Metālopera "Kurbads. Ķēves dēls"
+11
Kas ta nu? Neviens nevīžo izziņot? :)

Grupa "Skyforger" kopā ar režisori Ingu Tropu, horeogrāfu Gunti Spridzānu un scenogrāfu Uģi Bērziņu strādā pie pirmās metāloperas Latvijā "Kurbads. Ķēves dēls". Vienīgo reizi tā tiks izrādīta 3. jūnijā Limbažu Lielezera amfiteātrī. Projekts iekļauts Latvijas simtgades svinību 2017. gada programmā un ir pirmā šāda mēroga latviešu pasakas par Kurbadu interpretācija.

Pilnāks info te:
www.satori.lv/raksts/12851...
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+2
^^``````Vienīgo reizi tā tiks izrādīta 3. jūnijā Limbažu Lielezera amfiteātrī.````````````
Vecs mārketinga triks par tām vienīgajām, beidzamajām, uz neatgriešanos un tmldz. reizēm. Kur viena, tur otra, trešā un piektā reize būs. Ja vien būs pieprasījums ;))
0
Ja vienīgā reize, tad vismaz varētu safilmēt un izdod pēc tam dvd.
+2
^^^ redz, ka viens tomēr vīžo - vaitad vienmēr uz citiem jāgaida ?!
+1
Blade, es darbojos ziņu dienestā, man jau pienākas ātri visādas lietas zināt :) Vismaz rīta pusē.
+2
Gan jau ka tas izklausīsies un izskatīsies stipri vien līdizīgi šiem:
www.youtube.com/watch?v=PSQ4dLVUdrU...
+1
^ tur gan nav nekāda dižā scenogrāfija, par horeagrāfiju nerunājot.
0
Drīzāk līdzīgs šiem:

www.youtube.com/watch?v=j6EIRWs7hi8...
+1
Vispār jau anotācijā nekādi kori un orķestri nav minēti.
0
Peķka un Zirgs bīdīs operu ?
+1
+1
^^^^ Blade, neesmu somu mēles zinātājs, un var jau būt, ka valtari ir tipa kalniņš vai bērziņš, bet ja rakstnieks ir visnotaļ kruts, tad banda gan ne sūda tāda nav. Nu nav un ņihuja.
+1
Kā feisītī rakstīja Pēteris - Par ""metāloperu" gan to grūti būs nosaukt ha ha :-) Drīzāk tāds uzvedums par Kurbadu.
+1
Nu šitais būs labs: no rīta nobalsot, un uz Limbažiem prom! >:)
0
Biļetes ir šeit (pagaidām €9): www.bilesuserviss.lv/lat/biletes/gimenei...
0
+1
Iesildīšot Obscurus Orbis.
+3
''Prieks redzēt šādu ainu Biļešu Servisa mājaslapā. Esam pārdevuši 80 % plānoto biļešu. Pasteidzieties- tikai līdz rītdienai, 23. maijam, biļešu cena 12 EUR, pēc tam atlikušās par 15 EUR! Pasākuma dienā- 20 EUR (ja vēl kaut kas būs atlicis).''

www.facebook.com/events/225004484522...
+2
Tūliņ pa LR1 (11:31) runās par tēmu:
lr1.lsm.lv/lv/raksts/kulturas-...
+8
0
tikko nopirku biļetes 2 gab/15 eur. var arī pa 20 pirkt, tik nekas no tā nemainās, nekāda VIP sektora nav.
Karoče lai rīt visi uz Limbažiem močītu. Tupas `atgavorkas` ķipa slims, neinteresē, naudu lietderīgāk izmantošu, jāstrādā u.t.t., lai nedzirdētu.
+1
Jābrauc, bet spriežot pēc laika Liepājā, es ņemšu līdzi cepuri, cimdus, šalli un ziemas jaku :D
0
+10C jau nav nekāds aukstums ...
0
^kā nē. Tā kā ziemā.
+4
Daži 10C vēl brauc ar ziemas riepām, tātad - ziema.
Šņabi neaizmirsti tur salā un kramā.
0
Diemžēl netiku. Bet gribētu dzirdēt atsauksmes.
+7
Bija ahujenna - gaismas, skaņa, uzvedums - viss tādās drūmās noskaņās. Organizācija gan galīgā dirsā - rindas pie toletēm un pie dzertuvēm. Izstāveju rindu uz toleti, pēc tam pēc aliņa - 1h10min kopā. Vēlāk jau džeki mīza, kur pagadās, apsargi par brīnumu bija saprotoši. + tā garā pauze starp iesildītājiem un Kurbadu (stunda aptuveni). Bet citādā ziņā bija labs, cilvēku daudz. Spriežot pēc pro kamerām - būs vēlāk arī kāds videoieraksts.
+7
Tātad 03.06.2017 Limbažos notika vērienīgs pasākums, pēc kura, domājams, vismaz kādu laiku SF 2010.g. izdotais `Kurbads` būs ieguvis otru elpu un pakāpies pāris latiņas augstāk iesīkstējušo SF un ne tikai fanu vidū.
Par eventu- ja ne opera, tad varētu to nodēvēt par Kurbada 7 gadu Anniversary konci, kā tagad tas ir modē, tiesa, pie apaļākām jubilejām ;)
Kā jau te minēju /forum/124614-metālopera-kurbads-ķēves-dēls#comment271899 , sapratu, ka būšu kļūdījies. Metālopera bija sapulcinājusi to maximumu ļaužu, kam tas būtu interesējis. Pēc runām ~ 6 tk galvu. Rīkot mazākas tūres, nebūtu tā vērienīguma, zustu unikalitāte.
Steidžs bija lielais, super gaismas. Skaņa- izcila! Dejotāju uzvedums man patika. Čūska-ragana bija seksīga, ne pielikt, ne atņemt ;) Vārdusakot noskaņu, fīlingu panāca īsto ar 100%. T.s. amfiteātris, kas bija vnk zālājs kalna nogāzē pie ezera, savu funkciju pildīja- viss bija labi dzirdams, redzams.
Mīnusi- Iejas bija 2, bet 99% nāca iekšā pa 1, caur šauru tiltiņu pār sīku upīti (avotu?), vārdsakot smilšpulksteņa efekts, kas radīja kārtīgu obstrukciju kā turp tā atpakaļceļā. Uz 6 tk galvām 12 (15) plastmasas būdas ? bļe! Tur bija rindas vismaz 30 m garumā pa cilvēkam 3 joslās. Tas pats darījās pie ēstuvju/dzertuvju būdām. Tas bija reāls feilers no orgu puses.
Bija vēss 10*+, bet uz SF palika pat silti. Ā un Obskuris Skurbis garlaikoja teikšu kā ir. Kaveris Div`Dūjiņas garām. Šī dziesma man asociējas ar streļķiem, bet nu nekādi medieval aranžējumā un stipri viduvējā dziedājumā, lai piedod man bandas džeki IMHO. Pārējie klasiskie medieval gabali (Bear dance, Her Manneling u.t.t., ko izpilda katra otrā medieval banda) +/- ok.
+3
Tusēju mājās 5min attālumā no amfiteātra - tā kā zinājām, ka uz vietas tik 1865, tad īpašas jēgas uz oficiālo sākumu iet nebija. Kad sadzirdējām Abskurbušo Urbi, vēl 30min patusējām un slājām uz konci. Ieraudzījām makano rindu aiz žoga - sākumā nospriedām, ka pie iekšālaišanas, bet tad sapratām, ka uz točām ... tālredzīgi tika apmeklēti tuvējie krūmi. Pie otrās ieejas nekāda rindas vai spraukšanās nebija. Kautkā sanāca īsā rindā iestāties un pēc 10min tikt pie dziras - uzreiz 2 gab. paņēmu, kas izrādījās tālredzīgi, jo rinda pieauga un pauze līdz Kurbadam bija tiešām ļoti gara.

Skatīties bija ļoti ērti, jo skatuve augsta un amfiteātra slīpums piemērots ērtai skatīšanai. Skaņa bija perfekta. Gaismas OK. Dejotāji dejoja un rāpās pa skatuvi. Teicēja starp dziesmām stāstīja stāstiņus. Sev tīkamu skatīšanās vietu atrast nebija problēmu, jo arī skatuves priekšā nebija drūzmas. Pēc koncerta gan bija mazuma sajūta - Kurbads bez bonusa tik 45min ir un kārojās vēl kādu ''best off'' nobeigumā.

Koncerta vidū rindas pēc alus vairs nebija, uz točām ar, bet cilvēkam ar Vakenas rūdījumu tā tāpat nebija problēma ;)Lemesī toču ir laikam 5x vairāk
+3
Vērienīgi! Tādas bija manas domas pēc pasākuma. Bija liels prieks redzēt tik daudz un tik dažādus cilvēkus, sākot ar līdzi pańemtiem mazuliem, beidzot ar līdzi pańemtām omēm. Biju patīkami pārsteigts par uzvedumu kopumā, jo gaidīju mazāk.

Skatuve - liela un augsta, ar 3 līmeńiem. Scenogrāfi bija labi pastrādājuši gan ar konceptu, gan ar dekoru.
Skańa - likās, ka Mēmais bija sēdējis un soundchekojis vismaz 3 dienas iepriekš. Apstaigājot laukumu varēja dzirdēt visur. Kopumā skanēja ljoti labi. Vienīgais mīnusińš, pie kā gribu piekasīties, ir vokālu tīrība. Dziedātos tekstus nevarēju saprast, kas man škjita ljoti svarīgi šajā uzvedumā.
Gaisma - te es gribu piekasīties visvairāk. Gaismu mākslinieks daudzviet redzami bija haltūrējis programmēšanas procesā, un scenogrāfija šajā sfērā varēja izvērsties plašāk. Bet varbūt tas ir mans profesionālais idiotisms, kas neljauj izbaudīt redzēto. Vietām gan bija lieliski. Bet tas bija tikai dažās epizodēs.
Video - bija labi. Askētiski un piemēroti.
Horeogrāfija - kopumā patika, kaut gan man radās iespaids, ka horeogrāfs ikdienā metālu neklausās.
Teicēja - teksti ir jāiemācās!!

Kopsavilkums- ja neńem vērā rindu rindas, tad bija ljoti labi. Ja izlabotu tās pāris lažiñas, tad būtu produkts eiropas tirgum. Braukšu uz nākamo šāda veida pasākumu ar! :)
+1
''Kurbads'' ir Skaju poweriskākais albums, bet nav gluži tāds (tīrais) vokāls ;) Uz teksdtu saklausīšanu gan neiespringu, bet nelikās nesaklausāmi vai atšķirīgi no albumā skanošā.

Skatuve bija grandioza - laikam lielākā, kāda Baltijas galā redzēta.

Es ar no gaismošanas ko vairāk gaidīju, bet bija OK, kā jau rakstīju.
0
Kolēģis kaut ko teica, ka alus krānos arī Mežpils it kā esot bijusi dabonama.
0
Bija arī pa vienam krānam Mežpils un Ķiršu. Tur gan sākumā bija vēl garāka rinda.
+3
Sestdien no 19:00 varēs ierakstu noskatīties: straume.lmt.lv/lv/kultura/kultura/...
+6
Atskatoties uz aizgājušā gada veikumumiem, "Kilograms kultūras 2017" ir lēmuši, ka nominācijā par gada Pārsteigumu iekļauts uzvedums "Kurbads. Ķēves Dēls". Tautas balsojums ir atklāts no šodienas un notiks 10 dienas:

www.lsm.lv/raksts/kultura/kult...
+2
Par Laibach filmu arī var nobalsot.
0
Vēl līdz pusnaktij var balsot www.lsm.lv/kgkulturas/balsojum...
+2
+5
O - mini openairs >:)
+2
23. augustā Lucavsalā tiks atzīmēta Baltijas ceļa 30. gadadiena un šim notikumam par godu atdzims metālopera "KURBADS. ĶĒVES DĒLS"!

IEEJA BEZ MAKSAS!

Ieeja no pl. 18.00

19.30 uzstāsies grupa RIFFARRICA (Igaunija) un pl.
20.45 grupa LIETIS (Lietuva).

Metāloperas stāsta pamatā ir latviešu tautas pasaka par Kurbadu. Cilvēka griba, pašattīstības ceļš, cīņa ar iekšējiem un ārējiem dēmoniem, iniciācija – šīs tēmas ir pasakas centrā un savu aktualitāti nav zaudējušas arī šodien. Metālopera ir pasakas 21. gadsimta interpretācija. Vienīgo izrādi tā piedzīvoja 2017. gada vasarā un kļuva par vienu no spilgtākajiem notikumiem Latvijas kultūrā, saņemot gan neviltotu skatītāju, gan profesionāļu atzinību.

Atjaunotais uzvedums "Kurbads. Ķēves dēls" skatītājus pārsteigs ar vairākiem būtiskiem papildinājumiem. Gaidāmi divu jaunu skaņdarbu pirmatskaņojumi, papildu specefekti, gaisa deja, kā arī vairākas izmaiņas stāstā.

Metāloperas režisore Inga Tropa stāsta: "Kurbads sevī iemieso pašaizlīdzību, cīņu augstāku mērķu vārdā un izaugsmi. Tā vēstījums sakrīt ar mūsu varonību, kādu spējām parādīt Baltijas ceļā pirms 30 gadiem, stāvot sadevušies rokās. Man ir neizsakāms prieks, ka ir radusies iespēja uzvedumu atkārtot un es ceru, ka tas iedos skatītājiem to enerģiju un spēku, kas ļaus mums sajust, cik vienoti un stipri varam būt."

Uzvedumā piedalās folkmetāla grupa „SKYFORGER”, mūsdienu dejas dejotāji.

Režisore Inga Tropa, scenogrāfs Uģis Bērziņš, kostīmu mākslinieks Kristians Aglonietis, mūzika - grupa "Skyforger", horeogrāfi Guntis Spridzāns, Liene Stepena, Liene Grava.

Lomās: Teicēja – Zane Jančevska, Kurbads – Ģirts Bisenieks, Čūska Ragana – Liene Stepena.

Dejotāji: Ivars Broničs, Gints Dancītis, Liene Grava, Jūlija Kobceva, Aldis Liepiņš, Artūrs Nīgalis, Rūta Pūce, Reinis Rešetins, Asnate Rikse, Maija Sukute.

Informācija:

www.facebook.com/KurbadsKevesDels/...

www.facebook.com/events/224995166175...
+1
P.S. pats Kurbads 22.00 sāksies
+1
Riffarrica spēlēs metaļikas koverus?
+3
+1
Aliņš būs pa €4
0
0
^^ un gan jau draņķis un tik garas rindas, ka tāpat nebūs vērts.

Mēģī šiem esot piegādāts Lido Speciālais pudelēs (Cēsu ražojums), tad jau droši vien arī koncī būs Cēsu.
-1
paklausīšos no mājām, motivācijas iet nav
+1
Afterpārtijs lemesī?
+1
... un prepārtijs ar 0,7 pa ceļam uz konci... ar čomiem zem tilta... kā vecajos, labajos laikos! Ekkkk!
0
Mmm...
+2
Bigij, cik skrejriteņus iemetīsi Daugavā ?
+3
Nav vērts bojāt pārsteiguma momentu :>
+1
Cik pa ceļam pamestus atradīs + vēl kādu, kura vadītājs neiepatiksies
0
Starp citu, šobrīd ģenerālmēģinājums iet pilnā sparā, skan jaudīgi!
0
šovakar!
0
neko nedzirdēju ;(
+2
+3
Bija ļoti labs pasākums. No sākuma ar lielu skepsi skatījos, domāju - iet vai neiet... Man tas vārdu salikums "metālopera" diez ko nepatīk.... Beigās nenožēloju. Scenogrāfija, režija , specefekti, mūzika - viss lieliski saderēja kopā. Ik pa brīdim tracināja tie "filmētāji", kuri ar saviem telefoniem aizsedza visu skatu. Vienā brīdī gribējās izraut vienam to telefonu laukā un kaut kur aizsviest...
+3
Jā, apbrīnojami daudz metālistu vakar bija. Tūkstoši !!! Visi SF kreklos. Kur visi šie tūkstoši `metālistu` pavada laiku, piemēram, periodā, kad notiek Zobens un Lemess ? Liels noslēpums DDD
Ok, protams, ka bija super. Salīdzinot ar Limbažu pirmizrādi, pasākums vērienīgāks, jaudīgāks, vairāk uguņu petaržu, scenāriju pamainījuši. Neatceros, bet pirmoreiz Kurbadu nereanimēja + ar ģimenes pieugumu, ne? Skaņa bija ellīga, tik brīžiem peldēja vēja dēļ. Šajā ziņā Limbažu skaņa man patika vairāk, tur tas ķipa amfiteātris. Divi jauni gabali, nezinu, vai speciāli šai operai, vai materials jaunam albumam. Tas lēnais melodiskais gabals bija labs. Grūti gan pārsteigt šodien ar kautko. Subjektīvi gan atzīmēšu, ka Limbažu pirmizrāde toreiz lielāku iespaidu atstāja, šoreiz tomēr vairs nebija tas pārsteiguma moments.
+3
Toreiz, Limbažos, nolažoju un neaizlaidu, šoreiz paveicās un atlaidu paskatīties. Pirmais acīs krita - baisi daudz tautas - nekāds mini tajā mini open air. Nebūs lielākā Skyforger auditorija? Nu zinātāji labāk zinās stāstīt. Visā visumā baisi labi sataisīts - masīva skatuve un gaismas, masīva skaņa, uguņošana. Bail pat iedomāties, cik tur darba ieguldīts :O. Nu i laiki pienākuši, kad Skyforger jāskatās no 300 metriem :D Lūrēju pārsvarā ekrānā. Atsevišķi momenti, kas patikās - staigājošie koki, kalējs-ugunsmetējs, ķēniņmeitas lidināšanās bija episka. Zirgs baisi labi zviedza dziedamās partijas \m/, dūmīgais gabals bij pārsteigums - tas taču nebi albumā?
+1
albumā nebija dūma.
p.s. redzēju, kā Ugga izmisīgi centās izkļūt no parkinga pie Plazas, pat izkāpa no mašīnas, lai citu šoferi iedrošinātu braukt D. Ko sievai liki braukt, aliņus biji sasūcies ?
0
Nu tak :D Un vajadzēja uz zlemesi steidzīgāk tikt :>
+2
"Atsevišķi momenti, kas patikās - staigājošie koki, kalējs-ugunsmetējs, ķēniņmeitas lidināšanās bija episka."

Man arī tieši šie vislabāk patika :) Vēl ļoti patika tas, ka vienā brīdī Skyforger ar gičas flandžeri skanēja pēc The Cure :D Nevaru arī noliegt patiku pret čūskas - raganas lateksa kostīmu.
+3
Viss bija super! Kas man likās ļoti pareizi: ne grupa visu laiku bija priekšplānā, ne dejotāji, bet visi bija vienādi organiskas uzveduma sastāvdaļas! Skaņa bija varena, varēja dzirdēt līdz pat aizmugurei visu. Vienīgais neticamais un neloģiskais moments: redzot konkrēto čūsku, likās dīvaini, ka Kurbads viņu grib nokaut, nevis iztaisīt ar viņu #MeToo.
0
+3
Kārumnieki ;) scontent.fvno3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/69365593_2...

Priekšā skaņa nepeldēja - nebija arī problēma tuvāk tikt: no sāna mierīgi varēja pieiet.

Tautas vrējau arī 20 000 būt.
0
^es to raganu kaut kur esmu redzējis, viņa gadījumā nav TV3 diktore vai kas tamlīdzīgs?
+1
www.diena.lv/raksts/pasaule/krie... Superbingo vadījusi savulaik. Dejotāja un horeogrāfe.
+2
^ tad jau sanāk, ka Kurbada uzvedumā bija iekšā vēl viens slēptā simbolisma slānis: Kurbads cīnās ar mūsdienu raganas lāstu -- azartspēļu biznesa deviņgalvi! ;)
+1
deviņgalvja sievu. Nez, kas tad mūsdienās sanāktu pats vīrs? :> Birokrātiskais aparāts!
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Viskas