Kur vēl tālāk?
0
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Nu super,nu ko lai vel te piebilst...Grib tak vini laikam to revoluciju ar sudu daksham...
+1
Bezdeficīta budžets (aptreizejos apstakļos) būtu viens liels P, a tā pajāt (jo citas izvēles nava; var diskutēt kam ko nogriezīs, bet tam visam būs savs pamats. Valsts nekad nav domājusi (un nevar domāt) par atsevišķu cilvēku, ģimeni vai saimniecību)!
Piem. Valsts uzmetīs kargina k-gu (veidojot "labo banku" parex vietā). Labi vai slikti? Iespējams, kādam pajāt, tāpāt man par budžeta tēmu, jo, notiks tas, kam jānotiek...
+1
Uz papīra jau zajebis, bet kas darīs darbu atlaisto vietā ???
-6
Te ir kāds ekonomists vai finansists?
p.s. ja tevi atlaida (no darba) tas nenozīme, ka esi sliks un neko nevari, vnk patreiz neesi pieprasīts. Nezin kas ir piedāvajums?
Nečego sopļi vešatj.
0
Jā, jā, Creative! Lai tak ķirurga kungs ar kompāniju paspēlējas, gan jau projekts "Paēdušai Latvijai" zirņu putras pakas mums piegādās, un ko ta vairāk vajag!
Если труп обвести цветными мелками, то создается атмосфера праздника!
+4
Es kautko izskaidroju nepareizi?

Esmu pret visādiem shēmotājiem, izzadzējiem, meļiem, populistiem un citiem labuma meklētājiem. Esmu par tīru un godīgu ekonomisko un uzņēmejdarbības vidi, kur, katrs var izspausties pēc spējām un ambīcijām (nevis sakariem vai kukuļiem).
Ja, godīgi, mani visvairak kretinē cilveki, kas neko nezin no ekonomikas un finansēm.

p.s. Ķirurgs, parasti nekļūdās! :D

p.p.s ...ako tik vēlu sākat interesēties par politiku? Uz vēlēšanam pajāt, vienam, otrām, tagad baigi pareizie jūtaties. Arī tādi cilveki kretinē (cilveki bez noteikta viedokļa).

0
Starp citu, no šķeltajiem zirņiem var visādus tīri ņammīgus ēdienus uztaisīt. Un galvenais, ka lēti un barojoši.
+7
^ pilnīgi pajāt uz Tavu kretinēšanos, cilvēki interesējas par to, kas viņos izraisa sajūsmu un vēlmi padziļināti izprast noteiktus procesus. Kam piš tas, ka nekvalificējās Taviem uzskatiem par to, kāds cilvēks ir pareizs.
Un ko sevī ietver termins "interesēties par politiku" ?
-4
Tu esi no 1-ās partijas?
0
^
un Tu no 3šā iedzīvotāju slāņa? šķiras?
Misters - es sekoju līdzi visam un pārvaldu poliktiku perfekti?
Huļi te sprēgā ar savām gudrībām un stāsti, kas tev riebjas cilvēkos bez viedokļiem? piss nahuj uz saeimu sakārto valsti-parādi kā izskatās īsts,godīgs latvietis ... blje fakinais pīzdā mīzējs, nekas vairāk!
0
Iespējams, tā ir pavasara depresija. Gadās.
+3
PB mīl cipariņus un nelielus skandāliņus, kad šiem mēģina
iestāstīt, ka katrs cipariņš satur sevī desmitiem un simtiem cilvēku, kuri šo cipariņu konsolidācijas dēļ cietīs finansiāli, kas rezultēsies arī iekš mazāk saņemtiem nodokļiem/nodevām. Un tad atkal budžets būs par plānu un atkal vajadzēs apgriezt?...

Ļoti labi PB politika visādos šādos finansu/sociālajos jautājumos ir redzama dažās dokumentālajās filmās. Piem., topdocumentaryfilms.com/the-world-without-w...
0
Atbildot uz topika virsraktu nedaudz filozofiski,jasaka jau neorginali,ka diemzhel nekas labs mus negaida-vakara, kad gaju no darba uz maju,laiks super viss tik jauuki,beidzot pavasars iestajies a visi staiga agresivam sejam.Bet Pardaugava tak ir tik neeutains un mierigs rajons salidzinosi...:(
0
^kā kura vieta Pārdaugavā.
0
Neutaini varētu būt vienīgi privātmāju rajoni, bet pa muti tāpat jebkur Rīgā var dabūt.
0
Mārupe visneutainākais rajons Pārdaugavā:)!
+2
Eu, paga, a kas tad īsti ir "uzņēmejdarbības vide, kur, katrs var izspausties pēc spējām un ambīcijām"? Tāda vide, kur viss lērums mūsu valsts ģeniālo ekonomistu pašapliecinās uz to ļaužu rēķina, kuri jau tā dzīvo zem iztikas minimuma? Uz to 80% iedzīvotāju rēķina, kuri nevar atļauties medicīnisko aprūpi (un tagad, šķiet, nevarēs atļauties arī izglītību)?
Peršas par brīvo tirgu dzirdam jau 20 gadus. Kaut kādai sociālā taisnīguma devai beidzot jābūt. Jābūt vienotai ideoloģijai, ne tikai materiālistiskiem kalkulējumiem. "Īsta vienotība ir iespējama tikai ar tiem, kam valsts ir tautas mājas, nevis shēma savu iegribu īstenošanai." Bet, diemžēl, tādi nu jūs, ekonomikas ģēniji, esat - par garīgām vērtībām nemēdzat interesēties pat tik daudz, lai komatus vietās saliktu, nerunājot nemaz par spēju palūkoties uz cilvēku kā dzīvu būtni, nevis statistikas rādītāju.
0
Iespējams, lv ir puse reālu ekonomistu (ekonomika no grieķu val. nozīmē vadīt saimniecību). Tas, ka daudziem ir ekonomista diploms kabatā nenozīmē, ka tiem ir saprašana vairak par "savu saminiecību". Lv praktiski nav profesionalu ekonomistu (īstenībā ir, bet viņi ir kādi 5% un strādā lielu kungu labā vai vada savu biznesu). Pārējie ir (pliki) teorētiķi ar visādiem banku analītiķiem un augstkolu pasniedzejiem priekšgalā. Pārdomas... ;p

p.s. ledus kusīs, kad silei pietuvinātie, sāks saprast, ka, zivs pūst no galvas.
0
ziņa *izdec, bet doma patīk. kas notiek Haiti. Dzīve turpinās, jo uz speles tik likti miljardi.

www.apollo.lv/portal/news/article...

...bet ir dzirdēts, ka pasaules varono arsenālā ir tehnologijas, kas spēk izraisīt dabas kataklizmas...

ibio, es tik tiešam nevēlos nevienu kataklizmu lv (nekad, ne mūžīgi mūžos).
0
Njā, izskatās, ka valsti paglabs tikai Latgales Skolotāju Atturībnieku asociācija: zinas.nra.lv/izklaide/19872-joku...
+1
"Negantais kodiens" izvirzījies lideros starp nodokļu maksātājiem aprīlī! ppc! :D
0
Nu nav jau tur visi punkti nemaz tik slikti.
Piemēram, ja šo - "Ieteikts turpināt darba vietu samazināšanu, galvenokārt ministrijām pakļautajās aģentūrās, valsts uzņēmumos, kā arī pašvaldību institūcijās, kas palīdzētu ietaupīt 10 līdz 20 miljonus latu. Rosināta arī turpmāka valsts funkciju konsolidācija vai atteikšanās no tām, kas ļautu samazināt valsts budžeta izdevumus par līdz pat 50 miljoniem latu." izpilda pareizi, tad tiks ne tikai naudiņa ietaupīta, bet arī birokrātija nedaudz piežmiegta.

"Valsts finanšu pārvaldības kontroles pastiprināšana palīdzētu ietaupīt 10-30 miljonus latu, uzskata PB, kura rosina arī rūpīgāk kontrolēt Izglītības, Kultūras un Satiksmes ministriju pakļautībā esošajiem valsts uzņēmumiem un institūcijām piešķirtā finansējuma izlietošanu un nodrošināt neatbilstoši izlietoto līdzekļu atgūšanu."
Vispār tikai un vienīgi par.

"Ierosināts atcelt tiešās subsīdijas gan valsts, gan pašvaldību uzņēmumiem, kas strādā ar zaudējumiem. Ietaupījums no tā valsts sektorā varētu sasniegt 40-150 miljonus latu, bet pašvaldību sektorā - 20-70 miljonus latu."
Ja govij nav piena, tad uz gaļas kombinātu!

"Savukārt 27,4 miljonus latu varētu ietaupīt, par 50% samazinot valsts budžeta finansētās vietas visās augstākās izglītības iestādēs"
Manā skatījumā valstij jāsedz tikai to nozaru speciālistu sagatavošana, kuri ir valstij noderīgi. Nu nav mums vajadzīgi katrā kursā apmaksāti 20 filosofijas studenti, vai 10 budžeta vietas LU māszinībās, ja uz tām pagājšgad pieteicās tik 2 cilvēki, nu kuriem tikai viens to bija ielicis kā pirmo prioritāti.
0
Tām budžeta vietām gan vajadzētu pieet uzmanīgāk un nevis uzreiz samazināt visas budžeta vietas visās augstskolās, bet no sākuma izvērtēt kur to darīt un kur ne.
0
"Ieteikts turpināt darba vietu samazināšanu, galvenokārt ministrijām pakļautajās aģentūrās, valsts uzņēmumos, kā arī pašvaldību institūcijās, kas palīdzētu ietaupīt 10 līdz 20 miljonus latu. Rosināta arī turpmāka valsts funkciju konsolidācija vai atteikšanās no tām, kas ļautu samazināt valsts budžeta izdevumus par līdz pat 50 miljoniem latu." izpilda pareizi, tad tiks ne tikai naudiņa ietaupīta, bet arī birokrātija nedaudz piežmiegta.

Ha, skats no iekšienes, čalīt, ir pavisam citāds. Jau tagad sēž cilvēks, kurš kādu gadu jau strādā vismaz 2 cilvēku slodzes (sevišķi reģionos, kur, ja atlaiž kādu no valsts iestādes, ej nu sameklē darbu. Rezultāts - par vienu nodokļu nemaksātāju/pabalstu tērētāju vairāk - neliels apburtais loks, ne?). Samazinās vēl, būs 3-hvz cilvēku slodzes un kaut kur ir limits. A atbildība - administratīva. A tiesvedība, administratīvā aparāta uzturēšana darbspējīgā kondīcijā (zin, ja nebūs kas atbild uz vēstulēm, gaidīsi atbildi vai lēmumu nevis mēnesi, bet fakin gadu un tad varēsi priecāties un masturbēt par konsolidētu valsts iekārtu). Tā ka visupirms ir nepieciešama pamatīga izvērtēšana, nevis akla skatīšanās valsts maciņā.

VZD, piemēram - eleganti apcirpa reģionālās iestādes. A kas cieš? Atlaistie darbinieki un cilvēki, kuriem nu ir jākratās desmitiem km uz tuvāko VZD iestādi.
+1
"Ierosināts atcelt tiešās subsīdijas gan valsts, gan pašvaldību uzņēmumiem, kas strādā ar zaudējumiem. Ietaupījums no tā valsts sektorā varētu sasniegt 40-150 miljonus latu, bet pašvaldību sektorā - 20-70 miljonus latu."
Ja govij nav piena, tad uz gaļas kombinātu!

lol, nez vai Tu teiktu to pašu, ja dzīvotu šajā "sausajā" pašvaldības teritorijā. Dirst no malas un augšas ir viegli. Ļoti viegli. Drīz vien jau vairs neredz to, kā iet apdirstajiem - sūdi pārāk biezi, cauri ņihuja neredz!
+2
Zini kas ir dabīgā atlase?
Vnk tur cilvēki tajos uzņēmos sēž un neko nedara, jo tur neko nevajag darīt. Šogad zaudējumi pusmiljons? Pofig, dabūsim subsīdijas, būs viss čotka.
Ja uzņēmums pats nevar pastāvēt, tad viņam nav jāpastāv.
0
^ piekrītu, sen bija laiks valstij izvirzīt, kuras nozares ir prioritārās un kuras nav, tādējādi arī ieviešot skaidrību izglītībā. Ka nesanāk tā, ka ir pilns ar filozofiem, sociologiem un ekonomistiem...
0
Visa režošana un eksports ir prioritārs, nevajag gaidīt, ka valsts ko teiks prieksā (nav padomju pjatiletkas vairāk) :D
+1
tak vēlu vai agru tāpat pie tā nonāks, un sen jau ir jāsaprot, ka Latvija ir failed state un pie zemas nodokļu bāzes un ārkārtīgi zemiem nodokļu ienākumiem (vai ir kāds, kas vēl maksā visu pēc pilnas programmas ?), vienkārši viss būs par maksu, t.sk. bērnudārzi un skolas

evolūcija sitīs augstu vilni un zociāl-nekropologs Oberts Ķīnis jau paredz, ka LV turpmākajos gados iedzīvotāju skaits vēl kritīs par 200 - 300 K ļautiņu

šodien pačatoju pa skaipu ar bērnības draugu, kas izvadā suši un picas ar ričuku Londonā :) un viņš man nosauca, kurš no mūsu pagalma 80 dzīvokļu bērniem ir prom :D minēsiet ?

~ 70% ! Visi UK un Īrijā, tā kā nāksies vien ņemt vērā PB, SVF, USAID un galu galā kredītreitingu agentūru "rekomendācijas" un iet cauri trekno gadu paģirām
0
khe, picu izvedējam ir maz cerību izsisties TUR. Šeit vairāk iespēju ;p
p.s. bet dzīve paiet, tas tiesa...
0
^^
zini - salīdzinajums nevietā. Torteiz ne jau Latvija noteica kas prioritārs, bet "augšas" no Maskavas. Arī pašreiz tiek akli sekots visām direktīvām un noradījumiem no Briseles... Ja tā nebūtu, tad iespējams cukura ražošana Latvijā nebūtu nolaista par burbuli. Bet savulaik tā bija viena no Latvijas eksportprecēm...
0
^
tak man jau liekas, ka dāņu cukurdupši ar briseles starpniecību nopirka LV cukura nozares likvidāciju

ja kādas citas pakaļas gribēs nopirkt kaut ko citu, izdos jaunu direktīvu, izdalīs piķi īsprātiņiem letiņiem un viss būs čiki briki
0
Cukura ražošana bija privāts uznēmums, kuram ES kompensēja (labi kompensēja) uzņemumu slēgšanu. Ja, tev, kā uzņēmuma īpašniekam piedavā ntos miljonus, tad domāju, te ilgi nav jādomā ko kasīt ;P
p.s. pat ja cukura ražošana būtu, domājat, tas izglābtu lv??? ;-)
"Sabrukums" iestājās, kad tika zaudēti ekonomiskie sakari ar vareno kaimiņu.
+1
nesaku, ka cukurs ir vienīgā nozare Latvijā - vēl arī citas (kā piemēram zivsaimniecība), bet taču johaidii kaut kādai valsts vīzijai ir jābūt - uz kurieni ejam, kas mūs sagaida.
+1
^^tad pēc tavas ideoloģijas - varbūt vispār nekas Latvijā nav vajadzīgs - pārdodam visu ārzemniekiem - jo tā ir izdevīgāk mums un izliekam uzrakstu - Latvia for sale...
Tas vien pierāda to, ka nevar visu atdod privātās rokās, jo parāk daudz tādu gudrinieku ir saradies.
+1
Ja Bigijam piedāvātu ļimonu par Trūmetāla slēgšanu, domā viņš atteiktos ?

A privātās rokas - tas ir kapitālisms ... ar visām izrietošām sekām. Gribu roku, gribu neroku un iepūt man.
0
Bigij, neklausies BladeOfDarkness! :-)

Labrīt. 2/3 lv ekonomikas (jau sen) pieder ārzemniekiem.
Valsts f-ja ir nodikļu ieksēšana, cccp laiki ir galā (kad viss piederēja valstij).
lv vīzija bija NATO un ES. Realizējām. Tagad cīnamies ar sekām... just nothing special! We shall win! ;-)
0
^
jo tādi kreatīvie gudrinieki savulaik visus uzņēmumus par sertifikātiem nopirka, pēc tam visu pārdeva ārzemniekiem. vot i viss bizness...
0
Kreatīvi, saki. Iespējams. Tā bija dažu izredzēto (direktoru un tiem pietuvinato personu) privilēģija, paņemt komerckredītu un maukt uz ārzemēm, pametot uzņēmumu un darbiniekus likteņā varā. Sertifikāti bija vēlāk. Jo, tas bija veids, kā tikt pie privātīpašuma (kas agrak piederēja valstij). Protams, prihvatizjot never cerer uz kādu godīgumu un caurspīdīgumu!
Problēmau bija daudz (gan no likumdošanas, gan no alkatības, bagātības un ...brīvības).
Palika (tagad arī veiksmīgi darojas) "Dzintars", "Liepājas metalurgs", "Ŗīgas krāsu un laku rūpnīca" (uz pirmo sitienu, kas nāk prātā).
Vēlreiz atkartoju, ka valsts f-ja ir nodokļu iekasēšana. Visefektīak uzņēmumu vada privatie (lai gan arī tas ir strīdīgs jautājums) un, ja privātais "nepaceļ vezumu", tad rati jāstumj citam... ;-)

0
gudri dirst nav malku cirst:)
0
Strāda ar galvu (vairāk nopelnīsi). Fakts. :D
+2
Rungainis gudri muld (precīzāk ļoti gudri un pareizi)
www.financenet.lv/viedokli/325346-run...
-1
Latvietis aiziet uz banku un prasa:
Gribat,es panemsu kreditu?

0
^^tiešām labs raksts.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
M (jauniņais)
Viskas