LETA, BNS, portālu u.c. masu zombēšanas kopīpeisti 2016
+2
2015: /forum/124180-leta-bns-portālu-u-c-masu-zombēšanas-kopīpeisti-2015

Man jau liekas ļoti pareizs likums, bet visiem baigā bļaušana un ziloņu pūšana:

''mazajos veikalos vakarā vairs nav maizes. Ja agrāk, piemēram, varēja aiziet desmit minūtes pirms veikala slēgšanas un vienmēr bija kāds kukulītis, tagad šīs maizes nav, jo preces ir aizliegts atgriezt atpakaļ piegādātājiem.

Agrāk pirmās nepieciešamības precēm bija ļoti laba sistēma, ka preces tika mainītas, līdz ar to veikalnieks dienas beigās varēja turēt lielāku atlikumu, zinādams, ka nākamajā dienā piegādātājs atvedīs jauno maizi un veco aizvedīs prom,» sacīja Okmanis.''

Eh ?! Tiešām, ļoti laba sistēma ?! Varbūt pavisai jaunai precei tā bija tāda - ja nezini, cik tev vidēji dienā nopērk doto preci, tātad nejēdz tirgot. Veikals nav nekāds stendu iznomātājs.

''Viņš piebilda, ka Negodīgas mazumtirdzniecības prakses aizlieguma likumā ietverto nosacījumu dēļ nākotnē cietīs gan mazumtirgotāji, gan piegādātāji, gan arī patērētāji. «Galu galā cietīs pircējs - veikalnieks vairs nepasūtīs preci, piegādātājs vairs nesaražos tik daudz preču, kā bija gribējis, līdz ar to ražošanas līnijas nebūs pilnībā noslogotas, pašizmaksa kāps, un beigās būs iemesls paaugstināt visam cenu,» pauda Okmanis.''

Ir slikti, ka labu daļu saražotā neizmetīs ārā ? Un kāpēc lai tādēļ kāptu pašizmaksa ?! Tas čalis ar matemātiku laikam nedaraudzējas ...

financenet.tvnet.lv/nozares/592007-jaun...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Nu tirdzniecība ir loterija. Pārdevējs zina, ka katru trešdienu pie Jāņa notiek tusiņš un pasūtina piegādātājam 5 kastes alus. Alus ir īpašs, ātri saskābst':) Un tā katru trešdienu 21:45 veikaliņā ieveļas Jankas draugi un nopērk, citreiz trīs kastes, dažreiz visas piecas un vēl kādu voblu klāt. Bet vienu nedēļu gadījās, ka kompānija aizbrauca uz Žeņas mājām un tuēja tur. Pārdevējs saskumis par neiegūto peļņu tomēr priecīgs atgrieza ražotājam produkciju, lai šie domā kurā lielveikalā uztaisīt akciju alum ar derīguma termiņu, kas beigsies tai pat dienā. Otrā nedēļa notiek tieši tas pats, jo Jānis ir slimnīcā ar aknu cirozi.
Un tagad pēc likuma pieņemšanas pārdevējs jau pēc otrā gadījuma ir krietnos mīnusos, jo pat nocenotu alu viņa miestā neviens nepērk, izņemot Jāni, jo lieto ļergu. Pārdevējs katru nedēļu nepasūta piecas kastes un Jānim saka, priekšapmaksa vai pats brauc uz tuvējo Maximu un tur pērc šo pašu īpašo alutiņu. Matemātika tur tāda, ka tiešām būs vieglāk aizvērties un lai tirgo šo alu tikai Maxima. Bet Maximu Jānis boikotē.
0
Nav ko pelnīt uz Jāņa cirozi :)
+2
Reliģiskās tantes bučo dievmātes kontūru ... uz nomīztas sienas: www.facebook.com/permalink.php?story...

''Первым лик, смутно напоминающий очертания женщины, заметил житель села Антон Еремук. «Мы праздновали свадьбу и вышли с приятелем на перекур. Я даже точное время помню — 21.14. И вдруг я вижу на стене абсолютно четкие образы — что-то среднее между черно-белой и цветной фотографией. Я застыл на месте и не смог выговорить ни слова. Меня словно холодной водой облили. Когда чуть-чуть отошел, спросил у приятеля, видит ли он то же самое, что и я? Затем позвали прохожих», — рассказывал тогда 24-летний Антон.
Возле клуба периодически проводили службы, установили крест и даже принесли коробочку для сбора пожертвований на строительство храма.''

''Если действительно произошло чудо, и подтвердится факт вмешательства неких сверхъестественных сил, тогда он обязательно вернет деньги обратно. Но если же феномен окажется естественным химическим процессом (выходящие ночью из клуба посетители на протяжении долгого времени использовали эту стену для справления малой нужды), образовавшим из-за большого количества соли расплывчатый силуэт, тогда собранные деньги останутся в казне сельсовета. ''
+1
^^^ tad jau es varu neattaisītu sviesta paciņu, kurai beidzies termiņš, nest atpakaļ uz veikalu un samainīt pret svaigu ?
0
Atpakaļ nodod ne jau ar iztecējušu, bet tuvu tam :) Domāju, ka vari mierīgi nodot atpakaļ. Nez kāpēc Latvijā nedarbojas šī lieta - vainīgi vai nu pārdevēji (liek uz visu mīksto), vai pircēji (neaizstāv savas tiesības). Teorijā tu mierīgi vari iegādāties da jebko, saglabāt iepakojumu un divu nedēļu laikā atdot pārdevējam sakot, ka kaut kas tevi neapmierina nopirktajā precē. Un pie tam nevis samainīt pret ko citu, bet dabūt atpakaļ piķi.
Vispār šis likums padara dzīvi grūtāku tikai vairumtirdzniecības kantoriem, kas uzsāk savu darbību. Godīgi sakot neizlasīju visu to penteri, bet džekiem būs grūtāk iedot veikaliem preci. Līdz šim bija aptuveni - Paņem, pamēģini, neies atdosi atpakaļ. Tagad būs puikiņiem un meitenēm dirsā.
Vispār valdībai ar deputētiem būtu nagi jānomauc tikai dēļ tā, ka šie atļaujas mainīt spēles noteikumu kad vien vēlas. Vajag kaut kur kaut kādu herņu izmainīt - zajebis pēc diviem mēnešiem vai pat ātrāk izmaiņas stājas spēkā :) Es jau saprotu, dažiem likumiem un lēmumiem jābūt operatīvi izmaināmiem, bet uzsākot savu darbību tu vismaz ceri, ka pusgadu varēsi spēlēt pēc pašreizējiem noteikumiem.
0
^ diez vai to uz pārtiku varētu attiecināt :D

Likumu izmaiņas jau parasti laicīgi izsludina - par akcīzes celšanu šmigai jau kādu gadu iepriekš bija zināms.

Būs jāatcerās Promo čalim pajautāt, ko par šo domā - bet diez vai vairumtirgotājus tas uztrauc. Un izmēģinājuma partijas neviens jau neaizliedz.
0
PossPosah pats tu neko nezini.
1) Tuvu der. termiņa beigās NEVAR atdot atpakaļ. Kāpēc gan lai varētu??
2) 2 ned. atgriešana attiecas pirkumiem ar distances līgumu (piem., internetā)

Pēc likuma, tu vari atgriezt preci 2 gadu laikā, ja prece ir defektīva, brāķis, viltojums utmldz. nevis - aj, maņ ņepatīk vajrs.

Un tas tikai nepārtikas precēm.

Par pārtikas precēm ir atsevišķi noteikumi. Veikals var pasūtīt tevi ar tevis atgriezto sapelējušo aliņu - tipo ej tiesājies.
0
blade, ja pēc čeka sviesta termiņš ir beidzies, tad var netikai nest atpakaļ, bet taisīt lielu skandālu. Liels sods veikalam. Vienīgais, kā pierādīsi, ka sviesta paciņa nav pirkta nedēļu iepriekš, bet čeks - vakarējais :D
0
Lab, lab. Iespējams, ka kļūdos. Man tik šķiet, ka tur ir viens punkts, kas tiešām pieļauj atdot preci un saņemt piķi. Nu ne gluži tā, ka man nepatika sviesta iepakojums, bet pasakot pilnīgāko hujņu, tjip es biju domājis, ka ar šo varēšu ieeļot eņģes. Ja pārdevējs būs pie pilna prāta un saprašanas, tad labāk nestrīdēsies un atdos piķi, vai arī sados pa rižo. Un jebkurā gadījumā paliek spēkā nosacījums, ka vainīgi vai nu pārdevēji (liek uz visu mīksto), vai pircēji (neaizstāv savas tiesības).
0
BigUggam, manuprāt, taisnība. 2 nedēļu termiņš bija interneta precēm. Teiksim, noskatīji internetbodē mākslīgo metamo, pasūtīji, bet izrādās, ka nav gluži tāds, kā tu biji iztēlojies. Tad nu ej un saki - biju gaidījis 3x lielāku, negribu šito. Atdodiet naudu. Protams, metamais nedrīkst būt izpakots, lietots u.t.t.

Pirms laika biju zvanījis uz PTAC (vēlējos pakonsultēties, jo biju iegādājies sliktus apavus) - tā teica.
2 gadu laikā darbojas garantija, nauda gan tikai 6 mēnešus pēc iegādes. Ja 7ajā mēnesī kurpe saplīst, tad viņi vai nu nomainīs, vai nu labos, vai nu kā, bet naudu neatdos (drīkst, protams, vien neviena bode to nedarīs).

0
Nu skaidrs.
0
Autovadītāji visā Eiropā maksās, lai finansētu imigrantu pieplūduma izmaksas. How nice is that, huh?

www.kasjauns.lv/lv/zinas/213081/vac...
0
Viss ir tā kā tam jābūt. Kur ir tava cilvēcība, tu - monstr un lauķu ksenofob??
0
Es domāju, ka to nodokli vajag maksāt dubultā (vai pat trīskārši!) tām valstīm, kuras nav bēgļu galamērķis. Tādejādi izlīdzinātos netaisnība pret migrantiem, kam tajās tiek piedāvāti gauži niecīgi sociālie pabalsti. Papildus varētu arī no daudzbērnu ģimenēm obligāti sūtīt komandējumā uz Vāczemes taharuša rotaļām savas jaunākās meitas. Tad viss būs godīgi un migrantu problēma atrisināta vienreiz un pavisam.
+1
it kā jau tai rakstā ir teikts, ka tas nodoklis finansētu robežu stiprināšanas izmaksas. Praksē gan droši vien būtu citādi. Pagaidām gan tas izklausās pēc no mušas izpūsta ziloņa - viens čibriks izteica ideju, žurnaļugas izbazūnē pa visām malām kā jau gandrīz pieņemtu likumu, un dažs labs lasītājs jau jūt, kā nēģeri viņam naudu atņem.
0
Nu suomi jau ar taisījās celt nodokli, lai mēslaini varētu turpināt uzturēt. Nez, vai tiešām pieņēma.
0
Es neticu, ka robežu stiprināšanai vajag pēkšņi vēl miljardus un, jo vairāk - no autovadītāju (!) kabatām. Robežu stiprināšanai pietiktu ar to, ka visas laivas, kas ar migrantiem piepeld pie krastiem, līdzīgi kā Austrālijas zero tolerance programma to dara, pagrieztu to atpakaļ uz to pusi, no kurienes nākušas. Neviens taču viņiem nerāda ar pirkstu un nesauc par fašistu cūkām?

en.wikipedia.org/wiki/Operation_Sove...
+2
Rimšēvičš pa ilgiem laikiem izbāzis degunu. Šodien pa rādžiņu cītīgi klārēja, ka EUR ir superstabils un uzsvēra, ka nekāda krīze nav gaidāma. Tātad - izdariet secinājumus paši.
0
Politko Rectum uuber alles.

www.tvnet.lv/izklaide/kino/59249...

Hmm, un kā ar šo lietu ir mūzikas balvās? Latvijā jau diez vai kāds tumšādainais dabūs balvu, bet globāli? Uz Grammy ir pietiekošs ebony bataljons?

Varbūt laiks ir visu dalīt. Melnādainais šaha čempions un baltādainais. Melnādainais 100m skrējējs un baltādainais. Iemeslu pretenzijām būs mazāk.
+2
Būsim reāli, cik labus melnos aktierus mēs zinam, kas būtu pelnījuši Oskaru? Denzels Vašingtons, Vils Smits, Samjuels L.Džeksons, Morgans Frīmens, Halle Berija? Visi no viņiem Oskarus ir dabūjuši. Izņemot Vilu Smitu un Samjuelu L.Džeksonu - šie abi ir tikai nominēti.
+2
> Latvijā jau diez vai kāds tumšādainais dabūs balvu

Aminata ir pustumša, noteikti šogad ko dabūs.
+3
Smita pēdējā filma ir pilnīgs fufelis, IMDB retings tiem, kas netic.

Bet runājot par sportu: melnie vienmēr ir bijuši čempioni skriešanā, bet baltie šaušanā...
+1
Nu Smits jau pa lielam filmējas tādās filmās, kuras parasti Oskaram netiek nominētas.
+1
Jā, naher skriešanā godalgotajās vietās baltos nelaiž????
ATBILDAT MANN!!!!!!!!!!!!!!!!
0
www.tvnet.lv/izklaide/kino/59295...

Viedi vārdi. Jo, ja šis rectums turpināsies, pēc pārdesmit gadiem visi pozitīvie varoņi filmās būs melnādaini homo.
+2
Maikls Keins smuki pateica:"nevar dabūt Oskaru tikai tāpēc, ka tu esi melnais. Ir jābūt arī labam lomas atveidotājam".
+2
Un tad mums būs vairāk filmu par afroķeltu varoņiem. i.imgur.com/0GRHaBj.jpg...
-1
^^^ skarbā dzīves īstenība ir tāda, ka normāli rukā un pelna normālas ādas krāsas cilvēki, kuri īpaši negrib uz nigeriem lūrēt, tāpēc arī normālas ādas krāsas cilvēki parasti tiek nominēti. Un tie nigas ir kādi 15% ASV - tas tak nenozīmē, ka katram septītajam nominantam nav jābūt ar kormālu ādas krāsu ...
+1
A ko, tagad Edijam Mèrfijam jādod 18 oskari?
0
^^^ aha, tur arī Merlins labi nosauļots
+1
lai tēlo kā Morgan Freeman, tad arī taps nominēti. huliš.. minoritātes
0
Gribēju jau rakstīt, ka melnādainie toties kompensē savus zaudējumus kinobalvu lauciņā ar nepārspējamību basketbolā, bet tad atcerējos par Porziņģi.
0
Porziņģim līdz basketbola balvām vēl ir krietni jāpaugas, bet ir daži baltie, kas ar melnādainajiem var spēkoties līdzvērtīgi: Novickis, Gasols, Džinobili, nesenā pagātnē Stīvs Nešs.
+1
Bet vispār, ja runājam par Oskariem un sportu, tad atbilstošākie kandidāti uz balvu būtu spāņu un latīņamerikāņu izcelsmes futbolisti. Esmu lasījis, ka dažās komandās ir speciālas nodarbības, kur māca, kā skaistāk krist, lai pretinieks dabūtu dzelteno vai sarkano kartiņu.
0
Un jāatzīst, ka dažu spēlētāju meistarība ir patiešām augsta. Viens izcilākajiem talantiem šajā jomā pusbrazīlis pusspānis Djego Kosta šodien spēlē pret Arsenal krita kā lodes ķerts, kaut pretinieks knapi pieskārās. Rezultāts - pretniekam sarkanā un Djego komanda droši soļo pretī uzvarai.
0
Sakerī nav kā hoķī, kur disciplinārā komisija pēc spēles izskata pārkāpumus un var mainīt lēmumu (pēc sarkanās tak nākamā spēle arī jāizlaiž, ne)?
+5
www.economist.com/blogs/prospero/2016...

"Blacks are 12.6% of the American population, and 10% of Oscar nominations since 2000 have gone to black actors. But just 3% of nominations have gone to their Hispanic peers (16% of the population), 1% to those with Asian backgrounds, and 2% to those of other heritage."

Kaut kā nav sanācis redzēt/dzirdēt, ka aziāti vai latīņamerikāņi boikotētu vai zvanītu rasisma zvanus par tādu netaisnību.

Kas ir interesanti, tad tiem melnajiem ASV ir pat savs TV kanāls, kur viņi pasniedz viens otram savas "blacks only" balvas, veido "blacks only" raidījumus/saturu un ko tur vēl ne, bet, redzies, tas jau neskaitās. Uzceptu baltie savu "all white" kanālu, droši vien rasisma skandāls būtu tāds, ka maz neliekas.
+1
^^Disciplinārā komiteja ir. Citreiz pat soda par to, ko spēles laikā tiesnesis nav pamanījis, teiksim, kāds kādam nemanot stūrītī iespļāvis (tā mēdz notikt).
Šeit gan moments bija tāds, ka principā jau aizsargs pieskārās, tā kā Djego pilnībā netēloja, bet, skatoties atkārtomu, bija redzams, ka aizķēra viņu nu ļoooti knapi, savukārt Kosta krita tā it kā puskāja būtu norauta un uz to tiesnesis, kurš bija tālu, uzķērās.
Sen jau manuprāt sakerī laiks ir videoatkārtojums ieviest kā gandrīz visos lielajos sporta veidos. Regbijā, piemēram, tādi tiek pielietoti biezā slāni un nekāda vaina. Spēles tāpat ir skatāmas, toties Oskarus prasīt nav jēgas, jo video visu var apskatīt. Nu labi, regbiju gan bišku cita tipa ļaudis spēlē nekā sakeri.
+1
jā, regbijā ļoti laba pieeja.

Amīšu futenē vesels bars ar tiesnešiem un to palīgiem, šiem parasti apspriede notiek, bet ja netiek skaidrībā, tad tiesnesis skatās atkārtojumu. Un vēl katras komandas trenerim ir tiesības apšaubīt tiesnešu lēmumu un palūgt noskatīties videoatkārtojumu - ja tiesnesim taisnība, tad zaudē vienu minūtes pārtraukumu (trīs katrā puslaikā). Katru piezemējumu atomātā pārskata videotiesnesis un arī katru kļūdu, kas noved pie bumbas pārejas otrai komandai.

Pag, futenē joprojām ir viens galvenais tiesnesis ?
0
Jā, tikai viens, tagad gan līnijtiešnešiem ir tiesības ne tikai celt karodziņus, bet arī ziņot galvenajam, ja noticis pārkāpums viņa tuvumā, ko galvenais nav redzējis. Tad viņi abi apspriežas un galvenais pieņem lēmumu, ko tur darīt.
0
www.imdb.com/title/tt2190421/?re...

Vai tikai šī nebija tā filma par Mannerheimu, kuru somi nezin kāpēc ļoti nemīlēja? Redz, Mannerheims balts esot bijis, bet šeitan te tipāžs no Kenijas...
Režisors esot taisnojies, ka gribējis parādīt Mannerheima daudzpusību, bet somi tomēr vienalga neizprata. Tolerances trūkums, kā smejies.
+1
Pāris mēnešus atpakaļ vietējie nacionālisti izjauca Kvīnsas hiphopa ķēmu ONYX koncertu klubā «Bingo» Kijivā ar pamatojumu, ka nepieļaušot ievazāt rasisma motīvus Ukrainā — ONYX t.s. «lirikās» esot aicinājumi sist baltos un pat nogalināt baltās rases piederīgos. Tas esot aicinājums uz etnisku naidu un slepkavību aiz rasistiskiem motīviem, kas atbilst Ukrainas Kriminālkodeksa 161. pantam. Līdzīga attieksme pret viņiem bija jau 5 gadus atpakaļ, kad viņi mēģināja uzstāties Ukrainā pirmoreiz.

ostannipodii.com/a/201510/v_kievi_na...
0
Tā nevar palikt un tā nepaliks, drīz minoritātēm lielāks pīrāga gabals tiks!

apollo.tvnet.lv/zinas/asv-kinoakade...
0
Tas, ka šie kadri būs žurijā nenozīmē, ka sūdīgas filmas tiks pie oskariem :)

www.youtube.com/watch?v=ZVtF8b_0tts...
+2
Tā jau ir. Ja esi profesionālis, tad tev būtu jābalso par profesionālāko, neatkarīgi no ādas pigmentiem. Man gan tā kvotu sistēma nepatīk kā tāda. Laiks rādīs, kā tur beigās viss sanāks.
+1
Vakar šis temats tika apspriests iekš Real Time with Bill Maher. Tika norādīts uz interesantu motīvu: tā kā ar katru gadu Āzijas auditoriju lielums un maksātspēja pieaug arvien vairāk, tad filmas Amerikā tiek taisītas ar skatu uz Āzijas tirgu. Savukārt Āzijā, kā izrādās, naids pret melnādainajiem ir tik nenormāls, ka vidusmēra eiropiešiem un amerikāņiem nemaz neienāk prātā. Pat viena melnā aktiera iekļaušana kādā no galvenajām lomām var novest pie tā, ka jaunā filma Āzijā vienkārši netiks izrādīta. Tāpēc it kā liberālie Holivudas filmu taisītāji nesaka tādam Vilim Šmitam nē, vienkārši neaicina viņu piedalīties, kaut arī pašiem šis apsvērums liekas nepareizs…
+1
uhh — te briest potenciāli sūdi arī mūsu zemītei, savā ziņā ne mazāk bīstama problēma par bēgļu ordām: news.liga.net/news/politics/86964...
+1
^^^ "триединство великороссов, малороссов-украинцев и белорусов". DD Interesanti, cik no pašiem `lielkrieviem` ir īsteni krievi. Skaidrs, ka tie ir sarkano žīdu pēcteči.
+2
Izklausās apmēram kā 1991. gada pučisti, tikai nenopietnākā līmenī. Zināms, ar laiku varbūt tas līmenis var celties.
+1
Sūdzamies par sliktajiem Latvijas ceļiem? Vadošs darbinieks piedāvā asprātīgu risinājumu. Nav ceļu, nav problēmu!!

apollo.tvnet.lv/zinas/lau-vaditajs-...
+1
Kārtējā vāvuļošana. Tagad vajag centralizāciju - vienu uzņēmumu, kas atbild par visu. Tādu ieviestu, pēc laika teiktu - ko tad tas uzņēmums viens pats visu var saprast. Labāk vajag atsevišķus specializētus uzņēmumus, kas katrs atbildētu par savu lietu. Kad tā izdarītu, tad teiktu, ka tā naudas šķērdēšana, jo varētu tak vienu...

Un īsti neizprotu, kur ir problēma. Tie valstij nepiederošie ceļi tak vairāk vai mazāk ir privāta rakstura. Ja lielākie valsts ceļi (galvenie/reģionālie) tomēr ir samērā nopietni, nodrošina nokļūšanu lielākos attālumos, tad katra pašvaldība var gluži labi savējos pārvaldīt. LVM ar saviem ceļiem galā paši tiek. Par privātajiem ceļiem katram saimniekam ir sava teikšana.

Kononovs ir veiksmīgi izsitis sev monopolu ceļu uzturēšanā ar nesliktiem tarifiem, bet laikam kumoss par mazu...
0
Tas jau līdzīgi, kā Rīgā ar iekškvartāliem, kuri ir nevis pilsētas, bet priekšpilsētas atbildībā - kamēr netuvojas vēlēšanas, vai netiek kāda cita akcija uztaisīta un Rīgas dome nenosponsorē iekškvartālu remontu, tikmēr tie ir briesmīgā stāvoklī. Arī mazie lauku ceļi ir katras pašvaldības pārziņā - kā lauku pašvaldībām ir ar to naudā, tā arī uztur .
+2
Ja ceļš nav vajadzīgs, tad pats sabruks un aizaugs. Ja ir vajadzīgs, tad tas, kam ir vajadzīgs, arī uztur.
+4

Hello my dear,
My name is favour,i saw your contact today here in (truemetal.lv)
and became interested in you,i will also like to know you the more,and i want you to send an email to my email address so i can give you my picture for you to know whom i am.I believe we can move from here!
(Remeber the distance or colour does not matter but love matters alot in life)Thanks.
Yours,
favour.
My email address is;

favourjohnson9740@hotmail.com
////////////////////////////////////...
Labdien, mans dārgais,
Mans vārds ir labvēlību, es redzēju jūsu kontaktu šodien šeit (truemetal.lv)
un kļuva interesē jūs, es arī vēlētos zināt, jums vairāk, un es vēlos, lai jūs sūtīt e-pastu uz manu e-pasta adresi, lai es varu jums manu attēlu, lai jūs zināt, kam es am.I uzskatu, ka mēs varam pāriet no šeit !
(Atcerieties attālums vai krāsu nav nozīmes, bet mīlestības lietās daudz dzīvi) Paldies.
yours,
labu.
Mana e-pasta adrese;

favourjohnson9740@hotmail.com
0
Tapperī visiem šmigas pietiks :)
apollo.tvnet.lv/zinas/foto-satrauco...
0
Droši vien kādam 18 gadu jubuilācija, nu i loģiski, ka vismaz pusei no viesiem vēl nav tie 18.
0
Tik nez kas pačukstēja :)
0
Kāds, ko neuzaicināja :D
0
Skuju takas apveidi priekš "Vienotības" pie apvāršņa jau redzami, bet pirms tam nabaga tautas kalpu iespējas gribas izmantot pa maksimālo. Tālāk partiju varēs pasludināt par bankrotējušu, dibināt jaunu vai vairākas jaunas un uz priekšu ar jaunu tvaiku. Labāko Latvijas politikas nacionālo īpatnību garā.

www.tvnet.lv/zinas/latvija/59601...
0
Ahh, tā tak Jura Šulca ideja. Ja citiem interesē, kas ir šīs idejas autors par putnu, es varu pastāstīt — pazīstu viņu 20 gadus. Vajag?
0
Nu pastāsti...
0
Pastāsti gan.
Kas attiecas uz idejām, politikā, kā zināms, eksistē tādi ļaudis kā pastnieki jeb kurjeri, varam tos saukt arī par "sestajiem", kas iesniedz tautā ne pārāk populārus priekšlikumus kā savējos, lai priekšlikuma noraidīšanas gadījumā neatstātu negatīvu ēnu uz īstajiem priekšlikuma autoriem. Iespējams, ka šī priekšlikuma autors ir Šulcs, kura vārdu es pirmoreiz dzirdu, bet varbūt aiz tā stāv pavisam citi personāži.
0
Hz, vai tur kādi citi, šis tak tāds "kapeiku" priekšlikums, kas reāli interesē varbūt dažus ne tik turīgus deputātus.
+3
Šulcs bija Tukuma mērs 20 gadus (1995. — 2014. beigas), ar gada izņēmumu pa vidu, kad pilsētā valdīja Tautas partija.

Šulcs ir izbijis komjaunatnes funkcionārs, kurš laikus pārmeta kažoku. Inteliģents un šiverīgs, ar humoru privātā saskarsmē, pastīvs un nekāds oficiālajās izpausmēs. Sākotnēji mēra amatu dabūja ne tāpēc, ka uzvarēja vēlēšanās, bet tamdēļ, ka viņš bija vietnieks iepriekšējam mēram Ērikam Zundam. Zunda kļuva par pašvaldību lietu ministru, un Šulcs pakāpās uz augšu.

Šulca laikā Tukumā ir putējuši ārā vietējo tukumnieku uzņēmumi (maizes un gaļas ražotāji, kokapstrāde, transportnozare u.c.), kamēr iekšā nākuši vienīgi tādi uzņēmumi, kas pieder rīdziniekiem vai ārzemniekiem. Jēga — lai vietējiem nerastos turība un apgriezieni, kas novestu pie ambīcijām attīstīt pilsētu un kandidēt uz domi. Tika privatizēti namu apsaimniekotājkantori, kas uzreiz sāka žmiegt naudu no iedzīvotājiem ārā. Tikmēr siltais ūdens Tukumā līdz pat kādam 2005. gadam bija pieejams divreiz gadā…

Visos iepirkumu konkursos uzvar pamatā 2 uzņēmumi: SIA Amatnieks (būvdarbi un remonti) un SIA Šlokenbeka (ceļu un ielu remonti). Pilsētā ir vēl 5 nopietnas būvfirmas, neskaitot sīkās, bet konkursus vinnē šīs divas. «Atgriezumu» saņemšanai — shēma: Šulcs ilgus gadus paralēli mēra amatam algas saņemšai ieņēma kaut kādu izpilddirektora posteni ceļubūves biedrībā, kuras dibinātāja — Šlokenbeka. Šulca sieva, meita un citi radi strādāja domē par nekā nedarītājiem. (Kaut tas būtu pārspīlējums!)

Tā gada laikā, kamēr Tukumā valdīja Tautas partija ar tēvzemiešu koalīciju, tika uzbūvēta jauna sākumskola (pie kam par miljonu, kuru izplēsa no valsts budžeta, ne pilsētas), ielika pamatakmeni United Oils smēreļļu rūpnīcai, iepirkuma konkursos sāka vinnēt arī citi uzņēmumi bez iepriekš minētajiem, kā arī neviens vietējais ražotājs neizputēja. Šulcs un Jaunais Laiks pretī lika 5000 latus, kurus šiem izdevās izprasīt gulošo policistu ierīkošanai — izrādījās, ka pilsētā gulošos policistus vispār nav kur likt: bedres kā Jelgavā, ātri nepabrauksi šā kā tā. Nezināja, kur tos 5000 pēc tam iegrūst. Beigās uztaisīja gulošos uz ārpilsētas celiņa, kas ved uz Melnezeru (tā ir tāda populāra slīkšanas vieta uz ziemeļiem no Tukuma).

Pēc gada vēlēšanas — un Šulcs bija atpakaļ. Viss turpinājās kā agrāk. Beigu galā Tukums savādāk netika no Šulca vaļā kā tikai ar ievēlēšanu Saeimā. Tur padomju funkcionāru attieksmi jaunībā iesūkušais Šulcs pieslējās stiprākajai kliķei.

Šis ir viens no pēdējā gada populārākajiem foto medijos — tas vīriņš, kas attēla kreisajā malā, ir Šulcs. m.focus.lv/sites/default/files...

+1
Pēc apraksta spriežot nevajadzētu būt nabagam, tad jau laikam vienkārši kapeiku pisējs.
+1
Neredzamais strādnieks.
Ko lai saka? Augstākā pilotāža. Es arī tādu darbu gribētu.

apollo.tvnet.lv/zinas/darbinieks-se...
+5
Vēsturnieks Agris Dzenis, kurš bija zinātniskais konsultants «Senprūsijas» albumam, pirms gadiem 10 teica — esot aizgājis no Tukuma muzeja. Nevis uzrakstot atlūgumu, bet gan vienkārši neejot uz darbu (viņš bija tāds vēsturnieks tobrīd, kam nebija pienākums sēdēt uz vietas muzejā un kaut ko pieskatīt, bet gan gatavot pētījumus). Viņam vēl gandrīz gadu maksāja algu, kamēr saprata, ka nākamo pētījumu no viņa nedabūs!
+1
Nu, Dzenis ir mākslinieks. Sendienās kopā ir ne mazums ņemts iekšā. Arī darbs muzejā ir ar māksliniecisku piesitienu. Tādu gadījumu tomēr kaut kā var izprast.
Bet šeit džeks ir strādājis par ierēdni kaut kādā ūdenssaimniecības uzņēmumā. Tādās vietās pārsvarā strādā tehniski domājoši cilvēki, birokrāti, sausiņi utml, kas skrupulozāk skatās uz lietām. Ja vien pilsonis nav bijis kāda priekšnieka brālēns un viņa amats jau dzimšanas brīdī bijis tāds, kur maksā par neko.
Bet šis gadījums, cik var spriest, tāds nebija.
+3
Tieši gribēju ielikt savu sapņu darbu :D
"skrupulozāk skatās uz lietām" - tu ko pīpo? Ierēdnis un skatās? Strādā? Lielais darbs, bļe, aizstaigāt līdz kafijas automātam un atpakaļ "čekot" feisbuk. Šitais, visnotaļ kuriozi, pa lielam arī parāda kādā pofigā strādā ierēdniecība.
+2
Vidusmēra ierēdnis skatās tieši tik skrupulozi, lai viņu neizdrāž, un ne vairāk.
+1
^^Savulaik es esmu strādājis par ierēdni. Iestādes, protams, mēdz būt dažādas, bet tur, kur strādāju es, ar vienu vienīgu kafijas dzeršanu toč ilgāk par pārbaudes laiku nenostrādātu. Turklāt tur maksāja tādas algas, ka diez ko daudz kafijas nemaz nevarēja atļauties.
Neona vērtējumam gan var piekrist. Īpašu personisko iniciatīvu tur izrādīt nebija jēgas. Ja priekšniecība īpaši nedrāž, tad jau viss kārtībā.
0
Es nez kur un kad tu strādāji, bet, ja kafija pat jāpērk... Diezvai būsi strādājis par ierēdni :D
+1
Pats valsts kantorī strādāju (ierēdnis gan neskaitos), bet kafiju diemžēl neviens nedod. Ne kādreiz (labākos laikos), ne tagad. Jāatzīst, arī pazīstamie ļauži tādā vai citādā valsts pakļautībā neviens nav atzinies bezmaksas kafejas laimē... laikam ne tur esam tikuši.
Ūdeni gan var dzert :)
0
Iniciatīvas izrādīšana dažreiz pat var būt kaitīga tālākai karjerai. Kas tad vel nebūs? Prasts apakšējais darbinieks sāks kaut ko te gudroties? Pildi instrukcijas un sēdi klusu!
0
^^ tieši tā.

Tā kā pats kafiju nedzeru, tad tādu opciju (ka darbs kafiju uzsauc) par seksimu uzskatītu.

Bet ir darbavietas, kur arī bāriņu uzsauc ;)
0
Bāriņu neregulāri uzsaukt mēdz gan privātas, gan valsts iestādes, tā nu ir, taču ka ikdienā - tā galīgi nedzird :)
Varbūt vienīgi kādā alus darītavā. Vismaz viens pazīstams Aldarī bija pastrādājis un teica, ka dzert esot devuši, cik vien lien, vien nedrīkstējis streipuļot. Cik taisnības - kas zina.
0
Vienīgā privātā darbavieta, kas nāk prātā, kur kafija bija jāpērk pašam, bija Biznesa augstskola "Turība" pirms padsmit gadiem.
0
^^ stipri šaubos - galvenais aldaris viņiem darba laikā nedzer. Nemaz.
0
^ bez galvenā aldara tur ir arī mazie gariņi. Manā gadījumā čalis bija krāvējs vai kas tāds.
Protams, vai viņš tur daudz dabūja dzert, ko dabūja - kas zina. Varbūt mazliet piepušķoja.

Lai gan brīnums tas nebūtu nekāds, ka kādu "Aldara gaišo" arī dotu dzert. Ir tak dzirdēts par ne vienu vien ražotni, kur saražoto produkciju drīksti patērēt, cik vien lien, vien nedrīkst nest prom. Parasti tā ir izdevīgāk, nekā aizliegt, jo prakse rāda, ka jaunais darbinieks pirmās 3 dienas intensīvi patērē, bet pēc tam viņam pie konveijera var stāvēt mēnešiem, bet uz biezpiena sieriņiem pat neskatīties.
0
sieriņi nav alkohols
+1
Jā, pēc trīs dienu aktīvas alus patērēšanas pie konveijera nepastāvēsi un arī vēlme alu patērēt vairumā gadījumu nebūs zudusi.
+1
Varētu gan arī būt, ka krāvējs sava tiešā priekšnieka pielaidību pret šmigošanu darbavietā un zināma procenta preces "norakstīšanu" ne pārāk atšķir no uzņēmuma vadības nostājas šajā jautājumā :)
+7
Pirms 15 gadiem, kad man vēl nebija 20, strādāju desu cehā Tukumā. Tur arī darba laikā varēja nolietot gaļas produkciju (kūpinājumi, desas) līdz 1 kg katru dienu, bet, ja nespēja aprīt, tad pāri palikušo līdz tam kilogramam pavisam oficiāli varēja nest uz māju — paņēmi, piezīmēji speciālā sarakstiņā, neapēdi, nes mājās. Paralēli tam ikviens varēja par pašizmaksu izpirkt jebko un jebkuros daudzumos, PVN arī nemaksāt, ja atdevi naudu uz vietas. Ja radiem vai čomiem piederēja veikals, varēji ar Lagzdiņu sarunāt labos nosacījumus arī priekš tiem. Piem., žāvētas ribiņas par 30 sant/kg, kūpinātas vistas par latu gabalā utt. Darbs kopumā bija labos apstākļos, maksāja bez mazākās kavēšanās, pie tam katru sestdienu, un darbā nebija jāpavada garas stundas — atnāci, izdarīji savu (es grāmatvedībā pa naktīm rakstīju pavadzīmes), ej mājās ātrāk!

Pie šādas darbinieku Leiputrijas zaga vienkārši ārprātā. Kūpinātājs katru nakti kādu produkcijas bišķi (ne daudz, apmēram tikai maisus divus) nobāza kūpinātavas stūrī un vēlāk pievāca. Vistu cehā špricēja ūdeni gaļā un pēc tam pievāca uzaudzēto starpību, pie kam nāsīs ievilka, protams, nešpircētās vistas. Noliktava apgalvoja, ka no dziestošajiem kūpinājumiem turpinot iztvaikojot ūdens, un katru nakti viņiem tā iztvaikoja ap 30 kg no 1,5 līdz 2 tonnu preces kopsvara. (Noliktavas vīri iekrita tikai tad, kad viņiem vienu nakti bija iztvaikojuši lētie cīsiņi, kuri ir plastmasas apvalkā un kur nekāds mitrums ārā tikt nevar.) Grāmatvedes shēmoja ar naudām, kaut kādus procentus ieshēmoja sev. Šoferi pierakstīja kravai zudumus, kurus patiesībā bija radījuši paši.

«Kad es pats sāku sēdēt klāt pie konveijera un uzskaitīt desas, uzreiz parādījās 15% produkcijas izlaides pieaugums pie tā paša patērētā izejvielu daudzuma!» vienreiz bļāva Lagzdiņš. Darbinieku atbalsta pasākumus atcēla par brīdinājumu visiem, bet zagšana tikai vairojās. Visbeidzot Lagzdiņš nopirka «Talsu Gaļu», bet veco Tukuma ražotni aizslēdza vispār ciet un iedeva bomzim 300 latus, lai pielaiž abiem cehiem uguni.
+2
Būtu piesvilinājis tās nāsīs raujošās pīzdalas. Šitais slāvmongoļu paradums stiept prom visu ko var būtu jāizoperē ar nokaitētu kruķi per rectum
+3
Vakar aizstiepi mājās cīsiņus - šodien savus pirksteļus kulītē
+1
Tas man šķiet ne tik slāvmongoļu cik sovaka sistēmas paradums (viss taču pieder tautai).
+1
Ir tāds kantoris "Preiļu siers". Kā stāsta, PSRS laikā pie izejas esot stāvējis milzīgs papīra rullis, kurā katrs darbonis promejot uzskatījis par savu pienākumu ietīt aiznesamo sieru/sviestu. Cik to izstrādājumu vien neaiznesa, to var tikai minēt, bet runā, ka papīrs gada laikā aizgājis +/- tonnas apjomā...
Kad 90ajos šis kļuva viens par retajiem uzņēmumiem, ko neizlaupīja, bet veiksmīgi ievirzīja tālākai attīstībai, tad jaunais šefs vecos sargus patrieca un pieņēma apsardzes firmu un viss nu bija stipri savādāk. Jā, produkciju varēja ēst pēc sirds patikas, vien nest ne. Domāju, ka tāpat kaut ko jau aiznes (vai nu ies, piemēram, sieviešu somiņas kratīt), bet vismaz tautā runā, ka tas tāds nenozīmīgs apjoms vien ir. Piedevām kantorī darbiniekiem labi maksā un viņi arī nav pārāk ieinteresēti riskēt ar savu robu siera kluča dēļ.

Tā ka situācijas ir daudz un dažādas. Vienā gadījumā samērā skarbi valda Šņepsts ("Preiļu siers"), otrā tas Lagzdiņš pats vien visu sadirsa, ja tic Dethecrator teiktajam.
+3
Šņepsts pareizi dara. Lētāk ir samaksāt labākas algas, nevis ļaut zagt. Un vispār zagļus darbā ņefig turēt!

Es jau arī uzskatīju, ka Lagzdiņš pats vainīgs, pie kam man pret viņa biznesu kā tādu siltas jūtas nebija, jo: (1) viņš pats spēra iepakojuma stilu un reklāmas elementus no Rīgas Miesnieka; (2) teju visa gaļa bija kontrabanda (aprakstītais periods ir pirms mūsu iestāšanās ES un iekšējo robežu atvēršanas). Bija pat speciāls veterinārs pieņemts darbā, kura vienīgais uzdevums — apzīmogot un parakstīt izziņas, ka visa gaļa esot tipa iepirkta no vietējiem zemniekiem (tolaik to vēl tā plaši darīja), un gaļas kvalitāti tas vetārsts esot pārbaudījis. Tamdēļ pēc pusgada pārcēlos uz Rīgu strādāt…

Metodes bija tādas: neizpārdoto, iesmakušo preci atved atpakaļ un pārmaļ, sanāk desa. Bija Jāņu Cīsiņi — 1,40 Ls vairumcena. Ik pa laikam produkcijas sortimentā parādījās Īpašie Līgo Cīsiņi, kas bija precīzi tie paši, bet Ls 1,60/kg. Vecas ribas ieliek etiķūdenī uz pāris dienām, lai izvelk maitas aromātu, nokūpina un pārdod kā «augstākā labuma ribiņas mūsu speciālajā marinādē. Desu noslēpums — samalts ledus ar sojas granulām. «Talsu Gaļas» produkciju es neēdu līdz pat šim laikam.
+2
Tu domā, ka citur notiek savādāk? Domāju, tā ir +/- visur.
Tas pats RCT zivju paviljons. Es kā makšķernieks, kas ne vienmēr tiek copēt/kaut ko noķer, šad tad apmeklēju. Jā, it kā plaša izvēle ar zivīm, produkciju u.tml. Tajā pašā laikā kā makšķernieks labi pazīstu zivis un varu noteikt to svaiguma pakāpi (pretstatā savecējušai desai, ko ar eļļiņu var iesmērēt un iegūt otru jaunību, ar zivīm tik viegli nav - laisti ar ko gribi, var redzēt, ka nav 1. svaiguma) un tur ir padaudz arī tādu 2. svaiguma zivju. Rodas jautājums - kur to visu liek, ne jau ārā met (nocenošana redzama retāk, nereti jau uz tāda svaiguma zivīm, par kurām nav skaidrs, vai tādu maz pat lops ēdīs)? Ir aizdomas, ka daļa no visiem tiem kūpinājumiem tā arī top no tā, ko nenopirka.
0
Diskusijas par degvielas un ceļu nodokļiem uzņem apgriezienus:

www.pietiek.com/raksti/atcelot_tran...
+1
es gan neredzu, no kurienes izrauti 2c par litru - vajag datus par Latvijā pārdotās degvielas apjomu, tad varētu rēķināt, cik vajadzētu palielināt degvielas cenu, lai nosegtu izdevumus.

P.S. šobrīd reģistrēti 277 elektroautiņi - kā tiem noteiks nodokli ?

0
Ja to likumu pieņems, tad 100 punkti varēsim laimīgi braukt un liet degvielu pa kādi 2 eur/l
+1
^^ jams ir tupa izdalījis 250 miljonus eiro ar 12 miljardiem kilometru. Tikai rezultāts, loģiski, ir 2 centi uz kilometru, nevis uz litru. Pieņemot, ka vidēji kilometra nobraukšanai vajadzīgs 0,1l degvielas (10l/100km - no gaisa grābts cipars, iespējams, ka vairāk, ņemot vērā kravas transporta degvielas patēriņu, par kuru īsti neesmu lietas kursā), tas sanāk 10 reizes vairāk - 20 centi litrā, nevis 2 c, kā šis apgalvo.

Un tas ir tikai, lai nodrošinātu tos šābrīža 250 miljonus*, ar kuriem acīmredzami ir nepietiekami, lai ceļu stāvokli uzlabotu. Lai situācija, ne tikai nepasliktinātos, bet arī uzlabotos, var pieņemt, ka vajadzētu 2x vairāk - skat. jau 40 c/l. Cik mums tagad ir akcīze? Dīzelim, kas sastāda ~80% no LV pārdotās degvielas, akcīzes nodoklis ir 34 c/l, benzīnam 44 c/l. Tātad, lai iekasētu vajadzīgo piķi, bet degvielas cena būtiski nepieaugtu, sanāk, ka akcīze ir jāsamazina līdz nullei (un/vai jāapkaro degvielas tirgotāju žīdisms*)

* Nav gan īsti tagad laika un gribēšanas rakāties, lai ciparus precizētu, bet, kaut kā stāv prātā, ka reāli no valsts budžeta plānotais finansējums šim gadam bija ap 150M (būvniecībai lielākā daļa no ES fondiem nāk). tā kā tie cipari būtu jāprecizē, ja grib kaut cik vērā ņemamu aprēķinu.
+1
eh, palika interesanti un drusku parakājos.

1) Tātad, saskaņā ar NAP, autoceļu degradācijas apturēšanai 2016. gadā no valsts budžeta būtu nepieciešami 245.16 miljoni eur [1].
2) 2015. gadā iekasēta akcīze par naftas produktiem 428,32 miljonu eur. apmērā; 72% dīzeļdegviela, 16 % benzīns, 2% autogāze, pārējais - citi, transportam nelietojami varianti. 90% no 428,32 = 385,488 miljoni eur. [2]
3) 385,488+245,16 = 630,648 - rēķinu vienkāršošanas labad pieņemot, ka to vajadzīgo starpību pieskaita akcīzei, gadā vajag ieņemt šitik miljonus. tas ir pieaugums par 63,6%.
4) akcīze bezsvina benzīnam 0,436 eur/l; dīzelim 0,341 eur/l [3]. 63.6% pieaugums = attiecīgi 0,277 eur benzīnam un 0,217 dīzelim.

Tie tad nu arī ir tie mūsu meklētie cipari - ceļu nodoklis degvielas cenā: 22-28 centi, nevis 2 centi, kā iniciatīvas autors sola.

Nav uz ātru roku nekur atrodami dati, cik liela daļa no akcīzes nodokļa ieņēmumiem varētu būt izlietota ceļiem, bet nojaušu, ka daudz nebūs, tātad ieviešot šādu modeli, akcīze noteikti nesamazināsies par ~2/3 kā vajadzētu, lai degvielas cena kopumā nepaaugstinātos.

Tāds vidējais autovadītājs gadā nobrauc cik - kādus 25 000 km? Pie vidējā patēriņa kādi 8l/100km, tas ir 2000 l. Ja tāds vidējais vieglais tagad maksā 128 eur par gadu, tas nozīmē 0,064 eur par litru pie šāda nobraukuma.

P.S. principā jau iniciatīva ir atbalstāma jo ir loģiskāka un taisnīgāka, bet skaidrs, ka ja grib dabūt labākus ceļus, kaut kur būs jāmaksā vairāk, nekā tagad - vai tas nodoklis ir piesaistīts degvielas patēriņam vai kam citam.
------------------------------------...
1. www.lcbb.lv/lv/statistikas-dati...
2. www.vid.gov.lv/getfile.aspx?sid=48...
3. www.fm.gov.lv/lv/sadalas/nodoklu_...

------------------------------------...

tl;dr versija: patiesībā sanāk 22-28 centi par litru, nevis 2centi, kā tas tips tur sola.
+1
es tik nesaprrotu, kāpēc 385,488+245,16 ? Ja Valsts ceļiem nepieciešams 250 ļimoni, bet pašvaldības šobrīd tērē 150 mlj [1], tad sanāk 400 mlj, kas tikai nedaudz pārsniedz 385 mlj ieņēmumus no degvielas, no kā var secināt, ka ar esošo akcīzi gandrīz pietiek, ja to visu novirzītu autoceļiem. Skaidrs, ka pašvaldības arī vairāk gribētu tērēt - kādus 200 mlj (Valsts ceļu garums ir 20 000, pašvaldību - 30 000, bet ielu garums ir 8 000) [2] . Es tikai

1 - data.csb.gov.lv/pxweb/lv/transp/tra...
2 - data.csb.gov.lv/pxweb/lv/transp/tra...
0
hm, īsti nekopējas tie linki - Nr.1. ''Par pašvaldību finansējumu'' ir otrās saites 7.punkts - jāspiež ''skatīt tabulu''
+1
tie 385,488 jau tur principā vispār nav jāņem vērā, jo nav zināms, vai vispār kaut kas no tā aiziet ceļiem, un pavisam droši, ka visu to ceļiem arī nākotnē nenovirzīs. Ja ceļa nodokli iekļauj degvielas cenā, no tīri ieņēmumu viedokļa ir vienalga, vai tas pieaugums izpaužas kā paaugstināta akcīze, vai kā atsevišķs nodoklis. Starpība ir tajā, ka, ja to definē kā atsevišķu ceļa nodokli, to ir iespējams "iezīmēt" un novirzīt tieši ceļiem, nevis samest kopējā katlā.

Te es tos akcīzes ieņēmumus no degvielas izmantoju tikai kā pārdotās degvielas apjoma rādītāju, jo rēķināt no kopējās gada laikā pārdotās tonnāžas, ka as arī ir viegli atrodama, ir čakarīgāk - atšķirīgi tilpumsvari, sadalījuma proporcija, atšķirīgas akcīzes likmes utt. Galvenais cipars ir tie 250 miljoni un tā attiecība pret 385,488 = tie 63%.

Protams, jā, pašvaldību ceļiem arī līdzekļi vajadzīgi, un ja ceļa nodoklis iekļauts degvielas cenā, kuru daļēji nobraukā uz pašvaldības ceļiem, tad no tās nodokļu naudas adekvāts daudzums pienāktos arī pašvaldībām.
0
Kad bija Autoceļu fonds, tad no akcīzes ieņēmumiem degvielai 80% bija paredzēti ceļiem. Pēc tam šo speciālo budžetu likvidēja un sanāca tā. Lkumā "Par autoceļiem" stāv rakstīts:

Valsts budžeta finansējumu programmai "Valsts autoceļu fonds" veido prognozētie valsts budžeta ieņēmumi no transportlīdzekļu ekspluatācijas nodokļa, autoceļu lietošanas nodevas un 80 procenti no prognozētajiem valsts budžeta ieņēmumiem no akcīzes nodokļa par naftas produktiem, ja gadskārtējā valsts budžeta likumā nav noteikts citādi.

Ar uzsvaru uz beigu daļu. Pēdējā laikā allažiņ ir noteiks citādi, jo tas ir labs fonds, no kā lāpīt jebkuru iztrūkumu.
0
rekur apmēram var nojaust līdzekļu sadalījuma proporcijas:

"Kopumā finansējums valsts autoceļiem 2015. gadā varētu sasniegt 357 miljonus eiro, tai skaitā 125,6 miljoni eiro ir valsts budžeta bāzes finansējums, 24,6 miljoni eiro – ES fondu finansējums 2007.-2013. gada periodam, 98,3 miljoni – ES fondu finansējums 2014.-2020. gada periodam, 38 miljoni eiro – valsts budžeta mērķdotācija pašvaldību autoceļiem, 12 miljoni eiro – Zemkopības ministrijas autoceļu programma, 11 miljoni eiro – ieņēmumi no autoceļu nodevas un 47,9 miljoni eiro – pieprasījums no valsts budžeta jauno politikas iniciatīvu ietvaros."

Pēdējais cipars acīmredzot ir teorētisks.

Var secināt, ka no degvielas akcīzes ceļiem nonāk kādi 30%. Atceros kaut kur manījis pieminētus 25%, tad droši vien kaut kur ap to tā daļa arī grozās.
+2
Ķīnā zagļi uzrok nesen apglabātas sievietes, lai mirušās radinieki – neprecētie vīrieši Ķīnā varētu apprecēt sieviešu līķus. Kā vēsta sena tradīcija, tad viņiem nevajadzēs mūžību pavadīt vieniem pašiem, vēsta Express.

“Spoku laulības” aizliedza komunistiskā valdība, kad tika nodibināta Ķīnas tautas republika 1949. gadā. Tomēr savdabīgā prakse nu piedzīvo šausminošu atgriešanos.

Šādas paražas saknes meklējamas 10. gadsimtā “Song dinastijā”. Senais uzskats, kas lielāko popularitāti ieguvis izolētos lauku apgabalos, liecina, ka neprecētam vīrietim ieiet mūžībā bez līgavas ir ļoti slikta zīme.

Pie tam ne tikai pats vīrietis cietīs no sievas neesamības. Tradīcija vēsta, ka tas nolādēs visu ģimeni, un dēls pēc nāves spokosies ģimenē paaudzēm.

Tā nu izveidojās tradīcija, kurā kāds tiek apprecināts ar nesen mūžībā aizgājušu sievieti – spoku līgavu.

Policijas izmeklētāji īsā laika periodā saskārušies ar 36 kapu apzagšanas gadījumiem. Tiek uzskatīts, ka mirusī sieviete pat tiek pārdota sērojošajai ģimeni, kurai par to nākas maksāt tūkstošiem eiro. Dažas ģimenes, kurām nozagtas mirušās sievietes, nezina, kur palikušas piederīgo mirušās atliekas. Viens no šādiem upuriem ir Gup Qiwen, kurš savas mirušās mātes ķermeni meklē jau gadu. Viņš ir iztērējis gandrīz 7 tūkstošus eiro meklējot mātes mirstīgās atliekas.

Pēc šīs tradīcijas aizliegumu, ticīgajiem centās iestāstīt, ka lāsts tiek noņemts, ja vīrieši apprecas ar liela izmēra papīra izgrieztām lellēm. Tomēr ciematu vecākie apgalvoja, ka šādi tas nedarbojas un nelaimes piemeklēs tik un tā. Tā nu atkal atdzimis šāds savdabīgs bizness.

bb.vesti.lv//news/zarku-zagli-m...
0
Kam patīk lasīt krieviski — apskats par Doņeckas Tautas Republikas svaigākajiem medijiem:

pravda.dn.ua/details/270543/...
0
Kipras ierēdnis nosūtījis vēstuli valsts prezidentam, sūdzoties par augsto atalgojumu par nekā nedarīšanu visu pagājušo gadu:

apollo.tvnet.lv/zinas/ierednis-sudz...

Mūsējiem piecas štukas nemaksā, tāpēc laikam neviens nesūdzas.
0
Nekaunība! Mums par nekā nedarīšanu maksā tikai štuku, pusotras! Nu nav taisnības šai pasaulē :(
0
Ķīniešu Jaungada īpatnības. Šitādu nāvi savam naidiniekam nenovēlētu.

apollo.tvnet.lv/zinas/kina-sieviete...
0
Kāpēc gan lai naideniekiem nenovēlētu pašu to "labāko"?
0
Mēdz jau būt arī naidnieki, ko ciena.
0
Stipros naideniekus ciena, jo var atrauties pa muti :D
+1
«Viņš aizgāja no darba, kārtīgi uz atvadām izlamājies ar firmas īpašnieku. Pēc divu stundu strīda viņi šķīrās kā ienaidnieki, bet tādi, kas viens otru ciena — tātad gandrīz kā draugi!»

/P. Pūrītis, «Dr. Ausmoņa klīnika»/
0
Vairāk gan izskatās pēc supermeņa sveiciena :D
apollo.tvnet.lv/zinas/video-berings...
0
Dzēra, dzēra - izdomāja, ka jāpiezvana. Protams, no sava aparāta :D
apollo.tvnet.lv/zinas/par-spridzina...
0
Mēsli bombē Beļģiju?
0
Nē, nē, tas nevar būt!!! Tā ir gāzes noplūde.
0
Varbūt senilajiem Briseles penšiem beidzot pieleks, ka velkom politika ir jābeidz. Ja pat savu durvju priekšā nevari būt drošs no musļikiem- teroristiem, tad ko var gribēt citās daudz mazāk apsargātās vietās. Kaut gan Briselē jau pirms velkom laika visādu Muhamedu netrūka. Nav brīnums, ka šī pasākuma organizētāji ir ES pilsoņi.
+2
Pirms dažiem mēnešiem Donbasā ukraiņi sagūstīja kārtējos Krievijas aktīvā dienesta karavīrus, kuri bija ieradušies karot Ukrainā. Šoreiz — divus GRU karaspēka vīrus. Abi tagad sēž, gaida tiesu.

Tā kā katram pienākas tiesības uz aizstāvību, pat terorismā apsūdzētiem «bumbieriem», šiem tika norīkots advokāts — Jurijs Grabovskis.

Šonedēļ advokāta līķis tika izrakts pamestā kolhozā Čerkasu apgabala nomalē. Advokāts ticis nolaupīts, sazāļots, aizvests uz otru Ukrainas galu — Odesu. Tur viņam ap kāju aplikta aproce (apkāje?) ar spridzekli. Pēc tam advokāts vests atpakaļ uz galvaspilsētas pusi, bet pusceļā noslepkavots un aprakts.

news.liga.net/news/politics/97262...
+5
Lieldienu sveicieni no Somijas (nelielā miestā vārdā Ylivieska, šovakar):
www.iltalehti.fi/uutiset/20160326213...
0
^^ cik var ņemties ? sen jau skaidrs, ka tur visi ir sliktie un cieš tikai parastie cilvēki.
+1
^^ Kašē atbraucis izbaudīt brīvdienas? :D
0
Mjā, ir ko padomāt:

www.la.lv/latvija-baltija-ka-...
+2
Cūkošanās uzņem apgriezienus :D
www.truthandaction.org/texas-man-holds-pig...
0
… neatkarīgi no tā, cik cūkas piedalās sacīkstē, zaudētājs vienmēr ir Muhameds.

Fonā jāskan šim!

www.youtube.com/watch?v=Yl9_enhs9ro...
+5
0
^ labs

šitam kroplim tak uz mūžu vajadzēja atņemt tiesības: www.delfi.lv/news/national/crimi...
0
Domā, tiesību atņemšana tādus aptur? Jāsēdina atkal uz vismaz 10 gadiem.
0
Beidziet, viņš labosies. Cilvēkiem ir jātic un jādod otrā, trešā, ceturtā, piektā un sestā iespēja.
-3
forši tas Breivīks visus troļļo.

apollo.tvnet.lv/zinas/beringa-breiv...
-5
Jānis BUkums dāvina latvijai jaunu singlu šodien. Paldies, Jāni! Paldies!
www.tvnet.lv/muzika/videoaudio/6...
+1
President Obama welcomed the leaders of Denmark, Finland, Iceland, Norway and Sweden to the White House on Friday. In his remarks to Finnish president Sauli Niinistö, Obama praised Finland's heavy metal culture, saying: "I do wanna point out that Finland has perhaps the most heavy metal bands in the world per capita and also ranks high on good governance. I don't know if there's any correlation there."

www.blabbermouth.net/news/president-obam...
0
Šoreiz neiznāca čūsku nocirst jau saknē.

apollo.tvnet.lv/zinas/divu-viriesu-...
+1
Nja. Biju iedomājies, ka tādas lietas sastopamas tikai šausmu stāstos par citplanētiešiem.

apollo.tvnet.lv/zinas/pusaudzim-no-...
0
Dzirdēts bija par līdzīgiem gadījumiem, bet laikam tas gadās ļoti reti.
0
Tā viņiem arī vajag!

www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/612...
+6
Patīk treniņbikses? Aizmirsti par pilsonību! Atbalstāma lieta.

apollo.tvnet.lv/zinas/treninbiksu-v...
+1
Kur vate, tur šaujamie, dzeršana un piesiešanās mierīgajiem iedzīvotājiem:

www.tvnet.lv/zinas/kriminalzinas...
0
Skaisti. Cik vēl tādu dirsēju pa pasauli klaiņo?
www.theguardian.com/world/2016/jun/24/h...
+1
Vīrietis pēc policistu sniegtā atteikuma viņu aizturēt ar varu centās iekļūt operatīvajā transportlīdzeklī, bet tas viņam neizdevās. Ar vīrieti tika veiktas pārrunas par vispārpieņemtajām uzvedības normām, taču viņš kategoriski atteicās klausīties un nostājās operatīvā transportlīdzekļa priekšā, uzlika rokas uz motora pārsega un kliedza, lai viņu aiztur.

www.delfi.lv/news/national/crimi...

+1
Pamatiedzīvotāju ķēniņienes sāga turpinās - koka sūdiņi ar zīmēm:
www.delfi.lv/auto/zinas/godzemes...
+1
Par tiem kociņiem jau viņa savā kanālā (reti laba izklaide) stāstīja un pat iesniegumu LB bija uzrakstījusi, lai samaina kociņu pret 100K EUR :D
0
Turcijā kaut kāds tusiņš o_O
0
kebabs pa brīvu ?
+1
Švaks tusiņš. Pret rītu viss jau beidzies. Daudzdienniekam nepietika spēku.
0
manuprāt, tas bija tikai "signāls" Erdoganam, nekas cits. Ja viņš to sapratīs, būs miers, ja nē, būs pilsoņu karš
+1
Nu nezinu. Manuprāt džeki vienkārši nejēdz rīkot kārtīgus tusiņus un viss. Domā ir iespējams tā vienkārši uzpirkt bariņu armijas lohu, lai viņi uzrīko "signālu" un pēc tam neveiksmes gadījumā visu mūžu tup cietumā vai karājas pie stabiem??
0
Atkarīgs no lohisma pakāpes
+1
Vai beidzies to nevar zināt. Tikpat labi tas var izvērsties normālā ~80milj mošpitā.
+1
Kārtējā virsrakstu pērle. Saucas - saproti, kā gribi! Tātad, spriežot pēc virsraksta, pirmā asociācija ir: ugunsdzēsēji, no kapsētas nocēluši koka sievieti, kura medījusi pokemōnus. :D
Varbūt, literāri pareizāk būtu šādi: ASV ugunsdzēsēji no kapsētas koka noceļ sievieti - "Pokemon Go" spēlētāju?
www.tvnet.lv/tehnologijas/nozare...
0
Nu jau laikam izlabots? Neredzēju kas tur un kā, bet tagad virsraksts ir stipri līdzīgs tavējam variantam :D
+1
Joks tajā, ka nav skaidrs, vai runa ir par kapsētas koku, vai par koka sievieti.
+3
"ASV ugunsdzēsēji noceļ no kapsētas koka sievieti – «Pokemon Go» spēlētāju"
Nu nez, gan jau valdonieki izskaidros kā tur īsti ir ar secībām, man šķiet viss ir lāga.
Variācijas:
*) noceļ no kapsētas koka sievieti
*) noceļ sievieti no kapsētas koka
*) noceļ koka sievieti no kapsētas
*) noceļ no koka kapsētas sievieti
*) no koka noceļ kapsētas sievieti
*) no koka kapsētas noceļ sievieti
*) no koka kapsētas sievieti noceļ
*) no kapsētas noceļ koka sievieti
*) no kapsētas koka noceļ sievieti
*) no kapsētas koka sievieti noceļ
*) sievieti noceļ no koka kapsētas
*) sievieti no koka kapsētas noceļ
*) sievieti no kapsētas koka noceļ
*) koka sievieti noceļ no kapsētas
*) koka sievieti no kapsētas noceļ
+5
*) no sievietes koka noceļ kapsētu
-1
*) sievieti kapsētas noceļ koka no.
0
*) kapsētas noceļ no koka sievieti
0
Sieviete aiziet neceļos koka kapsētā. Glābēji bezspēcīgi!
+1
Zajebaļi! Next topic, pleeease!
-1
+1
Ja te ir kāds, kurš pats vai kuram rados kāds ir Latvijas Gāzes akcionārs — ir iespēja ieriebt tam čekistu kantorim, bez maksas piesakoties uz jaunā (pēc ES prasībām atdalītā) gāzesvadu operatora akcijām: www.lg.lv/?id=3408&lang=lat...
+1
Agrāk rūpnīca Majak ražoja magnetofonus un sadzīves tehniku, tagad — mīnmetējus:

biz.liga.net/all/industriya/stat...
0
jaunā paaudze gan jau, ka nezin, kas bija Majaks :)

cache.osta.ee/iv2/auctions/1_1_13...
+3
Par šitādu huiņu festā dzirdu pirmo reiz: ''Labā dabā'' divas bruņotas personas ieņem svešu telti un sašauj īstos īpašniekus - m.delfi.lv/latvija/article.php...
+6
brutal assault
0
Kas tā par ieņemšanu? Sašauj un vēl aizmūk :D
0
Var tikt pie dzīvokļa ciematā ar vismetāliskāko nosaukumu!

www.pa.gov.lv/izsoles/652/... \m/
0
^ Tā neko - normāls pritōns. :D:D
0
Žīdiem humora izjūta:

Один из крупнейших ритейлеров страны "Fozzy Group" запускает новую торговую сеть "Thrash!" ("ТРАШ!" — трощимо ціни!), сообщила его пресс-служба.

www.youtube.com/watch?v=L9h16JTxOUU...

"Мы изучаем рынок, у жителей Украины есть потребность в низких ценах, а мы в "Fozzy" знаем, как можно удовлетворить этот спрос лучше других", — ответил на запрос ЛІГА.net руководитель проекта "ТРАШ!" Микoлa Притула. "Fozzy Group" управлялет 522 магазинами. Основатели компании — Вoлoдимiр Костелман, Олег Сотнiков, Роман Чiгир, Юрий Гнатенко.

biz.liga.net/all/fmcg/stati/3462...
+2
Pa LR1 kuru katru sekundi Dethecrators tūliņ sāks vārīties.
+1
Ļoti labi nodevi \m/
0
Bāc, dēļ darba nedabūju paklausīties. Arhīva links iraid?
0
Jābūt lsm.lv
0
AAAAAAARRRGGGHHHH! Parasti LR1 ieliek arhīvā nākamajā dienā vecos raidījumus.
0
Nu tak nelieciem man meklēt. Parasti ir pēc 10-15min...
+1
Let me lsm for you: lr1.lsm.lv/lv/raksts/krustpunk...
0
Nu šitais gan būtu pārsteigums, ja apstiprināsies :)

The hunt for the true identity of Banksy took a new twist today after a member of Massive Attack was named as the artist. Robert '3D' Del Naja, the founding member of the Bristol band, has been accused of being the guerrilla graffiti star because art keeps appearing near their gigs.

Read more: www.dailymail.co.uk/news/article-376911...

www.youtube.com/watch?v=hbe3CQamF8k...
0
Sameša atmiņas no Černobiļas lasījām, tagad skats uz to, kāda Černobiļa izskatās tagad:

www.lsm.lv/lv/raksts/zinju-ana...
0
Fenriz iegrābās ;D time.com/4492572/norway-fenr...
+1
Vienreiz pa visiem laikiem kāda pozitīva ziņa no Krievijas — pusaudzis izdzīvojis, izkrītot no 23. stāva:

Шестнадцатилетний подросток выжил, выпав с балкона на 23-м этаже в Новосибирске. Об этом сообщает сайт регионального управления Следкома РФ.

Инцидент случится еще 24 сентября. Юноша был в квартире с подругой и решил "произвести впечатление": вышел на балкон, перелез через поручень, повис на нем и попытался подтянуться. В итоге он не рассчитал силы и сорвался.

Как сообщает источник, подросток упал на припаркованный под окнами автомобиль и получил множество травм, однако остался жив. Сейчас он госпитализирован, находится в сознании, а его жизни ничего не угрожает.
+2
Spiderman - .. the beginning :)
+1
Laikam jau the ending :D
0
Kārtējie koka sūdiņi:

www.perkamkopa.lv/lv/product/22485/GO...
0
Ne velti Nergals ''Pasaku krājumu'' plēsa - Polija ir kārtīgs katolicisma balsts: www.independent.co.uk/news/world/europe/p...
-3
Kam patīk lasīt lielus palagus par ģeopoltiku kirilicā:

news.liga.net/articles/politics/1...
+1
Rekā sātanisti nabaga katoļiem uzbrūk:

www.youtube.com/watch?v=N1ocyrVauO4...
0
Tjūringa tests izturēts? Veikalā Home Depot kāds uz pārdošanu izlikts smart-ledusskapis, kas aprīkots ar procesoru un ekrānu, patstāvīgi iegājis Pornhubā, pierādot: skārienjutīgs — tas nav tukšs apzīmējums!

biz.liga.net/iot/it/novosti/3500...
0
^^ viens otrs no tiem "sātanisitem" uzvedas, kā kārtīgs Latvijas urlāts.
0
^ neteiktu, ka cītīgi visu skatījos, bet pa lielam ierēca un fočējās ar dievlūdzējiem
+2
Patlaban aktuālajā IR NAUDA žurnāla numurā (nejaukt ar nedēļas izdevumu IRsa; IR NAUDA ir paralēls biznesa žurnāls) ir apraksts par klusajiem datornozares meistariem Latvijā, kas atzīmējušies ar pasaulē plaši izmantotiem, krutiem risinājumiem — bet kas ar to nekur neplātās. Viens no galvenajiem varoņiem — mūsu pašu Neonz!!!
+4
Atklāja, kā gigabaitus transformēt promilēs ? :D
0
^^ es to žurīti pasūtīju nākamajam gadam (šim gadam bi tikai parastais IRRRR). Būs tagad kaut kur jāmēģina nomakšķerēt šitais konkrētais nr.
0
gigabaiti <-neonz-> gigamiles :D
0
Īsi un konkrēti par visādiem feikiem, kas cenšas izskatīties pēc īstām ziņām:

www.bbc.com/news/blogs-trending...
+3
Корреспондента чешского радио Ян Шмида зарегистрировали в мотеле как "Права Водительские".

Шмид отправился освещать выборы в США, он переночевал в мотеле Red Roof в штате Кентукки, зарегистрировавшись по водительским правам.

Утром, когда Шмид выселялся из мотеля, его странно поприветствовали на ресепшн: "Как ваши дела, мистер Ридицски?"

Тогда журналист обратил внимание на выставленный счет. В графе "Имя" значилось "Ridicsky, Prukaz" — то есть, в переводе с чешского, "водительские права".
0
Nu ko.
Rādās, ka pasaule tiešām iegājusi Klauna zvaigznājā (c) Stendzenieks.
0
Viss ir loģiski. Vienkāršajai tautai klauni patīk. Ja Latvijā būtu līdzīga vēlēšanu sistēma, valsti vadītu Aivars no Ventspils. Zīgerists jau arī savulaik guva ļoti lielus panākumus. Viņam pietika ar banāniem. Pat latviešu valodu nevajadzēja zināt.
0
Vai ta jau rezultāti paziņoti ?

ASV vēlēšanu sistēma pati par sevi ir klaunāde
0
Reizi 60 gados arī tramvajs var nobliezties, bet tad uzreiz pa sūro - vismaz 7 gājuši bojā: www.telegraph.co.uk/news/2016/11/09/cro...
0
"Kontrolēta sānslīde" izvērtās nekontrolētā? :D
Drifteri, bļe.
0
Nu ko, nedēļu pēc ASV vēlēšanām izskatās, ka Trampa uzvara tomēr nerada mums draudus — acīmredzot priekšvēlēšanu periodā šis pakoķetēja ar krieviem, lai Kremļa troļļu fabrikas, RT un Sputņiks pastrādātu viņa labā. Kremlim jau kopš Ļeņina laikiem ir koncepts par «noderīgajiem idiotiem», kurus var izmantot savu slepeno mērķu sasniegšanā un pēc tam izmest. Izskatās, ka šoreiz Trampa nometne būs nolikusi pašus «krievu pasaules» mīļotājus «noderīgo idiotu» lomā :)

0
Ja nu kādam vēl noder…

Pēc ilgākas meklēšanas un jautājumu uzdošanas nodokļu lietu sapratējiem (gan uzņēmējiem, gan VID) noskaidroju Ventspilī, ka ar nodokļu likmēm no 1. janvāra būs šādi:

2017. gadā spēkā vēl būs pārejas posms no pusslodzēm uz pilnu nodokļu maksāšanu no (vismaz) minimālās algas: nākamgad vēl drīkstēs maksāt nodokļus no 75% jeb trīs ceturtdaļslodzēm. Tātad nodokļus jāaprēķina no 285 eiro likmes.

Kalkulators (šis ir privāti uzprogrammēts, bet labāks nekā VID oficiālais algu kalkulators)
m.vid.lv/lv/kalkulatori/algu...

2018. gadā pārejas posms būs beidzies, un būs jāmaksā nodokļi un sociālās iemaksas no pilnas miminālās algas.
0
Šitais maksāt no pilnas slodzes ir tik stilīgi :D Viss kā pēc tradīcijām.
+2
Bija mirdokņigā reti trāpīgs rezumējums: Nemāki zagt kā lielie - papis malā un nemaisies
0
Trāpīgs arī ir lielāko zadzēju un shēmotāju plakāts: "Galvenais ir godīgi nomaksāt nodokļus", vai arī šis: "Katra pilsoņa pienākums ir izpildīt saistības pret valsti" :D :D
0
Vienvārdsakot - pipeļdirsas
+2
Nepamet sajūta, ka lasu pirmā aprīla rakstu:

www.tvnet.lv/zinas/tava_balss/63...
0
scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15202637_1...

Bija teiciens, ka atšķirība starp politiķi un valstsvīru ir tāda, ka valstvīrs domā par valsti, politiķis - par savu karjeru. Šitais balsojums skaidri parāda, ka mūsu aunu bars pat par politiķiem nevar saukties. Varu iedomāties, kā tā pati Saskaņa tagad berzē ķepas par šito PR medusmaizi.
Vai nu pilnīga dumjība, vai absolūta neaizskaramības sajūta un pohujisms. Nevis SIA LR Saeima, bet SBA (Sabiedrība Bez Atbildības)
0
Wha?
0
Hm, laikam konteksts pagaidām tikai pa mordokņigu peld.
Īsumā - šodien lielā cepne par budžetu, tai skaitā MUN nahrenizāciju un obligātajām soc iemaksām no minimālās algas apjoma pat tad, ja saņem zem tās. Pie aunu kūts kā reiz pilets pret to sviestu. Bondars ierosināja balsot par pārtraukumu, lai gudrās galvas izvelk savas pakaļas ārā un aprunājas ar cilvēkiem. Varbūt pakliedēt savu atrautību no realitātes. Protams, neviens i netaisījās iet ar zemcilvēkiem runāt... Pēc tam tas pats Bondars ar palaida tautās balsojuma uzskaiti.
0
Ā, nu skaidrs. Es vnk domāju, ka sēde sākas 9:00 un davai ta 9:05 gana pastrādāts un ņemam pīpauzi, kādu konīti jāieplēš utt :D :D
0
Nez, es arī tur varu nolasīt tikai sekojošo: 09:05 opozīcija gribēja taisīt pārtraukumu, bet valdošā koalīcija teica — jārauj tālāk!
0
www.facebook.com/bondars.martins/vid...

Tipa te balsojuma iemesls. Bet nu kapitāls zoo tur
0
Bet varbūt tas, ka neviens negāja ar zemcilvēkiem runāt, liecina par to, ka tomēr ir neērti dirst, acīs skatoties? :D Jo neba nu pūļa brēcienu uzklausīšana tur kādam liktu balsot citādi, nekā iepriekš norunāts.
-4
Es gan šo pavērsienu uztveru kā pamudinājumu sakārtot savas nodokļu lietas. (Tā kā man ienākumi arī veidojas no vairākām valstīm, reizēm ir, ko padomāt.)

Nākamgad būs obligāti jāmaksā socnodokļa minimums — tātad jāmaksā tas, ko mēs patiesībā maksājam nevis valstij, bet paši sev!

Kas attiecas uz pusslodzēm un 1/4 slodzēm, tad mans personīgais viedoklis ir: cilvēkam jāstrādā pilnu slodzi! Uz pusslodzēm šancējot, nevar nopelnīt ne iztikai, ne kaut minimālai pensijai. Pusslodzes teorētiski varētu atstāt invalīdiem, pensionāriem un vienam no vecākiem ar bērniem līdz 1. klasei. Turklāt bija daudzas celtniecības firmas (Tukumā jo īpaši), kas oficiāli maksāja nodokļus no vienas darbadienas nedēļā, bet nokalpināja cilvēkus uz pilnu slodzi.

Tā kā — maksāsim nevis valstij, bet sev! :)
+5
Kas tas par murgu? :o

Nebūs kāds ielauzies Dethecrator kontā? :o

Es kautkā nejūtos sev maksājis tos 33% no algas. Piemēram, brutalizējot, 1000EUR uz papīra = 700 uz ķepas + 333EUR "sev". Katru mēnesi. 45 gadus. 45 x 12 x 333EUR = 179820EUR, lai pēc tam 65 gados aizietu pensijā un saņemtu mēnesī 375EUR ("Prognozētā pensija mēnesī EUR 374" pēc SEB kalkulatora www.seb.lv/pensija/pensijas-pr... ). Tātad, mans ieguvums, ņemot vērā vidējo vīriešu dzīves ilgumu (kas gan man liek apšaubīt savu viduvējību) būtu 27.6 x 375 = 10350EUR

Bilance: 10350-179820=-169470EUR

PROFIT!!! ES GRIBU INVESTĒT VĒL!!!

Tajā pat laikā, kad man vajadzēs aknas pārstādīt, tad es varēšu iet dirst ar visu savu soc. "apdrošināšanu".

Par slodzēm. Var arī šeptēties 1/128 slodzi un ēst roltonus + 2L - kāpēc man to liegt? Apgalvojums, ka katram ir jāstrādā pilna slodze - uzraksts uz vergtura plakāta. Un dabīgi - godīgi nomaksājot nodokļus un izpildot saistības pret Valksti.
+1
Bigij, man ir tāda sajūta, ka aknas mums vajadzēs pārstādīt jau sestdien! >:)

Es tiešām domāju, ka visiem ir jāstrādā pilnu slodzi (es izvēlos strādāt brīžiem pat vairāk), jo darbs ir gandarījums un nodrošina mūsu vietu sabiedrībā. Gan finansiāli, gan morāli. Bet, piemēram, mana mutere veselības dēļ strādā pusslodzi pamatdarbā, tomēr to kompensē ar šeptēšanos pa laukiem, svaigā gaisā, kas ir veselībai labvēlīgi.

Pie kam cilvēka organisms vispār nav radīts slinkošanai, bet cīņai par eksistenci. Manā ieskatā nodokļu NEMAKSĀŠANA nozīmē bezjēdzīgu risku ar veselību, nākotni un nodrošinājumu priekš tām reizēm, kad mums nāk virsū Kirdicks. Savukārt citi kā eksistenciālu cīņu uztver šo pašu faktu, ka tagad būs jāmaksā nodoklis :) Lielā mērā uztveres jautājums, protams.
0
Izrijot pāris 2L rubeņus, sākas īstā ekistenciālā cīņa, jēgas un sevis meklējumi :>
+3
Es gan tos mīšļus Greenpeace jau gadiem nevaru ciest, tomēr šī doma ir pareiza:

Tomorrow is Black Friday, the symbolic start of the holiday shopping season and the official launch of our campaign to slow down fast fashion and excessive consumption.

Black Friday is not a term of endearment. It was coined to describe the day when so many people went out to shop that it caused traffic accidents and sometimes even violence. Today it has come to symbolise excess shopping and wastefulness. Black Friday is a truly terrible day for the environment.

Fashion is among the most sold products on Black Friday.

The volume of clothes produced is depleting resources such as water and land, challenging Earth's capacity to absorb greenhouse gases, toxic chemical and clothes waste.

Today's trends are tomorrow's trash because recycling is a myth. Cheap clothing is poor quality, with low resale value, and there's just too much of it. 85% of all textiles are sent to landfill.

Fashion brands must take the greater share of responsibility and we, as consumers, have a powerful voice. This year on Black Friday, let's buy nothing!

Kirsten Brodde
Detox Campaigner
+1
Lab, neies uz Mello Piektdien! :D
+2
"Apgalvojums, ka katram ir jāstrādā pilna slodze - uzraksts uz vergtura plakāta."

Man vairāk asociējas ar padumjlaiku likumu za tuņejadstvo - kur tos, kas oficiāli nekur nestrādāja, lika cietumā.
0
Nu vergturs paliek vergturs, neatkarīgi no ādiņas :>
0
Katru gadu uz 9. maiju mēs ieņirdzam par tiem medaļoriem, kas staigā apkārt ar 47 kg apbalvojumiem. Izrādās, ka tā štelle nav raksturīga tikai atsevišķiem krieviem vien, bet arī britiem:

www.bbc.com/news/magazine-38085...
0
Štatos par šādu joku spīd ķurķis un naudas sods (vismaz augstākā apbalvojuma (Medal of Honor) gadījumā). Par tirgošanu arī.
+1
Vietējais Poters pēc māžošanās ar burvju zariņiem, dabū mūža ieslodzījumu: apollo.tvnet.lv/zinas/jaunietis-par...
+1
Bankas? Konti? Kartes? Nah es tās modernās uzpariktes!
apollo.tvnet.lv/zinas/91-gadu-vecs-...
0
"es tak zināju, ka mani atkal provēs apzagt!"
0
0
AirBaltic, pēdējoreiz lidojot, gan visos veidos pretojās un neļāva man šādi izdarīt!
+1
Tas moments, kad Kremlim jāņem talkā party bomzis…

www.diena.lv/raksts/latvija/zina...
+1
Grīns no Sepulturas dod kopsavilkumu šīgada notikumiem ziņu biznesā:

www.blabbermouth.net/news/sepultura-fron...

Biedējoši trāpīgi.
+1
apollo.tvnet.lv/zinas/vid-atgadinaj...

Jautājums Dethecratoram: vai Tu tās iemaksas tiešām veic, vai kā?
+1
Jā, šo kārtību mēs esam izkoduši līdz niansēm. Ir divi lielie varianti, kā visu darīt:

(1) Autoratlīdzību saņēmējs vienlaikus kaut kur strādā ar pilniem nodokļiem — kaut vai uz pusslodzi, bet skaitās pastāvīgā darbā. Tad var saņemt kaut vai 4500 eiro autoratlīdzību mēnesī (tā ir lielākā dzirdētā), pie kam no vairākiem maksātājiem reizē.

(2) Ja nav pat ne uz pusslodzi pastāvīgais darbs, bet autoratlīdzības ir mazākas nekā 380 mēnesī, tad var nereģistrēties par nodokļu maksātāju. Tad no 350 uz rokas saņem kaut kur 280, piemēram. Tātad jāvienojas ar maksātāju, ka viņš apzināti neizmaksās vairāk. Savukārt atlikušo naudu noformē caur čoma mikrouzņēmumu: viņš izraksta rēķinu faktiskajam maksātājam, noformē kā naudas saņēmēju savu brālēnu, piemet klāt to 15% mikronodokli un pēc tam uz brālēna vārda izmaksāto naudu atdod skaidrā.

Visu aizvadīto gadu darīju tā: oficiāli mēnesī saņēmu 369,98 — un pārējo noformēju, kā kurā mēnesī izdevīgāk. Vienu autoratlīdzību, kas bija pie 2000, sarunāju tādā veidā, ka man viņu izmaksāja vairāku mēnešu garumā — tas arī bija faktiski pareizi, jo tāds lielāks darbs netapa vienā vien mēnesī. Bet grāmatu izdevniecībās var kādreiz sarunāt, ka tiek paņemtas grāmatas naudas vietā — tad šīs grāmatas, taisot savstarpējo ieskaitu, tiek uzskaitītas par vairumcenām un bez nodokļiem. Iznāk uz pusi lētāk.

Vārdu sakot, varianti ir — ja kādreiz kāds no jums saskaras ar šādu problēmu, varat man mierīgi paprasīt pieredzi! :)
+1
Otrais variants VIDam laikam diez kā nepatiktu, ne?

P.S. Jauns gads sācies, tēmu ar vai nevajag jaunu - cik ta pērnajā drukās?
0
VIDam var patikt vai nepatikt — likums tiek ievērots. Vienlaikus es biju apņēmies šogad «pieņemties» darbā uz 3/4 slodzi, taču jaunās likumu izmaiņas par obligātajiem sociālajiem maksājumiem no 3/4 algas pēdējā brīdī atcēla.

Jāpiebilst, ka es netērēju veselības budžetu, jo neslimoju, arīdzan pabalstus neesmu saņēmis ne reizi mūžā, tāpēc nodokļu ziņā valstij joprojām lielāks labums nekā izdevumi. Savukārt, braucot uz Ukrainu, ņemu īstermiņa apdrošināšanu — ja gadīsies sūdi, maksās apdrošinātājs. Līdz šim nav gadījušies, ja neskaita sadurtu kāju Eiromaidana laikā.
0
Visjautrāk ir ar samaksu par nolasītajām lekcijām kultūras iestādēs, par kurām lektoriem parasti maksā vietējās pašvaldības. Saskaņā ar Valsts Kontroles norādījumiem, pašvaldības cenšas izvairīties no autoratlīdzību maksāšanas. Tad nu, iesniedzot ienākumu deklarāciju par 2015. gadu, dabūju konstatēt, ka esmu vienu nedēļu oficiāli bijis pieņemts darbā Babītes pagastā, bet vēl mēnesi nostrādājis Gulbenes domē un Alūksnes novadā.
Tēma slēgta
Aktuāli
Forums
Online [1]
Dethecrator
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas