Matainīša Ziemassvētki
+2
Gribētos uzzināt kā tautiešiem ar Ziemassvētku tuvošanās sajūtu? Ir, nav? Vai ir kāda tradīcija šajā laikā (katru vakaru pa kilo mandarīnu / piparkūku, playlistē bleku nomaina Jingle Bells :D ) kuru piekopjat? Kāda vispār ir jūsu attieksme pret šiem svētkiem un kā tos labprātāk pavadīt? Cerams, ka nav pārāk daudz jautājumu vienā :)
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Hmm man nu tā īpaši vairs nav noskaņas... viss negattīvais apkārt...

Frank sinatra: I'm dreaming of a... *Shagrath pa seju sadod Sinatram*
Shagrath: *growl* BLACK Christmas!!
0
nevar būt nekādas sajūtas ja nav sniega B***!!
paldiesdievam man ir simts citu ģēlu citādi no mokām nosprāgtu par to domājot
bet ko klausos? klausījos- citus gadus- KALADO
TOTARI diemžēl vel nav novilkti
bēdīgi bēdīgi bēdīgi
(un kaiva vispār tā nekad dzīvē nesaka tā ka tas kaut ko jau nozīmē)
0
Nu nez nav nekāda dižā sajūta... a nē biki ir- vismaz dienas kļūs garākas pēc tiem Ziemassvētkiem, ziemas saulgrieži kā nekā, bet tā po, vismaz būs kāda brīva diena darbā...
Ko klausos? to pašu ko parasti.
-1
visu komercialo svetku kalngals. topa tulit aiz heloviniem un valentina dienas.

Riebjas man ta kristieshu propagandas padarisanas atzistu tikai ziemas saulgriezhu svineshanu.

darbaa tomer tas ir jutams.

Tb SKY ir uztaisījushi aptuveni nu 12 m augstu egli no plastmasas zariem. dzeki 2 diennakti vinju puskoja. tagad degot lampinjam rodas iespaids ka tur tukstoshiem lampu sadegts.

a pasham darba kautkadi tizli kjinieshi lampioni sakaarti pie griestiem.

0
Es kā rūdīta pesimiste domāju par sesiju...
0
Un par to, ka savu 21.dzimeni nosvinēšu tā, lai noskan.
0
Nu mani nedaudz apbēdina ka šogad nav oficiāls Dark Christmas koncerts. Labi ir citi tur visādi, bet tas nav tas. Tomēr ziemassvētku noskaņās vadīts koncis būtu daudz jaukāk.
0
jā, sniedziņu gribētos
šitā žļurga tiešām nerada nekādu prieciņu
0
oHO 0_o kuraa tev dienaa hersy??(manam ar strpcitu somenes 21 paliek:D
+2
Vai, kā te daži lūdzas apsveikumus. :D
0
Veči, man janvāra vidū :D

Un es tik sāku ņīdēt, ka gadsimta rauts jārīko- Enemy, Tu esi ielūgts.

Eh- metālistu eglītes vietā jāiet uz BM pasākumu. Pirkt vai nepirkt tos eņģeļa spārnus?
0
Tak pie pakaljas tos visus "krismas" - tieshi ziemas saulgriezhu priekshvakaraa pie mums ciemojas dizhie SAMAEeLji, kam dziesminja par Ziemas Saulgriezhiem ir iekljauta mini-albuumaa "Exodus". Tad arii pavadiet visu veco gadu un visus SatanClaws-us suutiet dirst!!!
0
Saturnāliji ir forši svētki, kuš :)
0
Man Z-svētkos patīk skatīt Jesus Christ Superstar. Šogad ceru redzēt 2000. gada variantu :)
0
Man z-svetkos patik neko nedarit un izbaudit sarkano datumu priexrocibas:D
0
es gan neesmu īsti matainītis (topiks jau viņiem domāts), bet varu padalīties domās par Z-svētkiem. tie taču ir ģimenes svētki. jābrauc būs pie senčiem pasērst. Uzklāts galds, eglīte, dāvanas... forši johaidī. Pēc tam aiziet uz savu kompāniju, kur tad nu sākas šņabis + troksnis un viss pārējais :) Z-svētki jau tāda kulminācija vien ir.., jaukākais jau ir tas gaidīšanas un gatavošanās laiks (kautgan ko tur daudz gatavoties- ar davaniņu pirkšanas drudzi nesirgstu). Apm. 1-2 nedēļas pirms. A ja vēl sniegs uzkristu, tad vispār būtu tāda pacilāta, labvēlīga noskaņa.
p.s. uz baznīcu Z-svētkos neeju (vispār jau kādreiz varētu aiziet, tur tāds svētku svinīgums.., bet agri jāceļās). Adventā gavēni neievēroju (tb t.s. kluso laiku). Bet 24. datumā tomēr cenšos neārdīties.., vismaz pēdējos gadus tā sanācis. A ko tur daudz plosīties? visi +/- šajā vakarā sēž mājās kopā ar senčiem un gatavojas 25.datumam :)
0
riebjās ziemassvētki. Visi grib izlikties pārspīlēti labi un jauki, bet tas taču ir bezjēdzīgi, ja to dara reizi gadā.
0
neviens jau neizliekās. kā jūtās, tā arī ir. nevar taču tā vnk izlikties...
Laikam tev Tasturneko nav bijuši kārtīgi ģimenes z- svētki.. kautkas nav gājis īsti, kā vajag. tāpēc jau nav jāspriež no savas negatīvās pieredzes par citiem :)
0
man 50/50 ju5tas pret z-svetkiem,jo nepatik tas ka visus svetkus lielaka dalja tautas pavada triecot naudu nost t/c n-tajos
+2
Jā, bok, bij jau gan tā slābanāk, ja tā labi atceros. Salaveča vietā nāca ar vati aplīmēts kaimiņš. :(
+1
Jā, bok, "isķinu glagoļiš".

Vienīgais, kas man Ziemassvētkos nepatīk - parasti pēc tam vēders pāris dienas sāp no pārēšanās... sautēti kāposti un cepta gaļa lielos daudzumos tomēr tāda pasmaga barība :D
0
Piekrītu Norvēģu Pāķim. Man tas smagi krīt uz nerviem, ka jau mēnesi iepriekš visos veikalos salikti mega plakāti ar visādām fucking bezjēzdīgām akcijām.
Un ja tev kā reiz uz to laiku vajag aiziet uz veikalu pēc kāda prasti ikdienišķa pirkuma, tad stāvi milzu rindā aiz cilvēkiem, kam pilni rati ar visādiem nevajadzīgiem plastmasas krāmiem, kas uzdāvināti noputēs skapja augšā vai zem gultas.
+1
Nu, Intar, ar to pārēšanos ir kā ir. Senči parasti pacenšās Z-svētku galdam. Pēc tam tai vēderā viss kaut kas notiekās...sekas dažādas :D
p.s. nu uz baznīcu iesi svētkos? varētu noorganizēt gājienu ar aliņiem un t.t. :)
0
menesis jau ir vel pieklajigi,visslimakais kas bija kad oktobris vel ta riktigi neiseakas jau piedavaja z-svetku kreditus u.t.t.
kao4e manuprat tagad z-svetki ir komercijas svetki
+1
Neredzu nekādu vajadzību pēc baznīcas. Kaut kad bērnībā intereses pēc gan esmu bijis uz Zsv. dievkalpojumu.
0
Nu Pāķi, cienītais, a kuri populāri svētki tad nav komerciāli mūsdienās?
0
Nilez papirjod batjki v peklo!!!!!
Naaks lieldiesnas,pataupisim spekus tam laikam:D
0
Labākā nemeinstrīm un nekomerciālākā dāvana ir - NOTHING!!
0
Nav ko daudz njaudeet apr to komerciju, Z-sveetki ir miilji un jauki sveetki, ko var labi pavadiit kopaa ar gjimeni (ja taada ir). Man taadas iisteni nav, bet es taapat nenjaudu, kaut kaa jau pavadu. Tas jau atkariigs no tavas pasha uztveres.

Un ja jau komercija, tad komercija, muusdienaas viss ir balstiits uz komerciju, bez taa nekur neiztikt, bet tas jau nenoziimee, ka nevar svineet Ziemassveetkus gjimenes lokaa, apdaavinaat ar pash taisiitaam vai vismaz kaut cik interesnati izveeleetaam daavanaam, kopiigi pieesties, kuupinaat sveciites, cept piparkuukas, baac, tas taksh viss ir makten jauki. Ja veel sniegs ir, tad kaut vai ar kamaninjaam no kalna braukt un aardiities.
0
nothing uzdaavinaat tik tieshaam ir ljoti viegli, daudz vieglaak nekaa tieshaam izdomaat, ar ko vareetu kaadu cilveeku iepriecinaat.
0
Njā, ar to dāvināšanas prieku man tā ir kā ir, uz radu jubilejām knapi kautko varu izdomāt (nekam nevajadzīgus sūdus, kas put sekcijā negribas dāvināt). Tīrās mocības. Dāvināt to kas pašam patīk īsti ar nesanāk ;) ... XXX-masi vispār tīrās mocības, vesals bars jāapdāvina, eh.

Varbūt man tikai tā liekas, bet šogad tas iksmasu marazms gājis uz leju, jo īpaši nekur to visu širpotrebu (svecītes, enģelīšus, jēriņus, vingrotājus un Salavečus) neredz. Pirms pāris gadiem jau Novembra vidū šur tur jau kāds sāka sviestā iet ...

Bet norīšanās būs pamatīga. 4+4 brīvdienas priekšā!!! Ragi būs dziļi dūņās, yo :D
0
Iespējams pat 5+4 ...
-1
Galerijā centrs redzēju svētā klausa krēslu :D
+3
Cerams elektrisko.
+1
Pedāļi jāmin pašam :)
+2
Kādas vēl baznīcas Saulgriežos?!!!! Ja kādam tas sanaglotais žīds tik ļoti pietrūkst, tad lai iet un rāpo, bet mana attieksme pret to žīdu marazmu ir vienkārša - uguni klāt! - un būs jums Ziemassvātku svecīte!!! :DDD
Protams, es jau tā nu kurināt vienalga neiešu, citādi man vēl ilgus gadus tikai strīpaini salaveči ciemos nāks - apstākļi neatļauj brīvu rīcību. Pareizāk izsakoties, es apzinos šo "svēto" graustu izcilo kultūvēsturisko vērtību un tāpēc es nu galīgi nedrīkstu mūsu demokrātijas apstākļos atņemt garā vājajiem cilvekiem viņu vienīgo mierinājumu - "debesu valstības vēstniecības zemes virsū"...
Tīri vai vēmiens sanāca pēc šāda politkorektuma...
0
:D
warpath pjūr īvil:D
Ja pasulei izdalitu visu vatikāna sakrāto(sazagto/izkrapto) naudu tad pasule nebutu nabadzibas,bet..bet iestatos ekonomiska krize visspasaule:D
+1
Es arī nesaprotu visu to ņemšanos par un pret vecu židu pasakām (kuras pašiem žīdiem pa 50% pie kājas).

Kurbads ar Lāčplēsi - vot tie bija varoņi. A Džīzus tāds hobitfrodo veidīgais memļaks vien ir.
0
Veči- tie patiesībā ir seno romiešu ražas svētki Saturnāliji, kuš :D

Ēšana, orģijas, sarkanā krāsa un visu ļaužu vienlīdzība un miers uz 3 dienām- štrunts par fasādi, tie ir seni pagānu saulgrieži, tā arī svinam ;)
+1
dzeram kā lopi!!!:D
LĪDZ KRIŠANAIJ:D
0
Ja kas žīdi nemaz ziemassvētkus nesvin.
+1
A es par ko. Jāēd pīrādi un kāposti, jādzer vis kas plunčkājas. Nafig eglītes un baznīcas.
0
a tu to iestāsti saviem senčiem- ka nafig to eglīti, nevajag.. nav true.

Warpat- takš ja arī demokrātija atļautu, tev ļipa būtu par īsu pielaist guni baznīcai.

p.s. neesmu kristieties, bet arī nesirgstu ar aizspriedumiem, kuri velkās līdz no tīņa gadiem.. tas tā- starpcitu :)
+1
vnk dariet kā es un klausieties iļģus- un ejiet dabā (ja ir sniegs)- tad arī būs pagānisms :D :D
0
Laba ideja.
0
Enemy- žīdi 8 dienas tajā laikā svin gaismas svētkus Hanuku :) svin, tik vēl cita veida ziemassvētkus. starp citu- latviešu valodā vārdam "ziemassvētki" nav sakara ar kristietību- svētki ziemā un viss.
+1
kaiva, a ja sniega nav, tad pagānisms nekādi nesanāk? :(((( ko tad nez mūsu priekšteči darīja, ja nebija uz ziemas saulgriežiem sniega?
0
Nu mani senči sen no eglīšu dedzināšanas atteicās - stiep to štrumtu mājās, pēc tam uz miseni un vēl skujas no tepiķa ķimerē ārā. Nah :)
0
boks, es uz to lietu skatos savādāk. Kas attiecas uz eglīti, tad ir pagrūti spriest, vai tā tradīcija no tiesas ir aizgūta no kristiešiem, jeb jau ir bijusi sastopama kā pagānu tradīcija visās Ziemeļeiropas valstīs, tikai pēcāk pakārtota reliģijas vajadzībām.
Be par baznīcām - nevis jāspriež par to, vai kāds to darītu vai nē - es arī negribētu tēlot Kristianu Vikernesu, bet vienkārši ignorēt visu kas ar to ir saistīts - nomirs pati, venkārši nevajag tos svētos mēslus kustināt, lai nesmird.
+1
heresy, Saturnāliju nedēļa bija svētki tikai Romas impērijā, bet jebkura Eiropas tauta ir svinējusi Ziemas Saulgriežu laiku. Kristeši vienkārši pārņēma un pakārtoja savus svētkus pagānu tradīcijām, nedaudz ieviešot savas korekcijas - tā, lai viņu ziemassvētki būtu astotā diena pirms oficiāli noteiktās Jaungada dienas. Jo astotajā dienā, pēc tās kristiešu leģendas, ir notikusi sanaglotā žīda apgraizīšana.
Tagad padomājiet, kādus svētkus sviniet!!! Un vai tiešām tā žīdeļa nogrieztais pimpja gals ir tā vērts, lai tam par godu sāktu katru jauno gadu, un svinētu kaut kādu viņa piedzimšanu, atbilstoši kaut kādu reliģijas tradīciju kanoniem?!!!
Tāpēc, ja negribat svinēt 1. janvārī Jēzus pimpja gala nogriešanas svētkus, tad aizmirstiet par 24. decembra ziemassvētkiem, bet atzīmejiet Ziemas Saulgriežu svētkus atbilstoši to notikšanas laikam - 23.decembrī. Tas, protams, ja vispār kaut ko gribat svinēt!
0
Nu ar folk biedriem un dažiem matainajiem iespējams, ka saulgriežus aizdošos pasvinēt pa pagānisko. Bet katrā ziņā tīšos prom no Rīgas un mazpilsētu pie senčiem, kur varēs ēst tik cik lien un gribas prom no zombijiskajiem cilvēceļiem, kuri ar pārbolītām acīm šturmē iepirkšanās centrus...
+1
Šogad jau nav vispār nekāda problēma kārtīgi nosvinēt arī saulgriežus - var sākt lieties pilns jau 21. dec. vakarā :D
0
Ā, tad strādājošā Sestdiena būs tomēr 15 ?
+2
Kāds var ieteikt kādu ziemsvētku porņuku?
0
tur jau tā lieta ka sencīšiem tas sniegs gandrīz vienmēr bija un gadījās ka ne tad tas tāds prikols- a tagad (vienalga vai co2 vai dabiskais planētas cikliskums) es vnk nespēju izjust nekādu prieku no iešanas dabā. tas protams nenozīmē ka nevarētu piekopt visas izdarības ;D. bet nav fīlinga nav. pat Saule- neliekas ka citus gadus būtu tik daudz tumšas nov/dec dienas bijušas. tas slapjums aizķēpā acis
labi es izbeigšu
gan jau janvārī atkal sāksies Sibīrija :D
(bet nez vai ir vērts uztraukties par kristiešiem, labāk uzgrieziet kristīgo rādžu tad kad tur ir kaut kādas intervijas. bez iekšām var palikt. besīgu garīgo uzlabo perfekti XD kristus ir starp mums
un ļaujiet Dievam sevi lietot...
(tie ir tikai ziediņi)
0
A man po par strādājošām sestdienām, tikpat nav ko darīt :D
+1
Par kristiešiem? www.draugiem.lv Sadaļa: Parunāsim? -> Reliģija -> Ko kristietība ir devusi pasaulei? Lasiet un nobaudiet. Jauks garadarbiņš!
+1
Izņemot reliģiskos karus, spīdzināšanas, dedzināšanas, genocīdu, tumsonību, liekulību utt.? Hm, nāk prātā tikai daži arhitektoniskie pieminekļi (baznīcas un katedrāles)
+2
Somu censoņi AJATTARA izdevuši Ziemassvētku singlu zborņiku. Pareizais muzons, ko pie eglītes ieklausīt. Vāciņš spēcīgs: metalarea.org/images/audiocovers/...

www.metal-archives.com/release.php?id=2545...
+4
šodien kārtīgi jāpiemetas, un kad rīt mostoties mocīs drebulis, jāpadomā par to ziemassvētku sajūtu
+2
nez vai šogad pietiks naudas nopirkt egli svētkiem! :D

bus vien jāieliek egles krustā čiekurs un jāpriecājas! hah
+2
^ vecīt, saliekamā plastmasas, kaķis ar neēd nost :)
+3
nee saliekamā dārga, vakar alfā skatījos 18ls prasa... čiekurs no vietējā juglas vai mežparka mežiņā sanāk lētāk! :D
+4
Ziemassvētkos jāsēžās kamanās un jābrauc dziļi Kurzemes mežos:)
+4
Nav ko floru čakarēt un ar Gansu paražām Latvju pagānsvētkus defaltēt. A plastmasas eglīte pēc izmešanas pa logu dabā nesadalās.
+2
kamanas tak vispaŗ bargu naudu maksā (dekors ar salaveci un kamanam vien LVL 47,00)
+3
mūsdienās visi uz mežu dodas ar plastmasas āboltiņiem zem pakaļām!
tie maksā kādu divīti
+3
^ plastmasas egli neviens nemet ārā, ieliek kastē un skapī
+3
Ja jau pieturas pie tradīcijām, tad pieturas - Jaungads garām - egle pa logu ārā un basta.
+5
Aizpērn man bija eglīte no tukšām alus pudelēm.
+6
smieklīgākais vienu gadu kur svinēju jauno gadu bija egle piekārta striķī pie griestiem, lai pa pjaņi neviens neapgāž:)
0
Pie Briežiem vai?
0
Man vecmučāgs stāstīja, ka viņas bērnībā vienmēr esot egli pie griestiem kāruši.
+10
Lieli dzērāji bija ? Bet galvenais, ka labi cilvēki ...
+3
kad pie briežiem ir egle bijusi? ā pareizi, pagājušo gad bija un tā pati ko es atvedu un viņi mani par to lamāja, jo mantiņas bija jātaisa no pudeļu korķīšiem utml:))
+3
Eu, Intar, a kā no pudžām taisa to egli ? Es kaut šovakar varētu sameistarot - izejmateriāla daudz un dažāda pilns :D
+1
beidziet gānties, es gribu ziemassvētkus, smuku egli, baltu sniegu, mīļas sajūtas un karstvīnu:)
+1
U kas ta nu?
Krīze, depresija, domas par pašnāvību apnikušas? 8)
+3
u, tāpat nekad nebūs kā bērnībā: atskan būkšķis pie ārdurvīm, Tu, mazs, gandrīz plikiņš izskrien ārā un tur stāv maiss, vecāki norāda, ka esot no Ziemsvētku vecīša, un maiss pilns ar dāvanām un visas patīk... pirmais trīsritenis
+4
ja tā padomā tas pirmais trīsritenis vs. 1244 šļāciens makstī. Kas krutāk ?
+3
krutāks? kā būtu ar šļācienu uz iekšu urīnizvadkanālam?
+3
perversie tēviņi:D ņemāt un visu noskaņu sabojājāt;(
+2
jā, ninja69, proties ! >:)
+2
jā, es jau gaidu trīstriteni un antidepresantus:D
+5
nav bišk pa vēlu trīsritenim ? nu, ja nu vienīgi seksuālajām rotaļām >:)
+2
Oh, iedomājos u uz trīsriteņa ... kailu ....
+3
trīsritenis bez sēdekļa...ahhh... vai mēs ejam citā virzienā ?
+1
^ Varētu jauks skatiņš. :D Es jau stādos priekšā. :D
+6
es jums šito pieminēšu:@:D fantazētāji, bļ..
+2
u, fantāziju var "novērst" ar realitāti >:)
+4
Dārgais z-vecīti.

Es neprasu daudz uz šiem ziemassvētkiem, vnk atsūti man kādu polšu no kā nav pohu...

P.S. - Par cik mums ir ziemassvētku vakars, pirmie ziemassvētki un otrie ziemassvētki, lūdzu atsūti kasti, lai sanāk normālam trīsdienniekam...

Ar cieņu,

Sv. Šnicele Morgenštoks
+2
Principā no normāla polša pohām nevajadzētu būt. Ja nu vienīgi kaltēt drusku.
+1
jo vairāk svētku, jo labāk, pie pakaļas gan kristietība, gan "antikomerciālisti pagānmetālisti"
+2
+1
man patīk ideja par trīsriteni un sēdekli/bez sēdēkļa. ļoti radoši.
0
lol par tiem moromniem ... vienreiz ka biju taadaa paali ka knapi staaveeju uz kaajaam piepisos kadiem amiishu mormonjiem un meegjinaaju iestaastiit ka visi amiishi ir lohi XD
0
Man ir aizdoma, Ka tu to arī pālī rakstīji... ViSMAZ ES ESMU ...
+2
bļa, drebulis jau otro rītu pēc kārtas, bet tāpat besis domāt par z-svētku noskaņu
+1
A classic from Hair Metal bad guy

www.youtube.com/watch?v=AH3PRcsRcns...

P.S. +10 mincītim
-1
bļāāāāāā, looool. :D matainīša ziemassvētki - video, kas atbilst par 300 %. ahahahahaha. :D

www.youtube.com/watch?v=0cPXEo6gqBI...
+1
Izrādās, pagāni Latvijā meklējami visdīvainākajās vietās… mīl pazust mežos, nemaz negrib nākt ārā…

(Ja embed pozīcija uz konkrētu vietu iekš video nenostrādā, tad interesantais sākas no 16:00 minūtes.)

www.youtube.com/watch?v=8YkF_3vdWyk...
+2
0
Daudzi mūziķi steidz izlaist svētku albumus — tad nu Megadeth izkariķējuši šo sērgu, reklamējot savu «darbu» ar nosaukumu «Thrashin' through the Snow»:

youtu.be/OanWwoKjU2w...
0
Pie koveriem biju iemetis, bet arī šite labi atbilst:

J.J. Hrubovcak - Unrest For Melancholy Men (Death Metal Christmas - Hellish Renditions Of Christmas Classics @ 2013)
www.youtube.com/watch?v=mFZutlJ4_wE...

Unrest for melancholy men
Who wallow in dismay
For Azrael, the lone Butcher
Was born upon this day
To steer us all toward Satan's ends
And lead us all astray
There'll be absence of comfort and joy
Comfort and joy
There'll be no more comfort or joy

In affluence, O Azrael
Unholy babe was born
And laid in modern hospital
Upon this wretched morn
The which His Father Abaddon
Imparted him with scorn
Toward man, no more comfort or joy
Comfort and joy
There'll be no more comfort or joy

Future unelected wraith sent to destroy
to destroy
Rejoice! It's man's terminus!
Reveal! Vatican's accomplice!
Rejoice! Mankind Azrael destroy!

1. Unrest for Melancholy Men (God Rest Ye Merry Gentlemen) 02:42
2. Earthen Kings (We Three Kings) 03:36
3. Nutcracker: Dance of the Sugar Plum Fairy 04:02
4. Greensleeves 04:08
5. O Come, O Come, Azrael (O Come, O Come, Emmanuel) 04:55

deathmetalchristmas.bandcamp.com/
0
Nika Roza Danilova uztaisījusi Ziemas Saulgriežu mixteipu, savdabīgs kokteilis no minimālisma, akadēmiskās mūzikas un dažādu paveidu eksperimetālās figņas. Matainīšiem arī derēs, ja Megadeth «Thrashing through the Snow» pelna mīnusus :)

www.dazeddigital.com/music/article/18261...
+1
No Paula Einhorna 1636. gada grāmatas «Historia Lettica»:

«Kā no viņu elkdievības relikvijām vēl pietiekami noprotams, līdzīgi kā viņi kalpoja bezkaunīgiem dieviem, tā arī tādus pašus bezkaunīgus un rupjus svētkus noturēja. Un vēl tagad viņi mūsu Kristus naktī un iepriekšējā vakarā notur bezkaunīgus svētkus ar rīšanu, piedzeršanos, dancošanu, lēkšanu un bļaušanu, kuros tie no vienām mājām uz citām ar tādu briesmīgu bļaušanu iet, ka tādēļ tad savā starpā tie Kristus vakaru nesauc citādi kā par danču vakaru, jo tie šo vakaru un visu nakti ar dancošanu, dziedāšanu un lēkšanu pavada. Šo pašu vakaru sauc arī par Bluķvakaru, t.i., bluķa vakaru, jo tie arī kādu bluķi ar lielu bļaušanu apkārt valkā, to vēlāk sadedzinot, par ko tie priecājas.

Tas viss ir itin izplatīts, un tā viņi arvien turpina darīt. Šādus svētkus agrākos laikos pagāni noturējuši tieši šajā pašā laikā rupjajam un nekaunīgajam elkdievam Komo, kurš ir rīšanas un piedzeršanās dievs.»

(Minētais Komo ir domāta kā atsauce un salīdzinājums ar tolaiku lasītājiem zināmo romiešu laika dievu Komo, ne vietējo kādu.)
+2
PLAAG - Christmas Time (The Birth of a Retarded Child)
www.youtube.com/watch?v=hpPZqGinCYM...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [3]
atmoda
BigUgga
krabathor
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas