Pagan vs Folk vs Heathen
0
Ja godīgi, tad mani parasti jauc prātu šie 3 dāžādie formulējumi:

PAGAN METAL
FOLK METAL
HEATHEN METAL

Kur ir atšķirība šiem stiliem, kur var vilkt robežas... Vēlams ar piemēriem, lai varētu padiskutēt :)
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
HEATHEN METAL - šito pirmo reiz dzirdu...
0
a vai tad ir šķirba starp pagan un heathen? abi vārdi jau vienu un to pašu nozīmē tb ir sinonīmi
0
NAV. Tā visa ir Sonnenmensch provokācija!

Kāda ir atšķirība starp:

WAR METAL
BATTLE METAL
COMBAT METAL
FIGHT METAL

m?
0
Par heathen un pagan piekrītu, ka tas ir viens un tas pats, tiku jautājis kādam atšķirību, bet it kā nekas tād nebija... Manuprāt, cilvēkiem ir slinkums iegaumēt un lietot tikai vienu vienīgu apzīmējumu un tāpēc citreiz kādu grupu nosauc pagānmetāls vai folkmetāls. Bet varētu būt atšķirība tekstu un mūzikas ziņā, vairāk uz pagānmetālu atiecināmi teksti, par zināmo tēmu, bet par folkmetālu, tieši muzikālā ziņā, izmantojot (attiecīgās nacionalitātes) folk instrumentus. Tāds būtu mans murgojums...
0
Te jau mierīgi var likt klāt arī Viking metal - tas pats vien ir, tikai par vikingiem. Bet Heathen ir prīmā speed/thrash grupa :)
0
vel ir dzirdeets taads Medieval metal.
0
Iztulkojot vārdu - "heathen" no angļu valodas pat zirgam skaidrs, ka tas nes sevī līdzi askētismu un minimālismu. Varētu būt kaut kas uz War metal pusi, loģiski spriežot. Bet laikam būs jāpaprasa onkulim Faunam.
0
tiešo tulkojumu lūdzu, nevis hipotētisku un abstraktu skaidrošanu, ko vards sevī "nes"...
0
Heathen
Heathen is from Old English hæðen "not Christian or Jewish,", merged with Old Norse heiðinn. Historically, the term was probably influenced by Gothic] haiþi "dwelling on the heath", appearing as haiþno in Ulfilas' bible as "gentile woman," (translating the Greek in Mark 7:26). This translation probably influenced by Latin paganus, itself meaning "country dweller", or it was chosen because of its similarity to the Greek ethne, "gentile". It was even suggested that Gothic haiþi is not related to "heath" at all, but rather a loan from Armenian hethanos, itself loaned from Greek ethnos.

en.wikipedia.org/wiki/Heathen#Etymol...

askētiskais, minimālais metāls, ko? :D
0
en.wikipedia.org/wiki/Doom_metal... meklejot info par savu doom, es atradu veselu kaudzi ar stiliem, par kuriem dzirdu pirmo reizi... paskatieties paši... lapas stūrī... :D
0
opā skatos te jaunus stilus domā... hmm pag es a gribu ko izdomāt o
kāda atšikirība no
Black Metal
Dark Metal
Sable Metal
Ebon Metal

m?
0
Eh, ko te daudz ziepēties... "folk" un "metal" ir mūzikas, bet visi pārējie pieminētie - dzīves stili, kas eksplicē tikai mūziķu attieksmi un labākajā gadījumā kaut kādu tur čiki-briki muzikālu-stilistisku ievirzi - ja grupa sevi sauc par "pagan metal", tad ir paaugstināta iespēja, ka skanēs kaut kas līdzīgs koklei vai čīgai, bet principā tā var būt arī pilnīga desa. unleashed piemēram ir vikingu desa, bet ragos tur neviens nepūš, a vot enslaved pūš, nu un tad?
0
Nu par folk metal piekritīšu šoreiz Pagānam, ka tur tas tieši ar mūziku ir saistība. Daudzi pagan metal tas pats bleķis vien ir. Daudzi pat neiespringst sevi par tādiem pat nolamāt, neskatoties uz pagāniskiem tekstiem.

Grupas, kas sevi sauc par heathen gan neesmu daudz dzirdējis... tā pat kā dragon metal. :)
0
Nu Skandināvijas pagānmetāls, skaitās mūsu pašu Urskumugi (kaut kur to biju lasījis)... (un tur nekādas čīgas, vai kokles, tikai riktīga čīgāšana pa ģītārām un klavierēm he he)
0
Interesanti...interesanti :)
0
Sonnenmensch, tu te par tautu ņirgājies vai kā? Es kaut kā neticu, ka tu neatšķir, kas ir kas... :)))
0
Edenbeast - *thumbs up!*

Mans ir sapratis tik, ka t.s. folk grupas vienkārši spēlē savu mūziku, paturot prātā savas tautas dzīvesziņu, izmantojot dažādassenču garīgās regālijas un,it kā, hipotētiski cenšoties nostiprināt un saglabāt nacionālo pašapziņu un, tāteikt, bremzēt globalizācijas epidēmiju... Labākās grupas, man šķiet, - Skyforger, Suidakra, Soulgrind u.tml.

Bet pagan, heathen... Lūk, kur tik sāk kļūt interesanti!

Tildes datorvārdnīcā:
"pagan" - I n
1) pagāns
II a
1) pagānisks; pagānu

"heathen" - I n
1) pagāns
2) colloquial barbars
II a
1) pagānisks; pagānu
2) colloquial barbarisks; rupjš

T.i... Pagan - tā jau ir ne tikai tāda hipijiska, pasīva senču mantojuma apjūsmošana, bet šis vārdiņš-prebambas parasti aicināts paust ATTIEKSMI - ne tik pasīvu un ne visai miermīlīgu, kā arī gana pompozu, kā veries. Let fire sweep the Earth clean! Grupas - no mītu pasaules klejojošajiem holandiešiem Enslaved, no arhetipiskaijiem ķeceriem Rossomahaar, līdz pozeriem a la agrīnie Behemoth...

Heathen... Sk. tulkojumu - zinams barbarisms tiešām viscaur raksturīgs tādām grupām, kā Graveland, Thorr's Hammer, Nokturnal Mortum, Hate Forest, Temnozor, Forest, Branikald utt., u.t.jpr.
He; visas minētās grupas sanāk no slāvu klana - tais zemēs šīs lietas sit tiešām augstu vilni...
Pilnīgs Lielās pirmmātes triumfs un pamatīgs žīdu sērgas bieds! :)

Kam es šito visu rakstu?... Nezinu; laikam pašm atkal kļūst interesanti...
Sonnenmensch, es laikam tomēr gribēšu kādu disku ;)
0
par Thorr's Hammer gan žēl, ka šiem bija tikai viens albūms... šausmīgi gribētos to dzirdēt, ultra smags un lēns funeral doom ar vecenes :) vokālu... tagad laikam tās grupas viens dalībnieks spēlē SUNN O)))...
0
E atvainojos; drukas kļūda... Ne Thorr's Hammmer... Bet tas Thor's hammerar pašutušo Graveland bungotāju Capricornus...
www.capricornus.cjb.net/

Bet Thorr's hammer ir tas pats bijušais Burning Witch (mega grupa!), kurā joprojām toni uzdod sludge doom/drone ģēnijs un multimākslinieks Stephen O'Malley...
0
aaa, Stephen O'Mally.. jā... būs jāsaņemas, un par SUNN O))) beidzot jauzdrukā recenzija... ko Stonerosis teiktu, ja par viņu pirmo albūmu Flight of The Behemoth? varbūt, ir kas labāks, ko vajadzētu ievērtēt?
0
Pilns ar labu un vēl labāku ir šiten:
www.southernlord.com

Pašam man no SUNN O))), dievamžēl, nekā nav... Kur var nopumpēt, nepateiksi?...
0
Stephen O'Malley
Runājpt par šo cilvēku, vai vinš vēl DESCENT žurnālu izdod??? Ja kas tad vinš savulaik gandrīz visus nofoemējums MISANTHROPY PROD diskiem taisīja... Pat biju ar viņu kontaktā, 96-99 gadā, bet pēc tam mūsu partnerships kaut kā lēnām izplēnēja....
0
SUNN O))) var dabūt no metalwarriors huba metalwarriors.no-ip.info vai hub.uo.lv man pašam ir tikai augstākminētais flight of the behemoth.
0
Paldies, Edenbeast.

Par to Descent mag gan nekas nav teikts O'Malley mājaslapā... www.ideologic.org/index2.html...
Bet intervijā iekš doom-metal.com teikts, ka iznākuši tikai 5 numuri 7 gadu laikā...
Pats šo žurnālu ne acīs neesmu redzējis; tik vien, kā Berks stāstījis... Lielākais doom zinātājs iekš USSR :)
www.intothesun.aisthetikos.ru/
0
lol, atkal tēma no pagan/folk/heathen nomainījās uz drone doom :D
0
piedošanu :)
0
Man ir viens no šiem DESCENT numuriem, ja godīgi - ka zine, kas iznāk/iznāca tik reti ir reāls meistardarbs, gan no poligrāfiki mākslinieciskā viedokļa, gan arī no informācijas, kas bija publicēta. Var šo zine nosaukt par reālu TRUE, jo no visiem neperodiskajiem izdevumiem man atstāja vislielāko iespaidu.
0
Es, saistībā par tēmu, pievienojos Stonerosis teiktajam, jo pamatā sevi par Heathen nevis Pagan metal grupām lieto pieminētās slāvu grupas - kaut gan, no pieminētajām dažām ir piekarināta tāda stila "birka" kā EPIC metal... - Graveland, tagadējais Nokturnal Mortum.

Runājot par Intara pieminēto VIKING metal, ši jau ir cita stila tēma, un par kritiķu un pašatzītajiem līderiem šajā stilā uzskata ENSLAVED un HIMINBJORG :)
0
kas īsti bija Gods Tower? vai tad pagan? jeb doom, kā rakstīts Stonerosis linkā...? man viens albūms bija no šiem, vienu dziesmu noklausījos un gandrīz vai izvēmos... nopietni... kaut kāds dzērājmetāls manā uztverē... :)
0
pag pag, himinbjorg taču par zāli dziedāja... tas mcd (the smell of grass) galīgi nevikingisks bija.

Gods Tower pavisam nesen, 2000. gadā spēlēja Rīgā, dzīvajā iekačāja normāli, bet Ēdenbīsts tad laikam svētdienas skolā vēl gāja... viņiem baigi true demo ir, vienam piemēram intro - 10 minūšu sāga par to kā ļaunais dievs Jahve visus krietnos pagānu dievus ieslodzīja tornī un pārņēma varu pasaulē. No tā acīmredzot arī grupas nosaukums. Nebrīnos, ka tevi uz vemšanu parāva, ē-bī...
0
HIMINBJORG - jebkurā "uber" krutaja webzinā tiek uzskatīta kā labākā neskandināvu viking grupa...
Ja kas tad ir arī no Kolumbijas FUTHARK - arī skaitas viking metal....

Runājot par Baltkrieviju un GODS TOWER... eh, man jau viņi vecos laikos ļoti patika, jā viņi skaitījās pagan metal. Žēl ka šīs grupas vaira nav (galvenais grupas mūziķis ir aizgājis viņsaulē).Savā laikā (97-2000) Baltkrievijā viņi bija vieni no labākajiem ideoloģiskajā ziņa (tāpat kā arī OYHRA)... Jo APRAXIA manā uztverē tomēr vairāk aizrāvās ar pozerismu un tagad jau vispār vairs nav pagan grupa bet NS....
0
Es tomēr uzskatu, ka viking metal nav par pilnu ņemams žanra apzīmējums, un bieži tas pārklājas ar tēmā pieminētajiem. Re, Sonnenmensch, Tu pievienojies Stoneroša teiktajam, bet viņš atkal kā reiz Enslaved pie Pagan pieminēja... Tas pats jau vien ir, varētu teikt, ka Viking ir skandināvu Pagan. Un kāds tad tur nu jaunākajos Enslaved vairs viking/pagan/ whatever vairs, tas jau tāds "King Crimson of black metal" (neatceros, kur ķēru šito apzīmējumu, bet baigi patīk :))

Ja piemin Kolumbijas viking metal, tad jau jāatceras arī Brazīlijas celtic folk metal TUATHA DE DANANN. (neesmu gan neko no šiem dzirdējis). Ritīgi ierēcu par additional notes metālarhīvos:

"Tuatha de Danann is probably the only metal band in the world that has a midget who goes onstage and does goofy things while they are playing. The midget dresses like a gnome in order to get into the mood for the gig."
:DDDDD "a midget who goes onstage and does goofy things" ROFLMAO
0
Tā vispārīgi ņemot, ar "pagan metal" es saprotu mūziku, kur dominē pagāniskā idealoģija, tātad- teksts, bet "folk metal" tad nu būtu tipiskāks folkloras skanējums mūzikā- tautiskie instrumenti, diatoniskās intonācijas (ja vien tas nav ķīniešu folk :D), folkloras citāti. Par piemēru kaut vai mūsu pašu Kalējus: Albumu "Kauja pie Saules" es vairāk uztveru kā pagan, jo no folkloras tur salīdzinoši maz ("Pērkons kala debesīs" te būtu izņēmums, tāpat arī tīrās folk dziesmas), savukārt "Pērkoņkalvi" saklausu kā folk, jo, ja ne precīzi fokloras citāti, tad diatonika noteikti "iet cauri" visām dziesmām.

Tādu "HEATHEN METAL" gan nav izgadījies matīt..
0
To Intars

Man ir nacies dzirdēt TUATHA DE DANANN un arī klipu redzēt. Īstenībā tas ir galīgs prikols/sviests - folka, roka un nedaudz metāla piejaukums = riktīgs zaļumballes dejojamais gabals sanāk :)
0
Visinteresantaakais ar ko esmmu saskaaries, ka liela dalja grupu ar ko ir runaats pashi sevi raksturo vienkaarshi kaa "we play metal"(iekljaujot vaardu fucking shur un tur:), tos substilus un it iipashi taadus kaa pagan, viking, war utml. jau fani parasti pashi pieshkir(nereti gan arii grupas leibli utml. tuvu staavoshi pieshkir bandai shiltiites lai labaak paardotos vai vienkaarshi pieveerst "pareizo" grupeejjumu uzmaniibu reliizam).

Kopumaa ja kaads noraksturo ka tas ir pagan vai folk, tad apmeeram ir skaidrs ko var sagaidiit no bandas skaneejuma un/vai tekstu zinjaa, bet visaadi citaadi tie substili ir diezgan paliels sviests imho, jo nekur nav ne nekas defineets un vinji pastaaviigi mainaas liidz ar jaunu grupu iesaistiishanos un vecuma iestaashanos, es bi iipashji nepieveerstu un necenstos iebraukt atshkiriibaas jo katrs traktee pa savam un galu galaa no taa kaa albuumu nosauc, tas labaaks nepaliek, tas nu imho :)

0
Lūsi, heathen metal ir.. piemēram, tāds Falkenbach varētu skaitīties heathen metal.

np - Falkenbach 'Ok Nefna Tysvar Ty'
0
jautājums:

pie kāda no stiliem jūs pieskaitīsiet šito garadarbu -

Eluveitie - 2003 - Vein
0
Cik nopratu - neviens šito nav dzirdējis....
0
Nu labi - ne tad ne...
A kādam ir nācies dzirdēt tādu vācu grupu kā ODROERIR ?????
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
atmoda
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas