Dzeršana
+1
Vo - uz fūgu radās jautājums - kāds katram dzērāja stāžs?
Man 16 gadi, šāku tālajā 1994.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
*sāku :D
0
+-
0
hmmm - šnabi kādā 91 gadā pirmoreiz noprovēju....
0
es pirmo reizi piemetos (arī apvēmos n`stuff) :d laikam apmēram arī kad man bija 16 gadi, bij 1993.
+1
standarts- 9 klases izlaiduma ekskursija.
+5
Pirmoreiz tā kārtīgi piekrāmejos, šķiet, 13 gados.

Ja paskatās pa labi nesenāk komentēto tēmu listē, redzams, ka 6 no 10 ir par dzeršanu :DDD
+3
es arī 13 gados izdzēru savu pirmo alko - portera pudeli, un noplīsu. Ekh ku tas bi ekonomiski, ne kā tagad :D
0
13 gados atvēru čoma senču bāriņu...
+6
Man tā pirmā kārtīgā reize bija diezgan traka. Bijām pie jūras, izriju naktī pa kluso kādus 7 alus un pēc pāris stundām jau mani ievilka laivā uz copi. Vilnīši smuki šūpoja, seja zaļa... iebaroju pār bortu zivis drusku :)
+5
Es pirmoreiz pielikos, kad uz manu 15gadu jubilāciju ļitroviču 3ajatā izēdām, pizģec hlams bija. :D
+7
Skaidri atceros, man bija četrpadsmit gadu. Dzēru alu ar šampi, 18gadīgās draudzenes samācīja. Vēl pieturā, autobusu gaidot, ar čali divatā Belij Aist ātrumā nokopām. Autobuss veda pie mammas un tēta, bet jumts brauca prom. Tad nu es sapratu - tas beidzot notiek.
+6
Bļin, ja man 14 gados būtu 18 gadīgas draudzenes hehe
+1
^ ko mamma un vecais teica?
+3
man vispār fascinē tas bērnu dzeršanas fenomens- liet iekšā visu pēc kārtas (gandrīz kā deathpers pa jauno gadu). pirms tam jau arī tika iedzerts, bet tā bija pirmā tāda dramatiskā. laikam iedzēru visu, ko vispār ražo, arī šampis, alus, liķieris, šņabis..
0
nu tak vajag visas garšīgās mantas paprovēt. :D
+2
Pirmo reizi pielējos 1995.gada 2ajā maijā.
+1
Tā konkrēi piepiso 1995.gadā. Kopš tās reizes man nertīk brendiji .....
+1
Es kādos, nez 15-16 gados sāku, mēs ar kaimiņu inžinieri Piču ar visādiem santehnikas un namdara darbiem nodarbojāmies un mani protams sūtija pēc aliņa, tad nu arī dzēru, tad jau sākās metāla konči un tad jau dzēra kārtīgi.stāžs nu teikšu 10 gadi :)
-1
mAN AR;UI RAKSTĪT NEPAYTĪK ...
0
bļa
+6
Es sāku ļoti vēlu, tikai 20 gados bija pirmā kārtīgā pjanka. Toties sāku uzreiz ar zirņu kandžu, ko dzina džeks, pie kā mēs kojās regulāri vācāmies spēlēt zoli. Pēc pusgada bija pirmā bezfilma un pēc tam jau pošlo pojehalo. Tas turpinās jau 16 gadus.
-1
:D
+16
Viskonkrētāk piemāvos studiju gados, kad no rīta (~12:00) pēc pirmās lekcijas aizgāju iečekot, ko dara ex-klasesbiedrs, kurš Ķīmiķos zubrījās. Džeki sēdēja uz kāpnītēm un piebeidza nullzīben. Es aktuāli pieslēdzos. Tolaik tādas popsas kā Olimpija vēl nebija - pēc nākamās devas uz Daugavgrīvas ielas bodi bridām. Tā kā gribēju džekus dadzīt pālī, uzstāju, ka jāņem vēl viens 0.7, nevis gejiskais 0.5. Cik atceros, to arī vienatnē izkāvu, jo čaļiem vairs īpaši nelīda iekšā. Nākamais kadrs, ko atceros - trū solī soļojām pa Vanšu tiltu. Mani iesēdina 10.tramvajā. Es izkrītu no 10.tramvaja. Konduktore kautko man nodirš pakaļ, Es pamostos. Sirds klapē kā apdauzīta. Mutetrīte kautko šuj ar šujmašīnu - paceļ manu somu, kur nezkāpēc ir pilns ar tukšām šņabja un alus pudelēm un pajautā: ''Tu to visu izdzēri ?!". Es bolu acis un visu godīgu noliedzu. ''Kā tu pāri dzelzceļam vispār pārgāji?" Man ir smaga aizdoma, ka pārrāpoju, bet es klusēju kā baltkrievu partizāns.

Sirds sitās kā traka.

Aizgāju pavemt - nevemjas. Aizgāju paēst - neēdas. Aizgāju gulēt - neguļas. Pilnīgā pakaļā, vispār.

A tagad divas dienas jādzer, lai pālī nonāktu kā tagad, lai šito ierakstītu
0
A kur Valdim var plususs pielikt? Viņa trauku Trūmetāla galerija spārda dirsu un tās virsu ...
+4
Pamatskolas pēdējais gads laikam bijis tas tumšākais manā mūžā.
Sākās ar to, ka skolotāju dienā, kad, pēc tradīcijas, jāmāca sīkie, mēs, jaunizceptie skolmeistari, salikām kājas uz galda un atkorķējām alus. Kad kāds knauķis nosūdzēja direktrisei, plostošana sāka šķist vēl krietnāka varonība.
Viss turpinājās klases vakaros, un klasesbiedreņu muterītes bieži vien šķūrēja laukā no dzīvokļiem atvašu kavalierus, kuriem līdzi paņēmies vairāk Agdama, nekā spēj pārstrādāt.
Bet nekad mūžā neesmu tā piemāvies, kā 9. klases 1. semestra pēdējā dienā. Kāds '94 tas varēja būt? Pa mello izrijām 3l toreiz populāro lēto Aslanov uz 4 purniem. Tos pāris km no pjankas līdz mājām kūlāmies stundas 3, un visi garāmbraucošie skolotāji un pašvaldības deputāti dabūja apskatīt vietējo jaunatni pilnā godībā.
Turpmāk - katru nedēļu direktores kabinets par līdzīgiem "varoņdarbiem", uzklausīti lāsti visu laiku debilākajai klasei, draudi ar specskolām, kolonijām, policiju.
Par laimi, zaļā vecumā savu cisternu izlacis, tagad vairs vajadzību pēc tā nejūtu.
0
Es tā jūtu, ka drīz savu mēru būšu izdzēris. Jau tagad ir tā, ka vairs ne īpaši velk uz reibšanu.
+1
A man beidzot iedeva galvā .... tad kad pirms stundām četrām pamodos ... un ar vien ir labi. Uzturu ar aliņiem
+2
Man 7 gadi. Sāku tālajā 2003. Atceros kā Brasas matainīši iedeva man manu pirmo aliņu. Pagaršoju un pie sevis nodomāju - "Kur tu biji visu manu mūžu???" Tad nu es sapratu kādi būs mani tālākie skolas gadi :D
+7
Pirmo reizi reibumu sajutu 12 gadu vecumā pa Jāņiem, kad biju pa kluso izdzēris divas 0.33l alus bundžas. Pirmo reizi tādā krietnākā pālī nonācu 9. klases izlaidumā 1995. gadā (šampis + 50% piparmētru liķieris :D). Bezfilmu pirmoreiz (un laikam arī vistrakāk) noķēru 16 gadu vecumā laikam. Tas bija ceļinieku salidojums Vīgantē, atceros kā muižas parkā, kur kaut kas spēlēja uz estrādes un vakaru vadīja Ivars Kalniņš, aktīvi lēju sevī iekšā visu pēc kārtas - alu, šņabi, brendiju un sazin ko vēl. Tad es atmodos zālītē un nolēmu iet uz telti. Kājās piecelties neizdevās; aizrāpoju līdz tuvākajam kokam, un pie tā turēdamies, kaut kā pieslējos kājās; taču, kā saņēmos iet un palaidu koku vaļā, momentā biju garšļaukus. Atmodos teltī.
+3
no malas noteikti izskatījās tā kā tajā video kur tas čalis pēc alus veikalā iet - drunkest guy ever :D
+2
:D šitā koku stutēšana man atgādina Robinsona laikus. tur tādi forši bērziņi ēkas priekšā auga. mēs ar draudzeni vienreiz ļoti labi koncertu tur pavadījām. dzirdējām pirmo un pēdējo dziesmu. viss pārējais laiks pagāja ejot uz diennakts veikalu un stutējot bērziņus. liktenīgi laikam bija patiltē sastaptie klasesbiedrs un viņa draugi no Ventspils (atceros gan tikai vienu no viņiem no tā laika, bet man ir smagas aizdomas, ka es zinu, kas bija tie pārējie) ar savu grādīgo dziru.
+3
Vai es atceros? Laikam kādu 12 gadu vecumā, "pagaršojot" mājas vīnus, kurus "netīšām" ar brālēnu atradām pagrabā. Vismaz tas pasākums ir vislabāk palicis atmiņā. Pirms tam dažas reizes biju pagaršojis alu, kas mazam esot, pārāk daudz negaršoja. :)

Pirmais pārpālis ar bezfilmas variantiem bija gadus 4 vēlāk, pie čoma ārā padzeroties šņabi un tad siltumā pa virsu pāris alus. Rezultāts? Esot mēģinājis iziet no mājas, laužoties cauri dzīvžoga krūmiem (respektīvi - gar dzīvžogu un sētu, pa vidu), šķendējoties, ka iekšā nākot tādi nelikās traucējam. :D
+4
vispār viena no rēcīgākajām bezfilmām, cik atceros, bija šovasar kad ar kolēģiem tika šņaukts alus (laikam apnika dzert) gāzti žogi, čurāts krustojumos, bušdaivings (ķipa stage diving, tikai tajos apcirptajos, dekoratīvajos krūmos ar pamatīgu ieskrējienu) un finālā ar basām kājām pa Ventspils klondaiku vandīties. uz jautājumu nahren ar basām kājām atbilde bija vienkārša - a man pohuj. :D
+2
Runājot par dzeršanu, kungi, svpressa.ru/accidents/news/2045...

Krievijas šņabim šodien jubileja! Jūs jau zināsiet paši, kas tam par godu svētdienā jādara :)
+2
u, man ir smagas aizdomas, ka es zinu, kas tie tādi par dzērājiem bija :D Gadījumā pērnajos Jāņos ar nemanīji dažu labu no tiem? ;)
+1
7 gadi sanak, kops pirmo reizi pielejos pamatiigi.
piedzeros ar 2l alu, majas kad vemu mammai stastiju, ka man ir slikti no skabenju zupas.. Un tad jau aizgaja lidz 15 gadiem turpinaju diezgan biezi ar braleniem, bet tad pec vienas bezfilmas uz gadu parstaju, pamatigi pardzeros, nepatikamas lietas sastradaju un ta.
0
jā, Intar, liekas, ka mēs par vieniem un tiem pašiem ventspils dzērājiem runājam:D
+2
Kautkādā 8. vai 9.klasē sāku ar džekiem starpbrīžos pēc aliņiem laist. Videnē ar liķierīšiem niekojāmies. Melleņu punš bija topā. Kārtīgi piemāvos tik laikam 11.klasē, kad klases vakars notika pirtī. Vakarā klasesbiedra seņči pēc viņa atbrauca pakaļ - a es smaidīgs stāvu pie ieejas turoties aiz staba un baroju skudras :) Vēl saprotoši pajautāja, vai viss OK, nevajag mājās aizvest. Protams viss OK, jāturpina tik lakt :D

Izlaidumā ar smuki salakos - mājās pusklupšus gāju. Daudz jau tolaik man nevajadzēja. Uz 3 Bulgāru brendiju izkāvām. Bija tik pretīgs, ka brūnajiem dzērieniem ilgus gadus ar līkumu gāju garām.
+1
12. klases izlaidumā Merkuru ar šampi kopā sajaucu, neko daudz no tā pasākuma neatceros.
+5
Man bija Aldara Zelta alus, dāņu meža ogu vīni kaut kādi + baiss liķieris "Meža Zemenīte".
Es stabili atceros, ka redzēju divus Mēness diskus pie debesīm...
+2
hehe, Blade, tie senči bija manējie ;-)
p.s. melleņu punšs videnē toč bija topā :-)
+2
manas karjeras sākumā visādi vermuti gāja uz urrā. visādi ponti, amorini u.c. tika lieti iekšā. un pūsti ārā...
+1
^^ zinu :)

Vermuti gan ir pretīgi.
+3
tagad jau savādāk. jauno gadu lāpīju ar martini un nemaz nebija briesmīgi.(galīgi nav trūmetāliski, bet pieņemot faktu, ka tas notika garāžā pilnā ar močiem un no kakliņa, tad var piedot)
+7
Uh, iepriekšējā vasara laikam bijusi visbezfilmainākā :)

Sākot jau ar hokeja čempja pirmo Latvijas spēli pret ASV. Tajā dienā rajonu koru skatē nocēlām pirmo vietu - jāsvin! Vakarā hoķis, bet līdz tam jau bija gana iztrūkstošu fragmentu. Atceros tik, ka man bija ļoti tizla aļņa galvas cepure ar ragiem, atsevišķus fragmentus ar hokeja bariņa maršu pa pilsētu un cilvēku "wtf" skatieniem, bet bildi kopā salikt arī pēc trešo personu stāstiem vairs nevar.

Bet viskrutāk bija Dementia Praecox ekspreskoncī, kur es vienā brīdī esmu pazudis. Neviens nepamanīja, bet pēc tam meklēja. Savukārt es no rīta pamodos mājās ar skaidainiem šortiem. Jāpiebilst, ka ceļā no notikuma vietas līdz mājām (3 min gājiens) tādu koka skaidu nekur nav un nevarēja būt. Vai nu tika apmeklēts kāds šķūnītis, vai arī tuvākais gateris, velns viņu zina, bet mana māka pazust neviena nemanītam jau atkārtoti norāda, ka ļoti nepieciešama onboard-drunk videokamera :D
+3
+2
Izdomāju jaunu atrakciju - izdzer vienu aliņu pie datora - pa ceļam uz virtuvi atpumpējies. Trešā tūre būs jātaisa tagad ...
+2
Hārlemas nēgeram ir ko teikt...

www.youtube.com/watch?v=BIvka3SSv9Y...

Priekā un šad tad blūzs ir labs!
+7
"Ja jums ir neērti apmeklēt Valentīndienas pasākumus bez otrās pusītes, izmēģiniett kokteili "Mana draudzene ir tualetē" - vnk pērciet divus dzērienus uzreiz."
-4
^ Piedrāzt valentīndienu. Uzdāvināju savējai kniebienu un lai staigā laimīga.
+4
'Uzdāvināju savējai kniebienu'

Tu pats sev neliecies diezgan kretīnisks? Bled, no Tevis visu laiku nāk ārā tāda 'kunga' un 'valdnieka' nostāja/sajūta... pzc
+3
man gan nešķiet, ka valentīndiena kkāda baigi sliktā diena. doma jau ir laba, bet vairumam cilvēku tā mīlestība nevienmēr tāda izdevusies ir un tāpēc visi nodirš dienu, kura liek domāt par problēmām un slikti justies.
+3
Baigā cemme, ka stulbi sasitās Piebalgas kauss - perečņica no skapīša uzkrita uz malas ... Pirms gada savā dzimenē no Salmu Kroga nospēru ... Forši pakodām toreiz.
-2
^^ It nemaz! Tā vietā lai paskaidrotu detalizētāk, es vnk teikšu pohuj bļeģ nahuj...
+1
^^^ Dažiem laimei daudz nevajag. :D
+5
Pirmoreiz aizlēju seju no 0.5 Aldara pilzenes Jāņos. Laikam tika lietots arī šņabis ..
Visčornāk aizlējos videnes izlaidumā. Biju cīši nolēmis sadzert ar visiem 32 klasesbiedriem. Tā nu tauta ap rīta pusi konstatēja, ka manis nekur nav, un devās meklēt. Biju baltajā kreklā bez žaketes aizmidzis pie sētas, pa ceļam izklauvēdamies pie visām Visdaru hosteļa durtiņām. Vedot mani čučiņāt man lika iet pa iedomātu tuneli. Es arī pietupos. Bet no mana skatpunkta viss bija tā - iepļeckā, no rīta pamosties gultā :D
Tāpat ar klasesbiedriem starp abām matemātikām (2 brīvstundas + pusdienlaiks) šāvām uz bodi pēc Bonaparta un spēlējām pokeru skolas ēdnīcā ar neuzkrītošām, vienādām, baltām glāzītēm...
+3
A skaitās nejauša piedzeršanās ? :D
Atceros biju sīks , kaut kādi 10 gadi laikam bij` toreiz. Bija tāds kā senču kolēģu jāņu tusiņš , liels jo liels galds ar dažādiem kārumiem utt. Man kā sīcim pifci nedeva , bet coca colu varēju dzert cik uziet. Pārējie tur aktīvi koda tullamoru ar kolu. Nu un sanāca man pēc ārdīšanās ar citiem sīčiem , sajaukt glāzes un izpist to 0.3 glazi ar tullamore.. :D Pēc kādām 10sek. skaists vertaļots bija un tad es vienkārši senčiem sadirsu, ka man sūdīgi vēderam palika un , ka es baigi gribu gulēt. Bet nu pirmā tīšā piedzeršanās laikam bija kaut kādos 13 gados, kad es brutāli piedzēros no 2l hard rock 9% divlitrenes ar čomu.
+1
Eksperiments.

"— Чтобы опьянеть до 0,5 промилле, надо сразу выпить около 8 литров кефира или кваса, — прокомментиро... первые результаты Виктор Дементьев."

www.yaplakal.com/forum2/topic317575....
0
^ tas ir paraugraksts - "daiļliteratūra" ne pētījums.
0
vispār par tēmu - aliņu pirmoreiz iedeva pagaršot 9 gadu vecumā jāņos lauku tēvocis. izdzēru trešdaļkausu un aizmigu. :D bet tā pirmo reizi piedzēros kaut kad 2007. gada pavasarī, 12 gadu vecumā. biju satusējis ar kaut kādu 16/17gadīgu daiļavu kompāniju un pie vienas no meitenēm svinējām kaut kādu dzimšanas dienu. sākumā dzēru sidru, pēc tam saldinātu vīnu un beigās piparmētru liķieri. atceros, ka bija ļoti silti un jauki un pēc tam grīda un sienas sāka dejot apkārt. kaut kādā brīdī aizvilkos mājās un iekritu gultā, par laimi mājās bija tikai vecmamma, kas prasīja, kas noticis, es teicu, ka man galva reibst no skaļas mūzikas klausīšanās. :D pēc tam sākās alus dzeršanas un pirmo reizi bezfilmu noķēru ap 14 gadiem, kad jelgavas rainītī vēl bija kaut kādi koncerti maija beigās un septembra sākumā. vienā no tiem spēlēja abort of succubus un sanākušie metālisti mani sacienāja ar šņabi. attapos nākamajā dienā svešā dzīvoklī.
0
Ja par pirmo reizi - appisos kā sivēns no 0.7 šņabja, ko izdzēru kopā ar diviem klasesbiedriem savā 15. dzimšanas dienā.
+2
Tās pirmās reizes jau paliek vislabākajā atmiņā:) Viena no tādām reizēm man bija laukos, vadot vienu pasākumu, kur biju atbildīgais par mūziku (ķipa disene). Paveicās, ka pasākums notika brīvā dabā:) Vietējie laucinieki protams gribēja ar mani sadzert , tālab pēc pāris stundām man kļuva briesmīgi sūdīgi. Kā jau ierasts tādās situācijās - streipuļodams un pa tumsu taustoties kaut kā aizstreipuļoju līdz krūmiem, lai varētu dabūtu TO kuņģa saturu laukā. Kad izdabūju visu kuņģa saturu laukā, grasījos jau iet prom, kad pēkšņi galva sareiba un es ar visu seju iegāzos savos izkārnījumos. Pamodos protams nākamajā dienā - turpat krūmos.
+1
Attiecīgā kondīcijā reizēm arī uzrodas superspējas - nezināmu svešvalodu pārvaldīšana. Vienā no pirmajām kārtīgām kōmām no Johnny walker tieši tā arī sanāca, ka tusiņš pirtī/viesu namā tapa tik garlaicīgs, ka vajadzēja nedaudz izkrāsot pasauli ar visīti. Galu galā sasniedzu savu rekordu izdzerdams litru un tad aizgāja kaut kāda svešvalodu pārzināšana. Blakus basists no toreizējā Anal Punishment(ja nemaldos) ar kādu vāciski runāja un , protams, ka es vāciski neprotu , bet cik man nākamajā dienā stāstīja , es esot kaut ko baigi centies izspiest ārā vāciski un kaut kas arī puslīdz esot izdevies. Helītis jau pamatīgs no tā Johhny bija un pāris reizes tika skaisti noripots no strepēm(2stāvu viesunams). Pats galvenais, ka pēc pirmā kritiena tāda iekšējā balstiņa uzradās, kas teica(uzmanies nākamreiz vai vienkārši nelien tur) , bet , protams, otrajā reizē es jau biju aizmirsis , ka pirms 20min. nomaucos tur un hujakš atkal noripoju. Sākumā biju nelielā šokā, kāpēc man pakaļa zila , līdz pamazītēm sāku filmu tīt atpakaļ un atcerēties. :D Tā arī neesmu saņēmies Džoniju dzert atkal.
+1
Tā kā jau ilgus gadus gandrīz tikai aliņu dzeru, tad līdz bezfilmai pietesties vairs nav īsti sanācis. Bet ar to alu ar var labi ietrekterēt - vakar pat piedalījos pilzeses aliņu (7 veidu) aklajā degustācijā, pēc tam viena čaļa mājas ''saison'' dzērām, tad otra porteri (teica, ka kādi 8-10 grādi - man jau 6 likās). Tad mājās vienu aliņu un pamodos 2 naktī ar visām drēbēm guļot.
+3
werwolf, vakar, plkst. 22:52

Ja par pirmo reizi - appisos kā sivēns no 0.7 šņabja, ko izdzēru kopā ar diviem klasesbiedriem savā 15. dzimšanas dienā.

/forum/122177-dzer%C5%A1ana#comment161726

Kā ta tur īsti bij, ko? M?

A par to pētījumu - par to alu aizdomīgi izklausās. Lai no viena alus būtu manāmas reibuma pazīmes, tam jābūt kādam stiprajam tukšā dūšā, vai lietotājam nūbam :D Protams, pazīmes pie vienām un tām pašām promilēm var krietni atšķirties - cits pie 2 promilēm b''us kā tikai maķenīt iešvillējis, cits jau atrubījies.
0
Vai arī varbūt tas alus bija uz fūgu :D
0
Ja to pašu alu lieto neregulāri, tad no 1as pudelītes mazliet "sit galvā" :P
0
"Глаза красные, говорит сбивчиво." - ja vien cilvēkam alkohola tolerance nav krietni zem vidējās, tad no viena aalus šitā nevajadzētu būt.
+1
Kā izmerīt alkohola tolerances līmeni?
0
Nezin, empīriski droši vien. :D
0
Kad man bija 14 gadi tad viens draugs zaga veikalā šmigu. Kādu dienu izdomājām iedzert, protams, bez uzdzeramā no kakliņa utt, kā jau sīčiem pienākas. Izdzērām katrs ~0.3 L , un bijām lielā lupatā :D Ejot mājās īpaši neko daudz neatceros, bet lai mamma mani nepieķer izdomāju uzreiz ieiet dušā. Viss jau būtu laikam noticis labi, bet es aizmigu dušā :D
+7
Vispār pālī labāk neko nemēģināt izdomāt. Parasti nebeidzas labi.
0
visnotal labs topiks, pilnigi sakarojas iedzert.
+2
es pirmoreiz alko uzrunaju 6. klase z-svetku disene,kad ar klasesbiedriem,kuri jau tad skaitijas ruditi alkoholiki braucam uz ziepniekkalnu un pirkam kaut kadu jocigu alu un next cigaretes,kuras vel nemaceju pipet. hlams gan nekads nebija,cik atceros,bet bija baigi forsa sajuta beidzot darit kaut ko tiesam sliktu.

ta pasa gada janos ar brali un vienu comu aizbraucam pie manim uz laukiem un tad es sastapos ar 7% martina alu. vemu.

un tad pirma reize,pec kuras man bija loti ilgas pardomas par to,cik dzersana ir vajadziga,bija pec viena koncerta jurjanu skola,kad ar vienu draugu panemam 0.5 staburagu un tad vel vienu 0.5 staburagu. vemu. bezfilma laikam nebija,bet loti strauja tempa atluzu. nu un tas sanak kadi 6 gadi,laikam. ja,sogad ari sesi gadi kops pirma metal konca apmeklejuma - skyforger,must missa, herald un hellbox kabata.
-3
es sāku kad man bij kādi 6 gari ar dzršanu pēc vecāku tusiņiem mājas kad izdzēru pustukšās šņabja glāzites:)

kaimiņienes kazās ar piedzēros kados 8 gados jo viesmīli man nedeva šampi, es vnk aizgāju blākustēlpā kur bij daudz gāzes kas piepildītas ar šampi un sāku dzert tās:D

1x vēmu iekš dark domination koncī kurā prezentēja to grāmatu:D tur bij daudz mokas uz galda..nekautrējos un sāku tukšot mazās glāzites ( sajaucās ar alu un palika slikti):(
+3
par glāzītēs palikušo pilīšu atlikumu saliešanu vienā...jāatzīst, mēs ar māsu ar pie ōmes jubileju pasākumos esam tā darījušas, kad mazas bijām..maziem patīk lielos tēlot
+2
^^

kad šito rakstīji, arī dzēri pustukšās šņabja glāzītes:D?
0
es pirmo reizi pamanījos piedzerties 16 gados. Bija pirmās siltās pavasara dienas, un visi mani kojās mītošie kursabiedri devās uz pļaviņu mājas galā malkot alēnus. Nezinu, kā viņiem tas izdevās, bet es arī tiku pierunāta. Izdzēru nepilnu alus pudeli. Kad, ieķērusies kursabiedram elkonī, devos atpakaļ uz istabiņu, komendante puišiem laipni ieteica mani nelikt gulēt uz muguras...
+4
«1x vēmu iekš dark domination koncī»…

Prieks, ka mūsu koncī tika izmantota iespēja pielakties! :D

-3
Ē,pirmoreiz šņabi dzēru 1 gada vecumā opīša pensijas ballē,esot sēdējis mātei klēpī un izrāvis 50gramīgo glāzīt. Māte šokā "Ā,sīkais šnabi iedzēra,ko darīt?!" Omīte vēsā mierā "Kā ko,Uzkost iedod! " :D
Pēc tam 8gadu vecumā pielakos ar brālēnu pēc vecvecmāmiņas bērēm, sākām uz sacenēm mājas alu dzert, es atrubījos pēc 3 litriem, viņš pēc 2,5.. Pēc tam lēnām 2004ajā sāku Rīgā, Vērmanītī kvasīt, tad pirmais Metālšovs, ar senci medībās arī triecām ne pa jokam. Man piešķīra salējēja lomu un viens onka teica ka aplis jāsāk un jābeidz ar sevi.. Nākamajā dienā učuki uz mani dīvaini skatījās. Ir aizdomas ka lielākais pālis ever bija vai nu Hightimos, pērnajā Zvērā vai senča bērēs... Hārdkōrs vnk.. Znač stāžs ir vai nu 22;15 vai 8 gadi.
+6
Ņihujase... 8 gadu vecumā turēt 3 litrus mājas alus? Tas jau ta tāpiš būs bijs, kaut kā neticas citādi.
0
Dethecrator man lielaaks prieks:D bija....
0
Nu paga,es nesaku ka turēju,hlams jau bij nevājš. 10 0,3l glāzītes man um 8as brālēnam.

+2
tas pat iespējams ir,bet par viena gada vecumu gan neticu,jo glāzi nevar noturēt rokā,nemaz nerunājot par dzeršanu neaplaucējot visu muti.
+2
3 l kārtīga mājalus būtu hlams arī gana rūdītam kodējam, tāpēc tas visdrīzāk būs bijis vai nu vēl kārtīgi nenorūdzis, vai tāpiš.
+2
droši vien stiprs kvass patrāpījās.
0
kas ir tāpiš?
+2
Tāpiņš - trešo reizi tecinātais alus. www.serde.lv/alus/
+1
Ķip pēc indeš metodes? Izdzer alu, izmīz atpakaļ paudelē, izdzer ...
+1
es sēžu istabā un skaļā balsī smejos par bleida komentu :D
0
Labāk paprovē uzražot tāpišu.
+21
Stāstiņš par vienu normālu iedzeršanu ar draugiem. Sēdējām draudzīgā veču kolektīvā, dzērām šņabi, viskiju, pa virsu visu ar alu nosēdinājām. Sanāca traks kokteilītis. Nu, kā jau tas bija paredzams, viens no mums, sauksim viņu par Aldi, neizturēja šo lietu. Precizēšu – neizturēja viņa vēders. Nu, kam tad tā negadās – ej, Aldi, uz tualeti, atbrīvo dvēseli. Bet Aldis izdarījās ļoti oriģināli…

Viņa huzāriskā āriene neļāva tā vienkārši ieiet un izvemties baltā tualetē. Dvēsele rāvās uz gaisu. Tā nu Aldis izgāja uz balkona (piebildīšu, trešais stāvs, divi naktī) un cieņpilni izlaida brīvībā visu izdzerto un apēsto uz... uz otrā stāva balkonā žūstošo, tikko izmazgāto un sniegbalto gultasveļu. Nu sajutāmies gan sūdīgi. Līdz asarām. Imants, dzīvokļa saimnieks, kurā mēs nodzērām sejas, attapās – vajag kaut ko darīt!

Nu, viens gudrinieks jau atradās – pielējām spaini pilnu ar ūdeni, iebērām pulveri un visu to lietu uzlējām virsū veļai. Tīrāka gan tā no mūsu mikšļa nepalika. „Procedūru vajag atkārtot!” – atradās vēlviens gudrinieks. „Atkārtosim!”. Un vēl reiz. Rezultātā mēs uz veļas izlējām savus trīsdesmit spaiņus. Pie tam, to visu vajadzēja veikt ļoti klusi – lai kaimiņi nepamostās. Bļin, jenoti – skalotāji! Ne velna veļa tīrāka nepalika, toties zem logiem sāka parādīties neliels dīķītis. Uz litru dīķa 20 grami „Ariel”.

Nu un pēkšņi es pateicu laikam vienu no savas dzīves visstulbākajām idejām. „Ņemam pašu vieglāko čomu (ar spaini) un laižam viņu lejā pa virvi. Viņš tur visu noslaucīs un nomazgās.” Visi uzreiz sapriecājās, sit man pa plecu un saka: „Tu gan esi gudrs, kur, velns parāvis, tu agrāk biji?”. Nu jā, vajadzēja jau to realizēt. Kaut kur dzīvoklī atrodam virvi (ar kuru velk automobiļus), pierunājam pašu „vieglāko čomu” (Mārtiņu), apsienam viņu un klusi klusi bīdam ārā uz balkonu...

+21
Un tagad jūs iedomājaties – trīs naktī, pieci piedzērušies debīli, nepārtrauktu čukstot viens otram: “KLUSĀK!!!”, tusē uz balkona un draudzīgi tur virvi, kurai galā karājas bēdīgs jo bēdīgs “vieglais čoms” ar švammi un spaini, kurā iekšā ir ziepjūdens. Iedomājāties? Bet tagad iedomājoties visu šo situācijas stulbumu, kad, drūzmēšanās dēļ pamodināts, uz balkonu iznāk veļas īpašnieks un redz savā priekšā slapju, noziepētu un apvemtu veļu. Papildus tam, virs veļas, šūpojoties gaisā kā labā feja, Mārtiņš, ar trakām acīm, kā pelei, rokās turot spaini un švammi. Neraža! Knapi Mārtiņu atpakaļ ievilkām.
0
Veļu ar švammi mazgāt :D ko kaimiņš no rīta teica ?
+1
Tiešām interesanti, ko kaimiņš no rīta teica? Es jau nu personīgi tādos apastākļos nekādā gadījumā neparakstītos uz nolaišanos pa virvi. Tā galīgi nav tik vienkārša lieta kā izskatās, nu vismaz nepieradušiem indivīdiem. Reiz es līdu pa virvi uz otro stāvu ņemt iekšā pie korišiem kojās, kur komene mani negribēja ielaist. Jāpiezīmē, ka otrais stāvs tur nebija diez ko augstu un uz pirmā stāva loga bija restes, kas stipri atvigloja līšanu. Tajā brīdī, kad man tomēr nācās atrauties un līst tikai ar virves palīdzību, brīvi karājoties gaisā, es sajutos stipri neomulīgi, jo uzreiz uzradās it kā nepamatota bet neaizdzema doma "a ja nu tie džeki mani tomēr nenotur?" Štīmē es toč tādu atrakciju vairs neatkārtotu.
0
ja,mammai kursabiedriem bija izklaide St.peterburga list kojas no vienas istabinas otra ar dzegas palidzibu,kas bija starp abiem balkoniem. vienreiz nepaveicas dzekam..
+4
Vo pa striķi kojās neesmu līdis, ir iztikts ar roku padošanu. Vienreiz arī šitā pa balkoniem uz 4. stāvu.

Kojās, kad otrā stāvā dzīvoju, mums istabā bija tāda uzparikte kā virvju kāpnes, ar koka pakāpieniem, kas stipri atviegloja šo procesu - piesien tik vienu galu pie radiatoriem, un aidā. Bieži nāca kaimiņi lūgt izlīdzēt.
0
Zināms, ka kojās viss parasti ir nodeldēts un nolietots. Būtu bijis joks, ja radiators būtu plīsis (un tieši apkures sezonā)...
0
kaimiņš droši vien lika visu izšrubīt :)
-2
"murgonis667, šodien, plkst. 00:08
tas pat iespējams ir,bet par viena gada vecumu gan neticu,jo glāzi nevar noturēt rokā,nemaz nerunājot par dzeršanu neaplaucējot visu muti."

Tas ka Tu nevari,nenozīmē ka citi nevar ;)
-1
Darkspell, ja tu būsi uz Obituary rītvakar, tad jau būs tev jāuzsauc pāris martini no manas puses ;) Vai kaut kas stiprāks arīdzan.
+7
^pāris šoti spermas?
0
Dethecrator nē diemžēl nebūšu:(
0
Labi, Darkspell, padod ziņu uz dethecrator (mērkaķis pa vidu) džī meil (punkc) com, kaut ko sabīdīsim!
-5
ok
+6
pāris šoti spermas!
-4
tu gribi?

+3
es pat nemēģināšu atbildēt, jo, kā rāda šeit lasītais, ar tevi jebkāda komunikācija ir bezjēdzīga.
-6
konkrēti ko tu tādu esi izlasijis kas to parāda?
0
(facepalm)
-4
Tu pat konkrētu piemēru nevari nosaukt...tākā nepīksti ka ar mani bezjēdzīgi komunicēt ja nēesi nemaz to darijis
0
(double facepalm)
-4
FAIL
0
o jā
+7
Ar darkspell nav nemaz speciāli jākomunicē, pati kaut ko komunicē ar sevi, cerībā, ka kāds pavilksies uz komunikāciju. Aw yesss, I'm smart. Dod mīnusiņus manai mazajai dvēselītei! :D
-2
no smart tur tālu
+2
Jāaa, Tu vienk kūsti, ka kāds vispār Tev pievērš uzmanību.
+1
Uzraksti vēl kaut ko bezjēdzīgu, kamēr es vēl esmu pie datora!!
+2
Dorkspell... teh new horror of tm!
0
Gribēju nopirkt sidru, a nejauši nopirku St-Feuillien Triple aliņu. Izskatās, ka šitas man paurī iedos ar saviem 8,5% :D
0
...bet kam tagad viegli?
+1
^^ kur tādu dod ?
+2
0
^^ Dānijā :D Pie kam vēl tilpums super dīvains priekš alus - 0,75 :D
0
Kas tur dīvains? Beļģu aliņi jau salīdzinoši bieži šampja tipa pudelēs pieejami.
0
Pirmais beļģu alus, ko redzu, par dzeršanu nerunājot :P
+1
0.75 ir normāls tilpums aliņam - Berga Bazārā uz tādiem vien bolos slienu tecinādams
0
Netecini slienu - tecini alu rīklē!
+4
Runājot par senām dzeršanām - traks pasākums bija, kad ar klasesbiedru pirmoreiz izkāvām ļitroviču uz diviem. Bija laikam tad mums kaut kādi gadi 16 vai 17. Vienu dienu nobastojām skolu un tā kā man tajā dienā senči bija prom uz veselu diennakti, izštukojām, ka jābrauc pie manis lakt sīvais. Pa ceļam no skolas uz mājām iegādājām 0.5 "Kristāldzidro" un balle varēja sākties. Samērā ātri šo 0.5 likvidējām, uzkožot marinētu gurķi un popkornu, un sapratām, ka īsti "ne dirsā ne galvā", tāpēc operatīvi tika pieņemts lēmums iegādāt otru tādu pašu trauku. Atkal diezgan fiksi izmaucām, un tad sākās - pālis iestājās vienā momentā kā ar āmuru pa pieri, kājās nostāvēt grūši, sirds tā dauzās, ka likās, ka tulīt pārplīsīs un abiem sūrā vēma ar piemetās, pa diviem pamatīgi piekorķējām vannu, podu un 2 izlietnes. Pat tagad, pēc 15 - 16 gadiem, man tirpas iet pār kauliem šito notikumu atceroties. :D
+5
normāli pievilku mūli pirmo reizi 1962 gadā nopērkot pa kluso no kaimiņa Borjas Stoļičnaju pa 6 rbļ (veikalā maksāja 3 rbļ un 7 kop). Tas bija uzreiz pēc naudas reformas 1961ajā, kad rubļiem nogrieza nulles.

vot tas bija īsts šnaps no avota ūdens nevis tadējie rektificētie mēsli
+1
Ej ej, Pēter?
+4
Vispār viena no sūrākajām dzeršanām bija arī 2004. gada Wackenā, ceturtdienas vakarā. Jau krietni solīdi bija ņemts, kad uzpeldēja Hopkins, sastapis kārtējo garāmgājēju-draugu, šoreiz no Meksikas. Tad nu ar šiem līdz rītam tika dūšīgi ņemts iekšā, pie kam meksikānis turējās godam, un bija sajūsmā par jaunatklātu fīču - uzdzeramo. Kaut kad no rīta tika aizklenderēts līdz viņa mītnes vietai, kur šis, ja nemaldos, pie kaut kādiem ungāriem mita, un pats drīz vien arī paplīsa. Mēs turpinājām ar viņa kaimiņiem vāciešiem... Tā nu ap 8-9 rītā, kad citi ļaudis līda laukā no teltīm, pucēja zobus un ieturēja brokastu, mēs ar Estriku četrrāpus nācām mājās :D Estriks vēl pirms gulētiešanas piekodināja, lai viņu pamodina uz pirmo grupu - Orphanagae 11os. Kā stāsta, modinātājs esot atrāvies ar kāju... :D
+2
Pirmo reizi alus tika garšots 6 gadu vecumā — pie vecākiem bija atnākuši ciemiņi un viņi dzēra Rīgas alu. Es arī gribēju zināt, cik tad laps tas i — māte man nedaudz ielēja manā krūzītē ar kaķīšiem... Pietika ar vienu malku, lai es neizpratnē lūkotos uz pieaugušajiem — kā var dzert kaut ko tik rūgtu un riebīgu. Līdz ar to draudzība ar alkoholu tika atlikta uz kādiem gadiem 6 — kad bija gadi 12/13, tad rīkoju pie sevis meiteņu tusiņus, kuros māte pirka vienu pudeli vīna — mums tak gribējās būt kā tām dāmām no filmām, kas savācās kopā uz kāršu spēli un malko vīnu iz greznām glāzēm.
Pirmo reizi piedzēros, kad bija gadi 15 — ar draudzeni pēc stundām aizgājām pie skolas paziņām, a viņiem pēkšņi barčikā atradās Merkurs, Marss un vēl kaut kas. Tādu kokteili manas iekšas neizturēja — ak, nabaga vanna! Jāsaka, ka toreiz pēc tādas dzeršanas biju sev apsolījusies nekad nepiedzerties tik tālu, lai par manu labāko draugu kļūtu tualetes pods. Solījumu turu vēl joprojām.
+5
^ respektīvi, tu āzi dīrā visur citur, tikai ne tualetes podā? :D
-1
Intar, nē, es vispār cenšos "nedīrāt āzi"! Baigais Tu!
+1
Var jau censties vai necensties, kad šis nāk, tad nāk...
0
Bet cik nu prakse liecina, labākais veids, kā nodrošināties pret Vemmi, ir kārtīgi uzkost un padzerties nealkoholisku šķidrumu ar klāt.
0
Izcili pretīga vēma ir tad, kad neesi šņabi (vai kādu citu daudzgrādu dziru) vēl paspējis norīt, bet jamais jau raujās uz augšu brīvībā.
+2
Atcerējos, kad pirmo reiz piemāvos - laikam gadi 15-16 bija (kautkāda 10.klase) kad bija klases vakars ar pirti Mārupes apkaimē. Pirms tam biju niekojies ar aliņiem / liķierīšiem starpbrīžos. A tur šņabi iedrillēju. Daudz jau nē, bet beigās aizgāju pirtspriekšā skudras pabarot. Tajā brīdī tieši bija piebraukuši creative_77 seņči un man jautāja vai nevajag uz mājām aizvest (tobrīd nedroši turējos pie staba un rūpēos par skudru labklājību). Skaidrs, ka teicu "Viss ir kārtībā!".

A vemts nav kopš Transilvānijas atklāšanas (12.marts, pagājšgad), kad tika izdzerts viss Brālis Rout 66 un gājām ar Intaru ievērtēt jauno iestādījumu. Kādu alu vēl tur iemaucu un aizgāju uz toču, kur trijos naktī kāds bija iekšā, protams. Tā nu stāvu, gaidu un pēkšņi vemu ... labi ka blakām bija no remonta vēl muca palikusi (kā MP misenes). Pilnai laimei vēl bārmenis tieši tobrīd gāja garām ...
+3
Pirmoreiz pamēģināju sidriņu 6.klasē pie draudzenes dzimšanās dienā no 7.klases :D līdz tam tikai senči bija devuši alus putiņas padzerties.
Šņabis pirmoreiz tika nobaudīts 9.klasē pēcdejošaas tusiņā pie 6. vai 7. klases skolnieces, mājās.
Pirmā "bļaušana uz zemi" jeb "zvanīšana pa lielo, balto telefonu" notikās sena drauga 18.gadu ballītē. Trīs tumšie Bauskas ali man bija par daudz, bet neviens to īsti pat nemanīja. Klusiņām nodarīju lietu un devos atplīst :D
Līdz bezfilmai esmu tikusi laikam 2x. Pirmā bija pirms 3 gadiem. Sākums Raunas pilsdrupās, arheoloģiskie izrakumi, līst lietus, visi stāv pie bedres, saprot, ka rakšana šodien nebūs. Viens kungs, laikam no Vēstures institūta, tajā brīdi vēl ar ieģipsētu kāju, izdomā - jāiet pēc balzāmiņa, ko ta mēs te salsim? Aizvilkām visi uz internātskolu, kur rīdznieki mita, tad jau palika interesanti, vel kkāda šmiga. Vienā brīdī jau ap kādiem trijiem, četriem pēcpusdienā izdomāju, ka jāiet uz autiņu (dzīvoju ta Cēsīs), eju, priekšā jau kolēģis Arsēnijs (nepiefiksēju, ka viņš arī uz autiņu aizgāja). Protams, veikalā šis nopērk 2 aliņus - sev un man. Izkāpjam Cēsīs (to alu laikam līdz galam nepaspēju pieveikt, atdevu Arsēnijam), man zvana opis, sarunāts braukt pie viņa čoma - traumatologa, jo man bija celis čupā. Saku, ka vēl esmu Raunā, vēlāk vēlāk vēlāk bla bla :D Arsēnijs jau tā to lietu neatstās, velk mani dzert tālāk uz "Uguntiņu". Tiek alus arī man. Atnāk vēl viņa kolēģis no Cēsu muzeja (kuru man pēc tam bija grūtības atcerēties, kad džeks vienreiz autiņā Rīga - Cēsīs sāka ar mani runāt par vēsturi :D ), tad atnāca Arsēnija sieva, man vēl kādu reizi opis zvanīja, laikam tika nolemts, ka jāiet mājās. Pa ceļam škiramies, sieva vīru velk pa labi, šis vēl auro: "Ko, Tu jau mājās??!!", es eju pa kreisi pāri sliedēm. Tad vēl atceros tādu momentu, ka zvanīju vienam iecerētajam brūtgānām, no manas sarunas viņš maz ko saprata, bet ciemos pēc 2 dienām atbrauca :D un tad filma parādās tajā momentā, netālu no mājām, kad pie manis piestāj opīzeris ar senci, braukuši man pakaļ uz staciju. Ietraušos aizmugurē, sencis pagriežās un parāda man kulaku (šis domāja, ka esmu sarijusies kkādas ripas, jo kājās turējos, runāju arī, tikai acis kantainas bijušas). Ā, senci vēl veda uz darba. Tad ar opi maucam pie tā onkas. Sēžu pie viņa, viņš man celi čakarē, kko stāsta. Pati jutu, ka ir nenormāli grūti runāt, pilnīgi vārdi bija jāgrūž laukā, runāju pēc iespējas lēni un skaidri, nezinu kā man tas iznāca. Jūtu, ka paliek slikti, a šie abi sāk kaut ko par medībām diskutēt, a tur karsts, gaisa nav. Kaut kā pierunāju opi braukt mājās, kad tiku ārā, palika jau ok. Mājās uzkāpu pa trepēm, pamāju mammai, iegāju savā midzenī, noliku pie gultas draudzeni - miskasti un ievēlos gultā.
Ā, nu jā, nākošajā dienā bija arheologi. Sēdēju jau bedrē, pārējie arī kaut ko vaid, tad vispārējais jautrībai ar nākošo autiņu no Cēsīm ieradās Arsēnijs, ar aliņiem :D
0
Kuram vārgulim teksts bija par garu? drošvien darkspell nespēj dalasīt :D
0
Par otro ar pastāsti :D

Tā padomāju un laikam vienīgais bezfilmārs bijis sākumā aprakstītajā gadījumā - /forum/122177-dzeršana#comment161756 . Katrā ziņā citas bezfilmas neatceros :D Parasti gan nevaru atcerēties kā esmu minis mājās pēc kodieniem - bet tas darīts pa 100x un 1000x mērotiem maršrutiem, tā ka nekas pārsteidzošs.
+1
Otrā reize bija draudzenes kāzās. Nu tur arī notikumiem bagāta nakts, absolūts, divi kavalieri, nu tas stāstiņš tur pārāk intriģējošs, lai te rakstītu :D Pret rītu vēl biju spējīga ar droporgu divatā iet apzagt viesus. Laikam paspēju atlūzt uz stundiņu (neatceros, kurā brīdī, jo tur man ir periodiski atmiņas zudumi un tie notikumi sajukuši, kas aiz kura sekoja). Es nesaprotu, kā es piedzīvoju jaunā pāra celšanu, bet tādu momentu atceros. Otrās dienas sākumā vēl kkā puslīdz loģiski visu filmēju, kā kāzu folklorists sniedzu viesiem savu ziņojumu. Pēc šitās pusoficialās tiri piri daļas, līgava savāca savas vecmeitas kādā nomaļākā stūrī, saulītē, aiz muižas šķūņa, un tad tur tika tukšoti šampanieši, dziedātas piedauzīgas dziesmiņas no dziesmu grāmatas utt. Vedējtēvs atnāca, ilgi blenza un nesapratu kā reaģēt uz šitādiem dāmu izgājieniem.
Bezfilma sākās tad, kad līgavas tēvs visus sāka uzcienāt ar ābolu sulu, kurai piejaukts absolūts, tā teikti - ko uzlāpīties. Tā salāpījos, ka pāris stundas no šitā kokteiļa pilnīgi neko neatceros, pēc bildēm skatoties, it kā nekas traks nenotika. Kaut kā biju sarunājusi vietu mašīnā, tiku mājās, atkal uzgāju pa trepēm, pamāju mammai un gultā iekšā. Bet tajā reizē pat nebija slikti, pamodos pēc hvz cik stundām kkad naktī.

Man ir tāda interesanta parādība, ka ļoti daudz izdzerot es izskatos pat ļoti adekvāta, kaut gan domāšana strādā automātā, kad iegāžos mājās, tad atslābstu, ir problēmas novilkt kerzus utt Bet tā teikt - cilvēkos viss pieklājīgi :)
+4
Pirms gadiņiem ziemā bija tāda štelle, ka Zirga Gads nāca virsū (nez pēc kura tur maiju vai ebreju kalendāra). Tukumā, kur vēl jaunatne tolaik nebija visa emigrējusi uz Angliju, jaunais gads tika sagaidīts kopistiski uz Brīvības laukuma pie strūklakas. Skatuve, tucārs grab, pilsētas mērs saka runu, tauta sildās ar iekšķīgo spirta apkuri, gaidot salūtu — vārdu sakot, viss pēc Eiropas standartiem.

Tagad tiek izziņots konkurss: pudeli šampanieša dabūs tas, kurš pie mikrofona visautentiskāk spēs atdarināt zirga zviegšanu! Protams, man arī jāpiedalās. Kā tas notika, es īsti neatceros — pēc draudzenes atstāstītā, vēmis uz skatuves gan netiku, tomēr mana zviegšana esot izklausījusies pēc ēzeļa bļaurošanas. Rezultātā citi dalībnieki, negribēdami blamēties, atteicās piedalīties, un es finālā tiku pie šampi.
+8
^man arī +/- tāpat. Tādā ziņā patīkami, ka var dzert, cik gribi un zini, ka īpaši neapkaunosi sevi, jo autopilots labi strādā.

Viena no rēcīgākajām reizēm bija pagājušogad festivālā LabaDaba. Festiņš tāds mierīgs, teltis ābeļdārzā, kontingents arī normāls(nevis 12gadīgi pidari kā Zvērā), tāpēc nemaz nekāda trakā kodēšana nebija plānota. Pirmajā vakarā iesūcu aliņus, kaut ko apkārt pavandījos un kā normāls cilvēks 3jos naktī jau teltī krācu. Visu nākamo dienu arī it kā mierīgi - pamazām sūknēju kaut kādus alus, lasīju grāmatu, gāju peldēt, karoč viss kārtībā.

Sūdi sākās tad, kad sapratām, ka trijiem no mūsu kompānijas vēl ir katram pa agdamam. Tā nu pusstundu pirms pirmās uzstāšanās (tas kā reiz sanāca Imants Daksis), sasēdāmies aplītī un sākām ātri jo ātri sūknēt to brīnumu. Tā kā man alkohola tolerance salīdzinoši augsta, man pēc tās pudeles tāds vidējs pālītis bija, bet ja zinat agdamu, tad zinat arī kā viņš mēdz gāzt. Tajā reizē nogāza manu toreizējo draudzeni. Nogāza arī tā nelietīgi - paķēra tikai tad, kad bijām tikuši jau līdz skatuvei, tad nu šī skudras un visus pārējos rāpuļus baroja praktiski 2m no skatuves. :D

Paņēmām šo aiz padusēm, aizvilkām uz telti. Iekšā negribēju likt - paņems un apvems vēl visu, tāpēc atstāju ar galvu ārā no telts. Tad kaut kā ieslēdzās džentelmenīgumiņš un negribējās šo vienu atstāt, tāpēc likos blakām. Stulbs bija pārsteigums pamosties četros no rīta. Aizstiepos līdz skatuvei, nolūrēju pēdējo grupu un bēdīgs tinos uz telti. Te izrādās, ka thunder vēl neguļ, bet tjip taisās. Sākumā es šo pierunāju izdzert pa vienam alam (man kā reiz 2 bija palikuši, negribējās mājās vest). Šis jau pavisam lien teltī gulēt, kad es pamanu, ka tur agdams 3/4 mētājas. Kamēr vicinos ar to pudeli un cenšos šo pierunāt lai iedzeram vēl, pielavās čalis ap 35 gadiem un piedāvā samainīt puspudeli agdama pret paciņu cigarešu. thunder, protams, piekrita, bet problēma bija tāda, ka pudelē bija trīs ceturtdaļas, tātad - par daudz. To vienu ceturtdaļu ļoti raiti nodzērām, darījumu veicām un nu jau tiešām tā kā abi lienam teltīs, kad pēkšņi vēders iegurkstas (a mums paikas vairs nav), un pamanam, ka tas čalis, kas nopirka agdamu, taisa sev maizītes. Pieejam, uzjautājam pa maizītei, kaut kā netīšām arī apsēžamies pie viņa telts. Tur kompānija "festivālu pizģec" - čaļi, visi gandrīz pusmūžā un laulības gredzenu rokā, tjip ikdienā strādā un audzina sīčus, bet tad atbrauc uz festu un pilnīgi nojūdzas. Kaut ko aizbazarējāmies (un paši ar thunder arī lielāko daļu no tās puspudeles agdama arī izdzērām :D). Kaut kādi ali vēl tai kompānijai uzpeldēja, bet kad viss nu it kā bija beidzies, piecēlām vienu čali no mūsu kompānijas, kam līdzi bija Kalsnavas spirts, kuru nu tad dzērām, atjauktu ar JOGURTU.

Rezultāts : apmēram seši no rīta. Mēs ar thunder skraidam pa visu festa teritoriju, "sirodami" - meklējam zālītē vai pie telts nevērīgi nomestu alkoholu. Atradām diezgan daudz. Filma tāda saraustīta, bet kaut kādā brīdī sākām mētāt ābolus pa teltīm (pats zinu, ka tas ir debīli) un pārvietot kaut kādus zālē atplīsušos kodējus. Vēl es esot kaut kur atradis latvāņus un kaut kādā veidā apdedzinājis roku vienam čalim un gandrīz norāvies no kaut kādiem mistiskiem krievēniem, kuriem ļoti nepatika mūsu sirošana.

Tātad, ir kādi 9 no rīta, mēs ar thunder beidzot rāpojam uz telti. Es jau lienu savējā iekšā, kad no viņas lien laukā draudzene (tā pati, kuru tas pirmais agdams piebeidza), kas arī bija mūsu šoferīte, un paziņoja, ka braucam mājās. Es ar asti starp kājām sāku vākt telti, bet thunder tikmēr bija uzkritis virsū savai teltij un noplīsis. Nekāda modināšana nestrādāja, un viens no to veco buku kompānijas vārdā Robis teica, lai jau atstājam šo, tjip cilvēkam vajag izgulēties, nav ko viņu traucēt, un tad vēlāk Robis ar savu mašīnu aizvedīšot viņu mājās. Nu neko, savācu telti, ar mašīnu mani ved mājās, bet pēc 3 stundām zvans no thunder - "bļe, kāpēc es pamodos savā teltī, bet blakām pilnīgi pliks manā guļammaisā guļ Robis??". Izrādījās, ka Robim mašīnas neesot, un thunder arī vietu citā mašīnā sarunāt neizdevies (-atvainojiet, jums nav vieta mašīnā? -atvainojiet, bet TU VARĒTU BĻEĢ NAHUJ NEMEST ĀBOLUS PA TELTĪM!?). Tā nu šie divatā ar Robi mājās brauca ar autobusu. :D
+6
bļāāāāāāāāā, laba daba. BĻĻĀĀĀĀĀĀĀĀD. viena no foršākajām epizodēm - mēs ar overkirilu sirodami ap astoņiem, sirodami, uzskrienam virsū daiļavai, kas guļammaisā guļ pļavas vidū. saruna - NESAM? - NESAM! un paķērām meitieti un nesām arī. kaut kur. meitene mūsu rokās pamostas un saka - lūdzu, lūdzu, liekat mani zemē! mēs - ok, ok, pardon, mēs tikai gribējām tevi panēsāt. vispār tas rīts ir pilnīga migla. tāpat kā šis vakars.. hail alkohol
+1
^^ Robis = Robokops = Bobokops = Bobinators?
0
Man jau likās - kāda joda pēc es to garo un ne pārāk aizraujošo stāstu vispār lasu, bet beigas bija tā vērtas.

Thunder tā uzreiz manīgi tēmu citā virzienā pavilka...
+1
blakus pliks Robis DDDD

+1
bobijs tas nebija. :D
+1
vispār sestā diena. katru dienu sanāk lāpīties un aiziet. kaut kāda rezistance jau iestājusies. maukas. visi maukas. obituary arī pālī kaut kur nogulēju. nu pizģec. pizģec. ej dirst, pasaule
+1
bet es tagad pārlasīju overkirila tekstu par labdabu, ārprāts, tā bija tāda paradīze. un elle reizē. man filma izbeidzās, kad ap kādiem astoņiem rītā atradu pazīstamu čali, kuram bija pilns litrīgais šņabis un marinēti gurķīši. scenārijs sekojošs - iedzeru šņabi un kožu virsū gurķi, abļed, izrādās, ka gurķi ir dirsā piparoti, es nevaru ciest visas piparotās lietas (asiņainā mērija ir izņēmums) un pipari no rīkles tiek izskaloti ar vienīgo tuvumā esošo šķidrumu - to pašu šņabi. un šitā vairākas reizes. tad melns caurums līdz četriem dienā, kad ieveļos mājās jau rīgā.

tā, pamuldējis internetā esmu, pālis arī nāk, jālej vēl un jāplist
+2
a cik tev reizes bija nepieciešamas,lai saprastu,ka nesāpīgāk būtu to šņabi bez piparotā uzkožamā iedzert? :D
0
Nu laikam tik reizes, kamēr trauks cauri gan...
0
^^ es nezinu, es jau saku, ka man tad pātrūkst filma.
0
Nu ko jaklape ciet cis topiks :cieti:

www.apollo.lv/portal/news/article...
0
Kāds vēl vispār vēl klausās, ko šitas klauns runā? /ignore Shlesers
0
A ko, principā viņš sev neparasti loģiski spriež.
0
Segums un iespējamība šādam likumam - 0
0
Viņš jau piemin arī otru, daudz reālistiskāku alternatīvu ;)
0
Tas, ka cilvēkiem trakoti patīk kāpt uz episkiem grābekļiem, ir jau sen skaidrs. Pasaules divas varenākās valstis - ASV un PSRS jau izmēģināja "sausumu"...
0
Sapņot jau nav liegts.
0
principā mani kā mērenu dzērāju un autobraucēju vairāk uztrauc tas, ka valdība plāno pacelt akcīzes nodokli benzīnam...
+1
^^ tu aizmirsi Skandināviju - tur sauso likumu netik senā pagātnē nomainīja specveikali. Tas, ka palielinot akcīzi, būs vairāk krutkas dzērāju tak skaidrs, bet ja jau krutku un kontrabandu nespēj apkarot, kā tad apkaros kontrabandu sausā likuma apstākļos ?! Mafioziem jau izdevīgs - varēs uzvārīties.
+5
Šoreiz nolēmu dzeršanas tēmu saistībā ar sauso likumu CCCP versijā aprakstīt vēsturiskā griezumā:
Tātad, 1988. gadā, kad mācījos 9.klasē vēl, gada nogalē bija ieplānota klases ekskursija uz Lietuvu, Viļņu... Tajā laikā pie mums plosījās Gorbačova izsludinātais "sausais likums" , savukārt, no klasesbiedru vecākiem neviens entuziasts, kandžas tecinātājs, nebija zināms...

Protams, neba nu brauks uz Lietuvu "sausā"... Līdzekļu trūkums rada izdomas bagātību - es & vēl 2 puiši no manas klases nolēmām paņemt dažas kolbas no bioloģijas kabineta ekspozīcijas (tajās kolbās atradās iespirtoti embrioni, ķirzakas u.tml. figņa).

Rezumējums: atšķaidot ar gāzētu drinku, tipa limonādi, izdevās uzražot grādīgu substanci, kura samērā pretīgi garšoja, toties visnotaļ labi radīja dullumu & jautru noskaņojumu.

P.S. Šis story ir par laikmetu, kad pat pieaugušajiem nopirkt šmigu veikalā nebija vieglii. Tagad - ej, un pērc, ko gribi, un, kur gribi. Toreiz - grūti klājās izslāpušai jaunatnei.
+2
Mums pirms ķīmijas kabineta bija paliela telpa, kur bija arī visi spirtotie jaukumi salikti. Vai kāds to mēģināja dzert, gan nezinu.
+11
Bija arī tāds gadījums - 1991. gada jūlijā Vecrīgas bārā "Pie Kristapa" (tuvu pie Doma laukuma tas atradās) tika nosvinēta mana pilngadība (18 gadi), turklāt, tik vērienīgi, ka dažs labs svinētājs ārā no bāra nevis iznāca, bet izrāpoja...

Ārā bija sasodīti karsts, es un vēl viens čoms no mūsu kompānijas, ieslēguši "autopilotu" virzījāmies prom no centra. Tikuši līdz Elizabetes ielai, secinājām, ka bārā izdzertais alus dikti parasās ārā, un čomam radās doma - jāiet ciemos pie Jāņa, kurš dzīvo akurāt Elizabetes ielā, tur tad arī pačurās...

Kaut kā aizvilkāmies līdz Jāņa dzīvokļa durvīm (daudzstāvenes 3.stāvā), zvanījām un klaudzinājām pie durvīm - veltīgi, neviens durvis vaļā nevēra, tipa, nebija mājās... A man sajūta tāda, ka jebkura straujāka kustība var beigties ar "plūdiem" , lejā točna vairs nenokāpšu...

Nolēmu: čurāšu virsū dzīvokļa durvīm, bet uzmanīgi. Viss bija forši līdz brīdim, kad sadzirdēju, ka iekšpusē kāds grabinās gar slēdzeni, un, acīmredzot, tūlīt atvērs durvis.

Koroče, Jāņa paps nelaikā atvēra durvis, tā kā apstāties nebija manos spēkos, apčurāju Jāņa fātera kurpes...

Morāle: cilvēks nav suns, ja reiz sācis, tad urinē līdz galam, pa sīkām porcijām kaut kā nesanāk.

+2
Fascinē, ka šie stāstiņi par žūpošanu līdz bezfilmai, mīšanu paģītī un uz Jāņa tēva kurpēm pelnās plusus :D

0
^ Ja jaunībā vai bērnībā nesastrādāsi muļķības, ko gan vēlāk atcerēsies?!
+2
Tad atcerēsies, kā dabūji noskatīties, kā citi strādā muļķības pa dzērumu! :D

Kad man bija 19, strādāju gaļas kombinātā nakts maiņā. Attiecīgi sestdien jau pa dienu, desmitos no rīta pabeidzot maiņu, tika dažkārt svinētas darba nedēļas beigas — vārdu sakot, tas pats, ko citi dara vakarā pēc darba. Vienreiz ap pusdienlaiku attiecīgi gadījās apvemt kombināta īpašnieka džipam kapotu.

Dīvainā kārtā pagalmā tobrīd neviens negrozījās, tā kā tiku sveikā cauri (īpašnieks bija — un vēl joprojām ir — makan sirdīgs vīrs, kas pilnībā izgājis deviņdesmito sākuma bandītbiznesa skolu).
+4
Apvemt kapotu ir huiņa salīdzinājumā ar uzdiršanu uz motora ....
0
vai tad viela kurā tur līķīšus gadienā nav formalīns?
0
Var turēt arī spirtā.
0
+7
citāts no svaigā linka:

"Ja šņabi latvietis pie viena galda izdzer kopā ar krievu, ukraini, ebreju, igauni vai nēģeri, latvietis kļūst internacionālists un antirasists, dzied krievu dziesmas, runā par Baltijas vienotību, cīnās pret antisemītismu, labprāt uzkož speķi. Ja latvietis šņabi dzer kopā ar latvieti, viņš kļūst nacionālists un par visiem iepriekšpiesauktajiem stāsta vairāk vai mazāk rupjas anekdotes."

:-)
+3
... bet speķi uzkož labprāt
+2
Man šodien klases salidojums - kopā sanākšana 20 gadus pēc vidusskolas beigām.

Atceroties 2001. gada klases salidojumu, kad vairākus gadiem ilgi neredzētus "cīņu biedrus" pēc dažu stundu ilgas plosīšanās bija pieveicis "Zaļais pūķis", varu atzīt tikai to, ka šādos salidojumos vēlams ievērot mēra izjūtu. Diemžēl, nav diez ko interesanti retu reizi tikties tikai tāpēc, lai iespējami ātrāk pieļurbātos & izrubītos...

P.S. Protams, ja ir vēlme skolas salidojumā sadzert ar visiem pedagogiem, pie kuriem jelkad esi skolojies, un beidzot pateikt kādam skolotājam "visu, ko par viņu domā" utt. u.tml. , bez alkohola būs pagrūti iztikt...
+4
mmmm klases salidojums ir laba lieta :) kad visi tie, kas dienās kļuvuši vairāk vai mazak svarīgi un sabiedrībā zināmi vīri, sajūtās kā desmit gadus atpakaļ un eleganti vemj krūmos aiz telts :D
0
Labs par to šņabi :)
0
Tā ar ne reizi neesmu bijis klases salidojumā. Kautkā nesanāk.
0
^ Es, savukārt, ne reizi neesmu skolas salidojumā bijis. Pat nezinu, vai ir bijuši savulaik organizēti tādi pasākumi.
0
Ā, es tieši skolas salidojumu domāju. Laikam tieši klases salidojums nav nemaz bijis, jeb nezinu / neatceros par tādu. Viens spontāns kodiens caur klase.lv gan tika sarīkots uz kādiem padsmit cilvēkiem.
0
1999. gadā mūsu skolā notika kārtējais absolventu salidojums, un otrā rītā skolēnu pašpārvaldes («skolas parlamenta») štābā pagrabā bija pazudis lielais sienas pulkstenis, kura vietā bija piekārta torte. (Diezgan cietā torte bija tik brangi piekaltusi pie savas kartona pamatnes, ka nekrita nost.)

Kopš tā laika pagājuši jau vairāk nekā 10 gadi, bet visi joprojām atceras torti pulksteņa vietā.
0
Šancē reiz čaļi iemanījās torti pie griestiem piehujārīt. Nākmrīta pirmatklājēju sejas un replikas bijušas visai izteiksmīgas :D
+6
Atkal atcerēšos jaunību :))

Tātad, kādā 1992. gada rudens piektdienas novakarē es un čoms klīdām pa Rīgas centru tādā mērenā skurbulī. Bija acīmredzami “par īsu”, kabatas gandrīz tukšas un noskaņojums līdzvērtīgs drūmai nolemtībai...

Un tad kādā tramvaja pieturā Kr.Barona ielā viens vīrs, kurš, neskatoties uz savu manāmi nodzerto fizionomiju, izvilka no kabatas apliecību un stādījās priekšā kā biļešu kontrolieris, piedāvāja mums haltūru. T.i., mēs varētu pievienoties viņam kā “atbalsta grupa” kontroliera darbā. Shēma bija samērā primitīva: kolīdz tiek atrasts kāds bezbiļetnieks, kāpjam visi ārā no tramvaja, un pieturā tad vienojamies par kompromisa variantu – atpirkuma maksu soda naudas vietā.

Haltūra gāja visnotaļ labi – vizinājāmies no Centrālās stacijas līdz Brīvības ielai abos virzienos, iekasējām naudiņas no bezbiļetniekiem, par saņemto naudu pērkot šmigu un smēķus tramvaju pieturās esošajos kioskiņos. Turpat pieturās dzērām un taisījām pīppauzes, neba nu kāps iekšā čingulī ar visām pudelēm – jo esam taču darbā tipa…

Tā pagāja kādas 2 stundas. Protams, jo ilgāk strādājām, jo vairāk ieskurbām. Taču līdz bezfilmai līdzvērtīgai kondīcijai bija stipri tālu vēl. Savukārt, tramvajā braucot, mums trāpījās kāds tipa bezbiļetnieks, kurš galīgā pofigā sēdēja un stāstīja, ka biļetes nav, ārā nekāps un soda naudu arī kategoriski atteicās maksāt... Viss bija samērā ikdienišķi, līdz pēkšņi tas bezbiļetnieks izvilka no kabatas policista apliecību un piedāvāja kontrolierim turpināt sarunu kaut kur citur :))

Tā, lūk, beidzās haltūra piektdienas novakarē. Šis stāsts ir par laikiem, kad kontrolieriem nebija uniformas, mobilie telefoni arī nebija masveidā izplatīti, un, protams, nebija arī ne konduktoru, ne e-talona.

Morāle: iesaistoties dažādās avantūrās, bieži vien nākas samierināties, ka tāds “business” tomēr nav uz ilgu laiku. Tā teikt – roka roku mazgā, taču, kur mazgāšanās, tur ziepes… Veiksme kādā brīdī mēdz novērsties.

+6
Vēl viens sviestains atgadījums no 1992. gada ziemas. Kādā vēlā decembra vakarā tusējām ar čomu kaut kur Ķengaragā. Nopirkuši kioskā pusstopu, nolēmām to iztukšot vienā no Maskavas ielas hruščovku kāpņu telpām.

Dzerot vodku un smēķējot, atvērām vaļā arī kāpņu telpā esošo logu. Viss bija gluži ikdienišķi līdz brīdim, kad čoms sadomāja iepētīt, kas notiek ārā, un izbāza galvu laukā pa logu. Logam, savukārt, priekšā bija restes. Rezultātā – izrādījās, ka galvu iedabūt iekšā atpakaļ vairs neizdodas :))

Ārā nekāds lielais sals gan nebija, ~ -10 grādi. Teicu čomam – tu pagaidi kādu brīdi, aukstumā ausis sarausies, būs vieglāk iepravīt galvu iekšā restēs... Kaut kā jau tas beigās arī izdevās, bet nu vismaz savas 10-15 minūtes stresa čoms piedzīvoja. Tipa, tika cauri sveikā ar vieglu izbīli :))
+3
^ Šis te stāstiņš ir alternatīvais nobeigums tautas teicienam «… un tad Rīgu redzēsi»!
+1
^ nu, naksnīgo Rīgu redzēja pilnīgi noteikti... bet bez īpaši asām izjūtām :))
+4
Saistībā ar dzeršanu prātā nāk arī mans vidusskolas eksāmens ģeogrāfijā 1991. gada jūnijā… Teicami nokārtojis eksāmenus ģeometrijā un krievu valodā, secināju, ka 3. izvēles priekšmets var izrādīties klupšanas akmens… Diez ko spēcīgs citās disciplīnās nebiju, tāpēc izvēlējos ģeogrāfiju. Lai gan pasniedzēja konsultācijā pirms eksāmena piekodināja, ka „visādi zinību labirintos nomaldījušies slīmesti uz eksāmenu var nemaz nenākt”, tipa eksāmens ģeogrāfijā noteikti nebūs „glābšanas veste vētrainajā zinātnes okeānā”…

Nolēmu, ka gatavoties eksāmenam nekādas lielās jēgas nav, no sērijas, tāpat maz ko atcerēšos. Paļāvos uz globusu – tas būs mans ceļvedis un naivu cerību, ka no 25 biļetēm vissūdīgāko, pēdējo, 25. biļeti, taču neizvilkšu.

Eksāmena dienas rītā paķēru līdzi arī 100 gramīgo blašķīti ar šņabi. Stress tomēr. Vairāku pīppaužu laikā apvaicājos, kā gājis citiem klasesbiedriem, uzzināju, ka 25. biļeti vēl neviens nav izvilcis… Taču, ieklunkšķinot vairākus malkus „ugunsūdens”, vairojās pārliecība par savām zināšanām, kuru faktiski nemaz nebija.

Kad gāju iekšā klasē, lai izvilktu biļeti, viss jau bija pofig. Drošu roku sniedzos pēc biļetes – kā tad – 25. biļete manās rokā :) . Pēc nelielas sagatavošanās devos sniegt savu atbildi eksaminācijas komisijai. Viens no pirmajiem jautājumiem bija – „Cik valstu vispār pasaulē ir?” Atbildēju, ka apmēram 500. Jāatzīst, ka vienīgais, kurš glāba mani no pilnīgas izgāšanās, izrādījās komisijas sastāvā esošais vēsturnieks. Viņš vaicāja, vai es to domāju kopā ar kolonijām? Pateicoties vēsturniekam, kurš manas uzstāšanās gaitā vēl vairākas reizes uzdeva jautājumus, izredzes atbildēt pareizi uz kuriem bija 50:50, kaut kā izdevās puslīdz ciešami ievirzīt savu uzstāšanos gluži vai ticamā versijā…

Kad izgāju ārā, sapratu, ka augstākais, uz ko varu cerēt, ir „3”… Vēl aizvien nezinu, vai Zaļais pūķis toreiz bija mans glābiņš, taču komisijas verdikts bija „3”… Un vidusskola laimīgi pabeigta :))
+2
Pārlasu šo sadaļu, un mana dvēsele dzied. Krabathor ir ģeniāls. Vai Tu gadījumā neesi tas pats Ēriks, kas grozījās savulaik biržā?
+6
Atcerējos, kā man Grieķijā izgāja. Bijām ar draudzeni aizbraukuši jauno 2007. gadu sagaidīt tai galā, tobrīd bijām uz pāris dienām Atēnās. Laiciņš gluži jauks, tiek pastaigas solī mesti līkumi pap pilsētu, somā vietējais anīsa šņabis - ouzo, kuru minerālūdens pudelē atjaucot ar ūdeni, iegūst viegli dzeramu vidēji stipru padzēriena netīri pienainā krāsā, nu pēc skata gandrīz kā sperma. Pret vakarpusi top uzkāpts Lykavittos kalnā, kas tur ne pārāk tālu no centra slejas pār pilsētu, tā galā, peizāžu vērojot uzjaukta kārtējā porcija. Neko, iekšā iet labi, galvā arī sevišķi nedod, viss pa solīdo. Nokāpuši no kalna, virzāmies pa mazliet citu ceļu nekā turpceļā atpakaļ uz centra pusi, kad pēkšņi vienlaicīgi konstatēju divas lietas - ka stipri gribas atliet un ka nez no kurienes piezadzies pamatīgs karuselis. Nu neko, kāda klusāka šķērsiela likās gana laba, lai aplaistītu kociņus apstādījumos. Tā nu laistu, laistu, kad manas nodurtās galvas redzeslokā negaidot parādās divi zābaku purngalu pāri. Ceļu acis uz augšu, un, ko domājies, savā priekšā ieraugu divus vīrus bruņuvestēs un beretēs, ar automātiem pār plecu... Par laimi, biju pārāk pilns, lai sabītos. Tajā brīdī ar perifēro redzi (kas laikam jau adrenalīna iespaidā bija atgriezusies) piefilmēju, ka uz tās ielas ir strīpām vien noparkots dažāda veida policijas transports... Nu neko, vīri pārbaudīja manus dokumentus (labi, ka pase bija līdzi), pieprasīja uzrādīt somas saturu, kas atbilda manis teiktajam, ka tur ir tikai alkohols un ūdens, noprasīja, vai tā, kas tur aiz stūra lūr, ir kopā ar mani un ieteica tīties labi mudīgi. To arī darījām, bet visa šī pārdzīvojuma iespaidā bija pilnībā pazudušas orientēšanās spējas un es vairs nekādi nevarēju saprast, kur atrodamies. Protams, kad apstādinātais taksis bija nobraucis kādu kvartālu vai divus, minētās spējas atgriezās, bet bija jau par vēlu. Tomēr tā arī vēl aizvien, karti pētot, neesmu sapratis, kur es īsti biju nonācis (turklāt biju tak absolūti pārliecināts, ka pirms mīšanas uzsākšanas tā iela bija pilnīgi tukša). Kaut kādas sasodītas paralēlās pasaules.
+5
Tas tāpat kā daži labi centās man ieskaidrot, ka mīzu taisni pļaviņā pie prezidenta pils, lai gan 100% "atceros", ka mīzu smuki pie koka (tajā pašā pļaviņā) kā cilvēkam pieklājas...
+3
^ Tā toreiz bij' prezidentes pils. Un nevis vienkārši pļaviņā, bet gan pie laternas.
0
Nu ja - pareiz. Laikam runa un darīšana bi tomēr par un ap laternu. Bet nu neesi feministe, ja? >:)
0
Eu, kāds iešaut negrib?
0
^ cienā?
0
Meklēju kompašku :) Ja vēlies - brauc ciemā. :) Ar cienāšanu gan ir, kā ir :(
0
Laikam, ka gribi visu nedēļu apmētāt lampas. Tas izteiciens "kā pirmdienu iesāksi, tā nedēļu pavadīsi" lielākoties darbojas pareizi.
+1
Atbildot uz Jelgab jautājumu - jā, tas pats Ēriks esmu. Memuārus rakstīt gan pāragri vēl. Tik tā, ik pa laikam šis un tas atmiņā aktivizējas.
0
Nepiš ne gramu, kas par dienu, man gribās iekapāt.
+2
Ā, tātad tu gribi, lai kāds pie tevis brauc ar polšu, ja? :D
0
Nē, dažiem aliem aliem man sanāk :)) Uzsaukt gan nevarēšu, bļe :(((
0
:D :D Vāks.

Ņemat visus ālus un šņābjus un braucat uz Imantu mani cienāt :D
0
Man tāds jautājums - kuru no Latvijā pieejamiem absintiem ir vērts ņemt?
Pats esmu lietojis Hill's un to, kuram bārdains pendža uz etiķetes un pilnīgi skaidrs, ka Hill's ir samazga. Aber tagad lūru uz šito - spiritsandwine.lv/index.php?m=27&p=57... , palasījos kaut kādas atsauksmes un šķiet pat tīri solīds variants. Kādam ir ieteikumi?

+2
Varēj atvērt tēmu par absintu.
+1
Šodien kāds negrib drusku ieņammāt?
0
Kāpēc uzreiz negrib? Iešu ar skolas biedriem veciem. Viens no Īrijas atgriezies, tieši izdevība uzlekt kuprī.
0
To Overkirils - par to akcijas absintu nemāku teikt, bet nesen ņēmu tajā pašā veicī 60grādīgu absintu pa aptuveni 11ls par 0,7L. Dzerot šo pamatīgi atsit pēc spirta beigās. Negaršīgākais, kas man ir bijis.
Man patika 70grādīgais Cannabis, ko kādreiz pirku pie Stockmann pazemes pārejā, bet laikam tagad tur tāds nav.
0
Kas ir uz Bruķiku aizlaiduši — Čehijā arī var dabūt kaņepju dzerekli. Vai tas bij šnabis vai absints, neatminu, bet Artjoms vienā bodītē Prāgas centrā tādu kaņepekli atrada un nopirka. Redzēts kopš tās reizes, kā pārbraucām mājās, Artjoms vairs gan arī nav!
0
Es te pielakos ar kaut kādu salkanu poļu medus dzērienu (16 %) un tagad man šķebina, ir nelabi, bet jau varu pateikt, ka atpakaļ viņš nenāks. Vot tas ir smagi, būs viss jāpacieš.

šis te tas ir (labāk izvēlieties ko citu, ja nu ir gadījums):

www.cracovia.com/images/products/kur...
0
Pie reizes arī atcerējos tādu salkanu itāļu mūziku no 90-ajiem:

verydemotivational.files.wordpress.com/2011/08/demotivatio...
-1
0
Slāpst...
0
Sodien ka reiz gribas iedzert, bet blin, kad man ir laiks un velme, nevienam nevajag nahuij, a kad man nav laiks, visiem vajag lakt.. :@
0
Nogurums... Pretīga garša... Vē... Slāpst...
+2
^izrāvi vārdus no mutes
note to self - nekad nejaukt konjaku kopā ar alu
+2
^ Es gan medzu kapt uz viena un ta pasa grabekla atkartoti..

Ka jau zinaju - vakar velns raustija aiz usam, bet sodien visa gribesana jau pargajusi. Varbut ta bija dieva roka, kas vakar nelava atrast kompaniju?
+15
No dzeršanas piedzīvojumiem varu minēt kādu gadījumu, kam varētu dot nosaukumu "Davai iesim pa taisno!". Es tobrīd mācījos vienā no pēdējiem kursiem. Notika parasts tā laika strēbiens centrā. Mani kompanjoni bija viens matainais biologs un viens vienkārši matainais. Sākumā sēdējām dažādos krogos. Bet, kad sāka satumst, bija jāizlemj, kur noslēgt šo vakaru. Abi džeki paziņoja, ka pie viņiem nevar. Tad es piedāvājos finišēt Buļļu kojās, kur tobrīd dzīvoju. Domāts, darīts. Iesēdāmies 5. tramvajā un braucām. Vagonā protams atkal tika ņemts iekšā, kā rezultātā es pabraucu garām vajadzīgajai pieturai. Tā nebija liela nelaime, jo pēc divām pieturām bija aplis, tramvaja galapunkts. Tur arī izkāpām. Taču tā vietā, lai mierīgi noietu atpakaļ gar sliedēm divas pieturas, es pavēstīju "Davai iesim pa taisno!". Tur var iziet pa mazām ieliņām un vārtrūmēm, bet pirmkārt es to ceļu biju veicis kādas pāris reizes un otrkārt taisnums tur sanāk kādi pārsimts metri. Kad sākām iet, mans pālis, kas līdz tam bija vienkārši liels, sasniedza kritisko masu un filma sāka raustīties. Pilnīgā autā es nebiju. Pa laikam gaismiņa uzzibsnīja. Vienā no tādiem uzzibsnījumiem pēc apmēram pusstundas es sapratu, ka mēs esam apmaldījušies un man nav ne jausmas, kur jāiet. Mani kompanjoni bija nedaudz labākā kondīcijā, bet tas maz ko deva, jo viņi vispār nebija bijuši tajā rajonā. Nākamajā gaismiņas brīdī, kad atkal sapratu, ka nesaprotu neko, mani pārņema izmisums. Nākamās darbības, kas notika tumsas fāzē, kompanjoni apraksta sekojoši. Pievedis viņus pie kādas 5 stāyu mājas, es pavēstīju, ka šīs ir kojas. Buļļu kojām ir pieci stāvi, tomēr tām ir vienas ieejas durvis, kamēr šīm bija trīs. Taču, kā zināms, eksistē arī dzīvokļu tipa kojas, tāpēc kompanjoni neko ļaunu nenojauta un sekoja man. Tālāk man autopilots nostrādāja ar selektīvu precizitāti. Es viņus uzvedu 5. stāvā (Bullenē tolaik man zināmākā dzeršanas vieta atradās šajā stāvā). Taču tur mani nez kāpēc nemaz nesamulsināja tas, ka nav pazīstamā garā gaiteņa, bet ir tipisks padjezds. Es esot pievedis puišus pie kādām durvīm, iespēris pa tām un pavēstījis "Dzersim šeit!". Durvis acīmredzot nebija kārtīgi aizslēgtas, jo atsprāga vaļā. Skats, ko tur ieraudzīja mani līdzbiedri viesa viņos pamatīgas šaubas, par to, ka tā ir koju istabiņa. Galīgi vinī visu apjauta, kad iznāca apmēram četrdesmitgadīgs vīrietis un pavaicāja, kas mēs tādi esam. Puiši fiksi sagrāba mani un mēs metāmies bēgt. Acīmredzot vīram nebija lielas vēlmes dzīties mums pakaļ, jo mani jau nu toč viņš viegli būtu noķēris. Pēc kāda laika gaismas brīdī es beidzot ieraudzīju pazīstamu veikalu un drīz mēs jau bijām kojās. Tā vietā, lai mierīgi noietu divas tramvaja pieturas, mēs uz kojām kātojām ~ 1,5 stundu.
+4
atceros, 2000.g., Valmieras Rokfestivālā iznāca pamatīgi piesvempties...-jūtu, ka vairs nevaru izturēt, jāliekas garšļaukus. Instinktīvi devos izejas virzienā (kur, loģiski, mazāk trokšņa). Tālāk bezfilma.
Pēc pāris stundu narkotiska miega, gaismiņai austot, mostos mežiņā netālu no skudrupūžņa. Zem džinsiem uz stilbiem pilns ar skudrām. Izkratu. Sakosts, brīnumainā kārtā nebiju.
Devos atpakaļ uz vēl notiekošo festu.
Principā biju izgājis no festa teritorijas, šķērsojis tiltu (tas gājēju tilts pie Pauku priedēm) paŗ Gauju, un turpat mežā zem egles pakritis.
p.s. vispār tā nav vienīgā reize pālī mežā gulēt. Ātri atžirgsti, svaigs gaiss no kokiem un tā ..:) Ziemā tik bīstami- var nepamosties.
+9
Ievērtējiet šo - es biju makšķerēt. Piecas dienas pie Peipusa ezera. Neizdzēru pa šīm dienām nevienu pašu aliņu. Repsketīvi, cilvēku valodā runājot, es nebiju makšķerēt.

+2
cik šņabjus izdzēri?
+7
Da vienkārši bija apmaldījies pie Peipusa un nezināja, uz kuru pusi veikals…

Mūsu pusē Bērzciemā padsmit gadus atpakaļ vīrelis iegāja Engures ezerā copēt un pazuda uz nedēļu. Kad beidzot izlīda no meža, ieklīda Bērzciema Vienīgajā Veikalā un pusminūtē aizbāza aiz vaiga veselu baltmaizes kukuli. Tikai pēc tam sāka runāt un stāstīt, kā šis pamanījies izvairīties no visa tā zemessargu bataljona, kas viņa līķi nedēļas garumā mēģināja sagramstīt pa krūmiem un ezera dibenu.
+4
blaa, es tā nedēļas nogalē piedzēros, ka man tagad sāp kakls no kuņģa sulas :/
0
Laikam ar sīvo sajauca... www.tvnet.lv/zinas/kriminalzinas...
+5
drausmīgi apsmējos par bērzciema copmani un mukšanu no zemessargiem :D tas man atgādināja, kā draudzenes sencītis, pēc nedēļu garas copes, pārradiem mājās, pavisam švakā skatā, sievai taisnojās. ..uz ezera vilku bars viņu esot ielencis un visu nedēļu vajājis un kā viņš no tiem izvairījies, lai beidzot sveiks un vesels nokļūtu mājās.
+1
Varēja jau vecais prātīgāku dirsienu sagatavot. :D
+4
«Vilki turēja mani aplenkumā uz ezera ledus veselu nedēļu» tiešām spļauj pušu «suns apēda mājasdarbu» atmazkas! :D

Toties manam draugam, kurš agrāk dzīvoja tieši blakus Ķemeru nacionālajam parkam uz Tukuma pusi, gadījās saķeršanās ar kuili un sivēnmātēm. Šis bija iegājis mežā sēņot, kad atpakaļceļu nogrieza mežacūku bars ar apņēmīgu, aszobainu kuili priekšgalā un aizstāvamu mežasivēnu strīpu pakaļgalā.

Tā nu Reinis dabūja ielīst dziļāk tīrelī un pāris stundas nosēdēt, kamēr cūku pulks aizvācās uz citu pusi. Šis vēl bija atradis kaut kādu vecu kannu vai tamlīdzīgu krāmu mētājamies mežā un dauzījis, lai pabiedētu cūkas. Pēc tam godīgi atzina — nevar zināt, kurš tur bija vairāk nobijies!

OK, stāsts nebij par dzeršanu, bet par meža zvēriem! :)
+2
Nu, lai ierakstītos tēmā, varam pieļaut, ka Tavs čoms sēņot bija devies iešāvis. :)
+3
kurš tad skaidrā vispār mežā iet iekšā?! :D
+1
Tas omas kuras vienmer pazud meza tocna dodas meza iesavusas.
Nabaga zemessargi, dabun kemet mezu pec tam.
+2
Normāls treniņš diversantu ķeršanai ;)
+4
^^^^^ Es jau paspēju nodomāt, ka atrastajā kannā bija braška un pārgājiens beidzās ar uzdzīvi kuiļa migā.
+11
Biju diezgan pasīks kukainis, pats vēl nedzēru. Brauciens līdzi papam un viņa čomiem uz Vidzemes jūrmalu, kkur ap Mantiņiem, uz vairākām dienām.

Tad vēl laiki bija seni, tas kempings nebija tā apaudzis ar visādu nevajadzīgu infrastruktūru, par braukšanu dzērumā arī visai viegli varēja tikt vaļā no soda.

Tur, Mantiņos, ir tās smilšakmens klintis, kuru pakājē sākas pludmale, bet augšā mežiņā tad arī notiek visa teltošanās un riktēšanās. Paralēli jūras krastam pa mežu stiepjas zemes ceļš, kura malas, kā jau karstā vasaras dienā, stāvgrūdām pilnas ar noparkotiem atpūtnieku vāģiem. Mēs uz pasākumu braucām lielā, baltā MB busā (šī ir svarīga stāsta detaļa). Kravas būdā bez ļaudīm bija iestīvēta arī paliela laiva un, protams, daudz smuki šķindošas kastes. :)

Ok, balle rit pilnā sparā, bet še nu bija - ap vakarpusi izrādījies, ka vīriem traki labi dzira līst iekšā un nupat būs par īsu. Neko, nolemts, ka diviem skaidrākiem jāņem baltais buss un jāgāž pakaļ pārapgādes krājumiem naktij. Pēc aizdomīgi ilga laika tomēr atgriezušies, džeki nāk šurp, smiedami vai gar zemi gāžoties.

- Prasīts - kur tad tik ilgi bijāt?
- Nevarējām atrast vietu, kur mums bija jāparkojas. Tad nu viens no mums ieteica: "Pareizi! Jāmeklē taču, kur mašīnu rindā baltais buss noparkots, tur arī jāstājas!"

Tad nu šie arī meklēja to balto busu, kurā paši sēdēja. :)
+9
Iespējams, daudzi no jums ir piedalījušies tādā pasākumā kā darba intervija… 2006. gada septembrī tiku uzaicināts uz darba interviju uzņēmumā „Cēsu alus” (tirdzniecības veicinātāja vakance). Vienojāmies, ka tiksimies trešdienas rītā plkst. 9:00.

Tā sagadījās, ka iepriekšējā dienā piedalījos labākā drauga tēva bērēs, bēru mielasta laikā tika dzerta „Kaznacheyskaja Vodka”, iespējams, pārmērīgos daudzumos… Mājās pārrados jau naktī uz trešdienu ar naivu cerību paspēt izgulēties…

Trešdienas rītā ap plkst. 7 mani uzmodināja modinātājpulksteņa zvans… Turklāt, galīgi nelaikā. Pirmās izjūtas – cik forši, ka esmu jau apģērbies, tas nozīmē, esmu bijis izrubījies un visu nakti nogulējis virsdrēbēs. Iepētījis savu atspulgu koridorā esošajā spogulī, secināju, ka mans izskats vairāk līdzinās vilkatim no lētām jeņķu šausmēnēm: acis iesarkanas, mati izspūruši, vaigus klāj 3dienu bārdas rugāji, svīteris izskatās gluži kā kad tam būtu pārbraucis asfalta rullis, bet buktētajām biksēm buktes kaut kur izgaisušas, atstājot vien nekonkrētas aprises… Izelpa – dvinga baisākā, jo iepriekšējā vakarā ne tikai šņabots, bet arī pamatīgi smēķēts bija…

Pirmā doma – acīmredzami diez ko svaigs neizskatos, taču varbūt, ja iedzeršu pivci – būšu vismaz lojāls pret savu nākamo iespējamo darba devēju… Bet tikai tā mazdrusciņ, tīri brokastu tiesai…

Kad norunātajā laikā biju beidzot aizvilcies uz uzņēmuma „Cēsu alus” Rīgas filiāli, sekretāre apvaicājās, ko dzeršu? Teicu, lai pagādā kādu kokčiku vai sliktākā gadījumā, minerālūdeni – neesmu jau kaktuss, sarunas gaitā mutē var izkalst.

Ok, sekretāre sarūpēja kaut kādu bezalkoholisko gāzēto dzērienu, un intervija ar personālatlases speciālisti un kaut kādu veci, tipa pārdošanas nodaļas vadītāju, varēja sākties. Iedzēris to gāzēto strebekli, sajutos diezgan manāmi apdullis. Neko daudz no intervijas gan neatceros, jo gandrīz uz katru otro jautājumu mana sākotnējā atbilde bija: „Es laikam nesapratu jautājumu. Varētu, lūdzu, to pašu vēlreiz atkārtot, tikai citiem vārdiem, tā vienkāršāk un bišku lēnāk, ja?”

Un, ka uz jautājumu, kā pavadu savu brīvo laiku, ieminējos, ka ir 2 galvenās intereses: futbols un hujārīt pivci, tai skaitā arī Double Bock, Bocmani un Turbodīzeli, tā teikt, ir alus – ir varianti… Ka iepriekšējā dienā iekapāju tā pavairāk „Kaznachu” – jo korišam tēva bērēs biju, tā ka, lai nu īpaši neņem ļaunā.

Sarunas gaitā centos pārliecināt intervētājus, ka esmu akurāt tas, ko viņi meklē, taču laikam jau veltīgi. Nedēļu vēlāk savā pastkastē atradu rūpīgi sagatavoto atteikuma vēstuli. Sajutos dziļi aizkustināts, izlasot tajā teikumus: „Mēs augsti vērtējam Jūsu zināšanas, prasmes un mums veltīto laiku. Ja neiebilstat, mēs paturēsim Jūsu CV savā arhīvā, lai to izmantotu, rodoties citai vakancei.”



+1
Perfekts citāts, noklausīts Blomes Open Air, šķiet, 2007.gadā.

Otrā diena. Smaga diena. Jau savas 2 stundas sēžam pie viena no tiem plastmasas galdiņiem pie paikas telts, sūcam aliņus un mierīgā gaisotnē pa gabalu vērojam kādu otro trešo tās dienas grupu. Blakus mums zālītē, mugursomu pagalvī palicis, ar svētlaimīgu izteiksmi sejā visu šo laiku smuki izplājies krāc viens matainais.

Te pie viņa pierikšo divas meičas un sāk purināt:

"Eu! EU! Celies - ejam gulēt!" :)

Uz to viens no mums, šķiet, Apinīc, atbildēja: "Tak liekat šo mierā - neredzat, viņš taču jau guļ!?"
0
Klasika :)
+1
^^^ Man arī ir gadījies aiziet uz darba pārrunām pohainam, bet ne tik ļoti, kā Tev, tas bija kaut kad vēlā rudenī un izdevās sarkanās glāžainās acis norakstīt uz saaukstēšanos, es vēl sekretārei žēlabainā balsī palūdzu tēju ar citronu un medu. :) Smacinieku, acīmredzot, mans topošais boss nesajuta, tāpēc laikam pēc pāris dienām saņēmu zvanu, ka varu ķerties pie dienesta pienākumu pildīšanas, ja neesmu pārdomājis. :)
0
Nopietni apņēmos šonedēļ līdz piektdienas vakaram nekost, bet darbabiedrs iešķiebis 3l ar Krāslavas Tumšo ...
0
>:)~
+1
Mmm, lasot par darba intervijām, atcerējos, kā vienā tādā reizē, pirms došanās iekšā pašā pārrunu telpā, sekretāre man pēkšņā draudzīgumā sazvērnieciski jautāja: "Tev kožļeni nevajag?"
0
Apņemšanās nobrieda pēc vakardienas "uz vienu alu @BB"? :D
+1
aizvakar spēlēju leišu pilsētā Biržai, kura likās kaut kāds mazs miestiņš, bet izrādījās kā sigulda vai cēsis. vai pat lielāka. un tur pat viņiem sava alusdarītava, no kuras spēlējušais stīgu kvartets 15l dabūja. un smiekīgi, ka tieši pēc konča ievērojām, ka kāds pamatīgi pils trepes nopūtis, protams, vainu uzvēla šoferim.
0
^^ arī. Kādos 22 beidzām :) Bet pagājšnedēļ tik pāris dienas netika vismaz pa alam iedzerts.
0
Biržos un tuvējā apkārtnē, ja nemaldos, bija kādas 3 alusdarītavas. Biržu alus darītava pamatā iziet uz plastmasas tarā pildītiem aliem, kur 6-7% skaitījās vidēji stiprais :) Radvilu bija tīri dzerams, no tiem 4, ko provēju. Rinkuškiai vismaz esot pieejams arī stikla tarā, bet to laikam nav nācies provēt.
0
Rinkuškiai pāris mazgrādīgos Kuršu kāpā iepirku mazā lauku bodē - bija labi.
0
Pieļauju, ka šo drūmo stāstu būšu rakstījis veltīgi, taču tas radās, aizvakar satiekot 10 gadus neredzētu klasesbiedru. Ir tā, ka visai daudz man pazīstamu cilvēku pārmērīgi lieto alkoholu un gandrīz katru dienu ir sastopami manāmā skurbulī.... Un liela daļa no viņiem, protams, nebūt nav pirmā svaiguma, lieliski saglabājušies indivīdi... Par dažiem no viņiem varētu pat teikt, ka ir jau nodzērušies.

Taču mans bijušais klasesbiedrs tos visus pārspēj... Puisim 37 gadi, taču seja - sarkanīgi violeti izsitumi un rētas, roku pirksti klāti ar milzīgām, kārpām līdzīgām pumpām, acis iekritušas dziļi iekšā acu dobumos, uz pieres acīmredzamas grumbas, zem acīm t.s. "maisiņi"... Un tam visam komplektā kā piedeva baisā smaka - nemazgātu drēbju, urīna un lētu cigarešu smārds... Puisim augums ~ 190 cm, svars pašlaik vairs tikai 58 kg...

Var jautāt - kā kaut kas tāds vispār var būt iespējams? Nu, puisis neatlaidīgi cīnās ar Zaļo pūķi jau kopš 12 gadu vecuma, skolas laikā izslimoja t.s. "dzelteno kaiti" (hepatītu), aknas ir pabojājis ar milzu vērienu, vairākkārtīgi ārstējies no tuberkulozes, piedzīvojis vismaz 5 vai 6 roku un kāju kaulu lūzumus...

Cik sapratu, tad dzīves ikdiena aptuveni tāda: puisis katru dienu izdzer vismaz puslitru vodkas, dažkārt paniekojas ar aliņiem (Walter, Apinītis, Optima līnija u.tml.), lai gan ārsti esot to kategoriski aizlieguši, cilvēks jau dafiga gadus algotu darbu nestrādā, nav sastopams nekur globālajā tīmeklī (t.i. - internetā), mobilajam telefonam praktiski visu laiku “ienākošie zvani ir slēgti”. Cilvēks zaudējis jelkādu iespēju atkal izskatīties pievilcīgs un dzīvot pilnvērtīgu dzīvi... Smagi slims un neglābjams...

Savulaik strādājis pat Godmaņa, Birkava un Gaiļa valdību apsardzē, studējis Latvijas Universitātē vēsturniekos, tagad - pagalam nodzinies grausts...

+7
Pats vainīgs.
+1
^ Protams, ka pats. Kurš gan cits?
+2
Vot šito es nesaprotu: nestrādā jau gadiem, bet nauda priekš tam atrodas, lai katru dienu šnabi laktu pudeli vai divas. Galvenais, ka tādi maitas daudz…
+1
^ viņiem visiem mājās ir naudas koks. Kreks peks feks - vienu monētiņu iestādīji, divas no rīta izauga. Man kaimiņmājā dzīvo tādi paši čaļi - nu tādi ap 40, dīvaini, ka staigā samērā tīrās drēbēs un sasukātos matos- bet katru dienu nenormālā pālī un nestrādā toč nekur un sejās ir ierakstīts "Spirts ir manas asinis"
+2
^^ manā stāstā aprakstītā klasesbiedra gadījumā līdzekļi šmigai atrodas, jo puisis ir nokļuvis mammas apgādībā. Mamma, savukārt, droši vien, ka izsniedz kabatasnaudu.

0
^ pisec, izsaku līdzjūtību muterītei...
+1
^ Jā, mammas žēl... Lai gan, cik atminos no skolas gadiem, tad pie tā mana klasesbiedra varēja dzerstīties, nemaz nemaskējoties. No viņa mammas nebija it nekādu iebildumu, bet tēvs, savukārt, bija jau nomiris... Iespējams, pietrūka stingrības audzināšanā.

0
tas ko Krabators aprakstīja ir izplatīta mūsu sabiedrības sērga (traģēdija), kam pamatā ir ilgstoša alkohola lietošana, lielos daudzumos. Tas nu ir skaidrs...
Tas džeks vēl noveģetēs max.pāris gadus. Nomirs no aknu mazspējas.
Atgriezt atpakaļ šo džeku vairs nav iespējams.
0
A vai nav tā, ka sievietēm ir izteiktāka atkarība no alkohola nekā džekiem un arī sekas traģiskākas? Protams, sieviešu-dzērāju skaits gan ir procentuāli mazāks nekā vīriešiem....


+1
vai sekas ir traģiskākas, nezinu (kam?), bet sievietes nodzerās ātrāk, tas fakts.
+1
tīri bioloģiski sliktāka alkohola panesamība. līdzīgi kā indiāņiem un čukčiem / eskimosiem, tik ne tik izteikti. ķermeņa masa jau ar mazāka (parasti)
0
Dzerot katru dienu ir liela iespēja tikt pie aknu hepatīta/cirozes, bet dzerot tikai pa vīkendiem/svētkiem ir liela iespēja ķert insultu. Katrs ir izvēles priekšā.
-2
Vairāk atkarīgs no apjomiem, man domāt, un protams, arī dzeramā kvalitātes. Viens ir skaidrs - dzerot iespēja atmest pedāļus ir tieši tikpat liela, kā nedzerot. Ja nu vienīgi tai ir tendence ātrāk realizēties.
-1
Zelta vārdi:
"Viens ir skaidrs - dzerot iespēja atmest pedāļus ir tieši tikpat liela, kā nedzerot"
+1
Kautkur bija tāds zinātniski-medicīnisks apraksts par to visu. Britiem uz alko pudelēm jāliek izformācija, cik alkohola ''vienības'' tur ir. Neiesaka regulāri pārsniegt 3-4 vīriešiem un 2-3 sievietēm. Viens 5% aliņš satur 2.5 alkohola vienības. Iesaka pirms lielāka kodiena dienu iepriekš nedzert un dienu pēc arī. Un nedēļā vēlams kādas trīs dienas (pēc kārtas) nelietot alkoholu.
0
Tā teikt, dzīvs vēl neviens beigu galā nav palicis.

Redz, kā Grodumam izgāja. Dzēra divus litrus šņabja dienā, pīpēja trīs paciņas un bija visu cienīts mūziķis.

Tad izdomāja — pietiek!, pilnībā pārstāja dzert un pīpēt, sāka dzīvot «tīri», atrada lielo mīlu, dabūja C hepatītu un atmeta pekas.
0
Nelaiķis Freimaņu Mārtiņš jau arī savu aknu iebalzamēja.
+1
Atkārtošana zinašanu māte!!
www.youtube.com/watch?v=7T8NQpx0BVk...
0
Freimaņu Mārtiņš gan jau ļoti labi apzinājās, uz ko iet.

TipO Negatīvajam Peter Steele jau ar it kā priekškars aizvērās pēc visādas drazas lietošanas atmešanas...
+1
Katra sižetiņa sākumā esošā ieliešanas aina glāzē izsauc vēlmi doties pie ledusskapi un aizmirst, ka rītdien ir darbadiena. Tādā ziņā šī ir pro-alkohola, nevis anti-alkohola reklāma!
+3
Varbūt, ka šo video vajadzēja iepostēt tēmā pir jūtūbes prikoliem, bet dzeršana paliek dzeršana tomēr!

www.youtube.com/watch?feature=playe...
0
+1
Šņabja pudele glābj dzīvību!
0
Traki. Iedomājies - tu, cilvēks, aizej pie stūra atliet, a tevi peikšņi šitāds lobs ķer aiz vafeles.
+4
tu iedomājies, mierīgi staigā, a kaut ka'ds lohs mīž.
0
Intars, 14. septembrī, plkst. 22:33
Freimaņu Mārtiņš gan jau ļoti labi apzinājās, uz ko iet.
^ Domā? Traki dārgs, laikietilpīgs un galvenais ļoti nepatīkams pašnāvīnas veids. :)
+2
^ Par visiem trim apzīmējumiem gribas kaut iebilst. Dzert balzamiņu ir ļoti nepatīkami? Pašnāvnieku satrauc metodes dārdzība? Ēst putru un mirt no vecuma nav vēl laikietlipīgāk? (vispār es nedomāju, ka viņš bija pašnāvnieks)
+2
Tā zināja stāstīt pietuvinātas personas, bet ko nu tur vairs daudz, kas beigts, tas pagalam.
0
Nu tas ar fakts.
0
piecas dienas katru pievakari kost tomēr ir smags darbs :) jāpaņem atvaļinājums
+2
… jāpaņem atvaļinājums, un jāpiedzeras!
0
Britu zinātnieku dzeršanas instrukcijas:

www.bbc.co.uk/news/health-1541571...

en.wikipedia.org/wiki/Unit_of_alcoho...

Pamaz sanāk - 8 ali nedēļā ;(
0
jā visus 8 iztriec pie piektdienas, tad norm :)
0
Toredz ar nedrīkst - divos-trijos piegājienos, saproties ... a ja nu nedēļā sakrīt 4 Dinamo spēles ?!
+2
Tad katrā pa diviem aliņiem, vidēji. Nu tā, uz katriem Dinamo gūtajiem vārtiem...
0
a ja kā svētdien - 5 vārti trešdaļā ? līks var palikt !
0
Pēdējās 2 spēlēs jau šie to statistiku uzlaboja, tas tiesa. Tagad ir 40 vārti 16 spēlēs (vid.2,5), pirms tam bija 30 vārti 14 spēlēs, kas aptuveni atbilst diviem aliņiem.
+1
+1
Aizgāju uz krogu vienu alu iedzert, mājās pārrados trijos, divdesmit latus tukšāks un piecpadsmit alus pilnāks. Pēdējā laikā "āķis lūpā" gandrīz vai paskatoties uz alu vien. Wat do?
0
Man ir drusku savādāk, es tikai kādos trijos sāku kustēties uz krogu :/
+2
aiziet iuz vienu alu tak klasika .... parasti plānotās pjankas tik vērienīgas nesanāk
0
Eh, padzeroties no Bauskas tumšā "zīles", atmiņas uzvēdīja - 1999. gadā autobusā Ventspils-Rīga, braucot uz Marduk/AngelCorpse un kas tur vēl bij koncertu, kas izrādījās esam Marduck Fuck Off pasākums, šitie autobusā tika lietāti...
0
Mūždien aktuāla tēma - paģiras.

Interesanti, ka tiek daļējoiapgāzts postulāts, ka sākt ar vieglajiem dzērieniem ir OK.

BEER & YOUR HEALTH
Hangovers happen

Hangovers are easy to avoid. Don't drink. Or at least don't drink too much. Because physicians do not absolutely know what causes a "hangover" there are many suggestions for a) avoiding them and b) for recovering quickly when a) fails.

What causes hangovers?

- Drinking alcohol. But you probably knew that.

- Dehydration. Alcohol is a diuretic; it makes you urinate and flushes fluids from the body. Drinking coffee only makes matters worse, because coffee also is a diuretic. The dehydration caused by alcohol and coffee can be minimized by drinking plenty of water. A headache is a symptom of dehydration and may be eased with pain relievers and water.

- Some alcohol is worse than others. Brandy, red wine, rum, whisky, beer, white wine, gin and vodka are worst to least in descending order of likelihood to cause a hangover. The British Medical Journal did tests that showed drinking bourbon is twice as likely to cause a hangover than the same amount of vodka.

- Different drinks for different folks. If you are allergic to yeast, for instance, unfiltered microbrewed beer might leave you with a terrible headache. Certain people are senstive to sulphur dioxide, an inti-oxidizing agent added to many wines to keep them fresh; others get headaches from chemical substance found in dark grape skins. The latter will drink white wine with no effects, and suffer with red wines.

- Mixing drinks can cause hangovers. Be careful with what you’re drinking and when you’re drinking it. Remember this rhyme: "Beer before liquor, never sicker. Liquor before beer, never fear." Beer or any other carbonated alcoholic beverage is absorbed much more quickly into your body. Drinking it before other alcoholic beverages will cause them to be absorbed more quickly as well.

- The rate at which one absorbs alcohol can depend on mood — increased adrenaline pushes alcohol through the system much faster. Therefore, feeling deeply depressed or ecstacially happy makes you drunk faster.

Taking preventitive steps

- Begin by considering your height, weight and personal tolerance for alcohol when drinking.

- Drink a glass of milk to start the evening. It will retard the absorption of alcohol, and protect your stomach against irritations.

- Never drink on an empty stomach. Food helps to absorb some of the alcohol and aids the body in digesting it faster. Consider eating starchy foods to slow the alcohol absorption.

- Limit yourself to less than one drink per hour.

- Drink a glass of water between each beer you order.

- Back in the '60s, a navy subcontractor provided "hangover shots," vitamin B injections, in the infirmaries of its many large U.S. centers. The shots were massive replacements of the water-soluble vitamins the previous night's massive consumption of alcohol had dehydrated right out of people. A good dose of water mixed with brewer's yeast (which is full of Vitamin B) before going to bed is a poor man's option.

- Even if you pass on the Vitamin B, drink lots of water before going to bed.

You're hung over - some cures?

- Sleep. It gives your body time to recover. A tired or unfit drinker is especially vulnerable to hangovers.

- Keep drinking water.

- Eat. Complex carbohydrates such as bread and pasta will raise your blood sugar level. Bananas are excellent because they contain complex carbohydrates, potassium and Vitamin C. And if your stomach can't face food? Chamomile tea is best, and make the first cup really strong. The chamomile will help your stomach, and if you take in quantities of water with the tea, it will ease the pain.

- Exercise. This will help you sweat the alcohol out of your system.

- Sex. See exercise.

There are doctors who claim hangovers are mostly mental. In that case you may feel the need to punish yourself with a more exotic cures. If so, try the Middle Ages mixture of bitter almonds and raw eel. Or mix together vinegar and raw eggs, and swig them down with a giant gulp.

You might decide you were better off stopping at cure No. 5 above.

www.realbeer.com/edu/health/hangover......
0
Pluss par alus kaitīgumu / veselīgumu.

Interesanti, ka no nefiltrētajiem aliem vajadzētu būt mazākām paģirām, jo tie satur B vitamīnu, kuru (kopā ar C vitamīnu) alkohols noārda (tieši tāpēc pretpohu medikamenti parasti satur C un B vitamīnu).

www.realbeer.com/edu/health/good-bad...
0
Nu tad skaidrs, kāpēc normālu tumšo var izdzert vidēji trīs litri pa vakaru, un otrā dienā viss normāli, savukārt no Piebalgas Gaišā velk uz vēmienu otrā kausiņa vidū.
0
>>unfiltered microbrewed beer might leave you with a terrible headache
NOTESTĒTS :D
0
tad tev ir alerģija uz (alus) raugu
+3
Pie paģiru zālēm pašu galveno aizmirsuši pierakstīt...
+1
vēl vienu alu ?
0
Ja iedzeru >=1L nefiltrētā Tērvetnieka vai Brāļa, tad ir "efekts", bet par citiem nefiltrētiem
nesūdzos.
0
Es tādu efektu tikai no V-muižas esmu novērojis (vai vismaz atceros).
+1
Oi jo majo-diez kas notiek ar purnu,kurš uz paģirām ietriepj etiķi ,samaisītu ar jēlām olām.Efekts varētu būt Vomitory cienīgs...Gribētu ar šīs receptes autoru mazliet vairāk parunāt.
"Or mix together vinegar and raw eggs, and swig them down with a giant gulp. "
0
^ Izlasi vēlreiz - šo recepti jau arī iesaka tiem, kas vēlas sevi sodīt.
+2
^ņemot vērā,ka atsevišķi paģiru uzveikšanas veidi jau paši par sevi ir sodīšanas cienīgi(karote rīklē,silts sodas ūdens,vērmeļu tēja) bet palīdz gana labi,tad padomaju,ka šis arī ir kāds vemšanu izraisošs akts,lai attīrītos,nevis lāpītos.
+3
parasti (ja neesi rūdīts pornostārs), tad divi pirksti mutē ir normāls vomiturions
+5
Trakajā 4. kursa + bakalaura + darba režīma itin maz laika pēdējos mēnešos sanācis atvēlēt zaļā pūķa pabarošanai. No vienas puses ļoti jauki, no otras - kad noraujas no ķēdes, tad pa riktīgo.

Tā, piemēram, pagājušās nedēļas "aiziešu ar džekiem 2 stundiņas uzkapāt galda tenisu" beidzās ar vilkšanos uz 4km attālo staķiku pēc burgeriem septiņos rītā. Nakts gaitā pa vidu tika rīkotas arī tādas aktivitātes kā "Liktenis Sliktenis" dziedāšana (lasi - baurošana nebalsī) klusajā vecpilsētas ielās ar jēgera pildītu graņonku rokā.

Turklāt daudz kas no tā tapa nofilmēts. Nākamajā dienā nācās ļoti feispalmot.
+10
Ir tāds teiciens: "dzer kā kurpnieks". Laikā no 1999. gada līdz 2002. gadam strādāju Rīgas centrā vienā tūrisma birojā, kuram blakus atradās salons "Apavu remonts". Tajā strādāja un strādā vēl aizvien kurpnieks Saša. Man jāteic, ka neatceros viņu kaut reizi manījis skaidrā prātā esam. Taču galīgā ķēmā arī nekad. Turklāt, par darba trūkumu Saša nekad nevarēja žēloties.

Atceros, reiz darba dienas beigās tika svinēta kaut kāda dzimene vai vārda diena tai apavu darbnīcā. Izdzērām 1 'brūno", 1 polšu un dažus šampjus uz kādiem 4 cilvēkiem... Tipa - kulturāla pasēdēšana. Pasākuma noslēguma kurpnieks Saša atcerējās, ka palikusi 1 līdz galam nesaremontēta kurpe, un ķērās pie šmirģeļa - esot steidzams tas darbiņš.

Pats arī vairākkārtīgi esmu nesis apavus un somas uz remontu tai salonā. Vakar no rīta aiznesu 2 manas mīļotās sievietes zābaku pārus saremontēt. Ieejot salonā, pirmais, ko pamanīju - iesāktu 2litrīgā "Apinīša" pudeli...

Tas viss no sērijas - drīzāk izžūs Niagāras ūdenskritums, nevis kurpnieks Saša pārstās "dzert kā kurpnieks" :))
+2
Ja nu kādam jāvazājas pa Vecrīgas bāriem, var noderēt:

a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/386...
0
karte un maršruts noderētu :D
+5
10 argumenti, kaapeec alus ir labaaks par religiju.

1. Neviens nav nogalinaats par to, ka nedzer alu.
2. Alus bruuveri nemaaca paareejiem, kaa pareizi jaadziivo.
3. Alus deelj nav saacies neviens karsh.
4. Tie, kam ir alus, nestaigaa pa maajaam, piedaavaadami savu alu visiem paareejiem.
5. Neviens necensas iedot alu maziem beerniem.
6. Neviens nekad nav sadedzinaats dziivs vai nomociits par to, ka dzer nepareizaas skjirnes alu.
7. Nav jaagaida 2000 un vairaak gadu, lai dabuutu otru pudeli alus.
8. Ir pavisam viegli paarliecinaaties, ka alus ir.
9. Likums aizliedz alus razotaajiem melot.
10. Ir aktiivistu grupas, kas paliidz fanaatiskiem alus dzeeraajiem atbriivoties no atkariibas.
+4
Lielākā daļa šo argumentu ir visai apšaubāmi.

1. - nebrīnītos, ja būtu.
2. - vismaz māca, kāds alus jādzer, un tā jau arī ir daļa no dzīvošanas.
3. - nebrīnītos, ja būtu (tak visādi kartupeļu dumpji ir bijuši)
4. - nosacīti; tirgotāji principā piedāvā, kaut arī pa mājām gluži vēl nestaigā
5. - un kā vēl, un ne tikai bērniem, bet arī mājdzīvniekiem
---
9. - toties atļauj daudz ko noklusēt
+2
Tas, ka par kaut ko šajā forumā piepisīsies, ir jautajāms nevis "vai", bet gan "cik ātri".
+1
šonakt pie manis ciemos atnāca Trūmetāls :D
+3
1. Bet daudzi ir miruši, uz paģirām neiedzerot alu
2. Nemāca, bet palūr ar tādu aci uz tavu alu, ka labāk gribētu būt miris
3. Bezalus dēļ gan (pazīstamākais - iedzīvotājs VS diennaktnieks)
4. Katram ir kaimiņi, kuri ir gana vientuļi
5. Esi drošs?
6. Par Cēsinieku vajadzētu
7. Reizēm pie bāra, parasti pēc kāda sestā, ir gan
8. Vienīgā liecība ir tukša tarra virtuvē un paplucis maks, bet alu gribas joprojām, tadēļ nav ticības, ka ir bijis
9. Bet viņiem sanāk, sakaot, ka katrs jauns sūds ir vēl neatklāta garša
10. Nevienu nezinu, un nah vajag.
Āmen
0
Eku interesanta lasāmviela - drunkard.com/issues/56/56-the-fi... labākais stāsts laikam par Oliver Reed.
vispār, tā lapa ir viens liels, superīgs alkohola propagandas meistardarbs, rekomendēju!
+1
^^^ trūmetāls atnāca, izlaka alu, piegānīja māju un notinās :D
0
Britu parlaments (atkal) brīdina (ru)
Dzeriet taču ar mēru :-)
www.gazeta.ru/news/lenta/2012/01/...
+1
^^ nu tāds viņš i ...

starp citu, ar šito niku Trūmetālā jau 6.gadi atsēdēti :))
+1
+5
Nu tā - uzspēlēsim šo spēli? Vajag sievietes vairāk arīdzan, kas piedalās.

www.eatliver.com/img/2012/8288.jpg...

+3
Šito vajag pronto uz kartona izdrukāt un lietāt.
+4
Te jau gluži kā no anekdotes par gribasspēku - gāju uz klubu uz konci ar domu "noteikti nepiedzeršos, rīt darbs, šoreiz tikai paskatīšos koncertu", bet tāpat piedzēros.
Otrā daļa - sešos velkos mājās un uzlieku modinātāju uz 9, kad man teorētiski jāsāk dirnēt pie kompja. Modinātājs zvanīja ilgi un skaudri, bet necēlos - atkal gribasspēks. Piecēlos tagad.
-2
nu ja darbs ir teorētiska dirnēšana pie kompja, tad jau pofig- pālī vai nepālī :)
0
^ zini, nav vis.
0
^viens ir teorētiski dirnēt , otrs strādāt un būt noderīgam (ar to pašu kompi).
Tāka laikam būs gan pofig.
Ja tavs darbs ir teorētiska dirnēšana pie kompja, tad saprotu tavu nepiekrišanu šim apgalvojumam.
0
Kā ir ar reālu dirnēšanu?
0
nu karoče kā to nosauc, tā arī būs.
0
Es to tavu "teorētisko dirnēšanu" izpratu drusku savādāk, respektīvi, jebkura atrašanās pie kompja ir dirnēšnana un teorētiska dirnēšana ir tad, kad dirn un fiško teorētiskas lietas.
+1
^ Mošk vajag jaunu diskusiju tēmu — «Dirnēšana 2012»? :D
+1
Re, kādas te filozofiskas diskusijas panesās.
Viss ir ļoti vienkārši - man bija jābūt onlainā un jādara lietas (labpatīkas domāt, ka noderīgas - tas, atbildot uz boka komentāru) trīs stundas ātrāk, nekā es to darīju.

Es varbūt ne tik veiksmīgi izteicos, bet, ņemot vērā tā brīža apstākļus, tas ir visai piedodams. Skats no rīta bija labs - žāāāvs, nez, cik pulkstens? 12? Obļa obļa obļa, fukk fukk fukk. :)
+10
Darbības vārdu locīšana: Es - dzirdu, Tu - dzirdi, Viņš, Viņa - dzirda, Mēs - dzeram!
0
0
+2
vajag gaišu galvu, lai šito iztulkotu ...
+1
+1
Jādod ziņa Šilderu Jurim,lai iepērk kādas pāris pudelītes:
www.apollo.lv/portal/news/article...
0
Tiek dzerts dienas pirmais alus
0
P.S. Brevingā kūpinātie ar smukām atlaidēm līdz pirmdienai. Gan jau arī čehu lāgerīšus varēs vēl sarunāt - Rebel nav ne labāks, ne sliktāks par Staropramen u.c. industriāļiem.
+3
Savilku galus alko kalendārā par pirmo mēnesi. Jāteic, ka tajā Pelikāna intervijā biju pārliecināts, ka minu gana reālus dziras patēriņa ciparus, bet, spriežot pēc šīgada pirmā mēneša datiem, esmu bijis optimists; ja līdzīgā garā tiks turpināts, tad reālais patēriņš varētu izrādīties stipri lielāks.

Rezultāti par janvāri:

- izlaktais alus: 29 l
- izlaktie stiprie dzērieni: 3l
- citi (vīni utml.): 1.5 l
- izlaktais, pārrēķinot tīrā alkoholā: 2.72 l
- dienu skaits, kad netika iedzerts nemaz - 5
0
o_O
0
^^ pie manis dzerot pudeles skaitīji ? :D

senāk baigi cītīgi pierakstīju izdzerto litrāžu un iztērēto naudu. bet atmetu. Kas mazāk zin, tam ciešāks miegs.

Zinu tik, ka šogad izdzēru 0.5-0.7l šampja (1.janvārī) un nenosakāmu litrāžu alus. Ilgākais nedzeršanas periods - 5-6 dienas. Iedzeršanas - sākās pirms JG un tad nākamā nedēļa - laikam 10d sanāk. Bet hlamā biju tik JG un 27.janvārī.

Vispār, būs šomēnes jāpaskaita.
0
es labāk neskatīšu, šmigā šogad neesmu bijis ne reizi, bet dienas kad nav dzerts, iespējams, ir tikai 2-3

kādi 5l alus sanāks
10l vīna
un 0,5l Arsenich
0
Kopš Fimoz diska vinnēšanas bezfilmā pārdzert jēgu neesmu vairs riskējis. Tā arī rezultāts janvārī — apmēram puslitrs kalvadosa, litrs viskija, puslitrs cita stiprā un kādi 4 litri mīzals. Ā, un vēl 4 pudeles Beaujolais Noveau uz pusēm ar Līgu. Pavāji iesācies tas Zaļā Pūķa gads…
0
Daini, ko tik agri augša šorīt biji (až 7 spriežot pec komentāriem).
Vakar tika sarīkota laba degustācija Brewingā (patika viss izņemot stoutu un marzen šķirni).
Bet ķirbju alus gan bija specifisks (nesaprata, kas tur īsti ir, bet 2x degustēt nevēlos (pudele maksā 6-7Ls)).

0
BladeOfDarkness, šodien, plkst. 21:16
^^ pie manis dzerot pudeles skaitīji ? :D

No taviem krājumiem jau necik daudz neizdzērām. Protams, ka +- kāds litrs tai rēķinā varētu būt nobīde.

Kāda puse no tās litrāžas ir sakrājusies pa vakarā pēc darba iedzertam puslitriņam-litriņam alus vai 50 ml balzāma, profilaktiskos nolūkos, tā sacīt.
0
Pie manis izdzērām 1l mana ESB, 0.5l IPA un tad krāvums Tērvetes Senču.

Nuja, vakar reti garšīgi padzēru - Brevingā kādus 2.5l izkapāju. Double Sout nežēlīgi rullē. Atbraucu mājās bišku pēc 23, nograuzu vafeļu tortes paliekas un aizgāju čučāt, tāpēc jau 6 biju augšā :D
0
Sveicieni Domenikam Razušvilli dzimenē!
0
^^ to Latgales jau ar es izdzēru. Skopumfīlds laikam manī ierunājās :D
0
ā, pareiz - pa puslitram vai vairāk, bet pēdējais puslitrs puķēs aizgāja. Šitāds pretīgs iesalnieks
0
Intar, tu gadienā nav jau dzērājš?
0
Daži uzskata, ka alkoholiķis ir tas, kas jau ir pamēģinājis ko alkoholisku. Daži dzer 500L alus gadā, daži dzer katru dienu. Nekas īpašs, vnk večiem slāpst!
0
^^ i dzērāiš, aber kō nu?
0
^ Dzērāja pazīmes krietni atšķiras tiem, kas ir no Latgales vai Rīgas — un tiem, kas ir no Kurzemes.
0
purna pazīmes jau atšķiras visai minimāli; uzvedība atšķiras.
+2
Nu jā, latgalē par dzērāju uzskata tikai tad, kad jau diagnosticē aknu cirozi.
0
Aknu ciroze? A kas tas tāds? :D
Kas ta tas pa dzērāju, kas regulāri nevārtās vārtrūmēs, regulāri nekleppē sievu?
0
Kas ir aknu ciroze? Ahā. Tas ir tad, kad aknu parenhīmā sāk veidoties saistaudi un aknas vairs nespēj veikt savu funkciju. Vēders kļūst dikti liels dēļ ascīta un vēnas visur izspiežas, coolio.
Vobšēm .... es dzeru
+1
(sejas palma)
+1
(skaldnes plauksta)
+2
(fēču plazma)
+3
(teļa diņkis)
+3
*combo breaker*
šon uz vecāku mājām aizstaigāju, no aukstuma seja bija tik sarkana, ka šie padomāja, ka es jau nedēļu no vietas kožu.
+4
man tāpat bija vienreiz, tikai vēl žoklis sasala un bija grūti parunāt. (nu vai sejas vaibsti, nezinu kas tur sasalst, bet ir viens brīdis, kad grūti izrunāt vārdus)
0
^ Vai tik šis nebūs dienas citāts, ko esmu izlasījis. :D
+5
Turpinājums no tēmas par dzeršanu Brasā

Ka tā padomā, kur ir bijis iedzēriens, kur lokācija pati par sevi ir bijusi līdz mūža galam atmiņu vērta... man ir vienotra vieta Tēvzemē, kur tā varētu būt, bet laikam iekapājis tajās neesmu. Ir gan nerūsošas atmiņas par tūristisko iepļāvienu, piemēram, "treknajos gados" apmeklētajā Peru kā atmiņas raisošākā (ne pārāk skaidras gan, saprotamu iemeslu dēļ) iekapājiena vieta bija alus bārs Limā (nav jau tā, la netapa simboliski iekapāts iekš Mačupikču utml.), kura nosaukums, ja tāds tam vispār bija, droši vien būtu tulkojams kā "Alus Bārs". Diez vai te kādam ir nepieciešami papildus skaidrojumi par šādu bāru specifiku :D Jā, arī tai pusē šitādas iestādes laikam ir precīzi tādas pašas kā mūspusē (tā bija vienīgā tāda, ko sanāca apmeklēt). Lai arī, rīta gaismai svīstot, mēs ar kolēģi manījāmies prom no šī bezšiltes kroga, kurš ap diviem naktī mūs neatteicās uzņemt, par spīti līdz apmēram pusmetru no zemes priekšā aizviktajam režģim, mēs apmēram četras stundas bijām pavadījuši jautri draudzīgā kompānijā, kur, par spīti teju pilnīgam vakuumam runājamo valodu ziņā - mēs nepratām spāniski, šie neprata angliski - āriskā paskata kolēģis jau bija tikpat kā izprecināts kādai no vietējā proletariāta ālavām, un itin kā šādu centienu nebūtu gana, mūsu atpakaļ uz viesnīcu došanās funktieri pasteidzināja bārā ienākušie jaunekļi, pēc kuru ienākšanas sarunas sāka pamazām noklust un nezin kāpēc likās, ka uz mums aizdomīgi lūr. Ta nu mēs nevis taisījāmies prom, bet bez liekas kavēšanās un bez liekas steigas arī devāmies viesnīc-up, klusībā pie sevis domādami, kā būt, ja drūmie skatieni izrādītu tendenci materializēties. bet neko, pakaļ neviens nenāca, pa ceļam tapa arī tā bildīte, kass man te profilā, un godam nopelnīts atkritiens gultā. Par to, ka nākamā rītā pie modināšanas es esot piecēlies sēdus un tālāk pārstājis reaģēt uz dajebko, kā rezultātā iz istabas autobusā nogādāts tapis riteņkrēslā, liecina tikai kolēģu stāstītais.
0
saved by coca!
0
Drink responsibly - don't spill !!!
0
10 mīti par alkoholu:

bigpicture.ru/?p=285979
0
BĻAĢ, kas ar mani šodien notiek? Ne uzraksīt sakarīgi, ne saskaitīt. :D
0
par piekto gan lasīts, ka alkohola barības vielas organisms veiksmīgi un ātri pārstrādā (pašas pirmās) un tik tad ķeras pie uzkodām. Alkohols jau šķidrs cukuriņš vien ir ;)
+2
Pieci Briesmīgi Veidi, Kā Pamatīgi Piedzerties: www.cracked.com/article_16314_necta...
0
:D trīskāršais lai topā ticis
+2
Vakarnakt kaut kad ap četriem rītā sapratām, ka «Ļeņingradas» dzērienkartē ir ne tikai ali, šnabji utt., bet arī tādas pozīcijas kā «Inokentija Mārpla uzšuve — Ls 1,50» un visā lepnumā «Inokentija Mārpla apakšbikses — Ls 3,50». Kādu brīdi paironizējām tā līdz krampjanai rēkšanai, iedomājoties par šādu pieprasījumu bārmenim uz rīta pusi: «Divus Madonas tumšos un Mārpla apenes!»

Turpmāk būs nevis dzeršana līdz pelītēm, bet līdz Mārpla apenēm.
0
Mjā, man nav nekādas nojautas, kas notika starp Ļeņingradu un pamošanosno rīta mājās...
0
Tu teicies pa ceļam iešķūrēt vēl Lauvas Namā, uzdzert kādu alu vēl pa virsu tam Ļeņingradas šnabim.
+2
Būtu sutlbi iet tagad uz Lauvas namu un prasīt, vai es te pagāšnakt biju...
0
Madonai ir tumšais? Ne tā, ka esošie produkti raisitu lielu interesi par teorētiskiem jauniem, bet zin kā - informēt nozīmē apbruņot, vai kānutur.

Nesanāca apmeklēt festivitātes Rīgā te, bet ja nu gadījumā Viļņā/Traķos/Kauņā vēl kāds šaubījās par letiņu spēju būt olimpiskā ķiņķī cauru dienu, tad tādām šaubām vajadzētu būt likvidētām tagad.

youtu.be/q5muGR36Jsk...
0
Nah, visus beer festus, kad Prismā sarkanais Tērvetnieks pa 0,59Ls -> :)
0
^^ Nez, mēs prasījām tumšos Brenguļus, teica, ka nav; dāvāja Madonas, nu ta dzērām ar. Kad tu tā saki, tad laikam bija gan tāds pagaišs tas Madonas.
0
Nu cik esmu manījis, Bodnieku alus nāk 2 paveidos - "gaišais" un "stiprais"; izskatās un garšo ļoti līdzīgi, tik tam vienam bij 8.5%. Nē nu Brenguļa vietā jau iederas.
0
Brengulim un Užavai tie tumšie tādi pagaiši, man parastie eili apmēram tādā pat krāsā sanāk.
+2
Pamanīju Rimčikā alkometru pa Ls9 - CIATRONIC AT 3260 Alcohol Analyzer

www.clatronic.de/products/en/Small-e...

www.sli24.de/index.php

Kāds ir darbībā izmēģinājis ? Trūmetālistiem jau īpaši neder, jo tikai līd 2 promilēm spēj fiksēt.
0
Tie lētie sūdi tikai ielidošanai der, kad menti ar savējo fiksē slideno 0.5 promili
0
tam jau nav domāts īsti
+2
Pareiz. Tas ir domāts naudas izgāšanai.
+1
normāls daudzmaz ticams alkometrs sākas cenā 30-50 ls
ja gribās ākstīties pēc aliņa dzeršanas, tad var pirkt lēto variantu
+5
Īsziņa lai varētu turpināt dzeršanu. - Sēžu ar draugiem, dzeru pēdējo alus kausu. Būšu mājās pēc pusstundas. Ja manis pēc pusstundas nav, tad izlasi šo ziņu vēlreiz.
+1
Brīnišķīgs stāsts, ar kuru iesākt piektdienu: «Indijā ārdās 50 totāli apdzērušies ziloņi»

www.kasjauns.lv/lv/zinas/99668/indi...
+7
3.novembris. Videonovērošanas dežurants pamanīja, ka pastāvīgākais no pastāvīgajiem pašvaldības policijas klientiem, rāmi snauduļo uz veikala „Top” palodzes Vienības laukumā, nomurminot savu iemīļoto saukli – „ Veikali Top, te pat ir labi!”, no palodzes plūdeni nošļūc uz ietves, pagriežas uz sāniem un aizmieg. Kārtības sargiem, kas viņu saudzīgi modināja, pastāvīgākais ar austrumniecisku smaidu sejā pavēstīja, ka skaitīdams ķīniešus Cēsīs ieinteresējies par seno Ķīnas kultūru. Lasot Tanu dinastijas dzērāja un dzejnieka Li Bo dzejoli „Vienatnē iedzeru. Mēness gaismā.” izjustā Kaspara Eihmaņa atdzejojumā, sajutis, ka ik rinda, ik zilbe atbalsojas viņa sirdī, radot tādu kā mājās pārnākšanas sajūtu. „Sauciet to par gara radniecību vai reinkarnāciju, bet bambusu birzī pirms daudziem gadsimtiem un zālienā pie „Vidzemnieka” šovasar ir skanējuši vieni un tie paši vārdi – „Senatnes svētie un gudrie visi bija vientuļi, tikai dzērāji atstāj savu vārdu nākamībai”. Tā vēstīja pastāvīgākais no pastāvīgajiem, kamēr kārtības sargi nostutēja viņu uz kājām, sakārtoja šallīti un saprotoši novēlēja Tanu dinastijas reinkarnācijai doties pa dao ceļu māju virzienā.
-1
0
Greizs un nepareizs.
0
Manā gadījumā — 100% pareizs! ;)
+1
Pilnīgi garām. Nu negaršo man nekādi saldie vīni un septiņgrādīgie ali.
+1
Man (ūdensvīram) puslīdz OK. Bet atkal gribas piepisties vārdiem - dzirkstošajos dzērienos ir nevis ''gaisa'' bet gan CO2 burbulīši
0
Interesantāk liktos lasīt kā tapa pētījums, nekā pats pētījums.
0
vēl interesantāk ir pašam piedalīties zinātniskajā pētijumā ''kāds alkohols man garšo''
+1
Neesi jau izpētījis krustu šķērsu? :D
+2
vienmēr jābūt atvērtam jaunām vēsmām un iespējām

Pārfrāzējot klasiķi: Dzert, dzert un vēlreiz dzert!
0
Protams, kam nav vēlmes izpeldēties alus vannā! Tik nirstat uzmanīgi :D
0
BigUgga, vakar, plkst. 20:18
Greizs un nepareizs.

Lūk, lūk!
Varētu padomāt, ka oktobrī tik cacas vien dzimst.

Tiesa, tur jau ir atsmērēšanās pašā sākumā: "Sabiedriskie Svari parasti dzer maz[..]"
Tā kā ir vispārzināms, ka Svari nemēdz būt pārlieku sabiedriski, tad tas viss ir podā raujama draņķība.
+1
"Krievijā daudzi Skorpioni izvēlas degvīnu"
- Kurš Krievijā neizvēlas degvīnu?

Tādus pat laika nosišanai nav jēgas lasīt..
+1
Krievijā degvīnu neizvēlas vien tas, kuru pudelbrālis nodūris ar virtuves nazi vai ieplēsis ar ciri pa galvu.
0
*vairs* neizvēlas
+1
www.delfi.lv/news/national/crimi...

atliek vien novēlēt, lai nevienam uz pohām nesanāk iedzert etiķa esenci...
+4
Atgādinājums vietā, bet tagad:

ziņas no Pismiem.

Jēzups apzāģēja ābeļai zarus. Nu drusku tā, bet nabius vais kai beja.
+1
vot ar to etiķa esenci ir kkāds marazms... kādām gan jābūt pohām un noplītētām smadzenēm, lai akli kamptu šķidrumu no pudeles, kas itkā attālināti varētu būt degvīna pudele ar šnapstu.
Nezinu.., teorētiski pieļauju, ka tiešām var sajaukt, bet nu hvz.. Lai vai kā, etiķa esence ir diezgan stipra organiska skābe, kas rīkli un barības vadu noēd, ka maz neliekās. Invaliditāte garantēta (ja paliek dzīvs).
0
Dzer ko dzerdams, apdomā galu. Prizmas Piebalgas Jubilejas alus (tas, kas iet pa 0,49ls) ir krutka, kas pēc 2 izdzertām pudelēm spridzina kā pēc 2-ām dzertām baltajām naktīm. Smagi, sūrie, aldari, arī joko ;-)
+1
To es ar nekad īsti neesmu varējis saprast, kā ļaudis pamanās to etiķa esenci iekmpt. Kādai putrai galvā ir jābūt, lai hujārītu no pirmās pūdžas, kas pa rokai trāpās? Tomēr tā ir un turpina palikt samērā izplatīta huiņa. Kāpēc gan vispār t\adi pūdžai būtu jābūt pa ķērienam? Nu kad marinē dāzeņus, sēnes vai sazin vēl ko, tad arī lietā to etiķi, pārējā laikā slēp skapī. Nē bet mūždien kādam tā maucīgā pudele tur uz galda atronas.
0
Un ož jau ar neganti, kad parauj korķi vaļā....
+2
Acīmredzot tas, ko viņi tur lok ikdienā, neož daudz labāk…
+2
Dabīgā atlase, tā teikt. Kas ta man - lai jau :)
0
Tas laikam ir galerta elitisms. Pff, sinaps, pff mērrutk. Eku etiķs, vo tas i īstā virc.
0
Tribute to Jouds: 4.bp.blogspot.com/_aKb_rgme3B8/TTyVwY...

P.S. Ar Piebalgas Jubilejas viss i štokos. Mazāk ar cepumiem jāindējas.
+2
Turpinot par etiķi.
Kazuistikai vieta, protams, ir. Gadās visādi. Iedzert etiķi var arī zolīds, inteliģents cilvēks. Mazums- aizbrauca uz laukiem pie omas, vasara karsta, oma tur etiķi..nezinu, pudelē, kur kādreiz bija minerālūdens, marinē gurķus. Tu ienāc virtuvē izslāpis- O, minerālūdens! Un uzreiz kakliņš pie mutes, guldz, guldz un pisec. Un tmldz....
Šādi gadījumi gan ļoti reti, parasti uzreiz apjēdz, ka nav labi un spļauj ārā. Tik cik mēle jēla, pēc laika sadzīs.
A barības vadu, rīkli nosvilina pēdējie sīņi uz karstām oglēm, kad visas maņas, tostarp ,garšas receptori ir atrofētas.
0
Es neesmu sekojis šai lietai,bet vai etiķa esenci neizņēma no tirdzniecības? Tagad, šķiet, veikalos ir tikai parasti etiķi, kas nav letāli.
0
^ 70% etiķa esenci bez īpašām grūtībām var nopirkt visādos lauku gadatirgos u.tml. izbraukuma tirdzniecības vietās.

Lietuvā to var nopirkt arī veikalos (Rimi, IKI, Maxima utt. u.tml.)
+1
Tādas omes vajag ar sūdainu mietu slānīt, ja prāta nav etiķi pārliet (nafiga tas būtu jādara) minīša pudelē.

Man mamma mēdza puķu mēslojumu Iļģuciema kvasa pudelē turēt, bet tā stāvēja uz zemes pie loga. Es arī leduskapī stāvošas Iļģuciema pudeles mēdzu uzlūkot ar aizdomu pilnu skatu ;)
0
Kaut kad videnes laikā čoms šitā iekampa izslāpis no virtuvē uz galda (gatvojamās virsmas, starp izlietni un plīti) stāvošas Mangaļu minīša pudeles etilspirtu, pāris kārtīgus klunkšķus paspēja norīt. Arī nav īsti skaidrs, kāpēc tas spirts tur atradās. Mīkstā pudele arī aizdomas neraisīja, jo sencis regulāri esot mēdzis minītim gāzi izlaist ārā, citādi kuņģis dumpojies.
0
Nu ja man jāizvēlas, tad es labāk spirtu kā etiķskābi, nu die.
+1
Palīdz izvēlēties dzērienu, atkarībā no klausāmās mūzikas. Bet ne vienmēr dzērienu - ierakstiet ''Solaris'' :)

drinkify.org/
0
^^ tas jau nu tā kā skaidrs.
+2
^^
Tankard = 1 oz speed

dafuq? es vēl saprastu ja pie Motorhead to ieteiktu - a tur - rums ar dzērveņu sulu. A kur JD+cola? kaut kāda huiņa.
0
Pie Iron Maiden iesaka 10 oz. LSD (laikam kokčika nosaukums) ... Es pēc Solaris rezultāta pārāk sapriecājos, ka ņem vērā grupu / muzonu
0
skyforger - 1 bottle Organic red wine
+1
FRAILTY

6 oz. Jack Daniel's Tennessee Whiskey
Serve neat. Stir vigorously.

DISEIM

1 oz. Macallan Scotch
1 oz. Milk
10 oz. Canadian Club Whiskey
Combine in shaker and strain into cocktail glass. Serve. Garnish with nutmeg.

NEGLECTED FIELDS

2 oz. LSD
0
A kāda jēga dūšīgi samaisīt, ja dzer tīru (par pie Frailty dzeramo)?
0
^ Varētu būt, ka uz to brīdi iedarbojas Neglected Fields reibinātājs… ;)
+4
Malduguns - The website cannot display the page :)
0
Viens tā kā derēj šodien, ne?
0
Kā nu ne.
0
RĪGA, Feb 18, BNS ‒ Latvijā 2012.gadā saražoti 60,958 miljoni litru alkoholisko dzērienu (neskaitot alu), kas ir par 2,2% mazāk nekā 2011.gadā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Akcīzes preču pārvaldes apkopotā informācija.

"Alkoholisko dzērienu ražošanas rādītājiem Latvijā ir visai negatīvas tendences," atzina VID pārstāvji un piebilda, ka 2012.gadā samazinājušies gan alus ražošanas apmēri ‒ par 8% jeb 12,8 miljoniem litru, gan visu pārējo alkoholisko dzērienu ražošanas daudzumi ‒ par 2% jeb kopumā 1,4 miljoniem litru.

Vienlaikus VID speciālisti arī norāda, ka attīstās mazie alkoholisko dzērienu (neskaitot alus) ražotāji, tas ir, komersanti, kam ir spēkā esošas licences uz atvieglotiem nosacījumiem, ‒ tie kopumā 2012.gadā saražojuši 53 tūkstošus litu alkoholisko dzērienu, kas ir trīs reizes vairāk nekā 2011.gadā.

Kopumā 2012.gadā realizācijai tirdzniecības vietās Latvijā nodoti 49,72 miljoni litru alkoholisko dzērienu (neskaitot alus), kas ir par 3,8% vairāk nekā 2011.gadā, tostarp vīns realizācijai tirdzniecības vietās nodots 10,704 miljonu litru apmērā, kas ir par 0,6% vairāk nekā 2011.gadā, degvīns ‒ 10,631 miljona litru apmērā, kas ir kritums par 0,7%, alkoholiskie kokteiļi ‒ 7,42 miljonu litru apmērā, kas ir pieaugums par 12,7%, bet dzirkstošais vīns ‒ 6,243 miljonu litru apmērā, kas ir kritums par 0,8%.

No Latvijas pērn izvesti 128,703 miljoni litru alkoholisko dzērienu (neskaitot alu), kas ir par 18,7% vairāk nekā 2011.gadā, tostarp uz Eiropas Savienības valstīm izvesti 21,567 miljoni litru.

Savukārt Latvijā pagājušajā gadā ievesti 123,417 miljoni litru alkoholisko dzērienu (neskaitot alu), kas ir pieaugums par 26,3% salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

2011.gadā Latvijā tika saražoti 62,312 miljoni litru alkoholisko dzērienu.
0
paskat, paskat…

nra.lv/video/2002-policija...
0
Ku gulēt i, ūdens i.
+2
visatbilstošākā dziesma šajā tēmā:

www.youtube.com/watch?v=YjBqEomFKx0...
+1
Cik žēl, ka es šņabi un vispār stipros nedzeru, man tieši tagad ir no laboratorijas paņemts ļoti tīrs etilspirts, saka ka labs esot, bet man spirts gan neiet.
+1
^^ Kas tur atbilstošs? Musina tautu, ka šņabis ir velna čuras, kas jālej ārā!
+1
oi jopt, biju pat aismirsis par šitādu dziesmu. Atminos, ka vecmuterei dikti nepatika, kad es, sīks būdams (kaut kad pirmsskolas vecumā) šitās dziesmas piedziedājumu dziedāju :D
+1
vainamoinen, vakar, plkst. 08:15[#433] [Profils] [–] [+] +1

^^ Kas tur atbilstošs? Musina tautu, ka šņabis ir velna čuras, kas jālej ārā!

PFF, liet ārā, nē, nekad, laba manta, bet man gan negaršo.
+1
reku atrodama pamācība, kā no āboliem šmigu pagatavot.(moš kādam var noderfēt:) ) Šogad būs kaut kas tamlīdzīgs jāpamēģina pagatavot no paša dārzā ienākušiem āboliem.(antonovkas)
www.youtube.com/watch?v=7YiUmQe11KI...
0
Kurrat,paldies,tas ir vecs un labs gabals,bija kādreiz Valmierā tāds krogs "Pie Kamīna",tur mēs šito rāvām vaļā,tā ka visi tur esošie mauca līdzi.
+1
Ideāls vīrietis vienmēr ir nemanāmi iereibis.
0
ideāls vīrietis nemanāmi lasa no lapiņas
0
nu čo pacančiki, tas krāniņš beidzot jāpiever.
0
haha, gribēju teikt krampītis, be tnu nekas.
+1
Hemingvejs par dzeršanu — kāpēc jādzer, kad jādzer un cik ilgi jādzer:

www.puaro.lv/lv/legalize-raksti/...
0
Rakstīt skaidrā prātā? WTF?
0
Ar nositu minūtes tajā sen postētajā linkā. Šis laikam interesantākais... have really no idea wtf is this...

“The Lethargy”

10 oz. Jack Daniel's Tennessee Whiskey
10 oz. Lemon juice
12 oz. Metaxa

+8
Un tagad Stīvens Kings par dzešanu:

Es sāku dzert, tiklīdz likums atļāva man to darīt. Es vienmēr esmu dzēris tikai tāpēc, lai piedzertos. Nekad neesmu sapratis, kā var dzert kompānijā. Man tas šķiet tāpat kā pārgulēt ar māsu.

Viens otrs mēdz teikt, ka radoši cilvēki vairāk ciešot no alkohola atkarības nekā pārējie. Viņi it kā esot vieglāk ievainojami un jūtīgāki. Es tā neuzskatu. Visi izskatās vienādi, apvemjot savus zābakus.

www.puaro.lv/lv/esejas-raksti/st...
+1
^ Gan par dzeršanu, gan viss pārējais linkā atrodamais Stīvena Kinga teiktais - pamatīga viedo atziņu krātuve!
0
Dzeršana un fakti par to: www.cracked.com/article_19293_the-5...
0
neslikts bisnesa plāns - labsalus.lv/deans-scene-portlen...

''Skatoties Brew Dogs seriālu pamanīju, ka Portlendā ir savdabīgs alus iestādījums, kas saucas Dean’s Scene, kuru pēc noskatīšanās iegūglēju. Kā var noprast, Dīns un viņa sieva ir pusmūža hipiju pāris. Dīnam patīk brūvēt alu mājās un sanākot pat ļoti labi, taču Deivs savu mājbrūvēto alu nepārdod. Viņš savas mājas pagrabā iekārtojis tādu kā bāru, kur visiem apmeklētājiem piedāvā par velti (precīzāk, ieteikto 10 USD ziedojumu pie ieejas) nogaršot savus mājbrūvējumus, cik tik vien lien. Un tā kā visa būšana notiek privātmājas pagrabā, tad nevienam tur nav aizliegts smēķēt, turklāt Dīnam ir medicīniskās marihuānas atļauja, līdz ar to smēķēta tiek ne tikai tabaka.''
+3
Neliels padoms tiem kuri vēlas kļūt par atturībniekiem.
www.youtube.com/watch?v=J_RaOZMsr2A...
0
Izrādās, dzeršanas tēma gandrīz gadu atstāta novārtā... Sausa runa :)
0
Travell Chanel raida BOOZE TRAVELER. 15 sērijas par 15 dažādām valstīm. Reku sērija par Lietuvu:

www.youtube.com/watch?v=-VXdsq9MYlY...

www.youtube.com/watch?v=-VXdsq9MYlY...
0
1) Turkey Is Stirring
Beer, rebellion, soccer, Islam and fiery brandy stir modern Turkey. Although drinking is highly
restricted, Turks drink defiantly and patriotically across the country, from bustling city streets
to ancient islands. Jack Maxwell finds that every glass comes with a very big twist.

2) Peru is Magic
From Machu Picchu to the fiery capital of Lima, Peru serves up strange magic at every turn. Jack is
in the Land of the Inca to discover the culture behind many of Peru's most popular drinks, including
canazo, a sugarcane liquor, and masato, a traditional Peruvian beverage also known as "spit beer."

3) Spain Mixed not Blended
With more bars per capita than any other European country, Spain is just one big fiesta for Jack
Maxwell. From tasting sherry in Andalusia to being introduced to Queimada, a flaming punch made with
orujo, a 100-proof, wine-based spirit, in Galicia, Jack takes an intoxicating tour of Spain.

4) Austria is Good for You
From soothing hops baths to Zirbenschnapps, a digestive pinecone schnapps, booze in Austria doubles
as a medicinal method. Jack heads to downtown Franking to sip on one of Austria's most famous
drinks, visits a distillery in Upper Austria to taste the famous (and quite expensive) eau-de-vie,
and much more.

5) Icelands Warm Fire
The land is cold, but the people are warm and full of spirit - the kind of spirit you can drink!
Icelanders stay toasty by sipping on their liquor, and Jack is more than willing to join in on the
party. From fjallagrassa in the mountains to sipping beer in Hafnarfjordur, he attempts to drink his
way across the Land of Fire and Ice.

6) Mongolian Road Trip
Jack travels to the base of the Khangai Mountains to try fermented horse milk; takes a tour of a
factory where liquid is filtered through diamonds and pearls to create the perfect vodka; and gets a
lesson on making camel-milk vodka.

7) Nepal a Higher State
From his hometown of Boston to the highest mountain range in the world, Jack travels high into the
Himalayas to taste some of the best drinks in Nepal, including a marijuana milkshake, Sherpa beer
and the Yeti's favorite drink.

8) Japan Uncorked
Jack takes his booze travels to Japan, a country that has a reputation for being a little
unconventional. Amid a culture of honor, family and strict order, drinking provides a balance to
this lifestyle and an outlet for people to relax.

9) Loopy Lithuania
Lithuania proves that 50 years of oppression didn't change the ways of the people. Jack gets an
inside look at the world of paganism, its rituals and its love for mead. He also experiences the
wonders of homemade Lithuanian beer. In the midst of all this, Jack finds a sport that suits him:
keg tossing.

10) Netherlands Liquid Courage
Jack experiences the rich, innovative drinking history of the Netherlands. He parties on a bike bar,
visits a bank filled with beer, and eats herring like the locals.

11) The Armenian Trail
Human sacrifice, mulberry moonshine, wine grapes from Noah's ark and brandy that changed the world.

12) Dead in New Orleans
The Day of the Dead in The Big Easy with tobacco liquor and voodoo room service.

13) Belize Paradise Found
As Jack explores the many drinks Belize has to offer, he finds that the rugged Central American
paradise has attracted people from all over the world. But no matter where you come from or why
you're there, Belize always welcomes you with a cocktail.

14) South Africa Hidden Gems
Jack begins his South African journey seeking a cure for a hangover. While there, he also indulges
in wild fruit that could give an elephant a buzz, homemade honey hooch, Zulu tribal beer and wine
made from palm trees.

15) Tennessee Red White and Booze
Jack heads to Tennessee where he uncovers the surprising link between moonshiners and George
Washington, a legendary whiskey brought back from the dead and an old-timey rum in the heart of
whiskey country.
+2
2015.gada novembra nogalē kārtējā Polijas apmeklējuma laikā nolēmu pārnakšņot kādas mazpilsētas viesnīcā valsts vidienē. Pēc labām vakariņām viesnīcas restorānā un ~ 2 litriem stiprinātā miestiņa izgāju ārā pie viesnīcas uzsmēķēt. Mazliet vēlāk pamanīju, ka uzsmēķēt izgājusi arī skaista ~ 40 gadus veca sieviete un itin drīz pa viesnīcas durvīm iznāca ~ 50 gadus vecs vīrs ar glāzi rokā, glāzē bija kokakolai līdzīgs šķidrums.

“Dobry wieczór!” – vīrs ar glāzi rokā man teica. Atbildēju ar to pašu. Pēc brīža šis pats vīrs, liekot kopā poļu un angļu valodas, man darīja zināmu, ka todien kaut kur Turcijā esot nogāzta krievu lidmašīna, un vaicāja man, ko es kā Polijas iedzīvotājs par to visu domāju? Atbildēju viņam poļu valodā, ka neesmu Polijas iedzīvotājs, lai jautā kādam citam, ja vajag. Tad mans sarunu biedrs pajautāja, no kurienes esmu? Teicu, ka no Latvijas. Izdzirdējis šādu atbildi, vīrs ar glāzi rokā nosauca savu vārdu: Sergejs. Un iepazīstināja arī ar blakus esošo sievieti, viņa sievu, kuras vārds bija Oksana. Izrādījās, ka viņi abi ir no Baltkrievijas, Brestas. Atbildēju, ka mani sauc Ēriks, un vienojāmies, ka varam arī pāriet no poļu uz krievu valodu.

Jautāju Sergejam: “Sakiet man, lūdzu, kā iet pa dzīvi Baltkrievijā tās parastajam iedzīvotājam?”
Sergejs atbildēja, ka negrib neko teikt, jo iespējams, ka es esmu Baltkrievijas VDK aģents, kurš pašlaik devies nelielā izbraukumā uz tuvējām ārzemēm. Un, ja viņš sarunās ko sliktu par Batjku, atgriežoties mājās, var rasties pamatīgas problēmas, kuras viņam nevajag.

Tā kā pīppauze jau bija beigusies un mūsu saruna ātri vien nonāca strupceļā, nākošais Sergeja teksts mazliet pārsteidza: “Ziniet ko, man Rīgā dzīvo tēvocis, sētnieks ar augstāko izglītību. Kaut kā nav pārāk šiki iekārtojies, turklāt, kā tagad izrādās – arī okupants viņš skaitoties... Klausies, man ir priekšlikums. Ejam iedzert kādu visīti, es cienāju!”

Līdz viesnīcas restorāna slēgšanai palika vēl ~ 15 minūtes, un Sergeja priekšlikumam piekritu. Restorānā Sergejam un Oksanai iedevu savu vizītkarti. Uzzināju, ka viņi abi nodarbojas ar biznesu, un Baltijas valstīs sadarbība notiekot ar Maxima veikalu tīklu. Sākumā iedzērām pa glāzei uz iepazīšanos. Taču jau pēc pirmās glāzes, kurā sākotnēji bija nožēlojami maz visīša, laikam 40 grami, kam klāt piebērām mazliet ledu un ielējām arī Coca-Cola no stikla pudeles, Sergejs palūdza oficiantei nākošo dzērienu liet uzreiz pa 100 gramiem visīša, lai viņai nav lieki jāskraida turpu šurpu.
+2
Jāteic, ka Oksana atstāja patiešām labu iespaidu un, atšķirībā no sava vīra, viņa bija gandrīz skaidrā prātā. Un tas gluži likumsakarīgi, jo mēs ar Sergeju jau sākotnēji bijām mazliet ierāvuši. Turklāt, Oksanas glāze tukšojās dikti bremzīgā tempā, salīdzinot ar mūsējām. Tā, gluži nemanot, uz galda sāka uzrasties aizvien vairāk tukšu glāžu un Coca-Cola pudeļu. Oficiantei sanāca tāda kā rīta vingrošana, kura aizsākusies tuvu pusnaktij. Kādā brīdī mūsu saruna atgriezās pie Sergeja tēvoča un viņš man jautāja: “Klausies, vai tu varētu tēvocim Rīgā ievest nelielu dāvanu no manis un Oksanas?”
Atbildēju, ka laikam jau varētu, taču gribu zināt, kas par dāvanu, un, lai arī uzraksta sava tēvoča adresi vai vismaz nosauc mob.tel.nr.
Sergejs atbildēja, ka adresi no galvas diemžēl nezina, taču no stacijas esot jābrauc ar tramvaju pa labi, un tad gandrīz visu laiku taisni. Un dāvana tāds nieks vien ir, Šveices pulkstenis TISSOT. Kā reiz braucienā pa Poliju paņemts līdzi.
Jāatzīst, ka sarunas tēma par dāvanu Rīgas tēvocim itin drīz piemirsās, taču pēc kāda laika tikpat pēkšņi atgriezās. Tad Sergejs piedāvāja, lai ievedu tēvocim Rīgā kādus 300 EUR, naudu viņš tūlīt varot iedot. Atbildēju, ka naudu taču var arī tēvocim pārskaitīt, un arī Oksana sāka savu vīru atrunāt no skaidrās naudas operācijām, izmantojot mazpazīstamus starpniekus.

Tad Sergejs, kurš bija jau pamatīgi ieskurbis, jautāja savai sievai: “Klausies, bļaģ, vai mēs varam savam Rīgas tēvocim uzdāvināt kaut kādu hujņu kā cieņas apliecinājumu vai nevaram???” Oksana atkal mēģināja pārliecināt savu vīru, ka gan jau kādreiz paši aizbraukšot uz Rīgu apciemot tēvoci, un tad arī dāvanu pasniegšot... Uz to Sergejs kārtējo reizi pasūtīja “vēl pa vienam dzērienam” un teica, ka būtu labāk, ja Oksana pati liktos mierā un nemaisītos iekšā nopietnās sarunās. Tad pienāca brīdis, kad Oksana no manis atvadījās un devās prom, atstājot pie galda mani un Sergeju.

Tā kā glāzes vēl aizvien strauji tukšojās, drīz vien sekoja kārtējais pasūtījums, taču šoreiz oficiante atbildēja, ka darba laiks restorānam nu jau tā kā būtu tomēr beidzies. Un vienīgais, ko viņa var piedāvāt, tas ir pilnu pudeli viskija un dažas Coca-Cola pudelītes. Sergejs teica, ka tas der, lai pieskaita klāt arī šo pasūtījumu viņa viesnīcas numuriņa rēķinam un 20% pa virsu vēl.
+8
Mirkli vēlāk uz galda parādījās Jack Daniels 0,7 pudele, ledus un Coca-Cola. Iepriecināja tas, ka beidzot esam pārgājuši uz “liellitrāžas traukiem” un arī oficiante var atpūtināt kājas. Iedzērām pa glāzei un turpinājām sarunas, kuras kļuva aizvien bezjēdzīgākas. Sergejs paziņoja, ka šodien padzērām uz viņa rēķina, bet, kad es ieradīšos Baltkrievijā, tad cienāšot es. Teicu, ja reiz tā, lai tad viņš uzraksta savu mob.tel.nr. un adresi. Mēģinājums uzrakstīt šo uz salvetes bija neveiksmīgs, taču uz manas vizītkartes puslīdz salasāms teksts uzradās. Bijām pamatīgi iereibuši jau. Pēkšņi un negaidīti pa restorāna durvīm ienāca Oksana, tālākie notikumi risinājās ļoti dinamiski. Neskatoties uz Sergeja kategoriskajiem protestiem, Oksana vienā rokā paņēma visīša pudeli, bet aiz otras rokas savu dzīvesbiedru, un devās prom.

Es, savukārt, paņēmu līdzi Coca-Cola pudelīti un izgāju vēlreiz ārā uzsmēķēt. Bija jau ap plkst. 1 vai 2 naktī. Kaut kur no augšstāva itin labi varēja sadzirdēt ģimenes skandālam līdzīgu dialogu krievu valodā....

Pēc pīppauzes devos uz savu viesnīcas numuriņu mazliet nosnausties, jo jau agrā rītā kopā ar 2 kolēģiem bija paredzēts brauciens uz darījumu sarunām ar poļiem ~ 30 km no mūsu naktsmītnes. Pamodos pēc dažām stundām bez jelkādām paģiru sindroma izpausmēm. Laikam jau nebiju vēl tā īsti atskurbis.

No rīta viesnīcas restorānā satiku arī Sergeju un Oksanu. Sasveicinājāmies, un tad Sergejs teica:”Ērik, tāds lūgums man. Pasveicini visu Rīgu no manis.”

Tad nu pieņemiet visi truemetal.lv dzerošie šos sveicienus. Dzert, tāpat kā mācīties, nekad nav par vēlu.

+2
Stāstnieka talants, cepuri nost. Ne katrs no "pjaņu bazara" tādu literāru darbu uzceps. Jāatzīst gan, ka pietrūkst kulminācijas, toties tas kā reizi vairo ticamības momentu :)
+2
^ Provizoriski kulminācija varēja iestāties pēc 0,7 pudeles iztukšošanas. Oksana restorānā uzradās pāragri.

Turklāt, ņēmu vērā arī lielu iespējamību, ka visi vēl redzēsimies no rīta brokastīs.
+1
īsi un konkrēti: m.imgur.com/T5FPw1q
+2
Nu jau 5 gadus dzīvoju vienā no Kurzemes mazpilsētām. Pilsētas centrā, ja vien nav ļoti nelabvēlīgi laika apstākļi, katru dienu jau kopš agra rīta uz soliņiem pie autobusa pieturas vai tuvumā esošā veikala laiku īsina tautas pamanāmākā daļa - grūti nosakāma vecuma vīri, kuri vai nu tukšo kādu divlitreni stiprinātā miestiņa vai arī kaldina plānus, kā tikt pie kārtējās pudeles...

Taču, kā izrādās, 2litrīgajiem stiprinātajiem aliņiem (kuri nebūt nav tik baisas kvalitātes, ka ar tiem uzreiz varētu līmēt tapetes) uzradies nopietns konkurents, kurš pēc price/performance attiecības ir gluži vai nepārspējams tam kontingentam, kurš nesmādē arī parfimēriju vai sadzīves ķīmiju. Un tas ir kosmētiskais spirts:

orders.dabaves.lv/kosmetiskais-spirts...

250 ml, 60 grādi, cena veikalā 0,96 EUR. Pielietojums: taukainas ādas kopšanai u.tml.
Varbūt Rīgā arī šāds "alternatīvais apdullināšanās instruments" ir laika gaitā kļuvis pazīstams un attiecīgās aprindās populārs?

0
Kosmētika tak jau no laika gala ir bijusi cieņā :>
+1
^ Jā, protams. Taču, kad apvaicājos par kosmētisko spirtu vairākām pazīstamām sievietēm, uzzināju, ka tas skaistumkopšanas līdzeklis nez kāpēc tomēr svešs, neiepazīts viņām.
0
Kāpēc lai dāmas pārzinātu īstu veču sortimentu? :>
+3
Es nedzeru līdz lieldienām, bet no katras algas/avansa atmetu naudu, lai pasūtītu no Vācijas pudeli absinta. Nedzeršana atmaksājas baigi, patiesībā. Sanāk nauda, lai nopirktu alkoholu.
+2
Vajta pa pastu taga var arī alko sūtīt?
0
Vaita ne ? Ir tak neta veikali.
0
Nu pa mūsu pastu nedrīkst izsūtīt pārtiku, šņabi, u.c. garšīgas lietas kā arī baterijas utmldz. negaršīgas lietas. Par šņabja saņemšanu - hvz. Saņemt batareijas - dr;ikst. Nosūtīt nedrīkst.
0
Tas viss atkarigs, kas tev LV piegada.
Ja tu perc ko arzemem un nak ar parasto pastu - tad sanjemsi mitru kasti ar stikla lauskam.
Ja perc no arzemem, piemeram Vacijas, kur piegade ar DHL kurjerpastu - viss kartiba, pievedis tev majas klat ideala kartiba. Man draudzene shodien ari sanjema vienu 0.7, ko speciali vinjai biju Vacija pasutijis, pieveda klat darba, kurjers piezvanja un pajautaja, kur labak sanjemt.

Tas pats ir par LV, ja gribi nosutit uz arzemem partiku, bombongas, balzamu utt - LV Pasts no tevis neko nepienjems un piepisisies visam, tapec - vajag lietot kurjerpasta pakalpojumus, ka DPD, GLS utt. Visam shim firmam LV ir filiales, vajag tikai atrast, un reali 20kg kasti nosutit uz Eiropu bus ap kadiem 30 eur, un piegadas visu tada stavokli, ka pats busi pirms 3-4 dienam iepakojis :)
0
DPD tik lēti nebūs, GLS filiāle, man šķiet, jau pirms pāris gadiem jau te bankrotēja. Un tie visi kurjeri plēš baiso piķi, ja jāsūta mazas paciņas (0.7).
+1
"mitru kasti ar stikla lauskam" - tā notiek tikai ja nejēdz iepakot :>
0
Esmu pats lietojis DPD vairakas reizes, lai no LV nosutitu pakas pats sev uz Austriju, gan sutot savu veco kompi, gan vel visadus kramus, cena man bija ka mineju, oki, tas bija pirms paris gadiem, mosh tagad cena kapusi uz augshu...
Pedejo 2 gadu laika esmu tikai no shejienes sutijis pakas uz LV, un no sha gala tiek vienmer izmantots GLS, pedejo reizi, paris meneshus atpakalj, kad Jansonu Janim nosutiju Urskumug plates, 16.65 kg paka - 25.69 eur
+1
""mitru kasti ar stikla lauskam" - tā notiek tikai ja nejēdz iepakot :> "
protams, nekad nevar zinat, kads ir tas pakotajs un no kurienes vinjam rokas aug :)
tapec labak nerisket
0
No Latvijas Pasta variantiem parastām vajadzībām vislētākais ir Maiss līdz 5 kg — 12 EUR pa Eiropu, 18 EUR uz tālākām valstelēm. Šis te Maiss gan ir domāts primāri grāmatu, dokumentu un citu salīdzinoši izturīgu herņu sūtīšanai. Tad nu es daru tā: salieku kastē diskus vai plates 4 kg, uzmetu pa virsu skata pēc kādas grāmateles 0,8 kg svarā, kasti iekšā Maisā un prom. Pašu Maisu var dabūt uz vietas pastā pa 70 centiem.

Sliktā īpašība ir tāda, ka Latvijas Pasts pieņem Maisu tikai līdz 5 kg, jo vairāk pasta nodaļas standarta svari nenosver. Tāpēc iesakiet, ja ir vēl kāds salīdzinoši lēts lielu kastu sūtīšanas serviss pieejams Latvijā! Man kā reiz vajadzētu vienu 20 — 30 kg kasti aizsūtīt.
0
Skatoties uz kurieni sūti - uz Vāciju, Dāniju, Lielbritāniju kravas busiņi braukalē.
0
Bleida pieminētie varianti ir labi, lēti un relatīvi ātri, piemēram: ebaypiegade.lv/
Tad lētākais pēc tam ir DPD (mac 31.5kg), bet precīzu cenu sarēķināt tur pagrūti, labāk piezvanīt.
Sonnenmensch, tas labi, ka tu vari no Austrijas izsūtīt ar GLS. No Latvijas vairs nevarēja kādu laiku atpakaļ, kad mēģināju. Bet, acīmredzot, tas arī ir rezultāts tām zemajām cenām viņiem.
+1
GLS, pārņēma Itella. Serviss ir pilnīgi ok, ja paņem un izsūta no šamējo noliktavas Ķekavā, ja grib piegādi, tad var gadīties, ka kāds cittautietis 22.00 zvana, ka esot atvedis paku. Par nosūtīšanu no adreses aizmirstat - nebūs laicīgi, vienreiz pakāsa uz 2 nedēļām.

100% ir DPD, gan nosūtīšānai, gan piegādei, bet cenas...

No un uz rietumu EU pēdējā laikā izmantoju Raben, arī saņemšāna viņu noliktavā Plieņciema ielā.
0
mja... LV puse izskatas ar GLS ir problema, te Austrija izsutam nedelja 30-60 pakas ar GLS, trackings onlaina, nekad nekas nenozud vai aizkavejas ....
+3
ble, jūs vēl Pupu tēmā ar saviem kurjerpastiem piespamojiet, lai ir svētums apgānīts pēc pilnas programmas.
0
Nē, tur viņi par pidaru spalvainajām pakaļām piespamos :D
0
Tad sanāk, ka Latvijas apstākļos tas būtu šis? Tikai cenas kalkulators nav.

www.itella.lv/transporta-logistik...
-1
Var visu no interneta pasūtīt! 21.gadsimts ka'nekā. www.absinthes.com/all-real-absinthe-s... Pasūtīju "Corvus". Katru mēnesi atlieku vienai pudelei. www.youtube.com/watch?v=IuX7WM4i2H4...
-1
Serviss ir DHL, UPS, FedEx. Nekas neplīst. Ja esi gatavs atmest trve kvlt aliņu un šņabja trekterēšanu un gribi nobaudīt normālu buržuju mantu, nevis to baseina ūdeni ko tirgo mūsu bodēs, tad uz priekšu.
0
Par iespēju nopirkt pasaules klases alu nav jāsūdzas (nejau Rimi vai Maximā, protams).
0
piedod, Intar.
vajag nogādāt LB balzāmu uz Vāciju. Latvijas pasts atšuva - nedrīkstot. ar kuru kurjeru tad drīkst vai tas nav iespējams?
0
Drikst ar jebkuru, tikai tev sutit vienu pudeli bus neizdevigi, izdevigi ir tad, ja paka uz 20 kg, ka jau mineju ieprieksh.

Ugga - tu esi kautko sutijis ar kadu no musu minetam firmam, kas nav smagaks par 2 kg?
0
Nē, visu zem 2kg sūtu pa pastu kā sīkpaku.
0
Nez kālab kādreiz tik aktuālā tēmā novērojami ilgstoši pārtraukumi... Šoreiz fragments, kurā dokumentēts metālmūzikas dižgars Dave Mustaine, komunicējot ar publiku kādā koncertā:

www.youtube.com/watch?v=t688BmlnypU...

0
Cita starpā, DOMINĀ ir atvēries Spirtoto Vīnu veikals: www.spiritsandwine.lv/lv/darba-laiks/...
0
Tik jābūt uzmanīgiem - Domina tikai līdz 21:00 strādā
+2
Šodien Namejam vārda svētki. Gan iemesls, gan pienākums "ielikt aiz krāgas" ikvienam, kam tīk latviskās, tautiskās tradīcijas:

www.degvinsnamejs.lv/degvins/

0
"Namejs ir augstākā labuma klasiskais degvīns" Nopietni? Ir labs?
+1
Namejs toč bij labs visādā ziņā, bet tas negarantē, ka šnabis tāds būs.
0
^^ Gaumes jautājums. Tie, kuriem ne visai patīk degvīns ar piegaršām, varbūt "Namejs lauku gurķis" nebūs pietiekami labs.
+2
Nezinu, vai šo video kādam jau ir ietrāpījies noskatīties:

www.youtube.com/watch?v=btHh9fJwHm4...

Ja trūkst pacietības skatīties oriģinālversiju, tad optimālais ātrums būtu 1,5 (на скорости 1.5 как трезвый вещает).

Un, ja ir vēlēšanās būt vismaz aptuveni "uz vienas frekvences" ar sižeta galveno varoni - dažas pudeles stiprinātā vīna var noderēt...
+1
Pēc kāda laika aizmirsu, ka klausos uz 1.5, bail slēgt atpakaļ uz x1 :)
+2
UWAGA!!! ATTENZIONE!!!

Šovakar Liepājā aizbraucu uz DEPO nopirkt šo to apkurei.
Pamanīju, ka izpārdošanā tiek piedāvāts Cēsu BOCMANIS Niknais (9 grādi) & Cēsu BOCMANIS Stiprais (7 grādi)

Cena abiem tikai 0,27 EUR par 0,5L.

Liepājā iepirku visu Nikno piedāvājumu. Ja arī Rīgas DEPO veikalos ir līdzvērtīgs piedāvājums - izmantojiet iespēju!

0
GRATIS marķētās pudels arī bi?
0
^ Vakardien nebija. Bet es braukšu uz DEPO arī šovakar. Iespējams, ka papildināšu BOCMAŅA krājumus.

0
Tas mesls vispar vel ir dzerams? Sava laika labakais bija Velns
0
^^^^^^"Ja trūkst pacietības skatīties oriģinālversiju, tad optimālais ātrums būtu 1,5 (на скорости 1.5 как трезвый вещает)."

Savukārt samazinot atskaņošanas ātrumu, gandrīz jebkas sāk izklausīties, ka runātājs ir pamatīgā pālī.

Nu piemēram, šis uz 0.5x:

www.youtube.com/watch?v=j8pxSlMSuGw...
0
^^ Tu to par Bocmani? Nav vairs dzerams.... viņam derīguma termiņš bija līdz 17.01.2021.
+1
Par to pasu. Te domats - normals ar derigu terminu - vai vins vel vispar dzerams musdienas? (alu neesmu dzeris jau pusgadu)
+2
^ Ja nav pārmērīgi augstas prasības pret garšas īpašībām, tad ir dzerams.

Pie cenas 0,27 EUR par 0,5L price/performance attiecība adekvāta (ja dzer, lai noreibtu, nevis "dzesētu slāpes").

Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
atmoda
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas