BRIGHTER DEATH NOW @ Bunkurs
+4
Šī gada 2.jūlijā ekskluzīvā koncertā Rīgā viesosies viens no Eiropas ekstrēmās mūzikas tēviem – Roger Karmanik jeb BRIGHTER DEATH NOW no Zviedrijas.
Viņš ir arī viena no ietekmīgākajiem Eiropas neatkarīgās mūzikas leibliem – Cold Meat Industry dibinātājs un vadītājs.
Roger Karmanik savas teju jau 30 gadu ilgušās muzikālās gaitas aizsācis 1980.gadu sākumā, spēlējot post-industrial projektā Enhänta Bödlar, kā arī solo, Brighter Death Now priekšgājējos Bomb The Daynursery un Lille Roger. Pēdējos divos jau parādījās viņa vēlākajiem darbiem raksturīgās tēmas - nāve, apsēstības, psihozes, noziedzība, pornogrāfija - samaisītas un savirpinātas vienā, pēc maitas smakojošā virtenē, kas ievīstīta apātiski melna humora plīvurā.
B.D.N. mūzikai, šķiet, visatbilstošākais raksturojums ir death industrial. Tā satur smagas un ļoti zemas atmosfēriskās vibrācijas, papildinātas ar ellīgu analogo sintezatoru kaukoņu, apdullinošu sistemātisku nekro-pulsu, tematiskiem sampliem, industriālām graboņām, klaudzieniem un žvadzoņām, ko pāršalc modulēts baltais troksnis un provokatīvas klaigas.
No smagnēja ambient līdz power electronics, B.D.N. neapšaubāmi ir viena no vistumšākajām ikonām post-industriālajā un laikmetīgajā mūzikā kopumā. Roger Karmanik ir šaušalu uzdzenošu frekvenču ģenerēšanas un komponēšanas meistars, kas strikti pieturās pie vecās skolas industrial un pagrīdes elektronikas tehnikām skaņradē, un panciski nihilistiskās pieejas skatuviskajam tēlam. Šis pretrunīgais muzikālais tēls internetā visai trāpīgi raksturots kā draisks skuķis, kas vienā acumirklī var emulēties maniakālā slepkavā.
Slaktiņi, traģikomika, spermas šaltis, ģimeņu TV šovi un 70’o patēriņ-produktu reklāmu melodijas – galvu reibinošais Brighter Death Now kokteilis, ko pieprasījuši, pasūtinājuši un baudījuši ne mazums, nu pirmo reizi līs pāri rīdzinieku un viņu viesu sejām, žaketēm un kleitām.

Otrs vakara viesis ir Maskaviete JanaDark, kas ir starptautiski zināma DJ, un viņas tribal/ rhythmic noise projekts Darkrad. JanaDark ņēmusi dalību tādos pasākumos kā Forms of Hands, Machinenfest, Wave Gothic Treffen, kā arī ir viena no zināmākajiem organizatoriem/ promoteriem Krievijas industriālajā scēnā, vadot regulāros TanzFront pasākumus Maskavā un net-radio Radio Dark.
Darkrad ir smagās ritm-industrijas sintēze ar tribal un experimental elementiem, katrā koncertā paredzot vietu arī negaidītiem, improvizētiem risinājumiem. Viņa ir dalījusi vienu skatuvi ar tādiem grandiem kā Brighter Death Now, IRM, Allerseelen, Mono No Aware, Mimetic, Cervello Electronico, Noisuf-X, This Morn’ Omina, P.A.L., kā arī uzstājusies kopprojektā ar Empusae.

Vakara viesus iesildīs viens no vietējās pagrīdes elektronikas enigmām – Toms Šiklovs ar projektu Psihodezinfekcija. Toma darbība ir nesasaistīta, tā sniedzās no ambient līdz harsh noise, musique concrete līdz dub un breakcore, projektos Ballet Rachitis, Bērnu Rīts, Stalkspace (ar Antitreality), Zemnieks un Kosmoss (ar Tesa basistu) un Mega.
Metafizika, anarhija, sirdsapziņas džihāds, haoss un patiesība/-s, audiālais eksorcisms. Psihodezinfekcija ir dziļi personiskas dabas projekts, kas šajā koncertā uzstāsies ar atmospheric noise/ death ambient programmu. Projekta uzstāšanos papildinās Rēga priekšnesums, kas industriālās scēnas un performances aprindās labi zināms kā Zyrnys jeb Shtangists – ekspresīva persona, kas ar saviem šok-priekšnesumiem atstājis dziļas sliedes vietējā undergrounda skatuves mākslā. Rēgs ir zināms arī ar dalību grupās Posts, V.S.K.B., Spararats un Barodarho.

Par vakara sistemātisko ritm-tektoniku gādās JanaDark [Ru], savukārt aukstas industriālās vakariņas servēs SKD un Svetlana.

Pasākumā varēs vērot trash kino izlasi, kā arī būs iespējams iegādāties Cold Meat Industry un Sturm izdevniecību produkciju.

Ieeja pasākumā no 20:00, tikai 5Ls

Adrese: Balasta dambis 3 - Bumbu patvertne zem Preses nama, Rīga
UZMANĪBU! Lai iekļūtu pasākumā, obligāti jāierodas ar izdrukātu caurlaidi, ko var iegūt sturmmandat.com pasākuma sadaļā. PALDIES pa sapratni.

Koncerts noris sadarbībā ar Europa City Riga hotels, Radi NABA un Cold Meat Industry.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
bļa!
0
Tas gan bija īsi un konkrēti... :D
0
Ieeja pasākumā tikai 5Ls
0
Hmm.. Varbūt ir kāds patiešām ieteicams gabals ? Jewtubā it kā kaut ko atradu , bet negribējās ticēt, ka tas ir tas...
0
0
+1
Tencinu ! Njaa , ausis netur šito ilgi.
+1
Par nevienu kritušo pēc viņa koncertiem neesmu gan dzirdējis, kaut gan zemfrekvences ir visai pabaisos apjomos.
Ja gribās pabaudīt ko mierīgāku, iesaku viņa Great Death dubultnieku. Baisi labs
+2
nu...tā sakot `na ļubiķeļa`, šauram lokam.
Ne ikdienas klausāms materiāls un fiška, bet klātienē kādu reizi varētu būt arī interesanta šī sintētiskā un elektroniskā kakofonija :)
0
+1
Dalībnieku sastāvam pievienojas pašmāju grupa POSTS
+6
Bāc, kā es nupatās norēcos :D

Uzliku ūtrubā Suicide Commando "Die motherfucker die" un izlasīju vienu superīgu komentāru:

"What are you listening to?"
"Die Motherfucker Die"
"I was only asking!"
0
:D
-8
Nu, šitādu pretīgu troksni es neklausītos pat, ja man samaksātu 5,- Ls par koncerta apmeklējumu...
0
Eu, kas ir , sametamies?
+3
Kas tie par metālistiem, kuru ausis tikai mērenu žūžošanu panes? Esmu vīlusies :)))
0
Tie būs laikam tie, kas eksluzīvi klausās tikai un vienīgi power metālu :D
0
Reizēm ir forši paklausīties dark electro/noise/industrial/e... mistrojumus , bet nu šitā blice ir pārāk true industrial priekš manām ausīm. Nav pretīgs troksnis , bet pārāk smagnējs priekš netrenētām ausīm. :)
0
Man vismaz radies priekšstats, ka death industrial, ko pārstāv BDN, skanējuma ziņā ir vis radnieciskākais metālmūzikai (pretēji visādiem tur dark electro), lai gan pieļauju, ka tas aktuālāks blackmetāla, dark un black ambient cienītāju vidū. Lai vai kā, ir vērts redzēt Karmaniku dzīvajā. Vismaz 2007 gada Icetodiron koncertā BDN noplēsa jumtu.
+1
Man industrija ar ar tās paveidiem liekas loģisks papildinājums un turpinājums metālam. Principā - metals bez ģitārām, bet smagums un spēks ir tādā pašā līmenī.
0
Man gan Industrial neliekas diži radniecīgs Metālam - pamatfīča pavisam cita. Metālam pamatā Roks ar saviem atribūtiem - giča, bass, bungas un dabīgs vokāls. Industrijai atkal pamatā nedzīvas / kompja sintezētas skaņās utt.
0
vo bļa - te jau veselai esejai drīz būs materiāls :)
kas bija pirmais!? - metāls vai īstā industrija!
0
Lai arī arī metāla un industijas avoti atšķiras, mūsdienās šie mūzikas novirzieni ir vistuvākie pēc būtības. Vismaz man tā liekas. It sevišķi, ja patīk blackmetāls, tad industrija bez problēmām ir pievienojama pie "favorites".
0
mani tikai kretinē ārā, ka par INDUSTRIAL tiek uzskatīti visādi NIN, Fear Factory un līdzīgas popsas....
0
Tā gluži nav. Par nedzīvām, kompja sintezētajām skaņām nepiekritīšu. Ir ļoti daudzas apvienības, kas darbojas tikai ar analogajiem aparātiem, neatzīstot minēto datorizēto skanējumu. Kā arī izmanto ne tikai bungas un ģitāras, bet arī vijoli, pūšamos uc. instrumentus. Būtībā jau industrija neaprobežojas tika ar Suicide Commando un Combichrist (par kuriem vēl stipri jāpadomā, vai tā maz ir industrija). :)
Runājot par radniecību, MZ.412 [ex Maschinenzimmer 412] un In Slaughter Natives sākotnējie veikumi ir pat vairāk nekā radniecīgi, ne tikai skanējuma, bet arī ideoloģijas ziņā.
+1
un ... Ilusions of Safety, Dominator, Lille Roger, Candiru ...
0
Kas tad īsti tiek uzskatīti par industrial aizsācējiem? wikipēdija saka, ka Throbbing Gristle, Cabaret Voltaire un Boyd Rice/NON. Ko saka žanra lietpratēji?
0
''Sonnenmensch, šodien, plkst. 15:34
mani tikai kretinē ārā, ka par INDUSTRIAL tiek uzskatīti visādi NIN, Fear Factory un līdzīgas popsas....''

Pilnībā piekrīt. Vienīgais patiesais Industrial ir RAMMSTEIN, bļa. Vot tā lūk, vot :p
0
nu viena no tām retajām reizēm, kad Wikipēdijai vispārējos vilcienos būs jāpiekrīt, bet, ja mēs atsevišķi apskatām "noise'niekus" tas jau 50-jos gados bija visādi eksperimentātori :)
0
kaut vai piemērs, mūsu pašu tautietis:

en.wikipedia.org/wiki/Konstantin_Rau...
+1
Brūnās nots pētnieks, ja?
0
hi-hi :)
+2
Oficiāli par industrijas sākumu būtu uzskatāms '76 gadā Throbbing Gristle dibinātais leibls "Industrial Records". Tolaik radās tā saucamais industriālās mūzikas pirmais vilnis ko pārstāvēja tādi grandi kā Throbbing Gristle, Cabaret Voltaire un SPK, mazliet vēlāk arī Boids Raiss [NON]. Tobrīd gan šai mūzikai bija vairāk provokatīvs raksturs, nekā baudāms skanējums. Spēles ar simboliku, nebaudāmas performances, sado-mazo elementi, vārdu sakot, jo šokējošāk, jo labāk. Par to liecināja arī Industrial records logotipa izvēle - Aušvices krematorija.
Ja ir interese, var parakāties dziļāk:
brainwashed.com/tg/industrial.html...
Pēc idejas, visu kas nācis pēc tam pareizāk būtu dēvēt par Post Industrial, bet, manuprāt, tā ir tikai lieka formalitāte.
Robežas, protams, ir visai nosacītas, jo arī pirms Industrial Records laika eksistējušas muzikālās apvienības, kas nodarbojušās ar dažādiem skaņas eksperimentiem.
+2
Var arī izmantot šito brīnumsaitu:

techno.org/electronic-music-gu...
0
:D
0
eu, a tas brīnumsaits ir totāli kosmisks. gan industrial, gan visādi bootytech un stupid nrg un hard acid var paklausīties, īsta kultūras vācele, haha.
0
Vienīgi tas saits ir tāds... subjektīvs. Tur var veselu rindu strīdu uzsākt, vai grupa ir pareizajā sadaļā ielikta. Bet toties tie komentāri ir vienkārši ellīgi labie.
0
must have.
0
^^ tik štruntīgi, ka dažiem stiliem ir 10 piemēru, bet citiem tik 1
0
Tie ir baigi "trve" stili tātad!!!
0
jā, stilu apraksti iespārda :)
0
0
Koncerts rīt varētu sākties ne ātrāk par 22. Visticamākais, pirmie uz skatuves kāps vietējie, ko nevajadzētu palaist garām, jo dažs lēš, ka tik šie nepārspļauj hedlainerus. BDNs ne agrāk par 00.
0
opā. bet laiž iekšā tāpat no 20?
0
Protams, sākumā varēs paklausīties vecos labos un arī jaunos cold meat'niekus, uzraut biljardu vai barčikā iesēdēt.
0
aha, nu skaidrs.
0
Galvenā problēma - pasākuma notikšana paralēli Metalshow.

FFS... un tā regulāri...
0
Rīt uz šito un 6dien uz napalmdes.
0
Bļa, bļa es gribēju uz šotiem aiziet, atceros kā vālēju šo kaseti mājās, kad visi teca, kas tā pa huiņu, bet metalšoovs! Eh!
0
metālšovam tak tikai vietējie 5dien gasē, arī labi, skaidrs, bet cipars tomēr 6. BDN, cold meat industry papus, tomēr varētu būt vienreizīfgs gadīums šeit, ņemot vērā reto viņa koncertēšanu. Turklāt hedlainigs šobrīd METALSHOWAM tomēr 6dien un 7dien..
0
Nihija, piektdiena vislabākā
+3
Kam jau nu interesē pietiekami stipri abas tēmas, tas ap vienpactiem tīs prom uz Ķ-salu un nākamā dienā ies apakaļ lāpīties. Kam nē, tas tā nedarīs.
0
iet neiet iet neiet iet neiet... ai, slikti zīlējas
0
Yess, Intar, tāda man šodien ideja uzģenerējās :)
0
nu sūds ar metālšovu. uz BDN ir jāiet bez variantiem. protams, subjektīvi manējais viedoklis.
0
Tad tik drukā propusku :)
0
Īstenībā - var doties pēc Preternatural uz BDN un tad atpakaļ uz MP afterpārtiju :D
0
propuskas sadrukātas
0
lietuviškas propuskas? :D
0
nu ko, tiekamies tur
0
bija labi.
0
tikai nedaudz par daudz vīna pirms tam. :D
0
Man patika - baigi šizīgā meditācija!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
daemon_dawn (16 gadi)
Skuja (11 gadi)
skru (9 gadi)
Viskas