STRATOVARIUS + GLORYHAMMER 06.10.15 Rīgā @MP
+3
Kāds prieciņš arī sieraina powermetāla cienītājiem :)

www.stratovarius.com/pages/intro.php...
www.melnapiektdiena.lv/events/06102015...

Minēti ir arī austrāļi Divine Ascension, laikam jau tie arī būs?
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Nu interesanti, Tolkki ārā no grupas, Kotipelto uzņemts atpakaļ.
0
Pēdējie Stratovarius albumi man nevelk, bet 90-to gan ir Powera topā.

Jaunais Gloryhammer vairāk velk uz SID metālu a la Machinae Supremacy (iepriekšējais bija standarta Raspodiņa variants):

www.youtube.com/watch?v=gXzMD065HEk...
+3
Laikam neviens uz šito nebija :D
Es izdomāju reizi pusgadā aizkāpt uz kultūras namu, paklausīties kā ta būs.
Izbrīnu radīja milzīgais mašīnu skaits pie kluba, bet laikam ka tur vnk parkojas tuvējo sporta klubu apmeklētāji. 20:00 vispār bija diezgan patukšs, vismaz priekš šāda mēroga koncerta.
Austrāļi uz skatuves kāpa kādos 20:10 un nospēlēja gandrīz 40 minūtes. Skaņa varēja būt labāka, bet vokāliste centās un kopumā bija tīri labs iesākums. Cilvēkiem vismaz patīk tas ko viņi spēlē un dara to ar prieku.
Gloryhammer uzrāpās uz skatuves ap 21:10, visnotaļ interesantā paskatā un enerģiski nokapāja kādas 40 minūtes. Skaņa laba, dziesmas pavelkošas, čaļi uz skatuves ar nebija galīgi stīvi. Laikam jāpaklausās beidzot tie albumi tā nopietnāk.
Stratovarius ar sāka laikā, bet pēc pirmās dziesmas šamo skaņotājs izdomāja pagriezt skaļuma pogu pāri max atzīmei un pasākums palika nebaudāms. Vokālu īsti dzirdēt nevarēja, pārējais arī nu tā - par skaļu un čerkstošu. Es protams biju neizgulējies un kašķīgs, bet ilgāk par stundu izturēt to visu nespēju, aizgāju kad sākās taustiņu solo. Kopumā foršs pasākums, bet žēl par skaņu.
0
cik tad šoreiz bija tautas?
0
Pa manam maz - puslīdz aizpildīta bija apmēram 1/3 no skatuves līdz skaņotājam. Nu un visādi pa kaktiem salīdušie un uz dīvāniem sēdošie.
+4
Pēc autiņu skaita likās, ka būs pārbāzts, bet bija mēreni aizpildīta zālu - varbūt 200 cilvēku. Pie bāra rindu nebija, jo opīši ar autiņiem bija sabraukuši :D

No sildītājiem tikai daļu pēdējās dziesmas dzirdēju - nebija slikti, bet nekas īpašs.

Gloryhammer sāka precīzi 21:00 - pirmā dziesma bija putrā, bet tad pieregulēja un normāli aizgāja, tik varēja nedaudz klusāk. Tā jau enerģiski un jautri čcaļi - kapāja godam. Gabali neslikti. Dzīvajā interesantāk nekā ierakstā. 40-45min nosēlēja, au Tolks teica. Izbesīja gaismotājs - lielāko daļu konča saulenēs nostāvēju, lai kautko no skatuves varētu arī redzēt, nevis zilbspuldžu zibšņus. Ne velti Saturnus vokālists palūdza to huiņu izslēgt.

Startovarius 22:20 sāka un līdz 23:55 grieza. Šiem uzreiz bija laba skaņa, kautgan nedaudz par skaļu. Prieki gabn neilga ilgi, jo kautkur pēc pusstundas skaņotājam sākās spontānas kurluma lēkmes, kad uz kādu gabalu skaņa tika pagriezte pretīgi skaļa, tā ka vokāls pēc sūda sāk izklausīties un gribas iet prom, kādā klusākā stūrī. Sekoja gan dziesmas arī ciešamākā skaļumā. Tā, pa viļņiem sanāca klausīties. Laikam taisnība Fatduude somu kolēģim, ka skaņotāji tak paši ar ausu aizbāžņiem sēd, tā ka jāstāv aiz pults vai pašam korķi ausīs jāstumj.

Atgriežoties pie muzikālās daļās, "somi'' spēlēja ar prieku, dziesmu izvēle bija laba - arī no jaunajām viduvējībām pārsvarā normālie gabali. iestarpināja pa kādam basa, taustiņu un bungu solo, bet tik pāris minūšu garumā - gaumīgi un ar mēru. īpaši iepriecinbāja basists, kas soliņā ļoti meistarīgi iepina Latvijas himnas motīvus.

Kopumā labs priekšnesums un atdeve no grupām, kas tiešām priecēja. Varu tik ieteikt pie iespējas skatīties šos dzīvajā.
0
Vispār par korķiem piekrītu - aizspiežot ausis kaut ko prātīgu arī varēja saklausīt. Laikam jānopērk nākamajām reizēm kādi aizbāžņi.
+3
Es paklausījos koncertu un atcerējos, kāpēc es šito neklausos ikdienā.
+1
Basa zōlō:

1.daļa:
www.youtube.com/watch?v=QBgjV93QA3M...
2.daļa - Latvijas himna:
www.youtube.com/watch?v=g2K9mj_GQ7o...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas