Komponists Imants Kalniņš kļuvis par Putina līdzskrējēju?
0
Visai šokējošas priekš manis nāk ziņas no medijiem.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+2
Jau labu laiku jūdzas. Gaidām Imantdienas Strenčos.
0
šis tak agrāk ja nemaldos bija Nacionālās Apvienības biedrs...
0
Vecums šim atnāca ar marazmu .
+1
kkā negribās ticēt, ka cilvēks, kurš komponēja dziesmas par Alvas zaldātiņiem, Mūžīgu piena ceļu, Dziesma, ar ko tu sācies, Dūdieviņš un daudzas citas visiem tik zināmas kompozīcijas, kas visos laikos ir asociējušās ar latvisko- ir tā pārvēties. Pārvērties līdz nepazīšanai. Es, protams, Menueta disku tāpēc tagad ārā nemetīšu. Neko citu, kā uz progresējošas vecuma demences fona, ar ko Kalniņš, acīmredzot sirgst, te neizdomāsi.
www.youtube.com/watch?v=OxOiaw8rA70...
+2
Man ir vismaz 4 versijas...
Versija pirmā: tā ir pozas maiņa- pirms varbūtēja Krievijas mūzikas tirgus apgūšanas? Maz ticams- jo te ImKam jāsāk no "0" līmeņa.
Versija 2: Krievijas specdienesti samaksājuši slepus masīvu honorāru, lai arī kāds mūzikas cilvēks sāktu runāt "austrumu virzienā".
Versija 3: kādi vietējie valstsvīri kompinistam pamatīgi "sasāļojuši"!
Versija 4: Kalniņa kungs pazirgojas un vēro apkārtējo reakciju.
------------
Vecuma neprāts man gan neasocējas - ka pārmetas slavināt kaimiņ-okupētājvalsts vadošos politiķus. Ja sāktu nesakarīgi runāt un publiski čurāt puķupodos: tad gan. Lai gan nezinu- vai manis tikko minētais arī nenotiek ImKa's lauku mājās?
+2
Kad es pirms zārka sākšu slavināt kādu Putina pēcteci, tad jāsaprot- vecums patiešām man būs klāt.
0
Vatta jams bi tekstu autors? Drošvien cepa muzīks, kas tailaikā labi patērējās. Jāskatās ar ko jams šodien nodarbojas? Joprojām ģeputāts? Mož nolēmis iet Departjē pēdās.. žēl tik, ka nav miljonu.
+1
Nu viņš bija uzrakstījis oratoriju ļeņinam,kad pilnīgi varēja to nedarīt. Nekāds svētais viņš nav bijis arī agrāk,tāpat pauli un visi šitie. Kažoku mēta kā vajag un kā izdevīgi.
+1
^tekstu autors gk. bija Čaklais, Kalniņš komponēja mūziku.
Starpcitu- versija, ka Kalniņš ir nopirkts vai sazāļots ir pat ļoti ticama :D
+1
Vai arī krievijas variants par T-1000 >:)
+8
Vēlviena ticama versija - Kalniņš vairs nav Kalniņš bet Gorkins.
+1
Versija nr.6- ka safantazējies par PSRS atgriešanos, un laicīgi (kā pašam liekas) gatavo sev "siltu vietiņu" Kremļa valdnieku paspārnē...
0
Ja pratās iztulkot korānu latviski, tad gan jau, ka perdeklim galvā nemaz nav vate.
apollo.tvnet.lv/zinas/kalnins-jau-s...
+1
Jācer, ka pēc laiciņa nemetīsies pievienoties arī "Islama valstij"?
+2
+1
Šķiet, ka iemesls drīzāk ir aptuveni tāds: sak, no Eiropas nekas labs nav gaidāms - reku, visa ražošana un lauksaimniecība ir izputināta, to vien zin kā praidoties un dievu zaimot. Labi, ka vismaz austrumos vēl ir kārtīgi un dievbijīgi cilvēki sastopami.
0
"Būtiskākais iemesls, kādēļ viņš apņēmies rakstus tulkot, esot tas, ka Latvijā par islāmu zina ļoti maz. "

Tip es te bik jums iztulkošu caur savu saprašanas prizmu :>
+2
Kaut kas no folkloristiem teica, ka Viks (Imkas brālis un pastāvīgais tekstu autors) esot sanīdies ar brāli — komponistu šīs jaunās vatņiku nostājas dēļ.

Dīvainākas, ka jams tiešām bija ievēlēts Saeimā no tēvzemiešiem (vēl pirms nodibināja Visu Latvijai!), un sekmīgi vadīja Budžeta un finansu komisiju — katrā ziņā tajos laikos Latvijas budžeta ieņēmumi un kopprodukts auga, problēmas tika pārvarētas daudz labāk nekā tagad.
0
Cēsu Pils parka estrādē kāpnes ir diezgan augstas. Būs ImKa kādās Imantdienās pa tām novēlies un nedaudz pakausi atsitis.
+1
Internetā nejauši uzgāju attēlu, kur ļaudis stāv rindā pēc Imantdienu biļetēm. Šogad nepieredzēti pieprasītas: twitter.com/EdzusMikelsons/stat...
+1
Gan jau uz vecumu ta pati kaite kas Raimondam Paulam

Ka gribas drusku lielaku savadaku popularitati iegut ,

Tevzemiesi tomer bija drusku cita kaluma neka vl tapec ar laiku jau attirijas no tiem kas ir korumpeti un visadi citadi ar domu bledities

Lai gan protams 90 tajos bija pierasts visiem kas politika grabt sev un nedomat par to kas ir interesu konflikts un ka tas izskatisies tautas acis ,

Kaut ka nepiekritisu ka 90 tajos naudas bija vairak varbut deputatam jaa bet sociala plaisa starp biezajiem un parastajiem bija milziga ,
+2
0
Ja Artusam Kaimiņam ir videoblogs «Suņubūda», tad Sametim ir kas? Vijoļblogs?
0
Vijeblogs?
-6
Manuprat jaukais izrunatajs artuss parstav veseligo liberalismu kas brinumaina karta nav piezidies V

Jo visi kas pa lielam ir ar libe raliem uzskatiem un ar normalu domasanu stav un krit par v un tas reizem riktigi noriebies

Tad ir tie citi kas piezidusies lembim tie tad ari konflikte ar tiem ieprieksejiem

Tadas klanu cinas sanak abi grupejumi pa lielam doma ka iekast naudu no idealiem smakas nekadas.

Man liekas artussa vieta butu pie nacionaliem jo vinam ir taisna staja un ari labas domas ,

Pie tam vins ir ar savu kamera no bruninieku nama loti audzejis uzticamibu varai jo caur sim reportazam tie gudrakie ir paradijusi sevi ka cilvekus ,

Piemeram domaju ka augustam si ir laba reklama bijusi kas parada ka cilvekam ir humora izjuta ,

Nevis ka ir sauss politikis ta ka visuma ta ir laba demokratijas paraug stunda ,
+6
Baumas klīstot, ka viņš esot bijis VDK, bet kurš gan nav, vai ne? Par to Korāna iztulkošanu - tulkojums diezgan precīzs, bet daži panti iztrūkst nez kādēļ. Visas 114 nodaļas neesmu izlasījis, bet pietiekami, lai saprastu, ka kultūra/reliģija, kas man aizliedz klausīties mūziku (t.i. metālu) un baudīt alu ir jātur no Eiropas lielgabala šāviena attālumā. Lai iet ratā ar visu savu pro-krievisko sviestu un islāmu. Hantingtons jau sen iedalīja krieviju un islāma pasauli vienā kategorijā.
+3
Tu laikam gribēji teikt - vismaz ballistiskās raķetes lidojuma attālumā? Cik tad nu lielgabals tālu velk - dažus desmitus kilometrus labākajā gadījumā. Ar mopēdu stundas laikā pārvarams attālums :)
0
Tas, kas jātur ir lielgabala šāviena attālumā, tas drīzāk būtu rašisms, savukārt islāms ir jātur vestes nesiena attālumā >:)
0
Imantdienas Strenčos tomēr nebūs, jo Imants Kalniņš nolēmis politisku uzskatu dēļ nepiedalīties Imantdienās. Kādi tieši politiski uzskati, to šams neprecizē. www.irir.lv/2015/7/8/imantdiena...
+1
Bet principā te ir ko mācīties - piem. amerikāņi vel nav aizdomājušies taisīt Ozzfest bez Ozija.
+4
Bija Kalniņš - kļuva Krāniņš
-2
Dirst lai iet Imants Kalniņš ar visu savu dziedošo spermatozoīdu bariņu.
+2
Iz twittera:
Imantam nesakriit uzskati ar ieprieksheejo Imantu, taapeec vinjsh nepiedaliisies

Kā arī:
Viks: Imanta Kalniņa uzskatos daļēji vainojams islāms
www.tvnet.lv/izklaide/popkultura...
0
+1
Neliekas, ka Ivans D. būtu dirsējs. Kalniņam vienkārši vecuma dēļ kontakti paurī ir nodzirksteļojuši un sanācis tā, ka kādreizējā slēptā dzīve un domas, tagad nāk ārā publiski.
-1
ai nu vienkārši piepist viņu, piepist jūs visus, piepist mani arī un dzēšam šo tēmu. lielākā kļūda ir tā, ka viņš vispār tiek publicēts un ka par viņu vispār kāds runā, kā to var NESAPRAST!?!?!?!?
+1
"Bijušais politiķis saistībā ar Latvijas Avīzei sniegto interviju gan nevēlējās atbildēt uz Pietiek jautājumiem - kāpēc ziņas, kas varētu liecināt, ka Imants Kalniņš ir bijis VDK ziņotājs vai aģents, viņš nav publiskojis laikā, kad komponists bija Saeimas deputāts, un kāpēc viņš nav vērsies tiesībsargāšanas iestādēs ar ziņām par iespējamu "čekas maisu" iztīrīšanu."

Ļoti pamatots jautājums.
Otrais jautājums - kur ir garantija, ka Īvāna kungs pats nebija kādā no līdzīgām "piezīmju grāmatiņām"?
+2
Es Dīvānam sevišķi neticētu. Kādreiz viņš varbūt bija krietnuma simbols, bet tagad dzird, ka šis kļūstot arvien dīvaināks. Dikti meties vides aizsardzības sfērā, vien ne pret Daugavas HESu vai ko tādu, bet, piemēram, dikti "glābis" pie Gulbenes kādam ceļam tuvumā esošos kokus. Vietējās tantītes, kam beidzot bijusi iespēja redzēt asfaltētu ceļu, atnākušas uz sapulci un Dīvānu konkrēti izlamājušas. Sak, vimpuk, ne tev te jādzīvo un jānoput. Nebāzies visām pudelēm par korķi.
Pagastvecis pēcāk esot smīnējis - sak, Īvāna kungs laikam jau pie mums vairāk nebrauks...

Kā likums, fanātiskajiem vides draugiem pilns rublis nav.
0
Tas gan taisnība, ka vismaz 10 gadus Īvāns godīgu darbu nav strādājis. Pēdējoreiz bija redzēts, esot Rīgas domnieka amatā.
0
cik presē lasīts, tagad laukos dzīvojot un tipa ar aturālo saimniecību it kā nodarbojoties.

Man ir aizdomas, ka gadījums ar kokiem man bija zināms, vai tik nebija kolēģa projektētais ceļš. Tak tur kad tos kokus zāģēja nost, puse tāpat izrādījās pussapuvuši, kas pie lielāka pūtiena nogāztos.
0
Tas bija gar ceļu Gulbene-Rēzekne. Par sapūšanu nezinu, bet 90% koku tur no ārpuses izskatījās krimināli un neviens vietējais tiešām par viņiem necīnījās. Hajs tika sacelts pilnīgi par neko.
0
Ja runa ir par posmu pirms Gulbenes (kur Pededzes upe, Stradu ciems), tad ir īstais.
+8
Imams Kalniņš.
+1
Tas pats pie Gulbenes. Protams, ka vietējie necīnījās PRET. Tie jau droši vien nebija idioti un ļoti vēlējās grantenieka vietā asfaltu (dabūja arī) - parasti cīnās tie, kas dzīvo komfortablā vidē stipri tālu no notikuma vietas, bet pamāca citus, lai saglabā Latvijas "baltos lielceļus" (īsts citāts no kaut kāda vides fanātiķa teksta).
Koki tādās vietās parasti ir apdauzītu mizu, labi raksturojot negadījumu skaitu. Tak cilvēka dzīvība tādam debilam Dīvānam pie dirsas, ka tik var dzīvot dzilna un praulgrauzis.
Starp citu, toreiz vides draugi bija konstatējuši, ka tur esot tik un tik dižkoku (tie gan īsti zāģēti netika) un....potenciālie dižkoki! Tā aizdomājoties jebkurš var būt potenciālais ilgdzīvotājs u.t.t.

+4
Šis komentārs neliecina neko labu par tavām zināšanām bioloģijā. Diemžēl vājas zināšanas dabaszinātnēs ir raksturīgas lielai daļai Latvijas iedzīvotāju.
Pirmkārt Latvijā ir sastopamas diezgan daudzas praulgraužu sugas, no kurām dažas ir aizsargājamas gan Latvijā, gan ES. Tieša šādās ceļmalu alejās tās ir sastopamas ļoti reti.
Latvijā dzīvo 3 dzilnu sugas un patiešām visas ir aizsargājamas. Pelēkā dzilna, kas ir visbiežāk sastopamā suga, mēdz dzīvot vecās alejās, taču šajā konkrētajā gadījumā tā netika konstatēta.
Jāņem vērā, ka vecas alejas patiešām var būt nozīmīgs patvērums dažādām dzīvnieku sugām lauku ainavā, kur vecu koku daudzviet paliek visai maz. Ir arī estētiski augstvērtīgas alejas, kas tiek aizsargātas valsts mērogā.
Mēs nevaram aizsargāt katru ceļmalas koku, bet nav arī pareiza politika, ka visi koki gar ceļiem ir jācērt nost. Situācijas vienkāršošana un nepamatota vispārināšana parasti pie laba gala nenoved.
+2
Pirmkārt, dzilnas un praulgraužus pieminēju tikai tāpat - bez sevišķas saistības ar minēto objektu. Otrkārt, nez vai var prasīt no vidējā statistiskā iedzīvotāja, lai zinātu, kuras dzilna aizsargājamas, kādos biotopos dzīvo praulgrauzis N. u.tml. Tā ir specifiska lieta un ir gauži normāli, ka to zina tikai jomas speciālisti un entuziasti.
Treškārt nav sevišķas pārliecības, ka TIEŠĀ ceļa tuvumā kādam lopiņam tik ļoti patiks apmesties. Latvijā vairāk kā puse teritorijas ir klāta mežiem un ir gana liela izvēle - gan jaunizveidojušies, gan vecāki, gan arī ir pavisam veci. Idejiski zvēriem, putniem un kukaiņiem vieta dzīvei ir. Kāda velna pēc tie ir jāuztur vietā, kur tas koks apdraud cilvēkus? Manuprāt, galvenais iemesls ir tāds, ka dabas draugi vienkārši ne visai mīl iet meklēt savus aizsargājamos biotopus pa mežiem un purviem, bet ir vienkāršāk piebraukt ar auto un nesmērēt galošas...
Paturpinot - nav vairs zirgu transporta laiks. Autiņiem ar 6 m platu brauktuvi īsti nepietiek un ceļu paplašinot var ciest koku saknes - ar laiku aleja pārvēršas par nokaltušu koku virkni (+ vēl sāls ietekme ziemā). Krīt zari, slikta redzamība - tas viss tikai apdraud ļautiņus, kam tur diendienā jābrauc. Man vispār ideja par kokiem, laukakmeņiem, debiliem kapu pieminekļiem ceļa TIEŠĀ tuvumā liekas stulba. Nu lai ir tas koks mazliet nostāk no ceļa. Ne no tā cieš skats, ne kas. Toties potenciālas avārijas gadījumā braucējs no tā var tikai iegūt.
+3
Iedomājos XIX gadsimta mītiņu pie Liepājas — «Saspridzināt Pērkoņkalvi! Kam mums tāds dižakmens te vajadzīgs! Man veselas 15 olektes jāsoļo viņam riņķī, kad kunga dūšā no krogus mājup svempjos — gribu taisni iet!»
0
Potenciālie dižkoki - ir tāds jēdziens. Tie ir tādi, kas vēl noteikto normu nav sasnieguši, bet ir tuvu tai, un tipa pārdesmit gados var to sasniegt. Ir noteikums, ka visu ārpus meža augošo atsevišķo koku ciršana ir jāsaskaņo vietējā pašvaldībā. Tā savukārt var pieaicināt visādus arboristus un dendrofilus, lai tie dod savu slēdzienu. :)

LVC principā ir uzstādījums likvidēt/aizvākt visus šķēršļus, kas atrodas ceļa nodalījuma joslā. Ir jau, protams, izņēmuma gadījumi - tie paši dižkoki, ēkas utml.
0
Ja atmiņa neviļ, tajā sarakstā bija ļoti daudz to potenciālo dižkoku (salīdzinot ar reālajiem dižkokiem), tā ka, pieļauju, tur bija zināma pašdarbība - kā gribam, tā rakstām. Jo vairāk, jo labāk, jo aizsargājamāk izskatās.
Bet tas tā - vairs jau ne ar Dīvānu, ne ar Imantu Kalniņu saistīts :)
+1
Nekāds baigais brīnums jau tas ar nebūtu - aleju iestāda vienā laikā, un visi koki attiecīgi ir viena vecuma un būs daudzmaz līdzīgi arī izmēros. To noteikto normu attiecīgi arī lielākā daļa puslīdz vienlaicīgi sasniegs.

P.S. Ja D.īvānam dikti gribas "Latvijas baltos lielceļus", tad labāk lai atbalsta betona ceļu būvniecības ieviešanu :)
+1
Dažam jau liekas: koki sastādīti kādreiz vienā rindā gar ceļmalu — ahujennākais brīnums tā aleja, uzreiz jāaizsargā!
0
Nēnu izskatās jau smuki, bet ar ātrumu 90 k/h nav īsti savienojams, pie kam, kā jau lash minēja, saknēm tbūvniecības laikā tāpat ir kirdik. Plus vēl fakts, ka tiem kokiem paliekot veciem, pieaug iespēja, ka tie (vai prāvi zari) var nogāzties uz ceļa. Uz kaut kādiem muižas parkiem utml. noteikti lai ir, bet ne jau gar valsts reģionālajiem ceļiem.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas