DEVILSTONE Open Air 2012
0
DEVILSTONE Open Air 2012
12–15. jūlijs!

(ļ)jaunumi sekos...

www.devilstone.net/
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+3
kuras grupas no Latvijas tu gribētu redzēt DEVILSTONE festivālā?
www.draugiem.lv/devilstone/...
-18
No Latvijas nevienu.
Gribētu redzēt:
Arch Enemy
At The Gates
Blood Stain Child
Cemetery Of Scream
Continuo Renacer
Dark Tranquillity
End Of Green
Evergrey
Klimt 1918
Nahemah
Omnium Gatherum
Opeth
Orphaned Land
Oranssi Pazuzu
Poisonblack
Rotting Christ
Semargl
Ulver
+5
Man tik daudz nevajadzētu, pietiktu ar Death un Dissection. Nu moš vēl Bathory. Un trū-punktu labad vēl varētu Zarach 'Baal' Tharagh pieprasīt.

0
Intar, tak man liekas ka te kadreiz bija tema, kurus no mironishiem veletos redzet - tu tak te ieposteji visu to, kas jau tur tika postets! :)
+1
Cliff Burton soloprojekts nebūs? Nah, nebraukšu.
+1
Jaunumi par festivālu „Devilstone“: trīs skatuves un plašāks mūzikas klāsts

Info: lv.devilstone.net

+4
frailty, heaven grey , malduguns gribu redzēt
+1
Obituary, Morbidi un Nīla par skādi nenāktu...
+5
Mūzikas festivāls „Devilstone“, kas no 12. līdz 15. jūlijam norisināsies Anīkščos, Dainuvas ielejā, paziņo par pirmo un vienu no galvenajiem mūzikas kolektīviem, kas kāps uz skatuves. Tā ir mūzikas grupa, kas pastāv jau divus gadu desmitus un ir ieguvusi pasaules slavu – „Anathema” – roka un metāla mūzikas giganti, doom metāla pionieri un alternatīvā roka aizgādņi no Lielbritānijas.
0
Pagājšgad Bruķikā šie bija ahujenna labi !
+1
Vairāk informācijas per festivālu:
lv.devilstone.net
www.frype.com/devilstone...
0
Atkal spers aparatūru no skatuves lejā? :D
+1
Nav jau vairs tik lieli stāri, lai to varētu atļauties :D
0
Tad, kad spēra, jau ar viars nebija :D
0
+ DEMONICAL
+ SCARAB
+1
Scarab - miroņmetāls no Ēģiptes
scarabegypt.com

www.youtube.com/watch?v=aZY5NV22VI8...

Biļetes no 26. Marta iekš lv.devilstone.net/
0
lol kā komentāros zem tā YT viģika visi arābi sacepušies par to kamieļu pieminēšanu :D
+2
+ WARBRINGER
0
Labs papildinājums.
0
Hedlainerus būtu jauki uzzināt, pamazām jāsāk plānot vasaras festivālu apmeklējums :)
0
Whiplash un Malmstīnu gribu redzēt un ar šiem aliņu iedzert :) A no latvju bāleliņiem neviens par skādi nebūs, lai tik nes Latvju vārdu pasaulē :)
0
Kad dienas šovi ir galā un skatuves kļūst tukšas, mēs ieslēdzam deju plača gaismas. Un sākas vecās skolas roka naktis, kas ilgst līdz pat rītausmai. Kādam tā ir iepazīšanās ar žanra klasiku, kādam – tikai sekss, narkotikas un rokenrols.

Daudzi uzskata roktēku par labāko „grupu” visa festivāla laikā, jo tikai šeit, un nekur citur, tu vari pilnībā izjust un izdejoties līdzi īstam vecās skolas rokam.

DEVILSTONE roktēkai tiek rūpīgi izvēlētas hard, psychedelic, progressive, blūzaun citu žanru pērles tikai no 1960-tajiem – 1980-tajiem gadiem.

Jauna detaļa – šoreiz roktēka tiek papildināta ar video prožektoriem, kas ilustrēs visas nakts nodarbes tajā. Starp citu, 60-to, 70-to, 80-to gadu ekskluzīvā mūzika, ne tikai visiem zināmie žanra klasiķi, bet arī underground grupas, tiks spēlēta starp grupu šoviem arī dienas laikā, tā ka nepārtraukti labas mūzikas diennaktis galvojam!

Tver 25 ekskluzīvas dziesmas no topošās roktēkas -www.devilstone.net/en/pages/extra/rock...

+2
Pārāk daudz teksta par vecās skolas roka naktīm, to cik grūti bija vienoties ar kaprīzajiem Anathema un pēc divu mēnešu neatlaidīga darba izdevies tas varoņdarbs.
Es nekādīgi negribu apšaubīt Devilstone organizētāju spējas un panākumus, bet kā tas tiek pasniegts, izraisa smaidu.
0
+ Alcest
+1
nu re, tagad var sākt domāt
0
Es teiktu tā, pāris hedlaineru un var sākt domāt :)
0
Iekš DEVILSTONE headlaineru kā tadu nekad nebija...
+3
Sepultūristi un Mayhem jau it kā bija gan.
0
Hey, P3LICAN, please check your email that is indicated in your [Profils]. Thanks
0
gerai!
0
Mūzikas festivālā „Devilstone” – poētiskais revolucionārs „Alcest”

Festivāls „Devilstone”, kas norisināsies Lietuvā, Anikšķos, jau ceturto reizi - šogad no 12. līdz 15. jūlijam, stādīs priekšā mūzikas projektu „Alcest”, kas visā pasaulē tiek augstu vērtēts par īpašo muzikālo talantu. Šis projekts ir viena cilvēka ideju un vīziju muzikālā izpausme, kas ar savu novatoriskumu un franču stabilitāti ir pārsteigusi ne tikai alternatīvās mūzikas cienītājus. Mūziķa jaunrade ir īpaša ar to, ka sniedz iespēju ienirt garīgajās pārdomās.

Neige: „Vēlos, lai mana mūzika skanētu tā, it kā tā nebūtu cilvēku izpildīta”

„Alcest” – tas ir jauna francūža, mākslinieka Neige (franču val. „sniegs”) metalizēts shoegaze projekts. Oficiāli „Alcest” projekts tika dibināts 1999. gadā, taču filozofija, kas slēpjas zem šī vārda, dzima daudz agrāk – jau mūziķa bērnībā. Neige izsakās par savu jaunradi, ka tā ir bērnībā redzēto ideālās pasaules vīziju translēšana. Parasti šīs vīzijas cilvēka maņām ir neaptveramas, tādēļ arī Neige tiecas, lai viņa radītā mūzika skanētu it kā ārpus šīs pasaules, tā, it kā tā nebūtu cilvēku izpildīta.

Black metal ietekme un meistarīga muzikalitāte

Lai gan „Alcest” dibinātājs atzīst, ka viņa jaunradi agrāk ir ietekmējis black metal, viņa muzikālo darbu atmosfēra ir gaiša, viegla un poētiska. Prasmīgs un dziļš saturs šajā mūzikā saplūst ar virtuozu un estetizētu skaņu – pats Neige ir ne tikai mūzikas radītājs, bet arī lielisks multiinstrumentālists, kas izpilda vokāla partijas gan savā grupā, gan citos projektos. „Alcest” filozofija un intīmās mistiskās pieredzes tiek nodotas gana trauslā, muzikālā formā, kas mākslinieka gleznā, visticamāk, iegūtu caurspīdīgu franču stila mežģīņu veidolu.

Alternatīvās skatuves revolucionāri

Solīdais un profesionālais Neige projekts pieder smalkajai un inovatīvajai franču alternatīvās mūzikas skatuvei. Taču tas ir gana nozīmīgs arī starptautiskajā alternatīvās mūzikas vēsturē. Jau ar pirmajiem ierakstiem Neige ieviesa kardināli jaunu skanējumu smagās mūzikas skatuvē. Pastāvīgi augošā popularitāte, kā arī projekta nozīmīgā ietekme uz citiem izpildītājiem, ļauj „Alcest” uzskatīt par neparasti vērtīgu progresīvās mūzikas pārstāvi.

Viena no svarīgākajām festivāla grupām

Pēc „Devilstone” organizatoru ziņām, „Alcest” – nudien ir nozīmīga grupa šī gada alternatīvās mūzikas maratonā zem klajām debesīm. „Alcest” kopā ar slavenajiem britiem „Anathema” pagaidām veido svarīgāko festivāla dalībnieku kodolu.

Vairāk informācijas: lv.devilstone.net

Video:
www.youtube.com/watch?v=85c-P9hbmBg...
www.youtube.com/watch?v=6sn5aS85ZfM...
+4
"franču stabilitāte" gan bik pēc oksimorona izklausās.
+9
Kas vainas "franču stabilitātei"? Tā takš ir millioniem gadu laikā nostabilizējusies vērtība tāpat kā žīdu nesavtīgums, vācu haotisms vai krievu smalkjūtība.
0
+ ENFORCER
0
vot tas jau ir interesantāk...
+1
+ KAMPFAR
0
tagad jau var sākt domāt
+3
Mūzikas festivālā „Devistone” – norvēģu tradīciju turpinātāji KAMPFAR

Viens no lielākajiem alternatīvās mūzikas festivāliem Baltijā „Devilstone”, kas risināsies no 12. – 15. jūlijam Lietuvā, kā arī Norvēģijas Karalistes vēstniecība Viļņā, iepazīstina ar vienu no nozīmīgākajiem pasākuma viesiem. Tas ir teju vai divdesmit gadus pastāvošais norvēģu smagās skatuves lepnums KAMPFAR.

Norvēģu black metāla un senās skandināvu mūzikas kultūras sintēze

Var droši apgalvot, ka 1994. gadā izveidotais mūzikas kolektīvs KAMPFAR balstās uz diviem stabiliem kultūras masīviem, kas ir vienlīdz svarīgi grupas radošajai attīstībai. Pirmais – senā skandināvu mitoloģija un Norvēģijas vēsture. Otrs – mūsdienu, bet jau par leģendāru dēvējamais fenomens – Norvēģijas black metāla tradīcija. Citiem vārdiem sakot, KAMPFAR īsteni ziemeļnieciskā black metāla formā ievij savas senās kultūras fragmentus. Un to dara interesanti, kvalitatīvi un mūsdienīgi.

Informācija par festivālu latviešu valodā: lv.devilstone.net
+1
+ HAKEN
+1
+ TRUCKFIGHTERS
+ INQUISITOR
0
+ HONCHO
+ LUCIFER
+ LUCKY FUNERAL
+ OSSASTORIUM
+ PARALYTIC
+ SOUNDARCADE
+ THE GRAND ASTORIA
+ WULTURE
0
dont cry for me, Norway
www.youtube.com/watch?v=IN1IPeQIg6c...
0
a ? šie tak no Sverjes ...
0
Varbūt, ka domāts bija tas, ko kāds komentos minēja - "This video is based on the massacre in Norway last year". Tas, protams, ir absolūtas muļķības, jo klips jūtūbē ievietots divus mēnešus pirms minētās operācijas.
0
nuja, albums tak izdots 2011.gada aprīlī
+4
+ LAKE OF TEARS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...
+3
Festivālā „Devilstone” uzstāsies oriģinālie zviedri „Lake of Tears”

Jau divdesmit gadus pastāvošā grupa „Lake of Tears” iepriecināja savus fanus visā pasaulē, kad pēc radošā pārtraukuma no jauna sanāca kopā. Turklāt, viņi plāno iepriecināt fanus Baltijas valstīs un vienīgo reizi šajā vasarā uzstāties mūzikas festivālā „Devilstone”, kas no 12. līdz 15. jūlijam risināsies Lietuvā.

Oriģinalitātes pamats – stilistiskā dažādība

Lai gan „Lake of Tears” radītā mūzika visbiežāk tiek raksturota kā gotiskais metāls, tomēr viņu stilistika nepavisam ar to neaprobežojas. Zviedri, kas sāka ar „aizsmakušu” vokālu un spiedīgām melodijām, pakāpeniski nostiprināja sev vietu uz smagās mūzikas skatuves. Jau pēc neilgas pastāvēšanas viņu ceļā uzradās solīds gotiskais skanējums, nedaudz vēlāk – „Pink Floyd” stila psihodeliskie motīvi. Doom metāla atmosfēra, gotiskas nianses, apreibinošs noskaņojums, melanholija, muzikalitāte, folkloras mājieni, elektronikas epizodes, straujums un enerģija – „Lake of Tears” radošie etapi, kas pastāvīgi nomainot viens otru visas grupas pastāvēšanas laikā nav ļāvuši tai zaudēt oriģinalitāti un savdabību.

Dzīves iedvesmota radošā darbība

Jaunajā albumā „Illwill” no jauna pamanāmi death metāla elementi, kas rada agresijas, izmisuma un frustrācijas piesātinātu atmosfēru. Grupa neslēpj, ka drūmās noskaņas muzikālajā darbībā ir ienesusi personiskā pieredze, pieaugošais un mainīgais „Lake of Tears” locekļu skatījums uz dzīvi, nāvi un kopumā uz cilvēka eksistenci.

„Devilstone” festivālā – skaistākie „Lake of Tears” skaņdarbi

Ierodoties Lietuvā, „Lake of Tears” klausītājiem sola izpildīt skaņdarbus, kas atspoguļotu dažādos grupas radošās darbības etapus. Festivāla apmeklētāji var cerēt izdzirdēt gan doom, gan melodiska death metāla, gan gotikas vēsmu piepildītas balādes. Festivāla organizatori cer, ka dzīvo uzstāšanos, virmojot apreibinošai metāliskās psihodēlijas atmosfērai, novērtēs gan seni grupas fani, gan jauni klausītāji.

Informācija par festivālu latviešu valodā: lv.devilstone.net

Video:
youtu.be/iYX9Y4vILhs...
youtu.be/Ca17gn7XewA...
youtu.be/6eu_PVAeKEM...
youtu.be/IN1IPeQIg6c...
0
Tā. Iespēju atkal apskatīties LoT tak tā nevar laist garām...
+1
Festivāla „Devilstone” biļetes

Ir sākusies festivāla „Devilstone” biļešu pārdošana. Pašreiz biļešu cena: 16 LVL. Vēlāk biļešu cenas augs.

Biļešu pārdošana festivāla mājas lapā:
lv.devilstone.net/biletes.html...
0
+ SANCTIMONY
+2
+ NEW KEEPERS OF THE WATER TOWERS
+ TOTORRO
+ BLOWBACK
+ HEXVESSEL

MUSIC/VIDEOS:
youtu.be/G9c6on7x_us...
youtu.be/PG9Lq2h8Sow...
youtu.be/GXBoImFF_bc...
youtu.be/cKvQL0xWpSA...
+3
Divus mēnešus pirms festa sanāk:

Metal Stage:

ALCEST
ANATHEMA
DEMONICAL
ENFORCER
INQUISITOR
KAMPFAR
LAKE OF TEARS
LUCIFER
OSSASTORIUM
PARALYTIC
SANCTIMONY
SCARAB
WARBRINGER
WULTURE

Rock Stage:

BLOWBACK
HAKEN
HEXVESSEL
HONCHO
LUCKY FUNERAL
NEW KEEPERS OF THE WATER TOWERS
SOUNDARCADE
THE GRAND ASTORIA
TOTORRO
TRUCKFIGHTERS

+1
Es jau nu gan Anathema uz Metal Stage neliktu, ja ir alternatīva.
0
Vai nav tā, ka Metal Stage ir lielā skatuve, bet Rock Stage - mazā skatuve?
0
o, Hexvessel gan ir pārsteigums, tas ir ex-DHG un Code vokālista jaunais proudžekts
0
- DEICIDE nebūs?
-1
Deicide būs augustā Rīgā - iesildīs Korn
+2
METAL STAGE - the main festival stage.
ROCK STAGE - second stage in the festival.
MUSIC LABORATORY - the third stage (small stage).

Rock and Metal stages are big. More about stages: lv.devilstone.net (first news. Scroll down).

ANATHEMA are coming with the metal/rock programme to the festival:
youtu.be/ViakqohFs-E...

More bands coming this week... follow the news: lv.devilstone.net

TICKETS: lv.devilstone.net/biletes.html
+1
+ AURA NOIR
0
Obana... negaidīti, bet lieliski!
0
Proud to announce striking news – Norwegians black / thrash AURA NOIR are confirmed to join DEVILSTONE Open Air. You too join the festival!

P.S. Tickets rise on May 24. Get yours for only 16 LVL now at
lv.devilstone.net/biletes.html...
0
2 bandas skatāmas - Aura Noir un Sanctimony
+2
^ mjā, nu kam gan der ALCEST, ANATHEMA, ENFORCER, INQUISITOR (Lietuvas Wacken Metal Battle uzvarētāji), KAMPFAR, LAKE OF TEARS, WARBRINGER…
0
Katram sava gaume, ju tikai izteica savu viedokli. Kam tas grupu uzskaitījums? :)
0
^^ Kādam noteikti, ka der!
Tas ir mans viedoklis. Tev ir savs :) Un pie tā arī paliksim.
+1
Ble, AURA NOIR! Hell yeah, I'm in!
+1
Uzmanību!
DEVILSTONE Open Air biļešu cenu palielināšanās!

Izmanto pēdējo iespēju iegādāties Devilstone Open Air biļetes par minimālo cenu - tikai 16 LVL (!!!)

Biļešu cenas palielināsies 24.maijā. Pērc tiešsaistē - lv.devilstone.net,
lv.devilstone.net/biletes.html...

Kā arī tu vari iegādāties biļetes mūzikas klubā „Music Factory A Nice Place“ (Citadeles 2, Rīga), pajautājot bārmenim.

Jau apstiprinātās grupas:

METĀLA SKATUVE:
ANATHEMA, atmospheric rock / metal
AURA NOIR, black / thrash metal
SCARAB, death metal
WARBRINGER, thrash metal
ALCEST, shoegaze / post rock
DEMONICAL, 100 % Swedish death metal
ENFORCER, authentic heavy metal
KAMPFAR, viking black metal
LAKE OF TEARS, atmospheric doom metal
PARALYTIC, death metal
WULTURE, heavy metal
OSSASTORIUM, death metal
LUCIFER, thrash metal
INQUISITOR, avantgarde black metal
SANCTIMONY, death‘n’roll metal
+ drīzumā tiks pievienotas citas grupas

ROKA SKATUVE:
TRUCKFIGHTERS, stoner rock / alternative
HAKEN, progressive rock / metal
SOUNDARCADE, post metal / progressive
HONCHO, stoner / classic rock
LUCKY FUNERAL, stoner rock / metal
NEW KEEPERS OF THE WATER TOWERS, stoner / doom metal / progressive
HEXVESSEL, psychedelic folk rock
BLOWBACK, rock
THE GRAND ASTORIA, psychedelic stoner rock
TOTORRO, post rock / post metal
+ drīzumā tiks pievienotas citas grupas

METĀLKLĪNIKAS SKATUVE:
Spēlē un Ķērc
Jam sesijas
Gaisa Ģitāras Turnīrs Lietuva
MC Growl
Mūzikas lekcijas (meistarklase)
Ātrākās bungu spēles sacensības
Super Stagehands

Informācija par festivālu:
lv.devilstone.net
-1
Šodien ir pēdējā diena lai iegūtu savu biļeti uz DEVILSTONE Open Air tikai par LVL 16. Rīt cenas palielinās. Apmeklē DEVILSTONE tiešsaistes biļešu veikalu un iegūsti savu biļeti tagad:
lv.devilstone.net/biletes.html...
+1
+ DEAD SHAPE FIGURE
+ HORRICANE
+ THORNAFIRE
+ SPIRAL
+1
No Devilstone Line-up interesē 3 grupas, no Hard Rock Laager - 9. Izlemts ;)
0
Huh, Thornafire? tie no Čīles?
+1
Devilstone profils facebookā gan ir totāls idiotisms. Katru dienu nāca kādi 5-6 spami uz e-pastu tik tāpēc, ka biju devilstone profilu piefrendojis.
+1
Piekrītu, bišku kretinēja katru dienu pienākošais spams, ka biļetes cena tūlīt tūlīt kāps.
Thornafire no Čīles, jā.
-4
DEVILSTONE Open Air biļešu cenu palielināšanās!

Izmanto pēdējo iespēju iegādāties DEVILSTONE Open Air biļetes par minimālo cenu - tikai 18 LVL (!!!)

Biļešu cenas palielināsies 21. jūnijā. Pērc tiešsaistē: lv.devilstone.net/biletes.html...
Informācija par festivālu: lv.devilstone.net
0
kā būs ar autobusu uz turieni kāds zin?
+2
+2
nu dikti izdēvīga cena
+2
^ kada vaina cenai? :)
+2
nu nekāda:D es tak saku ka izdevīga:)

0
12.jūnijā tjipa grupas neuzstāsies?
0
Šis tas jau uzstāsies gan
0
es ceru ka nekas vēribas cienīgs lai nav janožēlo:D
0
Kāds no Latgales puses nebrauc? ( ideāli Rēzekne)
0
A tos SCARAB varēs iečekot, ja nebūs slinkums - normāls autentisko ēģiptiešu Nīlas Metāls:

Scarab - Serpents Of The Nile (2012)

www.youtube.com/watch?v=pN29KaA-1j8...
0
Vai tad tādi autentiskie ēģiptieši vispār ir vēl palikuši? Tur jau vieni arābi tagad.
0
Idejiski jā - par koptiem saucas. Pa lielam kristieši, gan. Bet arābi tur jau kādus 1500 gadus mitinās, tā ka ar ir diezgan autentiski ;)
0
Dark - jā, braucu/braucam, bet tikai no Jēkabpils puses.
+5
+SACRAMENTAL
+2
Programmu ielikuši www.devilstone.net/lt/pages/akmuo-2009...

Pizģets kaut kāds, kāda velna pēc divas labas bandas - Demonical un Warbringer bija jāliek jau ceturtdien?
0
fakbičvomit - Demonical jau ceturtdien nospēlēs ... ;(
+3
un sestdien 4 stundu caurums ... bet sāk jau 11:30. Kautkāds WTF.
0
Paskatījos Last.fm - Warbringer piektdien un svētdien ir festi Vācijā, tas droši vien iemesls.

Bet, njā, pat sāku domāt, vai vispār braukt. Ceturtdien principā netieku, negribas darbā brīvu prasīt, piektdien man tur nekā tāda nav, lai dzītos to gabalu, a sestdien tad atkal sarežģīta transportēšanās uz turieni. Pievienojos Bleidam - fakbičvomit!
+1
Būšu Velnakmenī ar sievu un pāris draugiem. >:]
+9
^ es ģībstu :)
0
Tā lūk - ir viens ielūgums atdošanai. Tā kā I am a poor bastard - tomēr paprasīšu kādus 40 litus [8 latus] aliņam. Vajag man vārdu un uzvārdu un kaut attālu pazīšanu. Vajag to darīt ātri - tuvākajās pāris stundās. Saņemšana uz vietas Anykščiose.

osh_at_sektabrand.com
0
viss, balle beighta.
+5
Sveiki!

Ceturtdein, 12.07.2012 Kafejnīcā ''SKĀbene'' (Alksnāja iela 14 (Alberta laukums)) notiks grupas SACRAMENTAL akustiskais koncerts. Pirms došanas uz Devilstone festivālu grupa izpildīs savas dziesmas nedaudz klusākā varianta. Pēc tam Devilstone brauciena pre-party atbilstošas mūzikas pavadībā.
Ieejas maksas nav, tā ka ,ja jums ir brīvs vakars, nāciet uz ''SKĀbeni'' ap pl. 22:00. Garlaicīgi nebūs....

+5
atbraucām līdz ar pēdējo Soundarcade dziesmu, kas ļoti labi skanēja stāvvietā. pirmajā naktī gan neko īpaši daudz neredzēju, daļu no Kampfar šova, kas bija ok repititīvs blekmetāls, bet nebija īpaši evil. brīžiem ģitāras veidoja jocīgu putru un kopskaņa likās kā drumnbase ar blekmetāla vokāliem (bet tas droši vien tā likās tikai man vienam)
vērtējot grupu uzstāšanās, kuras redzēju pilnā vai gandrīz pilnā garumā :

Hexvessel - 10/10, lielisks, absolūti psihodēlisks neofolks, 8 instrumentālisti un vokālists, kuram varbūt varēja nebūt tā stulbā cepure. bet saspēle šamiem bija ļoti laba, visus instrumentus - daudzas ģitāras, vijoli un semplus varēja ļoti labi dzirdēt. šķiet, ka šamiem bija arī savs gaismotājs, jo arī gaismu šovs bija ļoti labs. Ļoti patika arī tas, ka bija uz mazās skatuves, kas, līdzīgi kā Menuo Juodaragī, bija patīkamākā vietā nekā lielā (nav asfalta, ieskauj koki, kaut kā tā laikam).

Alcest - 9/10, biju pārsteigts par to, ka augstos vokālus patiesībā izpilda nevis galvenais džeks, bet gan blondais macho ģitārists. Kopumā ļoti labi nospēlēja, kaut kāds izteikts postblekmetāls gan bija tikai vienā gabalā, prasījās smagnējāk. Bet tā jau ļoti poētisks un viegls šūgeizs. Mēs arī lielu daļu laika skatījāmies uz publikas kurpēm. Nebija īpaši daudz kerzu.

Haken - 8/10, tiešām labs un tehniski sarežģīts progresīvais roks, kam bieži vien traucē dažkārt iederīgi, bet pārsvarā ne-īpaši iederīgi mīkstie vokāli. Balsis arī izmantoja laikam gandrīz visi dalībnieki, dažas bija tiešām izsmalcinātas kompozīcijas. Savus instrumentus spēlēt viņi noteikti prot, varbūt vajadzētu domāt par vokāla maiņu.

Anathema - 7/10, nesaprotu, kāpēc lielāko daļu šova jāsola spēlēt vecos gabalus, kamēr spēlē jauno albumu. bet nu tā jau bija ok, normāls hārdroks, brīžiem skumīgs un poētisks. sievietes dziedājums bija ok, bet varēja nebūt tik daudz. tā kā neesmu Anathema fans, tad nezināju visus vecos gabalus, kurus spēlē, bet nu, lai arī vecie patika labāk, nekādu baigo metālu es tur tāpat nesaklausīju. bet biedri jau stāstīja, ka Anathema tā jau vairākkārt soloties spēlēt kaut ko 'ļoti smagu', bet īsti laikam vairs vai nu negribas, vai arī nesanāk. vienā brīdi sāka arī mīzt lietus un sekoja arī dziesma ar tekstu par to, kā sāk līt. galvenais vokālists / ģitārists izskatījās pēc īstenas rokzvaigznes, bet semi-galvenais pēc kaut kāda seriāla galvenā varoņa. Bet tā jau pielika labu punktu festivālam. Aicināja pēc tam iet ar viņiem ietusēt, bet es kaut kā viņus nekur pēc tam nemanīju, varbūt bija savākuši pārāk daudz tusēt gribošos fanus. Toties uzstāšanās sākumu nedaudz nokavēju, jo kaut kāds džeks stāstīja, ka ir nomaldījies polis, pazaudējis draugus un lūdza palīdzību, pēc tam gan teica, ka jokojot, esot lietuvietis un tā joko, jo visi lietuvieši ienīstot poļus.

Lake of Tears - biju cītīgi klausījies viņu diskogrāfiju, no kuras patika ļoti reti kas, bet šis tas patika, piem., Greater Art albums. Uzstāšanās man likās garlaicīga un tas pats kas albumos, tikai švakāk, tāpēc gāju kalniņā ēst kibinus (tie lietuviešiem ļoti labs produkts) un aukstu vistas šašliku, uzstāšanos tāpēc droši vien man nevajadzētu vērtēt.

kopumā festivāls bija ok, viss setaps diezgan līdzīgs kā MJR, tikai MJR tas ir krietni foršāks. ar gulēšanu bija pašvaki, jo teltis mežā izrādījās esam ļoti tuvu rokkotēkai, kas visu nakti spēlēja 70-80to gadu "vecos labos gabalus", bet nu vismaz varēja mēģināt atcerēties dziesmu nosaukumus. 6dien īsti nesapratu, kāpēc megabanda LUCIFER sāka spēlēt 11:30, lai pēc 3 bandām būtu atkal tukšums, līdz ar Sacramental uzstāšanos izgājām ļoti garā mazpilsētas pastaigā - gājām gar psihodēlisko upi, bijām baznīcā ar parmanentajiem kāzu pušķiem, kurā iekšā skrēja metālisti ar krekliem "Christians to the lions", bijām eņģeļu muzejā, kur bija daudz dažādu formu visa veida eņģelu, redzēju ļoti labu kafejnīcu PSRS stilā, kas bija tieši uz tilta, kas veda pāri upei, tur arī blakus vītoliem taisījām piknikus ar lietuviešu versiju Džonam un kaut kādām saldumu nogāžu tortēm ar medu, kas patiesībā nebija medus.

citus latviešus tā arī īpaši daudz neredzēju, atceros tikai, ka sasveicinājos ar blade of darkness, bet biju tobrīd labā kondīcijā (somu pārbaudes mani neskāra).
+3
hm, mēs laikam abi bijām kondīcijā, jo tevi neatceros redzējis ;)
-1
protestēju pret kibinas atzīšanu par labu leišu produktu! kas, kas, bet nu huinja jak huinja.
0
Es tevi 1x redzēju, mincīt, bet biju pārāk ērti iekārtojies slēpnī, lai veltos no kalna lejā.
Kopumā fests bija ok, bet uz vecumu laikam esmu kļuvis izvēlīgs. :))
Vēl patika tas ēģiptiešu death metal, Scarab laikam.
0
tas jau normz, nav arī nekur jāveļas. Scarab biju gribējis klausīties, viņu laikā laikam uzslēju telti, bet laikam neizklausījās labi, vismaz no tāluma. bet tā vērtēšana no tāluma skaņas gan parasti ir ļoti maldinoša, haha
+7
Mums džādu figņu dēļ sanāca atbraukt vēlāk, nekā plānojām - Sanctimony laikā slējām teltis pludmalē. Pēc tam uzmetu acis Paralytic - neslikts Leišu Kanibālis, bet nekas īpašs.

veikala apmeklējums patraucēja redzēt visu Soundarcade uzstāšanos, bet bija ļoti labs. Čaļi kārtīgi kapāja, skaņa bija ļoti laba. Par skaņu festā varu teikt tikai to labāko - uz visām grupām u syteidžiem tā bija ļoti laba.

no Scarab neko daudz negaidīju, tāpēc likās pārsteidzoši labs - ļoti profesionāli džeki un nemaz nav tik līdzīgi Nile. Dažio no publikas gan pieprasīja Nile koveri nospēlēt :)

Nākamais pārsteigums bija Enforcer, kuri nodemonstrēja kā jākapā klasiskais Hevītis (apmēram kā judas Priest ar motley Crue piešprici). Tajā vakarā pļaskojamā kondīcija nebija sasniegta, tāpēc jau 4 devos gulēt.

Otrā dienā nedaudz paklausījos Ossastorium un tad jau sāka Sacramental kapāt.'Mūsējie izcēlās ar atdevi un enerģiju, kautgan nebija daudz skatītāju. man prasītos vēl otru ģitāru, kautgan arī trijatā bliež labi. Bass bija nedaudz par daudz, bet uz beigām skaņu pieregulēja.

Tad bija neizprotamā pauze 3h garumā, kuras vietā labāk būtu Warbringer ar Demonical ielikti, bet to aizstāja veikaliešana un tuss pie autobusa - desu cepšana uz grila u.c. izklaides. Bija tik forši, ka Horricane palaidu garām.

Lake of Tears bija labs, kautgan Vakenā vairāk iepēra (abas reizes bija viena no festa labākajām grupām).

Biju noskatījis Hexvessel krekliņu, kas stilistiski līdzinājās oficiālajam Devilstone krekla (līdzīgs psihedēlisks sviestains bilžuks ar kautkādiem meža dīvainīšiem), bet izlēmu, ka vispirms grupa jānovērtē - ja nu baigi sūkā .. pēc tam vairs nesanāca līdz krekliem tikt. Žēl, jo Hexvessel bija ļoti labi - mincīts jau aprakstīja.

Anathema bija vienkārši lieliska. Viens no labākaijiem končiem, kāds redzēts. Pat apraudājos no sajūsmas. No vecajiem gabaliem īsti neko nespēlēja, atskaitot Sleepless, kuru šie parasti spēlē. Nez, varbūt arī Bruķikam bija specprogramma, jo setlists bija visai līdzīgs. Nedaudz lietus papilināja (kādas pāris dziesmas). Visu pārējo festa laiku bija lielisks laiks - saulains, silts, bet ne karsts.

Alus pārāk nepriecēja, bet kādu pa dienu jau varēja paņemt (kopumā 4 izdzēru) - Brown Ale bija visjēdzīgākais, kautgan ar nekāda dižā garša nebija. Tauras Ekstra kā ūdens, bet Gyvas (pa 6 litiem) itkā dzerams, bet kā Lācis izteicās, vairāk kā trīs nevar dabūt iekšā - man ar vienu pietika ;)

Tad sekoja deskotēka, kur šoreiz līdz beigām atlaidu. Pie reizes pakāsu mobilo telefonu, jo saplīsa telefona maks.Mēģināju atrasts, bet kāds jau bija nodevis organizātoriem un no rīta tur tiku pie tā.

Lielisks fests. Nākamgad noteikti braukšu atkal.
+6
Beidzot ir brīvs brīdis arī kaut ko uzrakstīt. Fests bija varen labs. Pie skatuves pirmoreiz ierados gan tikai 23:30, kad Kampfar bija jau labu brīdi paspēlējis, tāpēc šo uzstāšanās likās paīsa, bet bija ļoti jauki un mans kakls tapa iepriecināts gan ar pavisam veciem (Norssseee), gan jauniem meldiņiem. Taču tam sekojošais Enforcer pilnībā nonesa jumtu - absolūta speedmetāla ekstāze un līdzīgas emocijas kā Bleidam pie Anathemas, tikai komplektā ar aktīviem kakla traumēšanas centieniem :D Ļoti patīkams jaunatklājums.

Otrajā dienā mazliet apskatījos Sacramental - bija visnotaļ OK, tikai uzstāšanās likās kaut kā saraustīta - un pēcāk garāmejot uz 2 stundām neplānoti aizķēros pie McGrowl konkursa, kas izrādījās dikti jestrs pasākums. Ideja īsumā - 16 dalībnieki pēc play-off principa (precīzāk - growl-off) sacenšas growlojot/ķērcot pie sava izvēlētā stila mūzikas (kura tika izpildīta dzīvajā) un skatītāju ovāciju skaļums nolemj, kurš tiek uz nākamo kārtu. Diemžēl mana favorīte - igauņu blekmetāliste - izstājās jau ceturtdaļfinālā, savukārt finālā cīnījās leitis ar segvārdu "Latvis" (jo uzstājās ar zirga galvas masku) ar kādu vācieti (kurš arī uzvarēja).

Igauņu un čīliešu desmetālistus (Horricane un hvz) noskatījos pa gabalu, stiprinoties ar "dzīvo" alu un tad jau kārta bija vakara lielajam četriniekam. Lake Of Tears nodeva vareni, bija pārsvarā gabali no jaunākajiem albumiem, bet konservatīvākā publikas daļa tika iepriecināta arī ar Sweetwater un Raven Land. Mazs mīnusiņš par to, ka izpalika Headstones, ko ar pāris kolēģiem aktīvi pieprasījām. Man gan ļoti patīk faktiski visa LoT diskogrāfija, tāpēc visa uzstāšanās aizgāja uz urā un beidzās ar diezgan nobļautu balsi :)

Tālāk vēl viens ļoti patīkams festivāla jaunatklājums - Alcest (to gan biju iepriekš paspējis mazliet ievērtēt) - bleķīgs shoegaze (manā gadījumā vairāk gan kā beergaze), kas aizrauj kaut kur ceturtajā dimensijā. Izskatās, ka šogad būs vēl 2 iespējas šos redzēt - BA un Igaunijā. Pēc Alcesta uz roka skatuves redzēju pēdējās New Keepers of the Water Towers uzstāšanās 10 minūtes - ļoti patīkams headbanging stonerītis.

Pēc nelielas pauzes uz skatuves rausās norvēģu blek-trašeri Aura Noir, kas tā nodeva uguņus, ka nebija ne brīža atelpai. Pat pikts sāku palikt uz ģitārvokālistu, kas uz skatuves mierīgi atstutējies uz ķeblīša griež pašu ļaunāko mūziku, kamēr pūlis apakšā bez variantiem jūk prātā.

Par Anathemu pat nezinu ko teikt kā lojālam fanam :) Tā kā paspēju šos pāris reizes vēl redzēt tajos ne pārāk senajos laikos, kad šiem vēl bija drusku niknums iekšā, tad ir ar ko salīdzināt un tas nav mūsdienu versijai par labu. Lai gan pēdējā laika muzikālā progresija un pagājšgad BA redzētais liekas ilūzijas neviesa, taču uz šo festivālu it kā tika solīta "smagā" programma, kas vairāk kā pusotras stundas laikā rezultējās 4 gabalos no "Alternative 4", pa 1 dziesmai no "The Silent Enigma" un "Eternity" (par visu šo, protams, cepuri nost, bija tiešām lieliski), bet palika mazliet tāda sajūta par nerealizētajām iespējam. Labi, nesūkstīšos jau pārāk, kopumā ņemot jau bija labi, katrā ziņā labāk kā BA.

Rezumējot jāsaka, ka labākais fests no šogad apmeklētajiem trijiem (vēl KŽ un HRL).

Supertopsis:
1. Enforcer
2. Aura Noir
3. Lake of Tears
4. Alcest
5. Anathema (eh)
6. Kampfar
+1
no ''Seranades'' bija ''Sleepless''

reku setlists: www.setlist.fm/setlist/anathema/20...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
atmoda
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas