Mediķi iesaka nekratīt galva
+6
Parīze, 19.dec., LETA--AFP. Mediķi iesaka metālistiem pārāk neaizrauties ar galvas purināšanu savas mīļākās mūzikas pavadībā, jo tas var būt kaitīgi veselībai.

Austrālijas Jaundienvidvelsas universitātes Riska un drošības zinātnes skolas zinātnieki Deklans Patons un Endrū Makintošs veikuši pasaulē pirmo pētījumu par metālistu galvas purināšanas metodēm un to iespaidu uz veselību.

Pētnieku pāris apmeklēja hārdroka un smagā metāla mūzikas koncertus un fiksēja metālistu galvas purināšanas metodes, kuras pēc tam analizētas pēc biomehānikas pamatprincipiem, galu galā nonākot pie "teorētiskā galvas purināšanas modeļa".

Pētījuma, kas publicēts britu medicīnas žurnālā "British Medical Journal", autori brīdina, ka pārmērīgi aktīva galvas purināšana var izraisīt kakla ievainojumu.

Galvas purināšana vismaz 45 grādu leņķī pie standarta "death" metāla ritma 146 sitieni minūtē vai ātrāka ritma var izraisīt vieglu galvas un kakla ievainojumu, secinājuši pētnieki.

Pie ātrāka ritma un lielāka galvas purināšanas leņķa draud reāli viegli traumatiska smadzeņu ievainojuma draudi.

Pētījuma autori norāda, ka grupas "Evanescence" ģitārists Terijs Balsamo 2005.gadā piedzīvoja asins tromba izraisītu insultu, pie kā vainojama viņa aktīvā galvas purināšana.

Patons un Makintošs iesaka smagā metāla mūzikas faniem nepurināt galvu pārāk mežonīgi, bet ierobežot galvas kustību līdz 45 grādu leņķim un to darīt lēnākā ritmā.

//atvainojiet, nevarēju nepadalīties
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+2
nedomāju ka viss tik traki
+1
I lol'd :D
Kameer fishers dziivs tikmeer jaado vien valjaa taa "purinaashana" :D
0
:D Patons no Faith No More un Makintošs no Paradise Lost:D
0
Man ir tizli. Ja esmu dzēris un purinu ilgāku laiku galvu, tad obligāti nāk vēmiens pēcāk. Galīgi stulbi. Toties, ja esmu skaidrā, tad var headbengot kamēr galva neturās uz pleciem :D
Par to kaitīgo ietekmi esmu jau aizdomājies agrāk. Redz, ir arī praktisks apstiprinājums.
Anyway, ja mūzika parauj, tad grūti atturēties no headbengošanas.
0
nu tad teoreetiski man smadzeneem jaabuut putraa sagaajushaam un kaklam nosruuveetam XD
+1
Ja mani sauktu par Deklānu, tad ne tādu vien hui;ņu uzblieztu.

A kakls ir vienkārši jārūda - jo biežāk krati, jo labāk - pēc tam ne spranda sāp, ne Makinošs pis.
0
Iva sniedz viedus vārdus :D
-1
Pēc profila bildes spriežot ...
+2
kaitīgi ir dzīvot. kaitīgi ir skaļa mūzika. nekaitīgi ir gulēt saulītē, bet tādas fucking nav.

:(
+1
dirsā ir.
+2
Evanescence gitaarists lol atradushi piemeeru..ir tur pie ka galvu purinaat..un ir vinjam ko purinaaat..kaitiigi veseliibai vai labsajuutai vareetu buut galvas kratishana ja tev nav matu tas ir nepatiikami kratiti pliku pauri speecigi
+1
nez kaa ir kratiit pliku pauri, laikam jaadzen nost mati lai izmeegjinaatu ^^
+2
Viņi nav pētījuši, kādu labumu dod attīstīti kakla muskuļi.:D Un vēl... Savulaik gāju uz karatistu nodarbībām, kur bija speciāli vingrinājumi, lai būtu izturīgāka laikam smadzeņu garoza (kas pati aug biezāka, ja smadzenes saudzīgi provocē tur pa iekšu ļurkāties), kas aizsargā no traumām vēlāk ringā vai vispār pēc bliezieniem pa galvu. Tā kā Blade teica - regulārs treniņš un nekas nesāp (mana piezīme - bik iesildīt pirms un pastaipīt kaklu pēc apļveida vingrinājumiem) ;)
0
a kāpēc tie zinātnieki nav apraxtījuši, kādu ietekmi tas atstāj uz skriemeļiem un mugurkaulu? mani tas vairāk interesē.
0
^

kaitīgi. kaitīgi.
+1
"chrislMl, šodien, plkst. 08:00
nez kaa ir kratiit pliku pauri, laikam jaadzen nost mati lai izmeegjinaatu ^^"

Ir ok... :D
+1
No karatē trniņiem varu ieteikt vienu vingrinājumu (tas gan ir arī Grieķu-Romiešu u.c. cīņām topā) - nostājas tiltiņā atbalsta galvu pret zemi un tad vingrina kaklu. Sākumā laikam ar rokām arī atbalstās, pēc tam bez roku palīdzības.
0
jā.. pims hedbengot labāk iesildīties.. krosiņu un pamata stiepšanās vingrinājumus! :D
Patiesībā iesildīt kaklu ar apļveida kustībām ir kaitīgi.. vajag pa labi pa kreisi, tad uz augšu uz leju, tad uz saniem... mhm!
+1
un ir arī vēl tāda nekaitīgāka tehnika, ka hedbengo ar visu korpusu kaklu īpasi nemaz neliecot - attīsta muguras muskuļus, kas ir ļoti svarīgi! Ja ļoti grib var to darīt ar taisnām kājām, tad pie reizes stiepsies kāju saites un muskuļi.. attīstīsiest lokanību un ejot pāli pēc koncerta, krītot, nebūs kāju traumas un mežģījumi, un sastiepumi..
mhm!.. ka es jums saku!
+2
No tiem treniņiem smadzeņu garoza točna biezāka neaug! Ja nu vienīgi uzkrājas vairāk likvora, lai mazinātu triecienu. Btw, pazīsti kādu bokseri, kurš izceļas ar prāta dotumiem?

Kas attiecas uz kakla skriemeļiem: pastāv iespējamība dabūt arteria vertebralis sindromu, kas izpaužās ar galvas reiboņiem utt. Tipiska traktoristu slimība :D :D
+1
Eh - īsto kustību vajag un nav ne vainas. Ja krata līdz arī muguras augšdaļu un nepārspīlē ar tempu, nav ne vainas. Vējdzirnaviņas vispār neko nekaitē - tik esmu ievērojusi, ka pagrūti nomainīt virzienu.

Jebkura fiziska aktivitāte rada risku, ka var būt traumas - tad jau labāk vispār nekustēties, vai ne?

+3
Arī degunu urbinot vari paklupt un pirkstu smadzenēs iegrūst :D

Dzirnaviņām gan vajag virzienu laiku, pa laikam pamainīt. Muguru līdz virināt ir OK, tik iepriekš vajag virsdirsas musīšus iesildīt - jo tos jau izmanto ikdienā pat mazāk par kakla - izņemot visādus krāvējus.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas