Ārzemju / importa alus
+1
Nolēmu noprovēt nesen uzradušos ASAHI superdūper Dry alu. Number vans Japošku zemē. Pēc licences sačurāts Baļķikas urinētavā

Ja tas ir Nr.1 Japānā, tad es labāk noskatatos kārtējo ''Pacific'' sēriju, bļaudams ''Die, Jap, die !'' jo šie ir to pelnījuši. Kautkāds dzeltens šķidrums ar uzgāzētām putām, kuras pēc 5s noplōk. Garšas nav. Kā tas sausums izpaužas, nav ne jausmas. Varbūt tajā apstāklī, ka gribas ar Ķenci uzdzert ? Labāk būtu Dižplēsi paņēmis ....
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Manuprāt , Asahi Japānā noteikti garšos pavisam savādāk. Iespējams,s ka kļūdos , bet , manuprāt , lielākā daļa importētie pifči šeiten garšo nu galīgi hujova. Kad sanāca aizbraukt uz woa2007 , tad Vāczemes Becks , Holstens salīdzinājumā ar LV dabūnamo bija daudz gardāks. Arī tas pats warštainers. Nevaru spriest par lv nopērkamajiem čehu importa aliņiem , bet cik esmu pircis , īpašā starā neesmu bijis. Tad jau labāk aldara porteri ņemu. Vispār Staropramen , Budweiser , becks , tuborg , faxe , carlsberg , warsteiner u.c tie populārie importi šķiet pilnīgi vienādi. Izņēmumi varētu būt Kozel,Starobrno un krušovice tumšie, bet nu tā cena neatspēko vienalga viņu garšu. Miestiņā sanāk tomēr gardāk un bikiņ lētāk.

Atceros senči brauca uz Turciju kārtējā kūrortā un labākais slāpes remdētājs tur esot bijis tieši alus. Muterei jau alus baigi negaršo , bet šamā stāstīja, ka tur tas alus ir nu tik ne-alains , bezmaz vai limpene... Tunisijā esot bijis līdzīgi.
+7
Piedrāzt to importa urīnu, pašmāju miezīšus neviens ārzemju mēsls nevarēs aizstāt!
+3
^ plika diršana. Vienīgi Rīgā tos labākos importa alus neredz. Faxe Leišos ražo. Čehu un Vācu ali vienādi garšoja gan pie mums gan izcelsmes valstīs. Miestiņā jau tradicionālo tumšo alu netirgo.

P.S. ''Alus Galerija'', starp citu, ir nosprāgusi.
0
Neteikšu, ka baigi žēl par to Alus Galeriju, jo jebkurā lielveikalā ir nopērkams viss tas pats.
Un piekrītu tam, ka Asahi ir galīgi nebaudāms. Ja noplēstu etiķeti un dotu pagaršot, es teiktu, ka tas ir kkāds cēsūdens.
0
Alus Galerija - kura? tā, kas pie Ģertrūdes baznīcas?

Attiecībā uz turku alu, hvz, Stambulā dzēru Efes Pilsen un bija dzerams, lai arī diezgan ūdeņains - tā kā slāpju veldzēšanai piemērots gan droši vien ir.

"Miestiņā jau tradicionālo tumšo alu netirgo."

Skatoties, ko saprot ar tradicionālo tumšo. Var jau teikt, ka tur vispār nevienu tradicionālo alu netirgo, ņemot vērā, kādi pirms pārsimt gadiem, visdrīzāk, bijuši vairums alu, t.i. vairāk vai mazāk skābi un vairāk vai mazāk tumši un duļķaini.
0
Nav viss plika diršana. Tur jau arī atkarīgs kur ražo. Esmu dzēris no dažādu valstīm ražotos tos pašus Carlsbergus un neteiksim , ka garša ir līdzīga. Viens sliktāks par otru.
0
Ja tu salīdzini Dāņu Carlsberg ar Aldara Carlsberg, tad ir starpība. Man labāk patika Leišos ražotais Carlsberg. Kautgan ar diezkas nebija. Pie mums nopērkamos čehu aliņu, izņemot Chodovar, jau ražo Čehijā, tā ka šķirbas nekādas.

Ir dzerst krievos ražotais Efes Pilsen - bija ņegaidīti labs. Vispār, Krievijā būdams, devu priekšroku pēc licecēm ražotajiem Warštaineriem utml. (pārsvarā Kaļiņingradā taisītiem), jo vietējie tik kā šņabja uzdzeramie derēja.

Alus Galerija, kura pie Strēlniekiem. Šodien ripināju garām - pavisam cits veicis tajā vietā. Pie Ģertrūdes pirms 2 nedēļām vēl bija. Bet tas jau tāds viduvējs bāriņš.
0
To importa žļurgu praktiski nedzeru. Dzeru tikai vietējo alu (kad bija biju ru, tad Stella reāli rullēja, pat labāka par lv nopērkamo). Protams, pameģini, ko jaunu, bet kā jau teicu importa alus ikdienā mani neinteresē!!
0
No ārzemniekiem vislabāk iet iekšā čehu Starobrne un, protams, tumšais Kozels. Vēl zaibis karstās dienās ir tāds šveiciešu Edelweiss, tiesa gan, nejēdzīgi dārgi par 0.33. tāds interesants vieglais ar alpu augiem un zālīšu piegaršu.
0
Ēdelveiss baigi labs, ja akcija, tad vienmēr čupiņu paķeru. Hoegaarden ar spārda, bet to biežāk izlejamā veidā dzeru, tāpat kā Leffes.
0
mh, es tāpat daru
0
Švestere bija Ķīnā - atveda (zaļās tējas) konfektes, kas garšo tā ka gribas izspļaut un teica ka alus tāds pats un principā viss tur esot pliekans. Tā kā varat nesacerēties par aziātu alutiņu. Karbamīds (urīnviela) + H²0.
0
Rīsu iesals visdrīzāk.
0
Uhu. Bet to lēto sūdu arī paraktiski visos krievu alos liek.
+1
Nu takš, ko gan var gaidīt no japāņu alus...
0
Krieviem alus tirgus nav sakārtots - liek visus sūdus klāt un reklamē kā 1st class (premium).
Tāpēc krievu alu nedzeru, pat export ne, tās pašas ķīmijas dēļ!!
Arī ar šņabi nav labāk - visi spirti ir luxus, mega, uber, kruti, premium un royal (ne zemāk).
Laisti caur sudraba, piena filtriem 3x, 10x, iespējams, vairāk, lai maldinātu patērētaju.
Tāpat franču šņabis "Golden Goose" tā augstās cenas dēļ praktiski nav lietojams (0,7L pa 30Ls).
Visu cieņu tādam demokratiskām šņabja markām kā "SOS" un "Проше простой"!
A vēl labāk ir dzert "ерш". Demokrātisks un lēts variants piedzerties: sajaukt 3L alus ar 0,5L šņabja. Kas grib :-)

0
Un domā mūsējos tehniskajos alos rīsu & kukurūzas iesalu neliek? Es par to galīgi neesmu pārliecināts.
0
Tāpēc jau Čurdaris neraksta sastāvu uz pudeles ;)

^^ aizmirsi medu un ciedru riekstus :D Dzerualu nesen raksts bija par to premium - nekur nav definēts, kas tas ir. Var mierīgi likt uz visādām samazgām - dzerualu.wordpress.com/2010/04/26/premium-...
+1
Būšu atklāts. Lv ir ir atkritumu zeme. Te nav definēts ne alus (tas kas sastāv no 4 zināmam komponentēm un tikai!!), ne kvass, ne hematogens, te visu kas ir 2nd sort tirgo ka premium , te sviestam ir 60%, te krējums nav krējums, te melo acīs skatīdamies.
Ja Piebalgas un Tērvetes alu nav TRUE, tad welcome to MARS!!
0
Krievu shnabim Zelonai Markai nav ne vainas. Taas zemes alu gan neesmu meeginaaajis, bet peec nostaastiem tur cienjaa ir stiprie, kas labi dod pa galvu.
0
Zjelonaja marka atgādina Želtaja lihoradka. brrr...
0
"Krievu shnabim Zelonai Markai nav ne vainas" - ir mēģināts un jātzīst, ka manā skatījumā likās gluži pieņemams.

Domāju, domāju, ko gan man tas nosaukums ASAHI atgādina. Atcerējos - no Viļņas tirgus vestos plastmasas rokastpulksteņus (par dolāru divi). Tiem virsū bija skaists uzraksts "Asahi"... diemžēl man šāds vīrišķības atribūts nepiederēja, jo māte nebija aktīva Viļņas tirgus apmeklētāja. Kaimiņu puikam, labam draugam, gan pulksteņi mainījās stipri bieži...
+1
Zeļonaja Marka price/performance ziņā ir baigi ok. pēc 4x0.7 trijatā + vēl ~0.5 Mernaja nekādu nepatīkamu simtomu nebija.
-5
Zelonai Markai manā uztverē ir vieta blakus medicīniskam spirtam, ne šņabim...
+3
Zaļā bija laba, ja jau arī es šo locīju iekšā. Mernaja gan likās visai pretīga.
+2
pie dirsas spirts paliek spirts
XD
Koniša darziņi INC duļķaino tapat nepārspēt...
0
Cik daudz duļķainā zortes esi dzēris, lai šitā pateiktu?
0
ja esat Vācijā, noprovējiet Paulaner Original Münchener Dunkel- tā, lūk, ir manta.
Pasniedz šādos traukos:
beerbeer.org/wp-content/uploads/...
www.skibus.rs/docs/images/Minhen/...

Iekš LV nekur vēl neesmu atradis.
Iekš SKY ir Paulaner Heffe Dunkel un Heffe Weissbier, bet tie ir čuras
+1
Ibāl kā sagribējās tumšo alu , paskatoties uz bildēm...
0
Sonnenmensch - ja Zaļā marka ir līdzvērtīgka medicīniskajam spirtam, kura tad ir tā zajebistā marka?
-1
Paziņa no Baltkrievijas atveda kaut kādu bērzu šņabi. Labs esot , jo pat negaršo pēc šņabja. :D
A tas nemiroff bērzu vai tad neskaitās Ok ? Vienreiz sanāca dzert , jo nebija nekā cita.
0
Par šņabiem tak ir atsevišķa tēma vispār: /forum/121875-%C5%A1%C5%86abis-vodka-uzl%C4%93jumi-gorilkas
0
Bļoda, kā iegrābos ... uznāca bzdings noprovēt Shwinckels alu (Štokmanī 0.33 pa Ls1.40). Laikam diži labs, ja jau tāda cena. Parasts viduvējs lāgerītis :(
0
Noriskēju paprovēt 8% Baltika 9. Nu priekš tādas mušu indes pat samērā dzerams, katrā ziņā noteikti nav no sliktākajiem spirtaliem. Nekas diži gards, protams, arī nav, ar madonieti salīdzināt nevar :D
0
A nē, ir gan diezgan riebīgs, kad tiek līdz pusei. Tā iet, kad pasteidzas ar secinājumiem.
0
8% Baltika 9 ir labs, ja dzer 1-2 litrus, ne vairāk... Pēc 2.litra'jau jārēķinās ar t.s. paģiru sindromu nākošajā dienā.
+1
Es gan teitku, ka pēc ~200 ml jārēķinās ar nejauku švaka jorša garšu mutē.
0
Bombardieris turpina spārdīt - parādijies pa Ls1.60:

Wexford Irish Cream Ale (5.0%)
Belhaven Wee (6.5%) - www.belhaven.co.uk/row/belhaven/weehea...
Belhaven Twisted Thistle (5.3%) - www.belhaven.co.uk/row/belhaven/twiste...

Pēdējais īpaši ņammīgs IPA. Šauļos pudelē pirkto acis bolīdams dzēru.

Sūdīgi, ka nav vairs tumšās Leffes :(

Un no 9-11 akcija - tumšie pa Ls1.30 (kārtīgajā pintē - 0.6l)

www.bombardierbar.lv/
0
No KŽ braucot Šauļu megacentrā ar MaXXXimu vienā ķip vīnabodē nopirku čupu eilu, pa Ls1.00-1.20. Dzēru laizīdamies. Un nav brīnums, jo Beeradvocate tos bija UK alu TOP10 ielicis

Fuller's 1845 - beeradvocate.com/beer/profile/71/560...
Fuller's London Porter - beeradvocate.com/beer/profile/71/221...

Bija vēl ņammīgais Āpšu eiliņs - www.hall-woodhouse.co.uk/beers/badgerales/go...

Un čupa biežāk sastopamo Bombardieru, Bishops Finger u.c.
0
Beidzot sanāca noprovēt to Samsonu. Piemājas mazbodītē pa 0.57 iet - likās, ka kaut kur lielveikalā pa mazliet augstāku cenu bij manīts. Bet nu visai labs price/performance variants, parastais čehu tumšais lāgeris ar standarta 3.8%, bet galīgi nav zemē metams.
0
Manā mazbodē pa 50s. Tumšais labs, gaišais tā. Interesanti, ka Maximā pa 85s ...
0
Nesen lasīju par Krievijas alus darītāju nedienām. Viens augsts ierēdnis esot teicis, ka vietējie alus ražotaji ražojot vienkāršak izsakoties sūdus. Skandāls bija pamatīgs. GOSTi ir, bet, kas tos ievēro?
Visa nozare ražojot mēslus, kam pievieno spirtu. Esmu par vietējo alu. Nost ar jebkuru importa alu :-)

0
Tūlīt nāk ciemos divi draugi ar paštaisīto! Pēc kaut kā rūgta iedzerama sirds ilgojas! :)
+1
principā par to spirtu pievienošanu alum - tas lielākoties ir mīts.
0
es rīt nožēlošu šito...
+1
Piekrītu, ja tas ir mīts, tad tas ir jākliedē. Neesmu dzirdējis, ka lielākās ru alus darītavas rīkotu atvērto durvju dienu (ar tv un preses piedalīšanos). Ar šprotēm, ja atcerās, pat brauca krievu tv skatīties visu tehnologisko procesu. Mīti ir jakliedē. Bet pagaidām, viva prozit latviešu alus :-)
0
Izmēģināju mājās taisīto. Bija pavisam nefiltrēts un ar nogulsnēm. Smaržoja, garšoja un izskatījās tā it kā to būtu izčurājis pats Sātans. Pēc pirmā litra izstriekšanas man tikai pateica, ka tam maukam ir 8%... Secinājums - paštaisītie labāk smērē...
0
Daudzi paštaisītoe ir ap 8-10%

Artūr, ko tu saproti ar latviešu alu - labsalus.lv/kurs-ir-latvijas-al...

BOD
0
Ar latviešu alus es saprotu visu to alu, kas brūvēts (nevis pasūtīts) Latvijā. Protams, viss alus nav alus, ,bet tikai tas kas ražots ne 4-ām pamatkomponentēm, ar labu pirmgaršu un pēcgaršu. Ceru, ka ir varianti? Tad, labi! Priekā! :-)
p.s. Cēsinieku dzeru ar retiem izņēmumiem ;-)
0
Latviešu alā pārsvarā no Latvijas ir tikai ūdens ...
0
Noprovēju to plaši reklamēto Tuborg Green. Secinājums - susla, kas nemaksā to naudu. 54 saņi par 0,3l, he.
0
īstam Latvijas alum jābūt ražotam no Latvijā audzētiem miežiem un apiņiem....Cik maz zināms, tad no pazīstamākajām markām, tikai Tērvetes daudz maz atbilst šim titulam...
0
Apiņus Latvijā neaudzē. Tērvete vienīgā par ~ 75% iesalu no Latvijas ņem :(
0
Ja %, tad, ja neskaita Lietuvas alu (KŽ 2010), tad kādi 90% dzeru lv alu. KŽ eils bija reali labs. Vai lv kāds ražo ko līdzīgu?
0
^^
Audzēt jau audzē...Tu drošvien gribēji teikt, ka neizmanto, bet ieved no Spānijas. Pirmās Latvijas brīvvalsts laikos Latvijā pat tika selekcionētas speciālas apiņu šķirnes alus ražošanai.
0
Nu jā, industriāli neaudzē apiņus Latvijā. Klimats par skarbu ... Arī iesalu izdevīgāk no leišiem ņemt ...
0

šodien sanāca ieiet (pirmo reizi ja kas!!!)bārā Ļeņingrada un nobaudīt tumšo alu ar tādu pat nosaukumu - Ļeņingrada! Pagaidām - no comment! Nu štīmuks pēc ceturtā ir. Kāds būs rezultāts - manīs rīt:)
0
A kurš ta ražotājs ? Un kā garšo ?
+1
Baltika bāzējas Pēterburgā :D
0
A es šnabi dzeru. Kā kārtīgs alkāns - vienatnē un pie kompja. :D
0
kāds nepilns puslitrs vēl ir. \\m/ :D
0
Rīt būs atkal aktuāla paģiru tēma ???
0
Ta jau manīs :D Es gan jau šodien mēģinu pohas apmānīt. :D
0
Domājies par pohām viltīgāks esam? :D
0
diezvai - pieredze rāda, ka tikai attālināt var. :D
+2
0
^ pa 3,90 pārtika trim dienām. :D
0
Jau tagad tirpas skrien pār miesu, zinot, ka nākamās 7 dienas pavadīšu Igaunijā .... cerams, ka pāķu bodēs Krušovices var dabūt ... vai normālu sidru
0
Bombardierī tagad akcijas cenas eiliem - Bombardier pa Ls1.30, bet Wexford Ls1.20 - www.bombardierbar.lv/
0
Sanāca beidzot nokļūt Skajā un bija pat gruti izvēlēties. Daudzi tādi nedzirdēti alēni , bet nu beigās paķēru testam Altenmünster bauer bier , tīri pudeles dēļ :D un Valmiermuižas tumšo , kuru iepriekš nebiju manījis. Pēc izdzertiem vairākiem malkiem jāatzīst, ka nav vērts par latu pirkt to friču pivāru.
0
Turklāt Vāczemē tie maksā vismaz 2x lētāk ...
+1
man ar' tā vai nu liekas, vai tā arī ir, ka eiropas ali (nu labi, nav sanācis tos krutos baudīt, bet nu) garšo vienādi un ir pliekani - vot, īstais vārds pliekani! :)
0
Ko nozīmē Eiropas ali? Vācu širpotrebs jau nav nekāds rādītājs, tiem pašiem vāciešiem, ja meklē, var šo to labu atrast, par čehiem, beļģiem un britiem nemaz nerunājot.
+2
Tos populārākos jau ražo viens un tas pats, tāpēc jau tā garšo.
0
un pat ne tie baisi populārie, ir rimi kaut kāds, 0.66 pudele kas pēc kaut kāda pingvīna vai kā tur izskatās - parasts beks.
nu jā tas jau ir tas, kas ir pie mums. un neširpotrebu nav sanācis baudīt..
0
Man šķiet, ka fričiem to gardo aliņu ir dafiga , ja ņem vērā vēļ katra individuālo gaumi , bet cits jautājums būtu - notestēt tos. Pēc izdzerta viena brenda aliņa , otru jau uzreiz strebt tā kā nevar, nesapratīs vēl garšu , bet atceros , ka wackenā tieši Bleids bija kaut kādu friču neīpaši dārgo pifci paņēmis uz K vai C burta ar galotni -berg , ja atmiņa neviļ. Tāds īpatnējs vispār , pirmās 6 pudeles likās drausmīgi gards , bet vēlāk sudīgāks par atšālejušos pilzeni un nejau no pārdzeršanās.
0
Izdomāju padalīties ar info, ja nu kādam arī garšo. Patīkams pārsteigums bija pirms 15min. ieejot maximā redzēt dzelteno cenu Salitos bairītkokčam. Nometuši cenu no viena lata uz 0.62ls . Tāda cena ir pieņemama 0,33l pudelei. Bet nu garšo jau labi.
0
mm, kā labs bērns varētu mātei pārīti prezentēt...tai tādi limonādes dzērieni iet pie sirds :D
+1
Nobaudīju atlaides vilināts - kautkāda štruntīga citronu limpene. Bērnu dienās dzertā Pienenīte spārdīja vairāk.
0
Tai vai tad arī bij tie slēptie grādi???:D
0
Nebija :)
0
žēl :(
+2
Jebkuru limpeni var uzlabot ar šņabi ...
0
Pareizi...Es atplaukstu:))
0
Uzraku, kā saucās vīna bode, kurā labos eiliņus par smiekla naudu sapirku Šauļu Akropolē - www.vynoteka.lt/lt/vynai/Jungtinė_...

Tirdzniecības vietu šiem netrūkst - www.vynoteka.lt/lt/kontaktai/...
0
Pienenīte ar šņabi :D ūūūūū!
0
ū, vynoteka's eilu piedāvājums izskatās iedvesmojoši. Cik pie mums tie paši maksā? Kādu latu vairāk? Tad jau var padomāt par iepirkšanās braucienu uz Šauļiem. 20 latos par degvielu turp-atpakaļ var vēsi iekļauties - pietiek paņemt kastes tiesu, un jau ir atmaksājies.
0
Mums jau tikai Bombardierī var nopirkt ... tur uzreiz tā cena, bet šiem tāpat dikti lēti tie importa ali - Ls0.85-1.15. Pie mums jau Urkuels un Krušovice tikpat maksā.

P.S. Var apvienot alus iepirkšanu ar Šauļu dienu (Auļi+Skyforger) apmeklējumu 11.septembrī ;)
0
Izdomāju atkal kaut kādu importēto pifci paņemt un ievertēju čehu tumšo Bakalač. Godīgi sakot , labs. Krušovici viņš nomīcīja ar tādu īpatnēji patīkamu garšu. Cena gan bija pie 90 saņiem , bet nu ieteikt es iesaku šamo notestēt, kaut vai tās garšas dēļ , kas kaut cik atšķiras. Paķēru arī īru Mērfiju. Aj , susla kaut kāda bezgaršīga.
0
Bakalačam abi veidi gardi.
0
Mērfijs ir riebīgs.
0
Man patīk. Guiness gan sūds. Manchester Cream Stout ir labinieks. Štokmanī varēja nopirkt.
0
Nevelti par Mērfiju sauc.
0
Mērfija likums a i kaut-kāda riebība.
0
Jā, un Edijs Mērfijs ar ir patizls aktieris :D
+1
melns aktieris
0
a tagad pīdžec ku daudz importnieki parādījušies. Šodien sanāca prizmā ielūkot, pilnīgi acis šaudījās no tās izvēles. Atceros tika pieminēts padomju dzēriens - agdams vai akdams , tad nu arī atradu tādu pifci a.k.dams. :D
+1
Alus ta alus - a kad beidzot normāls sidrs parādīsies? Leišos ir, pie mums nav, ffs
0
^^ tas a.k. damm laikam bija kaut kāda spāņu susla, cik atceros. vispār no spāņu aliņiem, cik barselonā dzēru, viens bija diezgan normāls, tikai nosaukumu neatceros; bet lielākā daļa, protams, čuras. Portugālē, man šķiet, bija drusku labāk - bet tur varu arī kļūdīties, jo tas bija diezgan sen, kad tur pabiju.
0
A.K.Damm (īpatnēja pudela ar stārķi uz etiķetes) ir labs. Kādus 90s maksā 0.3l. Ja ir akcija, tad paķeru pārīti. Bet ar sarkano etiķeti noteikti nevajag ņemt - susla pilnīga (pa kādiem 85s 0.3l). No tās darītavas dikti labs esot 0.7l pudelē, ko varēja Štokmanī un Alus galerijā dabūt, pa kādiem trim latiem. Resnais bija dzēris un arī slavēja.
0
jā, sidra nav, nākas šampi dzert ;(
0
Desper, leišiem jau ar dižais sidrs nav. Igauņiem labāks. gan savs, gan importa.
0
Tas bretoņu sidrs bija garšīgs, ko uz KŽ nopirkām. Vajadzēja vēl arī to otru paņemt, kas šampja pudelē.
0
Ā, nu ja, tas sarkanais, laikam Estrella kaut kāda, bija susla. Un tad varētu būt, ka tas A.K. kāreiz bija tas labais.

Sidru pagājšgad no HRL braucot Pērnavas Rimčikā sapirkos - laikam kādas 5zortes paņēmu. Tie, kas bija šampjveidīgās pudelēs, bija īpaši labi. Dulls, protams, no tiem lāgā nevar palikt, alkohola saturs bij 2-4%, bet gardi gan.
0
Pasērčoju biš, un nu man ir skaidrs, kas ir kas. A.K. Damm neesmu dzēris, Estrella Damm bija tas, ko visur varēja dabūt un kas ir apmēram tāds kā Cēsu, un Cruzcampo bija tas, kurš likās normāls. San Miguel arī bija ļoti izplatīts, bet tas bija vēl lielāks sūds par to Estrella Damm.

Bet skatos, ka tas Cruzcampo esot lielākais alus ražutājs Spānijā, piederošs Heinekenam. Tad varbūt vienkārši uz to pārējo fona likās normāls? :D
0
^^ jūs ar Desperu par tiem pašiem Normandijas sidriņiem runājat, kuri pēc iepuvušiem āboliem garšo. Prismā ar pārdodas. Ls3.20-3.50 par pudeli. Grādi 2.5 un 4.5 laikam. Samērā labi, bet man angļu labāk patīk. Ar igauņiem pāris zortes labas, kā Igauņu alus tēmā laikam rakstīju.
0
Godīgi sakot , man tie britu sidriņi diezgan paprāvi asociējas tieši ar šampi, vienīgi tā garša un gāze nav tik uzmācīga un tas jestrums nenāk tik fiksi un negaidīti. :D
0
Loģiski, ko tad tu gaidīji? Tas tak ir viegls, dzirkstošs ābolu vīns. Britu sidriņi, cik dzerti, ir skābāki un ar ne tik izteiktu ābolu garšu (protams, ābolu garša kā tāda ir). Tie spranču ir tādi niansētāki un izteiksmīgāki.
0
Britu sidriņi pēc laba pussausā baltvīna garšo
0
^ Man liekas, tu pārspīlē, nav ar tādu nācies saskarties. Vai arī tev ir ļoti aptuvens priekšstats par pussauso baltvīnu. :D

No šitās sērijas portugāļiem ar ir laba štelle - vinho verde, jeb zaļais vīns - ar tāds viegls, frišs baltvīns ap 6%. Bet nu retsina tāpat labāka :)
0
Moš pussaldais ... v sortah govna, tā teikt ... ;)
+1
+1
Pohuj šampis (tika minēts te kaādā citā tēmā), ir arī varen vecs bairīts atrasts jūras dibenā: edition.cnn.com/2010/WORLD/europe/0...
0
Pirms pāris stundām izstrēbu šito brūvējumu - beeradvocate.com/beer/profile/252/73... - ko Pērnavas Selverī biju paķēris pa Ls1.50 pudelē - kviesīts kā kviesītis. Neteiktu, ka labāks par Franci vai Pauliņu. Laikam nespēju kārtīgi izjust kviešiniekus, jo nekādus banānus un ananāsus tur nesaklausīju. bet man jau rūgtie eili patīk ...
0
Banāni jau kviesītim defaultā.

Es te pa čuhņu dzīvodams, beidzot noprovēju to leišu ražojuma čehu alu Chodovar - ļoti patīkama price/performance attiecība. P ~60 saņiem neko īpaši labāku laikam nedabūt, ja nu vienīgi zaļo tērvetnieku.
0
To aizvakar pēc ilgiem laikiem iestrēbu (Maximā pa 55s tirgo, bez akcijām). Gaišais ir OK, bet nekas dižs, tumšais gan tīri labs.
0
Jā, kaut kā tā arī ir. Tumšais vairāk pat aizķēra ar to, ka atšķiras no plaši pieejamās Krušovice/ Kozel/ Starobrno černe šlakas, nebūdams ne labāks, ne sliktāks, bet maķenīt citāds.
0
Nuja, tam nebija mella krāsa, 3.8% u.c. atribūti ;)
0
Ja sanāk ievilkt Bombardierī, tad noteikti jānogaršo Faulers London Porter (Ls1.60) - www.fullers.co.uk/rte.asp?id=63... / beeradvocate.com/beer/profile/71/221... - pudeles variantā ir labākais porteris, kādu esmu dzēris (no kādies 25 laikam). Izlejamais ar daudz neatpaliek. Būs ierobežotu laiku. Var arī paķert uz māju Special London Ale pudeli (Ls1.40) - www.youngs.co.uk/beer-bottle-londona... / beeradvocate.com/beer/profile/664/72... . Labākais eils kādu Rīgā var nopirkt (tik nedzeriet augstu, bet gan uz pudeles norādītajā temperatūrā, jo nav nekāds cēsinieks, kuru 4 grādos jādzer, lai nekādu garšu nejustu).
0
Iekapāju piemājas Latā ieraudzīto Žatecky Gus (ražo Baļķika). Gaišais 4.6% bija nekāds, bet Černy (3.5%) smuki grauzdēts un ņammīgs. Pirku pa 50s. Šodien Maximā ieraudzīju, ka gaišajam ar akciju cena 67 vai ciktur santīmu. Nolēmu brīdināt. Achtung!
0
Ir kāds normāls bieris zaļās pudelēs pie mumsim nopērkams? (neatkarīgi no izcelsmes, svarīgi, lai zaļa pudele un lietojams saturs)
0
Staropramen, Gosser. Augstāk minētais Gus.
0
Urķītis ar laikam bij zaļā pudžaā.

A nafig tev ? Krāsainu dāvanu taisi ? ;)
+2
Gosser pašvaks, minētie čehi gan ok (tas gusj nav pagaidām provēts)

Nē nu ziemassvētki nāk un tā - jāsāk par eglīti domāt.
0
LOL. Skaidrs, kur taru stiept :)
+2
Tiem, kas neseko labsalus.lv blogam un ir atdzērušies Miestiņa produkciju, jauns ārzmeju alus veikals Berga bazārā: labsalus.lv/s-brevinga-alus-sal...
0
Sekoju. Man fīds ir ;)

Varu pateikt, ka tas ir tas pats kantoris, kas Bombardier, 3 vīri laivā un Bānūzis. Izlejamos alus, izņemot Celis White, kādu mēnesi varēja Bombardierī testēt. Fullers ESB ir super, Porteris nav tik labs kā pudelē, bet arī pa pirmo. Pērējie man ne visai, kautgan būtu priecīgs, ja mūsu Turbodīzeļi un Vanagi bētu uz pusi tik labi kā Mönchshof Bockbier (6.8%)

Būs šodien jāieiet.
0
Cenas tur ļoti normālas - Ls1.25-1.30 par eiliem / lāgeriem un ~Ls1.50 par gauzēm / lambiskajiem (0.33-0.25)/ Izlejamie Ls1.50.
+1
~1.50ls par 0.33-0.25 neizklausās īpaši normāli. :D
0
^Neesmu konkrētajā iestādē bijis, bet tu parādi man, kur tāda tipa alus sevišķi lētāk var dabūt.
0
Vispār lambiskie 0.375ml šampja pudelēs (apmēram kā šampis / baltvīns garšo). 0.25ml pudelēs pa 90s bija. Nedēļas sākumā izlejamaie pa Ls2 litrā ...

Parādījušies pāris seriāli par aliņu.

Pirmais ir amurkāņu Dogfish Brewery veltīts: BREW MASTERS - epguides.com/BrewMasters/... Otrā sērija varētu Intaram patikt - tur stāstīts pat autentiskas čičas pagatavošanu (kukurūzu vispirms sakožļā :) Smuki uzņemts, pārāk negruzī ar tehnoloģiskām niansēm, tāds, populārzinātnisks un izklaidējošs.

www.youtube.com/watch?v=Fcf8WUB33hg...

www.youtube.com/watch?v=kl0LF9A0oL4...

Otrs ir britu Oz And James Drink To Britain - en.wikipedia.org/wiki/Oz_and_James_D... , tur ne tikai par aliņu, bet arī par sidru un visīti. Visai nenopietns, bet ir ne tikai alkobraucieni ar vilcienu ;)

www.youtube.com/watch?v=l9tJp6KS6a0...

www.youtube.com/watch?v=ZuDJaUb7tHo...

''The reason for civilization is because we wanted to drink beer!" :D
0
Henesy, neaizmirsti pastāstīt, kā tev Gulden Draak patika.

www.ratebeer.com/beer/gulden-draak/3...
en.wikipedia.org/wiki/Gulden_Draak...
0
Berga Bazārā kādu laiku būs šitas alēns: Fullers Past Masters XX Strong Ale (1891.gada recepte, ar max līdzīgām izejvielām un ražošanas procesu).

labsalus.lv/fullers-past-master...

Rīt vēl pārīts jāpaķer.
0
Bļa, sakārdināji, sakārnis tāds.
0
Novēlota atbilde BladeOfDarkness:

Dainīti — tas pūķīšalus man diktām garšoja. Zeltaina krāsa. Tā kā pēc medus nedaudz garšoja. Vai nu man tajā dienā bija labs noskaņojums, bet tā vai tā — nejuta, ka tas alus būtu 10,5 % stiprs.
Glāzīte arī diktām foršā.
0
Kaut gan jādomā, ka tomēr nebija medus garša, bet gan plūmju. Tā vai tā — alus ir labs un gards.
0
Beļģiem jau parasti tos grādus nejūt. Vakar tieši 9% šļupstināju iekšā.
0
vakar nomēģināju no Slovākijas vesto Šariš 10%
www.topvar.sk/?IDe=26763...

Tukšā dūšā izdzēru un viegls skurbulis bija klāt :)
Sen nebija dzerts stiprāks alus par porteri.

Šodienas hokeja mačām palika Corgon 12%
spravy.pravda.sk/corgon-je-kralom-sl...

Redzēsim kāda reakcija būs pēc tā
0
Tāds kā tāds jobciks - Čehi un Slovāki parasti norāda BLĪVUMU uz alus pudelēm. Grādi kādi 4-5 tam alum.

Bet Brevinga alus salonā neliels apdeits: parādījušies Delirium aliņi - www.delirium.be/Anglais/Histoire/hi... Šito jau nogaršoju, bija baigi labs - en.wikipedia.org/wiki/Delirium_Treme...(beer) . Tāds jautrs noformējums šiem - upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/ca/D... Cena gan kož (Ls1.80-1.95 par 0.33), bet nu tā šie maksā. Grādi 8.5-10.

Ir vēl citi beļģi (Ls1.60 par 0.33) - www.deranke.be/en/index_en.htm... . Jau noprovēju šito - beeradvocate.com/beer/profile/739/26... - bija ļoti labs. Pareizi rūgts alus.
+1
0
Japāņu alusdarītavām ar grūti gājis:

y.delfi.lt/orig/20625/1848130_...
0
Diez vai tajās krātuvēs bija maz kas dzerams (mūsu skatījumā).
+1
Šodien Mola J.R grāmatnīcā nejauši uzdūros "Beer book". Pasmaga grāmata ar skaistam bildītēm un aprakstiem. Aaarghhh. Gribu! :-)
www.dorlingkindersley-uk.co.uk/nf/Book/BookDisplay...

0
Man ir ''1001 Beerrs You Must Try Before You Die''. Reizēm pašķirstu. Tīri labi aprakstīts. Gandrīz 90 ali no tās grāmatas ir garšoti.

Notestēju Spices bāzē nopērkamos Primator alus (12 gab. pa 70-95s). Gaišie tadi vienkārši un atmiņā nepalika, ja nu vienīga visvienkāršākais 4%, kurš Tērvetes Senci atgādināja. Kviešinies ar tāds parasts, tāpat kā tumšais. Smagais gals (9 un 10%) ļoti saldi. Vēlreiz ņemšu tik Stautu un Eilu un reizēm var Eskluzīvu un Pustumšo paķert.

www.primator.cz/pivo
+3
www.yaplakal.com/forum28/topic330254...

mazais riktīgi grib padzerties! :)
0
Berga Bazārā un Vecrīgā (blakus Alus Sētai) gardo Austeraliņu pa Ls0.95 tirgo (tā Ls1.45) - rīt termiņš beidzas :)
0
Prizmā ir jaumums - Selka alus (www.ratebeer.com/beer/268ervena-selk...)
Nekā īpaša, bet vnk labs alus (reitingi varen labi) ;-)
0
^ kur tad tur ir tie varen labie reitingi?
0
Bio, labāki par visiem lv aliem ;-)
0
Cik nu jaunums - piemājas bodītē bundžu ar pupaino meiču laikam jau pagājšgad nopirku - tāds-nekāds, kā jau visi austrumslāvu ali. Prismā pirmš pāris mēnešiem parādījās tā Celka.

Par to, ka labāks reitings, gan ir buļkaks - www.ratebeer.com/beer/country/latvia...
0
^ Nr.1. Turbo Bock - tādu brīnumu kāds vispār ir redzējis?
0
Neatceros. Moš ekspotēja tik uz Štatiem :D. Vispār, tā arī neesmu īsti izcirtis ''Ratebeer'' vērtējuma sistēmu. Ar Beeradvocate vienkāršāk: beeradvocate.com/beer/profile/16890...
0
Ja jau Līvplēša ražojums, tad izklausās, ka varētu būt Rubeņa eksporta variants.
0
Rubenim tak 7 collas
0
Mūsu akcīzes likuma dēļ.
0
Domā ? Starp 9.5 un 7 tomēr normāla šķirba un šie reizēm pārbaudes veic. Bet tādi varianti (tik mazākā mērogā) tiek realizēti.
0
Nu gan jau tam rubenim ir tie 7, bet nav jau problēmu uzražot arī stiprāku.
0
Bet tad tas Rubenis pārvēršas par Parubeni (vai Izrubeni)
0
Jeb par Turbo Bock Nr.1? :D

Nez, Igaunijā moš to var dabūt?
0
Vai nevar vnk pazvanīt uz realizācijas daļu un visu uzzināt? :-)
0
Kāds sakars ar Igauniju ? Gan jau šiem kādu brīdi bija tāds turbomaucējs.
0
Igaunijā nav 7% alk./vol. robeža kā pie mums.
0
to nezināju, bet neizskatās, ka tas mūsu turbodīzeļu ražotājus īpaši uztrauktu, citādi Līvu Nefiltrētajam būtu uzrakstīts, ka 6.9% nevis 7.2%.
0
It kā nebūtu igauņu 8% un 10% brīnumus dzēris :D Nez, varbūt ir kautkas pie mums pamainījies, bet tad nez kāpēc neviens neštancē 8 un 9 grādīgos turboapinīšus? Vienubrīd, pirms vairākiem gadiem tur tā norma pamainījās, un rezka 7% "Dīzelis" kļuva par 9% "Turbodīzeli", 7% Vanaga stiprais par 9% "Vanaga īpaši stipro"utt. Ātri gan laikam atcēla atpakaļ.
0
TurboWalčam 8% - pārējiem 7% maksimums (Dižalum vēl 7.3).

Leišiem visādu 8 un 9.5 grādīgu monstru vēl vairāk. Un izrādās, ka Royal Unibrew ar tauras izrīkojies līdzīgi, kā ar Lāčplēsi - visu Kalnapilī taisa.

P.S. Pisdec šitā sarakstīt:

Lidskoe Premium

Lidskoe Premium leģendārā Baltkrievijas alus. Ražo kopš 1967, spēcīgu un bagātu garšu tika augstu novērtēja visā Padomju Savienībā. Šis alus ir meistardarbs labāko Baltkrievijas aldari, kas apvieno gan - vietējās tradīcijas un augstas kvalitātes mūsdienu tehnoloģijas.

www.cesualus.lv/lv/produkti/alus/...
0
Biju vakar iegriezies Prizmā, paķēru trīs čehus testam. Bakalař (nevis Bakalač, kā te iepriekš tika minēts) gaišais izrādījās labs, viegli dzerams ar tādu atsvaidzinošu un gana labi jūtamu garšu. Vasarai derēs pa pirmo. Cena Ls 0.72, tā ka price/performance rādītājs ir labs.

Creative_77 minētā Červena Selka (lol, celka) bija dzerams, bet nekas īpašs. Ūdeņains tāds diezgan, bet tā nelielā garša, ko var just, ir nedaudz savdabīga, bet patīkama. Ražots gan Krievijā (Mitiščos). Cena Ls 0.69. Diez vai ir to vērts.

Starovar gaišais gan diezgan čurīgs. Cena Ls 0.59, bet otrreiz laikam tāpat neņemšu.

0
Bakalači ir OK. Starovar tiešām, nekas dižs - visai iesalaina garša. Šur tur ir parādījies Budweiser B.B. - gaišais dzerams, bet nu tāds, nekāds; toties tumšais man ļoti patika, nedaudz šķidrāku Leffi atgādināja ar tādu zemeņainu garšu.
0
Noriskēju paņemt Krombacher Weizen (0,99Ls). Average (priekš manis). Veru vaļā ratbeer.com un ar izbrīnu skatos uz sekojošu komentāru:

"Warning: amateur rating. 0.5 bottle bought in Luxembourg. Feels like an average german hefeweizen, but didn’t like the aftertaste."

Gluži manas domas, jo pēc Franča un Paulaner Hefe-Weissbier Krombacher knaps trijnieciņš vien ir.

www.ratebeer.com/beer/krombacher-wei...

p.s. man labāk patīk kā raksta amatieris - rakstā "kā ir" nevis the prof way: "Cloudy brown. Lots of head. Sweet. Aroma of wheat malt and yeast. Smell of the same." vai
"On draft at Huppel, The Hague. Refreshing, good enough beer but notes of banana in the flavor spoil it slightly".

Ko no tā prof raksta izlobīsi? ;-)
0
Man beeradvocate vairāk tīk: beeradvocate.com/beer/profile/566/38...

Cik atceros, bija normāls vācu kviešinieks.
0
Kā saucās tas gardais beļģu izlejamais alus no Berga bāra?
0
Kurš ?

Ja tas, kas pēc Hoegaarden garši, tad Celis White. Man viņš mazāk patīk.

www.ratebeer.com/beer/celis-white-be...
beeradvocate.com/beer/profile/48/787...
0
yes, Celis White ("Can drink this all day long, in all kinds of weather") :-)
0
Vakar nenoturējos pret kārdinājumu un tapu iesūkts Berga Bazāra iestādījumā pa ceļam uz mājām, kas rezultējās dažos līdzpaņemtos alēnos.

Beidzot saņēmos un pirmo reizi notestēju kādu no lambiskajiem - šis bija Lindemans Gueuze Cuvée René. Biju sagatavojies uz skābumu, bet tāpat garša pārsteidza nesagatavotu - pirmais iespaids bija kā par sauso baltvīnu (vai varbūt drīzāk bruta šampi) ar nedaudz rūgtenu nobeigumu. Vēlāk jau sāku samanīt arī citas nianses. Vispār man garšoja, tomēr pēc tam labu laiku nevarēju tikt vaļā no sajūtas, ka neizbēgami būs pļūts, jo esmu sadzēries totāli saskābušu alu :D

Tad ķēros pie īru Porterhouse ražojuma Brainblasta (pēc stila English strong ale). Smarža dikti patika, tāds patīkami zāļains apinīgums vijās cauri. Garša arī bija laba, vienīgi beigās tas visai izteiktais rūgtums škiet tāds parupjš un nenobalansēts.

Nākamais bija Greene King ražotais Strong Suffolk Vintage Ale. Krāsa tumša, maķenīt iesarkana, vizuāli varen smuks. Garšoja pavisam citādi, nekā gaidīju - tāda augļaini iesalaina garša, kurā apiņus sevišķi just nevar, sākumā nevarēju saprast, kuru no itin labi pazīstamiem aliņiem man viņš atgādiana - tad sapratu, ka tas laikam varētu Brenguļu tumšais, tikai ne tik saldens.

Tad es atplīsu :D

Toties šodien apzinīgi sāku dienu ar atlikušo ceturto no paņemtajiem pie brokastīm - Fuller's Golden Pride. Kārtējo reizi pārliecinos, ka Fuller's spārda, jo nav gadījies sastapties ar draņķīgu viņu brūvējumu (no kādiem 7 provētiem). Arī šis ir visai lielisks, izcili patīkama smarža, un garša no tās neatpaliek. Tumšā dzintara krāsā, bet dedzinātā iesala piesitiens garšā vairāk atgādina tumšos alus, tomēr ir arī patīkams rūtums tam pret''i likts. *,5 alkohola garšā nejūt, bet pie brokastīm dzerot, jau pēc pusglāzes galva sāk reibt diezgan jūtami :D Šis man patīk vislabāk no šiiem minētajiem četriem.
0
^bļe, 8,5%
+3
labs rīta sākums!
0
Tās Gauzes īpašiem fanātiem domātas. Porterhouse Brainblasta un Hop Head uz kārtīgām IPām velk - man jau ļoti garšo. Šo Ouster Stout un Plain Porter ar ļoti labi. Strong Suffolk Vintage Ale manuprāt ir labākais no Green King klāsta, kurā ir visai daudz viduvēju alēnu. Golden Pride ir labs, bet tāds pabiezs un nedaudz saldens, tāpēc labālk Past Master paņemu, kuram ar 8.5%.

Ledainī stāv kādas 5 pudeles no dārgajiem amīšu un Mikellers aliem - cerams ka spārdīs. Vēl neesmu nevienu nomēģinājis - jāatpūtina akna.

No Čehos dzertajiem vislabākie bija Pardal, Branik, Krakonoš, Staročeh, Krušovice un Primator (pēdējo pie Spices ar tirgo). Bernard Tumšais ir lielisks, bet to esmu Polijā un Šauļos pircis ;)

No vācu ražojumiem vislabākie bija vietējā Dithmarscher ražojumi ( www.dithmarscher.de/deu/seiten/dith_bud... ) un Stralsunder Störtebeker ( www.stralsunder.de/produkte/stoertebek... ) kviešu labs, bet tumšais vienkāši spārda. Banānu ar padzēru - garšoja pēc banāniem :D Ledusskapī stāv pudela Duckstein ( www.duckstein.de/unser-duckstein/duc... ). Iepriekšgad jau tika ņemts un vēsā veidā atzīts par labu (kā nekā EUR1.5 maksā). Būs aukstā veidā jānobauda.
0
>>Ledainī stāv kādas 5 pudeles no dārgajiem amīšu un Mikellers aliem
Jāiet ciemos! :-)
0
Tā nu kādam došu 0.3l pa Ls3 :p
0
To Mikellers tualetes alu ar čurājošiem sunīšiem virsū nepaņēmi testam? Interesanti, kāds tas varētu būt, bet cena (5.95 par 0.75l) drusku attur no eksperimenta :)
0
Past Masteram bij 7.5%, ja atmiņa neviļ, un man likās saldāks par Golden Pride.
0
Aliņš dzirkstošā vīna cenā? o_0 Nu veči dod :)
0
A kas? Augstvērtīgu alu uztaisīt jau nebūt nav vienkāršāk kā šampi.
0
Paķēru:
Hop Juice (0.75=5.75) - labsalus komentāros kāds izteicās, ka par rūgtu :) ta jau redzēs. Daudziem negaršo - www.ratebeer.com/beer/left-coast-hop...
Gypsys Juice (0.5=3.65) - šito Henča ar Resno slavēja, bet par kviešinieku izteicās, ka vairāk pēc IPAs garšo - www.ratebeer.com/beer/grassroots-sti...
Texas Ranger (0.33=2.25) - ķip ar pipariem. Cik pēc tam palasīju, visi baigā sajūsmā. - www.ratebeer.com/beer/mikkeller-texa...
Old Heathen (0.33=2.95) - amīšu imperiālais stauts - www.ratebeer.com/beer/weyerbacher-ol...
Simco DIPA (0.33=3.15) - ar amīšu - www.ratebeer.com/beer/weyerbacher-do...

Par Past Master Intaram taisnība

A tā cena jau normāla - vaita labu vīnu pa Ls5-6 var nopirkt ? Bet Pasaules klases alu - lūdzu !
+3
Ko Jūs tur svinat?
+3
katru jaunu dienu
+1
Tā kā vakar konstatēju, ka Brāļa dvuļai pienācis derīgama termiņš, tad aknas taupīšanai uzliku mīksto un pie reizes arī Simco DIPA tika ierauta - baigā zāle. Ir jau OK, bet par tādu piķi otreiz noteikti nevelk pirkt, jo zāļainajai garšai seko rūgts nobeigums un viss. Aizputē vairāki paštaisītie eili līdzīgi zāļaini garšoja - šis varbūt tā ''izsmalcinātāk''.
+1
Vakar sanāca neplānoti padegustēt čupu iepriekš nebaudītu alēnu.

Meantime Raspberry Grand Cru - www.ratebeer.com/beer/meantime-raspb...

Baidīja, ka baigais draņķis, bet izrādījās tīri dzerams - nedaudz skābens un ogu garša nelikās no sīrupa gūta bet ar dabīgām ogām izbrūvēta. Ja maksātu latu, tad varētu reizēm paņemt.

Meantime Coffee Porter - www.ratebeer.com/beer/meantime-coffe...

Atbilstoši nosaukumam, garšoja pēc rūgtas kafijas. Man, kā kafijas nedzērājam, pēc 200ml kafijas garša jau pieriebās, bet sākumā bija labs un interesants.

Riedenburger Historisches Emmer Bier - www.ratebeer.com/beer/riedenburger-h...

Pirkts Biotēkas bodē pa Ls2.50. Krāsa smuki duļķaini brūna, aromāts ar labs, bet garša visai neizteiksmīga un iesalaini ūdeņaina.

Riedenburger Viva Bavaria Festbier - www.ratebeer.com/beer/riedenburger-v...

Ar pa Ls2.50. Skats un smarža neinteresanti, garša ar. Abi kautkur atgādināja pirms dienas dzerto Brūvera 10 gadu jubilejas alu. Prieks, ka es tos nebiju pircis ;)

Mikkeller Vesterbro Toilet Bajer - www.ratebeer.com/beer/mikkeller-vest...

Mazmājiņas alus ar čurājošiem suņiem uz etiķetes bija visai interesants, bet ne tik gards, lai vēl reiz kaut Ls2 par pudeli maksātu, jo ir gardākas alternatīvas. Turklāt maksā šis Ls6 un ir laikam dārgākais no Brevinga salona aliem. Smaržo kā spraits vai kožlene. Pēc skata visai duļķains ar rauga ?graudiņiem?, kuri virmo pa pudeli. Garšā var manīt uz etiķetes minēto koriandru un apelsīnu. Citas minētās nianses īpaši neizjutu. Nobeigumā jūtams neliels rūgtums. Kopumā velk uz Hoegarden / Cellis White pusi, nedaudz atgādina Septiņas Žirafes, bet nav ne tuvu tik labs kā tie.

Piraat 10.5% - www.ratebeer.com/beer/piraat-105/396...

Vienā Brevinga salona degustācijā nedaudz pagaršoju (laikam Jānis bij paņēmis) un likās mazgaršīgs ar jūtamu alkohola piesitienu, bet šoreiz laikam temperatūra bija pareizāka un likās labs esam. Priekš manis nedaudz par saldenu, bet garša pietiekami bagāta. Alkoholu nemaz nejūt, kā jau beļģu tripeļos. Bet Gulden Draak tāpat ir labāks.

St. Bernardus Christmas Ale - www.ratebeer.com/beer/st-bernardus-c...

Kādu laiku nebija manīts. Krāsa tumši sarkanbrūna. Garša visai specifiska, bet ļoti patīkama - nedaudz skābena ar plūmju dominanti. Ilga pēcgarša, tā ka var sūk čāpstinot. Tika vienprātīgi atzīts par vakara labāko alu.

Nākamie ali tikai iepriekš dzerti:

Mikkeller Monks Elixir - www.ratebeer.com/beer/mikkeller-monk...

Garša komplicēta, ar daudzām niansēm, bet man ne visai patīk saldenums un marmelādes dominante.

Mikkeller Texas Ranger - www.ratebeer.com/beer/mikkeller-texa...

Ļoti labs speciālais stauts ar bagātu garšu un pēcgaršu, kurā jūt piparus, bet tas asums ir pietiekami sabalansēts, lai nenomāktu citas garšas.

Mikkellers Gypsys Juice - www.ratebeer.com/beer/grassroots-sti...

Vienkārši labākais stauts kāds dzerts.

Left Coast Hop Juice - www.ratebeer.com/beer/left-coast-hop...

Rūgts. Rūgts. Rūgts. Tas jau būtu baigi labi, ja varētu just vēl arī citas nianses, tur puķītes un citrusiņus utt. utjp. Iespējams, ka ar bija iebojājies, kā laikam bija sanācis ar Simco DIPA (tai nevajadzēji tikzāļaini garšot). Vismaz seksīga pudelīte kolekcijā ...

Weyerbacher Old Heathen - www.ratebeer.com/beer/weyerbacher-ol...

Bija labs imperiālais stauts, bet netik uh un ah lai tādu piķi maksātu, turklāt lētākl var gardākus nopirkt.
0
Pirmo porciju Fullera Past Masters sērijas Double Stout iekš Breivīka alus salona palaidu garām, bet tagad tas atkal ir ierindojies plauktā, un attiecīgi nonācis arī manā glāzē.

Un, bla, laikam būs jāiepērk vairumā - vienkārši fucking awesome. Laikam labākais no tumšajiem, kādu esmu dzēris. Garša ir bagāta, bet nav pārmudrīta; mazliet dūmu, krietni daudz kafijas un šokolādes rūgtuma.
0
Ak jā un tā krāsa.... absolūts piķis ar gaiši brūnām putām. Cauri nespīd, pat pieliekot pavisam klāt pie spuldzes.
0
Rīta alus ar kafijas un šokolādes rūgtumu ?
0
^^ man tieši pudžiņa ir ledainī - pirmajā reizē likās ļoti labs, bet ne labāks par London Porter. Nolēmu otreiz notestēt.
0
Būs šovakar jāiebrauc Brewingā uz kādu pinti, ja vien (kā jau piektdienās) nebūs baigi piebāzts...
0
Nu pa manam viņš Londonas porterim ieliek, bet tā jau gaumes lieta.
0
Man tomēr neieliek (skats un aromāts jau super, garšā nedaudz propolisu jūt). Ir ļoti labs, ar bagātu un spēcīgu garšu, bet LP joprojām ir labākais porteris kādu esmu dzēris un viens no labākajiem tumšajiem aliem.
0
Breivīka alus salonā ir parādījusies amerikāņu Sierra Nevada un Victory alus darītavu produkcija, daži tika vakar notestēti. Sierra Nevada Torpedo ir izcils (Extra IPA), stauts arī labs (interesanti, ka ar tādu IPAi raksturīgu apiņu piegaršu), porteris neslikts. Victory Hop Wallop - arī amerikāņu IPA jeb double IPA; šitas biš pa daudz uzspiež uz rūgtumu, pārējo atstājot novārtā.
0
0
Pale Ale ir ļoti labs, smuki rūgts (kā IPAs, bet puķainums nav tik izteikts). Var salīdzināt ar Porterhouse brūvējumiem (Hersbrucker Pilsener, Hop Head, Brainblasta).

Storm King ir lielisks imperiālais stauts (9.1%). Varbūt labajos porteros vairāk nianšu sajūtams, bet garša ļoti spēcīga un patīkama. Beigās pat tāds asumiņš jūtams, tā kā nedaudz uz Teksasas Reindžera pikantumu velk.
0
HOP DEVIL - kārtīgi rūgts, bet bez īpašām blakus garšām un piegaršām. Cerēju uz ko vairāk. Nav tik nikns kā Hop Juice, bet ar tāds viendabīgs.

TORPEDO - sākumā likās pat švakāks par Hop Devil, bet vai nu par aukstu bija, vai uzēstā zivs par sāļu - jo vairāk dzēru, jo labāks likās. Pie beigām rūgtums vairs nav tik uzbāzīgs. Salīdzinot ar Hop Devil ir blīvāks un tumīgāks, vairāk nianšu garšā. Kopumā labs, bet Fullers IPA ar puķaino garšu tīk vairāk. Arī Sierra Nevada Pale Alu patika vairāk. A varbūt nē.
0
Notestēju pārējo amurkāņu pieveduma daļu:

HOP WALLOP (8.5%) - varētu būt pat rūgtāks par Hop Devil, bet patika nedaudz vairāk, kautgan ne tik ļoti kā Torpedo vai Pale Ale.

SN PORTER (5.6%) - ļoti labs, bet Fullers London Porter nepārsit

SN STOUT (5.8%) - vienkārši lielisks, ar tādu visai īpatnēju garšu (ne gluži kafija vai šokolāde)

Kopējie secinājumi par amīšu produkciju (iekaitot jau iepriekš nopērkamos eilus) - padārgi un ne visiem cenas / baudījuma attiecība ir pietiekami augsta. Vēlreiz noteikti ņemšu Victory Storm King; Sierra Nevada: Stout un Pale Ale. Arī Torpedo un Porter vismaz otreiz jānomēģina.
0
3.novembrī ir atklāts ALUS VĒSTNIECĪBA veikals Stabu ielā 50

twitter.com/#!/AlusVestnieciba

Šobrīd nekā diži interesanta - tikai Viļņas Alus produkcija, toties izlejamajiem (kādi 6 veidi) ir atklāšanas cena - Ls1 par litru + 16s par PETeni.

Twiterī sola drīzumā Hirschbraeu produkciju, kas jau ir daudz interesantāk - www.hirschbraeu.de/Hirschbraeu_Bier_Vi...
0
Nezin, no tā Iršu brūža tur kāda trešdaļa limpeņali, trešdaļa lāgeris vulgaris izskatās, nu to Doppel-Bock un kviesīšus, gaišo un tumšo, varētu paprovēt.
0
ā, un no šodienas Brevingā ir visādas panku IPAs no Brew Dog (Ls1.35-2.15), vēl čupa Mikeleru un kautkādi Turbopingvīni un Slīkonis Bismarks (40% - Ls40) ...

twitpic.com/7cg26d
twitpic.com/7cg4p3
twitpic.com/7cg3fn
0
Alus vēstniecībā sāk dzīvība ieviesties - kkādi friči parādījušies:

yfrog.com/message/thread/id/1...

yfrog.com/message/thread/id/1...
+1
Tolks no bildes, kur etiķletes nevar salasīt?
0
Fočēt nejēdz :P
0
uhu

Paķēru četrus no Aktienbrauerei Kaufbeuren pa Ls1.15 pudelē ( www.aktienbrauerei.de/index.php?DasBier... ):

Spezialbier Edel 5.8% - dzerams, bet nekāds - www.aktienbrauerei.de/index.php?Spezialbi...
Urbayrisch Dunkel 5.0% - labs tumšais, apmēram kā čehu Krušovice & Co. - www.aktienbrauerei.de/index.php?Urbayrisc...
Hefeweizen Anno 25 5.3% - tīri labs kviesītis ar banānu u.c. piegaršām - www.aktienbrauerei.de/index.php?Hefeweize...
Dunkles Weizen Steingadener 5.1% - negaršīgs tumšais kviesītis. kad sasila, kļuva nedaudz labāks, bet tāpat ne visai - www.aktienbrauerei.de/index.php?DunklesWe...

Manuprāt neviens to Ls1.15 nav vērts. bet tāpat vēl pārējos pagaršošu
0
Vai Breivika salonā ir kas līdzīgs KŽ 2010 home alum?
0
Kuram?
0
Leišu izlejamais alus (pārdevās pa 3 liti)
0
/forum/122410-%C4%81rzemju-importa-alus#comment183217

Laikam to 0.7 pudeles variantu redzēju z-svētkos Alfas rimčikā, bet negribējās riskēt.
0
^^ creative, a tur tak bija vairākas zortes, es gan dabūju nogaršot tikai divus - ar vērmeļu variantu mani uzcienāja, un, kad nonācu līdz pirkšanai, viens variants tik bija atlicis. vairs arī diez ko neatceros, kā garšoja. Bet nu domāju, ka, ņemot vērā Breivīka salona izvēli, ko līdzīgu piemeklēt varētu.
0
Tas bija vērmeļu variants. Tagad būs viegāk salonā uzjautāt :-)
0
Nezinu, vai ar vērmelēm akurāt būs, bet ja gribas rūgtumu, tad jāskatās amerikāņu double IPA virzienā, tiem patīk tā dāsnāk apiņus piešaut. Kaut gan praktiski jebkura IPA un ESB būs rūgtāks par standarta lāgeri. Nu vēl var beļģu De Ranke XX Bitter provēt, baigi labs.
0
Sastādiet savu Brevinga topu (top 5 vai top 10) uz šogadu ;-)

0
būs priekš tevis no mājdarītāju saieta kāds pelašķu alus jāpaķer - man šie pēc mazbaudāmas tējas garšo, bet ja nu tev patīk :D

KŽ bija vērmeļu, kadiķu un asinszāļu alus. Kadiķu nesanāca nogaršot. Brevingā uz to pusi varētu būt Fraecht (jeb līdzīgi). Alba pēc skujām un priežu sveķiem garšo, bet neatceros, vai šobrīd tā ir. Ir labie kūpinātā šķinķīša aliņi. Moš vēl arvien pa akcijas cenām.
0
a to topu itkā varētu mēģināt, bet iepriekš par cenu kategorijām jāvienojas, jo reizēm paceļas jautājums, vai tas alus ir TIK labs, lai par viņu Ls3 vai Ls5 maksātu. Un Beļģus / Vāciešus / Britus ar der nošķirt.
0
Topā ir jābūt tiem aliem, ko šogad esi reizes 3 dzēris (nu vismaz 2x). Man tas ir tikai Celis White ...
BoD, ja vēlies padalies pieredzē un nošķir beļģus, vāciešus, britus.
0
Pa otru lāgu es esmu dzēris arī tādus, kas pirmajā reizē negaršoja. Piem. Piraat un Groterbier otrajā reizē baigi labi aizgāja.

Ar fričiem būs viegli, tik mājās tie nosaukumi jāpaskatās, citādi pirkstus izmežģīšu rakstot

+2
heh, nu varētu jau mēģināt ar subjektīvo Breivīka topu uztaisīt.
0
jeb Brevinga? :D

arī vienreiz tieši tā pārteicos. visi par mani smējās.
0
Pašlaik tukšoju pārīti "Zlatopramen", RIMI akcija - 0.59 Ls
0
Ehh, parādījās mazs āķītis lūpā, sakasīju sančiku un aiztipināju līdz "Krusttēvam", lai nejauktu valstis iegādāju 3 gab. "Pražečka" ar smuku pupainu džusi uz etiķetes. Visumā tāds tīri baudāms 4% padzēriens.
0
Vakar iznāca aizkavēties Brevingā (bet tas ir normāli) :-)
Nodegustēju ierasto Celis White (labs, bet pietrūkst rozīnīte), S.Nevada kviešinieku (vnk labs)
un 7 žirafes (labi iet iekšā, bet tuvākajā laikā atkārtota degustācija nav paredzēta).
Vispār es tomēr netieku skaidrībā ar tiem alus termiņiem (ja alu var glabāt (aizkorķētā pudelē) vairākus gadus, pat padsmit, tad, iespējams, man vēl ir augt un augt un augt...
Lai Jums sulīgs 2012. gads! :-)

0
Eķ, ko tad es vakar galu galā sadzēros tur? Jārauga salīmēt filmu. Sāku tātad ar pārbaudītām vērtībām - Fullera ESB, tad laikam sekoja Kwak - biju daudz dzirdējis par šo stāstām, bet nekas izcils nebija, tāds vienkāršs, droši vien daudzpļumpējams, mēreni pasalds beļģu patumši gaišais aliņš. Brewdog Hardcore IPA, kas sekoja, gan bija riktīgi labs. Citā reizē varbūt būtu licies drusku par apiņainu, bet šajā vakarā likās taisni tāds kā vajag. Pēc tam pat SN Torpedo, ko iepriekš biju atzinis par ļoooti gardu, nācās grūti sevi pierādīt, tik glāzes pusē sāku atcerēties, kas man tai štellē patika. Tad vēl pa ceļam uz Nabaklabu iztriecām BoD ledusskapī likto, bet izdzert nepaspēto Weihenstephaner Korbinian doppelbock. Izrādījās necerēti labs āls; turklāt tas pat pēc jau minētajām apiņu bombām. Skatos tagad internetos, visur teikts, ka viņam 7,4% - kas būtu doppelbock stilam atbilstoši, bet man tak liekas, ka viņam bija uz pudeles 5,4% rakstits, par ko vēl stipri brīnījāmies.
0
creative, reku kupla.lv/majas-alus/par-alu/... Bet vakar to visu varēji sīki un smalki izprasīt vecīem no blakus galdiņa, kas arī ir tās lapas veidotāji un aktīvisti.
0
Starp citu, BoD, kuplas forumā manīju, ka biji komentējis cita starpā par Brewdog Christmas porteri; cik nu pagaršoju vakar no Resnā glāzes, likās ūber garšīgs, protems, ņemot vērā specifiku.
0
Bija OK, bet Alice Porter likās labāks. Turklāt tās garšvielas un piparus īsti nejuta. Tā ka par to cenu labāk paķeru Alice, kura ir vienā līmenī ar Sierra Nevada Porter, bet lētāka.

Pagaršoju S.Nevada kviešinieku - standarta fricis, turklāt bez ierastajām banānu u.c. piegaršām. Patika, ka nebija skābens, bet kopumā viduvējs. Esmu sapircis 4 tumšos un 8 parastos nefiltrētos kviešiniekus un pamazām padegustēšu, bet ir aizdomas, ka pēc degustācijas šos vispār nepirkšu - nerullē vairs.

Andrejsalā importa aliņiem 20% atlaide. Nupat paķēru no katra pa kartam. La Trappe Tripel 8% tikai Ls2.62 (ķip pēdējā gan). Estrella Damm Inedit pa Ls2.20 ...

No parastajiem visdārgākais Weihenstepaner - Ls0.87. Francis - Ls0.71
0
A par to derīguma termiņu - ja alkohols pārsniedz laikam 7%, tad tā vide vairs nav labvēlīga baktērijām un tās neveidojas, t.i. alus vairs nevar saskābt. Paliek atmosfēras iedarbība (saule un skābeklis), kas ietekmē garšu. Vislabākais iepakojums ir skārdene, be tarī labi aizkorķētā tumšajā pudelē alus var pietiekami ilgi glabāties. Britiem pēc likuma nedrīkstēja norādīt derīguma termiņu vairāk nekā 2 gadus, bet beļģiem tādu nav un var redzēt, ka ir 3,4,5 gadi ... un tie stiprie ali atbilstošos apstākļos tik uzlabo savu garšu, gluži kā vīns.
0
/forum/122410-%C4%81rzemju-importa-alus#comment183568 te jau ar it kā var saprast, ka ir vēl dzerams.

Amerikāņi laikam nereti derīguma termiņu nenorādīja vispār, tikai pildīšanas datumu un tālāk tad domā pats?
0
Par tiem Brewoga porteriem - Alisi pagaidām neesmu paprovējis, bet tas Christmas itin brangi pēc nedaudz piedegušām piparkūkām garšoja imho.
0
Man piparkūkas negaršo ...
0
Skotu viršinieks (no 16gs :-)) aizgāja lieliski. F 1845 strong ale (par stipru priekš svētdienas lietotāja).
Pa vidam degustēju Tērvetnieku (Vareno un sarkano). Varenais tur labi. Arī sarkanais neatpaliek (no sērijas ir ko baudīt).
0
Nū, cik ta tam 1845 tur bija to grādu? 6.3, ja nemaldos? tas jau nu tā kā nav nekas baiss. tādu vienu ar pirms brīža izstrēbu... nu es tā īsti arī necērtu, par ko dažiem te sajūsma, man laikam tas stils kā tāds ir diezgan vienaldzīgs.

BoD, piezīme par piparkūkām attiecās uz šo tavu teikumu: "Turklāt tās garšvielas un piparus īsti nejuta." Vai tas patīk vai nē, tā jau gaumes lieta.

Izrādās, Fullera medalu Honey Dew nebiju provējis. Tā jau vispār labs medalus, sabalansēts un viegls, nav tā ka to medu knapi justu vai tā ka to vien jūt. Bet cik nu man tie medali vispār kā tādi.

Eh, bet ESB tomēr i manta :) Nu jau man sāk likties, ka bitter tur tik tā nosaukumā piesaukts, katrā ziņā nejūtu iemeslu, lai vieglais rūgtumiņš pēcgaršā traucētu šo izbaudīt arī tiem, kam rūgts alus negaršo.
+1
Noriskēju paprovēt piemājas veikalā ieraužitu brīnumu - "Zwei Meister". Ražotājvalsts un cena jau viesa nelabas aizdomas - attiecīgi Krievija un 0.45 Ls, tādēļ lielas cerības neloloju. Pareizi arī darīju, kā izrādās. Uz pudeles rakstīts "Venskoje pivo", vai ar to būtu domāts, ka šis ir Vīnes lāgeris vai? Lai vai kā tur arī būtu, pudelē atrodamais ir aptuveni nestiprā apinīša klases šķidrums - 4.1% alkohola saturošs pilnīgi ūdeņains alus tipa izstrādājums. Nu tipa pretīgs nav, ir vienkārši pilnīgi ūdeņains, tikpat kā bez smaržas un bez garšas, vienīgi pašā mazliet pasausajā nobeigumā mazliet apini var sajust. Diez vai ir to pašu 45 santīmu vērts.
0
Alus Vēstniecībai šobrīd Perkamkopa.lv akcija (vēl 30h) - www.perkamkopa.lv/product/1300...
+1
Labs darba nedēļas sākums. Daudziem.
0
Šo nedēļ Bombardierī Sierra Nevada Stout (355ml) pa Ls1.20, ber izlejamais šķinķa alus pa Ls1.15 (pinte).
0
Bonbardierī, saki? sen nav būts...
0
Bet alus vēstniecībā ir arī Chimay Red (Ls2.05 / 0.33l) un Gouden Carolus Classic (Ls3.85 / 0.75l) - www.ratebeer.com/beer/gouden-carolus...
0
pisdec, pisdec - Bombardierī šodien MARZEN RAUCHBIER Ls 1.00 (pinte) ...
0
Paņēmu noprovēt Fuller's London Pride (outstanding premium ale) (4.7%). Ui, ku labs, bet, ja salīdzina ar Fuller's 1845, tad priekšroku dodu pēdējam.
0
Tas London Pride Vecrīgas Brevingā šķiet ka ir labākais no turienes lejamajiem. Ja nu vienīgi Twistle Thistle un Hoegarden var pakonkurēt.

Bet Fulleram nav viduvēju alu - ir labi, ļoti labi un lieliski (ar ''labi'' saprotot Tērveti / Užavu labākajās dienās).
0
London Pride ir tāds patīkams eiliņš, bez pārāk izteiktām īpatnībām, ko var strēbt lielos daudzumos. Kopā ar Discovery un Honey Dew šis gan laikam ir tajā "labi" kategorijā no testētajiem Fuļļeriem.
0
Man tas tīk labāk par tevis minētajiem un izlejamais bija vēl labāks.
0
Brevings ir nežēlīgs:

Brouwerij De Molen - www.ratebeer.com/brewers/brouwerij-d...
twitpic.com/8efg6b/full...

ASV perversijas - saldo kartupeļu, rudzu, lazdu riekstu, imperial ķirbju, imperial weizen alus
twitpic.com/8efisp/full...
0
Būdams komandējumā Briselē, druscīt ieskatījos vietējo meistaru brūvējumu pilnos kausos.

Steen Brugge Dubbel Bruin — tumšs, bet dzirkstošas garšas bagāts alus, kam vajadzētu būt ar dziļām tradīcijām, jo esot brūvēts Svētā Pētera abatijā Flandrijā, kura pastāvot jau no 1084. gada. Ej nu sazini, cik tā recepte tiešām sena — stiprums 6,5% un izteiktu mazuma piegaršu pēc vienas pudeles.
www.latisimports.com/brands/palm-breweri...

Otru paņēmu (lai būtu etniskais līdzsvars) nevis no Flandrijas, bet Valonijas: Noir de Dottignies stouts, kurā tiekot sagrūsti iekšā seši dažādi iesali. Līdz ar to iznākums ir gandrīz necaurspīdīgi melns un smeķīgs deviņprocentīgs briesmonis. Rakstīts, ka esot fermentējies tieši pudelē, bet nekādas mieles vai duļķes nemanīju, tātad darījis viņš to ir gana prātīgi.
www.kunstemaecker.be/tag/stout/...

Nākamreiz, esot Beļģijā, šos noteikti otrreiz neņemšu aiz tā iemesla, ka šajā valstī vēl gana citas zortes jāizprovē iraid!
0
Noir de Dottignies var tepat Brevingā nopirkt - man viņš likās par saldu (kā jau vairums Beļģu stipro eilu). Seši iesali tāds neliels overkils - ar 2-4 parasti pietiek.
0
Dethecrator jau pa Brengulio fano, tā ka...
0
Bet receptes senums ir paliels vērškaks, piem. grafiks, kā mainījusies vienas darītavas viena aliņa recepte tikai no iesalu viedokļa - labsalus.lv/wp-content/uploads/...
-2
^^ Pareizi — manuprāt, parasts gaišais alus iet kopā tikai ar ņūmetālu vai citām tatāru Eirovīzijām.
0
Kas ir parasts gaišais alus?
-1
Lāčplēsis un tamlīdzīgi. Tāds, kas ir pasterizēts, filtrēts, iepildīts pudelē vai bundžā un aizvests uz Maximu.
0
Vakar vietējā franču lielveikā tika revidēts angļu eilu plaukts un noņemti šādi paraugi:

Šeit jau minētais Belhaven Wee Heavy, kurš pārāko sajūsmu neradīja.

Hobgoblin, no Wychwood Brewery, kurš kļuva par vakara favorītu un tiks pakļauts atkārtotiem pārbaudījumiem. Patīkams "ruby ale", nepārāk grauzdēts (nepatīk šķidrās rupjmaizes), bet ar noturīgu garšu un pastiprs - kopumā labs atradums neapgūtajā eilu lauciņā, kas man vēl tāds pasvešs. Vēl noteikti jāpiemin brūža akcents uz ārtworku, kas, manuprāt, ir svarīga detaļa - "The brewery is noted for its intricate, fantasy-based label artwork, inspired by the myths and legends surrounding the ancient medieval Wych Wood Forest".

Šobrīd tiek konsumēt stiprais eils Shepherd Neame 1698, pašu brūvētāju vārdiem "thrice-hopped and bottle conditioned, 6.5% abv 1698 is the connoisseur’s choice, a beer to be savoured". Ar šo ir līdzīgi kā ar beļģiem, to stiprumu nejūt, tāpēc aristokrātiska izgaršošana var pārvērsties mērenā žvingulī. Man nelikās būtiski atšķirīgs no citiem līdzīgajiem, ja nu vienīgi šis ir tāds mūsējiem tuvāks, jo citi (cik nu dzerti) stiprie eili šķiet tādi "sausi".
0
Man ir ļoti paticis viss (kādi 4 eili) ko no Shepard Neame esmu dzēris.

Ka stiprie eili būtu sausi, neesmu manījis.
0
Atbildot uz Creative_77 rakstīto Brēving tēmā :) Nepiefiksēju kurš, bet viens no Franziskaner man kaut kā galīgi nepatika. Bija izteikta kūpinājumu garša, kura man ar alu galīgi negāja kopā.

Man pašlaik vislabāk iet iekšā Hoegaarden.
0
Gadījumā ar šo nejauc - www.schlenkerla.de/rauchbier/sorten/so...

Man jau visi viņi tīk, bet īpaši lāgeris, kuram tik nojausma par šķiņķīti, jo raudzēts mucās, kur kūpinātie pirms tam raudzēti. Pa 50s šonedēļ tirgoja, jo termiņš gāja uz beigām :)
0
Franziskaner ir vairākas versijas (Dunkel, Royal, Weisbier, cik zinu ;-)). Weisbier ir da best (arī no rateberr.com reitingiem). Hoegarden ir labs, tikai ap šo alu ir daudz negatīva fona (ka ķip, to tagad ražo liels brends bla bla bla). Man jau ļoti patīk (pēdējo reizi dzerts š.g. 1 janvāri Vecrīgas krogā Victory pub)! :-)
0
Blade tu mani tagad samulsināji :)
+1
Hoegaarden šad tad padzeros, tāds patīkami atsvaidzinošs. Man viņš tīk labāk par radinieku Celis White - tas kaut pārāk ne-alīgs priekš manis. Kas attiecas uz fonu - tam nu gan ir minimāla nozīme. Ja alus būtu garšīgs, es to dzertu, vienalga, vai tas būtu Līvu vai Becks ražojums.

A tas Aecht Schlenkerla Rauchbier man visai labi patika, neatceros gan, kurš labāk Weizen vai Märzen (Urbock, par kuru it kā ir vislabākās atsauksmes, nav nācies provēt). Daudz gan tādu dzert negribētos, bet 1-2 kausiņi šķidrā bekona ir prīmā. Pieļauju domu, ka varētu labi sapasēt argaļas ēdieniem.

Pārbaudīju BoD sniegto informāciju, ka XXX Maximās Fullerus andelē - speciāli aizspēros uz Deglava ielas pornomaksimu. Izrādās, ka nav melots - pieejams ir London Porter, London Pride un Discovery (visi pa 1,49 Ls). Sabēdājos, ka nebija ESB, bet nu neko, paņēmu krājumiņu portera un praida. Ir gan aizdomas, ka krājumiņš varētu vien vienam vakaram pietikt...
0
Brevingā Praids un Discovery pa Ls1.45, Porteris laikam dārgāks bija.

Marzen pie Soundarcade labi lija iekšā :)
0
P.S. bet no kviešiniekiem vislabākiem man šķiet tieši tumšie - kūpinātais un Monsclosh kviesis. No gaišajiem Francis vislabākais, tad Štepānis abu veidu (tiem ar tumšais ir labs)
0
Vispār jāņem atpakaļ vārdi par Londonas praidu - tomēr ir garšīgāks, nekā šķita.
0
izlejamias ļoti labs, bet pudeļnieks ir visgarlaicīgākais no Fullers plejādes
0
Reku pāris aprakstiņi (krieviski) par Brevinga pēdējiem jaunumiem - de Molen un amīšiem:

beerlv.blogspot.com/2012/02/de-molen.ht...
0
Vienam friču alus ir rakstīts apiņu ekstrakts un, ka alus bruvēts saskaņā ar purity law. Protams, neticu nekam, kas rakstīts uz etiķetes, bet interesanti kāda ir atšķirība starp apiņiem un apiņu ekstraktu (pulverītis)?
0
^ te viss ir aprakstīts: kupla.lv/majas-alus/par-alu/...
0
apiņu granulas jau ar ir pulverītis
0
Un, starp citu, fufelis ir tas "purity law" jeb Reinheitsgebot. te ir diezgan labi aprakstīts: labsalus.lv/reinheitsgebot-jeb-...
+2
reizēm jau uz etiķetēm arī patiesību raksta...

www.flickr.com/photos/skovalyov/29...
0
^ Viens vareni labs norvēģu alus :D :D
0
Nu, labi, labi. Dāņu.
drinkandcode.com/dansk-gavno-ol-shit...
0
Vakar paņēmu maximā kaut kādu vācu kviesi ar oranžu etiķeti un fuller london pride un porter.
Mans viedoklis - tas kviesis tīri tā neko,man kā tādu alu nedzērājam pat patika.
Fulllers protams labs,bet porteris likās kaut kāds pārgrauzdēts,vai... Tā arī nesapratu,vai ir tās naudas vērts,vai nav.
+1
Fullera porteris ir viens no labākajiem

Un Dāņiem ir vieni no labākajiem aliem.
0
No savas pieredzes varu piebilst, ka čehiem ir garšīgi alutiņi. Par zviedru ''aliem'' - varbūt garšīgāka tomēr būs, piemēram, ūdenī mērcēta saldskābmaize? Par dāņu - arī neko labu, bet pieļauju, ka tas atkarīgs no šķirnes, jo man nekādas labās atmiņas nav palikušas. Nosaukumu neatceros (bija 1993.gads), atceros, ka negaršoja.
0
Daini - nestrīdos,pieņemu ka tāpat būs jāiztestē vēl.
0
Arī Carlsberg reizēm ko labu izlaiž, bet es vairāk Mikkeller biju domājis.

Vakar iekapājām De Molen Mooi & Meedogenloos - www.ratebeer.com/beer/de-molen-mooi-... - ļoti labs, maita. Cena gan kož (Ls5.80 / 0.75l), toties ir ko čāpstināt. Itkā beļģu stiprais eils, bet vairāk uz imperiālo stautu / porteri velk. Man tur garšā nedaudz upenes rēgojās un vēl bunte citu garšu.

Brevingā vairs netirgos Mönchshof aliņus ;( - ķip, sūdīgi pērkot. Man gan Schwarzbier un tumšais kviešo bija topā. arī Bockbier izrādījās ļoti labs.
0
No Carlsberg labs esot Wiibroe Imperial Stout. Nav gan uz savas ādas pārbaudīts.
0
Piemājas veicī parādījies Edelweiss - laikam jau šis pats, ko thunder un BoD pieminēja /forum/122410-%C4%81rzemju-importa-alus#comment172569 Austriešu gan, bet laikam jau ir tas pats, jo citu gōglē neatradu. Nav arī tā, ka nejēdzīgi dārgs - bišķi zem lata par 0.5 l - tikpat, cik tai veicī maksā čehu imports (Budweiser, Kozel) un lētāk par dažu labu vietējo marku. Vakar vienu paķēru un izdzērās dikti labi, šodien sagribējās atkal. Visnotaļ pozitīvs kviešinieks ar vieglu puķainumu garšā. Uz etiķetes teksts arī latviski, acīmredzot speciāli paredzēts eksportam uz Baltiju (tāpēc varbūt arī cena vairs nav "nejēdzīgi dārgi" kategorijā). Interesanti, ka nav pakautrējušies arī kukurūzu sastāvā uzrādīt.
0
BombardierBar:

Beer of the Day: SIERRA NEVADA PORTER Ls1.10 (355 ml)

HELL YEAH !!!
0
Bleid, Intar — esat dzēruši kādu no šiem? www.looneypalace.com/beers-youve-never-s...

Tik ķirsinieks laikam baudīts no šiem. Nu, un banānu brīnums — pa ceļam uz Tallinu rudenī toreiz.
0
Vecā Raibā Vista daudzkur tirgota - neslikts eils.

''And on the right side you have Banana beer. Made from bananas.'' - pilnīgas muļķības. Garšo gan pēc banāniem. Henčas mīļākais alus ;)

Karmi ir pilnīgs sūds. Bristolē ir dzerts zileņu alus - bija pat ļoti labs. Vēl tagad vai nesen Brevingā varēja nopirkt alu ar austerēm, jūras aļģēm, plūškoku (pāris veidu), batātēm. Ar šocenes / kafijas garšu jau standarts porteriem / stautiem. Ir arī aveņu stauts. Beļģiem vispār patīk gāzt klāt sīrupus - aveņu, upeņu, persiku utt. pie skābajiem aliem (gauzēm). Ļoti labs ir Texas Ranger - ar pipariem.

Un šobrīd stiprākajam alum ir kādi 45%. Pats esmu 18% dzēris.
+1
LOL, Gösser Radler kā baigāko brīnumu ielikuši :D Šitie Radler - alus kokči ar sulu tak Vācijā bodēs pilni plaukti, nupat jau arī līdz mums tā mode, kā izskatās, atnākusi.

bet stiprākais alus pašlaik laikam ir 60%. coolmaterial.com/roundup/the-worlds-...
0
Brevingā sanāca pamēģināt "īstas čuras" (pudele 0,75, ja nemaldos, cena pie 6Ls, uz etiķetes čurajoši un kakājoši sunīši (tikai vēlāk pamanīju)). Eksperimenta rezultatā pameģinaju arī alu ar izteiktu greifrūta garšu (labs, atgādināja greifrūta sulu), bet ... es tomēr labāk back to roots un dzeru pārbaudītas vērtības :-)
0
Brēvingā, iapazinu baltmaizes grauzdiņus (pie alus). Patīka labāk par rupjmaizes uzkodām.
Nolēmu pats pagatavot. Bija 3 varianti: 1: svaigu mazi likt cepeškrasnī (sanāca diezgan bezgaršīgi)
2) svaigu mazi cepu uz pannas (saldkrejuma sviestā) 3) divas dienas kaltētu maizi cepu uz pannas (saldkrējuma sviestā). Rezultāta garša ne sliktaka ka brevinga grauzdiņiem. Ja kāds zin ko labāk iesaka :-)
0
Lai nosistu laiku pirms tikt pie iesala, pavazājos pa Pļavciema MaXXXimu, a tur leiputrija:

Timmermans Faro (0.375L) - 0.99 (2.50) (termiņš 22.04.2012.)
Timmermans Gauze (0.375L) - 0.29 (2.50) (termiņš 22.04.2012.)
Fullers Discovery - 0.39 (1.49) (termiņš 15.04.2012.)

Tad vēl paķēru Kaiserdom Dunkel - 0.68 (0.99) (arī Kviesis tādā cenā) un Jever (0.33L) - 0.25 (0.75)

+ Bauskas Nefiltrētais pa 0.55 un vēl šādas tādas atlaides.
0
t.i. 0.99, nevis 0.29
0
fubla: Timmermans Gauze (0.375L) - 1.29 (2.50) (termiņš 22.04.2012.)
+1
:D Eppekts jūtams?
0
Te svarīgs nav eppekts, bet termiņš :D
+1
^ Jūs par nonākšanu uz sutkām runājat tagad? :D
0
^Bugaga -> runa iet par alus termiņu -> 22.04.2012 -> tas ir svarīgi! :P
0
Vispār tiem beļģiem 28.apr. ir derīguma termiņš. Ai, bet tur jau pofig - pāris nedēļu vairāk vai mazāk, turklāt zinot, kā to termiņu nosaka ...
0
Es vienalga, lielā neziņā, bet dzeru alu kam derīguma termiņš iztecēs 2016 (tieši tā) gadā! :D
0
nesen dzēru aliņu, kuram termiņš bija 20 gadi. Bija labs. Šitam vispār - 25 gadi - beerpulse.com/wp-content/uploads/...
0
Bet Jever ir smuks pilzenieks - patīkama, ''tīra'' garša, smuks (bet ļoti neuzbāzīgs) apiņu aromāts un jauks apiņu rūgtums pēcgaršā. Īpaši neatpaliek no Urķīša, bet Bekam kārtīgi ieliek. Pa 25s var kādus 4 paķert.
0
Pohuj, 1845 ieliek visiem!
0
Past Master labāks :p (no Fulleriem)
0
1845 labāks reitings ratebeer.com :P
0
Pohuj, Volodja no Spokojnoj Noci malsijhi R.I.P. (as of 12.04.2012)
+3
^Nu lady gagai arī reitings ir stipri pāri visiem, ko tad tagad skriet pakaļ. jo redz baigais reitings ?!

Man kaut kā dziļi pie dirsas, ka kaut kāds sasvīdis resns čalis nosūc aliņu un tad bliež savu recenziju. Tas ir pilnīgi vienalga, jo tavs vēders pats tev pateiks vai šis konkrētais aliņš ir sūds vai dzerama manta.
0
Elkor Plazā (Brīvības ielā) pirmā stāva galā ir pārtikas bode, kur var arī visādus alēnus nopirkt:

Wytchwood Brewery (Hobgoblin un Scarecrow) - 1.49
Estrella Damm Barcelona - 0.55 (0.33l, akcija)
Aktienbrauerei Kaufbeuren (0.33l): (Buronator vai St.Martin bija labi, varbūt lētākais labāks)
- Buronator - 0.79
- Belli Bock - 0.89
- St.Martin - 0.95
Aktienbrauerei Kaufbeuren (0.5l):
- Kellerbier 1308 - 1.25
- Jubiläums Pils 1907 - 0.99
- Steingadener Dunkle Weissen - 0.99
Haller Löwenbräu (0.5l)
- Limes Pilsner - 0.85
- Mohrenkopfle - 0.85
- Meistergold - 0.95
- Oster-Bier - 0.99
Ankerbrauerei Nördlingen (0.5l)
- Rieser Dunkles Weizen - 1.05
- Grandl Helles Lagerbier - 1.05
Weihenstephaner (T un G) - 1.25
La Trappe Dubbel - 4.59 un 4.75
Lindemans Kriek (0.75l) - 3.xx

Sidriņi St.Mont Michel (0.75l) - 2.85

Daži friči vēl tagad ir arī Alus Vēstniecībā pa 5s lētāk (Mohrenkopfle un Oster-Bier). Parādījies arī Samuel Adams Lager 1.75 un Liefmans Fruitesse Kriek 1.60 (0.33l).
+1
Piektdiens kāds iekapās - www.ebay.com/itm/Worlds-oldest-d...
+2
Tā pārtikas bode pieder pašam Elkoram vai tas ir kāds cits kantoris, kas tur nomā telpas? Ja pašam Elkoram, tad — BOIKOTS!
+1
PRISMĀ Hobgoblin un Scarecrow pa Ls1.29 iet !
0
Gadījās iespēja nodegustēt grieķu alu. Tā neko. Tikai Mythos (garšīgaks cēsinieks ...bet ar diezgan zemu reitu...).
Visi kopā:
www.ratebeer.com/beer/craft-athens-l...
www.ratebeer.com/beer/craft-pilsner-...
www.ratebeer.com/beer/mythos/3949/...

Holandiešu Amstel 1870 ari nelika vilties (pēc Franziskaner labi kapajās iekšā), bet arī ar zemu reitu... ;-)
0
Craftam Black ir lielisks un Red ļoti labs. Pārējie tā, OK.
0
Mythos ir palicis atmiņā kā viena no derdzīgākajām suslām, kādu ir nācies dzert, reitings izskatās atbilstošs.
0
^ vēl papildinot varu piebilst, ka tā kā Mythos Grieķijā bija vienīgais plaši pieejamais vietējais rāzojums, un pārējie bija visadi Heinekeni, Amsteļi un Kaizeri, tad uzturēšanās laikā Grieķijā alus vietā lietoju retsinu.
0
Sanāca iečāpot vietējā bodīte un pamanīju baltkrievu alu "Brestskoje". Jāatzīmē, ka sen neesmu dzēris tik garšīgu alu par 50 saņķikiem. Mazliet gan mulsināja, ka uz pudeles neatradu LV akcīzes uzlīmi, tā vietā bija Baltkrievijas.
0
es Robeženes 00-24 bodē nesen nopirku ukariņu "Bile" (nefiltrēts kviesis, 4.8%, 1L pa Ls0.88). Dzerams, nedaudz koriandru un apelsīnu jūt. Tāds strādnieku Hoegarden ;). Vienīgā liet, kas mulsināja, ir piebilde, ka alus ir ''osvetlonnoje'' ... austrumos apguvuši ne tikai duļķotājus, bet arī alus balinātājus ? :D

50s pa 0.5L - cenšos nepirkt tik dārgus alus ;)
0
^^ dēļ tava ieteikumu paķēru pa 42s - dzerams ir, pat garša ir, tik no apiņiem ne smakas - neliels iesals un viss. Nekā garšīga.
+1
Agrāk dzēra relatīvi dārgos galus (Brēvingā), tagad testē lētos galus Robežu ielā.
Kas tas par "strādnieku Hoegaarden" vai ukraiņu "osvetlennoje". Brr. Labāk jau tējiņas dzert...
0
esmu gandrīz visus LV dabonamos alus dzēris - tik ne vienmēr bija jēga ko ierakstīt
0
Klāt ķerties kataloga aliem!! ;-)
0
Mr.Gordons sadarbībā ar Brevingistiem piedāvā:

Alehouse, Amerikāņu alus restorāns, Lāčplēša iela 12 (starp Baznīcas un Brīvības ielām)
Atvēršana piektdien, 1. jūnijā 18:00

12 izlejamie un čupa pudelēs

content23-foto.inbox.lv/albums/b/bladeofdar...
+1
Jāvelk Tankard maika, no kuras nošpikots teksts uz logo, un jādodas :D
0
Brevingā BREWDOG triecienpapildinājums (0.33L):

IPA is Dead (7.5%, Ls8.20 (četrpaka), 4 veidu Single Hop - Nelson Sauvin, Sorachi Ace, Citra, Bramling Cross) - www.brewdog.com/blog-article/ipa-is...
Dogma (7.4%, Ls2.00, skotu eils no 10 iesaliem un viršu medus) - www.brewdog.com/product/dogma...
Riptide (8%, Ls2.15, imperiālais stauts) - www.brewdog.com/product/riptide...
Paradox Jura (15%, Ls4.50, Burbona / Viskija mucās 9 mēnešus nogatavināts imperiālais stauts) - www.brewdog.com/product/paradox-jur...
0
A Jura paradokss ir stipri lētāks, nekā pasūtot no ražotāja. Laikam tie 15% baigo akcīzi tur iegriež, vai? Bet tāpat krupis žņaudz tādu piķi par 0.33l maksāt...
0
Laikam, piem Tokyo maksā Ls5.50, bet šiem £10.00.

A par šņabīti vai viņķeli piečuku nolikt krupis nežņaudz ? ;)
0
^ bet tur ir 2x vairāk ko dzert!
0
Visu, protams, nākamajā dienā izčurās, bet, mazi svētki nodrošināti :P
+1
^^ un 2x mazāk ko čāpstināt dzerot ;)
+1
Pa piečuku vīns var trāpīties it labi pačāpstināms.
0
Garšīgi, maitas, turklāt daudz ... Izlejamie pagaidām tikai 6. Oriģinālā tilpumā lej - 420ml. Pedeļnieki kādi 30-40 (330ml). Cena - Ls1.85-2.15. Ir arī pa piečuku.
0
Pārāk garšīgi un pārāk tuvu mājam/darbam. Baidos, ka sieva to iestādījumu nokurinās.
0
Pēc Brevinga šaurības ir nepierasti plašas telpas - alehouse.lv/blog/?p=378...

Vecās šiltes tik nav nomainītas, tā ka var viegli paiet garām - alehouse.lv/blog/wp-content/upl...

Izdzēru piecus, vēl kādus 5 nogaršoju. Izlejamais Porteris tikai nepatika - ļoti salds. Arī Fade to Black visai salds. Outmeal apmēram kā Bombardierī nopērkamais (t.i. tikpat labs, bet garša nedaudz cita). Vislabāk patika lejamā IPA un Edgara ieteiktais Pale Ale, kā arī Milk Stout. Lejamais Brown Ale ar labs (līdzīgs Suffolk Springer ar muciņu), tāpat lejamais Pale Ale, kautgan abi ir visai iesalaini. Vēl amīšu dūmoto porteri pagaršoju - dūmus un kūpinājumu nejutu.
0
Amīšu alus hauze pārsteidza ar plašumu (pēc Brēvinga), bet tajā pat laikā tas plašums likās tāds pustukšs. Laikam ejot manīs, kas aizpildīs to tukšumu (cilvēki, mūzika, vai jaukās oficiantes).
Tika paņemta Liberty pudeļnieks (oh, wow, wow, ku labs) un standarta amīšu vitbīrs...
...vispār vieta kur ir vērts atgriezties!
0
nākamreiz tur ejot prasīšu, lai dod ar visu pudeli - citādi grūti atcerēties precīzus nosaukumus
0
zemākaprakstītais Liberty alus
1001beers.net/anchor-liberty-ale-...
0
Simpātiska iestāde, bet publicitātes acīmredzami pietrūkst - šovakar ar Bleidu bijām vienīgie apmeklētāji, vismaz laikā, kamēr tur uzturējāmies (kādu pusotru stundu).
0
^ Ar kārtīgu izkārtni vajadzēja sākt, nevis saksīgām oficiantēm.

^^ Liberty ir ļoti labs, man stabili labākais no trim darītavas pārstāvjiem. Vitbīra gan tur nav, bet standarta weizen gan ir divu veidu, bet neviens nav dižas uzmanības vērts.

Nav vairs inčīgi - no lētā gala viss jau dzerts vai nogaršots ;(
+1
Cij jau dzerts no sērijas "1001 beer"?
0
Man nepatīk savienojums "lētais gals". Ja ņem alu par 3-4Ls tas ir lētais gals vai nē? Vīnam noteikti tas ir lētais gals. Labs alus ir labāks par labu vīnu (zinu, jo vīnu nedzeru).
0
^ zināt tu to varētu tikai tad, ja dzertu arī vīnu. A tā tikai subjektīvs viedoklis - neinteresē, tātad sūds :D

"Lētais gals" šajā kontekstā droši vien bija domāts uz Alehouse sortimentu cenās ap 2 Ls.
0
Piedod, man, ka esmu nabags, piedod man mazliet ->
0
naz, vai pa Ls2 var labu vīnu nopirkt - tādu, kuru būtu vērts atcerēties otreizējam pirkumam
0
smagi aplauzāmies ar čehu Bernard aliņu, kas parādījies Brevingā - izlejamo un gaišo nedzēru, bet paņēmu nedzerto Jantarovy un kā lielisku tumšo atmiņā palikušo tumšo. Tas dzintara izrādījās apmēram kā lāčplēša Dzintara / Kastaņu un arī tumšais galīgi neinteresants. Jācer, ka sūdīgs vārījums padevies, kautgan tādai lielai rūpnīcai, kura eksportē alu, tā neklātos lažot.

www.ratebeer.com/beer/bernard-268ern...
0
^^
1) reizini cenu ar 2 - tilpums tak vīnam ir 750 ml.
2) pie mums arī pa 4 Ls pagrūti, vīna zemēs nevajadzētu būt problēmām. Bet vidēji ņemot, labs vīns parasti maksās drusku dārgāk par labu alu, tas gan tiesa.
+1
Pustumšā plauktā paņēmu puslitra tumšo ar nosaukumu «Starij Maņjak». Kad mājās apskatījos, izrādījās tas pats parastais «Starij Meļņik», tikai tumšā versija pa sēešnt pieci saņi. Negaidītā kārtā izrādījās dzerams — no mēles pamatnes signālus uz smadzenēm raidīja gan saldās, gan rūgtās garšas diagnosticējošās kārpiņas, kamēr mīzalisma elementus īpaši nemanīja. Ilgākā laikā gan jau ka apniks, bet nu tagad paņems kādu reizi vēl, ja par šitādu cenu.
0
prakse rāda, ka tumšie parasti ir dzeramāki arī no valstīm / ražotājiem, kas pārsvarā ar mizalniekiem slaveni. Piem. Igauņiem tumšie ir pārsvarā OK.

Tumšais Bernards nedaudz reabiletējās - vakar vēsu, nevis augstu dzēru un bija daudz labāks.
+1
^ nu ja, zemu dzerot garšo labāk

Paprovēju vakar to Balķikas Veco Bobi, gan eila, gan lāgera versiju; lāgeris parasts čurūdens, kaut gan riebīgs nebija, bet eils tīri dzerams, kaut gan līdz angļu eiliem patālu. Pa 59 saņiem var ņemt.
0
Intars minēja Störtebeker filmu, bet ir arī tāds labs friču alus, kurš bija favorīts Vakenā - Shwarc-bier pat sešpaku uz mājām pārvedu. Kviesis un pilzene ar bij labi. Šos visus trīs var Sky pa Ls1.25 nopirkt (Vācijā pie kādiem 65s maksāja ja pa vienam ņēma). Bija šiem arī banānu un apelsīnu alus. Garšoja pēc banāniem un apelsīniem :D

www.stoertebeker.com/index.php/shop/brau...

www.ratebeer.com/brewers/stortebeker...
beeradvocate.com/beer/profile/12511...
0
šodien nopirku "boļšaja kružka jantarnoje". Vai nu tas nebija pieteikami vēss, vai kā, taču tipiskā alus pēcgarša mutē nebija sajūtama.
+1
tu kautko jauc - jo augstāks alus, jo mazāk tā garšu var just
0
Alus draugi, pazinēji, brāļi, māsas tagad jautājums na zasipku.
Kur un cik lv ir nopērkams alus no sērijas "1001"?
Man pašlaik topā ir Liberty alus (bezgalīīīgi baudāms amerikāņu IPA).
0
Tu par ko runā ? Es tik lietuviešu sērijas zinu.
0
Nezinu, kas tiem ltu draugiem ir, bet es domāju alu no sērijas "1001 Beers You Must Taste Before You Die".
0
man ir ''1001 Beers You Must TRY Before You Die'' - jo daži tiktiešām ir tīri zināšanai un pamēģināšanai minēti, kā Bud. Jaunākais izdevums gan saucas ar ''Taste'' - neesmu gan salīdzinājis.

Es pāri simtam esmu pagaršōjis. Neatceros, vai Liberty bija tajā grāmatā. Visvieglāk ir tikt pie Aldara Portera :)
0
Man vairāk Blonde tipa ali patīk.
0
alus krāsa ir tāds vispārējs un neprecīzs alus garšas rādītājs. Tas ir tāpat, kā pieņemt, ka visiem nigām ir gari pimpji ...
+1
Vakar piedalījos importa alu aklajā degustācijā. Gaišie likās ļoti līdzīgi - no sērijas „tādu čuru krāsas alu ir tūkstoši”:

3. Viegls, bez izteikta aromāta, bet garša patīkama, kautgan nedaudz saldena. Smuks izskats.

5. Līdzīgs 3-am, tik mazāk aromāta, garša ūdeņaina, bet nav nepatīkama - pilzenis vulgaris, ko šņabim uzdzert.

7. Līdzīgs 3 un 5, bet ar ūdeņaini netīkamu „smaržu”. Garšā saldeni-skābens iesals.

8. Smarža ~ kā 5, bet garša iesalaināka. Negaršīgs, bet nav pretīgs.

9. Izteikti iesalaina smarža, bet garšā iesals nav izteikts. Mazāk negaršīgs salīdzinājumā ar Nr.8.

11. Smaržas nav. Garša ir nedaudz saldi iesalaina. Nav nepatīkams, bet nekā patīkama arī nav.

Intrigai varat kādu brīdi paminēt, kurš ir kurš, bet tur ir divi Krievijas alēni, pa vienam Vācijas, Nīderlandes un Čehijas monstram. Kā arī viens Lietuvas ražojums.
+1
gandrīz aizmirsu:

3. Budweiser
5. Optima Līnija
7. Starij Meļņik
8. Paulaner Helle
9. Grolsch
11. Zolataja Bočka
0
Biju iegriezies taj Čehu alus tirgotavā.

Paņemu.

Primator Premium Dark - man kaut kā likās pārāk udeņains un tāds pašvaks priekš tumšā
Ferdind Sedm Kuli - šis bij labs, ar interesantu piegaršu, bet ar 0.5 bija par maz, lai tiktu skaidrībā pēc kā garšo :)
Koutske - no 3 paņemtajiem man patika vislabāk, varētu salīdzināt ar Piebalgas alu, tik labāks.

Uz testiem palika vēl 3 izlejamie + daudz pudeļali

Cenas izlejamajiem bija no 0,80-1,20. par 0.5l

Vienīgais trekns fuj viņiem, ka par taru noplēsa 0.1 ls par pudeli.
0
Alus vēstniecībā tas pats (agrāk pat 13s bija). Ej ar savu taru ...

Baigi normālās cenas - būs jāpiebrauc
0
P.S. Primator tumšais bija OK, cik atceros. Par pārējiem jau minēju - /forum/122410-ārzemju-importa-alus#comment198595
0
Paņēmās maksimā divi palētie ali, izrādījās dzerami.

Steiger Gold (5% lāgeris) — slovāku ražojums pa 49 saņi; paplāns alus parastais, bet ar izteiktu žultaina rūgtuma garšu — man jau baigi patika. Nesistu tas rūgtumiņš cauri, būtu alus kā alus, bet tagad tīri interesants. Kādreiz pajems vēl, turklāt pie tādas cenas…

Schoefferhoffer Hefeweizen (5% kviešinieks) — attiecīgi no Fašņas nāk, aprakstīts uz etiķetes kā «mākoņains», bet garša kā tā, kuru saturošajām pudelēm parasti virsū raksta «Blonde». Ne tik izteikta garša kā Leffe Blonde, bet jūs jau saprotat, par kuru garšu ir runa :) Vārdu sakot, smeķīgs. 85 saņi, un nevis 0,35 pudele, bet normāla 0,5 pudele.
0
Lefes garšo nedaudz pēc puvušām zemenēm. Fričiem tā garša nebija manīta
0
Maximā tagad Krušovices imperiālais svetly ležak bundžā iet pa 49 saņi, bet nav arī neko garšīgs.

Pie reizes arī biš nepareizā tēmā pieminēšu, ka padzēru Cēsu prēmijum pintes pudelē - Edgars iz KUPLA pareizi teica, ka normāls padzēriens, ko aukstu pie zāles pļaušanas iepļaut; neitrāls labdabīgs čurūdens. Cēsu Nefiltrētais savukārt ļoti labi izskatās un diezgan labi, kaut ne pārāk stipri, smaržo, tomēr ar garšu ir tā pašvakāk. Bet riebīgs ar nav, un dažs labs Brengulizētājs varbūt atzītu par itin lietojamu. Užavas "Užavnieks" savukārt ir ļoti līdzīgs prudukts minētajam Cēsu prēmijumam un droši vien veselai strīpai citu neizteiksmīgu burbuļūdeņu, tikai pusotru reizi dārgāks nez kāpēc.
0
Par zakušmentu pie alus:

www.kasjauns.lv/lv/zinas/85516/aizm...
+1
«Ja iecerēts alus vakars, jāsāk ar vieglāko, piemēram, gaišo lāgeri, un jāturpina ar piesātinātu, spēcīgu, piemēram, porteri.»

Hmm, man gan licies vienmēr tieši pretēji: jāsāk dzert ar kvalitatīvajiem aliem, un pēc tam, kad jau ir vienalga, ko dzert, tad var arī kādu lēto štruntu iepļundurēt, kad vairs nejūt to garšu!
0
Ja alu dzer, lai garšu izbaudītu, nevis lai piedzertos, tad tava metode ir bezjēdzīga.
0
''Biezais sausais sauts'', ''Stiprais alus ir lielisks didžestīvs'' ... čo bļa ?

Es te tagad testēju atlikušos leišu alus, lai Velnakmenī neiegrābtos - pie mazharšīgiem bez zacenes grūti iztikt.

Bet Intaram cieta taisnība pat Krušovici - stiklenē bija visai draņķīga, tāpat kā Samsons (var teikt, ka vienlīdz draņķīga). Kautgan uz Žaibām braucot ar Despi dzērām gan no pudeles, gan no bundžas (bendzīntankā pa 49s !) - bija labs.
0
Samsons jau tīri dzerams... Pēc Doičlandes pisswasseriem līst labi iekšā.. Ar nosacījumu ka Ļeņingradā izdzer 2us no kausa un pēc tam skābenē 4us no pudeles.
0
Optima Līnija lētāk sanāk un garšo pat labāk ;)
0
Nav argumentu,Optimu neesmu dzēris.
0
pēdējais laiks sākt. ražo, starp citu, Gubenija - www.gubernija.lt/en/produktai/alaus-...
0
Sanāks reabilitēt Bernardu - Šveikā padzēru gaišo izlejamo - nu ļoti labs. Apmēram kā Tērvetes Oriģinālais / Valmiermuižas Nefiltrētais, tik patīkamais rūgtums arī pēc 20min priecēja kārpiņas.
0
P.S. Uz tā fona Staropramen bija kautkāds suslūdens.
0
Paķīķerēju iekš SKY&MORE, va tur neva sarīpačāt kād āl, kād citviet nevaid aizkact. Ķuocī beigas bi salasijs tāds miestiš:

Stoertebeker, zem k-kāda jūrs razbainiek vārda sabeserēts āls. Schwarz-bier, no sākum liks tāds makan rūgts šim tas smeķa muduls, a uz butels beigam bij tā ka jau pat pa maz tas rūgtumiš un blīvumiš.

Koenig Ludwig Weissbier Hell, smeķigs baltals no Vācmals — viss pa cārto: smeķs kā jau no vācieš Weissbier, izmauc vien, grib vēl divs. 5,5%, tak tāpēc gan jau ka… ;)

0
Man retais Weizen patīk. Stortebekeri gan labi, sevišķi Švarcītis.
+3
Nezinu, palieku vecāks vai prasīgāks, bet piektdien biju iegājis Brevingā. Panemu light Belhaven eilu. Dzeru un lasu Ilustrēto Vesturi un skatos uz publiku. Pusnodzerta, pusdeģenerēta publika tur jau lasās.
Kas notiek? Nodzeramies? :-)
0
^ Ilustrētā Vēsture vainīga, viennozīmīgi!
0
^^ Brevingā visādi tipāži manīti - netrūkst arī kadru, kuri paprasa, kurš ir lētākais alēns - izmauc un brien tālāk. Vai arī to tik lok. Tīkamās cenas maztīkamāks blakusefekts.
0
"Brewdog" laikam ir dikti apvainojušies uz olimpisko spēļu rīkotājiem un korporācijām - laikam nav laisti pie lielā pīrāga klāt - tādēļ izlaiduši anti-olimpisko alu "Never Mind the Anabolics", kas satur veselu čupu ar sportistiem aizliegtām vielām, tostarp steroīdiem.

"This is the craft beer community showing the sponsors of the games the finger in the best way we know how”.

www.huffingtonpost.co.uk/2012/07/27/anti-oly...
0
^fubļa, tā ir reklāma uz Olimpiādes rēķina. Nesmuki.
+1
Viens diezgan advancēts dzēks atgriezās no Anglijas un uz jautajumu, kāds alus ta patika visilabāk. Atbilde, šokēja, līdz pamatiem. Favorīts izradījās Heineken (ceru, ka pareizi uzrakstīju). Uz komentu, un kā ar Fulleru...???...tipa kas par huj*u. Attīstība var būt dažāda ;-)
0
^^ Kā to ņem: nebūtu olimpiādes, nebūtu arī vispār šāds produkts radīts.
0
Biju pa ilgiem laikiem iegājis Dominas Prizmā, ar domu Wychwood labumus beidzot noprovēt, pie reizes paķērās vēl šis tas. Tai skaitā pāris beļģīši, kādus iepriekš nebiju manījis: Grimbergen Blonde beeradvocate.com/beer/profile/436/78... (etiķete gan drusku atšķiras no te redzamās) un Grimbergen Ambrée (te ir kaut kāds sajukums ar nosaukumiem, jo izskatās, ka tas pats tiek saukāts arī par Cuvée Ambrée, gan vienkārši par Dubbel). Sākumā nobrīnījos, ka izplatītājs Aldaris, bet izrādās, ka Grimbergen ietilpst Carlsberg grupā. Maksā 0.69 Ls par 0.25 l, grādi attiecīgi 6.7 un 6.5.

Par garšu: Blonde ir tāds standarta beļģu blondais, ar saldenu iesalu garšā, atšķirīgā nianse ir neliels skābumiņš. Nu tā normāli, nekas īpašs. Ambrée dubelis arī ir samērā vienkāršs sava stila pārstāvis, bet diezgan garlaicīgs; salds, grauzdētu karameli var vairāk nojaust, nekā just. Garša mazliet līdzinās Aldara Porterim, tikai pliekanāka. Kopumā, ņemot vērā, ka salīdzinoši nedārgi priekš beļģu aliem, price/performance normāls, bet tā tīri garšas ziņā zem vidusmēra.
0
tā apmēram bija - Nlanche ar ir visai standarta Witbīrs. Leišu Maximā akcijas cena bija 50s ;)
0
Wychwood Hobgoblin ir visai labs ESB jebšu angļu speciālais rūgtais, bet ne tik labs kā Fullera variants, kaut gan rūgtāks. Un dārgāks (1.78 Ls) Gan jau kādreiz vēl paķeršu, ja pa ceļam sanāks Prizmā ieiet, bet ja speciāli iet pakaļ, tad jau ir varianti.
0
Nepiepildījās Andra un Normumda sapnis t.i. tas kurš pameginājis viņu alu lv alus vairs nedzers! Un vēl kā dzers! :-)
Franziskaner no importa aliem man topā kā quality/price/performance līderis ;-)
0
Dzers to lv alu kaut vai tāpēc, ka viegli pieejams. katru reizi, kad sagribēsies vēsu alēnu, tak neleks augšā un nenesīsies uz Brevingu vai vēl kaut kur. Pagraba, kur turēt pāris kastu tiesu man nav, bet krājumi, kas satilpst ledusskapī, neizspiežot no turienes pārtiku, mēdz ātri izbeigties. Vēl jau protams, cenas faktors arī spēlē lomu.

A tas otrs Prizmā pieejamais Wycwood ražojums - Scarecrow - ir tāds diezgan garšīgs vasaras daudzpļumpējamais vieglais eiliņš, kas gan diez vai būtu uzskatāms par 1.78 Ls vērtu. Ap latu - tā jau būtu cita runāšana. Bet dzeras ļoti viegli, tiešām varētu litriem tādu izlakt.
0
Sen nav dzerts? :-)
0
^^ pag, akcijas cena tak Ls1.23. Leišos Maximā pa akciju latu maksāju, tik toreiz nepaķēru, jo bija jau kaudze citu alu sagrābts. Aizvakar Hobgoblinu ar dzēru - ir labs, bet ne tā ka baigi spārdītu.
0
Dominā nekāda akcija nav (varbūt vairs nav?). Starp citu, tieši tavs teksts par akciju mani iedvesmoja doties uz tuvāko Prismu.
0
aizvakar vēl bija
0
Aivakar vēl bija arī cits mēnesis.
0
Z
+1
Apsveicu visus hobijdzērājus ar starptautisko alus dienu!
0
wtf?
+1
te jau visi ir praktiski kaut kas vairāk nekā tikai HOBIJdzērāji vien! >:)
+2
Ir te arī kāds, kurš par to saņem naudu? o_O
0
Var jau arī uz (labim) aliem ietaupīt. Cēsu Maksimā Franziskaner bija pa 0,59Ls. Grēks bija nepaņemt :-)
0
Rimčiks tā jau sūkāja salīdzinājumā ar Maxximu alus izvēlē un tagad sācis smagāk sūkāt, jo Maxximās parādījies šis tas no XXX stava - Fulleri, Grimbergen, Robinsons, Tongerlo u.c. pa normālu cenu.
0
Tipa 2x Maximās?

Pēdējās dienā patērēju Krušovice Černe tā pavairāk, tuvējā "betā" pa 0,59 Ls iet.
0
Rimi alus izvēle ir visai ierobežota, bet neskatoties uz Brēvinga plašo asortimentu, izvēle tiek dota par labu Maximai (haha). Cilvēki cenšās. Tev, man un Ilzītei :-)
0
Spirits & Wines nevājšs apdeits: forums.kupla.lv/topic/kadu-alu-mes-...
0
Man kā nespeciālistam tas prieku neizraisa ;-)
0
es, kā speciālists, no tiem esmu dzēris tikai Bitter un Lomžas, bet prieks vienmēr ko jaunu un intersesantu pagaršot
0
Alus Vēstniecībā Viļņas aliņi ar 50% atlaidi.
twitter.com/AlusVestnieciba/sta...

Sanāk aptuveni 60s/litrā :)
0
Derīguma termiņš beidzas ...

Spirits & Wines apdeits notestēts un par labākajiem atzīts Brakspear Bitter, bet no Beļģiem - Brunehaut Blond. Wits šiem bija nekāds. Abmer ar nekas interesants, tāpat kā du Mont. Martin ir Beļģu tumšais ar patīkamu karamelītes piegaršu, bet ar nekas interesants. Lomžas kviesis sūds, bet Medalus dzerams.

Brakspear Triple tāds vairs netiek ražots (tagad ir 0.33 un 6.2%) - ilgi stāvējis HVZ kādos apstākļos, tāpēc garšoja nesabalansēti - RateBeer līdzīgas atsauksmes mijas ar slavējošām ( www.ratebeer.com/beer/brakspear-trip... ). Goliath man likās par iesalainu, bet pārējie trīs - Oxford Gold, Old Empire un Wychcraft būs vēlreiz jāpaķer un atsevišķi jāpadzer - normāli gaišie eili - eila Tērvetnieka versijas ;)
0
Nesaprotu, ko nozīmē nesabalansēts alus. Pavasarī maximā paņēmu Viļņas balto alu - vot tas garšoja nesabalansēti. Vaiga vienā pusē jūt saldumu otrā dīvainīgu rūgtumu. Alum ir jākūst aiz vaiga vienmerīgi nevis viļņveidīgi. Šajā ziņā friču baltie ali ir da best (Francis, Paulis, Šofenhofers).
0
^ Būsi norāvies pa vienu no vaiga pusēm.
0
Ticība atļauj norauties no abiem vaigiem - tā ka atbilde nepareiza :D
0
^^^ nesabalansēts ir tāds, kur viena garšas nianse dominē pār pārējām, kas tad tur ko nesaprast.
0
A ja vienādi (katrā malkā) balansē gan salds gan rūgts, tad kas tas ir? Viļņas alus (0,33L pudelē). Vai ne? :-)
0
Bezmaz ideāli - viss sabalansēts. Nesan vēlreiz noriskēju Viļņas Kviešu alu paņemt (Maximā tagad saucas Amber City) - bija par kādiem 50s - nu salkans un riebīgu Z-svētku piegaršu.

Brakspear Triple visādas maztīkamas huiņas garšā bija. Sasūdojies, vobšem, pie nepareizas glabāšanas.
0
Brevingā šādi tādi jaunumi - lejamais Mikkeler ''ALL OTHERS PALE ALE'' un vēl šis tas no Mikkeller, To Ol un Williams Bros - twitpic.com/awxfuu/full...

Skatu uzreiz piesaistīja Mikkeler 1000 IBU ... slabo, ne ?
0
Nez, 1000 IBU būtu 10x rūgtāks par 100 IBU?

Skatu piesaistīja arī Profanity stout, nosaukuma dēļ.
0
Tur ir 10x vairāk alfa skābju, bet kad jau iet pāri simtam, tad vairs to nevar īsti sagaršot - rūgtuma uztveres slieksnis ir pārvarēts, tā teikt. Aromāta ieblieziens gan varētu būt labs.
-1
AleHouse ir daudz jaunu un jauku amīšu aliņu :-)
-1
Mož uzreiz ņemt ēdamkaroti un siltu asfaltu?
0
^ tas attiecināts uz ko?
+1
Uz rūgtiem, melliem "aliem", drošvien.
-1
Rūgti var būt arī gaišie. Minētais 1000 IBU ir patumšs, kaut arī pēc stila skaitās India Pale Ale. blogs.riverfronttimes.com/gutcheck/2010/03/ho...

Apzīmējumu "alus" gan droši vari pietaupīt tiem, kas NAV rūgti.

-1
^^ tev vajag šito - www.ratebeer.com/beer/flying-dog-gon...

IBU 85, ABV 9.5%, melns kā velns
-4
Brengulisti dirsu sūkā
+1
Alus Kungs tika paņemts priekšā, šis tas no pieejamā repertuāra koklējās slaidi un skanīgi. Kara viltība - lielāka cena ne vienmēr atbilst lielākam garšīgumam pudelē. Price/performance ziņā, šķiet, Konrāds ir līderis.
-1
Konrādiņš skarbi rullēja !
0
Dzeru alu ar ...75 IBU.
Saka ka labāka IPA ever!
beeradvocate.com/beer/profile/141/16...
0
Tā saka par daudzām IPAām :D 75 IBU... cik saprotu, kaut kas apmēram tā ir arī SN Torpedo - tātad principā diezgan optimāls variants priekš kārtīgi apiņotas IPAs, kas tomēr vēl nav tik akcentēti rūgta kā DIPA. Kaut gan ej nu pēc garšas tur saproti; Bleids teica, ka tām single hop sērijas IPAām (Mikkellers tas bija laikam?), kas tika kaut kad Brevingā testētas, bija 100 IBU, bet nemaz nelikās rūgtāki par par standarta IPAām.
0
uhu, visas Mikkeller SH IPA ar 100IBU. Manējām, ko pie Despera dzērām, bija 60IBU.

Labākās IPAs ever vērtējumam apmēram šādi jāizskatās - www.ratebeer.com/beer/alesmith-ipa/1... ;)
-1
«The Birch and Swinnerton-Dyer conjecture relates arithmetic data associated to an elliptic curve E over a number field K to the behaviour of the Hasse–Weil L-function L(E, s) of E at s = 1. More specifically, it is conjectured that the rank of the abelian group E(K) of points of E is the order of the zero of L(E, s) at s = 1, and the first non-zero coefficient in the Taylor expansion of L(E, s) at s = 1 is given by more refined arithmetic data attached to E over K, according to Wiles (2006).»

Intara un Bleida minētie IPA skaitļi tādam piektdienvakaru dzērājam kā man izklausās pēc Bērča un Svinnertona–Daiera teorēmas postulāta…
-1
no pirmā gūglējuma:

IBU - International Bittering Units

This is a measure of the actual bitterness of a beer as contributed by the alpha acid from hops. Because the apparent bitterness of a beer is subjective to the taste of the drinker and the balancing malt sweetness of the beer this is not always an accurate measure of the "hoppiness" of a beer. But, generally speaking, beers with IBUs of less than 20 have little to no apparent hops presence. Beers with IBUs from 20 to 45 are the most common and have mild to pronounced hops presence. Beers with IBUs greater than 45 are heavily hopped and can be quite bitter.
0
imho, šis 4.9% tumšinieks smeķo labāk par Fullera 1845 ;-)
beeradvocate.com/beer/profile/12142/...
-1
Kāda jēga tādam salīdzinājumam, tak dažādas zortes. Tikpat kā pateikt, ka Aldara porteris garšo labāk par Cēsu nefiltrēto.
0
Jauns čempions grādīgo aliņu jomā - tagad latiņa ir 65%: www.digitalspy.co.uk/odd/news/a433298/wo...
0
stiprākais, ko esmu dzēris bijas ar 18% - pēc svilināta cukurgailīša garšoja. Man ne visai, bet 15% (a moš 13%) Black Hole gan bija labs.
0
Šodien nolēmu ...piedzerties. 2 Fullera ESB, Mikkller foodball un 19 šķirnes alus, finišam izvēlējos Fullera 1845. Paģiras neplānoju. 8 jābūt ierindā ;-)
0
Rīt braucu uz Igauniju, gribēsies noteikti notestēt kādu vietējo alu.
Kādi ieteikumi?
0
Igaunijā nav labu vietējo alu (oieejami Cēsu pakaļdarinajumi ala Ale-cock), bet, var nopirkt tumšo (4%!!) Tommy Hiid (labs maita arī 5-os no rīta).
0
Vispār, tumnšie ali Igauņiem ir labā līmenī un plašākā izvēlē. Var jebkuru ņemt, nebūs sūds. A le Coq Porteris gan man par saldu šķiet, bet Saku Porteri nav vēts ņemt - tas ir Aldara Porteris, ja nekas nav mainījies. No gaišajiem dzerams bija Saku Helle un pa lielam, viss Puls klāsts - www.hfpuls.ee/en/products... .

Rimčikos normāls importnieku klāst (Beļģi, Briti). Iesaku uz Tallinas Štokmani aiziet - tas mūsējo noliek vienos vārtos.

Arī labus importa sidrus var brīvi nopirkt un pašu Igauņu ražotie sidri ir 2x labākai par LV cukurūdeņiem.
0
ha, var topsi apskatīt - 30-niekjā gandrīz vieni tumšie - www.ratebeer.com/beer/country/estoni...
0
Tontōn, riksini uz Berģu bāzi pēc Krušovices - līdz 25.nov. pa Ls0.30 - twitter.com/Alustirgus/status/2...
0
Gādājot sev ziemsvētku eglīti, nodarbojos ar ar visādas šļuras patērēšanu pēdējā laikā. Pagaidām ir padzerti šitādi eirolāgeri:

Staropramen gaišais - dzert var, drusku medains iesals garšā; viena pudele normāli aiziet, otrā jau salkanību sāk just.
Žatecky Gus gaišais (krievu ražojuma) - nebija tik slikts, kā atmiņā, tomēr knapi vidējā industriālā lāgera līmenis.
Carlsberg visparastākais, leišos ražotais - šķiet, nebiju līdz šim nemaz mēģinājis. Izrādījās maķenīt nesliktāks, nekā gaidīju. Kamēr labi auksts, pat tīri tā neko, kad sasilst, tad gan kļūst par parastu ūdeni.
Cēsu Premium - arī ne tik draņķīgs, cik atmiņā palicis. Varbūt Cēsis vispār papūlējušies no tā draņķīgā skābuma atbrīvoties, jo arī šim to nemana - ir tāds neitrāls pļumpvassers, bez jebkādām garšas īpatnībām (īpašībām), arī lietojams tikai pa taisno no moroziļņika.
Budweiser Budwar gaišais - šķiet, ka visbezgaršīgākais no līdz šim pieminētajiem. Šis gan bij mazliet labākā atmiņā palicis. Pilnīgs ūdens, bet bodēs par diezgan solīdu cenu top tirgots. Tad jau labāk Optima Līnija, vismaz trīsreiz lētāk.
Bakalař tumšais - standarta čehu tumšais, var strēbt itin gardu muti.
DAB Dortmunder Export - šitas bij tīri ok. Garša tāda maiga, tomēr itin patīkama, un nepazūd arī sasilstot.
Pilsner Urquell - tomēr labākais no šī saraksta gaišajiem. Ir ar patiku dzerams, garša arī ir manāmi niansētāka, nekā vidējam eirolāgerim.

Vēl leckapī gaida Bakalař pustumšais un gaišais, bet gaišo atceros kā labu esam; un arī divi, par ko ir čujs, ka nebūs sajūsma - Baltika Nr. 7 un turpat, pēc pudeles formas spriežot, razōtais Efes Pilsen. Kaut gan bija viena gaišā Balķika, ko ar Resno kādreiz strēbām un atzinām par sakarīgu price/performance rādītājā, jācer, ka tā bija šī.
0
Pirms pāris gadiem strebtais Efes Pilsen izrādījās pārsteidzoši labs esam (salīdzinoši, protams)

Otrdien piegaršu degustācijas pasākumā kā bāzes alus tika izvēlēts Aldara Pilzenes (2L PETenēs un 0.5L stiklenēs). Tam gan bija skābena piegarša. Visai nepatīkams, bet RIMI temperatūrā tika dzerts, lai garšas var izjust. 6C jau būtu, iespējams, dzeramāks.

No zaļpudeļainiem pēdējā laikā dzerts Losinij Bereg un Lvivske (Premium vai līdzīgi) - abi viduvējie krievu draņķīši.
0
Uz dažām UK alus pudelēm stāv rakstīts "Avoid alcohol if pregnant or if trying to conceive".
Kas tiek domāts ar otro daļu ;-)
0
^^^Tpfuu, pats iztulkoju ar googli.
0
^ Ja tu tici telegonijai, tam tāpat nav nozīmes
0
Intar, Krustpunktā Budweiser ar skidonu. Laikam 59s.
+1
Pohuj, tur tikai traukam ir vērtība.
+1
Efes Pilsen bij drusciņ jēdzīgāks par to Balķiku. jabkurā gadījumā ko es pirktu pie normālas spriestspējas. Viltīgi izteicieni, jo jūtu, ka "davai paņemam līvu" "vai apinīti" ir frāzes, kas ir gatavas sašmucēt manu pseido-elitāro fainšmekera vārdu.
+2
*otrajā teikumā starp "gadījumā" un "ko" i paredzēts būt vārdam "nekas"
0
Nu būs padzēriens priekš Alestorm klausītājiem: nra.lv/pasaule/86123-skoti...
0
Williams Bros jau arī līdz šim ražoja alu ar visādiem labumiem, kas apkārt mētājas - viršiem, jūraszālēm, utml. - apiņu vietā, Brevingā katram interesentam pieejami (vismaz nesen bija - nav tagad kādu brīdi sanācis iegriezties). tas viršu ( www.williamsbrosbrew.com/beerboard/bottles/f... ) man visai labi garšoja, tāda viegla, savdabīga garša, vasarā varētu triept uz nebēdu, ja vien krupīts nežņaugtu uz lielākiem kvantumiem (runa gan nav par 16 jevreikām, bet ap lats sēšnt drīzāk). Takšto nav nekāds debesu brīnums, ka tagad no egļu skujām uztaisījuši.

Un pričom te Alestorm? Nemaz nerunājot par to, ka tuftains muzons, bet Skotijā alus darītavu netrūkst.
0
Starp citu, ja nu kāds naktī sāk prātot, kāds nez tagad Vecrīgas Fontaine Delisnack ir alus dabonams (viņi te nesen aptauju rīkoja), tad ziņas no pārbaudītiem avotiem - respektīvi, manis - vēsta, ka lejamie ir Dūmaku, Staropramen gaišais un Grimbergen tumšais (Dubbel tas laikam bij). Pēdējais, starp citu, ir tādā pašā cenā kā pārējie - 1,60 Ls puslitrā. Tīri labi ietecēja ribās.
0
Grimbergen jau var paķert, kautgan uz citu beļģu fona tāds nīkulītis vien ir.

Dethecrator, kaut tagad vari čāpot uz Berga Bazāra Brevingu un padzert Heather Ales Alba Scots Pine Ale (ar priežu skujā). Pats reiz pa reizei labprāt dzeru - www.ratebeer.com/beer/heather-ales-a...

Williams Brothers (Heather Ales) lielākā daļa no produkcijas ir ar visādām interesantām piedevām. Bez Intara minētajiem, vēl plūškoks, aveņu / melleņu hibrīds, ērkšķogas u.c.

www.ratebeer.com/brewers/williams-br...

Brevingā tagad laba akcija: Van Steenberge triecien6-paka pa Ls7: www.halftimebeverage.com/browse.cfm/van-stee...

un Veihennaherštepāner glāzi pa latu var nopirkt, ja pērk trīs šo aliņus, kuri kviešinieku kategorijā skaitās vieni no labākajiem Pasaulē - www.ratebeer.com/brewers/bayerische-...

P.S. reku viena monstroza brūvētava: www.ratebeer.com/brewers/new-glarus-...
0
Glāzi? PIRKT? pfffff.....
0
kas cits atliek, ja nav kur nospert ...
0
Es neatzīstu neko autentiskāku par alus pudeli! :D Katreiz ņammīga un siekalaina. Pašlaik to arī daru Weuhenstephaner gaumē (no Stockmann pa 1.27Ls) :-)
0
^Weihenstephaner gaumē
0
^^ ja alus baudīšanai lieto tikai vienu no maņām - garšu - tad tas der.
-1
...nu ir ir pirmgarša, garša un pēcgarša. Tas viss veido garšas buķeti.
Jā, garša, ir svarīga. Rūhtums vai saldums, sīvs vai skābs, rūgts vai sāļš ir jau detaļas.
...man garso alus un Tev? :-)
0
Labu daļu no garšas veido smarža - dzerot no pudeles, šī sastāvdaļa ir daudz mazāk pārstāvēta, nekā dzerot no glāzes / kausa
0
Neaizmirst par skatu ar'!
0
Atverot alus pudeli es to pasmaržoju. Pasmaržoju un pietiek. Vairāk pie tā nereibinos. Galvenais prieks jau ir no dzeršanas :D
0
kāds prieks dzert, ja neizjūti visu, ko dzēriens spēj sniegt ? vēl pasaki, ka jādzer max. auksts ...

par skatu runājot, pieņemu, ka man ir visai atšķirīgs uzskats, kā jāizskatās potenciāli labam alum ;)
0
Nestrīdos, ka alus dzeršana ir tradīcijām bagāta kultūra. Lielās witbier glāzes man nav ērti rokā turēt.
Patīk glāzes ar rokturi. Bet, ja glāzes nav, dzeru no pudeles (no kafijas krūzītes dzert gan nebūtu skaists skats). Piebalgas bodē alu izlej tikai petenēs. Stiklā ne. Jāiespringst?!
Rezumējot, kā ir tā ir, ka tiks svaigs un gards alus!
0
es labāk no krūzītes, nevis no pudeles. Kā nekā, no stikla glāzēm / kausiem alu dzer tik pēdējos 100-150 gadus.
0
ALEHouse atklāšanā biju no Jouda pagaršojis LHB Fade to Black. Īpaši atmiņā nebija palicis un saputroju ar tajā pat pasākumā garšoto Black Jack, kurš bija visai salds un neinteresants, bet vakar ilgi bolījos uz pudeli un tomēr nolēmu vēlreiz pamēģināt. Izrādījās, ka iepriekš dzertais bija Volume 2: Smoked Baltic Porter ( www.ratebeer.com/beer/left-hand-fade... ) (kūpinājums gan nebija ļoti izteikts), bet šis ir Volume 3: Pepper Porter ( www.ratebeer.com/beer/left-hand-fade... ) - nu ļoti labs un iansēm bagāts. Sākumā šokolādes / kafijas piegarā, tad tīkams grauzdētā iesala / apiņu rūgtums un pēc kāda laiciņa izjūt piparu asumu, kurš nav uzbāzīgs un ass, bet saglabājas pāris minūtes līdz nākamajam malkam. Ir arī Volume 4: Rocky Mountain Black Ale, bet tas vēl nav pie mums nopērkams. Etiķetes priekša visiem vienādaa - atšķiras tik informatīvais lauks un etiķete uz kakliņa, kur uzrakstīts, kurš Vol. tas ir.
0
Par 26.janvāra stipro / tumšo alu pasākumu ''Melnā Ziema'' papildus infa parādījusies:

melnaziema.lv/?page_id=11...

Interesantākie ir Aldara Portera nefiltrētā versija, pa taiso no raudzējamās tvertnes, Aecht Schlenkerla Eiche Doppelbock (8%) un pieci mājbrūvētāju ali.

Brevingā atkalparādījušies kūpinātie friču aliņi: twitpic.com/btpvnx
0
Kāda laime un prieks, ka aizbraucu, pārmaiņas pēc, pakačāties uz Zoļika Atlētiku. Blakus esošajā MaXXimā jauns lejamā / pudeļu alusveikals - ''Masons Beer''. Nupat kā bija ievesti jauni (priekš šiem) Kauņas ali. Laikam puse no Kauņas Alus ( www.kaunoalus.lt/produkcija_alus.htm... ) produkcijas tur atrodama, no kuras 8 gab., izņemot 7.2%, arī paķēru . Cenas samērā augstas, jo Leišos tie ali pa 50s iet, bet šeit pa Ls0.80-1.03 (ar sving korķi pa Ls1.30). Ir arī importa friči un arī ESB pa Ls1.30 bundža. Mājaslapā bija redzams Alovaria Porteris, bet to gan nemanīju. Kādi 6 lejamie - Tucher gaišais un Kviesis, DAM un Čehu Inn (Samsons ražō) gaišais un tumšais. Gaišo paķēru litriņu pa Ls1.50 - garšīgs, maita. Friči laikam Ls1.80 maksāja. +Ls0.12 par PETeni.

Vēl patīkams bonus - iepērkoties virs Ls10 - dāvanā glāze vai kauss. Man gan tik daudz nesanāca, bet tāpat piešķīra smuku glāzi un atlaižu karti.

www.izlejamaisalus.lv/
0
Par Fulleru. Labs brends, labs alus. Old winter ale ir viegls variants 1845. Blonde, Pride un Discovery tāds rūgts (bet, kvalitatīvs) padzēriens. ESB un 1845. 1-ā vakara es var izdzert 2 ESB, bet 1845 tikai 1.
Tāds ir Fullera Champ alus -> ESB!! :-)
0
Steidzīgi vajadzīgs kāds ieteikums. Vēl pāris dienas uzturos Zviedrijā un man radās interese noprovēt kādu vietējo zviedru aliņu, bet tādu labu! Cik man zināms, tad zviedru aliņi pārsvarā tādi čurūdeņi ir salīdzinājumā ar mūsu pašu miestiņiem. Varbūt ir zināms kāds izņēmums?
0
www.ratebeer.com/beer/country/sweden...

uz savas ādas gan neviens nav provēts, bet cipari ir labi - cik var izdarīt secinājumus, viss, kas ir 3 vai vairāk, ir, kā minimums, neslikts. Bet cik lielas izredzes uz šitādiem uzdurties tā kaut kur kaut kā...
+1
katram reģionam laikam jau ir sava garšas izpratne, kas ir labs vai sūdīgs alus. Ja visu mūžu ir raduši dzert čurūdeņa tipa alu, tad pie tāda arī pierod...Tas tāpat kā ar mūsu pašu "Lāču" rupjmaizi. Pašiem tā liekas laba, bet citiem nevisai.
Bet nu jāuztaisa viena alkotūre pa vietējiem veikaliem, varbūt kaut ko atrod ar no sarakstā minētā...
0
Sava taisnība par reģioniem un pieradumu noteikti ir, tomēr ratebeer un beeradvocate savus viedokļus pauž publika, no kuras, šķiet, vismaz puse ir tāda, kas ir padzēruši un sapratuši kaut ko vairāk par Brenguli/ Aldara plzenes.

Cita lieta, ka šajos topos vienmēr augstākās vietās trāpīsies ali ar intensīvu garšu - vairums no tiem nebūs gaiši, un nebūs mazgrādīgi. Lāgerim ir diezgan mazas izredzes ar tādiem sacensties - un vairāk kā 90% no nopērkamajiem LV aliem ietilpst šajā kategorijā, tāpēc arī fakts ir tāds, ka nemaz tik augstu tie mūsu iecienītie bairīši alus gardēžu vidū cienīti netop.
0
Parastās bodēs var tādas eksotikas, kā 3.5% Fullers un Brewdog iepirkt. Kas normālāks tik System Bolaget. Pirms trim gadiem nedēļu pa Zviedriju ar ričukiem nomaucām - no vietējiem čurūdeņiem dzeramākais bija Prips Bļa (zila bundž).

Viens no mājbrūvētājiem (Jānis) bieži mauc uz Norvēģiju caur Zviedriju:

''Laba dzīve Zviedrijā, apkārt staigā lāči , aļņi un ziemeļbrieži , bet vietējā lauku bodē - Wiliam Bros 7giraffes, Brewdog Punk IPA, Samuel Adams, Brooklyn Lager, Brother Thelonius un daudz daudz mazo zviedru mikro brūvētavu labumi. Kad pie mums tā būs? Pēc 50 gadiem?''

''Es jau par sistem bolagetu arī runāju, bet atšķirībā no Norvēģijas te cenas ir normālas. Labs zviedru mikro ir dabonams pa 15 zviedru kronām.''

Ja mikrobrūvētavu ali pa Ls1.30, tad tiešām labi (System Bolaget tik vienreiz sanācis būt un toreiz naudas nebija daudz, tāpēc tik kādu sidru paķēru).

Arī šitas esot normāls (vienbrīd Spirits & Wines tirgoja) - www.ratebeer.com/beer/nils-oscar-god...
0
Rimi kaut kāds nemanīts čehu brīnums parādījies: Černovar. ir gaišais un melnais, abi pa Ls 0.89. Uz etiķetes teksti trijās Baltijas valodās, tad jau laikam kāds no lielajiem viņu importē. Tumšo paņēmu noprovēt - mazliet atšķiras no standarta, grādu ir 4,5%, un garša ir drusku saldāka. Tā normāls kvasiņš, bet nekas īpašs.
0
šitie jau sen ir MaXXimās un Spirits & Wines (Ls0.76). Čehu alus kā jau čehu alus.
0
Bernardu varu cieti reabilitēt - /forum/122410-ārzemju-importa-alus#comment223756

Biju paļēris S&W uz akciju pa latu gaišo un tumšo ar keramisko korķi (ir arī parastajās pudelēs, ar kroņa korķi, kas parasti ir nedaudz lētākas, tie ir filtrētie ar nedaudz atšķirīgu alko daudzumu). Gaišais ir lielisks labāko čehu alu paraugs (pie mums nopērkamie Staroprāmeni, Budwaiseri, Zlatoprameni u.c.) var iet kakāt. Tumšais pat nedaudz labāks. Var salīdzināt ar Nefiltrēto V-muižas Tumšo, tik labāks.

www.ratebeer.com/beer/bernard-268ern...
www.ratebeer.com/beer/bernard-sv283t...

www.bernard.cz/en/beer/assortment/...
0
Maximā šobrīd pa Ls0.59 tirgo Bohemia Regent Světlý Ležák / Tmavý Ležák

www.ratebeer.com/beer/bohemia-regent...
www.ratebeer.com/beer/bohemia-regent...

Gaišais ir OK, labāks par Zlatopramenu un Samsonu noteikti. Tumšais bišku labāks par gaišo - klasiskais čehu kvasīgais tumšais.

Par to virāk patika Černovar Černé, ko PRISMA ar pa Ls0.59 tirgo. Nedaudz izteiktāks grauzdējums. Turpat šobrīd ir akcija Paulaner un Franciskaner kviešiniekiem - Ls0.89
+1
Par čehiem runājot, kaut kad nesen atkal paņēmu Bakalar pustumšo, kuru BoD atzina par labāko no šo trim LV pieejamajām zortēm; man viņš agrāk likās tāds parasta rupjmaizinieks. Bet jāatzīst, ka tiešām labs, sākumā it kā tāpat tas rupjmaizes ģieģelīsā smeķis uzkrītošs likās, bet pēc tam tomēr patīkami aromātiski apiņi ņēma virsroku. Varētu pat ar dažiem eiliem salīdzināt. Bet vispār visi trīs Bakalr ir labi, žēl tikai, ka nav kurā katrā bodē.

Par importu runājot, kur nozudis Edelweiss kviešinieks? Sen nav nekur redzēts. Tak Cēsu alus jamo importēja, vēl speciālas etiķetes ar uzrakstiem Baltijas valodās bija virsū, vai tiešām tik ātri pārdomāja?
+1
Blē, kur tā var rakstīt: ģieģelīsā = ķieģelīša :D

Laikam domas par alu sadzina slienas galvā.
0
vico uz Andrejostu - www.spiritsandwine.lv/lv/alus/edelweiss-h...

vispār, var jau nošaut trīs zaķus ar diviem šāvieniem - nopērk tumšo un gaišo, abus padzer un uzjauc pustumšo ...
0
MaXimā Hoegaarden pa Ls0.19 ... termiņš - 04.04.2013.
0
tiešām pa 19 santīmiem?
0
uhu - plauktus ātri noslaucīja ... moš rīt ar kādu partiju izmetīs

Pudelēs parādījies Cēsu Pilsener 4.7% - varbūt pat no skārdeņsūda atšķiras, jo rakstīts ''Dabīgi filtrēts. Nepasterizēts.'' Ja vēl apskaidrotu, kā īsti šiem notiek ''dabīgā filtrēšana'' ... izklausās aizdomīgi
0
tas i priekš snobiem kuri pērk visu kur pieminēts vārds "dabīgs"
+1
«Dabīgi raudzēts, dabīgi filtrēts, bez ķīmijas, nehipsterizēts.»
0
...un tiem kuri nepārk alu, ja uz tā nav rakstīts "dzīvais", vai vismaz "dabīgs" - jo visi tak zina, ka visus pārējos alus taisa no pulvera.
0
Vells zin kādā sakarā bij vietējā Sainsburijā Brewdog Punk IPA pa £1... Tāds čujs, ka kursadarbs mierīgi gaidīs citu vakaru
0
ALEHouse

''Tagad katru piektdienu Jums būs iespēja nodegustēt vienu no mūsu aliem. 01.03.2013. sākam ar Lost Abbey Avant Garde (120 ml = Ls 1.00). Tas ir alus franču stilā "Biere de Garde" ar atsvaidzinošu garšu.''

www.ratebeer.com/beer/lost-abbey-ava... ( Nr.15 RateBeer TOPā)

Man jau patīk šādi pasākumi ...
0
ābļa, tas tak pirms nedēļas bijs ;(
0
S.Brevinga alus salons tikai vēl šonedēļ atradīsies Berga Bazārā - pēc tam ALEHouse.

DARBA LAIKI SVĒTKU DIENĀS:
29.03 12:00-23:00
30.03 12:00-20:00
31.03 SLĒGTS
01.04 SLĒGTS

Sākot ar 02.04. mēs būsim jaunās telpās Lāčplēša 12 (ALEhouse) ar vēl lielāku alus sortimentu!!!
0
šitas būs jāpadzer ;) - www.ratebeer.com/beer/to-ol-eurodanc...
0
^ labs, maita - ne tikai dēļ pudeles jēga pirkt
0
tā nu ir ar tiem lāgerīšiem - klonu kari, bļa: www.youtube.com/watch?v=PSRA7k_qEKA...
0
Piektdien sanāca iegriezties Alehousā...

Noprovēju to Eurodancer ar pentašku uz etiķetes, pēdējo pudelīti paspēju pagrābt, dažiem citiem, kam tā nepaveicās, tikpat kā no deguna priekšas nocēlu. Bet ir ar labs pēc vella.

Tad noprovēju zaļo Aecht Schlenkerla Eiche - diezgan salds doppelbock, bet vispār tā dūmu kombinācija ar to saldenumu diezgan interesanta. Ja Marzen un Weizen variācijas pēc kūpinātām desām vai speķa garšoja, tad šitas vairāk asociējās ar kūpinātu zivi. www.ratebeer.com/beer/aecht-schlenke...

Ta vēl paņēmu Dark Horse Scotty Karate Scotch Ale. www.ratebeer.com/beer/dark-horse-sco... Diezgan izteikti iesalaina rupjmaizes garša, kas visai smalki sabalansēta ar apiņiem. Alkoholu mazliet var just smaržā, bet garšā ne.

Šos divus prasījās noskalot ar kādu rūgtāku, izvēle krita uz Mikkeller Green Gold. www.ratebeer.com/beer/mikkeller-gree... Laba, klasiska IPA, neko īpaši vairāk nevaru pateikt.
0
Gan jau ka bija tikai pēdējā pudelīte plauktā, jo vakar Eurodancer bija.

Iedzēru lejamos Mikkelerus: 10 apiņu IPU - www.ratebeer.com/beer/mikkeller-10/1... - un Texas Ranger - www.ratebeer.com/beer/mikkeller-texa... . Sanāk nedaudz vairāk un lētāk, nekā tas pats pudelē - tik par augstu, labi, ka tālredzīgi paķēru abas kopā. Smuka IPA, bet skaidrs, ka 10 vai 19 apiņus kopā jautk nav īpašas jēgas, ja nu vienīgi atlikumus sabērt. Teksasietis iepēra pat vēl labāk, nekā iepriekš - un piparu ieblieziens ir tieši vietā un pareizās proporcijās. Pēc viņa gan neko citu (izteikti garšīgu) vairs nebija jēgas dzert - pēcgarša vēl uz pusstundu citu alu dzerot.
0
"tik par augstu" - nevarēji aizsniegt?
0
ka tik piepisties, nacists tāds :p
0
Es šeit esmu profāns un nevaru pilnvērtīgi diskusijā piedalīties, taču sirds pilna - iedzēru Mikkeller "Hop bomb challenge". Es nezināju, ka kaut kas tik labs ir pasaulē. Pēc tam bija palicis tikai Užavas, es agrāk nezināju, ka Užavas ir tik vājš visās alus izpausmēs.
+3
Laipni lūgts klubiņā :D
+2
Tagad iedzeršana kļūs par vēl dārgāku prieku.
+2
Ai, lai iet.
0
AleHouse ir patio atvēries ( sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/282... ) un BrewDog ir atpakaļ: sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/459...

super, tieši taisos svētdien vai pirmdien Waimea SMaSH uztaisīt :) El Dorado ar ir projektā. Varēs salīdzināt.
0
hehe - kā reizi tagad Dead Pony Club loku, Brewdogs spārda ne pa jokam
0
Un, kur Rīgā ir nopērkams labs kviešinieks izņemot Paulaner, Franziskaner, Hoegaarden un Celis White!
0
^ Šis ar ir labs, pie kam lētāks par Pauli un Franci, dabonams lielajās Maximās un vēl šur tur.
socialco.ru/wp-content/uploads/...
0
Paķēru šoferhoferi. Skatos ir arī Vikmerges kvietinis. Hmm. Pakēru, nedomājot (jo kviešinieks). Testēju. Dulķis kā Hoegaarden, bet garšo kā vissliktāka jelkad darītā Hoegaarden partija. Dzert var, bet nekā īpaša. Oh, yes, tik pudele tāda glamurīgi glauna (tilpums 0,41L, ja kas) :-)
0
toč, 0.4L ? man likās, ka 0.5 ... vēl jo mazāks iemesls pirkt, jo Prismā pa 89s tirgo, bet Leišos šis 45s maksā ... Baigi izdevīgi importēt šo aliņus.

Starp citu, Madonas ''Biķeru'' tiek Šauļos brūvēts ...
0
Maximā šonedēļ Vilkmerges iet pa 0,59Ls ;-)
0
phe, un kā par spīti abi negaršīgie
0
laikam Tumšais bija labāks, kviesi nesanāca padzert
0
Tagad MaXXimās čupai alu atlaides (no LV Tērvetes filtr. / nefiltr. pa 62/65s), vēl dažiem. Un čupai friču - Šoferkoferu kvieši pa 69, Krombacher kvieši (ieskaitot bezalkaholisko) pa 59s. Paķēru iepriekš nedzerto Kaiserdom Kellerbier pa 65s (oriģinālā 99s :D). Normāls pļumpvasers starp Tērveti un Dūmaku ;)
+1
Ceturtdien, 9. maijā, iekš Robins Brewery Češīrā ticis oficiāli prezentēts Iron Maiden alus "Trooper".

"TROOPER is a Premium British Beer inspired by Iron Maiden and handcrafted at Robinsons brewery. Malt flavours and citric notes from a unique blend of Bobec, Goldings and Cascade hops dominate this deep golden ale with a subtle hint of lemon."

www.ironmaidenbeer.com/

Nominālā cena it kā nemaz neizskatās briesmīga - 15.60 mārciņas par 8 x 500ml. Nezin tik, cik sūtīšana izmaksātu... un nezin jau arī, kā tad īsti garšo.

Jeblurā gadījumā paredzu, ka par pieprasījumu Robinsons varēs nesūdzēties.
0
Alko pa pastu neva sūtīt. www.diamondts.lv/ gan varētu, drošvien kādi 6-10Ls sanāktu.
0
var jau atvest ar britu busu - cena no pakas izmēra atkarīga
0
P.S. pēc teorijas, šis gluži nav ''British Beer'' jo tad vajag tīri Britu izcelsmes izejvielas, pie kurām Slovēnijas un ASV apiņi nepieder ...
0
Maximās parādījušies visādi netālo ārzemju produkti starp 50 saņiem un latu (vairums no tiem — tuvāk pie 50 saņiem, ne lata cenas, kā jau mums to māca Gausa distribūcijas likums vai kānuviņtursauca). Bez tipiskiem kviešiniekiem arī Schoefferhofer kviešu alus maisījums ar greipfrūtu limonādi. Rezultāts ir tā kā blekmetāls ar klavierēm: kādu jau var, bet ilgākā posmā vairs nelīdīs.
0
''Rīgā tiks atklāts Latvijā lielākais specializētais alus veikals, piedāvājot vairāk kā 100 dažādu alus šķirņu no lielākajām Eiropas alus darītavām

Maija beigās SIA "Beer Barrel Latvia" apmeklētājiem vērs pirmo specializēto alus veikalu "Beer Barrel", kas atradīsies Rīgā, jaunatvērtajā tirdzniecības centrā A7. Lai arī veikala koncepts ir guvis plašu atpazīstamību kaimiņvalstī Lietuvā, Latvijā šis būs tikai pirmais šāda tipa veikals.

Veikals atvēršanu piedzīvos 24.maijā plkst. 19:30, kur tā atklāšanu vadīs Andris Kivičs, sniedzot nelielu koncertu un izpildot savas atpazīstamākās dziesmas. Atklāšanas pasākumu ar savu klātbūtni pagodinās arī sabiedrībā populāri politiķi, sportisti un uzņēmēji. Tāpat vakara gaitā būs iespējams degustēt dažādas alus šķirnes no Eiropā lielākajām alus darītavām, piedalīties izlozēs un iegūt vērtīgas balvas.

Jaunatvērtais veikals ir veidots ar pārdomātu un gaumīgu dizainu, lai ikviens pircējs justos ērti un preces būtu pārskatāmi izvietotas plauktos, vadoties pēc to dzērienu markām. Klientiem būs iespēja iegādāties Latvijā vēl nebijušas, bet starptautisku atzinību guvušas, augstas kvalitātes alus šķirnes no tādām alus tradīciju bagātām valstīm kā Vācija, Beļģija, Anglija, Čehija, u.c.

Kopā veikalā pieejamo alu šķirņu skaits pārsniegs 100, kas nozīmē, ka šis būs alus veikals ar plašāko alus izvēli Latvijā. Pircējiem būs iespēja iegādāties arī 10 dažādas izlejamā alus šķirnes.

Rūpīgi atlasītais un plašais alus sortiments spēs apmierināt pat kaprīzākos alus baudītājus. Vienmēr kompetentie un izpalīdzīgie "Beer Barrel" konsultanti palīdzēs iepazīties ar katras alus šķirnes īpatnībām, atrast sev vistuvāko un izdarīt veiksmīgāko izvēli plašajā piedāvājuma klāstā.

"Uzņēmuma "Beer Barrel" darbības pirmsākumi jāmeklē Lietuvā, kur šobrīd tas ir veiksmīgi nostiprinājis savas pozīcijas tirgū, specializējoties uz augstas kvalitātes alus produktu tirdzniecību par demokrātiskām cenām", informē uzņēmuma pārstāvis Normunds Teteris. Latvijā kompānija darbosies uz franšīzes principa.

Klientu ērtībām veikals ir iekārtots tirdzniecības centrā A7 ar ērtu piebraukšanu, un klientu autostāvvietu, kā arī elastīgu darba laiku, katru dienu no 10-22.''

********************

atradīsies Ziepniekkalna ielā aiz Rīgas robežas, kur ir jauns RIMI HyperMarket - www.rimi.lv/jaunumi/2013/jauns-...

Brevingā jau tagad ir 200 alus šķirnes, bet Spirits & Wines 150 (neskaitot LV) ...
0
sūc ar to alu,bet Kivičs :D
0
mja, vot kāds sakars visādiem pagodinātiem politiķiem, uzņēmējiem un sportistiem ar īstu alus baudīšanu... Vot šitie sprukstiņi, lai arī paši var atļauties cik uziet, vienmēr lien haļavnās dziras baudīt dažnedažādos pasākumos. Bet ka saka, katrs liels dibens reizēm jāsabučo
0
Apmeklēju "Beer Barrel'' bodi iekš A7 - izvēle varēja būt labāka, bet kādi 20 citur LV neredzēti un iepriekš nedzert ali tur ir. Cenas priecē (lētāk, nekā analogiem S&W u.c.):

FULLERS = Ls1.16-1.52 (gandrīz viss, kas AleHouse)
WYTCHWOOD = ~Ls1.25
citi Briti = Ls1.18-1.38 - www.ratebeer.com/beer/brakspear-oxfo...
BUTAUTU = Ls1.40-1.50 (1L) / Ls1.68 (0.75L) - www.ratebeer.com/beer/butautu-dvaro-...
Kloster Brauerei Scheyern = Ls0.93 - 5 apakšējie: www.ratebeer.com/brewers/kloster-bra...
vēl kautkādi friču Kellerbīri = Ls0.96
BRUNEHAUT = Ls1.15 (0.33L)

visādi Laško u.c. čehu/vācu sūdi pa Ls0.45-0.65 - www.ratebeer.com/beer/lasko-dark-tem...

pāris leišus paķēru - pa Ls0.40 lai tik ved iekšā vairāk :)

Lejamie ar labās cenās - divi čehi, pa Ls0.65-75 pa 0.5L. Tychers u.c. pa Ls0.80-90, Tangerlo gan pa Ls1.30 laikam.

content28-foto.inbox.lv/albums/b/bladeofdar...

content28-foto.inbox.lv/albums/b/bladeofdar...
0
Ķekavas "Alus tirgū" paņemtais Marston's Oyster Stout tādās vasaras dienās kā šī vēsā veidā iet iekšā labi, bet naekas izcils nav ne tuvu. Krāsa kā jau pieklājas, tikpat kā melna; putas smilšu krāsā, maz un ātri noplok. Garšā klasiskais grauzdējuma rūgtumiņš ir, bet kopumā tāds paplāns, kas gan nozīmē to, ka labi līst iekšā. Vienīgais interesantais moments ir mazliet iesāļa nots garšā. Nav tik švaks, kā ratebeer vērtējums, papļumpēt var, bet nekas tāds, kas paliktu atmiņā.
www.ratebeer.com/beer/marstons-oyste...
0
/forum/122410-%C4%81rzemju-importa-alus?hl=%C4%81rzemju+alus#comment237827

Par pieprasījumu Robinsons toč nevar sūdzēties, jo tikai divus mēnešus pēc Trooper palaišanas apritē ir notirgotas jau miljons pintes jeb vairāk kā pusmiljons litru.

"According to The Drinks Business, Robinsons Brewery has announced the production of the one millionth pint of IRON MAIDEN's Trooper beer. The brewery said the mark had been reached six months ahead of schedule — just eight weeks after Trooper was launched.

This equates to over 20,000 pints of the beer being drunk every day since its launch on May 9.

Robinsons' managing director Oliver Robinson said: "We are amazed to reach this mark in such a short time, a million pints already is way ahead of all rational expectations, and are grateful for the support we have had from the retailers, MAIDEN fans, real ale enthusiasts, our distributors and the beer trade generally as they were so quick to catch on to the genuine and unique quality of this beer.

"This is a great showcase for our new brew house and demonstrates the sorts of volumes it is capable of producing. It's very exciting to observe Trooper as it expands across Britain and then, we fully expect, internationally. It is easily the fastest-selling new beer Robinsons have ever had, and quite possibly anyone else too.""
www.blabbermouth.net/news.aspx?mode=Arti...
0
No Robinsona tīs aliņus var Prismā iepirkt, par normālām naudiņām - šito:

www.ratebeer.com/beer/robinsons-iron...

un vēl ingvera un šokolādes

www.ratebeer.com/beer/robinsons-iron...
0
tu tur neesi kaut ko ar linkiem noputrojis?
0
jebāl, toč. Šitos Prismā tirgo (stiprais bija OK, šokolādīgais - dzer var, bet ingvernieks gan sūkāja)

www.ratebeer.com/beer/robinsons-old-...
www.ratebeer.com/beer/robinsons-old-...
www.ratebeer.com/beer/robinsons-old-...
0
No šitiem Robinsons ražojumiem paprovēju to stipro - man likās ļoti labs.
0
Nukolaisaka. Neesmu importa alus cienītājs, bet čehu alus ir labs (mazliet parūgts, ja ņem lv alu).
Mani nevelk testēt visvisādus importa sūdus, ko šeit piegrūž stāvgrūdus ;-)
p.s. Tērvete ir laba dzira!

0
^ bija laba dzira.
+1
pēdējā laikā kvalitāte staigā.

Arī pudeļotā V-muiža dažādi mēdz garšot - ceturtdien pirktā bija visai karameliska, bet sestdien - jau vairāk līdzīga ierastajai garšai, bet ar ne īsti tas. Un vēl grib, lai latu par šitādu maksā ...
0
nu V-muiža ar cenu protams pārspīlē, sak, garšu un prestižu nosaka cena
0
Kautkur jau minēju, ka uz vieniem Līgo Cēsīs bija izpirkts viss "dārgais" alus gals (Užava, V-muiža).
Lauki ne lauki, bet cilvēku nepiemānīsi (tas, protams, ir filosofisks jautājums) ;-)
0
nu ja, reizi gadā takš var atļauties ņemt no augstajiem plauktiem :D
0
Ja ikdienā lieto apinīti un cēsīti, tad svētkos var atļauties ko naudīgāku un ņammīgāku (pēc lv standartiem, protams) :D
0
Drīz būšu Apē (a tur līdz Igaunijas Monistei pārdesmit km). Vajadzēs paķert labum labo tumšo alenu Tomī Hīd (ko var sūkt nebēdā līdz 5 rītā) ;-)
0
^^^ nu kā ta nepiemānīsi - tak redz, ka piemānīja. Ne viens, ne otrs no minētajiem nav savas cenas vērts.

Bet vispār jau offtopiks panesās (kaut gan, zināms, latviešu/Latvijas alus arī ir stipri strīdīgs jēdziens).
0
Draugi, Igaunijā ne obligāti jārunā igauniski. Te iet lietas runa, un, ja ir ko teikt, vienmēr welcome :-)
0
pēc laba alus baudīšanas Latvijā, ārvalstu viešņa tikko atsita ziņu no Ikaunijas par garšīgu Rukkirääk
pohjalabeer.com/en/rukkiraak.html...
ir kādam kāda viedība?
0
Izklausās pēc kādas rēcošas cūkas :D
0
reku KUPLA forumā ar viens par to izteicās: forums.kupla.lv/topic/kadu-alu-mes-...

"Šodien pastaigājoties pa vecpilsētu ieraudzīju necilu izkārtni, kas vēstīja, ka pagraba tipa iestādē pieejami 150 ali. Principā piedāvājumā tas pats kas Ale Housā. Tā kā mazliet steidzos, uzreiz pārdevējām jautāju pēc Igaunijas "mazo alus darītavu" produkcijas. Man iedeva: pohjalabeer.com/en/rukkiraak.html... (4 EUR)
uz pudeles gan rakstīts ALC VOL 6,0% ; IBU 35
arī par apiņiem minēts ka izmantoti: Columbus, Willamette, Cascade and Centennial.
Pie iesaliem minēts, ka izmantoti pieci dažādi, iekļaujot arī rudzu. Putas stingras, vidēji noturīgas. Alus smaržo tā, kā varētu smaržot augstākminēto apiņu kombinācija. :) Apiņi diezgan jūtami. Garšā arī dominē apiņi... nekādu īpašo rudzu piegaršu nesajutu, bet visā visumā, kā nelielos daudzumos dzerams eils, šis velk uz pilnām 8 1/2 ballēm. Pudeles dibinā padaudz rauga Pārdevējs teica, ka alus darītava jauna."
+4
Pirmie raugi jāslīcina, nu ja.
+1
0
Vakar uz diviem paņēmām Ale Smith IPA (Ls5.95, 0.65ml) - laba un garda, bet ir dzertas labākas un nebija gaidītā ieblieziena, jo pēc RateBeer skaitās labākā IPA Pasaulē - www.ratebeer.com/beer/alesmith-ipa/1...
0
No Čehijas pārvedu trīs tematiskos suvenīralus:

Demon (5.5%) - normāls, tradicionāls Čehu pustumšais - www.ratebeer.com/beer/lobkowicz-demo...

Satan Red (8%) - tīri labs beļģu stiprais, bet nekā, kas īpaši izceltu uz citu fona - www.ratebeer.com/beer/satan-red/402/...

Belzebuth (13%) - Francijā taisīts beļģu stiprais. 0.25ml pudelīte ir tieši tik, cik vajag. Ka stiprs, var just garšā, bet man patika tā nedaudz cukuraini asā garša - www.ratebeer.com/beer/belzebuth/4489...

content3-foto.inbox.lv/albums/b/bladeofdar...
0
Tas pa labi lasās kā "Dzērveņu" :D
0
No svētdienas piesēdiena Alehousā, atzīmēšanas vērti šķita divi iestrēbtie:

Izlejamā veidā pieejamais Mikkeller Jackie Brown - varen feins, lai arī diezgan apiņots, tomēr tīkami sabalansēts un viegli dzerams brown ale; man patika labāk par degustācijai izlikto Jaunzēlandes tā paša stila brīnumu, kam gan arī nebija ne vainas. www.ratebeer.com/beer/mikkeller-jack...

Mikkeller Wheat Is the New Hops - visai savdabīgs izstrādājums - kviešu IPA, raudzēta ar Brettanomyces (viens no savvaļas raugiem, ko parasti sastop lambisko un saisonu darināšanā). Apiņu rūgtums un aromāts kombinācijā ar kviešu iesala piesitienu un vieglu skābumu veido interesantu kombināciju. www.ratebeer.com/beer/mikkeller-gras...
+2
Uz Valdemāra ielas apmēram pa vidu starp Skanstes ielu un Ķīmijas fak (ielas tajā pusē, kur Arēna dziļumā vaid) atvērusies jauna alkobodīte ar tādiem vīniem, kuri citur nav redzēti — dažs labs rīslings, specifiski bavāriešu vīneļi utt. Cenas saprātīgas.

Ir arī alus piedāvājums, sastāvošs no vidusmēra leišu pļurām (tā kā man nav Bleida 51. līmeņa wizarda skills alus lietās, advancētāku raksturojumu nesanāks izmudrīt), un šādiem tādiem vāciešiem, no kura paņēmu paprovēt Haller Loewenbrau KristallWeizen. Neraugoties uz to, ka uz etiķetes rakstīts «Haellisch gut!», tas ir mēģinājums trulu lāgermīzalu iesmērēt par kaut ko citu. Ne tur Kristall, ne Weizen. Labāk tajā bodītē ņemt vīnus, par piecīti var dabūt varen labus!
0
Ar Kristallweizen apzīmē filtrētu kviešu alu (kurš tehniski ir eils, ne lāgeris - tas Vācijā pat ar likumu ir noteikts), pretstatā Hefeweizen, kas ir nefiltrēts.
0
par piecīti arī varenlabus alus var dabūt
0
Paslaik ir Oktoberfest alus, Spaten, Hofbraun, Löwenbrau
Zelk ka naveru dabut Paulaner
+1
Tā kā es sen solīju alus aprasktus, sāksju ar šodienas
St. Georegn Bräu Buttenheim Fränkiš 5.6%

Pēdējā reize kad es pirku lāgeri bija Latvijā(latvciešu lāgeri), aprīlī, kops tās reizes es nēsmu pircis, jo hefe weisbier un hefe wesibier dunkel nav lāgeris.
Šis bija baudāms, viegls, laba garša , man ļoti patika etiķete un noformējums, tādēl nopirku, vēlētos paragšot kellerbier, bet diez vai sanāks, šis lāgeris ir underated, vismaz mana uztverē, varbūt kādreiz nopirksu ar draugiem, kas issti nesaprot īsta alus vērtibu

[img]www.neubierig.de/wp-content/uploads/...
+1
www.delfi.lv/bizness/pasaule/wor... World Beer Awards - izraudzītie aliņi
+1
Es pamēģinaju Oktoberfets alus
Hofbrau Oktoberfest. Es esmu mēģinajis Hofbräu Oriģinālo, un man nepatīk, ka tas ir tradicionāls gaišais, bet tas ir labs, es laikam esmu mēģinājis t(Es nevaru atcerēties) Munčener Hefe Weizen, bet tas ir labi, jo hefe alus ir labs, mans sapnis ir mēģināt Hofbräu Sčwarze Weisse, Hofbräu Maibock, Münčner Sommer naturtrüb (šķiet, vienīgais vācu ale, ko es zinu), ... I nezinu citas alus no šīs firmas, bet tas ir oktoberfets un tās foršās, patīkams, vienīgais mīnuss ir pudeļu gali ātri un jums ir nepieciešams jaunu, (bet tas ir labs

heluva.com.au/wp-content/uploads/...
0
Pēc kādu trīs gadu pauzes padzēru Störtebeker alēnus, ko SKY pa Ls1.30 pudelē žīdo (Fāterlandē 50-60s maksāja, ja pareizi atceros) - www.ratebeer.com/brewers/stortebeker... . Pilzenes ir labs padzēriens, neitrālu un tīru garšu, bet nav ūdeņaini bezgaršīgs - var gan ķermeni just, gan rūgtumiņu - labs pļumpvasera paraugs. Weizen un Schwarcbier ir vieni no labākajiem savu žanru paraugiem, kādi dzerti. Kviesis ir pilnīgs, sabalansēts, bez riebīgā skābenuma vai saljanuma, nav arī īpšu banāna nošu, bet ļoti gards un viegli dzerams. To pašu var teikt par Tumšo, kuram ir ļoti harmoniska šokolādes-kafijas-grauzdējuma garša. Par visiem trim var teikt - jo vairāk dzer, jo vairāk gribās.

P.S. ^ visi īstie kviešinieki (weizen) ir eili, doh ...
0
Kölsch un Altbier arī tehniski ir eili.
+1
Blade - Kvieschu alus vislabaakie ir Franzikaner gan gaisais gan tunschais , vismaz mana uztvere m vismaz ko eksportee, varbuut Vaacijaa ir veel labaki krogiem domaati dragti, es nezinu

Vai eksistee kviesu ale?
0
Tev taču jau teica - kviešu alus defaultā ir ale. Vācijā tas pat ar likumu esot noteikts.
0
^^ pēc reitingiem viskrutākais skaitās Weihenstephaner - www.ratebeer.com/brewers/bayerische-...

Man ar patīk, bet Mönchshof un Störtebeker ir tikpat labs, ja ne labāki.
0
Vot neatceros, kāds bija tas Weihenstephaner, kaut kā neatceros, ka būtu diži labāks par Franci vai Pauli. Vai Šoferi.
0
šiem tieši Vitus bija vislabākais - Hefe Weissbier apmēram kā Francis vien ir.
+1
Sjodien dzēru
Spaten Oktobefest
Līdz šim man ir gadījies parasjot Spaten lāgeri, un man nepatika tas, tipisku lāgeris, bet es zinu, tie ir tumši un Optimator kas skaitās bock IMO, + Oktoberfest
Tumšo un Optimator es gribētu pamēgināt jo man patīk tumšie un Optimator izklausās labi, bet Oktoberfest ir labs, tiešām labs ļoti alus
Tas bija labs alus tiešām patīkams

Paulaner Oktoberfest
Uzaicināja draugs piekritu ,

Lielisks alus, dzerams, es atceros ka es reis esmu dzēris orģinālo 1l mucinu, gluzi ka draft kroga,

Man patīk Paulaner Dunkel, esmu mēģinājis Paulaner Hefe Wesibier Kristalkrar, jo kviešu alus ir labs, bet nav 100% perfekts nekad nēsmu hefe weisbier naturtuss, Original Munčen Hell, Salvator (izskatās labi), bet riebjasPaulaner Pilsener, pātāk maisntreams,
Es laprāt izmēģinātu Paulaner Hefe-Weissbier Dunkel, Paulaner St Thomas, kas ir tikai lejamais
0
Tu gadījumā neesi ārsts ?

Paulaner Salvator bija nesliks Double Bock
+1
Blade - es aatrumaa izlassiju aaksts ;D
Nee es neesmu, par medicinu es zinu no militaaraa vedokla , manas zaales ko es lietoju ir ibumetins pret galvas saapeem, noderiigs peec dzerschanas

Es neesmu tadu dzeeris, nekad nav gadiijies, bet lasiiju aprakstu un tas taa sakaardinaaja

Minchenee veel bija Avinyer kas taisa labu winter bock, un vceel Aventrinus lidzigs nosaukums kas ir ari liela alus dariitava
0
tur kāda 10 darītavas ir ...
+1
^^ raksti gan kā ārsts - knapi var salasīt
0
^^ pirms 10 gadiem bija 18
+1
Blade - reiz viens pzina teica ''te ir ultru forums, nevis baleta skola'' un mani neitrese pareizrakstiba, ;)

0
Nav iespejams rakstir pareizi lietojot to trans programu ankh.lv un rakstit 2. forumiem ir gruti, ipasi ja jatulko jo originals tika rakstits angliski
+1
^ Es pagaidām nespēju noteikt, ko man Outlaw Baikera stils vairāk atgādina — agrīno Kapieti vai vēlīno :metal:?
0
pāraugušu misteru XX ?
-1
SODIEN

LÖWENBRÄU Oktoberfest alus
Man patīk tas kopa ar Paulaner to garša ir visrūgtākā ,alus, ko es zinu no šīs razjotnes šis ir vienīgais,

Es nupat apsdkatījos löwenbrau alus mājas lapā

Löwenbräu Urtyp, neinteresē,
Löwenbräu Original, nēsmu ienteresēts , manuprāt, mainstream alus tipisks lager,
Löwenbräu Weisse / Hefe Weisse - izklausās labs , mana tips alus, es mīlu hefe weise. Man patīk kviešu alus,
Löwenbräu Premium Pils - interesē vismazāk, pils mēsls
Löwenbräu Triumphator - izskatās kā Bock man 7,8% alkohola ir māksla , es vēlos tāo dabūtu ceru ka ir iespējams nopirkt šeit, . Bocks ir labs
Löwenbräu Dunkel - mans tips, man patīk tumšās alus šķirnes pat lagers
0
Hofbräu 6.3% - labs, sabalansēts, ar ķermenīti un arī kāds apiņš jūtams. Garšīgākais no visiem. (1)

Hacker-Pschorr 5.8% - iespējams, kontrasta dēļ (jo pirmais tik labs bija), šis visai vienbalsīgi tika atzīts par negaršīgu un visšvakāko. Itkā jau viss tur ir, bet nerullē. Saldens, papliks iesals ar nelielu netīkamu piegaršu (6)

Paulaner 6.0% - ir OK, labs, bet ne tuvu tik labs kā pirmais (3)

Spaten 5.9% - praktiski tāds pats kā Paulaner, tik nedaudz saldāks. Nekas īpašs. (5)

Löwenbräu 6.1% - līdzīgs Spaten, bet nedaudz saldāks un nedaudz garšīgāks, dīvainā kārtā (4)

Augustiner-Bräu 6.0% - šis ir visgrūtāk dabonamais no visiem un kārtīgi paspēkojās ar Hofbräu – patīkams aliņš ar nelielu apiņu garšu, tomēr pirmo nepārspēj, bet otrā vieta ļoti stabila (2)

''Only beer conforming to the Reinheitsgebot, at a minimum of 13.5% Stammwürze (approximately 6% alcohol by volume) may be served at Oktoberfest. The beer must also be brewed within the city limits of Munich. Beers meeting these criteria may be designated Oktoberfest Beer.

The breweries that can produce Oktoberfest Beer under the criteria are:
Augustiner-Bräu
Hacker-Pschorr-Bräu
Löwenbräu
Paulaner-Bräu
Spatenbräu
Staatliches Hofbräu-München''

content30-foto.inbox.lv/albums/b/bladeofdar...
0
Neesmu dzerris Hacker-Pschorr
diemzeel, bet oktoberfest alu veertiba ir taada ka tie jaadzer sini laika, speciali ali, ko katru dienu nevar dabuut taa ir to lielaakaa veertiiba
0
Pati par sevi jau sezonalitāte vai grūta pieejamība nav nekāda vērtība, jābūt jau arī kvalitātei, lai kādam būtu interese viņu iegādāties. Optima līnija jau ar varētu izlaist kaut ko reizi gadā mazās porcijās un par uzskrūvētu cenu, teiksim, 60 saņiem, bet vai tāpēc tam būtu kāda vērtība...

Kaut gan uz to var skatīties dažādi. Piemēram, spriežot pēc recenzijām, tip stiprākais alus pasaulē - 65% Brewmeister Armageddon visdrīzāk ir vienkārši appisiens - vērtētāji gandrīz visi kā viens saka, ka tam nevarētu būt vairāk par padsmit grādiem. Savā ziņā tāda hohma arī ir vērtība.
0
tas jau tāpat kā mana Black IPA ar 120 IBU + auksto apiņošanu - iekšā ir, bet ārā nenāk ...
0
Nedomāju, ka ir iespējams panākt, lai 65% nesajustu.
0
Šeit par to pašu spriež un ķip zviedru zinātnieki notestējuši, ka 15-20% īstenībā, tik nafig tik neprecīzi, ja jau labaratorijā pārbaudījuši: beeradvocate.com/community/threads/i...

Tas, ka negaršo pēc spirta uzlējuma varētu būt vienkārši izskaidrojams, lai iegūtu 65% ir jāsaldē 6-10x lielāks alus apjoms. Ja par bāzi ņem kādu IPA, tad tas sanāks sūrais apiņu koncentrāts, bet tas nav šis gadījums, cik noatsauksmēm var saprast, jo garšo pēc draņķa.

Ir garšots Tokyo - www.ratebeer.com/beer/brewdog-tokyo/... - cik atceros, nelikās tik alkoholisks un man negaršoja, bet man reti kurš imperiālais porteris patīk - pārāk salkani, parasti.

P.S. Stiprākie ali tikai raudzējot (10 gadus vecs rakstiņš, gan) - beeradvocate.com/articles/501...
0
Vismaz par pēdējo tai rakstā ir skaidri pateikts, ka saldē, bet ne par vienu nav konkrēti minēts, ka tikai raudzē.

Koncentrāts ta koncentrāts, tādu etilspirta procentu nomaskēt tā, lai nejustu, diez vai vispār ir iespējams. Rīgas Melnais Balzams arī ir zāļu koncentrāts utt., bet tie 45% tīri normāli cērt rīklē.
0
Šorīt iekapājām AleSmith Wee Heavy Scotch Ale - atbilstoši RateBeer ir otrs labākais Scotsh Ale (pimajā vietā tas pats, tik mucā briedis) - www.ratebeer.com/beer/alesmith-wee-h... . Labs maita, bet ne tāds, kā gaidīju - līst iekšā viegli, pēc skata un garšas normāls porteris ar grauzdējumu un citām raksturīgajām garšām + kārtīgs apiņš un rūgtums garšā. Biju gaidījis ko biezu un samērā saldu. Un to ka ABV 10% nevar just.
0
"Alus? Nē, paldies"
0
A kāda sanāktu tava pozīcija attiecībā uz 40% abv alu?
0
^ guļoša gar zemi — pēc nieka 2 kausiņiem…

Bleid: vai esi dzirdējis par mēģinājumiem izlaist alu caur kandžas aparātu, lai dabūtu stipru, ekstrēmu alu? Kāds ir mēģinājis tā darīt?
0
viss kas nav shnjabis - nav shnjabis (punkts)
0
Runājot par Vienprocentīgā minētajiem Oktoberfesta specaliem, viens (Paulaner Oktoberfest Spezial-Weiss) parādījies Dominas Prizmā. Litra bundža, kas ievietota kausā ar Paulaner logo. Maksā gandrīz astoņi lati. Tiem, kas tādus «produktus» importē, vajadzētu uzlaist labi zināmo raibo āzi.
0
^^^ caur kandžas aparātu izlaists alus ir kandža - un par tādiem mēģinājumiem ne tikai ir dzirdēts, bet tāda arī dzerta. Savukārt ekstrēmi stipru alu dabū ar saldēšanu.
+1
^^ Spirits & Wines tas ir pa Ls6.50

Dethecrator, a kā gan tavuprāt tiek ražots viskijs ? Tieši tā arī ražo, destilējot alu un noturot mucā. Ar Jouda kungu ir tāda taisīta (bez mucā turēšanas) - varēju bez uzdzeramā iedabūt iekšā.
+1
uzreiz nak prata veca padomju isfilma "Samagonshiki" :)

www.youtube.com/watch?v=Pl7pxiPRgpo...
0
Puddightons Pub Ale -
Nu nekas, speccials, bet tā ir reāla drafta garša, draft ale, tads pats princips, Guinness, murfies, Killkaney bundzas ale ir, rotejosa bumba, kas padara to krēmveida. Ja tas būtu leetaks es varētu nopirkt to daudz, arī, šķiet briti izdomaja lielisku ideju , rotējošās bumbu, lagerim nac sadas bumbinas
garša, nothinfg īpašs, bet nav slikts ale

Anchor Steam Beer
Interesanta garša, dzerams, bet 355 mm sek 26 tas ir paarak dargs , es nopirku to, jo to 1. reizi, ka izmedzinajuma versiju, bet ... pedeja, parak dargs
0
kā jau augstāk bija minēts, tad bumba ir noderīga, ja alu gāzē ar Co2/N maisījumu, kas lāgeru gadījumā netiek darīts pakotajās versijās.
0
bumba rada kremigu sajutu, ipasi putas, man patiik guinness putas ;)
bez bumbas putas bundzu aliem ir savadakas
0
Bumba rada krēmīgu garšu, aha. Tas ir tas pats, kas teikt, ka zupas garša ceļas no karotes, kurā viņa tiek iesmelta.
0
Tu zini citus alus kam ir kremiga garsa ? Guinness stout jeb pudele nav tadas garsas, tas pats Killkanney
No pudelem putam ir cita garsa ,

BTW vai Beamish vispar ir dabujams bndza vai pudele?
0
Vai dieniņ, nu kaut vai tas te pats double chocolate stout, kas Bombardierī un citur tirgojas. Alus ar banānu garšu arī krēmīgs (aizmirsu, kā viņu sauca).
+1
Alus Ar Banānu Garšu
0
es zinu vienu chocolate stout, neatceros vaardu, garsjo peec sokolaades ;D bet labs stouts
0
Youngs Double Chocolate Stout ir tas, kuru Dethecrator domā.
0
Intar ja e stiesi to pasu domaju ;)
0
Ir jauns seriāls par aliņu - galvenajās lomās Brew Dog kakli - tv.esquire.com/shows/brew-dogs...

Pirmajā skoti ņemas pa Amīšu IPAs dzimteni San-Diego kopā ar Stone Brewery čibi. Braucot vilcienā uzvāra IPA ar jūraszāli, pipariem (ar 2 000 000 asuma vienību) un rozmarīnu.

Otrajā - pa San-Francisko ar Anchor Brewery veterānu, kur no miglasūdens uz jumta, atvērtā burbona mucā, noraudzē ''klasisku'' Kalifornajas eilu ar Target un Cascade + fermentēta tēja un rožlapiņas ... Ir vieta, kur šie tusē pie atvērtajiem fermenteriem, kuros rūgst Steam Bear - pofig, nekādus skafandrus nevelk, atspiežas ar elkoni pret vannas malu ... Amīšiem, atšīrībā no Piebalgas, kautkā pofig, ka varētu kādu infuzoriju šitā ievazāt.
0
Bļin, kāpēc šitā kroga nebija, kad biju Bristolē ...

An exceptionally dark stout "Rainbow in the Dark" ABV 6.66% has been created exclusively for The Gryphon in collaboration with Arbor Ales.

gryphonbristol.co.uk/pubnews/%5Btitle-ra...
0
Prismā par latu piecpacnt dabonams Kentish Strong Ale «Bishop's Finger», darītava «Shepherd Neame» reklamējas kā Britain's oldest brewery (1698). Man jau patīk: riktīgi rūgts un 5,4% stiprums. Tāds pagaišs gan, bet garša to atsver.

Turpat arī nesen pieminētais Young's Double Chocolate Stout par līdzīgu ceņņiku.
0
Bīskapa pirkstelis ir tīri labs, nav gan nekas sevišķi ekstra ūber, ciktāl tas uz britu eiliem attiecas, bet visnotaļ strēbjams dzēriens. Tik tie sūdi, ka cena vidusmēra latvietim ir maķenīt par sūru, lai šo un citus pa lats diusnt - lats seēšnt dabonamos briteļus varētu tā sesijām vien lakt.
0
Kaut gan, kad tā padomā.. krogā pa lats pieiesnt var nostrēbt līdz rītam to pašu ne sevišķi izteiksmīgo vietējo brūvējumu, i taupība sevišķi aktuāla pat nesāk likties.
0
Vienvārdsakot, runas ir garas, darbs ir īss - tā pēc pieciem kaukur saskandinām pie Labieša?
0
Tu saki, Spuļģīt ? Jau vakar bija doma uz AleHousu aizvilkt, bet laiks sūkāja un Kastrolis nobremzēja.

Bet, Dethecrator, kāds ta garšai ar krāsu sakars ? Pirms gadiem 200 gaišo alu vispār nebija ...

Shepherd Neame ļoti labs ir 1698.
0
Vakar noprovēju porteri sauktu Poltergeist no Caledonian,Edinburgh.Tumšs un labs šķita.Cerams,ka nosaukums pie tā nav vainīgs.Nav stiprs-4,0%.
0
Atvēru dāvināto Brouwerij De Molen ražoto "Heaven & Hell". Imperiālais stauts ar 12% alkohola saturu un derīguma termiņu 25 gadi. Krāsa gandrīz pilnīgi melna (EBC 494), gāzes un attiecīgi arī putu praktiski nav. Konsistence bieza, mīksta, gandrīz eļļaina. Garšā izteikts grauzdējums, kam cauri laužas iesalainums un apiņi. Alkoholu garšā nejūt, bet var just sildošu sajūtu. Pēcgarša pasausa un noturīga. Labs dzēriens, bet manai gaumei maķenīt par rūgtu (EBU 95, ko arī jūt). Bigijs šo droši vien par piķi sauktu :D
+1
Man šķiet pat piķim nav tāds derīguma termiņš :D :D
Nu ja jau pat Tev pa šerpu, ko tad es - pat nemaz nemēģinās - atdos galus vēl.
0
Alus garšā jutās tāds pamatīgs Iesalnieks, bet krāsā — Dzintars. Pēc pirmā litra galvā ir zināms Vējonis, bet ne pilnīgs Ķirsis. Par kausu jānoliek zināms Naudiņš, bet ne pārāk, tāpēc krogā nepaliksi vienā brīdī Parādnieks.
0
Es ar piektdien noprovēju "Heaven & Hell". Riktīgais ogļūdens. Man patīk pirms pusdienām paņemt ai-pī-ei - kā aperitīvu un pie pusdienām kādu stautu vai porteri. Šis alus nebija tas labākais karbonādes kolēģis.
+1
Karbonāde pateica stingru nē un, pacēlusi cepuri, aizgāja podā? :D
0
Biedrs ShamanicDream ziņo, ka:

''Elkor Plaza dzērienu nodaļā šādus uzgāju. Pats alus gan nekas īpašs. Ja Iron Maiden vēl +/- ok, tad AC DC tik pat sūdīgs kā cēsinieks. Trooper maksāja 2 lati, otrs 1,59.''

fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/138...
0
Vai kaads izdzeesa manu linku par Absu ale?
0
0
Varbūt tāpēc, ka par to jau bija minēts metļa ziņās? Parasti jau gan nevienu nepiš, ka ka kaut kur kaut kas paralēli tiek pieminēts. Varbūt gļuks kaut kāds, man ar liekas, ka vismaz viens posts pēdējā laikā ir pazudis (un tas nesaturēja neko ofensīvu)
0
Nea, postus nedzēš, tikai visas tēmas. Jāpačeko logfaili, mož kas feilo pie kādiem simboliem?
0
Bigij, ja pareizi saprotu, tavā skriptā viens gļuks tomēr ir? Ja lietotājs gadu raksta stulbības un kretīnismus, tad viņam pašam no sevis izmainās lietotājvārds uz aizskarošu un pretīgu? :P
0
^ jābūt īpaši centīgam :)
+1
Nu es neredzeju tos metala zinas un yas alus zinas var but gan te gan metala zinas
Es tikai paprasiju , tas nav tads spams ka es nezinu kaut kads juliet baby ieliek savu aprakstu un email
+1
+2
"Duff" vairs nav fiktīvs. Tiesa kamēr tas vēl bija izdomāts alus, vismaz par tā kvalitāti nevarēja sūdzēties.
0
Vislaik tiesājas ar 20th Century Fox - en.wikipedia.org/wiki/Duff_Beer...

''It is Homer Simpson's beer of choice. It is a parody of stereotypical commercial beer: cheap, poor-quality, and advertised everywhere. While Duff Beer comes in several varieties, it is revealed on a Duff Brewery tour in "Duffless" that regular Duff, Duff Light, and Duff Dry are the same beer, although Homer and Barney apparently remain oblivious to the fact.''
+1
Sametamies šito notestēt?

67% divu raugu un gara tehnoloģiskā procesa rezultāts:

www.therealalecompany.co.uk/snake-venom-the-wor...

50 mārciņas + šipings. 0,5 l
0
^^^ … izdomātas sūdzības par izdomāta alus izdomātu kvalitāti! >:)
0
Nez, par iepriekšējo viņu "world's strongest beer"(Armageddon, 65%) virmo palielas aizdomas, ka tas ir uzmetiens, t.i. tam ne tuvu nav solīto grādu (sākot jau ar to, ka nedegot ne vella). Tāpēc arī šim uzticības nav.
0
Bļe, nemāku lasīt, nav tur 0,5, bet gan tikai 275 ml. Neesmu speciālists, bet vai tad tieši degšanai būtu jānorāda uz augstu grādu esamību?
0
Es arī neesmu speciālists, bet cik ir manīts, tad viss, kam ir 40 un vairāk % abv, deg. It kā pēc garšas ar tam Armageddonam neliekoties vairāk par 20%. 65% jau vajadzētu diezgan manāmi kost rīklē.
0
^^ interesanti, ka uz pudeles gan ir rakstīts 330 ml :D
0
gan Stroh, gan 96% Spiritus Sanctus nedaudz kņudina rīkli, tas gan
0
Ayinger Winter Bock

Labs ziemas bocks 6.7% ja atminos, dzēru pagajusjos ziemasvētkos, bet drīz atkal tas būs piējams tā kā, domaju iegātaties, atgādina aldara porteri, vismaz tad , jāpaskatās, varbūt jau ir pie-ejams
+1
moš zem šāda nosaukuma Aldaris eksportē :D

Šis ar ir Aldara porteris - www.ratebeer.com/beer/carlsberg-semp... , tāpat kā šis www.ratebeer.com/beer/saku-porter/50...
0
Pienacis pabeight alus un alko aprasktu ko es esmu dzeris, kaut gan sis ir pavecss

Dzeru Carlberg black gold 5.8 %
Man mazliet jaatzistas kad to attaisa vinam ir tada maiga alus garsa, iatsa alus garsa, bet kad paliek siltaks pretigs,
0
Timmermans Kriek Lambicus (kriek holandiski ir ķirsis)
garšoju šo, laba garša, sarkana krāsa, ipatnēja smarzja, vairāk ir sidra un dzirksotsja vīna raksturs
loti labs, bet man riebjas BeNiLux standarts 0.3 pudeles
+1
Dzeru Höga Kusten - Special Öl Från Norrland
Nu priekš Swe stabndarta labs, mazliet var just pusrūgtu apiņu garšu, atgādnina mazliet Aldara
Lager alus buvets Skollefteå (nē nav Skellefteå ) ta ir cita vieta kaut kur iekšā.... domaju prieks Z Swe labi sataīsts
Maksa apmeram 15 kronas padārgs, labaks un nav parreklamets ka Norland Guld vai Mariestad
Vājas putas.... es domaju ka pirksu vasara kad party var daudz idzert
0
Zviedru Porteris D. Carnegie and Co

Atgādina aldara porteri, zel ka 5% , būtu 6% vai vairāk būtu labs, ļoti iet kopa art Skandināvu klimatu, man garsjo, ļoti labs, dzersu šitu , no swe aliem tikai šo

Newcastle Brown Ale
Es izteišu savu viedokli pēc tam kad to būšu garšojis Anglijā, kut nav export fucking version

Gotlands Bryggeri - Wisby Klosteröll (Nefiltrēts kviesju alus)
''klosteru'' alus no Visbijas, ir vācu un beļgu kviesju (wheat)alus garša, bet kad pastāv kļūst skanidnavisks, pavājs, atšalejas, bet tik un ta labāks par citiem Swe aliem
būtu Vācija vai Belģijā taisīts būtu superperfekts, vienigais trulums ir made in Swe ....tada truluma nav porterim, tam ir 5% nevis 6%
+1
Indian pale Ale, Bitter 6.9%, labs alus, cjurat gribas . īsta, apiņu garša, bitter taste , tāda rūgtana, stiprums, atgādina piebalgas, dzēru Arlanda, lidenē bija traģiski

Old Spekled Hen - labs ale, mazliet atgādina ''mead''

Saku Tume - Labs igaunu tumšais, varbūt vislabākais igaunu alus,

Aečt Sčlenkerla Raučbier - VISLABAIS ALUS KO ESMU DZĒRIS SAVĀ MŪZA, īpas, lābs raučbiers , ar labām putām un dūmaku garsju, es velos vel, nespeju aprakstīt sajūtas, labāk iedzrt tādu alu, ka izdrāst lētu laumiņu

Murfies Iriš Stout - Man garsjo lābak ka guinness, labs, zjel ka exporta versija, ista ir tikai Dublina 5,5%

Franzikanen Hefe Weisse Dunkel - Franzikanen ir viens no maniem miļākiem aliem, Weisse kaut ka ir labāks, bet es cienu tumšos, un tam ari ir laba garsja

Krombačer Dark - Vislabais no sjis firmas

Spaten Orginal - man nepatīk lāgeris

Paulaner Orginal - man nepatīk lāgeris

Samson Cerny - Labs Wink

Čimney Trapistes 9% - ļoti labs, varbūt otrs labakais ko dzēru pēdeja laika, gribas vel

India Pale Ale - Labs, dzerams

Bedarö Bitter - Zviedru ale, man patīk eķikete, old sčool, bet garsja ir skanināviska, jūtama stipra pavājināta, ja butu UK vai Beļģu būtu pilvertīgaks, bet es nesūdzos, loti labs, bet ... diemzel skandinavisks
0
Anderson Valley Barney Flats Oatmeal Stout
Labs tumšais alus, varbūt labākais ko no USA esmu dzēris(kad to rakstīju , es tā domāju), atgādina Swe porteri, abi 0.3 , bet es laikam dzertsu swe, jo sjis sek 24, swe sek 16, bet laba garša, ļoti laba, ceru ka bus iespeja dabūt pudeles versiju
0
Super stout, viens no labākiem stout ko es esmu dzēris, rūgta garša, puslitra pudele 6.5% , izcila garsga, melna krasa, ists alus, pudele no laikiem kad MĒS futbola hooli valdijā ielās
0
------------------------------------...


Duvel Golden Ale 8%

Es to dzēru, man tikai riebjas šitads pudeles tilpus, būtu vācu vai latviešu standarta būtu super, 1. pudele man ir par maz
0
Westmalle Dobbel
7¤ Trappistet, super alus, baudāms, īpatnēja garsja, tipiska trappistet, alus visu laiku ar tevi runā
putas šnāc, ka šamps, visu laiku

Westmalle Trippel
Nogaršoju šo, man dobbel patika labāk dobbel 7%C šim 9.5% kaut gan nav slikts, bet ja godigi daudz tadu neturetu, dobbel, ir vairāk alus, ilgak var dzer, vairak alus garša
kat vai šim nebija spirta garša ka vanaga alum ko skolas laika sūcu stiprums ir un gaisaks, liekas jocigi, stipraks-tumsaks, bet ir otradi
0
Šodien(Vasarā) 2 ali, āra pilsēta uz ielas, no pudeles , silti
+ vakar trapistte čimai tripple kroga, tas bija super

Mohau negra - spānu tumsgais lāgeris, super, ipaši Spanijas klimatā, ļoti labs, un vēl lieta tāda ka tas bija silts un garšoja tik superigi, modernie mēsli butu izājusies... PS bija lārūr apkārt vai acab suni nenāk

Samuel Adams Boston Black Lager
Tiri neko priekš amerikānu, izteikta apiņu garša, liels minus, neder silts, jabūt vēsam
0
Pagaršoju Francju alu
Nezinu nosaukumu, maza zila apmēram 200gramu pudele, un uz korja un etiķetes bija 1664
tas ir hefe bier/wheat bēr , man patika smarzja, bet garsja, nu dien, es izravu dazjos ravienos, nespēju izprast, nopietmi pat Swe alus ir labaks
-1
Gotlands Brigeri - Slēpy Buldog Pale Ale
Labs, prieks Swe ļoti(īpasji ja izmaksā) labs ale, varbut nopirksu vel, bet diemzēl kopjs augusta nav sanācis

Grozet wheat ale
Ļoti labs ale, izmanots wheat , 1. ale laikam kur izmanto wheat, ko es esmu dzēris garšīgs, zjel ka bija tikai viena pudele

FRaoč ale - garso ka majas taisīts ale, Latvijā arī mēs māja alu šat tad taisam, tada pati garsja, visenakais skotu ale, ko 16. gadsuimta angli lika taisti sāvadāk, bet senās tradicījas saglabajas

Scots Pine Ale (Albe Tripple)
Zvēru vislabākais ale, ko es savā mūzja esmu dzēris, jadzer sīts no vina glāzes , tas ir super, man garšo centišos par katru cenu to dabūt
'
Ebulum - Elderbery Black Ale
Tumsais ale, gruti dabijasm tumsaia ale, vispar, sis ir mans ale kaut gan pine ale, ja man butu jaizvelas starp savu sievu un ale, es izveletos apreceties ar pine ale
-1
Pagaršoju trooper, nekas speciāls, dzerams ale, bet ļoti overated, iron maiden vārds un cilveki pērk kā traki, ja būtu hmmm parasts robinson brievery ale, diez vai to pirktu
katru dienu tiek izpirkts, es dabūju 2 pudeles. nav slikst , dzerams, bet ovared un padargs, bet tumsčāka krāsa, ta sir labi, pēc 2. pudeles, teiksim, man patīk, un garšo,
-1
Dzeru Leffe Bruine /Brune jeb tumos alu
Labs, loti labs, man garso, tipisks tumsais, es zinaju tikai Blonde, gribu pagarsot Tripple, 9 un Leffe Noël/Kerstbier(jen x mass), ka ari Leffe Printemps/Lentebier(Pavasara alu)
Dzirdeju ka sie sogad saka nectar un royal alus razot

Nils Oskar Rökporter (Dumu porteris)
5.9%
Kad es ataisiju, nodomaju ak ne atkal tipisks zviedru alus, mazliet labaks, bet .... tad tas pastaveja un kluva par
britu tipa alu, ists porteris, viens no retajiem aliem kas garso labak pec 5min pstavesanas
dzeru no pudeles, nopirksu vel pameginasu no glazes, man garso labs
Ists rudens alus, vispar skandinavisks ,

Young Double Chokolate Stout
super pa istam var just sokolades garsu

Abbot Ale, bundzas versija no kausa
Nekas ipas, vegls labi et ieksa, festivalos noder, daudz var idzert, bet atgadina lageri LOL ale lager

YETI imperial stout
Es lapni pazinoju ka sis ir labakais US alus un izcils stout ko es esmu garsojis
Domaju ka no US razotiem diez vai kads spes izssist sito no maniem TOP 3 (US razojumiem) , pagaidam 1. vieta
super stout 9.5 % stiprs, ja godigi es so varetu dzrt bezgaligi

Flaying Dog Gonzo Imperial Porter
9.2%

Labs porteris, dzerams, baudams, bet ja jaivelas starp vakardienas YETI un so es izvelesos YETI, bet neparporoties
jo sis ari ir loti labs un dzerams porteris

Ugly Duck Imperial Vanilla Coffee Porter
Pa tadu cenu es velejos kaut ko ''ipasaku'' St peter Cream Stout vai parastais zviedru porteris ir labaks, sis nav siliks bet 10% stiprums tadel tas ir parcenots, labs bet parcenots
Pa ytadu cenu tikai YETI

Konrads Stout - Russian Imperial stout 10-4%

super stourts, vienba no retajam reizem kad sek 34 par 0.3 l pudeli atmaksajas, viens no labakiem alie Skandi un labakais norge

-1
Visi vecie ali ir pastastsiti, tagad jauns alus, jauns komentars, vis bus laika
0
eitudirst un ecēt .. tu maz lasi to ko raksti ?!

''loti labs, bet man riebjas''
''būtu Vācija vai Belģijā taisīts būtu superperfekts, vienigais trulums ir made in Swe ....tada truluma nav porterim, tam ir 5% nevis 6%''

''1. pudele man ir par maz'' paņem otru ...
0
«Ļoti labs, bet man riebjas» — tā ir pilnīgi normāla reakcija, kad cilvēks saprot, ka kaut kas ir kvalitatīvs, bet neder viņa gaumei. Piemēram, kad pa kasti rāda vecu ierakstu, kā Herberts fon Karajans diriģē Jaungada koncertu Vīnes operā, mēs saprotam, ka tas ir ļoti labs koncerts, kaut arī riebjas, jo tur skan salkani, šlāgeriski Štrausa valši un nekas daudz vairāk.

(Atvainojos Murgonim, ja esmu ar konkrētu piemēru aizskāris viņa reliģisko pārliecību!)
0
^^ nez, es izķeksēju...
0
Blade - man pie pakalas ko citi doma, neiesu nevienam pielist, tas bija coppy pats no citiem forumiem, ja nepatik nelasi ,
Tas ir gada apkopojums un es neiesu parakstit ipasi censties islabot kludas, parak daudz un gruti , visadi trans utt ja nepatik ka raksti varu jau nerakstit
AFFA
+1
forumos p[arasti ieraksta ar domu, ka kāds izlasīs un novērtēs, bet šeit kā uz ārsta receptēm jābola acis - trešdaļu nevar salasīt, trešdaļu pēc loģikas jāsadomā ...
+1
Es zinu, tadel tagad jauns alus, jauna recenzija laika, bus vieglak izlasit, jo gada apkopojumu tulkot no anglu val un nemt no cira foruma ir loti gruti
+1
Kadel brityu salas razotie ali krogos ir vajaki ka pudeles, piemeram kega 4.2% pudele 4,6% un ta ir daudzos gadijumos, Lv ir vienads, tas pats ari belgija, vacija? kadel UK ir kaut kas mistisks?
+1
a) lai mazāk apdzeras kā cūkas (tāpēc atbraucot uz LV, un izdzerot tikpat Tērvetes vai Piebalgas litros kā savus pabu aļākus, apsitas pamatīgāk ;)

b) jo stiprāks alus, jo ilgāks derīguma termiņš.

c) iespējams, akcīze kegotajiem nedaudz citāda (kas varētu būt saistīts ar punktu a)
0
Vakar manās rokās (un pēc tam arī kuņģī) gadījās Whitechapel Porter,brewed by Shepherd Neame.Ļoti labi garšoja,tikai nesaprotu,kāpēc caurspīdīgā pudelē ?
+1
Šiem jau visas pudeles caurspīdīgas. Gaisma kaitē apiņiem (veido skunksa smaķeli ;), bet tumšajiem aliem tas pofig, jo cauri nespīd. Ir arī modificēti apiņi, kuriem tas pofig, bet visādiem millerīšiem un zeltaliem to ir tik maz, ka nav par ko īsti uztraukties ...
0
Vispār,jā.Tiešām,viņiem takš visas pudeles caurspīdīgas.
0
Tikko atvēru Abbot Ale-Greene King (Bury St Edmunds),5%.Pabos viņam ir 5,3%,ja kas.
0
pag,kur jūs to eksotiku pērkat? nu,pudelēs
0
Diemžēl,es to visu pērku UK.
+1
Savukārt par iespējām LV pie tamlīdzīgām vietām tikt jau tēmā ir minēts - Alehouse, Spirits & Wine, Beer Barrel, Alus Tirgus, šis tas ir Stockmann, Prisma un XXX Maksimās.
0
+ ElkorPlaza
0
Stockmanā kā reiz taizemiešu alus Chang — zem lata, bet tas tāpēc, ka 330 ml pudele. Patīkams pārsteigums: gaišais alus, bet nav mīzals! Necērt cauri tā parasto eirolāgeru šļuras garša — sīvums no spirta vai gaismā sadrupušām apiņu molekulām vai kas tur vēl mēdz būt par iemeslu, Bleids tūlīt pateiks pareizo :) Alkohols 5%, tā kā šo var dzert, lai baudītu baudāmu gaišo alu, nevis apdolbītos.

Noriskēju paņemt arī tumšo Starij Meļņik — rezultāts iepriekšparedzams: ar saharīnu pasaldināts ķīselis + 4,6% spirķiks.
0
iemesls ? kukurūzas iesals, no kura pēdējā pile izspiesta un apiņu ekonomēšana
0
König Pilsener - nepirku sev, gadījās ka izdzēru pats, mēls, man riebjas pilsenieši

Holy Cow - Cranberry Milk Stout from Ilkey Brievery
Visvājakais stout ko es esmu dzēris, dazi melnie ale un lāgeri šat tad ir gasrhīgāki
0
Melnās IPAs nereti, lai neteiktu, ka bieži liek kloķi tradicionālajiem tuNšajiem - porteŗiem un stoutiem. Reku, te mūs paš biedrs ar iemanījās uztaisīt tād, kam i tik viens būtisks mīnus - mazum piegarš.
0
^^ Tu jau te izsakies kā V-muižas menedžeris - pats vainīgs, ka sūdīgus pilseniešus tik esi dzēris.

P.S. Neviens LV ražotais alus, kura etiķeti rotā uzraksts ''pilzenes'' neatbilst šā stila parametriem. Par tiem stiliem neliels bloga ieraksts - alusmeistars.blogspot.com/2013/11/stouts-vai-...
+1
necik vērtīgs jau nav ar tas ieskats.

Nu top glupības muldētas, bet es tomēr uzskatu, ka tas ir tīri neinformētības dēļ. Uz kasetītēs rakstīto materiālu kādreiz ar bij zili brīnumi attiecināti. No tā thrash mīkstāks nekļuva, detuha līksmāka ne tik.
0
melno ipu neesmu dzeris,
0
^^ bet prieka maz, Detuhas vietā Reinikā iegrābties (vai kristiešu metalkorē)
0
Reku, pat mākslas filma par darītavu un alusdzeršanu (vismaz cita starpā):

Drinking Buddies (2013) - www.imdb.com/title/tt2265398/...

www.youtube.com/watch?v=YsYBCof6NHU...
+3
izskatās pēc pārlieku romantiskas huiņas.
0
pohuj, galvenais - ir alus
+1
Dzeru Fullers Old Winter Ale, piejams tikai nov-dec
Labs. dzeru otro reizi, man garšo, laba bagātīga brūna krāsa un garša , kā arī ja mazliet iedzer, mazu mutiti tad uzreiz var just visu garsģas bagātību
0
Jämtland Julöl - aka Ziemasvetku alus
1. Es noteikti norašošu šis darītavas Baltic Imperlial Porter 8%
Šis alus ir starp piebalgas un tēvrevtes, bet tikai tumš, laba rūgta garša, zjēl ka dabūjams tikai nov-dec, man garšo ļotu garšo
+2
noprovjēu Paulaner Očtoberfestbier,
nav slikts lāgers, laba garša
vispār ribjas alus, bet šo izmociju
0
:)

Alusbodīte A7 bodē uz Ziepniekkalna ielas, kas ar tādu pompu (150 dažādi ali, lielākais alusveicis Latvijā bla, bla, bla ...) bez īpašas reklāmas kampaņas ir pačibējis ....
0
Nā ni federrati
pliki bērni, gari mati
0
www.stonebrewing.com/beers/

Vai kāds kaut kad šitos ir dzēris?
0
ST Peters Winter Ale - pie drauga, man patīk melnā ale, super laba garša, tā kā man patīk St peter Cream Stout ši ale ir ļoti laba, domāju pašūtisču vēl, ļoti zjēl ka piējama nov-dec, ne ilgāk , nākamgad zinu ko dzeršu šini laikā

Šepard Neame Čristmas Ale - ovareted un overpriced, 7% man bija vilšanās, alko % garša, kā partāstam ale, mazjina vilšanās
0
^^ šitam - www.stonebrewing.com/sublimely/... - klonu uztaisīju. Intars bija starā ;) Skaitās pačotīgs brūzis - www.ratebeer.com/brewers/stone-brewi...
0
Aynger Winter Bock
Vienreiz jau piemineju, tagad droši var stastīt par garšu
Labs dubultais bock, īpatneja garša, atgādina mazliet stiprāku cēsu porteri, 6,7% nereibst, var izdzert diez gandauz, apmēram ka Guinness ,
+1
Little Valley Brewery - Stoodley Stout
4,8% nav slikts, kaut gan man patīk stout kas ir ap 6% un vairāk, šitais, pirmaja reize man patīka , ja jūs mani cienāsiet es dzeršu, ja pasčam būs jāpērk, skatišos
0
Alehouse, kā rādās, varētu no Lāčplēša ielas pazust. www.ss.lv/msg/lv/real-estate/...

Runā, ka Alehouse saimnieks Gordons būšot par aldari jaunajā brūpabā "Stargorod", kas vērsies vaļā jau nākamnedēļ Republikas laukumā 1.
0
Vakar tika noprovēti šādi tēmā ietilpstošie:

Brewdog Tokyo www.ratebeer.com/beer/brewdog-tokyo/... - drusku pacienājos no cienītās; melns, biezs, vīnīgs, kā jau sagaidāms, pilna mute garšas. Baiss, labā nozīmē.
Fuller's Old Winter Ale www.ratebeer.com/beer/fullers-old-wi... - labs strēbajamais eils, bet jau bija visa garšas uztvere samaitāta.
Mikkeller George! (Cognac edition) www.ratebeer.com/beer/mikkeller-geor... (etiķete gan bija citāda, un ražots bija iekš Nogne O, bet tā tas pats. Arī pacienājos no cienītās, bet arī šajā gadījumā pāris malki jau daudz izteica. Visai iespaidīga buķete, sākumā saldens iesals labi sabalansēts ar grauzdējumu un apiņu rūgtumu, un tas viss ievīstīts tādā īpatnējā (bet tīkamā) piegaršā, kas acīmredzot ir no tās konjaka mucas; pēcgaršā grauzdējums sāk dominēt grauzdējums, un turas ilgi.
Southern Tier Iniquity www.ratebeer.com/beer/southern-tier-... Melnā IPA, laikam diezgan klasisks stila pārstāvis (nav gan pagaidām sevišķi daudz pieredzes ar šiem). Nu tā kā laba DIPA, tikai druscīt piededzināta. Labs, labs.

Turpinājumu skatīt Latviešu alus tēmā :)
0
t.i. Latviešu alus v2 tēmā.
0
PRISMĀ paķēru La Trappe Dūbeli un Triperi - 0.33L pa Ls1.45 - daudz izdevīgāk, nekā 0.75L pa Ls4.xx pirkt. Bet ali tādi parasti vidusmēra beļģu stiprie - pat nezinu kā citādi lai raksturo. Negaršīgi nav, bet nekā čāpstināma ar tur nav. AleHouse nopērkami daudz labāki beļģi.
0
Pasēdēju AleHouse. Padzēru un pagaršoju lejamos:

Rogue Chocolate Stout (Sweet Stout, 6.3%) - www.ratebeer.com/beer/rogue-chocolat... - forši šokolādīgs, ļoti garšīgs, tik nelaime, ka sasilstot nekādi papildus garšu toņi netklājas - tikpat labi var aukstu dzert

Mikkeller Santas Little Helper 2013 (Belgian Strong Ale, 10.9%) - www.ratebeer.com/beer/mikkeller-sant... - tīri labs beļģis, bet man par saldu. Garšvielas nejutu.

BrewDog / Mikkeller I Hardcore You (Imperial/Double IPA, 9.5%) - www.ratebeer.com/beer/brewdog--mikke... - kārtīgs aromāta ieblieziens, bagātīga garša, bet apiņu rūgtums mijas ar iesala saldumu. Nedaudz par saldu tas saldums, kautgan man parasti patīk šāda kombinācija.

8 Wired HopWired IPA (7.3%) - www.ratebeer.com/beer/8-wired-hopwir... - spēks no tēviem - gan aromāts spēcīgs, gan garša laba un noturīga. Vakara labākā IPA (žēl ka pats neņēmu)

pudeļainos padzēru:

Rogue HazelNut Brown Nectar (Brown Ale, 6%) - www.ratebeer.com/beer/rogue-hazelnut... - neteiktu, ka baigos riekstus sačāpstināju, bet ļoti labs aliņš. Ir ko pačāpstināt.

pagaršoju:

Rogue American Amber Ale (5.1%) - www.ratebeer.com/beer/rogue-american... - ļoti labs, aromātisks dzintareils. Līdzīgs Boont County,m kas agrāk bija lejamais, tik ar lielāku aromātu. Pēra labāk par nākamajām IPĀm

Mikkeller Amass B&W West Coast Style India Pale Ale (6.5%) - www.ratebeer.com/beer/mikkeller-amas... - aromāts ļoti labs, garša laba. Patika labāk par nākamo.

BrewDog Hoppy Christmas (IPA, 7.2%) - www.ratebeer.com/beer/brewdog-hoppy-... - pirms gada bija dzerta, šotreiz tik pagaršoju - aromāts super, garša ar laba, bet nedaudz viendimensionāla. Man jau patika, atšķirībā no pudelesbrāļa.
0
Paķēru Spirtotajos vīnos Brooklyn Lager, Brooklyn American Ale (Ls1.00 ar atlaidi) un Coopers Sparkling Ale un Pale Ale (Ls1.50).

Brooklyn Lager, 5.2% - www.ratebeer.com/beer/brooklyn-lager... - ir super - pēc garšas vairāk uz vīnes lāgeri / amber ale velk. Līvplēsis slapjajos sapņos gribētu, lai viņu Dzintara alus līdzīgi garšo. Garša visai iesalaina, bet ir jauks fona rūgtumiņš un tīkams aromāts. Apskatot vērtējumu, nebiju pārsteigts, ka 4-tais labākais savā stilā

Brooklyn American Ale, 4.5% - www.ratebeer.com/beer/brooklyn-ameri... - uz tā fona likās plakans un neinteresants, bet patīkams strebjamais alus ar nelielu apiņi aromātu

Coopers Sparkling Ale, 5.8% - www.ratebeer.com/beer/coopers-sparkl... - labi sagāzēts, pabiezs, ar labu iesala-apiņu balansu. Garšīgs alus ar savdabīgu garšu.

Bruklinas Lāgeri ūs noteikti pāras pudžiņas vēl jāpaķer.
0
Sanāca no paša dāvinātajiem arī provi noņemt - divas DIPA's:

Nogne O Two Captains (8.5%) - www.ratebeer.com/beer/nogne-o-two-ca... - klasiska un kvalitatīva DIPA iz Norvēģijas, ar kārtīgu apiņu bliezienu un jūtamu rūgtumu pēcgaršā, un mērenu iesalainu saldenumu. Pēc ķermenīša tāds pabiezs. Nav kur piesieties.

8 Wired Super Conductor (8.88%) - www.ratebeer.com/beer/8-wired-superc... - Jaunzēlandes brīnums. Rakstīts, ka par 80% dūšīgāk apiņots, nekā BoD pieminētais tā paša ražotāja HopWired IPA. Visai līdzīgs Nognes diviem kapteiņiem, tikai jūtams, ka apiņu kompozīcija nedaudz cita. Krāsā dzidrāks, un likās, ka pēc ķermeņa arī mazdrusciņa plānāks par norvēģi, bet tā tikpat lielisks alus. Grūti pateikt, kurš bija labāks, bet laikam, ja turētu stobru pie galvas un liktu izvēlēties, tomēr nosliektos par labu norvēģim.
+1
Triple India Pale Ale :) - Green Flash Green Bullet, 10.1% - www.ratebeer.com/beer/green-flash-gr... . Labs maita, bet var just reizēm raksturīgo aukstās apiņošanas garšu - tāda īpatnēja. Bet man jau patīk.

Nedaudz pagaršoju Dark Horse Reserve Special Black Ale, 7.5% - www.ratebeer.com/beer/dark-horse-res... . Skaitās 10.vietā porteru kategorijā. Arī ļoti labs, bagātīgu grauzdējuma un kafijainas šokolādes garšu.
+1
Jūs tagad abi gribat, lai es aizrijos ar siekalām? :D
+1


Tumšo Zirgu pats tak dzēri
0
Jacobsen Golden Naked Čristmas Ale 7.5%
Vislabākais ko Calsberg razjo, rūgtana, ale gasrha, nav spirta piegaršas, un var baudīt, labs ziemas alēns, zjēl ka maksā, sanēmu ka ziemassvētku dāvanu

Alaskan Smoked Porter (Limmited Eddition)
Dūmu smaka, garša un sajūta ka es esmu piknikā, labi iet ar gaļu, sajūta ka vācu raučbiers satiekas ar porteri, žēl ka limmited, domāju ka vairs nav dabūjams
-1
Fullers Imperial Stout Limmited Eddition 10.7%
Labs stout, bagātiga garša, atgādina ruipjmaizi, jā istu latviešu rupjmaizi , bieza garša, jābaida, bet tā kā limmited, tad vizmaz Swe vairs nevar dabūt(ja nut kādā veikalā vēl ir palicis) bet nav nēistājams, jeb kurš cits īsts imperial stout ap 10% varēs aiztāt to, Yeti piemēram, tiem kam patīk immperial stout zinās ko dzert un kā aiztāt
-1
S:t Eriks & Mathias Dahlgren Julporter
Mēslis, ļoti vāja portera garša, vairāk tipisks zviedru alus, ar vāju alus garšu, viens no sliktakajiem porteriem ko es esmu dzēris
0
LĪGO ZIEMA

Sestdien, 11.janvārī, no 14:00, Aristida Briāna iela 9 (Labietī, blakus V-muižas pārstāvniecībai, Deli Snack)

LĪGO ZIEMA ir nākotnes alus darīšanas un baudīšanas kultūras veicinošs festivāls. Festivāla ietvaros notiks gan alus mājbrūvētāju sacensības, gan arī plaša pasaules un Baltijas interesantāko alu degustācija. Kopumā nobaudīšanai būs pieejamas vairāk kā 50 lielveikalos nenopērkamas alus šķirnes.

Festivālā piedalīsies sekojošas radošās alus darītavas – Labietis, Malduguns (3 ali), Valmiermuiža, Dundulis (Lietuva) (6 ali) un Põhjala (Igaunija). No ierastajām alus darītavām šīs atšķiras ar faktu, ka alu tajās vāra aldari, nevis pārtikas tehnologi.

Põhjala darītavu 2011. gadā nodibinājuši 4 alus entuziasti no Igaunijas kopā ar skotu galveno aldari, kurš savas prasmes slīpējis strādājot pasaulslavenajā Brewdog darītavā. Līdz šim Põhjala savus alus darījusi kolēģu alus darītavās, taču šomēnes tiks palaista jaunā Põhjala 12hl darītava Nõmme Tallinā. Viens no daudzajiem Põhjala piedāvātajiem aliem LĪGO ZIEMA - Baltijas imperiālais porteris ÖÖ - ir labākais Igaunijas alus RateBeer.com vērtējumā.

Papildus vairāk kā 20 dažādiem aliem no Baltijas radošajām darītavām festivāla ietvaros būs iespēja degustēt arī ap 30 ALEhouse piedāvāto alu, kas nu jau vairākus gadus nodarbojas ar Latvijas alus baudītāju redzesloka paplašināšanu ar klasiskiem beļģu un angļu aliem, kā arī amerikāņu un skandināvu alus pasaules avangardu.

LĪGO ZIEMA ietvaros Latvijas labākie mājbrūvētāji sacentīsies par tiesībām Alus darbnīcā Labietis uzvārīt alu "LĪGO ZIEMA", kura receptes autors tiks noskaidrots Kustības par labu alu rīkotajās sacensībās, kuras vērtēs festivāla apmeklētāji. Mājbrūvētāju uzdevums bija nodarīt alu, kuru patīkami dzert LĪGO ZIEMA laikā, atrodoties zem klajas debess, pie ugunskura. Konkursa norises laiks no 15:00 - 18:00. Piedalīsies ap 12 aldariem (katram 5-25L sava alus).

Lieki piebilst, ka visiem Baltijā vārītajiem aliem klāt būs arī paši aldari, kuri tiks īpaši iezīmēti, tā kā par katra alus gatavošanas un garšas niansēm varēs izprašņāt galvenos vaininiekus. Aldari arīdzan centīsies atbildēt uz visdažādākajiem ar alus darīšanu saistītiem jautājumiem un graut populāros mītus gan par pulveralu, gan par spirta liešanu klāt, gan arī kāpēc ali garšo tik dažādi.

Paralēli tiks dedzināti pilsētai raksturīgi ugunskuri pie kuriem pasildīties, būs uz vietas gatavota pārtika, lai ir spēks un mūzika, kas aicinās kustēties, lai nenosaltu.

Daba sajukusi prātā, tagad arī ziema jāielīgo!

P.S. FB lapā norādītā ieejas maksa EUR10 attiecas tikai uz kaut kādu vakara hipsterpasākumu.

www.facebook.com/events/143257629362...
0
1) mājbrūvētāju alu vērtēšana. 5eur karte par kuru tu mēģini visus un ar karti beigās nobalso
2) komercdarītavu alus. 5eur un 20eur degustācijas karte ar attiecīgi 10 un 40 tukšiem laukumiem. ņemot 165ml glāzīti ar kādu alu tu šķiries no 2-6 šādiem laukumiem (katrs vērts 50c).

pie 20eur kartes uzreiz saņem festivāla stikla glāzi, ko var visu laiku mainīt pret tīru. vai arī pērc pa 5eur kartes un dzer no plastmasas. vai nopērc glāzi atsevišķi pa 2eur.

mājbrūvētājus var nogaršot 14-18, festivāla alus 14-24. pēc 24iem pieejams tikai labieša alus.

14-24 ne Labieša, ne kādu citu alu nevar nopirkt līdzi pudelē.
0
eh, diemžēl atakal nāksies laist garām :(
0
Fullers ESB
Labs dzerams ale, nekas sevisjks, bet ši dēļ es izvēlos ale nevis lāger, ja sčis būtu lagers, es domāju atsauces būtu negatīvākas ka tā is
0
Malduguns , kad sir tresais es zinu Maigo Rudeni un Viesi (neatceors isti ka sauca)
0
Malduguns porteris ir ļoti labs.
+1
Islandieši sākuši gatavot alu no mirušiem vaļiem: www.delfi.lv/bizness/pasaule/isl...

Pēc nepārbaudītām baumām, jaunais Ahab albums sauksies "The Ale of the White Whale".
0
šitādu WTF sen nebiju lasījis:

''Islandes alusdarītava sākusi ražot alu no mirušiem vaļiem, apgalvojot, ka viņu dzēriens, pateicoties specifiskajai piedevai, ir ļoti veselīgs un satur mazāk tauku."

''Alusdarītavas īpašnieks apgalvo, ka vaļu alus ir īpaši veselīgs, jo vaļa gaļa satur daudz olbaltumvielu un gandrīz nesatur taukus. "Alus darināts, neizmantojot cukuru, kas ļāvis šo dzērienu padarīt īpaši veselību, un cilvēki, kuri to dzers, kļūs līdzīgi īsteniem vikingiem," teikts uzņēmuma paziņojumā.''

Eh ? Pirmā dzirdēšana, ka alū būtu tauki un cukuru liek klāt tik dažiem beļģu aliem tīri garšai.
+2
Ne bet viš jau saka, ka nebūs. Tas, ka nekur citur arī nav - kādu baisi krata? :D
0
^^ par šito varētu būt viedoklis Sea Shepherd un kapteinim Vatsonam, kurš vēl astoņdesmito gadu sākumā kopā ar dažiem biedriem nolaida pa burbuli naktī stāvošo Islandes vaļu medību flotili — sešus kuģeļus. Tādā veidā efektīvi apturot vaļu medības Islandē. Bet redzams, ka jamie acīmredzot atsākuši šo pilnīgi un absolūti nelikumīgo maluzveju!
+1
Islandē, Farērās, Norvēģijā, Grenlandē tā ir pilnīgi likumīga.
0
Nelikumīga viņa ir visur, tikai medības tiek «legalizētas», nosaucot to par «medīšanu zinātniskas izpētes nolūkiem». Protams, gaļa pēc tam tiek pārdota — «lai taču neiet zudumā»!
0
Nolēmu noprovēt nesen uzradušos Kirin Ichiban alu. «Prime Beer» skaitoties Japošku zemē. Pēc licences sačurāts Freizingā kādā vācu urinētavā.

Ja tas skaitās labs alus Japānā, tad es labāk noskatatos kārtējo ''Pacific'' sēriju, bļaudams ''Die, Jap, die!'' jo šie ir to pelnījuši. Kautkāds dzeltens šķidrums ar uzgāzētām putām, kuras pēc 5s noplōk. Garšas nav. Sākumā rūgta garša, gluži tāpat kā mūsu «Rūgtajam dumpim», bet kur tas rūgtums pudeles vidū pazūd, nav ne jausmas. Divarpus eiro par mazo (trešdaļlitra) pudelīti Stockmanā. Labāk būtu Dižplēsi paņēmis nekā šito te Kirin Ichiban, kurš izrādījās parasts eirolāgeris.
0
a ko ta citu gaidīji ? tikpat labi vari pie mums nopērkamo taizemiešu un ķīnīzeru alu ieļurkāt, kautgan labāk Cēsu Light
0
^^^Ne visur vaļi tiek medīti "zinātniskās izpētes nolūkos". Farēru salās un Grenlandē medības ir atļautas kā sena vietējo iedzīvotāju kultūras tradīcija un lielākā daļa gaļas tiek izmantota pašu patēriņam nevis pārdota.
Farēru salās medības ir ikgadējs pasākums, kas saucas "grindadrap". Kaut kādā TV pārraidē reiz stāstīja, ka vietējiem šajās dienās mēdzot bišku aizbraukt šīberis un tās ir vienīgās dienas gadā, kad vietējai policijai ir jāiespringst, jo pārējā laikā tur nekādi īpašie likumparkāpumi netiek izdarīti.

www.youtube.com/watch?v=0_AV5HnMF7o...

Vaļu aizsardzības organizācijas kritizē tur lietotās medību metodes kā barbariskas, uz ko vietējie oponē ka tie aizstāvji neko nerubī no skarbās ziemeļu dzīves ikdienas un nevienam nenāk prātā to visu aizliegt.
0
0
Vaļu aizsardzības organizācijas nekritizē medības kā barbariskas: viņas kritizē tāpēc, ka tās ir medības :)

BTW, ja man dotu iespēju nogaršot vaļa gaļu, tad es noteikti mēģinātu! Bet grūdīs nu kāds taksim taukus… :D
+1
Reku jēdzīgāka infa par ''mirušo vaļu alu''

The brewery uses the ground up bones of fin whales, adding the sterilized bone meal at the beginning of brewing and filtering it out at the end. “I’d say that it brings this grill barbequed whale meat taste into the beer,” said Arilíusson. “But we don’t use that much of it, so it works a bit like a spice.”

It’s dark, according to Dagbjartur Arilíusson, a spokesman for the brewery, and has a “smoked caramel taste with barbecued whale meat taste in undertone and aftertaste.” The whale meat flavour, he says, might be described as somewhere “in between beef and fish.” The beer, which will not be available for export, is meant to be sipped alongside such traditional nosh as “soured whale fat, burned sheep heads, soured sheep testicles, salted fish, shark, etc.,” that weighs down the tables of Þorrablót celebrations.

www.thestar.com/life/food_wine/2014...
www.stedji.com/english.html...
+1
Bonusā, aliņi ar dīvainākajām piedevām un garšām (daži ir dzerti) - likes.com/misc/weirdest-beer-...
+1
Kā banānu alu var pieskaitīt pie dīvainākajiem? Tas taču ir tik garšīgs!
0
Nav jau domāts, ka dīvaina piedeva = "interesanta garša" ((c) Egils Zariņš). Varbūt veiksmīgāk būtu lietot vārdu "savdabīgs" vai ko tml.
0
ar sūdaino kafiju un pipariem ar ir garšīgi
0
Orval (6.2%, Belgian Ale) - www.ratebeer.com/beer/orval/835/...
nezināju, ka šitas ir no sačurāto apeņu kategorijas. Tā jau OK, skābenums īpatnējs, līdzīgs Mikkeller Wheat is the New Hops IPA( www.ratebeer.com/beer/mikkeller-gras... ), tik tam tā garša pilnīgāka un daudzveidīgāka. Bet RB otrais savā stilā.

Saison Dupont Vieille Provision (6.5%, Saisson) - www.ratebeer.com/beer/saison-dupont-...
Šitas ir pa pirmo ! Gards un atspirdzinošs. Var ieteikt kādam, kas nezina, ko parasti saprot ar ''Saisson''

Schneider Aventinus (8.2%, Weizen Bock) - www.ratebeer.com/beer/schneider-weis...
Tik bišku pagaršoju un nopriecājos, ka nepaņēmu. Gaidīju ko uz Vitus pusi, bet tumšs un iesalains, uz Skotu eilu pusi. Kviešinieka garšu ar tik fonā jūt. Tāpat kā Orval, nav mans tips, bet arī šis ir otrais savā stilā pēc RateBeer vērtējuma.

Vēlreiz pāris malkus Medūzas pagaršoju (briesmīgi auksta lejamā - sava pusstunda jāgaida, līdz var dzert) - normāls strebjamais, bet neizteikta tā apiņu daļa, knapi uz Pale Ale velk.
0
Dugges Čristmas Idjit (citās sezonās, zināms kāDugges Imperial Stout 9.5%
Ļoti labs, garšigs stouts, 2 pudeles un es esmu laimīgs. Mīnus, ka visiem skandināvu aliem ir tas ka maza mutītu mutē un garša pazūd ātri, vajag vairak mutē lai izjustu garšu, u´n ta pazūd ātrāk, nav tik izteikta srupjmaizes piegaršas kas man patīk stiprajiem stout īpasji YETI
0
ZB trans, es domaju Christmas
0
Orval is labs, Schneider ir labs, grubu kadu no TAP 7 pagarsot, pamata dzeru Schneder Weisse
0
«Srjupmaize» arī labs Gada Jaunvārds, īstenībā ņirdziens tāds, ka grūti uz pareizajiem taustiņiem trāpīt! :D Un «Čristmas Idjit» — gribētos noprovēt… īstenībā varbūt tomēr labāk ne?
0
Sierra Nevada Bigfoot. Beast of a beer 2014.g. Varu atvest ;-)
beeradvocate.com/beer/profile/140/26...
0
Vispār ASV alus ir tik dažāds, ka visi eili apnīk jau 4-ajā dienā (sāta sajūta). No 2,700+ mikrobrūžiem nāk tik daudz laba (un ne tik laba) alus, ka nepietiks ne spēka ne vēlmes to visu nodegustēt.
Nebūšu origināls, bet piekritīšu dažiem alus virsziņiem, kas visus alus topus un antitopus noliek gar zemi.
Tātad TOP 5 beers in the world:
1. Ko Tu pašlaik dzer.
2. Ko Tu dzersi pēc tam.
3. Alus, kas tiek dots par brīvu.
4. Alus nosaukums, kas Tev paliek atmiņā.
5. Alus, ko pats uzbrūvē.
p.s. piem. alus Ninja vs Unicorns ir ar smuku etiķeti, bet tāds rūgts, ka vari liet ārā pa krānu, lai testētu nakamo. Pirms gulētiešanas jāpamēģina double milk stouts ;-)
0
es gan nedaudz pārfrazētu:

1. Ko tu parasti dzer (visvairāk) (parasti sakrīt ar punktu Nr.5).
2. Ko tu labprāt dzertu tā vietā.
3. Alus, kas tiek dots par brīvu.
4. Alus nosaukums (etiķete), kas Tev paliek atmiņā.
5. Alus, ko pats uzbrūvē.

Par ceturto punktu - besī ārā de Molen, katreiz lūri uz šo plauktu kā teļš uz jauniem vārtiem: www.camrgb.org/wp-content/uploads/...
0
P.S. vispār, aiz piektā punkta vajag (parasti sakrīt ar punktu Nr.5).
0
Alus veikali (plaukti, izēle) te ir tik lieli, etiķetes viena skaistāka par otru (uz dažām pudelēm pat netiek norādīts alko tilpumprocents). Kā pirkt? Ir zinoši konsultanti, ir staff choice, ir viss kas tik daudz, ka nolēmu necepties, bet paņēmu degustācijai dažādu reģionu un stilu alu. Pēc eiliem lāgeris vispār neiet pie sirds. Bet arī eili pieēdas, šodien dzeru apelsīnu sulu :P
0
Kaut kā man liekas, ka lāgerus nodirst tagad par modes lietu palicis. Skaidrs jau, kālab tas tā, bet tie tomēr ir kārtējie stereotipi - tas, ka industriālos apjomos štancētie ūdeņainie čuru krāsas padzērieni ietilpst lāgera kategorijā, vēl nenozīmē, ka visi lāgeri ir pār vienu kārti metami. Sūdīgu/neizteiksmīgu eilu arī netrūkst.
0
Es šitos lāgerīšus vienmēr esmu gatavs iesmelt:

www.ratebeer.com/beer/brooklyn-lager...
www.ratebeer.com/beer/samuel-adams-b...
0
Par cenām. Var izveidot savu craft beer sešpaku par (ar nodokļiem) par ~7Ls.
p.s. lāgeris imho ir garlaicīgs t.i. ja gribās piedzerties to var dzert, bet, ja baudīt tad eilus (no eiliem ātrāk piedzerās). Viss ir gaumes lieta :-)
0
Kāds sakars raugam, ar kādu raudzēts alus, ar piedzeršnos (ja neskaita to, ka garšīgākas lietas vieglāk iet iekšā) ? Tradicionālie angļu eili ir zem 4%, bet to pašu var teikt par tradicionāliem čehu lāgeriem
0
Lai riktīgi sajustu US alu ir vajadzīgi vairāki mēneši un stipras iekšas. Sapratu, ka Imperial IPAs nav priekš manis, tāpat kā tie eili, kas sausina muti. Lai atrastu eilus, kas nelīdzinās "greifrūta mizai" arī jāpameklē.
Skotu eilis ar 5,000 gadu vēsturi (vikings uz fona) izrādījās 'spirtots padzēriens'. Arrogant Bastard Ale bij Ok, bet otreiz nekārojās. Īsi rezumējot atbraucu, padzēru un aizbraucu ;-)

0
Skotu eilam ar vikingu uz fona vajadzētu būt tikai 1200 gadu ilgai vēsturei :D
+3
Vakar Alehousā sanāca pavairāk ar melnajām dzirām noņemties.

Mikkeller's Milk Stout (6%) www.ratebeer.com/beer/mikkeller-milk... - iz krāna. Ļoti patīkams piena stauts - laktoze dod gan gaidāmo saldumiņu, gan tīkamu "mīkstumu", bet nenomāc arī pieklājīgu rūgtumu un grauzdējumu. Varen prīmā.

Evil Twin - Christmas Eve ata a New Yourk City Hotel Room (10%) www.ratebeer.com/beer/evil-twin-chri... Imperiālais stauts visā savā krāšņumā. Nav pārāk sauss, nav pārāk rūgts, garša pietiekami bagātīga, tomēr, zināms, uzsvars uz rūgtumu ir. Kā izteicās lopkopības speciāliste - tas esot tāds kā leknais govs sūds, kad tā pavasara dullumā ielien upē un saēdas purenes. Lielisks čāpstināmais, gribas arī vairāk kā vienu pūdžiņu izčāpstināt. Vakara labākais alus.

Pēc tādas iesildīšanās nolēmu vēlreiz paprovēt De Molen Heaven and Hell (12%, imperiālais stauts) www.ratebeer.com/beer/de-molen-hemel... par ko jau biju izteicies kaut kad iepriekš. Garšas kārpiņu pieradinājums nostrādāja, un šoreiz jau viņa plusus varēju labāk novērtēt. Ir jau tāpat mells, biezs un rūKts kā elle, bet lēnā garā čāpstinot pavelk tīri labi. Apiņu melnais balzāms, tā sacīt. Tāds kā govs sūds ap Jāņu laiku.

To Øl Black Ball Porter (8%) www.ratebeer.com/beer/to-ol-black-ba... - labs stiprais porteris, kas garšā no iepriekšējiem velliem nemaz daudz neatpaliek, tomēr gan ķermenīts ir plānāks, gan kopumā tāds pliekanāks (vai drīzāk mazāk intensīvs). Šo vajadzēja pa priekšu ņemt, tad būtu viss bumbās, bet pēc tiem gāzējiem tāds salīdzinoši pašķidrs. Kā govs sūds uz vasaras beigām, kad leknā zāle ir noēsta un izdegusi, un govs plūc visādus salmus un sakaltušu zāli.
0
Labi, ja labi iet iekšā un gribās vēl. Savulaik pieliku treknu punktu eiro lager/eiliem. Nu neiet un viss.
Tad pārgāju uz amīšu meistardarbiem. Arī, paldies, kad sapratu, ka nespēju pievarēt šo te krupīti:
www.beeradvocate.com/beer/profile/1199/1...
p.s. bet jad mērķis ir piedzerties, tad, OK, viss pirmā zortē! ;-)

+1
ALEhouse Medusa IPA (5.5) - www.ratebeer.com/beer/alehouse-medus... - patīkama angļu stila IPA - tāda neuzbāzīga.

Mikkeller Imperial India Pale Ale Nelson (8.9%) - www.ratebeer.com/beer/mikkeller-impe... - lejamais AleHouse - cemme, ka nesanāk pie Nelson Sauvin apiņiem tikt (parasti ir jau izpārdoti) - brīnišķigs aromāts un ļoti laba garša.
+1
Walking Dead-inspired beer made with Smoked Goat Brains!

Dock Street Walker (7.2% ABV) is an American Pale Stout, brewed with substantial amounts of malted wheat, oats, and flaked barley for a smooth, creamy mouthfeel. Fuggle hops provide delicate, earthy notes, while the cranberries create a sinister, bloody hue, and a slight tartness. The pre-sparge-brain-addition provides this beer with intriguing, subtle smoke notes. In true walker fashion, don’t be surprised if its head doesn’t hang around forever.

beerpulse.com/2014/03/dock-street...
0
Barselonas apmeklējuma laikā tika padzerti sekojoši ali:

Plašpatēriņa gals:
Estrella Damm www.ratebeer.com/beer/estrella-damm-...(dabonams arī pie mums) - parasts ūdeņains industriālais lāgeris a la Cēsu, bez izteiktas garšas, bet nav negaršīgs. Kad kaltē, tad iekšā iet.
Estrella Galicia www.ratebeer.com/beer/estrella-galic... taisni tāds pats.
San Miguel www.ratebeer.com/beer/san-miguel-esp... - tāds pats apmēram, vēl ūdeņaināks.
Voll Damm www.ratebeer.com/beer/voll-damm-dobl... rakstīts, ka Marzen utt., bet tāda pati ūdeņaina susla, kā parastā Estrella, tikai bezgaršai sit cauri kaut ko riebīgu. 0.3l līdz galam neizdzērās, pārtapa pelnutraukā.
A.K. Damm www.ratebeer.com/beer/ak-damm/8080/-... arī šad tad redzēts Prizmā. Jau labāks, tīri dzerams lāgeris, neliels iesalains saldenums.
Moritz www.ratebeer.com/beer/moritz/44377/-... varētu būt labākais (vai mazāk sliktais) no izmēģinātā lokālā širpotreba. Nedaudz jūtams gan medains iesalainums, gan arī attāla nojausma par apiņiem parādījās. Salīdzināms ar Rūgto Dumpi, vai vidusmēra čehu lāgeriem.
Moritz Epidor www.ratebeer.com/beer/moritz-epidor/... kaut kādā ieskrietuvē tika ņemts, domājot, ka ar to, ka stiprāks par parasto Moritz, oficiants grib teikt, ka labāks. Nē, izrādījās kaut kāds Garais-Garāks-veidīgais, lai gan tos 7% garšā nejuta. Nekas labs.

Cenas šitiem stipri variē, krogos ap 2.50 par 0.3l un līdz 3.50-4.00 par 0.4-0.5l. Veikalā no kādiem 0.80 līdz 1.50 par 0.3, cik nu katrs konkrētais čurka uzlicis. Ir arī litrīgās stikla pudelēs dabūjami, bet nu i nafig.

Lielveikalā paķerti daži vietējie mazdarītavu izstrādājumi un pāris beļģi, gadījumam, ja pārējie izrādītos nedzerami:

Cervesa del Montseny Malta (ap 2.10 par 0.3l pudelīti, nākamie šī paša ražotāja ali tikpat) www.ratebeer.com/beer/montseny-malta... tipa taisīts kā tipisks angļu eils, vairāk uz iesalaino pusi, bet nu nekas prātīgs, diezgan neizteiksmīgs.
Cervesa del Montseny Lupulus - www.ratebeer.com/beer/montseny-lupul... o, nu šis jau beidzot pēc alus garšo. Skaitās amerikāņu bālais, un tā vavrētu arī būt - līdz IPA nedavelk, bet ir patīkami jūtams aromātisku apiņu profils, kombinācijā ar vieglu ķermeni. Šo var strēbt.
Cervesa del Montseny Negra - www.ratebeer.com/beer/montseny-negra... tipa stauts, bet arī tāds neizteiksmīgs. Tā jau garša normāla - grauzdējums, iesals, bet tāds ūdeņains.
Pedraforca La Negra (ap 3.50 par 0.3l) www.ratebeer.com/beer/la-cervesera-d... normāls tumšais, bet nelikās cenas vērts.

Beļģi:
Judas - www.ratebeer.com/beer/judas/5999/-... normāls standarta beļģu stiprais blondais, ar visām stilam raksturīgām iezīmēm.
Martin's IPA - kāda tur IPA, līdz parastam pale ale knapi davelk. Varbūt pie vainas, ka dzēru diezgan aukstu, bet arī mazliet iesilstot arī neko vairāk nevarēja samanīt. Negaršīgs nav, bet diezgan pliekans un nekāds.

Iekš La Cerveteca - vietējā eilhausa - divu apmeklējumu laikā noprovētie. Atmiņas var būt mazliet neprecīzas, jo dažiem aizmirsu piefiksēt nosaukumus, garšas īpatnības arī var būt drusku izplūdušas;) Tomēr vairumu no dzertajiem nosaukumiem izdevās atcerēties, varbūt kādi 2-3 trūkst.

Vietējie:
BeerCat Barcelona Blonde www.ratebeer.com/beer/beercat-barcel... Nekas izcils, bet tīri patīkams gaišais eils. Tīkama, viegla, spirdzinoša garša, viegli, bet pieklājīgi jūtami apiņi.
BeerCat Further Westward www.ratebeer.com/beer/beercat-furthe... pavisam solīda amerikāņu stila IPA. Neko daudz neatšķiras no daudzām citām, stila standarts ievērots cītīgi. Viegls ķermenis, pieklājīgs apiņu iespēriens.
AS de Piques www.ratebeer.com/beer/as-de-piques/2... vēl viena normāla IPA, grūti ko citu pateikt (un atcerēties, lol).
AS de Trevols www.ratebeer.com/beer/as-de-trevols/... labs imperiālais stauts, tipisks stila pārstāvis, bet līdz izcilākajiem īsti nedavelk. Vienalga ļoti patika. Etiķetes šiem abiem ar smukas.
Naparbier Sai Saison - www.ratebeer.com/beer/naparbier-sai-... labs, sabalansēts saisons. Zāļaini augļains, ar nelielu skābumiņu, diezgan augsta karbonizācija, pēc ķermeņa drīzāk paplāns, vērā ņemamo alkohola procentu (7%) nejūt.
Marina Mas Cremat - www.ratebeer.com/beer/marina-mas-cre... foršs stauts ar mazliet īpatnēju piesitienu garšā, ko tā arī neizdevās klasificēt, bet katrā ziņā patīkams.
Molta Birra Revolution IPA www.ratebeer.com/beer/molta-birra-re... lejamā veidā (ar rokas pumpīti) - kārtējā normālā IPA.
Tad vēl laikam pats pirmais lejamā veidā ņemtais bija Carlos Ipanema IPA, kuru neizdevās ratebeer'ā atrast un neviena tur rodamā Ipanema neatbilst. Acīmredzot vēl gluži jauns pašas La Cerveteca ražojums. Ko lai saka, vēl viena normāla IPA :D

Citi:

Brewfist X-Ray www.ratebeer.com/beer/brewfist-x-ray... varētu būt pirmais itāļu darinājums, ko esmu noprovējis. Nelika vilties, labs imperiālais porteris/stauts, diezgan izteiksmīga garša ar šokolādes un kūpinājuma piesitienu.
Braukunstkeller Mandarina IPA - www.ratebeer.com/beer/braukunstkelle... - vācu IPA ar pēc amerikāņu modes uzselekcionētiem Mandarina apiņiem. Labs, svaigi citrusians aromāts un piegarša, dzeras viegli un patīkami.
Braukunstkeller Laguna IPA - Neslikta IPA, bet ne tik laba, kā Mandarina.
BraukunstkellerPale Ale - www.ratebeer.com/beer/braukunstkelle... - tīkams APA, viegla un tīra garša, bez nekā nepatīkama.
Moinette Blonde - www.ratebeer.com/beer/moinette-blond... - ļoti tīkams beļģu gaišais stiprais, virs stila vidusmēra. Ražotājs tas pats, kas taisa arī Rīgā dabūjamo Saison Dupont.
Moinette Brune - www.ratebeer.com/beer/moinette-brune... - arī virs vidusmēra, bet blondais man patika drusku labāk. Laikam.
Slaapmutske Tripel - www.ratebeer.com/beer/slaapmutske-tr... - arī bija labs, bet neko sīkāk neatceros.

Izskatās, ka Barselonā ar alus būšanām viss ir kārtībā, nebūt nav tā, ka vīnu vien dzertu. Praktiski visi kroģeļi piedāvā kādu no širptreba izlejamajiem, ir ne mazāk kā 3 craft aliņu iestādījumi - jau minētā La Cerveteca, Homo Sibaris, kurš piektdienas vakarā bija pārpildīts un liešana notikās dikti lēni, ka nemaz nevarēja sagaidīt savu rindu pie bāra, tālab tika pamests; un vēl Biercab, par kuru uzzināju tikai tagad, ievērojot ratebeer'ā. Žēl ka tā, citādi noteikti arī uz to aizvilktos. La Cerveteca logā bija afišas par tai pašā nedēļas nogalē (28-30.03) notiekošo Barselonas mājbrūvētāju pasākumu, kā arī afišas par pēc pāris nedēļām gaidāmo alus festivālu. Pirmajā reizē, kad tur iegriezāmies, kā izrādījās, bija speciālā iepazīstināšana ar Rogue produkciju, tas gan nenozīmēja degustācijas cenas. Vidējās cenas bija lejamajiem 3-3.50 par puspinti, ap 5.00 par pinti. Pudeļniekiem dažādas, bet lielākoties 3.50-4.50 par 0.3l. Sortimentā vairākas vietējās šķirnes, strīpa ar Nogne O, šis tas no Meantime, dažādi beļģi, vācieši, šveicieši, itāļi u.c. No amerikāņiem necik daudz nebija - minētie Rogue un varbūt vēl kāds. Kopumā klāsts mazāks kā ALEhousā, toties ir pietiekami daudz šai galā neredzētu alu.
0
tīrās mocības, ko tādu darbā lasīt. Jāmēģina pašam ko sarakstīt, kamēr eirotripā dzertais nav piemirsies galīgi.

Saisoniem parasti cukuru piesper klāt, lai iegūtu vēlamos grādus, bet lai garša paliktu sausa un dziļi norūgtu.
+1
Sen nebiju dzēris kaut ko jaunu
Tā sanāca, JAIPUR IPA 5.9% pēdēja reize kad dzēru IPA bija Artlanda lidosta, pimrs gada, šis or labs alus, garsīgs, sabalansēts, un bitter, rūgta tradicionāls rūgtums no apiņiem ko izmanto IPA , labs rūgtums, maz vajag mutē lai izbaudītu visu garšu un ari tā nezūd pēc 30 min
+1
Labs Barcelona aprasksts, Italija ar alu ta pat ir labi pubi kut labus bacu vezizen, rauchbierus var dabut, köls, altbierus, vispar veikalos var dabut daudz ko, ir ari labi alus veikali, lu tur dzer, girls, beer and football, tadi ir teicieni, un italu ultras ir iecienijuas alu, un ari pie pizas dzer alu
Birra Moretti, ir maisntream italijas, bet salidzinot ar aldariti, vel ir dzerams, parka ja esi izslapis
0
Störtebeker Bock 6.5%

Labs bock alus, tā kā, es nēsmu dzēris pārak daudz bock, un nezinu visus bock, šis bija ļoti labs, es zinu šīs darītavas alus, izskatās garšīgi, esmu gašojis tikai hefe weizen, šis bocks ta issti neatkīrās, mazliet ūdenains, bet ne eiro lāger, tāds sabalansēts un neko, mazliet reibina, varbūt no labākiem vēcu aliem ko pārdot 0.3 litra pudelē
+1
Erdinger - Hefe / Weizen Dunkel
Ja godīgi es nezinu, es dodu ekstra punktus šim alum , jo tas ir Dunkel (Nē, es nedomāju runāt par Munčen tipa tumšo lageri (vienīgais lager, kas man patīk ), jo tumšās alus ir tik ''underated'' , cilvēki to nedzer tie, baidās pamēģināt ... un es izlasīju stāstu par hefe/weizen jeb kviešu alu ..19.gs. beigās , kad dzima lager, Pilsner Weizen alus bija no izgājis ārpus modes, un tas atdzima 70 s 60 s, bet joprojām Dunkel weizens ir reti un grūti dabūjams.

Šis smaržoja pēc kafijas, bet garša, es nejutu tipisku Weizen garšu, no man zināmiem Dunkel Weizen labākie ir Franzikaner un Weinsčtepaner Dunkel.
Šis ir dzerams pasākumu alus...bet stāv augstak hiarhijā, jo ir tumsčais, tie kas nezina līdz 19gs alus bija tumsčāks, pat India Pale Ale bija ''tumš nevis super bāls''
+1
Latvijā varbūt nedzer un reti redzams (izņemot to pašu Erdinger un Franciskaner). Vācijā nav problēma tumšo kviesi nopirkt - siltā veidā iet labāk par gaišo iekšā.

Ja precīzāk, tad nebija nekādu tumšo-gaišo alu - visi bija vismaz Tumšā Užavas / Brenguļa krāsā (nu, kā standarta angļu eili), jo nemācēja iesalu tik gaišu nograuzdēt. Un bija pofig par krāsu, jo no māla krūzītēm laka.
+1
Blade - Ja tas tiesa, vezen un vispar visi ali kas nav modernie lageri, pilzenisi, ieksa iet silti (scots pine ale vispar jadzer silta ;D ) es vasara kad soloju majas, karsta diena panemju, visi ''netradadicinalie'' labi iet silti, man piemeram patik mazliet 30-50min paturet leduskai, man negarso izteikti auksti, atsaldeti ali... ka swe viens friiks tos 2 grados tur,

Ja bet briti taisija stout un porter, brown ale bija brunaka, un tas krasa prieks musdienu tautas ir ... vini zina tikai balto, mizelkrasas heineken ... carli bergy un citus meslus

Ari oktoberfestinieki 70's bija tumsaki, tad komercalizeja, jo tautai patik balti, un radas gaisaki, kaut gan märzen special oktoberfestnieki ir loti labi, vismaz es ta uzskati, cik sapratu ka mazo ciematu märzen special ir tusmaki, ka agrak, betd abujami tur no mucam ....

kads ir dzeris märzen special / maj bock, kellervier un altbier?
0
daži pagrabnieki un altbieri provēti ir, bet tur laikam vajag kkādu speciālu piedzīvojumu vai fīlingu, lai viņos iebrauktu, jo neko konkrētu neatceros :) Cēsu ļurbūzis ražo tādu «Pagraba nefiltrēto», kas man šķiet vienīgais no Cēsu mīzaliem, kas puslīdz dzerams, bet (cik saprotu) no eiropiešu kellerbier tur nekas vairāk par nosaukumu nav…

Märzen vai kā viņu tur — jāmēģina atcerēties nosaukums, kādreiz paprovēs, ja ieraudzīs.
0
Mārcen jau ir tas pats kas Oktoberfestbier - Martā brūvēts stiprāks lāgeris, kas nogatavināts pusgadu līdz Oktobrim

Kellerbier var aiziet Rimčikā nopirkt - saucas Tērvetes / Bauskas / Cēsu utt. Nefiltrētais ;) Praktiski, jebkurš nefiltrētais lāgeris tiek pie Kellerbier pieskaitīts.
0
Es altbierus un kellerniekus dzeru vacija, 2005 laikam, neatcveros
Cik kads statsija ka jabrauc tur uz vaciju lejamos dzert, jo istos neeksportee

Ka ar Kölsh? ka tas atskira sno lagera, kellernieka, altbiera?
0
Märzen jau ari taisa majbock, bocku ko dzer maija, neemsu dzeris
0
Sčneider Weise Tap 6 (8%)
Man buss grūti uzrakstīt ;D

Šis laikam bija šis alus darītavas 1. alus ko dzerru, tad nāca tap 4 , sčis man patīk labāk
Brūna, ļoti dulķaina krāsa, sčis nav dunkel, bet parasts kviešu alus, jocīga garša, ļoti noturīgas putas, garša tajā pasčā laikā bagata. Sabalansēts, bet mazliet stipruma piegarša, ka spazūd ar laiku, jo ilgāk stav vaļa jo labāka garša, nejūt stiprumu, ļoti labs kviesu alus, varbūt vislabākais ko es esmu dzēris, 8% tam piedot īpasu statusu, labs kviešu alus kas der ziemā, (pārējie vājakie ir labi domāti vasarai, veldzē slāpes). Es mazliet pagaršoju no pudeles, retais alus kas neder no pudeles, pat imperial stout , citi der, sčis nē, neietektu piknikos kad nav stikla glāzes pie rokas, 95% ali der no pudeles, sčis ir retais kas neder. Tap 4 der, sčis nē

PS ir nakts, es atvainojos par kļūdām, man nāk miegs un es nezinu kad vēl dzeršu kaut ko jaunu
0
normālus alus nav nemaz lielas jēgas no pudeles dzert - ne garšas, ne smaržas

besī, ka kviešinieki bieži ir pārgāzēti (ķip pieder pie stila)
+1
Ta ka es esmu dzimis un audzis Latvja, tu zini ka kad dodies vilciena, ara sedi påie daugavas, nav acab mes dzeram no pudeles, jo 50% alus tika dzerts ara , visi latvijas ali ir dzerami no pudeles,
maja dzeru no kausa... Lv un vacu, ka ari cehu ali jadzer no puslitra kausa, man patik tie kausi, tie parejie ali , ka belgu, amerikanu , no 300 gramu pudelem , tiem ir mazas glazites
es ari tagad kad jasoli, vai ir pikniks utt mes dzeram no pudeles, bet tad nenemem liksus alus, katu tumso lageri, kviesu ...
0
Man ir pietams skaits plastmasas glāžu, no kurām piknikos ielakt.
0
no plasmasa garsa nav tada....tas pats vinam un citam, tad jau labak no pudeles ... riebjas plasmasenes
0
pfff ... no plastmasas šķivīša šašļiks ar vairs nav garšīgs ?
0
P.S. vēl pasaki, ka alus no skārdenes pēc alumīnija garšo :D
+1
Ja nu kādam interesē, tad te ir World Beer Cup 2014 rezultāti. Teju visas inčīgās kategorijas nosmeļ amīšu mazie brūži. No LV pie bronzas kategorijā American style amber lager ticis Lāčplēša Dzintara, bet mēs zinām, ka tas neskaitās :D

beerpulse.com/2014/04/world-beer-...
0
Bet tas jau baigais sasniegums, tomēr. Dzintara tik priekš LV taisa, jo leišu lapā neparādas.
0
Hmm, nu bet tiešām būs jāprovē nost tad jau?

p.s. Šķirņu nosaukumi daudzos gadījumos spārda dirsu: «Baltijas Rūķis», «Seklais Kaps», «Weapon of Self Destruction» utt.!
0
Šitādu dzerot, par sātanistu var palikt - frenchbutler.us/beth/wp-content/upl...
0
ediens ir ediens, tas ir garsigs, es edu no plasmasas skivjiem regulari, loti ietaupu naudu uz mazgajama lidzekla, udens rekina. nevaru atlauties trauku mazgajamo masinu, man ari ir viens skivis, katra lieta pa vienai, tad izdomaju ka izdevigak est no plasmasas, bet ali dzeru no glazes, kausa utt
+2
:DDDDD eu, nu bet tas tak ir tik sirsnīgi! «Man ir arī viens šķīvis, jo nevaru atļauties trauku mazgājamo mašīnu. Taupu uz ūdens rēķina arī!»

Atgādina sengrieķu filosofu Diogēnu. Tas maisā uz muguras principiāli staipīja visu līdzi, kas viņam piederēja (un nebija tā, ka viņš būtu nabags — viņš bija arīdzan daudz iestudēts dramaturgs, kurš saņēma normālas autoratlīdzības). Bet, reiz ieraugot kādu bērneli pasmeļam ūdeni no upītes ar plaukstu un dzeram, Diogēns izvilka no sava maisa vienīgo krūzīti un demonstratīvi sasita, aurodams: «Pārāk ilgi esmu šo krāmu staipījis līdzi! Turpmāk dzeršu jebko tikai no saujas!!!»
0
off topik, sorry par to
bet es neuzkatu par vajadzigu paslaik neko iegadaties, pirkt kamer nav isti savas vietas , labak labu alenu utt nopirkt
ja es 100% zinatu ka seit varetu palikt visu muzu, tad es iegadatos lietas ... pas,laik neredzu jegu
0
Ieekonomē uz WC papīra - slauki ar roku.
0
Runājot par Līvplēša Dzintara - vakar padzēru, un tīri neslikts likās. Nebiju gan skaidrā, tā ka īstas pārliecības tomēr nav.
0
Jämtlands påsköl(lieldienu alus)
Ar ko lai sāk? 4.5%
Man patīk šīs darītavas Julöl (x mass alus), kā arī imperial baltic porter
ale - krāsa mazliet sarkana, bet ūdenajna. kā amber ale(domāju krāsa, nevus ūdeņainais izskats), maz noturīgas putas, atgādina IPA apiņu garšu, smarzja arī tāda, bet nav tik rūgts kā ipa, apiņi diezgan labi priekš zviedru alus. pēc 40min tie zaudē spēku un alus kļūst tāds udenains, kā eiro lāgeris, bet .. sūdīgāki tādi kluss pēc 10min...vilšanās jo no sezonas, jeb speciāl aliem, biju gaidījis ko labāku, domāju briti vai amerikāni izstaissitu mazliēt labāku...labi ka nopirku vienu pudeli pamēģināt... nākamgad? nezinu vai pirsku, domāju mēģuināšu citus, .... bet xmass versiju(savadāka) noteikti
0
ka butu ja izstaisitu si alus topica II sadalu un so slegti, jo baigi jaritina uz leju lai spetu izlasist jaunos ierakstus
Latviesu alum mums ir II
+1
It kā jau ar End un Home taustiņiem nav problēmu uz vienu vai otru galu tikt.
0
ja tas ir tiesa, bet ilgi ;D
0
zģec. Nu tad izmēģini turēt control, command vai option taustiņu (atkarībā no OS, kā viņi tev tur saucas), un tad spiest Home vai End pogu! tad vajadzētu sanākt pa taisno nonākt lejā vai augšā bez ritināšanas.
+1
Dugges påsklager 6.5%
ļoti patīkami parsteigts, skaitās it ka sc hwarzbier, tumšais lāgeris, bet nu neteikši, ir porter, vismaz 70% no tā, graizdēts iesals, ļoti īpatnēja smarzja... nu nav klaiskais raučbiers vai smoked porter , bet labs, garšīgs, ja grib tad var, ka reiz teicu special ali, var būt labi, arī lāgeri, bet es šo par tādu neuzkatu... nākamgad nopirkšu vēl , tagad cauru(ja nu kāda alko veikala palicis, skatos Skåne ir un Kiruna, tas ir viss. Bet Nils Oskars Rökporter to var aiztāt
+1
o, garumzīmes! :)
0
ir trans cita slavena latvijas foruma.... ja rakstu tur kopeju seit, ja rakstu seit neiesiu jau izniekot laiku
0
Kādā ziņā, apiņi pēc 40min zaudē spēku ? Tas tāpat kā ar žvaceni - tu pierod pie garšas un sāc to izjust mazāk intensīvi. Tāpēc ir domāta (neitrāla) zacene, ķip mazāk nikns siers vai desiņa.
0
Blade - Kad es garsoju jaunu alu, es needu , lai labak izbaidutu
0
S&W uz ''atlaidi'' (€1.65, 0.355L) paķēru ruma mucēs turētu Barbadosas alu 10 Saints - www.ratebeer.com/beer/10-saints-hand... . Kautkāda nojausma par ruma mucās bišku bija laikam jūtama aromātā un gāršā, bet tā - paprasts šķidrs lāgeris, pat paskata nekāda - kā dzeltens ūdens ielija glāzē. Visai bezgaršīgs.
+1
Treniņam. ASV labākā restorāna beer menu! Ko dzersim? Apjukums? ;-)
elevenmadisonpark.com/pdfs/beer_list.pdf...
0
Dzersim vīnu, tur apjukuma mazāk: www.binwise.com/print/WineList_PDF....
-1
Koff Porteris
Kā to var izkaidrot, ka sūdīgākas un tipiskās, maisntream darītavas, Swe, Fin, den(kā carlbserg) arī slāvu zemess, arī Aldara porteris, kā tās kompānijas spēj iztaissit ļoti labu, dzeramu porteri, salidzinnot ar pārējiem piss aliem ... labs dzerams porteris, ar interesantu smarszu
+1
Kviesīši ar bieži sanāk normāli, tāpat arī tumšie.

Turīnā, slāvu bodē, tiku pie Lvivske Bile un Porter:

Lvivske Porter (8.0%) - www.ratebeer.com/beer/lvivske-porter... - tiešām, lielisks Blatijas portera paraugs - garšā karamele, šocene, kafija, vīnīgas garšas, bet to noslēdz normāls rūgtums, nevis saldums kā Aldarim vai Zywecam. uz šo brīdi, laikam labākais no dzertajiem šā stila paraugiem, ko atceros.

Lvivske Bile (4.2%) - www.ratebeer.com/beer/lvivske-bilyi-... - agrāk arī rīgas bodēs tirgoja, jau toreiz likās ļoti labs, turklāt litrs bija lētāk nekā kāds sūdīgs friču eksemplārs. Atsvaidzinošs, mēreni saldens, bez skābenuma un arī garšvielas ar mēru. Forš wits.

Obolin Kviesis (5%) - www.ratebeer.com/beer/obolon-pshenic... - šitas ar labs, bet vāciskā kvieša paraugs. Arī, nedaudz saldens, bez skābenuma, ar pilnīgu ķermeni. Vienkārš, bet labi dzeras. Nesen rīkotajā kviesīšu degustācijā patika labāk par visiem fričiem un vairumu beļģu / franču. Šobrīd var arī Rīga iepirkt par 80c/L :)

Nebija pārsteigums, ka šie trīs ir Ukrainas alus TOP5. Žēl, ka oboloņ Porteri neimportē, tāpat kā Baltkrievijas Kriņicas vai Alivarijas porterus.

www.ratebeer.com/beer/lvivske-bilyi-...
0
Pirmo un vienīgo reizi Oboloņu dzēru 2006. gadā — prieks dzirdēt, ka šie ir labojušies! Bet Slavutič kā ir, tā paliek nedzerams. Ukrainas Cēsinieks, tā teikt.
0
Oboloņ un Ļvivske gaišie joprojām ir čerūdeņi
+1
La Trappe Witte no Brouwerij de Koningšoeven

Vienīgais kviešu trapists pasaulē, klasisks belģu, holandiešu kviesčinieks, 100% garša, jo vācu weizeniem ir mazliet savadāka, man labāk patīk vācu, bet sčis dzerams, labs padzeriens ... kaut gan no Trappiste ko es esmu dzēris man patīk Čimay, Ročefort, un Westmalle , gan dubbel, gan trippel

3. jauni klosteri ieguva trappist alus zomolu
Stift Engelszell - Holandē 2012
St. Joseph’s Abbey - USA 2013
Brouwerij Abdij Maria Toevlučt - Holandē 2014

Gribētos dabū kādu no jaunajiem
+1
Lehe Lõbus Njuufa - www.ratebeer.com/beer/lehe-lobus-nju...

Ikauņu Black IPA. Smarža ir lieliska, lai neteiktu vairāk - spēcīgi, zāļaini apiņi, ar neuzbāzīgu, tomēr manāmu grauzdējumu fonā. Garša diemžēl īsti netur līdzi - tas, ka ķermenītis pašķidrs, stilam piestāv, bet smeķis, būdams aptuveni tāds, kādu varētu sagaidīt, nav ne tuvu tik intensīvs, kā smarža. Nav slikti, bet neliela vilšanās pēc paošņāšanas. Izdzērās gan ļoti viegli.
+1
ja kāds sūdzas, ka Latvijas darītavas lielie-ļaunie sapirkuši - Carlsbergs un Olvi nam nemaz tie lielākie un ļaunākie ;) - www.npr.org/blogs/money/2013/02...
0
Apsmējos pie Āfrikā ražotās alus markas — «Brutal Fruit».

No āfrikāņiem dzerts ir tikai libēriešu «Club Beer» — kkas izskatā un garšā līdzīgs tam «Cuba», ko te vienlaik pa vasarām reklamēja. Tāds masu produkcijas afrolāgeris, ja tā varētu izteikties :)
0
Guinness Foreign Extra Stout (Nigeria) (7.5%) - šitas bija prīmā. Žēl, ka nebija piķa, lai īru versiju nopirktu un abus salīdzinātu, jo pēc RB , īru versija skaitās daudz labāka, bet nigeru ir otrajā vietā (salīdzinot visās filiālēs ražotos).
0
paga, tad sanāk, ka R-Āfikā nopērkamais Giness ražots Nigērijā? Pāris reizes dzēru, bet īsti nepiefiksēju atšķirību no parastā, jo neienāca prātā skatīties, kurā valstī ražots — jāsaka gan, ka tveice bija tāda, ka garšas kārpiņas notrulinās…
0
tas laikam gan ka īru sūds bija - www.ratebeer.com/brewers/guinness-ni...
+1
Õllenaut Wahtula - www.ratebeer.com/beer/ollenaut-wahtu... - neatkarības kara laika tanka vārdā nosaukts igauņu imperiālais stauts. 9.5%, tumšbrūnā kafijas krāsā, pilnīgi necaurspīdīgs, putu tikpat kā nav, bet uz glāzes malām bišķi ķeskas paliek. Garša nav pārmēru kafijaina un/vai šokolādīga, kā daždien mēdz gadīties ar šo stilu, bet grauzdējuma un apiņu rūgtumam cauri laužas tāds noapaļots, viegli augļains saldenumiņš, kaut kas tāds kā uz beļģu stipro tumšo pusi, tikai krietni piesegts ar rūgtumu. Vispār diezgan feins, lai arī varbūt nav no izcilākajiem stila paraugiem, tomēr tīkams.
+1
sakuma iri guinness taisija stipraku prieks eksporta ka visus savus alus jo alkhols ir vairak jo labak saglabajas , nebojajas... britiem ir stulbi nodokli tadel taisa tos vajakus .. esmu dzeris Nigerijas, loti labs, kad biju D Afrika dzeru tikai to , jo bija piejaims Heni, Carly un sis ... protams ka izvelejos to
0
sakuma iri guinness taisija stipraku prieks eksporta ka visus savus alus jo alkhols ir vairak jo labak saglabajas , nebojajas... britiem ir stulbi nodokli tadel taisa tos vajakus .. esmu dzeris Nigerijas, loti labs, kad biju D Afrika dzeru tikai to , jo bija piejaims Heni, Carly un sis ... protams ka izvelejos to
0
+ lejamās versijas, kas ir vēl švakāki (3.5-4%), bet tradicionāli alus jau nebija tik stiprs, kā tagad un kā Latvijā - Anglijā, Čehijā zem 4% pārsvarā visi bija

Eksporta Guin ness var arī Aglijā nopirkt
0
P.S. uz Guinness jau Britu noteikumi neatiecas, kautgan, moš tādi paši ir
0
istos iru stout visus ka sir var viena vai 2 Dublin pubos dabut un supermarket ari gruti ... tikai 4 Guinness, Beamish, Killkaney un Murfies ir tie kos mainstream tirgo

brutu vajais alus ir garsigs salidzont ar Lc, Cz ipasi modernos
0
Pēc ilgāka pārtraukuma iegriezos AleHouse - jauni galdiņi un soliņi. Pārīts sūro lejamo alu:

Kamēr sila Evil Twin Imperial Biscotti Break (Imperial Porter, 11.5%) - www.ratebeer.com/beer/evil-twin-impe... , padzēru lejamo Malduguns Saules Dūrienu - ir Ok pļumpvasers, bet nekā īpaša: par maz Citras jūt un par daudz skābenuma. Iespējams, ka pie vainas tas, ka pašam praktiski tāds pat sanāca nekaķotais Amarillo, Citra, Simcoe kviesis, ar kuru neesmu apmierināts. Bet man arī Mikkeller Amarillo IPA ( www.ratebeer.com/beer/mikkeller-sing... ) likās pašķidra un mazaromātiska.

Bet Imperiālais Porteris ļoti labs. Alkoholu garšā-smaržā jūt (kopā ar kafiju un šokolādi), bet to, ka 11.5%, nekad nepateiktu. Ļoti spēcīga garša. Ja sanāks, būs otrs lejamais gāzējs (13.5%) jānoprovē - www.ratebeer.com/beer/prairie-artisa...

Nogaršoju arī lejamo Evil Twin noma Oxalis (APA, 5.5%) - www.ratebeer.com/beer/evil-twin-noma... . Man ļoti patika tā specifiskā, svaigā garša. Nedaudz izkliedējot intrigu, Oxalis ir tas, ar ko mums pilnas mežmalas - zaķskābene ...

Uz beigām paķēru ko eksotisku - Ungāru krafta Galaxy IPA - www.ratebeer.com/beer/rothbeer-tavol... . Smaržas nekādas nav, garša visai neitrāla, bet pēcgaršā ļoti patīkams Galaxy apiņš. Es par IPA to nesauktu, bet jauks pļumpvasers. Šiem ir arī kūpinātais alus, kuram kūpinājumu īsti nejūtot. pats gan negaršoju.

Takā mums uzsauca aliņus, tāpēc paķērām Malduguns jauno Zaļo Bisi ar Chinook. Šis bija ļoti labs un patika daudz labāk par Waimea versiju.
0
Oi bļā! :D

Tai Noma tiešām bija specifisks piesitiens, gan smaržā, gan garšā. smaržā tas pat raisīja kaut kādas asociācijas ne ta ar gumiju, ne ta ar sieriem, tomēr neteiktu, ka nepatīkams. Garšā tas izpaudās vairāk kā zāļains rūgtums, bet tāds, ka jūt, ka tas nav no apiņa. Kopumā tomēr ļoti simpātisks aliņš.
0
Lielajās Prizmās litrīgi Trappistu brūvējumi par 4 līdz 5 eiro pudelē. Tā jau ir saprātīga cena (dubbel, trippel, quadrupel, tik weizen nav nomesta cena). Iesaku izprovēt, kas vēl nav izmēģinājuši viņus!

Kā arī turpat dabonams Brūvera BIO kviešinieks par 75 centiem. Nu ko, laikam ražotājs pats sāk apzināties, kādā cenu kategorijā tie viņa raudzējumi īsti iederas!
-2
Löwenbrau original
Piss lageris, nopirku tadel ka slapa siem ir labi Märzen speciak Oktoberfest
-4
Primator - Čehu tumšais alus, piss alus , viens no sliktakajiem ko es no Cz esmu dzzeris --- pat punktus nedabu jo ir tumš
0
Oppigårds Turno Stout 8.7%
Labs zviedru stout, klassika stout garša, grauzdēts iesals , ļoti atgadina rupjmaizi, tieši tā garša ir tā kas man vislabāk patīk jeb kurā stout, īpasi stiprākos par 6%
0
2. alus ko es vakar dzēru
Viens bija ists britu cask ale, diemzēl neatceros nosaukumu , skotu pazinas atveda lidzi mucina, 3.5% alkohols un ļoti stipra alus garša, tas nav cjuru lāgeris, es reti kad dzeru tik vājus, bet es zinu britiem tie vājie var būt labi sataisīti kam arī ir kāda garša. tā 3. jata izdzērām ļoti daudz , nekas labas sajūtas

Wisby Stout - Lejamais
Ļoti labs zviedru stout, maz esmu dzēris lejamos stout, bet šis ir mans mīļakais kam ir mazāk kā 6%, īpatneja garša, maz vajag mutē lai izbaudītu, garša nepazūd kaut vai alus stāv glāzē ilgi...laba īpatnēja grauzdējuma smaka, labakā ka citiēm vājiem stout ko es esmu dzēris.
Stout un Porteri īpasi imreial, ir alus karali
0
Iron Fist - Velvet Glove 9% Imperial oatmeal stout
Ļoti labs imperialais stout, laba garša, smarza, pēcgarša, atgādina aynger winter bock, 1l pudele, neatceros kad pēdēejo reizi esmu dzēris alu no 1l ... stout n porter hearhija stāv paša augsa, es vairs nezinu kurš ir pasaules labakais stout ... viens nāk prātā YETI
0
Trešdien Alehousā šis tas tika padzerts, bet tā vairāk atmiņā aizķērās Mikkeller Koppi Coffee IPA Citra & Michiti - www.ratebeer.com/beer/mikkeller-kopp...

Smaržo pēc atejas, garšo pēc auksta kafijūdeņa ar apiņiem... kaut kāds neizdevies eksperiments.
0
Man vislabāk atmiņā palicis Verhaeghe Duchesse De Bourgogne - www.ratebeer.com/beer/verhaeghe-duch... . Neesmu skābuļu mīļotājs, bet šis bija citādāks, tāds vīnīgi skābens, piesātināts. Bija ko pačāpstināt.
0
Kauko skābu derētu taga. Psc, misje žārōns nāk.
0
Mikkeller Tomahawk SH IPA (6.9%) - viens no sērijas labākajiem aliem, kopā ar Nelsonu un Amarillo. Brīnišķīga neuzbāzīgi rūgta un patīkama garša ar svaigu aromātu. Nekādi nespēju atcerēties, kāds ir šo apiņu alternatīvais nosaukums - izrādījās, ka Columbus - www.ratebeer.com/beer/mikkeller-sing...

Pēc ilgiem laikiem gaišo lejamo Leffe iedzēru - nu prīmā alus, ar burvīgo puvušo zemeņu piegaršu :)
0
Offtopic, bet, ja runājot par aliem, tad, kas ir labākais no 0-0.5% aliem. Clausthaler pašlaik topā. Vai LV kas lādzīgs ir nopērkams?
+1
vienu brīdi tos dzēru samērā bieži - uz to brīdi labākais bija Sokol, kuru vairs neimportē

Mikkeller ir pāris mazalkoholisko, bet nav mēģināti.

Pa lielam - labāk labu kvasu iekapāt
0
Mikkeller - es dzeru sen domaju mazalkaholisko , atgadina britu cask ale, maz % bet garso nevis ka curas bet alus ... tas man patikas, bet natceros kuru

par vinu IPA, send dzeru bija laba
0
Viņiem tak to IPA ir desmitiem. Single Hop IPA vien ir divas sērijas - vienā 20 šķirnes, otrā 15.
0
Tā ienāca prātā - a vispār ir kāds tiešām mēģinājis alu no čurām uzbrūvēt? Gan jau ka kublā kāds iemīž pietiekami regulāri, bet tā, ka tīri čuras ūdens vietā izmanto? Ja tur vispār kas sanāktu, tad ar pareizo mārketingu snobiem varētu izpārdot pa dārgu naudu, ka nemetas.
0
Par čurām. Vecajā Brewingā bija nopērkams 0.75L alus ar kakājošu suni bildē (dāņi??). Garšoja pēc čurām, bet tākā čuras nedzeru nebija īsti ar ko salīdzināt, vien vadījos pēc izjūtam (maksāja ~5Ls) ;-)
0
tas bija tāds īpatnējs ... bet ''Wheat is a new hops'', kas Fatdude vārdiem runājot, smaržoja-garšoja pēc piemīztām apenēm, bija īpatnējs, bet labs - jo vairāk dzēra, jo vairāk patika.

Ūdens satur minerālvielas, kuras ir būtiskas cietes pārvēršanā par cukuru (no destilēta ūdens alus nesanāks), tā ka šaubos vai Intara fantāzijām lemts īstenoties ;)

0
Čuras nesatur atticīgās minerālvielas? Tur tak pilns ar visādiem sāļiem.
0
+1
BrewDog hardcore IPA 9%
Šodien dzēru krogā, lejamoo, super apiņains, ļoti garšīgs dubultaijs IPA ...ļoti sabalznsēts ar ābolu vai citrusa pēcgaršu, noturīga smarzja un garša, ļoti ilgi , 4 stundas jūtu mutē to apiņu garšu
Kaut gan šādā karstumā, kad es pisinājos apkārt 4. stundas jo nebija ko darīt, tā isti neder, dunkel, dunkel weizen, hefe weizen vai sčwarcbier ... ja būtu gājis uzreiz , savdāk
Nebija kameras līdzi, nevarēju nofotogrāfēt
0
Sanāca pēdējās nedēļās čupiņu Beļģu padzert:

Moinette Blonde (8.5%, Belgian Strong Ale) - www.ratebeer.com/beer/moinette-blond... - pa pālim kā pēdējo dzēru - OK beļģu gaišais-stiprais, bet garša kā jau visiem beļģiem - patīkama, bet īpaši nav ko izcelt. Bet aman jau arī Chimay Blue nesajūsmina.

De Koninck (5.2%, Belgian Ale) - www.ratebeer.com/beer/de-koninck/391... - parasts (kvalitatīvs) lāgerītis

St. Bernardus Prior 8 (8%, Abbey Dubbel) - www.ratebeer.com/beer/st-bernardus-p... - garšīgs jau ir, bet'tie biesi-saldenie nam mans stils.

Bush Ambrée (12%, Belgian Strong Ale) - www.ratebeer.com/beer/bush-ambree-sc... - (lielo) alkoholu praktiski nejūt, arī garša nav īpaši niansēta un izsmalcināta - iesaliņi utt. labs, bet cerēju uz ko vairāk

De Ryck Arend Tripel (8%, Abbey Tripel)- www.ratebeer.com/beer/de-ryck-arend-... - šitas gan ļoti patika - līdzīgs Duvel - pasauss, dzirkstošs, bet ar jūtamu rūgtumu

Palm Hop Seleckt - baigā medicīna garšā, kautgan termiņš vēl pusotrs gads

Verhaeghe Duchesse De Bourgogne (6.2%, Sour Red/Brown) - www.ratebeer.com/beer/verhaeghe-duch... - AleHause šito ar lielu patiku čāpstināju - garša vīnīga, pilnīga. Skābums ir, bet tāds niansēts un ar labu pēcgaršu. Lielisks alus
0
Pasēdējām AleHouse:

Flaying Dog Pale Ale (lejamais) - vienkāršs un patīkams aliņš ar garšu un aromātu. Nekas īpašs, bet bija daudz labāks par lejamo Wexford (kautkāds neriktīgs) un gandrīz bezgaršīgo Belhaven Twisted Thistle

Rochefort Trappistes 6 - www.ratebeer.com/beer/rochefort-trap... - beidzot tiku pie šā tautasdziesmās apdziedātā brenda aliņa. Ilūzijas neloloju, bet tādu draņķi gan negaidīju. Aromāts ļoti labs un patīkams, bet garša galīgi prasta ar netīkamu piegaršu, turklāt nejēgā sagāzēts.

Mikkeller Hop Burn High (10%, Imperial/Double IPA) - www.ratebeer.com/beer/mikkeller-hop-... un Mikkeller Hop Burn Low (10%, Strong Pale Lager/Imperial Pils) - www.ratebeer.com/beer/mikkeller-hop-... Viens alus ar lāgera un eila raugiem raudzēts. Kamēr augst, abi garšoja gandrīz vienādi - spēcīgs apiņu aromāts un garša, pilnīgs ķermenis, kurā jūt, ka ir stiprs, bet uz kādiem 7-8 grādiem. Eils ir tumšāks un duļķaināks. Iesilstot, eils garšo pilnīgāk un labāk. Lāgers nedaudz vienkāršāk, bet abi ļoti labi.

Evil Twin Ashtray Heart (8.9%, Smoked) - www.ratebeer.com/beer/evil-twin-asht... - gaidīju ko līdzīgu friču desu aliem, bet šitas drīzāk kā kūpināts šķiņķītis. Labs, bet man vācu variants labāk patīk.

To Øl First Frontier IPA - www.ratebeer.com/beer/to-ol-first-fr... - ļoti laba, ar ''sausu'' garšu un labu aromātu.

Mājās vēl nokopu Delīrija Zilonīti - viens no feinākajiem aliem savā stilā, kopā ar Duvel un Gulden Draak
+1
blade lasot tavas atzauces liekas ka tu neredzi neka pzotiva alu vipasr
Rocherfort 8 un 10 r labaki ;) parejie ko aprasktiju ir lotri labi ali ....
+1
St Bernardus Abt 12 - Es meginaju to krogā,
10% stiprs alus, labs "Quadrupel, supers labs, tipisks Beļģiju ale, godīgi, es laprat dzeru šo vienu atlikušo mūžu, ka iktdienas dzerienu ...

Man nepatika tas, apiņu garša ir tik maiga īsā laika periodā tā pazūd , un beigās tas garšo kā parasts pub ALE, nekas vairāk, tradicionālā IPA apiņu garša ir tikai tad, kad atverat un arī smarža ir minuti . .. izmesta nauda
es zinu, ka viņi taisa labāku alu un IPA s,

Interesanta, bubulta IPA; sis alus daritava ir overated , tās tradicionāla IPA arī , es nezinu vinu porter un stout , bet par šo naudu es varu nopirkt labaku garšu, skaistas putas , garša it kā noturīga , bet tā pēc 20min pazūd , ja alus stāv glāzē,
0
2. Brew Dog Punk Upa

3.
Siera Nevada Torpedo Extra IPA
0
Oppigårds Thurbo Double IPA

Ļoti laba,s abalansēta Zviedru dubultā IPA; laba smarzja, garša, apiņu aromāts, kaut gan tas ir noturīgs, pēc laika tas zūd. bet rūgtums garšā saglabājas, nenovērtēta zviedru darītava
+1
es tak jūnijā biju 10 dienas Beļģijā (Ģentē kādas 6 dienas). Paprovēju kādus alus ~20. Daži no tiem likās diezgan OK. Pēc tam tīri sportiskas intereses vadīts veikalos sāku piečekot vai kau ko var no tiem nopirkt un konstatēju, ka veselas 2, kas man likās interesantas var tiešām nopirkt.
1. Hoegaarden nefiltrētais baltais alus ar koriandru (spēcīga koriandra/apelsīnu pēcgarša). Tāds baigi viegls, bet šad tad ir OK. Fuksimā XXX var nopirkt neierobežotos daudzumos
2. Duvel - skajā var dabūt. stiprs ~9% laikam bija, bet nejūt spirita garšu.
3. Ko šeit nevar nopirkt ir Ģentē ražotais Delirium Tremens un Floris. Viens niknāks, otrs baigi maigais.

0
Delirium Tremens ir Alehousā dabonams (tumšā versija - Delirium Nocturnum arī), vēl šopiektdien tika iemalkots.
0
Shamanic Dream tukšu nedirš, tāteikt - /forum/122410-ārzemju-importa-alus#comment242509

S&W uz akciju paķēru AC/DC ( www.ratebeer.com/beer/acdc-beer/1799... ) un Trooper ( www.ratebeer.com/beer/iron-maiden-tr... )

AC/DC ir pilnīgs sūds. Viens no suslainākiem vācu aliem, kāds dzerts. Pat Wakenas Beks ir (bija) labāks. Kautkāds nīkulīgs iesalainums un iesilstot neliela suslaina piegaršiņa parādās.

Trooper - normāls, standarta angļu biterītis, ar raksturīgo nelielo tumšā iesala piegaršū, min rūgtumu un biteriem raksturīgo patīkamo fona garšo - vai nu no rauga vai arī no apiņiem. Vai no abiem. Normāls padzēriens, ja maksātu €1 un sauktos kautkā citādāk.
0
P.S. Kautgan par Cēsu vai Aldara suslaino galu AC/DC varētu būt labāks
0
Iron Maiden alu, patriotisku jūtu vadīts vienreiz nopirku. Bija labs, bet secināju, ka labāk ir klausīties Iron Maiden un dzert Tērveti. Lētāk.
+1
Ac/Dc un Motorhead ir mesli .... tikai vards, tauta perk
Trooper ir labs, es teikus ka overated, dargs, varda del, bet ta alkohola % kas tur ir ir baudams, ar labu noturigu garsu un nav pale ale , brungana sarkaniga krasa -.... IM ir viena no tam grupam kas saprot alu , domaju ka gudraki par Motorhead ,,, ja Cambel teica ka vinam garso gaisas lageris ;D Lemijs dzer viinu

Es esmu pircis 4 reizes, dargi sanak, jo nav neiztajams, bet ja butu letaks es pirktu, labs mainstream alus, tauta tadu nepirktu ja tas butu kaut vai Robinson Bitter Ale , vai Robinson ''what so fucking ever'' ale ... zel ka park tadel ka IM, nevis tas patiesas garsas del
0
Kas tur ko žēlot, man ir pilnīgi vienalga, kādu iemeslu vadīts kāds pērk to vai citu alu. Nu ok, man ir vieglāk saprast, ka kāds pērk Apinīti tāpēc, ka tas ir lēts, nevis tāpēc, ka domā, ka tas ir labs, bet būtībā jau pohuj.

Vienreiz tas Trooper tika pagaršots, nekādu labo iespaidu neatstāja, likās zem angļu eila vidusmēra par virs vidusmēra cenu.
+1
Lohi no Sepkultūras priecājas, ka ir 16 vietā šajā ''Metāla'' alu topā:

1. Permanent Funeral (Pig Destroyer) - 199/200
2. Toxic Revolution (Municipal Waste) - 196/200
3. The Creeper (Pelican) - 195/200
4. In The Name Of Suffering (Eyehategod) - 194/200
5. Ragnarök (Amon Amarth) - 191/200
6. Immutable Dusk (Pelican) - 185/200
7. The Hunter (Mastodon) - 181/200
8. Iron Swan Ale (The Sword) - 175/200
9. Lips Of Faith (Clutch) - 166/200
10. Kluskap O´ Kom (Voivod) - 164/200
11. Faithfull Ale (Pearl Jam) - 144/200
12. Black Tongue (Mastodon) - 137/200
13. Trooper Ale (Iron Maiden) - 94/200
14. Razor Hoof (High On Fire) - 91/200
15. Gwar Beer (Gwar) - 90/200
16. Sepultura Weizen (Sepultura) - 65/200
17. Australian Hardrock (AC/DC) - 61/200
18. Destroyer (KISS) - 50/200
19. Bastards Lager (Motörhead) - 49/200
20. Badass American Lager (Kid Rock) - 19/200

www.facebook.com/sepultura/photos/a....
0
Duvel Tripel Hop 2014 9,2%

Labs IPA; ja godigi, jo vairāk dzer, jo grūtāk raksturot, laba smarzja, daudz labāks, kā standarta Duvel, laba skana kad lej glāzē, labas lielas putas, un ta skaņa, atgādina šampanieti

0
saki, ka nejēgā sagāzēts ?
0
ne es domaju ta ka tads skana kad sami ielej glaze , tad kad burbili celas, sitam ta skana radas tad kad putas parvetas alu ... vispar nav gazets
0
Kas tad tur šņāc, ja nav gāzēts?
0
tos alus negaze, paklasuies, noperc, dzerdesi, kad putas parvesras alu ir skana, tas pats kas wesstmale un rochefort
0
Beļģu ali parasti ir pat ļoti stipri gāzēti. Negāzētam nekādu putu nebūtu.
0
es nekadu gazi nejutu, vacu hefe weizen var vairak just gazi
0
zģec pidari! Gāze par maz, par daudz! Jums derētu atgriezties padomju laikā — dzertu slavēdami Aldara gaišo Sencīti un priecātos, ka vispār to pašu dabūjuši!
+1
es piekritu par to, bet gaumes ir dazadas, es nesucos par gazi, man patik ka ir izvela ka nav jadzer carsl un Hein -.---
0
Jā, 1% Biker, tas nu gan taisnība :D Vēl gadus 7 atpakaļ dzēru pamatā tikai stiprās dziras tieši tāpēc, ka tolaik normāls alus nebija pieejams… Vienīgi Aldara Porteris bija plaši pieejams visos veikalos, bet cik tad dzersi vienu un pašu?
0
videnes laika es dzeru Tervetes, Piebalgas, Bauskas Tumso, un Porteriti, ak ja vasara Latgales jo 15 sanmtimi 300 grami ... pasi neprasija, lejamais

tad es pec videnes dzeru viskiju un vinu, man alus bija apnicis, tikai Riga Guinness un kadu arzemnieku ..tad saku celot, garsot arzmenju alus, tad aizgaja
Lv ir izvele, bet laukos --- Riga, pubi, alehouse, dazi veicisi
0
Tipisks ^Lieldzērājs. Raksta kā ir, bez garumzīmēm. Lasīt pretīgi. Būs smags pohmēlis.
0
man nav garumziju datora, ja kadam nepatik varu aizvakties, nejiesu jau nevienam sukat pimpi .... ja adminiem es nepatiku, ludzu banojuet varu aiziet ... 77 ja tev nepatik noperc man garumzimju programu
+2
Kapietim un :metal:, cik atceros, arī visupirms pazuda garumzīmes, a pēc tam — visas pārējās saprāta paliekas.
0
Ja pazūd garumzīmes, tad tās ir jāatjauno in jājāj talāk. No more comments.
0
sory par of topic bet es savu datoru neesmu pircis Lv un te nav garumzimju visi nestandarta ka ä, ö, å jau ir uz keyboards ..... es rakstu ka jaraksta tikai nelietoju g. zimes, vieglak ka sch, aa, zj, un tadus beztolkus taisit
0
Lūdzu bezmaksas risinājums
www.boot.lv/forums/index.php?/t...
konkrētāk: laacz.lv/apostrofs/...
0
Var jau arī nelasīt, ja ir pretīgi. :)
+1
Kultūras un kulturālos pasākumus un vietas var neapmeklēt, bet, ja apmeklē, tādu kulta vietu kā Truemetal.lv, tad IMHO. lūdzu, ievērot elementāru cieņu vienam pret otru. Kauties var mežā. Starp citu, atceroes kādu laiku atpakaļ te 1s gaidīja kautiņu Pierīgas mežā. Kā beidzās? :-)
0
Dažs labs laikam domā, ka gāze alū nonāk tikai tad, ja to tur ar varu iepūš, kā gāzētā ūdenī.

Nav taču grūti iegūt to gāzi dabiskā veidā. Atstāj tik (vai pievieno) pudelē drusku rauga un dod tam ņammāt cukurus. Visi "bottle conditioned" ali ir šādi sagāzēti, t.sk. beļģu dubbeļi un tripeļi utt. - visiem pēdējā fermentācija notiek pudelē. Šampaniešiem izmantotā metode ir principā tāda pati.
+1
Ir speciāli raugi, kas tam domāti (liek vai nu filtrētajos vai tādos, kuriem raugs ļoti labi izgulsnējas). Bet jāpievono vēl nedaudz ēdamā (parasti cukuru vai oriģinālo misu), jo noraudzētā alū raugam ēdamie cukuri parasti ir noēsti pa tīro.

Var arī pirms norūgšanas beigām liet mucā / kegā (tradicionālā metode), bet tad jābūt pieredzei un spējai precīzi atkārtot recepti.
+1
Bruķikā pāris stendos manīju, ka pie gaišā alus rakstīts nevis Vyčepni (10° sākotnējā blīvuma vieglais alus ap 4%) vai Premium (12° - 5%), bet gan Kvasnicovy. Izrādās, ka literāri tas nozīmē ''ar raugu''. Tākā uz dažiem (piem. Staropramen) raksta Nefiltrovaný, tad neiedomājos, ka tas ar ir domāts nefiltrētais. Iespējams, ka šim veidam raugu pievieno pie pudeļošanas, lai procesi turpinās. Pēc skata gan tikpat dzidrs, tāpat kā Tērvetes nefiltrētais.
0
Varbūt Nefiltrovaný ir pasterizēts.
0
nea, līdz tādām perversijām laikam čehi neaizdomājas. Apskatīju Bernard Kvasnicovy pudeli - rakstīts ka nepasterizēts.
+1
Aizdomājas gan - Fenix kviešinieks, ko paņēmu, ir nefiltrēts, bet pasterizēts.
0
Pōzeri ... bet tas Fenix visai plastmasīgi garšoja

Nebija sanācis garšot Brew Dog Jack Hammer IPA (7.4%, 100IBU) - www.ratebeer.com/beer/brewdog-jack-h...

Lieliska IPA, viena no labākajām šo klāstā, kopā ar Hardcore IPA. Spēcīga garša un aromāts.
0
Vot to es necērtu. Jādzer alus, kas patīk, un kas sniedz baudpilnu kāri. Tie visi eksperimenti ir is a way no nowhere. Tāpat aizies uz mājas bodi, nopirks vietējo alu un pateiks ui ku labs ;-)
p.s. ir dzerts 100/100 pēc ratebeer.com, bet neprasās vairāk. Ir labāki ali :-)
0
^^ Tikko izdzēru to Fenix - normāls Wit, galīgi nekāda vaina.

Jackhammer kaut kad pagājšruden tika dzerts - cik atceros, likās drusku viendimensionāls.

^ man piemājas bodē nav neviena vietējā alus, par kuru es varētu pateikt - ui, ku labs. Parasti ir tā, ka aiziet līdz alus plauktam - te tak nav ko paņemt...
+1
ja neviens neeksperimentētu, tad mēs joprojām dzertu kvasveidīgu žļurgu ar pelašķiem
0
Ir aizdomas, ka kvasveidīgu pelašķu žļurgu te daudzi dzertu labprātāk nekā lielo pusi no alus produkcijas no megabrūvētavām :)
-4
Cehu alus ... nav vecie laiki, sistemas laika ta sbija labaks, tagad , es A Eiropas alum neticu un alkoholam vispar , var but viltots un visads ,,,,
+1
C'mon par pelašķu žļurgu. Vēl pie senās divupes tika brūvēts ~70 alus šķirņes. Katrai gaumei un gadījumam.
Mūsdienās ir veikti pētījumi, ka cilvēks "šķīst" pie lielas (jebkāda produkta izvēles). Teiksim desu ir vieglāk nopirkt ja ir ierobežota izvēle no 10 sķirnēm, nevis 200.
p.s. štatos ir desmitiem tūkstosu alus sķirņu, un vairs negribās eksperimentēt (retos gadījumos), bet dzert to pašu Lagunitas IPA (www.beeradvocate.com/beer/profile/220/91...)
0
krievijā paķēru bodē Kazjolu nefiltrēto, gan budžaunieks gan pudeļē. Tā arī nesacirtu atšķirību starp parasto gaišo vai šito nefiltrēto.
0
BrewDog Fake Lager - www.ratebeer.com/beer/brewdog-fake-l... . Bohemia Pilsner Ļoti labs Pilzenes alus, ar pareizo aromātu un klasisku tīro pilzenes garšu un labu rūgtumu. ***/****

BrewDog IPA is Dead – Comet - www.ratebeer.com/beer/brewdog-ipa-is... . IPA. Viena no labākajām šajā sērijā - patīkams aromāts, pilnīgs rūgtums ar iesala saldenumu fonā. Ļoti laba IPA. ****

BrewDog Spirtotajos Vīnos Andrejsalā pirkti. Tur arī Dogma bija.
+1
Agrāk uz veikalu gāju ar iepirkumu sarakstu. Tagad eju ar telefonu un skatos trūmetālā, kādus alus var ņemt un kādus ne.
0
Ir daži gudrie, kas pirms pirkt, ar mobilo skanē beer kodu un meklē tā reitu vietnēs kā ratebeer.com vai beeradvocate.com :-)
p.s. vai nav garlaicīgi iepirkties! :-)
0
Ka latvijā ar Oktoberfest Bier?

Es nopirku 2X4 2 pudeles no katra, Paulaner, Löwenbrau, Spaten un Höfbrau. Sckiet ka Hacker-Psčorr-Bräu piējams tikai dazjās vietās, un Augustiner Brau vispār
nav dabūjams. Labs alutins priekš sčī laika, bet nebuss tā ka es sčogad pirsču 20 pudeles no katra.
Mazliet un viss. Buss nākamais gads
Es lassiju ka Bayern ir ,azi ciematu svētki kur pārdot Märzen special alus, tikai labākus, tumsčākus un ka Oktoberfestniekie 80's
palika gaisčāki, lai pārdotu maisntream masām un ar uzkrūvētu cenu. Labāki kā piss lager no tām darītavām
ta kā dunkel ir underated, un hefe weizen, dunkel wezein nezinu vai visi taisa, tad sčie ir tādi super

0
tak reizēm lasi, ko raksti ... dažus jau var nopirkt, piem. Paulaner

Marzen = Oktoberfestbier

/forum/122410-ārzemju-importa-alus#comment241961
-3
nevaino mani vaino trans formula
0
«Bļeģ, maita, trans formula, cūka!»

Šitā? >:)
0
Vinotēkā bija iepirkti 4 čehu lāgeri: Holba, Zubr (premium un parastais) ir čehu alus vulgaris, ķip Staropramen - kvalitatīvs, bez sliktām piegaršām, bet arī bez labām. Izdzer un aizmirsti. Litovel gan normāls - ir jūtamāks rūgtumiņš un kautkāds aromāts.
0
Spirtotajos Vīnos paķēru 1L PETeni ar Alivaria Porter (6.5%) - www.ratebeer.com/beer/alivariya-port...

Biju cerējis uz ko vairāk, jo cik dzerti dažādu čurūdens ražotāju ali (Žywiec, Lvivske, Aldaris), tad uz porteri šie sasparojas un notur latiņu. Bet tas laikam tikai tai gadījumā, ja porteri brūvējuši jau gadu desmitiem. Tā kā Alivariai rakstīts, ka uzbliezts par godu 145 gadadienai (2009.gadā, tātad), tad nu ir tāds Cēsu Portera variants - tumšs, karamelisks, ūdeņains, saldens un uz porteri nevelk. Cēsu pēdējā versij-a (-as) šķiet labāka. Ja baltkrievi nebūtu zem Carlsberg, nospriestu, ka šie ir Olvi apakšnieki un pēc vienas receptes ar Cēsīm un Volfas Engelmans štancē to ''porteri''. Dzert jau var, bet stila blamēšana sanāk, tāpat kā ar šī gala ''pilzenes'' aliem.
0
Ka jau es teicu un ne es vien, nevar iztaisit sliktu porter un stout, jo ir recepte , un tos jau tauta ta pat isti nedzer... kaut gan nav labakais porteris
0
pirkāt, mierīgi var un taisa. Otrkārt, tāpat kā ar mūsu ''pilzenes'' aliem - nosauc stila vārdā, kautgan alus nemaz neatbilst dotajam stilam
+1
Mariestads Dunkel
Nu ne garša, ne šmarzja, ne krāsa (kaut gan ... var teikt ka bija). nevar salīdzināt ar īstu vācu dunkel vai sčwarzbier, pat latviešu tumše kā cēsu, užavas, bauskas , vecais līvu, lāčplēsis ir labāki. Ja parasts zviedru krogs pārdotu sčos, tad es pirktu, jo tumšāks, jo stāv augstāk hearhijā
0
Beidzot arī man nepaveicās tikt pie sūdīga Ziedoņa (pavasarī dzertais patika labāk par Saules Dūrienu, bet pirms pāris nedēļām no pudelēm bija normāla IPA, ar garšu un aromātu). Šitā pudele no S&W pa akciju. Paskats jau aizdomīgs - putas nekādas, aromāts nekāds (tik neliels iesals). Garša, kā Aldara IPAi pirmsākumos - pliks rūgtums un viss. Tik Ziedonim tam apakšā labāks iesala ķermenītis un ir kāda nojauta par labiem apiņiem. Nav jau slikts alus kā tāds, bet var nospriest, ka pie pildīšanas krāni sajaukti, jo garšo pilnīgi citādāk, nekā iepriekš dzertie.
0
un neriktīgā tēma vēl piedevām.
0
ā, nu vajadzēja jau pie leišu alus, tas gan
0
Twiiterī parādījās info, ka Alehouse klapēšot ciet. Komentāri?
0
Viņš jau kādu laiku kā ir aizklapēts, it kā uz pārbūvi (plāns bija veikala/degustētavas daļu atdalīt no restorāna, pārceļot uz pagrabu).
0
''bija solījumi no investora, aizvērās uz rekonstrukciju un investors notinās. Tagad nākotne miglā tīta''
+2
taisni jābrīnās, cik bieži vēl mūsu laikos paļaujas uz plikiem solījumiem.
0
Intar, ejam dzert alu? :-) Kurš maksās?
0
Šajā reizē padzēru:

Ļvivas «Baltais Lauva» — garšīgs, atspirdzinošs tā kā kviešinieks ar labu garšu balansu. Ņemšu vēl nākamreiz.

Perša Privatna Brovarņa taisa savu meistaru «autorsēriju», kur viens uztaisījis riktīgi blondu, nefiltrētu kviešinieku ar izteiktu, bet ne pārmērīgu blondo garšu un nosaukumu BLONDE. Smuks, ņemšu vēl nākamreiz.

Černihivas «Bilanič» («Baltā Nakts») — nefiltrēts tumšais ar pamatīgu grauzdējuma garšu, nākamreiz ņemšu vēl.

Pats jautrākais ir tas, ka ielas malas kioskā šie ali maksā apmēram UAH 8,00 par visparastāko puslitra stikla pudeli — pie pašreizējā hrivņas kursa tie ir 13,5 eirocenti. Tā kā nākamreiz noteikti ņemšu vēl! :D
0
Noteikti pamēģini Ļvivas Porteri - varētu būt pat labāks par Aldara, Baltijas un Žiweca.

Tas Kviesis ar ļoti labs priekš savas cenas - tāds strādnieku kviesis.

Ja ir interese, te var uzmest aci, kas no Ukrainas aliem kotējas pasaulē: www.ratebeer.com/beer/country/ukrain...
+1
Pēdējais porteris ir pameģināts ar saldējumu pusgadu atpakaļ. Kopš tā laika ne saldējumu ēdu, ne porteri dzeru :D
p.s. bet ja nopietni, nekad nebūtu domājis ku labi iet plombīrs ar porteri. Šedevrīgi. Vairs neko negribās :-)
0
Es paņēmu tos, ko ātrumā varēju pa ceļam no metro uz viesnīcu ieraudzīt un kas nebija zaļajās pudelēs. Citi iepriekš dzertie tā neuzrunāja (ir tur tāds ČORNE u.c., bet tie tādi mazāk izteikti oriģināli). Ja būšu ilgāku laiku uz vietas, tad noteikti pameklēšu speciāli! No tā saraksta pavisam tik 4 dzerti. Mani izbrīna, ka Oboloņas brūža darinājumi te tikuši iekšā, jo Oboloņa ir tas pats, kas «līvplēsis» pie mums. Protams, pie šādas price/performance attiecības sūdzēties būtu grēks par jebkuru garšu :) Diez, vai kādus no šiem Latvijā importē (ja neskaita Stargorod produkciju, kura droši vien tajā krogā pieejama — tā arī tur neesu bijis)?
+1
Lvivske Bile kādu laiciņu Rīgā varēja nopirkt. Porterus biju pircis Lietuvā un Milānā :D

Par Oboloņ taisnība, bet ir tāda Baltijas Porteru tradīcija, ka uz tiem arī čurdari sasparojas un uztaisa labu mantu - agrāk leišiem un igauņiem porteri bija labu labie, bet palikuši par saldiem cukurūdeņiem vai pseidoporteriem (kā Cēsu Porteris). Polijā, Krievijā, Ukrainā un daļēji Baltkrievijā vēl latiņu tur.
0
Turpinot ar slāviem, atļaušos pieminēt arī moskaļus, Dethecratoram par spīti :P Alus tirgū ieraudzīju, un atceroties, ka kaut kur kāds izteicās samērā atzinīgi, paņēmu joka pēc notestēt Maskavas pivovarņas (vispār jau Mitiščos) taisīto "Eļ "Mohnatij šmeļ"" litra tilpuma stikla pudelē pa 1.69. Zin, nav nemaz sūdīgs. Tāds vienkāršs, bez lielām pretenzijām un specifiskām garšām angļu tipa eiliņš, lai arī uz etiķetes ir minēta Cascade un Citra, laikam krupīts žņaudzis tos vairāk pielikt. Gan jau ka filtrācija un pasterizācija arī ir kaut ko no garšas niansēm nozagusi. Bet par tādu cenu galīgi nav slikti.
0
Es Kuplas forumā ko tādu teicu - cents/grāds attiecība lab, garša tīkama, kautgan nav diži izteikta. Nu kā ''Aldara'' Rīgas alum pa 50c :)
0
Nu nezin, tu vislaik to Rīgas sievišķo slavē, bet to reizi, kad pagaršoju, neradīja nekādu sevišķi pozitīvu iespaidu. Varēja nojaust, ka tur kāds aromātiskāks apinis tuvumā stāvējis, bet citādi no pārējās viņu širpotreba produkcijas maz atšķīrās. Laikam pirms pāris nedēļām S-krastos tev ar kāds bij? arī atmiņā ne ar ko nepalika.
0
Bija. Es vēl teicu, ka no Tērvetes īpaši neatšķiras - tik lētāks
-1
St Peter Winter Ale 6.5% (strong ale/brown ale)
Kas man patīk St P alos, ir tas old sčool pudele un promitīva etiķete. Stiprums, un tas ka par tādu stiprumu, jāmaksā mazāk plus vēl piējamība šinī periodā.
Man patīk viņu cream stout
Man reiz viens foruma (ārzemju) biedrs teica, ka sčis garšo pēc ķīmijas. Man nāksies piekrist, tada pati pēcgarša kā vuņu stout, nu tā nevar būt. Nu es gan 100% nenorakstu sčo, man patika, tik un tā patika garša , un viss ap sčito , bet ja nāksies izvēlēties , es labāk panesmju 2 pudeles nevis 10 un mēģinu dabūt ko vēl nemēginātu. Labāks kā jeb kurš mainstream mēsls, pilsenītis, aldarītis , nu britu aldara underground stila alus, bet arī ir mīnusi un vairāki, bet arī plusi
0
deputāta cienīgs teksts ...
0
ka tas jasaprot? pozitivi, negative?
0
saprotoši negatīvi uz pozitīvi izteiktas nots
+3
Nu kaut kā šitā apmēram www.cehs.lv/berzins/
:D
0
Es nesmu ritards , es latviesu valoda maku rakstit labi un man nav krieviskotu izteicienu kas piemit musidenu tautai, pat TV runa ''piespele uz Rudnevu'' , kas ir no prdaca na rudnevsa, latviski ir piespele rudnevam... un zinu ka izklausas stulbi kritizet, pats biezi rakstu ar kludam, bet ir loti gruti rakstit bez garsumzimem, lietot trans ankha , man nav pieejamas garumziemes , tadel rakstu, un man patik to darit ar roku, es esmu audzis bez neta, un man patik rakstit ar roku, Mazak kludu

sorry par off to... bet driz bus jauni ali
+1
bet kur ta problēma entās reizes iteikto apostrofu iebliezt - un pajāt transvestītus -> laacz.lv/apostrofs/...
+1
Dzeru Jämtlans Julöl 6,5% labs anglu strong ale, manas domas nav mainijusas, es jau pagajuso gad rakstiju par so, pameklejiet

ja nu vienigi es nenopirku tik daudz

Fullers Old Winters Ale 5,5%
nah tipisks brits, vajs prieks ziemas. amerikanu saprastu ko es domaju , bet labs, ista bitter garsa, rugta, brown ale, es neuzkatu to par strong ale, (nu briti varbut) man ka latvietim 5% ir standarts
+1
Ar (English) Strong Ale ir tāpat kā ar skandināvu starköl (alus, kam ir virs 3.5%) - nosaukums norāda, ka tas ir stiprāks / rūgtāks par standarta 3.5-4.5% versiju. Līdzīgi ar Bitter - vienkārši rūgtāks par standarta versiju - pats par sevi nav diži rūgts.
0
Nopietni
Nu starköl ir Zviedrijā, jo Norge to tirgo stiprākku laikam 4.6%... man nepatīk britu vājie, ja nu issti cask ale, kam ir laba garšja, un tā tālāk, bet mainstream , neder mūsu klimatam, bitter ir dzerams,
0
nav jau tas mūsu klimats diži atšķirīgs no Britu - ziemā kāds augstumiņš reizēm uznāk, bet mikls un drēgns gada lielāko daļu vien ir
0
Angļiem gan nokrišņu ir bišķi vairāk.
+2
Tas ka angļiem nokrišnu vairāk nozīmē, ka tie vairāk laika pavada bāros :D, a kādas šeit tradīcijas? dzert pie kompja :D Nav ne vainas. Nav rindas, viss pa rokai un dzeramnauda netiek skarta :D

+1
cieši manas šībrīža domas un darbības !
+3
Mjau mjau!
Šobrīd tiek baudīts Fuller Imperial Stout (10.7 %; limited edition). Gadu tas marinējās manā barčikā, līdz pienāca svinams iemesls, lai varētu to beidzot atvērt.

Smarža — pikanta tumšā šokolāde
Krāsa/izskats — melnas kafijas krāsa ar vieglām, biezām putiņām
Garša — kā jau Fuller's stouts — šokolādes/kafijas iesaldā garša ar maigu rūgtumiņu, kas kož mēlē

Vērtējums — o jā, to ir vērts ņemt un dzert! 8/10
0
kur dabūji ? AleHouse pirkums ?
0
Nu jā!
-1
Vai tad ale house nav ciet?

es dzeru pagajuso gad to, labs imperial stout, man garsoja, labs stiprs, labs

Abgliem tie vajie ali ir tad del ka viniem ir pub kultura, nav psrs laika ieskrietuves, bet isti pubi , 3,4% vai izdzert vairak , nav tadas sekas, ka 7%

Un Lv klimats , Lv ir ziemas valsts, atceries no bernibas , UK nav ja neskaita Skotiju, un Iriju kur tadel tiek dzerts ari viskijs. man ziema patik stiprakie ali, man npeatik sedet 6h puba , skatities futbolu, maja pie Tv un lenam baudit stiprakus, 1-2h puba, garsot jaunus alus ja, bet ne dzivot jo vairums briti jau dzer tadus letos un mazvertogos vajos

man patik amerikanu versijas par britu aliem, tie taisa stiprakus, ;)
0
ASV bāros reti kur var atrast eilu zem 6%. Viss draft. Superior kvalitatē, bet rindas un rindas. Nah. Nah.
0
galvenais, lai garšo labi ... piem. Dead Pony Ale ir baigais labinieks, bet daudzi Imperiālie Stauti ir kautkādi izkausēti cukurgailīši
0
Zini, BoD, kad esi pilsētas lielākajā alko depot veikalā, tad ir tik grūti veikt izvēli, kā nekad, bet kad esi to veicis, dzer vai spļauj ārā. Tevi gaidīs atkal :D
0
Daudzas britu ale skirnes vajas garso labi , es nenliedzu bet zviedru vajie , es labak dzeru vecu janogu sulu
US tagad ir mode vairak % ;)
0
Pitstops. apostrofs-punkts.zip
+1
Paķēru te Spirits & Wine jau augšup minēto Alivaria Porter www.ratebeer.com/beer/alivariya-port... 1L plasmasenē.

Nu, pēc smaržas tāds kā koka skaidas vai kartons, bet ne īsti sliktā nozīmē. Bez jebkādām putām, glāzē gan iegāžot tāda smuka ie'tumša cepurīte īslaicīgi pazib. Garšā, nu nez, sintētisks jebšu klasiski industriāls tumšais alus. Par porteri saukt šo nu galīgi negribas, vismaz man pašam ir savādāka izpratne un asociācijas ar šo zorti.

Bet bi' vispār doma sarkanvīnu paņemt vakaram ne alu, tik aplūkot vai alus plauktos nav kas interesants un nedzerts, un še tev. Cirvim cirvja liktens, kas ir tas jācērt.
0
Mikkeller ''reklāma'': www.youtube.com/watch?v=9s5sEK4aoAw...
0
Kissmeyer Smokey Oktober 7.5% - Double Bock Denmark

Grūti pastāstīt. Ir labs un slikts, sliktais ir tas, ka putas pazūd ātri, un laikam nav 100% kupināts iesals. Zunu ka rauc hbier ir 100%, tas liek smarzjai pazust ātrāk, bet ne garšai, kaut gan dūmu garša pazūd, bet ne alus, nav kā citi, te garša ir visu laiku, bock bier .. ari labs stiprums. Ka jau bockbier ir efekts
Vai es vēl dzeršu, jā protams, bet tas ir rudens alus, sčogad diez vai, nakamgad, es nezini , nav slikts, bet es nēsmu viena alus fans, man patīk mainīt Wink
+1
Jacobsen Golden Naked Christmas Ale 7,5%

Carlsberg razjojums, šis serijas ir vislabākas ko Carlsberg razjo, salidzinājumā ar standart piss bier, scim ir noturīga garša, raksturs. Man atgādina kastaņus, nezinu kāpēc. Kādēļ nevar tādu labu alu razjot visu gadu? vienu labu veidu standarta pudelē?
Man patīk 0.7 l pudele, laba, lielāka pudele var baudīt ilgāk, nevis ka 2-3 mazās, kas ātrāk beidzas, man Bavariešu standarti 1L, Beļģu stiprie, trapist utt deretu pariet uz puslitreni
Es nesaprootu, kādēl cilvēki parreklamē vinu, sarkanais, baltais, sausais, saldas, ... katrs no sčiem veidiem garšo vienādi, bet alum ir raksturs, garša, īpasibas krāsa, smarzja .. bet labi ka tā, savadāk tas maksātu dārgāk, ta kā aritokrāti, pozewri dzeriet vien vīnu
0
Pilnīgi pievienojos par to, ka vīni ir primitīvi dzērieni — salīdzinājumā ar visiem alus paveidiem :)
0
ir jau izcili vinu bet vinu garsu es nejuti, es atskiru pec garsas, balto, sarkano , roza un viss
sikam garsoja sampis, tagad neredzu jegu no ta visa, pusaldais, riebjas, brutt vai sausais , nav garsas

vins labi der pie svetku ediena, to jut ja jarij daudz, galja, vista, zivs utt tad daudz vina palidz kungim sagremot, alus nospiez ub uzbaro , bet ta man bija kad es dzeru parasto Lv lageri, ja butu musdienu nezinu, es dzeru vinu ja svetkos daudz galjas utt, bet ja panemt pudeli, ka V Juras zemes un dzert ta pat, ne paldies, tad tikai alus, apnik viens , nem citi, katram sava garsa, vinam man liekas visi vienadi .... tikai viens kurs man garsoja , tas bija jaunzelandes, marku neatceros, tadu es idzeru 3 pudeles, un viens roza ungaru, ko man atveda, kad bija 16 gadi. Ja pacienatu ar loti dargu, neateiktos, bet pasam pirkt, ne paldies.

ak ja vina vards ipasi jau Fra, It, Sp, jau malziet cena uzkruveta, alum ta nevar, neviens nerpirks,
0
Buddy"s Bourbon Flavoued Beer — uhh, kopš pirms pāris gadiem tika noprovēts Aldara Ziemas Medalus, tāds draņķis nebija vēl dzerts. Atkal jau medus kāres garša, tik bez drāts piegaršas šoreiz. Mazā 0,33 pudelīte Rimi maksā pie 2 eiro. Salds un citādi bezgaršīgs strebeklis. Burbona garša paliek tikai solījumā.
0
Dugges Xmass Idjit , Imperial Stout 9,5 % Zviedrija

Es nesaprotu , ar ko šis atsķira sno parastā imperial stout, sķiet ka Čristmas tikai ta pielikts, bet labs, ļoti labs, varētu dzer visu muzju, mav ta ouatmeal stout garša, kas atgādina rupjmaizi un stipru grauzdējumu bet ļoti laba vieglāka garša

Stout - alus aristikrāts, taja pasča laika underdog , tauta neperk, maz pērk, maz taisa, un saglabā vairāk tradicijas, nebus tā ka pārtaissis lai apmierinātu masas
0
Guiness arī ir stauts, tā ka aristokrātisms ir stipri pārspīlēts

Gan jau taisa reizi gadā uz Ziemīšiem, tāpēc arī pielikts.
0
Guinness ir bet salidzinajuma ar Stella un Carlsberg to vismaz var vel dzert .. nu imperial stout ir gan ;)
labsalus.lv reiz bija labs raksts par Iru stoutiem.... tos ir pat irija gruti dabut
0
Celt Experience Celt Silures (Session IPA, 4.6%) - www.ratebeer.com/beer/celt-experienc... . Iepriekš no Angļu IPĀm maz kas priecējis, lielas cerības neliku (ņemot vērā širpotrebu, k ono pudelēm piedāvāja), tāpēc biju ļoti patīkami pārsteigts - Velsieši kārtīgu Amīšu IPA uzbliezuši ar aizdīģa apiņiem. Gar burvīgs aromāts, gan laba, noturīga garša, kas vēl padsmit minūtes pēc glāzes iztukšošanas turas. ****

Celt Experience Celt Bleddyn 1075 (IPA, 5.6%) - www.ratebeer.com/beer/celt-experienc... - bārmene šo gan par APA nosauca, bet cik nu tur tās starpības ... Aromnāts OK, garša ar laba, bet pamatrūgtums man ne visia patika, tāds specifisks, ne zemjains, bet drīzāk vērmeļains. LAbs, kopumā, bet otrs jūtami labāks sanācis. ***
0
APA - ka American pale ale?
0
+1
[b]Amager/Grassroots Shadow Pictures 8% Double IPA , Denmark 2014[/b]

Amager/Grassroots Shadow Pictures 8% Double IPA , Denmark 2014

Mana pirmā DIPA, IPA un DIPA sķiet atsķiras tikai ar alkohola %. Labas putas, noturīgas, ļoti ilgi, pudele pat pēc 5 dienam , būdama tukša, smarzjoja pēc IPA. Garša, laba, izteikta, super izsteikti apiņi , noturīga. Man neka slikta nav ko teikt. Alus, laikam limited edition 2014 kaut kāds, pat mājas lapā nav info. Gribu vēl
0
Iron Maiden's Trooper beer to be canned!

www.manchestereveningnews.co.uk/business/iron-maide...
0
kautkā tā viduvējība jānogrūž tautās ... tie kas nopirka pudeles dēļ, tagad dēl bundžas nopirks
0
Man liekas ka ta ir amerikanu milkiba, jo kaut ka bundzas, panemt bundzu, dzert no tas , saspiest ...
Domaju kads marketinga triks
0
alu no glāzes jādzer un bundža / kegs ir labākais iepakojums alum
0
nu parastam pilsenitim, un vajakam alum no puderes vel ir garsa... bet amerikani to nedzer no glazes, pudele vai bundza
+1
0
Es ara vienmer dzeru no pudeles, noperku eju pa celu uz majam un dzeru, vai vilciena, utt to es daru vasara , ej kaut kur panem pudeli lidz merkim izdzer
0
Nörge Ö – Undelig Jul 6,5% - Ale, Norway

Es veikalā izlasīju, ka tas ir ale, bet kad nopirku, pagoglēju, rakstīts ka glögg, un es neciesču to skandināvu dzērienu, īpaši vājos.
Tad es biju tā uztraucies, kā garšos, kas būs, bet beigās, tam ir glögg, porter un ale, smarsža, graša un īpašības, vislabākais pārsteigums kas alū var būt, es vēlos vēl. Tā ir īsta ale, kā mājās taissita, kad valdība nepisa smadzenes, un nebija jāmaksā nodokļi
+1
Midtfyns Jule Stout - 7,6% stout, Denmark

Ļoti labs stout, super noturīgas putas, garša, gan no pudeles, gan no glāzes,neatkarīgi no tenpretūras un cik ilgi ir ataisīts , nav tik stipra rupjmaizes garša, var dzert lielos daudzumos, kas ir labi,
0
Es laikam esmu dzēris pārāk daudz stout lai spētu raksturot , nu klasisks stout, grauzdēts iesals, garša utt, putas, labakas kā ''parastiem'' aliem, es teikšu pa pusei no Guinness un Killkaney draught, ko pārdoot pub kā lejamo un bundzjās , garšīgas, bet ilgāk stāv glāzē, garša izgaist un vajag vairāk mutē, lai sajustu
0
Hornbeer - Russian Imperial Stout , 8,1 % Denmark

Es laikam esmu dzēris pārāk daudz stout lai spētu raksturot , nu klasisks stout, grauzdēts iesals, garša utt, putas, labakas kā ''parastiem'' aliem, es teikšu pa pusei no Guinness un Killkaney draught, ko pārdoot pub kā lejamo un bundzjās , garšīgas, bet ilgāk stāv glāzē, garša izgaist un vajag vairāk mutē, lai sajustu
0
tieši tad jau vajadzētu spēt nošķirt garšas nianses, ja daudz dzerts konkrēts paveids ...
0
2015.02.14. Metenis - Baltijas neatkarīgo aldaru ziemas saiets. Čupa ar igauņiem šogad

www.facebook.com/events/457465867737...

fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t...

LV = Malduguns, Labietis, Eridan, Līgatnes
LT = Dundulis
EE = Lehe, Poide, Ollenaut, Puhaste, Pohjala, Hampelmann Brewery
0
vispār, 21.februārī
0
Kas tas pa ampelmaņu brūzi?
0
Igauņu Eridans / Tālavas Ķēniņš, cik pēc atsauksmēm var spriest - www.ratebeer.com/brewers/hampelmann-...
0
Ta jau tiešām ampelmaņi
+1
Blade
Nu man ir tada ipasiba ka es nespeju dzidat, kaut gan zinu teskstu, man juk vis,. tas pats par garsam utt, kaut gan varbut nebija mana diena? ta gadas
0
25.decembrī vajadzētu atkalatvērties AleHousam :)

Solās arī paplašināts sortiments:

''Excitement for lovers of great beers in Riga and surrounding areas...many new beers arriving that have never been here before!! Stay tuned, be patient as we gear up, and above all be ready as we here at Beerfox usher in a new era in fine craft beer appreciation and service to Riga, greater Latvia and our friendly beer-loving neighbors near and far!''

www.facebook.com/permalink.php?story...
0
Ziņa priecē. Bet vai tam ir saistība ar Alehoues vispār? Un vai tur būs arī krogs, vai tikai bode?

Protams, ir visai amizanti tas, ka pirms 3+ gadiem tai adresē vēl dzīvoju :D
0
Kā es saprotu tad tā būs tīri bode, bet viņi izplatīs alu arī pa Latviju

Excitement for lovers of great beers in Riga and surrounding areas...many new beers arriving that have never been here before!! Stay tuned, be patient as we gear up, and above all be ready as we here at Beerfox usher in a new era in fine craft beer appreciation and service to Riga, greater Latvia and our friendly beer-loving neighbors near and far!

Beerfox/Callous Alus is a specialty beer shop with an emphasis on truly world-class beers at affordable prices.

www.facebook.com/pages/BeerfoxCallou...
0
Vai kosmosā ir alus?
www.esa.int/Our_Activities/Spac...
0
Ja kādam interesē, berģu alus tirģu ir kaudzīte ar fullers, cenā starp 2 un 3 eiro
0
0
izskatas ka ir uzlijts tikai vards, nekas vairak,
zinama mera angli ir jocigi, rada lietas un citi ir labaki
futbols, regbijs, krikets - Anglija ir vaja
ale, stout , porter utt amerikani rada labaki, stipraku, nevis 3,7% man nepatik pubu standarts, alus ir majas dzeriens, vai baudas dzeriens nevis sedet 7h puba
0
Störtebeker Weihnachts-Bier, 6.5%, dunkelbock, Vācija

Es pazīstu šis daritavas Bock, hefe weizen labi, es varu tos dzert, tas ir labs,
kad es sāku dzert to, garša mazliet ir Bock, bet vēlāk, tas ir 100% dunkel vai schwarzbier
Labakais tumšais Bock IMO no Vācijas ir Ayinger Winter Bock,

Sits 6,5% ideāls ziemai IMO
0
Brevings/Alehouse veikals pārvācies citur www.facebook.com/aluscelle šoreiz šķiet bez pasēdētavas, tikai veikals. Ies rīt un vērtēs, kas tur i, un kas tur nau.
0
saki, Spuļģīt (par rītdienu) ?
0
Nu bet, saus' ta run' ibio.
0
Today

Beerfox/Callous Alus
Stabu 59, Riga, Latvia-LV-1011

16:00 - 20:00 We will open our doors for a little trial run today. 179 beers on the shelves, the sun is out and it is time! Stabu 59, we don't yet have a sign but we are located directly across from a parking lot in the center of the block. Come in, browse around, can't wait to meet you all...I will be a bit rusty in the beginning but I'm sure we can manage. See you later!
0
Alehouse - jauna , ka ar sortimentu salidzinajuma ar veco?
0
AleHouse vēl nav vaļā. Baznīcas ielā 35 būs šo pudeļveikals (ex-Breivīka salons) drīz vaļā - sauksies Alus Celle :

www.facebook.com/aluscelle

www.ratebeer.com/p/alus-celle-riga/5...
0
ale house bus vala? vai ciet pa visam?
0
No pirmdienas vaļā būs Alus Celle (ex-Brevinga Alus Salons / AleHouse) - www.facebook.com/aluscelle

AleHouse jau šonedēļ vajadzēja būt vaļā, bet laikam tik nākamgad atvērsies
0
BeerFox ar' no pirmdienas šķiet oficiāli vaļā: www.facebook.com/pages/BeerfoxCallou...

Vakar biju iemeties, puse sortimenta kā pie Alehouse/Brewinga, pāris neredzēti amerikāņi no Dark Horse un visai padaudz dāņu no Amager darītavas www.ratebeer.com/brewers/amager-bryg... Cenas arī Alehouse līmenī, 3.5 - 6 eiras pa pudeli. Fullers bi' ap 2 eirām.
0
paksatijos facebook img, labs sortiments , dzerami visi, dazi nav nemti, dazi ir
0
BeerFox labs - cenas ļoti normālas (Malduguns Lauvas Pacietība pa €3 piem.)

Daļa no sortimenta ir kā AleHose (Beļģi un Mikelleri) jo no turienes ir nopirkti ;) Šobrīt 180 ali un sola drīzumā dubultot. Ir degustēšanai licence, nākotnē varētu no darītavām braukt kādu pasākumu uzrīkot.

Pēc darba jāiet Maikam palīdzēt ieplīsušo pudeli iztukšot :)
0
Kā tur ar slaistīšanos dzerot pa veikalu?

Un kas tas par Maiku, no kurienes uzradies?
0
No Oklahomas. Kafūzis tas nav un nebūs, bet kādu aliņu jau var izdzert.

Alus Cellē ar pabiju - pagaidām bez izkārtnes, lejamiem aliem un letes, bet nopirkt var. Vietas, lai strebtu uz vietas, diezgan.

AleHouse iepriekšējā veidolā vairs nebūs - kautkas starp Stargorod un Šveiku tik uz vācu pusi.
0
"kautkas starp Stargorod un Šveiku tik uz vācu pusi" - tipa Blaumaņielas "Kneipe", bet ar vairāk alu?

Iegriezos "dzimtajā" Stabenē iekš Beerfox. Šitie vairāki mēneši bez kārumiem (vai stipri ierobežotā sortimentā) darīja savu, un uz diviem uzreiz astoņas pudelītes par kvartu tika iegādātas. Cienītā orientējās uz pārbaudītām vērtībām (Tripel Karmeliet, Delirium Tremens, Anderson Valley), pats pieķēros šādiem:

Buxton Axe Edge
www.ratebeer.com/beer/buxton-axe-edg...
Anglijā taisīts, bet pēc garšas nepateiktu - tipiska amerikāņu stila IPA ar pazīstamajām citrusu notīm garšā. Labs, bet tipisks, no simtiem citu neatšķirams stila pārstāvis. 7/10

De Ranke XX Bitter
www.ratebeer.com/beer/de-ranke-xx-bi...
Šis bija pirmais alus, ko paņēmu pirms apmēram trim gadiem S.Brevinga salonā. Pēc tam kaut kad vēlreiz biju dzēris izlejamā veidā, un tad tas bija uz ilgāku laiku nozudis no LV. Tagad atkal ir, un dikti jau nu gribējās pārbaudīt, kā mainījusies garšas uztvere pa šo laiku. Mainījusies ir, ja vien pieņem, nav mainījies pats XX Bitter. Nelikās vairs ne tik rūgts, ne tik garšīgs, kā senāk. Nav slikts, bet kaut kas neklapē, īsti nepatīk kā apiņi kombinējas ar beļģiem tipisko vieglo skābumiņu garšā. 6/10

Dark Horse Ollopa Dekoorc Eert
beerpulse.com/wp-content/uploads/...
www.ratebeer.com/beer/dark-horse-oll...

Tikai tagad sapratu, ka tie sasodītie sātanisti uzrakstījuši alus nosaukumu ačgārni un tas būtu jāsaprot kā Apollo Crooked Tree. Parastais, ne-single hop Crooked Tree laikam jau bija kaut kad lietāts, ja atmiņa neviļ.
Patīkama pārmaiņa no citrusainajām ipām, šim Apollo apinis dod tādu mežaināku, zemjaināku smeķi, un vairāk izceļas arī iesals. 8/10

Mājās vēl gaida Evil Twin I Love You With My Stout imperiālais :)

Saimnieks teicās, ka mērķis esot sortimentu pacelt līdz 300 šķirnēm (iesākumam esot ap 180).
0
Oklahomā (Rīgas izmēra pilsēta) šim 700 bijis un blakus krogs, ar lejamiem 30 vietējiem kraftiem, 16 beļģiem un pagrabā friči / čehi ...

No paņemtajiem tik North Coast Red Seal Ale (5.5%, APA) pagaršoju - www.ratebeer.com/beer/north-coast-re... . Jauks un patīkams, ar aromātu, garšu un labu pēcgaršu, bet bez pārspīlējumiem ***/****

No Resnā XX ''Alus Cellē'' kādu malku pagaršoju - bija labs, bet sīkāk nekomentēšu.
0
North Coast - Red Seal Ale - APA, 5.5%, €2.50 @ 355ml - www.ratebeer.com/beer/north-coast-re... - Jauka smarža ar saldenu iesalu un apiņiem. Garša pasausa, patīkami apiņu un nedaudz iesals. Pēcgaršā rūgtumiņš. Smuks, bet nepretenziozs. Labs dzeramais aliņš. Tomēr ļoti laba pēcgarša ***/****

Hopfanatic - American Pale Ale - APA, 4.2%, 32IBU, €2.20 @ 500ml - www.ratebeer.com/beer/hopfanatic-ame... - aromātā zaļgani apiņi un iesals. Garšā arī zaļi apiņi, pēcgaršā izteikts, spēcīgs rūgtums ar nelielu zemjainumu fonā. Pēcgarša visai ilgstoša, bet bez niansēm. Nedaudz sajūta, ka alus ir pazaļš. **/***

Hopfanatic - Fekete Erdo - Porter, 6%, 24IBU, €2.50 @ 330ml - www.ratebeer.com/beer/hopfanatic-fek... - gandrīz melns, kautgan būtu jābūt brūnam. Smaržā smuka šocene. Putas ātri pazūt. Garšā nedaudz skābenums, bet tāds augļains, nevis kā no iesaliem un šocenes. Neliekas sagāzēts, bet paņemot malku mutē, jūt kā izdalās CO2 (vienam manam tunšajam ir līdzīgi). Var sajust arī grauzdēto iesalu. No ogām ne miņas. Drīzāk velk uz ***
0
Pirmais un trešais arī tika lietāti, un vērtējumam varu piekrist gandrīz visos punktos. Tas gan nebūtu es, ja nepiepistos, ka Red Seal butelei virsū uzzīmēts ir jūras lauva, nevis ronis, bet laikam jau tie visi pie roņiem skaitās (kaut gan jūras lauva no mūspusē sastopamajiem pelēkajiem roņiem atšķiras diezgan ievērojami).
0
Uz svētkiem tika paņemts Alesmith Speedway Stout:
www.ratebeer.com/beer/alesmith-speed...
jjjaaaa. ir vērts, ir. ievērojami atšķirīgs no tā ko gaidīju, jo tā vispārīgi ir zināms, ko no imperiālajiem stautiem sagaidīt, bet šis ir pārsteidzoši šķidrs. Garša gan ir tik bagāta, ka dzeras ļoti lēni. pavisam negaidīts nāk vīnīgais moments pēcgaršā, par kuru sākotnēji nekas neliek nojaust. Ņamma ar lielo Ņ.
0
Angliski ar ''ronis'' saprot visus roņveidīgos, ieskaitot jūraslauvas, ziloņus un degunradžus ;)

Speedway pirms 2 gadiem pagaršoju Mellajā Ziemā no Resnā = likās nejēgā salds, bez īpašām niansēm.
0
tagad dzeru vienu savējo - itkā 60IBU, bet salds kā bombonga, bļa ...
0
Dīvaini, nikkuja viņš nav diez ko salds, un nianšu ir pilla dirsa. Vai tik nejauc ar ko citu.

Par roņiem runājot - no sauszemes zīdītājiem tiem radniecīgākie ir lāči un seskveidīgie ;)
+1
Neaizmirsti kombuļveidīgos, kaut arī, protams, tie ir zemākas attīstības.
0
domā šito? en.wikipedia.org/wiki/Seal_...(musician)
0
of topic bet ja runa par SEAL

en.wikipedia.org/wiki/United_States_...

vienigie un istie SEAL
0


of topic bet ja runa par SEAL

en.wikipedia.org/wiki/United_States_...

vienigie un istie SEAL
0
Zin, paskatījos Google mapā Oklahoma City - nekā diža nav, tā kā Polija, tikai mašīnas lielākas.
0
tad jau labak dzivot Oklohom city ka Polija, kas ir polija , parasta post socialism valsts , kura ir gan musu c tirgus urlas, alkani, un degredanti, bez lielakam pilsetam ka Varsva, Krakova, Lodza, utt kur versturiskie centri, parejais ir post socialisms architekturus societikus .. ja nevar dzivot vesturiska centra, tad labak USA
0
Tas nebija gluži nopietni jāuztver, bet USA, ja naeskaita lielākās pilsētas (ok, to gan ir diezgan daudz) jau arī lielākoties sastāv no nekurienes.
0
domā, ka ASV nav alkānu, urlu un deģenerētu ? pilna pakaļa
0
turklāt tur urlas ir sastop[ami visvisādās krāsās :D
0
Amager - The Sinner Series: Gluttony - DIPA, 9.4%, 200IBU, €6 @ 500ml - www.ratebeer.com/beer/amager-the-sin... - smarža nav liela un izteikta, bet labi jūtama un puķaini-zāļaina, tomēr gaidīju lielāku. Pamazām sāk izpausties Sorachi Ace raksturīgais aromāts. Garša ļoti laba un spēcīga, šķiet, ka arī tur dominē īpatnējā Sorachi Ace garša (vēl izmantoti Herkules, Citra, Simcoe, Centennial un Amarillo apiņi). Rūgtums labs un pēcgaršā ilgstošs, bet nav ļoti liels. Pat nelielu saldumu var sajust. Alkoholku nejūt. Patīkami samtaina tekstūra alum. Un ar viens no tiem - jo vairāk dzer, jo vairāk patīk. Rūgtums pēcgaršā gan pamazām uzkrājas. Ļoti laba DIPA, bet dzertas arī labākas. ****/*****
+1
Intar - sorry par of topic bet labak savadakas krasas ka padomju stila slavu urlas, visi poli, serbu kiborgi, paskaties ka vini gerbjas, pabrauka pa futbola spelem, dabuj 40 izbraucienos , 10 eiro trips, tad redzesi, visa ta slavu pasaule, kads izsakatas tas serbs ko nodura turcija, kads izskatas bulgaru ultras lideris ko sadura ... degredejusi purni... tad jau labak kiniesi, irani , (kaut gan amerikanu hip hop ulras in ta saucamie white trash nav labaki) bet tomer, labak ka a eiropas degreddanti kas saka ka maksvas laiki bija labaki ----nuke the modafukas
0
Deģenerāti paliek deģenerāti.
0
Vai LV ir kur nopērkams Bastard ale asortiments
www.arrogantbastard.com/liquid.asp...
0
No Stone Brewing vispār ir šis tas manīts, bet bezkaunīgo izdzimteni neatminos redzējis. Kas zin, varbūt tagad kāds no jaunajiem veikaliem ar laiku pagādās.
0
šķiet, ka AleHouse šis bija.

Beerfox apjautājos par Pliny the Elder ( www.ratebeer.com/beer/russian-river-... ) - šo arī Štatos nevar viegli dabūt, bet solīja pačekot. Vispār, cik sapratu, Eiropā dažus amurkānu alus ir vieglāk nopirkt / pasūtīt, nekā Štatos ;)
0
Fakts, bet Russian River (ASV, CA) alus nevar nopirkt Čikāgā. Scukas. Kā gribējās. Visu. Bet nevar. Ja Russian River var dabūt Eiropā, tad jātaisa eiro-beer-trip :-)
0
A Cigar City labumus neviens nav solījis līdz mums atvest? Tie arī stilu topos diezgan dominē.
+1
Alus tirgū beļģi pa diezgan pieklājīgām cenām - paķēru 5 no 6 no Kasteel sērijas (sarkanais, kas izrādījās ar ķiršiem, bija kaut kad Alehousā dzerts) un jau zināmos Piraat un Gulden Draak; cena vidēji ap divīti. Ir arī no tā paša Kasteel ražotāja Brouverij Van Housebrouck trīs skābie Bacchus, papīrā tūtā ievīstīti. Tā kā vismaz divi no tiem rādījās lambiskie ar augļu piešprici, neriskēju.

Kasteel Blond (7%, 1.79€, 0.33l) - standarta beļģu gaišais: viegli skābens augļainums, iesals, paaugsta karbonizācija, viegli apiņi pēcgaršā tik parādās. Dzeras tīri labi, bet viduvējība savā stilā, kurš man personīgi tāpat nav tas pats tuvākais. **/***
www.ratebeer.com/beer/kasteelbier-bl...

Kasteel Hoppy (6.5%, 1.69€, 0.33l) - atbilstoši nosaukumam, beļģu gaišajam piešauti tā pavairāk apiņi (nav gan minēts, kādi). Smaržā viegli apiņi kopā ar skābenumu, garšā gan to skābenumu jūt pavisam minimāli. Nav baigais apiņu blieziens, bet tos jūt labi; no beļģu rakstura jau te maz kas palicis garšā, vairāk velk uz amerikāņu pale ale vai tādu vieglāku IPA. Vispār diezgan tīkams padzēriens. ***
www.ratebeer.com/beer/kasteel-hoppy/...

Kasteel Tripel (11%, 2.19€, 0,33l) - smaržā mazliet augļaina iesala un daudz alkohola. Garšā pasauss un nedaudz salkans, jūtams arī sīvs alkohols. Diez kas nav; stabili zem vidusmēra un starp sūdīgākajiem no niknajiem beļģiem, kāds dzerts. **
www.ratebeer.com/beer/kasteelbier-tr...

Kasteel Donker (11%, 2.15€, 0.33l) - Mazliet augļains iesals, bet kopumā diezgan neizteiksmīgi salds. Pat ļoti salds, brenguļa līmenī. It kā nekādu kreisu piegaršu nav, bet tas saldums arī nav pārāk niansēts, īpaši, ja salīdzina ar citiem stila paraugiem. Faktiski jāsaka, ka Kasteel Rouge, kas, kā izrādās, ir uz šī bāzes taisīts, tikai ķiršu liķieris piešauts klāt (grādu gan nez kāpēc mazāk sanāk rezultātā), likās krietni dzeramāks. **
www.ratebeer.com/beer/kasteelbier-do...

Kasteel Cuvee du Chateau (2012) (11%, 2.29€, 0.33l) - pēc skata tāds pats kā iepriekšējais: pavisam tumši sarkanbrūns, mazām, pašķidrām putiņām. Garšā šim, par laimi, nav ne tuvu tā salduma, kāds Donker'am, ir niansētāks, bet bišķi vairāk arī sit cauri alkoholu, nav gan tā, kas baigi traucētu. Šis jau ir daudzmaz jēdzīgs kopumā.***
www.ratebeer.com/beer/kasteelbier-cu...

P.S. Sekojot BoD piemēram arī pielikt kaut kādas zvaigzens klāt, bet jūtos spiests atšifrēt vērtējumu:

* - nedzerams sūds
** - dzert var, bet par gardu grūti nosaukt
*** - tīri labs, dzertu labprāt
**** - ļoti labs, izbaudāms
***** - izcili smeķīgs!
0
tad jau savs atšifrējums jāpieliek (būtiski jau neatšķiras, bet ir nianses ;) :

0 - nedzerams sūds, ko izlej izlietnē;
* - bezgaršīgs suslūdens (vai ar ļoti minimālu netīkamu piegaršu), ko tik karstā laikā, aukstā veidā pa kārtīgu atlaidi;
** - dzert var, nekā slikta garšā nav, labuma ar pamaz, bet kādas garša pazīmes ir;
*** - normāls, labs aliņš. Patīkami iedzet, bet zvaigznes no debesīm negrābj;
**** - ļoti labs, ir ko pačāpstināt;
***** - lielisks.

Šitā sistēma pa lielam no BeerSmith ''tikiem'', tik žēl, ka tur nav ''0'' iespējas. Beigu galā, kautkāda 10 punktu sistēma vien sanāk.
+2
^^ Tos Kasteel is sanācis dzert iekš Bon-Vivant, no krāniem, un atskaitot to nejēdzīgo Vecrīgas uzcenojumu, man ļoti patika, it īpaši Brune un Tripel. No pudelēm nav sūkts, iespējams tur kas negaršīgāks. Turklāt pēdējā laikā beļģiskie ali kaut kā neiet pie dūšas īsti, varbūt būtu pašlaik līdzīgās domās gan.

Bet tā, ko ta' pac:

Amager / Jester King Danish Metal: www.ratebeer.com/beer/amager--jester... (ņemts BeerFox, ja atmiņa neviļ, 5.6 naudas bij', vai kaut kur tā)

Šķiet bi' atrāvis kādu infekciju, jo pirmkārt uztaisīja smuku jaunā gada salūtu (kaut ledskapja aukstumā bij' nekustīgi marinēts kādas dienas piecas). Tās putas turklāt pēc glāzē saliešanas pist prom ar' netaisījās. Garšā tāds nepatīkams sauss ieskābenums, pāri visam rūgtumama. Bet tā jau, ej nu saproti, kā tam īsti būtu jāgaršo, varbūt pat šādi, jo vēlreiz ņemt pa tādu ciparu īsti vēlme nav, turklāt, ja nu atkal trāpās tāds pats, vai arī garšā viss "pēc receptes".

Neesmu jau baigais dāņu metālskatuves eksperts, bet tās grupas, kas nu prātā nāk, ar nekādu skābenumu nesaistas. Gluži salūta vērtas arī nav, atskaitot tur pāris retus izņēmumus.

Vārdu sakot - sūds.

Short’s Nightwheeler: www.ratebeer.com/beer/shorts-nightwh... (ņemts BeerFox, cenu neatceros, varēja būt kādas 3.5 eiras)

Šis gan tāds tīri patīkams tumšais pagadījās (pēc stila Schwarzbier). Neteiktu gan, ka izceltos ar ko īpašu, bet no sērijas "labi sabalansēts viss" gan, i smukā tumšā iesala smeķis, gan paviegls rūgtums. Tāds labi strebjamais alus. Putās gan švaks, bet ne jau dēļ putām alu dzeru.
0
Par sauso spirtu visi dzirdējuši, bet reka uztapināts alus koncentrāts (50ml, 58%) - no kura var iegūt pinti aliņi (vai tāpat, pa nukleārpinkgvīnīgo ieēst graķīti) :D

www.patsbcb.com/product/black-hops/...

un nav dārgs - četrpaka pa $10
0
Sazipota pinte, vajag tikai uzinstalēt? >:)
0
0
Amager / Grassroots Black Nitro: - Black IPA, 7.5%, €5 @ 500ml
www.ratebeer.com/beer/amager--grassr...

Resnais saslavēja, ka baigais pērējs, bet tāds labsalus vien bija. Paskats nekāds dižais (paknapas putas), bet tas poh. Smarža tīkam, bet vāji izteikta. Garšā spēcīgs (labs) rūgtums. Arī pēcgaršā ilgi turas. Un tas arī viss - nekādu tumšo iesalu vai apiņu nianšu. ***/****
0
Man neparak patika Amager, labaki ka mainstream, ali, bet ne paraik.. cik esmu dzeris, man bija tadas sajutas
0
Brewfist Green Petrol (Black IPA, 8.2%) www.ratebeer.com/beer/brewfist-green...

Putu tikpat kā nav, krāsa tikpat kā necaurspīdīgi tumši sarkanbrūna, ja pret gaismu skatās. Aromātā apiņi, mazliet smaržīga alkohola, un bišķīt arī grauzdētie iesali jūtās. Tiktāl gandrīz kā 2 pozīcijas augstāk aprakstītais. Pēc ķermeņa šis tā kā drusku biezāks liekas, nekā vairums baudīto stila biedru, maķenīt uz eļļaino pusi. Garšā tā rūgtuma varbūt nav tik daudz, kā dažam labam konkurentam, bet kopumā ir smuki noapaļota garša, kurā piedalās arī sīka, bet tīkama sladuma nianse. Pēcgarša stabila un ilga. Man liekas, ka par to ^^ ir labāks.
+2
Brewfist Spaghetti Western Grappa Barrel (Imperial Stout, 8,7%) www.ratebeer.com/beer/brewfist-spagh...

Šis gan nav necik apaļš un sabalansēts, bet ir gana izteiksmīgs. Smaržā kā auksta kafija ar šnabi (nu ok, grappu), bet garšā ir interesantāks: kafijai un grauzdējumam pa virsu segts diezgan izteikts saldskābens šķidrauts, kas sastāv pamatā no rūgtās šocenes, maķenīt skābena iesala, un šmidziskām notīm. Teorētiski neriktīgs, tāpēc arī drusku savdabīgs. Man patīk, ****
0
^ ā, ar paskatu viss kārtībā - pavisam mells, ar pieklājīgu brūnu putu.
Amager / Jester King Danish Metal - Imperial Stout, 10% Limited Edition

Razots sogad
ne es neklaisijos metalu, jeb kurs alus iet pie muzikas ipasi platem
Sis ir labs, 10% bet sajuta ka 8%, labas putas, garsa, smarza, pecgarsa , labs stouts
HaandBryggeriet Norwegian Wood - smoked ale 6.5% Norway

Labs rugtums, laba ale... glizi ka rauchbier, bet ne ista, dulkana krasa, laba rugta garsa visu laiku, tiesi ar so man asiociejas ale ... zel ka nav rauchbier cena
Kads ir dzeris Saille alu

www.facebook.com/saillemetal/photos/...

metalheads sapratis kas tas ir es domaju Saille
-2
www.bocq.be/english/ownbrands/s...

Mans 1. saison alus., un 1. ar sampja korki
Tipisks belgu vit bier , laba sputas, skana, smarza, bagata garsas bukete, 800gr pudele, laba.
tada sausa garsa, skabums , atgadina, sampi, vai sausvinu... ka var dzer sampi, ipasi aukstu, man riebjas auksts sampis, mesls... labak alu(kaut gan idiotic ari alu pasrsalede)
Saison ir saison, witbier ir witbier, un tie nekādi nav viens un tas pats.
Es to zinu,, bet smarža, izskatās, garša ir līdzīgas
Ja nemaldos tad tika izmantoti kvieši
kviešus arī IPĀs , stautos u.c. izmanto
Pamēģini salīdzināt šo Saison un Beļģijas witbier, tie ir līdzīgi
lāgers ar eilu ar var būt līdzīgi, bet faktu tas nemaina

P.S. par alus ''skaņas'' novērtēšanu dzirdu pirmo reizi ...
lāgers ar eilu ar var būt līdzīgi, bet faktu tas nemaina

P.S. par alus ''skaņas'' novērtēšanu dzirdu pirmo reizi ...
Ja nemaldos , tad Westmalle trappist un šiš šņāc tāpat kā šampanietis
beļģiem reizēm izmanto šampja raugu
Prismā Bruklinas alēni pa €1.50

www.ratebeer.com/beer/brooklyn-lager...
www.ratebeer.com/beer/brooklyn-brown...
www.ratebeer.com/beer/brooklyn-east-...

Bet Fullers IPA pa €2 - baigi labs, tomēr.
kurā prismā? Pāris dienas atpakaļ skatījos, nekas tāds nebija vēl.
Piektdien vēl nebija, bet šodien ir. Toties piektdien arī Duvel pa €2 tur bija.
Brooklyn East India Pale Ale paņēmu pagaršot. IPA vairāk uz angļu stilu, kā arī domāts laikam, bet tāda paprasta. Ir ok, bet ne vairāk. Par apmēram tādu pašu cenu apmēram tādas pašas kvalitātes alu Lielvārdes IPA piedāvā 0.5 tilpumā (tikai šiem kvalitāte staigā).
Mūkusalas Prismā, bet vajadzētu jau visās būt.

Alus no ziloņa kakām un citi gardumi :)

www.fenikssfun.lv/bildes/10-divaini-a...
Es ņēmu Pļavnieku Prismā.
Beerfoxā citu starpā paņēmu pāris nocenotos angļu Thornbridge labumus.

Thornbridge Halcyon www.ratebeer.com/beer/thornbridge-ha... bija jau kautkad ALEhousā ņemts un atstājis pozitīvas atmiņas. Tagad pārliecinājos, ka tās bija pareizas. It kā rakstīts Imperial IPA, bet pēc amerikāņu saprašanas parastā IPA vien sanāktu ar saviem 7.4%. Krāsa neierasti gaiša, kā pale ale vai čurlāgerim; padaudz nogulšņu peld, pudeles beigās diezgan parupjas frakcijas pat. Smarža nav nekāda pārmudrītā, vienkārši, patīkami apiņi, mazliet iesaaldens iesals. Garšā perfekti sabalansēts, un ķermenis arī ir pavisam pieklājīgi pilnīgs, neskatoties uz gaišo krāsu; karbonizācija tīkami neuzbāzīga. Vispār baigi feins, lai arī nav nekas baigi jumtu raujošs, tomēr uz pudeles beigu pusi saproti, ka kopumā lielisks, labi nostrādāts als, un noteikti gribētos vēl kādu, ja būtu pie rokas. ****/*****

Thornbridge Wild Raven www.ratebeer.com/beer/thornbridge-wi... Drusku gaišāks nekā vairums Black IPA stila pārstāvju, caurredzams gan tikai pret gaismu, tad iekrāsojas glītā tumši sarkanbrūnā tonī. Puta ne gluži balta, bet gandrīz, nu tāda aitas (tīras) krāsa, un diezgan krietna; ātri sāk plakt, bet pavisma nenoplok. Smaržā šķiet, ka iesals bišķi ņem virsroku pār apiņiem, bet garšā ir neizšķirts: arī smuki sabalansēts un noapaļots, sākumā lieka pasalds, bet apiņi vairāk izpaužas pēcgaršā. ****/*****

Ja nu no šiem diviem var kādus secinājumus izdarīt, tad Thornbridge spārda. Varbūt arī apnikuši amerikāņu stila krafti, kas bieži ir no sērijas "ja nu kas, piepisīs vairāk apiņus", te tomēr angļu skola un tāds rāmāks piegājiens, bet ar ļoti patīkamu rezultātu.
Igaunis Skotijā uztaisījis brūzi "Black Metal Brewery":

metalhammer.teamrock.com/news/2015-03-03/bla...
Thornbridge Wild Raven man ar ļoti patika - sākumā vairāk pēc stauta garšo, bet tomēr spraucas tie apiņi ārā, kautgan nav diži rūgts, pēc izjūtas. Labi nostrādāta, niansēta garša, lai ir ko pačāpstināt. ****
Būs laikam uz Promo jāaizlaiž - Adnams šiem arī parādījies (sarakstā vēl nav): www.sanitex.lv/index.php?&plid=611...
Pohjala/Lervig Odensholm (Pinot Noir Barrel Aged Porter, 9%) www.ratebeer.com/beer/pohjala--lervi...
Sākumā gandrīz sāku domāt, vai tikai nav inficēts - atvērās ar paukšķi, ārā gan nekāpa, bet putoja ļoti spēcīgi, piedevām puta (gaiši brūna) ir milzīga un stingra; aizdirsi 2/3 no glāzes - nesagaidīsi, kad sakritīsies. Garšā arī ieskābens, tāpēc tāda pirmā doma bija. Bet pēcāk sapratu, ka tomēr laikam tā domāts. Pie tās garšas ir jāpierod, sāka iet pie dūsās tikai pasās beigās. Vīnīgs skābenums, mazliet alkohola, dedzinātā iesala rūgtums ar vieglu saldenumu pēcgaršā, pēc konsistences diezgan pabiezs. Interesants, diezgan sarežģīts alus. Vai es gribētu vēl vienu? Vienu varbūt jā, jo tikai pašās beigās sāku sačāpstināt ko patīkamu. Ar zvaigznēm nevar saprast - ko čāpstināt te noteikti ir, bet neesmu drošs, ka patika.
Ta jau labi, ka nesaņēmos iekš Beerfox par viņu €4.50 nolikt (ja ne visus 5)
4.99 laikam bija.
+1
Buxton Rain Shadow (Imperial Stout, 11,8%) www.ratebeer.com/beer/buxton-rain-sh... Labs stila piemērs. Biezs, melns, mazliet lipīgs ar maigu karbonizāciju un nelielu patīkamu vīnīgu saldenumu, kuru pēc tam diezgan brutāli nomasē grauzdējuma+šocenes rūgtums. Rūgtāks par vidusmēru, ilgi saglabājas pēcgarša. ****

Buxton Imperial Black (Black IPA, 7.5%) www.ratebeer.com/beer/buxton-imperia... baigi labais. Nav daudz ko komentēt, bet tikpat labs kā augstāk minētais Thornbridge Wild Raven, tikai šis melnāks un vairāk pēc apiņiem smaržo. ****/*****

Buxton vispār rādās arī viena itin ģeldīga darītava esam.
Uzreiz sakārojās pašam ko iesmelt


''Talk to enough craft brewers, and one part of the picture beings to emerge—simply put, many are fans of heavy music. Cigar City founder Joey Redner speaks fondly of growing up with the sounds of Black Sabbath, Metallica, and Motörhead. Scott Hedeen, owner and brewmaster at Atlanta’s Burnt Hickory, remembers transitioning from superheroes to KISS as a 10-year-old because “they were basically Spiderman singing about hooking up.” Todd Haug played lead guitar in 1980s thrash metallers, Powermad, long before he joined Minnesota’s Surly Brewing Company as brewer in 2005.

In much the same way craft-beer fans transition from cheaper, lighter macros to saisons, stouts, and IPAs, there seems to be a moment for each of these brewers where mainstream music just didn’t cut it anymore—a point where they needed something heavier and more complicated, just like the beer they’d one day brew.

But the connection runs deeper than mere taste—in so many ways, the two scenes are cut from the same cloth. Craft breweries and metal bands are both the outcast little brothers of two very big, very well-funded household industries—beer and rock ‘n’ roll—that have made a name for themselves by pushing boundaries and extending a middle finger to the status quo.''

Vairāk teksta: firstwefeast.com/drink/headbangers-b...

Laikam jau bija likts - pazīstamākie metālbandu aliņi: loudwire.com/signature-rock-meta...
^ Šīs līdzības jau sen biju pamanījis, un tās jau arī ir tikai loģiskas.
Trappistes Rochefort 8 - , Strong Ale, (Beļģija) 9.2%
Pēdējo reizi es dzēru visus 6, 8 10 bija hmmm pirms 5. gadiem
Es ieraudziju šo mūsu veikalos, tikai 8.
izcils alus, viegli dzerams , (augsta alkohola līmeņa del), varvienu pudeli pēc otras, nezaudē savu garšu
ko man patīk Rochefort un Westmalle jūs ievietojiet to glāzē, un tā ir interesanta skaņa, , tāpat kā dzirkstošam vīnan
brīnišķīgi alus

Oppigårds / Amager Bridge IPA. Zviedrija / Dānija, Double IPA 7%
Amager ir daži labi ali, es tikai nopirka šo vienu, jo tur bija viens trappistes Rochefort palicis, ne parak laba dubulta IPA , parastā IPA Oppigård ir laba, bet vienkārši zaudē savu garšu, 0.3 l pudele ir ideāli, ja tās būtu vairāk garšu zaudētetu atrak.

O'Hara Irish Red, Īrija, Ale 4,3%
Domāju, ka man nepatīk par Britan ir nedēļā Ales, un tā tālāk, britu izcelsmes bet amerikāņi ļaus labāk
Man patīk krogi, izlejamais alus no muciņas, mucās, bet es ienīstu šo britu lietu 5h krogā dzert 7 pintes 3% alu un skatīties futbolu, es varu nopirkt stiprāku, skatīties to mājās. 5% - 13% alus un skatīties visu mājās

Anyway Man patika, ka tiri labs vajs alus, bet žēl, 0.3 pudele. Man vajag 2 pintes tā.
Garšīgs ale ,, bet kā jau teicu amerikāņu var taisīt to 5,4% es izvēlos amerikāņu, bet tas ale ir labs, es nedomāju teikt negatīvs, bet ... btw Īrijā ir pintes pudeles, tas būtu viss labāk, Es personīgi domāju, ka darīt 0,3 litrus alus pudeles ir stulbi, mums ir nepieciešams vāciskot un britaniskot visus alus Standartus, kad runa ir par tilpumu

Brasserie Distillerie Du Mont Blanc - Triple Epices, ale, Francija 7,2%
Es esmu skeptiķis, kad runa ir par Franciju un alus, mēģināju 3 alus no gandrīz Bel pierobežas reģioniem, visi bija piss bieeri
Sis lika man mainīt domas, franču tautai vajadzības izmestvīnu no savas galvas un dzert alu, liels, viegli dzerams, garša, (jūtams mazliet saldums , saldums pazud , bet ne alus garša)
Man patīk 0,7 l pudeli, un ka īpašs korkis , atveriet to ciešu ut, tas var stāvēt pudelē kādu laiku, es atceros, mana vecmāmiņa izmantot būt šāda cources, damn vecās skolas lietas ir forši
Liels alus ..

BTW etiķete ir forši tas tika pateikts kliedziens mani, es redzēju Odin kaut ko, pagāni runā Vasarsvētku ppl

jag är en galen krigare I valhall , öl är mitt liv, och norrland är hem

PS zinu ka ir kludas bet man nav jatskaitas par garumzimem, rakstijhu angliski, tulkoju ar googli, vispar es esmudzeris ....

alkohola reibums ir vainu pastiprinošs apstāklis
Vai es šo uzrakstīju ? Es neatceros
^ tikko kā viens ieminas par «vainu pastiprinošiem apstākļiem», uzreiz Baikeris raksta pareizi: gan jumtiņš uz š parādās, gan garumzīme uz ī… ;)
Garajā tekstā jau arī garumzīmes bija, bet tādus teikumus, kā, piemēram, "Domāju, ka man nepatīk par Britan ir nedēļā Ales, un tā tālāk, britu izcelsmes bet amerikāņi ļaus labāk" tās nepalīdz saprast :D
Intar
Es to rakstīju draugam, angliski, tad iztūlkoju ar googli , laboju, laboju, beigās uznāca miegs un es pametu

Par ale es domāju to ka jeb kuru Britu ražojumu , oriģinalu, Amerikānhi iztaisa labāku, jo ir stiprāks. Un bieži tas % padara to grašigāku,
Nu jā, to jau varēja saprast arī no tālākā teksta. Neesmu gan pārliecināts, ka ja alu, kam pieklājas būt ap 4% abv, uztaisa uz 5.5% un piepiš klāt trīsreiz vairāk apiņu, vairs var skaitīt kā to pašu stilu.
+1
Pamēghini 3% vai 4% alu un 5% 6% tāda paša stila, īpaši stout vai porter. Man daudzi britu vājie, 3% kas ir pubu standarta pudeļu versija liekas ūdeņaina. Amerikaņiem, vismaz micro darītavām ir labāka garša, nav piss garša... vismaz man ta liekas,
Alus Eiropas valodās - pbs.twimg.com/media/CA2io88UQAAEl...
Visspārdīgākā ir velsiešu versija >:)
Yeastus Christ u.c. jautri aliņu nosaukumi (komentāros arī labinieki) - www.buzzfeed.com/esquire/25-of-the-m...
Holandiesiem ir alus kas nozime ''zivs sieviete'', holandiesu valoda
Omnipollo Leon Belgian-style Pale Ale , 6.5%
Brewed at De Proefbrouwerij in Belgium

www.omnipollo.com/bēr/leon

Man bija tas , ar šampja korķi

Labs alus, ar bagātu garšas buķeti un smarzju, kas bija noturīga. Pat ilgāk kā garša. Mute tas palika tāds sauss, kā vīns
Ir garšas atskirība, ja dzer no sampja pudeles vai standarta alus?
Kaut kāda nianse jau droši vien ir, bet prātīgi cilvēki labu alu dzer no glāzes.
Intra - es domāju, ielejot glāzē, vai šampja un parasta pudele, kaukas mainās garšā vai ne?
Šampja pudele tur lielāku spiedienu, tātad ir iespējams, ka tādā pildīts būs tāds alus, kam paredzēts vairāk uzgāzēties. Tas gan nebūt nav obligāti. Citas atšķirības laikam nav, man domāt.
+1
Vakar savu pirmo Gose stila alu izdzēru www.ratebeer.com/beerstyles/grodzisk... - proti, septītajā vietā esošo Westbrook Gose www.ratebeer.com/beer/westbrook-gose...

Garšīgs skābulītis, bet nu ļoti skābs. Skābuma intensitāte kā citronam, tā, ka acis miedzas ciet. Drusku gan ir arī kāds sidrīgs saldums nomanāms un sāli drusciņ arī var just. Koriandru nejūt, un vispār grūti kaut ko konkrētu zem tā skābuma sajust. Krāsa ir smuki spilgti dzeltena, puta pavisam minimāla. Par spīti skabajam iepisienam, ir tā, ka prasās vēl, arī tagad rakstot siekalas mutē.
Desmit gadu garumā ik pa laikam, kā nu iekrīt, virinot garām Oboloņas brūzim, beidzot nolēmu pēc ilgāka pārtraukuma paprovēt kaut ko no šiem — konkrēti litrīgo tumšo pa 1 eināru, dabūtu Prismā.

Gadās jau, ka sūda ražotne pēc ilgāka laika iemanās ražot arī kādu labu šķirni (re, kā Aldaris cenšas, un reizēm kaut kas pat sanāk) — bet šis nav tas gadījums. Kā Oboloņa ražoja mīzalu, tā turpina. Šo konkrēto tumšo varētu varbūt vienīgi nosaukt par pusmīzalu vai trīsceturtdaļmīzalu.
Parādījusies jaunā alus stilu rokasgrāmata. Sidrs un Medvīns nodalīts atsevišķi un tur neparādās. 118 apakštili (2008.gada versijā tikai 80).

www.bjcp.org/docs/2015_Guideline...
Kasteel padzēru:
Donker 11 ir baigais fufelis - jūt alkoholu, nedaudz karameli un salkanumu - *
Blonde 7 ir OK, bet Bīrfestā dzertie labāki - **
Roughe visai prasts ķiršinieks - neitrāli skābens un ķirsīgs. Tas arī viss. Alus Cellē dzertais Bacchus un pat popsīgais Bella Vu Kriek sit šo vienos vārtos - **
Promčiks piedāvā labu ASV alu, bet, man tas viss ir sen zināms. Kur ir Russian River gardum gardais alēns? Nekur. Tikai Kalifornijā un Filadalfijā ;-(
+1
pie mums jau var nopirkt alēnus, kurus Štatos grūti dabūt (es domāju tieši ASV ražotos)
Ar ko tas izskaidrojams? Iespējams, ASV tirgus ir pārsātināts. Sierra-Nevada investē miljonus jaunās receptēs, bet maziem brīnumdariem nepietiek kapacitātes eksportam (minu to pašu Russian River darītavu). Protams visam apakšā ir ekonomiskās intereses, bet kādas ;-)
+1
Brewers & Union Friday (6.5%, American IPA) - www.ratebeer.com/beer/brewers-union-... - American var droši atmest, jo diža apiņu blieziena nav ne garšā, ne aromātā, bet ļoti labs Angļu IPAs paraugs - garšīgi sabalansēta, ar apiņu pēcrūgtumu, labu ķermeni un kopējo struktūru. Ar baudu izdzēru. Šito var arī sešpakas versijā paķert - cena zem €2 par 0.5L. Labākais, ko no šiem esmu dzēris. 4/5

Kaltenecker Tokaj IPA 13° (5.5, IPA) - www.ratebeer.com/beer/kaltenecker-to... - kārtējā IPA, kurai nosaukums pilnībā neatbilst saturam: aromāta nav, garšas īpašas arī - neliels rūgtums. ķermenis ir nedaudz īpatnējs - tāds kā eļļains - ne gluži nepatīkami, bet arī ne visai patīkami. Kā alus gan nav slikts, bet tas pat uz APA nevelk - Blond Ale, vai vienkārši gaišais eil. 2/5

Brønhër The Drunk Hop - Large Lager (4.7%, Lager (vairāk gan uz Pilzeni velk)) - www.ratebeer.com/beer/bronher-the-dr... - Nr.6 šobrīd RB reitingā. Laikam vairs nespēju šādus garlaicīgos novērtēt, jo garšā jūt iesalu fonā un nedaudz apiņu. labs un patīkami dzerams pļumpvasers, bet nekas vairāk. 2.5/5

Brønhër Drink Me Alive! Lager Ale Brew Blend (5.5%, Cream Ale) - www.ratebeer.com/beer/bronher-drink-... - nezinu, kā tur tas Cream Ale izpaužas, bet šis ir reāli labs un garšīgs - struktūra un karbonizācija kā beļģu gaišajam - ļoti gaišs un karbonizēts, bet tieši laikā un sanāk dzirkstoši-atspirdzinošs. Garša visai interesanta un īpatnēja - grūti raksturot (kautgan nav nekas tāds ļoti specifisks - vienkārši, grūti noraksturot). Ir tīkams, viegls aromāts un patīkama garša ur apiņu rūgtenumu pēcgaršā. 4/5

Anchor Old Foghorn Ale (8.8%, Barley Vine) - www.ratebeer.com/beer/anchor-old-fog... - beidzot nogaršota žanra klasika. Spēcīgs un niansēts alus. Nedaudz uz Beļģu dūbeli velk. Garšā ir gan saldenums, gan esteri, gan apiņi. Viss kā uz etiķetes rakstīts - bez plikas diršanas. Piesātināts un ilgi baudāms. 4/5

Edge Brewing Hoptimista IPA (6.6%, American IPA) - www.ratebeer.com/beer/edge-brewing-h... - šī gan pilnībā atbilda aprakstam - aromātiski apiņoti un rūgti garda. Viss kā pienākas un lielisks apiņu baudījums. 4.5/5

Brønhër Hop Clan in the Highmalts - Wee Heavy (8.8%, Scotch Ale) - www.ratebeer.com/beer/bronher-hop-cl... - nav daudz stila paraugi dzerti, bet tie daži bija saldenāki. Šis ir kārtīgi tumšs ar tumšo iesalu buķeti. Jūt arī kūpinājumu, esterus un alkoholu. Sausa, dūmaina pēcgarša. Ķermenis ir samērā viegls un tādēļ dzeras nepiespiesti, kautgan garša ir piesātināta. ļoti labs, bet nav īsti manā gaumē. 3.5/4

P.S. Veseli 4 Spāņu ali nogaršoti ;)
Jā, Hoptimista man arī ļoti patika.
+1
P.S. Tokaj IPA man no Slovākijas atveda, Hoptimista ir BeerFox (cena kož, bet man ar gribas kost) - pārējie no Promo.
Izbaudīju to Brønhër The Drunk Hop — ja to dzer pirmo, tad ir ok, ja dzer pēc kāda cita nopietnā aliņa, tad tiešām liekas, kā tāds vieglais padzēriens...
Tas dārgais gals ir jāmāk (pareizi) testēt. Nekā personīga.
Brooklyn East IPA, brūvē Brooklyn Brewery, 6,9% — īsti rūgta IPA, priekš manis pat varbūt drusku pārāk liels rūgtums 0.355 litru pudelītē. Importējis Aldaris. Maksāja virs eināra Prismā (tas ir ar atlaidi).

Affligem Blonde divreiz fermentēts dzeramais, ļoti izteikta Beļģijas blondā garša. 0,3 litru pudelīte ar gadskaitli 1074 virsū. Maksāja pie 2 eiro. Varbūt būs jāpaņem vēl.
Neko diži rūgta tā Brooklyn EIPA jau nav. Varbūt tāpēc tā likās, ka viņam tāds papliks un ne pārāk interesants tas rūgtums ir, cik nu viņš tur ir.
Prismā līdz 7.okt. atlaides arī Fulleram, Bernardam un britu 13 Guns, C un Big Ben
super ziņa!
Kautkad jau biju licis sarakstu ar Metālbandu atbalstītiem / līdzveidotiem aliem: loudwire.com/signature-rock-meta...

Šonedēļ klajā laists:

Amber Smashed Face - www.metalinjection.net/bands-and-booze/can...

Slayer 666 Red Ale - www.metalinjection.net/bands-and-booze/sla...

te vēl daži šmiguči: www.metalinjection.net/category/bands-and-...
+1
Bruķikā Corpsegrinder močīja ar Three Floyds Brewery kreklu mugurā, tā ka tas laikam tikai loģiski. Ja nu līdz šejienei tas atnāktu (nebrīnītos, zinot, cik CC ir populāri), noteikti paprovētu, tā jau Three Floyds ļoti labi kotējas it kā.

Straffe Hendrik Tripel www.ratebeer.com/beer/straffe-hendri... ).75 formātā. Veras ar iespaidīgu paukšķi, paskats un putas grandiozas, bet nu vairāk nekā sevišķa nav. Dāvinātam zirgam zobos neskatās, bet, zinot cik par šo prasa, nav tā vērts. Viduvējs beļģu stiprais. 2.5/5
Ja atmiņa neviļ, tas bija Straffe Hendrik Blond, ko biju noriskējis 0.3 pamēģināt, bet tas gan bija lādzīgs, sava stilā kārtīgi virs vidusmēra.

Meantime London Pale Ale www.ratebeer.com/beer/meantime-londo... šis gan ir prīmā. šis tas no Meantime personīgā pieredzī ir ticis atzīts par labu mantu, šis tas par viduvēju, un šķiet, ka šis nebija ņemts aiz bažām, ka varētu būt neizteiksmīgs, bet, kā izrādās, viss ir kātos. Viegls, smaržīgs un garšīgs. 4/5
es Meantime PA 2/5 devu

par Hendriku bija aizdomas, ka tādu piķi noteikti nav vērts, tāpat kā tas ākstu alus, ko Alusfestā tirgoja
Nu nez, vecs trāpījies, vai slikts garīgais bijis, man liekas zaibis PA, tāds, ko varētu strēbt litriem gardu muti.
Jopen Koyt Gruitbier (8.5%, no Pērnavas alusbodes)

Varen izteiksmīga smarža un arī sulīga garša, kurā dominē Kadiķogas un virši, bet ir tur arī vēl kaut kas. Pabiezs, nedaudz saldens, bet ne pārāk, un ir arī viegls, patīkams rūgtumiņš pēcgaršā. Grādus nejūt garšā absolūti, bet rada viegli sildošu sajūtu. Ļoti labs, rekomendējams visiem Labieša Meža un citu viņu brūvējumu cienītājiem. 4/5
Iekš BeerFox sarīkojām nelielu IPU degustāciju:

Nebraska - IPA = 2.75/5 - pārāk iesalains un neIPīgs
Yo-Ho - Aooni = 3.5/5 - smarža burvīga, garša laba
Amager - Orange crush = 3.75/5 - apelsīnus īsti nejutu, bet smaržā un garšā smuki apiņi, kautgan var arī par Pale Ale nosaukt
Amager - Chad, King of The Wild Yeasts = 2.25/5 - skābais Pale Ale. Baigais piemīzto apeņu blieziens
Buxton - Wild boar = 3/5 - īpatnēja un spēcīga apiņu garša, spēcīgs rūgtenums, sausa pēcgarša, bet nav diži interesants.
Buxton - Axe edge = 3.5/5 - labs aromāts, kā Mosaic un Equinox (izmantojuši gan Amarillo, Citra and Nelson Sauvin). Saldena garša ar zāļainiem apiņiem. Labs.
Buxton - Double Axe (2015) = 4.25/5 - smarža jaudīga (bet ne visiem patika, nezkādus vēmekļus pieminēja ...). Garšā ļoti salda melone ar kārtīgu rūgtumu. Ilgstoša pēcgarša. Daži bija sajūsmā, bet daži savu porciju atlēja man :)
Izskatās, ka tev laiks pāriet uz 20 ballu vērtēšanas skalu :)
ai, Untappd'am pievienojos - šiem ir tagad sīkāka skala. Reizēm paslīd roka ;)
Opjaķ arī pievienojies mūziķu modei "savus"alus izlaist:

www.facebook.com/notes/opeth/opeth-l...
+1
Alesmith Anvil ESB www.ratebeer.com/beer/alesmith-anvil...
Paņemts pa nosacīti lēto (4€ pa 650ml, normālā variantā laikam bija ap 7€) ar notecējušu derīguma termiņu. Drusku iznāca putas ārā pie attaisīšanas, citādi šķiet, ka bez vainas. Tīkama bagātīga iesalu buķete, mēreni saldens, viegli apiņi fonā. Visai spēcīga garša tādam salīdiznoši vieglam alum (5.5%) - t.i. tāda garšas intensitāte parasti sastopama 7% un vairāk alos. Kopumā vairāk velk uz labu Amber ale, bet var jau būt, ka atbilst arī ESB kategorijai. Gan jau ka svaigs, ar jūtamākiem apiņiem, varētu būt vēl labāks. Šādā variantā 3.5/5
Squatters Craft Beers Hop Rising (9.0%, Double IPA) - www.ratebeer.com/beer/squatters-hop-...

Atveda šo no Štatiem un sastāstīja, ka labākā DIPA, kas tur dzerta (no kādām 10 laikam). Aromāts ir - nedaudz konča un vairāk apiņu, bet nav īpaši izteikts. Garšā tā pati ledene, bet nav īpaši salds. Pēc tam iesit apiņu, bet arī tie nav ļoti izteikti - ir labs rūgtums, bet pamaz interesantu apiņu garšu. Pēcgaršā visai ilgs rūgtums. Kopumā labs, bet no DIPAS gaidu lielāku apiņu spērienu aromātā un garšā - 3.5/5
+1
Vēl rakstiņš par (craft) alu un Metālu:

''Not playing to trends seems to be the "metal" philosophy that unites all of these brewers. "There's a lot of [metal musicians] playing their asses off out there that are good who are never gonna 'make it,' explains Haug. "A lot of that same hard work attitude and energy has to go into making good beer. People don't need to know you're listening to metal when you make it, but the intensity while you're working to make sure everything is executed right and everything is consistent…it's part of the engrained culture."''

www.foodandwine.com/fwx/drink/number-ye...

TRVE Brewing: kingsroadmerch.com/trve-brewing-compan...
+1
Vakar TAKĀ notika pirmais Crapbeer vakars. Piedalījās 8 rūdīti entuziasti. Alus izstrādājumus sadalīja pēc potenciālā griezes momenta un izcelsmes sešās kategorijās, un katrā noteica savu ģenerāli.

Walter Gaišais 4.0% -
Walter Oriģinālais 4.2%
Lata Gaišais 4.2% --
Cēsu Light 4.2% +

Pa lielam, visai līdzīgi, ar saldenu iesalu, kas atgādina konservētu kukurūzu ar min netīkamām iesalainām piegaršām. Lata Gaišais bija silts - varbūt tāpēc visai vienbalsīgi tika atzīts par sūdīgāko, jo bija izteikti riebīgs, bet Cēsu Light bija vismazākais salkanums.

Zipfer 5.4% -
www.ratebeer.com/beer/zipfer-urtyp/9...
Branik 4.1% +
www.ratebeer.com/beer/branik-10o-sve...
Pardal 3.8% --
www.ratebeer.com/beer/pardal-sv283tl...

Pirdējs Čehijas festu Brutal Assault apmeklējot ir bieži lietāts un tā stiprā (4.5%) versija par labu atzīta - švakais gan ir pabriesmīga graudu putra. Zipfer - mazgaršīgs un iesalains, bet ar kādu apiņu nojausmu garšā.
Branik jau ir normāls aliņš, kuram apiņus pat nedaudz jūt. OK pļumpvasers.

Optima līnija 7.0%
Apinītis 7.0% +
Līcis 7.0% --
Miezītis 7.1% -

Visai cukuraini izstrādājumi. Līķi vienbalsīgi atzinām par riebīgāko, bet par labāko domas dalījās - man Apinītis likās vismazāk riebīgākais ar sidrīgi bezgaršīgu garšu. Optimai ar bija sidrīga garša ar cukura piesitienu. Mīzīts ir līdzīgs Līķim - saldeni salkans ar pasausu nobeigumu, bet ne tik riebīgs.

Miezītis Tumšais 7.0

Vienīgais tumšais (pat pēc starptautikajiem standartiem, tātad jūtami mazāk gaišs par Užavas vai Brenguļa pseidotumšajiem). Pēc garša gan krāsu nevarētu noteikt, jo karameli nejūt, bet tā veiksmīgi noslēpj negaršas un sanāk visai neitrāls spērējdzēriens, kas ir labāks par gaišo versiju.

Gryzta Vyrai 7.5% -
Jovariu Snekutis 6.0%
Biržu Štiprusis 7.5%
Imperial 7.5% -

Par pirmā ala nosaukumu neesmu pārliecināts, bet visai pabriesmīgs - sidrīgi cukuraini iesalains.
Biržu produkts gandrīz bezgaršīgs, tā ka puslīdz OK.
Imperial līdzīgs draņķis pirmajam - pliekani sidrīgs ar riebīgu piegaršu. Jovaru bija nezkā iemaldījies, jo ir no citas kategorijas (un atšķirībā no trim pārējiem, nebija pusgadu nogatavināts :D ) - skābens ar nelielu karameles garšu. Tāds-nekāds, tas leģendārais leišu kaimiškas, bet vismaz kāda garša, kas nešķebina.

Pasākuma noslēgumā bija beļģu Brasserie St-Feuillien ražojumi, kas kopumā bija labāki par leišu izstrādājumiem un pārējiem, tā ka nedaudz cita vērtēšanas skala, bet nekas labs, kopumā: www.ratebeer.com/brewers/brasserie-s...

St Feuillien Saison 6.5% +
St Feuillien Blonde 7.5% --
St Feuillien Brune 8.5% -
St Feuillien Triple 8.5% -
St Feuillien Grand Cru 9.5%

Saisons bija vislabākais no beļģiem (to varētu arī nopirkt) - sauss, šampjveidīgu garšu, nedaudz apiņi. Patīkams.
Blonde - pārgāzēts, ar šampūna piegaršu un ļoti nepatīkams.
Brune - arī pārgāzēts un garšā tikai karamele ar kautkādu tinktūras piegaršu.
Triple - atkal pārgāzēts, nedaudz saldeni-medicīnisks ar lakricas piegaršu.
Grand Cru - brutāli pārgāzēts, bet garša ir sausi-salda un patīkama.

Nesaprotu, kā šiem draņķie RateBeer tādi vērtējumi - varbūt visiem termiņš sen jau beidzies - nepaskatījos.
Vērtējumi ir subjektīva lieta. Kādreiz es Ratbeer paskatījos, bet tā arī nesapratu, kur dažādos atejniekos iespējams sajust karameles, citrusus, tādus un šitādus apiņus. Kad vēl vērtējums neko neatpalika no krietnākiem produktiem, tad sapratu, ka šī vērtējumu sistēma nav man.
karameli var sajust gandrīz katrā pustumšā (nu tādos, ko Užava, Piebalga, Bauska u.c. par tumšajiem saukā) alū.
+2
^^ atmet pīpēšanu :D
UKROP Beer — «Ukraiņu patriota alus». Kioskā 13,50 hrivņas, no kurām 0,50 UAH aiziešot «dopomohu ATO», kā rakstīts uzlīmē uz pudeles.

beerplace.com.ua/news/ukrop-beer-nov...

Izskatās, ka šis ir veids, kādā mēģināt pārdot nekam nederīgu gaišo mīzalu. Pats švakākais, bezgaršīgākais un ūdeņainākais ukraiņu alus, kāds jebkad provēts 10 gadu garumā. Pat Oboloņas vai Slavutič gaišie ir labāki. Ne garša mutē, ne hlams galvā. Šovakar būs jāpaprovē kas jēdzīgāks!
+1
Varēj vismaz dilles piemest.
Kad es pirku, tad tieši cerēju, ka būs dilles klāt. Pudele arī no diļļu krāsas stikla, nevis brūnā stikla. Izrādījās — ne tur alus, ne tur dilles…
^ zaļa pudele neko labu nemēdz nozīmēt, tādās redzēti pamatā tikai mīzali - karlsbergi, tuborgi, heinekeni, cēsinieki utt. Kāds drusku jēdzīgāks čehs var trāpīties, tipa Urķelis. Kad te priekš pāris gadiem gada beigās krāju zaļās pudeles eglītes uztaisīšanai, bija tīrās mocības.
13.02.2016. METENIS. Rīga, Briāna 9

Tātad - šogad uz METENI esam aicinājuši 12 darītavas. Pirmo reizi būs arī tālāki viesi par Baltijas valstīm. Darītavu izvēlē vadījāmies pēc absolūti subjektīviem atlases kritērijiem, taču paturat prātā, ka gribam parādīt kvalitāti un dažādību. Tāpat priekšroka tika dota darītavām, kuras ir grūti vai nav pieejamas Latvijā. Tātad pilnais saraksts:

Labietis (Latvija)
Malduguns (Latvija)
Sakiški (Lietuva)
Dundulis (Lietuva)
Lehe (Igaunija)
Pohjala (Igaunija)
Ollenaut (Igaunija)
Puhaste (Igaunija)
Tanker (Igaunija)
Browerij De Molen (Nīderlande)
Austmann bryggeri (Norvēģija)
Redchurch brewery (Anglija)

Kopā būs nepilnas 200 alus šķirnes, tā kā pat dzerot 80ml "pusītes" visus kvalitatīvi nogaršot nez vai būs pa spēkam pat kastrolim.

Līdztekus alus programmai šogad METENIS būs intereantāks arī folkloras ziņā. Būs 3 folkloras žanra grupu koncerti (Grodi, Vilkači, Dārdi), kā arī masku darbnīca, spēkošanās sacīkstes, sadziedāšanās, danči un vēl šis tas Meteņiem atbilstošs, kas atkarīgs no laikapstākļiem. Piens taisīs ēdienus un kopumā būs iespēja veicināt vielmaiņu, lai varētu nogaršot vairā alus :)

Tāpat kā citus gadus būs festivāla kauss, tāpat kā citus gadus būs 160ml pilnās porcijas.

Pretēji citiem gadiem, šogad būs ieejas maksa. Iepriekšpārdošanā 7eur, pie durvīm 10eur (iekļaujot kausu). Vai arī 7eur pie durvīm, ja alu nedomā dzert (bez kausiņa).

Pretēji citiem gadiem būs žetonu norēķinu sistēma. 1 žetons=1 eur. Attiecīgi aliņi maksās no 1eur līdz 4eur par 160ml. Pilnais saraksts ar cenām būs pieejams dažas dienas pirms.

Pretēji citiem gadiem būs dzeramais ūdens par velti.

Tāpat šogad nebūs arī mājbrūvētāju konkursa, jo telpās īsti nav vietas. Nebūs arī plastmasas glāžu.

www.metenis.lv (aivedīs uz FB notikuma lapu)
+1
vai kads arcetas mani ;D
Trešdien negaidīti sanāca ņemt dalību Thornbridge ( www.ratebeer.com/brewers/thornbridge... ) alu degustācijā Alus Cellē:

Tzara (4.8%, Kölsch, bet angļi to tā nedrīkst saukt) - ūdeņains ar nelielu saldena iesala piegaršu. Parasts pļumpējamais karstā vasarā. 2/5

Chiron (5%, APA) - ilgi čāpstināju un salīdzināju ar nākamo, kamēr secināju, ka šis tomēr labāks un pat IPīgāks - labi sabalansēta apiņu un iesala garša (klasiska garša un sabalansētība vispār ir šīs darītavas iezīme), ļoti labi dzeras un viscaur garšīgs. 3.75/5

Jaipur (5.9, English IPA) - visai klasisks žanra paraugs un veido 1/3 no darītavas pārdošanas apjomiem. Neuzbāzīgi apiņots, vairāk uz Pale Ale velk. Arī gards un labi dzeras, bet nedaudz pietrūkts līdz Chiron. 3.5/5

Wild Raven (6.6%, Black IPA) - iepriekš bija dzerts un patika labāk, iespējams apiņi ar laiku nedaudz pačibējuši, bet tāpat jūt gan apiņu, gan tumšo iesalu buķeti. Arī dzeras viegli un ātri. 3.75/5

Halcyon (7.4%, DIPA) - priekš imperiālā spēriens ir pavisam pieticīgs un mazāks par iepriekšējiem trim aliem, bet arī garšīgs, sabalansēts, viegli dzerams utt. 3.25/5

Otto (8%, Weizenbock) - brengulistiem varētu patikt, bet man ne pārāk, kautgan interesants un labs pats par sevi - bāzē duppelbocks / dūbels + kviešiniekam raksturīgās banānu un košļeņu garšas (var at Weihensteppaner Vitus salīdzināt, tik tas ir kviesīgāks). 3/5

Beigās, kautkas ar ko Otto noskalot:

Port Brewing Hop 15 (10%, DIPA) - www.ratebeer.com/beer/port-brewing-h... - no nesen dzertajiem var salīdzināt varbūt ar Hop Freshness sērijas aliem - lielisks aromāts, lieliska apiņota garša un pēcgarša, bet rūgtums neliekas nomācošs, tāpat kā ķermenis nešķiet par saldu. Alkoholu arī nejūt garšā. Lielisks žanra paraugs (37 vieta DIPA topā ir tam apliecinājums - tur ir kā biatlonā). Ja pirms tam būtu švakāki ali dzerti, varētu būt arī augstāks vērtējums. 4.5/5

DEUS Brut des Flandres (11.5%, Belgian Strong) - www.ratebeer.com/beer/deus-brut-des-... - tautasdziesmās apdziedātais alus dievs, no kura daudz gaidīju, bet maz saņēmu ... iedomājos to esam uz Duvel pusi - sausu, šampanietim līdzīgu, ar dzidru garšu un nelielu apiņu piesitienu. Šim smaržā un garšā ir vaivariņi vai kas tamlīdzīgs. Garšā vairāk uz kviešu bock, kā Vitus velk - biezs ķermenis un saldena garša. Ir jau niansēta un interesanta, bet man ne visai - ja vienam būtu jādzer, diez vai pievarētu pudeli. 2.75/5

Lindemans Blossom Gueuze (5.5%, Gueze)- www.ratebeer.com/beer/lindemans-blos... - neesmu ne tuvu skābuļu cienītājs, bet šis ir viens no labākajiem, kāds dzerts - nav nomācoši skābs, ļoti atsvaidzinošs un ogains (labi jūt pievienotās ērkšķogas). Ir ko pačāpstināt. 3.75/5
Nav tak tur nekādas ērkšķogas, bet gan plūškoka ziedi.
pohuj - man pēc ērkšķogām garšoja :p
+1
Tad tu saki, ka Otto bija pievienotas košļenes un banāni, ja?
Bleid, saki, ka tur krizdoļi klāt — tad Intars uzreiz sapratīs un piekritīs! :D
^^ nē, tikai banānu košļene. Turbo, ar komiksu.
+1
Dzirdēts, ka pašmāju supepremiumlāgeristi uztraucas, ka tik viņu īpašās receptes kāds nenozog - raustās pateikt, vai tādu un tādu iesalu izmanto un tādā garā, bet Skotu BrewDog izdevuši smuku savu 215 recepšu krājumu:

6303ffd34a16b1ca5276-a9447b7dfa4ae38e337...
+1
Varbūt vēl ir kāds, kas domā, ka Itālija ir vīnu zeme, bet tā ir viena no šābrīža TOP10 alus lielvalstīm ar 878 brūžiem (4.vieta pasaulē). Pēc RateBeer vērtējuma labākais Latvijas alus (Lauvas Pacietība, 3.68 punkti) paliktu ārpus Itālijas TOP50, kuru noslēdz ali ar 3.69 punktiem.

Birra del Borgo (Itālija) – PROMO pa €2.10-2.40 @ 0.33L.

Stilus pats izzīlēju dzerot. Visi kvalitatīvi, labi nostrādāti, bet bez īpašiem pārspīlējumiem – var salīdzināt ar Thornbridge ražojumiem, jo arī Birra del Borgo aliņiem tāda īpašība, ka, jo vairāk dzer, jo vairāk garšo. Sagāzējums arī patīkami mērens.
www.ratebeer.com/brewers/birra-del-b... // untappd.com/search?q=Birra+del+...

Cortigiana (5.0%, Saison // Golden Ale) - 3.5/5

Zeltains, viegls ‘’pilzenes’’ alus. Ļoti svaiga garša, viegla apiņu piegarša (knapi nojaušama). Ļoti viegli dzeras – festā tādu varētu spaiņiem strēbt.

Duchessa (con farro) (5.8%, Saison) - 2.75/3

Varētu būt Belgian Ale, jo Beļģiski iesaldens, ar tīru un svaigu garšu. Pat nedaudz pasauss. OK, bet nekas īpašs.

ReAle (6.4%, American Pale Ale) - 3.5/5

Amber Ale – labs, iesaldens iesala ķermenis ar apiņu piešprici. Arī, tīra, klasiska garša.

ReAle Extra (6.4%, APA (tā paši klasificē) / IPA (tā RateBeer)) - 3/5

(Belgian) Pale Ale – dzidrs alus ar ļoti minimālu skābenumu smaržā un mazāk garšā. Rūgtena pēcgarša. Ir OK. P.S. Manuprāt arī uz APA nevelk, varbūt termiņa beigas …

Maledetta (6.2%, Belgian Ale // Saison / Farmhouse Ale) – 4.25/5

HVZ, kas par stilu. Tumša dzintara / gaiši brūnā krāsā. Patīkami saldens ar nelielu skābenumu un apiņu rūgtumi. Nedaudz pēc puvušām zemenēm, līdzīgi kā Leffe. Ar laikam kāds Beļģu stils. Patīkams čāpstināmais.

My Antonia (continually hopped imperial pils) (7.5%, Imperial Pils/Strong Pale Lager - Top 50) - 4/5

Šis ir sadarbībā ar Dogfish Head tapis. Dūmakaina dzintara krāsā ar kārtīgu putu kalnu. Svaigs aromāts. Garšā iesaldens, pilnīgs un biezs iesala ķermenis ar spēcīgu apiņu nobeigumu, kas ilgstoši saglabājas pēcgaršā. Var noturēt par švakāku DIPA.
Jāņem gan vērā, ka Ratebeer reitings ir ērts, tomēr ne sevišķi objektīvs rīks.

Bet pa aliem - Brāļa bitter kārtējo reizi pierādās kā daudzstrebjams; pa kļūdai panemtais tumšais gan ūdens. Piebalgas parastais - nu ievērojami nesūdīgs tā no rīta.
+1
Neobjektīvi objektīvākais kas ir. Untapped arī pirmā Lauvas pacietība un TOP5 tikai Malduguns. Tur ganm jābūt min 150 vērtējumiem, bet var vairākas reizes vienu alu vērtēt: untappd.com/beer/top_rated?coun...
Es jau ne tik daudz par to, kas tur kurā vietā, cik par to, ka daudz ko nosaka 1) apjoms/pieejamība - vērtējumu daudzums; 2) vērtētāju daudzums arī nosacīti lokāliem aliem - sk. poļus, piemēram, kas masveidā saliek 4/5 savam viduvējam peileilam u.tml.; 3) mode un pačots - gaišais lāgeris var būt prīmā ņammīgs, bet šādā sistēmā nav izredžu sacensties ar čāpstināmiem imp.stoutiem, dipām, kvadrupeļiem un citiem 10+ grādīgiem.
bet nu jā, grūti izdomāt, ko vēl var izdarīt, lai vairotu objektivitāti
Sanāca pagaršot 10 Čehu guļavas (ležak) - nekādi pārsteigumi nebija, garšas diapazons arī pašaurs, bet savas nianses ir. Un ja kāds vēl domā, ka Latvijas alus ir kas unikāls, tad trīs ''čista latviskās'' garšas arī sačāpstināju.

KOUTSKE PIVO SVETLE 10° (4.0%, 1.5L).
Kā Piebalgas Jubilejas, bet bez pagraba piegaršas, ar izteiktāku apiņu rūgtumu. OK. 2.vieta.

STAROPRAMEN 10° (4.0%, 2L)
Iesalaināks, tikai nojausma par apiņiem. Iesilstot dzeramības indekss krītas. 9.vieta.

LEŽAK LOBEČ (4.8%, 0.75L, 95czk = €3.5)
Svaiga smarža, smuks rūgtums, kas ilgi saglabājas pēcgaršā. LABS! 1.vieta

POUTNIK PELHRIMOV (5.0%, 0.5L, 18czk=€0.67)
Neliels iesala saldenums, kāds apiņa rūgtums. Labāks par Staropramen, bet nekas dižs. Čehu parastais. 7.vieta.

UNETICKE PIVO 10° (4.0%, 1.5L)
Līdzīgs Tērvetes Sencim, tik labāks. Visai neitrāls ar nelielu skābenumu. Labi dzeras. Pēcgaršā neliels rūgtums, kas paliek uz labu brīdi. OK. 4.vieta.

SVIJANSKY MAZ 11° (4.8%, 0.5L)
Nedaudz iesalains, bet pasausu garšu. Dzerams, čehu parastais. 8.vieta.

BENEDICT BREVNOVSKY (5.0%, 1L)
Nedaudz pārgāzēts, bet tas piedot tādu kā beļģisku noti. Samērā neitrāls, bet garšā viss ir – iesals, raugs un apiņš. OK. 3.vieta.

VINOHRADSKA 11° (4.5%, 1L)
Neliela pienskābe garšā, tāpēc atgādina Valmiermuižu. Pasauss, neitrāls. 6.vieta.

MALESOV LEŽAK SVETLY (5.0%, 1L, 69czk = €2.5)
Karamelīte, neliels apiņu sīvums un sviestaina diacetila garša. Pēcgaršā rūgtums. Vienīgais negaršīgais un stabila pēdējā vieta. 10.vieta.

PIVOVAR MATUŠKA SVETLE 13° (5.5%, 0.75L, 89czk=€3.30)
Labi sagāzējies, svaiga smarža un garša. Atsvaidzinošs, bet dirsu neplēš, kā varētu sagaidīt no Čehijas labākās darītavas. OK. 5.vieta.
Kurš tad tur Čehijā pērk alu pa 100 kroonām par 0.75?
Tie, kas grib ko labāku par standarpiedāvājumu - Pilzenes aliņu TOPā tie labākie ieņem vietas no Nr.14 uz augšu - www.ratebeer.com/beerstyles/czech-pi...
nubet pats jau uzrakstīji, ka neko labāki tāpat nav. Pie tam Tavu vinnētāju topā nemaz nemanu.
Viņam tikai 6 balsojumu.

Labāki jau bija, salīdzinot ar parastajiem čehu širpotrebiem. Cik nu šāds alus labs var būt. Vairāk par 3.5 nevienam nedotu.
Prismā parādījies Polar Monkey's Blue Lager no Somijas, 330 ml pudelīte zem pusotra eiro. Lai arī skaitās lāgeris, garšas ziņā pārspēj vienu otru no tiem, kas par IPĀm mālējas. Tīri labi gāja iekšā kopā ar desu, sieru un Wardrunu.
+1
Tā Polar Monkeys sērija ir kārtīgs kraps - Lapin Kultas pseidokrafts
nez, tas viens, ko kaut kad paņēmu, nebij slikts. Kaut kāds strongeils, tipa uz wee heavy pusi bija.
+1
Pa gadu ( /forum/122410-ārzemju-importa-alus?hl=ārzemju#comment262205 ) ir klajā nākuši:

Alus - ATHEIST (ale), DEFTONES (IPA), MOTORHEAD (IPA un Imperial Lager), SKELETONWITCH (skābulis), MEGADETH (Saison), OPETH (IPA un Imperial Stout), BEHEMOTH (Amber Ale un Russian Imperial Stout), IRON MAIDEN (Stout/Porter gada beigās)

GWAR vodka, AC/DC tekila (3 veidu), MOTORHEAD sidrs (tīri labs), GHOST vīns

''Atheist frontman Kelly Shaefer not only has his own beer called Atheist Ale, but he's got his own bar! Kelly's Live is located down in Sarasota, Florida, and is currently the only place in existence where you can grab Atheist Ale.''

www.metalinjection.net/bands-and-booze/ath...

www.metalinjection.net/category/bands-and-...
Papildināšu arī te - tas Entombed A.D. alus, ko viņi klipā vārīja, arī teorētiski ir pieejams:
www.ratebeer.com/beer/warpigs--entom...
Vienā bodītē Mežciemā parādījušās četru dažādu veidu Збiнтєнь pudeles no Baltkrievijas: visi ir medali, tik dažādu tumšuma pakāpju medali. Cena pie 2 EuR par puslitra pudeli: iesakāms tiem, kam garšo medalus, bet pieļauju, ka citiem šķitīs par saldu.
+1
Cik saprotu, ar alu šiem nav nekāda sakara - medvīni, vai medus dzērieni ( ru.wikipedia.org/wiki/Сбитень... ). Alus Tirgū jau labu laiku tirgojas
+1
Šo tagad Alus Cellē var nopirkt

SØLE Artisan Ales ''Atmospheric Black Metal'' (Imperial Stout, 10%)

''Atmospheric Black Metal is our really fucking metal’d out Imperial Cocoa Stout, conjured into being using the blackest of malts and conditioned on cocoa nibs harvested from the devils loins.''

cdn.shopify.com/s/files/1/0691/2887...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [2]
Liega
atmoda
Pieslēgties
Meklētājs
Viskas