Lauka ieraksti
0
Dažus gadus eksperimentālajā mūzikā ir ienācis tāds kā «modes princips» — lauka ierakstu veikšana (field recordings). Tas ir: vajag atrast kādu vietu, kur notiekošās skaņas (dabas, industriālās, vai abējādas, vai vēl kaut kādas) ir tik interesantas, ka veido kaut ko līdzīgu skaņdarbam pašas par sevi.

Vajag tikai ierakstīt.

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Piemēram, šeit ir britu Touch leibla ievietots lauka ieraksts, kurš tapis, piestiķējot miķus 400 metrus augstam radiomastam Islandē, kurš locās vasaras saulē, kamēr vienlaikus tiek dzesēts no auksta vēja, kurš nāk no ledāja. Iesaku izlasīt aprakstu pirms klausīšanās.

www.touchradio.org.uk/touch_radio_96.html...
+2
neatceros nosaukumus, bet bija ari relizes, kuras sastaveja no dazhadam Islandes ledus skanjam, utt - tas ir gan field recordings gan ari minimalisms
+2
Bļin, tā vijole pēc trešās minūtes tādu apokaliptisko uzdzen.
+1
Mana 100% lauku mūzika...

www.youtube.com/watch?v=0fYqGFXE-IY...
+3
Arī interneta laikmetā nekur nav pazudušas izlūkdienestu radiostacijas, kuras noraida aizšifrētus vēstījumus saviem aģentiem citās valstīs pa AM frekvencēm. Atlasīti dažādi tipiskie piemēri un sapakoti 4CD izdevumā: archive.org/details/ird059...

+2
^ es 'sos te atceros. Bērnībā, kad negulēju naktīs, ņēmu lielo LW/MW banduru zem segas un nenormāli lēnu kruķīju ar pilnībā izvilktu antenu. Šādus gadījās laiku pa laikam dzirdēt - likās pilnīgs bezsakars brīžiem, bet romantika sava tur bija, tāpat kā amerikas balsi klausīties :)
+1
Es drīzāk uzticētos epastam, kas sašifrēts ar asimetriskās kriptogrāfijas palīdzību.
+1
Tikai vajag digital->analog konvertieri un AM raidīkli pa rokai, ibjem. Uz otru pusi - dekodēt, visticamāk, nesanāks vispār.

Lai noklausītos šifrētu e-pastu, iebaro pa taisno skaņas kartē un klausies šņākoņu.
+2
Tiem, kas grib klausīties šifrētos ziņojumos LIVE

1. Lapa ar rādio uztvērēju websdr.ewi.utwente.nl:8901/
2. Lapa ar gaidāmajiem ziņojumiem priyom.org
3. Tiem, kas grib radiosignālus DEŠIFRĒT www.w1hkj.com/Fldigi.html...
+2
Vēl viens minimālisms, tik šoreiz ne lauka ieraksts, bet gatera ieraksts. Mūžamežs, tikai burtiskā nozīmē. Viens austrietis nozāģējis ripas no dažādu koku baļķiem, uzlicis uz atskaņotāja, safilmējis gadskārtu gredzenus un tad piekabinājis tievākiem un resnākiem gredzeniem klāt klavieru skaņas, lai mūsu ausis to spētu uztvert.

Projekts: traubeck.com/years/

Albums «Years»: traubeck.bandcamp.com/album/years...

Process: vimeo.com/30501143
+1
WOW! Sanāk depresīvais Filips Glass vai nu Olaufur Arnalds.
+1
Reku ''field recordings'' oldskūls (elektromagnētiskie viļņi par skaņas viļņiem transformēti):

NASA Voyager Recordings - Symphonies of the Planets (1992)
youtu.be/2cpXpgjUT2k...
0
Lauka ieraksts no nomaļas pļavas, izdots 17 kopijās un baltās šokolādes plates. Katra hipsteru melomāna augstākais baudījums.

Labāk izejiet ārā. Aizbrauciet uz Mežaparku vai pie jūras. :)
0
Sound Meccano feat. Jura Laiva — «Sireli Aeg» (2016.)

cronica.bandcamp.com/album/sireli-aeg...

Kaut kāds minimālistu glitch kopā ar lauku ierakstiem, tapušiem Igaunijā. Jura Laiva vispār iederētos dīvaino uzvārdu tēmā, jo šinī gadījumā tā nav Mazirbes mazpulcēnu folkloras kopa, bet gan ģitārista vārds un uzvārds…
+2
Ļoti savdabīga lasāmviela: zinātnieki dzen pēdas mistiskam vispasaules fona troksnim, kurš ir tik izvairīgs, ka to pat nevar lāgā ierakstīt: www.livescience.com/55123-cracking-myst...
0
Jura Laiva & Sound Meccano iznācis arī EP lauka ierakstiņš, tapis Andrejsalā un bagātināts ar minimālām piespēlēm — «Adrejosta. Rudens vilcieni»

soundmeccano.com/album/andrejosta-ru...
0
Jauns ieraksts no Sound Meccano & Jura Laiva — izrādās, ka zem pirmā nosaukuma slēpjas kāds Latvijā dzīvojošs ne-vietējais skaņu inženieris, kas paralēli lauka ierakstu taisīšanai reizēm pieaicina vēl dažus latviešu mūziķus:

soundmeccano.com/album/salty-wind-an...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [3]
Sonnenmensch
Lācis
Midgard
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas