P3LICAN 2009. atskaite
+1
Nja, parasti šādas atskaites taisa pēdējā brīdī pirms jaunā gada, a bet nafig, kāda starpība? Nomainās tikai cipars gada, jauns kalendārs, jauns plānotājs, bet principā viss tikai turpinās.

Ek, bija doma ar Ian ko tādu uztaisīt jau decembra pirmajā pusē, apstājās pie viņaprāt P3LICAN distro 2009. gada izdoto albumu minitopa, bez tālāka pamatojuma.

Tātad Ian minitops P3LICAN distro (BEZ vietu sadales):
* Frailty EP
* Autumnia "O'Funeralia"
* Ea II

Ņemot vērā ka no P3LICAN piedāvātajiem distro CD nemaz tik daudzi nebija 2009. gadā izdoti un Frailty EP būtu drīzāk skaitāms pie izdotajiem cd un distribūcija kā šajā gad. ir pati par sevi saprotama es to drusku pamainu uz:
* ОТКРОВЕНИЯ ДОЖДЯ (REVELATIONS OF RAIN) „Откровения Дождя”(„Revelatio... Of Rain”)
* Autumnia "O'Funeralia"
* Shadowdances "Misery Loves My Company"

Kāpēc tieši šie? Tāpēc:
* ОТКРОВЕНИЯ ДОЖДЯ uzrādā ausij un dvēselei tīkamu izaugsmi salīdzinājumā ar jau daudzsološo un labo debijas albumu un pieaug ne tikai muzikālās un instrumentālās daudzveidības ziņā, bet arī rokas dziļāk doom un aizrokas līdz nepulēta marmora kluča smagumam, drūmuma un nekustināmu skumju monolītumam. Iesviež bedrē ar līdzenām sienām no kuras neizkāpt un jau ar pirmo intro ieskrāpējas smadzenēs treks vinila platē.
* Autumnia "O'Funeralia" ar visu nedaudz klumzīgo pirmo kompozīciju, albums kopumā tīkami melodisks un svaigs, rēnas skumjas un sēras, kuras smaržo pēc trūdošam lapām, lietus un ziemas elpas gaisā. Labi, labi nostrādāts, bet ne līdz garlaicībai izfilēts albums, kas trāpa 10 ar skaņu, vārdiem un noskanu iemaldinot klausītāju tieši rudenīgā, naksnīgā nelielu bēru procesijā
* Shadowdances "Misery Loves My Company" oficiāli izdots 2008 beigas, bet taustāma forma parādījās 2009. sākumā un pateicoties laikam jau savam nudien savdabīgajam miksējumam, aranžējumam (un grupas koncertdarbības iztrūkumam) tā arī kaut kā nepanesās mini LV publikā, par spīti P3LICAN propagandai. Tas nav doom, bet P3LICAN nav tikai doom, lai gan 90% ausis sasniedz tieši tādā formā, bet smeldzīgs gotisks rock ar metal saknēm, kas kārtīgi iebliež par standartiem kā vajadzētu miksēt šādus albumus, jo kompozīcijas ir kā kūkas ar daudziem slāņiem, kur nezini īsti kur likties no bagātības, bet nevar arī saprast kas ir un vai maz kaut kas ir liekas.

ja nu kādam dīvainim uzrodas interese info ir atrodama www.myspace.com/p3licanmos... blogu sadaļā un vēl lielākam dīvainim, kurš aizraksta uz p3licanmosh@gmail.com varam nosūtīt visu P3LICAN disrto cd aprakstus.

PASĀKUMI:
P3LICAN kontā 2009. gadā:
* COSS-MOSS 3019 30. janvārī - mazapmeklēts, bet visai pamatoti Ian prāt labākais, ar lietuviešu D.S.. latviešu Frailty, Tesa, Solaris un The Black Tea. Visas grupas nospēlēja godam par spīti mini publikai un Fraily un The Black Tea vēl par spīti pirms uzstāšanās uz 40 min nozudušajai elektrībai klubā. Kopumā - kārtīgs kosmoss un atmiņā sevišķi iegrauzies Solaris postmetāls un Tesas bungu solo, kas izdrebināja MP ne tikai līdz pamatiem bet pārraidīja vibrācijas pa tiešo zvaigznēm. Uhh!
* Trepanācija 12. jūnijā - vēl mazāk apmeklēts, laikam jau sakarā ar Kilkim Žaibu ar jau tagad labām, kvalitatīvām un daudzsološām somu grupām Manufacturer's Pride un Soulfallen un latviešu Collide un Dislocation (Synodic izpalika). Atkāpe no doom un kosmiskām skaņām un iespēriens niknākās, ātrākās skaņās, kuras izurbina galvā caurumu, pa kuru iziet ārā galvassāpēm u.c. garīgām kaitēm. Par spīti skābi niecīgajai publikai grupas spēlēja no sirds un godam. Ek, labu koncertu palaidāt garām.
* COSS-MOSS 2699 9. septembrī ar Frailty, The Black Drummer Is A Slave un mighty Soundarcade. The Black Drummer pierādīja godam, ka ir kas vairāk par mazo Tesu un radīja kosmiski ledainu, burvīgu, reibinošu zvaigžņotu aukstumu, kas sirdi sildīja ar kvalitāti un papildinājumu attiecīgajam LV ierobežotajam žanram; Frailty - nāca klajā ar jaunu materiālu un parāva ne tikai ar sasodīti kvalitatīvi nospēlētu veco materiālu, bet arī sasodīti saintriģēja ar jauno un gaidāmo; Soundarcade - pievienojot daudzveidīgāku taustiņu pielietojumu arī uz skatuves, godam lika dzirdēt par ko izpelnījušies titulu kā viena no labākajām koncertgrupām iepriecējot ar materiālu gan no vecā, gan no jaunā albuma.
* The Day Of The Eclipse 12. decembrī ar Frailty nelielo atvadu koncertu un godam nospēlējušiem Diseim un Dislocation. Pēdējo divu grupu neapšaubāmi kārtīgo sniegumu dru noēno Frailty ar patiesi grand uzstapšanos, kas kļuva par plānoto pasākuma naglu. Tas bija tik sasodīti labi - Lost Lifeless, EP un JAUNAIS materiāls, ka nav vietas, lai atkārtotos, skatiet agrākos ierakstus, jo tas bija GREAT!

+ tieši/netieši
** Frailty Open Rehearsal 18. septembrī - sakarā ar smadzeņu īssavienojumu nebiju klāt, bet visi saka, ka bija lieliski
** Halloween 31. oktobrī - visvairāk atmiņā iespiedusies Soundarcade iekāpiens SUNN O))) ādā ar publiku satriecošo Olivera pogu grozīšanu.

Nu ja, protams, Frailty koncerts Slazdā, EP prezentācija Randomā, Metalshow, brauciens uz Igauniju (Tallina, Pērnava), Lietuvu (Metalinis Pajūris, Devilstone, Dead November) un Maskavu u.t.t., bet to lai Ian velk kopā.

OTHER:
* Frailty EP izdošana;
* Distro saraksta izveidošana ka izrādās nevienam īsti nevajadzīgā formā :)
* Frailty un P3LICAN propaganda
u.c.

Jau nu kāds nav aizņemts ar vēdera atvieglošanu pēc svētku pārmērībām welcome likt savus komentus par tīkamākajām 2009. muzikālajām atmiņām.
...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+2
2009? tāds, godīgi sakot, patukšs ir sanācis. kaut kas ir redzēts, bet pārsvarā ir palicis gribēts kaut ko redzēt.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas