Atceroties sendienas...
+2
Es te tā paskatījos kalendārā un konstatēju...

Ka šonedēļ, 27.oktobrī paies precīzi 10 gadi kopš leģendārā koncerta First Frost, kas notika RVR Kulturas namā, uz kuru neieradās grupa Sinister un ieradās Krabathor. Pats pirmais manis apmeklētais metāla koncerts manā dzīvē. Notikums, kas principā ir totāli un galīgi ir atstājis iespaidu uz visu manu dzīvi. Protams, tas viss ietvēra veikala apmeklēšanu, šņabja ar alu dzeršanu pie veikala pēc plkst 22, nebaidoties no policijas, riktīga aizdzeršanās, ka nevar tainsi noiet u.c. metāla koncerta apmeklēšanas jaukumi. Neko daudz gan no grupu uzstāšanās neatceros, loģiski :), bet es tik atceros baigāko sajūsmu.
Tagad, atceroties tos laikus, nākas secināt, cik gan ļoti ir viss mainījies. Un cik ļoti ir mainījies cilvēku loks, kas dēvē sevi par metālistiem, koncerti un daudz kas cits. Un kaut kā bieži nākas secināt, ka daudz kas ne uz to labāko pusi.

Man šis te uzdzen baigāko nostaļģijas lēkmi...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Sapratu tevi...
Taču man daudz vairāk atmiņās ir palicis iepriekšējās dienas koncis Lietuvā un nakts pirms šī koncerta, brauciens uz Rīgu tajā nolādētajā putenī...
+1
nebija ne kaut kādu emo vai wannabe gotu, nebija pozeru, uz glada pie durvīm tigoja dīvainu alu bundžiņās un nevis diskus un krekliņus, cilvēkiem bija jautri un nevienam netraucēja, ka kāds ir kaut kur parubījies vai bijakaut kas cits ne tā...
0
Desper, vai ta tu Robinsona laikus neatceries, tur nekad nebiji???
0
Neraudini cilvēkus. Es arī tur biju. Centos strauji iefanot par Krabathor, lai kompensētu Sinisteru. Nez kāpēc liekas, ka bija sniegs, bet laikam kaut kas sajucis.
0
es ar uz to konci biju, kur Sinister piedirsa.Gribētos jau pateikt, ka Krabathor noblieza baigi labi, bet Īpaši daudz ko neatceros, jo arī bija diezgan liels pālis.
0
Biju pēdējā Robinsona koncertā, kur uzstājās Heresiarh, Barbarossa un vēl dažas grupas. Atceros pankus ar ns apsēju ap roku, belašus bufetē un pilnīgu bezpridjelu.
0
Starp citu, Urskumug koncerts tieši iekrīt šai te dienā - 27. oktobris, 10 gadi pēc tam, un gandrīz vai turpat.
+1
Bļa.. vot tagad man depresuha uznāca, nah tu to visu pacēli augšā... tie bija viskaistākie gadi manā jaunībā... Vot tad vis tiešām bija īsts, tiešā vārda nozīme TRVE, nevis šitā huiņa, kas tagad notiek apkārt.
0
Desper, taisnība, tā paša kvartālā robežās...
0
vēl atceros dažus pasākumus Mad Mixā, ar bij jauka vieta
0
Ir sevišķi Mad Mix'a slēgšanas ballīte ar visām atrakcijām uz ielas...
+1
Atceros tos laikus, man bija 15 gadi un tajā laikā vēl spēlējām ar grupu Apēdājs, kad kopā ar Armandu (DzV) un Artūru kapām uz viena steidža kopā ar Infrogress, Sanctimony, Skajiem, Invasion, Barbarosu u.c. tā laika "lielajiem", jo nu logjiski, mēs bijām mazi, visi pārējie bija lieli. Pēc koncertiem mūzīga klīšana pa ielām, līdz plkst. 06:30 gāja pirmais autobuss uz Mālpili. Forši bija laiki, bet atgriezties es tajos negribētu...
0
Nu no Robinzona un Purčiku man arī bija labi pārgājieni :)
0
Ui, pārgājienus no Robinsona vispār labāk neatcerēties, toreiz tas likās drausmīgi tālu un Vanšu tilts nežēlīgi liels un garš:D
+4
Bet 800 cilvēku uz parastu koncertu nāca bez problēmām...
Tikai tagad ir par dārgu, par tālu un kautkas starp kājām maisa...
+1
Jū, laiki bija skarbi, bet entuāzisma pilni! :) No tiem laikiem ir saglabājušies gana daudz koncertnieku video. Jāpielauž Kriwix to visu nociparot & varētu kādudien vērst nostaļģisku skatu lielajā ekrānā :)))
+1
JĀĀĀĀĀĀ!!!! TO GAN!!!!
0
Robinsona koncerti beidzās 1998.gada martā.
Pēc tam kādu gadu pusotru koncerti notika tik vien ka Mūzikas Akadēmijas studentu klubā, līdz sākās Kabatas ēra. Kāda liela ārzemju grupa atbrauce apmēram reizi gadā...
+1
Ļoti miglaini atceros to KRABATHOR koncertu. Dažreiz pat liekas, ka jaucu ar līdzīgu koncertu, kurā uzstājās TORTHARRY un vēl kaut kāda dienvidaustrumeiropas grupa. Mani tolaik nodarbināja citas rūpes. DARK REIGN jau bija izjukuši un turpināja zem kaut kādas HER-un-Huiņas krustojuma nosaukuma, bet mūziku sava ideju trūkuma dēļ ij netaisījās pārtaisīt, tikai piebāza ar taustiņu akordiem un savāca grupā bābieti uz vokāliem. Tas visvairāk kaitināja! Labi, ka savus tekstus laikā savācu, citādi būtu piebāzti ar visādiem sūda troļļiem un citiem Tolkiena mēsliem. Nesen pārlasīju savus vecos liriskos brūvējumus - lielākā daļa ir aktuāli vēl šobrīd, bet dažiem tikai dažas vietas jāpamaina, lai būtu kā ar dūri uz acs. Mož mēģināt atkal? Tikai laikam vairs ne blackmetālu!!!
0
Kādēļ ne... vajag tikai komandu savākt.
0
ēē', Valdis! A tajos koncertnieku videomateriālos kaut kas no Barbarossas arī ir?
+1
I.T.Warpath - hārdrokam vai glemrokam? - kam dosi priekšroku? :)
0
"Deathperado, šodien, plkst. 17:04
Robinsona koncerti beidzās 1998.gada martā.
Pēc tam kādu gadu pusotru koncerti notika tik vien ka Mūzikas Akadēmijas studentu klubā, līdz sākās Kabatas ēra."

Nu nu, Kabatas ēra jau sākās tik kaut kad ap 2002-2003. gadu, bet pa starpu tak bija RAU klubā Maskačkā konči, Pakaviņš Lienes ielā un atsevišķi konči arī citās vietās, piemēram k/n Imanta.
0
Tajā pašā RVR jau arī.
0
Jelgavas estrāde arī līdz kādam 1998. forša bija.
0
I.T. Warpath gadījumā nav... Venoms?
0
Nu tas jau te nesen atklājās :)
0
Kabatā koncerti notika jau arī agrāk, ja nemaldos tas bija 1997. gads kad tur Invasion prezentēja savu elbumu
0
Vecākajiem foruma biedriem par prieku... nesen uzraku vienu 1991. gada augusta reklāmas žurnālu kurā ir viena no pirmajiem Latvijas smagajiem končiem reklāma:''Baltijas smagais maršs'' Stadionā Vagonbūvētājs. Death&Thrash metal. Remains, Husqvarn, Shower, Agresor, Beer drinker, Katedra, Deathrow, Korozija metala.

No šitām visām grupām zinu tikai dažas, bet žēl, ka tajos laikos vēl paŗāk sīks biju varēja būt labi laiki! :)
0
hell yeah, tie tik bija labie laiki.... Nudien kādreiz varētu tādu atmiņu vakaru sarīkot...
+1
šitais koncis bij FHM 100 top grautiņu listē :D
0
bet nez vai gribētu tajos laikos atpakaļ, jo divreiz jau vienā upē neiekāpsi...
0
ATTILA - biju es tajā pasākumā... bet atmiņas galīgi miglainas...
0
1991.augusta koncis!!!Var teikt ka pirmais thrash metal starptautiskais:) koncis Latvijaa.Biju un par cik nebiju ipasi sadzeeries tad atminas svaigas-publika saigaaja uz galvaam,kad Karozzia palaida savu "Fucking milicija,Fucking policija" saakaas masu pespridels,lidoja pudeles.
Un tad paraadijaas viiri kiverees ar stekiem,vairogiem un+veel suniem.Atrubija elektriibu un koncis apmeeram ap pusi bij beidzies.
Tas bij laiks ka bij prieks pa JEBKURU metaala konci.
+1
Ja man būtu laika mašīna, gribētu apskatīties šito te koncertu, kā arī pirmo Sepulturas viesošanos Rīgā :)
+2
Baigā skaudība pārņem lasot sirmo veterānu atmiņas. Man gan pirmie bija konči Šmerļa šķūnī (vai nu Therion, vai Annihilator / OverKill). Kā tagad varētu dzīvot, ja tikai 1x gadā kāda krutāka blice pie mums brauktu ?
0
Uz Sepulturu pāris džeki no klases bija (toreiz vēl nebiju tik advancēts). Stāstīja, ka vecīši ar spieķīšiem pačkas kratījuši :) Bet menti dubinālus :(
+1
Nevis menti, bet omonieši Sepultūras koncertā izklaidējās :)
+1
Kavalera vēl vienam neuzkrītoši uzspļāva uz ķiveres. Laikam.
+1
OMON tie paši menti vien ir, tikai sliktāki. Un vēl Kavelera esot teicis, ja nebeigs tautu sist tad beigs spēlēt. Laikam. Mītisks notikums vispār :)
+5
Mjaa.. Biju es arii abos sheit mineetajos koncertos - gan "Smagajaa marshaa", gan SEPULTURA koncertaa '92 gadaa. Peec smagaa marsha vismaz divas nedeeljas dabuuju guleet ar duures lieluma asinsizpluudumu, ko man gaadiigi kaads ments izgaadaaja. Pie tam tur ne tikai specnazs ar stekiem un sunjiem, bet par kaut kaadi uniformeeti kretiini gaisaa shhava - labi veel, ka ne puulii... Bet pashu incidentu tur meni arii pashi izprovoceeja. Atceros, tagad visiem labi zinaamais Zirgs no SKYFORGER, ja atminja nevilj, bija tur galvenais programmas pieteiceejs, kas ik pa brridim paraadiijaas uz skatuves un mierinaaja publiku, 'lai tak nedauzot tos mentus tik ljoti"... Dauziija jau ar - pa prieksheejaam rindaam no vienas sakatuves malas uz otru kaada menta cepure tika lidinaata krietnu briidi. Bet tas veel nekas, cik atceros uz shito konci - un nevis uz kaut kaadiem tur "Liiviem", kuriem turpat Mezhaparka estraadee tovakar notikaas kaut kaada tur kaarteejaa jubileja, bija atvilkusioes shitaa te pati diskopljaska O. Rajecka-Miglinieca ar visu viiru, jo shamai tolaik baigi HUSQVARN esot paticies... Pats redzeeju!
0
Sonnenmensch, es domaaju - discodeath!!!
+3
Kas attiecas uz SEPULTURA konci, tad tur tas viss notika zinaamaa meeraa humaanaak, saliidzinot ar "Smago Marshu". Lai gan pirmajaam rindaam gan jau ka naacaas ciest krietnaak, jo "brunjinieki" it biezhi tautu aiztrieca no skatuves liidz pat puszaalei. To ka Kavalera kaut ko taadu buutu teicis, gan neatceros, bet nebriinos par faktu, jo peecaak presee bija visai suliigus vaardus shaadai pasaakumu norisei veltiijis.
'90 gadaa Ian Gillan Riigas koncertaa gan, atceros, biju pirmajaa rindaa, un redzeeju kaa pats Gillans virnam kjeemam pie skatuves par publikas sishanu ar mikrofona statiivu no skatuves pa muguru sadeva. Un krietni!!!
0
Nu par tiem veciisiem ar spiekiisiem nu gan nevajag dirst.
0
BladeOfDarkness, šodien, plkst. 12:34 [Profils] [Link]
OMON tie paši menti vien ir, tikai sliktāki. Un vēl Kavelera esot teicis, ja nebeigs tautu sist tad beigs spēlēt. Laikam. Mītisks notikums vispār :)

Rīgā tas nebija, bet tās pašas tūres ietvarā koncertā Maskavā.
+1
Nu, par tiem veciishiem SEPULTURA koncertaa - tas tieshaam ir vareni no pirksta ziists, lai gan JUDAS PRIEST koncertaa es pats sastapu tieshaam ap 60-gadiigus vechukus, kas drausi priecaajaas, ka ir PRIEST-us Latvijaa sagaidiijushi.
0
a kāds no jums 1991.g. uz maskavu uz monsters of rock nebij aizlaidis? redzēju ierakstu, vispār iespaidīgi.
-4
Vispar iespaidigs stastijums visu cienju. Gribetos tikai piebilst ka butu loti jauki ja kads visas sis atminjas uzliktu uz papira un es nez izdotu gramatu.

Kautko taadu. Taisnibu sakot es ari gribetu but piedzimis 10-15 gadus aaatrak.

Nu ko paldies par atminju stravojumu bija interesanti lasit. un par tiem video, ja tiesham kads sataisitu skatama kvalitate es loti butu priecigs paskatities ko taadu.

0
Monroe - pats nebiju, bet pazīstu cilvēkus kas bija...
0
bet viņi kaut ko vispār redzēja? tāds pūlis tur bij. bet redzēt AC/DC, Metallica un Pantera uz vienas skatuves mmm.
+2
Viens tips reiz stāstīja par Maskavas konci - esot bijis kā nākas, no mentiem ticis nozilināts krietni :D
+1
videomateriālos par to Monsters Of Rock redzams, ka arī viens otrs milicis novilcis jaķeli plosās līdzi
0
Te jau sāk ost pēc Latvian heavy metal history... vaig tik viģikus samonteet un atmiņas pierakstīt.
0
:)) atceros atceros Deathper to koncīti par ko ir runa!!!! prieks, ka ņemu dalību tevis ievadīšanā koncertu dzīvē:D es gan jau biju iesildījusies koncertu apmeklēšanā, man pirmais bija Hušu 6 gadu jubileja tagadējajās LA Rocca telpas:D:D:D ak, jaunība, jaunība..
0
o jā, kā gan to var aizmirst, it sevišķi manā gadījumā :D un re, pie kā tas viss mūs ir novedis... :D
0
Mmmmjā... samaitāti uz mūžu!... :)
0
vesels bars manu paziņu uz Tušino konci bija.

Pašam pirmais vislielākais smagmetālisms (ja neskaita vietējo Līvu, Neptūna un mazāk zināmu hārdroka grupu konču apmeklēšanu) bija Sepultura. Speciāli nedzēru. Gribēju redzēt kā nākas. Redzēju un dzirdēju labi...jo sēdēju tribīnēs - pēc specnaza gaiņāšanās, kas btw notika krievu grupu, ne Sepulturas laikā, jebkura patika ielīst pūlī pārgāja.
0
Nu Maskavas koncis protams ka bij kronis visam. Bij loti laba iespeeja aizbraukt koopaa ar Husqvarn dzekiem,kaapeec to neizdariju veel tagad pasam ir liela miikla:(.Panteru toreiz nemaz nepazinu,Metallica passa labaakajaa laikaa ,a AC/DC es domaaju arii tagad saavaaktu rekordlielu puuli.
Ir tikai sii super koncerta video ko paretam paskatos.Ja kaads nav redzeejis loti rekomendeeju.Tas nebija koncis ,tas bij atombumbas spraadziens!!!
+1
labi, labi, 'nelaimes sakne' tas viss ir tikai "ejam mierīgi garām" sekas:D:D
bet agrāk kad koncerti bija reti, mēs kaut kā pratām novērtēt katru konci, melnās piektdienas bija valsts svētku līmeni, tagad jau ar 'gariem zobiem' pat uz ārzemju grupu koncertiem domājam vai iet vai nē untml.
-3
Warpath kada sakara tajos koncertos omon un specnaz?

kas vinji kaa kartiba uzturetaji tika piesaistiti vai kapec tur bija vai kaa?

vienk iisti nesaprotu.

cronos ka to ierakstu sauc ?
+1
Johaidī, izrādās, ka mums ar Deathperado ir viens un tas pats "pirmais koncerts". :)

Bet par Robinsona konču izbeigšanos 1998. gada martā gan, man šķiet, tu ko jauc. 1998-tais tas varēja būt, bet ne marts. Es labi atceros, ka biju uz n-tajiem Robinsona končiem jau Veldzītes laikos (kur Morbids iemācīja, ka koncerta biļetēm paredzētā nauda [2 LVL šķiet] ir jānodzer un tad jādomā, kā iešmaukt koncī bez biļetes), bet tur apgrozīties sāku 1998. gada februāra beigās.
0
Ja atmina nevil tad sii maskavas konca oficiaalais nosaukums bij"Roka monstri uz PSRS drupaam".Bet torentos meklee zem Monster of rock'91.
0
šitas ir visai labā kvalitātē kā dvd rip dabūjams. Metallica savā pašā pašā virsotnē.
0
No Maskavas konča VH1 "Harvester of Sorrow" reizi nedēļā pēc 23:00 rukā :) Iespaidīgi protams. Visu šito DVD dabūt būtu uber cool

For Those About To Rock.. We Salute You: Monsters In Moscow, DVD

PANTERA
Cowboys From Hell
Primal Concrete Sledge
Psycho Holiday

E.S.T.
Bully

THE BLACK CROWES
Stare It Cold
Rainy Day Woman

METALLICA
Enter The Sandman
Creeping Death
Fade To Black

AC/DC
Black in Black
Highway to Hell
Whole Lotta Rosie
For Those About To Rock… We Salute You
0
metallica un pantera normāli tajos ierakstos dragā, ac/dc vel jāievērtē
+1
Redzēju šito DVD vienā bodē, pirkt negribēju, jo finanse arī nebija nekāda sevišķā, bet apskatīt gan nebūtu nekas pretī... :D
Pats uz Maskavas konci netiku, jo uzzināju tikai tajā pat dienā, kad tas koncis notika... neko darīt... Izpalika man METALLICA un PANTERA radzēšana, no kuriem vienus redzēt vairs negribu, bet otrus - vairs nekad nesanāks... Taču tieši šitā koncerta sakarā sanāca tas notikums, ar kuru sākās mana Rīgas epopeja, jo Rīgā satiku pāris tipiņus, kuri bija tur bijuši, un kas devās uz "Baltijas Smago Maršu II", kas notikās Cēsīs '91. gada rudenī. Šamie bija drausmīgi SODOM fani, bet es kaut kur biju lasījis diezgan iespaidīgu rakstu par VENOM (laikam "Liesmā" - bija reiz tāds latviešu žurnāls - vecajos labajos laikos...), kas man bija vareni iepaticies, tā ka to gandrīz vai no galvas zinaju. Par tām un vēl dažām vispusēji tīkamām metāla brigādēm arī runājām. tā kā čaļi bija pietiekami "slinki" lai atcerātos manu vārdu, bet atcerējās grupu par kuru biju runājis, tad turpmākajās tikšanās reizēs es jau eksisteju kā Venoms. No sākuma nepatika, bet pēcāk, kad tas aizgāja tautās, tad palēnām pieradu. Tā atnākot uz Rīgu jau pirmajos mēnešos tiku gan pie paziņām, ar kuriem man ir labas attiecības vēl joprojām - kā nekā "krusttēvi", :D :D , un pie tagad jau plaši pazīostamas iesaukas...
Blackmetālā gan mani ievadīja kāds nelietis, kas šeit uzurpē ar Sonnenmensch niku... Maitasgabals jau ir, bet paldies viņam par to!...
+1
Nu zinu ka esu maita, zinu.
0
Ibal, es atceros to rakstu par Venom "Liesmā"! Tur vēl bija tāda epizode, ka Mantas slimības laikā aizstāja divi ģitāristi. Un par efektu uz skatuves uzliesmot. Čau, Venom!
-5
es nez kapec biju iedomajies ka Sonnenmensch ir zem 30 gadiem.
0
Pareizi biji iedomājies. Kāpēc tagad tā vairs nedomā ?
0
Blade - nepareizi gan :)
+2
Zinu jau zinu, bet lieku reizi apcelt Bobiju - tas ir svēti ;)
-3
vienk likas ka Sonnenmensch ir 24 max 26 gadi vismaz spriezhot pec valodas.
+3
Nu labi ka vismaz tev nelikās ka 18.
Jo tad es nekādīgi nespētu to pārdzīvot.
0
atgriežoties pie pirmā posta.
sanāk true ir piedzerties un nedzirdēt koncertu uz kuru aizej? obanā man tā šad tad sanāk, kautvai uz DECAPITATED, tik no Gatling kādas trīs dziesmas aceros... vispār jua škrobe. un jā, pēctam gaidīšana līdz k-kādiem 5:00 pirmais vilciens, ba pēctam vēl 4km ar kātiem līdz mājām. Tad jūt kad iepriekšējā dienā ir kas darīts. m/
Takā citiem nekas daudz nav mainījies, ja mazliet piever acis un nepievērš uzmanību apkārt notiekošajam.
-2
Agrak nedomaju ka metalisms ir tik vecs.
Gribas uzdot jautajumu kada bija attieksme 90to gadu sakuma pret metalistiem?

un cik tadu vispar bija?
pat simti bija?
reali tak 90to gadu sakuma nebija gopnjiki.

vai tad sabiedriba valdija lielaka harmonija un nebija tada saskeltiba ka tagad tb kad tu sliktais reperis vai tu smirdigais matainais.

+4
I.T.Warfart,

"Ļoti miglaini atceros... Mani tolaik nodarbināja citas rūpes. DARK REIGN jau bija izjukuši un turpināja zem kaut kādas HER-un-Huiņas krustojuma nosaukuma, bet mūziku sava ideju trūkuma dēļ ij netaisījās pārtaisīt, tikai piebāza ar taustiņu akordiem un savāca grupā bābieti uz vokāliem. Tas visvairāk kaitināja! Labi, ka savus tekstus laikā savācu, citādi būtu piebāzti ar visādiem sūda troļļiem un citiem Tolkiena mēsliem. Nesen pārlasīju savus vecos liriskos brūvējumus - lielākā daļa ir aktuāli vēl šobrīd, bet dažiem tikai dažas vietas jāpamaina, lai būtu kā ar dūri uz acs. Mož mēģināt atkal? Tikai laikam vairs ne blackmetālu!!!"

Nu mēģini mēģini mož, vecais zābak, varbūt šoreiz sanāk! Un nopublicē ar kādu no saviem ārpuslaicīgajiem troll-free brūvējumiem. Es vēl ne tik miglaini atceros, kā tajos laikos tu no skaudības zils staigāji apkārt, meti pudeles uz skatuves un kūdīji visus uz bijušajiem grupasbiedriem. Vispār tu esi pizģec čoms, bm veterāns who never made it but your verbal venom speaks for itself/so lemme save it

A ka Balroghs bija Apēdājā, tas man ir pārsteigums!! Kur ta tas vokālists palikās?
+1
reali tak 90to gadu sakuma nebija gopnjiki

bija bija, un kā vēl bija. tajos laikos tieši parādījās reketieri un katra reketiera sestajam bija pa kādam sīkajam brālim, kuri vazājās riņķī un uzplijās cilvēkiem. ja tādu sīko kāds atskaldīja, tad nu sekoja razborkas ar lielākiem brāļiem.
+3
bija, bija savādāk- manas atmiņas, ka metālisti savā starpā mazāk par stiliem ēdās, visi vienoti pret reperiem aizstāvējās:) ar varu nogriezti mati utml. sīki mazi nieciņi:( un neviens neraudāja, kad no Robinsona decembrī bija 4 no rīta ar kājam uz pļavniekiem jāiet:) āā, un bobija nebija:D:D
-3
nu bet ka subkultura tak nebija. taadam ozolam tak tikai nieka 27 gadi.

nu ja 90tajos jumti bija brutali un specigi to es zinu.
(tagad ar ir tikai ne tik atklati)

nu labi bet kads sakars reketieru mazako bralju atskaldisanai ar matainajiem un sabiedribas uztveri?

urlas bija ir un buus bet runa iet par sabiedribas masaam.

Nu es biju tikai tad man bija 4 gadi :D
0
Vēl 95tajā par gariem matiem varēja labi atrauties un notika arī grupveida stičkas.
0
Nefolk:
biju biju, tas bija visa sākums. A vokālists tagad pa Mālpili dzīvo, īpaši nespēlē.
0
Kungi, vai nepateiktu kurā gāda notika Baltic thunder 2 (Lomonosava ielā laikam)? un kas tur spēlēja. Tas nav tik sens laiks, par kuru jūs runājiet, bet tomēr neatceros.
+2
Ahā, Mr. Pigeonshit (nefolk) ir atkal uzpeldējis?! Jā, no tiesas man tolaik bija visai pamatīgas dusmas par to visu, kas notika attiecībā uz grupu kuru biju izveidojis, aizvilcis līdz skatuvei, un kuru man nācās pamest kaut vai tāda mēsla dēļ kā tevis - varbūt ne tieši dēļ tevis, bet ne bez tavas līdzdalības. Jo ar ko gan tu vari palielīties, "Latvijas blackmetāla tēv"? - Ar to ka skraidīji no vienas grupas uz otru, meklēdams "lielākos norvēģus Latvijas black-ā", bet tā arī nespēdams nevienu grupu kaut kur izvest?! Ar DARK REIGN (vēlāko HERESIARH) tev veiksmīgi nospīdēja - grupa ar jau gatavu muzikālo materiālu, no kuras iekšejo kašķu rezultātā aiziet pamatdibinātājs un grupas muzikālā virziena noteicējs - neko teikt, kāda veiksme - pilnīgi grēks garām laist - parādās "īsts ērglis" Jāņa Baloža paskatā, kurš ir tik "varenas grupas" (nez kāpēc, bet jau) līderis - atliek tikai grupai nosaukumu nomainīt un uz taustiņiem pāris divpirkstu akordus piespēlēt, kad jaunie elki ir gatavi. Un kur šī varenā Latvijas blackmetāla grupa ir tagad? Vai tika sacerēts vairāk par to muzikālo materiālu, kas tika radīts DARK REIGN periodā? Dzirdēju abus ierakstus - gan kaseti, kas sastāvēja tikai no DARK REIGN mūzikas - ar troļļu tekstiem, meiteni uz vokāliem un tevi pie līdz šim neesošajiem taustiņiem (kurus pat ir nebiju domājis izmantot DARK REIGN-ā), gan disku, kurā bez jau minētajiem bija arī kaut kādi citi gabali, lai gan idejas ātri vien atpazinu, no DARK REIGN laika, kā tās grupas mūzikai nevēlamas. Jā, es biju tirāns grupā, bet bez tā tev, čalīt, nebūtu pat puse tās mūzikas, kura tika radīta DARK REIGN-ā. Tā kā mazāk smilksti - TU NORAKI LATVIJAS PIRMĀS BLACK METAL GRUPAS, NEVIS TĀS RADĪJI! Tava dalība gan ALFHEIM, gan bijušajā DARK REIGN (aka HERESIARH) tev bija liela izdevība - tev atnākot, abas šīs grupas bija darboties spējīgas, ar lielisku ideju klāstu, kuru tu izmantot nespēji, tikai meklēji, kur varētu paspīdēt pats un nogremdēji gan vienu gan otru. URSKUMUG pareizi vien darīja, ka tika no tevis vaļā!
Kas attiecas uz maniem plāniem, ne-galoša, tad tev gar tiem nav pilnīgi nekādas daļas, tā kā komentārus no tevis neprasu. Un smilkstēt es tev ieteiktu pēc iespējas mazāk - tevis paša labad.
Un, izbeidz ķengāties par manu niku, tas parāda tavu zīdaiņa attīstības līmeni! Screw yerself Pigeonshit!
+2
un sākas "latviskums"
0
Ceru, ne tik ļoti kā tu, major, domā. bet ats nudien nav atkarīgs no manis - tas cilvēciņš pārāk ilgi ir neatspēkots pa stūriem smilkstējis, un bijušos grupu biedrus visādi pats šai pat saitā gānījis, lai es negribētu viņam viņa cūcības acīs iemest. Ceru, ka ar šo beigsies, bet... nevar jau zināt ko "oponents" izdomās...
:D :D Te nu bija - veco labo laiku atmiņas... :D :D ...
0
Aivar, viens Baltic Thunder Lomonosova ielā notika 1999. gada oktobrī, vai tik nebij 16.-tajā. Kas spēlēja, gan lāga neatminu, bija kaut kādi leiši un/vai igauņi, un čupiņa vietējo; bet neko daudz no pasākuma neatceros :D Vienīgi Quarks laikam kā pēdējie močīja.
+1
publiskā veļas mazgāšana..lai nu kā tur bija Heresiarh bija zaibiss
0
Dark Reign bija zajibisīgāks.
0
Sen gan tas bija.
0
Tomēr joprojām gribas pravdu dzirdēt.
0
diemžēl Dark Reign nav gadījies dzirdēt..
+2
divaini, ka pie mums vēl nav notikuši incidenti a ļa Vikerness vs Euronymous...
0
Drusku jau ašņis ir lijušas.
-1
hmz loti interesanti. Warpath paldies par vestures lekciju :)
0
Āā.
Apēdājs bija tā grupa, kuras vokālists izteica vēlēšanos visus kristiešus uzdurt uz Zaķusalas torņa.

kā arī grupa, pēc kuras noklausīšanās mans viens paziņa salīdzināja šo pārdzīvojumu ar kaut kādā viģikā redzētu zoofilijas aktu, kurā piedalījušies sieviete un ēzelis - abi gadījumi viņam radījuši neizsakāmu riebumu :)
0
Intar, paldies par info. Tā tas varētu būt.
+1
Warfart,
man, protams, nav iebildumu, ka tev ir sava versija par sūrajām "sendienām" - tev piestāv, tāda izteikti tumšas un blekeriskas žults pilnas sirdī dzimusi, so ok, ar pasauli viss ir kārtībā, man ar to problēmu nav
baigi zjbs ir arī tas, ka tu pie katra koncerta komentāriem pieraksti, vai tava svarīgā persona ies uz to vai neies un kāpēc - jo tā vajag darīt
bet mani izbrīna tas, ka, neskatoties uz visu, ko tu patiesībā domā (ib.), tu tomēr uz ielas vari nākt klāt pie (sevis drūmi nīstiem un nicinātiem) cilvēkiem un ar glumu smaidu čomoties, tip parunāties kā ar nez kādiem seniem cīņu biedriem, man tas šķiet liekulīgi, bet varbūt tev vienkārši vienmēr trūcis uzmanības
a varbūt tas kaut kāds sātanisks stalkings, es nez
??
tas izskaidrotu arī tavus mūžīgi netīros matus un neskūto fizionomiju
un pohuj pat tas, cik daudz vai maz kāds kā es "sasniedzis", jo tu neesi sasniedzis vispār NEKO (izņemot vienu vienīgu Dark Reign vienīgo koncertu medmiksā), manuprāt, tāpēc, ka vienkārši nebiji spējīgs atrast cilvēkus, kas būtu ar mieru ar tevi spēlēt vienā grupā
no Urskumug šķīros pēc savas vēlēšanās un draudzīgi - Urskumug to zin, tā ka nedirs
un galu galā pasaki, kā ir - tu esi gejs vai nē?
jo ir tāda versija
moš vnk bi-curious?

..

a APĒDĀJS izcēlās ar to, ka frontmens un ģitārists bija 12 vai 14-gadīgs? (balrogs lai precizē) puika, kas spēja no sevis izdabūt tādu guturālo pandžentstenčgroulu, ka, redzot to, bija grūti savām acīm noticēt, bļe, tas bija awesome
0
@nefolk: zem 16 viņam bija točna, mjā. Es gan nekad neesmu ne redzējis, ne dzirdējis.

Konkrētais cilvēks, kas to teica, ir mums abiem pazīstams ;) Un teica viņš to man tai pašā vietā, kur mēs visi 3 savulaik tusējām ;-)
+2
Jēēēē, nefolks ir atpakalj. :)))
Man, mums un trolljiem tevis pietruuka, bucjas mazais mukuci, tu, sukucis bukucis mukucis taads! :)
Jopcik popcik, man internetu zog un leens vinsh te, bet es jums saku, es esmu tik prieciigs kaa nekad agraak >:)

Neeee-fooolk >:)))*** BUUUUČĀĀĀĀS!!!! >:)))))))
0
Varpats vienkaarshi uzskata taa kaa uzskata, nu tak beidz Nefolk te nopietnjoties, tas situaaciju par labu toch neveersiis.
+2
"
vai tad sabiedriba valdija lielaka harmonija un nebija tada saskeltiba ka tagad tb kad tu sliktais reperis vai tu smirdigais matainais."

Aha, 90to gadu saakumaa visi dziivoja komuuninjaas, saticiibaa, miileeja un cieniija viens otru, tikai tagad, 21. gadsimtaa radaas Bobijikseru subkultuuras, skini, nazisti un citi, kas naidu pret liidzcilveekiem kurina. Tikai tagad ieradaas sliktie reperi un saaka te metaalistus sist ar amerikaanju beisboleneem un tieshi tagad ir vispasaules metaala noriets.

Visi iimo un pozeri apdraud metaalu, metaals galiigi nav taads kaa agraak, alkoholu tirgo liidz 10tiem, menti visos stuuros, cilveeki ir ljauni un saskjelti, vispaar, nav kur glaabties, baac, kaapeec mani taa maate dzemdeja, NU KAAPEEC MANI TAA MAATE DZEMDEEJA?

Sabiedriiba tikai tagad taada saskjelta, agraak visi cilveeki bija viens miiloshs kopums. Viena liela, ar miilestiibu taisiiita, sviesta pika! Bet tad, kad piedzimaam mees - jaunaa, cieshanu pilnaa paaudze -> tad viss saaka palikt ljaunaaks, Ļevs Tolstojs bija miris un Kavalera jau domaaja par Soulfly!
+1
Iimo > metaals.

Mirstam.
0
Tagad viss speeks sleepjas poozerismaa.
Agraak viss speeks sleepaas ieksh taa, ka tu sirdii biji true.
0
Tagad visi tik peec naudas dzenas.
Agraak miilestiiba, labestiiba un sirsniiba vien bija cilveeku sejaas.
-1
Tagad vairums Kristu pieluudz un metaalu niidee kaa nezaali!
Agraak visi pieluudza Saatanu un domaaja, ka metaals ir labs.
+1
Ko (ne)labu pīpē?
0
Tagad visa pasaule rinkjo aatri un steidzas un visi censhas tik epec iespeejas vairaak grupas un dziesmas.
Agraak visi dariijaas leeni, ar praatu, meereni un kvalitatiivi.
0
Es tak tev teicu, ka es atmetu. Nu atmetu, baac.
+1
pārgāji uz ripām? :D
+1
Johaidy, man riebjas hokejs!
0
Tā doma par kristiešiem un torni tīri interesanta.
0
a gadienā Apēdājs vēl pirms gada vai diviem nespēlēja, ja nemaldos Sutas Balsī?
0
A es tieši sapņoju par vienu sulīgu ripas braucienu.. ir jau sagatavots muzoniņš pie kura paceļot, bet no sākuma jāizdara šis tas, lai nesākās moraļņiki :]
+2
A to alkohols, alkohols... nu cik var.. Pilnīgi vai sen aizmirstā agresija dod virsū. Kad attopies ielas vidū ar beisboleni rokās, šķiet, tik labi tomēr ir vienkārši uzvilkt kādu kāsi un papļāpāt.
0
cik pozitiivas notis peec taadas dirshanaas :)
0
a zem ripaam viss muzons patiik. manliekas vareetu mieriigi smeereeties sajuusmaa pa sienu pie kaukaada minimal funky house tikpat labi kaa pie whitenoise
0
"Kurš izlaida govis? Kurš izlaida govis??? Govis - kurš izlaida?"

/tā Elizabethe, garām skriedama.../
0
^†††

Tā viš i', bet no vienas puses jāmācās neapjukt un paņemt "īsto" n-tās reizes padziļinātai izpratnei "pa tēmu", vai arī, ir jau svētīgi atsvaidzināt smadzeni ar ko "savādāku". Jebkurā gadījumā iznākums pozitīvs, vienīgi esmu ļoti jūtīgs pret sliktajiem ceļojumiem... Tāpēc, kamēr kāds nepabeigts darbs karājās gaisā, neko tādu labāk nedarīt.
0
pareiza attiexme. bet dazhreiz tas pat paliidz to darbu pabeigt ar apbriinojamu paarlieciibu un vieglumu pateicoties tieshi padziljinaatai izpratnei par teemu - vairaakkaarteeji apstiprinaajusies pieredze ;)
0
Jā, Artūram (aka Apēdājs) tolaik bija 13, man bija 15. Jā, arī kristiešus teicām sadurt uz Zaķusalas torņa, bet nu kas maziem "neattīstītiem" prātiem tik neienāk galvā, nokāpjot no skatuves.:D:D:D, bet bija jautri anyway:D:D
0
Njaa soreiz Runcis renars uztaisija monologistisku offtopic.

un RR nu jaa varbut parspileju bet es taja laika dzivodams neko par metalu nezinaju. tapec ari vareji tak pastastit kas un kaa un sarkasmu tik lielu gan nevajadzeja.
0
Man tāds jautājums- vai ir kādas atmiņas arī no senākiem laikiem pirms 1991?
0
Man ir, jo tolaik vēl nedzēru, un no bezfilmas necietu.
0
Man pirmais koncis bija 1989...
bet kas tas bija par konci, nekādi tagad nespēju atcerēties...
+2
jā, atceros uzrakstus HMR, WASP, Alice Cooper un vēl šo to māju sienām...
+1
Atceros, jau 89tajā gadā Jelgavā uz kāda nama sienas parādījās uzraksts "Rocker 90".
+1
Zinu pēc bildēm, ka 79. gadaa uz vienas maajas bija rakstiits "Metāls ir labs"!
0
Nu, HUSQVARN, cik atceros, oficiaali tika dibinaata '89 gadaa. Tad kad aviizee "Latvijas Jaunatne" izlasiiju to, ka arii Latvijaa ir dibinaajusies pirmaa thrash grupa, pat veel nedzirdeejis nopriecaajos, jo visi tie LIIVI, OPUS PRO un tamllidziigie jau no tiesas bija apnikushi.
0
"Rocker 90" bija taads motociklistu salidojums. Kaut ko konkreetu neatceros, jo klaat tur nebiju, zinu tikai to, ka kaut kaadu balvu vai ko tur viena motociklistu beibe dabuuja.
Kas attiecas uz uzrakstiem uz sienaam, tad 80-to beigaas, braucot ar tramvaju uz Chiekurkalna tirgu, uz vienas maajas sienas vareeja lasiit uzrakstu "KREATOR". Kaa nesen paarliecinaajos, tad tas uzraksts tur ir veel joprojaam.
0
Balodi, par savu komentaaru saturu ar tevi neuzskatu par vjadziigu konsulteeties.
Kas attiecas uz manu seksuaalo orientaaciju, tad laikam naaksies tavu peecpusi apbeedinaat - gejs neesmu. Un tavus murgojumus shajaa saitaa attieciiba uz sho teemu savulaik esmu lasiijis, bet taa arii nesapratu - tu tieshaam esi tik stulbs, ka Slayera aakstiishanos uztveeri nopietni? Nesen abi ar vinju par to labi pareecaam.
Kas attiecas uz maniem sasniegumiem, tad varbuut tomeer fiksee to mazo riebiigo patiesiibinju, ka grupu, kuraa tu uzurpeeji, dibinaaju es, un arii attiistiiju to tik taalu, ka jau tikai dazhus meeneshus peec manas aizieshanas grupa bija speejiiga veidot ierakstu - ar tikai nedaudz izmainiitu DARK REIGN muzikaalo materiaalu, kaa tev tas ir labi zinaams.
+1
autortiesiibas uz muuziku sen vairs nav modee. visa muuzika pastaav dabaa cilveeki tikai medii un atspeelee ;P
+1
Venom, piedod nu, bet šitais man nekādi nefiksējas - ne tu sacerēji to mūziku, ne prati kādu instrumentu spēlēt - ko tad tu īsti tur attīstīji, izņemot grupasbiedru nevēlēšanos turpināt spēlēt ar tevi?
0
Balodi, tad paliec nesapratis. Apnika man shii diskusija.
0
Pie tam, par to instrumenta speeleet neprashanu - kad DARK REIGN dibinaajaas '94 gadaa, kaa gan es speeleet neprazdams vareeju uznjemties gan basa gan gitaaras speeli? Un pat pirmos gabalus sacereet (nu jaa, HERESIARH jau vinjus nespeeleeja)? Labi, es nebiju nekaads baigais specs, bet to, ko man vajadzeeja es pratu. Tagad gan esmu sho prasmi aizmirsis, jo instrumentiem neesmu pieskaaries kopsh peedeejaas DARK REIGN inkarnaacijas neveiksmiigaa meegjinaajuma, kad cilveeks ar kuru es kopaa to meegjinaju dariit gluzhi vienkaarshi "uzseedaas uz adatas" un pacentaas paardot visus gan savus, gan manus instrumentus, tikai kaartejaas devas ieguvei.
+2
true black metal story
0
kautkur te pavīdēja Ian Gillan kaoncerts. bļe, sanāk, ka tas bija pirmais viesmākslinieks, ko dabuju redzēt. sē'dejām ar senčiem kautkādā balkonā. hvz kas par šķūni tas bija. sporta manēža maybe? vislaik domāju, ka sepultura bija pirmā, bet vecais krabis Gilans bija atrādījies :)
0
Pirms Gillan veel bija atbraukushi NAZARETH - taa bija vinju pirmaa uzstaashanaas reize Latvijaa - veel ar oficiaalo bundzinieku. Uz tiem es nebiju. Protams peec koncha bija pilnas aviizes ar sajuusmas rakstiem - cik uurrrviiiiigi, cik jaauukkkkkiiii. Kaa publika liidzi dziedaajusi, utt. Nezinu, neesmu bijis ne uz vienu vinju koncertu - nevelk arii...
0
Pamēģināšu nedaudz šo diskustiju atgriezt tās sakotnējā tematā.

Pirmkārt, uzdūros vecam avīzes LaBA rakstam par šo koncertu - www.media.lv/laba/texti/48/5-1.h... (tur figurē arī viens otrs šīs diskusijas dalībnieks).

Otrkārt, nostaļģijas mākts pirms kāda laika un arī šodien pacēlu šo tematu savā blogā, skat. kristaps.blogiem.lv/2007/09/07/9478.htm... un kristaps.blogiem.lv/2007/10/27/10017.ht... .
0
Teksts tam LAbas rakstam tāds patizls!! Bet ko var gribēt tolaik tā bija zināmā mērā eksotika!
0
Kristap paldies bus interesanti palasit. njaa avize laba un avize mana bij jauki izdevumi. atceros avizi mana vareja dabut pa 18 santimiem.

atminos vel labas sadalu kur vareja iesutit visadus tekstus.
tur gan bija fanatiski cilveki :D
suutija tekstus nedelu uz prieksu tb bija sava veida forums :D
-1
kas ir tas Edvins?
Un Valdis ir si foruma Valdis?

0
Tur ir kaut kas sajaukts. Vai nu tur ir sabaazti kopaa divi raksti, vai arii tas iespraudums pa vidu (attieciibaa uz mani (nez kaapeec T.T.Warpath :D :D )) tur ir iegruuzts no kaut kur citurienes - resp. agraak notikusha koncerta - nu nevareeju es tajaa laikaa staastiit par savu grupu, kuras praktiski nebija, ja tajaa laikaa jau eksistee HERESIARH. Es, protams, atceros tos divus shmurguliishus (puisiiti un meiteniiti), kuriem es to visu toreiz klaareeju, un pat to, kaa tas notika, bet no tiesas neatceros vai tas tieshaam notika tieshi tajaa koncertaa. Un, pie tam, grupas DARK REIGN veesture tur tika klaastiita tikai garaamejot, saistiibaa ar black metal attiistiibas veesturi Latvijaa vispaar, kas gan bija gandriiz tas pats, bet ne tieshi.
0
Bleh, tas ir psc kā viņš var vārīties par to Darkreign.. tā it kā tas būtu bijis kas kaut, es vnk hueju, 1 koncis, neviena ieraksta, kaut kādi guļamistabas mēģi, Latvijas black metal vēsture ibio... Venom, varu derēt, ka vismaz puse no tevis zinošajiem cilvēkiem gluži pamatoti uzskata tevi par pēdējo niecību un dirsā līdēju. Ja jau tu reiz biji tāds stīgu meistars, kāpēc tajā Darkreignā, ko es atceros, basu spēlēja kaut kāds kristieša-urlas apvienojums? Un mēs tak atceramies kā tu pats, ne vārda nesakot, aizbēgi no pirmā Heresiarh mēģinājuma ar saraudātām acīm un savām ģeniālajām lirikām rokās.

Un pēdējoreiz. Man nav iebildumu, ka ir tādi cilvēki kā tu, un ka viņiem ir tādi uzskati. Viss, ko es te (un ne tev) mēģinu pateikt ir - tava pašcieņa ir stipri vien pārspīlēta. Rot in peace
+2
par venomu un nefolku vel kadam 3. personam ir viedoklis? citadi gruuti saprast kuram vajadzetu ticet.
+2
Nefolk, nedirs traukā, no kura ēdi. Par pārspīlētu pašcieņu - Tev pašam neko tādu nav nācies dzirdēt?
+3
Bobij, un ja tev kāds 3. lielais onkulis parādīs ar pirkstu, kuram no abiem ticēt, tad tu tā arī darīsi, ja? Daunis, kas daunis.
0
Balodi, nu ko tu smilksti? Kozh kaulaa, ka kaads pasaka ka tu nebiji tas kursh radiija pirmo Latvijas black grupu? Labi, bez sheit zinaamaa Sonnenmensch atbalsta es arii to nebuutu izdariijis, bet ko tu vari njunnjaat par to, ka atrodas kaads kas tavus "eerglja" darbus - kreejuma nosmelshaniu no visaam grupaam, kuraas esi pabijis un tikpat veiksmiigu pameshanu, tikliidz tajaas ir kaut kas jaasaak dariit, attieciigai sabiedriibai iistajaa gaismaa paraada? Nepaarspiilee to visu ko tu par to zini! Tev par prieku atljaushos sheit visiem redzami padaliities atminjaas par grupas DARK REIGN darbiibu, jo, kaa raadaas, tu sho grupu labpraat vispaar no veestures izdzeestu, taapat kaa manu vaardu no latvijas black metal veestures vispaar! Jaasaka, uz vienu briidi tev tas pat ir izdevies - visa shii kjengaashanaas pas mani, Slayeru, nez kaapeec ari Hopkinsu sheit pat truemetal.lv, kaa arii visaas iespeejamaas intervijaas, kuras man ir bijis tas gods lasiit, kur tu, pat nezinot lietas apstaakljus gaaniijies kaa peedeejais cuuka, jo laikam cereeji, ka manis vairs nebuus. :D
Kas attiecas uz insturmentu nespeeleeshanu grupas aktiivaakajaa darbiibas periodaa, tad pienjemt basistu bija grupas kopiigs leemums, jo laika truukuma deelj nevareeju apvienot maaciibas, darbu un speeleeshanu. Kas attiecas uz Nila personiibu, tad peec shaadiem taviem izteicieniem tieshaam gribeetos izkaartot jums kaadu tikshanos, lai vinjsh paraada - cik daudz vinjaa pret tevi ir "dieva miilestiibas", jo, cik ar vinju esmu runaajis, vinjsh par shaadaam runaam attieciibaa uz sevi, ir ne visai sajuusmaa.
Kas attiecas uz DARK REIGN ierakstirm - tad tava paraadiishanaas, krrejuma smeeleej, bija paartraukums darbam pie ierakstam paredzeetaas programmas, kuru tu, peec manas aizieshanas pierunaaji turpinat ar tevi sastaavaa, taviem tekstiem un tavu (lai arii cik tas diivaini neliktos) liideriibu grupaa.
Kas attiecas uz meegjiem, tad, balodiit, DARK REIGN bija arii meegjinbaajumi nopietnaas megjinaajumu telpaas - tajjaas pashaas, kur tolaik meegjinaaja gan HEAVEN GREY gan SKYFORGER, taa kaa tu sjhobriid atkal apdirs tos cilveekus ar kuriem tu esi kopaa speeleejis, un kuri (varbuut pat aiz savas uzticeeshanaas) tev paliidzeeja sho tavu shkjietamo statusu ieguut, un kurus tu pameti, tikliidz tevi aizraava jaunas "rotaljlietas", ar kuraam atkal bija irspeejams paspiideet. Attieciiba par koncertiem, tu pats zini taalaika situaaciju, ka koncerti nenotika katru miilju briidi, bet gan tad, kad grupa uzskatiija, ka tai ir ko paraadiit un speeja nospeeleet pusliidz sakariigu koncertprogrammu. Pirmaa un vieniigaa uzstaashanaas noptika "MadMix" klubaa, un ja no mums neatkariigu apstaaklju deelj nebuutu izjaukts kluba sleegshanas pasaakums, tad taa buutu bijusi otraa. Buutu bijushas arii citas, ja Sonnenmensch (pats to neapzinoties, bet tikai labu gribeedams) ieteica dazhiem cilveekiem no grupas domu, par iespeejaam iekljaut sastaavaa sievietes vokaalu, ko es kiidz tam laikam biju veiksmiigi grupas daliibnieku viduu apkarojis.
Tam sekoja veel tava paraadiishanaas Sv. Jaanja Balozha mesijas formaa ar tausinjdeeli padusee, un tavaam (ne manaam) lielaam raudaam par nejaushi liidzi pakjeerushos vadu, kuru biju sajaucis savaacot savas mantas no grupas.
Jaasaka, no grupas aizgaaju nelabpraat, lai gan peec shaadaam sastaava izmainjaam sapratu, ka taa jau krietnu laiku nav taa grupa, kuru es kaa taadu biju iedomaajies, un kuru kopaa ar Slayer-u biju radiijis 1994. gada oktobrii (apmeeram divus meeneshus pirms tika radiits pirmais ALFHEIM sastaavs - arii bez tevis, Balodi!!!). Jaasaka, taa grupa beidza pastaaveet jau lidz ar Slayer-a aizieshanu, tikai es veeel centos iedvest black metal idejas gitaaristam, kursh liidz tam bija klausiijies neko sevishkji smagaaku par NIRVANA, GUNS'N'ROSES un tamliidziigiem, tachu puuleejaas sevi attistiit, kaut vai uz bungaas visai speeciigaa jaunaakaa braalja centieniem (domaaju vaards "Mazais" grupaa SKYFORGER sho to izsaka - ne jau tev, Balodi - tu jau mums visaa esi "dievs"!), jo Edgars kaa bungjieris par Slayeru bija paaraaks. Muuzika DARK REIGN tika taisiita kopiigi, un, var teikt bija gandriiz vai roku darbs, kas nebija iespeejams, grupu vadot taadam diletantam kaa tu. No pirmajiem DARK REIGN gabaliem tika atstaats tikai viens, kuram tika nomainiitas daudzas detaljas, jo es sapratu, ka ar ajuno sastaavu grupa buus melodiskaaka, lai gan es kaa diktators (es nekaunos no taa vaarda, jo tieshi taa visaam pirmaa HERESIARH demoalbuma dziesmaam tika radiita taa agresija, kura taam tur ir saklausaama, lai arii Rasas iedziedaata ar fonaa njerkstoshu Balodi, kursh tur izpilda arii divpirkstu taustinjakordus) pieprasiiju aatraaku un peec iespeejas smagaaku skaneejumu. Saakotneeji Ivars (Burial Jester, ja pareizi atceros) tieshaam centaas, un taisiija visus tieshaam aatru un smagu muzikaalo mateeriaalu, un es vinjam uzticeeju veidot jauno muzikaalo materiaalu, kuru meegjinaajumos saskanjojaam un salipinaajaam attiecigi maniem uzrakstiitajiem tekstiem - kur vajadzeeja aatraaku gabalu, Ivars aatri kaadu atrada. Protams, bija jaasaprot, ka Ivars laikam nav tas cilveeeks, kursh buutu taada black metal deelj dveeseli paardot, jo vinjam vairaak patika doom-iskaaks skaneejums, un shajaa zinjaa ar laiku vinsh to dekjiiti aizvien vairaak saaka vilkt tajaa virzienaa, kas arii radiija pirmos pamata konfliktus, jo mani tik melanholisks un leens skaneejums neapmierinaaja. Atceros, vienas taadas leenas dziesmas laikaa kaadaa no beigu posma meegjinaajumiem es pat aizmigu :). Taapeec, tad, kad atnaaca Gjirts ("Motors" - arii SKYFORGER), es , izdzirdot vinja gitaarspeeli (lai arii vinjsh pats saka, ka tur nu nekaa sevishkja nnesot bijis), tieshaam nopriecaajos, jo DARK REIGN beidzot tieshaam paraadiijaas speeleetprotoshs gjitaarists, pie tam ar muzikaalo izgliitiibu. Zheel, ka neiznaaca ar vinju vairaak kopaa padarboties...
Kas attiecas uz to, kaa vinju te Balodis nosauca: "kristiesha-urlas apvienojuma" - Nila iekljaushanos sastaavaa, tad tas tieshaam tika dariits, lai bass nestaaveetu uz vietas, kameer attiistaas visa cita muuzikaalaa dalja, jo, kaa jau teicu, man bija probleemas ar briivu laiku, ko vareeju veltiit lai to visu paveiktu. Pie tam, Nils kaa basists bija labs, un mani tas tobriid pilniibaa apmierinaaja. Un, kas attiecas uz vinja religjiskajiem uzskatiem, tad vinjsh nebuut nebija kaut kaads kristietis, vai religjiski atkariigais vispaar - to saagu, vienu izteicienu paarpratis, tautaas palaida tas pats "Mazais". Kas attiecas uz urlu, tad arii tur tiek laizta blamaazha - un ne mazaa, jo urlas, cik zinaams uz NAPALM DEATH koncertiem nestaigaa, bet tieshi tur es Nilu peedejo reizi arii satiku!
Un te nu saakaas taa DARK REIGN saagas dalja, kas izveersaas par konfliktu un kas nosleedzaas ar manu aizieshanu no grupas. Peec pirma koncerta bija dudz paarrunu par to kas bija bijis labs , kas slikts, un saakaas zinaamas domstarpiibas atieciibaa uz manu show-u, kuraa tika iekljauta Biibeles sadedzinaashana uz skatuves, pret ko, taapat kaa pret dazhaadiem citiem izleecieniem iebilda Ivars (un nevis "kristiesha-urlas krustojums" Nils), jo, kaa saprotams, nebija gatavs kaut kaadiem ar taadaam lietaam saistiitiem skandaaliem (varbuut tur bija veel kaut kas - peecaak ir dzirdeetas daudzas dazhaadas runas, kuras sheit neciteeshu). Tachu arii tas nebija galvenais - par iameslu tam kalpoja Edgara ("Mazais") telefoniskais melu pazinjojums Nilam, ka grupa ir paartraukusi darbiibu, un, ka vinjsh vairs tai nav nepiecieshams, jo atlikushie cilveeki turpinaas sadarbiibu ar ALFHEIM toreizeejo basistu Reini (zinaams arii kaa Noctivagus), tachu patiesiibaa pacentaas aizvaakt no grupas sev nez kaapeec netiikamas paerrsonas. Es protams neirebildu pret Reinja paarnaakshanu uz DARK REIGN, jo vinjsh kaa basists bija ekvivalents Nilam, varbuut pat labaaks - nezinu, bija paaraak maz laika ko saliidzinaat. bet nilam bija grupai vajadziigaa attieksme, kurpretii Reinis gribeeja tikai speeleet labakaa grupaa - pret vinju kaa basistu man iebildumu nebija. Tachu incidents ar Nilu paveera jaunas sluuzhas - ivars saaka sistemaatisku grupas dziesmu izmainiishanu, aizstaajot aatraakos gabalus ar leenaakiem, taa ka meegjinaajumi paarveertaas par savstarpeeju konfliktu periodu. Tad uz vienu reizi viens no braaljiem izd9maaja, ka nosaukums DARK REIGN ir paaraak ... negatiivs(?), un grupas muuzikai neatbilstoshs(?) un ierosinaaja grupas nosaukuma mainju, un par kaut kaadas n-taas versijas tam. Kautkaadus divas nedeeljas grupa no tiesas mekleeja jaunu nosaukumu - liidz "MadMix" kluba sleegshanas koncertam, kad grupa atkal bija DARK REIGN. Protams, bez taa visa veel bija dazhaadi savstarpeeji apvainojumi un visaadas citas mulkjiibas, kas grupaa situaaciju tikai pasliktinaaja. Ar Motoru un Reini man konfliktu nebija - ne tajaa laikaa, ne arii peec tam, ne arii tagad, bet abi braalji tobriid pat bija gatavi pat visu grupu izjaukt, tikai lai manis tur vairs nebuutu (nesen man kaads pateica pat iisto iemeslu, kuru viens no vinjiem esot "pa veejam" palaidis...), jaasaka, turpmaakie apstaaklji izveersaas vinjiem ljoti labveeliigi. Koncerts "MadMix"-aa nenotika un galvenais par to izraadiijaas nevis tie piedzeerushie kadrinji, kas ar pudeleem uz ielas apmeetaaja policijas mashiinu, un nevis Sarkanaas Beretes, kas ierasdaas paartraukt koncertu, bet es, jo ... nebiju izvilcis pareizo numurinju, uz skatuves kaapjosho grupu kaartiibaa... Es izraadiijos vainiigs daudzaas lietaas - Edgara nolazhoshanai pirmaas uzstaashanaas laikaa, kur galvenais vainiigaus gan vareeja buut lampu drudzis, bet droshi vien es biju taa izraisiitaajs...:) kaa arii daudzaas citaas ar mani pat nesaistiitaas grupas neveiksmees. Vainiigais bija vajadziigs un tas tika atrasts.
tam visam veel sekoja Sandras paraadiishanaas. Daudz par to nestaastiishu, bet mani drausmiigi neapmierinaaja tas, ka tiek izdariiti labojumi manos tekstos, kur par neveelamiem kljuva vaardi "satan" un tamliidziigi. Pie taa visa veel no tiesas nokaitinaaja jau tolaik puushlja slavu ieguvushaa J. Balozha velme iesaistiities grupaa, ko pirmajaa dienaa (ja atklati) negribeeja pat abi braalji, un pat Rinis, ar kuru Balodis bija speeleejis kopaa ALFHEIM. Tas nebuut netrauceeja visai shai kompaanija mani draudziigi sagaidiit naakamajaa dienaa, kad es jau biju izleemis, ka peec naakamaas savstarpeejo konfliktu seerijas sho grupu pametiishu. protams, konflikti neizpalika, un es, savaacis gan "izcenzeetos" tekstus, gan savus instrumentus (paarskatiishanaas peec arii Balozha taustinjdeelja vadu, par ko man naacaas uzklausiit visai asarainus luugumus atgriezt to peec iespeejas aatraak, ko arii dariiju), pametu grupu, uzrakstiijis atvadu veestuli. Zheel jau bija - paaraak daudz laika tur tika ziedots, bet es cereeju, ka atradiishu domubiedrus citur. Taja pat dienaa, atgriezhoties peec veel kaut kaadam mantaam jau uzzinaaju, ka grupaa jau viss ir noticis - balodis ir kljuvis par galven9o cilveeku, Sandra par vokaalisti, bet muuzika kaa izraadiijaas, "jaunajai grupai" jau bija "gatava" veselam albuumam - izraadijaas taa ...
0
Turpinaashu nedaudz veelsaak, man te dalja teksta nopdzisa, un nav laika to visu atkaartot.
+2
-Saules kauja- panesās ...
+1
nop(dz)isa :D
0
o, sezams ir atvēries
bobijzzz, skrien tik pēc blociņa un pieraksti ;))

0
bet tā jau, ja var ticēt venomam (nevar), tas Balodis izstās baigais ļaunais, visur nosmeļ krējumu, sadauza sili un trallina tālāk :D
+1
i.t. warpath

njem piemeeru no burzum utt un speelee vistrueaako blacku. ja jau citiem savas idejas jaadiktee un prasiibas jaaizvirza tad labaak visu dariit pasham. nu un tas toch ir truu nevis viens ideologs un 10 izpildiitaaji par kuriem tad arii jaagruzaas ka nav taada gaume izpratne un cits blabla. un uz gariigo produktu privaatiipashnieciskas tiexmes paust nav jeedziigi jo muuzika tachu runaa un paareejais nav svariigi. pohuj tas kreejums un kaukaada neesosha black metal veesture latvijaa. neba vakardienaa mees dziivojam
0
Venom, ja tev no tā paliek vieglāk, raksti vien te savus memuārus.. bet vienalga man tas izskatās pēc baigās plātīšanās ar neko. Kur ir tavi darbi - kāpēc tie nerunā skaļāk?
0
Nefolk-a kur tavējie?
0
Nefolk, nedzirdēji - kur Tavējie?
+1
Vot tev sendienas sanāca :D
Blackmetalisti laikam bez savu intrigu un netīrās veļas publiskas analīzes nekādi :)
+2
visu šito palasot secinu, ka nefolk ir džeks, kurš parādās īstajā vietā un īstajā laikā, lai nosmeltu krējumu un kāds par to ir makten pikts
+1
Piensaimnieki?
+2
Čistijs žīdlatvietis :D

Bet ar One Man prodžektiem tā ir kā ir, konci neuzspēlēsi, un tāda vārīšanās savā sulā vien sanāk.
+1
Ir jau tomēr gana daudzi ļoti sekmīgi one-man projekti. Un teorētiski var jau savākt sesijas sastāvu končiem.
0
Redz, par to "nosmelto kreejumu" jau arii nebuutu nekaadu dusmu, ja visa lieta peecaak netiktu izmesta kaa nevajadziiga. Luuk, tas pats DARK REIGN/HERESIARH - kas trauceeja grupai iet labi nospraustu tacinju? Venoms bija prom, nekas netreuceeja. Pie tam, kaa atceros, mana aizieshana no grupas notika '97 gada juulija saakumaa (3.07.) - kad grupa jau bija izleemusi kaut kad augustaa iet studijaa un visu tobriid jau gatavo muzikaalo materiaalu (kas tagad ir zinaams kaa HERESIARH demo "Dragons Of War" un tika ierakstiits dazhus meeneshus veelaak (starp citu - daudz tur nekas izmainiits nav - tikai citi (trollju) teksti, meitenes vokaals, un piespeeleeti taustinji)) ierakstiit kaa pirmo DARK REIGN demo - respektiivi viss bija gatavs un vislabakajaa kaartiibaa. Venoms pats bija no grupas atteicies (tieshaam, jo taa vairs nebija taa grupa kaadu es to labpraat buutu redzeejis - lai arii cik bija zheel grupaa ieguldiita darba un laika - nospljaavos un aizgaaju) un neko ietekmeet tur vairs vispaar nevareeja, tikai bishkinj paspreegaaja dusmaas, ka tas absurdais veidojums vispaar nav izjucis. Kas trauceeja grupai ar taadu (!!!) bagaazhu virziities taalaak?!
Man liekas domaat, ka pie visa, kas notika ar DARK REIGN, vainiiga bija abu braalju lielaa veelme tikt valjaa no ("taa stulbaa") Venoma, domaajot, ka taalaak viss sliidees ka pa sviestu un rubulji ripos kaa pa reni... :) Vinji nenjeema veeraa vienu faktu, ka tas drankjis Venoms tolaik izpildiija arii citas funkcijas - respektiivi, biidiija grupu cauri visiem tiem meesliem, kas trauceeja taas darbiibai. Taa - guljamistabaa seezhot jau viss liekas baigi vienkaarshi - "ir grupa, ir muuzika, ir sastaavs - nu ko veel? "Pasule kabataa un visas vecenes taveejaas!", tikai tas Venoms visam traucee un liek speeleet muuziku, kura beibeem nemaz nepatiik, pie tam tas vinja saatanisms ir galiigaakaa huinja, bet vinjsh tam visam veel visus tos totalitaarismus un antisemiitismus pieliek un dedzina Biibeli uz skatuves - "tur tachu suudi var sanaakt!"" Peedeejo fraazi man no tiesas peec muusu pirmaa koncerta naacaas dzirdeet no abiem braaljiem, no kuriem viens man ieteica turpmaak Biibeli uz skatuves dedzinaat koncertos, kur ir mazaak publikas, uz ko es atbildeeju, ka mees jau to varasm sadedzinaat pagalmaa, kur to redzeesim tikai mees divi, pie tam, ja vinjsh veelas, var neskatiities... :D
Respektiivi, vieniigaas dusmas man uz Balodi ir par to, ka vinjsh paraadiijaas nelaikaa - tai grupai vajadzeeja izjukt, bet vinjsh to reanimeeja. Labaak vispaar nebuutu graabstiijies!
Kad ar HERESIARH notika neatgriezeniskais, un shii grupa beidzot nomira, Venoms kopaa ar pazinjaam sho zinju no tiesas nosveetija godam!!!
Pie tam, veel viena lieta, kas izsauca dusmas bija tas, ka shis cilveeks - J. Balodis, paradiijies grupaa tuuliit nez kapeec uz sevi attiecinaaja visas jau liidz tam esoshaas ieksheejaas savstarpeejaas nesaskanjas, un pat nenoskaidrojis lietas buutiibu, aktiivi "ciiniijaas", kaa shkjiet pats nezin ar ko. To jau pat veel nesen sheit vareeja redzeet, ka cilveekam kaut kas neliek miera - ir pagaajushi vairaak kaa desmit gadi, kopsh DARK REIGN jau vairs neeksistee, bet dirshana no Balozha puses nemiteejas. Arii shiis diskusijas sheit nebuutu, ja vinjsh to nebuutu aktualizeejis. Es tikai atcereejos dazhas savas associaacijas attieciibaa uz Deathperado mineeto koncertu un notikumiem savaa dziivee ap to laiku. Ko es tev, muljkji, esmu izeedis? Kaads sakars tev ar muusu savstarpeejiem kashkjiem, kuros pats kaa stulbs ieliidi?
Kas attiecas uz paareejiem no X-DARK REIGN/x-HERESIARH, tad esam tikushies, daudzas lietas izrunaajushi, un katrs savu celu aizgaajushi - bez kaut kaadas savstarpeejas neiecietiibas, lai gan uz abiem braaljiem es ljoti labu praatu peec visa taa veel aizvien neturu (lai arii naidaa neesmu), kaut vai saliidzinaajumaa ar to pashu Slayer-u, kas aizejot no DARK REIGN, radiija vieniigo asinsizlieshanas legjendu Latvijas black metal veesturee :D :D :D Tur nenotika nekaadas aizmuguriskas darbiibas vai savstarpeejas kuudiishanas (kaa otrajaa gadiijumaa) - tikai riiciiba. Bishkinj jau vinjsh man to sarkano sulu notecinaaja(cik nu var spriest par pusotru centimetru garu bruuciiti), bet tagad tas viss vairaak smieklus izsauc, nekaa ko citu - es tachu vinjam peec taa joka veel ar asinsnaidu draudeeju ... :D :D ...
Starp citu, ko citi saka - turpinaat man to saagu par DARK REIGN veesturi? Varu memuaarus uzrakstiit - it kaa uz teemu attiecas, bet ...
0
Es labprāt palasu. Patīk vecie laiki.
0
Ir jau gana daudz grupu, kam koncertu nav ;)
+1
Ar tiem sesijniekim ir kā ir. Teiksim Lana Lane tā sadirsās ar Arjen Lucasen, ka DVD izgrieza visus kadrus ar viņu un aizstāja ar citu džeku, kas SPECIĀLI pārspēlēja konča basa partijas un vēl tika iemontēts Lukasena vietā :)

Sanākt vākt mazpazīstamus džekus, kas īpaši labi nezima materiālu utt.

Varbūt kļūdos, bet regulāri spēlējot dzīvā var nākt prātā idejas, kā to vai šito uzlabot un nākamos ierakstos to realizēt. Turklāt publikas reakcija ar varbūt svarīga.

Daudziem protams labāk ir ņemties vieniem, vai arī visādu projektu ir tik daudz ka vēl ar končiem ņemties neatliek laika..
0
Tomēr, ņemot vērā visu Tevis teikto, ir taču tiešām veiksmīgi, gan Latvijā, gan pasaulslaveni viena cilvēka projekti.
-2
Intar atradies gudritis.
nu nez vai ticeshu ja tas bus sveshs onkuls bet ja tas bus zinams cilveks tad slieksos noticet.

a kas cits atliek?
+2
deathpers gribēja gremdēties sentimentālās atmiņās a panesās šitāda gānīšanās:( nesmuki, nesmuki, ko bobijs no šitā visa par 90 g-u black metal iemācīsies?:(
0
Šitik jauku diskusiju par Latvijas metāla vēsturi, izbojāja ar 10 gadus vecu netīrās veļas mazgāšanu.

Tāpat jau vairs neko neizmainīs! Bet jua jau ir sākts runāt par to laiku notikumiem uz metāla skatuves tad var jau paturpināt. Interesē, kā toreiz matainie dzīvoja un kas vispaŗ notika uz metāla skatuves Latvijā, 90to sākumā, vidū!
0
Tikpat labi tas zināmais cilvēks arī var tīri subjektīvi būt viena vai otra pusē.
0
Varbūt balsojam?
+2
^^^

Kuru slīcināt vircā, kuru mazutā ?
+1
Labāk šņabī!
+3
"Vai ilgi nabadziņš mocījās?" - "Jā, pa trīs lāgi rāpās ārā pačurāt."
+2
"..dedzina Biibeli uz skatuves - "tur tachu suudi var sanaakt!"" Peedeejo fraazi man no tiesas peec muusu pirmaa koncerta naacaas dzirdeet no abiem braaljiem, no kuriem viens man ieteica turpmaak Biibeli uz skatuves dedzinaat koncertos, kur ir mazaak publikas, uz ko es atbildeeju, ka mees jau to varasm sadedzinaat pagalmaa, kur to redzeesim tikai mees divi, pie tam, ja vinjsh veelas, var neskatiities... :D"

Nav ko teikt. Venoms = varonis! Sadedzināja uz skatuves Bībeli. Tas tik ir ahūnais varoņdarbs!!!
0
? :) Vai tas tiek teikts NSS kristiigaas paarlieciibas ietvaros, jeb ir tikai parasts komentaars?
Kas attiecas uz religjisko aspektu, tad konflikti ar religjioziem idiotiem man tieshaam ir bijushi no saakta gala - tikliidz sapratu shii religjijas faktora bezjeedziigumu. Un ja savas domas izsaku shaadaa formaa, tad uzskatu to par nepiecieshamu tieshi taa dariit.
Kas attiecas uz mineeto faktu, tad taads tika piekopts nu jau vairaak kaa desmit gadus atpakalj (2007. gada maijaa, klubaa "MadMix"), lai gan neatteiktos to dariit arii tagad, ja vien sanaaktu izdeviiba! un tur visi citi "sveetie raksti" var iet ieskrieties, jo vinjiem es spriestu analogu likteni.
-3
zizii kristiete? tomer blackmetaals cik atceros ir antikristietisma parpilns un lai nu kaa man varen ieliksmo doma par biibeles dedzinashanu mmm :) deretu kada blackmetala grupa kura izpilditu sadu performanci :)

+1
Kāds sakars te ar NSS? Tas bij vienkārši komentārs. Es joprojām neesmu nekāda kristietības atbalstītāja, taču uzskatu, ka Bībeles dedzināšana ir stulbums un to dara barbari. Savulaik grāmatas un Bībeles dedzināja tavs tik ļoti ienīstais režīms.
+1
Tik pat labi, uz steidža var uzvilkt mācītāju un upurēt viņu, jau nu nē, bet nu pagraizīt. Arī baigais šovs un galvenais tādu vēl neviens nebūs darijis. :D :D
+1
Nu i atraduši par ko spriest. Katram savi šokroka elementi. Paskatieties labāk uz Rockbitch. ;)
+1
A mācītāji uz steidža nav nekāds retums - esmu redzējis vairākus šovus, kur tiek mācītājiem teatrāli rīkle pārgriezta, sisti krustā utt...

Tāpēc davai ka nepīsim te iekšā reliģiju, tāpat tā ir beztēma.
+1
Man nebija ne mazākās domas pīties ar reliģiju, vnk Bībeles dedzināšana nav tā lieta ar ko lepoties. Būtu, Venom, labāk padalījies ar dziesmu tekstiem - tas būtu pavisam kas cits. Un ar to toč varētu lepoties...
-4
labi kristieshi var jau dedzinat koraanu. tas jau kristieshiem patiktu. bet nu labi tiesham nav ko religiju jaukt iekshaa.
0
"Neonz, vakar, plkst. 22:00
Nu i atraduši par ko spriest. Katram savi šokroka elementi. Paskatieties labāk uz Rockbitch. ;)"

vo,spēks....
-3
Neredzu neko nosodāmu bībeles dedzināšanā, tā kā gandrīz viss, kas tur ir iekšā, ir riktīgākie sūdi.
0
ooooo, sadedzināta bībele uz skatuves???tas ir ahujenna! vienīgi dažus gadus vēl pirms tam Vikernes jau bija dažas baznīcas nodedzinājis..
+1
blja kas taa skatuve ir kaukaaaads atkritumu paarstraades cehs kur jaadedzina visi suudi kas nu kuram nepatiik un nav vajadziigi?? mosh speeleet vispaar nevajag un grupas atshkjirt peec taa kursh ko dedzina?
0
:)
+1
es savulaik dedzināju savu plaukstu (org. spirtā mērcētu) pie dziesmas vārdiem "i set myself aflame", uz kādām 10 sekundēm, pēc tam 2 nedēļas sāpēja, bļa

a vienreiz rokas aizdegās netīšām, jo grimam izmantoju zābaksmēru, skarbi, truu, ne?
0
dzelzsgriezeej, jelgab,

jūs acīmredzot neiebraucat, ar kādu mērķi es vispār šajā tēmā ierakstījos

ne jau es te plātos ar savu pagātni, un ne es sāku spļaudīties

"veļas mazgāšana" - bļe, ku banāls termins, lieto gvk. cilvēki bez izdomas

jo īpaši tāpēc, ka lielākā daļa forumu apmeklētāju ir ekstāzē no diršanās, flames keep the farm alive
+2
Runājot par tēmu (atceroties sendienas), Deathperado (ja nemaldos, arī †††) pirmais metāla koncerts toč bija īpašs, pirmoreiz mūžā mēģināju vitamīnu (hehe) un bez tam tā bija arī Heresiarh pirmā uzstāšanās Latvijas publikai (pirms nedēļas bijām debitējuši Tallinā, Kaido no Manatark rīkotajā Deemonfestā), pie tam pavisam neplānota - SINISTER neatbrauca, nu tad prasam Valdim puspajokam, moš mēs varam vietā uzspēlēt - un šis saka, davai - atceros, kā ar tramvaju braucām pakaļ instrumentiem, krita pirmais sniegs, spēlējām pēdējie, likās, ka skan baigi labi un pusei neatlūzušās tautas mute vaļā - kas tie tādi?

vēl atceros, ka nesen biju sācis strādāt un par pirmo aldziņu kopā ar biržas kolēģiem no ņūkliērblāst kataloga pasūtījis cradle of filth un summoning longsleevus. nu un tad ēriks uz to konci bija to pasūtījumu dabūjis un izsniedza, patīkami :)
+1
Johaidi, nu gan iedzināt melanholijā, tuvākajām dienām mēnessērdzīgi depresīvs nosakaņojums garantēts... Dzīvojuši tak cilvēki; a ko tāds kā es te varētu pastastīt? To, ka Rēzeknē nekas nav mainījies kopš laikiem, kad mūzika tika kopēta no kasetes kasetē? Joprojām apkārt neviena, ar ko papļāpāt par metālu. Cik gadus jau taisos pārvākties uz galvaspilsetu, reiz tomēr būs jāizšķiras...
Pirmais koncis man bij Cannibal Corpse, šķiet, 2000. gadā. Atceros, neilgi pirms notika arī jau šeit pieminētā legendārā Annihilator / Overkill parādīšanās, kuru diemžēl palaidu garām, ko uzskatu par, iespējams, nožēlas vērtāko gadījumu manā mūžiņā.
Pēc tās leģendāro trešeru vizītes maskaviešu "Painkiller'ā" nācās lasīt kuriozas ziņas: Annihilator vokālists, krietni ieturējies Rīgas krogos un, iespējams, saduzījis paurīti stage-diving laikā, pēcāk tūrbusā draudējis galināt nost savus grupas biedrus, par ko arī šo no grupas "aizgājuši"... :)
0
...kādreiz televīzijā nācās noredzēt kaut kāda pasākuma ar nosaukumu (ja nemaldos) "Baltic Metal Mass" reklāmu; kurā kada baigi pazīstama fizionomija runāja: "Nesēdiet mājā un nekasiet dupšus, brauciet uz končiem!" Ar to arī, šķiet, aizsākās man apzinātā interese par šo mūziaks novirzienu... Moš, kāds atceras precīzāk, kas tas bij par pasācienu?
+1
kaukaa man liekaas ka kaadreiz kad nebija grupu tik daudz tad katrai bija savs raxturs teels un pamazaam viss izkristalizee klishejas un tagad tas vien ir palicis paari. a mosh kaadreiz taa likaas jo biju naivs bet eniivej..
0
+1
0
Ak, nu jā - par dedzināšanu! DARK REIGN-iem jau arī bija plānota ugunsspļaudīšana... :D. Tajā vienīgajā notikušajā koncī nesanāca - nebijām tā ritīgi iespēlējušies, un tad vēl dažs labs tik sparīgi bungās pa fleiti nolaida, ka viss izplānotais šova laiks sagāja galīgās dillēs, un dažus elementus izlēmām pārcelt uz nākamo uzstāšanos, kam arī gatavojāmies (nākamais koncis sanāca "MadMix" slēgšana, taču pasākums tika pārtraukts pirms vēl gan DARK REIGN, gan ALFHEIM un pat HEAVEN GREY (ja pareizi atceros) tika līdz skatuvei - dažu apdzērušos muļķu dēļ, kas uz ielas zem policijas mašīnas pudeli saplēsa, tā kā uz "Sarkanajām Beretēm" ilgi jāgaida nebija). Bet par dedzināšanu - kā spļaujamo maeriālu biju dabūjis medicīnisko ēteri, kas , kā zināms izgaro visai ātri un kam, kā zināms, ir nomērdējošas funkcijas. Pirmo reizi izmēģinot, vēl tā nekas - liesma sanāca, bet mēģinot nedaudz vēlāk, laikam to šķidrumu biju par daudz mutē salējis, tā ka atmira gan mēle, gan lūpas, tā kā pat normāli izspļaut to dranķi es vairs nevarēju. Rezultātā tomēr kaut kā izspļāvu, un, varbūt pat labi, ka biju acis aizvēris - jutu - kā mana vilna švirkst visapkārt galvai... :D :D Tagad jau ņirdzīgi, bet tobrīd smiekli nenāca - ātri nodzēsu, bet pēc tam vēl kādas nedēļas divas dabūju čulgas uz sejas dziedēt. Bārdu skūt tajā nedēļā vispār izpalika... Šim elementam tad arī turpmāk liku mieru, nolēmis lietot spirtu, bet DARK REIGN jau vairs pastāvēja kā dažu cilvēku projekts tā kā izpalika. Jāsaka, ka tolaik jau arī nekādus aizdedzināmos šķidrumus tik vienkārši nebija iespējams dabūt...
0
A ko ta petroleja nederēja?

Soļarka foreva
0
Tu vēl darvu vai verdošu piķi varēji pieminēt! :D :D
Bet kas jums tur tolaik ar tiem THERION bija? Dzirdētas jau tika dažādas leģendas un versijas, bet gribētos no pirmavota to konkrētāk uzzināt. Esot tur kaut ko šiem apēduši, esot kaut ko uz skatuves nosvilinājuši un par to esot jūs no skatuves nodzinuši? Uz to koncertu nebiju, jo tolaik Rīgā nedzīvoju, tāpēc tikai pieminu, ka tāds fakts tika dzirdēts - man, protams, par lielu prieku. :D :D
+3
Es tik atceros, ka tiklādz kā tapa izpūstas pirmās liesmas, uz skatuves uznesās Destrukts un nobrēcās: "Patuši svaju huiņu!" :D
0
Heresiarhiem galīgi nepievērsu uzmanību, atceros ka meitenīte kautko dziedāja, vēl bija dahuja taustiņu un laikam arī ķerkšana. Nekadu agunspūšnu neatceros, moška rindā uz WC stāvēju ?
0
Es tik atceros, ka tiklādz kā tapa izpūstas pirmās liesmas, uz skatuves uznesās Destrukts un nobrēcās: "Patuši svaju huiņu!" :D
======

ROTFL!
Tas noteikti bija labs skats :D

PS. Man Heresiarh visumā patika. Biju gatavs derēt, ka nākamais disks būtu bijis krietns solis uz augšu, bet nu...
0
nu jā..., laika posmā ap +/- 1996-...98-tiem gadiem vēl pa Rīgu netusēju. Tāpēc nevaru grimt nostaļģijā par 16..17 gados apmeklētu madmiksu, robinsonu u.c. Kaut mani vienaudži, kas aizgāja uz Rīgu pēc devītās (ap 1995, 96-to) paspēja to visu izbaudīt pēc pilnas progas. Tajā laikā aktīvi spēlējām Līvānos un, protams, jāpiemin Daugavpils (par ko man līdzīgas nostaļģiskas atmiņas, kā te večiem no madmiksa u.c. laikiem), kur uz to laiku bija diezgan spēcīga vietējā metāla skatuve. Viņi tā arī vārījās savā sulā pilnīgā izolācijā no Rīgas. Nu piem. pašlaik labi zināmos Disease atceros vēl kā jaunu punk grupiņu, kura dziedāja par prezervatīviem :DDD. Tādi bija tie pirmsākumi. Bet laiki bija labie.
Nu vienmēr jau būs tā, ka kādreiz viss bija zaļāks un zilāks :))
0
A Heresiarh man ar patika. Vienu vienīgo reizi viņus redzēju Madonas sinepēs (1998), kad iznāca mīt kopā steidžu kā konkursantiem. Vēl tajā dienā močīja Inokentijs, Ultra (tagadējie Trendkill Method), Akmeņu dārzs (vai Skumju akmeņi... a velns zin) u.c. vairs neatminu. Un tie visi bija konkursanti.. bļin, ja tā padomā, kas tik nav gājis caur madonas sinepēm cauri. Lielākā daļa- tiesa gan, tā arī palikuši kautkur pagātnē.
0
o joptvai. Ivar, es te lasu un hujeju. Atvaino, bet ir sanācis būt klāt Dark Reign transformācijas procesā, bet vai tagad tam ir liela nozīme, kādi bijuši Dark Reign teksti un cik taustiņu kombinācijas tika iemontētas Heresiarh materiālā?
Nekļūstam smieklīgi, esam tak bišk paaugušies pa šiem gadiem. Vismaz bija jautri palasīt. Ā, Venom un starp citu, sakarā ar citātu "TU NORAKI LATVIJAS PIRMĀS BLACK METAL GRUPAS, NEVIS TĀS RADĪJI" - neviens nav traucējis šito visu reanimēt. Kādreiz jāmeklē vaina sevī, ne citos. Sevī sen to esmu apzinājis. Nu bet kā ar Tevi pašu?
0
>Es tik atceros, ka tiklādz kā tapa izpūstas pirmās
>liesmas, uz skatuves uznesās Destrukts un nobrēcās:
>"Patuši svaju huiņu!" :D

:D
es pats vairāk atceros vārdus "tut že vsjo bešennije ģengi stoit" un to kā viņš tur lēkāja man apkārt kā sajucis goblins (kam gan netika piegriezta ne mazākā vērība - jo biju baisajā dragonmetal *kondīcijā* - negulēta nakts, visādas interesantas vielas). To uguni bija plānots spļaut vienas dziesmas laikā, līdz kurai mēs tā arī netikām, jo kazin vai laika trūkuma dēļ mūs dzina nost no skatuves jau pēc 3(?) dziesmas. Un vēl atceros, ka tajā kinostudijas zālē pat pīpēt bija aizliegts, par petrolejas dedzināšanu nemaz nerunājot. Uzreiz pēc tam mani ļoti gribēja piekaut viens dusmīgs metru sešdesmit onka (it kā Therion skatuves menedžeris), kuram biju (gandrīz vai?) trāpījis ar nodzēsto lāpu, kuru, (šito nožēloju :) nepadomājot, pēc lietošanas aizlidināju kaut kur, kur acis nerāda. Bet viņam nekas neizdevās, jo iepriekšminētās kondīcijas dēļ smējos tā, ka nevarēju nostāvēt kājās, kad viņš mani tur grūstīja un angliski lamāja. Lai vai kā, Heresiarh tika izraidīti no beksteidža, bet tas arī viss, cik atceros, neviens un nekas necieta, izņemot organizatorus, kas cieta vieglu izbīli, tā ka, i.t., tavs lielais, ļaunais prieks bija veltīgs. taviem vārdiem runājot, krējums tika nosmelts tik un tā :D
+2
A Heresiarh labākais koncerts manuprāt bija Pakaviņā, Lienes ielā. Kopā ar Nightwing un vēl tur kaut ko. Tad bija gan vislabākā kondīcija, gan fīlings, dragon magick in the air, vnvsk. Es vēl aizvien reizēm prātoju, vai tie divi džeki, kas pie ieejas tur izvilka no azotes Kastaņedas sējumu, bija īsti vai nē.
Starp citu, ir tāda lapa
/
0
nefolk kur ir zemites iela?
0
paskaties kartē
es tur vairs nedzīvoju
0
mocis, par to reanimaaciju... nevelk, jo tas laiks, kaa pats teici ir aizgaajis. Un nevis taapeec, ka nevareetu, bet taapeec, ka DARK REIGN atjaunoshana buutu kaut kas idiotisks - varbuut pat nesasgaadaatu probleemas kas speeleetu, bet driizaak ko speeleetu - jo, kaa jau tas viss te tika mineets, DARK REIGN muuzika visa, gan ar nelielaam izmainjaam, tika iespeeleeta kaa HERESIARH muuzika - driizaak, tiiri vai smiekliigi buutu peekshnji saakt kaut ko atgremot un teelot baigo true'n'evil "atgrieshanos". Taapeec jau te teemas pashaa saakumaa iemineejos par kaut kaa jauna radiishanu, varbuut ar kaut kaadiem DARK REIGN ideologjiskajiem elementiem, bet nekaadaa gadiijumaa vairs ne pashu grupu kaa taadu! Laiki mainaas!
0
nefolk, redzams, ka tas lielais, ljaunais prieks tagad ir atchaapojis pie tevis... :DDD
Kas attiecas uz to konci ar THERION, tad vienas no baumaam bija, ka HERESIARH-ieshi THERION-iem tur kaut ko aizkulisees esot apeedushi, par ko tad arii jums tas skaabeklis uz skatuves arii esot saakts piegriezt.
0
aha, šitā jau izklausās pēc pašu heresiarh ģenerētas baumas
apēdām pusi therion kora
aha

mocim piekrītu par to paaugšanos, venom, 10 gadi + taču jobtvai, tā kā laiks mainīties jau būtu
sen jau citas lietas aktuālas
metāla laikmetu kā sendienas atcerēties patīkami, bet atgriezties man tur negribētos
vismaz pusi darītu savādāk
otru pusi vispār nedarītu
utt..
-2
Negribu but kritisks tomer sanak ka Warpath ta teikt zhelojas par situaciju.
Un cik tad taalu ir pavirzijushas idejas kautko treali izdarit?
Vai ari viss tas ir tikai idejas limeni?

Nefolk tad tu esi smagi aaraa no metala?
+1
īsi sakot, abi labi :)

pie tā arī paliekam.
0
nefolk, tieshi to es tev arii visu sho laiku censhos pateikt - taa arii nesaprotu, kaapeec tev bija vajadziigs saakt braukt augumaa par to, ka atljaavos atcereeties dazhus aspektus no taa laika, manaa veerojumaa. Bet varbuut labi ir ar - vismaz salikaam dazhus truukstoshos punktus uz attieciigajiem burtiem. Labi, ar to arii vareetu sho diskusiju beigt, jo sen jau to gribu dariit.
-2
Labi tatad skaidrs neviens ne otrs nav neko sasniedzis bet varas sava sula tiesham diskusiju var beigt.
+1
i.t., ja nepamanīji, šī "diskusija" jau sen ir beigusies
+1
labi.
get a room, you two.
+1
Un tagad vēl mums vajadzētu sākt skaldīt matus par to, kurš ātrāk ir izlēmis beigt šo "diskusiju", vai vēl kādas citas dumjības. Skat, pat bobijam jau garlaicīgi sāk palikt. Viss, beidzu - vismaz šo tēmu! Balodi, nekustini te neko vairāk!
0
warpatham patik teikt pedejo vardu :D
0
i.t., ja nepamanīji, šī "diskusija" bija beigusies jau pirms tā bija sākusies

;)
0
I.T.Warpath
"Kas attiecas uz uzrakstiem uz sienaam, tad 80-to beigaas, braucot ar tramvaju uz Chiekurkalna tirgu, uz vienas maajas sienas vareeja lasiit uzrakstu "KREATOR". Kaa nesen paarliecinaajos, tad tas uzraksts tur ir veel joprojaam."

Iespējams Latvijā vecākais šāds "sienu gleznojums" atrodas Vecumniekos pie autoostas. Tur ar lieliem melniem burtiem stāv rakstīts METALLICA, un jau labi ilgi. Varbūt pat kopš kāda 84-tā. Es tā rēķinu, jo lauku māju Skaistkalnē mēs nopirkām 83-ā rudenī un nākamajā vasarā mani jau uz turieni sāka vest. Un es tiešām neatceros, ka tas uzraksts kādreiz tur nebūtu bijis, kopš es to vietu redzu.
Pirms pāris gadiem tikai kaut kāds diletants viņu ar zaļu krāsu nedaudz pielaboja.
+4
... "un nākamajā vasarā mani jau uz turieni sāka vest"... izklausās baisi... ko viņi ar Tevi tur darīja ?
0
"Jānis: Mēs plānojam decembrī ierakstīt demo albumu. Visiem gribu ieteikt vairāk domāt par pagātni."

kāpēc jādomā par pagātni? :o
+1
"... izklausās baisi... ko viņi ar Tevi tur darīja ?"

Mācīja medīt briežus, ķert bebrus ar harpūnu, nodarboties ar naturālo saimniecību, un veidot uzkrājumus iespējamam partizānu karam ar ASV.
Nu, kā jau vairums padomju laikos, pats zini.
0
bļin pārlasījos... mācīja badīt briežus... :D:D:D:D ahujeķ... asaras pilnīgi acīs... aaaaa
+4
Runājot par vēsturi - klab.lv/users/sick_among_pu...
0
Labs ieskats vēsturē. Cepums Neonam par linku.
+2
Kas tā par stulbu pokeforumu leksiku? Kāds vel cepums? Kur mans aliņš?
+1
Pats pašlaik nedzeru un tev arī nedošu (jo pašam gribās). Nu labi, bezalkaholiskais der?
0
Neder!
0
Tad nedzer :P
0
Iedomājies, ka cepums ir ar alkoholu (ķipa, mīklai bija brendijs pieliets).
0
Man ir labāks variants - hašiša cepums :D
+3
Kaņepju bulciņas :))
+3
sēņu torti!
+2
Eh, es labāk pie oldskūla palieku - magoņmaizītes...
+3
Neonz, šodien, plkst. 13:43 +3 [+] [–] [Profils] [Link]
Runājot par vēsturi - klab.lv/users/sic......

Uj... tas nu gan ir oldskūls. Atmiņā nāk KAĻIŅINA pagrabs, pilošas caurules, GAUDIJS, lētais alkohols no točkas, I.T.WARPATHs vēl ir VENOMS. Aaa... asariņa notecēja
0
Pag, kas tad Alfheim spēlēja pie bungām ?
0
nekijs tipazs po klichke Slayer, istaja varda laikam Ivarinsh!
+2
Huh.... es klāt ur nebiju, bet stāsta, ka Slayer esot sadūris Venoma kungu...
+2
Aha, bija tāda lieta. Kājā
+5
Trūblekā jau bez asinīm nekādi...
+1
KILLERMAIDEN, - davai koļījies, kas tu esi, ka tik labi zini dažas nianses, kas netika nestas ārā no "hatas" :)

+2
nu par to kaja durshanu jau runaja puse veldzes...tik tads mazs duriens bijs, ja man galigi piemirsies bij' :o
0
Nu luuk, Desper, a Tu teici: "divaini, ka pie mums vēl nav notikuši incidenti a ļa Vikerness vs Euronymous..."
:D:D:D
+2
Biju galīgi aizmirsis... Beru pelnus uz galvas un nožēloju izdarīto!
+2
kirpuss, šodien, plkst. 15:56 +1 [+] [–] [Profils] [Link]
nu par to kaja durshanu jau runaja puse veldzes...tik tads mazs duriens bijs, ja man galigi piemirsies bij' :o

Tak ne par dūrienu kājā kā niansi "kas netika nesta ārā no "hatas" " Sonnenmensch runāja bet gan par pilošām caurulēm. Vai ne?
EEE, Sonnenmensch, ielūkojos tavā profilā. Domāju ka mēs neesam bijuši jelkad pazīstami. Tatad arī mans vārds tev neko neapskaidros. Kaut gan... Kaļiņina pagrabā pie galdiņa daudz tautas ir sēdējis...
0
Nu jāāāaaaa... Pareizi tu mani saprati, ne jau par Venomu te gāja runa, bet par dažu labu pagrabu :)
Nu skaidrs, katrā gadījumā pierādījums tam, ka pasaule ir maza.
+4
Sensenajoslaikas, kad nebija vēl šeit pieejams internets un citi pūstošā kapitālisma labumi, šie te izdevumi (+ RockCity) bija gandrīz vienīgais informācijas avots. Tika nodoti no rokas rokā ...

www.failiem.lv/list.php?i=nhptew...

Death.City.1.1993.pdf
Death.City.2.1995.pdf
Death.City.3.1996.pdf
Tresh.enciklopedia.1993.dj...
ZARRAZA.1.1990.djvu
ZARRAZA.2.1990.djvu
ZARRAZA.3.1990.djvu
0
Stilu apraksti treš enciklopēdijā labie :) Oldskūls m/
0
labais, būs jānovlek. man savulaik bij tikai Death City 1, ar Bentonu uz vāka.
-1
"Jū, laiki bija skarbi, bet entuāzisma pilni! :) No tiem laikiem ir saglabājušies gana daudz koncertnieku video. Jāpielauž Kriwix to visu nociparot & varētu kādudien vērst nostaļģisku skatu lielajā ekrānā :)))"

Nu ko? Kaads to ir (iz)dariijis?
+2
Jā. Ja nemaldos, tā paša 2007. gada beigās bija pasākums MP ar vecajiem video, bildēm un dažiem purniem arī klātienē.
0
bija gan, iedevu savu bilžu materiālu, bet pati netiku ;(
+6
Reta iespēja pavērot vēsturiskus kadrus no metāla mūzikas festivāla DEATH COMES, kas notika Lietuvā, 1998 gadā ar mūsu pašu SKY FORGER uzstāšanos. Šķiet, ka pie bungām ir Kārlis (ex - Sanctimony) Protams, skaņa gan varēja būt labāka.
www.youtube.com/watch?v=0z8EwwTlF40...

www.youtube.com/watch?v=oSlIAHUdNE4...
+1
Pēteris ar matiem un Zirgs bez bārdas :)
0
mjaaaa, es taja festa ari tur biju :)
+4
Šodien sanāk 23 gadi kopš tā RVR nenotikušā Sinister koncerta (sk.tēmas aizsācēja Deathperado ierakstu), kur es nebiju DD
Jelgavā 94 aprakstīts jautrais brauciens uz šo, bet diemžēl nav minēts, kā pagāja tas koncis, beigu beigās jau viņi aizkūlās turp.
+3
^ koncis beidzās labi, bet ar vilšanos, ka Sinister tomēr nebūs. Atceros, ka, lai arī biju šmigā un kājās bija jaunās augstās melnās Adidas botes (diez kāpēc es to atceros), bija baigi auksts (sniegs un kādi -5 toč bija). Stāvot ārā biju reāli pārsalis (iespējams, ka pie vainas mans tā brīža "kaujas svars" - 58 - 60 kg). Krabathor gan atceros kā diezgan lielu mēslu. Bija tā jau viss bija forši, ņemot vērā, ka tas bija laiks, kad akūti trūka jebkādi pasākumi, kur spēlētu kaut kas atpazīstamāks par Husqvarn vai Grindmaster Dead. Pēkšņi atceros, ka poha nākamajā dienā toč nebija un to es "norakstīju" uz ~ 6 km gājienu ar kājām uz mājām totālā salā un badā :D
+2
Es tieši padomāju par šo te pasākumu vakar. Sapriecājos, ka nesnieg sniegs uz vēl joprojām lapām klātajiem kokiem, kā toreiz un par to, kā smuki paslīdēju uz RVR nama kāpnēm un nolikos uz muguras :D
+7
Precīzi 25 gadi kopš First Frost. Cheers visiem, kas vēl dzīvi un tur bija.
+3
toreiz tu, Desper, biji vēl šķīsts un jaunu veselīgu aknu !! D
+2
Jātaisa atceres koncerts par godu First Frost gadadienai.
Headlaineros protams Sinister.
+3
Tb Sinister neierodas atkal? :D
+3
Jātaisa koncis, kur neviena grupa neierodas. Hedlaineri, protams, Deicide.
0
Un Marrrdukkk. Sniegu nevajjg?
+1
Oj,marduk gan nevajag. Šausmīgi neinteresants bleķis. Ir interesants un neinteresanrs bleķis,šis ir no neinteresantajiem. Visas dziesmas vienādas.
0
Tas vairāk sarkasmam, ka tie jau nekad arī neieradās :D
0
Nākamgad Bruķikā Deicide ir pieteikti - ''Legion'' spēlēšot
+2
Uz Deicide solījumiem kaut kur spēlēt man jau ir "aha, protams bļe" attieksme
+2
Burzum gribu dzīvajā.
+3
"BladeOfDarkness, vakar, plkst. 13:08
Nākamgad Bruķikā Deicide ir pieteikti - ''Legion'' spēlēšot"

Nu un, ka ir pieteikti? 2019 gadā noskatījies? :D
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
vainamoinen
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas