LV mirušie festivali
+4
Nu kādi ir bijuši un vairs nav, kurus ir sanācis apmeklēt.

Viens no pirmajiem, kur sanāca būt - "Sinepes un Medus" - Madona, neatceros kura tur īsti gada, laikam ap 2000 gadu sakumu - biju tikai uz 1 dienu - līdzi vienai grupai un pilnībā pietika ar to - īsts urlu un deģenerātu blīvums ap pasākumu, varēja tikai just līdzi tiem, kam bij jātiek prom ar stopiem, sabiedrisko,...

Vel viens lauķu/deģenerātu pasākums Mazsalacā, saucas "Blieziens" laikam 04/05 gadu - bijām ar auto 5 cilvēki, izkāvāmies visi - vājprāts kaut kāds, vel atceros, ka vienu, kāds no malas pagrūda un tas uz akmeņiem salauza roku.

Protams klasiska visam "Uz Tukumu pec smukuma" - kas komentārus neprasa...

Laiki gāja uz priekšu, daudz kas mainījās u.t.t. pārējie festi jau +/- civilizēti (cik nu tie var but civilizēti, vismaz bez faitiem).

"Metal shows" Blome 05 vai 06 - viss skaisti.

"Zvērā" - biju laikam 3 gadus - viss it ka ar OK, tik atceros bij vienu gadu biezā slānī skinhedi, tie taisīja sūdus, bet tika izmesti ārā

Vel bij kaut kādi, bet tie jau tik sīki un varētu teikt pat privāti, nav pat jēga pieminēt.

Padalāties, kadī ir biju Jūsu festi, kuru vairs nav, kādi piedzīvojumi, atmiņas u.t.t.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+3
festivāls Sinepes un Medus ilga no 1995 (?) līdz 2005.g. Biju tur `98., `99., un `03.gados. Jāsaka, tam laikam (vairāk 90tajos) diezgan nopietns fests, kur bija iespēja spēlēt uz lielā steidža ar labiem aparātiem jaunajām alternatīvajām t.sk. metāla grupām. Tie paši Skyforger tur uzstājās kā konkursanti `00.g.
Festivāla ēnas puse bija- vietējā Madonas urlu publika. Bet tā ir raksturīga perifērijas mazo pilsētu sērga. Pilsētās, kur tā vide tāda mākslinieciskāka no laika gala, šī problēma ir krietni mazāk izteikta (Kuldīga, Cēsis).
Tad sāka zelt visādi Tabūns, Trinctoka u.c. un Sinepes un Medus lēnā garā nolika ķelli, kā tam arī vajadzēja būt >))
+1
Nu nezinu gan, pieminētās Cēsis, tur ar bij kaut kāds alternatīvas vienas nakts pasākums estrāde, uz pasākuma beigām pilnīga žopa, (3 - 4 naktī) vietējie, jāsaka latviešu-urlas, nomētāja visus-cik nu tur tie auto bij tai stāvvieta ar akmeņiem, arī mūsējais dabūja, bet ta ka tas bij vecs šrots - maza bēda, bet vienalga, nācās ātri tīties prom, ar pārējiem, jāpiemin, kas tas bij ap 2004 vai 2005 gadu.

Par Kuldīgu ar nekas spīdošs nav dzirdēts, cik no paziņām dzirdēs, uznākot krīzei lielākā daļa atkritumu emigrēja uz salu...
+2
Tabūnā vienreiz ija būts, laikam 2002. gadā. It kā nekādu problēmu nebija. Trincstokā pabiju pēdējā, 2004. gadā. 2005. gadā pabiju Zābakā, kas bija tā kā Tabūna turpinājums un Zvēra pirmssākums laikam. Vislabāk patika Trincstoka, bija tāda patīkama atmosfēra, normāla publika, arī grupas dažas inčīgas bij, ne par ko nevar sūdzēties. Nevienā no šiem nekādas problēmas ar mahačiem netiku manījis. Blomē gan pāris reizes redzēts tika, bet starp matainiem, ne kaut kādiem kreisiem no malas.
+1
Vienreiz tika pabūts tādā pasākumā kā Dark Ligo, laikam 2008. gadā. Norisinājās Ventspils pierobežā, kaut kadā lauku saimniecībā laikam. Skatuve uztaisīta no pussabrukuša šķūņa un kaut kā tā. Toties bija pat tiem laikiem lēts aldara pilzenes :D Un Sanctimony kā galvenie mākslinieki.
+1
A pareizi, tieši domāju, kādus vel festus esmu apmeklējis, biju piemirsis par to Dark Ligo biju uz pirmo un otro festu, pirmais bij viss trakākais, vel tas afterparty pie ta organizatora/spridzinātāja...
0
sorry varbut par stulbumu un naivumu no manas puses - bet man rodas jautajums -
a ko jus visadus "kaktu festus" apmeklejot esiet gribejushi sagaidit?
tas manas acis ir tikai logjiski, ka tur viss ir bijis ta, ka esat aprakstijushi ...
+4
Ka ko? Lētu alkoholu un vaļīgas meitenes :D
0
1999-2004. gadam pats (protams, ne viens pats) organizēju fetivālus "Durvis" - laikam pirmais fests, kas atgādināja festus ar mazpazīstamām grupām. Tas ir atsevišķs stāsts...
0
Sorry- pats sajaucu: no 1989. līdz 1994. gadam...
0
Bet 2000. gada "Sinepes un Medus" festā - bija gods atrasties žūrijā. Tur uzvarēja SKYFORGER un BRUTE CHANT.
+2
Biju pēdējā brīvdabas Blomē un laikam otrajā, kas aiz MP notika. Abām bija savs šarms. Ar visādiem briesmīgiem tipāžiem sapazinos, par kuriem mammai bail stāstīt (nu tur visādi Werwolfi, Dzelzsgriezēji utt.)

Baltijas Saule, šķiet 2x vecajā un 1x jaunajā pirms pāris gadiem, kad atkal smagucis parādījās. Par šito tiešām žēl, ka pačibējis (vismaz sākotnējā formātā).
0
Baltijas saule tika apmeklēta 2005. gadā, kad pirmo reizi dzīvajā dzirdēti Skyforger. Bija skaisti.
0
2004.g. pēdējā Trinctoka (līdz tam kādas 2 reizes laikam bija) tiešām bija izdevies festiņš, kas, jādomā, laicīgi tika pārtraukts, lai nepārraugtu masovņikā... bet varbūt citi iemesli. Piemēram, Tabūns tajā gadā izbeidzās, jo bija palicis tik populārs, ka sāka zaudēt sākotnējo savu nekac www.nekac.lv/ fišku un nebija spējīgs uzņemt to kvantumu tautas.
Savādāk, labākais fests, kas bijis Latvijā- Blomes Metalshow 2008. Varbūt tā latiņa par strauju bija uzcelta, lai vairākus lielkalibra māksliniekus vienkopus aicinātu, plus 2009.g. krīze- diemžēl fests arī izbeidzās. Tālāk rīkotais iekš pilsētas open air, manuprāt tāda parodija vien bija, ko neapmeklēju.
0
Bija ļoti feins, ka es tev saku !
0
Pag, a kad pirmo reizi Baltijas Saule bija?
0
^ 2002.g. ja nemaldos...
0
Šķiet, ka 2002. gadā BS vēl bija bez smagās daļas, un pirmoreiz smagie uzradās 2003. gadā.
0
oki, tad laikam es tur biju pirmaja reize, kad smagie uzradas... censhos salimet kopa filmu
0
Ā nē, bija smagie 2002. gadā jau, tad bija tas draņķīgais laiks, pēc tam 2003. un 2004. bija prīmā laikapstākļi.
+1
te detalizēts un emocionāls apskats, nu jau gandrīz 12 gadus vecs.. /article/16-baltijas-saule-2003-apskati?hl=baltijas+saule
+3
Un ja Bigijs atliktu atpakaļ galeriju savā vietā, būtu pavisam labi...
+1
Sonnenmensch - arī tie tevis apmeklētie "nekaktainie" festivāli ar kaut ko ir jāsāk, bieži vien tas ir salīdzinoši pieticīgs, pašu rokām veidots pasākums.
0
bet jautajums jau ari bija - ko jus esat gribejushi sagaidit? :)
tas jau pats par sevi saprotams, vismaz manas acis, ja brauc uz kautko jaunu un nezinamu - nav jegas ceret uz visu "izlaizitu" un pareizu, visam nak klat gan vieteja eksotika gan parejas izrietoshas problemas :)
0
Labprāt šajos Jāņos aizbrauktu uz kādu kaktu festivālu.
+2
Bija vel High Times fests Gulbenē, bet pēdējo reizi Tirzā. Tāds lauku fests, bet diezgan sirsnīgs.
Vinreiz ir būts Sukas Balsī, Āluksnē, bet nu tas gan bija smirdīgs sūds, ne festivāls. Urlu nebija, bet no organizātoru puses pilnīgā nulle. Orgiem bija pilnīgi uzmīzt uz grupām, kas uzstājas.
0
Tas jau panku fests un pankiem tak uzmīzt visam ...
0
Kuldīgā tiešām nekas spīdošs nav, bet šeit ir iestāde zabadaks. Reizēm apciemo arī pat tādas grupas kā skyforger, bet tā visā visumā te ir bedre un pats zabadaks arī iet uz grunti.
0
Tākā zabadaku arī var nosaukt par mirušu festivālu.
0
Intervija par NEKAC sceenu, Tabuunu un Kuldigas DIY: muzika-komunika.blogspot.com/2016/01/maris-de-la...
+11
"Sinepes un Medus" ir pipec atmiņas... Tas bija pirmais fests ko apmeklēju. Man bij kādi gadi 15, un braucām pāris čupšu kompānija no Jelgavas ar stopiem. Ateros, ka baigi iecepīja Cēsinieku banda WRONG SIDE, kas tolaik vēl gasēja normālu detuhu. Atmiņā palicis dziesmas nosaukums: "Liktenīgas Ragutiņas", ar tematiku par to, kā senos laikos, vecos, nevarīgos ļaužus lika uz ragavām un stūma mežā nosalt. Tajā festā arī redzēju to momentu, kad no (laikam??) Sanctimony?? čuvaks izkrita cauri skatuves grīdai. Mati vien noplīvoja, ha ha... Tie arī toreiz vēl normālu muzonu kapāja. A par urlām, nu bled, tas bija skumji.. Viss ķip ok, bet kaut kādā momentā, gaišā dienas laikā, sāk kaut kāda vietējā brigada tur vazāties un problēmas meklēt... Apkārt publika sēž pie mazās skatuves tādā kā uzkalna nogāzē, zālītē... Un viens čupsis, kaut kāds rīdzinieks, vārdā Jānis bij, tāds maza auguma matainais, bet zlobnijs čuvaks. Tas pielec kājās, pieskrien tiem trim urlapāniem klāt un veikli samet lielākajam pa muti tā ka izsit pāris zobus. Urlapāni, protams, savā stilā, 3 pret 1 tādu širminieku neko neuzsāks, sasauc savus draugus, kādus dalbajobus 15 un tad sāka spārdīt visu, kas bija pa ceļam. Tur viss pēc kārtas dabūja, arī bābas. Mani reizē spārdīja kādi 10 purni. Vislabāk dabūju ar celi tieši pa degunu. Bet tā kā esmu haļavčiks pa dzīvi, man no tā visa nekā nebija, pat neviena ziluma, tikai viens botas nospiedums uz pieres, kas pat nedaudz uzjautrināja nākamajā dienā. Tur bija tāds mazākums, ka neko nepadarīs. Biju tikai pagrābis vienu bābu zem sevis un nosedzis, jo to sāka klapēt, un kā īsts bruņinieks uzņēmu to sūdu uz sevis. Un skumjākais sekoja, kad turot to bābu zem sevis guļus stāvoklī, redzu, kā vienu garām ejošu čupsi, kurš tur vispār ne pa tēmu, tikko nopircis alu, iet kaut kur savā nodabā, viens sīks, tāds īpaši pretīgs kroplis, notriec ar sitienu pa brillēm, uzlec virsū guļošam un sit, sit, sit, sit... vienkārši ļaunā priekā tupa hujārī jau izrubītu cilvēku, kamēr viņš jau sāka kļūt zilā krāsā... negribu lieki rupjš, bet teikšu atklāti: nu i nahuj! tādu sūdu redzēt ir atstājis kaut kādu biš traumu uz visu mūžu. Tos Madonas suņus reāli vajadzētu izšaut par to huiņu, ko viņi tur atļāvās. Bet nu arī organizatoriem paldies par to. Apsargi to redzot tā patālāk, lēni, nesteidzīgi atnāca, kaut ko tur paskatījās, ā nu jā... laikam ātrie jāizsauc un tā.. pilnīgā pohujā.. Pēcāk dzirdēju baumas, ka tam čupsim esot dzelzs protēze ielikta, ķipa žoklis nomainīts pēc tā sīkā kropļā uzsēdiena.. + Sinepes un Medus gadījienā nebija arī tas pats fests, kurā tika nosists tas toreiz visiem zināmais panks ar kļikonu "Čiekurs"? Mūsdienās kaut kas tāds vispār nav iedomājams, bet toreiz tā normāli, īzī, džeki var aiziet uz festu paslepkavot prikola pēc, kad nav ko darīt.... a ko mēs, tādi 15 gadīgi šmurguļi tur varējām izdarīt? Tik vien, kā kaut kādai vecenei seju paglābt, kura tāpat sūkāt pēc tam nemāk. Karoč huiņa tā visa ir. Nahuj to sūdu atcerēties... Put ārā!!!
+6
+ toreiz tā hipijiskā filozofija arī bija tāda - braukt tur ar stopiem, kur paliks, hvz.. Tāpēc nakšņojām kaut kādā tirgus placī kartona kastēs kā bomži. Un pēc tā visa sūda, biju no somas izvilcis nazi, ko neizlaidu no rokas visu nakti. Iemigt īsti tāpat neiznāca. Kaut kādi vietējie tur mūs pat atrada, bet tie, paldies dievam, bija kaut kādi miermīlīgi čupsīši, kam arī alus bija līdzi, tad kopīgi tur pasēdējām miermīlīgi, vismaz kaut kas pozitīvs. Katrā ziņā, to atceroties, vienīgais pluss ir tas, ka esmu kādreiz piedzīvojies visādu šitādu bomžainu sūdu, un miers.
+2
Tolaik tam nebija pārāk lielas nozīmes - pagrīdes metāla fests vai parasta disene, jo kaušanās tolaik bija pilnīgi visur. Cik reižu ir dzirdēts, ka viena rajona (vai pilsētas) purni izkaujās ar otra rajona purniem. Vienkārši der atcerēties to, ka toreiz valdīja pilnīgs "bezpreģels" itin visur...
+2
Šķiet, ka tajā pašā gadā biju. 98 vai 99? Vēl bi Brute Chant toreiz, ne? Kaut ko dzirdēju par ņemti, bet neko pats neredzēju. It kā kaut kādu džekiņu pieklapējuši, upē metuši un kas tik vēl ne. Baumas, tip.
+2
> Sinepes un Medus gadījienā nebija arī tas pats fests, kurā tika nosists tas toreiz visiem zināmais panks ar kļikonu "Čiekurs"?

Jā, pazinu viņu un pēdējo reizi satiku dažas stundas pirms nāves. Kaut kur neīstā vietā un laikā atradās, oficiāli noslīka nelaimes gadījumā, lai gan tika atrasts ūdenstilpnes dibenā ar lauztiem locekļiem. Runāja, ka vietējie poliči piesgušie vietējos urālus. 1999. Tie bija pavisam citi laiki. :(
+2
Džeks spēlēja bungas panku blicē S5.

www.youtube.com/watch?v=y7vcPOqkagw...
+2
jā, tas bija 1999.g. (biju uz to festu). Labi pazīstu tās S5 blices vokālistu, tāka šis storijs man zināms. Versija tāda, ka vietējie urlāni sējušies klāt kautkādai meitenei, Čiekurs šo esot aizstāvējis. Kā bija patiesībā hvz. Apbērēts esot visā panku prikidonā (?) un draugi ar bērēs bijuši attiecīgos atribūtos.
+2
1999.g. vēl (+ līdz kādam `03) vecā 90`to černuha sita cauri, kad jauno cilvēku bija krietni vairāk, attiecīgi bezpriģels ar agresiju, ielu kautiņi, šķiru cīņa u.t.t.. Tagad tas viss, protams, jprm ir, bet krietni mazāk. Tā laika paaudze nu ir izaugusi un dzīvo Īrijā, jaunā t.s. Z paaudze skaitliski ir maza un dzīvo gadžetu pasaulē.
+2
^^Jā, šādas lietas atceroties, var arī bīš novērtēt mūsdienu komfortu. Dažreiz tā aizdomājos, cik tajos tīņu gados daudz ir bijis vardarbības, un cik, savā ziņā, pašsaprotami tas skaitījās. Kad padomā, kāds progress tomēr no viduslaikos atpakaļ atmestas laiktelpas ir šodien. Bērnībā atceros, ka katrā pagalmā bija novusa spēlēšana treniņbiksēs un semušku graušana, un gudrākie bija tie, kas uzreiz jau agrā vecumā aizgāja kādā cīņas sportā. Mēs arī ar vienu citu bērnu, 11 gadu vecumā, aizgājām uz kikboksa treniņu, bet tur visi bija krieviski runājoši, paskatījās, kas tie par sīkajiem atnākuši, kaut ko prasīja, un mēs neko nesapratām, un tā arī neiemācījāmies to stulbo kikboksu. Nācās iet futbolā, un skatīties uz raudošiem puisīšiem, kas nav trāpījuši vārtos. A tagad paskaties uz jauno paaudzi, viņiem ir reāli garlaicīgi. Šeit Jelgavā, Balerijā, redzot, kā tusēja vietējie čupši, kad "Balerija" tika radīta, vēl ne tik sen, kad vēl agrāks publons beidzot izlīda no pakšiem, un kā tagad jaunieši atpūšās - noslēgti savās 4-5 cilvēku kompānijās. Tāpēc arī tagad, Saeimas vēlēšanās, neviens nebalsoja par "Vienotību", jo nav tādas. Tagad var tikai vērot, cik strauji attīstās tehnoloģija. Sci-Fi laikmets; velkam ārā "Nocturnus" kasetes, un spriežam par to, kāpēc benzīna auto vadītāji nepiesārņo gaisu vairāk kā smēķētāji. Močījam kveiku un pēc 4 tērvetniekiem ienākam pašausmināties "truemetal.lv", kāpēc viss jaunais muzons ir gauduļošana, nevis metāls. + Laba filma bija tas "Bomb City". Skatoties to mūviju, visas šitās atmiņas arī uzjundīja.
0
Oi kādas atmiņas, man trakākas fests, kur visa mūsu kompānija dabūja kārtīgi no vietējiem laukiem bij' Mazsalaca, fests saucas "Blieziens", kaut kādā tālajā 2005 gada laikam, + vēl visi trinstoki/zabaki/zvēri/fonofests/Sut... balss - bet šie visi civilizēti cik atceros + vēl visadas lētas pirtis Rīga un Ogres pusē, laikam Dobelnieku pirts, kurā arī tika nodedzināta.

Tagad nez Riga ir kāds klubs/bārs, ar tādu apmeklējumu un psc psc, kā agrāk - saksafons/pļavā/salamandra. Ja labas atmiņas, mūsdienu paaudzes idiotu paaudze vispār neko tālāk par PC un datoru neredz un neredzes.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
Liega
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas