Stiigas, skanjojumi, nonjeemee
+1
Izdomaaju, ka laikam buus vien jaapaariet uz A standart vai ar dropu, bet 70ieces man tagad kaa makaroni ljuraajas (domaatas B skanjojuma variaacijaam). Tad nu man jautaajiens - vai ir resnaaku stiigu komplekti vai arii jakombinee kautkas ar kautko ? Tad veel ir doma kombiniereet komplektus, lai visas stiigas tiitaas + vai parastaa dzindza ar neck thru ko shaadu izturees ?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
tad veel par nonjeemeejiem - kaadi buutu varianti labi ieprieksh mineetajam skanjojumam. Der gan pasiivie taa aktiivie. Ir doma ar laiku caur Peavey 5150/6505 bliezt.
0
emmm manliekas ka vajag vienkaarshi sachiniiit gichu peec iespeejas labaak un tad var likt gandriiiz jebkaadu biezumu , jo man piemeeram ir Drop C un 46 biezaaakaaa
0
man līdzīga problema :)

man šķiet ka naksies ar šim pašām tev samierinaties vai arī pāriet uz baritonu vai 7-stīdzeni.... resnakus setus neesmu redzejis.

Ha tikko baigā ideja ienāca prata :D

diez superplānos setus var uzskaņot līdz augšējam La? Ja var tad jānopērk oktāvers un problēma atrisinata :D
0
tad jau nafig nevajag uzskaņot līdz augšējam la, ja grib to skaņojumu ar efektiem panākt, tāpat jau tjūningu simulatorus var iepirkt. reku džeks močī Meshuggah ar detjūneri uz 6 stīgām www.youtube.com/watch?v=-dEyRDI-QQk...
+1
kur ir problēma? :D
spēlēju iekš Si (b) ar Beefy Slinky (54 ir zemākā stīga) ecx.images-amazon.com/images/I/61zQU925Yu...

veikalos ir vēl resnākas, līdz pat 58. Šitās (54) esmu skaņojis arī uz A, nekādu problēmu. Tā kā 7-stīdzeni nevajag, ja vien nevēlies iet zemāk par A, tā kā šitais vecis - >

www.youtube.com/watch?v=2JJ5ZXVqCzU...
0
p.s. dropi taču sūkā, tas ir domāts, ja tev visa dziesma sastāv tikai no ātriem power chordiem.
0
58 ta 58, bet cilvēks jau teica, ka viņam jau ar 70 kā makaroni liekoties ;D kaut kas tur nav riktīgi, vai arī ShIzzz ir pieradis pie baigā nospriegojuma
nez, man arī ar 60 ir bijis uz A, itkā nekādu problēmu
0
nu tad jau viņš nemāk stīgas ielikt, jo 54 uz C ir tā kā tievas uz stīgas uz E, ja liek augstāk, tad liekas, ka pārplīsīs, locīt arī daudz nevar. Ar 70 augstāk par A vispār labāk neskaņoties... tas taču jau basam domāts, lol :D
0
Neenu ar 40ieceem viss saakaas. Kaa nolaidu uz D veel bija ok, kad palaidu veel zemaak - makaronu probleema. Peec tam paniekojos ar 50ieceem un atkal peec zemeejuma makaroni. Nu taa es nonaacu pie sleedziena, ka patiik man standart B (si) vai reizeem dropinjsh un uzliku 70ieces - vienkaarshi ideaali. Fastpick nekad veel nebija tik eerts bijis un viespaar kautkaa resnaas stiigas labaak "juutu". Taa nu joka peec izdomaaju paostiit A(la) variaacijas. Standart pirmajaa briidi bija ok, bet kaa palaidu dropu taa chau atkal. Veel gan paspeeleeshu un padomaashu.
Pagaidaam pietiek man ar 6stiidznieci. Drops ir vienliidz speeciigs pasaakums kaa aatriem powerniekiem taa veel citaam eertuma lietaam. Taakaa nevajag man te mazais2 ja! :D

Jacksonfak, šodien, plkst. 12:49
emmm manliekas ka vajag vienkaarshi sachiniiit gichu peec iespeejas labaak un tad var likt gandriiiz jebkaadu biezumu , jo man piemeeram ir Drop C un 46 biezaaakaaa

Ko tieshi "sachiniit" ?

a par taadiem detjuuneriem un oktaaveriem dzirdu pirmo reizi. Naaksies papeetiit.

Eu bet kaa tur ar tiem nonjeemeejiem paliek ?
+2
Bet tas speenis nopietni spaarda peecpuses. Jau labu laiku atpakalj pamaniiju vinja kraajumus ar perfektajiem koveriem.

A Dino reeciigs :D
0
mazais2, šodien, plkst. 14:12
nu tad jau viņš nemāk stīgas ielikt, jo 54 uz C ir tā kā tievas uz stīgas uz E, ja liek augstāk, tad liekas, ka pārplīsīs, locīt arī daudz nevar. Ar 70 augstāk par A vispār labāk neskaņoties... tas taču jau basam domāts, lol :D

Nu tad pasaki man to magjisko pareizo veidu kaa stiigas jaaieliek, lol :D
0
viss ir atkariigs kaada tev ir gicha...cik garsh grifs
man shii probleema ar bija..man piemeeram ir les paul tipa gicha LTD - EC500..un ar 60nieciem pietiek taakaa 7 stiigu gichai un mochiiju B standartu..varbuut prasiitos 62niecies bet ir okey taa pataas..ieprieksh bija kautkaada Yamaha, grifs laikam bija garaaks un mochiiju B standartu uz 52niecieem
Protams vislabaak ir paņemt 7stiidzeni bet taaka esmu pieradis uz 6stiidzenes negribeesies ko mainiit..vnk uz 7stiidzenes buus smuks un preciizs tonis B standartam
0
ai, takš ja gribi vislaik uz si un zemāk bliezt, pērc baritonu vai 7-string un miers, nemoki ģitāriņu :D
0
Baritonam garsh grifs :D
Man tagad Dean Vendetta 4.0 - made in korea. Taa nu atljaujos mociit to pagaliiti :D
0
Bet nu ja taa godiigi, tad doma par baritonu saak likties arvien uzmaaciigaaka.
0
ģitaara jau nekaada veidaa netiek moociita :D
ir taa ar tiem baritoniem ka reti var dabuut taadu kaa gribi..taadam firmaam kaa ESP reti kur var dabuut
nu doma ir 7-string paarmaiņam paņemt
+4
pēc tam 8, tad 9...10
beigās arfu :)
+2
es viennakt sapnii redzeeju kaa chalis uz kokles heviiti smaceeja. :D
0
shiiz, es savu 54-nieku biju nolaidis līdz pat F# (fā diēzs), bija drusku makaroniski, bet ciešami. Manuprāt, tev kaut kas nav riktīgi ar giču. Vot man tagad ir 54 uz B ar tremolo stīgām pie kam (floyd rose) un nekādu makaronu, pat pa nedēļu tikai vienreiz vajag uzskaņot :)

Bet ja godīgi, man virtuāli ir grūti spriest, esmu citā kontinentā pagaidām, un arī neesmu jau tas lielais eksperts, lai arī down-tjūnošanās ir riktīgs prieks.
0
domaaju, ka ir atshkjiriiba starp tremuli un fikseeto tiltu. Man ir fixed dean pagalei. Ir man arii licenzeetais tremulis otrajai ar kuru pashaa saakumaa saaku. Tai veelarvien standarta 40ieces un skanjojums, bet uz taas speeleejot sapratu, ka man vajag resnas un stingras stiigas, jo nolaizhot uz d standart vairs nebija tiikami un nerunaasim kaa ir ar dropu. Veel tremulim tur ar atspereem shepte bija pie stiigu izmeeriem un skanjojuma cik atceros.

P.S. Atcereejos, ka uz 54iechu iepakojuma bija rakstiits, ka taas domaatas D skanjojumam taakaa mazais2 ar savu ieprieksheeju komentu ar ideju, ka 54ieces ir domaatas C, esi sabraucis biku auzaas :)
0
P.P.S. Man tagad uz dzindzas ir Zakk Wylde signature Boomers 70ieces.
0
laikam grifa garums buus tas atsleegas vards
+4
'54 ir "domātas" re skaņojumam? wtf? ;D vai tad viņi jau tādas muļķības raksta uz kastītes?
WARNING! šis mediators ir domāts TIKAI džezam! nekādā gadījumā nemēģiniet ar to spēlēt blūzu vai roku. tas var būt bīstami veselībai un radīt smagas konsekvences uz garīgo stāvokli.
0
nu labi - varbuut ne domaatas, bet ieteikums varbuut. Es jau vairs neatceros preciizi, bet bija runa par pussoli un soli zemaak no standarta. Firma laikam d'adario (vai kautkaa taa) bija.
Neenu par mediatoriem jau galeejiibaas sabrauci, bet ja nu par mediatoriem, tad lietoju dunlop .60 resnajaam stiigaam. Otrajai ar tievajaam savulaik lietoju kautkaadus tur medium. Uzraksti jau vairs uz taa briinuma nav palikushi - nospeeleeju visus nost :D
0
emmm nu stiigas mainu reizi meenesiii , peerku apmeeram koplektu pa 5 ls tas taaa standartaaa, ta jau viss iet chotka, man nau floydrouz :D taka nau nepiecieshamiiiba baigi iespringt vnk stiigaam jaabuut jaunaam un ariii spiriegums tad ir labs :)
0
shiiz, kur tev ir rakstīts, ka D ir optimums? :)

ecx.images-amazon.com/images/I/61zQU925Yu...

`Optimal for detuning` nenozīmē D vai C vai B. Tas nozīmē - liec, ko gribi, ka tik zemāk par E.
0
Mazais2 - nejau shitaadas man bija. Tas uzraksts bija uz taam, ko ieprieksh mineeju. Bet nu 54ieces uz D ir ideaals spriegojums, bet zemaak makaroni.

Neenu ok. Teiksim man ir standarta 40ieces un standarta E skanjojums. Tagad es tunerus griezhu un laizhu valjiigaak stiigas un nonaaku liidz teiksim C ar dropu - nu tagad pasaki vien, ka nav viss pasaakums krietni valjiigaaks palicis. Saakumaa es ciitiigi mociiju pirksteljus tikai uz E ar standarta 40ieceem. Tur arii ir radies pieradums pie spriegojuma nevis nepareizi liktas stiigas.
0
2 varianti:
1)tu lietoji sūdīgas stīgas
2)tev kaut kas ar giču nav labi
3)tās tomēr bija 44 nevis 54.

Saku vēlreiz - man 54 ir uz B, nekādas vainas, viss labi, augstāk vispār neprasās. Skaņa ir gan pietiekami dzidra, gan `resna`, gan smuka un visādi citādi forša, ir arī ērti spēlēt. Uz A vairs diezkas nav, bet tik zemu pagaidām nolaisties neprasās.
+2
nopērc basa stīgas, moš būs labi uz drop D.
0
1) stiigas labas bija
2) Gicha praktiski jauna
3) ar 54 uz c bija tas pats, kas 44 uz d

Un es veelreiz saku, ka "Saakumaa es ciitiigi mociiju pirksteljus tikai uz E ar standarta 40ieceem. Tur arii ir radies pieradums pie spriegojuma nevis nepareizi liktas stiigas."

zini - uzliec bassa stiigas ar d pats un tad man pasaki, cik aatri Tev grifs/tremolo saluuza!
+2
Šodien nomainīju stīgas 60-niecēm (B/Si skaņojums). Baigi forši palika... vibrējamais diapazons samazinājās, kā arī ērtāk spēlēt. Visi liekie trokšņi ir prom, čikinana.

Veikalā resnākās 6-stīdznieces ir 56!!! Tas man lika 5s aizdomāties par IKP pieaugumu rietumāfrikā, nu tad arī uzliku mīksto 6-stīdzniecēm vienreiz par visām reizēm, - sāku skatīties 7-stīgu string pack'us. Bļe, un, protams, ka resnākā paka, kas viņiem bija, ir 60, haha. Lūzeri pilnīgi! Vot stāv viņiem plauktā visādi Jackson, Esp, Dime custom modeļi, Gibsoni, Steve Vai ibanez signature, 8-stīgu ibanez un vēl visādi brīnumi (par cenām, kuru cipari atgādina telefonu nummurus), bet normālas stīgas viņi te netirgo. Es hujeju no šitiem trū mūzikas veikaliem.

Ar 60-nieci uz B ir baigi labi, uzstiepts tā, ka augstāk bail griezt. Moš laiks pāriet uz A# vai A, un jāsāk spēlēt Rotten Sound koveri, galu galā pateicoties tam, ka pārgāju no bungām uz giču, es sāku patiesi novērtēt šito mantu :)

Stay true!
+4
Fukkananana - nečo nesaprantu!
+3
sanāk, ka nopērc to Ibanez RG 2228, bet astoto stīgu vari jau sākt pats mājās tīt? :D
+2
nu apmēram... vēl jau ir variants lietot astoto kā basa stīgu un F# būs normāli.

Sanāk,- 10, 17, 24, 30, 38, 48, 60, 90 :D

Starp citu, Quorthon, iečolē šito mantu, Ibanez'am beidzot ir konkurents. Kreiļu 8-stīdzenes laikam neviens neražo, ne??

www.youtube.com/watch?v=h8GxxSWCjyU...
+1
Basģitārists nebūs sevišķi priecīgs, ne par tiem zemajiem skaņojumiem ne par tām papildus basa stīgām. šitajā viģikā jau redzams, ka nu ļoti lien iekšā jau basa skaņu diapazonā.
+2
Basģitārists nebūs priecīgs par to, ka viņam grupā vairs nebūs vietas...
+1
mazais2, jā, to Schecterīti pirms kādām pāris dienām ar uzgāju :)
man jau liekas, ka drīz pavērsies un sāks šitos 8stīgu kombainus vairāk sērijveidā ražot.
padomā, kas būs pēc 20 gadiem, jo pirms kādiem piecpadsmit gadiem 7 stīdzenes arī bija visai reta parādība, nu jau ierasta lieta. drīz astoņnieces arī būs tā - nekas īpašs.
+3
ā, par kreiļu 8niecēm, neesmu manījis, būs jāsūta custom, bet tas drūmi cērt pa maku :D ar 7niecēm jau ir tā pašvaki kreiļiem, ne? izvēle nekāda, man liekas :D
labi, ka tikai rakstu ar kreiso, pārējo daru kā labrocis, fusion-kreilis :)
0
^ Jā, baigais nazis.
0
Quorthon, rekur mani varianti:

(I) www.thomann.de/gb/schecter_diamond...

(II) www.thomann.de/gb/framus_camarillo...

Tas custom'nieks riktīgi labs. Man patlaban ir 2 gičas ( 3 ieskaitot Stagg'u Rīgā :D). Varētu 2 6stīgu lh pārdot un nopirkt vienu normālu 7 stīdzeni.
0
tas Framus norm cērt pa kabatu. neesmu tādu aizticis, nez, ir tā vērts?
0
Nezinu, tur jau tā fīča! Nesit jau tik traki man viņš pa kabatu. Lieta tāda, ka man kā normālajam mirstīgajam vispirms pienākās ne tik dārga giča... laikam iztikšu ar pirmo variantu, ja izdomāšu up-greidoties no 6 uz 7 stīgām. Es tāpat nespēšu novērtēt štrumu, kas ir 6x dārgāks par manu tagadējo :)

Ar to izvēli ir, kā ir. Vismaz ar 6 stīgām thomann'am viskautkas nav tik traki:
www.thomann.de/gb/search_dir.html?...
-1
nu tās ir 6stīgu, pff. nav vairs stilīgi. kā redzi, jaunās tendences vairāk nosliecas par labu 7 un vairāk stīgu gičām. nomirs visi vecie rokeri ar saviem stratokasteriem, un nebūs vairs 6nieču :D
0
Vispār, Dino Cazaress savai 8 stīdzenei liek 65 kā zemāko Fa-diēzam (F#). Meshuggah veči liek 70-nieces Fa(F) skaņojumam. Es vēljoprojām brīnos, kā Šīīz var uzmaukt LA(A) ar 70-nieci... tur laikam ir ultra tension :D
0
Eu, bet ir uztaisīts jauns hubs, kur pasmelties literatūru ģitārmīļiem. Info: www.troksnis.lv/forum/viewthread.ph...
+1
ja plīst, tad var atvadīties ne tikai no acs, bet no pusgalvas :)
0
Nē, paldies, infestus. Es tikai vienā latviešu forumā esmu, pietiek jau ar to, kas te notiek...
0
Man patīk baritona ģitāras. Pirmkārt ir tieši tas, kas vajadzīgs smagucītim - zems skaņojuma reģistrs, otrkārt rifs ir garāks, kas palīdz rociņām plesties platumā, virs 12 ladas arī ir iespējams spēlēt, jo attālums starp ladām ir platāks nekā standarta elektriskajai ģitārai. Man ir LTD MHB-400, lietoju GHS Zakk Wylde boomers stīgas 11-70. Prakstiski spēlēju C,B,A drop skaņojumos ar to pašu stīgu komplektu. Viss atkarīgs no tā, kā tiek regulēta ģitāra, arī skaņojums, protams to ietekmē. Pēdējā laikā esmu sācis izmantot skaņojumu, kuram visas stīgas ir standarta skaņojuma intervāli, bet 6 stīga ir noskaņota attiecībā pret 5 stīgu oktāvu zemāk, principā 5 un 6 stīga ir A, tikai 6 stīga oktāvu zemāk, manam baritonam ļoti patīk šāda izvēle.
0
mazais2, vakar, plkst. 17:00
"Es vēljoprojām brīnos, kā Šīīz var uzmaukt LA(A) ar 70-nieci... tur laikam ir ultra tension :D"

Tagad niekojos ar 60iecēm. Izrādās, ka iepriekš vaina bija sūdīgos mediatoros. Pagaidām 60ieces + 1mm medis = diezgan ok. Kautgan ik pa laikam prasās resnākas un vēl arī kautkad būs resnāks mediators jāpaprovē.
0
^mans pirms vairākiem gadiem niekojās ar 3mm mediatoru Big Stubby. pilnīgs p*****. šobrīd, lietojam Dunlop Lucky 13 0'73 vai 1'00. vakar nopirku GHS 1'00, paskatīsimies kā tie aizies. a stīgas vai nu GHS Zakk Wylde 0'60 vai Dunlop Zakk Wylde 0'60. neko tievāku nepiedāvāt :D . Drop skaņojumus nelietoju, tā vietā man ir downtuned C#. plānoju savam Epiphone Gothic uzlikt DiMarzio DP207 BK D Sonic noņēmēju. atšķirībā no pašlaik populārajām 7, 8 vai hvz cik stīgu ģitārām un baritoniem izvēlos 6stīgu ģitāras, vislabāk LP formas, no vecā labā mahagonija, ar 22 ladām. bez nekā lieka, vienkārši un masīvi.
0
Shiiz, par mediatoriem - lietoju dunlop 1.5mm, ir ideāli. Mēģināju arī Dunlop 2mm, kaut kā 1.5 labāk.

E, a man vienmēr likās, ka frailty uz Re (D) spēlē... nu labi Do diēzs (D#) arī nav slikti :)
+2
Da ņemiet jūs visi zemie kontrabasu un spēlējiet! :D Zemāka skanoša stīgu instrumenta nav!
0
ko es varu pateikt: Čakam bija taisnība, mī palaiž pa toni zemāk, ģitāras skaņojums kļūst dusmīgāks un izaicinošāks, un ir perfekts, lai pateiktu ko nopietnu. Re skaņojums !!
un tie kas rukā 7 utt stīgu ģitāras, neesmu pārliecināts, ka viņi spēj izdarīt kaut 10% no tā ko 6 stīgas piedāvā (kaut vai ņemot S.Vai par piemēru). Tad kāda huja pēc vajag vel vairāk stīgas, ar kurām tāpat neko lāga nespēj izdarīt ?
0
^piekrītu. tikai, C# ir labāks, imho :)
0
mazais2: man tas 1mm arī dunlops. Kad pirku šo - gribējās ko resnāku (1.5/2mm), bet veicī nebija :/ Paņēmu citus mistiskos 1,5/2mm un labprāt tos izmestu.
Dunlop ir baigā manta. Ļoti patīk tie mediatori. Pirmais bija 0.60 un tad 0.75mm. Vajadzēs arī kautkad savākties un sagādāt sev dunlop 1.5/2mm eksemplārus :)
Skaņojumi: vienai dzindzai d standarts un otrai b standarts, bet mēdz arī drops uzstellēties, bet tas no garīgā atkarīgs :D
+5
ja spēlē dropā, tad ģitāra jāliek zemu, vismaz līdz ceļiem.
+1
Ģitārai spēlēšanas brīdī jāatrodas tādā stāvoklī, lai pēc iespējas maksimāli ērtāk būtu spēlēt, tātad, lai muskuļu grupas, kuras tiek visaktīvāk iesaistītas spēlēšanā, būtu brīvas un muskuļu darbību neierobežotu nepareizi novietotas rokas uz instrumenta. Kur tur - augšā bēniņos vai lejā pagrabā, tas nav tik svarīgi, vienīgi tas, ka pagrabā ātrāk sapelēs, ja saprotat, ko domāju. :D
Mediatori arī dažādi, katram ir savas īpašības, piemēram es spēlēju ar Dunlop 1.5 mm ļoti ērts, ciets, tieši tas, kas šobrīd vajadzīgs, pārgāju no 2 mm uz 1.5 mm, iemesls - pietiekami ciets, lai neļodzītos un plānāks par 2mm, kas mazliet precīzāku, konkrētāku, asāku pioeskārienu stīgai dod.
Tiem, kuri par 7 un 8 stīgu ģitārām saka, ka tas nav vajadzīgs. Tas tikai un vienīgi attiecināms uz pašu spēlētāju, kurš to apgalvo, jo kaut vai no ļoti vienkārša skatījuma - tiek pievienotas papildus stīgas instrumentam - tiek pavērtas plašākas iespējas harmonijai (piemēram, akordi, apvērsumi), aranžējumam, melodijai (piemēram, arpēdžijas, gammas, jaunas pozīcijas utt), tiek izmantots plašaks skaņu reģistrs. Manu prāt, 7 un 8 stīgu ģitāras ir nākamais levels, ja to prot izmantot. Kā mēs zinām visi mūzikā nav nepārsniedzmu robežu. Robežu vienkārši nav. Robežas ir mūsu smadzenēs, ne jau uz instrumenta.
0
^malēj, stīvs vajs man liekas diezgan garlaicīgs ar savu vienmuļo stilu un nebeidzamo delay, bet nu tas tā... mans viedoklis. Koncertā, Rīgā, toreiz jau bija forši, bet ar laiku diezgan piegriežas viņš.

7 un 8 stīgas arī ir domātas - tieši tiem, kas sevi grib izaicināt. Neviens jau nesaka, ka ir viegli maukt uz tiem štrumiem :)
0
Viesuli, oktabass ir (vismaz bija, kad tādu vēl izmantoja) zemāks par kontrabasu :)
0
nezinu nevienu citu, kurš ģitāru izmantotu vel daudzveidīgāk, aka S.Vai, un 7 un 8 stīgu gičas jau izmanto džeki, kas spiež uz baigo zemumu
+3
vēl diezgan daudzveidīgi izmanto Van Halens - viņš atklāja, ka headstockā ir ērti cīgu iespraust :D
0
He, tas oktobass ir monstrāls verķis. Nav jau gan brīnums, ka izplatītu pielietoumu neguva, pārāk jau nu nepraktisks.

www.prospekt.it/ARCHIVE/oggetti/rep...
www.prospekt.it/ARCHIVE/oggetti/rep...
0
A pizduiķi ar tām mutantgičām... Šitā ir jāspēlē...

www.youtube.com/watch?v=pBOPzqmxZEM...
0
0
njā ... ko tik nesadomāsi :D
Es te tikko tā iedomājos, kā būtu aptvert 8stīdzenieces grifu. Būs laikam uz jauniem trikiem roka jāpieradina.
+1
Vai ta jau Džimijs Peidžs ar šitādām izvirtībām (spēlēt ģitāru ar lociņu) nenodarbojās? Katrā ziņā jauns izgudrojums tas toč nav.
0
es šitādu izgājienu pirmo reizi redzu, bet nu būsim zināt turpmāk.
0
Peidžs spēlēja, un ne viņš vien. Tepat vietējie Rebel Yell arī ar lociņu mauca soliņu jauno grupu konkursa atlases kārtā.
E-bow gan ir kruta štelle, tikai padārgs.
+2
Karoč, beidzot tiku pie normālas gičas (skat profila bildi). Kreiļu BC Rich NT Warlock, ar oriģinālo tremolo.

Teikšu tā - pirmā problēma bija ar to, ko nevarēju vecās stīgas dabūt nost, jo tur atslēgai ir tāds izmērs, kuru es meklēju 2 dienas pa anglijas veikaliem (ģitāru pasūtīju no vācijas). Super! Dabūju atslēgu,- nākamā problēma: tremolo un tas, ka lietoju resnas stīgas (60, 52, 42, 30, 24, 17, ja nemaldos), jo spēlēju uz SI.

Problēma bija iekš tam, ka šitik resnas stīgas visu floyd'u pagriež pa 45 grādiem ārā. Tas izskatījās apmēram tā, ka stīgas reāli bija 1 cm nost no griffa. Risinājums visiem tiem, kas taisās pirkt giču ar floy'du - uzliec vēl vienu vai divas atsperes (giča nāk līdzi ir 3/5 atsperēm), jo atsperes stiepumam jābūt vienādam ar stīgu stiepumu* (*tension - nezinu, kā latviski pareizi iztulkot)

Es ahujel par to, cik problēmu var būt ar oriģinālo floyd rose! Dzīvē neesmu 2 dienas no vietas skaņojis giču...:(

Novēlu visiem trakajiem matainajiem izvairīties no tiem tremolo floydiem!!! -)

+2
gandrīz aizmirsu... tas moins normālā čeholā nemaz nelien iekšā- vai nu pērc ar hardcase, vai arī tev būs tā kā man - pirkt basa čeholu :(
+1
Nemuldi nu, Floids (arī Pink Floids) ir laba lieta, nemaz nav tik traki ar to skaņošanu. Ja vien negribi katru dienu mainīt skaņojumus, tad viss okej. Un ja grib likt 60nieces, tad točna jāiegādājas atsperes.
Bet kā giča vispār liekas pašam? Pa cik nāca? Neesmu nevienu B.C.Rich spēlējis.
+1
Nu tagad jau ir ok, pierodu... =) Giča laba. Stāvot spēlēt ir jocīgi, jo tā forma bišķ nobīda giču uz sāniem drusku. Griffs ir nenormāli ērts. Šausmīgi viegla pēc svara. Skan jauki, bet tur tas trešais tonis piedod par daudz basa.

www.thomann.de/gb/bc_rich_nt_warlo...

P.s. es un vēl pāris purni tagad vienā grupā melodesu laižam... tas tā, ja interesē.
0
es gan, jau kaadu labu laicinju esmu atradis savu iisto gichu.....viss ko vien var veeleties un skan zajebiss, arii speeleju uz B drop

shitaada tikai ķiršu sarkanaa kraasaa

www.zzounds.com/item--ESPEC500...
0
^ he, man tāda pati tikai vintage black
+1
es pirms kāda laiciņa savai ģitarītei mazu upgrade uztaisīju - EMG HZ noņēmējs un Sperzel Locking tuneri. Noņēmējs ir ļoti artikulēts, uz solo ideāls, jo ļoti konkretizē skaņu. Tomēr, jāspēlē ir uzmanīgi, jo var labi dzirdēt visas lažas :D a tuneri ir ļoti stabili, vienīgi nācās 6 stīgas tunerim caurumu pavīlēt lielāku, jo 0'60 tur nederēja. kopumā, esmu priecīgs, jo skan ļoti labi. vēlāk, domāju uzlikt arī neck noņēmēju jaunu, visticamāk kaut ko no DiMarzio. kopā varētu skanēt baigi interesanti. kas attiecas uz nākotnes plāniem, iečekojiet šito:

www.hagstromguitars.com/Swede.html...

+4
Ļoti interesanta info, nebiju dzirdējis nekad šito. Pats raksts ir dumja konspirācijas teorija, bet iekšā ir galvenā doma: A skaņai dabiski būtu jābūt pie 432 Hz frekvences, nevis 440, kā standartizācijas labad ierasts. Tas izskaidrotu to, kāpēc mums tik daudziem labskanības dēļ velk «uz leju» — noskaņoties par kādu pustoni zemāk, kamdēļ mēs esam gatavi čakarēties ilgstoši ar tehniku, pārtaisīt ģitāras, pirkt štrumus ar vairāk stīgām par 6, eksperimentēt ar dažādiem stīgu resnumiem utt., kamēr tikpat kā nekad mēs necenšamies tādus pašus eksperimentus taisīt uz augšu.

www.zengardner.com/440hz-music-conspir...
0
Man gan šķita, ka skaņojas "lejup", lai būtu krutāks brake-down, spēlējot 0 0 0 0 0 00 0, it īpaši visādos core stuff.
+1
Brake-down, nē, dēļ šī vajadzēja ielikt plusu. Par Deathcreatora uzsākto tēmu - esmu pamanījis, ja ģiču noskaņo uz A 432Hz ir vieglāk dziedāt līdzi. Man pašam nav pārāk jāpiepūlas, lai nodziedātu kādu taisnu noti.
+1
Wou, šī fīča par frekvencēm ir interesanta, uzreiz atcerējos par džeku, kurš bija spēlējies ar savu tūneri un nomainījis Hz, jo spēlējot iekšēji bija labāka sajūta uz citu frekvenci, re kā šī informācija vēlreiz man aktualizē sevi. Noteikti jāpamēģina 432Hz, lai varētu sajust, tik mans BOSS TU-80 tūneris to nemaz neļauj, mazākais, ko šamais ļauj nomainīt ir uz 435Hz. Ko citiem saka tūneri ?
+5
Masonžīdtūneris, vo.
0
Nav jau tas ķūners neko gudra manta, baigi eksperimentēt neļauj. Moška ir kāds softs, kā caur kompi izlaižot pazemināt par tiem 8 herciem visu štelli? Priekš izmēģināšanas vismaz…

Ivar — gaidām tagad, kā tu dziedāsi kaveru Ļaļarikona dziesmai «Phoenix», lai mēs visi varētu novērtēt tavas taisnā vokāla prasmes! ;)
0
^notjūnē ar pitchshifteri uz leju pa 32 centiem
0
Deathcreator, tas jau sen ir izdarāms! Nāāāves diskoo man jāādejo! :D
+2
Nu lab, lab, dzirdējām mēs arī tos akustiskos video. Sellouti, bļe.

Izrādās, tūbe pilna ar dažādu dziesmu vairāk vai mazāk veiksmīgiem dziesmu pārlikumiem uz A=423
Hz frekvences, piemēram,
www.youtube.com/watch?v=lLOW8pWkmls...

Vērts palasīt arī tehnisko diskusiju zem video komentāros.

0
''Most music worldwide has been tuned to 440 hertz since the International Standards Organization (ISO) endorsed it in 1953. The recent rediscoveries of the vibratory / oscillatory nature of the universe indicate that this contemporary international concert pitch standard may generate an unhealthy effect or anti-social behavior in the consciousness of human beings.''

Tas tak ir liels + !
+4
Secinājums - DSBM tikai iekš 440hz.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas