BATTLE BEAST / CARTHAGODS / REXORIA @ MP
+3
Battle Beast (Finland) - Heavy Metal
Carthagods (Tunisia) - Progressive Power Metal
Rexoria (Sweden) - Melodic Heavy Metal

piektdiena. gada 6. aprīlis

Durvis: 19:00
Sākums: 20:00

€15

6. aprīlī klubā Melnā Piektdiena būs iespējams novertēt grupas Battle Beast muzikālo daudzveidību, ka arī vokālistes Noras Louhimo balss skaistumu un jaudu.

Battle Beast ir heavy-metal grupa no Somijas, kurā 2010.gadā uzvarēja starptautiskajā konkursā "Finnish Metal Battle", un ieguva godu piedalīties Wacken Open Air festivālā kopā ar tādām grupam kā Apocalyptica, Sepultura un Cradle of Filth.

2011. gadā iznācis kolektīva debijas albums Steel, bet jau novembrī mūziķi bija noslēguši līgumu ar pasaulē zināmo vācu zīmolu Nuclear Blast Records. Jau pēc gada grupa piedalījās kopīgā Eiropas tūrē ar tautiešiem Nightwish.

2012. gada Februārī Battle Beast kopā ar vēl deviņām grupām tika īpaši izcelta pasākumā Finnish Metal Expo (Helsinki Metal Meeting ietvaros) kategorijā "2011 gada Debija".

Kopumā grupas krājumā četri studijas albumi: Steel (2012), Battle Beast (2013), Unholy Savior (2015) un Bringer of Pain (2017).

Ceturtais albums Bringer of Pain tikai apstiprināja kolektīva muzikālo bagātību. Krājums izdevās stilistiski daudzveidīgs; tur ir gan klasiskie heavy-metal gabali, gan power-metal elementi un klasiskas roka balādes. Bet par īpašo iezīmi tiek saukts heavy-metal mūzikas un 80.gadu popmūzikas apvienojums. Tieši ceturtajā platē jūtama unikalitāte un tā sauktais disco-metal stils. Kritiķi īpaši atzina kompozīciju «Lost in wars», kurai piemīt atmosfēra, melodiskā līnija, bet arī vienlaikus smags skanējums, kurš radikāli atšķiras no visas grupas daiļrades.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+2
+2
Tu zin, labs vispār bij.
No pirmās bandas - Rexoria - dzirdēju tikai beidzamo gabalu, bet iespaids palika labs. Tradicionāls hevītis, džuse vokalē kā pieklājas, viss kārtībā. Otri - Carthagods - bij progpoweristi, un principā visnotaļ baudāmi. Tiesa, teju pusi no seta aizņēma lēnie, un powers, tāds spīdīgs, bija tikai viens gabals, bet tie vidējie un lēnie arī nebija peļami. Pāris reizes gan prātā atausa ģitāronānisma termins - ne tikai attiecīgā tamborējiena nevajadzības vai pārmērīga ilguma, bet arī solo ģitārista grimašu dēļ. Vokāls bij žanram tipisks, tomēr uzteicams; drusku atgādināja Teitu no tiem laikiem, kad tas vēl bija sparīgāks.

Nu bet Bottle Beast... sākumā likās, ka ārkārtīgi gudri darījis tiku, cenšoties saliet sevī dzērienus, kas ietekmē uztveri un patikšanu, citādi nez, kā būtu. Tomēr uzstāšanās nebija vēl ne pusē, kad pieķēru sevi vicinoties un piebļaujam, un uz beigu galu jau bju visai sajūsmināts.
Redz, tas, ko iepriekš biju dzirdējis, šķita diezgan parasts, lai neteiktu, ka klišejisks, hevītis somu mērcē (varētu būt, ka pirmoreizi klātienē redzēju spēlējam t.s. "keytar"). Nevar noliegt, kvalitaīvi aranžēts un nospēlēts, bet nu nekas īpašas ievērības cienīgs.
Taisni tāpat man šķita koncī, kādas pirmās 3-4 dziesmas. Pāris savdabīgāki momenti vēlāk uzpeldēja - piemēram, industriālā un euro power metāla krustojums pārsteidza nesagatavotu - bet visa sāls bij citur. Proti, soliste bija satriecoša. Nekāda klasiska daiļava, nekāda lakstīgalas treļļu locītāja, tomēr domāju, ka nekļūdīšos apgalvojot, ka ne mazāk kā puse no ļaudīm zālē (kādi 70-80 kopā) viņu līdz koncerta beigām paspēja iemīlēt. Nubet tas spēks, tā harizma, tā stage presence (piedodiet, nespēju adekvātu latviskojumu iedomāties) - tas viss kopā bija tiešām iespaidīgs sniegums.
Metāls miris nevaid vis.
+1
kā AMG ierakstīja čalis, kas ''70 000 tons of metal'' nolūrēja 44 uzstāšanās:

''The entire band are energetic and boisterous, but singer Noora Louhimo immediately steals the show, hamming it up to the nth degree and instantly becoming my favorite performer on the entire ship. She has one hell of a voice too, delivering more venom and power live than the recordings convey.''

Eibāsam nāksies dirsu pārplēst, lai šo konci pārsitu ;) Lieliska uztāšanās un dziesmu izvēla (tikai 1-2 aizbāžņi).

Intar, ja normāli salej iekšā, tad daudzkas var sākt pēc Industrial izklausīties :D

www.youtube.com/watch?v=jIfdWSRjr_w...
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [1]
DestructerOfNewb
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas