Wacken Metal Battle 2013 Latvijas Fināls
+15
Piektdien, 05.jūlijā, klubā “Melnā Piektdiena” notiks Latvijas „Wacken Metal Battle 2013” konkursa fināls.
Konkursa piedalās:

Asthma www.reverbnation.com/asthmaofficial...
Burned in Blizzard www.facebook.com/Burnedinblizzard...
Eschatos www.facebook.com/eschatos.band...
Legacy ID www.facebook.com/LegacyID
Malduguns www.draugiem.lv/malduguns
Nighttales www.facebook.com/NightTales...
Rebel Riot www.rebelriot.com/

Kā viesi pasākumā uzstāsies divu iepriekšējo gadu Latvijas Wacken Metal Battle uzvaretāji:
Sacramental www.facebook.com/SacramentalBand...
Opifex myspace.com/opifex

Grupu sniegumu vērtēs neatkarīga žūrija, kuras sastāvā ir iekļautas personas, kas darbojas Latvijas smagās mūzikas lauciņā.

Izņemot žūrijas vērtējumu visiem skatītājiem būs iespēja izteikt savu viedokli par grupu, kurai ir jāpārstāv Latvija konkursa starptautiskajā finālā. Visiem skatītājiem tiks dota iespēja piedalīties balsošanā. Balsošanas rezultātu kopsavilkums tiks uzskatīts, kā viena žūrijas locekļa balsojums.

Reģionālā fināla uzvarētājs dosies cīņā uz lielāko Heavy Metal festivālu Wacken Open Air, kurā Tā konkurēs ar grupām no 30 pasaules valstīm par iespēju parakstīt kontraktu ar vienu no lielākajām ierakstu kompānijām Nuclear Blast Records!

Koncerta sākums: 19:00
Ieeja no: 18:30

Kā ierasti vakaru vadīs - Deathperado

Biļetes varēs nopirkt kluba kasē. Biļešu cena: 2 Ls.

Informācija par pasākumu: www.melnapiektdiena.lv
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+5
Principā sacentīsies 7 dažādi metāla novirzieni, viens īstens dažādības paraugs.
0
A toch 19:00 kāds arī sāks spēlēt? :/
+3
ja ne 19, tad 19:15 toč, bandu ta dafiga
+7
Par cik esu dzimtene, ari savu veco miesu nogadashu uz MP :-)
Interesanti ievertet jaunos censonjus, citadak galigi no dzives un LV scenas esmu atpalicis ...
+2
Klau, kāds labi informēts ļaužs varbūt zina aptuvenos grupu uzstāšanās laikus un var padalīties informācijā? Šodien darbs līdz ~22, bet Malduguni & Eschatos labprāt gribētu redzēt. Kazi, varbūt varu paspēt.
+6
njā, tas darbs ir viena piņķerīga lieta.
Malduguns džeki arī cer - kazi, varbūt var paspēt uz savu uzstāšanos (kas paredzēta 19.oo)...
+2
Tas gan ir jautri...
0
Eschatos 21:15
+2
Balsoju par Asthma, par kuru jus?
+6
Asthma arī vinnēja, atstājot Eschatos otrajā vietā.
+1
Huh, ari es beidzot maja :-)
+3
^ kas ta nu, nevarēji ātri aiziet, bija piemetusies Asthma?
+13
Heh, vakar koncī bija tāda saruna:

Es: Nu kā tev Asthma?
Sonnenmensch: (neizpratnes pilns skatiens) ? Man nav astmas!?
...
+1
Ja, ta bija, nav ko piebilst ;-)
+7
Bišķi izvērstāks atskats:

Ierodoties klubā septiņos, mani sagaidīja visādi pārsteigumi: pirmkārt, durvis vēl bija slēgtas un pulciņš ļaužu, gaidot atvēršanu, pulcējās trepēs, tiesa gan, itin drīz mans priekšlikums par tusēšanu ārā, svaigākā gaisā, atrada dzirdīgas ausis. Drīz pēc tam gan durvis tika atdarītas, un drīz vien pasākums varēja sākties. Kā izrādās, aizkavēšanos bija radījis negaiss un lietavas, kas apgrūtināja satiksmi, liekot kavēties ne tikai dažam labam mūziķim, bet arī kluba personālam.

Otrais pārsteigums bija NightTales līdzdalības atsaukšana. Cik sapratu, tur bija, Led Zeppelin vārdiem runājot, kaut kāds "communication breakdown" sanācis.

Iekšā atkal bija tikpat fakin karsti kā pirms nedēļas Antithesis III pasākumā, un kā par nelaimi, steidzoties uz MP man nesanāca laika iegriezties mājās un atbrīvoties no uzvalka, kas bija uzstīvēts mugurā par godu izlaiduma apmeklējumam. Tā nu nācās tajā svīst visu vakaru :( Tautas sākumā bija maz, taču pēc tam pamazām saradās aizvien vairāk, pēc pāris stundām sasniedzot jau itin pieklājīgu skaitu. Ap pēdējo sabiedrisko transportlīdzekļu laiku, kā parasti, ļaužu masa gan noplaka, un pēdējai konkursa blicei (Rebel Riot) nācās spēlēt jau diezgan pašķidrai publikai.

Detalizētus komentārus par grupām šoreiz nesniegšu, nositīs vēl :D Varu gan pieminēt to, ka cīņa bija ļoti sīva, un malači bija visas grupas - vakars bija kvalitatīvas mūzikas pildīts. Tas parādījās arī, saskaitot žūrijas vērtējuma punktus - sporta terminoloģijā runājot, sanāca fotofinišs.

Šoreiz pasākumu ar savu klātbūtni bija pagodinājis arī LR Kultūras ministrijas valsts sekretārs Guntis Puķītis, izsakto atbalstu arī metālistu kultūrai un solot rudens pudsē sarīkot semināru speciāli metālistiem un citiem pagrīdniekim par tēmu, kā rakstīt finansējuma piesaistes projektus utt. Līdzi viņš bija atnesis arī kulīti ar dažām metālā kaltām simboliskām balvām, kas tika sadalītas konkursantu vidū: par uzvaru skatītāu balsojumā metāla nošu atslēgu saņēma Burned in Blizzard, mierinājuma balvā otrai vietai - Eschatos - arī tika laikam tāds pats veidojums (palabojiet, ja kļūdos), bet uzvarētājiem tika metāla roze. Nu jā, dāmai jau puķe būtu labāk piestāvējusi nekā iesvīdušiem tēvaiņiem, bet nu šoreiz maķenīt pietrūka.

Tad nu ap kādiem pustrijiem balle bija cauri, un visi izklīda kur nu kurais.
+1
Vārdu sakot, šoreiz rezultāti sadalījās vēl blīvāk nekā pirmajos divos gados: ja aizpagājušogad vinnētāji vinnēja par 2 punktiem (kopvērtējumā), pagājušogad atšķirība bija tikai par 1 punktu, tad šogad pirmajiem diviem bija pilnīgi vienāds punktu skaits! Šim nolūkam pirmoreiz nācās pielietot Robertsona hipotēzi par nepāra lēmējbalsi (sk. propaholics.wolfchasers.com/uploader/users/publ... — NASA laboratorijas «Wildfire» dokuments). Lēmējbalss deva vienu vietu augstāk uzvarētājiem.
+5
Par sākumu varu pievienoties Intaram - arī es ierodoties drusku pēc 19:00 sajutos priecīgs, ka nekas nav nokavēts.
Par koncertu:
Malduguns sāka bez vokāla, taču uz otro dziesmu atnāca arī tas :D Viss tā jauki un skaisti, bet publikas dikti maz. Un likas kā varēja jau būt drusku garāks tas sets.
Legacy ID. Nu vienkārši nepatika un viss. Viedoklis subjektīvais.
Asthma bija laikam vienīgie, ko nebiju paklausījies kaut ierakstā, tapēc pilnīgs jaunatklājums. Mūzika jauka, bet vokālista teksti pa vidu dziesmām gan reizēm tomēr aizbrauca nedaudz beztēmā. Ā,un basista spēlēšanas vēlmi nemazināja arī ieģipsēta kāja.
Eschatos uzstāšanās kaut kā aizritēja vispār vienā gabalā - likās ka šamie tik 2 dziesmas nospēlēja. Bet laikam jau maldīgi. Pēc publikas reakcijas jau likās ka ja neuzvarēs viņi, tad žūrijai būs ziepes. Man pašam tāda mūzika ne visai, bet nevar teikt, ka bija slikti.
Burned in Blizzard gan vienīgie lika sacelties spalvām uz muguras. Nu jauki, ko lai saka. Bet pēdējā dziesma tāda samocīta un Motors arī netika ierūcināts.
Rebel Riot nospēlēja labi un pārliecinoši, bet man pagāja garām. Atlikusī publika gan bija sajūsmā, īpaši Neonz...
Un tad jau bija jābrauc lietot alkohols uz limbažu pusi, tapēc pārējo lai stāsta citi.
p.s. koncerts vērots skaidrā.
-4
Izklausījās, ka Eschatos blici, it īpaši solisti, pats nelabais uz skatuves drātē + Asthmas čaļi bija "baudāmi" ar izcili kvalitatīvu uzstāšanos no kuras vienīgā vēlme bija pamest MP. Keep up the good work guys.
+1
Grupas bija tik labas, un labāko izvēlēt bija tik grūti, ka žūrijai radās gada ģeniālākā doma: adavaika uztaisām no uzvaru pelnījušajām grupām vienu supergrupu, kurai piešķirt uzvaras laurus! Tika minēti šādi varianti (tas nekas, ka Nighttales nebija — tas jau netraucēja vilkt uz zoba): AsthmaTales ID, Burned in MalduguņRiot, Asthmuguns utt.

Kā arī apsveicam _mhm_ ar zibenīgo atbildes atrašanu uz konkursa jautājumu — kura grupa pagājušajā gadā Velnakmenī bija no Āfrikas?
+2
Zibenīgo atbildi sniedza Cryoutformetal :D
0
tad man niki sajukuši bij :D
+1
man pat iz ēģiptiešu mediators ;)
+3
Hmm… sāku jau domāt, vai Asthmas uzvara nav bijusi pārsteidzīga… :D

www.youtube.com/watch?v=9NmQdyKG8wk...
+1
Uzvara jau nevar būt pārsteidzīga. Pārsteidzīgs var būt vērtējums ;)
+2
a ko - normāls ''traštvajumaķ'' :D
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas