Emigrācija.
+4
women.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/...

Beidzot arī ārzemēs redz mūsu bildi. Es pat teiktu, ka diezgan precīzi uzrakstīts. Nez, kas mūs gaida nākotnē...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
šis labs

"She feels that, in difficult times, it is Latvia’s women who often end up shouldering responsibility for the family’s needs. “In Latvia when there are problems men start drinking, but women start thinking about what they can do. "

0
Hmmm... njā, šitam es netīšām pārskrēju pāri. Pareizi jau saka. Tu domā labs? Nē! Šis raksts parāda, cik ļoti mūsu nācija ir ***[speciāli izlaists vārds]*** garā.
+3
Katrs cīnās kā māk. Nevajag pārmest tiem, kas spiesti meklēt darbu ārpus Latvijas. Tas nav viegls lēmums pamest ģimeni, mājas. Cik gan nebija kredītus paņēmuši(jāatzīst, ka ļoti daudzi to darīja diezgan vieglprātīgi..)kuri tagad bankām jāatdod...Tikmēr SVF atkal iesaka, ka nekustamajam īpašumam vajadzētu pacelt nodokļus...Incanti, kas tad būs spējīgs to nodokļus maksāt? Uzņemējdarbības vide tiek gremdēta, nodokļi palielināti... Kamēr pie siles būs pseidoauseklīšī un prievīši, tikmēr būs baigā d...ā!
+4
valdība dirš par savu laiku personu vieglprātīgi ņemtajiem kredītiem un paši pa to laiku n-tos ļimonus no SVF paņem, manuprāt, bez plāna kā to vispār atdot.
+2
Ne jau nu privātpersonu kredīti jaunām mašīnām, dzīvoklim vai TV vainīgi pie patreizējās situācijas. Plika diršana tā ir.
+4
Jā, ko tad lai saka par tiem letiņiem, kuri aizbraucot piepļūta pilnus delfus un tvnetus ar to, ka cik labi, ka meita dabūs Anglijas nevis sūdainās Latvijas pilsonību utml?
Nav ko glorificēt ne prombraucējus, ne palicējus. Tiesa, lielākais procents, kuri emigrē ir "visuvarunekonezinu" aka "plaša profila speciālisti", kuri "teknnajos gados" padeva dēlīšus pa 500ls mēnesī vai arī brutāli spekulēja.
Bēdīgi ir tad, kad prom dodas augsti sertificēti speciālisti.
Un Latviešiem sprīdīša sindroms ir bijis vienmēr.
Daudziem varbūt pietrūkst valstiskās pašapziņas kā tādas, jo tā īsti vecuma vai lokalizācijas dēļ nav sanācis apjaust izcīnītas brīvības vērtību, jo pati cīņa nav izjusta. Nav jāpaliek šeit uz akmeņa naivi drāžot lazdas zaru, lai apliecinātu savu pašapziņu, taču ļoti labi varēsim redzēt, cik stipri latviešiem rūp savas valsts liktenis tad, lai nenonāktu kreiso pārvaldībā, kad ieraudzīsim statistiku par emigrējušo balsotāju procentu.
Baltu vai melnu tāpat šo te nevar mālēt.
+4
"Now, instead of rioting, they are emigrating." <- ļoti trāpīgi.

Nez kam LV jānotiek lai izraisītu kaut vai puscik nopietnus protestus/dumpi? Devalvācijai pa 50% pret jevrikiem?

Plutokrātijas noturēšanas plāniņš laikam ir neizdarīt straujas kustības. Lai pierod pa-kā-peniski, kā saka.
+1
DEI TOOK AWR JOOOORRBS!!!

^ ahahaa, mūžīgā sāpe XD

Bļe, tak UK funkcionē šodien tikai pateicoties A-Eiropas un babaju darba rokām.
+1
Bangals, UK darba spēka netrūkst un netrūks! Es angļiem teiktu - 'priecājies, ka tas ir balts cilvēks no a-eiropas, nevis sūdains kroplis no pakistānas 14 bērnu ģimenē.'
+1
bet mani par tādiem vārdiem ietupinās uz ilgu laiku...
+2
kurrat un roof,

Es tiešām atvainojos, ka neskaidri norādīju savu nostāju.

Attitude is everything.

Es nesaprotu tikai vienu - kāpēc katrs ir par sevi???! Mums valstī ir liela problēma. Bet viss, kas notiek, ir cilvēki brauc prom un palikušie apdirš tos, kas aizbrauc, saucot tos par nodevējiem un laimes kalējiem. Man viena paziņa nesen jautāja - ko tur cilvēki anglijā zeltu meklē? Bļe, kas par duru! Vai tiešām nevar saprast, ka dzīvot valstī, kur dzīve ir tik neparedzama, nav normāli? Katrs cilvēks vairāk vai mazāk ir 'ieprogrammēts' dzīvot, nevis izdzīvot un nodrošināt savas ģimenes izdzīvošanu. Savukārt dirst virsū tiem, kas paliek, arī nav normāli, jo ne katrs var ar vieglu sirdi šķirties no dzimtenes. Tātad, pirmā problēma ir attieksmē un tajā, ka mēs viens otru negribam saprast.

Es saprotu, ka mums latviešiem ir daudz enerģijas, bet - kāpēc mēs kasamies savā starpā? Mums ir vesels bars nacionālistu, kas ir gatavi iet sist krievus. Bet jocīgi ir tas, ka neviens nevēršas pret mūsu pašu neaizskaramiem troņmantniekiem, kas mūs pastāvīģi ņem priekšā? Vai tiešām mēs nevaram būt vienoti un izveidot mūsu valsti tieši tādu, kādu to vēlamies, nevis ļaut kaut kādiem iedomīgiem kungiem dzīvot mums uz kakla? Mums ir vēzis pašās valsts saknēs. Mūsu pašu valdība mūsu valsti pārdos par sviestmaizi, un ziniet kāpēc - jo arī viņi tikai grib piepelnīt drusku savai ģimenei. Tieši tas notiek, kad muļķus laiž pie varas (jo tur puse laikam ir radinieki).

Es te kādu laiku prātoju, kāpēc nekas nenotiek, ar domu - vai tiešām mūsu tautas iniciatīva ir tik vāja, ka neviens neko negrib pasākt? Bet tad vienā jaukā dienā sapratu - cilvēki vienkārši nezina, kas notiek. Cilvēki neskatās ziņas, nelasa un neinteresējās. Pieņem esošo par realitāti. Katrs atkal par sevi?!?? Vai mums latviešiem tas vienkārši ir gēnos, vai kā?? Visi kaut ko baumo, bet 90% tautas tāpat neinteresējas, kādus lēmumus mūsu kungi pieņem un to, kādas no tā ir sekas? Bet nu nah mēs neko nedaram??? Ne ar ko mēs neesam dumjāki vai sliktāki par jebkuru citu tautu! Lv var būt tikpat spēcīga valsts, kā jebkura cita Eiropā, tikai ar pareizajiem cilvēkiem. Bišķ sašķelti mēs visi esam. Tā neies krastā! Tos kungus visus vajag gāzt un skarbi mainīt likumdošanu. Piemēram, nesen publicētās Latvijas Bankas algas... tur jau nestrādā nekādi speciālisti. Un pat, ja tur būs brīvs postenis un pieteiksies daudzi gudri keksi, tāpat amatu ieņems kaut kāds radniecisks lunis bez augstākās. Varbūt ir laiks kaut ko mainīt?
0
rakstnieks no manis nekad neiznāks, bet ceru, kad domu sapratāt :)
0
mazais 2, konteksts manam komentāram:

"Reaction to this mini immigration boom is, predictably, mixed. “I don’t think it’s a good thing,” says Daniella Wright, 16, who has been struggling to find a job. “They are taking the jobs that we would be doing.”

---
Bet tā jau, protams, mazkvalificētais darba spēks UK galīgi vairs nav problēma. Pāris paziņas te vairākus mēnešus meklēja da jebkādu darbu. Daudzi brauc prom.

Ar kvalificēto gan ir citādāk, vismaz, cik esmu saskāries. Viena mana draudzene bez UK izglītības tikko te 3 nedēļu laikā dabūja pārbaudes termiņu Šveicas bankas Londonas HQ iekš pozīcijas - investīciju banķieris. Algas tur visiem neticamas.
+1
"Mums ir vesels bars nacionālistu, kas ir gatavi iet sist krievus."

Mums ir tikai bars ar bobijiem/interneta dirsējiem :) Ja būtu tie sitēji, ta jau būtu ko arī izdarījuši.

"Es te kādu laiku prātoju, kāpēc nekas nenotiek, ar domu - vai tiešām mūsu tautas iniciatīva ir tik vāja, ka neviens neko negrib pasākt?"

Tieši tā arī ir. Nav tā ka Rīgā vai citās lielpilsētās dzīvojoši nesaprastu kas notiek. Nu vismaz tie, kurus es pazīstu toč visu apzinas un saprot. Bet nu saprast kas notiek un uzņemties ko darīt ir 2 dažādas lietas. Paceļ roku kurš grib iet Che ceļu? Nav tas temperaments IMO.
0
Tas jau ir tas uzdevums šeit palikušos šķelt visos veidos.
Jo mazākas domubiedru grupas, jo vieglāk pa vienam mušīt.
Par to zagšanu un citām maucībām man tiešām sāk likties, ka tā nav, ka tie paši paši lielākie nācijas kretīni ir tikuši valdībā un tagad mūs labiņos drātē, bet gan, ka mums kaut kur iekšā tā mantrausība, intrigas un vēlme pēc eiropiešu labklājības līmeņa ir tā savairojusies, ka tikai retais tam nepadotos. Ja kāds varētu atbildēt pilnīgi droši uz mazais jautājumiem, tad varbūt cilvēkiem nemaz nebūtu jābrauc. Pārāk sapists un notrulināts viss liekas
0
Roof , bet , ko darīt šeit tiem augsti sertificētiem speciālistiem.
Normālos apstākļos viņi vai nu dibina uzņēmumus vai strādā zem kaut kāda koncerna , bet pie mums jau nav nekādu koncernu , kur šancēt tiem speciālistiem. RTU piedāvā tik daudz dažādus inženiera izglītības , bet nav jau reāli viņiem perspektīvas šeit. Tā ir tikai viena no problēmām. RTU tik daudz studentu , konkrēti nepateikšu , un cik no tiem Latvijā strādā pēc izglītības - domāju maz. Līdz ar to tas ir pliks bizness un nekas vairāk. Kāda jēga valsts naudu mest universitātēs , ja tiem cilvēkiem šeit vēlāk nav darba saistītam ar viņu izglītību. Daudzi i te i netā bļaustās, ka vajag izglītības līmeni celt, attīstīt viņu - var jau būt , bet es domāju, ka derētu sākumā industriju attīstīt , lai visiem tiem spečukiem ir kur šancāt un nevajag pist prom uz Angliju vai citu eiropas valsti.
+1
"Es te kādu laiku prātoju, kāpēc nekas nenotiek, ar domu - vai tiešām mūsu tautas iniciatīva ir tik vāja, ka neviens neko negrib pasākt?"

nevienam nav nekāda plāna. nu un kas tad būs, ja visi izies ielās protesta akcijās? ok, ja notiek brīnums un valdība tiek gāzta/padzīta. kas tad notiks tālāk, kādam ir kāda saprašana ko un kā vajadzētu darīt, lai valst izvestu no krīzes? cik skatīts Kas notiek Latvijā nevienam nav nekādas poņas, visi runā tikai "vajadzētu", "būtu" utt., bet reāla rīcība nav. tauta arī tikai runā cik viss sūdīgi un gāna valdību, bet pašiem ar nekāda plāna nav kā un ko realizēt. ja kādam ir izstrādāt plāns, tad lūdzu, vēlēsanas tuvojas...
man ar nav īsti skaidrības ko darīt, ja būtu ministru prezidents. tāpēc stāvu klusu.
0
mSPW
es jau arī saku, ka tas ir sasodīti bēdīgi, ka viņiem nav šeit kur strādat un attīstīties, un jādodas projām, nevis nosodu

Uz 10 saeimas vēlēšanām pirmo reizi nāksies kļūt par kādu politisko spēku aģitatoru. Jau vienojāmies ar draugiem, ka kolektīvi iesim un balsosim par vienīgo spēku, kurš reāli varētu iegūt lielāko balsu skaitu, lai noturētos pretīm kreiso vilnim.
Te vairs nevar atdot balsi par partiju, kura nepārsniegs 5% barjeru, lai kā viņa simpatizētu. Būs vien jābalso par mazāko ļaunumu, lai vairs nenāktos piedzīvot to pašu situāciju, kāda tikko bija ar ekonomisko okupantu legalizēšanu.
Zīmīgi, ka LPP/LC un TP arī nobalsoja par grozījumiem imigrācijas likumā. Latvijas ceļš ibio... Quo vadis Latvia?
+2
mazais2, par šo tēmu var diktām runāt un runāt, bet pie kāda alus. Dažos vārdos - jā, mēs neko nevaram.

1.kārt, tāpēc, ka kautko reāli pasākt nav iespējams - ir attiecīgs visai skarbs pants par pastāvošās iekārtas gāšanu.

2.kārt, ar "likumiskiem" līdzekļiem neko nevar panākt, kamēr tev nav daudzi miljoni ko tērēt šādām lietām.

Sīkāk? - pie kāda alus.
+6
Pants par pastāvošās iekārtas gāšanu vienmēr ir spēkā tikai līdz tās gāšanai.
+6
Nav panta par valsts apvērsumu. Ir pants par valsts apvērsuma mēģinājumu.
+1
Es gan neticu, ka no valsts apvērsuma celsies kāda jēga. Latvijas tauta jau tā ir sašķelta, bez jebkādas vīzijas par to kā dzīvot tālāk, un kādā veidā nodrošināt kārtību.

0
cilvēks ir cilvēks, neatkarīgi no valsts, kurā dzīvo. tāpat kā aug koks, koka augšana ir atkarīga no apstākļiem, kādi tam ir apkārt, kokam ir pilnīgi vienalga vai viņš ir Krievijā, Latvijā vai Āfrikā. kaut ko pamest vai nepamest ir katra cilvēka individuāls lēmums, kas var nebūt balstīts tikai uz ekonomiskiem apstākļiem, tas parasti ir balstīts arī uz garīgiem / emocionāliem apstākļiem un sajūtām kā tādām. tā kā vispār kaut kāda pārmešana pilnīgi nevietā.
+2
Un vispār. Pie krīzes ir vainīgi sekojošas cilvēku grupas:
1) tas lielais vairums uzņēmēju, kam neatņemama uzņēmējdarbības sastāvdaļa ir valsts un līdzpilsoņu appišana;
2) pilsoņi, kuri par to neceļ brēku, jo uzskata, ka viņus tas neskar.

Tā kā nevajag dirst biksēs un gānīties par to, ka viss ir piedirsts.
+1
^ vismaz kādam viss ir skaidrs
+1
Ir tāds sens romiešu teiciens: "qualis rex, talis grex", kas mūsdienās nozīmē - kāda tauta tāda valdība.
No nekādiem protestiem vai apvērsumiem tāpat nebūs nekādas jēgas, ja vidējais latvietis nekļūs psiholoģiski pilnvērtīgāks un zinošāks cilvēks, kas ir gatavs rīkoties visas sabiedrības labā, ne tikai savam vēderam. Sabiedrību veido indivīdi.
Nav jau tā valdība nekādi citplanētieši - tie paši latvieši pārsvarā vien ir, kurus mēs ievēlam.
0
"Un vispār. Pie krīzes ir vainīgi sekojošas cilvēku grupas:
1) tas lielais vairums uzņēmēju, kam neatņemama uzņēmējdarbības sastāvdaļa ir valsts un līdzpilsoņu appišana;
2) pilsoņi, kuri par to neceļ brēku, jo uzskata, ka viņus tas neskar."

3) pilsoņi, kas ceļ brēku, bet dara to forumos.

un vispār. tās divas nosauktā cilvēku grupas pamīšus jau arī sastāda Latvijas sabiedrību.
+3
emmm, pirms 2 nedēļām ierados UK, ne tapēc ka kredīti būtu ko maksāt jo kredītu nebij, bet darba reāla kā tāda arī nebij, principā pamazām iestājās reāla pakaļa ka pasūtijumu nav (btw, neesmu no "plaša profila traktoristiem".), ienākumu arī nekādu, a dzīvot ta vajag. ģimene, komunālie ar prasa savu, nemaz nerunājot par vēderu. un tad saac domāt par variantiem,
variants a) strādāt pofig kādā mazatalgotā darbā kur praktiski visa alga aiziet par komunālajiem un nokļūšanu uz darbu un attiecīgi pāri nepaliek nekas,
vai variants b) braukt un meklēt darbu un iespējas citur, pat ja tas ir sūdains darbs UK par kādu latvijā saņemtu labi ja 100 - 150LVL savukārt UK ap 1000 poundi (apm. 820LvL).
protams arī dzīvošanas izmaksas šeit ir citas, bet...
šeit vismaz ir reāla iespēja dzīvot, nevis eksistēt un vilkt dzīvību.
attiecīgi viegli saprast, kāda Y pēc man būtu jāvelk dīvība latvijā un jātēlo sazinkāds hrenovs patriots ja es tik pat labi varu būt ar sirdi latvijā (pie ģimenes un tā) bet fiziski to piķi pelnīt 2700km (ar auto) attālumā un justies kā cilvēks. btw, neesmu sajūsmā par šejienes latviešu kontingentu, attiecīgi alkstu pārcelties uz kādu tiešām angļu rajonu, miestu, pilsētu, dajebko, tikai ne starp n-tajiem letiņiem šeit kurpatreiz dzīvoju. Protams ne visi, bet diezgan liela daļa maigi izsakoties nav tas labākais kontingents. kā pirmiņ roof minēja, tādi 500latnieku dēlīškrāmētāji...
taa ka nejūtu ne mazāko vēlēšanos ar pliku pakaļu dziedāt slavas dziesmas dzimtenei, ziemā auksts zin kautkā... da i vēders jauc ritmu.
0
-> Juods.. un vispār, Slakteris jau sen pateica ka ir muļķīgi krīzes situācijā meklēt kas pie tās izraisīšnas vainīgs :D
0
Juods, atļaušos Tev nedaudz nepiekrist - Pirmkārt un paši galvenie vainīgie ir mūsu valdība un tā sauktie politiķi - ar totālu valsts izzagšanu un izpārdošanu, pakaļas laizīšanu visām iespējamām un neiespējamām Eiropas institūcijām, rūpniecības un lauksaimniecības sagraušanu, ūberdebīlu nodokļu politiku, kas gribot negribot piespiež uzņēmējam nemaksāt šos nodokļus utt.
0
Kas tad ir mūsu deputāti, valdība, ja ne manis pieminētās otrās grupas ievēlēti pirmās grupas pārstāvji?
0
Ja šo jautājumu nostāda šadi, tad Tev piekrītu, īsti gan to noziedznieku bandu par uzņēmējiem saukt gan negribētos.
0
Pieļauju, tik retais atzīs, ka ir krāpnieks vai vienaldzīgais. Pat, ja atzīs, tad piesauks šķietami vērā ņemamus attaisnojumus.

Es pats piederu pie otrās grupas, uzskatu sevi par lāga čali, un pie alus kausa, diskutējot par valsts un secīgi arī personīgajām nedienām, draudzīgi nonākšu pie secinājuma: sūdi ir, bet ko tad nu es?

Un tik pat nožēlojams, kāds esmu es, esi arī Tu. Mūsu bezdarbībai, pasivitātei un no tā izrietošajai situācijai ir tikai attaisnojumi ... un izmantotāji.
0
Tas ir fakts, paši uzņemties iniciatīvu mēs nespējam.
0
Globālā mērogā es teiktu tā - tie, kuri gribēja/grib kaut ko darīt/mainīt lietas labā, ir pārāk mazas skrūvītes lielajā mehānismā ko sauc par globālo politiku. Diemžel mēs esma tik, cik mēs esam - nepilni 2 miljoni...Lai arī ko neteiktu onkas no SVF un EK, nu nav un nebūs viņi ieinteresēti, lai Latvija kaut ko ražotu. Labi zinat, kas notika ar cukura rūpniecību un un citām nozarēm. Viss tiek mākslīgi gremdēts. Pastāv varianti:
1. Taisnības vārdā peldēt pret milzu straumi/cīnīties ar vējdzirnavām.
2. Samierināties ar situāciju un rast(dajebkādiem līdzekļiem) veidu, kā gūt labumu no esošās situācijas.
-3
Starcitu kas no tm ir jau konkreti izcelojusi ?
Cik zinams Sfinxters un Elizabethe jau sen ir prom kas vel ?
+2
Kas tev par daļu?
-6
Ta tiri interese kura zemes kas atrodas ta teikt mos var kadu biznesu sabidit.
Kads uz aae thai vai egipti nav parcelies ?
+3
Nez', es projām netaisos. Lai krīze iepūš man dirsā!
+4
Bobij, beidz bojat temu.
0
Atpisies bobij, nepadari pinni par smirdošu augoni, kroplais bērn.
+1
Brālis un vecie paziņas pa Dāniju peras. A tagad šis štuko: moška braukt atpakaļ - bezdarbs nav nekāds lokālais termins latviešu valodas skaidrojošajā vārdnīcā. Ja jāpaliek bez darba, tad labāk, manuprāt, to darīt pie draugiem/ģimenes
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas