Pārāk augstu vērtētas bandas
+6
Zinu jau zinu, "tārpu bundžas atvēršana" un tā tālāk, tomēr saredzu potenciālu diskusijai, un šķiet, ka tāda vienuviet sakopota tēma par šo nav bijusi, vismaz pēdējo sazin cik gadu laikā.

Skaidrs, ka tas vienmēr ir subjektīvi, un citādi tas nemaz nevar būt, tomēr interesē, ko jūs uzskatāt par nepelnīti lielu atzinību guvušām grupām. Saprotu arī, ka nekad nevar viennozīmīgi teikt, ka atzinība nākusi nepelnīti - tā vai citādi jau tā ir tikusi nopelnīta, un vairumā gadījumu jau darbs tāpat ir ieguldīts liels. Taču šajā reizē runa ir strikti par muzikālām kvalitātēm. Tieši par konkrētās grupas (vai solo mūziķa) radītās mūzikas kvalitāti, neņemot vērā teorētisko talantu un potenciālu, bet vērtējot tikai rezultātu (t.sk. koncertus), un bez kautrēšanās izteikt savas domas par grupu X, ka tā ir garlaicīga viduvējība, pat ja citi uzskata to par ģeniālu.

Jāsaprot, ka var sanākt ne vienam vien iedirst dvēselē, paziņojot, ka uzskati viņa mīļāko grupu par nejēdzību, tādēļ lūdzu atcerēties, ka tas viss ir tikai personīgs viedoklis un nav jāuztver pārāk saasināti.

Vieglāk jau laikam būs vērtēt subžanra ietvaros, bet droši var izteikties arī vispārīgāk.

Iesākšu ar dažiem piemēriem:

- Reverend Bizarre. nevaru saprast, ko ļaudis atrod iekš tā. It kā jau nekas aplami nav, bet kaut kā galīgi neintersants un garlaicīgs liekas, tādēļ tas itin ātri nopelnītais kulta statuss man nav saprotams.

- Ghost. Nē nu it kā jau skaidrs; retro vilnis kā modes lieta, un šiem izdevās uz tā uztrāpīt īstā laikā īstā vietā, lai tas vilnis viņus paceltu arī komerciālos augstumos. Skan tomēr diezgan pliekani.

- Saxon. Nerunāsim par nejēdzīgi garumā izstieptiem šoviem (WOA 2004 :D ), arī bez tā nav īsti saprotams, kā tieši šī grupa no nemaz jau ne tik mazskaitlīgā NWOBHM viļņa ir kļuvusi par tā otro numuru aiz Iron Maiden (ok, varbūt Nr. 3, ja skaita Venom). Esmu konstatējis, ka manu uzmanību Saxon spēj noturēt aptuveni pusstundu, vienalga, koncertā vai ierakstā. Uz pāris trīs dziesmām tīri forši, tad sāk apnikt, tad jau tīri vai besīt.

- Death metal subžanrā laikam šis gods pienāktos Cannibal Corpse, lai gan nevar noliegt, ka to savu stilu viņi ir noslīpējuši, spēlēt māk lieliski un dzīvajā ir gluži nesūdīgi. Lieta jau tikai tā, ka no viņu laikabiedriem un pat līdzgaitniekiem ir čupa bandu, kas močī līdzvērtīgi vai jaudīgāk, bet topos un plakātos pie sienas vienalga nonāk CC. Ak jā, Six Feet Under laikam arī tepat var pieminēt.

utt.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Russian Circles, Deafheaven, Converge un tamlīdzīgi hipsterasti ar pretenzijām uz tādu mūziku, kuru arī metaļoriem būtu vērts paklausīties. Uz jamo fona pazūd tādas bandas, kuras ir vērts klausīties — kaut vai Junius un Audrey Fall.
0
Converge jau gan tu netaisni te pieminēji, tie tak vieni no metalcore pamatlicējiem. Dzīvajā šogad BA pēc paliela sūda gan izklausījās, bet tam jau nevajadzētu būt pārsteigumam, ja skatās pēc metalcore kopumā :D
-1
nesaukšu grupas,bet ļoti daudz tādu grupu ir,kur nesaproti par ko klausītāji fano.
+9
he he, man gan liekas ka šī tēma ir klasiskā gaumes apspriešana, patīk/nepatīk, sūds/kruta, vienam māte otram meita, citam kleita, vēlkādam pohuj.
Bet nu labi.
Par ghost piekrītu - ar nesaprotu kas tas tāds ir un ko tur ļauži ir atraduši. Varētu viņus salīdzināt ar kautkādiem mūsdienīgiem "vintāāaž" mantiņu ražotājiem. Izskatās vecs, bet tomēr nav īsts.

Pieminētais CC līdzīgi kā daudzas sevi jau sen izsmēlušas 90to gadu bandas turās uz ūdens tikai dēļ sava vārda, lai gan muzikāli tur nav pilnīgi nekā.
Tas pats Nile - bļin, nu huiņa kautkāda, koncī dziesmas var atšķirt tikai tad ja viņas piesaka. Kautkādos agrīnajos 90tajos gados jebkas šāds skaitijās kruta un pačotīgi, bet tie bij citi laiki, cita aura. Tagad klausīties kā kautkāds 50gadīgs perdelis virpina nesakarīgas notis...?
nu jā, gaumes jautājums :)

Mayhem - manuprāt apsalūts līderis šajā kategorijā. Varat bļaut un spiegt cik kruta bla bla bla bet nu nav... Jādomā ka vienīgā pievienotā vērtība ir izcelsmes valsts, citādi sen jau būtu nogrimusi aizmirstībā. Starp citu, ļoti daudzas norvēģu bandas manuprāt ir krietni pārvērtētas, vienīgais uz ko šamie turas tirgū ir - made in Norway.
Aaa, pie Mayhem, + Atilla - vēlviens līderis. Viņam esot kruts vokāls? Kautkāds superduper diapazons? Točna?

paskatīsim kautko tuvāku - Metsatoll. Neskatoties uz to ka viņiem ir pāris izcili gabali, tomēr 90% šamo mūzikas man izraisa ausu asiņošanu.
Tāpat līdzīgas asociācijas ir ar otru kaimiņu - Obtest. Tikai viņiem, atšķirībā no Metsatoll, ir tikai viens klausāms gabals.

Amon Amarth. Nu itkā man zināmās devās patīk šāds muzons, bet ja dziesmas viena no otras neatšķiras tad kur sāls?

Vēlviena ģeniāla banda manuprāt ir Manowar. Līdzīgi kā agrajos 90tajos jebkāda detuha un bleķis likās kruts jebkādās izpausmēs, tad arī šitie pseidowariori pieļauju ka 80tajos paspēja izšaut no sevis labāko un savākt brangu piekritēju pūli. Un kamēr šis fanu pūlis neaizies dabiskā nāvē tikām Manowar mūs priecēs ar dziesmām par izdomātām kaujām un varoņiem ar zobeniem.

Un nobeigšu šo pagaidu apskatu ar vēl kautko tikpat pārvērtētu - Queensrÿche.
Vot lasu ik pa laikam - Queensrÿche to, Queensrÿche šito. kautkādas pēršanās bla bla bla. Nolēmu paklausīties. Paklausijos... paldies Intar ka uzražoji šo topiku, savādāk nezinu kur vēl būtu savu sāpi par šo sūdu izgrūdis.

+8
Nightwish - kā tādu sūdu var klausīties, kas tur var patikt un kāpēc viņi vispār ir tik populāri? Ā, Tarjas pupi laikam :D

Amon Amarth - garlaicīguma kalngals, kas izpaužas itin visā. Un tā sinhronā matu purināšana - viņiem ir kāds matu horeogrāfs vai kā?

Opeth - bez vārdiem, sūds.
0
Yeah baby, that's the spirit! :D

Par tiem sevi izsmēlušajiem - tas nav gluži šīs tēmas mērķis. Par CC domāju to, ka arī savā jaunības pun pilnbrieda laika viņiem netrūka līdzgaitnieku, kas bija pārāki, tomēr necik tālu netika. Vai arī tika, tomēr palika nosacīti ēnā.

Par Queensryche - tiem jau viss jēdzīgais bija 80-tajos, pēc tam jau pamazām sāka ražot aizvien sūdīgākus albumus. Ne pirmie ne vienīgie tādi. Mūspusē jau viņi nemaz tik pačotīgi neskaitās, bet štatos šiem ir vairāk nopārdotu albumu kā Iron Maiden un Judas Priest. Tāpēc jau arī tās pēršanās, ka vārda pēc vien var pārdesmit štukas pat šajos laikos noandelēt; kopā ir vairāki desmiti miljonu kop[iju pārdots.
0
Bet pieminētie Ghost gan man patīk - pirmais albums bija superīgs, tāds feins Mercyful Fate fīlings. Otrais gan man patīk krietni mazāk. Queensryche 80-o gadu daiļrade man ļoti patīk, arī pēdējais labums ir labs. Par CC es daļēji varu piekrist, bet tas attiecas tikai uz periodu no 2000. gada. Līdz tam viss viņiem bija tip top.
+1
Nekad neesmu izpratis Burzum mūziku. Šķiet, ka Burzum popularitāte ir izskaidrojama nevis ar mūziku, cik ar tās līdera Kristiāna Vikernesa baznīcu dedzināšanu.
0
^ Jā, bet Filosofem tomēr ir kruts albums.
0
Nightwish, lai arī pats neesmu fans, tomēr kaut kādā ziņa pačotīgs šķiet. Protams, ka tas gimmick's ar (pseido) operas vokālu viņeim ir līdzējis, bet tā jau šie bija tīri ok power metāls; tagad par power vairs nesaukšu, bet dziesmas viena otra jēdzīga tāpat iznāk.

Amon Amarth par tādiem kā jūs te viņus pieminat, kļuva ap Fate of Norns laiku (2004). Sekojošais WOOOS patika tādā ziņā, ka tā veiksmes formula bija izkristalizējusies un tapa noslīpēta gluži spīdīga. Pēc tam vairs nav bijis intereses klausīties - viss tas pats, viss tāds pats. Bet Once sent from Golden Hall šad un tad usmetu, un patīk.
0
Ā, par Metsatoll runājot - man viņi kaut kādā mērā liekas kā folkmeltāla Voivod. Bliež kaut kādu sviestainu muzonu, bet, kad zvaigzens sastājas pareizi, tad iznāk ahujenna. Overrated? diez vai ir pamats tā saukt.
+1
Jopta, atcerējos vēl vienu, ko vajadzēja uzreiz pieminēt:

Arghoslent. Vairāk jau tā kā pagrīde un tā, tomēr 2000-to otrajā pusē aizvein vairāk sāka par šiem runāt, un tepat trūmetālā jau ar nav nekas svešs. Neapšaubāmi, kontroversiālais lirikālais kontents... atvainojiet, strīdīgi vērtējamie dziesmu vārdi ir spēlējuši lielu lomu viņu nosacītās popularitātes gūšanā, bet tipsikais variants tak bija apmēram tāds: "Well, I am no racist and I do in no way support white supremacism, but you gotta admit Arghoslent fucking ROCK musically!11"

Nē. Divi no viņu albumiem man ir iegādāti ap to laiku, kad man arī likās, ka psc, kā per. tagad uzlieku - psc, cik truli. Sūds par teksiteim - neizcēlās ar augstvērtīgu liriku, bet pāris trāpīgus vārdu savienojumus izveidot spēja, un visiem zināms, ka austrumeiropieši ir tie lie lielākie rasisti un homofobi. Muzona ziņā viņi tika slavēti par to, ka spēlēja melodeath ne pēc zviedru modes. Zviedru vai kāda mode, bet tagad es to Arghoslent paklausos - nu tik truls un vienveidīgs viņš tomēr ir aiz tās it kā lecīgās izkārtnes.
0
Pirms gadiem 10 gadījās nopirkt Absu "The Third Storm Of Cythraul" cd. Bezjēdzīga mūzika, bezjēdzīgs vokāls, teksti - nulle emociju. Kopš izdevās to sūdu nopārdot par 1 lasi, sapratu, ka otrreiz var nepaveikties - neesmu izdevis vairs ne centu par "amurkāņu kulta black metal". Black kā tāda (neskaitot marasmātiskus pakaļdarinājumus) taipusē nav, nav arī saprotams, no kurienes izzīsti to grupu vērtējumi publikas vidū.
+3
Piekritīšu, ka attiecīgais albums ir sūds, bet pēcāk, atkratoties no cenšanās izdabāt klišejām, Absu sāka maukt visai jaudīgu muzonu.
www.youtube.com/watch?v=hotFkzqCpVo...
0
Nu nezinu - man saksons tīri labi patīk. Uz katru zināmu brigādi vienmēr būs 17 nezināmas, kas spēlē tāpat un vēl labāk.
0
^" Crusader Crusader..."
0
^^ tur jau tā lieta - kāpēc tad tā zināmā ir tikusi zināma, bet tās 17 ne pārāk? Var jau to norakstīt uz šeptēšanās talanta uzvaru pār muzikālo, uz izvēli ar kuriem cilvēkiem sadzert, ar kuriem ne, kāds tiek pasūtītts dirst ideoloģisku domstarpību dēļ utt.... Pētīt šito visu saimniecību nav šīs tēmas mērķis.
0
Tontoons

"he he, man gan liekas ka šī tēma ir klasiskā gaumes apspriešana, patīk/nepatīk, sūds/kruta, vienam māte otram meita, citam kleita, vēlkādam pohuj."

It kā tā ir gan, bet ceru uz to, ka komentētāji pacentīsies vismaz kādu teikumu izspiest aprakstot pat ne obligāti *kāpēc* nepatīk, bet nu vismaz kaut ko; nu tā lai var pastrīdēties. Citādi, viens piestāda listi ar 10 overrated bandām, otrs ar 20, trešais izlas - nu un?
+1
Oi: «Black kā tāda (neskaitot marasmātiskus pakaļdarinājumus) taipusē nav, nav arī saprotams, no kurienes izzīsti to grupu vērtējumi publikas vidū.»

Kheemmm…

VON?
+1
Neesmu baigi centies iedziļināties, bet marasmātisks tas ir notaikti :D
+1
Atverot topiku, uzreiz nodomāju, ka tiks pieminētas tādas grupas kā Metallica, bet izrādās, ka diskusija rit par krietni piezemētākām grupām :)

No Saxona labi ja divi albūmi patīkās - Crusader un Killing ground, pašam vislaik likās, ka tie ir visai paveci un vienas svara kategorijas ar Accept, bet ne jau nu aiz Iron Maiden ierindojami.

Par CC varu piekrist, ikdienā neklausos un viņu izteiktā popularitāte ir vairs saistāma ar grupas vārdu..

Pašam vairāk derdzas tas, ka, kā Metallica, vēl arvien var ierindoties smagsvaru četriniekā, ja raksta pilnīgu huiņu, iespējams, ka to atrisina, ik pa laikam dzīvajā uzspēlējot kādus vecos albjus, bet nez, šamos es liktu kā visvairāk pārmudrītos.....

Ghost jau vēl ir interesanti, labi vecais savienots ar jaunu izpildījumu, bet sāls jau nav vintage izskats, bet dziesmas par sātanismu melodiskā manierē, viss tas pats, par ko burzums, Dimmu Borgir vai vēl kāds rūc, šamie dzied :)

Pieminot Dimmu Borgir, šamos arī varētu pieminēt, bet tomēr, pēc pēdējā albja un Forces of Northern Night, šamā topā laikam nav pašreiz jēgas mest iekšā....
+3
^^^^ Hmmmm... baigi nevar izdomāt par ko pastrīdēties... varētu piem. par amurikāņu tendeci spēlēt ahujenna tehniski un bez dvēseles, vai par jebkāda norvēģu sūda glorificēšanu... Vai arī par jebkura nebaudāma eksotiska mēsla sūtīšanu pasaulē un iegalvot ka tas ir pizdec ku kruta jo nāk no Zimbabves džungļiem vai Amazones lietus mežiem un muzonā izmanto varen interesantu instrumentu kas darināts no sikspārņa naga, eikalipta mizas un anakondas žultspūšļa.
+1
^^
Nu bet ja tā kopumā paņem, tad lielākoties kategorijā “pārvērtēts” darbojas klasiskā veiksmes formula. Kautkāda daļa bandu ietrāpa pareizajā laikā pie pareizajiem sakariem, tad viņi tiek izbīdīti un iebaroti tautai kā kautkas apsalūti kruts. Un ja sākotnēji viņi jaunības maksimālisma pārņemti cenšas un rada kautko jaunu, baudāmu, dajebko, tad pēcāk kad ir slavas zenītā, tad jau var atļauties gozēties saulītē un ik pa brīdim izmest kautkādu sūdu un tauta viņus tāpat pieņems un jebkurā atraugā centīsies saskatīt kautko labu, lai gan pa lielam tādiem džekiem radošums plok proporcionāli bankas konta pieaugumam.

Un jā, uz tā visa fona ir pieminētās vismaz 30 bandas kuras močī daudz interesantāk un spēcīgāk, tik lielākoties viņas ir radušās lielāku “zvaigžņu” ietekmē un attiecīgi producents, managers etc tautas pievilināšanai vienmēr uz postera lieliem burtiem liks garlaicīgo CC, nodrilēto un simtreiz redzēto Metallica, iemidzinošo Amon Amart, bet iesildīs viņus ahujenna interesantie un potenciālie brāļi ilmāri no mazpisāniem.
+2
Daudz. Nereti tie ir kādā lauciņš pionieri un slaveni galvenokārt tāpēc, ka radušies gandriz tukšā vietā - ja netrāpies sākotnējo fanu lokā, nesaproti, par ko tur slavēt. Tas jau ir sākot ar Rolling Stones, turpinot ar Van Halen un vēl dažām 1970s vidus un beigu amerikāņu grupām (Montrose, Ted Nugent).

Laba tiesa grupeļu, kas slavu ieguva ar gimmikiem, kur mūzika ir stipri otršķirīga (pat ja nav gluži nopeļama). Kiss ir teicams piemērs. Cannibal Corpse (un visa tā pornnekrograind brandža), Deicide. Venom.

Praktiski visa vācu thrash scēna. Nejēdzīga kasīšana un ķērkšana. Angļu tāpat - lai gan tur nav ko augstu vērtēt.
Anthrax un Exodus - totalī overrated. No sākuma līdz beigām. Celtic Frost (protams, ja neskaita vienu albumu)

baznīcu dedzinātāju scēna. Dažas labas grupas, pārējie pouzeri. Bet tas nekas, galvenais, ka ragainiem bērniņiem patīk.

Saxon. Bet man vienkārši ir "auru nesakritība" ar vokālu. Tā kā ar Vintersorg.

Šrederu scēna. Pilnīgi overrated.
+3
Interesanti zināt, kurš tad tev ir tas viens izņēmums Ceftic Frost klāstā? Ja man prasītu, es, teiktu, ka Monotheist.

Par Anthrax varu pilnībā piekrist. Exodus imho ir aptuveni tur, kur viņiem pienākas būt, savukārt pat vācu un angļu thrash scēnu nepiekrītu (nu ok, angļu tikai Sabbat un Onslaught dēļ); tad jābrīnās, ka netiek pieminēt D-amerikas scēna un vispār viss ne-tik-melodiskais thrash kopumā :)

Tādu bandu kā Metallica neņemos saukt par pārvērtētu, jo izsitās pasaulē viņi ar kvalitāti, un sapuva jau pēc tam.
0
graver, šodien, plkst. 09:01
"Ghost jau vēl ir interesanti, labi vecais savienots ar jaunu izpildījumu, bet sāls jau nav vintage izskats, bet dziesmas par sātanismu melodiskā manierē, viss tas pats, par ko burzums, Dimmu Borgir vai vēl kāds rūc, šamie dzied :)"

Nubet stāsts jau par to, ka tādu bandu ir ka biezs. /forum/123511-occult-psychedelic-retro-rock-doom-stoner
+1
Kropļikrāni? Un kā sauca to jauno ghāla lol projectu?
+1
Domā God Seed? Man tas albums tīri labi gāja dūšā.
0
Into the Pandemonium ir vienīgais izņēmums.
Monotheist ir OK.
0
Iesākumā, par jau minētajām grupām tāds kā atspēkojums.

Skaidrs, ka Metallica, Slayer, Manowar, Running Wild, Blind Guardian, Venom u.c. topīgām grupām ziedu laiki ir sen garām, dus uz lauriem utt., bet tie lauri viņu gadījumā ir godam nopelnīti (jā, reizēm paveicās, sakrita apstākļi utt.m vet tāda ir dzīve). Par citām, kas sāka tai pat laikā un nekļuva pat uz pusi tik populāras, jo izdeva pirmos demučus vai LP gadu-divus vēlāk reizēm saka (mani ieskaitot) ka ir nenovērtētas, bet nu tā ir viņu problēma, ka nespēja savu (iespējams labāku) ideju ātrāk realizēt. Teikt, ka Saxon nebūtu tik populāri, ja šodien izlaistu savu debijnieku ir pilnīgi bezjēdzīgi, jo čupa (par viņiem labāku grupa) tādas ir radušās izmantojot iepriekšējo ieguldījumu. Tādā ziņā nevaru Hellhammer / Celtic Frost saukt par pārvērtētiem, jo viņi savā laikā izdarīja to, ko citi nespēja. Pabīdīja scēnu uz priekšu.

Man jau Black Metal kā tāds riebj, tāpat kā brutālā Desa un Grainds, tāpēc neuzskaitīšu visas bandas, bet BM sakarā man tiešām nav saprotams, kā tas sūds kļuva savlaik TIK populārs, jo vairumam agrīno bandu pirmie albumu bija palieli sūdi.

Runājot par to, ka Saxon ir overrated un nav viņiem jābūt otrajā vietā aiz IM iekš NWOBHM saraksta - man anv nekāds labāks kandidāts padomā, jo Motorhead, Venom un Judas Priest es tai kategorijā īsti negribu likt un citas pārliecinošas grupas nenāk prātā. Lielais vairums no viļņa grupām izdeva pāris albumus un pačibēja, visādi Raven, Tank u.c. ilggadīgāki kolektīvi ir visai viduvēji. Saxon paņem gan ar kvantitāti, gan kvalitāti - līdz 1985.gadam izdoti 7 klasiski albumi, katrā vismaz pāris atzīti hīti. Man arī vēlākie albumi patīk un 90-to veikums pat vairāk per par 80-to.

Lai zinātu, ka kaut kas ir pārvērtēts, vispirms jāzin, kas tad skaitās TOPā / tiek augstu vērtēts plašākas (Metāla) sabiedrības vidū. Man par to bvieši vien ir grūti spriest - zinu tikai tik, cik atsauksmes pie končiem palasu - apskatu festu plakātus. Reizēm pārņem pilnīga WTF sajūta - kautkādi Bring Me the Horizon un Down vienā rindiņā ar Slayer un Venom ? Nopietni ?!
+1
Ghost ir uz viļņa tā teikt, bet pirmais albis pašam patīkās visai, par vācu un angļu trešeriem nepiekrītu, jo Kreator, Onslought, Grave Digger nu nav pārvērtēti, pie tam visiem pēdējie albji ir labi, sevišķi jau Onslought, kuru es vienu brīdi pat bijusmagi sajaucis ar Kreator he he....

Judas Priest arī ārpus pārvērtēšanas, ne velti senos laikos dziesmiņai Breaking the Law, doma bij lai tak beidzot šamos ar apbalvo ar kādu mūzikas industrijas balvu. Tas pats Painkiller nu savā laikā netika pienācīgi novērtēts, kaut vai tikai dēļ tā paša solo un ritma sekcijas, ko ir grūti atkārtot dzīvajos šovos.

Visvairāk pārvērtētais un pašam galvā sakāpis ir Ingvijs Malmstīns, lai arī man viņš visai labi iet pie sirds, tomēr pēdējie gadi onanējot uz iepriekšējiem lauriem vairs nav tā vērti, lai celtu slavas zenītā, jo tie laiki ar Black Star, Arphegios from hell, Far beyond the sun ir vēsture....

Tas pats Dream Theater, nu ir smagi pārvērtēts, jā tehniski visa grupa spēlē ļoti augstā līmenī, katrs ir sava instrumenta meistars, katrs piedalās atsevišķi citās sesijās utt... Bet viss kopā skan bez dvēseles, tehniski, paredzami, un pie tam vokāls ir nāve, lai arī man ausis precē Heavenly, Angel Dust vai tas pats Edguy vokāls, tad tomēr Dream Theater vokāls ir nepanesams......

Pie pārvērtēta Latvijas izpratnē es iemestu arī tomēr Sanctimony un PND, divas atšķirīgas grupas, bet PND lieku, jo dzīvo konči ir biški par daudz sadzērušies, lai vispār to pašu Sprīdīti nomočītu ar visu soliņu, vai tas bardaks, kas sākas pēc 7 aliņa izgāsanas pa skatuvi...

Savukārt Sanctimony - pēc satriecoši labajiem When the Sun was God un Eternal Suffering aizgāja metāla popsīgajā virzienā, kas īsti vairs nesaistās ar to tekstuālo daļu un noskaņu, kas pirmajos albjos, neko nesaku, ka mazie končos spiedz uz Sanctimony uzstāšanos utt, pašam ar ir viņu albūmi, jo tomēr pašmāju kolektīvs un sava prece jāatbalsta.....

Vēl neesmu izaudzis līdz līmenim, lai izprastu Urskumug, bet iespējams, ka vēl pēc 10 gadiem sapratīšu....
0
Sepultura - agrīnie albumi ļoti labi, ir savs skanējums, bet viena no trešā Thrash viļņa grupām, kas aiz Slayer / Kreator u.c. ir otršķirīga un nav ne ar ko izteikti labāka par līdzgaitniekiem, lai būtu par tiem populārāka, par Testament, Krator, Artillery u.c. žanra grandiem nemaz nerunājot

Soulfly - paņem Sepultura sūdīgāko materiālu un piekarina klāt daļu no šo (mazpelnītās) agro dienu slavas un veiksmes stāsts gatavs ...

Typo O Negative - labs vokāls (un līderis), oriģināls stils, bet arī klasiskie albumi visai pārstiepti un viduvēji - pusi mierīgi var izmest ārā. Cik nu dzirdēts pēc nostāstiem, dzīvajā iesūkā.

Neglected Fields - nav jau sūds, bet stipri treššķirīgi uz Death / Carcass fōna. Vizmaz vērtējot izkāpjot no mūsu pīļudīķa, kā es parasti arī cenšos vērtēt vietējās grupas.

Cannibal Corpse / Deicide - pāris labi (pirmie) albumi, atstrādāts imidžs un džeki var malt sūdu nākamos 25 gadus (es jau ar labprāt Deicide dzivajā redzētu, nepārprotiet)

Opeth - neko jaunu nepateikšu, nav slikta grupa, ir pietiekami oriģināls skanējums, bet advancēti-garlaicīga jau no paša sākuma.

Ozzy Osbournu - tas gan vairāk uz Štaiem attiecināms, jo diez vai Eiropā šis skaitās ūberkruts un spicāks par Dio vai Black Sabbath, bet to Aizdīķa slavu es neizprotu līdz galam, kautgan albumi labi (man gan 92 un 95 vislabāk tīk)
0
es nemaz nezināju, ka Ghost ir baigi populāri ...

Piemirsu par Metsatoll bilst - šiem notiekti palīdz Igaunijas apstākļi (laba scēna, Somijas tuvums, labākas finansiālās iespējas utt.), kas ļauj regulāri izdot albums (manuprāt, ļoti labus un oriģinālus), katram labu klipu uztaisīt, aizmaukt uz Somiju tūrē. Stabili otra labākā Baltijas valstu grupa (igauņi gan apstrīdētu ;) ).

uz Malmstīmu un Dream Theater jau attiecināms viss tas pats, kas Metallica u.c. veco praulu sakarā teiktais.

P.S. Garve Digger nekad nav Thrash spēlējuši - klasisks Vācu Speed vēlāk Power
+1
Pa lielam ņemot jau nav tādas bezjēdzīgas bandas vai arī tādu ir ļoti maz. Ir vienkārši albumi, kuri mazāk veiksmīgi un ir albumi, kuri ir vairāk veiksmīgi.
0
nu jā, tas kas vienam šķiet bezjēdzīgs, otram šķiet bezgala jēdzīgs u t. t.
+1
^^^^ Manā skatījumā Ozzijs ir kruts, īpaši vecie albumi līdz No More Tears ieskaitot. Viskrutākais ir The Ultimate Sin.

Tikko atcerējos vēl vienu bandu, kuras popularitāti neizprotu - Leaves Eyes. Lai arī Theatre Of Tragedy turu siltā atmiņā, Leaves Eyes es vienkārši nevaru paklausīties - esmu mēģinājis vairākas reizes un visādus albumus - viena otra dziesma paķer, be pa lielam nē. Visvairāk tracina tas, ka tas viņas stulbais vīrs to Leaves Eyes cenšas pēc skanējuma pataisīt līdzīgu Atrocity - ķipa sapisu pats savu grupu, sapisīšu arī sievas :D
0
Iespējams, mazliet, novēlota diskusija :D, bet nu pie lietas. Daudzas interesantas domas izteiktas, tā ka
paši ēdat savus bonusus. Pašlaik "pulēju" savu kolekciju, tā ka man nav ne laika un vēlmes rakties pagātnē pa miskasti.
Bet, ir daži momenti, kas būtu jāuzskaita:
1. Nekad neesmu iebraucis zviedru Entombed un Opeth meistarstiķos, kur man nekas nepatīk.
2. Amon Amarth copy un copy sevi kā vīrusi, ko gribās piebliezt ar āmuru, lai nemokās.
3. Par CC nav domu, jo gadus 20 kā neklausos :P

+1
Entambed ar nekrata, bet šie jau ar celmlauži.

Īsti nesaprotu, par kādu popularitāti var runāt Leaves Eyes sakarā - uz Rīgas konci pārsimt cilvēku aiziet, WOA uz Party Stage nobliež - tā jau nav nekāda popularitāte. Viņu albumus arī Trūmetāla gada albumu topos šķiet ka neesmu manījis daudzbalsīgi piesaucot (ja paņemam pavisam šauru popularitātes izejrādītāju).

Vispār, var šito tēmu veiklāk var dirsties klātienē (ar aliņu ķepā)
0
^Nu bet kad iznāk jauns albums, tad visās malās par to tiek runāts
0
par Amon Amarth var daļēji piekrist - cik festos manīts, šie parasti ir lielo Hedlaineru statusā, kamēr Unleashed, kas Vikingdesu vieni no pirmajiem sāka rukāt, parasti aizsit dienas vidu/novakari. Abiem bijis pāris švakāki albumi, pēdējā laikā pie vienas stilistiskās līnijas pieturās u.c. līdzības, bet nu ir tā kā ir ...
+2
Nu ne jau skaidrā prātā es šito uzcepu :D

Ja par Leaves Eyes aizgāja runa , tad ar šito stilu man ir kā BoD ar bleku - nesaprotu, kā tas sūds vispār kļuva populārs :)
0
^^ kādās visās malās. piem ?

Nu, ir viņi viena no Napalm Records populārākām bandām (pietiekami popsīga ar), bet šiem kādas 20 apmēram tikpat pazīstamas ir. Leibls gan labs un prot sevi izrādīt (kautvai ar kvalitatīviem videoklipiem)
0
Esmu piemirsis pieminēt Pantera (lai arī elles kovboji ir OK) un visi tie viņu pakaļdarinātāji.
0
^^ internetā visādos blabbermouth utt. Nu protams, ka viņi nav tik populāri kā kaut kādi Nightwish, bet gluži mazpazīstama banda viņi arī nav.
0
Leibls promo materiālus cītīgi sūta, gan jau.

Pantera - par šo var tikai piekrists un pat nevajag īpašu skaidrošanu
-1
Ko saka korifeji par Megadeth. IMHO tā ir vislielāka kļūda metal vēsturē ;-)
+1
Shit sells - but who's buying ... ? :)
0
Ne ne, Megadeth ir tur, kur viņiem jābūt :))

Diezin ir kāds, kurš uzkakās Iron Maiden?
0
Man ir 2 Iron Maiden t-krekli. Ir fani, kas pērk pat brendotās apakšbikses, bet, ja ... netur, kurš vainīgs? Bentons? :P
+2
tad jau pārvērtēts ir viss meinstrīms, ko laiž pa MTV u.t.t. :> nu bet labi- runājam par metālu. Grūti te būt objektīvam, lai kā tēmas autors centās to pasniegt. Kas tad pārvērtē tās bandas, ja ne paši?
Man, piemēram, agrīnā Sepultura patī labāk, nekā Slayer- tāpēc, ka Maksam vokāls zlobnāks un punkts. Un ne viens man nepārliecinās pretējo. Tāpat tas nelaimīgais Opeth, kas man ļoti patīk. Nu ir atzinušas to te vietējās trūmetāla autoritātes par garlaicīgu bandu esam... so what? 10 000 citas tādas pašas autoritātes pa puspasauli šo bandu tur kulta statusā.
Takš baltiem diegiem tas viss šūts.. Laikam Intaram vnk sagribējās papļāpāt :)
-3
savukārt, LV absolūti pārvērtētākā blice ir Skyforger. Pārsvarā manām ausīm diezgan liels bezsakars. Izņēmums ir pāris gabali - gada garākā nakts, kad ūsiņš jāj un garais dancis. pārējais principā - pē.
0
Cilvēks ir tas ko tas ēd vai klausās. Tātad ir 10,000 aitu, kuras var cirpt. Bet kāds no tā labums? Parunāt jau vienmēr vajag :-)
0
īsākā nakts ;)

Megadeth sakarā es neiprotu viņu iesaistīšanu The Big Four - ir saujiņa bandu, kas šo pozīciju būtu vairāk pelnījušas, turklāt šo pirmajos albumos es diži daudz Thrash Metal nesaklausu.

Opeth minēju, bet piem. Messhugah neminēju (lai gan tā man reāli riebjas), jo pēdējiem ir savs stils un pretīgo dročītāju subžanru aizsākuši, tomēr. Opeth nekādu trīsriteni neizgudroja, lai šos kulta statusā celtu un čībās mīztu no sajūsmas.
0
Skaidrs, ka man gribējās papļāpāt, un absolūti nepretendēju uz objektīvismu, jo vairāk nekā skaidrs, ka šajās lietās tāds nevar būt.

Big 4 - nevar būt nekādas runas, kas būtu pelnījis un kas nē. Tas ir *Big* 4, nevis Quality 4: komerciāli veiksmīgākās 4 thrash bandas. 4 acīmredzot tāpēc, ka tuvākie sekotāji tomēr jau bija par līgu zemāki.

Principā par pārvērtētām bandām var runāt tikai žanra ietvaros - salīdzinot ar citām līdzīgām bandām. Ja banda ir aizsākusi jaunu subžanru, tad diez vai tā var būt pārvērtēta. Sekotāji varbūt arī ir labāki, bet viņi varbūt nebūtu tas, kas viņi ir, ja nebūtu to aizsācēju.

Ja būs pietiekami daudzi izteikušies, varētu savilkt kaut kādu topu ;) šobrīd laikam Amon Amarth tiek diezgan vienbalsīgi noriets :D
+4
dies pas , kas notiktu, ja eksperimenta nolūkos būtu ielicis, ka visoverreitotākā banda ir frailty :D droši vien no foruma būtu jau šobrīd izslēgts :D bet ja godīgi tad grindmaster dead man patika stipri labāk nekā skyforger. liekiet vien mīnusus :)
-1
Nu, tad jāmin mans favorīts franču Misanthrope (kas uzdzen skudriņas uz ādas) un zviedru In Flamas (kas primitīvi runājot ir izcila banda).
p.s. nekur dzīvajā neesmu redzējis ražīgus Sepultura tipa džekus (kas spēlētu death metalu Brazilijas izlases kreklos) un kuriem blakus dejotu go-go girls.
p.p.s. pēc aliņa vienmēr ēdu cepumus pie tējas :D
0
Tu sajauci tēmas.
+3
Jā - Frailty tiešām ar savu overreitingu disbalansē visu pasaules metāl- un ne tikai -scēnu:D
+1
Dažreiz ir arī tā, ka grupu visapkārt slavē, bet tā neķer, līdz uzduries vienai ļoti īpašai kompozīcijai, kura gluži kā parauj līdzi emociju lavīnu un padara dārgu itin visu parējo komandas daiļradi.
Tā man bija ar Meshuggah. Šķita tikai "vieni no" tiem, kurus pa reizei paklausījos sava īsā ar progresīvo metālu aizraušanās perioda laikā, un viss. Līdz tepat, trūmetālā, kāds neiepostēja video, kur dziesmai "Marrow" piemontētas dejojošās korejiešu meitenes - tas rifs mani tā paķēra, ka nedēļu pēc tam neklausījos neko citu bez Meshuggah. Albumā "Koloss" nu katra nots ir kā katarse. Visa diskogrāfija šķiet žilbinoša - tie ir megatehniski mūziķi, kuri neiespringst uz tehniku un teoriju, bet vienkārši rada gabalus, kas ir labi ausij un sirdij. Tiešī šīs piiejas dēļ Meshuggah ir unikāli, un neviens tehnošrederis vai math-metal onānists šiem nekad nestāvēs klātu.
Ar Sepultura bij vēl vienkāršāk - pirmais albums, ar kuru iepazinos 90-ajos, bija dzeltenās kasetes formātā iegūtais "The Roots of Sepultura": en.wikipedia.org/wiki/Roots_...(Sepultura_album)#The_Roots_of_Sepul...
Tas retumu sakārtojums tur tik īpašs un unikāls, ka ataino Sepultura krāšņumu labāk par jebkuru pilnvērtīgu studijas albumu - kā iesākas ar mani momentāli satriekušo "Criminals In Uniform", tā seko grāvējs pēc grāvēja grupas īpatnējā tumšajā skanējumā, nemiernieciskajā, brutāli godīgajā manierē. Klausītājam vienkārši dzirksteles no acīm šķiļas. Joprojām šo ierakstu un grupu liktu savā top 3.
Soulfly... Sapisušies savā gudrībā pēdējā laikā, bet nu pirmie albumi bij ģeināli - tāda sportiska mūzika, atmests viss liekais un palikusi tikai kačka. Nospēlēja ņūmetālu krietnāk (apgarotāk) par pašiem ņūmetālistiem. Aizķeršanās punkti - dziesmas "Flyhigh" un "Tree Of Pain" ar Asha Rabouin.
Pardon par caureju. Bet nu cerams, ka padalīsies arī citi, lai nepalaistu garām to, kas nav palaižams.
-1
Burzum – nebūtu viņš tur svilinājis un killojis vai par viņu kāds tagad tā iespringtu?

Amon Amarth – totāls vienveidīgs boorings. Arch Enemy – gandrīz tas pats.

Megadeth, Meshuggah – ļaudis pērk kā traki, bet lai jau pērk, stabili ieliktu overrated topā.

Nav saprotams ko tik daudzi atrod tajā Devin Townsend, kaut kas neklausāms. Tāpat Shining – kas tas vispār par sūdu?

Tādas izcilības kā Cradle Of Filth vai Children Of Bodom laikam nebūs pat taustiņu klabināšanas vērtas. Tāpat arī In Flames.

Vēl stipri dīvaina šķiet Pantera un Fila Anselmo glorificēšana.

Varētu pieminēt arī Iron Maiden – nu ir viņi apnicīgi, tās pa kilometru atpazīstamās ģitāras bieži pat besī, protams ir labas dziesmas, bet tur jau ir tāda preču zīme izstrādājusies ka vairs jau laikam nevar neko dirst virsū 
0
Ja spēlē ņūmetālu, tad tak ir ņūmetālisti, ne tā?
+1
Hū... beidzot runājam par mūziku! Hē... es gan parāk neiespringstu uz kādu komandu. Visu laiku esmu meklējumos (par to rakstu šepatās "Dzenskrūvēs"). Vislabākais ir tad: kad nekas nav p-ārāk labs, lai nebūtu labāk. Kādreiz patika arī tepat augstāk minētās bandas. Tomēr rādās, ka mūziķi, kā saka, neattīstās un "sāk iet pa riņķi". Un tas vairs nav interesanti...
0
^^ par kuru no Shiningiem ir runa? Man gan abi vairāk vai mazāk patīk.
0
Par to Shining kas šogad bija Bruķikā.
0
topiks jau strjomīgs , var dabūt mīnusus ka pamaz neliksies. Mans vērtējums ir ka apmēram 90% brutal,grind un black ir murgi un shits bet bērniem jau patīk un skaitas super.
Bet ja nopietni tad no tādiem stāriem liekas pārvērtēti (nevis slikti): Blind Guardian ( friči jau visas savas bandas debesīs ceļ) , Ozzijs, Soulfly, Saxon (Biff vokāls dzen šermuļus, atgādina Slade) ar par Panteru var piekrist.
0
padomāju un mans ouverreita saraksts sanāk kaut kāds tāds:
Anthrax
Metallica
Edge of Sanity
Dream Theater
Nevermore
Children of Bodom
Primordial
Septicflesh
Slayer
Meshuggah

0
^ man jau Edge of Sanity ir Desu Metāla TOP5, bet neesmu manījis, ka šie būtu baigos augstumos celti un slavēti - lielākā daļa līdzgaitnieku ir slavenāki. Cik nu var salīdzināt, ar grtupu kas jau 10 gadus nepastāv

In Flames jau apakšžanra aizsācēji, tāpat kā (daļēji) CoF un CoB. Bija pietieksami oriģināli un svaigi savā laikā.
-1
Reign in Blood ir viens no most overrated albumiem, IMHO.
Ir viens gabals Angel of Death, visu pārējoais (ja neskaita Raining Blood) ir copy/paste. Bet tāds kruts stūrakmens, ka vai nu!

Nevermore arī ir overrated. Pat nebūdama slikta grupa.
+1
manuprāt perfekts albums, tik par īsu, nedaudz ;)

Ja Oi no viena gabala uzsēdās uz Mešugas, tad man bija otrādāk ar Gojira - kautkur šito gabalu redzēju, nospriedu, ka ahūni labs ''Covenant'' klons, klips ar per. Novilku visu diskogrāfiju, bet šī izrādījās vienīgā labā dziesma - viss pārējais ir kaku kluči konstantīni ... Varētu likt pie overrated, bet vai ta kāds to draņķi pazīst, ja neskaita Metallica konča sakarā ?

www.youtube.com/watch?v=f5By-5mLHk4...
0
^ Man domāt, ka jaunāka paaudze tur diezgan lielā cieņā. Tepat var arī Mastodon pieminēt.

Bet jā, man ar biežāk ir sanācis tā, ka tas viens gabals arī paliek +- vienīgais, kas patīk.
+2
Edge of Sanity no Unorthodox līdz Purgatory Afterglow ir zaibis, toties Crimson gan ir pamatīgi pārvērtēts. 20 minūtes samērā viduvēja materiāla nospēlēts divas reizes.
0
Otrajā daļā 3x ? :D
+1
Ok, mans anti-tops, ja tā varētu teikt:

VOLBEAT - lūk, šis ir vnk WTF kubā! Tik drausmīga huijņa, ka izkonkurēja (sīvā cīņā!) 'Tallicu.
Metallica
Anthrax
Opeth
Amon Amarth
Amaranthe vai kā to pārsaldināto britnijspīsisko huijņu sauca.
Cannibal Corpse
Luijs Kašē (uz pārējā fona šis vēl ir tīri ok, btw, bet tik un tā)
Therion
Saxon - iespējams, drausmīgākais vokālists ever. Nesaprotu, ko viņi festus headlaino?
Dimmu Borgir
GHOST - nu, c'mon, kas tas ir? kā var pavilkties uz ko tik totāli gejisku?
Within Temptation
Lacuna Coil - Kristīne, protams, ka ir forša un smuka, bet muzons ir galīgi garām. Par viņiem fano mazas (ok, arī lielas), dumjas meitenes un nervozi džeki, kuri veltīgi cer, ka kādu dienu varbūt varēs Kristīni izcirst.
Nile - lai cik skumji nebūtu to atzīt, Nile ir kaka. Par tādu viņi kļuva pārspīlējot ar savu tehniskumu, ātrumu, šredošanu u.t.t. Dzīvajā vispār nebaudāma putra no skarabejiem, staigājošiem bumbieriem, un faraonu lāstiem. Man domāt, ka pie vainas bumbieri, bet tik pat labi tie varētu būt arī skarabeji.

Ja runā par žanriem, kā tādiem, tad varētu mierīgi abortēt 99,9% djent, 100% metalcore un 100% depresīvo post-metal hipsterastu sasniegumus.

+3
Atļaušos kakāt :D

Skyforger- ulla lā, pirmie albumi pārkakāts un vairākas reizes izkakāts Satyricon un Immortal.
Neglected Fields pārkakāts un vairākas reizes izkakāts Death un Cynic.
Sanctimony pārkakāts un vairākas reizes izkakāts Morbid Angel un pēcāk Entombed
Frailty pārkakāts un vairākas reizes izkakāts MDB (pirmajā albumā, pēc tam standarta Doom/death sūds).
Es, protams, atvainojos, bet Latvijai līdz kaut cik oriģinālai un sakarīgai bandai ir kā no Ķīnas līdz Aļaskai ar kājām.
0
75 posti un neviens kakājiens par King Diamond. Klausos tagad Them un liekas, ka nekas labāks nevar būt :)
-1
Cienītais, cik X esi bijis uz iepriekšminēto grupu koncertiem un cik CD tev ir? :-)
0
Par big Four runājot - tur vispār nevar būt nekādu šaubu - Metallica, Slayer un Megadeth ir all time labākās metal bandas. Par Anthrax gan es šaubos - lai arī astoņdesmito gadu albumi man riktīgi patīk, tomēr viņu vietā četriniekā vajadzētu būt Overkilleram vai Testamentam.
0
^^man ir minēto grupu pirmie demo kasešu formātā. Nevajag pārprast - man visas minētās grupas ļoti patīk - īpaši Kad Saule bija Dievs, Sansara un Zemgaļu karadziesma.
+2
Silencer. Šitā ārprata ierakstus varētu izsūtīt simtiem zondēs kosmosā, lai atbaidītu citu civilizāciju pārstavjus no Zemes apmeklešanas vēl pāris triljonus gadu.

www.youtube.com/watch?v=cUVERB9B3A8...

+1
^^^ Testamentam iekš Big 4 nespīd būt, jo pārāk vēlu sāka, lai arī popularitātē thrash norieta gados paspēja pietuvoties. Te atkal var iepostēt citātus no cita foruma, kur pāris gadus atpakaļ par Big 4 atkal panesās:

-------------
To all the people that claim disbelief that Overkill, Exodus, Testament or whatever band isn't considered a part of the big 4 instead of Anthrax, it is because none of those bands were anywhere near as big or popular as Anthrax. NOT EVEN CLOSE. It's the "big 4" not the "quality 4"

-------------
This is understood. The disbelief is that Overkill didn't sell as many units as Anthrax. It is the same disbelief that sees copies of Death Magnetic and St Anger flying off the shelves over The Electric Age or Ironbound. It is the disbelief that there are so many people walking around with headphones in their ears, when they should have them planted firmly up their arse, where their musical taste clearly resides.

------------
would be curious to see album sales - exodus, testament and overkill all had major label support in the late 80s as well as videos on headbangers ball. of course i don't doubt that they were vastly outsold by the big 4, but i like numbers

------------
At least on the Billboard, Impact is Imminent (137), Souls of Black (73) and The Years of Decay (155) all did way worse than Seasons in the Abyss (40), Persistence of Time (24), Rust in Peace (23) and ...And justice for all (6).
+1
Kurā tundras kvadrantā Silencer ir baigie stāri ?!

Par kautkādu Luja Kaše vispār pirmā dzirdēšana ...

Ja jau tika minēts Cynic, tad ar jāpasaka, ka tas ir pārāk liels sūds, lai uz viņu atsauktos ;)
+2
Nu Cynic man liekas ir vienīgā banda, kura ar vienu albumu nokļuva kulta statusā. Focus tomēr ir ahujennijs albums, kurš ir galvas tiesu pārāks par tā laika (un ne tikai) korifejiem Atheist un Death (ITP un Symbolic). Žēl, ka viņi atkal apvienojoties visu savu legacy konkrēti sapisa
+2
Par žanriem runājot - power metāls būtu jāaizliedz, jo pa lielam tas žanrs ir lielāks sūds par metalcore un melodc death metal. Vienīgais izņēmums ir Gamma Ray pirmais albums, pirmie Running Wild. Ja Helloween pirmie un Savatage pirmie skaitās powers, tad tie arī. Ā un šis tas no Blind Guardian.
0
^^ Louie Cachet = Kristian (Varg) Vikernes
0
Pirmie Helloween, Running Wild un Blind Guardian ir speed.
0
Nesen atklāju Nightingale ar 'Retribution'. Neko daudz nepalaidu garām, jo no visas daiļrades tīk tik pēdējais albūms. Tāpat aizdomājos cik vispār ir labu un nedzirdētu (manām ausīm) meistardarbu?
Tagad klausos Cynic 'Focus' (nepatika pirms gadiem 20).
Kas būs būs ;-)
p.s. Pestilence 'Spheres' ir OK.
p.p.s Jā, ciest nevaru Gorefest ar False un Erase. Lēni un mokoši. Neklausītos pat uz vientuļas salas.
0
EOS mierīgi varētu nominēt par vienu no labākajām metāla bandām. Es vēl atceros pirmajos interneta laikos nosūtīju epastu Swano kungam, kur riktīgi izplūdu emocijās. Šams man atbildēja "paldies par labajiem vārdiem" :D

www.youtube.com/watch?v=SnmbCLVwZvM...
-1
^^ no Nightingale paklausies pirmo albumu The Breathing Shadow - vienkārši ahujeķ
+4
runājot par CC - viņu deviņdesmito gadu daiļradi par pārvērtētu var saukt tikai divu veidu cilvēki - tie, kuriem death metal ne īpaši patīk (klausās neregulāti ) un tie, kuri tajos laikos vēl staigāja zem galda nesaliecoties. C`mon, nosauciet kādu death metal bandu, kura tajā laikā bija labāka par CC. CC bija viss - dusmīgs muzons, traki teksti un traki albuma vāki. Ļaunuma ziņā muzikāli ar viņiem varēja sacensties tikai Deicide ar debijnieku un Legion.

www.youtube.com/watch?v=-cU6J9Z6bJ8...
-3
ja tiktu vākta nauda Dan Swano piemineklim - es piemestu ;)

ā, Burzaunieks ... kāds žanrs, tādi varoņi ... jeb ''sūds sūdā neslīkst"" :D
0
^^

Vismaz puse no vecās detuhas tēmā nosauktajām bandām :D

Ja jau bandas krutums tiek vērtēts pēc tekstiem (kurus bez špikera saprast nevar) un albumu vākiem, tad par ko mēs te vispār varam runāt. (un arī tekstu ziņā Autopsy to darīja jau pirms tam)
0
Ne jau pēc tekstiem (tad pirmajā vietā es liktu Broken Hope), bet viss kopumā. No Autopsy esmu klausījies Mental Funeral - ar to pietika, lai viņus uz visiem laikiem izmestu nafig no sava watchlist
+2
pff, kas var būt ļaunāks par šo (1982.gads) - img.cdandlp.com/2012/05/imgL/115381...
+1
Nu ļaunumu mūzikā laikam gan būs neiespējami izmērīt. Katrā gadījumā, gore man ar ļaunumu sevišķi neasociējas, tāpat kā visi slasher mūviji.

Bet, piemēram, Suffocation - Effigy of the Forgotten tādu CC sasit lupatās un uzslauka grīdu.
0
^ sasodīti labs EP, kā jau viss, kam pieskaras Kings. Bet nu CC Necropedophile.....
0
Man labākais no Suffocation liekas Pierced from Within, bet arī Effigy ir labs. Man gan CC patīk vairāk.
+1
Nu, ja par tekstiiem, tad man 1-ajā vieta ir Carcass 'Reek of Putrefaction/Symphonies of Sickness'. Ir CD ar visiem tekstiem, kas tika tulkoti ar medicīniskās vardnīcas palīdzību :D
0
Jūs zinājāt, ka King Diamond ir piedalījies America Got Talent? :D

www.youtube.com/watch?v=NtO1rZa0k98...
0
Gods Tower arī dzīvo pa šoviem, bet teikt ka tā ir ...karoč show must go on :-)
www.youtube.com/watch?v=1KkdUomn1NY...
+1
Jāpievienojas teju visam, kas šinī tēmā uzskaitīts :) Nu izņemot tādus piemērus kā Edge of Sanity u.c., kur tiešām ir, ko dzirdēt. Kaut arī nav brīnums, ka vismaz dažus šī mūzika nav aizķērusi.

Viena štelle, kuru nekad neesmu sapratis (par spīti faktam, ka man viens viņu krekls pieklīdis), ir Dillinger Escape Plan. Soilwork zināmības un atpazīstamības līmeni arī neesmu varējis izprast.
0
par tādiem sūdiem kā DEP un Korn pieklājīgā mataino lopu sabiedrībā nav pieņemts izteikties - mute sāks smirdēt
0
Tagad man skaidrs,kaapeec Saxon nebrauc uz LV:(
+4
Despera intrigas, gan jau
+2
Reverend Bizarre augstu vērtēta, tiešām? Labi ja viens no 10 metāl mūzikas klausītājiem atzīst šo grupu par labu esam, vai tad tas saucams par augstu vērtētu, manuprāt jau ne. Vairākums, jau tā pat šamos par garlaicīgiem un neinteresantiem uzskata.

Par Cannibal Corpse ar negribas piekrist. Labi, atspēlē jau savi kā no konveijera kaut kur no 90'to gadu vidus, bet nu ar labu kvalitāti tik un tā. Pirmie divi albumi turklāt makten labi. Citiem labākiem neizdevās izsisties, nu tur jau paši vien vainīgi vai kas cits, ne jau nu Cannibal Corpse.

Burzum noteikti varētu minēt kā pārāk augstu liktu, dēļ paša (sabiedrības) uzpūstā tēla un visām tām peripētijām, bet ja vien nebūtu "Hvis lyset tar oss", kas manām ausīm ir meistardarbs.

Par scēnu kopumā, var tik piekrist kaut kur augšup minētajam par vācu slānītājmetālu, ar ļoti lieliem izņēmumiem (it īpaši Possessed by Fire), ļauni un iznīcinoši, jā, bet ilgstoši klausoties - vienveidīgi un garlaicīgi.

Arī Bathory ar savu vikingu melnmetālu ir daļēji neizprotami, ko tur spēj rast un klausīt, man pie pusalbuma (tiem populārākajiem) gribas mest mieru. Bet nu arī te ir viens albums, kas gāž no kātiem, Bathory (1984), pat Venom (arī grupa kas nekad nav spējusi uzrunāt) te atpūšas. Bet nu, ja žanra bīdītājs, tad bīdītājs.

Plus vēl tas Nocturnus, dies' tēs' kā man viņi garlaiko, bet nu ar šiem līdzīgi kā ar Cynic (kas gan man lielā cieņā) tik ačgārnāk, lai ar' apnicīgi pēc vella, var labi dzirdēt/saklausīt to, kāpēc šā grupa ir tur, kur tā atrodas. Tas, protams, nemazina faktu, ka es labāk izvēlos klausīties blendera skaņās.
+1
Skaidrs, ko tu nākamreiz pie manis dabūsi klausīties :D
+1
Reverend Bizzare man tā riebj, ka par viņiem galīgi aizmirsu - bet ir kā resnais saka.

Bet ja runā par klasisko Dūmu, tad, atmetot vēsturisko nozīmi, Trouble un Saint Vitus ir briesmīgi garlaicīgi - gandrīz visi, kas pēc viņiem sāka, ir galvastiesu pārāki. Ja neskaita Reverend Bizarre, protams ... :D
+2
ja Burzum debijnieks un "Hvis lyset tar oss" nav vistīrākie kvlt, tad es nezinu pat ko teikt. Te var pastrīdēties, kurš no viņiem ir visu laiku vislabākais bleķa albums un kurš ir tikai otrais. Muzikāli Hvis lyset tar oss, protams, ir stipri pārāks, bet žoklis stipri vairāk man atkrita 1992. gadā dzirdot "Burzum".

Man droši vien kulta statusā vienmēr paliks arī jau minētie Cynic, Nocturnus, Pan.Thy.Monium un arī laikam jau Wolves in the Throne Room.

+2
Šo diskusiju lasu ar lielu interesi. Kopumā saku- ja tā vai cita banda ir zināma, tad tā ir pietiekami novērtēta. Caur katra individuālo gaumi, protams, raisās dažādas pārdomas. Priekš manis te daudzas minētās komandas: ir iestagnējušas, neattīstās (kā jau te augstāk minēju). Tamdēļ es aizvien lūkojos nākotnē, nevis pagātnē. Es savas mūzikas dzīves garumā prātā nepieķeros kādai konkrētai grupai tā pārāk. Un - man ir ideja: taisīt diskusiju "par maz novērtētās komandas". Ar citādu runas piegājienu: kas vajadzīgs, lai kāda konkrēta banda tiktu novērtēta?
+1
Nav jau īsti te runa par stagnāciju. Pietiekami daudzas no tām bandām, kas kādreiz bija labas, bet tagad stagnē, tomēr nonāca tur, kur tās ir, ar labu mūziku. Tas pulveris jau visiem kādreiz izbeidzas, bet par pārvērtētām tās neuzskata (nu kāds jau vienmēr uzskata, kā redzams arī šajā tēmā), jo tomēr savulaik šedevri ir uztaisīti.

Tās jaunās un nosacīti jaunās jau 95% gadījumu tāpat neko jaunu un oriģinālu nespēlē. No atlikušajiem 5% vismaz puses oriģinalitāte izklausās kā minimums žanra robežās neiederīga, sliktākajā gadījumā nebaudāma.
+2
Nezinu kurš pirmais iepirdās par black metālu, bet black/thrash novirziens man patīk.
Tālāk uzskatu, ka melodic death metāls vispār ir pārvērtēts, jo reāli nav daudz interesantu projektu, bet katreiz ieraugot melodic death metal actiņas iemirdzās.
0
+ Rhapsody of Fire
+3
O, dīvaini, beidzot kāds p0sts no c77, kaura lielakai daļai piekrītu (izņemot par actiņu mirdzēšanu).

Iespējams, ka melodick *jebkāds* metāls ir pamuļķīga kategorija, jo vispār kaut kādu melodiju var atrast arī graindā un noizā, savukārt mūzika, kur melodija / melodiskums ir pašmērķis, nevis izteiksmes līdzeklis, parasti nekas labs nav. Tikpat kā cīkstonis, kurš ir uzkačājies, lai ringā smuki izskatītos, nevis atstrādājis tehniku.
0
Dīvaini, protams, ņemot vērā ka ir 30,000 grupas un tikpat daudz alus šķirnes :D
p.s. "Katru reizi kad kāds man piekrīt esmu pateicis stulbumu" (O.Vailds)
0
Nu tik piefiksēju minētu Arghoslent. Pirmkārt jau arī gribētu apšaubīt "augstu vērtētas" grupas statusu, kārtīgs pagrīdnieks. Turklāt tas augšupesošais apraksts puslīdz varētu piedienēt pēdējam albumam, un arī tad "puslīdz".

Atsvaidzinot atmiņu uzmetu tagad "Galopā cauri kaujas drupām" (1998), ārprāts kā kurbulē. Jā, noteikti nav tā daudzveidīgākā grupa un iztiek arī bez vīterošanas uz ģitārām, bet varbūt arī, ka labi ka tā, tā tirināšana bieži vien ne pie kā laba nenoved. Kārtīgs ribās dunkājošs detušņiks, bez liekas izrādīšanās.

Un iekomentējot par "+ Rhapsody of Fire", šķiet viena liela daļa power-metāla atrodas stipri augstākos plauktos nekā tiem piedienētos. Bet nu atkal, skaidrs ir viens, ka līdzdziedami meldiņi, episkiem varoņiem/stāstiem piekrāmēti lirikas veikumi būs topā vienmēr. Šāda mūzika uzrunās gan ne tik metalam Tuvus cilvekus, gan vienkārši sci-fi/fantasy žanra fanus.
0
Taisni tas Galloping through Battleruins bija tas, kas mani uz šitām domām uzveda, lai gan apnicis tas Arghoslent bija jau iepriekš, tomēr gribēju dot vēl kādu iespēju. Pāris reizes braucot noklausījos, nu galīgi trula un vienveidīga tā dunkāšana.

Augstu vērtēts jau var būt arī ne gluži platīna diskus pelnošs kolektīvs, pagrīdei šajā interneta laikmetā tāpat ir savi varoņi, kas skaitās pačotā. Ne vienā vien forumā šos vienu laiku slavēja no panckām laukā. Tas pats ar Ares Kingdom.
+2
Arghoslent pārvērtēts varētu būt kādā citā dimensijā, kur fīrers uzvarēja un Herberts Cukurs ir D-Amerikas prezidents. Man jau patīk - melodesa ar pautiem.

Par Poweru tā doma varētu būt tāda, ka, ja tev tas stils kā tāds nepatīk, tad ņehuj dirst - tāpat neko gudru nepateiksi. Konkrēti par Raspodiņu runājot, tad kas gan tur pārvērtēts ?! Simfoniskā Powera stūrakmens - ne vairāk, ne mazāk. Rhapsody, Hammerfall, Gamma Ray, Helloveen, Stratovarius, Virgin Steele, Steel Prophet mauca Poweru, kad visādi pozeri mocīja ārā bleku
0
^ internetos ne tādas vien dimensijas eksistē. Domāju gan, ka minētajā dimensijā šos neviens ne par ko īpašu neuzskatītu - ar tekstiem viņi tur neizceltos, nu un ar mūziku jau īpaši tāpat neizceļas.
-1
Iebāžu degunu, lai aizstāvētu Opeth, Shining un Devin Townsend, kuri šķiet itin godīgi pelnījuši savu statusu. Kā arī daudz dirsts šķiet par post-metal/sludge virzienu kā tādu bez neviena sakarīga argumenta.

Un Gojira ir izcils fona muzons rituālistiskai cilvēkupura iegremdēšanai vulkāna krāterī
www.youtube.com/watch?v=HTr7bqKHvgE...

Par tēmu pieminēšu Wintersun, Paradise Lost, Turisas, Wolves in the Throne Room un Lamb of God. Visiem ir savi momenti, bet pa lielam... meh.
0
ir sava taisnība, bet kopumā mazpazīstama grupa.

Šķiet , ka diskusija ''par maz novērtētas grupas'' jau bija un tajā tie kritēriji ir vēl subjektīvāk, nekā šajā.
0
^^ nu Tūristi pilnīgi noteikti, kopā ar kādu pusi no tiem somu tingeltangeļiem.
0
''izcils fona muzos'' jau ir diagnoze pati par sevi ...
0
^^ nubet runa jau nav par atpazīstamību! Ir tak dahuja bandas, kar ir ahujenna atpazīstamas, bet ko 90% no šejieniešiem par pēdējo sūdu uzskata.
+2
Lai kā arī daudziem tas post-bleks/hipster-bleks nepatiktu, Wolves in the Throne Room tomēr (varbūt par nelaimi dažam) ir vieni no tā aizsācējiem, un pirmie abi albumi ir pāris jūdžu attālumā, no visiem šā žanra turpinātājiem, pozitīvā nozīmē. Ja žanrs kā tāds riebj un kaitina, tas jau cits stāsts.

Par Wintersun (turpat arī Turisas var piekrāmēt čupā) var tik piekrist, normāls Ensiferum turpinājums (kā gan savādāk, Jari), ņemot vērā Ensiferum kā stipri viduvējas grupu, arī šis ir tādā pašā līmenī. Ko tur jūsmot un cepties, nav īsti skaidrs.
0
Es ar īsti neizpratu nelielo ažiotāžu ap šo otro albumu - pirmais bija labs, bet nekas oriģināls vai superīgs. 80% vērtējums MA ir loģisks un objektīvs, bet kāpēc ir veselas 27 recenzijas, bet jaunajam pat 34, nav īsti saprotams. Laikam Nuclear Blast savlaik uz šiem baigās cerības lika.

Droši vien daudzos overrated / underrated gadījumos lauri vai vaina jāuzkrauj leiblam - Nuclear Blact vai Century Media var arī viduvējai grupai uzbliest kārtīgu reklāmas kampiņu, sacept klipus, sarīkot labas tūres un iebīdīt lielos festos.

Varbūt britu Hell iekš NWOBHM kotētos otrajā vietā aiz Iron Maiden, ja šo leibls nebūtu nobankrotējis 1982.gadā, nedēļu pirms diska izdošanas ...
+1
Es atceros, vēl 90-to gadu beigās es nesapratu to lielo ņemšanos ap tādām grupām kā Creadle of Filth, Dimmu Borgir, Covenant...Nē, nu it kā jau tas pirmais COF albums tiešām bija kaut kas jauns un nedzirdēts, bet pēc tam jau tas viss tiešām bija pārāk pārvērtēts, ko veicināja (kā jau iepriekš BOD minēja ) lielās leiblu firmas un tas viss noveda pie tā, ka black metāls no underground pēkšņi kļuva par totālāko meinstrīmu, kas manī pēkšņi mazināja interesi pret šāda stila mūziku.
0
Jā, tas Hell, noteikti nesauktu par pārvērtētu, bet nu stipri vien pa daudz slavinājuma gan šiem tiek. Noteikti, oriģināls skanējums un idejas/melodijas, kas vienkārši gāž no kātiem, bet nu tā tendence uz garumā stiepšanu ir kā sērga abiem albumiem. Kaut kur pa trešdaļu saīsinot to visu, tas noteikti būtu meistardarba statusā. Tagad kā ar makšķeri jāsēž un jāķer tie izcilie momenti, kuru gan kā pilns pa abiem albumiem. Kā piemēru gribas minēt The Age of Nefarious no otrā pilnā albuma, tas kā vajadzētu izklausīties visam kopumā.

^^ Par leibla lomu, noteikti var piekrist.
+1
tādu pieeju gan es neizprotu: "Fubla, Skaji Pozitivusā nospēlēja, populāri pōzeri kļuvuši - nevaru vairs izturēt viņu pretīgo mūziku, metu ārā visus diskus''
0
Katrs (indivīds, grupa) savā attīstībā ir vēlējies būt TRUE. Kam tas izdevies vairāk vai mazāk, bet mēraukla ir tāda, tu esi tas ko esi ēdis un attiecīgi dirsis. Vīrietis nobriest tik ap gadiem 40, tā ka muļķibas ir bija un būs :D
p.s. Skaji cienīgi nospēlēja (lai tā Rīga dimd un dārd) š.g Rīgas svētkos.
+2
Nekādam Hellam nekas nespīdēja. Meideni bija 1982. gadā izdevuši divus albumus, un bija galvastiesu pārāki par visiem tai savā kustībā.
Es paklausījos Hell demučus no 1980s sākuma. Milzīgs sūc, milzīgs.

--------
"Fubla, Skaji Pozitivusā nospēlēja, populāri pōzeri kļuvuši - nevaru vairs izturēt viņu pretīgo mūziku, metu ārā visus diskus''
--------
Jā, nu. Tā ir pilnīga taisnība.
Nereti gadās, ka grupa vienkārši progresē savās spējās, rada aizvien labākas dziesmas - un attiecīgi atbirst kāds bariņš "fanu", kas brēkā par sellautu. Tas pats CoF... stilistiski pirmais un otrais albums ir līdzīgi, bet kvalitāte - diena pret nakti. Pirmais ir garlaicīgs pēc suņa.
+1
Noteikti nosaukšu Opeth. Vienmēr un visur labas atsauksmes gan par oriģinalitāti, gan par super duper vokālistu u.t.t. Vienreiz pamēģināju - diez kas nav. Pēc laika mēģināju vēl, ja nu ieskati mainījušies. Ne velna. Tā nu pāris reizes esmu mēģinājis klausīties, bet līdz šim neesmu sapratis, kā to grupu vairāk par 2 dziesmām maz var klausīties - man tas īsti izprotams navaid.
+1
Labi - beidzot es ari atljaushos kautko iestarpinat.
Visu laiku sekoju lidzi shai jusu diskusijai - bet man ir jautajums, kas man nav skaidrs - pec ka jus vertejat, ka grupas ir parvertetas? Kas ir shie kriteriji, kas ir pamatojums?
Pardoto albumu skaits? Izdota albuma tirazha? Koncertu apmeklejumi? Reklamas visos vecajos zhurnalos utt?
Es tam visam pieeju no citas puses - cik maksa uz doto bridi grupu izdotie CD un LP. Manas acis tas ir vienigais kriterijs. Neviens no jums nav apskatijis sho diskusiju no shi viedoklja.

Par cik es nopietni njemos ar tirdzniecibu, tad es varu ielikt shadu topu - realas summas ko maksa dazhu grupu albumi uz doto bridi kolekcionaru tirgu - pashi tad ari pakustiniet smadzenes, kas ir parvertets, kas nav :)

Blues Creation ‎– Demon & Eleven Children LP 1971 - 600-700€ (prog roks)
Burzum ‎– 1992-1997 LP Box 1998 - 400-600€
Morbid ‎– December Moon LP 1994 ~250 € (black metals, kas nezin)
Demigod ‎– Slumber Of Sullen Eyes CD 1992 ~100€

tie tikai dargakie piemeri...
a lur visas jus pieminetas Metalikas un Cradli utt - to diskus jus varat nopirkt par kapeikam, nav svarigi, kura gada izdoti un kada versija

tapat visus shito pilju dikji nevar salidzibat ar prog/folk roka 60-to beigu, 70-to sakuma izdotajam platem, kur tirgus cena daudzam platem nav mazaka par 1000€ un ja kads pardod, tad gribetaju ir tinda un atrauj bez maz ar rokam ...

+3
Kolekcionāri tak nav pieskiatāma tauta, attiecīgi šos datus nevar ņemt vērā :D
+1
kapec gan ne - jebkursh produkts, kas tiek laists tirgu ir domats tam, lai to nopirktu...
lidz ar to cena ir attieciga no piedavajuma
pie tam, minetas manis cenas nav tikai izzistas no pirksta, vai no cenas, ko kads grib - cenas ir realas

es pats esmu to Demigod disku, 2008. gada pardevis par 100+ britu marcinjam (neatceros precizi), un shi cena turas joprojam
0
pie tam - es nemineju cenas kautkadiem uhujenniem fanu boksetiem un vel nezin kam, cenas normaliem izdevumiem!
0
Jā, manā žīda praksē līdz šitādiem ķērieniem tālu. Man labākais kampiens bijis Darkthrone pirmizdevumi, kur tādas plates kā «F.O.A.D.» iet par 100 eiro gabalā un kuras es iepirku Elkorā par 5 Ls/gab savulaik — es viņas laikam izpirku visas, cik bija, tāpat kā My Dying Bride «A Line of Deathless Kings», kur es aizlaidu rindā kādas piecas gabalas par 50 EUR :) Agalloch līdz simtam neuzvelk (arī 300 eksemplāros iznākušās krāsaino vinilu versijas). Vienīgo Static-X plati, kas man bija lieka un kura man stāvēja 4 gadi Discogā, par 40 EUR pakampa viens britu dakteris — 12 stundas pēc Veina nāves… Hail of Bullets pirmo plati ņēma viens ukrainis šī gada janvārī — kad šis sāka sarakstē lamāt Janukoviču, es nolaidu cenu :)

No diskiem visinteresantāk laikam bijis ar vietējo Šturmu. Krāmu čupā par latu nopirktus Barodarho diskus brazīļi pērk par 30 EUR/gab…

No klasiskās mūzikas citiem kolekcionāriem vislielākā interese par ECM izdevumiem. Tas leibls savulaik ilgi eksperimentēja ar vinila sastāvu, līdz atrada ideālo, tā kā astoņdesmitajos gados iznākušās Arvo Pērta plates nav laika zobs skāris absolūti nemaz. Tādas pat uz Indiju esmu sūtījis.

Tā, tagad jūs zināt, no kurienes man iespēja atdot ierakstus vietējiem kolekcionāriem bez nekāda peļņas procenta :) Protams, šie ir tikai smukākie piemēri. Tādas ģēlas notiek pāris reizes gadā.
+1
^^^ nu tādā ziņā, ka kolekcionārs būs gatavs maksāt lielu naudu tikai tāpēc, ka objekts ir rets, nevis atbilstši tā kvalitātei.
+1
Nepērk jau kvalitāti, bet autentiskumu. Īstumu.
0
Ar kvalitāti te domāka mūzikas kvalitāte, atbilstoši tēmai, nevis iespieduma kvalitāte.

Tam, ka kāda ieraksta pirmais, un/vai limitētais laidiens kolekcionāru tirgū maksā 10 vai vairāk reizes dārgāk, nekā vēlāks tā paša ieraksta izdevums ar identisku saturu, taču itin nekādi nemaina mūzikas kvalitāti, tādēļ šitas ir offtopiks.
0
oki, bet manis uzstaditie jautajumi tapat paliek aktuali - kadi ir tie kriteriji, pec ka vertet "parvertetakas grupas"?
+1
Objektīvu kritērju nav, tas ir skaidrs un jau pieminēts. Subjektīvi - ja grupa neizceļas nedz ar novatorismu, nedz ar izcili labu muzonu, tomēr tiek slavēta no panckām laukā, tad ir pārvērtēta.
+1
Pieņemu, ka Metallicas dēmuču kasetes ar par normālu piķi iet - tas jau no oriģinālās tirāžas atkarīgs. Tas tāpat kā ar markām un monētām - kautkādu drukas kļūdu pieļauj, piefiksē, bet ja pāris simtu paspēts tautās palaist, tad pēc 50 gadiem baigais retums, kuru par ļimoniem pārdod
0
Dark Tranquillity, Amorphis vai Rammstein sākumā bija daudzsološi, bet, laikam ejot sapratu, ka tā nav mana "mūzika" un, ka grupas ir brendi, kas pieviļ vai tieši otrādi iepriecina.
Tīri subjektīvi minētās grupas, visas daiļrades pastavēšanā, ir manis pārvērtētas vai nonovērtātas. Kā paskatās, bet pasaciņa ne vienmēr beidzas ar kāzām :D
+1
Visai pagrūti noformulēt kritērijus ir, bet arī uzskatu, ka sākumā būtu jāvienojas, par vismaz dažiem kritērijiem, pēc kā vadās, lai grupu uzskatītu par pārvērtētu.....

1. Ja grupa kļūst nevis par mesidža nesēju, bet par atsevišķa stila brendu, ar kuru asociēties, kā piemēru, var minēt ja tev nav Gucci soma, tad atsevišķā tusā nemaz neuzņem, tāpat tas būtu ar Canibal Corpse, jaunajai paaudzei tas bij visai aktuāli, ja tev mugurā ir CC maika, tad esi trū, tai pat laikā mosh viens no 10 vispār tikai saprata, kas tā par grupu, ko spēlē un vai vispār tas priecē ausis...
Konkretizējot, ja tu apmeklē koncertu nevis, lai izbaudītu mūziku, bet atrādītu savu maiku un atķeksētu plusiņu, ka esi bijis koncī .....
+1
Rammstein neatņemama sastāvdaļa ir šovi, un ļoti daudz cilvēki ir norādījuši tieši uz dzīvo koncertu norisi, jo šovs ir tas, kā dēl tiek apmeklēta šī grupa, tai pat laikā ikdienā īpaši pat viņus neklausoties, tāpēc domāju, ka Rammstein nav pārvērtēta, jo izklaidē publiku un publikai tas patīk.

Piemēram 10 gadi atpakaļ, es būtu teicis, ka Guano Apes ir pārvērtēts, bet tagad apskatot šīs grupas daiļradi, grupa ir augusi, iespējams ka smeldzīgā popa virzienā, bet teksti ir kļuvuši pieaugušāki, soliste ir kļuvusi par visai pievilcīgu MILFU, kas dara to, kas pašai patīk un necenšas vairs gulēt uz vecajiem lauriem, lai gan ik pa laikam tieši vecās dziesmas tiek pieprasītas koncertos.......

Slipknot - new metal ēras auglis 90 radīts kā mārketingi izdevīga grupa ar skatuves elementiem, tomēr lai arī šamie ir pārvērtēti, tomēr pēc panākumiem, ko deva šī grupa, un naudiņas kas ienācās tika atdzīvināts vecais projekts Stone Sour ( vai kaut kā tā), kur šamie darīja to, kas viņiem patīk un nevis, ko liek mūzikas industrija, par to lai tiek viņiem plus
0
Rammstein man labāk patīk, kopš viņiem parādījās teksti, t.i. Mutter un uz priekšu, jo tie tomēr mēdz būt diezgan jēgpilni (ne jau visos gadījumos, protams). A pirmie jau tāda deju mūzka vien ir (tādas asociācijas varbūt arī tāpēc, ka skolas diesenēs vienmēr tika laisti pāris gabali).

Par tiem mesidžiem un brendiem arī tā viennozīmīgi nevar pateikt. Ok, ir tādi piemēri, kā CC vai CoF, bet var jau būt gan mesidža nesējs - kulta celmlauzis, gan stila brends vienā - uz tiem pašiem Metallica un Slayer var attiecināt. Tāpat ir sirmu onkuļu džinsu vestēs tuss, kurā, lai būtu savējais, tev uz muguras jāuzšuj Manilla Road vai vismaz Cirtih Ungol.
0
Izejot no rāmjiem, Intar, pasaki, lūdzu, kas Tev liedz uzvilkt piem. ICE-T krekliņu? ;-)
+2
Tas, ka man tāda nav.
Un tas, ka esmu rasists :)
+1
Ko es nevilktu, tad tas ir rozā t-krekls. Viss pārejais ir valkājams :-)
p.s. Nu par rasismu tu pārspilē - tumšo alu tīri labi var dzert :D
+2
Despers pa Žaibu virināja ar rōzā Cradle of Filth kreklu mugurā. Jā, tieši «virināja»!
0
Rozā T-krekls ir ūbertrū \m/

Manilla Road man ar nekad nav īpaši saistījis - garlaicīgais episkums
0
Manilla Road un Cirith Ungol toties nekad nav bijušas pārvērtētas :)
+2
Despers pa Žaibu virināja ar rōzā Cradle of Filth kreklu mugurā. Jā, tieši «virināja»!

^ nē, viņam mugurā bija rozā HIM maika.
0
^^ tizli nosaukumi - tāpēc arī netika. Neskan trve.
0
Cirith Ungoll sakarā iedomājos par citu trve kvlt grupu - Summoning: oriģināli savam laikam, bet nu tāda garlaicība.
0
Šodien kā reiz to Cirith Ungol pārklausījos, un jāsaka, ka noteikti vokāls (ja tā to var nosaukt) ar "piepalīdzējis", lai grupa nekur augstāk masās neizskrietu, jo muzikālais darbiņš labi padarīts. Bet nu ar', šķiet starp sava žanra ietvariem, kulta statusu piedēvē daudzi.
0
Kur te Bleids taicās, ka Gojira neesot populārs?
www.metalsucks.net/2014/11/20/metalsuc...
0
Tas tops nav objektīvs.
0
tur tak visādi Mastadoni un Between the Buried and Me ...
0
Bļe, lasīt jau vairs neviens nemāk.
+2
INSOMNIUM - www.metal-archives.com/bands/Insomnium/233...

Nu nekādi nesaprotu, ko tai garlaicīgi-pārstieptajā Sentenced pakaļdarinājumā saklausa, lai Melodesas listēs liktu un MA +90% sagrūztu ... Pirmos trīs albumos pat vairākos piegājienos mēģināju iebraukt - tāpat uz miseni aizceļoja.
0
^es tev pilnībā piekrītu. Vienīgi Sentenced es tur nekādi nesaklausu.
0
Vismaz pirmajos 3 kārtīgi lien ietekmes laukā
0
Esmu dzirdējis tikai kaut kādus pēdējos. Būs jāpaklausās tie pirmie, mošk patīk :D Jo Sentenced man lielā cieņā
+3
Mūžamežs iekļaujas šajā kategorijā.
0
Normāli parēcu par bumbieriem :D

"Nile - lai cik skumji nebūtu to atzīt, Nile ir kaka. Par tādu viņi kļuva pārspīlējot ar savu tehniskumu, ātrumu, šredošanu u.t.t. Dzīvajā vispār nebaudāma putra no skarabejiem, staigājošiem bumbieriem, un faraonu lāstiem. Man domāt, ka pie vainas bumbieri, bet tik pat labi tie varētu būt arī skarabeji."

/forum/124153-p%C4%81r%C4%81k-augstu-v%C4%93rt%C4%93tas-bandas#comment253270
+2
Manuprāt, diezgan nopietns kritērijs, lai kādu grupu varētu uzskatīt par "overrated" (pārvērtētu) - ja tai ir izdevies vairākus gadu desmitus spēlēt diezgan vienveidīgu mūziku, tomēr vienlaicīgi arī būt savā žanrā populārai. Piemēram: MORTICIAN, INCANTATION, MOTORHEAD, SODOM....

Ja pareizi pamanīju, tad šajā diskusijā līdz šim neviens par pārvērtētām nav nosaucis tādas grupas, kā PARADISE LOST, BEHEMOTH, VADER, NAPALM DEATH. Acīmredzot, arī tam ir savi, pietiekami nopietni, iemesli.
+2
Arī MARDUK šeit nav uzskatīts par overrated. Iespējams, vēl ir kādas starptautiski populāras grupas, kuras truemetal diskusijā nav "kritušas diskusijas dalībnieku nežēlastībā" vai arī tikušas nepelnīti aizmirstas.
+1
Dimmu Borgir ar tik 2x minēts.

Man Moterhead liekas ļoti vienveidīgi - kad WOA fonā skanēja, likās ka vienu dziesmu tik maļ uz riņķi - bet tā jau pa lielam ir ar grupām/stiliem, kas netīk.

PL - stila celmlauži. ND - sūds, protams, bet ar pionieri/ļeņinieši. Behemoth - ir mārketings, skandāli, klipi utt. bet ir arī labs muzons (sevišķi vēl 2014.gadā).

Pēc IM konča Arēnā Riga jāsaka, ka pie mums Rammstein un Metallica ir 2x populārākas grupas. Bet nu tas pie mums.
0
''izdevies vairākus gadu desmitus spēlēt diezgan vienveidīgu mūziku, tomēr vienlaicīgi arī būt savā žanrā populārai''

Vai tad tas nav tā 96.66% no visām grupām?! Cik tad ir tādu, kas spēlē (vai vismaz sākumā spēlēja) daudzveidīgu muzonu (t.i. katrā albumā kas jauns vai citādāks)? Kā Bathory, Death, Amorphis, Paradise Lost, Moospell, Tiamat - bet nu tās arī kādā brīdī atrada savu skanējumu, pie kā sāka pieturēties.
0
^ Daudzveidīguma iespējamā mēraukla - pat, ja dziesmas kādas grupas izdotajos albumos skan puslīdz līdzīgi, nekādi nevar teikt, ka kārtējā jaunajā albumā "vienu dziesmu tik maļ uz riņķi".

MORTICIAN - iespējamie "čempioni" vienveidības jomā.
0
Marduk varēsim novērtēt sestdienas naktī Žaibās. Līdz šim divreiz redzēti un nelika vilties. Varbūt pienāks tā reize :)
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas