erotisko iekšu izstāde 11.06-21.06.12
+7
īsā versija:
no šodienas, 11.06, līdz 21.06, Ģertrūdes ielā 110
Artūra Bērziņa, kas šaurās aprindās zināms, kā dažādu metālistu grupu albumu vāciņu noformētājs (Sanctimony, Heresiarh, Vic Anselmo, Inner Fear, etc) , plašāk, kā mākslinieks, mūziķis, aicina uz savu izstādi, šoreiz citādā formātā un veidā, vietā.

ja slinkums tērēt kājas ejot vai minoties uz izstādi, mazu ieskatu Bērziņa mākslas darbos var gūt arī viņa mājaslapā.

garāks palags:
Šogad huligāniski-izsmalcināts gleznotājs un vizuālo mediju mākslinieks Artūrs Bērziņš piedāvā neparastu izstādes formātu.

No 11. jūnija Ģertrūdes ielā 110 aplūkojamā izstāde "Aizmirsto Sapņu Bode" pamatā ir maza veikaliņa simulakrs – izstāde ir iekārtota tā, ka mākslas darbi nav sakarināti pie sienām klasiskajā veidā, bet gan uzdrukāti uz dažādām precēm. Visi objekti salikti uz pseidoveikala plauktiem un vitrīnām. Šī bode ir konraverss milzīgiem supermārketiem, kuros viss ir sistematizēts kā rūpnīcu paviljonos, kuros tirgo vienu un to pašu standartizēto produkciju un nosmacē pārējos mazos uzņēmumus, kuros saimnieki bija ielikuši savu dvēseli, savu redzējumu un noskaņu. Staigājot pa Rīgas mikrorajoniem, ar nezālēm aizaugušajās nomalēs var izjust šo mazo kolorīto veikaliņu rēgus, kas uzdveš virsū omulīgu nostaļģiju pēc tālajiem deviņdesmitajiem. Vienā mazā būdiņā bija iespēja atrast neiedomājamākas preces – suvenīrus, produktus, grāmatas – viss bija vienā čupā - un katra bode izcēlās ar savu kolorītu. Jaunākai paaudzei vispār nav zināma šāda pasaule – pasaule ar alternatīvu. Šis mākslas projekts ir rēgs no cita laikmeta. Nevis no pagātnes – varbūt no nākotnes, varbūt no citas realitātes, bet svarīga ir pati garša, atmosfēra un sajūta, ka var būt arī savādāk. Tādēļ veikals atrodas uz pašas robežas starp centru un nomali – Ģertrūdes ielas pēdējās mājas stūris, kuru no Maskavas rajona atdala dzelzceļa tunelis.

Izstādē satiekas koncepcijas lakonisms un estētikas izteiksmīgums. Simulakra kanonos tiek reprezentēts kaut-kas, kas patiesībā neeksistē – gan produkti, gan brendi, kas tos izgatavo, gan arī pats veikals ir fikcija, imaginārais skaitlis. Šajā pusrealitātes zonā, kurā valda citas stihijas, citi esamības likumi, recipientam vieglāk atrauties no ikdienas reāliju uzbāzīguma un pareflektēt ap mākslīgi radīto vidi un sevi pašu. Šeit nevar nopirkt produktus, taču tēlaini izsakoties, recipients šajā bodē atstāj kaut ko no sevis, bet kaut-ko paņem līdzi.

Blakustelpā apmeklētājiem ir iespēja gūt pēc iespējas pilnvērtīgāku baudījumu no pašu attēlu satura pilna lieluma izdrukās, klasiskā veidā izkarinātās gar sienām.
Artūra Bērziņa daiļradē kliedzoša un krāšņa epatāža spēj veiksmīgi sadzīvot un pastāvēt līdzās rafinētā skaistuma trauslumam, bet cēla apgarotība - ar seksuālo ekscentriskumu, no kontrastējošiem elementiem raisot kaut ko jaunu un jaudīgāku savā iedarbes pakāpē. Zem attēlu estētiskās dimensijas apslēptajā stāsta izvērsumā mākslinieks iznes arī saspringtas pārdomas par mūsdienu reāliju sāpīgām tēmām. Ar viņa daiļradi tuvāk var iepazīties

www.berzinsh.lv/

Visi laipni gaidīti izstādes izstādes atklāšanā

pirmdien, 11. jūnijā plkst. 18:00

un visu izstādes laiku no 11. līdz 21. jūnijam

Ģertrūdes ielā 110 (Ģertrūdes un Valmieras ielu stūris).

Darba laiks: 17:00 – 20:00 darbadienās. Brīvdienās slēgts. Ieeja – bez maksas.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
Šim resursam nav neviena komentāra!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas