Zobens un Lemess 2016
+11
Festivāls Zobens un Lemess – nākošgad vēl jaudīgāk

Pagātnes elpā spēku smēlusies mūzika, zobenu šķindoņa, liegas un vijīgas melodijas, smagi ģitāru dārdi un neticama kopības sajūta gleznainajā Sēlijas ainavā – mūsdienu etniskās mūzikas un seno amatu festivāls “Zobens un Lemess” apmeklētājus gaidīs arī nākamā gada vasarā no 8. līdz 10. jūlijam Viesītes novada Lonē.
Debitējis vien šovasar, jau nākošgad “Zobens un Lemess” apmeklētājiem piedāvās ne tikai bagātīgu muzikālo programmu, bet arī dažādus izglītojošus un izklaidējošus pasākumus trīs dienu garumā. Biļetes uz festivālu pārdošanā nonāks jau 3. decembrī, tās būs iespējams iegādāties interneta vietnē ticketshop.lv. Pirmo simts biļešu cena - 19 €, pēc mākslinieku paziņošanas biļešu cenas kāps.
Paredzēts, ka 2016. gada vasarā festivālā “Zobens un Lemess” uzstāsies vairāk nekā 20 muzikālās apvienības, kas muzicē etniskās mūzikas, postfolka, folkroka un folkmetāla stilos, notiks seno amatnieku meistarklases, apmeklētāji varēs klausīties vēsturiski izglītojošas lekcijas, kā arī vērot vēstures rekonstrukcijas klubu paraugdemonstrējumus, bruņinieku cīņas un viduslaiku spēles. Nākošvasar festivālā darbosies arī “Dabas kinozāle”, kur nakts laikā tiks demonstrētas dokumentālās filmas, nakts melnumu kliedēs arī krāšņas uguns skulptūras.
Festivāla laikā apmeklētāji varēs uzsliet teltis apsargājamā teritorijā, norobežotā pļavā tieši blakus festivāla norises vietai, uz vietas būs pieejami visi nepieciešamie pakalpojumi – labierīcības, medpunkts, ūdens, kvalitatīva ēdināšana, atspirdzinoši dzērieni, kā arī iespēja izbaudīt gleznainā Saukas ezera pludmali.
Jau pirmais festivāls “Zobens un Lemess” šī gada vasarā guva pozitīvu mūzikas apskatnieku un apmeklētāju vērtējumu, īpaši tika slavēta festivālā valdošā gaisotne, kā arī augstā muzikālās programmas kvalitāte. 2015. gada vasarā festivāls pulcēja ap 2000 apmeklētāju un dalībnieku.

www.zobensunlemess.lv

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Pirmās biļetes - nopērc taga, pārējo naudu var nodzert:
www.ticketshop.lv/site/events/view/16...

Lick,Shar,Invite:
www.facebook.com/events/878552752241...
+8
nu te arī pirmās apstiprinātās bandas

ROTTING CHRIST (Extreme Metal, Grieķija)

LUCTUS (Black Metal, Lietuva)

MORIBUND OBLIVION (Black Metal, Turcija)

NINE TREASURES (Folk Metal, Ķīna)

ANGIS (Pagan Metal, Lietuva)

PROTEAN (Black Metal, Latvija)

ZNICH (Folk / Pagan Metal, Baltkrievija)
+3
Rīkotāji grupas aicina pēc principa: paskatīsimies tādas grupas, kuras Latvijā ir spēlējušas līdz šim tikai vienu reizi, un ne vairāk! Vienīgā mīkla — kā šajā sarakstā iekļuva Protean? Varbūt vienkārši saraksts tika stādīts un plānots brīdī, kad Protean decembra koncerts vēl nebija nospēlēts… :P
+2
^ ķip pēc dec. konča orgiem vajadzēja nožēlot izvēli? :D
+2
Rotting Christ arī ir trīs reizes spēlējuši.
+4
Rotting Christ jau gandrīz kā tāda LV grupa :D
-2
Pēdējo ≈2 gadu laikā viss redzēts šeitpat LV
+8
Sākās- viss jau ir redzēts, viss jau ir bijis ņa ņa ņaaaaa. Aliņu vienmēr lētāk dzert mājās pie youtube klipiem...
0
^ a kad ta ir bijis savādāk :D
+2
Viss ir slikti. Un tad jūdāj.
+3
Jā, tauta pieprasa pasākumus pa latu un alu pa 25s!
0
labs setaps, pasākuma apraksts gan nemin blekmetālu, kas (vismaz pagaidām) ir vairāk pārstāvēts nekā folks. iesaku uzaicināt Nyksta, ļoti labs lietuviešu blekmetāls.
0
Nahash arī ļoti labi iederētos.
-1
Lietuvieši izdevīgāki par igauņiem? Varētu kaut ko no igauņu listes vēl pielikt - Metsatoll, Emphasis, Urt...
0
^^ NAHASH ir drausmīgs boooooooooooorings. Nākamais miega listē ir igauņu THOU SHELL OF DEATH. Drošvien viņi ir ļoti unikālu un ineteresanti, bet ne festā, ja nu vienīgi ap kādiem 3 naktī.
-6
Jebaķ, tas Nahash vokāls izskatās pēc abzolūtas parodijas, ausis novīta klausoties

www.youtube.com/watch?v=OdK10dYbJqo...

Luctus tīri žiperīgs, THOU SHELL OF DEATH ir ok, lietošanas instrukcijā bez alus, derētu arī mērija džeina vai LSD. tad labi norautu pauri! Nu brīvdabā der arī sēnes.
+2
Nahash ir labākais Baltijas trve&cvlt blekmetāla vokāls, tas video ko ieliki labs, šis vēl labāks - www.youtube.com/watch?v=5_8kgwr4bRo...
+4
Sveiki, rakstu pincīša uzdevumā. Pirmkārt, jābūt galīgi debilam, lai zem sēnēm klausītos metālu. Turklāt vēl ar tik idiotisku nosaukumu kā THOU SHELL OF DEATH (ar tā idiotismu spēj konkurēt vienīgi latviešu supergrupa HMP?) Otrkārt, NAHASH ir zajebis un leģendas, un kaut kādiem vegānu klauniem nevajadzētu ļaut par blekmetālu izteikties vispār. Vēl es ceru, ka ROTTING CHRIST nebūs hedlaineri, jo nu cik var to pašu? Ja gribat interesantu festivālu, uzaiciniet ORANSSI PAZUZU, NIGHTSATAN vai DARKSPACE
+2
Interesantus festus var atļauties Vācijā taisīt - Latvijā vajag veiksmīgu festivālu un uz tādu aicināt bandas, kuras varbūt padsmit cilvēki ir novilkuši, nav jēgas.

Kad nesen nespēju atcerēties, vai TSOD jau esmu redzējis, man atgādināja, ka tā bija banda, kas Tallinas koncī nekādīgi nespēja beigt spēlēt - beigas bija mokoši ilgi jāgaida
+3
^Nu, festivāli jau tādā veidā arī darbojas kā promoteri - aicinot interesantas grupas, kuras pēc tam arī novelk vairāk cilvēki, jo ir bijuši uz viņu koncertu. Šeit gan es nerunāju par Nahash, bet gan salīdzinoši jaunām grupām, kas, iespējams, spēlētu par segtiem transportam izdevumiem un kasti alus. Piemēram, tas ķīniešu folkroks Latvijā ir baigi populārs?
+2
Njā, Nahash tiešām ir trve kvlt - 22 gadu laikā izdoti divi demo, viens EP un viens splits. Psc! Ar to mūzu un iedvesmu laikam tā pašvakāk.
+3
No otras puses — grupām jau nav pienākums kaut ko obligāti izdot. Nav tak zinātnieki, kas valsts piķi saņem un kam ir jātaisa publicējami pētījumi, plīst vai lūst. Paskat, kā Rūsai — 20 gadi līdz pirmajam albumam, ja nemaldos! :)
0
^^^ uz ķīniešu mongoļiem Nabagklubs bija pārbāzts un visi slavēja
0
^Nabaklab, kā jau salīdzinoši neliels klubs rada koncentrāta efektu. Atnāk 70 cilvēki- skaitās jau ļoti labi apmeklēts pasākums.
0
Tas kas vajadzīgs - visi apliekas un iet vaļā. Kā senos laikos :)
+3
Nahash un undergound bleķis būs te:
www.ticketshop.lv/site/events/view/16...
+1
Šogad arī Skyforger. :)
+3
^ļoti labi, bez Skajiem nebūtu pilnvērtīgs pašmāju folkmetala brīvdabas fests. Varbūt pat jau kādu jaunu materiālu noprezentēs.
+4
Labāk veco :>
0
^^ vai tad jau Senprūsiju esam atklausījušies? :) Pieņemu arī, ka tauta rosinās paspēlēt Latviešu Strēlniekus tā pavairāk — simtgade kā nekā!
+4
Bigija jau tik gribēs celt rokas pret sauli un svešu pakavu dimdoņu dzirdēt :)
+1
^ "Bigija" lol lol lol
0
^Pēterim jaunas idejas kūsāt kūsā. Nākamais albis būs veltīts senajiem latgaļiem. Gan jau aranžēs kādu Toli dzeivoj muna meiļo vai Zvīdzi Zvīdzi Siermais Zirdzeņ, vai Deveņi Buoleleņi u.t.t. :D kas, patiesībā ir ļoti skaistas dziesmas.
+1
:D
+2
Intaram neredzēt vairs sauli :D
+3
Kam pūšati kara taures
Mani balti bāleliņi?

:)
+2
Uz Viesīti ziņnesis steidz - viņš Intaram ļaunu ziņu teic :D
+10
No bāra iznirst sirms vīrs
Sen pillā viņš, bet tomēr dzīvs
+5
"Kāp zemē, ciet klusu, dod alu!"
+1
^ kas ta tas par negantu offtopikk?
+1
^ ļaunā ziņa Intaram
+16
+ SANCTIMONY - When the Sun Was God (1996)

Divdesmit gadi pagājuši, kopš pašmāju death metāla celmlauži “Sanctimony” kāpa uz skatuves ar savu pirmo, pagan / death metal manierē izstrādāto programmu “When the Sun Was God” (1996).
Atzīmējot šo nozīmīgo jubileju, Sanctimony divdesmit gadus veco programmu atjaunos no pirmās dziesmas līdz pēdējai, lai to atskaņotu tikai vienu vienīgu reizi – šovasar festivālā “Zobens un Lemess”!
Unikāls un ekskluzīvs koncerts, kurā “Sanctimony” pagātnes skanējums sastapsies ar šodienas prasmēm un iespējām.

www.youtube.com/watch?v=ZrM1DamHKow...
+3
tas gan būs lieliski!
+3
Lāāāābs!
+3
+ Uģa Prauliņa Tautas mūzikas cikls "Pagānu Gadagrāmata" etno roka grupas un vīru kora "Gaudeamus" izpildījumā!

www.youtube.com/watch?v=QqZc91hyBiQ...

Līdz 13. februārim biļetes cena 19 €, pēc tam cena kāps līdz 23 €.
www.ticketshop.lv/site/events/view/16...
0
Btw, pēc sestdienas radās vēlme paklausīties veco labo trve Sanctimony... Kasete kaut kur paklīdusi, da i klausīties vairs nav uz kā, mož kaut kur var novilkt When The Sun Was God demuci iegrabinātu mp3? Varētu arī Eternal Suffering, CD gan kaut kur pašam jābūt, tik slinkums kastes pārcilāt, meklēt...

p.s. Zobens un Lemess varētu būt interesants pasāciens, kad Sanctimony savu agrīno materiālu spēlēs...
+1
dabusi - atraksti man uz Epastu :)
+2
Tas moments, kad ZUL laikā būs jāpētā ķerpjus un sēnes Kolkas mežos... :(
0
Uh, uzliku When the Sun was God [paldies Sonnem!]... Tāda nostaļģija, da i mūzika ieper... Ar vien vairāk nosliecos, ka jābrauc uz ZuL. Šo nevar laist garām!
0
Paldies Sonnem, tikai tas laikam nebija tas pirmais viņu demo When the Sun was God .
0
kaut gan laikam tomēr arī bija :)
0
vobšem - paldies pirātiem:)
+5
Bandai ir nodoms "When The Sun Was God" pārizdot rimbulī.
Ja viss ies kā plānots, festā varēs iegādāt.
0
a ka plati negrib izdot? :D
+1
Uzjautāšu :D
+2
plati nē, dzimtenes tirgū nekotējas plates un kasetes.
būs When The Sun, Lirix un varbū Eternal Suff.
cd, maza tirāža mc, joka pēc. un daži krekliņi.

un limited edition divlitrene ar mp3.
+2
ha, nupat pamanīju, ka man ir ''Perfection EP'' :)

bet ''Eternal Suffering'' Čehijā nopirku. Iespējams, ka tur vēl ir
0
Eternal Suffering ir manīts arī Wackenā, tas gan jau sen bija.
0
0
Hehe, nea, tas mūs pasists: www.draugiem.lv/zacs/
+1
Par Sanctimony prieks, varētu pat apsvērt domu aizbraukt. Saistībā ar to es tā aizdomājos - kāds zin, kura grupa bija pirmā, kura izdomāja to štelli kādu no albumiem koncertā maukt no a līdz z? Man pirmā saskarsme ar to bija 2006. gadā Tallinā, kad Metallica par godu Mastera 20 gadiem mauca to pilnībā.
0
Diezgan droši, ka tas nebija pirmais gadījums, bet tad ir jāparakājas netā.
0
Uz ātro paskatot, nets man saka, ka The Who, Jetro Tull, Yes, Pink Floyd ir maukuši veselus albumus dzīvajā jau 60-to beigās/70-to sākumā. Tas principā nepārsteidz.
0
The Cure arī jau no pirmsākumiem spēlēja pilnus albumus dzīvajā.
0
Es kaut kā biju iedomājies, ka tā ir tāda salīdzinoši nesena štelle par godu albuma jubilejai spēlēt to pilnībā.
0
Par godu jubilejai droši vien ir nesenāka štelle, saprotamu iemeslu dēļ :) Bet tas, ka progrokeri savus konceptalbumus arī dzīvajā kā vienu veselu mauca, jau ir samērā loģiski.
+1
Vispirms sacerēt un ierakstīt albumu, bet pēc tam tieši tāpat spēlēt koncertā? Nu bļāviens, kur oriģināla ideja!!! Pilnigi jāmeklē Wikipēdijā, kam kaut kas tik neiedomājams pirmajiem bija ienācis prātā!
0
^ es ne par to. Biju domājis par albuma spēlēšanu par godu tā kaut kādai 10 vai 20 gadu jubilejai.
0
Nu nez, man tas ienāca prātā dabiski-automātiski, ka varētu uz mūsu pirmā albuma 10 gadiem to nomaukt publiski. Droši vien sanāk visnotaļ banāli :D
+3
Satanic Warmaster nospēlēja visu Carelian Satanist Madness albumu par godu tā 10-gadei Black Flames of Blasphemy festā Helsinkos. Nekas īpašs globālā mērogā, bet tā kā tas ir viens no maniem top plekk-metal albumiem, tad biju laimīgs.
+1
Dažas grupas savus albumus ir pilnībā dzīvajā ierakstījušas (t.i. albumam nemaz nav citas verisjas - en.wikipedia.org/wiki/Five_Live_Yard... ). Un jaunai grupai, kam nav cita materiāla, ir visai loģiski nomaukt visu albi pilnībā, ar pāris koveriem bonusā. Varbūt ar citādu dziesmu kārtību.

Pagājšgad divos končos sanāca pilnus albumus noklausīties: SAMAEL - Ceremonies of Oposites un AMORPHIS - Tales from the Thousand Lakes.

Tovnsendam ir 4 disku DVD - spēlēja četrus vakarus, katrā citu albumu + dažus bonusus. www.metal-archives.com/albums/Devin_Townse...
+1
2004.gadā Dream Theater dzīvajā pilnībā nomauca ''Masters of Puppets'', bet 2005.gadā - The Number of the Beast''.

Arī savu ''Metropilis'' albumu viņi ir dzīvā bliezuši - tur vēl bonusā bija visa ''A Change of Seasons'' (24:30) dziesma :) - www.metal-archives.com/albums/Dream_Theate...
+2
2018. gaidam "Kauja pie saules".
Divas reizes visu pēc kārtas!
+1
ar dūdām un bez dūdām ? :D
+2
Nene, immortal versiju lūdzu.
+2
Ar "varžu kurkstu vokālu" :) ((c) WrongTale)
+1
Vispār pēc spēlēšanas pilnā garumā prasās «Latviešu strēlnieki»: kā nekā 100 gadi aprit kopš albumā apdziedātajiem vīriem un viņu darbiem!
0
Gan jau uz 11. novembri nospēlēs.
0
Pret to es neko neiebilstu
+3
Varētu drīzāk Dies Irae piedabūt uz vienu ekskluzīvo koncertu
www.youtube.com/watch?v=OYrp0I1SzSs...
+7
Vai arī Skaji varētu nomaukt Grindmasteru setu >:]
0
Brute Chant ?
0
vai arī Dark Reign kaut ko nomauktu..
-2
Disease?
+4
^nu, motivējiet kāds Latvju Zemes Melnā Metāla Tēvu augšāmcelties no Ziemeļu tumšajām naktīm un paņemt rokās kātu Sātana vārdā cīņai ar Jēzus asiņainajiem apustuļiem ;)
0
^(tas bija domāts par Dark Reign)
+5
Heresiarh oriģinālsastāvā ar visu Sandru un Nefolku priekšgalā. Drakonu metāls, tolkīns, elfi u.t.t. kkādā ziņā tuvs folk pagānam, tāka iederētos Zobinā un Lemesī :)
-4
Tikai svētdien, 20. martā festivāla "Zobens un Lemess" biļetes maksās vien 20 €!
www.ticketshop.lv/site/events/view/16...
+6
Nu pidari, bļa - huļi es pa 23 jau nopirku ?
0
Labi, ka Z&L nenotiek Latgalē — būtu šitais pats: www.blabbermouth.net/news/rotting-christ...
0
sauksies par Rotting Jew ?

Lai visur raksta oriģinālo nosaukumu, bet tādā pat šriftā kā logo (nevis ar standarta Arial) un viss būs čikiniekā ;)
+5
Haha, bezmugurkaulnieki, mīkstie. Pidari, vot.
+2
Nekas tur Latgalē nebūtu. Ja atceramies, lielākie reliģiskie protesti pret kādas grupas uzstāšanos Latvijā bija savulaik pret "Lordi" Saldū.
+3
pat katolicisma citadelē Lietuvā un tās augstākās baznīcas mājvietā Anikščos, par Mayhem konci sāka sprauslāt tikai post factum - apskatot cūkgalvotās bildītes ;)
+2
kaut kā pēkšņi zuda viss respekts pret Rotting Christ
+2
Viņi varētu sevi pārdēvēt par Rotting mohammed.
0
Mohammeding Allah :>
+3
Rooting for Christ
+5
Vairāk jau tā ir nākšana pretī vietējiem faniem un organizatoriem, nekā piekāpšanās kristiešu priekšā.

Jāņem vērā arī tas, ka DĀR eiroafrikāņi (tādam terminam taču būtu jābūt?) ir ne vairs valdošā elite, bet vienkārši minoritāte (pie kam dažkārt arī brutāli vajāta). Savukārt afroafrikāņi (haha) vienmēr savās reliģiskajās izpausmēs bijuši dogmatiskāki un ekstrēmāki, neatkarīgi no tā, kādu reliģiju piekopj.
0
Pagāšvasar sanāca iepazīties ar vienu īsteno DĀR eiroafrikāni (kas būru pēctecis), par visu vairāk pasaulē viņš ienīst divas lietas - nēģerus un angļus.
0
Tak vajag ienīst pilnīgi visus, ieskaitot sevi, un miers!
+1
^^^ Nu tak nē. Viņi ir vnk mīkstie.
+2
^^^ tas itnemaz neizbrīna - koncentrācijas nometnes izgudroja angļi, vienā Angļu-Būru kara laikā
0
^^ ja kas, pīzduļus dabūtu ne jau viņi.
0
Ir bijis gadījums, kad Masteins atteicies spēlēt vienā festā ar Rotting Christ. Nu nav dažiem vnk pilns rubulis, un viss.
+1
Vienā festā neatteicās, vienā dienā uz vienas skatuves atteicās.
+1
^^ ja atmiņa neviļ, tur nebija runa par festu, tur bija runa par to, ka RC bija plānoti kā iesildītāji MegaDeiva tūres koncertiem Grieķijā (moš vēl kaut kur tuvumā, neatceros tik smalki), a Deivam tas negāja pie dūšas.

Par festiem runājot, atminos gadījumu, kad tika kancelēti vieni no paredzētajiem hedlaineriem attiecīgā gada Dubai Desert metāl fest vai kā viņš tur saucās - Saxon. Iemesls - būtībā viena dziesma (tiesa arī albums tās vārdā nosaukts): Crusader.
+7
Neliels video atskats uz pērnā gada pasākumu
www.youtube.com/watch?v=n7h-Etn0Mbc...
+3
0
- Angis
0
+ Valkenrag
www.facebook.com/ValkenragBand...

Valkenrag - Waves Of Coming Future (OFFICIAL)
www.youtube.com/watch?v=pSejGDPPPGA...
+6
Hehehe, kas tie tādi amoni wannamarti :D
+1
Wannamon Wannamart
+1
Nemon Nemarth
+2
Intervija ar Sakis Tolis / Rotting Christ. Latviski.
www.alternative.lv/intervijas/10-ritua...
0
Wtf ir ekstrēmmetālisti? :O
0
^ Tu, piemēram! :D
+1
Metallu akbar!
-1
Ekstrēmmetālisti droši vien ir atvasinājums no ekstrēmā metāla, ar ko mēdz apzīmēt visu, kas smagāks par klaisko hevīti. en.wikipedia.org/wiki/Extreme_metal...
0
man likās, ka tie ir Extreme fani :D

www.youtube.com/watch?v=I-h4A7bF8wQ...
0
Kā man patīk šī tradīcija nosaukt grupas pēc iespējas nepiemērotākos vārdos! Akustiskā harmonijā saldi dziedoši, par jehoviešu sludinātājiem vēl smaidīgāki čuvaki esot Extreme?! Drūmākie nolemtību sludinošie pesimisti savulaik dēvējās par Dzīves Mīļotāju. Ja kāds pats nezina, vai viņš grib būt par pagānu vai varbūt tomēr sātanistu, tad katram gadījumam nosaucas par Abbath. Frailty mūzika ir viskautkāda, tikai ne «frail»! Turpretim Immortal ir pagalam, pie kam jau otro reizi… Un kur nu vēl ISIS!
+3
Eagles of Death Metal
0
Immortal nav pagalam gan, laiž tagad albumu ārā, tikai bez Abata. :)
+1
Izdarīt secinājumus par Extreme pēc siekalainām balādēm ir apmēram tikapt adekvāti, kā spriest par Metallica's neatbilstību nosaukumam pēc Mama Said vai Low Man's Lyric. Extreme vispār spēlēja diezgan advancētu klasiskā roka, fanka un grandža krustojumu. Pie tam viņu ģitārists Nuno Bettencourt tiešām ir ekstrēmi meistarīgs.
0
Es pirms kāda laika atsvaidzināju atmiņu un noklausījos III Sides to Every Story un Pornograffitti. Nuno ir meistarīgs, šaubu nav. Mūzikā ir forši momenti, bet kopumā ņemot tāda pasalda viņiem visa tā darīšana.
+2
Massive Attack - es todien domāju nu tik būs pa teļļuku!!!! Bet.... Nu beigubeigās jau visnotaļ patika, bet priekštats bi, maigi izsakoties, citāds :>
+2
Nedaudz par grupu izkārtojumu

Piektdiena, 8. jūlijs:
SKYFORGER, NINE TREASURES, MORIBUND OBLIVION, LUCTUS, PROTEAN, CATALEPSIA, ENDLESS BATTLE.

Sestdiena, 9. jūlijs:
ROTTING CHRIST, PAGĀNU GADAGRĀMATA, IĻĢI, SANCTIMONY,ZNICH, VALKENRAG, MARGA MUZIKA, OCEANPATH, SYMBOLIC.

www.facebook.com/zobensunlemess/...
zobensunlemess.lv

biļetes iepriekšpārdošanā
www.ticketshop.lv/site/events/view/16...

Brauciens no Rīgas uz ZOBENS UN LEMESS 2016
www.facebook.com/events/171643118197...
0
Piektdien jau 7 bandas mauks - atkal sākums 18:00 un beigas 02:00 ?
+1
+svētdien:
vecie, filmas, alus, zvanu mērcēšana un paǧiru vētīšana.

0
Nododu tālāk: viens tīri sakarīgs braucējs meklē transportu uz Z&L, piektdienas vakarā pēc 18:00. Dīzelim piemetīs. 25150890
0
Sestdien, 9. jūlijā grupu uzstāšanās no pl. 12.30. Tas izskatās ka beigsies vēl ātrāk.
+1
Piektdien, 8. jūlijā festivāla teritorija apmeklētājiem būs atvērta no pl. 15.00.
18.00 festivāla atklāšana.
18.15 – 19.00 ENDLESS BATTLE (Ukraina),
19.15 – 20.00 PROTEAN,
20.15 – 21.00 MORIBUND OBLIVION (Turcija),
21.15 – 22.00 LUCTUS (Lietuva),
22.20 – 23.20 NINE TREASURES (Ķīna),
23.50 – 01.15 SKYFORGER,
01.30 – ... CATALEPSIA.

Sestdien, 9. jūlijā grupu uzstāšanās no pl. 12.30.
Grupu uzstāšanās secība:
SYMBOLIC,
OCEANPATH,
ZNICH (Baltkrievija),
VALKENRAG (Polija),
IĻĢI,
MARGA MUZIKA (Lietuva),
PAGĀNU GADAGRĀMATA (U. Prauliņš / Gaudeamus),
SANCTIMONY,
ROTTING CHRIST (Grieķija).
+3
SANCTIMONY - CD / Krekls / KONCERTS!

Divdesmit gadi pagājuši, kopš pašmāju death metal celmlauži “Sanctimony” kāpa uz skatuves ar savu pirmo, pagan / death programmu “When the Sun Was God” (1996).

+ Atzīmējot šo nozīmīgo jubileju, Sanctimony divdesmit gadus veco programmu atjaunos no pirmās dziesmas līdz pēdējai, lai to atskaņotu tikai vienu vienīgu reizi – šovasar festivālā “Zobens un Lemess”!
Unikāls un ekskluzīvs koncerts, kurā “Sanctimony” pagātnes skanējums sastapsies ar šodienas prasmēm un iespējām.

www.youtube.com/watch?v=ICeXahbEQiY...

+ Pirmo reizi kompaktdiska formātā 1996. gada demo ieraksts, kas bija izdots tikai kasetēs.

+ Ierobežota daudzuma T-krekls.

www.facebook.com/sanctimonylatvia...
www.facebook.com/zobensunlemess/...
p3licanwebzine.blogspot.com/

When The Sun Was Goda remāsters digitāli jau pieejams straumē:
SPOTIFY: open.spotify.com/artist/2oJyHlP2srla...
DEEZER: www.deezer.com/album/13460097...
ITUNES: itunes.apple.com/us/artist/sanctimon...

Krekla / diska Pre-Orderis: p3licanmosh@gmail.com, daudzums ierobežots, Sol's krekli, pelēki, S,M, L, XL.
15e krekls, 8e cd.

Zobens Un Lemess festivālā eksklūziv krekls+cd = 15e

www.facebook.com/VarnuLaiks/photos/p...

+5
Sveiciens no Grieķijas!

youtu.be/GWrLtNnxPTU...
0
Kāds zi kas ēdinās un kādi ali? Un pā cik?
0
Ēdināšanu solīja sakarīgāku nekā pērn. Ali tie paši, kas pagāšreiz (kautkāds Aldaris + Bauska) + būšot Aldara "krafta" stūrītis - acīmredzot Leģenda, Baltijas Lāgers, Oranžais Kviesis (Positivus gan jau ka nebūs :D)
-2
Lāgers varētu būt ok. Tas Bauskas pagājšgad bij kaučkāds jokains
+7
ko dos to dzers :D
0
^ Tev kā māksliniekam tā ir — neies jau sūdzēties, ja iedod pa brīvu! Mums gan negribas 3 EUR bleķot par Aldara Gaišo.
+1
Ja piedāvājums iesūkās, tad ēdīs citur un dzers pie mašīnas.
+1
Ja Polija vakar nezaudētu Portugālei, tad nākamnedēļ būtu divi interesanti pasākumi. Dzīve ir neparedzama, bet Valkenrag solās nevilkt līdz "pendelēm" un uzvarēt pamatlaikā :)

youtu.be/Kz-WeKhj_7E...
+1
Kāds varbūt brauc uz festu caur Siguldu ar divām brīvām vietām?
+2
Labs vakars. Varbūt ir kāds, kas laiž tikai uz otro dienu un kam atrastos brīva vieta transportā vienam metāllopam? Labprāt pievienotos (naivo cerību, ka kāds izbrauktu no vai caur Cēsīm, droši vien varu atmest, tāpēc Rīga arī gluži labi der). Ja ir piedāvājums, tad uzmet kādu teikumu meilā (profilā), feisbukā (Edžus Miķelsons) vai padod ziņu uz 26436225.
+2
Otro reizi Latvijā un pirmo reizi Zobens un Lemess festivālā!

youtu.be/L5Wk4S0QZIE...
+1
Hey, es un mans somu draugs, kas tieši brauc uz Latviju festivāla dēļ meklē divas vietas mašīnā no RĪGAS piektdien pēc 18.30 (lidmašīna ielido 17.30). LŪDZU izpalīdziet, par benzīnu,protams, samaksāsim! Rakstiet sms 26553042. Paldies jau iepriekš! Ceram uz veiksmi.
0
Ļoti dīvains jautājums: vai kāds nevirina atpakaļ uz Rīgu jau festivāla PIRMAJĀ vakarā (naktī no piektdienas uz sestdienu), pēc Skajiem? Vajadzētu tikt atpakaļ uz Rīgu, degvielai metos.
0
Uz Bausku vai kādu Pierīgas pagastu arī derētu, jo no turienes agri iet autobusi uz Rīgu.
+1
Laika apstākļi laikam būs līdzīgi kā pagājušā gadā.
0
Ups!
Aizmirsu pierakstīt kontaktus, ja nu kāds izlemj doties caur Siguldu:
tel.: 26320198
Par benzīnu saprotams sametīsim ;)
0
Folkroka grupa «Symbolic» izdod dziesmu «Mēnestiņis, karavīris»

Latvietība, piederība un atbildība par savu zemi, valsti un tās ļaudīm - šādas vērtības ir saklausāmas pašmāju folkroka grupas «Symbolic» jaunākajā skaņdarbā «Mēnestiņis, karavīris», kuru studijā «Lauska» ierakstījis «Auļu» līderis Kaspars Bārbals.

«Dainu vārdi, kas veido dziesmas saturisko vēstījumu, apliecina paļaušanos uz kārtību, uz to, ka dabas ritmi un likumi darbojas neatkarīgi no cilvēku iegribām. Dabā katrs pilda savu uzdevumu, katram ir savi «ieroči» un «sargi». Daina aicina arī cilvēku iekļauties dabiskajā ritumā, noteikumos, zināt un rīkoties saskaņā ar uzticētajiem uzdevumiem, kā arī turēt tīru un asu savu zobenu – karavīra simbolu. Arī mēs katrs esam savas dzīves karavīrs, kam jāprot turēt godā savu tikumu, dzīvi, attiecības, dzimtu, tautu un zemi. Zobens dainās aprakstīts kā karavīra likteņa zinātājs. No zobena kvalitātes, asuma un mākas rīkoties ar to atkarīga karavīra dzīve un dzīvība,» grupa raksta savā preses paziņojumā.

Šobrīd grupas dalībnieki ir Jānis Rage-Raģis (ģitāra), Lauris Aišpurs (ģitāra), Ģirts Blūms (bass), Ēriks Lizbovskis (bungas) un Uldis Kākulis (balss).

Ierakstā piedalījās arī Dina Liepa (kokle, stabule, balss) un Raimonds Blūms (bungas).

Grupas tuvākā uzstāšanās notiks starptautiskajā festivālā «Zobens un lemess».

symbolic.bandcamp.com/album/symbolic...
0
Gaidot festu — atceramies, ko sagaidām no Katalepsijas:

karametals.lv/zinas/likus-jaaprau...
+1
no rītdienas līdz svētdienai kursēs Rīga-Lone-Rīga busiņš 7-8 vietīgs. Konkrēti laiki nav, jo pamatā nodarbosies ar mūziķu transportēšanu, bet tam pa vidu varu arī pavadāt uz festu gribošos un atpakaļ. Rīga-Lone viens brauciens 100 eiro. Savācat 7 cilvēkus paši un dodat ziņu te, lai redz vai maz interese, vai vnk rakstat e pastu un atsājiet nummuru. Pats sakontaktēšu. Var pierakstīt kur gribētu, lai savāc , maršrutu pats saplānošu. Var protams arī vienu vest, bet nez vai gribēsies tādu piķi kādam locīt :D Varu arī protams uz Liepāju pakaļ aizbraukt, ja būs laika , bet nu tur cita cena gan jau būs :D
0
Kādam ir brīva vieta mašīnā, kas brauc no Rīgas pa dienu nevis vakarā? Piemetīšu naudu benzīnam.
+2
Īdenbiksi, Jums e-pastu nosūtīju.
0
redzu, redzu, savāc savu patīkamu kompāniju un ar Mercedes Vito melnu aizvedīšu. pusdienslaikā izbraukt man rīt kā reiz der. Būs foršāk kā sabiedrisko, stopiem melnās drēbēs pakaļu putās elles karstumā :D :D :D vienīgais mīnus, visu ceļu skanēs Amin van Buren A State of trance :D
0
Elles karstums gan tuvākās nedēļas laikā neesot gaidāms, LV vasara parstā - lietus un +16 :D
0
galvenais , ka vārds elle pieminēts tak :D
0
0
-MORIBUND OBLIVION
+1
Diemžēl Moribund Oblivion nevarēs piedalīties šī gada Zobens un Lemess festivālā. Citāts no grupas FB lapas:

"About Latvia...

Hello from Istanbul

We are very sorry to announce that we have to cancel our performance at Zobens un Lemess Open Air this Friday due to reasons beyond our control. Visa services in Istanbul have been suspended because of the terror attack which took place at Ataturk Airport last week.

The Baltic States are one of our favourite destinations to play, so we will make this up as soon as we can.

We would like to take this opportunity to sincerely apologise to all our fans for any disappointment caused.

As Moribund Oblivion, we condemn ALL kinds of terrorism!"
-2
Basīti rīt 19:00 (Latvija - Puertoriko) un, cerams, sestdien 22:00 rādīs ?
+1
Gan jau "Pie Viktora" noteikti rādīs.
0
tālu

"Dabas kinozāle" tur būs
0
^ "Dabas" ne Sporta, rādīs kīno par dabu :D
0
Izej no festa teritorijas un blenz riņķī uz dabu, cik lien!
0
Pasauc dabasbērnus un blenz virsū!
0
Tie draņķi būs klāt saukti vai nesaukti, un tik sūks mūsu asini.
0
live stream nebūs pa TV vai netā kur, lai nekur nav jābrauc un mājā pie ekrāna dīvānā visam var sekot līdzi?
0
0
0
Diezgan stulbs jautājums - bet es varu cerēt uzlādēt telefonu kaut kur festivāla teritorijā? Kā bija pagājšgad? Sestdien vakarā gaidāms svarīgs zvans, telefons nepavilks
0
gan jau mercha būdā vai citur sarunās
0
Traktoram - ja brauksi ar auto, tad kauč aizņemies lādētāju, kas no piepīpētāja darbināms.
Ja brauksi ar busu, sarunā kādu pazīstamu, kas ar auto, lai uzlādē. Vai nu akurāt nespēsi nevienu atrast...
+1
Acīmredzot diktām nesvarīgs zvans ja reiz nav papildus 3 baterijas un vismaz divi telefoni ar uzliktām pāradresācijām :>
+1
vai power bank kaut uz pāris dienām sarūpēts...
0
Aidā!!!
+1
Ak, nabaga skābētie gurķīši ;)
-1
Likās Proteīns kaut kāds nu metal ... izrādās nē, ķērcēji kārtējie.
0
Kāds šovakar nebrauc ap 22:00 no Rīgas? SMS 28793795
+1
Komentārs: Vispār uz festiem braucu ļoti reti, praktiski nekad, bet šis pasākums bija izdevies un man liels prieks par kvalitāti un priekšnesumiem. Jaunatklājums bija Nine Treasures, kas tagad visu laiku galvā skan. Liels paldies Valdim un pārējiem organizētājiem par kvalitatīvi pavadītu laiku. Jo tiešām pat nepiedzēros, jo gribēju izbaudīt visu skaidrā... atšķirībā no dažiem labiem.

Atziņa: Spriežot pēc telšu pilsētiņas, RIMI teltīm ir ļoti liels noiets, starp citu.

Replika: Tam bariņam ar pusmūža tantēm un onkuļiem, kas atvēra žogu un regulāri gāja ārpus teritorijas nokārtoties un pa to spraugu vēl teritorijā bez atļaujas ienesa lērumu ar savu alkoholu un ļāva saviem sīčiem kāpelēt pa žogu, to grīļojot, potenciāli apdraudot tos, kas uzturās savās teltīs, kuras uzceltas pie žoga, EJIET D!RST!

Ieteikums: Visiem tiem, kuri ved savus mājdzīvniekus un bērnus (pat ratiņos) uz visām trīs dienām uz šāda vieda pasākumiem, ieteiktu apdomāties vai tā ir tā prātīgākā rīcība.
+6
Kad esi pārradies mājās ar nobļautu balsi, sāpošu sprandu un sasistu degunu tas nozīmē tikai to, ka ir laiks uzrakstīt atskatu par festivālu.

Piektdienas vakara iztaisījos un ap deviņiem nokļuvu festivālā, kas bija pietiekams laiks, lai saliktu telti, satiktu pazīstamos un ietu uz pirmo interesējošo grupu- Ķīnas mongoļiem NINE TREASURES. Vienreiz jau apskatīti, arī šodien viņi nelika vilties un iegrieza jautru mongoļu folkmetālu.
Par SKYFORGER var pateikt tikai to, ka tas bija Skyforger- nospēlēja kā parasti pārliecinoši, arī cilvēki bija daudz. Priecēja arī ka Mazais uz pāris dziesmā atnāca nospēlēt.
CATALEPSIA spēlēja doom-ainā laikā- uzreiz pēc Skyforger un spēja mani noturēt līdz seta beigām.

Otrajā dienā pēc rīta atspirdzinošās peldes pienāca laiks paklausīties otrās dienas grupas
SYMBOLIC kārtējo reizi nomainījuši stilu un tagad spēlē folk roku/metālu ar tekstiem no tautasdziesmām. Izklausījās labi, bet kā jau atklājošajām grupām, bija grūti iekustināt publiku. Redzēs kas būs tālāk.
OCEANPATH nav īsti manā stilā, bet nospēlēja ierasti profesionālu female fronted metālu.
ZNICH pēc manām domām varēja spēlēt vēlāk, jo viņu spēlētais pagānmetāls diezgan gāja pie sirds. Jaukākais moments viņu uzstāšanās laikā bija kad tika izveidota karogu rinda ar Latvijas, Baltkrievu baltsarkanbalto, Ukrainas un Ukrainas melnsarkano karogu.
Wannamon Wannama.. tpu, VALKENRAG spēlēja tieši to, par ko tika apsaukāti, bet nebija pavisam slikti. Beigās pat Pursuit of vikings norāva.
IĻĢI nospēlēja tieši tā kā biju gaidījis- aktīvi un enerģiski, liekot mesties dejā un spēlējot "Kas dārzā" caur skatītāju rindām.
PAGĀNU GADAGRĀMATA albums man jau sen patika un Uģi Prauliņu es uzskatu par ļoti talantīgu komponistu, es biju jau dzirdējis arī atskaņojumu šajā sastāvā un man patika, bet festivālā viss ir savādāk, taču manas bažas tika kliedētas- skaņa bija lieliska, dziesmas skanēja tikpat labi un visa izrāde man bija lielisks emocionāls ceļojums. Un šādā formātā bija viena liela priekšrocība- varēja dziedāt un dejot līdzi, ko nevar koncertzālē ar numurētām vietām. Jautrais moments bija kad vienu brīdi koris izskrēja pie skatītājiem un spriņģoja starp skatītāju rindām. Pēc priekšnesuma vēl pusstundu nespēju atgūties no emociju gūzmas. Arī pašiem mūziķiem izskatījās ka bija prieks uzstāties.
Bet to nācās darīt, jo nākamie bija SANCTIMONY, kas uzstājās ar savu veco albumu, kad SANCTIMONY vēl spēlēja riktīgu metālu. Apbruņojies ar "When the sun was god" t-kreklu, gaidīju priekšnesumu. Puiši parādīja, ka vēl atceras kā jāzāģē un iekurināja riktīgu desu metālu. Protams, ka tagad liekas, ka agrāk bija labāk, taču es skaidri zinu, ka tā ir tikai nostaļģija. Interesantākais moments bija, kad "Karavīri bēdājās" palīdzēja dziedāt Jāņa kolēģi no kora "Gaudeamus", tas bija patīkams pārsteigums.
Festivālu noslēdza jau vairākas reizes Latvijā bijušie grieķi ROTTING CHRIST. Pēdējais viņu albums man ne visai, bet par laimi viņi spēlēja "best of" jeb visas labākās dziesmas, līdz ar to festivāls noslēdzās uz enerģiskas nots.
Tad tik vien kā iet gulēt un svētdien jau būt komfortablajā realitātē Rīgā.
Kopumā fests bija izdevies- laiks nebija slikts, lai arī nedaudz uzgāza, mūzika bija daudz. Vienīgais kas ne īpaši patika bija tas, ka izņemot klausīties neko citu īsti nebija ko darīt- solīto Dabas kinozāli neatradu. varēja iet cīkstēties senajā apmetnē, ko arī izdarīju, un nedaudz sasitu degunu (ķivere nedaudz pa daudz kustējās laikam). Ā, vēl varēja peldēties, ko centīgi darīju.

Izdomāju, ka PAGĀNU GADAGRĀMATU vajag iznest ārpus topa, jo tas bija pavisam citāds pārdzīvojums, bet tas noteikti bija festivāla augstāko punkts.

Redzēto grupu TOP:
IĻĢI
NINE TREASURES
SANCTIMONY
0
Kas dziedāja "Kas tie tādi" ?
+2
Pasākum tiešām bija ļoti izdevies - lieliski noorganizēts un varen baudāms. Nenāk prātā nekas, ko varētu nopelt - ja nu vienīgi aproces neizteiksmīgā krāsa :D Arī lielais nezināmais - Pagānu gadagrāmata šādā festivāla formātā - izrādījās pilnā loze, tiešām skudas pa muguru. Samanta Tīna arī droši vien pāris pluspunktus no metālistiem nu būs izpelnījusies :)

Patīkami arī, ka ļoti tīrīgs pasākums. Jau ar nepacietību var gaidīt nākamo!
+2
ZEMES MĀTES BIROJS jeb atrasto/padirsto mantiņu lietas:

ir atradušies 2 telefoni, 1 gredzens, dažas tautiskās rotaslietas. Viena mūzikas žurnālista siksna.
Ja Tev liekas, ka gribi tos atpakaļ, raksti tepat.
+ visticamāk, saraksts vēl papildināsies.
0
Pisās! Tikai tagad apriģiļilsja, ka džeks ar kuru gājām pie Viktora bija bobijsxxx...
+1
^^^^ 2econd Skin! Tavs jautājums, cik saprotu, būtībā ir šāds:

Kas tie tādi, kas dziedāja «Kas tie tādi, kas dziedāja»?
+5
Sanctimony un Gaudeamus
www.youtube.com/watch?v=VMlkDadfFLw...
+1
^^ jā :D
0
Ā nu ir skaidrs, ka tie, kas dziedāja "kas tie tādi, kas dziedāja" bija Gaudeamus.
+2
Tam bariņam ar pusmūža tantēm un onkuļiem, kas atvēra žogu un regulāri gāja ārpus teritorijas nokārtoties un pa to spraugu -

Šnizz, sūdzēties, protams, ir slikti, bet ja pamatoti, tad uz nākotni - pasākuma rīkotāji būs priecīgi, ja par
šādiem, citiem ekscesiņiem uzziņosi uz vietas tuvākajam apsargam. Kā nekā, tie, kas atkailina dzimumorgānus publiskā, sabiedriskā vietā vai audzina mežoņus, kur nu vēl neievēro festivāla noteikumus, noteikti būtu pelnījuši ko vairāk par ej dirst šajā forumā.
Viņi ir pelnījuši savus izkārnījumus savākt un tik izraidīti ar tiem kabatās no pasākuma teritorijas.
+4
^ Informēju gan personālu, gan apsardzi. Pat norādīju, kur viņi atrodas. Reakcijas nekādas. Arī šorīt gāja dirst aiz krūmiem pa atvērto žogu un laka tērvetniekus. Tādas lietas, protams, nevar 100% nokontrolēt un sava šmiga nav tas lielākais ļaunums, bet pist žogu ir tomēr jau pa traku. Turklāt pieauguši cilvēki, nevis padsmitgadnieki. Tādiem jāplēš nost aproces.
+5
^ piekrītu, stāties dzimumaktā ar žogu ir amorāli.
+1
ok.
jāpiedirš šiem telts nākamajā festā. un pēc tam aproces nost un piš žogu mājās.
+3
Viss bi ideāli! Brutālpaldies orgiem. Ij aliņš bij ko izvēlēties, ij paika, ij normālas cenas. Koris labi sazemēja! Sanctimony nozvetēja zvērīgi - absolūti nr1 un vajag atkārtot!
Tops:
Santimony
Koris
Skyforger

Kurš mauka man no maka izvlicis kaut kur 50-90EUR? Ar visām kapeikām :E Droši vien kaut kad pirms Sanktiķu uzstāšanās, kamēr biju nedaudz paplīsis :D
+2
Kopīraited by Liega:

Glaudiānusu

Citādāk nav spēka neko te vairāk daiļdirst un aprakstīt, pzdc ku labi bija.
+6
Piektdien jau labi laicīgi bijām - 16:00 jau sāku telti sliet gandrīz tukšā uzkalniņā. Mēs pat bez pārbaudes paspējām ieiet, bet mantu apskate bija visai simboliska. Laikampstāklis - gandrīz ideāls: Saule necepa, uzgāza tik 1-2x, odi ar īpaši nesiroja, jo vējiņš pūta. Priekš pīpmaņiem šogat PETeņu sagataves deva, kur činčikus mest. Pilnai laimei nākamā festā der depozītglāzes ieviest, tad arī tās pāris plastmasenes zemē nemētātos.

Par alu nav īpaši ko sēdzēties - Positivus nebija, bet bija ''5 dienu IPA'' - bija OK, sestdien vakarā arī pirmā beidzās. Pārējie aliņi ar bija dzerami, ja neskaita salkano 1869. Pežpili pat nemēģināju. ēšana, uz pagājušā gada fona, bija kā pasakā - dārgākais ēdiens - gaļas sautējums pa €4.50. Pats tikai šašliku sestdien pa €3 paņēmu. Sastādīju arī kompāniju smēķētāju gājienā uz veici, kur arī pie Viktora iegriezāmies - čalim ir biznesmeņa gars - bija zviedru galds uztaisīts, kur ātri var vēlamo sakraut, pa ļoti pieņemamu cenu.

Tā kā pirms Nine Treasures nekas īpaši neinteresēja, tad sanāca kārtīgāk patusēt pie autiņa, kā rezultātā apmeklēju tikai mongoļus, kas blieza ļoti labi, bet par Skyforger uzstāšanos nav ne jausmas :D

Sestdien pēc mošanās atkal tikai aizslāts līdz autiņiem un vēlāk līdz Viktoram. īļgiem pašu sākumu neredzēju, bet lielāko daļu noklausījos - tīri OK muzons. Brīvā dabā labi aiziet. Marga Muzika no attāluma, pie teltīm dzirdējām - ar labs, šitādā zaļumballē.

Pagānu Gadagrāmata arī OK, bet tādu iespaidu, kā dažiem līdzbraucējiem, man neatstāja - laikam tāpēc, ka neesmu koru fans. Iespaidīgi, labi dzīvajā, bet muzikālā daļa nepārliecināja - ierakstā nez vai līdz pusei noklausītos, bet dzīvajā bija patīkami izbaudīt priekšnesumu kā tādu.

Sanctimony bija ļoti labi - nougarizēja savu veco Desu vienā elpas vilcienā. Skaņa ar, kā buldozeram (visām klausītajām grupām skaņa bija ļoti laba)!

Ratiņkrēsls izvērtās par zvērīgu kratgalvertu - lieliska dziesmu izvēle, skatītāju atbalsts un pašu atdeve.

TOP:
1. Rotting Christ
2. Sanctimony
3. Nine Treasures
+3
Ē, viestards, tevi kaut kā nepamanīju.... Neko jau pārāk jaunu, savādāku neuzrakstīšu, bet pāris vārdus var bilst...

Par mūziku....
Centāmies paspēt, lai trāpītu uz Protean, bet tā kā sākums bija nedaudz pārcēlies uz vēlāku, paspējām mazliet dzirdēt arī ukraiņu Endless Battle. Par viņiem nav ko īsti teikt...

Protean - nebija līdz šim gadījies viņus dzīvajā redzēt. Tā kā mazliet vilšanās, domāju, ka viņi var labāk...

Tad dabūjām mazliet slapinātāju, līdz ar to Luctus tā kā pa gabalu vairāk tika paklausīts.

Mongoļu Korpiklāni publiku pavilka riktīgi, laikam jau tīri piemērota blice zaļumballēm.

Skyforger, kā jau Skyforger. Noblieza labi, labs setlists, gan veci, gan jauni gabali.

Catalepsia tiešām piemērotā laikā spēlēja. Pat cilvēki samērā daudz priekš tik vēlas stundas bija sanākuši. Nospēlēja labi.

Otrā dienā kaut kā jau mazāk sanāca paklausīties. Symbolic gandrīz vai apzināti tika nogulēti.

Oceanpath - ne gluži mans stils, bet bija labi. Ne pārsteigumi, ne arī vilšanās.

Znich - patriotiskas dziesmiņas, dažas pat tīri labas. Bija pārdomas, vai Batjka šadus atbalsta, vai nē....

Valkenrag spēlēja jau tīri neko, tikai pievienotās vērtības gan tur nekādas nav...

Lai arī tautas mūzikai nav ne vainas, šoreiz šī programma tika skipota.

Viens no iemesliem apmeklēt festu bija Sanctimony programma. Nostalģija pēc pilnas programmas. Super! Šis materiāls pavelk riktīgi! CD arī būs mājās ko atskaņotājā drillēt. "Kas tie tādi..." gan bija nepārliecinoši. Ideja laba, bet prasījās nopietnāku attieksmi no kora, un skaņa arī nebija pieregulēta, lai kori sakarīgi dzirdētu.... Bet šis darvas piliens medus mucu nesabojāja...

Rotting Christ - šie, protams, ārpus konkurences. Noblieza no sirds un profesionāli, noblieza lielisku setlistu.

Topu nav pat īsti jēgas rakstīt. Rotting Christ nevar salīdzināt ar pārējo, no pārējā - Sanctimony, bija tas, ko gaidīju, un bija labi.

Paldies organizatoriem, pasākums labi noorganizēts. Pauzes, nu jā, no tām laikam nevar izvairīties, bet prasītos plašāka ārpusmūzikas programma, lai ir ar ko nodarboties starplaikos. Man gan tas nebija par apgrūtinājumu.

Cerams, ka arī turmāk izdosies šo pasākumu turpināt, un tautas atsaucība būs lielāka, un kvalitāte tikai augs!

p.s. patīkams pārsteigums. Nezinu, vai par to bija organizatori parūpējušies, vai arī tā bija poliču pašu iniciatīva, bet naktī pēc Rotting Christ dodoties mājās pie izbraukšanas poliči aprunājās, pārbaudīja, vai neesmu šmigā. To es saprotu kā preventīvu pasākumu, lai ļaudis neuzrautos uz nevajadzīgām nepatikšanām.
0
Cik apt. tautas bija? Pagājušogad cik zināms ap 1000.
+1
Ā, pareiz, Catalepsia tak arī bi labs pirmās dienas muzikālās daļas noslēgums \m/
0
^^ Cik dzirdēju pa ausu galam, tautas bijis makan vairāk. Biļetes pirkuši labāk arīdzan iepriekšpārdošanā nekā pirmo gadu. Tā kā virziens pareizais! :)
0
Saki? Mēs kā reiz spriedām, ka izskatās mazāk - varbūt vnk nebij visi gana kompakti sazipojušies.
0
Man ar likās, ka ir manāmi vairāk.
+1
Rotting Kirist jaunais gabals: lemesis, lemesis, lemesis, lemesis.... :D
0
blle, krist!!!
+1
+ ja paliki bez kārotā festivāla krekla, bet tas joprojām aktuāls, tad ievērojot tradīciju, būs papildus tirāža.
0
Vajagot S izmēru - festā nebi :>
0
S izmēru kam - viņam vai viņai?
0
^Uggas sīkais būs paaudzies ;)
p.s. pēc fēčbukā pieejamas panorāmas bildes no festa telšu izskatās 2x vairāk, kā pagājušogad.
+18
Uhhh… Visiem, kas bija ZuLu pagājušajā gadā, saistās lieliskas atmiņas jau ar pirmo festu, tāpēc noskaņojums un gaidas jau ierodoties bija uz pozitīvā viļņa līdz 11 iedaļai! Izņemot mani, jo pagājušogad mēs ar Desperu sapisām t.s. «štāba» (pirtiņas) atslēgu, kā rezultātā man bija jāsēž tur par sargu pie mantām praktiski abas dienas — redzēju tikai kādas 4 vai 5 grupas.

Tāpēc šajā gadā pie ierašanās ar bažām gāju apkārt dīķelim, un ko es redzu? Desperu un Valdi, kuri skrūvē ārā pirtiņas atslēgu!!!

Griezos uz papēža riņķī un močīju atpakaļ dzert pie mašīnas.

Sākums nobīdījās par stundu dēļ turku netikšanas — nekas, cilvēki paspēja sabraukt lielākā skaitā. Endless Battle bija vidējā ātruma bleķis bez solo, bet arī bez nevajadzīgiem vipendroniem. Jāsaka, pirmo reizi dzirdēju jebkādu ukraiņu bleķi, kam cauri nesitās neapslāpējamais austrumslāvu melodiskums — tātad ir gan apslāpējams! Dziesmu tematika aktuāla, kādu no Dņipro rezidējošiem nacionālistiem arī sagaidām.

Protean visi redzēja un dzirdēja, visiem patika, kaut gan no dziesmām man pietrūka «Hannibal».

Luctus — bleķis parastais. Kā raksturoja Intars: no tiem bleķiem, kam rifi lielākoties uz vienas stīgas.

Ķīnas mongoļu džamdafolkaps ir īstā lieta, kas šādam festam piedienas!

Uz šo brīdi bija skaidrs, ka Zobenā un Lemesī ir visu laiku labākā skaņa no jebkuriem latviešu festiem. Leišu skaņu un gaismu meistari nopogāja ikvienu grupu pa pirmo.

Līdz ar to paradoksālā kārtā vissliktākā skaņa bija Skyforger, kuriem Gints, ikdienā strādājot ne ar šo aparatūru, nespēja uzdabūt tikpat izcilu skanējumu, kā leiši to spēja citām grupām. Tā nu Skajiem nācās spēlēt pa deviņdesmito modei, proti — skaņas vājumu kompensēt ar enerģijas atdevi. Izdevās!

Baidījos, ka pēc Skajiem tauta sagurs un neklausīsies Katalepsiju, bet nē — pulciņš bija krietns un uz beigām pat pieauga, jo pie teltīm labi varēja dzirdēt, ka uz šiem ir vērts panākt atpakaļ pie skatuves. Šie mauca kā hedlaineri — gandrīz pusotru stundu, jo varēja nesteigties ar beigšanu.

Pēc tam — mašīnā iekšā, un sešos no rīta apjēdzu, ka stāvu lidostā ar lielu uzrakstu ROTTING CHRIST. Sakrāvu nakti negulējušos grieķus zaļā busā ar kaut kādu Sergeju pie stūres, un divas sekundes vēlāk visi pamodāmies stāvvietā Pie Viktora.

Nemaz netiekot līdz festa apsargiem, pretī nāk Estragons: «Tev nav izvēles! Tu brauksi ar mongoļiem un iekrausi viņus lidmašīnā!» Paturēju pie sevis tekstu «kas ta tur ko lidmašīnā neiekāpt, tur tak palīdzību nevajag!», jo Estrikam izrādījās taisnība. Nine Treasures leiblam bija pienākums nopirkt biļetes un bagāžas vienības, bet sanāca, ka nebija samaksāts ne par viena štruma pārvadāšanu. Tā kā lidoja viņi ar poļu žīdiem LOT, tad par katra instrumenta + divu virsnormas čemodānu pārvešanu LOT prasīja piemaksāt 560 eiro.

Apstrādājot LOT aģentes ar visu negulējuša, sasvīduša, peregaraina, neskūta matainā lopa šarmu, man izdevās jamām iestāstīt, ka šķīvji, pedāļi un balalaika ir rokasbagāža, ko katrs ņem līdzi salonā bez maksas. Pārpakojot divus čemodānus vienu iekš otra, izdevās samazināt izmaksas vēl. Angliski nerunājošie mongoļi (sarunāties spēja tikai frontmens un menedžere) par to man iedāvināja CD, kas ļāva čemodānam kļūt vieglākam par 100 gramiem un caur to palīst zem 23 kg limita.

Atgriežoties izlaku 0,7 Vana Tallinn, lai būtu pārāk pillā priekš nosūtīšanas uz vēl kaut kurieni.

Štīme izgāja kā reiz uz Sanctimony, kas izrādījās fantastiska laika mašīna — transports atpakaļ uz deviņdesmitajiem! Nu, un visbeidzot Rotting Christ — pareizais punkts festa nobeigumā!
-2
Izlakt 0.7 Vana Tallina (40* vai 50* apgriezieni ?), cik noprotams, īsā laika posmā- jābūt labi trenētai aknai.
+2
Nomocīts mentālais stāvoklis arī dikti labi palīdz tukšot :>
+1
Kārtīga uzkošana savukārt palīdz turēt.
+1
0,7 Vana Tallin bez atšķaidīšanas ar da jeb ko nevar izlakt, jo vielas tumīguma un cukura līmeņa dēļ salips dirsa un būs problēmas ar turpmāko defekāciju.
+1
Hmm... domāju, domāju... kāds sakars izdzeramam daudzumam ar ierobežotu defekāciju?
+2
Cilvēki dažādi. Vienam izdzertais un pārstrādātais šķidrums nāk ārā pa krānu, bet, redz, ir vēl arī citi varianti.
+2
gribētu redzēt kādu kam no vana tallin ir aizķepis krāns un ānis.
+2
^^^^ Vot, Ashath, ne vella — es pēc festa piedzīvoju skrejamo… Tagad sāku domāt, ka tā pudele netika izdzerta visa uzreiz, kāds mazums pataupīts arī vakaram.

Runājot par krāniem, dzirdēju šādu dialogu:

— Nākamai grupai tip esot bungām divi pedāļi un viens kardāns.
— Es atkal sapratu, ka viens pedālis, bet divi kardāni.
— Tas tā kā viens pauts, bet divi krāni?
0
Vana Tallin -šmallin... mellais balzāms gan visu dienu turējušos pataisīja žāvainus itin fiksi. Lab, ka atjēdzās :D
0
Piektdien tiks nodota drukāšanai festivāla kreklu papildtirāža.
Ja kādam ir vēl vēlme ko pasūtīt, lūdzu dot ziņu uz e-pastu info@zobensunlemess.lv
Neaizmirstiet vēstulē norādīt kreklu veidu (sievu, vīru, sievu sitamais, vīru sitamais, bērnu), skaitu, izmēru, savu atrašanās vietu un kontakttālruni.
Sieviešu un vīriešu T-krekli maksā 15, kapučjaka 25 €.
0
^^^ divi kardāni un viena pusass :>
+2
+1
Tie, kas grib vēlreiz dzirdēt „Pagānu Gadagrāmata” vai festivālā palaida garām, tad, šodien to būs iespējams dzirdēt Alas Folk festivālā. Kā arī būs klausāmi citi mākslinieki www.facebook.com/events/790975231005...
+2
Nine Treasures - Wisdom Eyes 2017
10.01.17 izdots jauns albums
ninetreasuresband.bandcamp.com/
+1
nez, Nine Trousers dzīvajā ļoti gremojams, ierakstu nespēju...
0
Ja patīk šlāgeris, tad jau aiziet pa pirmo zorti.
+2
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas