Kapakmens - jauna dziesma
-7
kapakmens.bandcamp.com/

Grupa Kapakmens, atbalstot biedrības "Dzīvnieku Brīvība" cīņu pret lielo dzīvnieku spīdzināšanu un izmantošanu Rīgas Cirkā, ir ierakstījusi dziesmu "Brīvību dzīvniekiem".

Turklāt grupa Kapakmens iesaka visiem cilvēkiem padomāt arī par to, vai viņi paši nav kā lielie, dresētie cirka zvēri un lietas, ko izmanto un izmet, valstī, sabiedrībā, skolā, darbā, armijā un pat ģimenē, jo visur šeit strādā "disciplinēt un sodīt" princips ar mērķi pārveidot cilvēka patieso dabu, izveidojot kaut ko tādu, kas valstij un varai visefektīvākā veidā nes maksimālo labumu.

Dziesma ierakstīta Hodila studijā Valmierā, 2014. gada 5. oktobrī.
Noklausies dziesmu, lejupielādē pa velti un pievienojies protestam.

Plašāks apraksts par dziesmu un grupu:
www.facebook.com/kapakmens
www.draugiem.lv/kapakmens
www.alternative.lv/jaunakie-ieraksti/g...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+4
Wow, -5! Laikam trumetal nav tā īstā vieta, kur sludināt lopiņu un dzimļaužu liberalizāciju..
+5
Truemetāls uztraucas tikai par alus un pupu ierobežošanu.
+6
Brīvību pupiem!
+10
Tāda patupa tā dziesma, bet nav jau brīnums, trūkst gaļas!
0
Rīgas Cirkā? :D
Bet vispār tēma un lirkika, khem, ē....
+4
a principā "dziesma" ir sūrākais fufels. Es tālāk par 30 sekundi netiku, diemžēl. ja nav kazai piena, tad nav
+1
Pretīgie vegāni un liekuļi.
Man te darbā ar šitiem zvēru un putnu mīļotājiem gana daudz darīšanas un varu teikt gluži nopietni - pilns rublis viņiem nav. Skatās uz savām zaļajām vārnām un pupuķiem, bet citus aspektus neredz. Sludina super duper zaļu dzīvesveidu, bet paši alās nesteidz dzīvot un aifonus uztilizēt.

Un vēl tādu dziesmu klausīties? Danunah.
+2
Kapakmenim vienīgais mazgadīgais takš ir tikai vokālists, vai ne? No tā ideoloģiskā uzsaukuma saprotu, ka visa grupa laikam vēl nav tikusi ārā no tīņu gadiem. Kas slikts disciplīnā un kārtībā? Gribat teikt, ka mēs dzīvojam totalitārā iekārtā, kur mūs visus kontrolē Lielais brālis? Armijā jūs neviens ar varu nedzen, armija mums ir profesionāla, tur var iestāties ikviens, kas medicīniski atbilstošs. Disciplīna ir jebkuras normālas armijas pamatā. LV Satverme garantē vārda brīvību, neviens netiek apspiests. Pat ekstrēmistiem kā Beness Aijo un Illarions Griļs (Girss) ļauj izteikties brīvi. Ja nu vienīgi ņegraždāņi paši sevi apspiež, neejot naturalizēties likumā paredzētajā kārtībā. Cilvēktiesības pie mums arī ievēro (citur gan to dara labāk, bet mēs lēnām ejam normālas valsts virzienā). Tas par valsti. Tāpat, nevajag demonizēt ģimenes, darba vietas un izglītības sistēmu. Ja kādam ir bijusi slikta ģimene - vecāki kaušļi un dzērāji; ja esi slinks un negribi strādāt, ja esi dumjš un negribi mācīties - tās ir tavas individuālās problēmas. No pirmās var mēģināt pasargāt valsts, no abām pārējām neviens nepasargās, ja pats nedomāsi ar galvu un nekustināsi sēžamvietu.
Kas jūsu izpratnē ir patiesā cilvēka daba? Instinkti? Atražoties, iegūt teritoriju, iegūt visu, ko grib, vienalga ar kādām metodēm? Tas būtu gaužām dabiski. Bet cilvēks nav līdz galam tas pats, kas dzīvnieks. Vismaz, vēsture rāda piemērus, ka esam spējīgi uz ko daudz vairāk, nekā vienkārši eksistēt un slepkavot sevi un visu sev apkārt. Par spīti visam ļaunumam un tumsai, labais cilvēkā un līdz ar to pasaulē tomēr izdzīvo. Vai tad nē?

Vienīgā vieta, kur princips "disciplinēt un sodīt" pa īstam un neapstrīdami strādā, ir pie Bargās kundzes. :D
0
Viduvējs teksts un viduvējs gabals. Gaudeniem hipsteru vegāniem gan jau arī būs šis par stipru.

«Brīvību dzīvniekiem!», «Paraksties par cirku bez dzīvniekiem» (un seko links) — ja grib apskatīties cirku bez dzīvniekiem un vienlaikus tos pašus dzīvniekus brīvībā, 9. maijā jāiet pie Uzvarekļa.
-1
Dziesmas teksts:

Sagūstīts, dresēts
Disciplinēts, spīdzināts
Apspiests, savaldīts
Pārmācīts ar pātagu

Iegūts kaut kāds radījums
Kas pavēlēm ir paklausīgs
Tas darīs visu
Jo brīvība tam aizmirsta

Brīvību dzīvniekiem
Brīvību dzīvniekiem
Brīvību

Dzīvnieku cirks nav atbalstāms
Tas ir jāaizliedz

Mostieties apsēstie
Varaskāres pārņemtie
Vērtības jāpārvērtē
Mācieties no pagātnes

Paši lieniet būros, ja vajag
Un sevi dresējiet, cik gribat
Turpmāk nebūs jums tas ļauts
Citus kā lietas izmantot

Brīvību dzīvniekiem
Brīvību dzīvniekiem
Brīvību

Lācis brauc ar divriteni
Zilonis uz krēsla sēž
Tīģeris caur liesmām lec
Lauva maigs kā kaķītis

Lai iegūtu ko tādu
Un pie reizes naudu
Dzīvnieki tiek spīdzināti
Uztverti kā lietas

Dzīvnieki nav lietas
Ko izmantot un izmest
Dzīvnieki nav lietas
Ko izmantot un izmest

Brīvību dzīvniekiem
Brīvību dzīvniekiem
Brīvību
+1
Re, kā laiki mainās... Piemēram, pirms 25 gadiem bija brīvību Baltijai vai dzīt saknes drīz brīvas Latvijas zemē (kurā drīz varēs dziedāt par brīvību dzīvniekiem). Negribu teikt, ka tēma nav aktuāla, bet nu pajēli, pajēli, diezvai gribās klausīties par to metālapdarē, varbūt to tēmu tomēr hipijiem atstāt?
0
Cilvēks arī ir dzīvnieks.
+1
Cilvēks ir dzīvnieks? Protams, ka ir! Kollaiders, piemēram, izklausās pēc kollija. Intars — «Ledus Laikmetā» laikam bija tāds mamuts, vārdā Intars (vismaz latviešu tulkojuma versijā).

Īstie sūdi būs tad, kad Kapakmenis atklās zvērudārza eksistenci un ies tur piketēt par dzīvnieku brīvību no zoo! «Izlaist brīvībā aligatorus! Pitonam savvaļā būt! Mambai un gjurzai īstā vieta Gaujienā! Tīģeris voljērā smok, tam jādzīvo Salaspils mežiņā! Visu krāsu lāčus — Pierīgā! Lapsas un vilkus — Maskačkā palaist!» Mērkaķi ilgi smiesies.
+3
Pitonu nevainojiet. Es Daugavpilī tikai viņu zinu. Un es esmu p888888lī.
+1
Gabals normāls. Teksts gan sasteigts, savārsīts nedaudz neveikli - tautoloģija vai ik pantiņā.
Tas nebūtu tik uzkrītoši, ja netiktu pasniegts tik pompozi. Šī pieeja, kad visnotaļ vienkāršiem izteiksmes līdzekļiem darināta dziesmele tiek komplektēta bezmaz vai ar veselu eseju pielikumā, ir nedaudz komiska. Atgādina Sovvaļnīku, kuram augsti mācītie kolēģi mēdz veltīt tik pārspīlētus komentārus, ka smadzeni var izlauzt tajās alūzijās, bet, kad noklausies pašu skaņdarbu - nav tur ne puse no tā iespaidīguma, ko pēc apraksta varētu sagaidīt.
Bet kopumā - liels pluss par idejiskumu. Tā LV mūzikā pietrūkst. Nav man tuvas veģetāriešu tēmas - vienkārši ir forši, ka jaunības maksimālisms vēl šepat un ne visi ir comfortably numb maturociņam un pinkumetāliņam pieslējušies.
Meģinājums drīzāk izdevies nekā neizdevies, turpmāk gan jau būs labāk, viltīgāk, šerpāk! :)
0
Nu bļā - jus gan Kollaideru esat nolikuši no vienas vietas. Abadon all ships!
+5
A kāds sakars vegāniem un veģetāriešiem ar dzīvniektiesībām ? Vai tad visi dzīvniekpatversmju atbalstītāji tagad ir vegāni ?! Runa jau rāpo par šitādiem cirka nopelniem bagātiem māksliniekiem:

www.youtube.com/watch?v=jnTsYHPJ1pQ...
+1
Teksts varēja būt pārdomātāks un nez, dziļāks, laikam, bet pats gabals tīri tā neko. Tēma apsveicama - dzīvniekiem nav vietas cirkos un zoodārzos.

Jāuzmet Cattle Decapitation

www.youtube.com/watch?v=y8mkkZH0cuY...
+1
Gabals uz mata tāds pats kā visi pārējie kapakmeņa gabali. Tekstuālā ziņā jau ar nemaz daudz neatšķiras; rodas iespaides, ka te lielākā daļa pirmo reizi šo bandu vispār dzird.
0
Nu, Kapakmenisti, pastāstiet, kam šī dziesma mērķēta? Kādiem dzīvniekklausītājiem? Kādai mērkaķauditorijai?
+4
^ nu skaidrs, ka matainajiem lopiem :D
+4
dažas sugas tik pateicoties zoodārziem vēl eksistē
0
Turklāt ne visām atrašanās zoodārza aplokā nozīmē ierobežošanu un dzīves kvalitātes pasliktināšanos, bet tieši otrādi. Ne visiem dzīvniekiem vajag plašās āres un tālo apvārsni. Dažam labam savvaļā teritorija, kurā viņš pavada visu dzīvi, ir mazāka par zoo aploku. Protams, es te nerunāju par tiem lopiņiem, kas migrē un seko medījumam vai sazin kam vēl (no otras puses gan - nafig sekot medījumam, ja tev katru dienu atnes gaļu uz paplātes degungalā :) Bet nu vispār tādu dzīvnieku gadījumā labāks variants ir dabas parki un safari, ja nu akurāt gribas parādīt resniem tūristiem mašīnās, kāda daba izskatās. Dzīvniekus cirkā gan neatbalstu - tā ir pavisam cita lieta.

Jebkurā gadījumā, tie, kas strādā zoodārzos un dabas parkos, ir lielāki dzīvnieku mīļotāji par tiem, kas ar plakātiem rokās lēkā ap iestādēm, izkliedz saukļus un bāž visiem sejā savu vegānismu. Par to nu esmu drošs.
-2
Te jau var fizlozofisku diskusiju izvērst... Piemēram, vai ir kas labs tajā, ka dažas sugas tikai pateicoties zoodārziem vēl eksistē? Ja nevar izdzīvot pašu saviem spēkiem, tātad varbūt pienācis laiks izmirt, galu galā visas sugas izzūd ar laiku un parādās jaunas. Mākslīga kādas sugas uzturēšana pie dzīvības galu galā ir tikpat liela iejaukšanās dabiskos procesos kā speciāla tās izkaušana.

Būtībā jau nevienam vides aizstāvim nerūp daba pati par sevi, bet gan tās vides kvalitāte, kurā pašam jādzīvo.
+5
Pret ko ir dziesma vērsta, var ļoti skaidri redzēt BladeOfDarkness plkst. 19:03 ieliktajā video par cirka aizkulisēm. Tādu video ir ārkārtīgi daudz. Agrāk tas tika slēpts, bet lielākā daļa to tāpat nezina.

Es uzskatu, ka tāda spīdzināšana nav normāla dažu stulbu un bezjēdzīgu triku dēļ. Skatītāji (tajā skaitā bērni) nezina, kas notiek, lai iegūtu dažu minūšu priekšnesumu, kurā viss it kā ir tik labi un dzīvnieki tik gudri.
Jautājums - cik bieži jūs ejat uz cirku? Vai jums vispār interesē, kā tie dzīvnieki lēkā pāri šķēršļiem utt.?
Un kam tie daži triki, kuru iegūšanas veids publikai nav zināms, vispār ir vajadzīgi, bērniem?
Tie dresētāji nav normāli. Viņi ir vienkārši nežēlīgi sadisti, kuri savas vardarbīgās tieksmes izpauž uz dzīvniekiem, jo sabiedrība to atļauj un vēl maksā. Dresētāji un cirks īpaši lepojas ar tiem trikiem, kurus izpilda īpaši grūti dresējamie zvēri.
Par to ir dziesma, lai pievērstu tam uzmanību.

P.S. Es pagājušajā gadā biju uz cirku kopā ar savu bērnu. Pirms tam pēdējo reizi pats biju kaut kad dziļā bērnībā, ko vispār neatceros. Pagājušajā gadā, kad vedu bērnu uz cirku, neko nezināju par aizkulisēm un protestiem pret cirku.
Man, godīgi sakot, nepatika tur nekas, ieskaitot arī to vienīgo un nožēlojamo klaunu ar truliem jokiem.
+4
Tagad arī DIY video ir:
www.youtube.com/watch?v=GQqasa9poGU...

+1
īstenībā man viens pants no šitā gabala pamazām sāka iepatikties:

Paši lieniet būros, ja vajag
Un sevi dresējiet, cik gribat
Turpmāk nebūs jums tas ļauts
Citus kā lietas izmantot
+2
Skats uz kaķīti, kurš taisni gribēja strādāt cirkā:

stulbums.com/comic/kakis/...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas