Kataklysm + Septicflesh + Aborted @ MP, 18.01.16
+11
Kārtīgs 2016. gada sākums.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Viiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!
0
Holy fucken shit!
0
pēc detuhas ož.
0
Psc, epta, āāāāā o_O
0
Zeptikfles! \m/
0
baigi laicīgi ...
0
ulla lā! Laicīgi gan, trīs reizes paspēšu aizmirst :D
+4
Pirmdiena, jēbāķ...
0
Kad biļetes??
0
Bezmaz jāņem mini atvaļinājums 15-20. jan...
0
biļets atvaļinājumam:
www.ticketshop.lv/site/events/view/16...
0
Nu? Ies a kāds?
0
butu LV - aizietu "kachku" paklausit :)
0
Ies.
0
ja tic Feisītim - kādi 25 draugi ies ;)
+7
Ok, par koncertu:

Aborted - moderns brutaļniks, kādu neklausos, un kas īpaši arī dzīvajā napavilka, bet bija ciešams. Laba skaņa, btw.

Septicflesh - wiiiiii, baigi labi, tieši tas, kas vajadzīgs. Melodiski, dziļi, atmosfēriski, simfōniski. Dziesmas gan tikai no pēdējiem 3 ierakstiem, bet izlase bija ļoti laba. Anubis pat piedziedājumu gaudoju līdzi. Gribu Septicflesh headline koncertu, ar vismaz 20 min ilgāku programmu.

Kataklysm - jāsaka godīgi, šī grupa man vienmēr bija vienaldzīga, līdz ar to orientēšanās viņu daiļradē bija ioerobežota. Pirmās 3 dziesmas man nepatika. Pēc tam sākās afigennākā kačka, un viss kļuva dikti jauki. Koncerts izdevās ļoti labi, viss bija līmenī, skaļi un brutāli, kā jau death metālam jābūt. Ieskaitīts, kaut gan tas mani par Kataklysm die hard fanu tāpat nepadarīs. Bet tik un tā - \m/
+4
Griķi blieza labi (sākumā bija kripatu par skaļu, bet pievilka, vai ausis atrofējās) - tik bija vismaz 15min par īsu (45min spēlēja) un veseli 3 gabali no pēdējā CD ''Titan'' kas tika izmests misenē. Tāda mazuma sajūta beigās. Savlaik HRL skatītais laikam bija vislabākais no končiem, jo Bruķikā tā fonogramma nedaudz pārāk finierīgi skanēja un īsti nepaķēra.

Kaķuklizmas pēdējie divi ripuļi nebija sūdi, bet līdz galam nepārliecināja. 2010.gada CD gan likās ļoti labs, bet agrākie nav praktiski klausīti, bet dzīvajā aiespēra labi pa dirsu, pat daži desukōrīgie motīvi netraucēja. No 2010 ar kādus 3 gabalus nomauca. Ugārīgi, tik skaņa šiem likās nedaudz ''plakanāka'' nekā grieķiem. Vēl jau kādu gabalu varēja nobliezt, jo ar baigi ilgi nemauca - kādas 65min.

kopumā jau ļoti labi un prieks, ka viss precīzi sākās (SF 21:00 sāka kapāt) un ļoti laicīgi pirms pēdājiem transportiem beidzās.
+4
Aborted - ierakstos makten garlaicīgi, attiecīgi daudz nav klausīts. Dzīvajā vietām OK, bēt nū nestāv uz tāda tipa muzjakas.

Sketikk Fless kā jau ierasts atceras tikai 3 pēdējos ablomus un neko jēdzīgu nenokapāja. Par laimi, viens no tiem trim ir pagadījies Great mass, kas ir makten labs, un jami pamanījās, laikam, 2 dziesmas no tā nokaplēt? Joprojām, kops Hard rokk lāger ir un paliek pidarasi - neko no saknēm neatceras :E

Kataklimza tas bi vnk psc - gaidīju labumu, bet izrādījās makten labāki kā gaidīts. Nobuldozorēja visus naher. Super]īga tautas detuha - viss saprotams, bez liekām pidorasīšanām un pimpju mētāšanām.
+5
Aborted intro sāka skanēt precīzi astoņos, līdz ar mēteļu nodošanu. Spēlēja gana jaudīgu sporta metālu - grupu vingrošanas ietvaros tika izpildīta visa obligātā programma, ne pārāk azartisku wall of death ieskaitot. Divtūkstošo pirmajā pusē man šie labi gāja pie dūšas, tad viņi tādu samērā karkasīgu brutāldesu mauca, tad vēlāk viņi karkasīgumu iemainīja pret modernāku kačku un interse pazuda (tas gan apmēram sakrita ar intereses zušanu par subžanru kā tādu), tomēr gana labi zināju ko gaidīt, un vīlies netiku. Diži sajūsmināts arī ne, bet kā iesildītājiem nebija nekāda vaina. Skaņa man, vismaz sākuma daļā likās pārkruķīta, bet varbūt pierašanas vaina.

Septikfles priekšstāvis bija apvilcies liekos muskuļus un, tāpat kā iepriekšējā redzēšanas reizē (HRL 2009?), daudz aktīvāk veica dialogu ar publiku, nekā basenes spēlēšanu, pret ko attiecās samērā raspizģajiski. Vokāls ierakstu dziļajam daiļumam līdzinājās tikai sākumā, tomēr nebija peļams arī pārējā seta garumā. Spēlēja pamatā dziesmas no cikla "Are You Ready, My Friends?", kā arī "Fucking Devilhorns" un "Skaitu līdz trīs". Citiem vārdiem sakot, nekā vecāka par 2008. gadu nebija. Skaņa bija laba, tomēr tās simfodesas "bombastismu", ko šie beidzamos gados spēlē, dzīvajā līdz galam veiksmīgi pārnest neizdodas. Varbūt arī tas ir starp iemesliem, kāpēc šie setlistē iekļauj brutālākus gabalus, tomēr varētu gan arī uzspēlēt maķenīt mērenākos senākos sacerējumus - galu galā, uz sirsnīgiem meldiņiem viņiem ķēriena nav trūcis. Tā publikas kačāšana pa vairākām reizēm katra gabala ietvaros arī pārāk sarausta dziesmas, drusku - reizi pa reizei jau noder, bet pārcenšanās pie laba neved. Tomēr patika tiešām labi, un mazuma piegarša palika.

Kataklysm ap 2003-2005 gadu klausījos cītīgi, pēc tam pamazām, ievērojot, ka tiek štancēts aptuveni viens un tas pats, interese noplaka, un pēdīgais albums, ko pilnā garumā biju klausījies, bija 2006. gada "In the Arms of Devastation". Tomēr dzīvajā saspārdīja kapitāli! Tā jau laikam veca patiesība, ka tāda mēreni vienkāršāka mūzika dzīvajā iet labāk nekā ierakstā un otrādi, un šis bija labs piemērs. Skaņa šiem bija ļoti laba, nuja, ģitāra jau ar tikai viena bij; un daļēji melodisku un ritmisku rifu kombinācijas ar pārliecinošu bungu baterijas komandiera darbu, kā arī aktīvu priekšnieka izpildīšanos sniedza varen spārdīgu šovu.

Gada importa koncertu sērija sākta prīmā!

P.S. Tā ir tagad tāda mode, ka uz breakdowna sākumu tiek izmesta tāda konkrēta basu bumba, ka aš apenes notrīc? Aborted šo izpildīja vairākkārt, bet Kaķuklizmai arī bija vismaz vienā vietā.
+1
Iešu atkal uzlikt vecos skeptikfless un uzspēlēšo heroes2 :E
+2
Tā basu bumba speciāli, lai tie, kas noštirījušies un vairs lāga nesaprot, sajustu, kad sākas breikdauns un jāsāk tirināties. Gluži kā vibrozvans telefonam. Jautri gan bija, kad pēc viena bassdropa no MP griestiem nobira kaut kādi sūdi.

Aborted - tehnisks, brutāls un enerģisks cūciņmetāls, bet kaut kā vienveidīgi.
Septicflesh - pēc Bruķikā redzētā ārprāta, kur gičists bija tepiķī un orķestrālais fons skanēja pāri visai cietokšņa teritorijai, šoreiz bija skatāmi. Bet īsti nepavelk, sapratu, ka man no grieķiem tomēr labāk Rotting Christ.
Kataklysm - pa smuko, kačka, vējdzirnavas un ahūns bundzinieks. Eleganti. Prasījās gan mazliet vecā materiāla, bet tas tā, tīri personiski.

Šādam koncim tautas pamaz, toties izskatījās, ka liela daļa svaigu purnāžu - varbūt tas metāls LV pavisam vēl nav nomiris... Katrā gadījumā 2016. iesākts kārtīgi.
+2
Kur tad to tautu lai liek - staffs bija aizņēmis visu placi starp sienu un skaņotāju - krekliņus ar binokli bezmaz jāpēta ;) Cerēju ''Comunion'' vai ''Sumerian Demons'' nopirkt pa lēto (vismaz lebls pa €7 tirgo), bet no diskiem nekā nebija - tik pa pēdējam sūdam.

Pareiz, HRL Bigigjam tak bija ''The Eldest Cosmonaut'' krekliņš uztaisīts, bet čali smagi aplauza - aizgāja bubinādams :D

Kaķuklizma laikam tieši to pašu ko Helsinkos spēlēja:

1 Breaching the Asylum
2 If I Was God... I'd Burn It All
3 As I Slither
4 The Black Sheep
5 Manipulator of Souls
6 At the Edge of the World
7 Thy Serpents Tongue
8 Push the Venom
9 The Ambassador of Pain
10 Where the Enemy Sleeps...
11 Soul Destroyer
12 The Chains of Power
13 Open Scars
14 In Shadows & Dust
15 Crippled & Broken

SepticFless sets no Stokholmas:

1 War in Heaven
2 Communion
3 Order of Dracul
4 Pyramid God
5 Prototype
6 The Vampire from Nazareth
7 Anubis
8 Prometheus
+2
Triecienpluss BoD par grieķu nosaukšanu par griķiem. Šādu iesauku vēl nebiju manījis.
+1
RTU BF būvmašīnu kursu mums lasīja krievu tautības pasniedzējs, kas latviski runāja ar krietnu akcentu, tad nu šim toreiz arī grieķu uguns (ugunsmetēja priekštecis, en.wikipedia.org/wiki/Greek_fire... ) pārvērtās par griķu uguni.
0
^^ kā tu domā, kāpēc griķus tā sauc ? griķi = grieķi
0
klausījos šodien ''At the Arms of Devastation'' - Open Scars un Crippled & Broken dzīvajā skanēja daudz jaudīgāk-zvērīgāk
+2
Septicflesh čaļiem laikaim neviens nav pateicis, ka albumi līdz 2003.-ajam (ieskaitot) ir nesalīdzināmi labāki par jaunajiem.
0
Varbūt tur ir kāds sakars ar to, ka Sotiris, kurš grupā dzied tīros vokālus un spēlē taustiņus un ģitāru, nebrauc tūrēs (viņa vietā ir sesijas ģitārists, šajā koncī bija pa kreisi).
0
Es pat par vienkārši ''labāki'' nepiekrītu, kur nu vēl ''nesalīdzināmi''. ''Communion'' un ''Ophidian Wheel'' man veinlīdz labi per. ''The Great Mass'' arī labs
0
^^Sotiris ir bankas klerks, viņš darba dēļ nevar braukt garās tūrēs ārpus Grieķijas. Uz vietas viņš mēdz piedalīties koncertos laiku pa laikam.
+1
Par to "nesalīdzināmi labāki" - manuprāt, Septicflesh ir viena no tām grupām, kura ir ļoti labi evolucionējusi savā mūzikā. Nestāvēt uz vietas arī ir jāmāk, un viņiem tas ir sanācis skaisti, profesionāli un kvalitatīvi. Ne katra grupa ir ar kapacitāti savā muzikā iesaistīt akadēmisko orķestri, kur nu vēl tik organiski kā to dara Septicflesh. Divu albumu (Communion un The Great Mass) laikā uzkāpt līdz simfōniskā metāla šedevram, kas ir Titan, ir ļoti ievērojams darbs.
0
Communion bija labs, bet pēdējie divi jau riktīgi stagnē, tā pati formula. Bet nu tā jau notiek ar daudzām grupām. Tas, ka tur piedalās akadēmisks orķestris man neko nenozīmē - es, kā klausītājs uzliekot Septicflesh un, piemēram, Fleshgod Apocalypse ne vella nevarētu atšķirt, kur ir īsts orķestris, kur nē.
0
Divi albumi nav stagnācija. Lūk, Rotting Christ gan stagnē, jau kopš Theogonia laikiem.
0
Bet Theogonia, imho, ir viņu labākais veikums
+1
Nea - Non Serviam stabili ir labākais.
0
man Non Serviam ar Thy Mighty Contract seko aiz Teogonijas, iekš Theogonia visas dziesmas ir tik fucking catchy...
0
Theagonia un AEALO vislabāk per. Šiem pēc pāris nedēļām jauns albums.

^^^^ E., vaitad divus līdzīga stila albumus var par stagnēšanu saukt ?!

Ir dzirdēts, ka saka, ka Therion sācis stagnēt, Amorphis u.c. - bļāviens, cik tad var štancēt pilnīgi atšķirīgus albumus ... 90% grupu visi albumu ir daudzmaz vienādi
0
E., vaitad divus līdzīga stila albumus var par stagnēšanu saukt ?!

^kur tad es to saucu par stagnēšanu (ja domāts Septicflesh)??
0
^^ Therion jau īpaši nestagnē - bija tāds roķīgāks (un labāks) albums kā Gothic Kaballah, tad bija kaut kas pliekans, tad kaut kādas šausmas totālas - vienmuļi nav.

Par Septicflesh runājot - Communion man patika, The Great Mass bija zaibis, Titāns - kaut kāds pārmudrīts žāvmateriāls. Džrrr - tu tū (repeat). Šķiet, ka bračkam derētu nolaist tvaiku, sarakstot kādu tīri simfonisku darbu.
0
Abet par Ratiņkrēsliem runājot - man trio - Genesis - Sanctus Diavolos - Theogonia per visvairāk. Pēdējie pāris ir ok. Viens noklausītais gabals no gaidāmā likās sūds.

Un vispār Varathron - "His Majesty at the Swamp" imho izbāž "Thy Mighty Contract" & "Non Serviam". Necromatia's "Crossing the Fiery Path" gan bišku nedavelk. Vispār kaut kad būs atkal jāuzliek šitie uz strīpas.
0
Esoptron vienalga ir visvislabākais. Neviens ij tuvumā nav stāvējis ij pirms, ij pēc tam (lai gan pēdējie albumi ir tīri labi). Es būtu vīlies, ja aizietu uz konci un neviena gabala no Esoptron neskanētu.

Rotting Christ ir garlaicīgs :)
0
^^^^ E. - ''Lūk, Rotting Christ gan stagnē, jau kopš Theogonia laikiem.''

RatiņKrēslam pēc ''Theogonia'' tik divi albumi iznākuši
-1
Man vislabāk Revolution DNA. Sumerian Daemons arī ir tuvu vislabākajam. Un Ophidian Wheel arī. Šie trīs vislabākie.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas