Kapakmens - 2015 - jauna dziesma!
+1
Grupa Kapakmens publicē dziesmu "Ak, Dievs, 666 reizes!".

29. martā grupai Kapakmens bija 2 gadu jubileja. To svinot, tika laista klajā dziesma no topošā albuma.

Dziesmas ideja aizgūta no cilvēku ikdienas valodas, kas piesārņota ar nederīgiem kultūrvēsturiskiem pieminekļiem, piemēram, izteicieniem "Ak, Dievs!", "Paldies Dievam!" utt., kas tiek lietoti visās dzīves situācijās un pie katras izdevības. Interesanti, ka šādus izteicienus lieto arī tie, kuriem nav reliģiskas pārliecības un ticības augstākām būtnēm, t.i. Dievam, jo šie izteicieni ir dziļi iesakņojušies valodā un tiek lietoti automātiski, nevērtējot to jēgu vai atbilstību situācijai.
Neapzināti lietojot šādus un līdzīgus izteicienus, tiek nepārtraukti uzturēta Dieva ideja un tā tiek "iepotēta" no paaudzes paaudzē. Tādējādi valoda darbojas kā informācijas kara un smadzeņu skalošanas ierocis nenobriedušiem prātiem - tiek iemācīts, ka Dievs eksistē.
Kapakmens ar šo dziesmu vēlas pievērst uzmanību minēto izteicienu lietojumam un likt padomāt arī par citu izteicienu, vārdu un simbolu nekritisku lietošanu ikdienas valodā. Bezmērķīgi lietotā valodā "dzīvo" apzīmētāji bez apzīmējamiem objektiem. Jāatceras, ka ne tikai cilvēks veido valodu, bet arī valoda veido un ievirza cilvēku domāšanu.

Dziesma "Ak, Dievs, 666 reizes!" būs viena no 14 dziesmām jaunajā Kapakmens albumā, kas iznāks nedaudz vēlāk šogad.

www.youtube.com/watch?v=seky7NzL1wg...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+2
''paldies'' vietā jāsaka ''pateicos'' vai ''tencinu''
+2
Grupas „Kapakmens” uzsaukums strādniekiem 1. maijā.

Svinot Starptautisko strādnieku solidaritātes dienu, 1. maiju, grupa „Kapakmens” dāvina proletāriešiem jaunu dziesmu un ieskatu topošajā albumā.
Noklausies te: kapakmens.bandcamp.com/

Salīdzinot ar strādnieku solidaritāti un cīņu pret kapitālisma kungiem 19. gs. beigās un 20. gs. sākumā, mūsdienu strādnieki ir apātiski individuālisti; un no senās proletariāta laikmeta godības mums palicis tikai sarkans datums kalendārā – kārtējā brīvdiena, kad iepirkties kurinot ekonomiku un ekspluatāciju.

Lai darba svētki nav tikai tukša skaņa, „Kapakmens” prezentē trešo dziesmu „Vienosimies labākai pasaulei” no topošā albuma „Anarhija”. Šī ir albuma īsākā dziesma ar skaidru uzsaukumu vispārējai solidaritātei pret valsts terorismu un kapitāla varu. Dziesmas teksts skaidri norāda, ka nav jālieto izskaistināti termini acīmredzamiem diskriminatīviem procesiem – reprezantatīvā demokrātija nav tā dēvētā tautas vara, tas ir dažu turīgo, oligarhu, vadīts, reāli represīvs orgāns ar tieksmi regulēt „brīvu” cilvēku dzīves un nodarboties ar masu naudas izspiešanu; šajās dienās pasaules ekonomika nepiedzīvo krīzi, kapitālisma ekonomika ir krīze – kad ar zīdaiņa aprūpei cienīgu uzmanību un gādību valsts parūpējas par banku veselību, kamēr tauta domā, ko rīt ēdīs. Neizaicināta darbojas mūsdienu industriālā vergturu sistēma.

Kā var nojaust jau no līdz šim publicētajām dziesmām „Ak, Dievs, 666 reizes!”, „Brīvību dzīvniekiem”, kā arī „Vienosimies labākai pasaulei” albuma tematika kopumā 14 kompozīcijās pārklās plašu diskriminatīvās telpas spektru – sākot ar reliģijas un valsts kritiku līdz dzīvnieku tiesību idejām. Albuma vāka attēls ir ilustratīvs vēstījums, kā pastāvīgi noverotā publiskā telpā ir iespējams sargāt savu identitāti, ja cilvēks izvēlas dzīvot ārpus neētisku likumu un noteikumu robežām, lai izvairītos no sistēmas asinskārām atriebības sekām. Tāpēc, tiecoties pēc vispārējas vienlīdzības, taisnīguma un miera, nosaukums loģisks – „Anarhija”.

Albums tiks izdots šovasar pašu spēkiem ar prezentācijas koncertu kādā no vasaras festivāliem jūlijā un sekojošiem koncertiem rudenī citviet.
0
Kollaider, Ashath — kurš jums šitos publicitātes tekstus raksta?
+5
To visu mums raksta tā bēdīgi slavenā auklīte no Iecavas. Izmantojot sveces, spoguli un urīnu viņa izsauc Karla Marksa garu, kurš arī izdomā šos tekstus.
+1
Melo un nesarkst. Auklīte sveces parasti neizmanto.
+1
Es tāpēc domāju, ka samērā profesionāli uzrakstīts. Reti kura blondīne, 4 gadus nostudējusi PR zinības, tā māk rakstīt.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas