LATVIJAS METĀLA GADA BALVA 2020-2022 @ MP 11.03.2023
+11
PĒC TRĪS GADU PAUZES ATKAL PASNIEGS LATVIJAS METĀLMŪZIKAS GADA BALVAS

Mūzikas un pasākumu industrijai atgriežoties ierastajā ritmā, ko uz brīdi bija apturējusi visaptverošā pandēmija un tai sekojošie ierobežojumi, atkal tiks pasniegtas Latvijas Metālmūzikas gada balvas, turklāt šoreiz tās piešķirs par veikumu trīs gadu periodā, suminot labākos 2020., 2021. un 2022. gada ierakstus un māksliniekus.

“Pēdējo reizi mūziķus un izdevējus aicinājām iesniegt vērtēšanai smagās mūzikas ierakstus 2020. gada nogalē, taču, lai arī veikums tolaik tika apkopots, publisku pasākumu pagaidu aizlieguma ieviešanas dēļ balvu pasniegšana tā arī nenotika. Šīs nedienas turpinājās arī nākamajā ziemas sezonā, tālab 2021. gada ierakstu apkopošana nemaz netika uzsākta. Tomēr nekas nav aizmirsts! Pasākumu norise pamazām atgriezusies ierastajā gultnē, laiks atgriezties arī Latvijas Metālmūzikas gada balvai. Lai nepaliktu apdalīti nedz tie, kas jau paspēja iesniegt vērtēšanai 2020. gadā padarīto, nedz tie, kas kārtīgi pastrādājuši 2021. gadā, šoreiz vienā ceremonijā balvas tiks pasniegtas par katru no iepriekšējiem trim gadiem,” norāda Latvijas Metālmūzikas gada balvas ilggadējais organizators Valdis Bērzvads.

Tā kā pieteikumi par 2020. gadu jau savulaik tika iesūtīti, Latvijas Metālmūzikas gada balvas organizatori aicina Latvijas smagās mūzikas grupas un izdevējus iesniegt 2021. un 2022. gadā tapušus ierakstus albuma vai minialbuma (EP) formātā. Tiek gaidīti jebkuri šajā laika periodā iznākuši smagās mūzikas ieraksti — metāls, hārdroks, postroks un postmetāls, kā arī jebkuri to apakšžanri un hibrīdi.

Pieteikumi tiks gaidīti līdz 2023. gada 15. janvārim (ieskaitot) uz e-pastu latmetgadabalva@gmail.com.

Pieteikumā jānorāda saite uz interneta vietni vai straumēšanas servisu, kur pieejama ieraksta digitālā versija, kā arī obligāti jānorāda ieraksta izdošanas gads. Pieteikšanās Latvijas Metālmūzikas gada balvai ir bez maksas.
Uzvarētājus, līdzīgi, kā iepriekš, noteiks žūrija un interneta balsojums. Šajā reizē, lai balsotāji neapjuktu trīs gadus krātā materiāla priekšā, žūrija par katru vērtējamo gadu atlasīs 5 labākos ierakstus, kurus izvirzīt interneta balsojumam.

Interneta balsošanas sākums tiks izziņots 23. janvārī, bet pati balvu pasniegšanas ceremonija notiks 10. februārī klubā “Melnā Piektdiena”. Grupas, kas ar savu dalību uz skatuves kuplinās pasākumu, tiks izziņotas vēlāk.

Metālmūzikas gada balvas pasniegšana šogad Latvijā notiks divpadsmito reizi. Tās iniciatori ir apvienības «Zobens un Lemess» un mūzikas kluba «Melnā piektdiena» pārstāvji, kas ar metālmūzikas pasākumu organizēšanu nodarbojas jau kopš 1996. gada.
Komentāri sakārtoti pēc to ievadīšanas datuma
+2
Starp citu, atgādinājums visiem klausītājiem: ziņas par albumiem un grupām uz augšminēto epastu var piesūtīt ne tikai paši mūziķi, bet arī klausītāji. Ja kādu ierakstu — neatkarīgi cits no cita — ieteiks vairāki informācijas nosūtītāji, tas jau būs tikai pluss.
+5
NOBALSO PAR SAVU MĪĻĀKO JAUNO LATVIJAS METĀLMŪZIKAS ALBUMU!

Sācies publikas balsojums par Latvijas labākajiem metālmūzikas ierakstiem pēdējo trīs gadu periodā. Apkopots noteiktajā termiņā iesūtītais materiāls, žūrija visu saņemto ir izvērtējusi un Latvijas Metālmūzikas Gada Balvai ir nominēti sekojoši ieraksti:

Kategorijā “Labākais 2020. gada ieraksts”:
• CATALEPSIA – “Inheritance” ej.uz/kxo9
• FRAILTY – “Tumši ūdeņi” ej.uz/qqtb
• MĀRA – “Self-destruct. Survive. Thrive!” ej.uz/7k1b
• OGHRE – “Grimt” ej.uz/it4s
• SATURN’S HUSK – “The Conduit” ej.uz/gw8o

Kategorijā “Labākais 2021. gada ieraksts”:
• APĒDĀJS – “Atkarības/Pirmā mīla” ej.uz/i7c7
• BONG NAGAR – “0:00:01” ej.uz/g7f1
• DEODIUM – “Gaismogs” ej.uz/hw7g
• EVERLUST – “Diary of Existence” ej.uz/3ns3
• MINDESIGN – “Swallowed” ej.uz/wwp1

Kategorijā “Labākais 2022. gada ieraksts” nominēti sekojoši izpildītāji un to ieraksti:
• ANTHIA – “Gaslighter” ej.uz/dq2n
• DARRVA – “ŌVIŠ” ej.uz/9471
• IRON WINGS – “Ritual of Rage” ej.uz/iidx
• MORPHIDE – “Anhedonia” ej.uz/gysa
• RYVENDIR – “The Loremaster” ej.uz/e7tv

Balvai kategorijā “Labākā 2022. gada debija” nominēti sekojoši izpildītāji un to ieraksti:
• GARU PAGRABS – “Tā dzīvo cilvēks” ej.uz/n8k1
• IZSLĒDZĒJS – “Vilks” ej.uz/y6wc
• JAR OF KINGS – “Momentum” ej.uz/8nat
• MORPHIDE – “Anhedonia” ej.uz/gysa
• QUICKSTRIKE – “None of a Kind” ej.uz/34e7

Publiskajā balsojumā visās kategorijās ir iespēja balsot arī par savu brīvi izvēlētu favorītu, ja tas neietilpst žūrijas izvirzīto nominantu skaitā. Balsojums atvērts līdz 2023. gada 5. februārim (ieskaitot).

BALSOŠANAS SAITE: ej.uz/fvnc
+1
Vairs nav labākā vokāla, mūziķa un koncerta?
+1
^ tas tikai šogad balsojumā, jo pēdējos trīs gados koncerti praktiski nenotika. Gan jau ka pēc gada šīs nominācijas būs atpakaļ.
0
Koncerts varbūt būs, par pārējiem stipri šaubos.
+2
11.3.23 @melnā piektdiena

Pēc trīs gadu pauzes tiks pasniegtas Latvijas Metālmūzikas gada balvas!

Mūzikas un pasākumu industrijai atgriežoties ierastajā ritmā, ko uz brīdi bija apturējusi visaptverošā pandēmija un tai sekojošie ierobežojumi, atkal tiks pasniegtas Latvijas Metālmūzikas gada balvas, turklāt šoreiz tās piešķirs par veikumu trīs gadu periodā, suminot labākos 2020., 2021. un 2022. gada ierakstus un māksliniekus.

Balvām nominētas grupas:
IZSLĒDZĒJS,
SATURN’S HUSK,
DEODIUM,
OGHRE,
DARRVA.

Koncerta sākums pl. 19.00 (!), kluba telpas apmeklētājiem tiks atvērtas pl. 18.30. Biļetes cena no 7 eur.

Uzvarētājus, līdzīgi, kā iepriekš, nosaka žūrija un interneta balsojums. Šajā reizē, lai balsotāji neapjuktu trīs gadus krātā materiāla priekšā, žūrija par katru vērtējamo gadu atlasīja 5 labākos ierakstus, kuri tad arī tika izvirzīti interneta balsojumam.

Metālmūzikas gada balvas pasniegšana šogad Latvijā notiks divpadsmito reizi. Tās iniciatori ir apvienības «Zobens un Lemess» un mūzikas kluba «Melnā piektdiena» pārstāvji, kas ar metālmūzikas pasākumu organizēšanu nodarbojas jau kopš 1996. gada.

facebook.com/events/s/latvijas-m...
+2
^ Tur tekstā ir iezagusies neprecizitāte: nosauktās ir grupas, kas uzstāsies balvu pasniegšanas koncertā.
(Visas nominētās ir uzskaitītas pirmajā tēmas ierakstā, un tas šortlists līdz pat balvu pasniegšanai īsināts netiek.)
0
Tfu, nevis pirmajā, bet trešajā ierakstā.
Pievienot komentāru
Komentārus rakstīt var tikai reģistrēti lietotāji tapēc ielogojies vai reģistrējies!
Aktuāli
Forums
Online [0]
Pieslēgties
Meklētājs
Jubilāri
Liega (20 gadi)
MEDIEVAL (19 gadi)
Sedmenc (15 gadi)
Racējs (1 gadiņš)
Viskas