Trū darbs un mācības
+5
Jau pirms pāris gadiem piefiksēju, ka gandrīz visi man pazīstamie trūmetālisti ir datoriķi vai tiem tuvu gulošas personas. Nesen uzpeldēja (pirmā darba tēmā) visai plaša saistība ar celtniecību / būvniecību. Kāda tad ir jūsu iegūtā izglītība un darba pieredze, un kādā mērā tā izglītība vispār noderējusi un saistīta ar reālo darbu un dzīvi ?

Pats esmu beidzis RAĢ un RTU Inženierbūvju maģistratūru.

Sākumā šancēju tieši autoceļu celtniecībā un ar to saistītās nozarēs (kvalitātes kontrole, satiksmes plānošana, ar Microstation čakarējos utt.) pēdējos divus gadus ķipa sisadminēju šīs nozares iestādi. Tās kripatas ko zinu par datoriem esmu pašmācības ceļā aopguvis. Tagad varu ierēkt, ka RTU vienīgais 6 bija datormācībā.

Vot tā lūk, bļa.

P.S. A par izglītības noderīgumu - galvenā fīča, ka iemācījos patstāvīgi mācīties. 95% no iezubrītā sen ir laimīgi aizmirsi, jo nav ikdienā lietoti. Ja zini, ka to var izdarīt, tad atrast ''kā'' ir tehnikas jautājums.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
pabeidzu Rīgas Būvamatniecības vidusskolu, pa apdares tēmu... Standarta pieredze ir celtniecībā, taču šobrīd daru papīru darbus - nekustamo īpašumu apsaimniekošana, kurā arī iekļaujās uztaisīt stroiku, ja nepieciešams - un tad to daru pats, bet principā rokas jāsmērē pēdējā laikā ir reti...

sirdsdarbs ir diētu sastādīšana un konsultēšana, kā arī treniņprogrammu izveide pēc individuālām prasībām, un minimāla sporta uztura un tamlīdzīgu fišku tirdzniecība.

mēģināju startēt biologos, bet izrādijos pārāk debīls matemātikā, kā rezultātā nākamgad iešu uz to darbības nozari, uz kuru iet visi, kas ir debīli - politika :D
+2
Es arī esmu mācījies RAĢ (Rīgas Angļu ģimnāzija), vidusskolu gan pabeidzu N.Draudziņas ģimnāzijā. Pašlaik mācos Latvijas Kultūras akadēmijā, apakšprogrammā Kultūras teorija un vadībzinības, pirmajā kursā un jāsaka, ka tur šo pāris menēšu laikā iegūtās zinības man ir pavērušas krietni plašāku skatījumu uz pasauli kopumā un dziļāku izpratni par dažādiem kultūras procesiem.
+6
nu ko es ir pabeidzis Ventspis 4. videni, tagad cīnos LJA (Latvijas jūras akadēmija) tā kā moška tikšu Somālijā slīcināt nēģerus un veicināt prostitūciju eksotiskajās zemēs.

un vispār mana topošā darba vieta (kuģis) - pure heavy metal!
0
Pabeidzu Liepājas pedagoģijas akadēmiju. Ieguvu bakalauru IT un Informātikas skolotāja kvalifikāciju. Pēc tam iestājos arī LU fizmatu maģistratūrā, bet dažādu iemeslu dēļ tā arī nepabeidzu (galveno kārt jau slinkuma).

Par pedagogu nostrādāju vienu mācību gadu mācot muitniekus RTU muitas koledžas un arī tik pa vakariem paralēli pamatdarbam un mācībām LPA.

Darba pieredze: nu jau padsmit gadus strādāju dažādos amatos IT nozarē...
0
Jūrmalas Pumpuru vidusskola, kāds laiks LU Ekonomikas faķī. Darbs - ar andeli saistīts, no 2002. gada līdz vēl nesenam laikam - būvmateriālu vairumtirdzniecība, bik loģistika, papīru kārtošana un citas huiņas tādā garā.
+1
par pašu mācību procesu - bija viennozīmīgi noderīgs:

1. lielisks un noderīgs treniņš smadzenēm
2. deva teorētisko pamatu praktiskām apmācībām (95% pašmācības)
3. norādīja uz dažādiem sīkumiem, ko bieži palaidu garām pašmācības ceļā.

respektīvi deva tieši to, ko tai arī ir jādod :)
+5
Lūk, mācību iestādes, no kurām esmu ticis savulaik atskaitīts:
Rīgas 1.vidusskola (1989.g. pavasarī)
RTU (divreiz - 1992.g.pavasarī & laikam kaut kad 2004.g.)

Iegūtā izglītība: RTU IEF Ekonomikas koledža tirgzinību & tirdzniecības specialitātē. Visnotaļ noderīga, ikdienas darbā un sadzīvē izmantojamas zinības ieguvu.

Darbi... Lai uzskaitītu visus, no kuriem savulaik esmu ticis izmests vai arī pats aizgājis, būs visai pagrūti atcerēties... Svarīgākie no tiem būtu sekojošie:

- "Latvijas Pasts" (divreiz atlaists: 1994. & 1999. gados)
- Polskie Centrum Informacji (sabrūvēju biezākus sūdus 2002.g., nācās pieņemt grūtu lēmumu... par aiziešanu)
- VVZ... kaut kāds biznesa mācību centrs - lasīju lekcijas mārketinga pamatos sekretārēm & biroju vadītājām (kurā brīdī aizgāju, pat nemanīju, laikam 2003.)
- HVZ... kaut kāda stiprā alkohola fabrika vecajā Maskačkā (kicked out 2003.)
- "Preses apgāds" galvenais seilsmens (kicked out 2004.), bet bišku vēlāk tā firma nobankrotēja;
- "Preses Serviss" merčers (2008.g. sākumā pieņēmu lēmumu kādu pusgadu atpūsties, darbs atpūtai sāka pamatīgi traucēt)
- "Ltd KAROGI" 2009.g. sākumā uzzināju, ka darbā varu vairs nerādīties...
- Tagad "stumju tirgū" Jogija jogurtu... Sales must go on!!!

Eh, vismaz ir, ko ierakstīt savā CV...

+1
no tām vairākām vietām kick out dēļ darba un atpūtas stiprās konkurences? :)
+1
Ne gluži... Es teiktu: zuda motivācija turpināt darbu, negribēju arī "iesūnot"...
+1
nu jā... tagad gan visi savās darbavietās cenšas tā stingrāk iesakņoties.
0
Pagaidām vēl tikai mācos - pirms 2 gadiem piebeidzu Cēsu Valsts ģimnāzijas komerczinību klasi, tagad studēju medijus un žurnālistiku Vidzemes Augstskolā.
+9
Domāju, mūža nogalē tikai nožēlojams nūģis izjutīs nožēlu, ka pārāk maz laika pavadījis darbā.

Un tiem, kurus skar bezdarba problēma, ir iemesls optimismam: pirmie 2 bezdarba gadi tie grūtākie, pēc tam jau ir pilnīgi pofig...
+1
Hmm, esmu beidzis LU VFF vēstures bakalauru, tagad maģistrantūrā, piepelnos rakstot publikācijas tiem, kas maksā :D Mācības paplašināja skatījumu uz dzīvi kopumā un daudz ko citu, kas itin labi noder dzīvē. Paralēli vēsturniekiem sanācis apgūt kalnu tūrismu, medicīnu, psiholoģiju un obligāti - civilo aizsardzību :D:D:D Tikai pēdējais darbs 3 gadu garumā ir bijis saistīts ar vēsturi, tas bij darbs iekš Latvijas Valsts arhīva. Pirms tam laiciņš Recipe plus, kā farmācijas produktu skaitītājam, sezonāls darbs 4 gadu garumā bruģēšanā un apzaļumošanā un 2 gadi celtniecībā, sākot no palīgstrādnieka un pamazām virzoties pa necilajām karjeras kāpnītēm līdz tiku par apmetēju/krāsotāju, un ar to mans darbs celtniecībā beidzās :D
0
Godīgi, teikšu ka skolā mācīties man nepatika, jo daudzi priekšmeti likās garlaicīgi un reālajā dzīvē nenoderīgi, bet vēlāk, protams, sapratu, kas tas viss attīsta domāšanu.
Spilgtākais gadījums, kad literatūras stundā lasīju gramātu programmēšanas valoda C, bet skolotāja domāja, ka mani parāva uz dzeju).
Programmēšana, programmētājs/analītiķ... sistēmanalītiķis, kas tik nebiju, pēdējais darbs IT projektu vadītājs...

0
Bija reiz tāda lieta kā Rīgas Amatniecības Videne, kurā ieguvu kokapstrādes speciālista diplomu. Pēc tam protams sekoja darbs dažādos kokapstrādes uzņēmumos. 99 gadā paralēli mācībām nolēmu iestāties LU Ģeogrāfijas fakultātē. Nolicis sekmīgi iestājeksāmenus, turpināju mācīties līdz 2002 gadam, pēc tam izdomāju iestāties Turībā - uzņēmējdarbības fakultātē, kuru pabeidzu 2006. Laikam jau laiku velti nebiju tērējis...
+3
Ventspils Augstskolu beigusi tulkotājā pavasarī būšu. Domāju, ka rakstiskā tulkošana ir trve darbiņš - strādā kad gribi, ka tik nodod tulkojumu laicīgi un ir labi iztulkots, ar klientiem lielākoties saskare ir vienīgi caur e-pastu, pastu un telefonu. Nav jāstrādā kaitīgos apstākļos un nav arī kaut kādā kantorī jāskraida valkājot kostīmiņu un pieciešot:
a) Tēvišķu šefu, kas izturas tā, it kā mēģinātu piesist kanti;
b) Stervozu šefieni;
0
Pēc Ventspils 1. ģimnāzijas beigšanas iestājos RTU BF, dabūju bakalauru un principā nomācījos piecus kursus, bet nepabeidzu. Sākumā strādāju sezonālus ceļu strādnieka darbus, no 2002. gadapastāvīgs darbs autoceļu projektēšanas jomā, mazliet arī ar mērniecību ir sančis nodarboties. Tagad esmu pārgājis uz laikam vismasveidīgāko darbu valstī - bezdarbu.
+1
ehhh
vsk Itas Kozakevicas Polu vidusskola
paraleli RMS(Rigas Makslas Skola)
un tagad OMTK(Olaines Mehanikas un tehnologiju Koledza)
konkreti vides tehnologs(nekada sakara ar greenpace un liidaku un citiem retaardiem)
darbs
plashsa spektra specialists
XD
saku jau 9 klases beigas skolenu brivlaikos pa Maximam pavergot(neperciet tur eest,es zinu ka tur viss nonaak plauktos :D)
tad man piedavaja 12 klases vidu iet uz VERNERS VT (nezinu kaadaa sakaraa XD)
Un saku tur stradat vinu veikalaa GAISMAS PASAULE (atrodaas MOlā)
Tirgoju apgaismas tehniku,iemacijos tur ari elektrikja prasmes,un ielauzos pirmajos apgaismojuma projekteshanas pamatos...
Un tad iestaajaas feileris,nolaapiitais PROFS(R.I.P) paarvilinaja par Klientu Menedzeri,pasutiju deet vinus,jo samie mani gribeja uzmest(long story,pie alus varetu izstastiit)
pagurkojos meenesi un Tiku straadaat lielaakaja Latvijaa apgaismes tehnikas tirgotajaa un izplatiitaajaa PLAZA LTD(saukts par gaismas namu)
shanceju par Projektu vaditaju,beeet,tad atnaca kriize,buvnieciba nomira,un par cik biju vitali atkarigs no viniem tiku nogrizts(palika tik kingi straadaat kam bija jau gadiem veidota klientuura)
Tad izdomaju pastradat CAPITALā,nu sasolija vells vinu zin ko man tur,pec tam ka mani uzmeta uz naudaam pasutiju vinus,piepalidzeju vienam viiram iekshdarbos(iemacija shoto no amata sava,tagad pat noder) un jau ka vairak pa par pusgadu stabili A/S Prisma Latvija lielveikalaa par majsaimniecibas nodalajs salesman
nu taa kautkaa
+6
Es vienkārši ievēlos kaut ko, un tad viss notiek. Pasaku, cik man un ko vajadzētu, un tad kaut kā no kaut kurienes kaut kas kaut ko... diezgan normāli
0
14. vakarskola. Un viens semestris + kādas 4 lekcijas otrajā semestrī RSEBAA, bet tas jau neskaitas.
0
Madonas ģimnāzija, tad RTU DADI- bakalaurs, tad RTU DADI maģistrs, kas nu jau pāris gadus tiek pagarināts :D
Strādāju IT sfērā ar Cisco kastēm
0
LU ĢZZF bakalaurs + maģistrs Vides zinātnē.. mācību process visai interesants un iegūtās zināšanas izmantoju darba procesā...
To kurrat: mēs kursabiedri ;)
+2
Nepabeigta augstākā juridiskā - vot, bļe, sanāca piegriezties visnotaļ labi ejošām mācībām (~7) 3. kursa vidū. Bet tā - darbā strādāju līdz 30. decembrim un veicu tieši jurista pienākumus valsts iestādē - vienīgi par metodikas eksperta algu :/

Enīvej, jā - kopš 30. dec. papildināšu bezdarbnieku rindas, šķiet. Nais Jaungada dāvana no menedžētimpotentas direktores puses, bet tas jau ir visa departamenta augonis.
+7
Muusu pedospiegam shii teema buus "zelta bedre".
0
VO VO, daļēji dzīves gājums, darba vietas.. :D:D
+2
esmu heresy kolēģis, tā teikt. Aprakstīto darbu esmu izbaudījis vairāk nekā gadus 11. Neparko nemainītu to pret ko citu.
0
Mhm, attālināta nodarbinātība izklausās spārdoši un radoši brīvi.
0
IT un būvneicības nozares aktīvi papildina līkdeguņi andelmaņi :) Un vēl pilns ar Lemberga mafijas pārstāvjiem ...

P.S. Kakraz vajag 3 griestu lampas iegādāt. Pāķi par zinātnisko konsultantu varēs paķert :)
0
^ man arī vajag griestu lampas tik 2-vas nevis 3, kad nopirksi padalies infā :)
0
Derētu ta kā tavu jauno mītnes vietu apmazgāt ...
0
^ vēl jau ar vienu kāju vienā, ar otru otrā esam, domāju, ka līdz mazgāšanai kaut kad janvārī tik tiksim.
+15
Ar vienu kāju viņš stāvēja pagātnē, ar otru nākotnē, bet starp kājām viņam bija skaudrā tagadne.

:D
iz skolēnu domrakstiem.
0
Mācos Būvamatniecības vidusskolā par galdnieku. 3.kurss. Neko dižu vēl neesmu iemācījies (lol) bet nu kaut kā pabeigšu to ''iestādi''
0
Kad biju maziņš arī gribēju būt datoriķis - programmēt utt., bet par laimi videnē attapos, ka man nervi netur čakarēties ar kompīšproblēmām :D

Pabeidzu soc.bak.: mārketings, ekonomika bla bla bla.. Sapratu tikai vienu lietu - cilvēks, kas stāsta par lietām kuras pats nav darījis tikai tērē Tavu laiku. LV izglītības sistēmas lielākā problēma imo.

+3
A man nervi netur ar divkājainajiem lopiņiem čakarēties ... bieži tik ļoti gribas SHUT DOWN kādam nospiest ...
+7
beidzu Līvānu 1. vidusskolu. Iestājos LU Med.fakultātē...aizgāju no tās prom jau 1.kursā. Ietsājos LMA/RSU (tagad tikai RSU) Med.fakultātē. Pabeidzu. Uzsāku rezidentūru. Patreiz 3-ais gads vispārīgās ķirurģijas specialitātē.
Paralēli studijām med.fakultātē izgāju studentu militāro apmācību, Kā arī virsieka-speciālista kursu iekš LAA. (bija doma būt par militāro mediķi..., bet patreiz šo variantu esmu iesaldējis).
Studiju gados esmu strādājis par sargu, dauzīju ar perforatoru caurumus sienās priekš ventilācijas, izolēju gaisa vadus u.t.t. un tmldz.
Tagad strādāju Ķirurģijas nodaļā par ārstu-rezidentu Gaiļezerā, kā arī ārsts stažieris Uzņemšanas nodaļā neatliekamajā ķirurģijā.
p.s. darba dahuja un vairāk (sevišķi, kad 1.slimnīcu aizklapēja), bet algas tik apgriež un apgriež... pidari jobanie, bļe nošaut!
+1
^ par nošaušanu akceptēju.
0
BoD, ja nospiež SHUT DOWN vienalga čakarēšanās vai ar datoru vai ar cilvēku. labāk lai viss strādā. un liek mieru :-)
p.s. par to nošaušanu. savus pacientus jamīl un šaut nevajag!
0
Beidzu Ogres 1. vidusskolu un biju uzreiz arī spiests doties darba gaitās. Pastrādāju Hydroscand, pastrādāju Nerealitātē, pastrādāju Maximā (lol), tagad pastrādāju kaut kur citur ... Turpināt mācīties gribu, bet tam jau tagad vajag naudu, kuras, saprotams, pārāk daudz nav.
+3
jāšauj jau tos kas algas kruķī nost!
0
hehehee
par tam lampaam,nu ko tik pa naudu neizdariisi XD
lab,BOD kad esi nobriedis ar to pirkshanu,pado zinu,traukos vaj kautka taa...
skidonu ar vareshu saziimeet :P
+5
Pamatizglītība iegūta Draudziņas ģimnāzijā, kaut kā to ieguvu, jo 8., 9. klašu laikā ai kā mācīties negribējās — tusiņi, puiši... Tad pēc mātes ieteikuma iestājos Rīgas 5. arodvidusskolā (tagad Rīgas Valsts Tehnikuma Poligrāfijas centrs) uz maketētājiem. Tas bija visjaukākais laiks manā mūžā, ko es pavadīju, mācoties šajā skolā! Es tiešām ar prieku gāju uz skolu. Jau skolas laikā strādāju rimčikā. Pēc arodenes beigšanas neilgu laiku pastrādāju iekš Parks Reklāmai. Tad man viss apriebās, Rīga it sevišķi, un es aizbraucu atpūsties klusumā uz ventiņiem. Kad atgriezos no ventiņiem, kādu brīdi paslinkoju, tad atkal uz rimčiku, lai vasaras festiem varētu kādu naudiņu nopelnīt. Tad izdomāju, ka vajag dabūt augstāko izglītību un iestājos Ekonomikas un Kultūras augstskolā Kultūras nodaļā. Neizturēju pat vienu kursu, jo reāli tur neko nemācīja, tik kāsa piķi...
Uz doto momentu darbojos par metālapstrādes mākslinieci, ja tā var nosaukt visādu metālfigņu taisīšanu. Nākamgad būs kaut kur jāstājās mācīties, jo baigi gribās atkal sēdēt skolas solā, tik ar tām naudām tiešām ir kā ir!
+2
Es arī LU ĢZZF ģeogrāfus pabeidzu. īstenībā nebija ne vainas, kaut gan tās zināšanas, ko tur deva ir pārāk vispārējas, bet tas arī tā tur ir domāts... Nekad neaizmirsīšu kā pasniedzējs Laiviņš mācija, ka vienīgais ļaunums no kūlas dedzināšanas ir tāds, ka nepaspēja aizbēgt tas vecītis, kas to kūlu aizdedzinājis. :D Vaigot tik svilināt! It sevišķi labi tas priežu mežam. Nu ne jau tā, ka nodeg visi koki, bet zemsedze tikai. Tādā garā tur klārē par zemē ieaugušiem kokiem ;)
Darbi arī visādi tika darīti pa to līniju, i mēriju, i zīmēju, kamēr beigās arī pie celtniekiem atjēdzos, kā konstruktors/tāmētājs. Kādus 9 mēnešus tur sabiju, tad pacēlu asti un aizgāju, jo man nepacēla algu pēc pārbaudes laika beigām, bet tur baigais apgrozijums bija uz darbiniekiem tāpat. Bija pēc tam arī tur ar airofoto šis tas, bet tur arī tagad nav ko darīt. Tagad arī tjip bezdarbnieks skaitos. Bet es izdomāju uz metinātāja kursiem aiziet, vismaz kaut ko interesantu uzzināt. Vispār tai NVA visādi interesanti kursi tiek piedāvāti, par tiem pat stipendiju maksā. Ir tur galdnieki, automehāniķi, santehniķi, virpotāji, frizieri, noliktavu pārvaldnieki, kaut kādi airogrāfijas pamati arī pat bija. NU karoč ir tāds mācībus centrs sia Buts, tur visus bezģeļņikus sūta, iesaku iečekot.
+5
Ventspils izglītības upuris, sākot Pļavas skolā ar izcili pavadītu laiku, un būšanu par nūģi-zubri līdz 8. klasei; turpinot ģimnāzijā matemātikas un datorzinību ievirzē, ar pilnīgu vienaldzību pret visu; un noslēdzot ar datorzinātņu un dabaszinātņu bakalauru VeA, kura diploms liekams uz vienas nagliņas ar toletes papīru, kā rāda senāki un tuvāki darba meklējumi un pārrunas, kas attieci nav veicinājis turpināšanu maģistratūrā, kaut arī iespējams pat gribēšana un piespiešanās spēks būtu(bija?).
Strādāju attiecīgi izglītības ieguvušajā frontē, kaut interese ar gadiem visai pamatīgi sarukusi - algas līmenis, protams, to arī veicinājis.

Bet sūds ar to, aizsākumi meklējami un pamati likti bērnudārzā, kas vienlaicīgi arī sākumskola, zem nosaukuma "Vāverīte".
+2
obā, es arī vārerīti nobeidzu!
+2
vai beidzu vāverītē?
+3
Izlīdi no vāverītes ...
+1
tieši tā! :D
+2
fatduude, tas ka tu strādā atbilstoši iegūtajai izglītībai varētu nozīmēt govju slaucamā aparāta programmētaju - gan daba, gan datorzinības ... :D
+3
Nu vispār adminēju ziņu slaucamo aparātu, bet var teikt arī tā.
+2
Un jā, Vāverītē man ar patika, labs laiks pavadīts.
0
bija vēl tāda iestāde "zelta zivtiņa" tur sākumā gāju, bet tad huizin kapē aiklapēja. uh kā man tur patika, "vāverītē" nebij tik labi.
0
Pabeidzu LU Jur.fak. maģistrus, pašlaik strādāju ārlietu dienestā un mācos kinematogrāfiju.
Draudzene-tumšmetāliste ir fizmats un taisa zinātni lāzerlaboratorijā.
0
2006. gadā piebeidzu Rv1ģ, fizikas novirziens... lai arī cik dumjš/gudrs es tur nebūtu, tiku iekšā RTU būvniecībā budžetā. Aizbraucu uz UK studēt to pašu pēc 2 nedēļām, jo mani uzņēma. Tur mazāk jāmācās un kvalitatīvāka izglītība. Pašlaik esmu maģistros, tb pēdējā kursā Būvniecība ar būvmenedžmentu. Šitas kurss pārklāj gan inžinierzinātnes, gan ekonomiku, menedžmentu un nedaudz arī jurispudenci. 2008/09 mācību gadā paņēmu apmaiņas programmu uz Nacionālo Singapūras Universitāti, Singapūrā. Darba pašlaik nav, naudas pietiek, nesūdzos. Pašlaik atpūšos Tadžikijā pie draudzenes. Ko tur vēl stāstīt...
+4
Mocu ceturto kursu Kultūras akadēmijā - Tradicionālo kultūru un latviešu folkloru. Studijas ļoti interesantas, bet tagad iet tik interesanti, ka pat muzejos vai zinātnē es un mani kursabiedri nav īsti vajadzīgi. Nē, ir jau vajadzīgi, bet nav finansējuma. Tāpēc arī tagad svārstos vai maz uzsākt studijas maģistros. Vairāk sliecos ņemt citu novirzi, piemēram, mācīties par vecmāti vai ārsta palīgu. Ja par ārsta palīgu, tad varētu pēc tam laisties uz NBS un misijās zem palmas grauzt pīrādziņus (jo sievišķus ārpus bāzes reti laiž), vai tēlot bargo māsiņu un durt zaldātiņiem potes pakaļā tepat LV... Vismaz medicīnas koledžā nav mācību maksas, kas šobrīd ir būtisks faktors.
Līdz šim esmu strādājusi tikai arheoloģiskajos rakumos un vienā akadēmijas prodžektā, kura ietvaros bija jābrauc ekspedīcijās pie tantēm un onkām, un daudz jādzer kandžas, lai dabūtu to materiālu, pēc kā bijām braukuši.
0
un es visu laiku domāju, ka mēs ar Baibu esam vienīgie juristi šajās aprindās, kā izrādās ir vēl pārītis:) to cik true ir mans darbs tie, kam jāzin, jau zin :D:D agrāk jau bija vēl lielāka čerņa, tagad jau papīru tīģeriene vairāk :D
0
Vai ta NBS vēl uzņem jaunus kadrus? NAA šogad jaunus neuzņēma.
+1
Studēju politiku Rīgas Stradiņa universitātes Eiropas Studiju fakultātē. Vasaras sākumā vēl man likās, ka 12 nožēlojamākie manas dzīves gadi ir nu aiz muguras un tajos trakajos studentu gados sāksies īsta jautrība, ko vēlāk sauc par alkoholismu un narkomāniju. Bet nekā, man privātās dzīves nav. Neskatoties uz to, ka man ir bijušas n-tās negulētās naktis pie BURZUM un sarkanajiem marlboro ar kafiju, rakstot referātus, esejas un konspektus kā robotam, esmu pamanījies tik un tā iedzīvoties parādos. Ļoti žēl, ka lielu daļu politikas zinātnes mums liek studēt no, nevis universāla, bet salīdzinoši žīdiska skatu punkta, precīzāk sakot, no Kisindžera grāmatām. Paralēli tam visam man ir jāstrādā suņa darbs, kam nav laika un priekšnieks besās ārā, meitene grib lai pametu unīti un eju strādāt, bet šī nesaprot, ka kredīts paņemts un jāstudē vien būs un ka vairs nav deviņdesmitie, kad bez normālas izglītības varēja uzkāpt pa karjeras kāpnēm. Es cīnīšos un mocīšos, bet es dabūšu bakalaura grādu politikā! Jo parlamentā un valdībā nav vietas fiziķiem, ķīmiķiem, lauksaimniekiem un uzņēmējiem, bet gan politiķiem, kas IR kompetenti! ĀMEN bļe!
+5
Nu ja Šnicele būs deputāts, tad pizda mums visiem būs ... būs vēl rafinētāks par tagadējiem puskoka lēcējiem ...

Eu, a kas tā par huiņu, ka Rīgas Stradiņa universitāte māca politiķus ? Zatlera pirksts vai ? Pīļu pienesējus šiem jāmāca !
-8
Nu ja es tiktu pie teikšanas, tad tādus kā Tu ātri pieliktu pie vietas. Un Stradiņos politiku māca jau krietnu laiku un tam nav nekāda sakara ar prezidentu...
+5
Un kādi tad tie ''tādi kā es'' ?
+4
Gandrīz katrā mācību iestādē ir kāda programma, kas nes peļņu, lai parējās "nerentablās" fakultātes varētu eksistēt.
+4
Njā, valsts nākotne rādās vēl drūmākās krāsās.
0
Tas ir kā? Jūs labāk gribētu redzēt Saskaņas Centra, TP un LPP/LC bijušos čekistus un tagadējos pajolīšus pie varas?
+5
Tas ir tā, ka tu gan neesi pacenties atstāt par sevi to intelektuālāko iespaidu.
-2
Nu piedod, ka interneta portālā necenšos būt inteliģents un izglītots :)
+2
Ta jau pa mājām ar caurām apenēm un speķainā Kirkorova T-kreklā staigā ?
+2
BoD šodien
Eu, a kas tā par huiņu, ka Rīgas Stradiņa universitāte māca politiķus ? Zatlera pirksts vai ? Pīļu pienesējus šiem jāmāca !

Nu iekš RSU kopš 90to beigām ir klāt tur visādas sociālo ziņātnu, politikas, žurnālistikas, starptaustiskās attiecības u.t.t. (es tās nepārzinu) fakultātes vai programmas..hvz. Tapēc jau pārdēvēja no Latvijas Medicīnas Akadēmijas par Rīgas Stradiņa Universitāti... Kgan klasiski tā universitate nesanak. Klasiskā universitāte sākas ar 4 fakultātēm- jurisprudence, medicīna, teoloģija, filosofija. Bet tam šodien vēsturiska nozīme...

BoD- tavuprat iekš RSU apmāca pīļu pienesējus?
0
"Nu piedod, ka interneta portālā necenšos būt inteliģents un izglītots :) "

nevis necenties, bet tāds vienkārši neesi ;)
0
"Nu ja Šnicele būs deputāts, tad pizda mums visiem būs ... būs vēl rafinētāks par tagadējiem puskoka lēcējiem ...
"

tāpēc jau Latvija ir tur, kur ir...
-2
Nu jā, neesmu izglītots pietiekoši lai iesaistītos jūsu 'gudrajā' diskusijā. Ar politikas zinātni nekur netikšu un gan jau Latvijai 'labāki' laiki gaidāmi, jo 90to tradīcijas joprojām tiek ievērotas un visticamāk, arī tiks ievērotas ar 'čomu iebīdīšanu' politikā. Un Latvija ir tur kur ir, jo ir tāds teiciens 'valdība atspoguļo tautu'... bet nu... nothing special. Ne sūda nejēdzat no politikas un tikai diršat gudri, savākuši informāciju no dzeltenās preses...
0
"Un Latvija ir tur kur ir, jo ir tāds teiciens 'valdība atspoguļo tautu'... "

nu tur es tev pilnīgi piekrītu
0
Un pie vainas ir nevis tādi 'dauņi kā es, kas neko nejēdz', bet gan proporcionālā vēlēšanu sistēma, kas iet par labu tikai ievēlētajiem, bet nu es negaidu, ka tu kaut ko sajēgsi no tā...
0
Mūsdienu Latvijā politiku veido tie, kam ir nauda. Tāpēc, ja grib iet politikā, manuprāt, vispareizāk ir būvēt biznesu.
-3
Mūsdienu Latvijā cilvēki domā, ka politika ir bizness un sola vēlētājiem zelta kalnus un ķīseļa Daugavas. Tāpat kā Eiroparlamenta kandidāti mīl spēlēt uz pensijām un paaugstinātām algām. Bet Eiroparlamenta vēlēšanas ir vairāk partiju, nevis kandidātu politika. Sasola lielākas pensijas, lielākas algas, mazāk nodokļus, nemaz nepasakot vēlētājiem, ka Eiroparlamentam nav nekāda sakara ar to, jo tas ir nacionālo valstu parlamenta, nevis EP jautājums. Bet nu tas tā...
+4
Visā Pasaulē politiku veido tie kam ir nauda un daudz ko nosaka sakari (blats, lobēšanas utt.). Tas ka citur politiķiem piemīt kautkāda pašcieņa un kripata atbildības sajūtas pret tautu ir cita lieta.
-3
^ Bišku greizi, bet nu lai jau paliek... ko tad es zinu...
+2
Kādā ziņā greizi ? Skaidri zini, ka ASV neviens neņem ķepā, nelobē un cīnās par Džona un Džeinas nākotni ???
-5
neko nezinu, esmu dauns... do' mīnusus :*
+6
Tāds pagodinājums kā "dauns" tev vēl nespīd, pagaidām tu esi parasts dirsējs. :D
+5
^ :D Bet virzība ir jūtama.
+3
Ya yebal i plakal ... Politikas students bīda šitādus tekstus: ''Ko tad es zinu, es jau neko, ''on sam prišol'' ... '' Ja par tēmu nav viedokļa, kuru esi spējīgs sakarīgi argumentēt, tad labāk paklusē un latviešu sakāmvārdus pamācies.
+1
mincīt
klau
man ta domājās,a kad tu beigsi spamot?
es saprotu ka gribās būt wannnna bē trū tev,bet kamōn,cieņu tā neizpelīsies
sorzzz
life sux and then u DIE
0
*neizpelnīsies
0
^es tev ieteiktu vairāk domāt par rakstības apgūšanu.
0
^^ tu to minku pazīsti personīgi?
+3
Te Šnicele diskusijā pieminēja arī politiku kā algotu nodarbi.
Manuprāt, problēma ir tāda: politiķi itin bieži izsakās tādiem vārdiem, kas parastam tautietim grūti saprotami (piemēram, konsolidācija - laikam izrādās tā pati "griešana" vai samazināšana).

Toties šeit 2 tautā pazīstami Rīgas politiķi izsakās vienkārši:
urlas.ru/news/4138/...
0
Nu piedod, inženierbūvju maģistr, centīšos laboties un būtu tik zinošs kā tu un veltīšu vairāk laika sēžot šeit un mācoties argumentēt...
0
Vai tad to politikas nodarbībās nemāca ? Ķip retorika.
+2
sāksies pēc brīvlaika... bet man noteiki māca to, ko Šlesers un Ušaokvs nezin. Nu come on, pilsētu mēru pakts ir viens no Eiropas galvenajiem pilsētas vides un tūrisma projektiem...
+3
Mērs nav nekāds hujs, lai tādas piderastības zinātu, vot.
+4
Mērs nav hujs - mērs ir ušastijs hujs. :D
+3
Utainais ķēms... Atceros, ka pirms pāris gadiem vēl bija skandāls, ka Šlesers nemācēja rakstīt normāli latviešu valodā. Kā ne kā, utu krajā uzaudzis puika.
+3
0
mjā, mans tēvs arī utu krajā uzaudzis - no pieciem līdz 14 gadiem tur dzīvojis.

urla ta jau.
+2
^ nu viņš vismaz, es ceru, ir atradinājies no viņu 'kultūras' atšķirībā no Domes bīvisa un batheda...
Un par to atvainošanos, Neies krastā, domes deputāti jau taisās šos tiesā sūdzēt un prasīt atkāpšanos...
+3
toč kā tādi pederasti ...
0
Nu pašlaik vel mācos R64 vidusskolā 12. klasē un nakamgad grasos iet uz RTU ķīmiķiem vai kaut ko, kas saistīts ar ķīmiju vispār ir, kroč nekas humanitārs, no tā es izvemjos, izskaloju muti un turpinu vemt.

Nu iepriekš esmu strādājis Jāņa rozes grāmatnīcā pa vasaru izsūtīju grāmatas uz veikaliem.

Stroika, kur nostrādāju 13 dienas, pilnīgā pālī, bet pareizi uztaisīju veidņus un pamatus, samaksa 300 katram, bijām 2 katrs 50 ls nodzērām, bet bija labi.

Tad vel vienā stroikā uz A.Čaka ielas, tur nekas īpašs nebija.

Tajās ir tikai strādāts jo labi maksāja toreiz, tagad gan tas vairs neskaitītos labi apmaksāts darbs, ja vispār tādu dabūtu.]

Tomēr ķīmija ūber alles. Fun
+4
Uz Ķīmijas fakultāti gāju dzert. Pāris keksi no šūles tur atlauza savu termiņu. Tik forši bija piesaulītē sēdēt uz trepītēm un malkot dzērienus ...
0
Uz kuru ķīmijas faķi - RTU? Ar to sevišķa sakara nav bijis, toties LU Ķīmijas faķī labie tusi notika, uz pāris tādiem esmu bijis.
0
Protams ka RTU - blakus korpuss tak.
+2
Kurš tad mums ir visgrādīgakais metālists/e?
+2
imho, visbezjēdzīgākais, kas var būt, ir šīs te cīņas, kas mēdz panesties starp "eksaktajiem kēksiem" un "humanitārajiem kēksiem", jo:

1) cilvēkus šādās divās grupās, imho, nav nemaz iespējams iedalīt, ļoti atkarīgs viss no tā, cik liela interese ir konkrētajam cilvēkam par konkrēto tēmu. iedalīt cilvēkus divās grupās pēc tā, vai viņam, piemēram, nosacīti labāk patiks lasīt zinātnisku literatūru, vai arī vēsturisku literatūru, imho, ir vairāk nekā debīli.

2) humanitārais nevar eksistēt bez eksaktā, tāpat kā eksaktais nevar eksistēt bez humanitārā.
+1
^ izskatās ka boks
0
^ tas bij par to grādīgāko šeit domāts
0
^wtf
0
Viņš jau par grādiem neko neminēja.
+1
Netika jau arī precizēts, par kādiem grādiem ir runa - zinātniskajiem, alkohola, temperatūras. Temperatūras ziņā noteikti neesmu starp līderiem, mana ķermeņa temperatūra parasti ir ap 36.0-36.3 grādiem. Reizēm arī mazāk.
+1
Nu, ja nemaldos, tad 3. gads rezidentūrā nozīmē, ka rit 3. gads pēc maģistra.
0
par akadēmiskiem grādiem, protams :-)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas