18. novembris, lāpu gājiens
+4
Katru gadu 18. novembrī 18.00 vakarā „Visu Latvijai!” rīko svētku lāpu gājienu no Kārļa Ulmaņa pieminekļa (Raiņa bulvāra un Kr. Valdemāra ielas krustojums) līdz Brīvības piemineklim. Arī šogad nebūs izņēmums. Tūkstošiem gados jauni un veci, lieli un mazi Latviju mīloši cilvēki ar lāpām un savas valsts karogiem lepni ies cauri Vecrīgai.

Kāpēc šāds pasākums notiek? Iemesli daudzi: Lepnums par pagātni. Pateicība tiem, kas šo valsti izcīnīja. Svētku un kopības sajūta. Spēka strāvojums nākotnes darbiem. Apziņas stiprināšana, ka joprojām spējam būt vienoti savā latvietībā un tēvzemes mīlestībā... Viss tas, kas ikdienā tik ļoti pietrūkst.

Taču ir vēl kāds ļoti praktisks iemesls. Sociāli ekonomiskās krīzes laiks ir vispiemērotākais brīdis, lai sveši šīs zemes tīkotāji īstenotu savus varaskāros plānus. Vienalga, vai tas notiktu politiski, ekonomiski vai vardarbīgi, šo plānu īstenošanai nepieciešams viens: salauzt latviešu nacionālo garu un iznīcināt mūsu ticību tam, ka paši spējam būt sev kungi.

Tieši tas šodien nemanāmi notiek. Caur avīzēm, žurnāliem, TV, caur politiķu lēmumiem, reizēm arī caur mākslu un caur sabiedrisko autoritāšu viedokļiem. Soli pa solītim, pili pa pilītei mums liek noticēt, ka saujiņa mantrausīgu un nodevīgu politikāņu ir tas pats kas Latvijas valsts un latviešu tauta. Tā nav...! Šodien valdošie spēki ir tikai īslaicīga kļūda, bet Latvijas valsts ir tas, kas mums visiem pieder un kas mums jānotur savās rokās līdz neredzami tāliem laikiem.

18. novembris ir viena no tām dienām, kas atgādina, ka pat visgrūtākajos brīžos esam spējuši noticēt paši sev un darīt brīnumus. Ir tik ļoti daudzi Latvijas cilvēki, kuriem šodien to vajag atgādināt! Ir tik daudzi, kuriem iedvesmai un ticībai vajadzīgs tikai kāds neliels piemērs – apliecinājums tam, ka Latvijai joprojām ir savi dēli un meitas. Mēs kopā to varam izdarīt. 18. novembra vakarā rādīt krāšņu un iedvesmojošu latviskā spēka un spīta priekšzīmi.

Pie velna tos, kas šo zemi nicina vai kam tā ir vienaldzīga! Mēs esam no tā paša veco streļķu, brīvības cīnītāju un leģionāru kaula... esam ar tām pašām asinīm, kas bija valsts dibinātājiem un tās Zelta laiku nesējiem... Mēs esam viņu bērni un mazbērni un tādi būs arī mūsu bērni un mazbērni...

18. novembra vakarā nāc, lai aizdegtu savu uguns liesmu un pievienotos
savējiem! Lai būtu vienoti mīlestībā, latvietībā un spēkā!

(Raivis Dzintars)

***

izkopēju no dr.lv viņa dienasgrāmatas. bet vispār, šitas ir pasākums, kur katru gadu ir riktīgi forši. rekomendēju un aicinu cilvēkus ierasties.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Jā, nav ne vainas pasākumam. Arī vienreiz gāju, tādu svētku un kopības sajūtu rada.
+1
Jā, būs jāiet.
-2
''ūkstošiem gados jauni un veci, lieli un mazi Latviju mīloši cilvēki ar lāpām un savas valsts karogiem lepni ies cauri Vecrīgai. ''

vai tiešām kādu gadu arī ir bijis vairāk par pāris simtiem cilvēku tajā gājienā? :D
+2
Kads tukstotis ir bijis.
Par to ka dazi simti piekritu.
Pasakums jau mega heroisks pat esmu gajis.
Ej un juti ka "okupanti" tevi nist vienkarsi par to ka tu tur ej :D
-5
Tie "okupanti" diez vai vispār zin par tādu gājienu.
+1
gan jau ka zin!
ja jau mes zinam par vinu gajienu pie sava uzvaras piemineklla, kapec lai vini nezinatu par šo?
+6
varbūt "viņiem" nav tik interaktīvs forums kā mums Truemetāls un nav kur sasmelt šādus jaunumus >;)
+3
njaa :D ja taa pagriezz laiku atpakaļ, atmiņā, kas tik truemetāla forumā nav apspriests... baigās interkatīvās klaču bābas te nolasījušās... youtubi, tvnet porno anime utt linki visādi... uhh
Caur šo forumu arī tika dzīvē satikti tolaik līdzīgi domājošie visādi Fauni, tad jau Malēji.. njaa- mīļš jau šis forumiņš, neskatoties uz to, ka prasās citu layoutu, biss jau apnicis šitais sarkanmelnais, bet ja būtu cits lejauts ta jau zustu tā TRUE garšiņa! To varētu pielīdzināt kā uz pannas ceptam šašlikam, ķipa šašliks, bet garšo ne pēc šašlika!
+1
+3
Divus gadus biju gājis tajā gājienā.
Nekādas baigās emocijas nebija.
Taču kopš viena insidenta, kurā tieši VL nolinčoja matainos , es vairs par tiem aktieriem neliekos ne zinis..
+3
man katru gadu bērns pamanās uz 18 saslimt:( šogad esmu stingri izlēmusi, ka būs savādāk! vienreiz vajag tādu ģimenes/lativski/patrioti... audzinošo pasākumu:)
+1
mSPW, kas tas par incidentu bija?
+1
Hmmmm.... VL uzbruka letiņu matainajam?
+5
Atklāti sakot, šogad savu karodziņu no skapja neizņemšu. Šogad prasās pēc rungu un pudeļu ar degmaisījumu gājiena.
+3
ja mSPW pastasti sikak, ari gribetos uzzinat!
+7
Šogad prasās pēc rungu un pudeļu ar degmaisījumu gājiena.

vienu vakaru pamanīju, ka Simpsonos par kaut kādiem galveno varoņu izgājieniem, kaŗtējo reizi visa pilsēta lāpām un dakšām rokās devās iznīdēt ļaunuma sakni. kopumā nokonstatēju, ka situācijas risināšana ņemot talkā lāpas diezgan atklāti tiek propagandēta.
Esmu abām rokām par šo metodi, lai izslaucītu lielos liekēžus, bet atzīšu, ka nav tādu iekšu, lai ko tādu organizētu, noteikti mestos iekšā "pēdējā vagonā" ar savu mazo lāpiņu, bet ne pirmajā...
+4
pizdecs malej, Tev pie durvim jau neklauve puisi melnos uzvalkos un saulenes?
+2
Taisnība jau Malējam ir...
+2
agree Malley'jam
+5
pie Maleja durvim klauvē puiši rozā šallēs, tērpušies kā Bruno! :D
+3
Visiem vietas nepietiks tajā pēdējā vagoniņā...
+1
+1
Ko te organizēties?! Tā kā pagājušogad. Jāpaļaujas bara instinktam un apstākļu sakritībām.
+6
Zvans pie durvīm.
Čuvaks atver. Un redz, bebru, govi un sesku mentu formās. Un šie vēl saka - mums ir informācija, ka jūs lietojat narkotikas.
+2
Vispār jau diezgan iespaidīgi:
visulatvijai.lv/news.php?readmore=1...
0
Bija Bija iespaidīgi
un pat daži uztaini provokātori , nespēja garīgo sabojāt
0
^ Ko tad utis darīja?
0
nē nu neko tādu specefisku,,
vienkārši dažas garāmejošas urlas
tur parādija savu IQ līmeni ar uzvedību un izteikumiem
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
krabathor
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas