Kapakmens - Anarhija - CD 2015
+4
"Kapakmens" jaunais albums "Anarhija" tagad 100% apmērā noklausāms te: kapakmens.bandcamp.com/

Preses relīze:

Grupa „Kapakmens” izdod savu otro albumu „Anarhija”.

Jūlija ellīgi karstajā laikā beidzot dienas gaismu ierauga grupas „Kapakmens” jau otrais pašdarbības ceļā lolotais albums ar nosaukumu „Anarhija”.

Albums „Anarhija” ietver kopumā 14 kompozīcijas, kas pārklāj plašu diskriminatīvās telpas spektru – sākot ar reliģijas, valsts un cilvēku savstarpējo attiecību kritiku līdz dzīvnieku tiesību idejām. Atšķirībā no 2013. gadā izdotā albuma „Anti-Pozitīvs”, šajā dziesmu krājumā ir ietverta daudz skarbāka sociāli politiska kritika ikdienas dzīves norisēm gan cilvēciskā, gan valstiskā līmenī. Albuma vāka attēls ir ilustratīvs vēstījums, kā pastāvīgi noverotā publiskā telpā ir iespējams sargāt savu identitāti, ja cilvēks izvēlas dzīvot ārpus neētisku likumu un noteikumu robežām, lai izvairītos no sistēmas asinskārām atriebības sekām. Neskatoties uz skaudrajām dzejas rindām, albuma galvenā ideja ir tiekšanās pēc vispārējas vienlīdzības, taisnīguma un miera, tāpēc albuma nosaukums loģisks – „Anarhija”.

Ieraksts tiek izdots ļoti ierobežotā daudzumā, sadarbībā ar „P3lican Partisans” kolektīvu. Šis izdevums ir īpašs ar to, ka tas ietver ne tikai kompaktdisku un dziesmu vārdus, bet arī bieži tik iztrūkstošo lietu – bukletu ar skaidrojumiem par dziesmās pausto. Turklāt, pirmajiem 50 albuma īpašniekiem dāvanā būs speciālā izlaiduma uzšuves.

Albums oficiāli tiks izdots 10. jūlijā ar prezentācijas koncertu festivālā „Rupjmaize”.

Dziesmas ierakstītas 2014./2015. gadu mijā Valmierā „Hodila” studijā.

www.facebook.com/kapakmens
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Izklausās pēc kaut kādiem ar dzīvi stipri neapmierinātiem cilvēkiem, kuri tā vietā, lai darītu ko labu, tikai bezjēdzīgi čīkst, cik viss ir slikti. Dzīve nav un nekad nebūs rožu dārzs. Politiķi melos un zags, reliģijas radīs neprāta ilūzijas, zinātne - jaunus veidus, kā mūs visus nogalināt, kaimiņš ir urla un dzērājs, laulātais/-tā vai partneris/-e (tagad tā ir moderni) ir neuzticīgs, bērni - nepateicīgi, un vēl kaķis piemīza tupeles... nu un tad? Nevajadzētu tā kā sākt ar sevis sakārtošanu? Lielākā daļa problēmu sākas mūsu personīgajās, nesakārtotājās, paštainajās un nožēlojamājās dzīvēs. Un, kas man nepatīk visvairāk, ir runāšana par taisnīgumu. Ko paredz šāds taisnīgums? Tādu pašu aklu sekošanu likumiem, ko te cenšas apstrīdēt. Taisnīgums neparedz piedošanu un dziļāku izpratni par lietām, iemesliem, cēloņiem; taisnīgums ir tikai auksti, nedzīvi fakti. Kristietībā vistaisnīgākais džeks, piemēram, ir neviens cits, kā Sātans, jo viņam programma ir ļoti taisnīga - visus grēciniekus, tas ir, visu cilvēci par grēkiem (t.s. noziegumi, meli, perversijas, zaimošana, neticība, u.t.t.) vest uz nāvi, uz mūžīgo pazudināšanu. Jo grēka alga ir nāve. Vai nesaskatām paši sevi šadā ilustrācijā, kad ziņās lasām par visāda rakstura noziegumiem, afērām, u.t.t. ? Sliktās lietas dara tādi paši cilvēki kā mēs, vienlīdzīgi ar mums. Nostādiet sevi viņu vietā, un tad runāsim par taisnīgumu. Sāksim ar sevi, un atzīsim, ka esam ļoti cietsirdīgi un slepkavnieciski indivīdi, kuri pie pirmās izdevības nekautrēsies pasmērēties ar savu līdzcilvēku asinīm, un pēc tam to attaisnosim ar apstākļiem, citu noziegumiem un vēlmi pēc taisnības. Tāpēc ir likumi, tāpēc ir tiesas un pasaules kārtība, lai būtu vismaz kāds līdzsvars un drošība, un nevis tikai individuāls "taisnīgums" un linčošana, kas būtu anarhija tās patiesajā izpausmē. Dikti gribam ko tādu?

P.S. - pasargāt savu identitāti var ļoti vienkārši - atrakstīties (labāk, nekad nereģistrēties) no Facebook, draugiem.lv, google.com, u.t.t., kā arī no Truemetal, un cerēt, ka esat par sevi nopludinājuši pēc iespējas mazāk kompromātu. Saziņā lietot tikai telefonu un Latvijas pasta pakalpojumus, iekopt šauru draugu loku, darbā ar kolēģiem ieturēt tikai formālas biznesa attiecības. Nevajag tāpēc vilkt uz galvas hūdiju un tēlot teroristu.

P.S.S. - lai būtu foršāk, izdarīsim visi ko labu saviem tuviniekiem šovakar, vai arī vienalga kam, tāpat, par neko. Uzreiz viss liksies gaišāk un vieglāk. :)

+7
Tas, ka pancisks formējums brēc par snetaisnību un sociālo nevienlīdzību, ir tā kā pierasts, bet tāds pozitīvisms no dūmera? :D
+1
Labs! :)
-2
^^Neidentificēju sevi vai savu dzīvi ar mūziku, ko es klausos un kas man patīk, jo manā dzīvē ir vēl daudzas citas lietas, kas mani aizrauj un interesē, un kas veido manu personību un uzkatus. Tā saucamie "dūmeri" arī ir cilvēki. Ja tā nebūtu, tad jau sen mēs visi būtu pakārušies, noindējušies, nolēkuši no tiltiem, pārgriezuši vēnas vai nošāvušies. Vai kā citādi padarījuši sev galu. Neesmu dzirdējis daudz stāstu par šādiem gadījumiem līdzīgas muzikālās gaumes cilvēku vidū.
+3
Un kā tad ir ar grupas Funeral dalībnieku?
+1
^^ nu tas jau nebija pārmēru nopietni jāuztver :)
0
karoč, funeral doom teologs sagājis ragos ar mazgadīgu kreiso anarhosindikālistu par to, kuram no abiem ir tiesības reizēm būt arī jautram.

Un tagad konkurss klausītājiem: kurš no abiem teica sekojošos vārdus? «Kristietībā vistaisnīgākais džeks, piemēram, ir neviens cits, kā Sātans, jo viņam programma ir ļoti taisnīga - visus grēciniekus, tas ir, visu cilvēci par grēkiem (t.s. noziegumi, meli, perversijas, zaimošana, neticība, u.t.t.) vest uz nāvi, uz mūžīgo pazudināšanu.»
+1
Intars ir mazgadīgs? :D
+3
Ja daudzgadīgs skaitās no 90, tad varētu būt mazgadīgs :D
-1
viens, divi, daudz
0
Ak pareizi, to rakstīja Intars un nevis Ashath :D
+1
Interesanti, kuram ta bija pirmajam šī ideja par trim rotējošām izkaptīm? >:)

neurotrecordings.merchtable.com/artists/neurosis/ne...
+1
Mums tās izkaptis nerotē :D
+2
Noskaties jauno Kapakmens video dziesmai "Dumpja Suns"!

Daudziem politiskā nostāja un atbildība saistās ar vakara ziņu ieslēgšanu un kašķīgu rūkšanu televizora ekrānā. Par laimi ne visiem tā tas notiek. Ir vietas pasaulē, kur cilvēki iet ielās, parāda attieksmi un liek manīt savas prasības. Un to dara ne tikai cilvēki. Slavu ir ieguvuši adoptēti klīstoši suņi Grieķijā, kuri kopā ar cilvēkiem piedalās ielu demonstrācijās un protestos. Atšķirībā no sēdētāja piesvīdušā dīvānā, šie suņi vismaz pa īstam pretojas un neklusē!

www.youtube.com/watch?v=spa4firEtrk...
+2
katram pa čihuahunahujai...hrr..gaf
+2
Nosaukšu savu suni par Babaju un vadāšu līdzi pa visiem mītiņiem!
+2
Anarhijas rezultātā cik galvaskausi norakti zem Kapakmeņa?

karametals.lv/zinas/protesteju-ta...
+10
Čau, pincītis mani visu laiku aģitē uz Kapakmens heitošanu, bet lai viņš iet pačurāt - man nav nekas ne pret (ne par, jāpiebilst), ne arī pārāk per. Šajā pavedienā, piemēram, visnicināmākā ir E. paustā attieksme, kurai ir ļoti maz sakara ar metālu un kapiem, bet ļoti daudz - ar kristietību, konvencionālismu un konformismu. Grēka alga ir nāve? What does that even mean? Es saprotu, ģimenes cilvēks, mati deniņos atkāpjas, vēders pamazām izplešas, mājās 80% metāla ir bērnu ratiņos. Kūl! Jādomā, ka E.-prāt kādreiz visi metālisti par tādiem kļūs. Izlasiet vēlreiz: "MŪSU personīgajās, nesakārtotājās, paštainajās un nožēlojamājās dzīvēs" sākas bēgļi, homofobija, politiskā korupcija, dzīvnieku tiesību neievērošana, korporatīvā noziedzība. Zelts.
+2
Nav jau tā, ka E. nebūtu taisnība - pirms uz citiem dirs, paskaties spogulī un iztīri zobus, ibio :D

Un kā gan Anarhija var nodrošināt vienlīdzību, taisnīgumu un mieru ?! Vairāk velk uz Letarģiju.
+2
^ teorētiski var, bet kā jau ar ideoloģijām ierasts, praksē viss izrādās citādi.
+3
^^ Mūsdienu cilvēkam anarhija pirmām kārtām asociējas ar kaut kādiem grautiņiem un debošiem, taču patiesībā galvenā šīs mācības ideja, tās galveno teorētiķu Prudona, Bakuņina, Kropotkina u.c. ieskatā bija līdz pēdējām minimalizēt valsts varas ietekmi un cilvēka dzīvi, kad uz vietām dzīvojošie paši varētu lemt, ko un kā viņiem darīt. Protams, nevienai valsts varai šāda ideoloģija nepatika, tāpēc intensīvas propogandas kampaņas rezultātā tā tika nomelnota un degradēta. Vēlāk degradējās arī paši anarhisti. Tā tas viss arī palika smukas utopijas līmenī.
+1
^ tā arī ir utopija. Pat cilšu sabiedrībā, kuru par valsti īsti nenosauksi, bija/ir likumi, kurus nodrošina zināmahierarhija un vara... Anarhija "asociējas ar kaut kādiem grautiņiem un debošiem" nevis tāpēc, ka anarhija to paredz, bet gan pie tā noved, jo visi sabiedrības locekļi nekad nebūs tādi, kas spēs pašorganizēties...
+1
Tieši tā. Uz papīra, arī Komunisms ir kas cēls un skaists, bet realitātē sanāk līķu kaudzes
+6
BoD, nav jau arī tā, ka E. teiktu kaut ko, kas nebūtu dzirdēts n reizes un ko nebūtu simtreiz teicis kāds cits, sākot ar Opru un Čopru un beidzot ar Raini un to pašu Jēzu. Tas, kas šķebina, ir feikais viedums un implicētā pārākuma attieksme. Sakot MŪSU, tādi cilvēki domā JŪSU. Vai, tavuprāt, Edmundam ir sensitīva informācija par Kapakmens biedru higiēnas paradumiem? Šaubos. Drīzāk te manāmi zināmi senilitātes aizmetņi (vēlme pamācīt "trakos jauniešus") un augstprātīgi pavīpsnāt. Ok, sāku ar sevi: rakstāmgalds tīrs, zobi arī, bērni/mājdzīvnieki pabaroti. Ko tālāk? Nuja, nākt uz truemetālu kādu sarāt :D
0
^ pilnīgi pareizi - tieši tam Trvemetāls domāts
+2
^^ tiesa, bet Kapakmens jau arī te māca citus dzīvot. Tāds tādu atrod :D
0
Te tomēr jāpiebilst, ka es neatceros, kā būtu AĢITĒJIS Nefiju heitot. Man kā reiz nav nekas pret anarhistu idejām, ne arī pret vegānismu. Ja vēlaties izlasīt latviešu anarhista aptuvenu dzīvesstāstu, tad to var izdarīt šeit - lv.wikipedia.org/wiki/J%C4%81nis_%C5... Var jau būt, ka esmu pārāk ass un vietējai publikai var skaidrot šīs tēmas, nopietnā balsī lasot par tām it kā no vidusskolas klades, bet man tas šķiet diezgan dīvaini. Ok, dumpja suns ir jau daudz labāk nekā akdievs, 666 reizes, kas ir vienkārši bērnudārzs. Manās iedomās gan anarhisms mūzikā saistās ar interesantākām idejām un vismaz daļēju avangardu, nevis sausu meinstrīm desmetālu. Bet, protams, ja tāds tiek izvēlēts, lai mēģinātu plašākai publikai nodot šīs idejas, var būt, ka tas arī strādā un šādā ziņā tas pat ir apsveicami, ka kāds to dara, es tiešām nezinu. Lielākā problēma saistīta ar jauniešiem, kas pretendē uz kaut ko vairāk par utopisko anarhismu, gan ir tas, ka pilsētās dzīvojot visi neizbēgami barojas no sistēmas, kaut vai tās pārpalikumiem. Ti, tāda īsta anarhija var darboties vai nu pēc revolūcijas, vai arī, ja kaut kādos laukos vai suburbos izveido anarhistu ciematu, kur tad arī visi biedri dzīvo. Kāpēc anarhija nedarbojas pirmajā vienteikuma komentārā minēja Intars - praksē lielākā daļa iedzīvotāju nemaz nav spējīgi paši pieņemt lēmumus, un nav vispār ieinteresēti kaut ko darīt bez pātagas uzšaušanas. Toties, ja pie varas nāktu anarhisti un tāpat būtu liela daļa populācijas, kas nespēj dzīvot bez varas un sistēmas, sanāktu, ka anarhistiem vienkārši jānomaina kapitālisti. Tur mēs nonāktu pie tā, ko otrajā vienteikuma komentārā minēja Intars - vieni citiem dzīvot mācītāji nomaina citus dzīvot mācītājus.
+1
"ja pie varas nāktu anarhisti"

:D
0
haha, tas skan vājprātīgi, bet tur jau tā lieta, ka viens plāns ir pretoties, bet otra lieta - ko darīt gadījumā, ja savu taisnību esi izcīnījis?
+1
Liberāļi uzskata, ka pie varas jābūt liberāli noskaņotiem politiķiem.
Konservatīvie uzskata, ka pie varas jābūt konservatīvajiem.
Nacionālisti uzskata, ka pie varas jābūt valstsnācijas cienīgākajiem pārstāvjiem.
Vatņiki uzskata, ka pie varas jābūt Putinam.
Un tikai anarhisti uzskata, ka pie varas nevajag būt nevienam!
0
vienmēr kāds ir pie varas, tā ka anarhija ir lemta neveiksmei
0
Nauda pie varas. Un, varbūt, arī labi vien ir, nevis kādas tupas idejas. Allahu-akbar!!
0
Karoč, anarhija ir neizbēgama :)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas