Kilkim Žaibu - Lietuva - Alkohols
+7
Es apzinati saku jaunu temu, jo sheit nebus runa par festivala grupam un muziku, bet aktualitatem, kas notikushas pedejo 2 dienu laika Lietuva, un kas var daudzko mainit festivala norisei nakotne.

Lietuvas valdibai ir nodots izstradei likumprojekts - sakot no 2018. gada aizliegt tirgot (un lietot) alkoholiskos dzerienus jebkados publiskos pasakumos (tearos, koncertos, festivalos utt).

KŽ festivala galvenais organizators Daividas, uzzinot sho vesti, izteicas detalizeti festivala Feisbooka lapa, visu ko doma - sheit links:
www.facebook.com/kilkimzaibu/posts/1...
ar galveno domu, ka festivala alus bija, ir un bus - var provet lasit ar "google translate" palidzibu, lai doma butu skaidra.

Pec shi pazinjojuma Feisbooka, Lietuvas prese pacelas reals viesulis, dazhados zinju portalos tika parpublicets raksts vai fragmenti no vinja un galvenais shodien Lietuvas Delfi nopubliceja rakstu ar virsrakstu, aptuvena tulkojuma - "Festivala organizators met izaicinajumu valstij":
www.delfi.lt/verslas/verslas/fes...
Logjiski, pec shi raksta Delfos, reala azhiotazha ap festivalu, gan laba, gan slikta nozime.

Ko tad tadu Daividas sava pazinjojuma pateica, saistiba ar KŽ un kas butu Latvijas publikai jazin -
- festivala alus bus
- ja bus aizliegums tirgot, alus tiks dalits par brivu, bet festivala biljetes cenas tiks paaugstinatas
- ja aizliegs vispar lietot alkoholu, festivals varetu notikt uz Latvijas - Lietuvas robezhas, starp Žagari un Terveti (jau pat ir zinama aptuvena iespejama vieta) attiecigi skatuvi uzstadod Lietuvas puse, bet publikai visa festivala norises vieta Latvijas puse :)

Pagaidam nav zinams ar ko tas viss beigsies valdibas limeni, bet negativais ir tas, ka prese Daividu tagad ir "izmalejusi" ka galveno tautas apdzirditaju un vel nezinko ...

Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
0
Nokavēts 1.aprīlis? Tak beiKtam sunim skaidris, ka sausie likumi ir priekš kaķiem...
+3
ka Lietuva tagad saka - pie varas ir tikushi kolhoznieki un pilnigakie atturibnieki, kas tagad grib parveidot valsti ...
0
Jā, šo jau FB lasīju. Ko lai saka - žūpību apkarot ir cēls mērķis, taču, kā jau Bigijs minēja, piemēru netrūkst, ka tirdzniecības aizliegumi ir principā donkihotiska cīņa ar sekām, ne cēloņiem. Populisma zelta laikmets :)
0
Aizliegt alkholu festos — tas jau sanāk antipopulisms :)
0
kā jau FB ierakstīju - Lietuvas valdībai droši vien ir smuka statistika, kas pierāda, cik labi nostrādāja lielo PETeņu aizliegums un aizliegums tirgot alkoholu benzīntankos ...

Bet ideja par ''bezmaksas šmigi'' nav slikta - līdzīgi kā dažos alus festos, kur samaksā par ieeju un tad smel cik vēlies. Tik tas būs negodīgi attiecībā pret nesmēlājiem.
+2
Dzers pie bagaznieka. Klasika. Nekas ne jauns ne vecs.
0
Polijā jau nav līdzīgs likums ? Vismaz Spodekā šmigu nepārdeva un Sonisfērā bija speciāli šmigas geto, no kuriem (teorētiski) alko nedrīkstēja iznest
+1
^ Polijā ir milzum daudz ierobežojumu alkohola lietošanai publiskās, masu pulcēšanās vietās utt. Taču, manuprāt, pludmalēs un mežos drīkst. Un ir daudz tematisko diennakts veikalu ("Alkohola planēta" u.tml.). Kas labi Polijā - jebkurā diennakts stundā iespējams papildināt alkohola krājumus gan diennakts veikalos, gan benzīntankos.

Lietuvā tagad, lai nopirktu alkoholu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments (ne tikai tiem, kuri gados jauni, bet arī tiem, kuru vecumu iespējams "noteikt vizuāli"). Alus maksā dārgi, salīdzinot ar Latvijas cenām uz apiņu uzlējumu. 1.septembrī veikalos un benzīntankos alkoholu nopirkt nav iespējams, tādējādi skolniekiem un studentiem "kultūras pavards" apdzisis tā konkrēti.
+1
vēsturē daudz liecību par to, ka `sausais likums` jebkurā tā izpausmes formā (sākot ar aizliegumu tirgot šmigu noteiktā diennakts laikā līdz totālam šmigas aizliegumam) neko labu nav devis. Jau ASV 30to` gangsteru kari, 80to` PSRS Gorbačova reformas, kas noveda pie kandžas uzplaukuma, milzīgām rindām pie točkām, un mūsdienu liegumi pēc 22.00 netirgot alko rezultējas ar dažādu diennakts veikaliņu ala barčiku aktivitātēm, kam tas īstais pļaujas laiks, nelegālā šmiga, krutkas ar surogātiem u.t.t. Es domāju tā- kam lemts nokosties, tas nokodīsies ar vai bez aizliegumiem. Varbūt, ka kāds % mazāk nodzersies, bet legāla šmigas (ne)pieejamība to būtiski neietekmē. Pamatā paša subjekta izvēle, attieksme, audzināšana, apstākļi, izglītība, ģimene u.t.t. vārdsakot sociālā vide drīzāk nosaka to vai cilvēks nodzersies ar visām izejošajām sekām IMHO
0
^^ Lietuvā alus cenas gan ir zemākas nekā Latvijā, ja par pusgadu nekas nav mainījies.
0
^ Ir nelāgas izmaiņas notikušas ar alus cenām Lietuvā.
0
Cerams, ka Latvijas valdība nepieņems kādu alkoholu ierobežojošu likumu, tipa - "ja jau kaimiņi tā dara, a davai, daram arī mēs tā...."
Dzirdēts, ka Igaunijā šmiga jau ir kļuvusi dārgāka nekā iepriekš un igauņi bariem brauc alkotūrēs uz Latviju...
+7
Ja vēl var saprast divlitreņu aizliegšanu, kas izkropļo alus tirgu - kaut kādu šļuru nosauc par alu un tirgo. Arī var saprast Polijas 1. septembra alko tirdzniecības aizliegumu, tad šis iecerētais likums galīgi nav izprotams. Kāds ir tā mērķis ? Ja nemaldos mazajos Baltijas festivālos apmeklētāju alus patēriņs bāros ir viens no svarīgākajiem ienākuma avotiem festivālam? Ja pareizi atceros pat nācās mainīt teritoriju 2015. gadā kaut kādu alus tirgošanās nesaskaņu dēļ. Kā tur vispār sanāk ? Kas īsti skaitas publisks pasākums ? Piemēram, es aiziešu uz MP, kur notiek koncerts es nevarēšu iegādāties alko. dzērienus ? Es pērku biļeti pasākumam, gluži publisks tas nebūs.
Šito likumu varētu attiecināt uz tādiem pasākumiem kā, piemēram, 9. maija balagāns, kur tās mazās dzertuvītes tiek uzslietas Pārdaugavā.
0
konservatīvo dauņu mums apkārt netrūkst... tikai jābrīnās, kāpēc tādiem izdodas tikt pie varas.
0
tapec ka nevis pashi tadus iebalsojam, bet tapec ka neejam balsot ...
0
Noteikti...
+4
japoste shaja sadalja :)
jo ka neka tiesha nozime par temu :)

www.youtube.com/watch?v=pUe-oc2TBGo...
+2
+4
Smieklīgākais ir tas, ka Velnakmens rīkotājs atteicās izmantot šo palīdzīgo roku, saka — nevarēšot neko mainīt, jo viņš esot nolēmis nemēģināt. Viņa fests laikam palikšot Lietuvā un iztikšot bez šmigas. Sakarā ar ko vajadzētu ierosināt pārdēvēt šo festu par Debilstone.
+1
Debilstone :D:D
+1
Devilstone tiek taisits uz pashvaldibas zemes, kas organizatoriem izmaksa "0", plus vel vinjiem visads supports no pashvaldibam un valstiska, organizacijam - logjiski ka vinji nekur neparvietosies. bet paliks kur it, savadak viss pikjis gar degunu azies :)
0
^^^ kā būtu valsts valodā pāris vārdos ?
0
ash nekalbu latvishkai :D
+2
aptuvenais komentāru tulkojums: bla bla bla deputāti bla bla bla alkohols bla bla bla tagad būsim visi musulmaņi bla bla bla Ziemeļkoreja.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas