Kino Nameja gredzens.
+2
Bija vai nebija tēma, neatradu.
Vārdsakot kādi iespaidi?
Noskatījos vakar. Zināma vilšanās ir. Protams, negaidīju eposu ala Gibsona Drošsirdis vērienīgumā. Ne ar to finansējumu katrā ziņā, 3 ļimoni. Kad Drošsirdim tie bija 70 ļimoni. Jāskatās no reālijām. Es nesaprotu, tas tā droši zināms fakts, ka vikingiem u.c. reģiona pagānveidīgajiem bija glīti izdzīti deniņi ar perfektu bārdu, vai tas šā brīža modes kliedziens? 80to, pat ne 90to gadu filmās vikingiem bija citas pričenes ;)) Mūsu dramatiskā teātra un TV seriālu zvaigžņu aktierspēle atliek vēlēt labāku.
Ceru, Dvēseļu putenis neliks vilties.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Un Graubam labāk atgriezties pie Jumpravas, ne kino režisēt.
0
Cik ta biļete nāca? Un vai bija vērts tērēties (kāda sajūta palika)?
+10
^^^
"...glīti izdzīti deniņi ar perfektu bārdu"

Ja kauju epizodēs aifoni nekrita no bikšu kabatām ārā, tas jau ir labi, nav ko piesieties sīkumiem. :-)
+1
es pagaidīšu, kad pa teļļuku rādīs.

"...glīti izdzīti deniņi ar perfektu bārdu"

Kas tad tagad īsti var zināt, kādi viņi izskatījās? Seriāla Vikingi vispār viņi tur visi izskatās, kā tikko no bārberšopa :D
0
kopā ar mazo popkornu+ mazā kola 11 euro laikam.
Ņemot vērā, ka pašmāju ražojums, var apsvērt tomēr aizvilkt pakaļu uz lielo ekrānu, bet citādāk...
Bija labas ainas, bet kopsumā pavāji, lai neteiktu vairāk.
+1
Baigi padarīšanu maitā angļu valoda. To ticamības, autentiskuma sajūtu nokauj pavisam.
0
Drošpirdis, kā skatāmfilma, nav slikts, bet ja negrib bārberžopētus vikingus ar ragiem, tad tas nav labākais piemērs:

''One of the most common questions I'm asked is how factual Mel Gibson's portrayal of William Wallace was in the 1995 film Braveheart. The short answer is that is hasn't an iota of fact in it. The long answer appears below.''

www.scottishhistory.com/articles/independen...
+3
Salīdzinot ar "Rīgas sargiem", kur final battle tika izcīnīta ar dūrēm, episkums ir audzis. Droši vien lielākais mūsu filmu "body count". Bet tā attīstība ir tāda, ka vēl 'graubiskāk', vēl 'ēķiskāk'. Vēsturiskā pamata nekāda. Zemgaļi spēlē regbiju, Namejs vienpersoniski noslaktē vācu kuģa komandu. Viss tāds butaforisks.
+1
Vajag kādu bomzi paņemt Namejam. būtu vismaz vēsturiski.
-5
''Baigi padarīšanu maitā angļu valoda. To ticamības, autentiskuma sajūtu nokauj pavisam.''

Kādu valodu tad vajadzētu? suitu? ko neviens nesaprastu?
-5
vai leišu?
+2
Skaidrs, ja gribētu uztaisīt pavisam autentisku filmu, tad tā droši vien ilgtu 2 minūtes. Parasti tiek meklēts kāds vidusceļš, bet šoreiz no autentiskā atteikušies pavisam. Lai būtu tāda izvēle.
Par valodām. Tā paša Gibsona "Apocalypto" indiāņu valoda radīja labu klātbūtnes efektu.
0
Cik sapratu, tad ir EN un LV versija?

"Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. Atsevišķi seansi ieskaņoti latviešu valodā bez subtitriem."

balle.cinamonkino.com/film/nameja-gredzen...
0
Cik saprotu, filma ir ieskaņota angļu valodā, un latviskā verisja ir vienkārši pa virsu uzrunāts, tāpat kā TV (nevis pa lomām dublēts). Nu tipa "kolambija pikčerz predstavļājet"
+4
Ja kaut kur nodemonstrētu krievu versiju ar aizspiesto degunu, uz to speciāli papildus aizietu. :)
0
Goblina tulkojumā ?

Jāpriecājas, ka ''Latviskā'' versija ir vismaz divbalsīgi pārskaņota :D
+3
Latviski ir vnk uzdublēts virsū, dzirdot apakšā ķipa oriģinālo angļu.
Murgonis ^^^Kādu valodu tad vajadzētu? suitu? ko neviens nesaprastu?
Līvu, bļe. Nu tad varbūt ķīniešu pēc tavas loģikas. Jo šo valodu pasaulē saprot visvairāk cilvēku. Kur tāds tupenis var būt..
+2
Šo produktu ārpus LV nevienam nahren nevajag. Tāpēc tā angļu val tur pilnīgi garām.
+1
nu nav tā, ka zemgaļu vēsture ir tikai latviešu vēsture. un nav ne vainas kaut kādu daļu no baltu kultūras popularizēt citur.
+1
+1
"Šo produktu ārpus LV nevienam nahren nevajag."

Nu nevar tā viennozīmīgi apgalvot. Redzot Skyforger popularitāti, gan jau, ka vēl kādam ārpus LV tas interesē.
0
kautvai Lietuvā
0
vispār, leišiem ir šāda tipa filmas ?
+1
No leišiem nāk prātā kopražojums ar vāciešiem par Stortebekeru - Baltijas slavenāko pirātu Hanzas laikos. Cik nu tas ir salīdzināms, hvz.
0
Hmm, IMDB gan tur leišus piemin tik kā filmēšanas lokāciju, bet atceros, ka titros leišu vārdu bija padaudz, tiesa, visas glavenās lomas bija vāciešiem
+1
Leišu aktrise no Nameja teica, ka viņiem tādu filmu neesot. Esot par kara laikiem, bet šādu - nē.
+1
arī no padumjajiem laikiem tik Vella Kalpi, Melnā vēža spīlēs un viens Igauņu gabals nāk prātā, no senākas vēstures gabaliem
+1
1930. gada Lāčplēsis neskaitās?
www.youtube.com/watch?v=exnSwLxT9Xs...

Pūt vējiņi
www.youtube.com/watch?v=gMHuJyC4AsU...

Vēl bi Vilkatis Toms par kaut kādu vēsturi. Es gan viņu tā arī nenoskatījos, jo audio bij out-of-sync :>
0
Pūt Vējiņ atmiņā ir palicis, bet tas tāds nevēsturiski romantisks bija, ne ? Par Lāčplēsi īstu nezinu, jo nav skatīts, tāpat kā ''Vilkatis Toms'' - grāmata ''Pēdas'' gan ir lasīta pagājušā gadsimtā
+2
Ja izvērš plašāk un pieskaita ne tikai vēsturi, bet arī visu, kur zobenus vicina, tad "Kalnieša" pēdējā filma tika uzņemta Lietuvā.
+2
Pedejo 20 gadu laika Lietuva ir uznjemtas nereali daudz B un C kategorijas amerikanju filmas, jo Lietuvas Kino Studija reali saka uz to taisit biznesu pec PSRS beigam. Savu filmu nebija, bet piedavaja par letam izmaksam filmet uz vinju bazes ar vinju rekvizitiem utt.

reku te ir pat atrodams neta saraksts ar filmam -
www.ranker.com/list/movies-from-li...
+1
oki, tas saraksts ir mistrojums ar pashu lietuvieshu pedejo gadu filmam, bet ja parokas dziljak citur vel var atrast chupinju, tai skaita ari ar serialiem, filmetiem Lietuva
0
Attila skatīts - bija tīri labs.
0
Aiztusos ar līdz kinoteātrim. Latviskais uzskaņojums, domājams, notušēja daudzas nianses. Patriotiskais kino, bet pēc otrās kauju ainas sāku lamāties piecstāvīgi krieviski. VIss labi iztirzāts BoD minētajā recenzijā. Necieņa pret skatītāju un biļešu pircēju uzskatīšana par lētu izklaižu kāriem idiotiem. Jāmāk šitā sadirst krāšņus kostīmus un dekorācijas, daiļākos dabas skatus, harizmātisku aktieru pienesumu, pat pāris mākslas kino elementus. Vizuāli ik filmas minūte ir konfekte acij, tomēr ap vidu sāku snauduļot, ik pāris minūtes lūkoties laikrādī un dīdīties uz māju pusi. "Pagānu ķeizars" aiziet iespaidu miskastē pie draņķīgāka pagājušā gada surogātkino - "Beyond Skyline" un "Justice League".
-1
Filmu neesmu skatījies un neskatīšos. Neinteresē.
No jaunajām LV filmām noteikti ievērtēšu "Kriminālās ekselences fondu". Pat, ja tā izrādīsies nožēlojama parodija par Tarantino filmām vai kas tml.
+1
Tikko pamanīju, ka "Nameja gredzenam" sabalsojuši augstāku Imdb vērtējumu nekā Ridlija Skota "Kingdom Of Heaven"... Apskaužami. Kārtējais koka velosipēds ar devīzi "Mēs Latvijā varam!"
+1
^ jā, vienīgā atšķirība, ka Kingdom of Heaven kopā novērtējuši 236702 cilvēki, bet par Nameju 186. :D
0
Jā, paškritikas daudzums proporcionāls :)
+3
^^^ Salīdzinājums ar koka velosipēdu nav adekvāts. Tas ir reti sastopams luksus produkts, kurš maksā apmēram tikpat, cik analogi (cik liels pēc tā pieprasījums, jau ir cits jautājums). Tikpat labi var ņirgāties arī par Dartz bruņumašīnām. “Nameja gredzens” turpretī ne uz kādu ekskluzivitāti nepretendē, drīzāk tieši pretēji, uz širpotreba statusu.
0
Lielā mērā varētu piekrist, tomēr tā vien gribas piekasīties.
Nu, piemēram, cita luksusa prece - Gibson True Historic Les Paul '59 (par 6300€). Izgatavojot šo, tiek sīkumainākajā kārtā ievērots tehnoloģiskais process, saskaņā ar kuru ražoja pirmās Les Paul ģitāras: pielietoti tie paši aizvēsturiskie darbgaldi, pirmie rasējumi, koku šķirnes, skaņas noņēmēju tinums un pārējā elektronika, īpaša sastāva krāsas un lakas, plastmasas detaļu molekulārais sastāvs tiek maksimāli pietuvināts tā laika standartiem un mākslīgi "novecināts". Pat darbinieku sastāvs ir tāds pats kā 1959.g., ļaujot ražot tikai noteiktu, tam laikam atbilstošu instrumentu skaitu gadā. Protams, tas viss sadārdzina instrumenta izmaksas 2x , toties sniedz tā īpašniekam skaņu un sajūtas, kuras citādi nebūtu pieejamas.
Ok, ļaudis paši izvēlas, par ko maksāt, un laikam esmu ieciklējies, taču smiekla pēc varētu pajautāt kaut vai vietējam Brutal Guitars meistaram (instrumentu cena ap 2000€), ko šīs domā par savu instrumentu tehnoloģiskā procesa izmaksām salīdzinājumā ar koka gabalu ar pedāļiem...
+4
Algas arī viņiem ir 59 gada līmenī? Savādāk es nepērk - not true!!
+1
^^ izklausās pēc Grand Tour aizpagājušās epizodes kur braukāja ar šādu Aston Martin: www.youtube.com/watch?v=Yd7WzT75s4A... , kas is maksimāli precīza 50-to gadu modeļa kopija, ko nesen atsāka ražot. Maksā 1.5 naudiņas ... (un kāpēc gan ne, ja oriģinālais tiek tirgots par veselām 18 naudiņām)
+1
“NAMEJA GREDZENS” VĒSTURNIEKA ACĪM

(..)

Alternatīvajā realitātē zemgaļi izskatās kā no seriāla Vikingi izkāpuši, tikai kļūdas pēc tiem kāds piespraudis 13. gadsimtā no modes jau vairākus gadsimtus izgājušās stopsaktas un pūcessaktas, kādu zemgaļiem vispār jau nu nemaz nebija no laika gala...

Šādus absurdus, rekonstruktorismus un vienkāršas aplamības var saskaitīt dučiem – 11. gadsimta latgaļu tērps 13. gadsimta zemgaļu vadonim kāzu ainā, ugunsapbedīšana laivā skandināvu stilā, indiāņu saliekamie koka krēsli ar jumīšiem, uz zemgaļu karotāja deniņiem kopā ar latvju zīmītēm uztetovētais islandiešu maģiskais simbols no 17. gadsimta... Pat zemgaļu valdnieka troņa koka rotājumi ir klāti ar Latvijas teritorijai aplam svešādu, skandināviski-ģermāniska pinuma ornamentu, kāds pie mums ir visai rets, ja ne mazzināms.

(..)

Lai gan filmas autori intervijās nemitīgi uzsver, ka Nameja gredzens ir pasaka, šāda mēroga darbam tomēr nebūtu bijis par sliktu noalgot vismaz kādu vēstures studentu kā palīgu filmēšanas laukumā – tam varbūt varēja novirzīt daļu no līdzekļiem, kas tika ieguldīti galvenā varoņa superdārgā zobena kalšanā, jo 13. gadsimtā tāds zobens ir anahronisms, salīdzināms ar iedomu kādā Otrā pasaules kara filmā karavīriem apbruņojumā dot pa stobru lādējamas konkistadoru degļa bises – sak, šaujamierocis tas taču ir, kādēļ gan piesieties sīkumiem?

(..)

www.kinoraksti.lv/kadra/aktuala-tema/...
+1
^^^^ vienam koka gabals ar pedāļiem, otram koka gabals ar drātīm. Same difference.
0
Haha, tiešām, nāk atmiņā intervija ar Ken Hensley, kur šis arī runā, ka "koka gabals ar stīgām" nevar maksāt kā vesela māja: www.guitars.ru/05/info.php?z894... Nja, reizēm tas luksuss pat līdz širpotrebam navelk, bet pieprasījums ir. Nevar saprast, kādēļ letiņi nevarētu reiz saņemties uz pamatīgu mākslas ("luksusa") kino, talantu jau netrūkst. Atliek vien svētdien dotieŠ uz "Kriminālās ekselences fondu" un cerēt uz labāko, lai gan treileri gaidāmajām lv filmām jau uzrāva nelabumu...
+1
^ "koka gabals ar stīgām" nerada iespaidu par vismaz šķietamu pievienoto vērtību produktam.
Formulējums "antīks elles prauls, rokdarbs ar akustiskiem efektiem" vai kas tml. varētu radīt ilūziju, ka "tur kaut kam ir jābūt".
+3
^^ "Kriminālās ekselences fonda" pirmizrādi vakar noskatījos. Atsevišķas epizodes izdevušās pietiekami smieklīgas, lai šo filmu varētu dēvēt par kriminālkomēdiju, taču izteikti pietrūkst dinamikas un spriedzes filmas gaitā. Galvenie varoņi gatavojas tam, uz ko paši nepavisam nav gatavi. Aktierspēle tāda - gandrīz nekāda (bez degsmes un aizrautības), filmā izmantotie dialogi lielākoties tādi nesmieklīgi, es pat teiktu, ikdienišķi, lai arī milzu daudzumos bagātināti ar necenzētiem vārdiem un žargonu.

Vakardien noskatītā filma nepavisam nav tik laba kā, piemēram, "Svingeri" vai "Vectēvs, kas bīstamāks par datoru".
0
Atskaitei - biju, redzēju. Lielisks operatora darbs, mūzika izcila, par aktierspēli arī nebija jāsarkst. Diemžēl viens pamatīgs trūkums - scenārijs ir pilnīgs mēsls. Stāsta praktiski nav. Un dialogi reāli tizli.

Noteikti jāuztver kā pasaku filma, kam nav nekāda sakara ar vēsturi.
0
18. novembrī noskatījāmies pa kasti beidzot šo brīnumaino, avangardisko, episko kluci.

Taisnība visiem, kas te pieminēja filmas faktisko un sižetisko nejēdzību. Neakurātumā sit pušu Kremļa propagandu.

Tomēr interesanti, ka premisas un stāsta griezumā (jeb, krievu literatūrzinātnes valodā izsakoties, salīdzinot sižetu ar fabulu) filmas virsuzdevums ir izpildīts. Vai esat redzējuši vēl kādu pilnmetrāžas blokbāsteru, kurā pamatdoma ir: kristīgā reliģija ir ļaunums un vardarbība, bet pagāni ir goda ļaudis, kuri grib vienā mierā dzīvot savā "Zemgalē pie jūras"? Pāvests ir gatavais Putins, bet viņa dēliņš Makss - shēmojošs psihopāts, kura lielākais mērķis dzīvē ir sarīdīt cilvēkus citu pret citu, lai tie Maksa shēmu rezultātā apkautu viens otru.

Filma ir kopumā tik brutāla, ka vietām jau velk uz korejiešu bojeviku. Negaidīju tādu konceptuālā līmenī paceltu vēstures asiņainumu reliģijas dēļ.

Atrisinājums ar Nameja gredzenu, kas tiek pavairots vairākos simtos eksemplāru un izdalīts visiem, lai vienīgo īsto nevarētu nopizģīt un ievilkt nāsīs, ir bezmaz pats reālistiskākais moments filmā, jo simboliskā nozīmē tas ir tas, kas tiešām noticis gadsimtu gaitā...

Ā, nu vēl viens patiesībai atbilstošs fakts filmā: arī reālajā dzīvē Valdis tik tiešām ir draugs Viesturam.
0
Tā gredzena fiška filmā vispār ir pats tizlākais, kas redzēts. Tiešām iekarotājam būtu svarīgi dabūt gredzenu, lai būtu iekaroto zemju likumīgais valdnieks? Kamon :D

Bet tā filma bija ok, priekš latvju filmas.
0
Tīri kā LV ražota pasaciņa filma bija ok, nez ko tur cepās...
+2
^^Jelgab: "..vēl 'graubiskāk', vēl 'ēķiskāk'.." - hahaha
Nesen arī nolūrēju, bet pa TV. Salīdzinot ar "Rīgas Sargiem" ir daudz labāk. Tas debīlais teatrālisms tik ļoti nesitās acīs. Droši vien tāpēc, ka galvenie aktieri bija ārzemnieki. Piem. ļaunais tēls, manuprāt, bija ļoti labs. Sūdīgākā bija tā leišu bāba. Besī ārā, ka pie mums ķipa ir skaistākās sievietes pasaulē, bet paņem galvenās čikitas lomā kaut kādu lauku ģīmi ar zirga smaganām, kurai smaidot nāsis kā govij staipās. Tie džeki ar skaisti izskūtajiem sāniem bija smukāki nekā tā vecene. + Lielu vilšanos sagādāja, ka visas filmas laikā nebija pupu. Nekad neticu filmām, kurās nerāda pupus. Un tiem izskūtajiem sāniem arī neticu. Saldē tak ausis. A par leišu filmām, - viņiem ir kvalitatīvs bandītu kino, kas ir tīri laba opcija mazam budžetam. Pie mums jaunajiem filmmeikeriem tā vēl ir brīva niša, kur sevi pierādīt kādam vietējam Gajam Ričijam, vai Tarantino. Īzī manī.
0
Leiši manīti piedaloties arī lielākās filmās, kas pie viņiem uzņemtas - bagātāka pieredze.

Skūtie sāni laikam no Vikingiem u.c. ''vēsturiskajiem'' gabaliem, kā ''King Arthur'' (visas ekranizācijas) aizgūti, kur arī visi bez cepurēm un siltākām drēbēm mizo apkārt.
0
Plikās ausis tas lai novadītu lieko karstmi :>
+1
^^^^^
Vai esat redzējuši vēl kādu pilnmetrāžas blokbāsteru, kurā pamatdoma ir: kristīgā reliģija ir ļaunums un vardarbība, bet pagāni ir goda ļaudis, kuri grib vienā mierā dzīvot ....

Vai tik nebija islandieshu "Hvite viking"?
0
^^^ "visi bez cepurēm un siltākām drēbēm mizo apkārt" - nu angļi jau tā arī mūsdienās dara, tā ka tas varbūt arī ir autentiski.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas