velo
+2
kādā bodē var nopirkt normālu vidusmēra velosipēdu nu pieņmamas kvalitātes - dubūltie diski terauda rāmis n`shit .
kādas bodes varat ieteikt ?
priekš tādiem vaikaliem kā Gandrs vai Zzk man maciņš drusku par plānu .
Un ar maximas cheap ass no name hlamiem negribu ņemties .
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Veloprofs Lāčplēša ielā. Superior čehu riteņi ne ar ko nav sliktāki (pašam no ģimenes parka ir viens), bet cena kontekstā ar aprīkojumu ir super. Man te viens čoms arī iepirka ģimenei visu parku uzrteiz, ilgi cepās, un negribēja superior ņemt (aizspriedumi), bet beigās tomēr paņēma
+13
dubūltie diski terauda rāmis n`shit -> tīri neko vidusmēra velo, aka. vidusmēra pipele 24cm. >:)
0
Domāju, ka šobrīd Veloprofs noteikti nebūs lētāks par Gandru. ( normāls Superior sākas ar 230Ls un uz augšu)
Pats paņēmu pirms kāda laika no Veloprofa Superior ar 28 colu ratiem un esmu nedaudz vīlies. Rati ir pavāji, priekšējais zobrats švaki slodzi tur ( deformējies bikinj), bet rāmis gan izcils. Vīlies tādēļ, ka draugiem par līdzīgām cenām ir spēcīgāki eksemplāri gadījušies citos veikalos.
Iesaku pirkt velo ar 26 colu ratiem un varbūt skaties uz Meridām labāk. Tās ir lētākas un gana uzticamas. Subjektīvi šķiet vislabākā price/performance attiecība ir Velotrekā ( var sarunāt, lai nomet cenu) un neskatās šķībi, ja pērc ne pārāk dārgu velosipēdu. Ja arī Velotreks pa dārgu, tad var meklēt lētus variantus internetveikalos.
+5
No čigāniem. :D "Ē, bračk, nopērc riteni, nav zagts." :D
0
Jautājums jau bija "kādā bodē".

Starp citu, ar ko tik labu izceļas tērauda rāmis?
+1
Izturīgāks par alumīniju ?

Pie Hanzas ielas ir laikam second hand veļļuku veikals. Normālus pilsētniekus var nopirkt pa jēdzīgām cenām.
0
rotos.lv ir normāli salasīti ričuki
+2
Tu saki? nez, alumīnija sakausējam rāmji man ir bijuši divi, nevienu no tiem neesmu salauzis, kamēr no tērauda rāmjiem laikam tikai vienu esmu nesalauzis - no kādiem 6, tiesa, tas ietver arī Ereliukas utml. Bet ar domu ka izturīgāks, arī savu pirmo "firmas" riteni ņēmu tieši ar tērauda rāmi. Salūza pirmajā ziemā. Kā izrādījās, ne sevišķi ilgi pēc tam, kad bija bankrotējusi firma, kas tam deva 10 gadu garantiju.
0
toč nočeko Hanzas un Rūpniecības ielu stūrī esošo veikalu

www.dutchbike.lv/veikali/
0
Pafiltrē sludekļus, var reizēm var dabūt praktiski jaunus pa labām cenām.
0
Krāmu tirgus. Nopērc kautko pa 60 Ls un tad pielasi klāt, ko vajag. Lēti un labi.
+1
tagad taču ražotni atsākušais Ērenpreiss topā stilīgiem jauniešiem.
nezinu tik, kā tur ar alumīnijiem un cenām.
moš vērts atbalstīt pašmāju produkciju?
+1
^kaut ko, piem, vibratoru, un tad jau skaties, ko brīvā brīdī vēl vajag :D:D
+1
+1
Ērenpreiss piķo ap 400ls. Vai ir tā vērts?
+1
Čoms Ērenpreisā strādā - būtībā tur var viņējos ņemt, bet ja nav luste uz tādiem hipsterbaikiem, tad mierīgi var pasūtīt vai salasīt no dažādiem avotiem detaļas un salikt kādu vien vēlies. Pats tas čoms sev lēkājamo sataisīja ar karbona rāmi un visu kā pienākas par kādiem 200Ls. Mierīgi var sarunāt konsultāciju, tie čaļi jau zin, kur lētāk un labāk nopirkt. Vispār turos pie uzskata, ka visi kas iet ZZK veikalos ir izlepuši tirliņi ar līkām rokām.
0
jau ir reāli nopērkams ?
0
Šķiet Gandrā jau Ērenpreiss tirgojas
0
efff, a kāds no trve mumberiem brauc tāadā epohālā sērijā kā SEB MTB ?
0
Overkiril! Tas čoms, kas pie Ērenpreisa strādā, nevar nobīdīt kādu no tiem riteņiem bez nodokļiem? Tad no cenas kādam simtam uzreiz vajadzētu noiet nost…
0
Tikai MTB. Kas ir SEB?
0
^ attiecīgās epohālās sērijas ģenerālsponsors?
0
Velo faniem. Nezināju, ka soda, ja nav velo tiesību. Katram gadījumam turu auto tiesības kabatā ;-)

www.tvnet.lv/auto/satiksme/42011...
0
Gandrā var skatīties iepriekšējo sezonu modeļiem atlaides, mēdz būt visnotaļ ievērojamas.
0
^^ auto tiesības nav jātur kabatā. Sodīt tevi var tikai par braukšanu bez apliecības nevis tiesībā. Un menti parasti pārbauda caur rāciju nosaucot tavu personas kodu.
0
emm kāds var ko pateikt par Ferrini velosipēdiem ? normāli ?
0
Visi veļļi normāli. Cits vairāk, cits mazāk.
+1
Vo, vo. Atšķirās pārsvarā tikai rāmis. Slēdzēji tāpat viens vai otrs shimano variants, rumbas un gultņi no pīzdacaino zemes ar... Man personīgi jau sen ir tikai viens kritērijs fellim - lai nav galīgi hļipkijs un pareizs izmērs rāmim, lai neesi kā mērkaķis uz pirdiena
+1
Normālu velli var pats saskrūvēt, pietam visam nav jābūt jaunam. Ir gana daudz ļoti labu price per value detaļu, kuras saliekot kopā iegūsi ļoti labu fellīti par ļoti labu ciparu
0
Kāds man var pateikt kā pareizi 2012.g. ar velo šķērsot neregulējamu krustojumu?
+3
Pis taisni pāri.
0
CSN 91. punkts: ja transportlīdzekļu braukšanas trajektorijas krustojas, bet braukšanas secība šajos noteikumos nav reglamentēta, ceļu dod transportlīdzekļa vadītājs, kuram transportlīdzeklis tuvojas no labās puses

tik jāatceras, ka tramvajam vienmēr taisnība ...
0
Uz Melnsila ielas ir neregulējams krustojums. Es pa galveno (pa gājēju ietvi. Cenšos vienmēr braukt pa gājēju ietvi). Priekšā krustojums - pa labi, pa kreisi, taisni šķēršļu nav, nu davai, brauc pāri krustojumam, pēdējā mirklī pamanu, ka mersis (no galvenā ceļa) grib veikt kreiso pagriezienu (tieši man virsū). Kas notiek.
Abi sabremzējām, tad uzgāzējam, tad atkal sabremzējam Avārijas situācija. Izkāpj no meršā apaļš vīriņš. Bet viss beidzās labi.
Katrs palika pie savas taisnības...
0
ā, pa trotuāru ... ja nav atsevisķa veloceliņa, tad priekšroka ir maucot pa trotuāru (tāpat kā gājējam). Ja ir nodalīts veloceliņš - tad autiņam. kautkā laikam bija.
0
Bet kā ir precīzi (nevaru atrast)? ;-)
+1
Neregulējamos krustojumos tev ir jāstumj pāri ritenis, braukt pēc noteikumiem nedrīkst.
0
Tu jau pa trotuāru? Tas vairs vispār skaitās iekš tā krustojuma? Google maps studijā.
0
138. Nogriežoties pa labi vai pa kreisi, transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš gājējiem, kas šķērso to brauktuvi, kurā viņš nogriežas, un velosipēdu vadītājiem, kuru ceļu viņš šķērso.

Merša vadītājs var pastudēt noteikumus!
0
Meršiem un bembjiem priekšroka!!
0
Es arī dzirdēju, ka, lai šķērsotu neregulējamu krustojumu ir jākāpj nost no riteņa ... hmm ... pa ceļu braukt galīgi negribās. Paliek 2 principi, kurus katrs var ievērot vai ignorēt:
- gājējam ir taisnība, kamēr viņš ir dzīvs
- DCD (dod ceļu durakam)

+1
0
^^ tas bij sen un vairs nav taisnība. Pa lielam, braucot ar velleri jāzin šitie punkti (22.nodaļā ir vēl dažādas papildus figņas):

12. Braukšana krustojumos

138. Nogriežoties pa labi vai pa kreisi, transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš gājējiem, kas šķērso to brauktuvi, kurā viņš nogriežas, un velosipēdu vadītājiem, kuru ceļu viņš šķērso.

154. Dzīvojamā zonā, degvielas uzpildes staciju un stāvvietu teritorijā gājējiem un velosipēdu vadītājiem ir priekšroka, taču viņiem aizliegts nepamatoti traucēt citu transportlīdzekļu braukšanu.

22. Papildu prasības velosipēdu un mopēdu vadītājiem

224. Velosipēdu un mopēdu vadītājiem pa ceļu atļauts braukt vienā rindā iespējami tuvāk brauktuves (braukšanas joslas) labajai malai. Tālāk uz brauktuves atļauts izbraukt, tikai lai apbrauktu, apsteigtu vai apdzītu vai, ja braukšanai attiecīgajā virzienā ir iekārtota atsevišķa braukšanas josla, kā arī šo noteikumu 229.punktā minētajos gadījumos, lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā. Netraucējot gājējus un citus ceļu satiksmes dalībniekus, atļauts braukt pa nomali, bet velosipēdu vadītājiem – arī pa ietvi, kā arī šķērsot brauktuvi pa regulējamām gājēju pārejām. Braucot pa ietvi, velosipēda vadītājam jābrauc ar ātrumu, kas neapdraud ceļu satiksmes drošību, bet, šķērsojot brauktuvi pa regulējamu gājēju pāreju, – ar ātrumu, kas nepārsniedz gājēju pārvietošanās ātrumu. Velosipēda vadītājam pirms gājēju pārejas šķērsošanas laikus jāsamazina braukšanas ātrums.

226. Vietās, kur ārpus krustojumiem velosipēdu ceļš šķērso brauktuvi un ceļu satiksme netiek regulēta, velosipēdu un mopēdu vadītājiem jādod ceļš transportlīdzekļiem, kas brauc pa šķērsojamo ceļu.
227. Vietās, kur velosipēdu vadītāju braukšanas trajektorijas krustojas ar pārējo transportlīdzekļu braukšanas trajektorijām un velosipēdu vadītājiem ir priekšroka, velosipēdu vadītāji drīkst turpināt braukt tad, kad tie novērtējuši attālumu līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī novērtējuši to braukšanas ātrumu un pārliecinājušies par drošību.
228. Nogriezties pa kreisi vai apgriezties braukšanai pretējā virzienā ārpus apdzīvotām vietām velosipēdu un mopēdu vadītājiem atļauts tikai no brauktuves labās malas (labās nomales), dodot ceļu tajā pašā virzienā un pretim braucošajiem transportlīdzekļiem.
229. Nogriežoties pa kreisi vai apgriežoties braukšanai pretējā virzienā krustojumos apdzīvotās vietās, kur nav iekārtots velosipēdu ceļš, velosipēdu vadītājiem brauktuvju krustošanās vieta jāšķērso pa brauktuvju labo malu, iepriekš pārliecinoties par ceļu satiksmes drošību un dodot ceļu tajā pašā virzienā braucošajiem transportlīdzekļiem un tiem ceļu satiksmes dalībniekiem, kam saskaņā ar braukšanas noteikumiem krustojumos ir priekšroka. Ja braukšanai pa kreisi iekārtota atsevišķa braukšanas josla, nogriezties atļauts no šīs joslas labās malas. Nogriezties pa kreisi vai apgriezties braukšanai pretējā virzienā ārpus krustojumiem atļauts no brauktuves labās malas.

Ceļu satiksmes noteikumi (21.04.2012.) - www.likumi.lv/doc.php?id=90585...
0
nopirku ZZK line1 2012. jāpierod pie MTB :) jo nekad nav bijis MTB , visamz tādas kvalitātes .
+1
uzraksti pēc sezonas beigām, kas palicis pāri :)
0
Bildes.
Bilde #1 - Kapseļu un Melnsila krustojums (tādu Rīgā ir daudz) . Es ar velo braucu pa gājēju ietvi. Kā šķērsot krustojumu?
i46.tinypic.com/1hyykg.jpg...

Bilde #2 - Mūkusalas ielā. Es baucu taisni, pirms tam pārliecinoties ka nav auto vai mani laiž. OK.
i46.tinypic.com/262bme8.jpg...

Bilde #3. Tas pats kas #2 tikai no otra gala. Braucu taisni un man priekšā auto. Auto soferis griežot pa labi praktiski neskatās pa labi. Es dažiem gudrīšiem pabraucu priekša un viegli paklauvēju pa motora pārsegu, lai redz un dzird, ka te vēl kāds ir ;-)
i49.tinypic.com/256rzhx.jpg...
0
Jā, velim priekšroka. Kad es esmu uz veļļa. Savukārt, ja es pie ruļļa, arī tad man priekšroka.
Tā lūk!
0
krustojumu teritorijā pakaļroka tam, kurš taisa pagriezienu vai brauc no mazākas nozīmes ceļa
0
Bildē #1 es nebraucu lēni (gājēju ātrumā). Tur prasās gājēju pāreja, tad krustojums velo braucejam būtu jāškērso gājēju ātrumā ...
+2
Nav svarīgi, kuram ir priekšroka, svarīgi ir, kurš sadursmes rezultātā vairāk dabū ciest. Mazs tev būs mierinājums, guļot ar lauztiem kauliem slimnīcā, ka tev tomēr bija priekšroka. Vienmēr ir jāpārliecinās, ka tevi laiž, un ne tikai ar riteni braucot.
0
Vispār braukšanas kultūra ir zemā līmenī. Visi kautkur steidzas, runa pa telefonu, ēd, lasa. Kur mēs steidzamies? Eiropā tā nav - tur viss ir mierīgi, cilvēki nestreso, ir laipni un atsaucīgi ... sasāpējuša tēma.
+1
Uzlabojas jau pamazām tā kultūra, bet augt jau vēl ir daudz kur.
0
Nesteidzies! Palaid steidzīgos!
0
Bilde #1 - Kapseļu un Melnsila krustojums

Palaid mersi, paskaties kas tev darās no muguras un kreisās puses, paskaties ko dara autobuss un mauc pāri. Pa labi arī der paskatīties, ja nu tur vēl viens tāpat grib tikt pāri.
+1
tāpēc maucu pa brauktuvi - pa trotuāri tik uzmanies no gājējiem, iekšpagalmiem, atvērtām durvīm, tiem kas pagriezienus taisa un vēl apmalēm. besī, ja ir veloceliņa zīme pie prasta trotuāra piekabināta un tāpēc jābrauc pa to.
0
Katrs pats uzņemās savu risku. Dažreiz brīnos par dažu riteņbraucēju bravurību uz ceļa, bet, neesmu jau tas lielais braucējs, jo dienā sanāk nobraukt kādus 10-12 km.
0
kāds zin Rīgā kādu foršu vietu kur aizbraukt ar veļuku?
0
Brauc uz Jūrmalu ...
-1
es isti celu nezinasu
0
Paskaties kartē un brauc - bicycle.lv/?p=4266
-1
kartes ir baisas bet būs jāmēģina
+2
Pa Rīgu braucu tikai uz darbu, bet pa brīvdienām izvēlos ar vilcienu kur tālak no putekļime un pilsētas kņadas. Cēsu rajonā atklaju dažus wild ezerus (melnezerus). Protams, pilnīgs, offroad, ar odiem, gailenēm un mellenēm. Dažiem ezeriem netiku klāt, jo grāvis bij pa platu, bet ta paņem velo uz muguras un aidā, kur nevar pabraukt. Ēd tik šokoladītes :-)))
0
es katras brvdienas braucu no majām uz Alfu..un tad gar Dominu atpakaļ mājās:D Netālu no Alfas ir mazs ezeriņš:D
0
Brauc uz Jūrmalu ( internetā ir veloceliņa karte). Vēl iesaku aizbraukt apskatīties Balto kāpu, kas atrodas Vārnukrogā ( jātiek līdz Babītes rododendru audzētavai un tad tālāk pa ceļu līdz Vārnukrogam. karoči arī karti izmanto). Andrejsalas teritorija interesanta, Sarkandaugava.
+1
Forš ir maršruts gar Daugavu: D-tilts - Ķengarags - Dārziņi - Doles sala (pa perimetru) - Ķekava - Ramava - Vadauči. Uz štrāses jāuzbrauc tik pie HES un Ķekavā - parējais pa mazajiem ceīemun veloceļu.

No tās Baltās kāes nekā dižaa nav, bet aizbraukt var - pēc tam var gar Lielupi maukt līdz Priedainei un ja ir iekariens - turpināt gar Lielupes otru pusi īdz grīvai.
+1
^^ «Vēl iesaku aizbraukt apskatīties Balto kāpu, kas atrodas Vārnukrogā ( jātiek līdz Babītes rododendru audzētavai un tad tālāk pa ceļu līdz Vārnukrogam.»

Pēc Tolkīna motīviem taisītās filmās parasti kāds licenci pazaudējis trešās šķiras burvis ar nikotīnā nodzeltējušu bārdu mēgina ar apmēram tādām norādēm dažus jaunus, naivus elfus aizsūtīt pēc Saurons viņus zina kā… un episkā sāga var sākties!
0
Veloceļvedis – Iepazīsti Rīgu ar divriteni rdsd.lv/box/files/rigasvelo...

BoD kādas 2-vas nedēļas atpakaļ kā reizi braucu šo maršrutu - pēŗkona negaisa laikā pa Dārziņiem bija ineresanti braukt :)

Creative_77 kā no suņiem atkaujies?
0
CSDD teorijas eksāmens (velobraucējiem).
csnt.csdd.lv/

0
Sanāca ne tik sen atpakaļ no rīta gar jūru braukt virzienā Sloka - Ragaciems ar veļļuku... Secinājumi - dabasskati pa pirmo bet street/park 26collīgais nav piemērots braukšanai pa pludmali. toties kāpās ir spēks,var ne tikai paripināt bet šur tur pat uzlekt.
0
Vasara ir galā. Pa nedēļas galiem (darba dienas neskaitās ~11km/dienā) nobraukti daudzi, daudzi simti km. Latvija ir skaita un alus ir rūgts :-)
Tagad es zinu ko varu. No Rīgas uz Ragaciemu (pa šoseju ar MTB 26) un atpakaļ gar jūras krastu. Nepilni 100km. dienā. Varu aibraukt dauzjebkurieni ar vilcienu un mest līkumus ar veļuku. Kamēr neapnīkst.
Bet gribās braukt. Metabolisms. Aug. :-)
Kā citiem minās šovasar?
0
Ar vasaras lielāko daļu esmu nobraukājis ar veļuku, pārsvarā darbs - māja - darbs, dienā 20 km, ja uz Rīgu vai citur, tad gan vairāk uzreiz. Katrā ziņā šovasar, kad Bauskas šoseju remontēja, tad lai nebūtu jānīkst sastrēgumos, ričuks tiešām bija labākais līdzeklis, lai tiktu uz darbu, normālu rīta rosmi uztaisītu un vēl parēktu par tiem nabagiem, kas to vien darīja, kā ik pa 5 min paripinājās 50 m un atkal kvernēja korķos :) Braukājos arī ar MTB 26 riteni, vienīgais, gan pēc tam kad biju atbraukājies ar 2,5 collu platajiem un lielajiem protektoriem, šovasar sākumā uzliku 1,7 collu Michellin šosejas/zemes ceļa riepas un minu ka nemetās, jo platās ir labas visādos mežos, bet uz šosejas pieriebjas tā dūkšana :D
0
Jūrmalā Jomas ielā mani apstādināju skaista (bet barga) pašvaldības policiste un aizrādīja, ka Jomas iela ir domāta tikai gājējiem. Uz maniem argumentiem, tika norādīta zīme (tikai gājējiem). Nācās vien kāpt nost no sēdekļa. Ko tik neizdarīsi cilvēku dēļ :-)
+1
Sevišķi bruņotu ar steku un neaizpildītu protokolu cilvēku dēļ >:)
0
Man darbs-māja sanāk 12km. Tik pāris dienas kopš pavasara neesmu braucis ar veļļuku.

Jūlija beigās uz nedēļu izlaidām pa Vidzemes augstieni: Madona - Gaiziņš - Vecpiebalga - Jaunpiebalga - Gauja - Lizums - Cesvaine. Uz beigām gan žarons bišku piegriezās (līdz +30C bija uzkāpis), bet visvairāk izbesīja dunduri ar odu varzu bonusā, tāpat smilšaina trepe un svaigi greiderēti ceļi.
+4
Trepe viņam, redz, nepatīk, nogreiderēts - ar nepatīk...

nu ko es jums varētu pateikt... nu vienīgais, tad varat...

(un visi kopā):
0
:D
+2
Nesenajās brīvdienās uz Vecāķu virziena veloceliņa pie dzelzceļa pārbrauktuves bija vērojams bezjēdzīgs konflikts. Automašīnas nīka sastrēgumā. Bet pāri neregulējamai gājēju pārejai, formāli pārkāpjot satiksmes noteikumus, pārbrauca velosipēdistu grupa. Mašīna pie pārejas vairākkārt dusmīgi ietaurējās, uz ko viens velosipēdists atbildēja ar vidējā pirksta demonstrēšanu un aizbrauca. Pusmūža šoferis tā apskaitās, ka grieza savu auto riņķī un, panācis velosipēdistus, meta viņiem ar akmeni. Tālāk izskaidrošanās notika jau tuvākā distancē, šoferis riteņbraucējus draudēja nošaut, bet riteņbraucēji apsūdzēja ūsaino šoferi antisemītismā.

nra.lv/latvija/riga/satiks...
0
^Tajā rakstā vēl bija minēta laba frāze: Braucam tā, kā dzīvojam.
+4
Kādu attieksmi var gribēt no autobraucējiem, ja reiz liels procents velosipēdistu vienā mierā brauc pie sarkanās gaismas un veic citus rupjus CSN pārkāpumus, taču arī paģēr, lai šamējos pielīdzinātu autobraucējiem svarīguma ziņā.
Tiesības ir, pienākumus gan negribas ievērot...
+2
Ja nevienam netraucē, tad es braucu pie sarkanās gaismas. Kas ir citi rupji pārkāpumi?
Pagriezienus lietoju. Rokas praktiski vienmēr pie ruļļa. Braucu pa ceļa labo malu. Un daru to ātri. Iepūtiet :-)
+2
^Tas tev liekas ka nevienam netraucē.
0
Jā, labs iemesls pārsēstiet uz velo - nav korķu. Ja kādam nepatīk vai kaitina, tad dakteris mīt citā ielā.
+1
0
Hm, ko nozīmē ''formāli pārkāpjot" - var arī neformāli pārkāpt ? No raksti īsti nesapratu, ko ta šie pārkāpa ? Pārbrauca pāri pa gājēju pāreju ? Nu, tas tak atļauts ...

Zem sarkanā mēdzu pāri gājēju pārejām pārmaukt vai labo pagriezienu uztaisīt - tas tak pofig.

0
Tur jāstumjas, ne jābrauc.
0
labrīt, to jau pirms laba laika atcēla:

224. (..) Braucot pa ietvi, velosipēda vadītājam jābrauc ar ātrumu, kas neapdraud ceļu satiksmes drošību, bet, šķērsojot brauktuvi pa regulējamu gājēju pāreju, – ar ātrumu, kas nepārsniedz gājēju pārvietošanās ātrumu. Velosipēda vadītājam pirms gājēju pārejas šķērsošanas laikus jāsamazina braukšanas ātrums.

www.likumi.lv/doc.php?id=90585...
0
Ja? Man pie pakaļas tādi 2244232123. :)

Tur bija arī kāds gājējs, pēc kā ņemt ātrumu? Nav gājēju - braukšanas ātrums ir 0 (lai nepārsniegtu neesošu gājēju ātrumu, nav gājēju, nav ātruma). Ja bija gājējs, tad jāskatās, vai nebrauca ātrāk.
0
Ikdienā braucu pa salu tiltu un iznāk novērot interesantas ielas. Virzienā uz centru
pa Lāčplēša ielas kreiso pusi min velosipēdists (tik ātri kā mītu pudelei pakaļ pirms veikala slēgšanas).
Priekšā Gogoļa krustojums. Gājējam sen jau vairs nav zaļais, a tam vienalga (kur redzamība "0") -min tik pāri. Pirms krustojuma šķērsošanas ātrumu derētu samazināt uz kādiem 0-5km/h, pārliecināties vai brauktuvi šķērsot it droši un tikai tad to šķērsot.
0
Pa regulējamu vari braukt, pa neregulējumu jāstumj.
0
nu labi, varu leeeeeniiiiitiņām stumt - autovadītāji ļoti priecāsies, nelamāsies un akmeņus nemetīs
+2
C'mon, tas taču ir pašu drošībai tapt pamanītam. Nav svarīgi ko Tu pamani, svarīgi, kas Tevi pamana!! :-)
+2
Jauns maršruts uz 1 dienu. Ar rīta Zilupes vilcienu līdz Koknesei. Tad ar velo uz Ērgļiem. Un tad uz Rīgu. 140km. Vajadzēs šogad pamēģināt ;-)
+1
True pasākums: Velo + alus

ezi.lv/lv/notikumi/saturs/...
0
Pirmais sniegs. Let's ride. Piektdien slapjdraņķis bet ok. Šorīt, kad zeme maķ bija apledojusi un piesalusi varēju patestēt savu braukšanas skill. Izmetu līkumu pa salinieku līdz centram, tad atpakaļ pa dienvidnieku. Slidens. Karsti. Hot ride. Cepuri gribās novilkt, bet nedaru, jo ausis velāk svilēs.
Uzbraucu sniegotā kalnā. Saķere vāja, bet 2 ātruma uzvilku. Tad no kalna. Visi riteņi un ķēde sniegā, uhh, labs, bet bremzes arī sniegā -> nestrādā tik labi, bet cik prieka no sniegota kalna ar veļuku :-)
Sezona turpinās! :-)
0
kopš netālu no mājas uz nedaudz piesaluša seguma ņemot līkumu nožāvos, un atsitu dirsu tā, ka mēnesi sāpēja, pie apsaluša sniega apstākļiem vairs nebraucu. 700x40 riepas un pilsētas veļļuks ar lielākā izmēra rāmi tam nav domāts ... Idejiski varētu kādu sūda ''mauntinbaiku'' Maximā iepirkt tādiem apstākļiem, bet pa piesnigušām ielām, kur pa malām sašķūrēts un autiņi sāļu žļurgu tašķa virsū, nav liela kaifa braukt
0
Pat ar MTB es nebraucu pa dziļu sniegu (sūdīga saķere), pļautu zāli (arī sakrautām lapu kaudzēm) un smiltīm. Pludmalē no kāpām līdz jūrai brauc kā čūska -> prieka maz, bet loki skaisti, sevišķi, ja izbrauc :-)
+2
^ par kādu pludmali ir runa, resp. cik liels attālums?

Domāju, ka Maximas sūdbaiku vispār nav vērts pirkt, jo bauda no braukšanas ar tādu noteikti nav nekāda.

Bet tā vispār pa ziemu ar felli ir gana incanti. Kādreiz ventiņos pa mežu slēpotājus biedēju - kur slēpju taks gāja, tur jau bij tas sniegs noblietēts, tā ka varēja tīri labi atvilkt - un dažs labs slēpotājs, kura apdzīšana ietvēra iebraukšanu irdenajā sniegā pie nesūdīga ātruma, dvesa ne tos pieklājīgākos vārdus... (tas, starp citu tika darīts ar parasto "pieaugušo cilvēku" riteni ar standarta 28 collu ratiem un 40mm platuma plikajām riepām). Toties laist lejā no nošļūcinātā kalna motokrosa trasē gan nav tā labākā ideja - no augšās viss izskatās balts un gluds, bet tad, kad ar strauju paātrinājunu esi nonācis kalna lejā, tad izrādās, nemaz tik gluds un līdzens tur nav.... zin kā man pēc tam zāpēja zvani...

Bet visforšāk ir močīt pa ledu, uz kura ir kādi 7-10 cm sniega virsū. Tādas saulītes un citas figūras var sazīmēt, ka prieks.
+1
pa Jūrmalas pludmali man nav problēmas braukt. Ir arī no Mazirbes līdz Kolkai piļīts
0
Ņemam Lielupi/Dzintarus. 20-30m nobraukt nav problēmu (no kāpam līdz jūrai), bet, ja tas ir tuksnesis, tas es nesu ričuku sev uz pleciem...
0
^^ nav jau runa par braukšanu gar ūdens malu, bet pa irdenām smiltīm.

20-30 metri jau nu toč nav problēma, ir arī 100 un vairāk metri braukts (tikko google earth pamērīju - kādi 150 sanāk).

Bla, tak vienreiz tas fellis jāsataisa, a to gudri dirst nav malku cirst.
0
100m pa irdenām smiltīm. Tikai ar Intaru. Izaicinu :-)
0
Neesmu drošs, ka tagadējā fiziskā (ne)kondīcijā es to dabūtu gatavu - toreiz es svēru kādus 25-30 kilo mazāk :D. Mēģināt, protams, var.
0
Tas būtu arī izaicinājums man, jo pa irdenām smiltīm braukt ir ļoti, ļoti grūti. Ņemot vērā manu fizisko gatavību (darba es saviem koleģiem parādiju kas ir stiprs programmētājs -> pacēļu 2 lielos Venden ūdens bunduļus) es Intaram dodu laiku nomest 5-10kg, patrenēties (lai būtu interesantāk) un nostāties starta līnijā :-)
+3
Intars noīrēs kvadraciklu, paķers bamsli brāļuka tumšā un varēs vēsi ar tevi cīkstēties starta līnijā.
0
Ja Intars teica veļuks tātad veļuks (ir tāda kājminama divriteņu mašīna) :-)
+1
Intara kvadraciklu sauc Veļuks.
0
tik aizmirstiet par tērauda rāmjiem, for satan's sakes!
0
..."jāatceras, ka velosipēdam diennakts tumšajā laikā ir jābūt speciāli aprīkotam. Ceļu satiksmes noteikumu 223. punktā teikts, ka, braucot diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos, velosipēdam abos sānos (riteņos) jābūt aprīkotam ar diviem oranžiem (dzelteniem) gaismas atstarotājiem, kā arī priekšpusē jādeg baltas gaismas lukturim, bet aizmugurē – sarkanas gaismas lukturim. Ja lukturu nav vai tie nedarbojas, velosipēdam priekšpusē jābūt aprīkotam ar baltu atstarotāju, bet aizmugurē ar sarkanu atstarotāju..

Par šo noteikumu neievērošanu iespējams saukt pie atbildības pēc LAPK 149.21 panta par velosipēdu un mopēdu vadītājiem noteikto papildu prasību pārkāpšanu, izsakot brīdinājumu vai piespriežot naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no pieciem līdz divdesmit latiem..
"
0
220km dienā tas ir (simply daudz priekš manis ;-) jeb 1,5K 7 dienās. Malači.
www.tvnet.lv/zinas/latvija/44228...
+1
Sezona turpinās. Arī pa sniegu un ledu. Labs adrenalīns. Pārforsēšana ir. Nesen pagriezienā pakaļējais ritenis izslīd (bet kāja notur līdzsvaru). Ričuks zemē. Viss notiek pa 0,1s. Traki. Slidens. Ziemas prieki turpinās. MTB forever. Kā ir ar ziemas riepam? Kāds ir testējis?
+1
Pavasarī gatavo jaunus rauts, ķēdi, kaseti kā min, bet piekrītu vajadzētu iepirkt ziemas velo, kuru nav žēl.
0
^ kāpēc tad tik traģiski? Ratiem jau nu nekam nevajadzētu skādēt, kasetei arī ne. Sliktāk, kā pa pļāžu vai dubļiem braukt jau nav, drīzāk otrādi.
0
Ja nekļūdos, tad Rīgā ielas vēljoprojām kaisa ar sāli. Sniega-sāls maisījums atstāj diezgan iznīcinošu ietekmi. Kā arī ir dzirdēts, ka salā vienkārši salust plastmasas detaļas.

Ir jau dzirdēts par spec ziemai sagatavotiem velo, ar slegtiem ķēdes sargiem, misiņa spieķu galvām utml brīnumiem.
+1
Ziemā ritošā daļa ir jāeļlo biežāk. Fakts.
p.s. bet vai tas nav brīnums pats par sevi, ka braucējs brauc pie -20C- -25C ? :-)
0
nu jā plastmas kļūst trausla, un ritošā jātīra un jāeļļo. Citādi jau nekas. Ā, nu vajag atcerēties, ka arī metāls kļūst trauslāks salā - bet ja neveic pārāk ekstrēmus lēcienus, tad jau nekam nevajadzētu notikt.
0
principā, vakar un pirmdien varēju mierīgi braukt - Salinieka brauktuvres nomales un ielu malas bija tīras, bet sūdiem un uzsalumiem. Šodien gan ne. veselībāka dārgāka, nekā lata ekonomija.

Pie -15C ir braukts pa kailsalu - nav ne vainas.
0
Bilde laba. No prakses es uzvelku arī atstarotājvestīti (tāda kā policistiem ;-)
gearjunkie.com/winter-bike-commuti...
+2
no savas puses varu piebilst, ka šeit (Kopenhāgenā) veloceļus šķietami tīra vēl labāk nekā gājēju ceļus. braukt ar riteni ir labākais pārvietošanās veids, ko es arī izmantoju 100% gadījumu (līdz universitātei / darbam būtu jāiet vairāk nekā stunda kājām). te arī ziemā, kad ir sniegs un nenormāli stiprs vējš, pa veloceliņiem brauc 70gadīgas omītes un opīši. ir reāla velosatiksme - jāievēro visi signāli, jārāda bremzēšana un pagriezieni, aktīvākajās stundās mēdz būt velosastrēgumi. Rīgai līdz tam vēl tāls ceļš ejams, un neizskatās, ka kaut kas vispār kustētu uz priekšu šajā jautājumā.
0
^ apsildāmie veloceliņi vēl nav ieviesti?
+3
Freezing winterforest bike metal!!!

Velosastrēgumi :D Psc kaukāds :D
+2
Jā - dāņos nebraukt ar felli ir vienkārši slinks stulbums. Tik sakārtota un ērta velobraukšana nebi vēl nekur citur manīta. Kad es tur dzīvojos, tur vēl bija tā izcili sakarīgā nomas pentere, kur principā brauci par velti. Vienīgais besātors - tie jāpļi, kas reizēm pīzdo ričukus un samet lejā uz sliedēm pilsētas centrā...
+1
nu jā, un tā jau nav vienīgā labā lieta šeit. tagad arī Burzum tekstus spēju saprast ;) bet apsildāmi tie veloceliņi gan vēl nav, kaut ko gan par šādu projektu šeit arī padzirdēju
0
Pohuj apsildāmie veloceliņi. Ja es gribu sasildīties es braucu pa sniegotu pļavu (ko Pārdaugavā netrūkst)
un vēlamā kondiška ir pēc 5 min (galvenais lai dibens un rokas siltumā).
Velo korķi. Nonsenss. Nevaru iedomāties ko tādu Rīgā!! Iespējams, tas ir laika jautājums, bet vienalga es braukšu tur kur ir bezceļi un nav korķu -> pa pļavām, mežiem, sliedēm, ledu ... :D
p.s. lai mani apdzen, lai dara, es palieku pie sava -> braucu kur parastie dupši nebraukā :D
0
velo korķi ir nevis nonsenss, bet gan tas, ka milzīgs un drošs veloceliņš ir piepildīts ar visu iespējamo vecumu un profesiju cilvēkiem, kas ar velosipēdiem brauc ne tikai pa pļavām un bezceļiem, bet izmanto arī lētāko un veselīgāko transporta veidu savos ikdienas ceļos.
0
^ domā, ir veselīgāk nekā kājām iet?
0
Nu es par sevi, tad no š.g. marta es veļukā iepildījis vairāk latu nekā tērejot sab. tra-ta-tā. Bet prieka xxx vairāk no apziņas, ka nestāvu korķõs. Iepūt man :-)
p.s. veselība ne veselība, bet mīt pedēļus ar tikpat labi kā sūkt vēsu alu labā kompānijā ar labām uzkodām!
p.s. kājām es arī minu, kad nebraucu ar veļuku :D
p.p.s ko tie dāņi domā... ;-)
0
"^ domā, ir veselīgāk nekā kājām iet?"

nē, bet veselīgāk nekā braukt ar mašīnu vai sab. transportu. un cilvēki tomēr parasti negrib pavadīt vairāk par stundu ceļā uz darbu
0
mans šīgada ieguldījums veļļukā ir jauns spidometrs pa Ls8 , jauns saslēgs ar pa kādiem Ls6, riepa pa Ls6 un priekšējā lampiņa pa pāris latiem. Laikam vēl kameru nopirku. Kādi Ls25 sanāk. Tos pa mēnesi atpelnu.

Stokholmā velosastrēgumus nemanīju, bet viegli iedomāties, ka tādi ir, jo pie Centrālās Stacija ir šāds skats - musicfortheeyes.com/wp-content/uploads/...
0
Velo sastrēgumus var jau arī izbaudīt pie mums, vajag tik pieteikties kādās no vietējām sacensībām tautas klasē
0
es šeit nopirku riteni pa 80 ls. viens brauciens līdz centram - 2,4 ls (kamēr nebiju iemācījies izmantot zonu kartes). pa lielam ritenis atpelnīts 2 nedēļu laikā. 2 reizes pārplīsa kamera, salāpīju ar ielāpiem. papildus biju spiests nopirkt spīguļojošās uguntiņas (te tās, cik saprotu, obligātas), tās maksāja 4 ls un izdevu 20 ls par remontu, kad... nokrita labais pedālis :D
0
nu bet tie sastrēgumi jau ir specifiskās stundās darbadienās uz centrālajiem ceļiem. tos var arī apbraukt. turklāt, iespējams, tie nemaz netiek uzskatīti par sastrēgumiem. es tos uzskatu par sastrēgumiem, jo ir grūtības visus apdzīt :)
+7
lūk tas ir ziemas velo: i.imgur.com/6lyfF.png :)
0
Fellis jau ūberkruts, bet ra tādu pa Rīgu nepabraukāsi. Sāls sagrauzīs.
Maksā tāds nieks ne mazāk par 8,000USD.
Un der tiem kam ir villa Alpos ;-)
0
Tā priekšējā slēpe tāda apšaubāma. Pie lielāka ātruma/kupenas/līkuma apvienojuma paies zem sniega :D
0
Var uzlikt snouborda platuma dēli :-)
0
^^ nu slēpe jau vispār der tikai braukšanai tīri pa sniegu, nevis pa špūrēm pilsētā vai vēl kaut kur. Drusku vairāk to galu uz augšu un būs ok, platums nav tik būtisks - sniega močiem jau nav diži lielākas, vienīgi divas, bet masa ta arī kudi lielāka. Slēpojot pa pūderi, jau ar nekas, ka slēpe iegrimst sniegā, galvenais, lai priekšgals ir ārā.
0
Pa Rīgas ielām braukā vismaz kādi 50 velo braucēji. Kas nu kuram. Kam nav naudas, kam, nepatīk korķi, kam tas ir fun (lifestyle), kam, viss pohuj ;-)
Pie -5C braukās vēl ilgi. Vislielākās grūtības sagādā ne tik apsnigusi pļava, cik netīrīti ceļi.
Plānoju uzštellēt radžotās riepas. Vismaz būs labāk saķere un vadāmība.
Lai labi mijās :-)
0
pa Centru jau nav problēmas braukalēt - trotuāri nošķipelēti, brauktuves arī
+1
Pa centru, saki, nu, es uzbraucu Basteja kalniņā (urrā :P). Izbraukāju sniegotos zālājus, pabiedēju gājējus un prom uz Z-kalnu. Var arī tā :-)

0
Jaunā sezona tāda pašķidra (bez sniega, puteņa un "mīnusiem"). Bet, iet karsti. Ātrums turās un gribās kaukt (aiz laimes) :-)
0
es šodien tiewši nospriedu, ka varēs rīt mierīgi mīt uz darbu - pa lielam ielas sausas un tīras
0
Daudzi ar šaurām riepam braukā un neko. Braukā.
p.s. 1s šodien vakarpusē pa Kalnciema ielu ar MTB tuvu max ātrumam 1s džeks močīja centra virzienā. ...es atskatījos, jo skats kā uz skaistiem pupiem jūlija smiltīs :-)
0
Kā tu zini, ka tas viņam bija tuvu maksimālajam ātrumam? Tas var diezgan ievērojami atšķirties atkarībā no fiziskās sagatavotības.
0
Intar, gatavojies savam 100m smilts braucienam. Man stāv Continental Explorer riepas, un, jā, galvenais ir tas, cik pats tam esi gatavs :-)
0
^^nevaru gan iedomāties, kā ar MTB pa asfaltu var ilgstoši vienatnē virs 40 noturēt :D Ar šosejnieku pa vējam gan īzī
0
Nebija jau teikts, ka ilgstoši ;)
+1
Es tikai redzēju Kalnciema ielas šosejas posmu (no Melnsila līdz Slokas ielai). Likās ka pats nelabais brauc (melns kā velns, ātrs ~35km/h), bezkaunīgs(!) (traucēklis daudziem auto vadītājiem).
Bet, skats, kā jau minēju, bija labs.
+1
Ja uz Melnsilenes aļais dega, tad nav problēmas no pārvada ieskrieties, uzmīt kādus 40km/h un noturēt līdz Slokas ielai. Uz Salinieka 30-35km/h reiz pa reizei uzminu - zem Bauskas ielas visi 40km/h sanāk.
+1
Vispār, tā ātruma izjūta visai maldinoša - pārsvarā uz kādiem 20-25 sanāk mīt un no kalniņa laižot ja 25-35 uzripinās, tad kautkā reizēm bezmaz mīzīgi sāk palikt, bet uz līdzena posma to uzminot kautkā nemaz nejūt.
0
Ar MTB riepām (26") braucu no Ikšķiles uz Salaspili (kopā 11km). No zīmes līdz zīmei pa 20min. Ātrums bija normāls (pēc izjūtām).
Cēsīs no Gaujas kalna ja sāk ripot, tad pie Gaujas tilta ātrums jau ir pāri 50km/h (pēc izjūtām) (bija mazliet baisi -> jutu katru ceļa nelīdzenumu)...ātrums nav priekš MTB ;-)
+2
Pēc izjūtām ar šadtad uzminu līdz 100km/h.
0
es jau, protams, tikai atbalstu velosipēdistus (galvenais, lai ir atstarotāji un ievēro drošu braukšanu), veselīgs pārvietošanās veids taču :) Bet pats sevi, kā ikdienas riteņbraucēju, iedomāties nevaru. Man kā ģimenes cilvēkam būtu čakarīgi atteikties no auto un pārsēsties uz velo... Sīkie, pirkumu maisi, skriešana no/uz darbu u.t.t... Ar velisipēdu tas nav iespējams:)
Būtu vientuļais vecpuisis, tad gan varbūt.
0
Par tiem vientuļajiem vecpuišiem gan labi trāpīts :D
0
Mīzīgi bija, kad aiz 3. autobusa uz Bolderāju minu - toreiz spidometra nebija, bet lēšu, ka 60 brīžiem bija. Bet nu šitā braukšana aizvējā jau vispār diezgan bīstams pasākums, jo distance jātur minimāla, lai efekts būtu. Ja kāda bedre nāk, tad atliek tik cerēt, ka pārlidos pāri...
+1
Virzienā uz Ikšķili. Enjoy!
www.youtube.com/watch?v=jkGBnnd2DS8...
0
95-10=85, bet labs šakatā, protams :)
0
Ja fūrei kāds vieglais piegriež priekšā, gājējs izskrien uz ceļa vai kas cits un tā nodod riktīgi pa bremzēm tad sanāk smuka izlīmēšanās pa fūres aizmuguri un asfaltu.
+2
Aizpagājšgad pēc pusdienas nobrauktas pretvējā un vislaik rāpjoties augstienā kāduus 10km aiz kombaina noripināt uz 25-30km bez īpašas piepūles :) Čalis pat speciāli apstājās, jo nodomāja, ka netiekam garām, mēs provokācijai nepakļāvāmies un teicām, lai tik ripina tālāk pa priekšu ;)
+1
^ jamam skauda savu degvielu tērēt, un gribēja pamainīties vietām :D
0
Continental Explorer riepa nav ideāla. Sniegā, kas tagad ir šur un tur un ir mitrs, vairāk par 10m nobraukt nevaru, jo zūd saķere, bet smiltis pie Preses nama ņem uz nebēdu...
Jūrmalas sezona tiks atvērta jau janvarī :-)
0
Riepai ir nozīme, jo ... sk.video
www.youtube.com/watch?v=pbzzzOoPp3c...

..bet tagad hardcore
www.youtube.com/watch?v=NkjlVWfs0nc...
0
Sākusies īstā velo sezona ar ...rakstu "Velosipēdisti brauc reibumā" (raksts no tvnet). Publicēju labāko komentāru originālā:
"Lieciet, BĻEĢ, tos velosipēdistus mierā! Atraduši, uz kā rēķina iekasēt. Varu derēt ka 90% no viņiem pilnīgi adekvāti bija spējīgi kontrolēt savus "potenciāli nāvējošos kumeļus" un nevienam netraucējot pa trotuāru lēnām minās uz māju pusi. Velosipēdistiem piemērot tos pašus sodus, par tām pašām promilēm, kā autobraucējiem, ir IDIOTISMS! Legālajam limitam ar velosipēdu ir jābut VISMAZ Līdz 0,9 promilēm, un sodam par pārsniegšanu MAX Ls10 - tāpat kā par drošības jostu nelietošanu."

Nu, ko, skan jau labi :-)
+1
Tieši otrādi - vajag ķerstīt, kas pālī pa ietvi minas, jo apdraud gājējus. Pa brauktuvi minot - tikai pats sevi.
0
Vispār bardaks ko dara velobraucēji. Pa ietvēm močī ekstremāli ātri (tik dzird vien gājēju vaidus "aaaa", kamēr paši aizņem visu ietves platumu). Ja priekšā sīkie nobraucu no ietves vai samazinu ātrumu, vai, ja ir ļoti nekulturāli gājeji, tad es tiem 2-iem izbraucu pa vidu un cenšo pievērst sev uzmanību darot to strauji un ātri. Bet ikdienā pārvietojos lēni, ar baudu. Sirds arī labi trenējās (vidējais pulss ~70).
0
Runa jau principā ir par to, kas uz ričuka skaitās pālis. Negribētos, ka pēc 1-3 aliņiem rāmā vakarā, mājā minot, jāšķiras no Ls 91. Ja brauc pilnīgā kungā, tad jā.
+2
Nu, jā, 3 ali pa 91Ls. A, ko? Japāna esot darināts ziloņu kaku alus. Cenu nezinu, bet, domāju, ka limited edition varētu tikpat maksāt ;-)
0
es netik sen laika posmā no 16:30 līdz 20:30 idzēru 2.2L (Ok, pēdējais bija Porteris, un viens no minētajiem bija 7% Alehausā), bet galu beigās sanāca 0.75 promiles ap 21:30 .... Pats jutos pilnīgi skaidrā (tāpat kā šobrīd)
+1
Es par promillēm nestresoju. Zinu savu normu un devu un miers ar to. Vai neiznāk tā, ka domājot par promillēm, mēs zaudējam savu neatkarību :D
0
domājot par promillēm, mēs zaudējam savu neatkarību. Nedomājot par promillēm, mēs zaudējam autovadītāja tiesības uz 4 gadiem un 9. maijā ejam atsēdēt 10 diennaktis.
+3
Es vienmēr esmu uzskatījis, ka ja tu brauc ar riteni pa ietvi, tad principā tu esi gājējiem pieskaitāms un attiecīgi arī brauc (t.i., ja tuvumā ir gājēji, tad nomet ātrumu un maksimāli pietuvini savu manevrētspēju tiem, rēķinoties ar iespēju, ka jebkurš no gājējiem var jebkurā brīdī izdarīt negaidītas kustības vai virziena maiņu), savukārt, pa brauktuvi braucot, tu esi pieskaitāms visai pārējai satiksmei, kas uz tās atrodas, attiecīgi, brauc ātri un maksimāli maz maisies pa kājām.
0
Piekrītu Intaram :D tapēc man uz 26'' dirtbaika stūres ir zvaniņš,patīk klindzināt ja uz riteņbraucēju celiņa atrodas tur neiederošās personas.
+9
Tak uzdirst visiem uz to zvaniņu... Uz Jūrmalas minamā visi tādu mīksto liek uz to trinkšķēšanu, ka prieks. Vienu brīdi nobraukāju ar pie rāmja pietītu balontauri - to neviens neignorēja :D Tik citreiz mīziens taurēt uz kādu antīkāku traucēkli, ka neietaurē koka kastē pa taisno
+4
^ Vārdu sakot, ņēmi jēdzienu «aptaurēti ļautiņi» tā pa burtisko?

>:)
+4
Jep. Bet forši - citreiz čības vien uz ceļa paliek
0
Davai, pa koņiem un 1-ā maijā uz velo parādi -> varēsit pataurēt uz nebēdu!
p.s. nav ko taurēt pie datora ar cauram zeķēm :P
0
Par kuru parādi tu runā? Par to, kuru Urlakovs vadīs vai arī par Kritisko masu pie Dailes teātra?
0
Kāds no trvemetāla vispār domā startēt Kritiskajā?
0
1-ā maija Rīgā būs vairākas velo parādes. Var startēt zem jebkura karoga, jo...nekam nav nozīmes, tikai
pedāļiem, taurēm un skaistai sievietei blakus :-)
+5
nuja, ka nav nozīmes, kurā praidā piedalies ...
+3
Ek, labie, kreisie. Vai esat arī padomājuši, ka nākamreiz stāvot maxximas rindās, tur nestāv praidi, geji, utainie un utainās. Ar tādu politiku tālu netiks...
0
tur stāv tantiņas nemazgātām padusēm
0
Fans sporta veikalā paķēru Pārdaugavas velo maršrutu karti. Interesanti un noderīgi.
0
Kritiskā masa atzīmeta godam! Viss bija ^True! :-)
p.s. «Kritiskā masa» ir nesankcionēta, masveidīga akcija, kuras gaitā velobraucēji dodas braucienā pa spontāni izvēlētām Rīgas ielām.
0
True bilde pielikumā. No gei, no wimps, no saints just us!!!
tinypic.com/r/20tnno7/5...
0
Vai kāds vispār pārvietojās ar velo ikdienā kā anekdotē, kur džeks lielās, ka nopircis velo, lai brauktu uz veikalu pēc alus un cīgām. Bet, ja nopietni, ir interesenti pietekties 24h braucienam Rīga-Kolka-Rīga ar MTB ričukiem š.g. 06.09.2014. Pa lietu, vēju, bet ar draudzīgu komandu :-)
+1
Ne1a komenta. Liekas, ka trūmetals sacenšās tik korķu atvērsanas ātrumā. Whatever, daži pļumpē alu no 5-23, bet Kolka un atpakaļ ir pieveikta (4:48:22:30 ar MTB).
0
Kas tie par skaitļiem?
0
^^ Līdz Kolkai un atpakaļ — četras diennaktis, 48 stundas, 22 ar pusi minūtes? Normāls nesteidzīgs ģimenes izbrauciens!
+1
6 diennaktis un 22 minūtes
0
es tik šogad pirmo reizi tā kaut cik sāku braukt.
Pirms pāris gadiem nopirku prastu, lētu (toties masīvu!) ielas velo, ar domu pamēģināt, vai iepatiksies - jo nebiju braucis kopš 8. klases, ja nemaldos. Ar laiku iepatikās, taču lielākoties braucu vasarā pa laukiem. Šogad nopirku nopietnāku braucamrīku - vairāk domātu neceļiem, laukiem. Ar veco velo jāpamēģina braukt pa pilsētu.
0
kautkas ar tiem skaitļiem nav tīrs - līdz Kolkai ir 160km, ko ar labu ričuku un pie labiem laikapstākļiem var pa dienu nomīt. Var arī sadalīt 2 posmos un pa 80km dienā alkorežīmā noripināt. Tāpat vairāk par 4 dienām nesanāk un tīrajam mīšanas laikam ap 16h vajadzētu būt
0
Sportiskā režīmā tas varētu būt laiks uz vienu galu (160 km / 4.8 h = ~33 km/h).
0
nu 4,8 stundas pēc kārtas mīties ar 33km/h - tur jābūt gandrīz vai Tour de France džekam
0
Intars vnk nepamanīja 4 sutkas pirms 48 stundām :D
0
Eh, vienas kļūdas dēļ tāda jezga ;-)
Tātad "4:48:22:30" lasās kā starts "4:48" ar finišu tajā pašā dienā "22:30".
+1
^^^ tik traki arī nav - mums tepat Latvijā ir ne viens vien pusamatieris, kas tādus braucienus mēdz veikt. Tiesa, ar šosejas velo.

^^ es vienkārši pieļāvu variantu, ka 4:48:22:30 ir stundas : minūtes : sekundes : simtdaļas :P
0
:-)
Mums bija komanda, (pa priekšu) 2 šosejnieki un 4 MTB (bij ko pasvīst ).
0
Intars, iespējams, arī nepamanīja, ka runa iet par 320km (Rīga-Kolka-Rīga) zem 20h ;-)
p.s. principā pietiek ar good amateur shape :-)
0
Man pagaidām rekordbrauciens ir 100 km 4h:45 min.
Es it kā regulāri katru dienu minos, bet 320 km vienā dienā toč nevarētu nomīt. Nomīt varbūt varētu, bet tā lēni :D Jākačā skills.
0
vienas dienas rekords 140km pie +30C uz jauna ričuka - bija jāstājas dibens pūtināt. Laikam pa 8h pievarēju
0
P.S. vienam mīt tādu kluci ir šausmīgi garlaicīgi
0
es to sotaku arī maucu kaut kad augusta sākumā, kad bija tas karstums.
0
Pasaules rekords ir 800+km zem 24h, bet ja runā par amatieru līmeni, tad 200-300km dienā vajag nomīt, protams ne pirmajā braukšanas gadā. Man tas sanāca 3-ajā gadā. Dažas dienas pirms brauciena ir labi jāpaēd (vistas buljonā novārīti makaroni ar tomātiem vai gaļa, jo vairāk, jo labāk). Brauciena laikā labi noder rieksti ar rozīnēm (piem. Jūras Pērle maisījums), šokolādītes (ala Snickers), bet vislabāk der enerģijas raķete no vafeļu tortes Vāverīte+tumšā šokolāde 72%. Protams, jādzer ir daudz ...ūdens un alus :-)

0
Es ar paņēmu velo šovasar, kamēr vēl labs laiks ārā vajadzētu uztaisī kādu garāku izbraucienu.
0
Var jau mīt arī ziemā, ja nav baigais vējš un putenis. Nav jau īpaša atšķirība vai braukt ar velo vai, piemēram, slēpot.
0
Lai brauktu ziemā ar velo ir vajadzīga drosme. Viss pārejais ir pakārtots. Svarīgi ir labi un ērti cimdi, brilles, apavi. Ir nopērkamas arī radžotās ziamas riepas (Schwalbe winter). Tagad gaidu tik sniegu :-)
0
man dienas rekords ir 102 km pievārēts 4,5 h. Negribētos ko tādu atkārtot gan. Braucu dēļ vajadzības nevis dēļ prieka. No Ģipkas uz Miķeltorni un atpakaļ. Treniņos un just for fun vairāk par 70 reti, kad nobraucu

Galvenais ir labas riepas - ja ar MTB brauc tad tikai Schwalbe (Racing Ralph vai Rocket Ron man vislabāk tīk) un normāls sēdeklis (pats braucu tikai ar Selle Italia) .
0
Schwalbei ir arī Road Cruiser riepas. Salīdzinot ar "smagajām" Smart Sam+ riepām ātrums +10%.
p.s. Ja viss sanaks, tad tuvāko nedēļu laikā briest Ērgļu brauciens (full offroad uz 200km, zem 20h).
+1
Welcome to real life jeb kas ir atstāts aiz kadra ;-)
apollo.tvnet.lv/zinas/absurds-ko-va...
0
Ko var gribēt no tūtiņa :) Bet vispābā jau it kā pareizi - izraisīja avāriju. Gribējāt vienlīdzību uz ceļiem - lūdzu. Nākamo vajadzētu octa un ceļu nodokli uzlikt.
0
Nu bļin. Tam vecim vajadzētu saņemties un tiesāties. Piedzīt naudu par to, ka veloceliņš nebija kaisīts + to policistu Tītaru atlaist.
0
Mācība vienkārša - nav ko ārstus bez vajadzības saukt! :) (un vispār, neveiksmīgi tad krita - es esmu lidojis n metrus ar galvu pret asfaltu, bez kādām ķiverēm, loģiski, + ritenis man virsū pēc tam, un pie ārstiem negāju un laikam izbraucu bez smadzeņtrīces toreiz)
+1
It kā ziemā jābrauc ar radžotām un nolaistām riepām, pareizi pārnesot smaguma centru un bez vajadzības nebremzējot. Fubla->zinu kā tas ir, kad velo pārkrīt pašam pāri. Labi, ka cimdi, kas mazina nobrāzumus, bet zilumi vēl tagad dzīst. Risks ir jāsamazina, bet tomēr tas pastāv un ar to ir vienmēr jāreķinās. BTA piedāva velo pilisi uz gadu pa 29 un 39EUR, ja kas ;-)
0
Bet tas jau nav octa.
0
Velo ķivere arī nav obligāta. Tad pilnam komplektam reģistrējam velo CSDD (3-4 eiro), pērkam ķiveres, kārtojam velo tiesības un maksājam XX nodokļus. Esmu par. PRET. Korķiem, tvana gāzēm un pofigismu uz ceļiem. Kā velo braucejs izjūtu cieņu uz ceļiem (abos virzienos), bet, brīžos, kad nelabais parauj braucu kā gribu un ejat dirst ar savām tiesībām.
+1
ZIemas jau mums tādas, ka var mierīgi mīt, pa lielam. CSN itkā rakstīts, ka jāizvēlas braukšanas ātrums atbilstošs laika apstākļiem, seguma stāvoklim utt., bet ka par avarēšanu sods, tas gan ir daunisms - ja tante uz trotuāra (vai g'\ajēju pārejas) nokritīs un kāju salauzīs, viņai arī Tūtiņš rēķinu piestādīs ?!
0
«Ja cilvēks redz, ka uz celiņa ir ledus, tad tur nav jābrauc,» - savu lāsteku nedzirdēsi ...

''Bez tam, soda kvītī norādīts, ka vīrietis nodarījis zaudējumus valsts instancēm, jo «bija jāiesaista neatliekamā medicīniskā palīdzība un Valsts policija»'' - WTF - kopš kura laik policija uzņēmusies šefību pār mediķiem ? Tie paši var rēķinu piestādīt, ja uzskata, ka izsaukums nav bijis pamatots
0
Un kādu sodu uzliks tam tūtistam, kad fellists iesūdzēs menteni tiesā un šiem nāksies maksāt kompensācijas un tiesāšanās izdevumus? Inspektors no savas kabatas nopogās, jeb atkal par visādu dzeņagalvu kompetenci un izdarību bleķos no valsts budžeta?
0
Neko tur ne viens nepogās :) Viņi tur ir uz vienu roku.
+1
Šodien ~20:30 Vienības Gatves un Graudu ielas krustojumu ar velo šķērsoja "BoD un CO". Visiem pabrauca garām, arī man. Atlika tik novēlēt labu ceļa vēju :D
+1
Svarīgs velomīļu arguments par labu braukšanai ar velo ir ekoloģiskums, jo kā zināms, automašīnas rada izmešus. Velomīļi un automīļi ir kā suns ar kaķi, kā Vienotība un Saskaņa, ka Iņ un Jaņ.

www.iinuu.lv/lv/dziveszinai/pard...
0
Izrādās šo sestdien Jelgavā ir metāla svētki :)

www.veloriga.lv/?ct=velosports&fu=r...
+1
kāds ir ar velo pēdēj';as nedēļas laikā (vai poh, ar auto pat arī var to redzēt) braucis pa rīga - sigulda ceļu līdz garkalnes pagriezienam? tur ir tas ceļš jau gatavs, bet vēl nav atļauts ar auto braukt? pretējā virzienā bija viens brīdis, ka pa turieni varēja riktīgi ar ričuku maukt un auto nebija atļauts.
+1
Ja nu gadījumā kādam likās, ka labi protat braukt ar velosipēdu:

www.youtube.com/watch?v=P3WnQ246f1g...
0
ar tadu brauksanu jau tikai pa cirka apli var..
0
Pret šādu braukšanu ar fiksīti gan nevienam te nebūs iebildumi, vai ne? :>
+2
waaa, kāda bauda braukt pa Ventspili! Pirmkārt, ietves tukšākas no gājējiem nekā Rīgā un vietām arī platākas. Otrkārt, ielas tukšas no mašīnām un platākas nekā Rīgā. Un platai, tukšai ielai ar platu, tukšu ietvi paralēli iet arī veloceliņš! Un visur tā var aizbraukt pusstundas laikā, pat uz Pārventas Siltumu! Visur tā būtu… :)
+2
mākslas riteņbraukšanas un velobola (?) momentu izlasīte:
www.youtube.com/watch?v=MTymedv_4RE...

Velobols izskatās pēc diezgan aizraujoša pasākuma. Uzspēlēt tik vienkārši kā futeni pagalmā laikam tomēr nesanāks.
0
Jelgavā arī vairums ceļu nesen atjaunoti un platas ietves ar veloceliņiem. Pie izbrauktuves R virzienā gan tizli uztaisījuši - pie katras izbrauktuves no pagalma pazeminās ietve visā platumā - brauc kā pa BMX trasi un ziemā varēs uz pakaļas šļūkt
0
A kāpēc ziemā uz pakaļas jāšļūc? Tas jau drīzāk būtu sagaidāms, ja būtu pandusi sataisīti.
0
tāpēc ka tagad sanāk divi slīpumi visas ietves platumā, nevis viens pazeminājums sānos
0
Kurš brauc pa ietvi? Tā ir opīšu un bērnu zona. Nopietni.
+1
Es ar velo tikai pa veloceliņiem vai ietvi. Tur, kur mazāka satiksme, tur pa brauktuvi. Tie, kas min visu laiku pa brauktuvi ir reāli pašnāvnieki.
0
Es arī. Bet pilsētā vispār reti braucu. Ja arī, tad pa Brīvības veloceliņu/ietvēm uz Biķernieku trasi aizbraucu.
Pa brauktuvi cenšos nebraukt, ja var. Zinu, ka mani gaida mājā.
0
Mani arī gaida mājās -> baltā līnija sanāk tikai izredzētajiem, vai ne ;-)
p.s. esmu pamanāms kā jaungada eglīte un lietoju tikai LED lights (iesaku bbbcycling.com/accessories/lights/...), bet, aknevietā tumsā abas lampas pārstāja darboties, jo izlādējās bača. Bij' amizanti. Tagad esmu gudrāks ;-)
0
Es gandrīz tikai pa brauktuvi, ja vien tā nav bruģēta - ātrāk un drošāk, un riteni nelauž.
0
līdz garkalnei ir time to punish your bike zona. izbraucu - bļē''eēēē, kādi 5-7 km šoseja ir tavā rīcībā!
0
^ huiņa, tā prasti izsakoties. nu brauksi tos 5-7 km ar pilnu krūti pa brauktuves vidu? 20 minūtes superības? 10 sekundes no kalna mežā tev daudz spilgtāk atgādinās par dzīvi.
0
Skolas laikā katru dienu 6 km virināju prom uz mācību iestādi un tikpat atpakaļ — līdz aknām bija iesēdies, ka visu laiku jāvirina pa vienu un to pašu meža šoseju ar vienu un to pašu peizāžu…
+2
Ja tu zinātu, kā man Salu tilts noriebies ... reizēm gan trāpās mazie prieciņi, ka no rīta ceļavējš un vakarā arī biežāk ir pretēji vai ka pāris kretīni uztaisa avāriju un vari 17:00 pa tīru joslu maukt :D

Pa tukšu šoseju sanāca mīt, kamēr Rēzeknes-Zilupes jauno ceļu taisīja - kādi 15km līdz Zilupei bija gatavi, bet tā kā beidzās vēl nekurienē, tad neviens tur nebrauca un varēja pa 4 joslām līkumos. Bet kaifīgāk bija braukt no Leišiem uz Skrundu pa ēnainu un paugurainu meža zeļu - granst tik forša, ka no kalniņa uz 30-35km/h, bet kalniņā uz 25 - un tā kādi 10-15km.
0
Es arī pēc iespējas izvēlos braukt pa brauktuvi nevis ietvēm. Vienīgais, ja bērnus jāved, tad gan ietve vai velojosla (uz jaunizgudrotajām "rekomendējošajām" velojoslām gan nerādīšos ar bērnu), bet tur ir pavisam citi ātrumi un iespējas manevrēt.

P.S. www.youtube.com/watch?v=jnr19fc7zsA... riteņbraucējs vs velosipēdists :)
+1
Extreme pietiek tepat Rīgā. Minu dažus momentus. Tagad vairāk pievēršu uzmanību DROšīBAI.

Minot uz Dārziņu pusi gar Daugavu uz ceļa izsprūk liels suns.Es turpinu mīt, līdz tas saprot,ka ir sūdi,apmet kūleni un nopiš no mana ceļa!
---
Par salinieku (virzienā uz Pārdaugavu).
Uz salu tilta ir ierobežojums 30km/h. Es ātrāk nemimu, bet ir auto, kas spiež&skrien garām (džips(!), bet dažiem ir jāparāda, lai apdzen :-)
vai
Piektdienas ride pa šo joslu. Gada top extreme. Vējš, pretvējš, korķi, ātrums. Tas viss ir bijis šajā šaurajā joslā.
0
Kas baigi steidzas, lai brauc Saliniekam pa otro joslu, nevis pirmo :p

Bet pa visu šo laiku tik viens lohs ir pīpinājis
0
Dainis smuki min, tik ne vienmēr mani pamana :D
0
Pa salinieku tak ne1 lēnāk pa 60 nemīca (tur kur 30).
0
Zināma tēma :P
+1
Varu salīdzināt, ka minot ar velo 30lm/h tas ir 90km/h ar auto. 40km/h ar velo pēc izjūtām ir 120km/h. Ātrumu nejūt. Kamēr gāze grīdā. Ar MTB no kalna ir braukts ha oh-oh-no-no. Citas izjūtas.
+1
turklāt no kalna braucot ar 35-40 sajūta ir mīzīgāka, nekā pa šosi ar tādu pat ātrumu minot ;)

Ātrākais ar ko mīts no kalna ir 45km/h pa granti un 60 pa asfaltu (bez uzmīšanas) - tā jau jāiespringst domājot par to, vai šitas grabulis nesāks sadalīties sastāvdaļās :D
0
Esmu kādreiz pa mežu no kalna sasniedzis 60 km/h. Pasen gan tas bija, kādus gadus 16-17 atpakaļ.
0
Pie Cēsu Kārļiem ir 9% gradients uz 1km (abos virzienos). Līkumainā ceļu posmā pi*dec mīt no kalna, kad negaidīti priekšā parādās auto. Līgatnē sasniegts tāds ātrums, ka viss liekas tehnika ir uz robežss, bet tu lido pāri visam. Neaprakstāmi, kad esi lejā. Nē, ceļi nedreb, bet pavīd doma ka vari vēl ;-)

+1
Stāst tālāk visādus velpēdistu-mednieku stāstus :>
+1
0
Reiz braucot caur Rendu uz Kuldīgas pusi pirms Abavas bija tāds foršs kalniņš, kur ar ričuku varēja uzņemt labu ātrumu un dabūt kaifu. Principā viss garais brauciens bija tā vērts lai daūtu to adrenalīna šāviņu.
+1
Pilnīgu pizģec redzēju viendien minoties uz MP. Braucu no centra pa labo pusi augšā VEF tiltā (kas jau pats par sevi ir pizģec, jo tur nevienam nav kultūras, it īpaši riteņbraucējiem), tieku līdz pusei, jau gatavs ripināties lejā un redzu, ka otrā galā kaut kāds urālveidīgais konfliktē ar čali uz liela pilsētas riteņa. Tas viss gan risinājās kādas sekundes divas, bet beidzās ar to, ka urliskais sūds pagrūda to čali, kurš tajā brīdī ripinājās viņam garām. Čalis, protams, īsti savu lielo ričuku nesavaldīja, taranēja lielo apmali, ričukam paliekot uz ietves, bet pats nonāca uz brauktuves, kur viņu, jāsaka diezgan meistarīgi, pēdējā brīdī apbrauca taksis. Ja tas būtu kāds lielāks transports, piemēram, trollejbuss, tad graindkōrs garantēts. Vispār kas šiem aptaurētajiem (urliskajiem, senilām omītēm, prātu izkūkojušiem večiem un citiem ārprātiem) dod tiesības kādam citam pieskarties?
0
Tapēc, ka svēti pārleicināti, ka šiem nepieskarsies pretī. iedod tādam uzgrauzt savu u-lock'u - uzreiz dziedās citu dziesmu
0
Motorizētie braucēji nekad nesapratīs velo minējus. Tā ir domāšana.
Par to ir skaista mākslas filma
Premium Rush (2012)
www.imdb.com/title/tt1547234/?re...
0
nez, man nav bijušas problēmas ar VEF tiltu - tik dažreiz gadās kāds losis, kas nejēdz, ka jāpalaiž tas kas min augšup
0
Tomēr gājējiem tur priekšroka. Punkts.
0
^ Tāpēc arī pāri VEF tiltam labāk ir mīt pa brauktuvi nevis ietvi. Nav čakars ar krustojumu VEF pusē, bruģis normāls, mašīnās pāri tiltam nelido + tu netraucē gājējiem.
0
Es uzsveru, ka pa ceļu ir drošāk braukt, jo nav ne bērnu, ne suņu, ne, kā izsakās lohu.
p.s. Pats grēkoju un braukāju pa c-tirgu. Ērti :P
0
Nē, ar pašu tiltu jau nekādu dižo problēmu nav, tik man kaut kā tie loši, kas nelaiž augšup minošos gadās katru reizi un kādi divi vismaz.
0
šaurākā vieta tak ir pašā augšā, kur vairs nav nozīmes, kurš uz kuru pusi brauc.
0
Rokenrols sākās, kad gājējs, auto vai suns ieiet tavā trajektorijā. Tad atceries, ka neesi vēl noklausījies jauno Iron Maiden!
0
... un thrash metal sākas, kad tavā trajektorijā iebrauc pretīmbraucošais lohs uz velo.
+3
Gore sākas, kad kāds jampams izdomā šķērsot manu trajektoriju un sāk celt pretenzijas :>
0
… un tad talkā nāk E., kuram jebkura sadursme beidzas ar funeral doom!
0
Uz ceļa krutāks tas kam ātrums (nevis pipuks) lielāks (auto, velo) :P
0
Tramvajam vienmēr taisnība ... kamēr satiek vilcienu
0
Dainis, ir vienīgais, kas saprot. Pārējie ir pasažieri. Vislabākajā nozīmē :-)
0
Tramvajam gan tās izredzes satikt vilcienu nav sevišķi augstas, maigi izsakoties. Jebkurā gadījumā, vilciens arī nav tas krutākais in da hood.
www.youtube.com/watch?v=LYubpuIe3cw...
0
Kamēr satiek kuģīti :>
youtu.be/3cN78W8bTP0...
0
Ja tas būtu filmēts šogad, no tā kuģa nobirtu Al-Nusras fronte.
+1
Kas notiek uz Rīgas ceļiem. Fakti.
1) Baidos apdzīt auto pa labo, tik pa kreiso (drošāk).
2) Kad notiek velo bremzēšana (full stop zem 0.5s ar aizmugurējo riepu), tas autovadītājos izraisa šoku. Arī manī.
3) Ja esi uz galvenā ceļa kāds noteikti perpendikulāri taranēs.
4) Baltā līnija ir ilūzija. Tās nav, sevisķi tumšajās nakts stundās.
Jāturpina mīt uzmanīgi. Kas arī ir message :-)
+3
0
Kārtējais pierādījums bēgļu «šausmīgajam stāvoklim»: var atļauties braukt ar taksi līdz robežai, tad pāri robežai ar pavisam jaunu, svaigi nopirktu riteni, lai viņu turpat robežas otrā pusē pamestu.
+2
"bēgļu" arī jāliek pēdiņās.
+1
Ceļu satiksmes noteikumi (spēkā no 01.01.2016.) - likumi.lv/ta/id/274865...

22. Papildu prasības velosipēdu vadītājiem

200. Velosipēdu vadītājiem jābrauc pa attiecīgā virziena velojoslu, velosipēdu ceļu vai gājēju un velosipēdu ceļu iespējami tuvāk tā labajai malai. Ja to nav vai tie ir attālināti no ceļa, velosipēdu vadītājiem atļauts:

200.1. braukt pa brauktuvi vienā rindā iespējami tuvāk brauktuves (braukšanas joslas) labajai malai. Tālāk uz brauktuves atļauts izbraukt šādos gadījumos:

200.1.1. lai apbrauktu, apsteigtu vai apdzītu;

200.1.2. lai turpinātu braukt izvēlētajā virzienā apdzīvotās vietās, kur braukšanai vienā virzienā ir ne vairāk par divām joslām, ja malējā labā josla ir iekārtota labajam pagriezienam;

200.1.3. pavadot bērnus, kas jaunāki par 12 gadiem;

200.2. braukt pa nomali, dodot ceļu gājējiem;

200.3. braukt pa ietvi, ja braukšana pa brauktuvi, ņemot vērā ceļu satiksmes intensitāti, ceļa un meteoroloģiskos apstākļus, nav iespējama, ir apgrūtināta vai bīstama. Braucot pa ietvi, velosipēdu vadītājiem jāizvēlas tāds braukšanas ātrums, lai netiktu apdraudēti vai traucēti gājēji un, ja nepieciešams, jābrauc ar ātrumu, kas nepārsniedz gājēju pārvietošanās ātrumu. Velosipēdu vadītāji nekādā veidā nedrīkst apdraudēt vai traucēt gājējus. Gājējiem, pārvietojoties pa ietvi, ir priekš­roka. Braucot pa ietvi vietās, kur velosipēdu vadītāju braukšanas trajektorijas krustojas ar pārējo transportlīdzekļu braukšanas trajektorijām, velosipēdu vadītājiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.

201. Bērni, kas jaunāki par 12 gadiem, un velosipēdu vadītāji, kas tos pavada, drīkst neievērot šo noteikumu 200. punktā minētās prasības par braukšanu pa velojoslu vai brauktuvi, un tiem atļauts braukt pa ietvi. Bērniem, kas jaunāki par 12 gadiem, braucot ar velosipēdu, galvā jābūt aizsprādzētai aizsargķiverei.

202. Velosipēdu vadītājiem jābrauc ar ātrumu, kas neapdraud ceļu satiksmes drošību. Velosipēdu vadītājiem atļauts šķērsot brauktuvi pa ietves vai nomales iedomāto turpinājumu, kā arī, netraucējot gājējus, – pa gājēju pārejām. Pirms brauktuves šķērsošanas velosipēdu vadītājiem laikus jāsamazina braukšanas ātrums un, ja tas nepieciešams ceļu satiksmes drošībai, jāaptur velosipēds. Šķērsojot brauktuvi pa ietves iedomāto turpinājumu, velosipēdu vadītājiem jābrauc ar ātrumu, kas nepārsniedz gājēju pārvietošanās ātrumu un jādod ceļš transportlīdzekļiem, kas brauc pa šķērsojamo ceļu.

203. Vietās, kur ārpus krustojumiem velosipēdu ceļš, gājēju un velosipēdu ceļš vai kopīgais gājēju un velosipēdu ceļš šķērso brauktuvi un ceļu satiksme netiek regulēta, velosipēdu vadītājiem, kas brauc pa šiem ceļiem, jādod ceļš transportlīdzekļiem, kas brauc pa šķērsojamo ceļu.

204. Pirms nogriešanās pa kreisi vai apgriešanās braukšanai pretējā virzienā krustojumos apdzīvotās vietās velosipēda vadītājam jāizvērtē ceļa veids (vienvirziena, divvirzienu, joslu skaits, atļautie braukšanas virzieni tajās u. tml.), satiksmes intensitāte un jāizvēlas drošākais manevra veikšanas veids tā, lai neradītu satiksmei bīstamas situācijas:

204.1. vietās, kur nav iekārtots velosipēdu ceļš, gājēju un velosipēdu ceļš vai kopīgs gājēju un velosipēdu ceļš, velosipēda vadītājam brauktuvju krustošanās vieta jāšķērso pa brauktuvju labo malu, dodot ceļu tajā pašā virzienā taisni braucošajiem transportlīdzekļiem un tiem ceļu satiksmes dalībniekiem, kam saskaņā ar braukšanas noteikumiem krustojumos ir priekšroka;

204.2. uz ceļiem, kur ceļu satiksme notiek divos virzienos un ir viena josla katrā virzienā, nogriešanās pa kreisi vai apgriešanās braukšanai pretējā virzienā veicama 204.1. apakšpunktā minētajā veidā vai no kreisā malējā stāvokļa, kas ieņemts uz brauktuves;

204.3. ja braukšanai attiecīgajā virzienā ir divas joslas un braukšanai pa kreisi iekārtota atsevišķa josla, nogriešanās pa kreisi vai apgriešanās braukšanai pretējā virzienā veicama 204.1. apakšpunktā minētajā veidā (izņemot gadījumu, ja labā malējā josla iekārtota braukšanai tikai pa labi) vai no kreisās malējās joslas labās malas.

205. Nogriezties pa kreisi vai apgriezties braukšanai pretējā virzienā apdzīvotās vietās ārpus krustojumiem velosipēda vadītājam atļauts no brauktuves labās malas, bet uz ceļiem, kur ceļu satiksme notiek divos virzienos ar vienu joslu katrā virzienā, – arī no kreisā malējā stāvokļa, kas ieņemts uz brauktuves.

206. Nogriezties pa kreisi vai apgriezties braukšanai pretējā virzienā ārpus apdzīvotām vietām velosipēda vadītājam atļauts tikai no brauktuves labās malas (labās nomales), dodot ceļu tajā pašā virzienā un pretim braucošajiem trans­portlīdzekļiem.

207. Velosipēdam jābūt tehniskā kārtībā. Velosipēdam jābūt aprīkotam ar bremzēm.

208. Velosipēdu piekabēm aizmugurē jābūt sarkanam gaismas atstarotājam.

209. Braucot diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos, velosipēdam abos tā sānos, riteņu abās pusēs, jābūt aprīkotam ar gaismas atstarotājiem, priekšpusē jābūt aprīkotam ar baltu atstarotāju, bet aizmugurē ar sarkanu atstarotāju, kā arī priekšpusē jādeg baltas gaismas lukturim, bet aizmugurē – sarkanas gaismas lukturim. Ja lukturu nav vai tie nedarbojas, velosipēda vadītājam jābūt tērptam atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

210. Velosipēdu vadītājiem aizliegts:

210.1. braukt, neturot stūri;

210.2. braukt, turoties pie cita braucoša transportlīdzekļa;

210.3. pārvadāt kravu, kas traucē vadīšanu vai apdraud citus ceļu satiksmes dalībniekus;

210.4. vest ar velosipēdu pasažierus, ja tas nav speciāli izgatavots šim nolūkam. Ar velosipēdu atļauts vest bērnus vecumā līdz septiņiem gadiem ar galvā uzvilktu aizsprādzētu aizsargķiveri, ja ir iekārtoti papildu sēdekļi un droši kāpšļi kāju atbalstam;

210.5. vilkt citus transportlīdzekļus, izņemot piekabes, kas izgatavotas speciāli šim nolūkam;

210.6. braukt pa ceļu, kas apzīmēts ar 552. ceļa zīmi. (Ātrgaitas ceļš)

211. Velosipēdu vadītāji treniņnodarbību laikā vai organizētu sacensību laikā, ja tos noteiktā kārtībā pavada speciāli aprīkoti automobiļi, drīkst neievērot šo noteikumu 200., 207., 208. un 209. punktā minētās prasības, ja tiek nodrošināta ceļu satiksmes drošība.

212. Speciāli pasažieru pārvadāšanai vai reklāmas nolūkiem izgatavotiem velosipēdiem, kuru platums pārsniedz 1 m un kuri paredzēti komercpakalpojumu sniegšanai, izmantošanas nosacījumus un kustības maršrutu, izvērtējot tā sabiedriskās nepieciešamības un drošības kritērijus, nosaka pašvaldības dome.

Tas viss + vēl šis tas bukleta veidā: www.rdsd.lv/uploads/media/564f0...
0
Galvenās lietas, kas besī, ka tagad būs noteikti jākuļās pa gājēju un velosipēdu ceļu (agrāk nedrīkstēja braukt pa brauktuvi, ja blakus ir velosipēdistu ceļš, kādu Rīgā praktiski nav). Kopīgajam gājēju un velosipēdu ceļam (parastai ietvei, pa lielam) joprojām varēs likt mīksto.

Un nedrīkstēs griezt pa kreisi ārpus krustojuma, no pagriešanās joslas, ja brauktuvei vienā virzienā ir vairāk nekā divas joslas. Sanāk, ka piem. no Akmens tilta nobraucot uz 11.novembra krastmalu nedrīkstēs pagriezties uz 13.janvāra ielu vai apgriezties braukšanai pretējā virzienā. Tas pats pie Stacijas laukuma
0

Nesapratu? Kāpēc tad nedrīkstēs griezties Rīgā? Griez no kreisās joslas labējās malas, lai nemaisītos pa kājām tiem, kas gribēs apgriezties.

Skat:"
204.3. [bal bla bla] nogriešanās pa kreisi vai apgriešanās braukšanai pretējā virzienā veicama 204.1. apakšpunktā minētajā veidā [bla bla bla] !!!!!!!! vai !!!!!!! no kreisās malējās joslas labās malas.
0
ā, man beidzot pieleca. Ja ir 2 joslas vienā virzienā, no kurām viena ir kreisā pagrieziena josla, tad viss štokos. Ja ir *vairāk* kā 2, kā minētajos piemēros, tad nē.
0
Loģika tur protams ir - ar dranduļetu pist pa kreisi pāri 6 joslām, kā pie stacijas, varētu būt diezgan nesaprātīgi.
0
209. punktā minēts, ka jābūt priekšā un aizmugurē atstarotājiem (baltam un sarkanam) un arī priekšā un aizmugurē lukturiem. Nakhuj vajag tos atstarotājus, ja ir jau lukturi?
0
Lukturos var nebūt iebūvēti atstarotāji un var dragāt bez gaismām.
0
Nu bet tumsā vai nepietiekamas redzamības apstākļos ir jābūt ieslēgtiem lukturiem. Obligāti.
0
''Ja lukturu nav vai tie nedarbojas, velosipēda vadītājam jābūt tērptam atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem''
0
^ nu tas skaidrs. Vai vajag atstarotājus, ja ir jau lukturi, kas darbojas?
0
Jānem vērā, ka par lukturu jaudu nekas nav teikts - labs atstarotājs spīdēs labāk nekā kāds jāņtārpiņlukturis.
0
Bļaķ, nu ko var nesaprast:
209. Braucot diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos, velosipēdam abos tā sānos, riteņu abās pusēs, jābūt aprīkotam ar gaismas atstarotājiem, priekšpusē jābūt aprīkotam ar baltu atstarotāju, bet aizmugurē ar sarkanu atstarotāju, kā arī priekšpusē jādeg baltas gaismas lukturim, bet aizmugurē – sarkanas gaismas lukturim. Ja lukturu nav vai tie nedarbojas, velosipēda vadītājam jābūt tērptam atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.
0
^ To punktu sapratu. Nesapratu, nahuj jānokar velo kā ziemassvētku eglīte. Visu laiku taču bija kā pie cilvēkiem - tumsā jābūt lukturiem. Tagad papildus vēl atstarotājiem. 100 punkti ar 2017. gadu obligāti vēl vesti vajadzēs papildus lukturiem un atstarotājiem.
0
Nu a kas? Labāk tā nekā uzmesties uz kapota un tad no 6m nomesties pret asfaltu, izpildot pusotru salto.
0
^^ atstarotāji vienmēr bijuši obligāti un daudziem riteņiem jau nāk kā izejas aprīkojums.

Lietuvā jau kopš 2014.gada ārpus apdzīvotām vietām jābrauc atstarojošā vestē
0
un bija doma arī Latvijā jaunajos noteikumos šo punktu ieviest
0
Sanāk vienīgi atsevišķas vietas, kur, ievērojot jaunos CSN, ar velo braukt vispār nedrīkst. Piemēram, tas pats VEF tilts: virzienā uz centru: pirms tilta gājēju un velosipēdu ceļš (kurš sanāk kreisajā brauktuves pusē) beidzas un pārtop par ietvi. Pabraukt pa to, netraucējot gājējus (ja tādi ir) nav iespējams; braukt pa brauktuvi pret spalvu nav brīv, un pāri uz labo pusi tikt nav iespējams. Līdzīga situācija arī mazliet iepriekš pie trolejbusu/autobusu pieturas "VEF" (pie desu bodes).
0
Ko saprot ar traucēšanu - ''beidz slāt pa ietves vidu un papis malā'' jau nav īsti traucēšana.
Uz labo pusi tikt var caur tuneli ...
0
Pirmdien pārvietojos pa ietvi un domāju:
— Velodarasti, mūdži, virina pa ietvi, traucē man kātot!

Otrdien:
— Draņķa gājēji, nevar patīties malā, kad es te pedāļoju!

< / script>
< ![no_end_]-->
< repeat pirmdiena; otrdiena
līdz riebumam!!!>
0
Otrdien besī arī velopederasti, autobembisti un laikapstāklis
0
Tā arī nesapratu vai D-tiltu var šķērsot ar velo?
+2
^^^^ tā ir visīstākā traucēšana. Ja kādam ir kaut kur jāpapiš, tad traucē. Konkrētajā vietā gan tiltaugšā ir tik šaurs, ka traucē, arī gar malu ejot, par stabiem nemaz nerunājot.

^^^
trešdien:
- Ko tie kropļi ar saviem dranduļetiem te man zem riteņiem lien!

ceturtdien:
- bļe zajebaļi ar savām tarataikām uz sliedēm virsū līst!

piektdien:
- Papis malā no skrejceļa, suka!

sestdien:
- Tev, kas, okeānā vietas bļe trūkst, pisies nahuj prom no mana ceļa!

svētdien:
- Kas tas vēl par sūda asteroīdu te uzzīmējās kā pimpis nez no kurienes!
0
^^ kāpēc lai nevarētu ?!
0
Zo Ziepenes uz Pļavniekiem braukt pa D-tiltu ir mazliet bīstami (protams ir kreisā mala, bet pa to braukt nevar, toties labā ir pilna ar in/out nobraukumiem, kas padara trāsi par bīstamu).
Ja par drošību, tad tas no manis.

1) Šķērsojot krustojumu nokāpt no velo.
2) Velo lampas ne tikai tumsā, bet diendienā.
3) Bez ķiveres nevar braukt pa ceļu.
4) +velo vadīšanas tiesības.
0
Kā pirmais punkts uzlabo drošību ? Tikai ilgāku laiku pavadi krustojumā - konflikta punktos.

Ceturtais punks jau vislaik ir bijis
0
^^ un kāpēc pa dvidnieku vajadzētu trīties ar velli? Tur 1) bīstami, kā jau pats aprakstīji 2) ir plats trotuārs.

Un uz/no piedrujas/krustpils/lubānas nav obligāti mīt pa lielo tilty, var mierīgi pa apakšu, arī pāri dzelzsceļam vari pārkorrrāties pa gājēju tiltiņu.
0
Es katru dienu pa Salinieku minu (augšu) - nav tik traki tie atzarojumi, ja tie ir ar papildjoslu, kā uz Salinieka - min pa savējo kā mini. Tizlāk, ja labā pārtop par nobrauktuvi. Tādā ziņā riebīgi ir no Salinieka uz Mūkusalas apli nobraukt - labā josla aplim nogriežas uz Akmens tilta pusi - jāiespriengst lai novaktētu momentu, kad pārkārtoties uz otro joslu, lai pēc tam kā losim nebūtu jāgaida.

Vispār, nesaprota, kā var normāli mīt pa ielu bez atpakaļskata spoguļa
0
Nez par to spoguli (ne vienmēr līdz).
1) Daugavpils rajonā, viens onka arī brauca ar spoguli un sajauca puses no kuras es tuvojos (no aizmugures pa kreisi).
2) Pretī LV LIDO. Uz gājēju ceļa bērni. Es smalki iebracu zaļā zonā (tip apbraucu) un te viens cyclists man gandrīz pakaļā ieberž (no sadursmes pasargāja laba reakcija). Bija tumsa.

+3
Heh, šorīt redzēju, kā policisti aprurēja vienu dāmīti, kas ar velo nagļakā pie sarkanā brauca. Šī nebija piefiksējusi, ka menti no aizmugures piebrauc, un tā jau pāris kvartālus. Šī vienreiz aizbrauca pie sarkanā, nesagaidot zaļo - domāju, ka jau uzreiz metīs šo malā, bet nē. Nākamajā krustojumā aizpirda pie sarkanā vispār pohujā, tad nu arī mentiem pacietības mērs bija pilns.
0
Sarkanais bija velo-sarkanais vai visiem-sarkanais?
Es skatos, ka ļautiņi vēsi šauj pāri krustam, ja velo-luksoforā dega sarkanais (tb, nav laikus nospiests "Lūdzu, gaidiet"), bet turpat blakus ir gājēju pāreja, kurai deg zaļais. Es tad jūtos kā pārpareizs idejots.
+1
^ tieši pirms nedēļas par šādu pārkāpumu sodu saņēma man paziņa G.Zemgala un Brīvības krustojumā.

Es tādos gadījumos minu pa gājēju pāreju nevis pa velojoslu.
+1
^^ tas bija parastais, visiem-sarkanais (Dzirnavu un Barona krustojums)

^ es tādus manevrus neveicu, vismaz ne vietās, kur tā spaidāmā poga ir. Dažkārt gan pārbraucu pie velo-sarkanā/gājēj- un mašīn-zaļā pāris Juglas krustojumos (Murjāņu un Silciema), kur velo-zaļais deg nejēdzīgi īsu brīdi (pogas nav).

Vēl jau lielākā daļa šauj pāri pie gājēju zaļā, krustojumos, kur gājējiem zaļais deg visos virzienos vienlaicīgi (Čakmarijas iela, pie Bērnu pasaules, pie Dailes teātra)

0
Nē, es nupat izlasīju, ka (tagad?) ar velo drīkst mīties pār krustam līdz ar gājējiem, bet lēni un netraucējot. Tāpēc gan jau ka var arī tā darīt.

BTW - es īsti nezinu, kur tādu info meklēt - vai man vajag kādu apliecību līdzi, braukājot pa pilsētu? Šofera apliecība man ir, velosipēdista nav. Ņemt tās tiesības līdzi katru reizi? (dzēris nebraukāju, to man lai pārbauda, cik negrib :))

(es principā tikai otro gadu pa Rīgu taisos braukt, un pērn kājas traumas/atlabšabnas dēļ ielās biju maz)
0
Vai tiešām velosipēdistus sāks drāzt? Tas ir taisni neticami...
+2
^^ Autovadītāja apliecība der, un līdzi jābūt.

Ar veļo drīkst šķērsot krustojumu pa gājēju pārejām, netraucējot gājējiem un nepārsniedzot gājēju pārvietošanās ātrumu. Ja pāreja ir regulējama, tad jāievēro gājējiem paredzētā luksofora signāls. Sanāk, ka pa brauktuvi šķērsot krustojumu ar velo, ja zaļais ir gājējiem, nedrīkst.

"46. Luksofora signāls ar cilvēka siluetu vai velosipēda simbolu attiecas tikai uz gājējiem un velosipēdu vadītājiem. Šo noteikumu 202. punktā minētajā gadījumā, kad velosipēda vadītājs šķērso brauktuvi pa regulējamu gājēju pāreju, viņam jāievēro gājējiem paredzētā luksofora signāls. Zaļais signāls atļauj kustību, bet sarkanais – aizliedz."

Sanāk, ka ja ir velo luksofors, tad velosipēdistam visos gadījumos ir jāievēro tajā degošais signāls, un gar gājēju signālu nav nekādas daļas.
+2
+2
^ te jau viens iemēģinājis www.facebook.com/metaleros.hm/videos...
+2
www.youtube.com/watch?v=eUL56vrK75I... - džekiem jautrs izbrauciens sanāca :D
+1
Elektrovelo pa lēto
0
Ja nemaldos, tad daži ir bijuši Gaiziņkalna apkārtnē. Kā patika? Kas palicis atmiņā?
+2
Nedēļas nogalē Cēsīs bij ciskudriļļu sacensības, bet ne par to stāsts.

Tauta sajūsmā lauž krēslus un pieprasa šo jaunieti arī uz citiem posmiem un specbalvu no orgiem viņam.

Esot bijis labākais virziena rādītājs.

666kb.com/i/dlkw0pplzoctylzza...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [2]
BigUgga
Sonnenmensch
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas