LATVIJAS METAL MŪZIKAS GADA BALVA
+19

Piektdien, 26.februārī klubā „Melnā Piektdiena” (Rīgā, Brīvības gatvē 193c) pirmo reizi Latvijā notiks Latvijas metal mūzikas Gada Balvas apbalvošanas pasākums.

LATVIJAS METAL MŪZIKAS GADA BALVA

Apbalvošana notiks sešās nominācijās: 2009.gada labākā grupa, gada labākais albums, gada labākais vokālists, gada labākais mūziķis, gada labākā jaunā grupa, gada koncertuzstāšanās. Redzēsiet labākās Latvijas metal grupas un mūziķus, visus, par ko esat balsojuši. Pasākumu vadīs Latvijas leģendārās thrash metal grupas Huskvarn balss Urbix.


Programmā – balvai nominēto grupu koncertsniegums, pirmo vietu ieguvēju apbalvošana, kā arī īpašo viesu – grupu TRENDKILL METHOD un ORĶ uzstāšanās.

Metal mūzikas Gada Balvas pasniegšanas ceremonija šogad Latvijā notiks pirmo reizi. Tās iniciatori ir koncertaģentūras Metalshow.lv un mūzikas kluba „Melnā Piektdiena” pārstāvji, kas ar mūzikas aktivitātēm un koncertu organizēšanu Latvijā nodarbojas jau vairāk kā 15 gadus.

Klubs atvērts: 19:00

Ieeja: 2Ls

(pie kluba darbosies totalizātors)

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
a kaut kādas nominācijas vai kandidāti ir skatāmi.
kaut gan kandidāti jau tā skaidri, cik nu viņi mums te ir...
+5
Frailty būs točna.
+1
Būs ofic jāiet
-1
Parasti mūzikas balvās starp nominācijām ir muzikāls priekšnesums, šajā gadījumā arī tāds būs ?
0
bļa, dauns (es)! tur nominācijas rakstītas.
+4
A es domāju, ka tu par alu_puiku. Jo šis tiešām ir dauns ....
0
Biju domājis par šo:

"Programmā – balvai nominēto grupu koncertsniegums".

Ir kaut kur pieejams info par nominētajām grupām. Būtu interesanti uzzināt cik sīvā cīņā bija jāizcīna kāda no šīm nominācijām.

+3
Uz gada labāko albumu sevišķi daudz pretendentu nevarētu būt.... uz citām kategorijām jau pietiekami.
0
a kogda ozvuchat pobeditelej?
0
26. februārī, ne? :)
0
^^ Latviski varētu, lūdzu!
+11
werwolf, mož aņukus ar varētu postēt *tikai* latviski? ;)
0
:D
0
0
Nu, nekas pārsteidzošs, ja nu vienīgi Synodic nominācija kā labākā grupa.
0
Pie koncertgrupām es Collide un The Blackout būtu licis.
-1
Synodic??? ha-ha-ha!!!
-13
Grondh? eto chto?

Intense! Da! Da!
0
^^Par vienu jau tikai varēja balsot.
0
Collide- jā!
+7
Vispār labs pasākums izvērtās. Tautas bija necerēti daudz, vismaz pasākuma pirmajā pusē - sen tik daudz nebija manīts. Ja bāru izdzēra sausu, tas vien ir rādītājs ;)

Ierados, kad spēlēja Orķ - pēc kāda brīža, kad ausis pierada pie skaņas, nācās secināt, ka sasodīti laba manta. Dragāja augsti tehnisku detuhu ar neatslābstošu intensitāti; vokālists, lai gan pēc skata vairāk it kā pats sev vokalizēja, dabūja no sevis ārā visai lopiskas skaņas.

Nākamie bija Trendkill Method. Šos sen nebiju koncertā redzējis, divu galveno iemeslu dēļ - vairākas iepriekšējās reizes, kad esmu bijis pasākumā, kur šie spēlē, skaļums viņiem bija nepanesams, un, otrkārt, neesmu pārāk ieinteresēts arī viņu muzikālajā stilā. Šoreiz gan labi aizgāja, skaļums bija normas robežās, un dzīvā priekšnesuma enerģija bija lieliska. Sastāvs arī pamatīgi mainījies.

Pēc tam sākās pasākuma "oficiālā" daļa. To, kā solīts, vadīja Urbix, bet vispār tā nebija sevišķi izklaidējoša, nebija tikpat kā nekādu runu vai kā tamlīdzīga, un ar pirmajām četrām kategorijām tika galā, šķiet, piecās minūtēs. Nu varbūt 10, bet ne vairāk. Uzvarētāji tajās bija sekojoši:

Labākais albums - Frailty EP; (vēl nominēti bija Ocularis Infernum un Seborrhea)
Labākais mūziķis - Deniss Denisenko(bass - Sanctimony, Preternatural, Trendkill Method); (pārējie nominanti - XXX ģitārists (piedodiet, vārds piemirsās) un Frailty ģitārists Edmunds)
Labākais vokālists - Marko Rass (Lassie The Cat); (pārējie - BigUgga un Helvijs no Grondh)
Labākā jaunā grupa - Grondh (pārējie - Intense un Dislocation)

Grondh sniedza arī uzstāšanos, un šoreiz vismaz sanāca redzēt, pašam neesot ķīselī; kā jau visi saka, kvalitatīvs black klasiskās tradīcijās. Alus bundža vokālistam laikam bija pielīmēta pie rokas, jo no tās viņš nešķīrās ne mirkli :D

Nākamā kategorija bija Labākā live grupa, un uz to pretendēja Frailty, Sanctimony un Skyforger. Balvu saņēma un koncertu sniedza Sanctimony, kārtējo reizi pierādot, ka ne par smukām acīm vien par viņiem sabalsots.

Tad jau bija klāt laiks arī Latvijas Metal Mūzikas Gada Balvas finālam - Latvijas 2009. gada labākās grupas noskaidrošana. Nominēti bija Frailty, Preternatural un, diezgan pārsteidzoši - Synodic. Tā nu pirmo reizi vēsturē pie šīs balvas tika Frailty, un iepriecēja arī ar uzstāšanos. Tā nebija diez cik gara, līdzīgi kā visām pārējām grupām, bet tās laikā tika smagi nobliezti vairāki jau zināmie gabali un viens pavisam jauns, kas izklausījās pats brutālākais, kāds līdz šim no Frailty dzirdēts.

Līdz ar to pasākums principā arī bija cauri un sāka izklīst arī vēl palikušie ļaudis (diezgan daudzi bija prom jau pirms vai ap pusnakti).
0
Ceru, ka alnisšorīt arī ir apciemojis? :D
+1
tāds neliels ir. Taču ir izstrādāts visai detalizēts, tehniski-ekonomiski, ideoloģiski horeogrāfiski un visādi citādi pamatots plāns aļņa likvidācijai.
+2
Vienkāršā valodā - salāpīties.
+5
Smagi, ja nominācijās tikai 3 bandas piedalās...
traki ir ar to mūsu undergroundu...
+1
Prieks par Grondh!Veči turās,he he!
+4
Orķ neredzēju, jo susināju stikladesas MP ārpusē. Nākamās divas bandas palika atmiņā kā kvalitatīvs, bet neinteresants produkts. Deniss smuki ņēmās ar baseni, tāpat Flayingu Janka pie miķa labi tiranizēja. Grondh vokālistam kāds Dzintarbundž' bija ar ko momentveidīgu apsmērējis - nelaidās ne uz mirkli vaļā.

Santehniķiem neviens albums nepatīk, bet uz kādiem 4-5 Det'n'LOL memberiem esmu bijis un iešu vēl, jo dzīvajā smacē zvērīgi. Turklāt tagad esmu vismaz vienai dziemsai tekstu apguvis, ko varu raut līdz: ''Zakk Wilde cock, flaying in the dārk. Dog, drawn by pōrn ....''

Pie Frailty pietiekami intensīvi kratīju paku, lai no brillēm nebūtībā izlidotu un sašķīstu stikliņš ... bet jau pusgadu taisījos jaunas pirkt.

Tautas bija pārsteidzoši daudz, žēl ka no tā cieta mans alusvēders :(
-13
Par pasu konkursu bija diezgan neinteresanti jo nominetas tika kadas tikai 3 grupas uz katru vietu.
Un vel likas ka tapatas grupam jau ieprieks bija pazinots kurs ir uzvarejis lidz ar to nebija parsteiguma moments.
Secinaju ka kozel gaisais alus ir loti atskirigs no tumsa un tiesam negarso man tapec dzeru tumso.
Nu Sanctimony uzstajas diezgan forsi par balvas veidu tas bija originali par to +
No tiem kas uzstajas viss vairak piekera Deniss ta teikt ala neviltota sirsniba ka ari sampaniesa cienasana bara :)))
0
Nu tas pārsteiguma moments laikam tikai Frailty tika - ka tikuši pie balvas tak skaidrs (ja jau jāuzstājas), tik kurā no 3 nominācijām ...

Deniss baigais malacis, noteikti ir pelnījis šo balvu. Uz skatuves ņēmās ar visu sparu un spēlē tak trijās no šibrīža Latvijas TOP10 blicēm ...

P.S. Hm, a vai ta ir kāds tumšais alus, kurš garšo kā gaišais ?
-15
Kozel tumsais garso pec kvasa kamer ir gaisie ali kuriem nav tada specifiska piegarsa ka kozel gaisajam alum.
Kautvai cesu gaisais alus garso labak ka kozel gaisais alus vai ari tas pats aldaris vai brengulis garso feinak ka kozel.
Kapec mp nav ne valmiermuzas ne brengulu alus ?
Jo tas jau izrieteja pec ta ka sapratu ka SF nemaz klat nav un no logikas tad jau sanak ka neuzvareja vini. :D
-14
Ja un tauta tiesam bija daudz par to ari liels prieks.
+3
Bija gan pārsteiguma momento (vismaz man), jo Frailty, lai arī zināja, ka dabūs balvu par labāko albūmu (to paziņoja iepriekš, lai var savākties visa banda un sagatavināt nelielu uzstāšanos), bet par labāko gruppu, toč bi pārsteigums.

Es to tumš kazjolu vienu muti pagaršoju - garšoja pēc guinessa. Bet man tas giness besī. Po, tāpat gaišos laku.
-9
Nu katram savs.
Pozitivi ka kaut kas vel musdienas kadu spej parsteigt :D
+1
Man ar Guiness ne visai. Kozļiks gan labi iet iekšā. Gaišais sen nav dzerts, jo visai suslains. Būs nākamreiz jāpagaršo.
+4
^^^ Pēc īpaša tautas pieprasījuma par vārda "nominācija" jēgu minētā pasākuma kontekstā ^^^

Īpaši šim pasākumam speciāli veltītā interneta vietnes sadaļā aptuveni kalendāru mēnesi atradās speciāla balsošanaas forma, kurā atbildot/aizpildot konkrētu rindiņu/sadaļu varējāt ietekmēt šīs aptaujas rezultātus.

Balsots tika par ļoti daudz un dažādām grupām/ierakstiem/mūziķ... utt., kā rezultātā no visa tā kopuma nominēti (jāsaprot - izvirzīti) balvai tika no katras sadaļas 3 visvairāk balsis nopelnījušie personāži.

Lai tiktu radīts vismaz kautkāds pārsteiguma moments, tie "labākie" - visvairāk balsis nopelnījušie - netika izziņoti pirms koncerta & apbalvošanas "ceremonijas".

Ceru ka nu tagad tautai par notikušo puslīdz būs skaidrs.
Paldies par atdotajām balsīm un apmeklējumu! :)
+1
Moš nākamreiz jēga jau kautkādus kandidātus sarakstīt - visus albumus, kas iznākuši grupas kas kādus 3 končus nospēlējušas; jaunās grupas, kuras pa gadu parādījušās (ei nu saproti, kas tad īsti ir jaunā grupa). Kautkā tā. Varbūt jēga balvu par labāko gada pasākumu izsludināt ?
0
Varētu palūgt publicēt visus nominantus (t.i., visus, kas tika sarakstīti no lapas apmeklētāju puses) ?
0
Tas jau Metalshow.lv jāprasa.
+3
^^^ Tāda doma bija, taču brīvprātīgi nealgotais admins noslinkoja.
Sorry, nākamgad (cerams) būs labāk. Ja ne, tad vismaz savādāk :D
+4
METALSHOW un MP liels bonuss un arī palies par to, ka izdomāja, ka vajag tādu balvu uztaisīt, domājams, grupām bija iemesls padomāt ko viņs šogad tādu paveikušas, lai kandidētu uz kādu nebūt atzinību. Jo varētu likties ka citādāk jau šis gads sakarā ar krīzes ne-sauli dažā ziņā bijis tāds patukšs un nesaitot pāris grupas, kuras pašas bija gana aktīvas, reizēm ir bijis pat problēmas dabūt grupas koncertos spēlēt. To attiecīgi parādija arī balvas rezultāti - tika tiem, kas bija aktīvāki.

Vienīgi varbūt būtu bijis derīgi pašu aptauju plašāk izvērst, jo ja jau parādījās jautājumi, kur vispār varēja balsot, tur ir vēl ko piestrādāt. Un šķiet, ka tas varētu but arī ietekmējis rezultātus - grupas kuras uzķēra, ka notiek aptauja pamanījās šo info izvērst, attiecīgi dabonot auditoriju, kas kā fani sabalsoja par savējo. Jo principā jau aptaujas anketa bija sakarīga un viegli aizpildāma.

Katrā gadījumā atzīstama un noteikti tālāk kultivējama aktivitāte LV, kas cerams, stimulēs, grupas aktīvāk darboties.

Patīkami bija redzēt, ka uz pasākuu tauta savācās, a to jau likās, ka notikusi tik masveida emigrācija, ka nav kas uz pasākumiem nāk. Secinājums - vai nu naudas trūkuma dēļ vai sakarā ar vispārējo iekrīzēšanu daļa publikas labāk sēž mājās un dzer nekā izkustās.

Katrā gadījumā rezultāti diezgan objektīvi parāda kāda ir grupu darbības rezonanse publikā, jo nominācijas, balvas šajā reizē noteica tieši publikas balsojums. Un PALDIES visiem,kuri nenoslinkoja un nobalsoja, kā arī vispēr nāca uz pasākumiem.
0
LETA sižets par pasākumu: www.tvnet.lv/muzika/latvija/3061...
0
Neaizmirsīsim par monopolu smagajā mūzikā Latvijā - klubs Melnā Piektdiena (Depo negribas minēt) un ierakstu studija Fēnikss (vai kā viņu pārsauca). Abiem tik svarīgajiem posmiem ir laika gaitā izstrādājušās nosacījumu virknes, kuras ar savu radošumu vien ne vienmēr spēsi izdabāt un kopsummā bieži vari iet klabināt pa trotuāru un dungot savas dziesmas baložiem.

P.S. un Urbis pamatīgi iesūkāja tajās 5 min pasākuma vadīšanā.
+3
Monopols? Nu var jau būt, bet tad man tāda aizdoma, ka daļēji šo monoplu radījusi pati publika un grupas. Jo nevarētu teikt, ka Melnā Piektdiena dzīvo kā niere pa taukiem.

Jā, protams, ir bijuši gadījumi, kad apzināti vienlaicīgi tiek rīkoti lidzīga satura pasākumi no dažādu org puses, kuri, protams, notiek dažādās vietās un tad publika sadalās. Nu, tas jau ir tīri mentalitātes jautājums, kad katrs grupējums LV velk segu uz savu pusi un beigas ne vienam, ne otram, ne kārtīgs pasākums, ne festivāls sanāk. Te derētu pamācīties no brāļiem lietuviešiem, kur ir vairāki grupējumi, kas gada garumā katrs +/- rīko savus pasākumus, bet saliekas kopā, lai uztaisītu kādu kārtīgu festivālu. Un tad ir viņiem Kilkim Žaibu, Devlstone un MJR, ne jau segas raustīšanas dēļ, bet apvienošanās vārdā.

Bet pēdējā laikā teikšu kā ir, metalmūzikas pasākumi ne vienmēr var lepoties ar labu apmeklētību, līdz ar to iztur apņēmīgākie, pieredzējušākie un patīk vai ne, bet MP un Gothic prod./Metalshow ir vieni no tiem. Tāpat nevar šēloties par pietiekmi laba limeņa ierakstu studiju pārbagātību.

Nu kas kādam neapmierinātajam liedz dibināt savu klubu vai savu apvienību, kas rīko pasākmus, kas liedz taisīt augšā savu studiju vai mēģināt kādu citu? Tik nesakiet ka MP un Gothic Prod. u.t.t. visus konkurentus kā mafiozi piežmiedz?

A bet gribas jau lai visu uz paplātes noliek un saka, ka tikai tevi vien ir visu laiku gaidījuši.

Ja nepatīk kā lietas notiek, pašam tās jāmaina. Kaut vai pa drusciņai. Un tad tikai var rasties apjēga kā tas īsti ir.

Un kas attiecas uz grupām, tad nevarētu teikt, ka jaunas un labas grupas gāžas kā no pārpilnības raga un rautin raujas spēlēt, vismaz P3LICAN ir saskāries ar problēmu sadabūt grupas uz pasākumiem.

Tāpat nevar teikt,ka visas grupas, kas ir, ir žilbinoši labas vai ir katra pasākuma rīkotāja/ierakstu studijas sapnis attieksmes dēļ.

Bet nu labi tas ir P3LICAN skatījums. Off topic. Viela pārdomām.
0
plikam mūziķim bez graša kabatā ko jaunu izveidot nereāli. Kur tad pelikāns tās grupas meklē ?
0
Konkurējošie pasākumi tik reizi gadā notiek - kakainajā Helowīnā, kad paralēli mauc 16.korpusā - reiz biju uz vienu, nākamreiz uz otru, pagājšgad laikam ne uz vienu. Nekas cits nenāk prātā. Ja nepatīk MP, var jau Depo rīkot (bet tas daudziem ne pārāk patīk). Kabatā retu reizi kas notiek. Var jau arī Salamandru reanimēt. Braukšana patāla, bet pajāt. Ja grupas un alus labs ...
+3
Grupas lielākoties tiek uzmeklētas/uzrunātas caur internetu - draugiem.lv un/vai myspace, arī privātā kontakta ceļā. Ja kāds grib pieteikties un ir Myspace, var dot ziņu caur Myspace vai arī rakstīt p3licanmosh@gmail.com. Velams kāds klausāms/skatāms materiāls, kam obigāti nav jābūt profesionāli ierakstītam.

Nu, un protams, P3LICAN arī neviens nesponsorē un nevienam nauda kabatas nespiež. Viss balstās uz entuziasmu. Ja grib kur nebūt ierakstīties, izdoties, ir nepieciešams vismaz drusku naudas un pāris kontaktu. Kā zināms LV producenti, kas var atļauties ieguldīt lielus līdzekļus jauno grupu nešanai tautās nav, tādejādi, ja grupa nav gatava vai nav spējīga (pilnīgi saprotams šajos apstākļos un nebūt neliecina, ka grupa ir kaut kādā ziņā sliktāka par tām, kam tā nauda ir) segt,p., kaut vai cd bukletu nodrukāšanu, cd ierakstīšanu taustāmā formā, izdot ripuli mazreāli, tad drīzāk uzreiz jāmērķē uz digitālo formātu (skat. Lassie The Cat EP). Viss vairāk vai mazāk balstās uz visai partizāniskiem/DIY līdzekļiem. This is LV. TIL.
+1
Vai šogad ar būs kas līdzīgs?
0
Tobiš nākamgad :D
-5
Ceru, ka nebūs.
+4
Kādēļ ne?
0
Šoreiz man pat būs par ko balsot.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
WrongTale
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas