Tesa - GHOST albuma prezentācija @ ĢIT 16.01.2015
+2
Labas!

Tesa laiž klajā savu piekto (tiešām, bļec, jau tik daudz?) albumu GHOST. Prezentācija 16. janvārī Ģertrūdes Ielas Teātrī. Tiem, kas nav bijuši, varu pateikt priekšā, ka akustiski tā ir labākā koncertvieta Rīgā. Iesildīs CLAUSTRUM, laikam kaut kādi industriāļi, pohuj.

Ceru, ka lielākā daļa mataino aizies uz metāla gada balvu un FB (www.facebook.com/events/726705497436...) atzīmētie 551 gājēji tomēr neieradīsies. Varēja jau uzlikt 10eur ieeju, bļin.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+4
Claustrum ir viens no zināmākajiem LV industriāļiem ārpus LV.

Jā, mēs iesim uz Metālbalvu! Tesu varēs dzirdēt arī citur un citreiz. Claustrum arī vismaz reizi gadā spēlē mājās.
+4
kāds sakars matainajiem ar to hipstergrupu Tesa? es arī nesaprotu, kāpēc tu, Overkiril, liec šo šajā forumā - tipa, ja kāds ir sakasījies ar draugiem un negrib iet uz MP? haha, un, protams, Claustrum nezināšana ir tas, ar ko palepoties! tipa, mūsdienās jau var arī iemest gūglē to nosaukumu, bet nē, POHUJ TAČU :*
0
Nu, jā, man pohuj. Tieši tik pohuj, lai arī gūglē nerakstītu. A vot tas, ka tev pie kājas par hipstergrupu Tesa, nebūt nenozīmē, ka no šejienes publikas uz koncertu ies tikai tie, kas sakasījušies ar draugiem.
+2
haha, kāpēc lai man būtu pie kājas mana mīļākā LV grupa?
+4
Tesa spēlēja un bija kruta vēl pirms tam, kad vispār parādījās tādi hipsteri. Paši viņi nāk no hc aprindām, tātad ir cienījami cilvēki gan izcelšanās ziņā, gan visas darbības gaitā.
+3
Ne jau nu visi no hc aprindām ir cienījami - tur tak mudž ar visādiem straigh edge vagāniem!
+1
^tieši tā, un šie streitedžveganbulšit eksemplāri vienmēr jūtas pārāki pār citiem, jo ir izdarījuši PAREIZĀS, VESELĪGĀS un ĒTISKĀS izvēles, lol.
p.s. tas par hipsteriem bija joks, ja nu tiešām kāds to nesaprata, man vari nestāstīt kad Tesa sāka spēlēt, 15 gadu vecumā gāju uz viņu končiem Andrejsalā
+1
A man tie straight edge vegāni netraucē, nu vismaz kamēr nesāks skriet virsū, bļaudami un vicinādami puķukāpostu.
+4
es jau nesaku, ka man viņi traucē, man vienkārši besī nepamatota iedomība
+7
puķkapostu rijēji bijuši jau labi pasen, vēl no 90tajiem, bija tāda hc lēkātāju suga. Pat īsti nezinu, par ko tāda pārliecība. Viens varētu būt homoseksualisms- šķiedrvielu diēta patstāvīgi nodrošina tukšu zarnu trakta beigu daļu, kas tomēr ir svarīgi siem cilvēkiem. Nu bet vai tad nu visi hc koristi vegāni būs geji >DDD
+2
Būs, būs, ja nav, tad būs :D
0
nu, tas viņiem pilnīgi noteikti DRAUD.
+1
Tjip kā cietumā - aktīvie ir veči, pasīvie ir petuhi, bet tie, kas piekopj abus, ir pediņi.
+2
Starp citu, zinu pāris kadrus, kas no HC scēnas tāpēc arī aizgāja, nesaprata, kāds sakars muzonam ar ekofašismu.
+2
Datuma izvēle jau vien ko liecina - nevēlēšanos redzēt matainos savā pasākumā :D
+2
Neesmu nekad no Tesas dzirdējis nekādu uzskatu slavināšanu un to džeku zināšanas un pleiliste arī "true" metāla lauciņā ir daudz plašākas nekā daudziem matainajiem ar ievērojamu stāžu. Tā kā - neskati vīru pēc cepures.
+2
katra nots izdveš burkāna sāpi !
0
Sīpols raudina no pirmā rifa līdz beidzamajam.
0
tak neviens jau nesaka ka Tesa ir vegānfašisti, vienkārši panesās tēma par to
+4
Tesa ir fašiste? Es pareizi sapratu?
+5
ruki proh v našeh škol
+3
180 gramu, 33 rpm dubultais vinils ar gravīru D pusē
+māsterējis James Plotkins
-3
...un gramafons komplekta, jo elektrība ir pārāk liels meinstrīms.
+1
bija labs koncīts
0
Latmetgadbalv topikā bi izsmeļošāki apraksti.
-1
nu un?
0
agrāk es arī rakstīju garas recenzijas, tagad nav vairs iedvesmas / stimula. arvien grūtāk paliek arī saņemties iet uz koncertiem - dzīvais muzons ta patīk, bet cilvēki, it sevišķi lielā blīvumā, riebjas arvien vairāk.
0
nu papūlieties tak visi izspiest kko no sevis :)
+4
lol, kad es rakstīju garas recenzijas, tad man parasti rakstīja, lai aizpišu muti (pirkstus), bet tad, kad čekina pēc uzrakstu, ka labs koncis, tad liek izspiest kaut ko no sevis. tas līdzīgi kā bērnībā - kad visu zini, tevi sauc par zubri, bet vēlāk, kad prāts vairs nav tik ass, tevi sauc par jobano dzērāju / liek SAŅEMTIES. DZĪVE!
+1
jo mazāk tev pisīs ko tev saka citi jo vairāk varēsi izspiest no sevis kā no personības. Tas pie nosacījuma, ja ir ko izspiest. Tā ka lūdzu - garu, sirdi plosošu emocionālu atskatu uz 16. datumu.
+3
Sametis ir labākais piemērs, kā vajag spiest ārā no sevis un likt mīksto uz to, ko saka citi!
+2
jā, Sametis ir paliels etalons spiešanā.
+1
etalons būšos dārgāgz.
0
raugi, ka Sametis tev nesāk prasīt honorāru par to ka ļauj jamam te spiest.
0
No manis izspiest gonorārus nav nekādu cerību.
+7
Avot bij tā, ka pat pusastoņos ĢIT nebija nemaz ar tik stāvgrūdām pilns, kā biedēja feisbuks. Kolektīvā sabīšanās laikam darīja savu, un beigu rezultātā tā pa īstam nevienam ieeja arī nebija liegta. Gaidiens no pusastoņiem līdz deviņiem (padzirdēju, ka misters klaustrums neesot bijies rēķinājies ar to, ka ceļš no Valmieras nebūs īpaši fikss, jo kur gan dzirdēts, ka janvāra vidū piektdienas vakarā ceļi varētu būt pilni un apledojuši).

Tā 40min kavēšana nebūtu nekas briesmīgs, ja ĢIT nebūtu pārpildīts ar smerdeļiem. Burtiski, bija kādi 10 gabali, kas smirdēja pa gabalu. Laikam jau no Ziemassvētkiem kodējuši. Ar diezgan lielo cilvēku daudzumu bija sajūta, ka ieiets pirtī, kur uz akmeņiem kāds uzmīzis. Novietojos pie pavērta loga, lai vismaz kaut kā, un nosēdos turpat pie viena radiatora. Šeit attapīgais lasītājs nopratīs, ka ar pāris aliem ribās sēdēt ar muguru pie radiatora nav dikti prātīgi - aizmigu gandrīz uzreiz, kad Claustrum sāka spēlēt. No neguļošajiem līdzgaitniekiem dzirdēju, ka Claustrum nav īsti paticis (daļēji arī tāpēc, ka video priekšnesums izgāzās nenormālā dūmu daudzuma dēļ), bet man tādā puspāļa miega transā tīri labi gāja pie sirds. Labs soundtrack dīvainiem sapņiem.

Pēc Claustrum, pamošanās un īsas pīppauzes sāka Tesa. Jauno albumu neesmu īsti klausījis, bet šķiet, ka nospēlēja visu no sākuma līdz beigām. Ar nolūku pārvācos pie skaņu pults, lai ausīs negriež. Te atkal jāatzīmē ĢIT superīga akustika - rībiens nāca no priekšas, pakaļas, apakšas, augšas un sāniem. Karoč, pamatīga zapte, tā, ka ausis asiņo (matīju pāris gabaliem aizbāžņus pat).

Pašam jaunajam ripulim jāļauj vēl nosēsties, pirms varu kaut ko sakarīgu pateikt. Koncertos, un ar Olivera skaņošanas stilu, grūti par pašām dziesmām kaut ko pateikt. Vienīgais, šķiet, ka arī Tesa paķērusies uz postcock raksturīgajiem lauztajiem ritmiem, lai gan nav jau tā, ka tas būtu pārmērīgi nosodāmi. Vizuālo, kā vienmēr, aizmugurē laida krutu, tobiš par koncerta noformējumu bija padomāts. Kad nobeidza pirmo setu, tā diezgan kautrīgi uzvedināja publiku uz vēl viena pieprasīšanu, un īsti pat nenogājuši no skatuves, atgriezās un nospēlēja Part 18. Pēc tam atkal nogāja nost, izskatījās, ka gandrīz vai grib, lai no šiem pieprasa vēl vienu, bet publika jau bija zajobījusies un spiedās uz durvīm.

Reku divi pārsteidzoši jēdzīgi ieraksti no skatuves -
www.youtube.com/watch?v=3mVLj45CmQc...
www.youtube.com/watch?v=aMlEB2OQNd4...

Skaņa, protams, zālē bija daudz dunošāka un saplūdušāka. Nesaprotu tos hipsterpediņus, kas velk savus aifounus un kaut ko cenšas filmēt. Tikai piš man koncertu baudīt. Un, bļeģ, ja nebaudāmais valmmiermuižas alus nākamreiz arī maksās 3EUR, es kaut tūplī stūķēšu pudeles, lai varētu ienest un dzert savējo.
+1
man nekad nebija ienācis prātā "pamatīgu zapti, tā ka ausis asiņo" ne tikai atzīt par kaut ko labu, bet vēl piedevām nosaaukt par superīgu akustiku. Vai arī sarkasma detektors saplīsis.
0
Esmu uz Tesas koncertiem bijis kādiem 10, un situācija vienmēr tāda. Lai gan parasti patīk, ka koncertos ir tīra skaņa, diezgan ātri sapratu, ka ar Tesu tā nebūs. Vismaz kamēr Olivers pie pults. ĢIT tur ar nav pie vainas - kad tur bija Russian Circles, tad skanēja kā albumā.

Karoč, ir tā, ka uz Tesas konci nāc ķert sajūtu un izbaudīt to drausmo traktora dunoņu, bet muzikālās peripētijas klausies albumā, kad esi mājās.
+1
Mājās vienkārši klausīties tesu ir pārāk garlaicīgi. Konī, ja normāls skaņas iepēriens, tad ir OK, kautgan besī tendence sagriezt par skaļu.
0
(matīju pāris gabaliem aizbāžņus pat)

Un? Kas tur tik neparasts? Daudz lieto aizbāžņus, es tai skaitā. Gribas nākotnē kaut ko no skaņas inženierijas pamācīties, tā kā sapista dzirde tur galīgi nevietā.
0
Šķiet, ka tas tik pie mums ir tāds izplatīts uzskats, ka aizbāžņus lieto mīkstie (if it's too loud, you're too old!). Vairāk uz rietumiem tā ir normāla prakse, cik redzēts.
0
Vairāk izklausījās pēc fakta konstatācijas, a jūs te abi sāk uzreiz pisties.
+1
Aizbāžņiem vajag jaunu tēmu — butt plugs.
0
Jokaini, ka par to ierunājāties
www.facebook.com/events/726705497436...
0
A kas Valmiermuižas alum vainas?
0
A Rietumos jau vairāk mīksto, tāpēc arī normāla prakse. :)
0
^^Negaršo. It īpaši par 3EUR kausā.
0
Tas jau nav dārgi. Savulaik Rock'n'Riga bija 3,56 EUR kausā (pārrēķinot no latiem). A vidējā alga tagad valstī it kā nedaudz lielāka.
+2
Trīs vīros eir-čēesmit un garšīgāks. Subjektīvi, protams.
0
Lejamais V-muižas alus pa €1.40 ? Nadirs - šo pārdotuvē tas 2.60 vai 2.80 maksā - citur to pašu trīnīti. Bet pāris pēdējās reizes bijis sūdīgs vai vienkārši suslains, tas tiesa.
+2
3Eur lai lej zemē, bezkauņhipsteri!!
0
pa eirčeēsnt gan jau ka tas ir Rjāzakņis Bryuvers, nevienu citu nevaru iedomāties tādā cenā bārā, un kaut vai puslīdz dzeramu.

3 eur krogā par garšīgu alu ir ok, tik ar to garšīgumu parasti ir problemātika.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas