"Kas notiek Latvijas mūzikā" (2015)
-1
Atveru jaunu mūzikas sarunu formātu. Viss tālākais komentātos.
Pamatblogs šīm sarunām ir šeit: sametisdiskutee.blogspot.com/
Te - izlases raksti un anonsi.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
-2
Relīze...

Raitis Sametis 2015. gada sākumā paplašina “Sametis diskutē” formātu un to paplašina līdz formātam – interneta diskusijas klubs “Kas notiek Latvijas mūzikā”.

Tas darīts, lai mūzikas rezumējošā un analizējošā publicistika piepaceltos augstākā līmenī.

Raitis Sametis saka: “mums ir daži mūzikas publicisti, mums ir daži daļēji izzinoši mūzikas raidījumi dažās radiostacijās. Pa reizei parādās raksti par tēmu- dažā laikrakstā vai portālā. Taču nav izveidojusies mērķtiecīga un virzoša aina. Vēl precīzāk- konsekventā mūzikas publicistika ir gandrīz iznīkusi. Publicisti nodarbojas ar reklāmveidīgiem rakstiem un reportāžām. Laiks situāciju labot un papildināt”.

Iesākumā notiek mūzikas sarunas ar Vandālu, kas pa laikam nolaižas no mākoņa maliņas, bet turpmāk paredzēts piesaistīt citus mūzikas ekspertus.

Patreizējā darbības vietne – internetā, taču nav izslēdzama atrādīšanās kādā raidstacijā.

Galvenā “Kas notiek Latvijas mūzikā” vietne – blogs ir: sametisdiskutee.blogspot.com/
Atbalsta lapas “Sametis diskutē” lapas ir:
draugiem.lv: www.draugiem.lv/sametis-diskutee/...
facebook: www.facebook.com/pages/Sametis-disku...
Raitis Sametis CV: klab.lv/users/raitis/42494....
0
Metālistu pienesums... (kas notiek Latvijas mūzikā, 16.1.15.)

Vandāls nez kuro reizi nolaižas no mākoņa. Gatavs sarunai. Uz mākoņu malas visi dzīvo gaišā mīlestībā- bet uz Zemes: dažas lietas ir savādākas. Nedēļas smagākais notikums (šā vārda gandrīz tiešajā nozīmē) ir – "Latvijas Metal mūzikas Gada Balva". Šajā reizē sarosās visi tie, kuriem trakās mūzikas skaņas ir prioritāte. Un – arī metālistu dzīves stils nav dažiem svešs. Tad nu arī smagā saruna ir patreiz.

Vandāls: jā, Latvijā ir sava "metālistu" kopiena. Protams, es runāju ne par tiem- kas strādā Liepājas "Metalurgā"...
- Sametis: es jau sapratu, ka runāsim par vistrakākajaiem mūzikas veicējiem. Tādi pie mums Latvijā ir, un ir pamanīti. 16.1.15. "Melnās Piektdienas" klubā jau notiek kārtējā "Latvijas Metal mūzikas gada Balva", (saite: www.melnapiektdiena.lv/events/16012015... ) . Pats galvenais ir tas, ka pie mums rodas un rodas aizvien smagās bandas, kuri zēvelē caur fanu galvām ar visellišķigajām skaņām.

Rodas, bet- arī ātri pazūd.
- Sametis: jāmet ir pa kādam akmentiņam arī savā dārziņā. Komandas šajā mūzikas segmentā – vismaz dažas patiešām ir ar īsu pastāvēšanas brīdi. Kaut arī pamanās tādu ieverības cienīgu mūziku taisīt. Tas ir tas lielais trūkums – kas vispār bremzē visas mūzikas attīstību.

Un vēl kas...
- Sametis: mums tie metālisti ir "trīs gabali 7 rindās"- taču arī šādā mazumā pamanās sakašķēties savā starpā. Bandas sakoncentrējas uz vienu albumu, pēc tam komanda pašķiras. Un pēc pusgada neviens par tādu uz kapsētu aizgājušu komandu nezina... Kaut kādi zēniņi garāžā kaut kādā sastāvā kaut kad savācas, mēnesi pamuzicē – un tad atrādās tai pašā "Melnajā Piektdienā". Vienreizēji- tādā nozīmē, ka uzrauj uz skatuves vienu reizi. Un tas viss... Dažos mēnesos matainie zēniņi apnikuši ar sejām viens otrajam, ārā lien arī rakstura šķautnes. Un pēc neilga laiciņa ... atkal aiziet katrs uz savu pusi.

Nerunāsim par lielajām atvadu ballēm...
- Sametis: daža laba reiz prominenta grupa taisa atvadu balli (tā kā HUSKVARN). Kopumā gan neticu šādām "atvadām". Rolling Stones 15 gados rīko jau ceturto atvadu tūri. Prominentie MENUETS arī pirms gadiem 5ciem Dzintaru koncertzāle uzcirta koncertu, kas tā arī saucās "Laiks ir beigt". Nekā nebija- 2014. gadā MENUETS atkal kopā un vālē kā sendienās. Tāpatās negribas ticēt, ka arī dažs diž-metālists tā viegli metīs plinti krūmos un pazudīs no trakmūzikas aprites. Mūziķis- tas ir dzīvesveids, nevis dažas haltūras uz kluba koncertdēļiem. Ja neesi mūziķis, tad var jau paniekoties 3 mēģos pagrabā, un pēc tam ejam tirgot no Vācijas ievestus ūdens krānus.

Nu, bet kas liek dažiem ņemt rokās gitāru pagales- atkal un atkal.
- Sametis: daža iekšēja un neizskaidrojama dziņa. Plusā jau esošo metālistu bandu panākumi. Iztālēm, protams, redzama parādes puse. Neko vēl nezinot ne par gariem mēginājumiem, par garo sapratnes meklejumu, par garajiem nakts pārbraucieniem autobusos, par atkarībām- kas neizbegami ir trakmūzikas dzīves sastāvdaļa... Griba pāri visam, un tas ir izcili.

Tās trakās atkarības!
Sametis: ne tik sen biju RadioNABA "Bitīt Matos" raidījumā (tur, starp citu – arī galvā iepeldēja "Kas notiek Latvijas mūzikā" formāta ideja), kur tika runāts par mūziku, arīdzan tika skarts atkarību jautājums. Tas ir pareizi- mediji gadu desmitiem radījuši mītu, ka labākā mūzika radīta narkotiku iespaidā vai vismaz ar šo psihotropo vienu klātbūtni. Visādas dzeršanas esot ikdiena mūziķu dzīvē, par to arī vidusmēra mākslas filmas tiek tiražētas. Nu jā...

Bet reāli...
- Sametis: kādā reizē būs jāizvēlas- pa kuru (alkoholisma vai mūzikas) ceļu iesi. Izvēle ir grūta, tas prasa izteiktu gribas spēku. Raimonds Pauls to spēja ap 1970. gadu. Mūsu metālistiem, tas, šķiet, pietrūkst. Uz reizi saku, ja muzicējot "Melnajā Piektdienā" jau ir pienācīgs alus ribās, tad starptautiskos koncertdēļus, visticamāk, šādi muzikanti – neredzēs. Nebūs nekādas vidusmēra "pasaku filmas", kur viss notiek bez piepūles un bez sviedriem. Tā, biedrīši...

Pavēršam sarunu citā virzienā... provinciālisms jeb tomēr starptautiskā mūzikas dzīve?
- Sametis: arīdzan ne reizi vien esu uzsvēris- patiesam mūziķim vai komandai nepieciešams jau aizsākumos programma "kā doties uz ārzemēm". Atļaujos apgalvot, ja tāda peogramma kāda muzikanta-prāt nav vajadzīga, tad... konkrēti man rodas šaubas par muzicēšanas patiesumu. Nav brīnums, ka atkal daža "vienas dienas varoņā" grupa jūk un aiziet nezināmības kapu laukā.

Dažas starptautiskajā virzienā patiešām strādā...
- Sametis: jā, SKYFORGER, RELICSEED, FRAILTY un vēl daži... patiešām dara šo nevienkāršo darbu. Lai šos atpazītu pasaulē. Kur ir masīva konkurence un kur katrā stūrī ņemas jaunie censoņi. Muzicēšana uz ārzemju skatuvēm- tā ir "redzamā aisberga daļa" tam ikdienas darbam, kas tiek sākts vēl ilgi pirms tam. Pirms kāda banda uzdarbojas uz prominetas festivāla galvenās (main) skatuves.

Tas ir menedžera faktors...
- Sametis: tas ir grupas dzīves pats svarīgakais moments. Menedžeris strādā visvairāk no visiem komandas dalībniekiem. Ja paši mūziķi loca ģitāras mēģinājumos un pa reizei uz koncerta skatuves, tad menedžeris savu darbu strādā teju cauru diennakti. Strādā uz rezultātu.

Un rezultāts- tas metālistu pienesums ir?
- Sametis: pati mūzika. Kas ieskaņota ir albumos, dziesmās, kā arī tiek dzīvajā atreferēta no melnajām skatuvēm. Kas- tā vai citādi- paliek arhīvos. Dažā atmiņā, dažā mājas kompūterā. Protams, arī oficiālajos albumos. Man liekas- Latvijas trakmūzikas galā ir uz vienas rokas pirkstiem skaitāmas grupas, kas "novelk" desmitgadi vai vairāk.

Pienesums – kopējā Latvijas muzikā?
- Sametis: arīdzan ir kāda neliela strīpiņa vietējā mūzikas straumē. Metālisti nekādīgi nav uz mediju pirmajām lapām, līdz ar to arī ne galvenajos prātos. Pagaidām tas ir neliela fanu bara patēriņš. Turklāt ... pašiem trakmūziķiem nav tādas izteiktas vēlēšanās iziet ārpus sava loka. Tas, šķiet, ir lielākais traucēklis LV metālistu uzcēlienam, kas citreiz varētu noslēgties ar kādu uzvaras parādi Rigas ielās un klubos. Patreiz esam ieciklējušies uz sevis vienkāršo izrādīšanos....

Vai tiešām tik ļauni ir?
- Sametis: tur nekas ļauns nav. Nav tāda īsta atbalsta no pašmāju medijiem. Sērijā "izglābties no noslīkšanas -tā ir pašu slīcēju problēma". Medijos neinteresē mūzikas lietas, protams, daži mūzikas korepondenti cenšas. Sandris Vanzovičs, Dethecrator's cenšas. Bet pārējiem ir šis mūzikas segments ir dziļi pie kājas, tā sacīt. Šo rindu autoram aizvien vairāk niez rokas – paņēmt ķepās cirvi un pēc principa "labākā aizsardzība ir uzbrukums" iecierst kaut ladu robu sabiedriskajā telpā. Manīsim, tas nav tāds emocionāls izgājiens, tur jāpārgrupējas.

Bet pabeigsim šo runāšanu uz pozitīvākas nots.
- Sametis: te nav nekas jāpabeidz, smagai mūzikas tēmai pievērsīsimies vēl. Tagad aktuali ir Metāla Balva- un varbūt dažs pēc-komentārs. Ticamāk, mediju trešajās lappuses būs 2 teikumi- par šīs balvas notikšanas faktu. Te ir saistība ar mūsu vispārējo provinciālismu. Bet tas jau ir pavisam cits stāsts.

Priekā!
+16
ar nepacietību gaidu to brīdi kad Sametis kādā diskusijā sastrīdēsies pats ar sevi.
+1
''my precious!''
-1
Uztaisīts blogs, kur tiek uzaicināti cilvēki, lai tie intervētu bloga autoru? Ar ko tad ask.fm sliktāks?
0
Es jau mūžīgi strīdos pats ar sevi, kopš 1961. gada, kad ierados šai saulē :) Blogs ir - sarunu vieta par patiešo stāvokli Latvijas ne-akadēmiskajā mūzikā.
+1
Metālistu pienesums/2... (kas notiek Latvijas mūzikā, 17.1.15.)

Vandāls uz mākoņā malas ar vienu ausi klausījās- kas notika "Latvijas Metal Mūzikas gada balvā".
Kaut ko saklausīja, un ir tēma nākamai sarunai.

Vandāls: nu ko- Balvas sadalītas?
- Sametis: jā, te ir pavisam oficiāli rezultāti...
2014.g. debija - Legacy ID
(nominēti arī Green Novice, Toria)
2014.g. Mūziķis - Armands Alksnis
(nominēti arī Sergejs Karševs, Arturs Kupčs)
2014.g. Koncertgrupa - Green Novice
(nominēti arī Deodium, Preternatural)
2014.g. Balss - Nikolajs Arhipovs
(nominēti arī Sergejs Baidikovs, Oceanpath meitenes)
2014.g. Ieraksts - Preternatural "Angeloid"
(nominēti arī Biomorph "Rupture", Sacramental "Sibylla")
2014.g. Grupa - Preternatural
(nominēti arī Green Novice, Biomorph)
Balva par ieguldījumu Latvijas metālmūzikas attīstībā - Normunds Štefenhagens "Urbix"
Tika pasniegtas arī citas balvas:
Einars Cilinskis pasniedza LR Kultūras ministrijas balvu "gada mūziķa" titula ieguvējam, ģitārvirtuozam Armandam Alksnim.
Raitis Sametis pasniedza balvu skaņu operatoram Gintam Lundbergam (Mēmajam)

Balvas kopējā noskaņa...
- Sametis: kā jau pie savējiem! Skaļa, traka... uzvandoša.

Un aiz "Melnās Piektdienas" sienām?
- Sametis: Rīga vakarā tik klusa... jokojos. Pārnestā nozīmē "Metāla Balva" ir savējo saiets, tie- kuri ir aiz savējo sienas, par šo pasākumu sevišķi neuztraucas. Latvija laikam nesaviļņojās- kad šie smagie rezultāti aizskanēja mediju telpā.

Problēma ir nevis Balvā, bet gan medijos?
- Sametis: visticamāk, viss ir tieši tā. Medijiem interesē ziņās, "uz" kurām var uzkāpināt reitingus/tirāžas. Runasim par reitingiem- jo aktīvākā publikas daļa vairs nelasa avīzes. Drusku novirzoties nost no tēmas- avīzes domātas vairs tikai tiem, kam internets ir uz "jūs" vai vēl retāk lietojams. Ko lai dara, nekas nav mūžīgs uz šīs pasaules, un arī avīžu godība aiziet vēsturē.

Mediji vispār neuztraucas par vietējiem metālistiem...
- Sametis: neuztraucas. Kā jau minēju – trakmūzika nav reitingu lieta. Līdzīgi arī kā džezs, panki, alternatīvās tautas dziesmas. Kāds jau aizmetīs kādu rakstu galu "Dienā" arī par metāl-veicējiem, taču arīdzan kādā trešajā lapā.

Ko darīt?
- Sametis: vispār jau daudzko varam darīt. Pats galvenais- pamanāmi uzvesties. Kļūt (attiecībā pret medijies) drusku dzelteniem. Bet te ir jābūt uzmanīgiem... Būt pamanāmiem: tas nav tas pats, kas aizdzerties publiskā vietā, vai čurāt puķu podā. Par uzmanības jeb ārejo veidolu ir jādomā- smalki un vēlreiz vēl smalkāk. Metālmūzikas (un vispār) bandām nepietiek vairs ar to- kad godīgi nozēvelē iepriekš iestudēto repertuāru dažās koncertu. Smagi jādomā par vizuālo un sabiedrisko "iesaiņojumu". Atkārtojos, bet saku – mūsdienās publika ir dzīvo informācijas leiputrijā, un visādus kumēdiņus ir atskatījusies. Tā teikt, pietrūkst "putna piena" skaņu māksla... Tamdēļ aizvien lielāka konkurence ir segmentā nu tajā, "kas ap...".

Agresivitāte nepieciešama arī medijos...
- Sametis: nenoliedzami. Bet arī šī agresija ir iepriekš labi jāpārdomā. Te varam no ... PRĀTA VĒTRAS pamācīties. Tie "tīniskie" kumēdiņi, kurus šie zēniņi prezentēja raidījumos un mikrofoniskajā "Gada Balvās" – ticami, iepriekš sarunāti un izsvērti pop-vienības menedžmenta telpās. Jo, katram iznācienam "ap" ir sava pretdarbība. Nu- kaut vai attieksmes kaldināšanā. Runājot par metālistiem- manuprāt: 1) katrā bandā jabūt vismaz vienam, kuram pēc vārda "kabatā" nav jālien un būtu intervēties-spējīgs; 2) ja iespējas ļauj- tad līdzās tradicionālajiem koncertiem konkrētie mūziķi varētu piedalīties kādās akcijās, vai (vēl labāk) radīt kādu akciju pašiem; 3) arī katrs mūziķis konkrētā komandā ir Personība, un katrs dara sabiedrībā pamanāmas lietas. THE BEATLES ir gan komanda, gan katrs atsevišķi- Personības. Mūsu komandās dalībnieki pagaidām ir "pelēka masa", kurā uzvirst sīkas kaislībiņas. Kas daudzreiz ātrā tempā noved pie pašas vēl neuzplaukstošas komandas izjukšanas. Šajā Metāl Mūzikas balvā bija dažas uz skatuves, paskatīsimies, cik no tām būs aktīvas trešajā sezonā uz priekšu?

Mediju darbinieki...
- Sametis: izņemot dažus-kuri patiešām ierodas strādāt, pārējie nāk uz iepriekš sagatavotām prezentācijām. Kur var "na haļavu" paēst un padzerties. 16.1.15. Metāl Balva bija ļoti maz apmeklēta no mediju pārstāvju puses. Laikam iepriekšminēto iemeslu trūkumu pēc. Visai skumji apzināties šādu patiesību. Tāpat atkārtojos- šo rindu autors domā kādu smagu uzbraucienu visiem medijiem kopumā par šādu bezdarbību patiesās mūzikas virzienā. Tas neko nedod- ja grupas veido koncertus, bet mediju uzmanība izpaliek!?

Un vispār nepieciešama lielāka jezga...
- Sametis: mūsu metālisti šajā ziņā ir šļaugani. Vēl viens akmentiņš mana paša dārziņā- a ko tad es un kādi citi "es" ir darījušo, lai šī jezga rastos? Vien godīgi esam atspēlējuši koncertus- un nekas vairāk. Ir jau labi, ja dažas grupas (precīzāk, to menedžeri) pamanās pa reizei radīt ažiotāžu pirms un pēc? Bet tie ir izņēmuma gadījumi. Un rezultāts ir- kā teicienā "ikviens zārks reiz piepildās". Ja nav pašmāju jezgas, tad "to vietu" aizpilda importa mūzika. Caur tiem pašiem pašmāju medijiem, kuriem piešprici dod pasaules ziņu aģentūras un LV ne-metāla koncertorganizētāju reklāmas raksti. Visai raksturīgi – kāds arī Balvas laikā "Melnajā Piektdienā" zināja Džastina Bībera vārdu (kānādiešu puika, kurš dzied, bet kurš pēdējā laikā sapinies narkotiku lietās). Liekot roku uz sirds- teikšu, Kanādā nezina DEODIUM vai ANAL PUNISHMENT... nu jā.

Vai ir kāds piedāvājums situācijas uzlabošanai?
- Sametis: ir gan. Teiksim... atkal pamācamies no PRĀTA VĒTRAS. Kaupers kopdarbībā ar Ziedoņa fondu "Viegli"- vairākās vietās Latvijā piedalījies kociņu stādīšanā un baznīcu apkārtnes kopšanas darbos, pie tā paša reklamējoties medijis. Metālisti? Kopā ar "Melnās Piektdienas" komandu varētu savest kādas vietas kartībā ap "Latvijas Dzelzceļu", vienojoties ar "LDz" vadību par to. Iepriekš medijiem izsūtot relīzes. Reizēm braukājot ar elektrisko vilcienu- redzu, pie pašām sliedēm ir daudzviet piedraņķotas vietas. Dzērāji kurina ugunskurus un turpat arī nokārto savas dabiskās vajadzības. Kādu akciju pirms kārtējās Metāla Balvas derētu. Maz gan ticami, ka tas pārskatāmā nākotnē notiks, jo metālisti ir otri (savstarpēji) kašķīgākie aiz reperiem...

Ko tad novēlam trakmūzikas lauciņa arājiem?
- Sametis: jau sacījos- jezgu un ideālā gadījumā pavisam lielu jezgu!

Priekā!
+3
Haha, Kanādā nezin Deodium un Anal Punishment. Vecīt, arī Latvijā, kopumā ņemot, neviens viņus nezin, savukārt Kanādā neviens nezin arī ne Intaru Busuli, ne Laimu Vaikuli.
0
Kanādas krievu diasporā laikam zinatu gan, tostarp ari dažs Kanādas latvietis...
0
Vaikuli noteikti, par Busuli gan šaubos.
+1
Dažs kanādas latvietis zina arī RaHoWa, bet ne jau par to ir stāsts, te taču runa ir par masām.
0
Tas varētu būt jautājums, kas ir Kanādas populārākā grupa ar latviešu iesaisti - Rahowa vai Skyforger? Lai gan, pēc bundzinieka vārda/uzvārda (Imants Strauks) spriežot, varbūt arī austrāļu Skyhooks varētu konkurēt (Iron Maiden koverētais "Women in Uniform" ir viņu gabals).
+2
^^Masas Kanādā droši vien zin par tādas Latvijas eksistenci tikai pateicoties tam, ka tur ir tāds pats populārakais sporta veids kā šeit.
-3
Jā, hokejisti vairāk slavina Latviju pasaulē, mūziķi iepaliek še.
-3
Jauns ieraksts blogā.
"Supernova-Eirovīzija" (kas notiek Latvijas mūzikā- 18.1.15.)

Vandals šovakar strauji nokrita no mākoņa malas. Jo ... sākas Eirovīzijas atlase/ šajā vakarā. Šis ir viens no Latvijas lielākiem publicitātes pasākumiem. Tātad – nopietna lieta.

Vandāls: vai viss ir tik nopietni?
- Sametis: viss ir iecerēts nopietni. Nopietna intriga ir dalībniekiem. Nopietna intriga televīzijas cilvēkiem. "Pa lielam" nopietni tas ir – arī mūsu mūzikas faniem. Jo visus "Eirovīzijas" raidījumus skatas praktiski visi.

Ko šis pasākums dod Latvijai?
- Sametis: kā jau minēju- atpazīstamību pasaulē. Nav nekāds noslēpums – mūsu valsti daudzkur pat nezina, kurā pasaules malā šādu "maz-valstiņu" meklēt. Cilvēki ir mietpilsoņi un īstermiņā domāšanā.
Turpinājums: sametisdiskutee.blogspot.com/2015/01/supernova-e...
+3
Absolūti bezjēdzīga tēma!
0
Supernovas komisijā/komitejā - dajoš Sameti ! Uzvarēs Urskumug, pat ja nebūs pieteikušies ! Un brauks uz Neirovīziju !
+14
^^Kāda runa. Bet tas ir Sametis. Es vienmēr viņu lasu, kaut arī uztveru tāpat kā Pasaules Valdnieku, kurš reiz mani pieķēra vilciena tamburā pīpējam, uzlika roku uz pleca, uzsita ar bozi pret grīdu un teica "Nepīpē, dēls! Pīpēt, tas ir tāpat kā Sātanam pimpi sūkāt!".
+9
^ Viendien man pieturā gaidot divragaino ušakova troļļmobīli uz pufaikciemu, garām ejošais Pasaules Valdnieks ar pirkstu rādītams uz manu Hypocrisy baiku noteica, ka tur viss esot pareizi uzrakstīts.
+1
^ko tad lai saka par zelējamo vai šņaucamo tabaku attiecībā uz sātanu ?:)
Bet ja par tēmu- Sameta palagus tik tiešām reizēm interesanti palasīt, kad ir tam iedvesma. Tur diezgan daudz racionālu prātuļojumu, tik pasniegts tas viss tādā frīkainā stilā, kad brīžiem nesaprast- ir viņš pilns vai tomēr nepilns rublis.. . Ņemot vērā papildus idiotiskos video rullīšus, ko šis padzīvojušais metālists nepaguris filmē, laikam jāsliecas par otru variantu.
Viss šis metālisma kults, ko Sametis kultivē ar saviem blogiem, diskusijām, kur piedalās vien viņš pats, mistiski, viņam vien saprotami topi, dzenskrūves, dienas dziesmas u.t.t. noteikti ir apsveicams un uzteicams..., bet tikai 1990..1997 gados. Kam tas viss ir vajadzīgs šodien, šodienas metāla mežonīgi pieejamajā daudzumā, kad katrs sev katru dienu var veidot 10 metāla topus ? :))
Izkāp taču Sameti no 90`tajiem laukā. Atrodi sev sievieti, velti laiku sev, aizbrauc kādā ceļojumā.
0
Es tev pilnīgi piekrītu. Bet 25os ir viegli atrast sievieti un aizbraukt ceļojumā. 55os vai nu cik tur Sametim ir, tas ir daudz grūtāk. Nav jau tik daudz to metālistu Dievzemītē, tomēr Sametis ir >Bobijs, tā ka es personīgi viņa palagus uztveru budiskā mierā. Ir iedvesma - lasu, nav atstāju, lai lasa citi.
+1
vienk. Sametim, līdzīgi kā māmuļai kura caur bērnu realizē savus nepiepildītos jaunībsdienu sapņus, beidzot ir pateicīga platforma kurā izpausties un realizēt to ko nevarēja 90tajos. Un lai arī cik liels sviests tas būtu, vienmēr būs kādas dzirdīgas ausis/acis.
+1
Cik zinu, Sametis ir atradis sievieti jau kādu laiku.
+5
vai viņa par to ir informēta ? ;)
0
Spriežot pēc galerijām sociālajos tīklos - jā. :)
+5
55 gados kā reiz dafiga vieglāk, jo tā gājuma veči jau puse apsrāguši un 7/8 no palikušajiem ir alkoholiķi, karoče vecenām baisā konkurence.
+3
"Katrs var 10 metāla topus" - a kāpēc nav?
Otrkārt: man vēl nav 55, lai gan esu netālu.
Treškārt: to nedaru nepiepildītu bērnības sapņu dēļ, to daru- tamdēļ, ka kādām tas jadara. Veicu savu pienesumu. Piepildu mediju telpu ar pareizām publikacijām. Kas sekos...
0
Es reizēm taisu, tik trūmetālos un citur nemetu. + Last.fm arī dažādus matemātiskus topus no manas gaumes pats sataisa.
+1
tā sacīt- vecam sunim jaunus trikus neiemācīsi. Vai krieviski sulīgāk- Горбатого могила исправит. Nu kkā tā :)) Un nav ko iespringt.
+4
^^^Tāpēc, ka mums nav laika nodarboties ar tādam herņam. Mums ir jāraksta jauni albūmi.
Kur ir rakstīts, ka kādam tas ir jādara? Vienk tev kkas ir sakāpis galvā. Reku, muslimiem ar liekas, ka ir jāgalina nost "neticīgie", un viņi to dara.
+3
Nu tas gan ir fakts, ka labāk uztaisīt jaunus albumus. Vislabāk tādus, kurus citi pēc tam savos topos ieliek!
0
A vot, bļin, neliek pagaidām! :D
+3
tātad jātaisa labāki!
+3
He's the hero Truemetal deserves, but not the one it needs right now. So we'll hunt him. Because he can take it. Because he's not our hero. He's a silent guardian, a watchful protector.
0
Nē, jāklausās labāk :P
+3
Es uzskatu, ka mūziķim nav tiesību pāmest klausītājam to, ka klausītājs viņa mūziku nenovērtē. Tas nozīmē tikai to, ka pašam nav izdevies šo novērtēšanu panākt, un varianti tur var būt vairāki:
1) mūzikā pietrūkst to vērtīgo lietu;
2) Vērtīgas lietas mūzikā ir pietiekami, bet klausītājs tās nepamana vai neatzīst par vērtīgām. Te ir atkal varianti:
a) nav izdevies klausītāju uzrunāt, lai tas mūzikā iedziļinātos un vērtības pamanītu. Te atkarīgs no tā, kas konkrētajā gadījumā šīs vērtības ir, bet attiecīgi arī ir varianti, atkarībā no formāta:
- dzīvajā sūdīgs skanējums (t.sk. mūzikai nepiemērots) un/vai sūdīgs izpildījums; protams, var attiekties arī uz ierakstu;
- ja ar tikko iepriekšminēto problēmu nav, tad, iespējams, ka kaut kas pietrūkst kompozicionāli, lai spētu klausītāja uzmanību piesaistīt un noturēt pietiekami ilgi.
b) nav uzrunāta atbilstošā auditorijas daļa, piemēram, tiek mēģināts postroku iebarot trešeriem vai grindkoru simfopower piekritējiem. Attiecīgi, vai nu jāvēršas pie auditorijas, kas konkrētās vērtības atzīst, vai jānodarbojas ar izglītošanu un aplipināšanu, lai tās sāktu atzīt arī tie, kam iepriekš bija vienalga vai nepatika.
3) ja neatbilst nekas no otrā punkta ar apakšpunktiem, sk. pirmo punktu
+1
visus tāpat neizpisīsi, bet mēģināt, protams, var.
-1
Balvu nozīme... (kas notiek Latvijas mūzikā, 20.1.15.)

Vandāls atkal šodien pamodās ar nedaudz sārtām ausīm, no zemes nesas dažādas un sajauktas mūzikas skaņas. Paukšķ šampaniešu pudeļu korķi, ir salūtu raķešu spozme. Tie pasniegtas un atkal pasniegtas dažādas balvas. "Ierakstu Gada Balva", "Mūzikas Bankas noslēgums", "Lielā Mūzikas Balva", "Metal Mūzikas gada balva", "Alternatīvās mūzikas balva", "Rep mūzikas balva" un drosi vien vēl kāda nepieminēta "Balva"... Balvas aiz balvām, un mūziķis pa vidu. Tad, par to "mūziķi pa vidu" arī parunājamies.

Mūziķis reiz saņem balvu...
- Sametis: tajā vakarā Viņš jūtas pacilāts, kā pasaules "vadonis". Jūtas beidzot no sabiedrības puses novērtēts. Var tikt motivēts strādāt turpmāk ar piepacēlumu augšupējošu soli.

Bet Balvu pasākumā ir divas puses, otrā puse- tās izsniedz...
- Sametis: izsniedzēji piepilda savas ambīcijas. Jūtas arīdzan vajadzīgi, un jūtas- ka apkārtējo sabiedrību ietekmējuši. Tas ir ļoti svarīgi- dažiem cilvēkiem. Jeb tiem, kuri vēlas būt līderu pulkā. Balvas jau neizsniedz "mazie" un mazohistiski domājošie. Balvas neizsniedz piezemētie, klusie, kautrīgie, vienkāršie...
-----------
Turpinājums: sametisdiskutee.blogspot.com/2015/01/balvu-nozim...
+1
0
kas tai skanjai? - izklausas viss ka tada veca metala mutesbljoda...
0
trve sovnd ov vndergrovnd
0
beidz, man liekas ka tas ir ljoti sudigs saspiests bitreits, kautkadi 64 maksimums :)
lidz ar to vispar neko nevar no muzikala viedoklja sprast
+1
Latvijas mūzikā notiek, tas, ka mēs neko vairs nevaram. Pat uz Neirovīziju esam iepirkuši ārpakalpojumu - sūtisim pie brālīgajām republikām drauzīgās Kot d Ivuāras post-folk-roka pārstāvi atrādīt kāda tad nu ir kļuvusi 2015. gadā Latvijas mūzikas industrija.
0
Nav jau pirmā reize - pērn tak arī bija ārpakalpojums, un ir bijis, kaut vai daļēji, arī iepriekš (Pirates of the Sea sastāvā). Turklāt šī ir vismaz par 1/4 latviete un dzimusi Latvijā.
+3
Reku eirovīzijas apskats :D - klab.lv/users/texti/71763.h...
0
Bandu gali un sākumi... (kas notiek LV mūzika, 6.3.15.)

Vandāls aizgulējies mākoņos. Tagad atkal ir laiks nolaisties Zemes līmenī. Kaut kas atkal pavasara sākumā notiek... Daža prominenta banda paziņo par darbības izbeigšanu. Tādas kā bēres, vai? Par to tad ir jāprunājas.

Vandāls: Kas tad ir kādas grupas gals?
- Tas tāds neskaidrs jēdziens. Visai reti kādi pasaka “ar mums ir cauri, mēs te izbeidzamies, mēs labpratīgi lienam kapos” u tml. Visbiežāk mūzikas komandas pašas no sevis vairs neko nedara mūzikas laikā. Vecums, nespēja lietot mūzikas izstrumentus, aiziešana tai-Saulē. Un- komanda vairs neeksistē. Tas notiek daudz biežāk.

Mūziķi šādi rīkojas arī cita mērķa pēc....
- Jā, gadās – skaļi paziņo: šī nu pēdējā tūre, šie nu būs pēdējie koncerti. Un... nepaiet ne 2-3 gadi. Kad viss atkal notiek. THE ROLLING STONES – jau pēdejos 20 gadus rīko pasaules “atvadu tūres”, tā visu laiku uzturēdami uzmanību savā virzienā. Lai gan skaidri zinot- šie pabeigsies vien tad, kad Miks Džegers nespēs uznākt uz skatuves... Mūsu pašu MENUETS pirms piecgades uzrīkoja pasākumu Dzintaru koncerzālē ar zīmīgu nosaukumu “Laiks ir beigt”. Bet tur nekas nebeidzās- grupa 2014/2015tajos ir atkal uz skatuves dēļiem.

Vienvārdsakot- mārketinga triks.
- Piekrītu. Tas ir labs triks, kas tā uzkačina “savus” iesūnojušos fanus.

Mūzika- tas ir dzīvesveids, kur vispār nekas nebeidzas...
- Mūzika ir dzīvesveids, un tā “normālam” mūziķim iet līdz pat zārka malai. Un vēl pēc tam...

Un pēc tam...?
- Drusku atkāpjos no tēmas, taču katra mūsu dvēseles dzīves ceļs ne tuvu nebeidzas ar “koka mētelīti”. Katra mūzika skan arī pēc tam – kad Mūziķis ir pabeidzis šīs Zemes gaitas. Kā atmiņas. Un reizēm mūzika folklorizējas. Skaņdarbi ir apritē, bet autors piemirstas. Mūzika pakaras kaut kur gaisā starp zemi un debesīm.

Bet traģika ir tad- ja mūziķis ir dzīvs, bet paša mūziku klausās no malas.
- Tas tā ir. Reiz sprauns mūziķis- tagad ir dārzeņu čupa. Varbūt strādā kādu maizes darbu (galdnieks, tramvaja vadītājs, ofisa menedžeris utt., utt.). Bet paša radošās aktivitātes izčākst kā sveces vējā. Vēl vairāk- ja kāds pats sev iegalvo - “tā bija jaunības kļūda”, “nedomāju, gribējās trakot”. “Bet šodien esmu nobriedis, mierīgs, un parasts”.

Vakar biju Napoleons, šodien vien parasts “Džons Smits”....
- Atceros kādu filmu – kur viens vīrs bija nolaidies līdz zemajam salmu līmenim. Bet... tad kaut kas notika, un atkal atsākās jaunības trakums...

Ja mūziķis ir patiess, tad atvadas no mūzikas nav iespējamas...
- ... paiekt kaut kāds laiks, un atkal gribas satraukties.

No mūzikas nav iespējams atvadīties.
- Un otrādi, ja tā strauji atvadāmies, tad visa iepriekšējā mūzika nav bijusi patiesa. Redz, pat LĪVI muzicē- kamēr, t.s., neiznes visus ar kājām pa priekšu. Viņi visi bez atvadu vārdiem ir pārcēlušies uz mākoņu maliņām. Un viens pēdējais mohikānis ir pielicis punktu ar tekstu “tādi LĪVI vairs nav”. Negribas neko sliktu teikt, bet arī atlikušais līvists ar savu dzīves veidu- tā vien cenšas Aizsaulniekiem piepulcēties. Cerams, ka tomēr šai saulē vēl kādu mūzikas mākslu pieražos.

Bet kādi citi...
- Ar pompu atvadās. Kā zinādami, ka nekad vairs uz skatuves nebūt. Lai gan ticu, vienas ex-blices čaļi iekomponēsies kādos citos projektos.

Eh, jaunība...
- Jaunība ir nevis pēc gadu skaitu uz muguras, bet gan pēc dzīvesziņas. Vecums ir tad: kad prātā pasakam- metam mieru un kļūstam parasti, pelēki. Jaunība ir tad- kad gribas būt gaišiem, no “bara izlecošiem” un harizmātiski.

Kas vēl tālāk?
- Atceramies, reiz bija zāle zaļāka, saule gaišāka. Šodien atceramies aknu sāpes, sabendētos nervus, jau pakurlās un aizdziedātās ausis. Un zarnas sāp, mugura sūrst saliecoties. Nav vairs vēlme koncerta vidū palekties. Negribas līst uz dēļiem – pat tad, kad pusmiljardu piesola. Pasaulē arī daži precedenti ir: ABBA, LED ZEPPELIN- kuri negrib apvienoties pat ar lielu atlīdzību līgumā. Zinādami, ne tas izskats, ne tā balss. Un saprot- ko tad publika klausīsies un skatīsies kādi tur onkuļu/ tantuku izpildījumā. Ar sačerkstējušām balsīm. Vecums...

Pret vecumu arīdzan ir zāles – mūzikā...
- Jā! Muzicē nepartraukti! Aizvien radi skaņu mākslu. Tad izdodas. Jaunībā tad ir trakums, pusmūžā – ir pārdomts briedums, vēlāk- smalkums, izkoptība. Arī zaļās jaunības hitu pārlikumi aizvien augstāka līmenī. Kens Henslijs, kurš 1980. gadā aizgāja no URIAH HEEP, tomēr ņem priekšā sacerētos komandas hitus- un aizvien pa jaunam izpilda. To varam redzēt youtubē. Ja kādreiz bija grupa “Bumba”, tad tagad varam radīt “Bumba-Pro”, pēcāk “Jauna bumba”. Kopumā mūzika turpināsies līdz brīdim, kad pašu ar kājām pa priekšu nesīs uz mūža mājām. Un mūzika – kurai notis nekad nebeigsies - paliks karajoties starp debesi un zemi.

Un ne tikai tur...
- Paliks jauno censoņu prātos. Reizēm kāds “pavisam atvadījies” mūziķis iedod impulsu daudziem citiem, kuriem “senās skaņas” dod jaunu grūdienu. Varbūt tas ir pēdējais grūdiens kādam čalim- pirms došanās uz Savu Garāžu uz savu pirmo mēģinājumu.

Notiek tāda enerģijas pārdale.
- Ja vienam “pietiek”, tad citiem – ir starta šāviens. Un skaņu mākslas stafete nesas tālāk. Tajā bezgalīgajā skrējienā. Kuram finišu neredz. Jo- pati mūzika ir bezgalīga. Tikai mainās mūziķu paaudzes. Lielā pārsvarā pa klusām, neatvadoties. Tomēr pa vidu izskan skaļi paziņojumi - “Laiks ir beigt”! “Un pavisam beigt!”.

Beigas, tāds jēdziens vispār nepastāv...
- Nepastāv! Ir tikai pārejas! Ieskaitot pat to- ko mēs saucam par Nāvi. Pat tad Dvēsele tikai pāriet (turklāt to darot daudzas reizes ar apskaužamu regularitāti) slieksni pirms nākamās telpas. Arī mūzikā nav beigas. Pēc tam, kad Frontmens saka- es esmu savas “liestes” nolicis pavisam- neticiet! Mūzika dzīvos fanu atmiņās, kaut kur karāsies starp debesi un zemi, un iekritīs nākotnes mūzikas vēsturnieku apcirkņos. Kādam no nākamās paaudzes iegribēsies “koverēt” publikai sen zināmus skaņdarbus.

Bet- kamdēļ tad tomēr dažs Atvadās...?
- Visticamāk – pats sev ir apnicies. Reizēm saprotot- ka pa vecam “nevelk”, pirms ... to pamana citi no malas. Pirms, kādi uzspēlēti mūzikas apskatnieki sāk viedēt “vecais kraķis ir tikai sava paša jaunības karikatūra”. Reizēm grib... pievērsties mazbērnu audzināšanai. Reizēm- sāk nodarboties ar biznesu. Reizēm... apprecas un ieiet cēlajā ģimenes dzīvē. Nu iemesli daudzi. Reizēm mākslinieki paši nesaprot, kamdēļ šādi izrīkojas. Ir varbūt kāds mājiens no Augšas?

Bez mājieniem- Atvadas ir tikai pārejas...
- Tikko jau pasacīju, nāves kā “suga” šai saulē neeksistē. Ir tikai pārejas un pārvērtības. Viens gals ir citam kam sākums....

Uz kādu citu sākumu arī ceru! Priekā!
0
Pats šīs garās tirādes iedvesmotājs gan pamanījās to visu paskaidrot 10 reižu īsākā tekstā.

Atļaušos no savas puses piemetināt - es tiešām nesaprotu, kur tai visā ir kaut kas skumjš un kā uz bērēm aplasāms. Nu kad nenāk tas metāls bez piespiešanās, tad nenāk, un nav vērts mocīties.
0
Ja tā būtu vienīgā labā metālbanda, tad būtu vērts raust asaru. Vietā nāk citas. Piemēram, tādas kā Yomi :P
+1
^^^ kas tā par hujņu tur ir sarakstīta?
+3
Running Wild un Scorpions ir īsteni atvadu meistari !
0
^^ es ar nesaprotu, kaut kāds "-neredzams komentārs-"
+2
Jezga ap Husi ir sacelta pamatīga, lai gan ja tā paskatās no otras puses - cik tad daudz albumu šie ir vispār izdevuši pa šiem 25 gadiem?! Sanāk veseli 2 albumi un 1 EP kas galīgi nekas nav grupai ar tādu stāžu.
+2
jo retāk izdod albumus, jo lielāks kvlt. Apēdājs un Rūsu laikam vairs negrib būt kulta grupas - štancē albumus, kā pelmeņus
+1
Ja Kurts Kobeins nebūtu "laicīgi" aizgājis ... tad NIRVANA šodien būtu kas līdzīgs GUNS'n'ROSES.
0
To mēs gan nevaram zināt, kas būtu ar Nirvana. Guns'n'Roses savu potenicālu nerealizēja.
+1
Nirvana, domāju, tāpat kā Pearl Jam, turpinātu ražot ar katru reizi arvien neinteresantākus albumus. Bet noteikti saglabātu savu trekno zīmogu veselas paaudzes prātos. Un agri vai vēlu, Kobeins tomēr noietu no distances.
Nepiekritīšu, ka Guns `n` Roses nerealizējās. Viņu zelta gadu albumi (Appetite for Destruction `87. G N' R Lies `88. Use Your Illusion I `91. Use Your Illusion II `91.) hārdroka ar glema piešprici klasika, kas sevišķus komentārus neprasa :) Pēc tam gan- aizgāja viss pakaļā un turpinās vēl šodien.
0
Man gan pavilka arī beidzamais — «Chinese Democracy», kas ir laba mūzika, nevis venēriskā slimība 4/4 taktsmērā. Nirvanas vietā mums ir šis:

www.youtube.com/watch?v=AHy4b_w-Wsc...
+1
Chinese Democracy patiešām nebija ne vainas patiesībā, lai arī tas bija jau pavisam cits G'n'R.
+1
Man arī patīk Chinese Democracy, bet jebkurā gadījumā ir dīvaini skatīties kādus videoierakstus, kur visas dziesmas no galvas zināmas, bet no daudzajām sejām uz skatuves pazīstama tikai viena. Es vēl ceru, ka viņi apvienosies un ierakstīs vismaz vienu albumu un aizlaidīs tūrē.
0
GNR bija potenciāls kļūt par vienu no lielākajām grupām vēsturē, bet realitātē pēc pārdotajiem albumiem viņus pārsit Backstreet Boys. en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-s...
0
es gan neteiktu, ka Akseļa tagadējais treknais mūlis izskatītos dikti pazīstams, ja salīdzina ar ziedu laikiem :D
0
Es arī sapratu, ka 2econd_Skin ar to klasisko ģīmi domā Dizzy Reed ;) en.wikipedia.org/wiki/Dizzy_Reed...
0
^ nē, es domāju Akseli. Misters Rīds tāpat tur ir vienmēr bijis tāds nemanāms liekēdis :D
-2
Rača teritorija un pārējā teritorija (kas notiek Latvijas mūzikā 29.3.15.)

Vandāls atkal sadomāja nolaisties no mākoņu maliņas. Jo notikumi mums risinās. Vadošais Latvijas mūzikas biznesmenis Guntars Račs pirms dienām divām ar koncertu svinēja savu 50. dzimšanas dienu. Ar vērienu – kā jau augstākās raudzes mūzikas biznesmenim pienākas. Ar "saviem" māksliniekiem. Vandāls- priecājas, ka cilvēkiem viens koncerts ir vairāk. Un – mūsu mūzikas dzīve "nevaid mirusi". Šodienas sarunā ar Vandālu mums jāizspriež- vai viens cilvēks Latvijā var bīdīt visu mūzikas biznesu!?

Tātad...
Vandāls: vai viens var bīdīt mūzikas biznesu Latvijā...
Raitis: īsā atbilde- daļēji.

- Tālāk?
Raitis: ja ķidājam šo jautājumu smalkā veidā, tad viss iesākumā ir jāaplūko nesenās vēstures kontekstā. Tagad pastāstīšu LV mūzikas biznesa īso vēsturi pēc Latvijas Neatkarības atjaunošanas. Atsājot (pagaidām) to vēstures daļu- kas bija pirms tam- citiem izpētes censoņiem. Nav mūsu šodienas tēma.

- Tad nu...
Raitis: jā, 90to sākumā mūzikas tirgus bija nepiepildīts. Vairākas mūzikas izdevniecības sāka drudžaini darboties. Sākās tāda kā pirmējā tirgus sadale. Kompānijas, kuru vidū zināmākās bija "Mikrofons", "Balss", "Mapl", "Gailītis G", "Upe", "Platforma Rec."... Un jau sacījos, pēc Latvijas atbrīvošanās no PSRS ķetnām... cilvēkiem ļoti pietrūka mūzikas ieraksti. Bija dažas Raimonda Paula plates, pāris LĪVI, daži MODO diski, ar plātēm atzīmējās daži estrādes solisti, viens MENUETS. Saraksts bija īss. UN- jaunie ieraksti bija kā svaigas asinis. Tika masīvi sākts izdot šlāgermūzikas, deju mūzikas, dziedošu dj, pirmo metālistu kasestes. Arī bērnu mūzika. Bez sevišķas reklāmas varēja notirgot 1000-2000-5000. Pa reizei arī 10000, bet daži "albumi"- kā dzird runājam- arīdzan 100 000 un pat 150 000 eksemplāros.
--------------------
Tālākais šeit: sametisdiskutee.blogspot.com/
0
Kad tu beidzot aizvērsies?
+1
Sameti - uzraksti grāmatu par Vandālu un liecies šeit mierā. Gan jau kāds būs ar mieru iespiest.
+6
Vai Vandāls ir Sameša iedomu draugs no mākoņu malas? Vai arī tā ir Sameša otrā Ego manifestācija? Kas ir Vandāls? Kas ir Sametis? Vai realitāte pastāv? Vai dzeltenā pidžamā apģērbts Guntars Račs nāk pie mums visiem sapņos? Kas ir šis neprāts??
+2
Liteņtēvs mani vēl nav atvēris, tamdēļ nevaru aizvērties. Bet te ir sarunu sērija par mūzikas lietām uz Latvijas zemes ar manu sargeņģeli- Vandālu. Vandāls visu grib zināt, tamdēļ regulāri intervē mani... yeye.
+2
tas, protams, ir lieliski un vienreizēji!
+1
Kas attiecas uz grāmatām- tad vienmēr kāds ir ar mieru iespiest, ja es par to maksāju. Bet man prātā visādas lietas, lieki nešķiežoties ar naudu.
+1
Tā jau ir - nav jēgas papīru smērēt.
0
Busulis kā "buldozers" (kas notiek LV mūzikā 30.3.15.)

Vandāls pēc īsas naksniņas atkal nolaižas no mākoņa malas. Jo mūzikas notikumi uz Zemes sauc. Intars Busulis, kuram aizvadītais – 2014. gads bija ar masīviem koncertiem Latvijā- tagad parnesis visas "kaujas" smagumu uz Krieviju. Bet ne par to ir stāsts. Stāsts ir par to- ka arī mūzikā "dzelzs jākaļ, kamēr tā karsta".

Vandāls- sēžot kokā jau uz zemes: sāk sarunu...

- Intars Busulis!?
Raitis: jā, cilvēks mūzikā tā darbojas, kā vēlo neviens līdz šim. Ar savu menedžmentu, bez jebkādas palīdzības no malas. Man aizdomas- līdzās masīvam darbam ir kāda izredzētība "no augšas". Ar vienkāršu darbu šādu mūzikas ieskrējienu nav iespējams panākt. Protams, arī bez darba neiztiekam.

- Rīkojas kā "buldozers"?
Raitis: tā rādās. Masīvi izmanto visas iespējas tikt uz skatuves. Un jau vērojama pirmā atdeve. Busuli jau sāk saukt- visur, kur "vajag un kur nevajag". Protams, es šeit (un arī citās reizēs) neapspriežu konkrētā mūziķa personību. Spriežu par to, kas apkārt un kas ir saitībā ar Personību. Mūsu konkrētā Personība- rīkojas kā "buldozers". Gan metālisti un pat daudzi popmūziķi te Latvijā var tikai sapņot par to darboties – līmeni, ko mums pasniedz Intars.

- Tādi "buldozeri" rodas reizi gadsimtā...
Raitis: Apkārtējā sabiedrība (un mūsu kopējais likteņtēvs) dažus izredzētos izsviež priekšplānā. Raimonds Pauls- ir pagājušā gadsimta, ja tā drīkst izsacīties, 20. gadsimta produkts. Man ir aizdomas- komunistiem iekš PSRS bija jānodemonstrē, ka mums attīstās "brīva un sociālistiska padomju estrāde", turklāt arī bezpartejiskie tiek pielaisti pie šprices. Jā, Maestro nekad nav bijis kompartijā, tomēr visai labi sadzīvoja ar toreizējo komunistisko nomenklatūru. Nebija jāpiedzīvo tas, kas Zigmāram Liepiņam, Jurim Kulakovam, LĪVIEM... Turklāt, ja īstā laikā un īstā vietā uzmin tautai gaidītās sentimentālās melodijas- tad viss notiek. Arī Maestro reiz bija periods- kad bija visur uz izķeršanu. Visvairāk mūsu tagadējās mūzikas industrijas pirmsākumos. Kad masīvi vajadzēja saštancēt kasetes, pirms publikas mūzikas apcirkņi bija piepildīti.

Turpinājums šajā rakstā: sametisdiskutee.blogspot.com/
+2
Sameti ne tik strauji ! Nedrīkst tik strauji celt Vandāla kompetenci. Savādāk pēc pāris gadiem Tu prasīsi muzikālo padomu Vandālam par Mūžameža menedžmenta stratēģiju un koncepciju. Un kā tiksi pie Vandāla, ja viņš paliks lepns un nekāps vairs lejā no Mākoņa maliņas ?
0
Ar Vandāli visu sarunāšu, process jau notiek... :)
0
0
^ nu jā, man gan pirmās asociācijas bij ar šo
fc03.deviantart.net/fs70/f/2010/006/1/6...
+1
^ kurš no tiem ir Vandāls ?
+1
Kāpēc Tu,Sameti,šeit ar savu niku Sikernieks neveido "Lietus Sandeļu" konkursu? Kā klājas Mairai?
Draudzene cosmo.lv forumā atrada šito frīku un parādija man. Kopīgi gūglē sameklējot krikumus salikās bilde - tas tak Sametis,ble! Ne jau katrs vecis sieviešu kurpes par spicenēm sauc un draugos galerijās liek. :D

cosmo.lv/forums/topic/174793...
0
taaaa, tas jau sak palikt interesanti!
0
^ tev ar sakustējās ? :D
+1
he he... beigās izrādīsies ka vārdā neminamais arī bij viena no Sameša identitātēm :D
0
drīzāk - pazudušais dēls
+2
Nu bļe Sameti jeb Raiti Sikerniek, a tu fetišists mums izrādās esi !
Labi, nu nekas jau nosodošs tajā nav- fanot par dāmu kājām augstpapēžu kurpēs būtu pat tīri dabiski. Domājams, Sametis ļoti labprāt prelūdijas ietvaros aplaizītu spico 15 cm papēdi :D
Sametis vispār duļķains tips- kas vēl atklāsies? Neuzbudināsies taču no domām par čurājošām gotu meitenēm vai ko tmldz. :D
+2
Es drīzāk saprotu, ka Sametis izklaidējas, trollēdams cacas Cosmopolitan forumā, nekā to, ka vēl viens metālists tur spēj ieiet iekšā un to visu atrast, ieskaitot pierādījumus, ka tas izskatās tieši pēc Sameša un neviena cita…
0
^da labi tev Desekrator, saprotu, savu drugānu aizstāvi :) Protams, 100% pierādījumu nav, bet pačekojot to linku, tas viss ļoti pēc Sameša izskatās gan. Vai viņš tur dzen prikolu, iespējams, bet maz ticams. Lai taču priecājas vecais.
+3
boks
šodien, plkst. 11:31
kas vēl atklāsies? Neuzbudināsies taču no domām par čurājošām gotu meitenēm vai ko tmldz. :D

^ a kada vaina churajosham gotu (un ne tikai) meitenem? :D
+1
A tiešām, kas tur nosodāms?...katram savi tarakāni ( fetišs) galvā!
+1
^^ Drīzāk vaina būtu, ja meitenes nečurātu nemaz. Būtu urīnpūslim smaga diagnoze jāuzstāda.
0
Nosodāms nekas - bet visiem tīk mēles kulstīt (pa čurājošu meiču starpenēm).
0
tā, es sāku uzbudināties :D
+2
Bez tam, Bok, Sametis un Vēnōms man sanāk daudz kas vairāk nekā čomi — viņi ir mani novadnieki! Es Venomu redzēju nevis deviņdesmito vidū uzstājamies ar Dark Reign, bet gan vēl desmit gadus agrāk, kad Grenču pamatenes skolnieki, ieskaitot Venomu, uzstājās Zemītes kultūras namā ar kaut kādu skolēnu pašdarbības priekšnesumu! \m/
-1
Vienreiz manā vārdā grupu nosauc. Kā tagad manu vārdu locīs? Letiņiem jau patīk...Būs jāsāk prasīt autoratlīdzība par mana vārda izmantošanu.
0
Vai tā skaistā Grenču skola vēl strādā?
+2
paldies par ideju, cosmo forumā vēl līdz šim nebiju reģistrējies
0
^^^^ Tā tā.... novadnieki.... diez šitais fetiš ir visam novadam raksturīga iezīme vai ievazāta?
0
^ Iespējams, ka Venomam kkur līdzīgs profils varētu būt cosmo.lv/profils/sikernieks/... DD, ja jau novada iezīme.
0
Vispār mans dzimtais krajs ir Sabile. Tur fetišs līdzās vīnogām ir - skaistā daba. Kādreiz arī romu tautības cilvēki. kuri tagad vairumā no turienes izbraukuši.
0
Nez, tā Austrumeiropas čigānu (romu) vēlme, lai viņus nesauc par čigāniem, bet gan romiem, nav kaut kāds viņu viltīgs plāns, kā nākotnē diskriminēt Rietumeiropas čigānus (sintus)? Esmu lasījis, ka šie viens otru neciešot.
0
Es domāju, ka tas ir kāda nečigāna plāns :>
+1
Kāda, kam arī nepatīk, ka viņa tautību sauc īstajā vārdā?

Cik dzirdēts, Latvijas čigāni no austrumiem iebraukušos arī neciešot. Bet nu džaurs paliek džaurs.
0
LĪVI ... un saime (kas notiek Latvijas mūzikā 27.4.15.)
Atkal mums brītiņš diskutēt par notiekošo Latvijas mūzikā. Šo rindu autors tikko skatījās skatījās LTV1 raidījumu par "Spoku koka" atklāšanu 2014. gadā pie Liepājas estrādes. Protams, bija koncerts- kur skanēja gara mūzika no LĪVU repertuāra. Paši LĪVI formāli vairs neeksistē, bet minētajā koncertā dalību ņēma "līvi" – bijušie tās komandas mūziķi. Vēlreiz liepājnieka roks dominēja pār visam. Un nostaļģija. Bez nākotnes? Vandāls atkal nolaidās no mākoņa malas- lai runātos (jau pa otram lāgam)- par un ap LĪVIEM.

Vandāls: - Tātad LĪVU nometnē nekas nebeidzas?
Raitis: - Beidzies- nebeidzoties.

- Kā to saprast?
Raitis: kā jau daudzreiz pasaulē notiek, tad pēc mūzikas bandas formālām beigām- tā noskaņa nebeidzas. Lai gan tā skaļākā "līvistu" daļa jau ir aiz Aizsaules vārtiem, tomēr pa zemes virsu staigā vēl bariņš mūziķu, kuri savulaik darbojās LĪVOS.

- Vispār LĪVI ir Latvijas fenomens...
Raitis: jā, nenoliedzami. Esmu daudzreiz domājis- kamdēļ vēl padomijā ... tieši Liepāja!? Ne Saldus, ne Preiļi, ne Daugavpils, ne Valmiera, ne Tukumus, ne Kuldīga...? Esmu dzirdējis, ka šajā piejūras pilsētā pagājušā gadsimta 70'tajos kultūras iestāžu vadībā strādāja daži progresīvi cilvēki, kas turējās pretī vispārējai ideologijai. Un ļāva censoņiem nodarboties ar rokmūziku. Kaut uz paštaisītiem instrumentiem. Un – tamdēļ LĪVU, CREDO, CORPUS, NEPTŪNS... pirmsākumi izveidojās kā netiešs muzikāls protests. Un Liepāja pelnīti ieguva "Latvijas rokmūzikas galvaspilsētas" statusu. Pat visuvarenā Rīga nebija spējīga likt pretī. Bija "centrā" Raimonds Pauls, MODO, EOLIKA, TIP TOP... Tomēr tie skaitījās "profesionāļi", kamēr piejūŗā tie bija "pašdabnieki" un vienkāršajiem cilvēkiem tuvāki. Arī toreizējie mediji labi atspoguļoja censoņu mūzikas aktivitātes.

- Šodien tā ir vēsture...
Raitis: varena Latvijas mūzikas un vispār Valsts vēstures lappuse. Uz reizi jāsaka, ja nebūtu tas Liepājas roks ar LĪVIEM centrā, tad mūsu kopējā mūzikas attīstība būtu savādāka.
-------------------
Turpinājums - šajā vietā: sametisdiskutee.blogspot.com/2015/04/livi-un-sai...
+1
kas notiek Latvijas mūzikā? Bermudu divstūrim jauns klips :D

www.youtube.com/watch?v=JDoIci3GyJk...
0
^ Pārāk sarežģīts gabals, nav sanācis šedevrs šoreiz.
Bermudu 2-stūrim ir daudz labākas dziesmas līdz šim bijušas.
0
Nebūtu pīzdienājums, būtu labs.
0
ja kaut ko nejaucu, te ik pa laikam kādas dziesmas nāk klāt vai pamainās:

www.reverbnation.com/senseniesenci...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Dethecrator
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas