ARKONA: 31.janv. MP
+4
31. janvārī klubā Melnā piektdiena uzstāsies Krievijas pazīstamākā pagānmetāla grupa Arkona.
www.arkona-russia.com/en/enews/

Grupa Arkona iedvesmu smeļas no senās, pirmskristīgās seno slāvu laikmeta sabiedrības, kurā valdīja dievs Peruns un kurā bija liela vikingu jeb varjagu karotāju kultūras ietekme. Nosaukums Arkona nāk no pēdējās slāvu pagānu pilsētas, kura beidzamā pieņēma kristietību. Tās īstā atrašanās vieta, līdzīgi kā mūsu Beverīnas pilij, tā arī palikusi nezināma līdz pat mūsu dienām, tāpēc tā kļuvusi par simbolu interesei par seno pagānu kultūru mūsdienās.

Arkona ir ļoti ražīga grupa, kas izdevusi desmit albumus un kuras priekšgalā ir (pagānmetālam netipiski) vokāliste – sieviete Maša ar iesauku Scream. Pēdējie ieraksti, ieskaitot šogad izdoto albumu Jav iznākuši vienā no ietekmīgākajām Eiropas smagās mūzikas izdevniecībām – austriešu Napalm Records. Grupa regulāri koncertē ārpus Krievijas un ir viena no ne pārāk daudzajām krievu ekstrēmā metāla grupām, kas pazīstama arī ārpus savas valsts.

Koncerts notiks 31. janvārī Rīgas klubā Melnā piektdiena, sākums no 20:00, klubs atvērts no 19:00, pirmās biļetes no 12 eiro.
Par iesildītājiem tiks paziņots, nākot tuvāk koncerta datumam.
www.facebook.com/events/383369665154...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Kas tā pa modi tagad, tos sildītājus pieteikt pēcāk, agrāk šķita tas nebija tik izteikti. Tos ņems pēc nopārdotā biļešu apjoma vai, kas nu sanāks no pieķekserēs? No šai krasta gan jau Green Novice būs, nu tā minot uz dullo.

Bet tā jau, tai tālajā '12-tajā šie bi' baisi labi uz skatuves un vēl dzīvajā, tas gan. Ierakstos gan i tā, ka vajag piepūli vai pāris gramus.
-1
Tā laikam tā grupa,kas liepājas koncertā agrāk bija,kur staigāja pa skatuvi ar tām lāpām un dziedāja "ja vidjel volkov".
0
Tā jau viss it kā ok, bet tā valoda... Klausoties, man liekas, ka pēc nākamās dziesmas sāks kaut kāds Meladze dziedāt :D
0
^^ sildītājus piesaka vēlāk, jo tas ir vēl viens iegansts atgādināt medijos par koncertu, kuru pirmajā reizē daudzi nepamana vai arī pamana un aizmirst.

Nav izslēgts arī, ka šoreiz latvieši negribēs sildīt, būs jāaicina, piemēram, Stagnanti (ja tiem ir trūkstošie dalībnieki atrasti). Arkona nav nekādi putinisti, cik zināms, bet šajos laikos atrasties ar krieviem uz vienas skatuves varētu skaitīties politnekorekti pat tad, ja tie ir puslīdz normāli krievi :)
0
Kāds sakars ar Meladzi? Nicht verstehen.
0
Tiešām būtu interesanti zināt Arkonas pārliecību attiecībā uz pašreizējo situāciju Krievija-Ukraina. Pieļauju, ka viņi nav apmāti krimnašisti.
-1
^^ man jebkura mūzika krievu valodā uzreiz asociējas ar krievu popmūziku. Stulbi, bet man tā ir
-2
^ nu stulbi jau tas nav,tā gan ir jā.
0
^piemēram man krievu valodā dziedošie Grebenščikovs vai Cojs (un patiesībā vēl daudz citu labu mākslinieku) neasociējas ar krievu popmūziku.
0
a ko ta anglene ar popsu neasociējas ?
0
Vai vācu valoda ar šlāgeriem?
+3
latviešu valodai tad pilnībā ar šlāgerpopsu vajazētu asociēties - ej pa ielu bez austiņām un apkārt vienas Alda Drēģera un Raimonpaula vecodziesmu asociācijas ...
+2
Domājat, ka tas nav normāli un man vajadzētu iet pie kāda psihiatra? Lai es pēc tam ar kaifu un bez uztraukuma varu Arkonu klausīties? :D
+6
...un Meladzi un Kobzonu tad arī varēsi ar kaifu un bez strjoma klausīties :D
+2
Lai paķer Holdaar līdzi pie reizes.
0
2econd_Skin & siena nav viena un tā pati persona ?
+1
cik man zināms, tad nē.
+1
Ja domas sakrīt tad viena persona? Te daudziem domas sakrīt.
+1
+ Deodium
+ Dj Deathperado
0
Kads vispar var padalities ar iespaidu trimda esoshajiem? :)
0
Atnācu uz intro - blieza smuki un enerģiski. Konkrētas dziesmas neatceros, jo ne diskogrāfiju īpaši pārzinu, be īpaši skaidrā biju, bet ugārīgi. Kādas 90min laikam kapāja, bet uz sabiedrisko vēl mierīgi paspēju.
0
Gan jau pēc tagadējās RS ogļu piemešanas biļešu cenām, prioritātes mainīsies, un ļaudis izvēlēs labāk turpināt metināt, nekā rikšot uz pēdējiem transportiem.
+2
Es arī nepiederu pie Arkonas trū faniem un materiālu pārzinu diezgan vāji, bet teikšu, ka koncis bija kvalitatīvs. Man gan vairāk iecepīja, kad redzēju šo grupu aizpērnajā Žaibā, bet šoreiz arī bija laba atdeve. Džuse visu koncerta laiku noplosījās savā klasiskajā kaftānā ar vilkādu uz pleca.
Man kā latviešu aborigēnam, protams, ne visai patika slāvu lepnuma uzsaucieni, kuriem ļoti karsa līdzi mūsu vietējie krieviņi, bet nu lai būtu sava artava, tāpat labi zināju, uz ko eju :)
+3
nav jau tam principiālas atšķirības no, piem. ''vai tu vari par zemgaļu kareivi saukties ...'' - kas vienam zemgaļi, citam kriviči
0
Nuja, tas jau ir tikai saprotami, ka pagānmetālisti ir savas tautas un zemes patrioti.
0
Es par koncertu sajūsmā neesmu. Iepriekš biju klausījies vien Arkona vecos albumus, tāpēc gaidīju labu folkmetālu, bet pretī saņēmu slikti apskaņotu pagānmetālu.
Atmosfērai gan nebija ne vainas. Varēja novērot, ka cilvēki bija sajūsmā.
0
Vislaik viņiem bijis Folk/Pagan
0
runāsim latviski - tautas/laucinieku metāls!
0
Man jau liekas, ka tā robeža starp folk un pagan ir pietiekami neskaidra, pie kam Arkona vienmēr bijusi vairāk pagan pusē no tās.
+1
domāju, ka folk metāls tas pats, kas pagānmetāls. Tāpatās viking metāls tas pats folks (pagan) vien būs...tematika tik par vikingiem. Tad jau Skyforger spēlē zemgaļmetālu u.t.t.
Visiem viens princips- vēsture, senās tradīcijas, paražas, kara varoņtematika, tautasdziesmu metālaranzējumi, tautas instrumenti, skatuves tēls attiecīgais u.t.t. Vienā maisā vārdsakot bāžami.
p.s. davai vietējie eksperti sākat uzskaitīt atšķirības >))
0
Kā jau teicu, robeža ir neskaidra, bet viens un tas pats arī gluži nav. Vikingmetāls gan ir praktiski tas pats, kas pagānmetāls imho, kaut gan ir viena apstrīdama nianse - vikingmetāls, bez attiecīgās lirikas man asociējas arī ar episku, bieži arī maršējamu, himnisku noskaņu, kas pagānmetālam nav pārmēru raksturīga.

Atšķirība starp pagan un folk? Nu apmēram tāda, kā starp Kauja pie Saules un Pērkoņkalvi vai Kurbadu.
0
Tautā tomēr ir arī bijuši kristīgi uzslāņojumi, kas mācītāju ietekmē izveidojušies ar laiku, tāpēc kristīga folkmūzika (ne obligāti metāls) arī šad tad skan. Piemēram, Obscurus Orbis močī Viduslaiku Rietumeiropas repertuāru (pie mums tas tolaik skanēja Livonijas baltvācu apdzīvotajās pilsētās), un tur pa vidam iesprukt var arī kāda kristīgas tematikas folkdziesmele. Kurmet pagānmetāls viennozīmīgi ir nekristīgs :)
+1
Nu ja jau, kā daudzi uzskata, ir iespējams kristīgais blekmetāls, tad nav problēmu arī ar kristīgo pagānmetālu.
+2
Nu davaj visi kopā!

Progessive technical drone
NSKJ — nacionālsociālistu klezmer jazz
A capella EBM
Doompop
Grindfolk
Uncrustcore
Neosludgefunk
Flowerviolence

… un tūdaliņ visi sapostēs video, ka taisni tā skanošas grupas kaut kur jau ir.
0
Man personīgi šķiet, ka folkā atšķirībā no pagan - vairāk tiek izmantoti tautas instrumenti.
0
nja, pēc mana necilā satapiņa pagānmetāls var būt dajebkāds metāls kurā tiek apdziedāta attiecīgā tematika tuklāt bez obligātā uzstādijuma ar stabulīēm, koklēm un citiem tematiskajiem štrumiem. Folkmetāls savukārt jebkura smaguma/viegluma metāls bet jau ar pievienoto tautisko instrumentu devu.
+1
Doompop = Anathema, Katatonia, Sentenced, HIM :D

Grindfolk nav nekas neiespējams - teksti par dzeršanu pie udžiņa un drāšanos sienagubā, + random akordeons, stabulīte-vijolīte

Progessive technical drone = to vienu noti spēlē ar kāju uz kautkādas arfas vai kokles (ar enpadsmit stīgām)
+4
Folk / Viking / Pagan ir samērā daudz kopīga un līdzīga, dažas grupas vienā albumā visus šos apakšžanrus var sabāzt, bet viennozīmīgi visus vienā maisā bāzt arī nevar.

Folk Metal pats pa sevi nav īsti atsevišķs stils t.i. var arī izdalīt atsevišķu ''tipiskāko'' Folk Metal, bet tāpat kā Progam, tas bieži vien ir kā apakšžanrs citam stilam - Folk Thrash (agrīnais Skyclad), Folk Death (Suidakra, agrīnais Eluveitie), Folk Doom (Gods Tower, Silent Stream of Godless Elegy), Folk Viking/Pagan, Folk Power, Folk Heavy, Folk-Rock utt.. Folk-Progs arī sastopamas (Tumulus)

Vēsturiski, Viking Metal radies no Black Metal un vairums slavenāko kolektīvu pirmsākumos visai tīru bleķi vai melodisko bleķi mauca un galvenā atšķirība bija tekstos un arī pa kādam tautiskam meldiņam, piem. Enslaved (tīri tekstu dēļ), Bathory, Thyrfing, Fintroll. To pašu var teikt par daudzām Folk/Pagan Metal bandām, kā Skyforger, Obtest, Suidakra, Moonsorrow. No vecajiem ir tik pāris izņēmumi, kas uzreiz ar ''tīru mantu'' sāka, kā Einherjer un Vintersorg, kautgan arī tur Bleķa iezīmes var saklausīt. Tā ka sākumā, šķirba bija tīri liriska. Tieši šo Black Metal sakņu dēļ, par Viking Metal parasti nesauc tikai dēļ lirikām Death Metal (Unleashed, Amon Amarth, Dominus) vai Heavy/Power Metal (Tyr, Manowar) pārstāvjus.

Ja neskaita liriku, tad tagad Pagan Metal bieži ir raksturīgāks lielāks episkums un Doom Metal ietekmes, tam pašam Primordial, Gods Tower, Butterfly Temple, Moonsorrow. Bet to pašu var arī iekš Viking Metal atrast - klasiķi Bathory vai Ereb Altor.

Piekrītu, ka Folk Metal no svara ir tautisko instrumentu izmantošana, bet tieši tautiskā stilā, citādi arī My Dying Bride sanāk folks. Bet tas nav noteicošais, jo piem. Tyr - Ragnarok gandrīz visas dziesmas ir tautasdziesmu apdares un tas ''Folk'' tiek panākts ar tradicionāliem rokmūzikas instrumentiem, līdzīgi kā Skyforger gadījumā.

Lai lieki nepistu smadzeni, tad parasti rakstu Viking-Pagan - neies jau lirikās vienmēr iedziļināties un ej nu saproti, par ko tie somi vai krievi dzied. Folk Metal gadījumā - izeju no konkrētās situācijas
+1
+4
Nevajadzētu uz izjukšanas 20. jubileju nodēvēt (ar atpakaļejošu spēku) Grindmaster Dead par doomfolk? tb, otrādā kārtībā, nekā parasti min? >:)

Vispār mūsu nerātnajās dainās varētu sameklēt daudz izejmateriālus priekš BDSM graindfolka:

Kurš puisitis mani ņēma,
Lai vij asu pātadziņu;
Es jau pate linus došu,
Pātadziņu vīdināt.

Ganos gāju, skaista augu,
Laiska biju darbiņâ.
Kurš puisitis mani ņēma,
Lai vij asu pātadziņu!

Rīgā pirku pātadziņu,
Liku pūra dibinā,
Lai vareju tautu dēlu
Ik rītiņa sutināt!

Bargā kundze dod pretī:

Kurš puisitis mani ņēma,
Lai šuj kaula kažociņu:
Guļ manā pūriņā
Dzelžiem kalta pātadziņa!

Pornofolks:

Griez priekšiņu, tauta meita,
Ko groziji pakaliņu:
Par priekšiņu naudu devu,
Par pakaļu pātadziņu.

Nu un te pusalbums jau salasās: www.dainuskapis.lv/meklet/pīzda...
0
Starp citu, šajā koncertā apkārt staigāja kāds aplam piedzēries džeks, kuram bija melns t - krekls ar otrādi apgrieztu krustu. Varbūt kāds no šejieniešiem? :D
+2
Sev tagad piaru taisi, ja? :D
+2
^^ papildus īpašās pazīmes - gari mati un bārda ...
0
Nav tas labākais pīārs,Sonnenmensch. Jo tas džeks patiešām bija APLAM piedzēries, nevis manāmi iereibis, kā lielākā daļa pārējo apmeklētāju. :) Tik piedzēries, ka neapzinājās apkārt notiekošo. Vēl brīnījos, kā viņš pa kāpnēm uzkāpa.
Blade, cik atceros, viņam nebija garu matu un bārdas.
Iespējams, tas bija kāds no tiem diviem , kuri salika mīnusus manam komentāram. :D
0
nez, vari pamēģināt kādā iepazīšanās portālā pameklēt.
+3
Staigā turpmāk regulāri uz koncertiem MP cerībā viņu ieraudzīt vēlreiz. Tad varēsi viņam tieši pajautāt: "Tu gadījumā neesi pierakstījies trūmetālā?"
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [2]
BigUgga
krabathor
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas