WHITE (CHRISTIAN) METAL
0
kas kautko zin par sho virzienu un varbuut var nosaukt kaadas grupas, kas speelee shinii stilaa, ja iespeejams melodisku muuziku!
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
TROUBLE ...white doom (kaukaa taa arii oficiaali klasificeets),pats tik vienas dziesmas fragmentu esu dzirdeejis:) bet bus jaadabuu
0
white metal ....
neesmu neko taadu dzirdeejis un ja godiigi arii negribu .jo jau vaardu salikums "WHITE (CHRISTIAN) METAL" uzsvars uz "CHRISTIAN".
izraisa man smieklu leekmi .
0
Nezinu, shii doma man nepatiik. Deel lirikas taisiit speciaalu novirzienu, tas man liekas nenopietni mazliet.Pietam buus tikai iemesls visaadiem "true'riem" iereekt par to.
Nosaukums izklausaas arii mazliet jociigi
0
cik esmu lasiijis, tad tie muuzikji kas speelee sho muuziku "white" vaardu lieto biezhaak kaa "christian"
0
nu POD jau ir christian nu-metal
0
tapeec, ka vaardu "dark" lieto vairaak nekaa anti christian (dark side utt.) Laikam nosaukums ir taads lai buutu pretstats black metaalam itkaa bet nu tas neizklausaas nopietni.
0
bet kaads zin nosaukt grupas baigi gribas ieklausiities...
0
nee christ metal ir riktiigi labs...tipa 1 method, lamb of god...tur nekas nava savaadaaks nekaa parastajaa metal tikai lyrikos teemas ir par politiku, dziives probleemaam un christ untml. Muuzika laba tikai to white metal gan neatbalstu
0
80-ajos iekš hardroka bij tādi Stryper, a no
kristīgajiem death ir Mortification-es tik nezinu vai viņi vēl spelē
0
njem Demon Hunte, Lamb of god...
0
ui grupai Demon Hunter aizirsu pielikt ''r''
0
okey meigjinaashu netaa samekleet...
0
Bija 90 gadu vidū tāds projekts kā HORDE...
Pēc skaņas True Norge Black - bet visi teksti kristīgie, un stils tika definēts kā "anti satanic metal", nosaukumi dziesmām arī bija pareizie:

- Invert The Inverted Cross
- Crush The Bloodied Horns Of The Goat
un tādā garā...

Vēl tagad man ir kasete ar vņu albūmu, kā prikols saglabājusies :)

Vēl ir tāda ineteresanta kā norvēģu ANTESTOR, kurā bunfas ir par Hellhammers spēlējis - pēc mūzikas stila pagan/black, visi teksti - bībele.

Tad vēl 90 gadu doomeri no zviedrijas TRISTITIA, ir man viņu pirmie 2 CD, teksti - bībele, muzika - ļoti labs un kvalitatīvs episkais doom.

TAd ir vēl vesela čupa ar heavy/power/speed grupām, kas dzied par bībeli un slavē kristietību, bet man nosaukumi ir piemirsušies, jo neesmu šim grupām pievērsis īpašu uzmanību.
0
nezināju ka Tristitia ir kristīgais. albums One with darkness baigi labais. tāds skumigs, baigi piedur kad viņš tajā parastajā mācītājveidīgajā balsī dzied
0
Tieši "One With Darkness" TRISTITIA'i tiek datēts kā kristīgais albūms :)
Bet pēc mūzikas - zajebisj :):):)
0
www.crossnet.se/person/sno...
0
Horde tīri muzikāli tiešām true black, pat tā tīri labi iebliež, pēc skaņas jau nu nepateiksi, ka teksti ir anti-satanic.
0
atradu "seventh avenue" taa nekas power metaals...tad turpinaashu to dariit...
0
norchall

cik nojaushu Tev vareetu patikt Theocracy. tas tieshaam ir labs
0
As I Lay Dying.
0
To Horde es atceros. Muzons bij ja nemaldos kārtīga zloba.
0
Iesaku HORDE "Holy Unblack Metal" (1994)

en.wikipedia.org/wiki/Horde_...(band)
0
negribi = nevajag?

From Wikipedia, the free encyclopedia
Jump to: navigation, search

Horde is the single-album Christian Black metal project of Australian musician Jayson Sherlocke, formerly of Mortification and Paramaecium. Sherlocke recorded one album, "Hellig Usvart" (Holy Unblack) under the pseudonym "Anonymous", and it was released on Nuclear Blast Records in 1994, followed by a later re-release on Rowe Productions. Most of the album is recorded in Norwegian (as well as the title itself), a fact which led many to believe, while Sherlocke was still anonymous, that Horde originated from Norway, a fact backed up by the poor production quality on the album, considered to be a trademark of Norwegian Black metal.

Upon the initial release of Hellig Usvart, a publicity campaign was launched throughout the black metal community, revolving around Sherlocke being credited as "Anonymous". A wide stir crept about the Black Metal community due to the unusual marketing techniques involved in the promotion of this album. Unsuccessful death-threats were given to Mark Staiger at Nuclear Blast to reveal the identity of the anonymous musician who had created the album, although the identity of the musician was later revealed as Jayson Sherlocke. Horde as an entity also received death threats for creating a Christian version of Black Metal. Upon original release in 1994, 4,000 copies of the album were printed. In 1999 Rowe Productions purchased all remaining copies and distributed them world-wide. The album has since been re-released on this label with an additional track entitled, My Heart Doth Beseech Thee (O Master).

Hellig Usvart itself is a one-time release, in that Jayson has no plans to work on his Horde project again. The album pioneered the previously unheard of genre of "Christian Black metal"; since its release bands such as Dark Endless (also a black metal band with one anonymous member), Crimson Moonlight[1] and Antestor[2] have emerged as proponents of Christian black metal. The message of the album is generally the destruction of, and hatred towards Satan, in favour of God. There is also direct and indirect praise of God throughout the record. Horde's music is mostly simple, dark and slow driving Black Metal with high pitch shrieking or growling vocals. Some songs such as Invert the Inverted Cross have a much quicker pace and utilize double-bass work to drive the song. Keyboards are sprinkled in throughout the album as well and appear on such tracks as Release and Clothe the Virgin Sacrifice.
0
es pat teiktu, ka shitas ir niknaaks par 90% paareejaa BM, kaut kas uz Immortal pusi, bez melodijaam, taa kaa vajag, re kur ir teksti: come.to/legacyofhorde...
0
yap, paga, veel tak bij Kaut kaads Metanoia...tad Tourniquet...eee, atminja vilj kopsh lasikiem, kad labu gribshi pazinjas gaadaaja taadas lietas, lai glaabtu manu dveseli:)
0
khihi, ja kas, par Horde jau pirms 10 gadiem secinaaju, ka esmu tam par miixtu. tieshi textu deelj...ak vai:/
0
un veelreiz...

Horde

!!!

Lv arii 90o beigaas bija taads briinums (Vendemia) christian bm, ir pat buuts koncertaa, tajaa laikaa vispaar 25% Latvijas bm grupu bija kristiigas sanaak
0
Cik tad shameejo vispaar bija? nevar buut, ka 4?
0
Disciple - tie arī Latvijā ir koncertējuši. vēl kristīgie ir Extol, Vengeance Rising, Living Sacrifice u.c.
0
Disciple esmu dzirdējis. Kaut kāds ņūmetāls. Turklāt galīgi sūdīgs.
0
Horde bija tiešām pizģec labs. Tas džeks spēlēja vēl grupā "Paramaecium", tiem viens disks arī bija lāgs, pēc tam sadirsās. Kapitālajiem "Tristitia" gan attiecības ar to Kungu, šķiet, bija sarežģītākas.
0
Trouble un Mortification jau te minēja. Trouble - vecs heavy / doom metāls ar manaj ausij neciešamu vokālu, bet vietām tīri labu muzonu.
Believer - nebūt ne tas sliktākais thrash! Un vispār iečekošanas vērts ir viņu pēdējais CD "Dimensions", pārsvarā samērā standarta trešiņš, bez īpašas oriģinalitātes, bet kas nu ir viņiem izdevies - tas ir pēdējā dziesma, kas ir trīs daļās Movement I, II un III. Tāds intersants simfonisks thrash savārstījums ar sievietes vokālu (bet ne tik sīrupains kā visādi gothic). Šo gan varu ieteikt noklausīties, man jau patikās.
kautkad kasešu laikmetā bija arī tādi Seventh Angel - britu thrash, bet tagad viņus pat ar DC+ nav gadījies satikt.
Vengeance Rising ari ir dzirdēts, bet nepatika, pārāk primitīvs pasākums.
Stryper un Barren Cross - sīrups un pozeerz
0
baigi daudz grupu pameigjinaashu kautko noklausiities..
0
Ja nu Stryper ir totāls saharīns, tad Barren Cross bija normāls hārdroks ar noslieci uz heavy.

Vēl varu nosaukt King's X, Royal Hunt, Sacred Warrior (totāls agrīnais Queensryche, taču labs), recon (arī no QR pakaļdarinātājiem). No Trouble iesaku albumus ap 1990. gadu.

Tiesa - daudzas grupas nebūt neuzsver savu ticību tekstos (dažreiz pirmajos albumos tas ir manāms, vēlakajos vairs ne - gluži tāpat kā ar dižajiem sataņ ugām) un otrādi - dažbrīd normāli, pozitīvi teksti iesprūk arī citkārt dusmīgām grupelēm. Pat Black Sabbath dziesmā After Forever ir teksts:

Could it be you’re afraid of what your friends might say
If they knew you believe in God above?
They should realize before they criticize
That God is the only way to love

Vai tagad nosauksim BS par kristiešiem?
0
black sabbath kristieši? kaapeec lai nebuutu? ..nu lab laikam jau nee:)...bet saatanistio toch nau.
vinju texti daudzreiz ir 'kristiigaaki' un patiesaaki nekaa vienai otrai kristiaanju grupai
0
Reaali ir taada liriskaa teema ka "religion" kuraa visbiezhaak ir lojaala attieksme pret kristtietiibu, tachu ir objektiivs viedoklis par to un neviens netiek uzsveerts vai akli propogandeets. Taada veida lirika izraisa dialogu ar klausiitaaju un liek domaat... tieshi taa-DOMAAT kas, manupraat, ir labas muuzikas uzdevums. Raisiit diskusiju sevii, Nevis akli propogandeet kristietiibu (man labaakajaa gadijumaa), vai saatanismu
0
roof, kāda jēga no reliģijas, ja tai neseko? Sekot kādai reliģijai nenozīmē uzreiz, ka tu esi neobjektīvs.
0
pareizi, tikai man nepatīk aklie kristieši :)
Un arī mūžīgā tieksme uzlabot kaut ko un visas tās sektas debīlās.
0
Man nepatīk cilvēki ar aitu domāšanu. Kuri nedomā, bet dara to, ko liek apkārtējie. Sektās (un tradicionālajās konfesijās), es domāju, tādu cilvēku ir daudz, bet ir arī tiešām saprātīgi cilvēki, piemēram, Svētais Francisks. Es nedomāju, ka viņš bija dievkociņš, viņš bija pat pārcilvēks.
0
Labākās kistiešu metāla grupas kādas esmu dzirdējis ir TOURNIQUET un SHADOW GALLERY.
SHADOW GALLERY albūmus "Legacy" un "Room V" varu ieteikt visiem, kam patīk progresīvais metāls, neatkarīgi no attieksmes pret tekstu saturu.

Un starp citu - lai gan viņi paši to noliedz - DREAM THEATER ir pilnīgs kristiešu metāls. Viņu tekstos tas ir pausts pat pārliecinošāk nekā daudzu citu šīs pārliecības grupu tekstos, tikai tas darīts caur simboliem un psiholoģisko un sociālo problēmu "pētījumiem", nevis ar "God rules!" tipa tekstiem.
0
kk:( par Dream theather nezinaaju..!!!
0
kk:( beidzot saņēmies. Man gan vairs nav iekšā.
0
Dream Theater - kristieshu.... nu parlasiju dazhus tekstus - zinama taisniba jau ir.. bet nu vienalga, tas teksts ta viens, bet ka vinji spele... Portnojs ir kkas unnormaals.
0
Es zinu dažas kristiešu metāla grupas, kueas no satan metal atšķiras tikai ar dziesmu tekstiem.
0
Nu apmaini vietām "satan" ar "christ", "heaven" ar "hell", "blasphemy" ar "worship" "bigotry" ar "faith" un lieta darīta.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas