OCEANPATH IZDOD DEBIJAS IERAKSTU ELEMENTI
+11
Senatnīgas noskaņas un cauri gadsimtiem izdzīvojuši vārdi, tautas tradīciju klātbūtne un tai pretī – laikmetīga metālmūzika, kas izceļ latviešu folkloras spēku. Simfoniskā metāla apvienība OCEANPATH nāk klajā ar savu debijas ierakstu, folkmetāla minialbumu (EP) ELEMENTI, kas savu publisko pirmatskaņojumu piedzīvos starptautiskajā mūsdienu etniskās mūzikas un seno amatu festivālā ZOBENS UN LEMESS 16.jūnijā Bauskas pilskalna parkā. Savukārt jau no 1.jūnija albums pieejams populārākajās mūzikas straumēšanas vietnēs, tostarp Spotify un iTunes.

Albumā ELEMENTI iekodēti paaudzes pārdzīvojuši vārdi, kas, laikam ejot, rūdījušies ugunī, saluši vējā, rūsējuši zemē un slīpējušies ūdenī. Dziesmu tekstos izmantoti gan buramvārdi, gan latvju dainas, kas atklāj bagātīgo kultūrvēsturisko mantojumu. Vienlaikus šis albums ir kā laikmetīgs sveiciens Latvijas 100 gadu jubilejā, kas ļauj satikties modernajai metālmūzikai ar folkloras elementiem. Albums izdots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu. Izdevējs – Zobens un Lemess, ierakstīts studijā KS Records. Albuma dizainu veidoja Juris Mežeckis un Valdis Bērzvads, fotogrāfijas – Liene Minoviča. Ierakstu ar kokles skaņu bagātināja Pēteris Kvetkovskis (Skyforger).

Plūstošas melodijas, rokmūzikas smagums un metāla pamatīgums – grupa OCEANPATH ir viena no retajām, kas Latvijā rada un izpilda mūziku simfoniskā metāla žanrā. Jaudīgs sieviešu vokāls, smagnēji ģitāras ritmi un ekspresīva ritma sekcija, kā arī izteikts melodiskums ir OCEANPATH radošā rokraksta pamatā. Īpaša OCEANPATH muzikālās programmas sastāvdaļa ir kompozīcijas, kas tapušas folkmetāla tradīcijās.

Grupa vairākkārt ir uzstājusies Latvijas nozīmīgākajos smagās mūzikas festivālos Zobens un Lemess un Metalshow.lv, sniegusi neskaitāmus koncertus Rīgā, kā arī reģionos.

Grupu OCEANPATH metālmūzikas vidē izceļ arī sastāvs. Grupas līderim, ģitāristam, vokālistam un mūzikas autoram Artūram Šteinbergam pievienojušās četras mūziķes, katra ar skatuves pieredzi citās smagās mūzikas apvienībās, līdz ar to OCEANPATH ir viena no retajām latviešu metālmūzikas grupām, kurā vairāk pārstāvētas sievietes. Vokāliste Laima Krīgere saņēmusi Latvijas Metālmūzikas balvu 2017 kā Gada vokāls, šobrīd studē vokālo mākslu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas maģistrantūrā, ir piedalījusies vairākos Latvijas Nacionālās operas un Latvijas Operetes fonda iestudējumos. Par ritma sekciju rūpējas basģitāriste Liene Liega Veidemane (ex-Lazarus, ex-Tērauds) un bundziniece Elīna Zeiliņa (ex-Bibliotēka, Obscurus Orbis), taustiņu skanējumu un dziesmu vārdus nodrošina Džeina Šteinberga (ex-Urskumug).

Saites:
SPOTIFY: open.spotify.com/album/0Ga2HZ8KCCPAj...
APPLE iTUNES:itunes.apple.com/us/artist/oceanpath...
FACEBOOK: www.facebook.com/oceanpath/...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
A kur taustamos formatos? :)
0
Diski šobrīd mājās kastēs :) Mēs šo vēl neesam sakārtojuši.
-1
^^ Oceanpath "taustāmais formāts" laikam faniem nebūs, tā sacīt, pa grābienam, jo grupā daiļā dzimuma dalībnieces, cik saprotu, visas tak ir precējušās.
+4
Precējies nav miris :)
+2
Dethecrator, žetons par centību, bet tomēr feikņūz.
+2
Reku nākamā feikņūz porcija:

karametals.lv/zinas/mitologija-di...
0
Skatos, ka tiešām ir viena pārrakstīšanās kļūda: grupā četras daiļās būtnes, vai ne? Plus ģitārists?
0
^
Pāris precizējumi - Oceanpath kā grupa tika dibināta 2012.gadā, no tā brīža bijušas neskaitāmas sastāva maiņas, esošajā sastāvā spēlē kopš 2017.gada jūnija. Kopš dibināšanas brīža vienīgais palikušais ir grupas izveidotājs un mūzikas autors Artūrs.
Taustāmajā formātā ir jau kopš 1.jūnija, dabūjams, personīgi uzrunājot grupas dalībniekus vai arī www.oceanpath.lv

+2
Par minialbuma formātu nevajag satraukties, grupai Oceanpath paralēli šim top pilnmetrāžas albums, kam vajadzētu iznākt uz gada beigām. Vai nu neraksta neko, vai visu uzreiz :)

Šis sanāca kā EP vairāku iemeslu dēļ, galvenie no tiem - vēlme aiziet prom no folka un Elementi bija plānots kā viena konkrēta perioda noslēgums, tiesa, nez kā tur būs ar šo, jo procesā salikās, ka tomēr patīk joprojām :) + konceptalbuma ideja. Jebkurā gadījumā, minialbītis bija labs treniņam, lai vispār saprastu, kas ir kas un kas kā jādara izdevējdarbības lauciņā.

+1
Aha, tā ir, ja grupa aktīvi spēlē: tad rodas pārliecība, ka tai vismaz kādi 10 gadi :)
+1
Pašiem liekas neticami, ka LR2 uz to parakstījās - bet, jā, Oceanpath "Vēja vārdi" ir iekļauti LR2 aptaujā "Muzikālā banka". Ja viss sanāks, iespējams, atraisīsim maisam galu vaļā un smagā mūzika sāks dzīvot pilnvērtīgi blakus visam pārējam, ko nu tur LR2 raida.

Ja nav slinkums, nobalso: lr2.lsm.lv/lv/lr2/raidijumi/mu...
+1
Vēl viens iemesls atcerēties draugiem.lv paroli.
+1
Dethecrator: taču saki tiešā tekstā, ka nepatīk Oceanpath un viss būs skaidrs ;)
+1
Nu bet es tak pilnīgi uzrakstīju veselu gabalu, ka man tādas grupas taisni riebjas! :D

karametals.lv/zinas/mitologija-di...
+2
18.septembrī OCEANPATH spēlēs ELEMENTU programmu pilnā garumā kultūras namā Ziemeļblāzma. Uz skatuves arī RŪSA un PuSSY ROCK. Koncerta sākums plkst.19, ieeja bez maksas.
+2
Tas ir tur, kur dzert nav ļauts?
+1
^ aha, atturībnieku citadele. Bet nekas jau neliedz pēc koncerta braukt uz Lemesi ;)
+1
Bet ar tādu domu jau nevarēs sagaidīt konča beigas :>
+3
Baisas ziņas. Kā šodien noskaidrojās, ir kritusi pēdējā atturības citadele. Arī Ziemeļblāzmas bufetē tagad tirgojot grādīgos.
0
Jāiet kārtīgi nosvinēt, saki? :>
0
Piektdien, 7.decembrī OCEANPATH spēlēs koncertu Vecrīgas klubā Republika. Koncerts divās daļās - pirmajā pilnā garumā izskanēs latvju folkloras insipirētā programma, kuras galvenais stūrakmens ir albums ELEMENTI. Savukārt otrajā daļā būs skaņdarbi klasiskā simfometāla labākajās tradīcijās. Gaidīsim!
+1
tieši 22.00 sāksiet ?
0
^ jā, folka programma 22. Attiecīgi simfo ap/ pēc 23.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas