LV Ceļu Policija
+1
Stāstam par savu pieredzi, saskaroties ar šiem parazītiem.
Lielākās, mazākās, mutes darbu (tas vairāk uz daiļo dzimumu) samaksas par pārkāpumiem.

Auto, velo, vai ejot pa ceļu pjaņos bez astarojošās vestes.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Pats esmu pārsūdzējis kādus 8 lēmumus no CP, vienu pārsūdzējis tiesā, viss sākās ar pirmajiem “subariem netrafirētiem”, kuri meloja par ātrumu ( uz viņu radara sarakstot protokolu 126- uzprasot video parādījās -113), un es biju vainīgais pārkāpējs.
Esmu vinnējis 4 lietas par nekompitentu sodu no nekompitentiem darbiniekiem.
Sodos samaksāts uz rokas 2*20Ls, 1*500Ls, 1*650Zloti, 1*500 Zloti, 1*150 Eiriki izteikti- litos.
Pēdējie 1*50eur, 1*240Eur (tiesājamies).
Tas ir par pēdjiem 8 gadiem.
LV kukuļus vairs nedodu– principa pēc, bet prasa.

0
Laba statistika un cienījama attieksme! :)
(Ments droši vien teiktu otrādi…)
+2
Principā, ja pilsētā nebrauc ātrāk pa 60, ārpus pilsētas ātrāk pa 100 un parkojoties palūkokas apkārt uz zīmēm, tad problēmām nevajadzētu būt.
+3
nezinu man nekādu problēmu nav bijis jau sen. Ja pārkāpumi ir līdz +20 vai pagrieziens pa kreisi, kur to nevar darīt, tad no soda var izsprukt elementāri. Nepieciešams rādīt godīga pilsoņa pārstiguma pilnu ģīmi ģīmi un uz jautājumu "ko tagad darīsim ? ", atbildēt - "nu kā likumā rakstīts tā arī darīsim !". 99,8% gadījumos policistam būs slinkums kaut ko rakstīt un ar bargu seju viņš pateiks "šoreiz mutisks rājiens" :)
+1
^ Tev acīmredzot ir ne tikai "godīga" seja bet arī pārlieku piemīlīga un karma arī Tevi lutina jo uztrāpies uz pareizajiem. Mans vieplis laikam ir pārlieku nepatīkams jo par vismazāko sūdu uzliek maksimālo sodu. Noželas pilna seja, pelnu kaisīšana uz galvas un dievošanās "ak piedodiet jel man, grēciniekam, nekad vairs... " u.t.t. nelīdz
+8
Nu kā - man domāt, ja apzināti pārkāp noteikumus, tad rēķinies ar sekām un uzņemies atbildību par savu rīcību kā to būtu normāli darīt jebkuram pieaugušam cilvēkam. Tāda, manuprāt, ir iepriekš pieminētā "cienījamā attieksme".
Kaut kā nav nācies satikt visur izslavētos korumpētos mentus, kas piesienas par katru sīkumu un mēģina izspiest kukuļus.
+2
^ Jap. Man ir pazīstamie, kuri lielās, kā minuši pilsētā uz 75, un tad žēlojas, ka jāmaksā sods un menti ir pimpji.
0
Kādas 3 vai 4 reizes sodīts esmu (par ātrumpārkāpumu, noparkošanos neatļautā vietā, kā arī avārijas izraisīšanu).

Pieķerts par pārkāpumiem esmu kādas 10-20 reizes, taču vairumā gadījumu esmu saņēmis tikai mutisku brīdinājumu. Bet es nekad ar CP nestrīdos, ja pārkāpums maznozīmīgs, piekrītu, ka esmu pārkāpis. Ir tāds nerakstīts likums, ka nekad nevajag censties uzvarēt to, kuru taisies apjāt.

Par braukšanu reibumā nekad neesmu ticis pieķerts.

Tas viss ~ 15 gadu laikā. Soda punktu pagaidām nav. Tādējādi rezumējums: nekādu pretenziju pret CP man nav.
0
Ar trafarētajiem ceļu sumpurņiem ir nācies saskarties. Gk. sīkumi- ātrums (+20), pagriezieni pa kreisi (rīkojuma zīmju neievērošana). Bet 2015.g.nov.iekritu pa riktīgo- respektīvi uz pohām. Vispār man nav raksturīgi braukt pohainam vai svaigi iereibušam, kaut jaunības trakumos sen atpakaļ ir visādi bijis. Karoče tā sanāca, ka pohains devos no viena bujāņa un, protams, ka pogainie apturēja. Kad tas policis nojauta, ka no manis nes un acis tādas sarkanākas, viņa ģīmis pārvērtās ļaunā priekā, kā makšķerniekam, kuram pludiņš pazuda zem ūdens pēc ilgas gaidīšanas :D Karoče pamoralizēja, nosauca sods - štuka! Realitātē sākot ar 430€ manā gad. Kukuli es pēdējā brīdī pabaidījos piedāvāt, kaut viņi šķiet. būtu ieintetesēti, bet ej nu hvz... Tā nu gadu novizinājos bez tiesībām. Pirms pusotra mēn.atjaunoju (liku ekšus). Ā, un promiles- 0.529.
0
Es tagad atkal izdomāju autoskolā iet, bet, jau pirms tiesības dabūtas, pašam skaidrs, ka pro alkometrs mājās jāpērk pirms vispār vel domā par sēšanos pie stūres (mašīnu pirkt pagaidām jebkurā gadījumā netaisos, vajadzība reālā ir tik reti, ka uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmās reizes gadā var noīrēt). :)
0
^ Tas pro alkometrs būs dārga, bezjēdzīga investīcija. Tad jau labāk dzert ar mēra izjūtu vai nedzert vispār iepriekšējā dienā pirms šoferēšanas.

+1
Ja esi aktīvs šoferis un pie atturībniekiem/čūleniekiem sevi gluži nepieskaiti, tad laba (sākot ar 200-300 eur) alkometra iegāde nebūtu vis bezjēdzīga investīcija IMHO. Dzīve ir dzīve un situācijas var būt dažnedažādas. Visi jau grib domāt- es jau nu nē, es nekad, es pareizs u.t.t. blā, blā. Kā saka armijnieki- `reizi gadā arī slotas kāts izšauj`. Visādi var gadīties, kad pēkšņi ir jābrauc, vai ļoti gribas braukt, slinkums iet, kratīties ar sab.transp. un tmldz, kad iepriekšējā vakarā kvasīts, vai pirms laika pāris ali ribās u.t.t. Māc šaubas, negribi lieki riskēt- iepūt trubā, viss ok- brauc, vai nogaidi, līdz ir ok. Tas var konkrēti atmaksāties.
+2
Es pieturos pie 24h un tad braucu. Vienbrīd domāju par alkometru, betnuinah. Par to cenu var 50x ar taxi aizbraukt un viš jau ar' jākalibrē ik pa laikam un, visticamāk, pēc garantijas baigām nosprāgs tāpat un atkal tik investē. I want my monnni bekk!
0
Par tiem kukuļiem- informācija un viedokļi dažādi. Regulāri medijos parādās info par kārtējiem pieķertajiem kukuļdevējiem priekš CP. Iespējams, ka tas ir feiks, hvz. Jo neticas, ka CP nepaņem no dzērājšofera 400...500..., pat ir bijis 1000 eur kukuli, bet sašņorē pārkāpēju. Da bļe par tādu piķi tam policajam tas likumpārkāpējs būtu jāaizved uz mājām, jānoparko autiņš, jānoliek gulēt un vēl tēja jāuztaisa :DD Nu jā, ja ticam medijiem, tad šņorē arī par 10 eur kukuli. Paši CP arī mīž ņemt. Vārdusakot jābūt abpusējai uzticēšanās. Cik zināms, pārbaudīts un efektīvs variants, ja pazīstams policaijs, uz ko var atsaukties ar sazvonu. Bet ne visiem tāda ekstra.
0
^taksis viennozīmīgi ir laba alternatīva kritiskās situācijās. Bet viss ir nosacīti. Ir plusi un ir mīnusi.
+4
Visiem smagu Jauno! Kolosāls topiks. Braucu vairāk nekā 20 gadus, +/- ievēroju, esmu pāris reizes sodīts par niekiem un par lietu. Visu var sarunāt ar CP, ja uzvedies normāli un netēlo baigo kingu. Nezinu , vai skan true, bet CSN ir jāievēro un ir jāuzņemās atbildība. N-tās reizes esmu redzējis šitādus krānus, kas brauc kā grib un rada jaukus brīžus citiem. Man ir pajāt, ja tas krāns dara skādi un iznīcina sevi, bet, ja tas paņem līdzi arī citus.... Mērīšanās ar sodiņiem atgādina mērīšanos ar pincīšiem. Cieni sevi un cieni citus- tas uz ceļa strādā. Bet visādiem jobadjaiem- highway to hell!
+1
Dies pas, vai mērīšanās ar labākajiem končiem nav krānošana? :>

Kaut kāda krāna dēļ, kurš izdomājis, ka 70kmh vietā pēkšņi jāuzliek 30, jo tur plānots ceļa remots kaut kad pēc 2 mēn, man tas krāns uzreiz kļūs autoritāte, jo cita autoritāte - ments jau sēd krūmos un fēno? Konformists!
+5
Bigijs varētu būt arī neslikts reperis, vai ne? ;)
0
Par alkometriem te pareizi raksta - viņi ir ik pa laikam jākalibrē, citādi to rādījumi kļūs aizvien neprecīzāki. Turklāt, kalibrāciju iespējams veikt tikai skaidrā prātā.
Par CP viedokļi ir dažādi. Taču pieļauju, ka ir tādi šoferi, kuri paši aktīvi meklē nepatikšanas un izraisa konfliktsituācijas komunikācijā ar CP.
Ja par ātrumpārkāpumiem var iekrist arī aiz neuzmanības, tad ar šoferēšanu reibumā ir sarežģītāk - pēc pārmērīgas alkohola lietošanas var gadīties, ka promiles organismā būs arī nākamajā dienā.
Bet ir tādas "Antipoļicaj" tabletes, kuras noņem alkodvingu. Tās maksā ievērojami lētāk par visādiem "pro" klases alkometriem. Tas tāds kompromisa variants - glābiņš neapzinīgiem pļēguriem.

+3
Man arī nav pārāk lielu problēmu bijis. Uzskatu, ka lielā daļā stāstu "menti-maitas" paši stāstītāji sūdus vien ir vārījuši. Noteikumus pārkāpj, tad vēl gudri atsaucas uz likumiem, ko paši nepārzina un brīnās, ka sodiņš jāmaksā.

Par alkometru - uzskatu to par lieku greznību. Ja šis vēl nebūtu jākalibrē, tad izmestu dažus simtus un mūžam pietiktu. Bet tā - reizi gadā kalibrē (kā likums, kad vajadzēs, tad nebūs nokalibrēts), bet cik reižu tādu, ka alkometru ļoti vajag? Maz.
Personīgi cenšos visu plānot tā, lai pēc iemetiena brauciens negadītos. Nav nekas tik neiespējams.
+1
Laikam nopietnākais pārkāpums, par ko esmu iekritis, ir krustojuma šķērsošana pie sarkanās gaismas - 4. soda punkti un 30 Ls. Tad vēl ir bijis par braukšanu bez apskates (pa ceļam no servisa uz CSDD, protams :D), par braukšanu bez OCTA (tupa aizmirsās), laikam viens plāksteris par stāvēšanu un pārītis par ātrumu. Summa lielākā bija par apskati vai par OCTA, 50 vai 60 Ls, nu jau vairs neatminos. Kukuļus nekad neesmu mēģinājis dot - ja vainīgs, tad vainīgs, un principā tikai viena no situācijām bija tāda diskutabla - kad paņēma uz 115 apdzīšanas brīdī. Uz pohām trubā pūst nav gadīies, bet vispār pāris reizes tādā strjomīgākā sajūtā no rīta braukt ir sanācis.

Kopumā sevišķi negatīvas pieredzes ar CP nav, kaut gan metodes šiem mēdz būt apšaubāmas.
+1
^piekrītu, ka ja vainīgs, tad vainīgs un nav ko raustīties.
Vispār braukšanas kultūra mums klibo. Sākot ar pagriezienu nerādīšanu, agresīvu braukšanu, laikapstākļiem nepiemērotu ātruma izvēli, idiotisku parkošanos u.t.t. Pats lielos vilcienos cenšos braukt CSN rāmjos, kaut sanāk ikdienā drusku grēkot. Pamatā tā ir tendence braukt ātrāk par atļauto + 10...20.
0
Agresīvu braukšanu (CSN izpratnē) gan sanāk ļoooti reti redzēt ;)
0
Es pagājšvasar redzēju, kā man tieši priekšā viens ar BMW cabrio speciāli ielika sānos audāram, kurš šo nelaida garān un šļakstīja virsū logu šķidrumu :D Abi pofigā aizbrauca tālāk, laikam bija pazīstami.
0
Vai arī vēlāk sapazinās :>
0
LAPK 149.4 pants
Par agresīvu braukšanu, kas izpaudusies kā:
1) vairāku tādu citu citam sekojošu ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu izdarīšana, kas saistīti ar ceļu satiksmei bīstamu vai traucējošu situāciju radīšanu;
2) transportlīdzekļa vadīšana tādā veidā, ka tiek izdarīts ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums un radīti traucējumi vienmērīgai transportlīdzekļu plūsmai vai tiek ignorētas pārējo transportlīdzekļu vadītāju intereses (vairākkārtēja braukšanas joslu maiņa apsteidzot, vairāku sastrēgumā esošu vai kolonnā braucošu transportlīdzekļu apdzīšana pa pretējā virziena joslu vai apbraukšana pa sabiedriskā transporta joslu, ceļa nomali, ietvi, gājēju ceļu, velosipēdu ceļu vai citām vietām, kas nav paredzētas transportlīdzekļu braukšanai, u.tml.), —uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 70 līdz 280 euro.
Nezinu, pa kādu beverlihilzas rajonu Ugga pārvietojas, ka šāda tipa braucējus redz ļoooti reti. Es novēroju šādus braucējus regulāri. Viņiem dod 6 punktus, tiesības neatņem. Manuprāt tieš šie būtu jādrāž, nevis pohainie, kuri tieši otrādi- cenšas braukt mierīgi un lieki nepievērst sev uzmanību (nesaku to tāpēc, ka esmu pieķerts pohains).
+1
Varētu vairāk čakarēt tos, kas iebrauc krustā, skaidri redzot, ka netiek pāri un tuvākā laikā netiks. Lāčplēša-Sadovņikova klasisks piemērs - tikko kāds sakorķējums Centra virzienā, tā pa 2-3 tupakiem aizdambē gājēju pārbrauktuvi un ielu.
0
boks tu vēl pālī? Par agresīvo realitātē drāž tikai korķus apbraucošos pa transporta joslu vai ielieņot nagla priekšā no citas joslas (piem., Lāčplēša/Satekles; Jūrmalas gatv/Sokas; Daugavgrīvas/Ūdens), jo par pārējo parasti ir daudz grūtāk kaut ko vispār piesiet. Es vispār neesmu redzējis, ka kāds apbrauktu korķi vai jebkādu plūsmu pa nomali, trotuāru. Nobraucu ~100km dienā.

Drīz jau šim klāt nākšot sānslīde un ratā raušana :>

Un tās "pārējo transportlīdzekļu vadītāju intereses" ir pie stūres dročīt, glāstīt telefonu, rubināt degunu, raustīties, nebraukt pie zaļā, nesaņemties izbraukt krustojumu, vilkties, utt. Iet tak jūs dirst - pohanie, blle :>
0
^ pie Lāčplēša-Satekles katru otro reizi trāpās kāds, kas nekad nav redzējis luksoforu ar papildus sekciju :D

Arī pie Mūkusalas apļa, izbraucot no Riga Plaza, daži nezko gaida ielas malā, kautgan tur ir atsevišķa ieskriešanās josla ...
0
^Es nē, a tu? Tu ķipa mani pasūtiji, kā ķipa pohaino? Ja tā, tad pšol pats dirst. Ja nē, tad neko.
Brauc kautvai 200 km/dienā, tas neko nemaina. Vot pats jau pieminēji^:pilnīgi pareizi- tieši šādu naglo pidarasu, kas ķipa gudrāki par pārējiem, kas lien priekšā krustojumos apbraucot sastrēgumu pa pretējo joslu un tmldz. ir dahuja patiesībā. Tāpat steidzīgie pizdaboli, kas skrien lavierējot starp mašīnām mainot joslas, kā negudri (te gan laikam vairāk par ātrumu var piesiet, kaut manuprāt- tas ir nekas cits, kā agresīva braukšana). Vot šie būtu jāpiš. Par sastrēgumu apbraukšanu pa trotuāru vai nomali- piekrītu. Neesmu redzējis. (tas nenozīmē, ka netiek darīts). Vēl nav mums tik lieli korķi, kā Krievijā. Bet gan drīz būs. Un to, ko tu interpretē "pārējo transportlīdzekļu vadītāju intereses" ir tavas emocijas. Manā izpratnē `transportlīdzekļu vadītāju intereses`- ir normālos braukšanas apstākļos veiksmīgi nokļūt no punkta A līdz punktam B.
p.s. ^ `Drīz jau šim klāt nākšot sānslīde un ratā raušana`. Piekrītu. Sen vajadzēja. Tur gan teikts par Apzinātu sānslīdi. Tāpat pisīs par strauju bremzēšanu.
+3
Vissmagāk vajag pist ar zarainu koku tos ādas stabuļu virtuozus, kam vakuums smadzenēs nepārvarami ievelkās vismazākajā iespējamajā un neiespējamajā tukšumā starp autiņiem. (Protams, ka tas nāk komplektā ar tarakānu gonkām pa visam joslām un vispārēju nespēju paredzēt satiksmi un iekļauties plūsmā).
Būtu kaŗtīgs rāmja džips - uzliktu tērauda bamperi un vnk šķūrētu šitādus āņrunātājus pa priekšu. Pat nepažēlotu reģistratoru piereģistrēt tai debilajā datu inspekcijā, lai mazāk piesienas, kad nodod apdrošinātājam jasnu pierādījumu, kurš mudajobs dirsu paslēja nevietā.
+1
Tas nebija konkrēti tev, bet, ja ietilpsti dročilu kategorijā - tad arī tev.
Kā neko nemaina? Braucu un redzu.
Slalomistus nemaz par ātrumu neva paņemt, jo slaloma stabiņi velkas 1/2 no atļautā un tas ir tikai tavuprāt agresīvi :>
Ja jau tik cītīgi pišam tad jāsāk ar tiem, kas kavē satiksmi. Un nebūs vairs "agresīvo" braucēju.
+3
Par kavēšanu piekrītu. Tikai - viens steidzīgs mauka kaut kur bāžās ne pa tēmu, liek kādam bremzēt. Tālāk tormazs aiziet pa ķēdi. Rezultātā - steidzīgā dirsložņa ir tas, kas kavēja satiksmi.
Ja mazāk pajolu brauktu ne pa savu joslu (nevelcies pa kreiso, ja jāiet pa kreisi pēc 30m, pieciet to terpentīnu pakaļā un nepamanies pirms tam 4x joslas nomainīt utt...), tavi pieminētie stabiņi brauktu uz tiem +/- 55-60 un būtu normāli
+1
Paši lohi laiž sev priekšā un pēcāk raud.
+1
Pareizāk sakot - kamēr glāsta telefonu vai rubina degunu tikmēr kāds izmanīgāks jau gabalā :D
+1
Nezinu, ko tu domāji ar terminu dročila (laikam tos, kas tavuprāt kavē satiksmi), bet skan nelāgi. Lai vai kā pie tādiem sevi nepieskaitu. Nevajag jau pārspīlēt- ^^ `jo slaloma stabiņi velkas 1/2 no atļautā`. Visi brauc normāli un nevelkas. Vismaz manā ikdienas maršrutā Ādaži-Rīga, kur Berģu Juglas štrāse 3 joslas abos virzienos. Neviens tu nevelkas. Bet patstāvīgi uzrodas slalomisti, kuri bļe ahujenna kavē, izskatās.
+1
Tā runā, ka Latvijā esot maz labu aktieru. Tad nu šoferi ar savām izpausmēm ceļu satiksmē cenšas šo robu aktiermākslā aizpildīt :))
0
skujruncis es katru dienu gaidu kādu "agresīvo", kas līdīs priekšā un kam varētu sānā iepist, bet tā arī nekad praktiski nesagaidu. Un, ja arī sagaidu, tad jams paliek gribot un lūr ar žēlām suņa acīm.
+1
Ir gan tādi, gan tādi. Bet tas ir fakts, ka, jo intensīvāka satiksme, jo vairāk *jebkura* pārkārtošanās čakarē satiksmi. T.s. tauriņa efekts, jo ātrumus maina gan tas, kurš grib pārkārtoties, gan tas, kuram priekšā iekārtojas, līdz ar to kādam samazinās distance, utt. Uz bāņa ar 3 un vairāk joslām nobrauktuves uz lielu pilsētu var pat apstāties satiksme, tikai tāpēc, ka daudzi pārkārtojas.

Respektīvi, pie gana intensīvas satiksmes biezumu taisīs gan tūļa, gan slalomists.
-3
Man pašam gan tiesību nav, bet esmu ievērojis, ka vislielākos korķus un problēmas rada sabiedriskais. Arī par līšanām rindā runājot, viņiem pat ir tādas tiesības, bet tas stulbi liekas. Piem, kad brauc uz gaisa tilta centra virzienā, tad darbdienās tur ir tādi korķi un garie sabiedriskie visu laiku tur spraucas iekšā, lai gan to it kā varētu atrisināt ar novirzīšanu uz tramvaja sliedēm. (ko vispār vajadzētu biežāk darīt sastrēgumstundās)
+1
Kā spraukšanās cauri vienai joslai un iekšā nākamā joslā var kaut ko uzlabot, salīdzinājumā ar spraukšanos iekšā vienā joslā?
0
Tur vajag tiltu paplašināt ar blakus joslu, vismaz virzienā ārā no centra (rūme atļauj). Un pāri Sarkandaugavas pārbrauktuvei arī vajag tiltu — nav paredzams, ka vilcieni tur kursēs mazāk.
0
Ar Intaru šeit strīdēties lieki. Savādāk dabūsi savā virzienā vēl lidojošo izlietotu autocad iepakojumu :) vai vismaz A0 rulli
0
Vispār jau intensīvā satiksmē pa sliedēm drīkst braukt, ja tā ir kreisajā pusē vienā līmenī ar ceļu. Konkrētā vietā no rītiem var braukt pa sliedēm uz centru, pēcpusdienā pretējā virzienā.
+1
^ busam jau no labās puses būtu līdz tām sliedēm jāizspraucas. Tagadējais variants laikam ir jēdzīgākais pašreizējā situācijā.

VEF tiltu, protams, paplašināt derētu, bet vai to var izdarīt par joslas tiesu katrā pusē (+ ietves/velo gar malu arī jāpaplašina, kā minimums vienā pusē) - grūti bez iedziļināšanās pateikt. Cietīs kustības iespējas pa apakšu gar malām, iespējams, ka no vienas puses uz otru tad vairs nevarētu tikt. Gan jau šis jautājums ir ticis pētīts.

Sarķenē dz-ceļa pārvada projekts kaut kad jau bija izstrādāts, bet tā arī netika realizēts.
0
nē, tur jau sākumā var iet uz tramvaja sliedēm. kur ropažu iela krustojas ar g.zemgala gatvi.
0
^^^ būs tev tilts Tvaika ielā - vismaz projektu sāk taisīt: epak3.eriga.lv/Zzdats.EServices.Te...

Par Gaisu tiltu vēl nav zināms, bet jau sākta jauna tilta būvniecība pār Bieķengrāvi (Mūkusalas iela pie Salu tilta)
0
^^ ta jau netiks pieturā pie VEF tilta. Ja arī to pieturu pārceltu/slēgtu, nekas diži jau tāpat neuzlabosies tajā vietā.
0
var jau pieturā, kas tramvaja, ne?
0
vnk ļoti līdzīga vieta ir braucot uz akmens tilta pārdaugavas virzienā. tur ir tāds risinājums rasts un nav ne vainas.
0
Var jau pārcelt, bet bardaks no tā tur diži nemainīsies. Tik ļoti daudz jau tie sab trans nemaz nav.
Pie akmens to ieviesa jo tur vispār pietura nebi, un sastrēgumus jau tas nemazina.
+1
Manuprāt, braukšanas kultūra Rīgā pēdējo ~ 10 gadu laikā ir ievērojami uzlabojusies.
Tas, ka Rīgā ir daudz automašīnu, rada priekšnosacījumus, ka ik pa laikam uz ceļa ietrāpīsies kāds "meistarībā sapisies pusvadītājs".

Uzskatu, ka nekad neesmu taisījis baisāko bezpreģelu, taču ir gadījies man:
1) 1 vai 2 reizes braukt pa ietvi Vienības gatvē, kad tur notika ceļa remonti, taču gājēju uz ietves tobrīd nebija;
2) 2 vai 3 reizes braukt iereibušam, bet ne "galīgā pipelē" (pēc manām aplēsēm, kaut kur ap 1 līdz 2 promilēm organismā);
3) kādas ~ 666 reizes braukt "uz pohām", iespējams, ka pārsniedzot pieļaujamās 0,49 promiles organismā.

Ko ar to gribēju teikt... kad palasu šo diskusiju, atliek vien pabrīnīties, cik pieklājīgi un paškritiski šoferi mēs esam.

Kā gājējs esmu pietiekami apzinīgs... taču 1993.gada ziemā bija tāds gadījums, kad naktī, būdams galīgā ķēmā un bez atstarotājiem, pa brauktuvi atnācu no Teikas līdz pat Dārzciemam. ~ 1 kilometru pirms galapunkta manu naksnīgo pastaigu apturēja policijas auto. Paskaidroju, ka eju pa brauktuvi, jo ietve ir pārāk slidena. To, ka mani tai naktī kāds ātri braucošs auto varēja izrullēt pa asfaltu gluži kā novelkamo bildīti, tā pa īstam apjēdzu tikai nākamajā dienā, pēc pilnīgas atskurbšanas.

0
9 sabiedriskie. un 2 mikrobi vēl. var jau būt, ka nemainīsies. es tagad te mēģinu safunktierēt. 14. auto brauc 3 x sastrēgumstundā, 1. 7x, 16.6x, 21.8x, 40. 15x, 12.troļļi 8x,13.6x,14. 17x, 17. 19x. tad var sarēķināt cik lielie sastāvi izbrauc 2 stundu laikā. (sastrēgumstundu rēķinu tikai 17-19)
+1
Ez Pēterburgas 20-gadi biju tur ekskursijā - tur visā krāšņumā bija braukšana pa trotuāriem un apdzīšana pa nomali. Mikriņos maksāja kāpjot ārā, jo nebija garantijas, ka bez avārijas tiks līdz vajadzīgajai vietai. bet vislielākais šoks bija pie regulējamas gājēju pārejas - mašīnām deg sarkanais, pie pārejas stāv māte ar bērnu ratiņiem, bet vienīgais, kas apstājās bija LV buss, pārējie pohujā mauca pie sarkanā ...
0
^^ un tagad iedomājies, ka tas viss bars pārsēdies privātajos auto tajos pašos maršrutos :D
-5
bļeģ, jūs esat pimpji.
-5
tos 50 sabiedriskos var pārlikt uz tramvaja sliedēm, jobt.
0
Nu i ko tad tas dos? Drūzma pie VEF tilta tāda pati būs.
0
Viš laikam palidis garām to momentu, ka sastrēgumstundās tur visiem ir brīv pa tramvaja sliedēm braukt, kas arī tiek darīts.
-1
nav jau nu gan. centra virzienā.
0
Kas nav? Kur nav?
0
''Viš laikam palidis garām to momentu, ka sastrēgumstundās tur visiem ir brīv pa tramvaja sliedēm braukt''
0
Nu tieši tā.
0
nu tad nofočē to ceļa zīmi!!!
0
Ķieģels 15:00-6:00 (rīta korķos mauc pa sliedēm)
postimg.org/image/hntpb1bch/...

Uz otru pusi 22:00-16:00 (vakara korķos mauc pa sliedēm)
postimg.org/image/n80h70i9j/...
-1
nu? ķieģelis ir sastrēgumstundā.
0
Tu ble dauns esi?
0
Nu tas ķieģelis no 15 līdz 06 jau ir virzienā UZ centru :) Vakarā no 15:00 uz tā tilta sastrēgumstunda ir virzienā ārā NO centra, un no MP uz centru visiem pietiek ar vienu joslu.
0
nu ja, tikai sastrēgums jau ir virzienā UZ centru.
+2
Jēzus atslaukās…
0
Par VEF tiltu - cik esmu dzirdējis, tad gaišās nākotnes plāns ir laist tramvajus un gājējus pa tuneli zem sliedēm.
0
Vecā labā paruna `Lēnāk brauksi *, tālāk tiksi` šajās dienās sevišķi aktuāla.
*- 1. likumā atļautais ātrums 2.bez vajadzības nevilkties un nekavēt satiksmi 3.laikapastākļiem atbilstošs ātrums.
+3
^^ Rīgas attīstības plānā 2340-2350. gadam ir tāda ideja, jā !
0
Pēc kura tur gada (2000.laikam) attīstības plāna, jau bija jābūt (vai uz 20-to gadu) Ziemeļu koridoram (ieskaitot tuneli zem Daugavas un Brīvībenes dublieri), tuneļiem Ģertrūdes ielas un Raņķa dambja galā, pārvadam uz Viestura prospektu no Tvaika ielas. Ā, un pilnībā pabeigtai Austrumu maģistrālei (tur tik nepabeigts ir savienojums starp Stārķu un Piedrujas ielām, kas iebremzēts īpašumu dēļ)
0
A kur tur īsti bija paredzēts to tuneli ielais/izlaist?
0
0
murgonis667, vakar, plkst. 22:42

"nu ja, tikai sastrēgums jau ir virzienā UZ centru."

Tātad tu gribi teikt, ka būtu jālaiž satiksme pa sliedēm abos virzienos? :D
0
^^ viens no iemesliem, kāpēc D-tilts sanāca TIK dārgs - Ziemeļu koridoram ES nauda jau bija piesaistīta, bet ''gudrās galvas'' izlēma par labu D-tiltam, kuram nekāda finansējuma nebija ...
0
^ vells zin, cik tas 1. posms tur līdzēs bez otrā. A to tuneli/tiltu gaidīt varēs gadus 10 token
0
P.S. Gaisa tilta pārbūves un D-tilta pēdējās (laikam IV) kārtas projektu šogad taisīs.
0
Kāreiz par tēmu- www.delfi.lv/aculiecinieks/news/... Itkā policaju atruna un argumenti loģiski un tomēr- gabals taču nenokritīs, ja pārbaudītu apzinīgo šoferi.
p.s.Kādreiz krogos redzēti gondonu automāti. Nebūtu slikti ieviest alkometrus. Tāds ir, piemēram, Baltezerā krogus restorānā Vanaga Ligzda (nesen biju tur pirmo un pēdējo reizi- price/performance nepievilcīgs ) pie izejas stacionārais alkometrs. Maksā 1 eur. Starpcitu- ja tev reida laikā liek iepūst trubā, esi tīrs- brauc tālāk. Ja iepūt un ir promiles- šis prieks izmaksā 13 eur. Kur loģika? ;)
0
kā, kur ? tāpat kā tiesā - kas zaudē, tad sedz tiesas izdevumus.
+1
^aha, ja promiļu nav, tad zaudē CP un izmaksā tev 13 eur :D
0
Atgriežoties pie murgoņa idejas par visa sabtransa novirzīšanu uz tramvaja sliedēm pie VEFa, papildus iepriekš spriestajam, vēl jau piņķerīgs moments ir trolejbuss - vai nu būtu jāpārbūvē kontakttīkls, vai speciāli jabrauc uz dīzeļģeneratora (kāds ir tikai īsajiem škodas troļļiem). Tas, man domāt, arī bija iemesls, kādēļ Brīvībeni pagājšvasar asfaltēja, atstājot vismaz pa vienai joslai katrā virzienā, nevis vienu pusi un pēc tam otru pusi.
+1
Sāk aktualizēt. Neskatoties uz iedzīvotāju skaita pastāvīgo sarukumu, automašīnu skaits palielinās. Rīgas ielās reāli paliek arvien šaurāk. www.tvnet.lv/zinas/latvija/64212...
1988.g. kad Jumprava protestēja pret metro būves ieceri, pieļauju, ka autokorķi nesastādīja ne 1/5 no mūsdienu korķiem/noslodzes. Kaut iedzīvotāju tad bija krietni vairāk. Es nezinu vai es gribētu metro zem Rīgas. www.youtube.com/watch?v=a9PcSDtE6uA...
0
'';Pirms 2 min
RTU pētnieks atradies! Laikam olas aiz garlaicības kasa! Ja sunim nav ko darīt, tad viņš laiza pautus. Šaubos vai tas ''pētnieks'' kādreiz rokā ir turējis ķelli vai āmuru ... Es kā darba devējs šādu prātnieku atlaistu no darba ... lai iet labāk šķūrēt sniegu.''

:D

Manuprāt, varēja esošo dzelzceļa tīklu veiksmīgāk izmantot - palaist vietējos pilsētas reisus, pāris papildus pieturas uzbakstīt utt.
0
Metro jau ir arī pēc iedzīvotāju skaita mazākās pilsētās par Rīgu, piem. Lillē un Helsinkos.
0
Bleid - smagi piekrītu par bāni. Bija doma vilcienēt (imanta-centrs 15-18 min), bet no Imanta-Brasa sanāk mērens jebatorijs. Nekas cits neatliek kā dīzelēt gaisu tālāk :D
0
Vakar zinātnieks un pētnieks, šodien nabagmājas sētnieks :>

200ļimoni par km, mhmh. Teiksim, viens maršruts Imanta-Jugla, ~35km + vēl kāds viens tāds (ja ne vairāk) so ~70km kā minimums. 70*200*1.5(sadārdzinājums, lol)=20miljrd. Tur sanāk ~20000 8 vietīgo helīšu. Tāds lidojošais minibusu parks :> Uzturēšana metro vs 20000 helīšu - nez kas lētāk.

Sētniekprāt visiem būtu jāsponsorē dažu lohu, kuri kuļās pāri visai Rīgai, kaprīzes.
0
Kā tev izdevās Imanta - Jugla 35 km saskaitīt? Metropolitēna vilciens nav mašīna, nav jālīkumo.
0
Salīdzinoši - 80 km bija Maskavas pirmo desmit metro līniju kopgarums.
0
Oriģinālajā plānā Rīgas metro kopgarums bija 8,3 km.
0
Uz aci ņēmu :D Jā nav 35km paskatījos mapos, sanāk ~15km no kurzemes prospekta līdz 6.tā tr. galapunktam un tas ir vnk taisni novelkot lineālu un tikai viens maršruts. Cik helīšu sanāk? Rēķinat.
+2
Helītis gan nevar pārvadāt tik daudz un tekošās izmaksas noteikti lielākas. Mūsdienu metro pat šoferus nevajag un elektromotori ir efektīvāki par iekšdedzes dzinējiem.
0
Par to, kas paliks pāri pēc 1000 helīšu iegādes, vēl varēs gadiem pa velti/pa miktriņu tarifu vizināt :>
"Pieturas" ar var pielāgot pēc vajadzības, nevis dažas fiksētas. Piem, jau tagad, lai tiktu uz Imantas staciju, vajag kādas 20min raitā riksītī. Ja tas pats būs ar metro, tad nuinah.
0
Cik maksā bezpilota package? Noteikti tik cik pie mūsu algām nekad tas neatmaksāsies :>
-4
CIK MAKSĀ CIK MAKSĀ CIK MAKSĀ!!!!!! parastais vidējais latvietis. iznīcina jebkuru ideju par kādu attīstību valstī. vēl aizmirsi pieminēt, ka bēgļu viesstrādniekus iepludinās.
+1
''vēl jau piņķerīgs moments ir trolejbuss - vai nu būtu jāpārbūvē kontakttīkls, vai speciāli jabrauc uz dīzeļģeneratora (kāds ir tikai īsajiem škodas troļļiem)''

tie škodas jau tagad ir diezgan daudz. un arī citiem ir ieviesti dīzeļģeneratoriem, pieņemu, ka tuvākajā laikā visiem būs tādi uzstādīti uz ko arī iet rs, cik lasīts.
0
Kas visvairāk klusībā ceļ traci pret metro būvi mūsdienās? Tie ir ceļu policisti! Ja uztaisīs metro, daudzi autobraucēji sāks lietot metro, un viņiem pazudīs barotne. ;)

Ja nopietni, tad pie Kijivas sešiem miljoniem iedzīvotāju ir trīs metro līnijas, kas savieno attiecīgi sešus pilsētas galus. Tie gali tiek pagarināti — pa stacijai, pa divām. Tauta visu laiku runā, ka vajag būvēt vēl vienu līniju uz Troješčinas guļamrajonu. Pašlaik ir 52 stacijas, no kurām darbojas 50 (vēl 2 ir uzbūvētas gandrīz līdz galam vēl krievu laikā, bet nav atvērtas). Tāda izmēra pilsēta bez metro nevarētu funkcionēt, jo metro dienā pārvadā pusotru miljonu pasažieru, kas gadā ir pusmiljards.

Viens brauciena žetons, ja pareizi atceros, pirms 2 nedēļām maksāja 6 UAH, tātad patlaban tie būtu 20 eirocenti, un metro kopumā darbojas pa nullēm — protams, pateicoties Ukrainas algām un kopumā zemākajam izmaksu līmenim. Divas padomju laikā uzbūvētās līnijas ir pagarinātas pēc 1991. gada, trešā uzbūvēta jau šajos laikos. Domāju, ka Rīgā metro nevar atmaksāties. Bet mūsu domē Ņila un Andra laikos jau praktiski nekas neatmaksājas.
+1
Tramvajs jau ir ir normāls virszemes metro - brauc bez korķiem (pa lielam), tik luksofori traucē
0
Attīstība? Kur? Vai tik tu klusībā nekal plānu nogremdēt manu attīstības plānu ar helīšiem???? KOA??!?!?!
0
RS izmantos tikai videi draudzīgus tr. līdzekļus.
Ūdeņraža trolejbusi - es jau nāku. Apslacīs ar nanoūdeni pilnam komplektam.
Bet vidējam Gņila elektorātam gan jau patiks :>
+1
Principā, lai arī man pašam tā baigi rs nepatīk, jāatzīst, ka sabiedriskie transporti ir tiešām labi rīgā.
0
Pāris lietas (kuras jau sen bija jāveic) viņa laikā ir izdarītas - normāli mikriņi un veļļuka pārvadāšana sabiedriskajā
-1
nu arī sabiedrisko transportu joslas, visas atlaides, etaloni utt.
+1
Metro Rīgā un Daugavpils HES - tie bija 2 projekti, kurus neizdevās īstenot PSRS laikmeta norietā ar PSRS rīcībā esošajiem resursiem.

Ja metro Rīgā varētu uzbūvēt ar ES naudām, tad būtu vērts izmantot šādu iespēju. Taču jāņem vērā, ka lēti mums kaut kādu iemeslu dēļ nesanāk, bet dārgi ne vienmēr varam atļauties.
+1
Neīstenoja tāpēc, ka tauta sāka pretoties migrantu ievešanai. Starp citu, pēc tiem pētījumiem par LPSR budžetu, kuri pēdējos pāris gados publicēti no Vidzemes augstskolas rektora Krūmiņa puses, jāsāk apšaubīt pati tēze par «PSRS iegudījumiem» un «resursiem» Latvijā. Galu galā tie bija mūsu pašu nodokļi un mūsu pašu senču saražotais virsprodukts, kuru PSRS Valsts plāna komiteja it kā «pārņēma» PSRS bilancē un tad it kā «atdeva» atpakaļ. Bet galu galā tā tak bija mūsu pašu nauda un materiālie līdzekļi, tāpat kā visi zina — tā saucamā ES nauda būtībā ir mūsu visu nauda.
+1
Ikdienā staigāju kājām. Pārsvarā tāpēc, ka attālums ļauj un man sabtrans nepatīk.
Kāpēc nepatīk, ja jau pēc te teiktā ir tik labs? Ir daži iemesli. Pirmkārt, nereti šis ir ļoti pilns. Pirms zināma laika mēģināju ar bērnu (~2,5 gadi) tikt iekšā. Gan jau pats iesprauktos, bet par bērnu nebija pārliecības, mazs tomēr. Neiekāpām. Nākošais bija tāds pats. Nuinah.
Nākošais - visādi deklasēti elementi, kas gan smird, gan nemaksā ne par ko, bet kontrole par pēdējo īpaši nepārdzīvo (ko nevar teikt par normāliem cilvēkiem, ko viņi mīl čakarēt).
0
Visi sodi atkarīgi no km. skaita, ko gadā nobrauc, man sanāk +- -80-100 t.km, un tapēc dažreiz sanāk pārkāpt.

+ parasti apstājos, un ar mentiem aprunājos par huiņam, un tad maukas ieriebj atpakaļ.

Mana pēdējā sodijusī ekipāža-pirms kādiem pieciem mēnešiem, pagriezienā uz mājām.

content32-foto.inbox.lv/albums/e/erebs/Mail...

Uzprasīju nahuj stāvat nepareizi (krustijumu var nokomentēt Intars, cik saprotu šamējam tur darbs), a, mani atšuva, stulbs esot, neko nesaprotot, un lai fočējot laimīgs, jo noteikumi viņiem atļaujot tur stāvēt, lai iemācos noteikumus.

Principā, pārkāpju tik pat cik visi, tikai nepatīk, ka tēlo no sevis dievus.
Mans vārds ir ments un tu klausīsi manus likumus.
0
Visa veida operatīvajam transportam, veicot dienesta pienākumus, ir atļauts braukt un stāvēt jebkur. Mentiem, pažarniekiem, ātrajiem, municipāļiem utt.
0
Operatīvais transports bez ieslēgtām bākugunīm un skaņas signāla CSN izpratnē nav operatīvais transports.
0
Protams, ka ir.

29. Operatīvie transportlīdzekļi drīkst piedalīties ceļu satiksmē, tikai pildot neatliekamus dienesta uzdevumus, lai:
— 29.1. glābtu cilvēka dzīvību, materiālās vērtības vai novērstu personai smagus veselības traucējumus un kaitējumu videi;
— 29.2. novērstu draudus sabiedriskajai drošībai un kārtībai (arī braucot uz noziedzīga nodarījuma (notikuma) vietu);
— 29.3. sekotu no operatīvā transportlīdzekļa bēgošai personai;
— 29.4. pārvadātu materiālās vērtības sevišķi lielos apmēros;
— 29.5. pavadītu citus transportlīdzekļus (kolonnas);
— 29.6. nodrošinātu aizsargājamās amatpersonas drošu un netraucētu pārvietošanos.

30. Šo noteikumu 29. punktā minētajos gadījumos operatīvo transport­līdzekļu vadītāji drīkst neievērot šo noteikumu prasības, izņemot prasības, kas tiek noteiktas ar satiksmes regulētāja signāliem.
0
Stāvot neatļautā vietā jābūt ieslēgtai bākugunij. Braucot noteikumus pārkāpt, piem. pārsniegt ātrumu, drīkst tikai, ja ieslēgts skaņas signāls. Skat. 34. un 35. punktus tur pat tālāk.
0
^^^^^ nu jau vairāk kā gadu citur strādāju.
Bet es ar piekrītu, ka ments stāv nepareizi - vai nu stājies paralēli brauktuves malai, vai ieslēdz bākugunis.
0
Protams, ka nav.
Bez ieslēgta skaņas un gaismas signāla tā ir pilnīgi parasta mašīna, kurai ir jāievēro tieši tie paši CSN kas visiem citiem un pret to tā arī jāizturas.
+4
Skaisti dzīvot - pasakā.
Realitātē ments ir ments, un ments stāv "pareizi", neatkarīgi ieslēgts ir tur kaut kas vai nē :>
0
^piekrītu. Mentiem lielākoties piedirst uz CSN.
+1
Starp citu, menti jau nereti arī stādina vietās, kur (ne-ments) nemaz nedrīkst apstāties. Nestāsies - piešūs mukšanu....
0
Rīgā jau mums štrunts, a rekā notiek Londonā, kad vienu dienu nedarbojas metro - twitter.com/HenryPryor/status/8...
+2
Tie protestētāji panāks tikai to ka robotizēs to metro un būs miers mājās. Londonā jau esot viena robotizētā metro līnija.
0
Te nedaudz statistikas par agresīvajiem braucējiem: apollo.tvnet.lv/zinas/stingrak-iero...
0
"Statistika liecina, ka visbiežāk agresīvi brauc jauni vīrieši. Pērn no 984 agresīviem braucējiem 327 bija jauni vīrieši vecumā no 18 līdz 30 gadiem."

Čotta man sanāk 33% no agresīvajiem ir līdz 30 gadiem. Sanāk, ka citās vecuma grupās mauc tomēr vairāk :D :D
0
Tu jau nepieskaitīji tos, kas bija sievietes, agresīvos babuīnus, paviānus utt. Vot ķebe ar statistika :D
0
Agresīvas vecenes autobraucējas? LOL. Tas tak ir aitas, kas vispār nesajēdz kur atrodas :D
+4
No agresīvajiem vīrišķbraucējiem jau ar krietna daļa ne sevišķi labi sajēdz, kur atrodas. Ne tikai tie, kas vielas lietojuši.
0
Nu nez, nav manīti tādi. Tie, kas dubultā pārkāpj CSN, parasti zin ko dara. Vecenes pārsvarā vispār nezin, kur pašas atrodas neatkarīgi vai sanāk ievērot vai pārkāpāt.
0
kā jau pirmīt minēju /forum/124567-lv-ceļu-policija#comment270637 `agresīva braukšana` CSN definēta kautkā nekonkrēti. Manuprāt, agresīva braukšana ir jebkura šofera uzvedība uz ceļa, kas rada vai potenciāli rada bīstamību. Arī nepamatoti lēna braukšana. Kā arī nav nozīmes- apzināti vai neapzināti. Definīcija būtu jāpārskata un jāpapildina.
0
tur jau tikai divi punkti apskatīti: ''vairākkārtēja braukšanas joslu maiņa apsteidzot, vairāku sastrēgumā esošu vai kolonnā braucošu transportlīdzekļu apdzīšana pa pretējā virziena joslu'' . Viss pārējais jau pats par sevi ir CSN pārkāpums (braukšana pa ietvi, dubultās šķērsošana utt.)
0
Drīz jau papildinās par driftošanu un ratā raušanu.
0
Potenciāli bīstama šofera rīcība ir tiklīdz tr.līdz. sāk kustēties. Voble - agresīvais maita tāds!!!
+1
Potenciāli bīstami ir tas, ka vispār esam piedzimuši.
0
^ jā, tas ir nāvīgi
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
atmoda
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas