Metalhead vs Metal listener
0
Izraku internetā šādu lapu,kurā ir izteikti vairāki viedokļi par to,vai ir atšķirība(s) starp metālmūzikas klausītāju un "metālistu",un ja ir,tad tieši kāda(s)....Tiesa gan,jāatzīst,ka šajā forumā (linku skatīt zemāk) paustie viedokļi ir visai subjektīvi,bet daļa patiesības tur ir..

Tātad, gribētos uzzināt jūsu viedokli par to,vai un, kāda starp šīm divām sugām ir atšķirība(s) .

Vai par metālistu var saukt jebkuru indivīdu,kuram mīļākā mūzika ir metāls,bet kurš nav tajā visā iekšā ar "sirdi in dvēseli",kurš to klausās tikai mūzikas klausīšanās pēc un nav tik fanātisks kā liela daļa no metālgalvām....

Pieņemu ,ka lielai daļai, no jums metāls ir kļuvis par dzīvesveidu un neatņemamu dzīves sastāvdaļu.

www.metal-rules.com/hell/hell_August200...

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+11
Mērīšanās ar [metāla] krāniņiem atkal ies vaļā?

Jautājums ar gadiem paliek mazāk tāds — «vai esmu metālists, metālgalva vai tikai pasīvs klausītājs?», bet gan — «vai šādiem jautājumiem maz ir nozīme?»

0
Ne ar vienu nemēros :D Neesmu paudis savu nostāju par to kas kurš ir,ne arī par to,ar ko acociēju sevi..
Vienkārši lūdzu paust viedokli balstoties uz šo cilvēku viedokļiem,vai tie ir jūsuprāt ir objektīvi ,un vai vispār vērā ņemami ! Un jā,protams, ka to var pavērst citā virzienā jautājot-vai vispār,tam ir kāda nozīme,un vai nav pie dirsas par citiem :)
-1
es rīt atbildēšu
+7
Pohuj,metāls.

vienīgā pareizā atbilde un citu nav.
+1
It kā jau tā vajadzētu būt,bet ne visi tā uzskata :)
0
Hmmm,
+5
JO vecāks palieku, jo vairāk esmu pārliecināts, ka esmu metālmūzikas cienītājs/klausītājs...jo.... 1. ikdienā ģērbjos kā man ērtāk, nav vajadzīgs īpaši izcelties ar uber true ādas aksesuāriem, lai kādai gotei iepatiktos..... P.S veste ar n-tajām grupu uzšuvēm, gan šad tad tiek uzvilkta he he.......!!!

2. Parasti koncertos cenšos grupas novērtēt mūzikāli/kvalitatīvi, nevis līst priekšā, lai baigi pačku pakratītu, jo ja esmu samaksājis, tad man ir tiesības koncertu baudīt, kā es to vēlos, ar izņēmumu, ka grupa ir redzēta un tiešām spēj paņemt uz nelielu ālēšanos, kā man tas pāris dienas atpakaļ gadījās iekš UK grupas Grave Miasma koncertā, pēc kura mans kakls bija dirsā iespraužams :)

3. Bij vajadzīgi vairāki gadi, lai nonāktu pie secinājuma, ka jaunās grupas man pie sirds neiet, labāk klausos vecos zināmos un ar prieku cenšos atklāt kādas sev nezināmas grupas iz 20 gadus senas pagātnes........

4. Nezinu kāpēc, bet visos savos brīžos, kad strādāju pie datora, ļoti bieži klausos tieši vecos vaļus, kā Deep Purple un Led Zeppelin koncerta ierakstus un pat tos atzīmēju bloknotā, kas katrā koncertā patīkās un kas nē....... It sevišķi brīnums ir ka ar laiku ir iepatikušies svina cepelīni, jo gadus 7 atpakaļ es ne ar vienu ausi nespēju paciest šamo augstās notis un ķērkšanu..... bet laikam jau visi, kuriem tricatņiks ir purna galā sāk tādi kļūt :D

P.S Metālists - mūzikas baudītājs.......
+2
Tas jautājums apmēram no sērijas - tu esi dzērājs vai tikai alkohola baudītājs? :)

Es, piemēram, kopš ~ 2008. gada neesmu noklausījies it nevienu kopš tā laika izdoto metālmūzikas albumu. Attiecīgi: pat, ja kopš tā laika ir uzradušās jaunas, izcilas, metāla grupas vai izdoti albumi, kurus laika gaitā pieņemts dēvēt par žanra klasiku, esmu to visu palaidis garām.

Lai atgūtu nokavēto, noklausīšos ASPHYX albumu "Death... the brutal way" . Tādējādi, pēc manām aplēsēm, būšu gan aiztaupījis laiku, gan ievērtējis augstākās raudzes death metal.

Viennozīmīgi - labāk klausos vecas, pārbaudītas vērtības, nevis cenšos tagad atklāt vēl kaut ko jaunu, nebijušu... Tas nav nosodījums mūsdienu mūzikas industrijai, tikai un vienīgi fakta konstatācija.

+4
tāpat par metālistu var saukt cilvēku kurš ikdienā griež, pulē, metina, šmirģelē un citādi apstrādā metālu, un klausās šams kautko no vecās krievu estrādes.
+1
Skaidrs, ka starp šīm divām kategorijām ir atšķirība un tās abas eksistē. Taču, pirmkārt, arī šeit pastāv "pelēkā zona", kad indivīds nav viennozīmīgi ieskaitāms vienā vai otrā, un, otrkārt, pāreja no viena otrā ir parasta parādība. Parasti sākumā no metāla klausītāja uz metālistu, vēlāk savukārt otrādi. Tomēr ar konkrētu definēšanu ir grūtības.

Galvenā problēma šajā nodalīšanā ir tas, ka metālists, atšķirībā no metāla klausītāja, tiek raksturots kā tāds, kam "metāls ir dzīvesveids". Ko tas nozīmē, kas tad ir šis metāla dzīvesveids?

Koncertu un festivālu apmeklējumi, tai skaitā ģeogrāfiski attālu? To dara arī "parastie" metāla klausītāji, turklāt ne visi "īstenie metālgalvas" ir tik naski uz pasākumu apmeklēšanu, savas korekcijas te ievieš arī finansiālie apstākļi un/vai darba grafiks.

Izskats un ģērbšanās stils? Par šo jau ir daudz runāts.
„Īstenam metālistam” raksturīgie stila atribūti ir pietiekami daudz un dažādi (domāju, šejienieši jau nu zin, kādi), un neviens tos nenēsā visus reizē, kaut vai tāpēc, ka tad nāktos vilkt n-tās drēbju kārtas reizē, kā arī ne katram aug bārda vai mati, utt. Būtisks faktors ir arī ērtums - kas konkrētajam indivīdam ir svarīgāk, justies ērti, vai nēsāt savus iecienītos apģērba gabalus arī apstākļos, kuriem tie nav paši piemērotāki. Trešais moments ir profesionālā darbība – ir gana daudz nozaru, kuru specifika paģēr zināmus ierobežojumus attiecībā uz garderobi un matu sakārtojumu – vai tas būtu bankas klerks, ārsts, pavārs, vai virpotājs.

Tādējādi nonākam pie nākošā punkta: ja metāls ir dzīvesveids, tad sanāk, ka arī iztikas pelnīšanai jābūt ar to saistītai. Domāju, paskaidrojumi nav vajadzīgi, cik daudzus cilvēkus šī scēna spēj paēdināt – pārtikt no mūzikas spēj tikai pašas pieprasītākās grupas, ierakstu biznesa apgrozījums arī spēj nodrošināt niecīgu daudzumu ļaužu – cik tad vispār ir to leiblu, kuros darbojas vairāk par 1-3 cilvēkiem? Pārējās saistītās lietas pastāvīgu nodarbinātību nenodrošina (ar retiem izņēmumiem – kādā vietā, kur varen attīstīta scēna, koncertu rīkotāji, promouteri, u.c. varbūt arī var ar to nodarboties kā pilna laika darbu, bet cik tad vispār tādu vietu pasaulē ir...). Tātad ar to dzīvesveida piekopšanu par 100% ir tā, kā ir.
Protams, var jau „metāla profesiju klasifikatoru” paplašināt, iekļaujot tajā visas profesijas, kas ir „aaargh, metāls!!11 \m/”, teiksim, metālapstrāde, armija, instrumentu un aparatūras ražošana utt., taču pirmkārt, lielākai daļai no šo profesiju pārstāvjiem ir nospļauties uz metālu, otrkārt, tādas struktūras, kā armija, policija u.tml., savā būtībā nav savienojamas ar metāla brīvdomāšanas un dumpības ideāliem. Pie tam, izpratne par to, kas ir „aaargh, metāls!!11 \m/” arī ir visai dažāda. Citiem vārdiem sakot, tas ir bezjēdzīgi.

Man jau arī patīk lietas šķirot un klasificēt, bet ne vienmēr tas ir lietderīgi un vispār jēdzīgi.
+2
Nogriez matus, cuka!
(c) kautkur 80-jos :)
+1
Visās ģimenes un draugu fotogrāfijās īsts metālists vienmēr ir saviebies. Vienmēr. Pat pats savās kāzās.
0
Ā, nu te vēl var apspēlēt psiholoģisko portretu - vai īstens metālists ir mizantrops, ciniķis un nihilists, un cik daudzi no tiem, kas tādi ir, ir metālisti :D
0
parasti tipisks sociopāts. Ar ļoti lieliem izņēmumiem. Ja 80-00 gados metāls it kā deva to patvērumu un iespēju aizbēgt no realitātes, tad šodien tas īsti vairs nestrādā, jo pie tā informācijas un iespēju daudzuma protestējot pret to ka viss sūkā, vairs nav nepieciešams tik demonstratīvi agresīvs izskats un attieksme.
0
Tīri subjektīvs viedoklis.
Metālists - cilvēks kurš spēlē metāla grupā. Metāla klausītājs/fans - cilvēks kurš klausās metālista radīto mūziku. Svarīga(bet ne obligāta) abiem ir arī metālu saistītā atribūtika - ādas jakas, gari mati, pilns skapis ar visādu grupu t krekliem, alus vienā rokā, smēķis otrā rokā un vis pārējais :D. Jebkurā gadījumā katrs cilvēks ir tik liels true cik liela ir viņa atieksme pret šo mūziku un cik ļoti viņam tā patiešām patīk. Tas nu ir pats galvenais.
0
Man, tāpat kā Intaram, ar nav īsti saprotams:

"Vai par metālistu var saukt jebkuru indivīdu,kuram mīļākā mūzika ir metāls,bet kurš nav tajā visā iekšā ar "sirdi in dvēseli",kurš to klausās tikai mūzikas klausīšanās pēc un nav tik fanātisks kā liela daļa no metālgalvām....

Pieņemu ,ka lielai daļai, no jums metāls ir kļuvis par dzīvesveidu un neatņemamu dzīves sastāvdaļu."

Es itkā esmu ar ''sirdi, dirsu un dvēseli'' iekšā, mīļākā mūzika ir Metāls, bet es to klausos tikai mūzikas pēc (tekstuālā daļi īpaši nekrata - ne par Deicide, ne Saviour Machine neiespringstu). Nekādu īpašo dzīvesveidu nepiekopju, ja neskaita konču apmeklējumus, kuri reizēm ir tikai iemesls draugus satikt un alu iedzert, bet tās grupas pie kājas, pa lielam. Ja ir iedvesma, tad izkratu paku - mošošana vispār nesaista, kautgan viens no mīļākajiem žanriem ir Thrash.

Manuprāt klausītājs ir tas, kuram konkrētā mūzika tīri labi patīk, bet viņam tā tik ļoti nepatīk vai arī nav vēlmes tajā sīki iedziļināties, lai plaši pārzinātu. Es esmu arī Folk un Industrial klausītājs. Ir kas patīk, ir kas nepatīk, bet īpaši par šiem žanriem neispringstu - uz kādu konci ar aizeju, attiecīgo lupatu nav, bet arī no ''metālista atribūtiem'' ir tikai T-krekli un hūdiji ...
0
^^ smēķi varat pakaļā iebāzt :p

Skaidrs, jāuztaisa vanmenprodžekts, kuru neviens nekad nedzirdēs un kļūšu ''trūenīvil'' \m/
0
^Nu nē tā jau nebija domāts. Grupai ir svarīga tieksme iegūt klausītāju/fanu loku, savādāk tam nav nekāda jēga un tas gremdē tikai kopējo skatu uz mūzikas kvalitāti. Bet tas jau pieder pie tās pašas attieksmes pret to visu :D
0
Pag, pag - gribi teikt, ka, piem. sūda Burzumam, krāniņš trīc par to, lai būtu šim klausītāju loks un fani ? Tas tak ir pilnīgi antrū!

Palasīju Metal-rules viedokļus - būtu interesanti, ja tagad, pēc 12 gadiem viņi uzrakstītu to atkal ;)
0
Par Burzum ir cits stāsts, jo viņš nav metālists. Savu mūziku par metālu arī īsti neuzskata un viņa attieksme pret metālu nav tā pati labākā, taču nedomāju, ka viņš būtu ieguvis popularitāti ja viņam neinteresētu iegūt klausītājus. Starpcitu ir maldīgi uzkatīt, ka Burzum klausās tikai true veči. Es pazīstu pāris cilvēkus, kuri nezin kas ir, piemēram, Sepultura un vispār ar metālu nav pilnīgi nekāda sakara šamiem, bet var nosaukt visu Burzum diskogrāfiju no galvas un populārākās dziesmas. Bet tie jau kaut kādi hipsteri.. :D
0
ja grupa netaisa mūziku, kura pirmām kārtām patīk pašiem, tad tie jau ir selauti un popsīgi trenderi.
0
Man vienmēr licies, ka tas ir viens un tas pats, tikai "metālists" kā īsāks definējums cilvēka mūzikālajai gaumei.
+1
Metālmūzikas klausītājs man atgādina vecu pensi, kurš ir nolīdis dziļi sasmakušā dzīvoklī un rociņas klēpī salicis klausās RAINBOW, BLACK SABBATH un citus vecos zaurus:)
+5
svēts cilvēks !
0
jeb akvalangists?
+3
Bļe! Tas ir apvainojums!

Mans dzīvoklis ir izvēdināts un nav sasmacis!!!
+1
Nui tēma panesās. Vispār ne stilam, ne bezstilam nav nozīme, ka tik labs cilvēks un laba kompānija ar ko sadzert aliņu un uzkost desiņu :-)
+1
tik lielas subkultūras patiesībā arī ir jau nedaudz novecojis termins. tagad tad drīzāk varētu runāt par atsevišķām scēnām. es, piemēram, noteiki nesauktu sevi par metālistu. bet ja man prasītu, vai esmu hipsterblekmetālists, tad jau sāktu atsaukties pozitīvāk.
+1
bet jā, oficiālajos subkultūru skaidrojumos par īstiem piederīgajiem tiek apstiprināti tikai tie, kas ievēro arī grupai piešķirto stilu. tie, kam vienkārši patīk mūzika, iet uz koncertiem, bet nav visur ar melnām ādas biksēm un nebaidās atzīt, ka labprātāk dzer vīnu nekā alu, tiktu saukti par "līdzjutējiem".
+1
Vai tad trū matainais nelej sevī iekšā visu pēc kārtas, ka tik alkohols?
0
Tad jau es pamatskolas vecumā biju vistrū'lākais matainis pilsētā. :D Tagad kaut kā pēc gadiem pāris kaut kā neiet tie koktēļi, kartīgs alus laba manta, atsevišķos izņēmumos degvīns vai viskijs, bet tikai tīrs.
+1
90-s kruts bija metālists ar gariem matiem, Slayer uzšuvi un kas lietoja alkoholu.
Nultajos gados kruts bija tas, kas nogrieza matus, nēsēja šļopkas un parastu t-kreklu, turpinādams sūkt alu. Tagad kruts ir tas, nu saturās!!, kas spēj matemātiski pierādīt, ka 2+2=5, iedzēris 3L aliņa. es zinu, daži, no Jums to var :-)
+2
^ Vispābā Murgons to var pierādīt, tieši nebūdams dzēris, bet viņš vēl to nav pierādījis, jo vienmēr tiek sastapts kunga prātā.
0
Ha-ha, var apieties ar 3L a;us var bez. Galvenais ir fišķa ir vai naf :-)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas