CONAN | 17.10.2016 @ DEPO
+5
Pirmdien, 17. oktobrī Vecrīgas klubā „Depo” notiks pazīstamās doom metal grupas „Conan” koncerts. Grupa Latvijā viesosies pirmoreiz.

Apvienība radās 2006. gadā un iesākumā muzicēja kā duets. „Conan” kodolu veido tās solists, ģitārists Džons Deiviss (Jon Davis) un pirmo reizi grupa kā trio – pieaicinot tās sastāvā basģitāristu – uzstājās 2009. gadā.

Līdz šim „Conan” izdevuši trīs albumus, jaunākais no kuriem dienasgaismu ieraudzījis šogad un grupas 2014. un 2016. gada albumi „Blood Eagle” un „Revengeance” izdoti ietekmīgā smagās mūzikas leibla „Napalm Records” paspārnē.

Šis gads apvienībai bijis ražīgs, „Conan” izdevuši savu jaunāko albumu, kā arī daudz koncertējuši – tajā skaitā šīgada smagās mūzikas festivālā „Brutal Assault”.

Klubs „Depo” atrodas Vaļņu ielā 32.
Koncerta sākums plkst. 20:00, savukārt ieeja no plkst. 19:00.

Biļetes uz koncertu pieejamas interneta vietnē www.ticketshop.lv/site/events/view/19... un, kā ierasts, pirmo biļešu cena būs īpaši izdevīga, savukārt tuvojoties koncerta dienai, to cena paaugstināsies.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+1
Nu tas gan ir patīkams pārsteigums!
0
16EUR iepriekšpārdošanā? Nē, paldies! :D
+3
Sak, pagaidīs, kad atbrauks Commando vai Predator?
0
Expendables III arī derētu.
0
Bet vispār, pirms gadiem, kad pirmoreiz ieraudzīju kāda Conan albuma vāku, kādu laiku domāju, ka šī grupa saucas GonaD… :D
+5
"notiks pazīstamās doom metal grupas „Conan” koncerts."

Pazīstamas kam?
+1
ka tu vari nezinat!
Privataja Dzive katru menesi ir raksti par sho grupu! :D
0
1. Es ne privāto, nedz patieso dzīvi nelasu :D
2. Šaubos, ka tamējie redaktori zina tādus vārdu salikumus kā doom metal :)
0
Nu tad aunam kājas!
0
Ko tas nozīmē? :D
+5
Paskatos zem kājām - auni
Debesīs, kur lakstīgala - auni
Auni
kājas
lakstīgala
+11
Ar to pazīstamību laikam ir, kā ir.. Un acīmredzot tāpat arī ar kāju aušanu! Ierados tieši 20:00, un brīdi pēc tam, kad jau biju iekārtojies sēdeklī ar pirmo alu rokā, kāds angliski runājošs kungs piedāvāja iegādāties koncerta biļeti (cik sapratu, viņam bija vairākas), uzsverot, ka viņam vajadzīga nauda, lai nopirktu apavus, uz ko es atbildēju, ka man tas vairs nav aktuāli, jo, kā smejies, esmu jau ticis iekšā pasākuma vietnē..! Ceru, ka viņa bizness beidzās ar pozitīvu bilanci (un apautām kājām), lai gan šaubos, vai šis bija īstais koncerts, kuru izraudzīties kā 'uzvārīšanās' vietu..

Pirmās dzīvības pazīmes parādījās ap 21:00, kad ar vasarīgi masējošām vibrācijām savu klātbūtni pieteica nezināma igauņu grupa. Kā vēlāk uzzināju no viņu ģitārista, viņus sauc "Mang Ont" un viņi uzaicināti kā sildekļi tikai 2 dienas pirms koncerta, acīmredzot sakarā ar ievērojamo attiecīgajā stilā spēlējošo grupu vakuumu vietējā vidē.. Mūzika bija ieturēta labākajās Electric Wizard tradīcijās (manā ieskatā tās reprezentē albumi "Come my Fanatics" un "Witchcult Today", jo EW tomēr visai jaukta kule) un tiešām patīkami pārsteidza - lieli riffi, stingrs mugurkauls (garām) kompozīcijām, lēnīgums un pacietība, erogēna rezonanse, patīkama (nevis vienmuļa) paredzamība.. Sniegums bija instrumentāls, taču nopīpēta vokāla trūkums tika veiksmīgi kompensēts ar dažādiem efektiem un skaņas savērpšanu velnišķās dimensijās, plašiem un stieptiem ģitāras kaucieniem nezināmos tukšumos tieši īstajos momentos.. Vienīgā vilšanās bija fakts, ka uzstāšanās bija par īsu - pulkstenī neskatījos, bet šķita, ka spēlēja mazāk kā 0.5h, jo bija jādod vieta vakara vaininiekiem..

Ansamblis Conan, tāpat kā iepriekšējie vīri, nāca kā klasisks power trio, un bez priekšspēles uzreiz bāza visos caurumos, kas bija pieejami un atvērti vai piesegti. Grupa prezentēja kompozīcijas no visiem 3 līdz šim izdotajiem albumiem, spēlējot tikpat kā bez pauzēm un liekas ļerkstēšanas pa vidu. Viņu atslēga, es teiktu, ir līdz brutalitātei vienkārši, bet harmoniski bagātīgi pamatriffi ar pamatīgu disonanses devu (kas emocionālā līmenī lieliski suģestē sava veida 'trulumu', paužot viņu pārstāvēto "Caveman Battle Doom" stilistiku) apvienojumā ar ļoti detalizētu perkusiju ar lielisku ritma izjūtu, kas piešķir izsmalcinātu vingrumu viņu citkārt lācīgajam stīgu darbam. Viņu buņģieris tiešām dominē un ņemas tik aizrautīgi, ka varētu vērot/klausīties tikai viņu, un pasākums jau būtu izdevies..! Tempu maiņas bieži šķiet pārāk dinamiskas tipiskajiem doom kanoniem, taču zemās vibrācijas un dziļie grūdieni tomēr kompensē visas šaubu ēnas.. Vīri jau laicīgi pabrīdināja, ka līdz beigām atlikušas 2 dziesmas, un tādā veidā viltīgi izvairījās no atpakaļ saukšanas. Bet varbūt pie vainas bija ļaužu mazais skaits un kautrība.. Es neteiktu, ka uz pasākumu bija savākušās vairāk kā 30 miesas.. Gals pienāca dažas minūtes pēc 23:00, tā ka steidzīgie vēl varēja pagodināt Rīgas Satiksmi ar savu klātbūtni.

"Depo" nebija būts vismaz 2 gadus. Patīkamā kārtā skaņa bija nevis kā dubļaina zampa, bet prasmīgi izlīdzsvarota un skaidri uztverama, bet varbūt vienkārši esmu dzirdīgāks (?) kļuvis.. Būšana plēpī jau arī daudz ko maina, sagroza standartus.. Bail pat iedomāties, kā šis būtu skanējis NabasKluba atbalss kambarī, khe, khe..

Tērvetnieks arī beidzas - jāliekas snaust..!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [2]
krabathor
vainamoinen
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas