Desas meistarsiķi ? Un visi Exodus albumi pēc ''Bonded by Blood'' ar cik mīnusiem ir novērtēti ?
+1
^PotF - 75%
FD - 76%
IiI - 35%
Ir pazudis, bet bija arī TotD, šķiet, kaut kas ap 90% bija.

Runa jau ir par to, ka no visiem iespējamiem virzieniem, kuros doties, MoP izvēlējās kļūt "normālāks" un masām klausāmāks - un rezultātā arī masas pamazām sāka klausīties Metlu. Un arī citiem sagribējās nevis niknāk spārdīt pakaļu, bet atstāt iespaidu uz tiem, kas neko daudz no pakaļas spārdīšanas nesaprot.
+2
a man tas liekas tieši oriģināli, jo tobrīd tendence bija pēc iespējas ātrāk, brutālāk utt. - a te hujakš, Thrash var būt arī visai melodisks muzons ...
0
^^^^
Es jau nesaku, ka tai viņa recenzijā nav savas daļas patiesības..,,Runa jau iet par to - vai tad MOP tik tiešam ir tāds SŪDS, ka būtu vērtējams ar apaļu 0 ?!
+1
Eh... tā nulle jau nav par muzikāli saturisko vērtību. Tādā ziņā, piemēram tas pats Ultra Boriss atzīst, ka būtu jāliek 62%, bet viņam lūk nenormāli derdz tas, ko viņš uzskata par viduvējības normalizēšanu, kas, viņaprāt, ir bargi nosodāma lieta. (tas, kura tekstste iekopēts, apzināti vai neapzināti gandrīz vai precīzi tādu pašu viedokli kultivē)

Un man domāt, ka viduvējības normalizēšanu neviens neatzīs par slavējamu tendenci nevienā jomā (neskaitot tos, kuru mērķis ir tautu par ganāmpulku pataisīt). Ko kurais uzskata par viduvējību, jau ir strīdams jautājums.
0
Un tomēr, man grūti piekrist teiktajam, ka "Master of Puppets is the worst thing Metallica ever released. Worse than St. Anger, worse than Garage Inc.,"
0
Nu tik traki jau arī man nešķiet. Tiesa, ja vēl kādus 12 gadus atpakaļ man likās, ka MoP ir 10/10, pat neskatoties uz to, ka iepriekšminētā dziesma man nakad nav patikusi (kaut vai tā dēļ vien nesaprotu, kā 10/10 man varēja sanākt :D), tad tagad es neesmu drošs, vai neliktu to ceturtajā vietā no pirmajiem četriem. skaidrs, ka pirmajā noteikti ne.
0
gribu uztaisīt Metālikas albumu listi - no labākā uz sliktāko. pa Kill em all nemāku spriest, reiz Intars teica, ka tam būtiskākais ir vēsturiskā / sentimentālā vērtība

1) Ride the Lightning
2) ...And Justice for All
3) Master of Puppets
4) Garage Inc
5) Black Album
6) St. Anger
7) Load
8) Reload
9) Death Magnetic
+3
bet vispār jau tā ir gluži parasta parādība, internetos īpaši spilgti novērojama - jebkurš kults un idolizēšana attiecībā uz kādu kultūras izpausmi automātiski saņem pretreakciju, piemēram, šajā gadījumā kaut vai tādēļ vien, ka noriebies dzirdēt, ka visur MoP slavē no panckām ārā.

Tāpat arī arī tepat trūmetālā tu jau vari censties ar putām uz lūpām iegalvot, ka grupas X jaunais albums Y ir ahujenna ņevjebenna kruts, saņemt pārīti piekrišanas plusu un kādu komentāru, ka nudien pizdātijs - un tad atnāk kāds īgņa un pasaka, ka nekad nav varējis sparast, ko visi par to atstoju fano, un ka nekad nev spējis veirāk par divām dziemām no tā sūda izturēt, un ka jaunias albums nav nekāds izņēmums, ja nu vienīgi vēl debīlāks.

Tā tas dzīvē iekārtots :D
0
atzīmes arī attiecīgi varētu būt no 10 līdz 1 :)
0
ja topu muķīt, tad man sanāktu šitā:

1. Ride the Lightning
2. ...And Justice for All
3. Kill 'em All
4. Master of Puppets
5. Metallica
6. Load
7. Garage Inc.
8. S&M
9. Reload
10. Death Magnetic
11. St. Anger

P.S. 2-4. vieta mēdz mainīties atkarībā no noskaņojuma.
P.P.S. Secībai zemāk par 7. vietu nav īpašas nozīmes, atstojs pa lielam ir visi tie.
0
P.P.P.S. es arī neesmu pārliecināts, ka S&M un Garage vispār būtu jāvērtē kopā ar pārejiem albumiem.
0
domāju, ka pirmie 4 mums sakristu, bet vienkārši to kill em all kaut kad vienreiz tikai esmu noklausījies. bet Garage Inc gan man liekas ļoti labs kaveru albums! Nika Keiva un Slikto sēklu Loverman, Last Caress, Die, die, die my darling, kā arī vecais viskija hīts... ir tak kruta, ne? ;(
+2
nu un Saint Anger man gribas likt augstāk, jo tas man šķiet kā kaut kas, kas viņiem kaut cik dabīgi sanāca uz dzīves apnikumu, nav īpaši kruts, bet nu mani varbūt tik ļoti kā citus nesarūgtina, piemēram, ģitāras soliņu neesamība, turklāt man patīk, ka izklausās, ka vecais dānis dauzītu miskastes šķīvjus. toties pārhujārītais Death Magnetic man pašlaik šķiet kaut kas tik samākslots, ka pļūtīt gribas
0
Nav nekāda vaina kaveru albumam, bet nu kaveri ir kaveri. Šmiga burciņā gan man šķiet viens no švakākajiem tajā kaveru plejādē. lālā tralalā, gatavs. Kurš būtu tas, kas, ciktāl ir runa par tiem, uz to albumu jaunajiem saceptajiem, man vislabākais liktos, nemaz nevaru tā pateikt. Sen arī nav klausīts.
0
par DM piekrītu 100%
0
jā, bet tai dziesmai jau arī tāda sentimentāla vērtība... nu apmēram no laikiem, kad atrodies vietā, kur skan hītu radio un pēc 50 cent patīkami paklausīties metāliku
0
St. Anger ir kaut kāda patiesa sāpe, bet tas nemaina faktu, ka tas muzons man galīgi nepatīk.
0
^^ kas domāts ar "tiem laikiem"? es šajos laikos to rādiostaciju dzirdu biežāk nekā jebkad agrāk....
+1
Intars savā topā albumu "Lulu" aizmirsa pieminēt;)

Mans tops ir aptuveni šāds:
1. ...And Justice for All
2. Ride the Lightning
3. Master of Puppets
4. Kill 'em All
5. Metallica
6. Reload
7. Load
8. Death Magnetic
9. Lulu
10. St. Anger

Un kā jau iepriekš tika minēts, arī es uzskatu, ka S&M un Garage būtu vērtējams atsevišķi...
0
Ā, Lulu, pareiz - nu tāpat nav nozīmes, atstoja galā kaut kur.
+1
Ride the Lightning / Master of Puppets / ...and Justice for All (10/10)
Metallica / Kill 'em All (8.5/10)

Pārējie sūdi - dziļi pie kājas
0
A apaļš desnnieks nav neviens pa manam. V semje ņe bez uroda, tā sacīt.
0
St. Anger ir viena fiška: vajag uztaisīt plejlisti, kurā dziesmas sarindotas alfabētiski. Sākot All Within My Hands un beidzot ar The Unnamed Feeling. Tad tam albumam atveras pilnīgi cita garša. Gluži kā alus būtu ielikts ledusskapī kārtīgi atdzesēt pirms dzeršanas.
+1
Ja? Drīzāk jau sanāktu tas pats silts alus, tikai dzerts no pudeļapakšas.
0
Negribu runāt kas ko dzer, vai, kas kuram pie kājas. Recenzijas nerakstu un nelasu (OK, tik truemetal.lv :-)
Nesen noklausījos klasisko šedevru Death "Individual thought patters". Vai to var nosaukt par melodic death metal paraugu? Melodiju te pārpārēm, bet pie klasiskā, IMHO, melo desas tas neiederās. Salīdzinot ar In Flames, abi grandi, cepuri nost. Vai tas saucās pionierisms?
+5
tas saucas vienkarshi - Chuck Schuldiner ...
0
vispār jau tas ir Progressive Death
+2
P.S. Melodesas paraugs ir ''Heartwork''
0
Nav jau tādas klasiskās melodesas, t.i. tādas, kas būtu kanons. Nedomāju, ka Gēteborga par tādu būtu jāuzskata.
0
Melo death ir diezgan subjektīvi - es sasodīti labas melodijas saklausu arī iekš Blessed are the sick
0
bet jābūt uzsvaram tieši uz melodijām
0
...tomēr arī jābūt death (nevis power vai kas cits ar growlu).
0
par melodeath aizsācējiem uzskatītie At the Gates, Dark TRanquillity, In Flames un kas tur vēl vispār man izklausās pēc agrīna, nedaudz agresīvāka metalcore. Heartwork pavisam cita štelle - tas tiešām varētu būt tīrs melodeath, bet tāds albums ir tikai viens.
0
Labs tēmas turpinājums. Heartwork ir unikāls meistardarbs, kam tuvu maz kas stāv. Zviedru skola, protams, ir spēcīga, bet, šodien, ja uz sitienu jānosauc melo death metal grupas, tad, bez alternatīvām tas ir In Flames (periodu pēc 2000.g ieskaitot). Amon Amarth bliež melodiskumu (kā no pārpilnības raga), bet par melod death metal to nosaukt nevaru. Visas AA himnas jau pieēdās.
Somi, ir interesantāki, lecīgāki (labā nozīmē), bet kādu konkrētu bandformējumu neizcelšu.
Paliek 2 interesanti projekti. Ar jau minēto "Individual Thought patterns" un U.D.O "Faceless World". Melodijas bliež pa visām vīlēm, bet, pašas grupas tomēr spēlē citā frontē. Un, laikam, tas arī priecē, jo, interesanta ir tā mūzika, kas ir neprognozējama un neatkārtojama :-)
0
Nu kā tad Amon Amarth nav melodeath? 100%. Ja nu vienīgi beidzamais jau arī tāds powerīgāks laikam bija palicis, cik atceros.
0
Kāds, varbūt, nesauks Arghoslent par death metal grupu, bet, man tā vienmēr asociēsies tieši ar death metal žanru. AA, protams, izceļās, bet mūziku es neuzskatu par "krāsainu" t.i. ja melodic death metāls spārno, lidina klausītaju augšā, lejā, tad AA sper zibenus un tur tevi pie zemes ...pie zobena. Man nav war/viking/pagan metāla asociāciju ar melodic death metal. Thyrfing'am ir daudz melodiju, bet tas nav melodic death metāls. Svarīgi, ka patīk :-)
+2
Savs viedoklis nav slikta lieta, bet, ja spečuki tā uzskata, nāksies vien piekrist. Tad jau tikpat labi var teikt: "Es neuzskatu, ka vista ir putns. Jā, spalvas, protams, ir un olas dēj, a lidot ta nemāk."
0
Agrhoslent arī skaitās, kaut arī pēdējā laikā viņš mani kaitina, nevis ceļ spārnos.
+1
P.S. ja tik brīvi mētājas ar apzīmējumu war metal, attiecinot to tikai uz tekstuālo saturu, tad jau arī Arghoslent var tam pieskaitīt.

Protams, dalīt mūziku stilos pēc tekstuālā satura ir garām. Pēc tādas loģikas black metal būtu jābūt par nēģeriem, bet power metal par svarcēlājiem.
0
Labi pagatavotai vistai spārni ir ņamma.
Pat ja istabā visiem ir vienots viedoklis, ne fakts, ka man nav tasinība ;-)
0
^^ Power metal būtu jābūt par varas sadalījumu elektroenerģijas tirgū, pie kam svarcēlāju starpā! >:)
0
^^ nez, četrkājainu lopu gaļa man garšo labāk :P
0
man vairums Arch Enemy un Children of Bodom albumu pēc Melodic Power ar growlu izklausās.

Par Melodesas aizsācējiem runājot, somi jau kārtīgi ieguldījuši ar Amorphis un Sentenced agrīnajiem ripuļiem.
0
Atbraucām! :-) Kāds vispār klausās white metal? :D
+2
Es kalusos White Skull un White Wizard. Arī Whitesnake
0
^^^ pirmie 3 Arch Enemy ar Liiva gan pēc power īpaši neizklausās. Par CoB gan var piekrist.
0
bez Carcass "Heratwork" bija arī zviedru grupas, kuras ap to pašu laiku ražoja nesliktus melodeath albumus kā piemēram - Unanimated, Eucharist, Dark Tranquility, Ceremonial Oath un vēl daža laba.
+1
pofig gan, ka te nav tīrs death, tomēr melodija birst kā no pārpilnības raga. klasika.www.youtube.com/watch?v=1ohO-i73bzc...
+1
Unanimated ar klasika (ar Bleķa pišprici, sevšķi pirmajā diskā) + Gardenian

Savlaik uzcepu šādu sarakstiņu:

Sākumā hronoloģiski, ar dažām tīri vēsturiskām vērtībām. Bagātākos gados šis tas labs nav iekļauts. Nīkulīgākos arī ne pirmā lieluma spīdekļi varēja ietikt.

1993 = Amorphis - The Karelian Isthmus
1993 = Carcass - Heartwork
1993 = Sentenced - North From Here
1993 = Dark Tranquillity - Skydancer

1994 = At the Gates - Terminal Spirit Disease
1994 = Dark Tranquillity - Of Chaos and Eternal Night [MCD]
1994 = In Flames - Lunar Strain [MCD]
1994 = Unanimated - Ancient God of Evil

1995 = In Flames - Subterranean [MCD]
1995 = Therion - Lepaca Kliffoth

1996 = Decameron - My Shadow
1996 = GodGory - Shadow's Dance
1996 = In Flames - The Jester Race
1996 = Katatonia - Brave Murder Day

1997 = Fairlight - Le Bal des Eternels [demo]
1997 = In Flames - Whoracle

1998 = Amon Amarth - Once Sent from the Golden Hall
1998 = Bolt Thrower - Mercenary

1999 = Arch Enemy - Burning Bridges
1999 = Children of Bodom - Hatebreeder
1999 = Dark Tranquillity - Projector
1999 = Gardenian - Soulburner
1999 = Hypocrisy - Hypocrisy

2000 = Die Apokalyptischen Reiter - All You Need Is Love
2000 = Soilwork - The Chainheart Machine
2000 = Suidakra - The Arcanum

2001 = Children of Bodom - Follow the Reaper
2001 = Oceans of Sadness - Laughting Tears / Crying Smile

2002 = Amon Amarth - Versus the World
2002 = Mercenary - Everblack
2002 = Noumena - Pride / Fall
2002 = Throne of Chaos - Pervertigo

2003 = Arch Enemy - Anthems Of Rebellion
2003 = Die Apokalyptischen Reiter - Have a Nice Trip
2003 = In Slumber - Stillborn Rebirth
2003 = The Crown - Possessed 13

2004 = Demonoid - Riders of the Apocalypse
2004 = Mercenary - 11 Dreams
2004 = Norther - Death Unlimited
2004 = Silent Scythe - Suffer in Silence

2005 = Mors Principium Est - The Unborn
2005 = Noumena - Absence
2005 = Oceans of Sadness - Send in the Clowns
2005 = Raintime - Tales from Sadness
2005 = Satariel - Hydra
2005 = SuidAkrA - Command To Charge

2006 = Kalmah - The Black Waltz
2006 = Mercenary - The Hours That Remain
2006 = Noumena - Anatomy of Life
2006 = Witchery - Dont Fear the Reaper

2007 = Arch Enemy - Rise of the Tyrants
2007 = Evocation - Tales from the Tomb
2007 = Deadlock - Wolves
2007 = In Slumber - Scars Incomplete
2007 = Oceans of Sadness - Mirror Palace
2007 = Raintime - Flies & Lies
2007 = ThirdMoon - Dimorphic Cynosure

2008 = Amon Amarth - Twilight of the Thunder God
2008 = Arghoslent - Hornets of the Pogrom

2009 = Eternal Tears Of Sorrow - Children Of The Dark Waters

2010 = Evocation - Apocalyptic
2010 = Gallowbraid - Ashen Eidolon [MCD]
2010 = The Crown - Doomsday King

Un alfabētiski. Jāpiebilst, ka arī Amon Amarth un Arch Enemy man praktiski visi albumi patīk, tik viens vai divi liekas švakāki.

Amon Amarth - Twilight of the Thunder God
Amorphis - The Karelian Isthmus
Arch Enemy - Burning Bridges
Arch Enemy - Anthems Of Rebellion
Arghoslent - Hornets of the Pogrom
Bolt Thrower - Mercenary
Carcass - Heartwork
Children of Bodom - Hatebreeder
Dark Tranquillity - Of Chaos and Eternal Night [MCD]
Dark Tranquillity - Projector
Deadlock - Wolves
Decameron - My Shadow
Demonoid - Riders of the Apocalypse
Die Apokalyptischen Reiter
Evocation
Gallowbraid - Ashen Eidolon [MCD]
Gardenian - Soulburner
GodGory - Shadow's Dance
Hypocrisy - Hypocrisy
In Flames - Lunar Strain [MCD]
In Flames - The Jester Race
In Slumber - Scars: Incomplete
Kalmah - The Black Waltz
Katatonia - Brave Murder Day
Mercenary
Mors Principium Est - The Unborn
Norther - Death Unlimited
Noumena
Oceans of Sadness
Raintime
Satariel - Hydra
Sentenced - North From Here
Silent Scythe - Suffer in Silence
Soilwork - The Chainheart Machine
SuidAkrA - The Arcanum
The Crown - Doomsday King
Therion - Lepaca Kliffoth
ThirdMoon - Dimorphic Cynosure
Throne of Chaos - Pervertigo
Unanimated - Ancient God of Evil
Witchery - Dont Fear the Reaper
0
Par zviedriem.
-Edge of Sanity-'Spectral Sorrows' (1993) nav klausīts gadiem ilgi, bet daudzas melodijas joprojām atmiņā.
-Dark Tranquillity ar 'Skydancer', ko es vienmēr uzskatīsu par melodic death metal etalonu.
-At The Gates, ar dažiem izņēmumiem, nav manā stilā ;-)
-In Flames-ko neklausos, visas maliņas apzeltītas :-)
0
per man Oceans of Sadness ;)

un 1994-1996.gada Hypocrisy man nekad ar Melodic Death nav asociējies, lai gan MA dirš pretī
0
Visu cieņu, BoD. Tik ko tur dara Bolt Thrower?
0
^^ nuja, Skydancer tur ar vajadzēja idejiski iekļaut
0
dikti melodisks, tač ;)
0
No agrīnajiem, man šķiet, ka Crypt of Kerberos vienīgias albums arī bija melodisks, neatceros gan vairs, vai būtu skaitāms pie melodesas, sen nav klausīts. MA saka, ka progressive death.
0
No agrīnajiem true swe sound projektiem vēl var minēt At The Gates 'The Red in the Sky Is Ours'.
0
Tas, iespējams, ir viņu labākais albums, bet true swed sound gan diez vai. Katrā ziņā tas neierakstās ne klasiskās zviedru desas, ne zviedru melodesas lauciņos.
0
Man, nekad nav paticis Entombed, ko daži, savulaik, uzskatīja, par labāko swe eksportu.
Bet tas ir zviedru mantojums, patīk vai nē :P
0
The Red in the Sky Is Ours es vispār nekādas melodijas tur nesaklausu - tizls, haotisks un nesakarīgs.
Tad jau Dismemeber ir daudz reiz melodiskāks.
0
Nu Dismember vienmēr ir bijis mēreni melodisks, tas tiesa. Tāpat kā Necrophobic.
+1
Mans TOP 3 (all time best)

1. Nocturnus -Thresholds
2. Carcass -Heartwork
3. Alestorm -Black Sails at Midnight

Kas citiem pa prātam?
0
Tak reku tēma bija - /forum/106725-top-3-ever
0
par to Unanimated gan paldies. Klausos tagad jau otro reizi viņu pirmo albumu In the Forest of the Dreaming Dead un esmu starā.
0
Eucharist jau arī bija ļoti labs. no līdzgaitniekiem, bet melodic black stilā spēlējoši bija Sacramentum - dzirdējis esmu tikai pirmo, Far Away From The Sun, bet tas slāna nežēlīgi. No vēlākiem un ne tik zināmiem zviedru melodeath labs bija arī Julie Laughs Nomore.
0
vēl atcerējos, ka labs bija Internal Decay ar vienīgo albumu A Forgotten Dream - pēc MA skaitās vienkārši death metal, bet melodijas tur nāk pa visām vīlēm ārā. Cemetary agrīnie arī.

^Julie Laughs Nomore zinu, ka esmu klausījies, bet priekšstats nekāds nav saglabājies. Kad iziešu cauri Unanimated, tad jāpaklausās arī pārējie tevis pieminētie.
0
Metal archives recenzijās neiedziļinos (murgu tāpat pietiek), tik kā skatos reitingu. Ir novērotas interesantas tendences, piemēram, kad kāds grands ir nopelnījis ~50%. Uzskatu, ka metal archives nav objektīvs, jo praktiski nezini ko domā otrā klausītaju puse, kam tā lieta patīk. Ņemam In Flames. Ir ko piebilst?
0
Vieniem patīk tikai vecie albumi un riebjais jaunais Modern metal, citiem otrādāk, bet citiem pohuj ... Man daļa no pārejas posma pat ļoti patīk, bet nu pēdējie var iet podā
0
Kas tad ir objektīvs? nekas jau nav. Tomēr, ja nu kāds ir nopelnījis vidējo ~50 reitingu 10+ recenzijās, tad nekas labs tur visdrīzāk nav gaidāms, jo tad jau viedokli būs izsacījušas abas puses. Ja ir tikai viena recenzija, tad uz to ciparu nav lielas jēgas skatīties; var izlasīt, jo gadījumā, ja puslīdz sakarīga recenzija, tad var vismaz nojaust ap ko lietas grozās. Tiesa gan, mūslaikos jau ir pavisam vienkārši pašam to pārbaudīt.

In Flames - vislabākie pirmie divarpus, labi ir visi līdz Clayman ieskaitot. Tālāk tikai epizodiski, un šī iemesla dēļ jau 10 gadus nav bijusi intereses klausīties.
+1
Interesanti, tie, kuri rakstīja recenzijas par pēdējiem In Flames albumiem, apmeklēja arī kādu pēdējā laika Dzīvo? Tur koncertā ar būs objektīva publika, kam, tad arī jāvērtē ;-)
p.s. nu ja Tev nepatīk Opelis, tad pērc Audi un saruna slēgta ;-)
+2
kāpēc lai apmeklētu ? un kopš kura laika tikai pozitīvas recenzijas jāraksta ?
0
Ja kaut kas nepatīk, tad turi muti! Kā par miroņiem - vai nu labu, vai neko!
+2
Un nez no kurienes tik nejēdzīgs priekšstats - ja man kaut kas patīk, tad esmu objektīvs vērtētājs, ja nepatīk - neesmu?
+1
drīzāk pat ir tieši otrādāk
0
Man jau arī nav it kā nekas pret negatīvām recenzijām, ja vien tās ir pamatotas. A nevis tā , ka man nepatīk X grupai jaunais albums tāpēc, ka tas ir baigās sūds...
0
Pārfrāzēšu. Liekas, ka XXX % ir iesprūduši 90-ajos. Metāls evolucionē un arī mūziķi vairs nav vakarējie.
Tieši tie vecie dinozauri nav objektīvi (no šīs puses).
+4
Labāk iestigt 90-jos kur bija metāls nekā iespringt uz kaut kādu "evolūciju" kas izpaužas dažādās hipsterpostcoregāze un vells viņu zin kādās huiņās. Tagad jau metālu kabina klāt visādiem mēsliem kam patiesībā ar metālu nav ne mazākā sakara. Es labāk palieku iestagnējis dinozaurs :)
0
Objektīvs nav tas, kurš vērtē zivis pēc putnu kritērijiem. Totie muļķis ir tas, kurš tās zivis uzdod par putniem. Jeb, citiem vārdiem sakot, nesauc nemetālu par metālu, un neteikšu, ka tas ir sūdīgs metāls.
0
Viss ir gaļa un visa gaļa ir ēdama. Tik aizspriedumi (pret gaļu) katram savi! :P
0
īsti jau tomēr tās nav salīdzināmas lietas. Ja nebūs nekā cita, ko ēst, es ēdīšu arī to, kas man (normālos apstākļos) negaršo. Taču, ja nebūs pieejama mūzika, kas man patīk, es drīzāk neklausīšos neko, nevis klausīšos to, kas man nepatīk.
0
"A nevis tā , ka man nepatīk X grupai jaunais albums tāpēc, ka tas ir baigās sūds... "
A kā tad? Nepatīk - sūds. Patīk - nav sūds. Visa recenzija. Var jau arī analizēt detaļās to sūdu, bet tas jau neko īpaši nemaina (sūds/nesūds). Sak: "Sūds, bet šis te rieksta gabaliņš ir OK!". Sūds ir un paliek sūds.
0
ja jau nevar pat pāris teikumos pateikt, kāpēc tas ir sūds, tad kāda jēga tādu recenziju likt metālarhīvos ?
0
Tādas jau arī neliek. Laikam drusku pielaidīgāk uz to skatās gadījumā, ja tā ir nepazīstamas grupas vienīgā recenzija, bet vispār jau tur kvalitātes kontrole pastāv.
+1
^^ nav jau par to runa. Cits lasot tāpat pateiks - n e o b j e k t ī vi.
0
un pēc kādiem kritērijiem lai vērtē pingvīnus ?
0
Vai labi pingojas un garšo tatrapaku vīns :D

Bet vispār tas jāprasa pingvīnu-arhīva moderiem.
+1
«Objektīvs nav tas, kurš vērtē zivis pēc putnu kritērijiem. Totie muļķis ir tas, kurš tās zivis uzdod par putniem.»

Bet kaut kā reizēm velk uz tādiem albumiem, kas ir riktīgas «lidojošās zivis»! ;)
0
Man šodien neviļus tāds jautājums ienāca prātā klausoties Van Halen debijas albumu...a kāda mārrutka pēc metāla arhīvos nav iekļauta grupa Van Halen ? Ja jaun arhīvos var atrasties tāda grupa kā Scorpions un cita daža laba hard rock grupa, a par ko tad Van Halen sliktāka ?
0
tur tak pa lielam ir arī skaidrojums ierakstīts.

Deep Purple, Rainbow, Scorpions tīri par nopelniem stila attītības labā, turklāt Skorpjiem ir arī pa smagākam albumam diskogrāfijā atšķirībā no Van Halen popsas
0
As simple as the "must be a metal band" rule may seem, it involves a huge debate. None of us here think we're a supreme authority on all things heavy metal. However, as an encyclopedia of heavy metal, this site must draw a line somewhere. If we accepted just about anything, it wouldn't make sense; we would no longer be a "metal" archive. Because of this reality, the moderating staff decide, based on these guidelines set by the owners, on whether or not your submission is validly metal. This is perhaps the most important point (other than the point about truthful information), because knowing our rules on what is acceptable could save some people a lot of time that they would spend submitting a band that would simply get rejected. For a band to be considered metal by the site, it must adhere to the following:

First and foremost, for a band to be metal, it must have metal riffs. This point should be fairly straight-forward and obvious. Nevertheless, when it comes to some genres or styles, it's not always implied that the music is rooted in metal or is substantively comprised of metal riffs. For example, grindcore can either be rooted in punk (ex. Anal Cunt) or in death metal (ex. Nasum, Pig Destroyer, Agathocles); metalcore rooted in hardcore/-core (ex. Atreyu) or in metal (ex. The Red Chord); and so on. Such music can be borderline, but still be acceptable. Some bands have mostly chugging, fuzz, or noodling, with minor metal influences; this does not make these bands metal. The metal elements must outweigh the non-metal ones.

Second, for the lesser-known bands, we need compelling evidence that the band is metal. We won't just take your word for it, sorry. The best evidence is, of course, in the form of audio samples. Most bands have a Myspace or Bandcamp with such samples nowadays. But for older, obscure bands (the kind of thrash band that released one demo in 1986 and disbanded, for example), if no sound samples are available, a scan from a metalzine review describing the band's sound as unambiguously metal can be acceptable, but those cases are exceptional and the moderation can exercise full discretion.

Third, for a band to be acceptable, it must have at least one fully, unambiguously metal album. This means that Def Leppard can be accepted because of their NWOBHM debut, even if they turned to pop rock later. This also means that DevilDriver and Soulfly, which started as mallcore, were (reluctantly) deemed acceptable after finally releasing some metal albums. This does not mean that we'll accept Sum 41 because of their one heavy song "The Bitter End". Bands with a long discography of non-metal music and one short metal demo/split/single will not be accepted. Additionally, bands with a few metal songs scattered across an otherwise generally non-metal discography are not acceptable either.

We accept the following non-metal bands in certain cases (these exceptions can be ambiguous and debatable - scroll down for details):

Side-projects of notable metal band members (ex. Pain, Wongraven, Die Verbannten Kinder Eva's). We prefer side-projects to be on a label with worldwide distribution and have a full-length release, but do not require it (this is to avoid a flood of bedroom/MySpace bands).
Non-metal projects included arbitrarily as they are seen by the staff to belong as a part of the metal scene. Their inclusion is rare, exceptional, and discretionary of the staff.
Bands that are no longer metal, but are/were still generally recognized as metal bands at some point (ex: Ulver, Katatonia, Def Leppard)

We do NOT accept the following (this is our decision, please don't argue this):

Mallcore, also known as "nu-metal" by some (ex: Papa Roach, Limp Bizkit, Drowning Pool, Slipknot)
Metalcore and Deathcore, unless it's clearly more metal than core (e.g. Shadows Fall, The Red Chord, All Shall Perish are OK: Avenged Sevenfold, Atreyu, Bullet For My Valentine, Between the Buried and Me, Suicide Silence are NOT). If you are uncertain, best avoid metalcore bands altogether.
Glam rock (ex: Poison, Whitesnake, KISS)
Classic rock (ex: Led Zeppelin, Uriah Heep)
Progressive rock (ex: Yes, King Crimson, The Flower Kings, Spock's Beard)
Psychedelic rock, Occult rock (ex: Graveyard, Ancient VVisdom, The Devil's Blood)
Hard rock (ex: Guns 'N Roses, AC/DC, Alice Cooper)
Hardcore (ex: Hatebreed, Earth Crisis, Converge, Black Flag, Minor Threat)
Grindcore (and all its variants; noise, crust, powerviolence, gore, etc) with little to zero metal riffs or influence (ex: Anal Cunt, Libido Airbag, Last Days of Humanity)
Punk (ex: The Misfits, The Ramones, The Sex Pistols)
Gothic rock (ex: Bauhaus, Sisters of Mercy, Fields of Nephilim)
Industrial (ex: Nine Inch Nails, Rammstein, KMFDM, N17)
Alternative/modern hard rock (ex: Evanescence, Audioslave, Tool, Godsmack, HIM)
J-Rock, Visual Kei Rock, Touhou (ex: Malice Mizer, Dir En Grey, MyonMyon, Matenrou Opera)
Djent (ex: Animals as Leaders, Periphery, TesseracT)
Ambient, Drone, Noise (ex: In Slaughter Natives, Liholesie, Merzbow)
Post-rock, Post-punk, Post-hardcore (ex: Killing Joke, Shinedown, Rosetta)
Cover/tribute/gimmick bands (ex: The Iron Maidens, Catch the Rainbow) of contemporary artists (metal versions of traditional folk songs can be OK), unless they start as such and eventually write their own music
0
"Deep Purple, Rainbow, Scorpions tīri par nopelniem stila attītības labā""
^
Nu tikpat daudz nopelnu metāla attīstības labā pienāktos arī Van Halen, vai tad ne ?
0
rekur citāts no Wikipedias:
"Eddie Van Halen established himself as one of the leading metal guitarists of the era—his solo on "Eruption", from the band's self-titled 1978 album, is considered a milestone"
en.wikipedia.org/wiki/Heavy_metal_mu...
+1
kā jau minēja, ar vienu dziesmu nepietiek

''Perhaps you'd best read the FAQ on the subject. Van Halen is specifically mentioned as being "Hard rock" in there. Rush, meanwhile, has been judged to have a "metal enough" album or two from the earlier days, and any other question about it could be said to fall under the "site owners' discrimination." If Morrigan/Hellblazer say Rush is in, Rush is in. If they say Van Halen is out, Van Halen is out. It's their site, so what they say, goes.''
0
starp citu, rekur uzdūros par šo pašu tēmu interesantai diskusijai: forums.harmonixmusic.com/discussion/59870/of...

0
par Deep Purple un Rainbow neņemos spriest, bet Scorpions ir daudz metālisku gabalu, piemēram šis

www.youtube.com/watch?v=Xg6iQxpdgLI...

Bet Van Halen nu neviena dziesma nevelk uz metālu.
0
Nu paklausies Van Halen debijnieku!
0
Esmu klausījies riktīgi daudz, jo man patīk. Bet metālu tur tiešām nesaklausu - kārtīgs hārdrokers.
0
Eruption laikam nav slikts solo un Metāla albumā iederētos, bet pāris vokalizētās dziesmas no šo debijnieka ko paklausījos knapi uz Hard Rock velk.
0
es atkal īsti nesaprotu, kāpēc tur ir iekļauti Skid Row un Motley Crue. Lai arī Skid Row Slave to the Grind un Subhuman Race bija tādi smagāki, par metālu es to tāpatās neuzskatu. Motley Crue tas pats.
0
Tad jau tur piemēram Kūperam stabili vajadzētu būt - kaut vai dēļ albuma Raise Your fist and Yell.

\m/
www.youtube.com/watch?v=W5tfURCWlRg...
0
Es Van Halen neesmu ņēmis cauri tā sistemātiski, klausīti ir pāris atsevišķi albumi + best of, bet metālu tur neesmu saklausījis. Kā jau tajā kurrrat liktajā foruma saitā tika inēts, tad jau Aerosmith ar būtu jāskaita par metālu.

Skid Row - Slave to the Grind manā uztverē stabili ir metāls. Motley Crue nekad neesmu pietiekami daudz klausījies, lai ko komentētu. Kūperam ir atsevišķi gabali no dažādiem laikposmiem, bet procentuāli nav diez ko daudz, un neesmu drošs, ka ir kāds vairāk vai mazāk viscauri metālisks albums.

Vispār jau Līvu atrašanās tur arī ir strīdīga.
0
Iespējams, kāds pārliecināj, kavēsturiskā nozīme ir pietiekami liela, lai Līvus iedabūtu tur.

Motley Crue ir nedaudz popsīgāki un Glam-ūrīgāki par WASP, bet vieni no smagākajiem 80-to popmetāla galā, ar normālu smaguča piedevu.

www.youtube.com/watch?v=FToyVkqPW7Y...
0
Tikko ieraudzīju, ka arī Twisted Sister tur ir - tad jau Motley Crue tur arī tiešām jābūt.
0
OMG MC tur ir jau labu laiku, ko jus darat ka neskataties MA. Es burtiski tur dzivoju
+2
Līvi? Nu kā viņi nevar būt MA!

www.youtube.com/watch?v=pIj6AQzBtwU...
0
kādas gan šaubas lai būtu par Twisted Sisters ? Normāls Hevītis.
0
^^ Līvi imho ir tas gadījums, kad ir pāris hārdroka albumi un uz pirkstiem saskaitāmas metāla dziesmas visādi citādi nemetāliskā diskogrāfijā. Protams, nevar gan noliegt ieguldījumu LV metāla scēnas attīstībā.
0
Es kaut kādā vecā "Liemas " žurnālā lasīju interviju ar Virgu, kurā šis saka, ka viņš ar savu mūziku propogandē heavy metal attīstību Lstvijā vai kaut ko tml. Tas bija 87 / 88 gads
0
"Es kaut kādā vecā "Liemas " žurnālā"
^
"Liesmas" žurnālā tobiš.
+1
Da labi, toreiz tie termini...

Liesmā viens rakstīja, ka Helloween "Keeper Part I" ir "visai maz metāla".
+1
Nu ja viņam tobrīd topa bija Napalm Death, tad varbūt tā arī varēja likties. Kaut gan iekš Scum jau arī ir maz metāla.
+4
Savos ziedu laikos 80to beigās Līvi bija kruti. Kārtīgs hārdroks vislabākajās tradīcijās. Virga tomēr reiz bija talants.. Tagad žēl skatīties un ausis vīst, ko viņš tur mēģina no sevis izspiest.
Noteikti jau zinat šo Līvu koncertu Z studijā 1988.g., kas IMHO ir smagā roka paraugs, kādam tam jābūt.
Pie metāla gan es Līvus neskaitītu, bet ietekme noteikti ir.
www.youtube.com/watch?v=Cob34-WRqHg...
0
Tajā laikā (atklāti) varēja dziedāt par dabu, dzimteni un mīlestību :D
0
Labi vien bija, jo astoņdesmitajos citādi arī mūsu grupas būtu kritušas uz matu metālu, dziedājušas par pupiem un dzeršanu. Toties vēl tagad populāras astoņdesmito gadu dziesmas no Pērkona, Līviem un Inokentija Mārpla. Pateicoties tam, ka grupas bija spiestas dziedāt par ko saturīgu :D
0
Rādās, ka kāds uzprasās uz izbanošanu, ja reiz tik nievājoši izsakās par pupiem un dzeršanu.
0
a vot kas attiecās uz Rush, tad šīs grupas atrašanās metālarhīvos ir tiešām apšaubāma. Nu nevienā viņu albumā es nesaklausu neko metālisku. Tas tak ir visīstākais art -roks. Piebildīšu, ka manā kolekcijā ir pirmie 7 Rush diski.
0
Es izsakos nievājoši par bandām, kas ap to vien centrējas! >:)
0
''They were metal before metal sounded like metal.''
0
Jā, un starp citu - izbrīna, ka arhīvos nav tāda leģendāra grupa kā Blue Cheer, kuru var uzskatīt kā vienu no pirmajām (ja ne pašu pirmo bandu pat pirms Black Sabbath) heavy metal pamatlicējām.
+1
Nu vārdsakot sapratu, ka metālarhīva saimnieki nosaka toni - kam ir būt un kam nav lemts būt par metālu:)
0
Par pupiem lai paliek private, bet, no video skatos uz Grodumu tad un.. pēc gadiem 25. Lai vieglas smiltis, bet aknas ļaus trakulīgi dzīvot max gadi 30 ;-)
0
^^ grozies kā gribi, kādam tas ir jānosaka.
+3
Šodien papētīju metāla arhīvos Latvijas grupu sarakstu, izdomāju arī Līvus apskatīt. Nu bāc - tas, kurš to Līvu bildi tur ir ielicis, tam reāli pa purnu vajadzētu :D

www.metal-archives.com/bands/L%C4%ABvi/354...
0
A kas? Tas driši vuen bija aktuālais sastāvs uz pievienošanas brīdi.
0
Mani atkal piesaistīja kas cits - metāla arhīvos Līvi ir uzrādīta kā izjukusa grupa, lai gan tā joprojām aktīvi uzstājās, tiesa, ar Buku pie mikrofona.
+3
^tie, kas uzstājas ir "Līvi A.D".
+1
Līvu nosaukumu mantojis Groduma dēls, kurš var to dot tādiem, ko uzskata par pareizajiem. Elviss Grodums ikdienā spēlē ar Fēliksu Ķiģeli, cik atceros. Dēli tomēr laikam paši negrib kļūt par Līviem, ņemot vērā, kā tas beidzās viņu tēviem... :(
0
"A kas? Tas driši vuen bija aktuālais sastāvs uz pievienošanas brīdi."

Var jau būt, ka tur tādi noteikumi, ka jāliek aktuālā sastāva bilde, bet vienalga... tas tāpat, ja Celtic Frost lapā būtu bilde no Cold Lake laikiem.
+1
Nu celtic frost jau nespēlē te bikk hard rokk un bik metal un te tad bik šlāģer. Nav jau brīnums, ka ne1 neliekas vairs ne zinis. Es ar neietu mainīt šļāģerbandai informāciju, tik cik, ieķeksēt ka tā ir šlāģerbanda tagad.

Tev jau ar' nav liegts "updeitot" bandas infromāciju, bet, man persōnīgi šķiet, tā bilde ir biki spārdoša.

Starp citu, taisni vienu dienu pirms tava posta, meklējot atbildes uz Desekratora mīklām, uzdūros uz to bildi metālarhīvos un pie sevis nedaudz ierēcu, bet pozitīvā veidā :>
0
Tas, ka Līvi ir vairāk rok un šlāger ir neapstrīdams fakts, bet tieši tāpēc, ka viņi ir tikai nedaudz metal - tur vajadzētu būt bildei no tā sastāva, dēļ kura viņi vispār ir metāla arhīvos.

Bet galīgi netīkās tur kaut ko updeitot - tik traki tas mani nekrata :D
0
Nekrata, bet pa purnu sola :D
0
Sākotnējais sašutums bija liels :D
+1
Neizskatās, ka tajā Līvu bildē otrais no kreisās tur atrastos pēc savas gribas...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas